Nyheder

Kronjysk dominans

10.01.2013

Onsdag aften tog Randers Cimbria hjemme imod Team Fog Næstved, i en kamp hvor Næstved stod for de fede detaljer, mens Randers tog sejren. 

1 Qtr: Efter et rodet tip off var det Næstved der fik fat på bolden, de blev dog lukket ned i første angreb af Chris Nielsen. Alex Murphy stod for kampens første to point scoret på et fast break, mens det var Bonell Colas der for første gang bragte Rander på tavlen.

Med en smuk assist bag om ryggen fra Damian Ocena lagde Casper Stage sikkert bolden i kurven til 4-5. På det følgende angreb bragte Bonell Colas for første gang Cimbria foran med et enkelt point, en føring der dog kun holdt indtil næste Næstveds angreb.

Efter et højt pres fik Randers opbygget et lille forspring, på 5 point. Caleb Walker bragte med et dunk balance i regnskabet til 19-19 med et minut tilbage af perioden. Første periode var meget tæt og sluttede med en to- points føring til Randers på 21-19.

2. Qtr: Bonell Colas åbnede scoring i 2. periode, mens det var Joe Benjamin der sørgerede for Næstveds første point. Julian McFarlane gik efter en hel fri 3’er, men bolden havnede på ingen måde i nærheden af kurven.

Halvejs gennem perioden havde Randers igen trukket en smule fra.

Geoff Kotila var ikke tilfreds med hvad han så og kaldte til time-out, to gange, kort efter hinanden. Chris Nielsen gjorde det til 42-29 efter et flot ”dive” ind under kurven.
Caleb Walker viste man ikke behøver være stor for at spille under kurven, da han kraft fuldt dunkede bolden i kurven. Det ændrede dog ikke meget på stillingen, hvor Randers var foran med 13 point. Randers Cimbria kunne derved gå til pausen foran 49-36.

3. Qtr: Damian Ocena åbnede perioden for Randers i 3. perioden, mens det var Joe Benjamin der nok en gang, førte an for Næstved.

Angrebene bølgede frem og tilbage, men Randers trak dog stille og roligt mere og mere fra udeholdet. Miguel Ortega bragte med to point Randers Cimbria foran, med 20 point, og Damian Ocena øgede derefter føringen yderligere med 3 point, til stilling 69-46.

3. periode sluttede med stillingen 79-57.

4. Qtr: Med to straffekast åbnede Marco Rønholt kampen for Næstved.  Miguel Ortega var manden der først scorede for Randers.

Randers blev ved med, at udnytte deres chancer, mens Næstved skulle bruge væsentlige flere angreb på, at score deres point, der for det meste blev sat fra straffekast linjen.

Helt fri gav Bonell Colas publikum lidt at se på, med et 180- dunk og to point på tavlen. 

Kampen endte med en 20 point sejr til Randers Cimbria på: 96-76 (21-19, 28-17, 30-21, 17-19).

Randers fik med sejren over Næstved, deres 4. sejr i træk.  Derved haler de ind på Næstved, der stadig ligger foran Kronjyderne i tabellen.

Topscorer for Randers Cimbria: Bonell Colas (20) Damian Ocena (19) Chris Nielsen (15)

Topscorer for Team Fog Næstved:  Caleb Walker (21) Quinton Dugget (16) Joseph Benjamin (14)

Man of The Match: Bonell Colas, Randers Cimbria

Skribent: Svante Brink

Sejr i uskøn kamp

10.01.2013

I 2013 første hjemmekamp for Basketligaens førerhold blev det til endnu en sejr for Svendborg Rabbits efter en noget rodet affære, hvor det var turnovers, 35 ialt, der var det mest iøjnefaldende. Kaninerne kunne endnu engang trække sig sejrrigt ud af kampen, 83-61, efter perioderne 22-18, 22-16, 18-16 og 21-11.

