Nyheder

Horsens IC vinder kvartfinale 1 mod Team Fog Næstved

08.03.2013

HIC vandt til aften første kvartfinale mod Næstved med 100-84.

De gule kom godt fra start og førte hurtigt med 7-0, og alle point var signeret af Darko Jukic. Næstved kæmpede sig tilbage og især Quinton Dogget gav HIC problemer. Dogget havde 8 point i første periode. Keane Thomann fik hurtigt to fejl og måtte en tur på bænken, hvilket gav mere plads til Næstved under kurven. For HIC scorede Darko Jukic 9 point.

I anden periode fik Næstved et lille hul på fem point, men HIC kæmpede sig tilbage. Skyler Bowlin var varm i perioden, hvor han scorede 14 point. For Næstved scorede Caleb Walker 10 point. Begge hold havde ikke det bedste forsvar og der var mange scoringer. Til slut mod perioden trak HIC fra og var ved pausen foran med 58-51.

Tredje perioden startede meget rodet med flere turnovers til begge hold. Alex Murphy begyndte at tage ansvar for Næstved, mens Skyler Bowlin styrede spillet for HIC. Den lille amerikaner scorede og assisterede, og Næstved havde meget svært ved at styre ham. På buzzeren sætter Bowlin en lang treer så HIC er foran med 77-70 inden fjerde periode, og intet var afgjort.

I fjerde quarter dominerede HIC og kom hurtigt foran med 82-71. Næstved prøvede flere gange at komme tilbage men helt tæt blev det aldrig. Skyler Bowlin var kampens helt store oplevelse. Skyler scorede 32 point og uddelte 9 assists. Også Darko Jukic spillede stærkt med 27 point. Derudover var det tydeligt at Frederik Rungby har været savnet i de seneste kampe, og han spillede også en flot kamp. For Næstved var bedste mand Caleb Walker, mens Quiton Dogget spillede en god første halvleg.

Næste kamp i serien er på mandag i Næstved. En kamp der vises på DK4.

Resultat med periodescore 100-84 (23-24, 35-27, 19-19, 23-14)

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 32, Næstved Caleb Walker 25

MOM Skyler Bowlin 32 point, 9 assists,

Randers Cimbria vinder en barnburner over SISU, 88–84

07.03.2013

Godt SISU-spil i første halvleg holdt ikke til hele kampen.

Kampen blev afgjort i de sidste minutter, da SISU var blevet trætte og havde mistet fokus i forsvar og angreb.

Periodecifrene 27–21–18–18 for SISU, og 19–22–22–25 for Randers, viser, hvordan kampen udviklede sig.

SISU begyndte kampen med gode takter. Godt forsvar og rebounding fra Zach Moritz og andre lukkede Basket Ligaens topscorer og bedste rebounder, Bonell Colas, ned. Damon Smith lavede 13 point i første periode, mens Bonell Colas kun fik sat 3 point, og Chris Nielsen 7, på tavlen. SISU førte 27–19.

I anden periode kom Randers mere med, og Chris og Patrick Nielsen og Casper Stage holdt Cimbria inde i kampen, mens Bonell Colas også hér kun lavede 4 point. Imens meldte Mike Flowers sig ind i kampen og var 3 for 3 bag 3-pointslinjen. Anden periode endte 48–41.

I tredje periode trådte Randers på speederen, mens SISU langsomt gik i stå. Miguel Ortega og Damian Ocaña begyndte at skabe problemer for SISUs forsvar og Bonell Colas fik skabt sig mere spillerum under kurven. SISU fastholdt en lille føring grundet scoringer fra flere spillere og tredje periode sluttede 66-63.

I starten af fjerde periode scorede Damian Ocaña en 3’er, og så var det helt lige, 66–66. Randers kom foran 71–72, og det lykkedes dem at holde føringen resten af kampen. Men SISU havde dog alligevel muligheder for udligning. Bagud 78–83 med 13 sekunder tilbage scorede Mickey Dennis en dyb 3’er til 81–83, og Mike Flowers scorede en dyb og presset 3’er til 84–85 med 6 sekunder tilbage. Men de nødvendige fejl for at få endnu et par angreb kostede dyrt, og en Randers angrebsrebound på det andet straffekast med 4,9 sekunder tilbage kostede dyrt, og gjorde at kampen blev afgjort med de sidste 2 point fra Randers.

Nu ser Randers frem til et endnu venligere hjemmepublikum på mandag i det jyske, og SISU skal forsøge at lære fra dagens kamp, hvordan Randers kan besejres, så serien kan udlignes til 1-1.

