Nyheder

En historisk kamp

07.12.2012

Det er ikke hver dag et hold kan spille lige op med Bakken Bears, og at vinde over Bakken Bears, er en endnu større opgave. Randers havde dog ingen problemer ved, at ydmyge naboklubben, fra Risskov, da de torsdag aften var på besøg i Randers Arena.

1. Qtr: Første point i kampen, blev smidt i kurven, af Damian Ocana. De to hold skiftedes til at score, i
starten af perioden, hvor specielt Damian Ocana fra Randers, og Morten Sahlertz fra Bakken Bears, var varme bag 3 points linjen.

Bonell Colas kom midt i perioden, helt tæt på kurven, da han dunkede 2 point i kurven til stillingen 12-8. Bakken Bears var presset i perioden og Randers’ godt besøgte hal, gav genlyd af tilfredse fans.

Bakken Bears lukkede første periode, med 3 point, men det var Randers der var foran med 36-21, da perioden sluttede. Hele 19 point af disse, scoret Damian Ocana, der var ustyrlig bag 3’eren.

2 Qtr: Randers havde overtaget i kampen, og efter 3 minutters spil i 2. periode var stillingen 43-28. Chris
Nielsen vågnede for alvor op til dåd, og med sit 9. point, bragte han stillingen til 49-31.

Bakken Bears var ikke heldige med alle dommene de fik imod sig, men modsat spillede Randers også en del bedre end udeholdet, og derfor kom de også foran med 21 point, med 3 min. tilbage af første halvleg.

Stillingen nåede helt op på 61-34, inden Henrik Falsvig kunne bringe lidt trøst til udeholdet, med et enkelt point på straffekast.

Med 15 sekunder igen, stjal Damian Ocana bolden fra Frederik Hougaard, og lagde 2 point i kurven til stillingen 65-36, ved halvleg.

3. Qtr: Efter pausen, gik Randers Cimbria for alvor amok. Efter 4. minutters spil var stillingen 76-40. Frederik Hougaard og Andreas Jakobsen gjorde med 3 point hver, livet lidt sjovere for udeholdet, men der var stadig et stort spring op til Randers.

Casper Stage fejlede ud for Randers i 3. periode.

Randers vandt perioden stort, med stillingen 97-58, med de sidste 2 point sat af Christian Bendtsen.

4. Qtr: Frederik Hougaard sørgede for de første 3 point til Bakken Bears i 4. periode. Damian Ocana svarede dog hurtigt  igen med 3 point,  og bragte stillingen til 100-61.

Tempoet røg op hos Bakken Bears i starten af perioden, men selv om Randers kun scorede 3 point på 6 minutter, og Patrick Nielsen fejlede ud med 3.21 tilbage af kampen, var forspringet Randers havde skaffet sig, for stort at indhente.

Christian Bendtsen var spilleren der sørgede for rebound og point i Randers lejren, i  4. periode, mens bedste spiller for Bakken Bears var Frederik Hougaard.

Kampen endte 111-81 (36-21, 29-15, 32-22, 14-23), efter Randers for alvor viste sig berettiget til, at være en del af den bedste danske basketball liga.

Der er kun anden gang i historien Randers vinder over Bakken Bears. Første gang var i sæsonen 2007/ 2008 i pokalturneringen, på udebane i NRGi Arena i Aarhus.

Denne sejr, var Rander’ første sejr på hjemmebane, nogensinde imod Bakken Bears, hvilket gjorde det til en historisk kamp.

Kampens topscorer: Randers Cimbria: Damian Ocana 32, Bonell Colas 22, Chris Nielsen 23.

Bakken Bears:  Morten Sahlertz 15, Christian Lindberg 14, Frederik Hougaard 12.

Man of The Match:  Damian Ocana, Randers Cimbria

Referat skrevet af Simon Ravn.

Snæver SISU sejr

07.12.2012

SISU vinder igen en snæver sejr over Hørsholm 79ers i den anden kamp i ugens tre-kampserie.

Modstår to comebacks fra Hørsholm som optakt til den anden pokalsemifinale på lørdag.

