Nyheder

Hørsholm 79ers uden Head Coach i torsdagens kvartfinale

13.03.2013

Til den 3. kvartfinale mod Bakken Bears og måske sidste kamp for Hørsholm 79ers i denne sæson, må holdet undvære sin Head Coach Bogdan Karaicic.

Bogdan blev i kvartfinale 2 mandag aften i Fire Arena, diskvalificeret i 1. periode efter at have fået 2 tekniske fejl.

Denne episode har DBBF`s TU takseret til 1 spilledags karantæne.

Bakken Bears er foran 2-0 i kampe og kan med en sejr torsdag aften spille sig i semifinalen. 79er skal vinde for ikke at kunne gå på tidlig sommerferie. 

Du kan se kendelsen ved at klikke her. 

Se SISU - Randers Cimbria gratis

12.03.2013

Det er vind eller forsvind for SISU. Randers Cimbria skal besejres, såfremt drømmen om en semifinaleplads skal bevares.

Randers Cimbria har nemlig vundet de 2 første kampe så nu er der lagt op til en brag af en kamp i Kildeskovshallen på torsdag. 

I kamp 2 scorede Randers Cimbria imponerende 43 point på en periode og Chris "hotshot" Nielsen 21 point på 5 minutter. Nu er SISU klar til pay-back time.

Kom i Kildeskovshallen på torsdag kl. 19:00. Du kommer gratis ind og tag endelig alle dine venner med. Men kom i god tid for der bliver rift om pladserne når The Crazy Gang fra Kronjylland kommer forbi.

Du finder din gratis billet her.

 

79ers taber dramatisk kamp

12.03.2013

Kamp to i kvartfinaleserien mellem 79ers og Bears blev en intens og spændende affære, som århusianerne vandt med 64-73.

Hørsholm er nu bagude med 0-2 i serien og er tvunget til sejr, når de to mandskaber krydser klinger i Aarhus torsdag den 15. marts klokken 19.00. Taber 79ers, så er sæsonen slut for i år.

Det var ikke mange scoringer, der prægede kampens første 10 minutter, hvor det efter fem minutter stod 2-7 til Bakken. 79ers Zarko Jukic satte sig dog for at ændre lidt på dette, og han gik forrest da 79ers scorede syv point i træk og bragte sig foran 9-7.

I slutningen af første periode var Hørsholms træner Bogdan Karaicic oppe i det røde felt og modtog to tekniske fejl, som sendte ham ud af Fire Arena. Assisterende træner, Nemanja Jovanovic, måtte derfor lede Hørsholmtropperne resten af kampen.

På de efterfølgende straffekast scorede bjørnenes Andreas Jakobsen på tre ud af fire forsøg. Bears fortsatte med at øge forspringet og kom på 10-16 inden anden periode.

I andet quarter kom 79ers stærkt tilbage og bragte sig foran 28-26 på scoringer af blandt andet Brenton Butler og Anders Schou. Hørsholm holdt fast i deres momentum resten af perioden og kunne gå til pause foran 33-29.

Ligesom i den første kvartfinale kom Bakken ud som lyn og torden efter pausen. De vandt tredje periode med 13-23, og det lignede en afgørelse på kampen.

Ved indgangen til fjerde quarter var Bears foran med 46-52, men 79ers havde ikke givet op endnu. Værterne kom på 56-57 og hang på til 60-61 på scoringer af Brenton Butler og Atila Kovac.

Herefter trådte Bears mest rutinerede spiller, Jens Jensen, i forsvarskarakter, hvilket resulterede i tre mistede Hørsholmbolde og efterfølgende scoringer til Bakken.

Bears kom foran 60-69 med godt to minutter igen, og den føring gav de ikke slip på. Kampen endte 64-73 til Bakken Bears.

For 79ers scorede Bojan Marinkovic 13 point mens topscoreren for Bakken Bears blev Nicolai Iversen med 17 point.

Fire Starters blev for 79ers, Bojan Marinkovic og Marvell Waithe, Bakken Bears. 

Chris Nielsen ustoppelig

12.03.2013

SISU kom til dagens kamp i Randers med troen på at nederlaget i kvartfinale 1 blot var en svipser, og en sejr ville bringe holdet på rette kurs mod semifinalen.