Kampens spillere:
SISU: Mickey Dennis 15 point, 4 rebounds, 8 assists; Zach Moritz double-double 13 point, 13 rebounds, 1 assist; Damon Smith 19 point, 3 rebounds, 2 assists; Mikael Vincents Nielsen 14 point, 1 rebounds, 9 assists; Mike Flowers, 14 point, 2 rebounds og 4/5 fra 3 points i 17 minutter.

Randers Cimbria: Bonell Colas 21 point, 18 rebounds, 2 assists; Chris Nielsen 20 point, 7 rebounds, 3 assists; Damian Ocaña 19 point, 5 rebounds, 2 assists; Miguel Ortega 12 point, 2 rebounds, 4 assists; Patrick Nielsen 10 point, 5 rebounds.

Bears vinder planmæssigt over 79ers

07.03.2013

En blændende tredje periode, der blev vundet 32-12, gav Bakken Bears en glimrende start på DM-kvartfinalerne med en sejr på 93-70 over Hørsholm 79ers.

79ers kom til Aarhus uden Rob Fields og Rasmus Stolbjerg. Da en skadet Brenton Butler samtidig ikke kom på banen, var det et svækket Hørsholmhold, der åbnede kvartfinalerne. Det forhindrede ikke nordsjællænderne i at spille en rigtig solid første halvleg.

Den tidligere Bearsspiller Casper Hesseldal fik derimod ikke nogen god start på kampen. Tre hurtige fejl betød en tur på bænken, og Hesseldal kom reelt aldrig ind i kampen. Bears fik ikke lagt det samme forsvarspres som de har gjort i de seneste kampe, og 79ers førte 19-16 efter de første ti minutter. Bojan Marinkovic spillede en rigtig solid kamp, og ham fik Bears ikke fat på i første periode.

Bears fik bedre fat i anden periode, men det var først 16 minutter inde i kampen, at hjemmeholdet fik et lille run. Bjørnene scorede ti point i træk og bragte sig foran 40-36 ved halvleg. Hørsholms bænk fik i løbet af det samme run den første af to tekniske fejl.

Bakken Bears havde ikke imponeret hjemmepublikum i første halvleg, men tredje periode blev en helt anden sag. Fra 42-40 gik Bears på et 10-0 run og ved 58-44 scorede Bears 14 point i træk. Periodesejren blev på 32-12 og kampen var afgjort. Bears fik publikum op af stolene ved hjælp af flere dunks, no look afleveringer og et fire-pointsspil. Hjemmeholdets canadier Marvell Waithe scorede 11 point i tredje periode, mens Christian Lindberg supplerede med syv.

Fjerde periode bar præg af at kampen var afgjort, men det gjorde ikke at det var slut med highlights. Lindberg og Waithe dunkede videre og hjemmeholdets fans fik en sejr og underholdende spil i den første kvartfinalekamp.

Topscorer for Bears blev Marvell Waithe, der scorede 22 point. Nicolai Iversen supplerede med 17 og Christian Lindberg scorede 13. For udeholdet var Bojan Marinkovic topscorer med 16 point, mens Atila Kovac og Alexander Bak scorede 15.

Kamp to spilles mandag i Hørsholm, mens kamp tre spilles torsdag i Vejlby-Risskov Hallen.

Vikings tog første stik

06.03.2013

Det var absolut ikke en køn affære mellem BC Aarhus og Aalborg i den første af 5 kampe om at blive i ligaen.

Kampen var meget nervepræget og fik en kaotisk afslutning, hvor Aalborg Vikings til sidst kunne hive sejren hjem med 84-76.

Begge mandskaber startede kampen nervøst og i et langsomt tempo. BC Aarhus fik hurtigst styr på nerverne og kom i spidsen med flot spil af Ronny Lajer, der spillede en rigtig god kamp. Aalborg Vikings fik dog kæmpet sig tilbage i kampen blandt andet via nogle gode aktioner af Søren Sørensen, der ligeledes spillede rigtig godt. Langsomt fik Aalborg Vikings styr på spillet og var bedre til at eksekvere end BC Aarhus. Det var derfor fortjent, at Aalborg Vikings var i spidsen efter 1. periode med 19-15.

I 2. periode kom BC Aarhus dog stærkt igen. Ronny Lajer fortsatte det gode spil, men det var dog Rasmus Søby og Randy Dezouvre, der fik bragt BC Aarhus i spidsen med nogle sikre 3 points scoringer. Selvom BC Aarhus havde et spillemæssigt overtag formåede holdet ikke at trække fra Aalborg Vikings. Rune Lauridsen havde et stærkt indhop og han bandt spillet godt sammen for Aalborg Vikings, mens Antony Jones og Luis Guzman leverede pointene. BC Aarhus var dog i spidsen efter 2. periode med 33-32.