Kampen, som kun betyder lidt, men alligevel alt. Én af 27 kampe i en lang sæson, hvor tilfældigheder afgør, at denne ligakamp kom til at ligge som en sandwich mellem to pokalsemifinaler.

SISU og Hørsholm kæmpede i dag både til stregen og over stregen, og der syntes ikke at være taktiske hensyn til den kamp, som skal spilles 43 timer efter slutfløjtet i dag.

Begge hold startede med meget hurtigt spil og udvekslede point, indtil Sisu begyndte at presse og nåede op på en 17–10 føring. Damon Smith (7 point) og Mickey Dennis (6 point) dominerede i første periode for SISU, og Brenton Butler (5 point) og Bojan Marinkovic var markante hos Hørsholm. 23–20 til SISU efter første periode.

SISU arbejdede med fuldbanepres og solidt forsvar i anden periode, og det lykkedes at fremtvinge flere turn-overs. Hørsholm syntes at have problemer med kommunikationen og rollerne i angrebet, og SISU vandt derfor anden periode 17–11, med 11 point fra Damon Smith og 5 fra Mickey Dennis. SISU gik til pausen med 40–31.

Hørsholm kom flyvende ud fra pausen og var hurtigt tilbage i kampen. Bojan Marinkovic var meget svær at stoppe inside og lavede 6 point i perioden, mens Brenton Butler scorede 9 fra outside og inside. Men SISU kom tilbage efter 42–42 til 58–51 efter de 3 perioder. 6 point fra både Mikael Vincents Nielsen og Mickey Dennis.

Men igen i fjerde kom Hørsholm ud med raketfart og lavede et 10–2 run anført af Rob Fields og Bojan Marinkovic. 61–60 føring til Hørsholm. Så kom SISU tilbage og arbejdede sig køligt og langsomt tilbage.

Ved 62–63 scorede Mike Flowers fra downtown til 65–63, og så senere til 70–67 på en jumper med 1:31 tilbage. Så stjal Mike Flowers bolden fra Alexander Bak, som spillede sin første kamp for Hørsholm i denne sæson, siden han kom tilbage fra USA, og derefter fik en meget, meget vred Bogdan Karaicic fremprovokeret en afgørende teknisk fejl for brok. To straffekast, 72–67, og bolden i siden for SISU. Så kom end-gamet med time-outs og straffekast osv., men Hørsholm kom ikke tættere på end 3 point. En barnburner hele vejen igennem, ligesom den første pokalsemifinale.

Så nu ser holdene frem til den afgørende kamp på lørdag i Fire Arena, som vil afgøre, hvilket af de to hold, der kommer i pokalfinalen. Kan SISU tage sin tredje tætte sejr over Hørsholm på 7 dage?

Kampens spillere:
SISU: Damon Smith, 24 point, 5 rebounds, 2 steals; Mickey Dennis, 19 point, 6 rebounds, 2 assists; Mikael Vincents Nielsen, 16 point, 5 assists, 2 steals; Mike Flowers, 9 point, 7 rebounds, 2 steals.

Hørsholm 79ers: Bojan Marinkovic, 23 point (10/13 i skud), 7 rebounds og 2 steals; Brenton Butler, 19 point, 5 rebounds.

Horsens IC vinder Kanal Sport kampen

06.12.2012

I Aalborg Stadionhal blev det til en sejr for gæsterne Horsens IC mod Aalborg Vikings, der blev den sidste kamp for amerikaneren Rob Delaney.

Det blev en kamp, hvor Aalborg Vikings gjorde en god figur igennem kampen og overraskede Horsens IC mandskabet med et solidt forsvar, der gjordet svært for gæsterne.

Til gengæld blev aftenens helt store profil Darko Jukic, der scorer 30 point, 7 rebounds og 5 assists.

I første periode starter Vikings kampen stærkt og efter 3 minutters spil, fører vikingerne 13-7, stærkt hjulpet af Mads Kofod Rasmussen med 7 point. Horsens formår dog at svare igen, og laver 11 point i træk, inden Vikings igen scorer til cifrene 15-18 med 2 minutter igen af første periode. Resten af perioden forløber meget lige mellem Aalborg Vikings og Horsens IC og slutter derfor 19-22 til gæsterne fra Horsens.