Men man havde gjort regning uden hjemmeholdets Chris Nielsen der med en stor kamp var med til at sikre Randers Cimbria en sejr på 99-84 (43-26, 21-23, 20-21, 15-14) kunne bringe sig foran 2-0 i bedst af 5 serien.

1Q: Randers Cimbria fortsatte hvor de slap torsdag aften i København, da Sisu mandag aften gæstede Elro Arena. Via specielt et overbevisende Q1, hvor specielt Chris Nielsen var flyvende, lagde randrusianerne hvad der lignede afgørende afstand til gæsterne fra Sisu. 11-0 var stillingen før det efter tre minutter lykkedes for Sisu at komme på tavlen.

Med 21 point på de første 5 (fem!) minutter af perioden var Chris Nielsen ustoppelig og selvom Sisu svarede flot igen kunne de ikke forhindre en periodeføring til Randers Cimbria på intet mindre end 43-26. Chris Nielsen´s 24 point i kampen blev således alle scoret 1. periode!

2Q: Den uhørt høje scoringsprocent kunne næsten ikke fortsatte, men gjorde det faktisk alligevel specielt i starten af perioden. Efter 3 minutter af perioden havde Cimbria således opbygget en føring på hele 23 point ved stillingen 53-30. Sisu begyndte herefter at spille mere frigjort og da Cimbria samtidig ikke var i stand til at komme frem til de rigtige afslutninger, var holdet ved halvleg "kun" foran med 64-49.
3Q: Den flyvende indledning kunne næsten ikke fortsætte og gjorde det da heller ikke. Håndbremsen blev nu trukket og det tempo og game flow som prægede indledningen, forsvandt herefter som dug for solen. Randers Cimbria agerede som om de nu blot skulle ud og forsvare den store føring fra 1. halvleg. Altid en farlig strategi, som ofte dog er svær at undgå. Kampen blev derfor nu mere hakkende, idet  fejlkendelser og T.O´s gjorde kampen meget mindre flydende end den flotte indledning havde givet varsel om. Sisu kæmpede sig stille og roligt tilbage i kampen, men kunne dog ikke indhente kronjyderne der fortsat var foran med solide 14 point, 84-70, ved periodens slutning.

4Q: Cimbria øgede stabilt føringen i løbet af 4. periode og bragte sig yderligere i front med stillingen 99-77 efter 8 minutters spil. Udskiftninger af stamspillerne gav Sisu mulighed for med et afsluttende 7-0 "run" afslutningsvis at pynte på stillingen.

Sisu har derfor for alvor ryggen mod muren før torsdagens returopgør i København hvor alt andet end hjemmesejr vil bringe Randers Cimbria i semifinalen.

FOTO: tager af Svante Brink. 

Fest, farver og favoritsejr til Svendborg Rabbits

12.03.2013

Næsten 500 tilskuere havde fundet vej til Søndersøhallen og den anden kvartfinale mellem hjemmeholdet Værløse BBK og gæsterne fra Svendborg Rabbits.

Svendborg havde vundet den første kamp på Fyn, men Værløse, der tog stikket hjem i sidste møde i den ordinære turnering, troede i forvejen på chancen for endnu en overraskelse.

Desværre for hjemmeholdet viste det sig hurtigt, at Svendborg på dagen befandt sig på et højere niveau, og den endelige sejr til gæsterne på 97 – 69 var aldrig i fare.

Svendborg kom ud til kampen med et højere tempo og større sikkerhed end de nordsjællandske værter. På trods af en udsolgt Søndersøhal, der kogte af stemning, forventning og masser af frivillige der bare blev ved med at bære varm kaffe, hjemmebagte kager og slushice ind, trak Svendborg fra med det samme. Første periode endte 25 – 15 til fynboerne, en føring der aldrig for alvor kom i fare.

Kampens helt store profil var Svendborgs Adama Darboe. Med 31 point og 6 assist blev han ikke alene kampens topscorer, men han var også dén afgørende forskel, som Værløse aldrig formåede at dæmme op for.