Der var dikteret angreb fra første spil fra cheftræner Craig Pedersen og pres over hele banen for at få tempoet op i gear. Det lykkedes til dels og 11 points fra Rutherford i 1. periode var udsalgsgivende men spillet hang ikke sammen for nogle af holdene. Fra kampstart var spillet præget af usædvanlige mange turnovers og uskønt og usammenhængende spil. Svendborg vinder dog 1. periode.

Straks fra 2. periodes start komme kaninerne foran med 10 men stoppede så helt med at spille koncentreret angrebsspil og forsvaret fungerede heller ikke tilfredsstillende. BC Århus lavede et lille run, 0-7, midt i perioden og Svendborg tillod sig at brænde 5 straffekast i træk.

Det var måske lidt en rettesnor for kaninerne til at stramme op. Tre trepointsscoringer i de sidste 3 minutter og en Greg Washington der endelig fandt rytmen samt 9-0 i de sidste to minutter bragte Svendborg foran med 10 inden pausen. For BC Århus spillede Gudni Valentinusson en fornuftig kamp ligesom Hristo Petkov og Randy Dezouvre. 

Det run fra slut 2. periode blev fulgt op fra Svendborgs side med endnu 8 ubesvarede points og nu var kaninerne komfortabelt i front. Så faldt tempoet igen ud af Svendborgs spil og BC kom igen med, godt anført af Petkov med 7 points midt i perioden. BC havde øjnet muligheden for, at komme hjem til Århus (!) fra kaninhulen med et godt resultat fordi Svendborg konstant tabte tråden og koncentrationen.

Rasmus Christensen fik et af sine gode indhop for kaninerne og spillede i de 7 minutter han var på banen flot basket og fik smidt points i kurven ligesom Greg Washington i den grad var vågnet fra julefreden med 10 points i perioden. Kaninerne kunne gå ud til de sidste 10 minutter foran med 12.

9 points mere fra Washington i de første 5 minutter af sidste periode og de var stort set ubesvarede, hvilket gjorde, at kampen var afgjort. At kaninerne så kunne tage et run på yderligere 16-2 gjorde blot, at kampen blev vundet med 22.

Et uskønt opgør uden rytme hos nogen af holdene gav ingen overraskelse i Svendborg idrætscenter i aften og kaninerne kunne trække sig ud med sejr nr. 16 i god behold. Der er dog plads til forbedringer hos begge mandskaber.

For kaninerne blev dagens topscorer Greg Washington med 21 og 7 blocks samt 6 rebounds, Donald Rutherford scorede 20 og hentede 13 rebounds samt havde 6 assists, 18 til Adama Darboe, 7 rebounds og 9 assists, 8 hver til Mikkel Plannthin og Claus Magaard.

For BC Århus scorede Hristo Petkov 13, Rasmus Søby 11, 9 hver til Randy Dezouvre og Gudni Valentinusson.

Sidste chance i dag inden 23:59

10.01.2013

Har du ikke allerede afgivet dine stemmer til Stadium All Star 2013 så er det ved at være sidste chance.

Afstemningen lukker kl. 23:59 i aften og fra starten af næste uge vil de 2 x 12 spillere begynde at blive præsenteret.

Køb billet til Stadium All Star 2013

11.12.2012

Billetsalget til Stadium All Star 2013 er skudt i gang.

Billetprisen er bare kr. 50,- for mange timers underholdning i selskab med de bedste spillere i DK.

Klik for at købe din billet. Samme sted kan du også købe din billet hvis du ønsker at deltage i Stadium All Star Camp 2013 (se mere i menupunktet under All Star)

Nytårsfyrværkeri i Søndersøhallen

07.01.2013

Forventningerne til spændingen i dagens kamp var stor efter 2 x overtid sidst de to hold mødtes i Søndersøhallen, lige inden julepausen.

Lad os slå det fast: Det blev ikke en spændende kamp i dag, og Værløse vinder en komfortabel sejr.