Anden periode starter med en debutant i denne sæson for Aalborg Vikings. Thomas Kronborg Larsen fik sine første minutter som viking og han starter scoringen i anden periode med to straffekast. Det bliver en meget lige periode, hvor begge hold formår score. Dog er Horsens IC lidt bedre med især Frederik Rungby som den store bidrager med 10 point og 5 rebounds. Holdene gik til pausen med resultatet 34-46.

Efter pausen laver Jukic et alley-oop dunk efter assist fra Skyler Bowlin. Det satte tonen i begyndelsen af tredje periode, hvor Horsens IC holder en solid føring gennem hele perioden. Til gengæld holder Aalborg Vikings fat i det stærke forsvar og fik stoppet adskillige angreb fra Horsens IC. Specielt senere i perioden formår Vikings at skære ned på Horsens IC’s føring og slutter dermed perioden 55-65.

I løbet af denne periode fik Frederik Rungby en double-double mere flere end 10 scoringer og 10 rebounds.

I fjerde periode kommer Vikings tæt på Horsens IC efter 3 minutters spil, hvor føringen er reduceret til 6 point, men kampens bedste spiller Darko Jukic sætter derefter 2 scoringer og 4 point i og dermed blev føringen igen 10 point. Aalborg Vikings pressede på i forsvaret og resten af banen for at komme ind i kampen igen, men Horsens IC formåede at spille mod presset og vinder derved kampen 71-82.

En flot kamp af Aalborg Vikings, der fik ødelagt meget af Horsens IC spil og efter være dømt til absolutte underdogs, blev kampen tæt og spændende indtil i midten af sidste periode.

De to bedste spillere fra Aalborg Vikings:
Mads Kofod Rasmussen: 19 points, 5 rebounds, 1 assist.
Søren Bjørn Sørensen: 10 points, 9 rebounds, 5 assists.

De to bedste spillere fra Horsens IC:
Darko Jukic: 30 points, 7 rebounds, 5 assists.
Skyler Bowlin: 19 points, 6 rebounds, 6 assists.

Værløse slår BC Aarhus efter dobbelt overtid

06.12.2012

Nogle gange føles det som om, der er rigtig lang tid til juleaften.

Andre gange dumper julegaverne bare ind flere uger før den 24. Som nu onsdag i Søndersøhallen, hvor fx en dramatisk og kontant indpakket kamp der i første omgang endte 88 – 88. Dernæst to gange forlænget spilletid, der endte med Værløse-sejr på 104 – 97.

Værløse delte gavmilde gaver ud til de flæskestegsmætte (det var dagens menu til den altid populære pregame dinner) tilskuere. Og de to julemænd Richard Delk og Justin Baker fra Guds eget land, gik med hver 31 point på kontoen forrest. Læg dertil, at Justin Baker havde 19 rebounds, og du har profilen af banens bedste spiller.

Det var kampen igennem en lige kamp. Efter de første 2 perioder, kunne Værløse gå til pause med en 40 – 38 føring. 

Men også Århus var med på gavelegen. Her var Randy Dezouvre den store oplevelse med 28 point og 11 rebounds. På trods af det, er det næppe en ren lykkefølelse Randy tog hjem med.

Da der var 2,3 sekunder af den ordinære kamp, og stillingen var 88 – 88, trak Randy en fejl, gik til stregen for at eksekvere – og brændte begge straffe. Og så er der langt hjem til Århus.

Det er muligt, at DK 4’s basket-eksperter synes, at Århus har de grimmeste skud i ligaen (og det synes de faktisk..), men fysik, fight og holdånd kan man ikke tage fra dem. Århus var bagud i stort set hele kampen, men fik hele tiden arbejdet sig op igen. Ikke mindst takket være Rasmus Soeby, der i hvert eneste minut kæmper som om nogen er ved at stjæle gaven fra ham.

I den anden og sidste forlængede spilletid, svandt modet og fighten imidlertid fra århusianerne. Værløse stak af, vandt overtiden med 16 – 9, og hele kampen med 104 – 97. Fantastisk underholdning i fantastiske rammer. Hvis ikke du allerede har gjort det, så skulle du ønske dig et årskort til Søndersøhallen i julegave.

