Nyheder

Bakken udligner til 2-2

05.04.2013

Horsens IC satte sidste torsdag sæsonrekord for flest tilskuere i Basketligaen. Den blev slået til aften, hvor 2501 tilskuere overværende den fjerde DM finale. Det er det højeste antal tilskuere der har været til basket i Horsens nogensinde.

De fleste tilskuere havde håbet, at de skulle se HIC spille sig i årets DM finale. Det kom dog ikke til at ske da Bakken vandt komfortabelt med 97-71 (11-26, 24-30, 21-23, 15-18).

Fra kampens første minut viste Bakken at de var klar, mens HICerne virkede tyngede af omgivelserne og bevidstheden om, at de kunne spille sig i DM finalen. Bakken bragte sig hurtigt foran med 17-4 og især Andreas Jakobsen var sprudlende med 8 point på fire minutter. Bakken kørte derudaf, mens HIC havde store problemer i forsvar og angreb. Efter første periode var stillingen 26-11 til Bakken.

I anden periode fortsatte Bakkens dominans og bjørnene kom foran med 51-19 inde HIC kom lidt i gang. Som så mange gange før var det Skyler Bowlin der kick startede HIC, og ved pausen var Bakkens forspring reduceret til 35-56.

Tredje periode startede med en treer af Andreas Jakobsen, men herefter kæmpede HIC sig lidt ind i kampen, men flere gange hvor forspringet kunne blive reduceret tæt på 10 point bringer HIC en treer. I den anden ende rammer Marvell Waithe flere store skud, og inden fjerde periode er Bakken foran med 23 point, og der skal nærmest ske mirakler hvis kampen skal vindes.

Det sker ikke i fjerde quarter. Bakken kører en sikker sejr i land, og de to hold skal nu ud i den femte og altgørende semifinale kamp på mandag i Vejlby Risskov hallen. Det bliver spændende at se om HIC kan rejse sig igen eller om Bakken kommer i endnu en finale.

Kampens topscorer blev for HIC Skyler Bowlin med 22 point. For Bakken Bears scorede Marvell Waithe 25 point.

Kampens spiller blev Andreas Jakobsen som spillede en fremragende kamp og var afgørende med til at sikre Bakken Bears den gode start på kampen. Og så blev det krydret med 22 point.

Oprykning til Basketligaen

02.04.2013

Fristen for at tilmelde sig oprykning fra 1. Division herrer til Basketligaen for sæsonen 2013/14 udløb den 1. april.

Ved fristens udløb har 3 klubber ønsket at rykke om i Basketligaen. Disse er:


•BMS
•Stevnsgade Basketball Klub
•Falcon

Vinderen af slutspillet i 1. division rykker op i Basketligaen, men har vinderen ikke ønsket oprykning tilfalder oprykningen så taberen af finalerne, såfremt denne har ønsket oprykning.

Med andre ord betyder det at såfremt BMS, Stevnsgade eller Falcon kvalificerer sig til slutspilsfinalerne rykker BC Aarhus ud af Basketligaen og skal i næste sæson spille i 1. Division. Er der ingen af de 3 nævnte hold der kvalificerer sig til slutspilsfinalerne bevarer BC Aarhus sin plads i Basketligaen.

Slutspillet i 1. Division Herrer er i fuld gang og disse dage spilles kvartfinale 2. Du kan se det fuldstændige program og resultater på DBBF`s hjemmeside.

Horsens IC overrasker og tager kamp 3

02.04.2013

Horsens IC tog sejren i den meget vigtige tredje DM-semifinalekamp, da holdet vandt 70-69 i Vejlby-Risskov Hallen.

Skyler Bowlin afgjorde kampen med en trepointscoring med ti sekunder tilbage.

Bakken Bears fik fra starten af kampen gang i holdets store spillere. Både Nicolai Iversen og Chris Christoffersen kom på scoringstavlen, mens HIC startede kampen med at ramme tre treere - to af Lukas Varga. Midt i perioden tog Bakken Bears Iversen og Christoffersen ud, og det gav plads til store Keane Thomann, der scorede 12 HIC-point i træk. HIC kom foran 19-10 inden Bears fik reduceret. HIC foran 22-16 efter ti minutter - endda med fem brændte straffekast in mente.