BC Aarhus starter som en raket der farer mod eftermiddags himlen i Værløse. BC Aarhus leverer flere hurtige knaldperler i de første minutter af kampen, og bringer sig foran 5-0. Herefter står der Værløse på resten af kampen. Richard Delk sender det ene stjerneskud af sted efter det andet, og har virkelig fået gang i 3 pointskuddene i denne kamp (scorer 6 ud af 11 skud).

BC Aarhus fighter flot anført af Ronny Laier, der kæmper efter hver en løs bold. Værløses store bomberør Justin Baker, fortsatte de gode taker fra før jul (41 points mod Næstved) og lavede et kanonslags agtigt dunk i 1 quater, der sluttede 32-22 til hjemmeholdet.

BC Aarhus spiller deres første kamp med deres nye træner Pete Hoffmann og det ser lidt ud som om at det ikke er hele playbooken, der er blevet gennemarbejdet  endnu. Det skal naturligvis nævnes at Charles Funches ikke var med for Århusianerne, da han sad ude med en skade. Værløse spiller zone det meste af kampen og Rasmus Søby får da også sat nogle flotte frie trepointscoringer ved baseline (4 ud af 10).

For hjemmeholdet fik Jacob Enevold Jensen lavet en flot double double og havde desuden 3 flotte blocks. Dagens kamp blev også en debut til Kristian Norsgaard Rieper-Holm, der fik lov at boltre sig i de sidste 10 min.

Værløse vinder kampen 95 – 69 efter en overbevisende indsats, hvor der aldrig var tvivl om udfaldet. 2 meget vigtige point for Værløse, der kæmper med mandsmod for at komme op over stregen.

Stillinger undervejs: 32-22 efter 1. periode, 53-38 efter 2. periode, 76-54 efter 3. periode og 95-69 efter 4. periode.

Kampens spiller og topscorer for hjemmeholdet var Richard Delk med 29 point, 8 reb. 7 ass.

For BC Aarhus havde Hristo Petkov 16 point og 9 rebounds.

Har du husket at stemme?

07.01.2013

Næsten 1000 fans har allerede afgivet sine stemmer i afstemningen om hvem der skal med på de 2 All Star hold.

Har du ikke stemt endnu kan du fortsat nå det. Afstemningen slutter på torsdag den 10. januar kl. 23:59 og på begge hold er der forsat spænding om hvilke spillere der bliver valgt ind.

Du finder afstemningsboksen nederst på forsiden. Udfyld blot dit navn + mailadressen og sæt x ud for de 2 x 5 spillere som du vil se til All Star 2013.

Fra næste uge af præsentationen af de 2 hold begynde her på siden.

Næsten 1000 fans har allerede afgivet sine stemmer i afstemningen om hvem der skal med på de 2 All Star hold.

Har du ikke stemt endnu kan du fortsat nå det. Afstemningen slutter på torsdag den 10. januar kl. 23:59 og på begge hold er der forsat spænding om hvilke spillere der bliver valgt ind.

Du finder afstemningsboksen nederst på forsiden. Udfyld blot dit navn + mailadressen og sæt x ud for de 2 x 5 spillere som du vil se til All Star 2013.

Fra næste uge af præsentationen af de 2 hold begynde her på siden.

4. Quarter-sejr til Bears over SISU

06.01.2013

Selvom SISU var foran i en stor del af kampen, kunne Bakken Bears tage en sikker sejr på 20 point over SISU i en kamp, hvor SISU blev trætte til sidst.

Søren Ege gjorde comeback og gjorde det blændende med 10 scorede point.

Et rent dansk Bakken Bears-hold startede kampen bedst. Bjørnene kunne bringe sig foran 10-4 inden der kom en længere scoringspause til hjemmeholdet. Den benyttede SISU til at bringe sig foran 16-13 og senere 22-15 ved periodepausen. Zach Moritz scorede SISUs første 10 point og 12 point i alt i første periode. Moritz sluttede kampen som sit holds topscorer med 20 point.

