Nyheder

Igen en tæt kamp i Aarhus

30.11.2012

BC Aarhus har det med at levere tætte kampe på hjemmebane og aftenens kamp mod SISU var ingen undtagelse. BC Aarhus har normalt trukket det længste strå i de tætte kampe, men i dag gik det ikke. SISU tog sejren med 77-74.

SISU har spillet stærkt i år og det gode spil fortsatte også mod BC Aarhus. BC Aarhus startede dog bedste og Randy Dezouvre var hurtig til at sætte point i kurven. Rasmus Søby fulgte trop og BC Aarhus bragte sig i spidsen med 9-4. SISU åd sig dog stille og rolig ind kampen. Specielt Michael Vincents Nielsen var flot spillende. I midten af 1. periode bragte SISU sig i spidsen og perioden sluttede med en føring til SISU på 21-18.

I 2. periode startede SISU bedst og specielt deres forsvar voldte hjemmeholdet, BC Aarhus, problemer. SISU havde flere trusler i angrebet og der var mange som scorede. Mike Flowers leverede en god figur, men også Damion Smith og Zach Moritz spillede solidt. BC Aarhus havde ikke helt samme stabilitet. Der kom dog et lille boost fra bænken i form af nyerhvervelsen, Charles Funches. Han fik en fin debut og viste eksempler på sin kunnen både i angreb og forsvar. SISU var dog ovenpå og var stadigvæk i spidsen ved halvleg. 32-37.

3. periode svingede meget. BC Aarhus bragte sig tættere på, men SISU svarede igen og fik skabt afstand. BC Aarhus kom igen, men igen formåede SISU at svare igen på BC Aarhus' run. SISU var stærk i angrebsspillet og var sikre fra linjen. Det skulle vise sig at blive udslagsgivende for kampen. BC Aarhus tillod for mange angrebs-rebounds og brændte for mange straffe. Også efter 3. periode var SISU i spidsen. Dog kun med 57-54.

4. periode blev en yderst spændende affære. I lange periode så det ud til, at SISU skulle køre den hjem, men BC Aarhus vågnede op til dåd. Randy Dezouvre og Ronny Lajer havde nogle vigtige scoringer, der bragte BC Aarhus ind i kampen. Publikum levede sig i den grad med og der blev råbt defence og klappet til den store guldmedalje. 1 point skilte de to mandskaber i de døende minutter, men BC Aarhus formåede ikke at satte det afgørende slag ind og måtte se sig slået af et stærkt mandskab, SISU.

Endnu engang fik tv-seerne og publikum noget for pengene i en medrivende affære.

Randy Dezouvre blev topscorer for BC Aarhus med 21 point, mens Michael Vincents Nielsen scorede tilsvarende for SISU.

Sahlertz noteres for double-double i sejren over Værløse BBK

29.11.2012

Efter en kamp, hvor Bakken Bears fik roteret hele truppen, blev det den ventede sikre sejr til hjemmeholdet i kampen mod Værløse. 82-62 blev det til hjemmeholdet i en kamp, der reelt blev afgjort i anden periode.

Værløse startede ellers bedst ud. Værløse kom foran 13-6 og Bears fik slet ikke fat i forsvaret. Morten Sahlertz var hjemmeholdets bedste spiller i første periode - og også i kampen som helhed - og han satte syv hurtige point i hjemmeholdets comeback.

Et af udeholdets udfordringer var at stort set samtlige bjørnene var trusler og det gjorde det svært for Værløse at dække op. Så selvom Værløse bragte sig foran 21-20 i de sidste sekunder af første periode, var det en sikker fornemmelse hos de 621 tilskuere at hjemmeholdet nok skulle hive sejren hjem.

Første del af afgørelsen kom i starten af anden periode, hvor et 10-0 run sikrede en føring, der ikke blev afgivet igen.

I tredje periode kom Chris Christoffersen i gang. Han scorede bjørnenes første seks point og langsomt men sikkert blev Værløse fortæret. Værløse har slet ikke samme bredde som Bears, og kun Justin Baker og Axel Karason viste højt niveau. Bears førte 64-45 efter tredje periode og Bears var allerede i gang med at spare spillere til lørdagens pokalsemifinale imod Svendborg.

