Nyheder

God jul og godt nytår

20.12.2012

Basketligaen ønsker alle spillere, coaches, dommere, tilskuer og fans en Glædelig Jul & og Godt Nytår.

Vi takker for den store interesse der er for BL og ser frem til et spændende BASKET-ÅR 2013.

Stem til Stadium All Star 2013

10.12.2012

Så er afstemningen igang. Du kan nu være med til at bestemme hvilke spillere der skal deltage i

Stadium All Star 2013

som afvikles søndag den 10. febraur 2013 i Aalborg Stadionhal.

Hvert hold i BL har nu nomineret sine 5 spillere som jer fans kan har mulighed for at stemme ind. De 7 spillere på Vest- og Øst-holdet som opnår flest stemmere deltager i All Star kampen. Herefter blive der valgt yderligere 5 spillere til hvert hold.

Sådan stemmer du (se stemmeboks på forsiden)!

Vælg 5 spillere på henholdsvis Vest- og Øst-holdet.
Udfyld dit navn + efternavn + mailadresse og klik på vote.

Så har du afgivet dine stemmer.

Sidste change for at stemme (man kan kun stemme 1 gang) er torsdag den 10. januar 2013.

Dansk Baskeinfo - Nyt nummer på gaden

20.12.2012

December 2012 hæftet har netop set dagens lys.

Du finder bladet ved at klikke her.

Flot afslutning på 2012 af Ligaens førerhold

20.12.2012

På en rigtig god 2. halvleg og en fantastisk kamp af Mikkel Plannthin samt comeback af ligaens topscorer Donald Rutherford, vandt Svendborg Rabbits onsdag aften tv-kampen på Kanal Sport over Sisu med 14, 95-81 efter perioderne 17-17, 19-24, 32-23 og 27-17.

Der var ikke rytme i kaninerne fra kampstart og det var Sisu der svingede taktstokken og spillede klart det bedste basket. Især viste Zach Moritz at han endnu ikke var taget hjem til USA på juleferie med 9 points i perioden.

Kaninerne var lettere forvirret ovenpå en kamp, hvor Adama Darboe igen sad ude, denne gang med et kraftigt trælår, men hvor både Mikkel Plannthin og Donald Rutherford igen havde meldt sig klar.

Det gjorde i starten af kampen kaninernes spil usammenhængende og det var tydeligt, at Rutherford var lettere rusten ligesom han ikke var 100 % klar ovenpå sin ankelskade.

Det var Martin Mariegaard og Donald Rutherford der sammen med en i dag forrygende spillende Mikkel Plannthin var ene om, at score for kaninerne i 1. periode der sluttede helt lige.

Sisu var ikke gået på juleferie og var kommet til Svendborg for at tage så meget med sig hjem som overhovedet muligt. Kaninernes spil hang heller ikke sammen i 2. periode, hvor Sisu gjorde en flot figur med hurtigt og klogt spil.

Mickey Dennis var nu varm og han havde 10 points i perioden. I det hele taget var kaninerne noget rundt på gulvet og tabte momentum og hastighed i angrebet. Det var også tydeligt, at Rutherford ikke var klar, han haltede sig rundt på banen og havde tydeligt meget ondt. Tabet af Adama Darboe var mærkbart men så tog Mikkel Plannthin over. Han var her og der og alle vegne. Flotte afleveringer, gode drives og fantastiske pull-up skud i perfekt balance og 100 % på staffe. 10 points fra Mikkel i perioden, som Sisu også slutter bedst og fører med 5 inden pausen.

I starten af 2. halvleg fulgtes holdene ad og Svendborg kom efter 4 minutter af 2. halvleg op og fik udlignet. Der var meget mere rytme på holdet nu efter de første 20 minutter og der var strammet gevaldigt op, især i forsvaret. Den vildskab og fightervilje der blev lagt for dagen i torsdagens kamp i Århus var fundet frem igen og tabet af Adama Darboe havde Mikkel Plannthin besluttet sig for, at udligne med 10 points i perioden. Rutherford var stadig noget "halt" men alligevel i stand til at score, både på drives og på trepointsskud, han ville ganske enklet have en sejr med sig hjem på juleferie. Greg Washington, der især i forsvaret havde vist format med flere spektakulære blocks, sluttede perioden bedst for kaninerne med 4 points og en føring inden de sidste 10 minutter, 68-64. Kaninerne havde med et run på 12-2 bragt sig foran.
 