I anden periode lykkedes det Værløse midlertidigt at standse blødningen. Og med et perioderesultat på 23 – 23 kunne der holdes pause med en midtvejsstatus der hed 48 – 38 til Adama og co.

Pausen gjorde mere for gæsterne end for Værløse. Svendborg kom ud mere aggressive og hurtige end værterne, ikke mindst når det gjaldt spillet under kurven. Samtidig virkede det i perioder som om fynboerne satte deres tre’ere efter behag. Det gjorde de nu ikke, men med en tre’er procent på knap 50 (14 af 29) mod Værløses godt 30 procent (8 af 26), ligger der nok alligevel en del af forklaringen dér. Da uret nådigt lukkede tredje periode, stod der 77 – 53 i Svendborgs favør.

Det var tydeligt, at flere Værløse-spillere mistede modet i fjerde periode, ikke var hurtige nok tilbage i forsvaret og lavede mange små irritationsfejl. Det betød, at Svendborg kunne trække yderligere fra, og med et slutresultat på 97 – 69, køre hjem til Fyn med kvartfinalens anden sejr i streg.

Værløses topscorer blev Justin Baker med 23 point, fulgt af Richard Delk med 21 point og 2 assist.

Svendborgs og kampens topscorer blev Adama Darboe med 31 point og 6 assist, fulgt af Mikkel Planthin 12 point og 8 assist.

Gyserafslutning i Næstved

12.03.2013

Team Fog Næstved lignede længe en sikker vinder i dagens 2. kvartfinale, men man glemte at snørre sækken og så kom Horsens IC tilbage og vandt kampen med 2 point.

1. periode 23 - 16: Team Fog Næstved kom bedst fra start og bragte sig foran med 9 -2 efter 4 minutter. Men det var som om, forsvaret ikke var helt klar. I hvert fald så det flere gange let ud, når Horsens scorede. Så Horsens nåede midt i perioden op, så holdet kun var bagud med 2 point.

Det lykkedes dog Team Fog Næstved at trække fra igen – ikke mindst takket være Lars Høirups 3’er på periodens sidste skud.

2. periode 46 – 30: Flot spil af Team Fog Næstved i periodens start, men så vågnede Darko Jukic og Skyler Bowlin og viste, hvilke klassespillere de er.

Heldigvis for Team Fog Næstved havde holdet et stærkt kollektiv, som bragte holdet foran med 12, da godt halvdelen af perioden var spillet.

Denne føring blev udbygget, så Team Fog Næstved ved pausen højst overraskende førte med 16 point.

3. periode 64 – 50: Team Fog Næstved fik igen en god start på perioden, som udviklede sig til en meget lige affære, hvor holdene stort set skiftedes til at score.

Men det lykkedes dog for Horsens at mindske Team Fog Næstveds føring med 2 point.

4. periode 75 – 77: En spændende periode var i vente – skulle det mod forventning lykkes for Team Fog Næstved at besejre favoritterne fra Horsens?

Horsens startede perioden bedst og allerede efter 4 minutters spil havde Team Fog Næstved formøblet hele forspringet.

Horsens havde skruet op for tempoet og Darko Jukic trådte igen i karakter. Og da Team Fog Næstved kun formåede at score 4 point i de første 7 minutter, skulle det blive svært.

Og det blev det, men spændingen holdt til sidste sekund, da Team Fog Næstved med 8 sekunder tilbage fik tilkendt bolden og kun bagud med 2. desværre for Team Fog Næstved lykkedes det ikke at score.

Horsens IC bringer sig foran 2-0 med en sejr på 75-77 (23-16, 23-14, 18-20, 11-27).

Torpscorer for Horsens IC blev Darko Jukic med 24 point mens Caleb Walker scorede 29 point for hjemmeholdet.

 

Vikings tager også kamp 2

09.03.2013

Aalborg Vikings tog lørdag eftermiddag et vigtigt skridt mod endnu en sæson i Basketligaen, da de besejrede BC Aarhus 72-68.

513 fremmødte tilskuere var vidne til en utroligt spændende kamp, der først blev afgjort i de sidste sekunder af kampen. Til trods for en BC Aarhus føring på 67-68 med 50 sekunder igen var det Vikingerne, der kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret.