Fjerde periode bar præg af dette - men de spillere, der erstattede de mest erfarne spillere gjorde det godt. Henrik Falsvig smed otte af sine ti point i kurven og Christian Lindberg satte fire bizarre point i fjerde periode. Værløses Peter Møller viste prøver på sit enorme talent, men Bears vandt perioden 18-17 og kampen 82-62.

Bedste Bearsspiller i kampen var Morten Sahlertz, der noterede sig for sæsonens første double-double med 15 point og 10 rebounds - og han supplerede med fire assists. Hele seks bjørne scorede mindst ti point.

Bedste spiller for udeholdet var som nævnt Axel Karason og Justin Baker, der begge scorede 14 point.

Med sejren holder Bears fat i andenpladsen, mens Værløse stadig ligger nr. 9.

En sand gyser

29.11.2012

Det blev en sand gyser og en meget spændende kamp mod et tændt Randersmandskab onsdag aften foran Kanal Sport og 522 tilskuere i Svendborg Idrætscenter.

Sejr nr. 13 kom i hus for kaninerne men det var ikke uden omkostninger. Skader på vitale spillere som Adama Darboe og Donald Rutherford men alligevel en sejr på 98-94 efter 46-43 ved halvleg.

Begge mandskaber startede godt op på kampen og især Claus Magaard var rygende varm hos kaninerne med tre trepointsscoringer i de første 5 minutter. For Randers var spanioleren Ocana også rigtig godt spillende i dagens kamp, han havde også 9 points i 1. periode.

Efter 7 minutter fører kaninerne med 19-12 men går så totalt i stå og Randers laver et run på 0-11 og fører efter de første 10 minutter med 21-22. Der var både fart og tempo i spillet, to meget "ens" mandskaber i spillestil og match-up.

Chris Nielsen starter 2. periode for Randers med en treer fra hjørnet der straks bliver fulgt op af Bonell Colas med de næste 5 points på flotte assists fra bl.a. Chris Nielsen. Svendborg slår tilbage og stillingen skifter hele tiden.

Efter 6 minutter af 2. periode kommer Rasmus Christensen på banen og hans indhop på godt 5 minutter var en vending i kampen på et tidspunkt, hvor kaninerne igen havde mistet fokus og koncentration, især i forsvaret. The "Moose" som Rasmus Christensen kaldes på holdet, sætter en treer efter et flot angreb fra Svendborg og forinden havde Claus Magaard vist, at han i dag igen var brandvarm fra distancen med sin 4. scoring derfra. Angrebet efter bliver der begået fejl på "The Moose" og Rasmus sætter to sikre straffekast.

Denne rytme blev kun brudt af Randers' fabelagtig godt skydende spanioler Ocana der rammer på endnu en treer, hvorefter Christensen igen løber sig fri og sætter endnu en i den anden ende.

Svendborg slutter perioden bedst med scoringer fra Washington på straffe og fra Donald Rutherford og kaninerne kan gå til pausen foran med 3.

Efter pausen var der ingen af holdene der spillede forsvar. Der var hele tiden "run and gun" men Svendborg formåede gennem hele perioden, at holde sig i front med 5-8 points. Den føring svandt gennem peroden fordi Randers måske ville det lidt mere end kaninerne i dag og måske fordi en semifinale på lørdag i Århus sad en smule i baghovedet på mange af kaninerne.

Dagens job skulle dog først udføres og det havde Randers faktisk ikke tænkt sig, skulle blive en walk over. To fantastisk gode spaniolere og Chris Nielsen og Bonell Colas ville det noget anderledes. Chris Nielsen blev ved med, at fodre Colas med pointsgivende afleveringer og de to spaniolere ramte på stort set alle skud. Således var det Ocana og Ortega der slutter bedst for kronjyderne og inden de sidste ti minutter er kampen stort set helt lige, 72-75 og 29-29 i perioden.

I sidste periode var det igen Randers der var mest indstillet på sejr. Kronjyderne kom klart bedst fra land, 4-11 på 3 minutter og foran med 4 på flot spil, igen fra Chris Nielsen, Colas, Ocana og Ortega. Kampen fik et noget afgørende udfald efter 6 minutter af de sidste 10, hvor Donald Rutherford falder uheldigt ned på en modstanderfod i forbindelse med en reboundsituation og må udgå. Der gik et gys gennem hjemmepublikummet og bange anelser fra cheftræner Craig Pedersen samt fra alle holdkammeraterne.
En hurtigarbejdende fys hos Svendborg, Tim Larsen, og Rutherford var hurtigt på benene igen, det vigtigste var at holde anklen varm.