Endnu et run, 11-4, på de første 3 minutter, igen var Mikkel Plannthin manden bag fantastisk flot spil men også Donald Rutherford og Greg Washington bidrog, bragte kaninerne foran  med 10. Så svarede Mickey Dennis igen med 5 points på under 1 minut og en godt spillende Damon Smith bidrog også. Svendborgs forspring skrumpede ind til 8 inden Claus Magaard der i dag ramte på 4 treerer, igen øgede for Svendborg Rabbits. Mikkel Plannthin fulgte op og brillierede igen og igen. Han var ganske enkelt kampens bedste spiller og med endnu en treer og endnu to sikre straffekast afgjorde han og Claus Magaard perioden for Svendborg.
Hele bænken blev sendt på banen ligesom Sisu havde erkendt nederlaget og gjorde det samme. Selv om en godt spillende Mikael Vincent gjorde hvad han kunne så var Svendborg bare bedre i 2. halvleg og kaninerne tog dermed sin 15. sejr ud af 16 mulige.

Kampens spiller Mikkel Plannthin scorede 35 points, 91 % på to'ere, 60 % på trepointsskud og 100 % på straffe, Donald Rutherford scorede trods en nu meget hævet ankel, 21 og hentede 10 rebunds, 18 points til Claus Magaard, 10 points til Greg Washington og 10 rebounds samt 4 blocks, 7 points og 8 assists til kaptajn Mariegaard der igen spillede en rigtig god og solid kamp.

For Sisu scorede Zach Moritz 23, 21 til Mickey Dennis, 14 til Damon Smith og 13 til Mikael Vincents.

Storkamp af Baker, men TFN vinder til sidst

19.12.2012

Kampens store spiller var gæsternes Justin Baker, der med hele 41 point i kampen var ved at gøre det onde mod Team Fog Næstved.

Med de grønne afgjorde kampen tilsidst og vandt med 8 point.

1. periode 23 – 25: Værløse kom bedst fra start og via føringer på 2-0, 7-2, 14-8 og 20-12, så det ud til, at Team Fog Næstved skulle have en ordentlig en på kassen.
Team Fog Næstved ramte stort set intet, og holdet spillede meget langsomt. Da holdet fik sat tempoet i vejret, lykkedes det at begrænse Værløses føring til 2 point til 2 point.

Periodens helt store spiller var Værløses Justin Baker. 17 point scorede han i første periode.

2. periode 45 – 44: Ikke mange scoringer i starten af perioden. I det hele taget var spillet lidt kedeligt. Ved stillingen 30-28 fik Team Fog Næstved sin første føring i kampen, og bortset fra nogle enkelte føringer til Værløse lykkedes det Team Fog Næstved at gå til pausen med en føring på et enkelt point.

Men absolut ikke en periode, som vil gå over i historien.

3. periode 73 – 66: Perioden udviklede sig til lidt af et skydetelt. Begge hold scorede på stort set alt, hvad de forsøgte sig med. Det resulterede i skiftende små føringer til begge hold.

Med 4 minutter tilbage af perioden fik Værløse en føring på 4 point, men Team Fog Næstved svarede godt igen og sikrede sig en føring på 7 point inden sidste periode.

4. periode 98 – 90: En spændende sidste periode var i vente. De 2 hold byttede point i første del af perioden, hvilket betød, at Team Fog Næstved beholdt sin føring.
Men midt i perioden var denne føring ved at blive smidt væk, da Værløse fik kæmpet sig op til kun at være 2 point.
Det lykkedes dog Team Fog Næstved at afvise Værløse og trække fra til en forholdsvis sikker sejr på 8 point.

Topscorer for Team Fog Næstved Caleb Walker med 25 point.

For Værløse scorede kampens helt store spiller Justin Baker hele 41 point hvilket samtidigt er det højeste anta point af en spiller i en kamp i denne sæson.

Bears slår Vikings stort

19.12.2012

Det blev ikke til den historiske kamp, som det kunne have været i Aalborg Stadionhal, men dramaet op til kampen var uden sammenligning i denne sæson.

De danske mestre fra Bakken Bears kom til Aalborg ikke mindre 48 timer efter trænerskiftet til den tidligere mestertræner Steffen Wich. Derudover måtte Aalborg Vikings vente helt til tirsdag eftermiddag for at få spilletilladelsen på Milan Bjegovic. Begge hold kom derfor til kampen med nye ideer og anderledes spil end tidligere på sæsonen.