Kampens topscorer:
Værløse BBK: Justin Baker og Richard Delk begge 31 point
BCAarhus: Randy Dezouvre 28 point

November vinderen er fundet

06.12.2012

Månedens manager i BL´s managerspil er fundet. Og denne gang blev vinderen ingen ringere end

Thomas Bilde

der med sit hold Team-Bilde nåede op på 1141 point. 1 point mere end holdet Final der blev nr. 2.

På 5. pladsen kom en anden "gammel" kending i basketkredse, Jens Laulund.

Har du ikke allerede sat dit hold kan du nå det endnu. Der er aldrig for sent at tage kampen op mod Bilde og Laulund. Husk på at kampen først er "rigtig" slut når den sidste mikrofon er slukket.

Optakt Vikings - Horsens IC

04.12.2012

Så er det blevet tid til TV-kamp igen i Aalborg og KanalSport sender kampen direkte mellem Aalborg Vikings og Horsens IC.

Endelig har Aalborg Vikings igen hjemmebane i Aalborg Stadionhal efter en måned siden hjemmebanesejren over BC Aarhus. Derfor byder vi jer velkommen til TV-kamp, hvor vi tager imod Horsens IC. På nuværende tidspunkt ligger Aalborg Vikings på en 10. plads i ligaen, mens gæsterne fra Horsens IC har været med i toppen i denne sæson med en pt. 3. plads i Basketligaen. 

Det bliver første gang i år, at Horsens IC kommer til Aalborg, efter det første indbyrdes opgør i Horsens, hvor hjemmeholdet gik med sejren på hele 107-75. Specielt Horsens IC’s profiler gjorde sig bemærket i det første opgør og det uden tvivl dem, som vil gøre forskellen for Horsens IC. Et af danmarks største talenter er en af disse profiler. Darko Jukic har i år været en afgørende spiller for Horsens IC, hvor han har udviklet sig til en profil, der kan være med til at afgøre kampene. Han er en atletisk forward, som kan tage bolden til kurven og han har i år vist sig fra sin bedste side. 

Udover Jukic, har Horsens IC i år to af de bedste amerikanere i ligaen på hver deres position. Point Guard Skyler Bowlin har om nogen været en drivkraft på Horsens IC holdet, hvor han har bragt stor energi og ikke mindst fart til holdet. Med 20 ppg og ikke mindst 7,2 assists pg, har Skyler Bowlin været scorer og playmaker for sit hold. Det har hans holdkammerat og landsmand Keane Thomann, der spiller center for Horsens IC.

Thomann er en stor center, som har vist sin styrke tæt på kurven og med sine 211 cm kunnet agere styrmand i forsvaret. Derudover har samarbejdet mellem netop Bowlin og Thomann været yderst velfungerende og mange af Bowlins assists kommer til den store Thomann.

Horsens IC kommer derfor til Aalborg med stor selvtillid og tiltro til deres stærke profiler, som har båret holdet frem i denne sæson.

I Aalborg har vikingerne derimod måtte kæmpe for overlevelse i ligaen. Med et hårdt efterårsprogram og nogle utroligt tætte kampe, har Vikings kun en gang gået fra banen som sejrherre. Til gengæld har efterårsprogrammet givet dem muligheder i anden del af sæsonen, hvor mange af deres direkte modstandere i bunden af basketligaen kommer på besøg i Aalborg Stadionhal. 

Det har dog heller ikke kørt på skinner for de nordjyske vikinger, som har haft store problemer med at holde forsvaret tæt mod deres modstandere. Der har manglet en center, som har ageret sidste skanse for Vikings og specielt den mangel, har været med til vikingernes hårde start på sæsonen. 

Derudover har man måtte sige farvel til et af ligaens bedste skytter i form af Ryan Willen, som måtte tage hjem til USA pga. en skade i ryggen og få behandling. Tilbage er stadig Rob Delaney, som har været et af holdets amerikanske profiler sammen med Ryan Willen. 