Fokus hos kaninerne lå hos Rutherford og det smittede af på spillet på banen. Randers svarede konstant igen på kaninernes forsøg på, at slippe helskindet gennem opgøret og så faldt Bonell Colas om under kurven. Det var også en forvreden ankel. Colas kom også på sidelinjen men hurtigt på banen igen og tilsyneladende uden alvorlige mèn.

Randers kom sig bedst over skaderne men kaninerne over spillet og koncentrationen var nu pludselig igen til stede hos Svendborg Rabbits. Forsvaret blev strammet op og ligeså angrebet. En situation hvor der blev dømt goaltending mod Randers fordi der for 3. gang blev slået på pladen i forbindelse med en lay up situation bragte kaninerne foran 91-89 og det var tilsyneladende det der knækkede Randers.

Mikkel Plannthin sætter endnu to points efterfulgt af en dyb treer fra Adama Darboe og de sidste to points fra Greg Washington efter Svendborg havde haft endnu to turnovers der i slutfasen kunne havde blevet dyre men Randers kendte ikke deres besøgstid. Randers havde også et par dyre turn overs til allersidst fordi kaninerne var dygtige til, at stresse og spille godt forsvar.

Kaninerne fik med hiv og sving hevet sejren i land men med små marginaler, nøjagtig som i 1. kamp mod Randers, der matcher godt op mpd Svendborg.

Scoringerne fordelte sig således hos kaninerne: 23 til Claus Magaard (7 for 9 fra treeren), 22 til Adama Darboe 7 rebounds og 7 assists, 16 hver til Mikkel Plannthin der også havde 10 assists og til Donald Rutherford der også havde 11 rebounds, 10 til Gregory Washington, 8 til Rasmus Christensen og 3 til Kristoffer Gertz.

Hos Randers scorede Jimenez Ocana 31, 20 til Bonell Colas der også havde 16 rebounds og 4 blocks, 19 og 8 assists til Miguel Ortega samt 15 og 7 assists til Chris Nielsen.

Godkendt debut til Dogget hos Team Fog Næstved

28.11.2012

Sydsjællandernes nye mand gik forrest og viste sig i sin første kamp i BL, at blive en gevinst for Team Fog Næstved.

1. periode 25 – 21: En meget lige start på perioden, hvor holdene fulgtes ad de første 3 minutter. I de næste minutter lykkedes det Team Fog Næstved at trække fra til en føring på 9 point.

Men så gik Team Fog Næstved i stå, og det lykkedes Vikings at reducere, så team Fog Næstveds føring kun var 4 point ved periodens slutning.

2. periode 52 - 32: Team Fog Næstved kom bedst fra start i en periode uden de mange scoringer de første par minutter. Men da Caleb Walker tog et commandoraid gennem Vikings forsvar med efterfølgende dunk, var det starten på en stime af point til Team Fog Næstved, som Vikings ikke kunne stå imod.

Også Mads Bloch viste sit værd i denne periode – både i reboundspillet og med sikre scoringer.

3. periode 69 – 43: scoringsmæssigt en stille start på perioden – ja i det hele taget var hele perioden meget fattig på scoringer og intensitet.

Det lykkedes dog for Team Fog Næstved at trække yderligere fra, således at føringen inden sidste periode var på 26 point.

4. periode 97 – 65: Spændingen var ude af kampen, og intensiteten kom ikke tilbage. Team Fog Næstved øgede stille og roligt føringen til en sikker sejr.

Og så må man sige at debutanten Quinton Dogget viste sit værd ved at blive kampen topscorer.

Topscorer for Aalborg Vikings blev Robert Delaney med 16 point. For Team Fog Næstved scorede Quinton Dogget 22 point.

Dansk Basketinfo - Nyt nummer på gaden

23.11.2012

Dansk Basketinfo har sendt sit november/december blad på gaden.

I dette nummer kan du blandt andet læse om:

 

  • SISU kæmper mod toppen
  • Portræt af Emily Hatch fra Lemvig Basket
  • Kort nyt fra BL- og DL-Ligaen

 Du finder bladet ved at klikke her.