I anden periode var bjørnene bedre med, og gik på et 12-4 run. HIC-time out og så kom udeholdet også i gang. Resten af perioden var helt lige - Bears var foran 37-36 ved pausen.

Bakken Bears rammer tre treere i anden periode - men kun to i resten af kampen.

Efter halvlegspausen var Bakken Bears i førersædet. Hurtig føring 46-40, men HIC sluttede perioden bedst med et 7-1 run. For Bears scorede Iversen og Christoffersen 16 af holdets 19 point, mens HIC fik gang i en indtil da anonym Darko Jukic, der scorede ni point.

HIC startede bedst i sidste periode, hvor holdet scorede de fem første point til kampens største føring, 63-56. Men da det så mest sort ud for hjemmeholdet, steppede Charlie Parker, Nicolai Iversen og slutteligt Andreas Jakobsen op og tilsammen scorede de otte point i streg. Jukic og Parker udvekslede point, så Bears var foran 69-67 indtil en rebound endte hos Skyler Bowlin 10 sekunder før tid. Han trykkede af langt udefra, og sendte den afgørende scoring i kurven. Bakken Bears fik slutteligt et godt skud og efterfølgende tip til at vinde kampen, men bolden gik ikke i kurven.

Med sejren fører HIC semifinaleserien 2-1, og holdet har nu alle chancer for at spille sig i DM-finalerne, når kamp fire spilles torsdag i Forum Horsens.

Keane Thomann var topscorer for HIC med 23 point, mens Skyler Bowlin supplerede med 17 point. Darko Jukic havde en fantastisk statline med 15 point, 12 rebounds og 9 assists.

For Bakken Bears er Nicolai Iversen igen mest scorende med 23 point. Han supplerede med 8 rebounds og 5 assists. Chris Christoffersen scorede 13 point og tog 14 rebounds.

2-1 til kaninerne

02.04.2013

Randers var lige så tæt på som i kamp nr. 1 og nu venter måske en afgørelse på torsdag i Kronjylland.

Kampen endte 87-83 efter perioderne 23-23, 20-23, 24-18 og 20-19.

Svendborg startede igen bedst og kom foran med 5 points midt i perioden på to trepointsscoringer fra hhv. Mikkel Plannthin og Claus Magaard. Især viste Plannthin at han bare ville have sejren i kamp 3 og med gode drives mod kurven og flotte putt-back skud var han om nogen manden der førte an hos kaninerne. Donald Rutherford der havde skummet som en arrig kanin hele vejen hjem fra Randers i torsdags var også meget opsat på, at kamp 3 skulle hives hjem i kaninhulen og han lagde med 7 points også kimen til sejren. Efter endnu en treer fra Plannthin førte Svendborg med 10 men gik derefter helt i stå, igen fristes man til at sige. Randers var dygtige og scorede på svære skud ligesom kaninerne skulle bruge meget energi på, at omstille sig fra dommerlinjen fra de to første kampe til dagens kamp. Det betød, at fejlene haglede ned over kaninerne og det betød også straffekast en mas til Randers.
Det omsatte kronjyderne sikkert og stille og roligt kravlede de tættere og tættere på kaninernes ellers sikre føring. Mike Nielsen udlignede til periodeslut 23-23, alt var åbent.

Svendborg lagde igen godt fra land og kom hurtigt foran med 9 inden Ocana med en treer bragte mere lighed ind i kampen. Bonell Colas der igen var en sand enmandshær mod kaninerne og som igen og igen hentede stort set alle de rebounds der passede ham såvel i forsvar som i angreb, scorede 8 points stort set i rap. Han blev fulgt flot op af anfører Mike Nielsen der var i hopla i 2. periode. Kaninernes forspring der via to treerer fra hhv. Mikkel Plannthin og Kristoffer Gertz, havde øget sig til 10 points så ud til at skulle øges men en meget afgørende situation, hvor endnu en treer og derefter en turn-over, hvilket kunne havde bragt kaninerne foran med 14, smuldrede væk.
Randers slog igen, hårdt igen. Et run på først 0-10 og dernæst på 0-7 mod sølle 2 points fra kaninerne bragte helt fortjent Randers foran ved pausen, 43-46.