I første periode lagde Bakken bedst ud. Efter 3 minutters spil havde gæsterne bragt sig foran med 2-8 med hurtigt spil og hurtige afleveringer frem ad banen. Bears formår at holde fast i føringen indtil 4-12. Det offensive spil fra Vikings begyndte at fungere og inden pausen stod der 14-17 til gæsterne.

Anden periode starter med 6 point i træk til Bears inden Vikings svarede igen til 18-23. holdene fulgtes ad indtil 22-25, hvor fire 3 points skud fra Bakken Bears øgede deres føring til 31-43 inden halvlegen.  Specielt Andreas Jacobsen for Bakken Bears var en stor bidrager til gæsternes føring med 10 point i anden periode.

Efter halvlegen blev Vikingerne presset i deres opspil. Det kendte Bakken pres startede en tredje periode, hvor presspillet formåede at ryste point af sig mod et Vikings mandskab, der ikke kunne finde melodien. Bakken spil blev for meget for Vikingernes forsvar, selvom i enkelte momenter, stoppede Vikings Bakkens angreb. Gæsterne vandt tredje periode 16-26 og udbyggede deres føring til 47-69.

Bakken dominansen fortsatte videre i sidste periode. Med udskiftninger gennem hele kampen fik de presset Vikings i bund og deres presspil holdte helt hen til sidst i fjerde periode. Vikingerne forsøgte bravt at kæmpe sig tilbage i kampen. Stemningen i Aalborg Stadionhal blev blusset op af tilskuerne, som bakkede op om deres vikinger helt til det sidste. Med klappende tilskuere for det unge Vikings mandskab, vandt gæsterne dog 58-94. En kamp, hvor Vikings nu kan holde juleferie og samle kræfter til næste halvdel af sæsonen.

Aalborg Vikings bedste spiller blev Niels Koch Andreasen: 13 point, 4 rebounds, 3 assists.

Bakken Bears bedste spiller blev Nicolai Iversen: 18 point, 7 rebounds, 1 assist.

Milan Bjegovic klar til dagens kamp

19.12.2012

Med mindre end 24 timer til kampen mod Bakken Bears har Vikings fået gode nyheder. Milan Bjegovic, den 211 cm høje serbiske center, der hidtil har afventet sin arbejdstilladelse har her til aften fået den fra Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering.

Vikings coach Mads Olesen fik beskeden efter aftentræningen: “Aalborg Basketball Klubs formand Ann Raunsbæk kom hjem fra arbejde og der var arbejdstilladelsen i posten. Det giver os selvfølgelig meget bedre muligheder for at matche op med Bakkens center Chris Christoffersen”.

Bjegovic er en erfaren spiller på 30 år, som har brugt en stor del af sin karriere i den bedste serbiske liga. Han er 211 cm høj og vejer 110 kg. Han er en ægte center med sin absolutte styrke tæt på kurven. På banen han vil kunne tilføre offensive muligheder, samt være en fremtrædende skikkelse i forsvaret.

Head Coach Mads Olesen udtalte i forbindelse med kontraktens underskrivelse, at Bjegovic er lige hvad Aalborg Vikings har manglet: ”Vi har i længere tid ledt efter en stor mand, som kan hjælpe os i forsvaret og give os de ekstra muligheder i vores angreb, der kan skabe kampene langt mere på vores præmisser. Milan er en dygtig center med en masse erfaring fra en af de hårdeste ligaer i Europa og hans færdigheder på banen, kan være med til at tippe de tætte kampe til vores fordel.”

Horsens IC vandt klart

19.12.2012

BC Aarhus håbede uden tvivl på at gå på juleferie med en sejr, men Horsens slukkede hurtigt det håb. Horsens spillede overbevisende og der var ikke tvivl om sejren. En fortjent sejr til Horsens på 89-72.

Allerede fra første fløjt viste Darko Jukic, hvorfor han bliver nævnt i kampen om årets MVP. Darko Jukic satte ved første boldberøring en 3’er og der var meget mere fra hans hånd. BC Aarhus fik svaret igen med en 3’er af Arnar Jonsson, men det var generelt svært for BC Aarhus at følge med det hurtige spil og det hårde forsvar fra Horsens side.

Trioen Skyler Bowlin, Keane Thormann og Darko Jukic var i spillehumør og BC Aarhus havde ikke noget modsvar. Hristo Petkov gjorde en god figur i 1. periode og Anton Elsner kom stærkt fra bænken. Det betød også, at BC Aarhus holdt stand og Horsens var oppe med 23-22 efter 1. periode. Kampen var endnu tæt.