Overtidsdrama i Bakken

22.11.2012

Efter en fantastisk overtidskamp fik Bakken Bears hevet sejren i hus over Næstved. 87-83 blev det til bjørnene efter 71-71 i regulær tid. Bemærkelsesværdigt med overtid efter en kamp, hvor det ene hold aldrig var foran.

Allerede efter 42 sekunder ramte Nicolai Iversens bjørnenes første trepointscoring og udløste dermed en regn af bamser - mere end 800 bamser donerede bjørnenes fans til Børnenes Kontors juleuddeling.

Bears fortsatte efter en kort indsamlingspause, og nåede foran 17-4 inden Næstved kom i gang. Ved Nerijus Brasas trepointscoring til 9-19 svarede de medrejsende Næstvedfans igen med en byge af konfetti - det er dog tvivlsomt hvad det hjælper ved julegaveindsamlingen.

Bears holdt en føring på omkring ti point i resten af første halvleg. 40-31 efter 20 minutter, hvor Nicolai Iversen var mest scorende bjørn med 13 point, mens Mads Bloch scorede 10 for udeholdet.

Næstveds Caleb Walker, der blot havde scoret tre point i første halvleg fik løftet sit spil en del i anden halvleg. Alene i tredje periode scorede han 10 point og Næstved fik reduceret til 50-55 efter en sidste sekundsscoring af Alex Murphy, der også var fremtrædende for udeholdet.

Næstved kravlede tættere og tættere på og i fjerde periodes sidste minut udlignede holdet til 71-71 - det var første gang siden 0-0 at Næstved ikke var bagud. Caleb Walker spillede også en forrygende fjerde periode og fik stadig god hjælp af Murphy. Jens Jensen spillede en fremtrædende rolle for hjemmeholdet, men det var stadig Nicolai Iversen, der var mest scorende.

Frederik Hougaard Nielsen ved hvornår man skal løfte sit spil et niveau op og han scorede overtidens første tre point - de første tre han scorede i kampen. Caleb Walker fortsatte med at score for udeholdet - de første fem point i ekstraperioden kom fra hans hænder, og Næstved fik udlignet til 78-78 inden Nicolai Iversen med et trepointspil bragte Bears foran med tre. Henrik Falsvig, der spillede en af sine bedste kampe i sæsonen, udbyggede føringen til 83-78, men Nerijus Brasas og Næstved gav ikke op. En treer af ham og spændingen var tilbage.

Et par straffekast senere havde Næstved chancen for at vinde, men Frederik Hougaard Nielsen var forskellen til sidst. Godt forsvar, og et steal til et lay up samtidig med hornet gav sejr til hjemmeholdet på 87-83.

Nicolai Iversen var kampens bedste spiller og blev samtidig topscorer med 26 point. For Næstved var Caleb Walker topscorer med 25 point - 22 af dem i kampens sidste 25 minutter.

En kamp med masser af nerve og intensitet

21.11.2012

Alle vidste at meget stod på spil for de to hold. En sejr til BC Aarhus ville give luft til de andre hold og en sejr til Randers Cimbria ville bringe holdet ind i kampen om midterplaceringen.

Det var ikke lige kønt, men kampen havde masser af nerve og intensitet. Det var hjemmeholdet BC Aarhus, der kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med en sejr på 83-77.

I starten af kampen var der ikke meget der tyede på, at BC Aarhus skulle vinde. Randers Cimbria var angrebsmæssigt en stor mundfuld. BC Aarhus' forsvar var fraværende og Randers Cimbria straffede BC Aarhus. Bonell Colas scorede efter behag og var fuldstændig dominerende i reboundspillet. Chris Nielsen var også i et forrygende spillehumør. BC Aarhus kunne ikke meget i starten. Det var helt fortjent, at Randers Cimbria førte 26-16 efter 1. periode.

I 2. periode fortsatte det gode spil fra Randers Cimbria. De øgede føringen og BC Aarhus virkede modløse, men lige så stille fik hjemmeholdet styr på forsvaret. Det gav også nogle gode positioner i angrebet. Ronny Laier steppede op og med et sjældent dunk af Randy Dezouvre fik BC Aarhus energien tilbage. Gudni Valentinus havde et godt indhop og Rasmus Søby begyndte at varme op fra 3-points linjen. BC Aarhus kom tilbage i kampen og kom også foran. Randers Cimbria var stadigvæk i front ved halvleg, men BC Aarhus havde hentet ind og stillingen var 43-44 ved pausefløjt.