Niveauet på Aalborg mandskabet har simpelthen været svingende, selvom det forholdsvist unge hold har vist eksempler på deres kunnen på banen. Specielt har Mads Kofod Rasmussen været en af de stærkeste spillere for Vikings i år, med gode præstationer i flere kampe. Sammen med Rasmussen har Søren Bjørn Sørensen også vist flotte takter for vikingerne i år. Specielt disse to spillere har vist sig at være de danske profiler i år og deres roller på holdet har givet dem mere ansvar.

Kampen mod Horsens IC bliver derfor en hård kamp for Vikingerne, der virkelig skal spille op til deres bedste for at kunne hamle op med Horsens IC. En af mulighederne for Vikings, er deres nye center, Milan Bjegovic, som stadig ikke er spilleberettiget, men kan nå at blive det til kampen på onsdag.

”Det bliver en svær kamp for os på onsdag. Vi har mistet Ryan grundet en rygskade og vores nye spiller Milan Bjegovic når muligvis ikke at få spilletilladelse til kampen, så vi står i en svær situation mod et af ligaens bedst spillende hold pt. Hvis vi skal slå Horsens, skal vi spille en perfekt kamp og gøre det vi er gode til,” siger Head Coach Mads Olesen om onsdagens TV-kamp.

Er du ikke i Aalborg Stadionhal onsdag aften kan de se kampen direkte på Kanal Sport fra kl. 19:00.

Charlie Parker - Ny Bears spiller

03.12.2012

Bakken Bears har fundet afløseren for Orane Chin, der er knæskadet og ikke spiller længere i denne sæson: Han hedder Charlie Parker og ankommer til Aarhus tirsdag.

Bakken Bears har fundet afløseren for langtidsskadede Orane Chin. Charlie Parker ankommer tirsdag til Aarhus og første stop i hans basketballliv i Danmark bliver en ansøgning om opholdstilladelse hos Østjyllands Politi i Aarhus.

Charlie Parker, der er en 27-årig, 193 cm høj guard/forward, har indgået aftale med Bakken Bears for resten af indeværende sæson. Parker forventes klar for Bakken Bears fra starten af det nye år.

Parker spillede sine fire collegeår hos Millerville University - en NCAA division 2 skole i Pennsylvania.

Efter Parker forlod college i 2008 har han spillet flere steder - både i USA og Europa. Parker har således bl.a. spillet for Reno Bighorns og LA D-Fenders (LA Lakers' farmerhold) i D-League (NBAs udviklingsliga), og senest har han tilbragt en sæson på Island, hvor han spillede for Keflavik.

Charlie Parker blev på Island kåret som MVP i pokalfinalen, hvor han scorede 32 point og tog 13 rebounds i 97-95-sejre over Tindastoll.

Parker forlod Island med en imponerende statline: 19,6 point, 7,7 rebounds, 4,0 assists og 2,2 steals (nr. 5 i ligaen). Det førende basketball web site, Eurobasket.com, satte Parker på "årets hold" i den islandske liga i sidste sæson.

Parker blev kåret som bedste forsvarsspiller i sin college conference i 2008 og var også på årets "all-defensive team" i den islandske liga, da han spillede der.

"Det har været vigtigt for os at hente en spiller ind, der har erfaring i Europa, og det er perfekt, at Charlie har spillet i en liga og en klub, hvor vi har gode referencer", siger sportsdirektør Michael Piloz, der fortsætter: "Samtidig skal vi have en spiller, der kan passe ind i holdkonceptet og dække godt op, og den profil tror vi Charlie lever op til."

Igen en tæt kamp i Aarhus

30.11.2012

BC Aarhus har det med at levere tætte kampe på hjemmebane og aftenens kamp mod SISU var ingen undtagelse. BC Aarhus har normalt trukket det længste strå i de tætte kampe, men i dag gik det ikke. SISU tog sejren med 77-74.

SISU har spillet stærkt i år og det gode spil fortsatte også mod BC Aarhus. BC Aarhus startede dog bedste og Randy Dezouvre var hurtig til at sætte point i kurven. Rasmus Søby fulgte trop og BC Aarhus bragte sig i spidsen med 9-4. SISU åd sig dog stille og rolig ind kampen. Specielt Michael Vincents Nielsen var flot spillende. I midten af 1. periode bragte SISU sig i spidsen og perioden sluttede med en føring til SISU på 21-18.