Bonell Colas havde ved halvtid lige så mange rebounds som hele kaninflokken der hang gevaldigt med ørerne og som var helt forladt af det momentum der var til stede i kampens første 15 minutter.

Randers gik helt uimponeret til værks og spillede ukompliceret basket med nogle fantastiske skud der bare ramte kurven.

Kaninerne havde brugt meget energi på, at justere sig til dommerlinjen i 1. halvleg og var meget frustererede for linjen var helt anderledes end i kamp nr. 1 og 2.
Randers havde ved halvtid været knap så påvirket af den situation så dels var de dygtigere til at justere men måske også fordi de havde den smule mere gejst der var nødvendig i situationen ovenpå en flot afslutning på 2. periode.

Der var således nok at se til for både chefcoach Craig Pedersen men også for ass. coach Martin Mariegaard der havde lænt sig op ad en teknisk fejl i ren frustration.

Uanset hvad chefcoach Craig Pedersen havde sagt i pausen så virkede det. Kaninerne kom ud med meget mere energi og hastighed og lavede på ingen tid 12 points godt anført af Martin Mariegaard der først satte en helt fri treer og dernæst scorede sikkert på to straffe. Darboe fulgte op sammen med Plannthin og Greg Washington, som man ikke have set meget til i 1. halvleg, trådte ud bagved trepointslinjen og sænkede endnu en.

Randers vågnede op. Miguel Ortega med en meget svær treer fra distancen flot fulgt op af Chris Nielsen og Ocana og Randers førte med 1. Så scorede Donald Rutherford 8 points i træk og Adama Darboe satte tempo som Randers ikke kunne modsvare uden at begå fejl på Darboes ryk mod kurven. Darboe var sikker på sine straffe i dag, 4-4, og Svendborg var foran inden de sidste 10 minutter. Nu var fejlstatistikken vendt med Randers der fik 8 dømt mod sig mod Svendborgs 2 i 3. periode.

Adama Darboe fortsatte med at sætte godt tempo og han scorede således også de første 5 kaninpoints i de sidste 10 minutter. Forinden havde Bonell Colas vist, at det vrid han fik i sin ankel i en reboundsituation kun var kosmetik. Han var god for 8 points i sidste periode og gjorde igen hvad der passede ham i kaninernes felt. Kampen bølgede frem og tilbage og spændingen var tommetyk i Svendborg Idrætscenter hvor godt 800 gjorde, hvad de kunne for at holde kaninerne over Randers i en meget spændende kamp.

Stillingen med 4 minutter igen var helt lige, 75-75.
Greg Washington trådte igen ud bag linjen og var god herfra i dag. Endnu en treer og et and one spil og kaninerne kunne bringe sig foran med 5. Ocana og Chris Nielsen fortsatte med at bombe mod kaninernes forsvarsværker og var både dygtige og heldige men deres skud ramte og Randers slog igen.

I crunch-time var kaninerne kun foran med 2 inden Greg Washington igen tog ansvar fra trepointsland med endnu en træffer. Rutherford fulgte op med et scoret straffe og endnu et lay-up og Chris Nielsen slog bunden ud af lydkulissen med en dyb treer. Svendborg var kun foran med 1 men havde bolden og tiden skulle standses, hvis Randers skulle have en chance. Mikkel Plannthin blev fejlet og fik to straffe. Om det var de mange brændte i Randers i torsdags der sad i baghovedet på ellers så sikre Plannthin skal være usagt men Mikkel brændte begge og Randers bold. Den blev omsat i et ellers frit trepoinsforsøg fra Ocana og Svendborg igen på bolden med 28 sekunder igen. Igen blev Plannthin fejlet og kunne komme til linjen, hvor det ene blev omsat og kaninerne foran med 4, slutresultatet.