SISU fortsatte bedst ind i anden periode. Udeholdet nåede foran hele 30-19 inden den gamle garde måtte tage over for hjemmeholdet. Søren Ege gjorde comeback og kom straks på scoringstavlen, og Jens Jensen supplerede med fem hurtige point - og så var hjemmeholdet foran 31-30. SISU - anført af Mikael Vincents og Mickey Dennis - sluttede bedst af, og Gentoftedrengene førte 38-36 ved pausen.

Selvom SISU også førte efter en meget lige tredje periode, hvor Bears nåede foran 50-45 inden udeholdet scorede ni point i træk, var der begyndende tegn på træthed hos SISU, der savnede Mike Flowers og Philip Bo Jørgensen i kampen.

Bakken Bears blev ved med at køre på, og fik roteret ni mand i det meste af kampen. Trætheden var så udtalt at Mickey Dennis lavede en - for ham meget ukarakteristisk - airball - på et frit trepointskud inden han bad om udskiftning.

I fjerde periode var der kun et hold på banen. Søren Ege og Chris Christoffersen dominerede totalt inside og en meget træt Zach Moritz kunne ikke stille meget op. De to store drenge scorede hhv. 6 og 7 point i sidste periode, mens kampens topscorer Nicolai Iversen supplerede med de fem sidste af hans i alt 20 point. 31-10 vandt Bears sidste periode, og dermed kampen 85-65.

Bakken Bears fastholder med sejren andenpladsen i ligaen, bare to point efter Svendborg - men også to point foran Horsens IC, som er modstanderen i torsdagens tv-kamp i Forum Horsens.

SISU bliver med nederlaget på fjerdepladsen i ligaen med 20 point efter 17 kampe - a point med Næstved på femtepladsen.

Sensationel sejr til 79ers

06.01.2013

Hørsholm 79ers fik en forrygende start på det nye år, da de lørdag eftermiddag besejrede ligatopholdet Svendborg Rabbits med 80-79 i Fire Arena.

Det var to mandskaber i stærkeste opstilling, der stillede op i Fire Arena, og på papiret var der lagt op til en favoritsejr til gæsterne fra Sydfyn. 79ers havde dog andre planer, og de viste tænder fra kampstart med meget solidt forsvar.

De to hold fulgtes ad i første halvleg, der sluttede med en føring til Hørsholm på 42-38.

Efter pausen tændte 79ers for alvor flammen i Fire Arena, da de efter godt fire minutters spil af tredje periode bragte sig foran 51-42. En føring de udbyggede til 71-58 inden starten på kampens afgørende 10 minutter.

I fjerde periode vågnede kaninerne op igen, og fynboerne kunne i kampens 34. minut efter et run på 2-14 reducere 79ers føring til blot et enkelt point, 73-72.

79ers gav dog aldrig slip på føringen, selvom Atila Kovacs ved stillingen 79-76 med under 30 sekunder igen brændte tre ud af fire straffekast.

Med syv sekunder igen sænkede kaninernes Mikkel Plannthin en treer til stillingen 80-79, hvorefter Rabbits straks fejlede Brenton Butler, som med bare et sekund igen brændte begge sine straffekast. Tiden løb dog ud, og Hørsholm kunne sensationelt række armene i vejret og juble over en meget vigtig sejr over ligaens tophold.

Med sejren over Rabbits fik 79ers den bedst tænkelige optakt til næste weekends pokalfinalebrag mod Bakken Bears i Forum Horsens.

Sejren betyder, at Hørsholm nu er rykket op på samme pointantal (10) som BC Aarhus og samtidig fik de skabt et lille hul ned til Værløse.

79ers havde hele fem mand med mere end 10 point: Rob Fields 18, Casper Hesseldal 12, Bojan Marinkovic 12, Atila Kovacs 12, Brenton Butler 11 point.

For Rabbits scorede Donald Rutherford 28, Adama Darboe 19 og Mikkel Plannthin 17 point.