"Igen er det Milan Bjegovic's rutine, der skinner igennem. Han laver et fenomenalt blok med sekunder igen, der afgør kampen", sagde vikings træner Mads Olesen efter kampen.

Kampen startede nervøst og begge mandskaber kunne ikke finde vej til kurven i de første minutter. BC Aarhus kommer dog bedst fra start med en tidlig 0-5 føring, som de udbygger til 4-7. Herefter kommer der gang i Vikingerne og hjemmebanepublikummet og pludselig er Vikings foran med 12-7. BC Aarhus formår dog at slutte 1. periode bedst af og perioden ender helt lige 14-14.

Begge mandskaber spiller zoneforsvar i en kamp, der er præget af, at der er utroligt meget på spil. Også i 2. periode følges holdene pænt ad. BC Aarhus store Amerikaner Charles Funches får gang i sit spil og scorer flere point under kurven. I den anden ende er det for Vikings Luis Guzman og Søren Sørensen, der fører an. Guzman har 5 point i perioden og flere gode afleveringer, der fører til nemme scoringer. Stillingen er 31-34 til BC Aarhus ved pausen.

Efter halvlegspausen er det et mere fokuseret Vikings mandskab, der går på banen. Anthony Jones scorer de første 4 point for Vikings og et meget højtråbende hjemmebanepublikum råber endnu højere og også Niels Koch Andreasen har et godt indhop med 5 point i træk. For BC Aarhus er det igen Charles Funches der fører an med 8 point i perioden, mens Anton Elsner scorer 10 point. Vikingerne slutter perioden bedst af og kan gå til 4. periode med en 53-50 føring.

I 4. periode bølger kampen frem og tilbage. For BC Aarhus er det gang på gang Charles Funches, der får lagt bolden i kurven, men det er fortsat Vikingerne, der sidder på kampen. Med 2 minutter igen har Vikingerne en solid 7points føring ved stillingen 67-62 og kampen burde kunne lukkes. Men, men, men… Vikingerne formår ikke at få lagt bolden i kurven og i stedet ryger den lige i hænderne på BC Aarhus spillerne og til stor frustration for de 513 fremmødte tilskuere kan BC Aarhus bringe sig foran med 67-68 og kun 50 sekunders spilletid igen.

En særdeles velspillende Søren Sørensen får tilkæmpet sig 2 straffekast og den Nordjyske helt sætter selvfølgelig begge straffekast og Vikingerne er nu foran 69-68. I den anden ende brænder BC Aarhus Amerikaner Randy Dezouvre et 3pts forsøg og BC Aarhus laver en fejl på Mads Rasmussen, der sætter 1 af 2 straffekast til en 70-68 føring til Vikings. BC Aarhus spiller Charles Funches fri under kurven, men den serbiske kæmpe Milan Bjegovic får blokeret skuddet ned i hænderne på Luis Guzman til en sikker Vikings sejr på 72-68.

Topscorer for Vikings blev Anthony Jones med 15 point, mens Charles Funches satte 24 point for BC Aarhus.

Vikings fører nu 2-0 og har således 3 matchbolde i bestræbelserne på at blive oppe. Kamp 3 spilles på torsdag i Aarhus. 

Rasmus Søby i karantæne

08.03.2013

BC Aarhus bliver svækket i lørdagens kamp i nedrykningsspillet mod Aalborg Vikings.

I kamp 1 i Aarhus Stadionhal blev en af holdets profiler, Rasmus Søby diskvalificeret i slutningen af kampen.

Indberetningerne fra kampens dommere er nu blevet færdigbehandlet og det har resulteret i 1 spilledags karantæne.

Du kan se kendelsen og tidligere kendelser her. 

Fotos fra Bakken Bears - Hørsholm 79ers

08.03.2013

Bakken Bears faste fotograf Per Wied fangede disse pletskud, fra den 1. kvartfinale mellem Bakken Bears og Hørsholm 79ers.

Fotos fra SISU - Randers Cimbria

08.03.2013

SISU`s faste fotograf James Hjertholm fra i Kildeskovshallen torsdag aften til den 1. kvartfinale mellem SISU og Randers Cimbria.