Randers' forsøg endte i en turn-over og kaninerne kunne trække sig ud af kampen som vindere.

Tak til Randers for et meget spændende opgør der var en semifinale værdig.

Nu venter kamp nr. 4 i Randers på torsdag, hvor kaninerne kan blive finaleklar eller hvor Randers kan tvinge serien ud i en matchbold.

For Svendborg scorede Donald Rutherford i dag 21 points og hentede 10 rebounds, 16 hver til Mikkel Plannthin ( 7 assists) og Adama Darboe, 15 til Greg Washington, 5 hver til Martin Mariegaard og Claus Magaard, 3 hver til Niels Degn og Kristoffer Gertz samt til Jakob Hansen.

For Randers var enmandshæren Bonell Colas i særklasse med 23 points og 21 !! rebounds, Chris Nielsen havde 17, Ocana 15 og 12 til Ortega.

Horsens IC udligner

29.03.2013

I en stemningsfuld Forum Horsens med næsten 1800 tilskuere vandt HIC i dag den anden DM semifinale mod Bakken Bears med 82-78 (21-25, 18-17, 21-20, 21-16).

Det var bjørnene som kom bedst fra start og bragte sig foran med 6-0. HIC svarer igen med 7 hurtige point. Herefter bølger spillet meget frem og tilbage. Keane Thomann dominerer for HIC og scorer 8 point i perioden. For Bears var topscoren efter første periode Frederik HN. HN spillede igen i dag en god kamp, hvor hans aggressive forsvar var med til at sætte HIC under pres. Efter første periode fører Bakken med 25-21.

I anden periode fortsætter den lige kamp. Darko Jukic begynder at steppe op for HIC, mens Marvell Waithe igen i dag giver HIC problemer i rebound spillet. Ved pausen er Bakken oppe med 42-39.

I tredje periode kommer Bakken ud med stor aggressivitet og HIC har meget svært ved at få angrebsspillet til at fungere. Midt i perioden bringer Charles Parker bakken foran med 55-44 og det begynder at se svært ud for de
gule. Edgares Kvedaravicius kommer på banen og sætter en hurtig treer. I næste angreb dunker Darko Jukic, og angrebet efter scorer Skyler Bowlin 3 point.

Stillingen er pludselig 59-57 til Bakken men HIC har momentum. Perioden slutter med to point til Keane Thomann så Bakkens føring er på 62-61 ved indgangen til
4. periode.

HIC har fortsat teten og Lukas Varga bringer med en treer hjemmeholdet foran med 69-64. Bakken laver dog et run og bringer sig foran med 72-69. Bowlin rammer dog en treer, Iversen returnerer den, mens Daniel Friedrich rammer en i det efterfølgende angreb.

Stillingen er 75-75 og Forum Horsens koger, på en aften hvor der bliver sat sæsonrekord med 1800 tilskuer.

Keane Thomann stepper op med to scoringer på et halvt minut og bringer HIC foran med 81-78 med 40 sekunder igen. Bakken brænder, men HIC bliver dømt for 8 sekunder,
og Bakken får en sidste chance. Skuddet bliver brændt og HIC vinder med 82-78 i en yderst spændende kamp.

For HIC spillede trioen Thomann, Jukic og Bowlin igen
en god kamp, men Edgares Kvederavicus steppede op og gav HIC det ekstra skub de havde brug for. For Bakken spille Frederik HN stærkt forsvar, mens Nikolai Iversen
var god i angrebet.

Topscorer for Horsens IC var Keane Thomann med 20 og Darko Jukic med 19 point.

For Bakken Bears scorede Nicolai Iversen 21 og Marvell Waithe 15 point.

Kamp 3 i bedst á 5 serien spilles mandag aften i Aarhus.

Cimbria tager kamp 2

29.03.2013

Randers Cimbria tog hjemme imod Svendborg Rabbits, og selv om det kun var få dage siden holdet tabte første semifinale-kamp, var det alligevel et samlet Randers-mandskab der var klar til kamp og specielt Christian Bendtsen gik forrest.