I 3. periode kom Aalborg Vikings stærkt igen selvom BC Aarhus startede perioden bedst. Aalborg Vikings fik et run på 12-0, der bragte Aalborg Vikings i spidsen og slog benene væk under BC Aarhus. Det så sort ud for BC Aarhus og inden 4. periode var Aalborg Vikings i spidsen med 54-46.

I 4. periode så det længe ud til, at Aalborg Vikings skulle løbe med sejren, men med under 2 minutter igen fik BC Aarhus hentet forspringet på nogle 3’ere af Rasmus Søby og Randy Dezouvre. Med 22 sekunder igen var BC Aarhus foran med 64-60. Antony Jones satte dog en 3’er og tippede bolden i kurven efter en angrebsrebound, der betød, at kampen skulle i overtid.

Aalborg Vikings var bedst i overtiden og slutningen af kampen blev skæmmet af en teknisk fejl og diskvalificerende fejl på Rasmus Søby, der reelt lukkede kampen. Aalborg Vikings kunne afgøre kampen fra straffekastlinjen til slutresultatet 84-76.

Kamp 2 er allerede på lørdag lørdag kl. 14.30, hvor Vikings har hjemmebane.

Topscorer for BC Aarhus blev Randy Dezouvre med 18 point og Søren Sørensen for Aalborg Vikings med 22 point.

Se SISU - Randers Cimbria gratis

06.03.2013

Kvartfinaleserien mellem SISU og Randers Cimbria starter med kamp 1 i Kildeskovshallen på torsdag kl. 19:00.

For at se mange som muligt kan se top-basket vil SISU gerne inviterer dig gratis ind og se kampen.

Den eneste du skal gøre er at klikke dig ind her og printe din gratis billet.  Samme sted kan du også printe billet til kamp 3 i kvartfinaleserien som spilles i Kildeskovshallen næste torsdag den 14. marts kl. 19:00.

Vel mødt i Kildeskovshallen - torsdag kl. 19:00 

BL-dommerne forbereder sig til playoffs

06.03.2013

For at løfte dommernes niveau i Basketligaen mødtes basketligadommerne Søndag den 03.03 i Solrød Strand i 5 timer(tak til Solrød Comets for lån af lokaler).

På playoff-clinic blev der fastlagt linje og kriterier for slutspillet vha. videoklip og debat om specifikke situationer.

Dommerner fik feedback fra Basketligaens klubber gennem basketligaens dommeradministrator Claus Fogde, der var også et indlæg af en tidligere toptræner omkring pick n roll og betydningen af dette for spillet hvad er forsvarer og angribers muligheder.

Derudover bød dagen på en gennemgang af de netop udarbejdede "Guidelines for 3-Person-Officiating i Danmark"(3PO), som er udarbejdet af DBBF´s DU og dets FIBA-instruktører til at hæve niveauet før, under og efter basketball kampe med 3 dommere.

Starten af årets playoffs gør op med 2-dommersystemet i Basketligaen, fremover vil alle kampe blive afviklet med 3 dommere. Det er Basketligaens og DBBF´s Dommerudvalgs forventning at dette vil løfte specielt kendelsernes niveau markant for basketball kampe i den bedste række i Danmark på sigt. Erfaringerne fra denne sæsons grundspil er yderst positive omkring anvendelsen af 3 dommere og det er målet at dommerniveauet skal løftes til et endnu højere niveau i den nærmeste fremtid.

Så endte grundserien

28.02.2013

Men torsdagens sidste 5 kamp i grundserien faldt kvartfinalerne også på plads.

Kvartfinalerne som spilles i serier af bedst af 5, starter torsdag den 7. marts. Herefter spilles der kampe hver torsdag og mandag.

Torsdagens resultater betød at kvartfinalerne ser således ud:

 

  • Svendborg Rabbits (1) - Værløse BBK (8)
  • Bakken Bears (2) - Hørsholm 79ers (7)
  • Horsens IC (3) - Team Fog Næstved (6)
  • SISU (4) - Randers Cimbria (5)

Det fuldstændige kvartfinaleprogram kan ser her på side i løbet af fredagen. 

  

 

79ers snuppede 7. pladsen

01.03.2013

Værløse tog imod Hørsholm 79’ers i den sidste kamp i grundspillet. Den blev ikke en af de mest spændende. 301 tilskuere kunne se, at Hørsholm med 84 – 63 kunne trække sig sejrrigt ud af Søndersøhallen.