I 2. periode begyndte Horsens at trække lidt fra. Horsens spillede solidt både i forsvar og i angreb, mens BC Aarhus måtte holde sig i kampen med gode enkeltmandspræstationer. Ronny Lajer havde igen en god kamp og Charles Funches havde ind i mellem nogle gode aktioner. Horsens var dog hele tiden et skridt foran og leverede gode gennemspillede angreb, som BC Aarhus ikke kunne stoppe. 38-48 ved halvleg.

I 3. periode skulle det være for hjemmeholdet, BC Aarhus. Horsens IC fik dog hurtigt slukket håbet og bragt sig yderligere i spidsen. BC Aarhus forsøgte sig med et zone forsvar, men det nyttede ikke meget mod et effektiv Horsens angreb. Igen viste Darko Jukic format og han blev fulgt op af andre gode præstationer fra Horsens bænken. Horsens sad solidt på kampen og energien forlod stille og roligt BC Aarhus. Anton Elsner pyntede lidt på resultatet til sidst i 3. periode, men Horsens var klart i front med 72-54 inden starten på 4. periode.

I 4. periode var der ikke mange ændringer. Horsens sad sikkert på kampen. Et lille run til BC Aarhus blev hurtigt modsvaret af scoringer fra Horsens. Der var ikke meget at stille op for hjemmeholdet og derfor var det også fuldt fortjent, at Horsens vandt kampen. BC Aarhus måtte nøjes med lyspunkter i gode præstationer fra Anton Elsner og Hristo Petkov.

Topscorer for BC Aarhus blev Hristo Petkov med 16 point, mens Darko Jukic scorede 27 point.

Optakt Vikings - Bears

18.12.2012

Det så ud til at Aalborg Vikings’ kamp mod Bakken Bears i Aalborg skulle være en forholdsvis udramatisk affære, udover at det kan se ud til, der ingen udlændinge er på banen.

Mandag middag ændrede Bakken Bears dog den situation idet de fyrede head coach Phil Dejworek efter bjørnene havde vist svaghedstegn de sidste uger. Ny træner er Steffen Wich, den mest vindede træner i Bears’ historie.

Fokus vil nu være om Wich kan få bjørnene til at brøle igen. Helt siden starten af 90’erne har århusianeren trådt til, når klubben har haft brug for ham. Det var under Wich at klubben, dengang som Skovbakken Basketball, vandt det første mesterskab, og under ham, de udviklede sig til det måske bedste kollektiv i dansk basketballs historie. 

Vikings head coach Mads Olesen kender Wich indgående:

“Steffen var underviser på min Diplomtræneruddannelse midt i 90’erne på Aalborg Sportshøjskole, og i den forbindelse fik vi et førstehåndsindtryk af hvordan han er som træner. Det var det år, Skovbakken vandt deres første mesterskab, og det er faktisk meget sjovt at sidste gang vi var på en bane sammen som trænere var i den sidste finalekamp i 1997, da vi trænerstuderende fik lov at sidde på bænken i Aarhus Stadionhal. Vi har selvfølgelig begge udviklet os meget siden da, men jeg er helt sikker på at det bliver et topmotiveret Bakkenhold, vi får at se i Aalborg onsdag”.

Det er stadig to vingeskudte hold, der mødes i Aalborg Stadionhal, hvor der kan blive den første kamp i ligaen i årevis helt uden udenlandske spillere på banen. Normalt har de to klubber to amerikanske spillere hver, samt europæiske spillere til at komplementere dem, men onsdag er en helt speciel situation, da ingen udlændinge i skrivende stund er med. 

Aalborg har måttet sende de to amerikanere Rob Delaney og Ryan Willen hjem med alvorlige skader, og det samme er sket for Bakkens Orane Chin. Samtidig er Bakkens point guard Chad Tomko blevet fyret på gråt papir for at nægte at spille i en pokalkamp, og deres store tysker Mike Dejworek er samtidig ude med en skade. Begge klubber er klar med afløsere for amerikanerne, men på grund af regler om licenser og krav om arbejdstilladelse, er de endnu ikke spilleberettigede. 

Vikings har dog et es i ærmet i den 211 cm store serber Milan Bjegovic, der afventer arbejdstilladelse. Vikings træner Mads Olesen håber Bjegovic kan spille, men er ikke fortrøstningsfuld:

”Selv om det vil være sjovt at spille en historisk kamp med kun danske spillere, håber vi naturligvis meget at Milan kan spille. Han har været spilleberettiget under forbundets regler siden 5. december, så vi afventer kun Styrelsen for Fastholdelse og Rekrutterings afgørelse omkring arbejdstilladelse. Vi ansøgte om arbejdstilladelse d. 21. november, hvor Bjegovic også afgav fingeraftryk på den danske ambassade i Beograd. Styrelsen har et 30 dages behandlingsmål, så det er lige op over. Vi håber selvfølgelig det bedste, da han vil være en stor forstærkning”.