1. Q Første scoring i kampen kom fra Svendborgs, Gregory Washington. De blev dog hurtigt besvaret af Bonell Colas til stillingen 2-2. Modsat kampen i Svendborg havde Bonell Colas intet problem med at rykke sig fri af Geegory Washington, og hans første dunk kom derfor tidligt i kampen. Et godt skud fra distancen har været et kendetegn for Randers Cimbria i denne sæson, og med 3 point af Damian Ocaña med 4 minutter tilbage af perioden, blev stillingen 19-14. Svendborg tog med 2 minutter igen føringen, med 3 point af Adama Darboe. Kristoffer Gertz udbyggede med 3 point og stillingen blev: 21-27. 2 point af Casper Stage lukkede perioden, dog stadig med Svendborg foran: 25-29.

2. Q Et And-1 spil fra Patrick Nielsen bragte Randers tilbage på rette kurs og stillingen 36-39. Kort efter kunne Casper Stage stjæle bolden, sende den i kredsløb, hvor den endte hos Patrick Nielsen, der med yderligere 2 point bragte stillingen til: 38-39. Svendborg trak igen fra Randers i anden halvedel af 2. periode, på trods af en del misbrugte straffekast. Efter hårdt spil fra begge hold, der fik tempoet til at bølge frem og tilbage, sluttede første halvleg: 42-48, i en kamp der var spændende at overvære, og med et tændt publikum fra både Randers og Svendborg.

3. Q Det var Svendborg der kom bedst fra start i 2. halvleg. Efter 1,5 min. spil, var Morten Hansen tvunget til at tage en time-out. 3 point af Chris Nielsen bragte stillingen til 61-62, og man begynde at se lighederne imellem denne kamp og første semifinalekamp i Svendborg. Christian Bendtsen meldte sig ind i kampen med få sekunder tilbage af perioden, og med 2 point kunne han reducre til stillingen 65-67. Et steal og 2 point fra Miguel Ortega gjorde kampen lige, og kort efter kunne Damian Ocaña bringe føringen tilbage til hjemmeholdet: 69-67, der holdt perioden ud.

4. Q Hårdt forsvarsspil sikrede Randers et godt spil i starten af 4. periode! Derudover scorede Randers på deres skud, og på de straffekast de fik tilkæmpet sig. 2 point af Christian Bendtsen bragte stillingen på 77-69, og Bendtsen var for alvor inde i kampen i hans måske største kamp i denne sæson. Han var over det hele, og gav store problemer i Svendborg forsvar. Mikkkel Plannthin havde en stor kamp i Randers og kunne med 6 minutter tilbage af kampen, score 2 point til stillingen: 79-71. Damian Ocaña satte 3 point med 1,5 minut igen, og kort efter kom Patrick Nielsen på straffelinjen hvor han med 2 point kunne bringe stillingen til: 91-80. 2 point og et ekstra straffekast af Miguel Ortega lukkede kampen, som endte med stillingen: 94-82. En holdpræstation og en storspillende Christian Bendtsen var med til at hjælpe Randers tilbage i kampen, og foran med de 12 point de vandt med.

På trods af at Bonell Colas var kampens spiller, set på kampen i sit hele, kan der ikke stilles spørgsmålstegn ved at match-vinderen for Randers var Chistian Bendtsen, der i sin spilletid i kampen, formåede at gøre det helt rigtige for Randers. Randers sejret til slut med 94-82 (25-29, 17-19, 27-19, 25-15).

Randers kæmpede for den kronjyske muld, og vandt også slaget mod Svendborg Rabbits, hvilket betyder at serien som minimum kommer til at spænde over 4. kampe.

For Randers Cimbria scorede Bonell Colas 20, Damian Ocaña 19 og Miguel Ortega 15 point.

For Svendborg Rabbits scorede Donald Rutherford 27, Adama Darboe 20 og Mikkel Plannthin 15 point.

Man of the match: Bonell Colas 20 point og 8 rebounds. (Christian Bendtsen 6 point og 4 rebounds) 

Referat skrevet af Simon Ravn og fotos af Svante Brink. 