For Værløse var det dagen, da alle mand kom på banen. Med undtagelse af Richard Delk, der med ondt i bentøjet var nødt til at sidde over. Det gav til gengæld masser af plads til altid effektive Justin Baker, der til trods for, at han kun var på banen i godt 20 minutter, nåede at lave 18 point. Det gav mere plads til Værløses bænk, der fik lov til at prøve at overbevise træner Thomas Silfen om, at netop de burde have mere spilletid til daglig.

Efter en hurtig og effektiv Hørsholm-start, lykkedes det sådan set meget godt for Værløse at følge med. Første periode sluttede 22 – 26 i Hørsholm-favør. Helt lykkedes det dog aldrig at fange 79’erne. Ved halvlegs-pausen var forspringet øget til 34 – 43. Det skyldtes ikke mindst Hørsholms lille – 185 cm - amerikaner Robert Fields, der bl.a. diskede op med et dunk efter sit eget steal. Han var her og der og alle vegne og sluttede da også som kampens topscorer med 24 point.

Værløse nød godt af pausen, og kunne med fornyet engagement lukke 3 periode med 16 – 17, til stillingen 50 – 60. Men nærmere kom drengene fra Søndersøhallen heller ikke. Det kan der være mange grunde til, men et kig på statistikkerne giver i hvert fald én. Kun 4 ud af 19 trepoints-forsøg lykkedes. En scoringsprocent på 21… Det er ikke nok, når Hørsholm samtidig præsterer næsten 64 procent, eller 7 ud af 11 forsøg.

I fjerde periode stod det klart, at Hørsholm ikke ville lade sejren glippe, og da Værløse løb ind i en stribe turnovers i starten af perioden - 20 i alt i kampen - var Værløse aldrig tæt på et comeback. Det betød at de sidste minutter blev bænkens periode for begge hold. Kampen sluttede med sejr til Hørsholm 79’ers på 84 – 63.

Topscorere hos Værløse blev Justin Baker med 18 point, 6 rebounds og 2 assists, mens Peter Møller lavede 12 point, 3 rebounds og 2 assists.

Hos Hørsholm sluttede Robert Fields som kampens og sit holds topscorer med 24 point, 2 rebounds og 4 assists, mens Casper Hesseldal blev noteret for 16 point, 5 rebounds og 1 assist.

3. gang igen for SISU

01.03.2013

Sådan lød overskriften i sidste kamp – sådan lyder overskriften igen: SISU besejrede langt om længe Rabbits i den 3. kamp – den sidste kamp i grundspillet.

I en turneringskamp hjemme i Kildeskovshallen tilbage i september spillede SISU også godt og slog Rabbits. Det kunne imidlertid ikke gentages i de første 2 indbyrdes møder i grundspillet, selvom SISU i løbet af de kampe lå pænt til i forhold til Rabbits.

Når det lykkedes i dag, kunne en forklaring være, at SISU ville det her mere end Svendborg. Begge hold var sådan set sikre på at ende der, hvor de lå placeret inden kampen. Men SISU havde måske mest gavn af at vise sig selv og andre, at de kunne slå ligaens nr 1, der netop havde tabt til Værløse.

Og motivationen virkede klart størst hos SISU, der kom blæsende ud til kampstart. Efter lidt frem og tilbage i starten af kampen, fandt SISU pludselig sig selv foran 27-12 i første periodes 8.minut på et 14-2 run. På bl.a. 7 point af Mikkel Plannthin kom Svendborg dog tilbage til kun at være nede med 5 midt i 2.periode. Damon Smith nåede med 8 point herefter dog at være med til at sørge for, at SISU gik til pause med en føring på 13 point, 51-38, godt hjulpet af David Harders sidste sekunds 3’er.

I 3.periode gnistrede temperamenterne lidt, mens spillet bølgede frem og tilbage – mest SISUs vej i starten. SISU kom op på en 21 points føring ved stillingen 64-43, men Gregory Washington og Donald Rutherford kæmpede for Svendborg i 3. og 4.periode, således at SISU lidt over midten af 4.periode kun var oppe med 10 point. Svendborgs zone generede tilsyneladende SISU lidt, dog ikke mere, end at SISU kunne køre en sikker 14 points sejr hjem: 84-70.

Man kan ikke sige, at trænerne overbelastede publikum med timeouts. I første halvleg blev der taget 3 af de 4 mulige, mens anden halvleg kun bød på én timeout.

SISU vandt de 3 første perioder – samlet blev periodecifrene 29-18, 22-20, 18-16 og 15-16.