I 2. periode startede SISU bedst og specielt deres forsvar voldte hjemmeholdet, BC Aarhus, problemer. SISU havde flere trusler i angrebet og der var mange som scorede. Mike Flowers leverede en god figur, men også Damion Smith og Zach Moritz spillede solidt. BC Aarhus havde ikke helt samme stabilitet. Der kom dog et lille boost fra bænken i form af nyerhvervelsen, Charles Funches. Han fik en fin debut og viste eksempler på sin kunnen både i angreb og forsvar. SISU var dog ovenpå og var stadigvæk i spidsen ved halvleg. 32-37.

3. periode svingede meget. BC Aarhus bragte sig tættere på, men SISU svarede igen og fik skabt afstand. BC Aarhus kom igen, men igen formåede SISU at svare igen på BC Aarhus' run. SISU var stærk i angrebsspillet og var sikre fra linjen. Det skulle vise sig at blive udslagsgivende for kampen. BC Aarhus tillod for mange angrebs-rebounds og brændte for mange straffe. Også efter 3. periode var SISU i spidsen. Dog kun med 57-54.

4. periode blev en yderst spændende affære. I lange periode så det ud til, at SISU skulle køre den hjem, men BC Aarhus vågnede op til dåd. Randy Dezouvre og Ronny Lajer havde nogle vigtige scoringer, der bragte BC Aarhus ind i kampen. Publikum levede sig i den grad med og der blev råbt defence og klappet til den store guldmedalje. 1 point skilte de to mandskaber i de døende minutter, men BC Aarhus formåede ikke at satte det afgørende slag ind og måtte se sig slået af et stærkt mandskab, SISU.

Endnu engang fik tv-seerne og publikum noget for pengene i en medrivende affære.

Randy Dezouvre blev topscorer for BC Aarhus med 21 point, mens Michael Vincents Nielsen scorede tilsvarende for SISU.

Sahlertz noteres for double-double i sejren over Værløse BBK

29.11.2012

Efter en kamp, hvor Bakken Bears fik roteret hele truppen, blev det den ventede sikre sejr til hjemmeholdet i kampen mod Værløse. 82-62 blev det til hjemmeholdet i en kamp, der reelt blev afgjort i anden periode.

Værløse startede ellers bedst ud. Værløse kom foran 13-6 og Bears fik slet ikke fat i forsvaret. Morten Sahlertz var hjemmeholdets bedste spiller i første periode - og også i kampen som helhed - og han satte syv hurtige point i hjemmeholdets comeback.

Et af udeholdets udfordringer var at stort set samtlige bjørnene var trusler og det gjorde det svært for Værløse at dække op. Så selvom Værløse bragte sig foran 21-20 i de sidste sekunder af første periode, var det en sikker fornemmelse hos de 621 tilskuere at hjemmeholdet nok skulle hive sejren hjem.

Første del af afgørelsen kom i starten af anden periode, hvor et 10-0 run sikrede en føring, der ikke blev afgivet igen.

I tredje periode kom Chris Christoffersen i gang. Han scorede bjørnenes første seks point og langsomt men sikkert blev Værløse fortæret. Værløse har slet ikke samme bredde som Bears, og kun Justin Baker og Axel Karason viste højt niveau. Bears førte 64-45 efter tredje periode og Bears var allerede i gang med at spare spillere til lørdagens pokalsemifinale imod Svendborg.

Fjerde periode bar præg af dette - men de spillere, der erstattede de mest erfarne spillere gjorde det godt. Henrik Falsvig smed otte af sine ti point i kurven og Christian Lindberg satte fire bizarre point i fjerde periode. Værløses Peter Møller viste prøver på sit enorme talent, men Bears vandt perioden 18-17 og kampen 82-62.

Bedste Bearsspiller i kampen var Morten Sahlertz, der noterede sig for sæsonens første double-double med 15 point og 10 rebounds - og han supplerede med fire assists. Hele seks bjørne scorede mindst ti point.

Bedste spiller for udeholdet var som nævnt Axel Karason og Justin Baker, der begge scorede 14 point.

Med sejren holder Bears fat i andenpladsen, mens Værløse stadig ligger nr. 9.