I hele 3. periode tog BC Aarhus styring på kampen. Forsvaret stod godt og der blev fightet til den store guldmedalje. Det var ikke kønt, men der var masser af vilje. Randers Cimbria ville heller ikke give sig og kampen var hele tiden tæt. Miquel Ortega var hurtig på fødderne og Bonell Colas var stærk under kurven. BC Aarhus havde dog held særligt med 3 points skuddene og da 3. periode sluttede, var det BC Aarhus der var i front med 66-60.

4. periode blev aldrig velspillet, men publikum var ligeglade. Der blev råbt og der blev heppet til den store guldmedalje. Nerverne sad helt ude på tøjet for begge mandskaber. BC Aarhus bevarede dog køligheden og da Hristo Petkov blockede Bonell Colas fik man fornemmelsen af, at BC Aarhus ville køre sejren hjem til sidst. Ronny Laier sluttede af med et dunk og sluttede også med 15 point.

En sæsonrekord for hans vedkommende. 83-77. En vigtig sejr til BC Aarhus og en god optakt til næste tv-kamp for BC Aarhus på hjemmebane den 29. november mod SISU.

Topscorer for BC Aarhus blev Rasmus Søby med 24 point, mens Bonell Colas sluttede med 21 point for Randers Cimbria.

Udskiftning i Vikings-truppen

21.11.2012

Aalborg Vikings må desværre tage afsked med Ryan Willen, men samtidig kommer der et nyt ansigt til klubben i form af den serbiske spiller; Milan Bjegovic.

Vi er kede af, at måtte meddele Ryan Willen er blevet skadet. Dette skete d. 18 november på udebane mod SISU, hvor Ryan i tredje periode bliver skadet efter et skudforsøg.

Efter hjemturen til Aalborg og et besøg på skadestuen, må vi konstatere, at Ryan har pådraget sig en rygskade og må derfor sidde ude i mere end 2-3 måneder. Skaden gør, at Ryan ikke vil kunne spille mere i denne sæson. Derfor er Ryan og Vikings blevet enige om at afslutte samarbejdet og allerede på mandag, tager Ryan hjem til familien i USA.

Head Coach for Aalborg Vikings Mads Olesen er ærgerlig og bedrøvet over at måtte tage afsked med en af de spillere, han vil huske for hans person:

”Ryan er muligvis en af de behagelige spillere, jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med og han havde en stor værdi for det hold, som vi alle har arbejdet på i denne sæson. Jeg håber, at Ryan kommer sig hurtigt over sin rygskade og ikke mindst er jeg meget taknemmelig for hans person og væremåde på og udenfor banen.”

Resten af trænerteamet bag Aalborg Vikings og spillerne siger også tak til Ryan for det stykke arbejde, han har leveret og ønsker ham god bedring.

Endvidere har Aalborg Vikings i et stykke tid forsøgt at finde en stor center til holdet, for at opnå en stærkere styrke under kurven, hvor Sami Eleraky huserede for vikingerne i sidste sæson.

Dette er blevet til en aftale med den serbiske center Milan Bjegovic. Bjegovic er en erfaren spiller på 30 år, som har brugt en stor del af sin karriere i den bedste serbiske liga. Han er 211 cm høj og vejer 110 kg. Han er en ægte center med sin absolutte styrke tæt på kurven. På banen han vil kunne tilføre offensive muligheder, samt være en fremtrædende skikkelse i forsvaret.

Head Coach Mads Olesen mener, at Bjegovic er lige hvad Aalborg Vikings har manglet:

”Vi har i længere tid ledt efter en stor mand, som kan hjælpe os i forsvaret og give os de ekstra muligheder i vores angreb, der kan skabe kampene langt mere på vores præmisser. Milan er en dygtig center med en masse erfaring fra en af de hårdeste ligaer i Europa og hans færdigheder på banen, kan være med til at tippe de tætte kampe til vores fordel.”

Bjegovic ankommer til klubben d. 26 november, hvorefter Aalborg Vikings afventer hans spilletilladelse igennem forbundet bliver færdiggjort.

I dette link kan du se højdepunkter og statistikker fra Bjegovic's karriere.