For Svendborg havde Gregory Washington en god dag med 10 for 10 på straffe, 18 point totalt og en effektivitet på 25.

For SISU viste Damon Smith, hvordan et dunk skal udføres, og førte således an med 27 point og en effektivitet på 27 bl.a. 12 for 19 på sine skud. Damon blev fulgt godt til dørs af Michael Vincents, Mickey Dennis og Zach Moritz, og generelt havde SISU holdet en god dag i Kildeskovshallen.

Ref. SISU media

sæsonens kamp i Randers

01.03.2013

Forud for kampen var det planen at Randers skulle møde Horsens IC både i den sidste runde af grundspillet og første runde af slutspillet.

Men en fantastisk kamp i Randers skulle være med til at sikre en anden. Mens kampen blev spillet imellem Randers Cimbria og Horsens IC, mødte BC Aarhus Team Fog Næstved i en kamp der var med til at afgøre den endelige placering for Randers i grundspilstabellen.

1 periode: Første scoring i kampen kom fra Casper Stage, der med 3 point satte gang i de mange tilskuere der var mødt frem i Randers hallen. 3 point af Bonell Colas midt i perioden markerede hans 7. point i kampen, Keane Thomann svarede dog hurtigt igen med 2 point i den anden ende, til stillingen: 11-5. Det var Randers der dominerede kampen i første periode og et dunk fra Bonell Colas med 3.30 min. igen, bragte stillingen til 18-9. Kean Thomann lukkede perioden af med 2 point til stillingen 24-14.

2 periode: Ligesom i første periode kom Randers Cimbria godt fra start med 3 point, af Damian Ocaña. Darko Jukic begyndte også at vise tænder og Horsens begyndte så småt at rejse sig. Efter små 4 minutters spil var stillingen kommet på: 30-27. Skyler Bowlin følte sig tilpas bag 3’eren og satte to gange i træk.  De 6 point kombineret med 2 point fra Darko Jukic fik Horsens IC tilbage i kampen, og stillingen kom på 43-39 med 1.20 tilbage af 2. periode. En aflevering bagud over hovedet fra Damian Ocaña satte gang i Randers igen, og flot spil fra Chris Nielsen og Bonell Colas fik stillingen op på 46-40. Bonell Colas sluttede perioden med et dunk på buzzeren, der dog blev annuleret af dommerne, der nok havde bedre udsyn til scoringen end spillerne fra Randers, der talte for at få de ekstra point på tavlen.

3 periode:  Det var rodet i det første minutter, men som perioden gik kom der mere og mere struktur over spillet, specielt fra Randers’ side. Casper Stage var virkelig klar på kampen og efter 4 min. spil satte han 3 point til stillingen 56-44. Skyler Bowlin var bedste mand for Horsens, hvor han satte 3’er efter 3’er, og var spilleren der holdt Horsens inde i kampen. 2 straffekast sat af Darko Jukic bragte stillingen til 58-52, men hurtige hænder og 2 point fra Miguel Ortega satte gang i Randers endnu engang. Perioden sluttede 73-60.

4 periode: Edgaras Kvedaravicius åbnede 4. periode med 2 point. Edgaras fik mere spilletid i kampen end normalt, da anfører for Horsens IC Matiss Sakne sad på bænken med en skade. Et energioverskud ud over det sædvanlige førte Randers frem, og en altdominerende Bonell Colas gjorde hvad han kunne for at få fat i den første sejr over Horsens IC, i denne sæson. Skyler Bowlin fortsatte sit spil udenfor 3’eren, og med 3 point midt i perioden kom stillingen på 79-71. 3 point med 2 minutter igen, fra Damian Ocaña, og Randers foran 91-79. Det virkede som om Horsens havde givet op, og Randers fik lov til at spille præcis som de ville. Et tunnélspil fra Chris Nielsen og et plade dunk fra Bonell Colas med 1 minut tilbage, og spillet i Randers nåede sin top. Darko Jukic fejlede ud med 30 sekunder igen, efter tumult med Patrick Nielsen , derefter var kampen reelt set færdig. 

Randers vandt fortjent 97-79 (24-15, 22-25, 27-20, 24-19) efter at have spillet noget af det bedste basketball der er set i Randers Arena i denne sæson.

Topscorer for Randers Cimbria: Bonell Colas 34, Damian Ocaña 24 og Chris Nielsen 19 point.

Topscorer Horsens IC: Skyler Bowlin 28, Darko Jukic 20 og Keane Thomann 13 point.

Skribent: Simon Ravn
FOTO: Svante Brink