Det er især Bakken Bears’ store profil Chris Christoffersen som Bjegovic er udset til at kunne konkurrere med. Bjegovic matcher næsten Christoffersens 218 cm. Christoffersen har i flere år været en af ligaens bedste danske spillere og  og er dominerende under kurven. Han har i år snittet 10,5 point per kamp for Bakken og er lige nu den anden mest scorende for bjørnene, når man fraregner de manglende amerikanere. 

Samtidig vil Bjegovic også være en hjælp til at stoppe Bakkens topscorer og anden store mand, Nicolai Iversen. Landsholdsspilleren har i denne sæson gjort sig til topscorer for sit hold med 15,7 point per kamp.

Vikingerne skal derfor op mod et af ligaens mest erfarne hold og det unge mandskab fra Aalborg skal have en god dag for at kunne hamle op med Bakken Bears. 

Coach Olesen er dog ikke klar til at smide håndklædet i ringen, selv om Bjegovic ikke spiller:

”Vi har nogle dygtige unge danske spillere, selv om de måske er lidt undervurderede. I den seneste hjemmekamp mod Horsens IC, der jo ligger delt nummer to i ligaen, vandt vi faktisk den del af kampen, hvor vi ikke spillede med danskere med 10 point, mens vi tabte med 23 resten af kampen. Det viser jo, at vi har en flok spillere, der spiller deres chance, og især spiller godt sammen og spiller hårdt, selv om de på papiret er overmatchede”.

Dejworek færdig hos Bakken Bears

17.12.2012

Bakken Bears og klubbens head coach gennem de seneste 2½ år, Phil Dejworek, er blevet enige om, at deres veje skilles med øjeblikkelig virkning.

De forsvarende mestre har dermed en ny head coach til årets sidste kamp onsdag mod Aalborg Vikings.

Bakken Bears har i den seneste halvanden måned haft et usædvanligt lavt bundniveau og lukket for mange point ind. Det vurderes at være en direkte følge af holdets træningsniveau, der ikke at har været højt nok - især som følge af en for smal trup.

Bakken Bears har i denne sæson som udgangspunkt haft en trup på bare 13 spillere, og har i løbet af sæsonen sagt farvel til flere spillere som følge af skader og disciplinære udfordringer, og det har sat sit præg på truppen. Truppen vil blive suppleret med to amerikanske spillere, hvoraf Charlie Parker allerede er på kontrakt og afventer sin opholdstilladelse, inden længe, men der er behov for yderligere supplering af truppen.

"Phil Dejworek har gjort det fantastisk i sine første sæsoner i klubben og kom med en ny energi, da han startede i august 2010. Han har bl.a. erfaring som spiller og træner fra Finland, Tyskland og Sverige, men har en coaching filosofi med færre spillere i rotation end det Bakken Bears tror på", siger sportsdirektør Michael Piloz. "Phil har en stor trænerkarriere foran sig og vil være et varmt navn til en klub på højt niveau, men vi føler, at vi har behov for at komme tilbage til rødderne. Vi føler os låst fast i en situation, hvor vi ikke kan få en trup af en bredde, der gør, at vi tror, vi kan vinde det danske mesterskab" fortsætter direktøren.

Phil Dejworek var head coach i 106 kampe, og af disse blev 95 vundet. Phil Dejworek har planer om at fortsætte sit trænerarbejde i en anden topklub: "Jeg er den mest vindende træner i klubbens historie i forhold til sejrsprocent, og Bakken Bears har været en fantastisk erfaring for mig. Det har kun været en fornøjelse at arbejde for klubben".

Positionen som head coach overtages i resten af indeværende sæson af den tidligere mestertræner Steffen Wich, der er klubbens mest rutinerede og mest vindende træner nogensinde målt på antallet af titler. Assistant coach Mathias Bach og technical coach Jakob Freil fortsætter i deres funktioner sammen med den nye head coach.

Steffen Wich glæder sig til opgaven: "Da klubben spurgte om jeg ville hjælpe med at tage opgaven, sagde jeg - efter en forespørgsel på hjemmefronten - straks ja. Jeg glæder mig meget til at arbejde med en talentfuld trup."