Bears åbner med sejr

26.03.2013

Foran 1539 entusiastiske tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen vandt Bakken Bears den første DM-semifinale 87-81 over Horsens IC.

Kampen blev først afgjort i sidste minut, da Frederik Hougaard Nielsen ramte en floater til 85-81 efter HIC havde misbrugte to af tre tildelte straffekast.

Hele første halvleg var tæt. På intet tidspunkt i de første 20 minutter var forskellen på de to hold mere end seks point. Bears var foran i de første 15 minutter af halvlegen, men et 9-0 run af Horsens IC bragte dem foran 43-39. Horsens nåede foran med fem point inden Bears sluttede halvlegen med at ramme fire straffekast.

Bears var bedst i anden halvlegs begyndelse. Nicolai Iversen og en i første halvleg anonym Marvell Waithe scorede i alt ti point i starten af periode, hvor Bears gik 10-2 og bragte sig foran 57-50. Efter fire point af HIC som følge af alt for mange Bears-turnovers ramte Marvell Waithe en treer og senere en toer - hans 11. point i perioden. Bears var foran med 67-60 inden de sidste ti minutter.

Trods godt Bearsforsvar og kun 12 HIC-point i tredje periode gav HIC ikke op i de sidste ti minuter. Fire hurtige point af HIC inden Bears trods tre brændte straffekast gik på et 9-2 run til føring 76-66 med fire minutter igen. Anført af Skyler Bowlin, sekunderet af Edgaras Kvedaravicius og Keane Thomann gik HIC mere aggressivt til værks og fik reduceret til 80-83 inden litauiske Kvedaravicius fik tre straffekast. Han scorede imidlertid kun det midterste og Frederik Hougaard Nielsen kunne afgøre kampen.

Med sejren fører Bears semifinaleserien 1-0 inden holdene torsdag mødes i Forum Horsens. Kamp 1 var til tider velspillet og hele tiden spændende - en perfekt reklame inden semifinale to og tre.

Topscorer for Bakken Bears var Marvell Waithe med 26 point - 17 af dem i anden halvleg.

For HIC scorede trekløveret Thomann (20), Jukic (19) og Bowlin (18) i alt 57 af HICs 81 point.

Rabbits tager første stik

26.03.2013

Svendborg fører 1-0 i semifinaleserien mod Randers efter en sejr i semifinale 1 på 86-76.

Kaninerne var klar over, at Randers ville komme med fuld fart ud til dagens semifinale og derfor havde kaninerne modtræk mod Randers. Der skulle tempo på Rabbits’ eget spil og boldens hastighed var afgørende for om Svendborg skulle have succes i den første og meget afgørende kamp. Randers skulle ikke have muligheden for at føle, at de kunne komme med samme momentum som tilfældet var i deres kvartfinaleserie, hvor modstanderen var Sisu.

Svendborg lagde klart bedst ud og kom hurtigt foran med 10 points, 15-5 og fortsatte den flotte stime med hurtigt spil og gode afleveringer til den frie mand men mest af alt og det vigtigste gennem hele sæsonen, hastighed på spillet og på bolden. Kaninerne vinder i overbevisende stil 1. periode, 27-15, 8 fra en godt spillende Greg Washington og 7 fra Donald Rutherford. Bemærkelsesværdigt var det, at de tre points Claus Magaard startede kampen med at score, var den eneste treer i 1. periode.

Kaninerne fortsatte deres flotte spil i 2. periode og Claus Magaard fortsatte med, at være eneste trepointsskytte i kampen indtil Mikkel Plannthin ramte på en yderligere. Svendborg foran med 16, hvorefter Randers tager time-out for at justere. Det var en meget klog beslutning af Morten Hansen for efter den time-out forsvandt kaninerne helt ud af kampen. Randres kom retur med et run på 2-14 og inden de mange fremmødte i Svendborg Idrætscenter egentlig havde indstillet sig på, at den tager kaninerne hjem, var Randers helt oppe ved halvtid, 44-40 og en meget flot afslutning på 2. periode af Randers.

Det var især Chris Nielsen og brormand Patrik Nielsen der var flot spillende imens Svendborg var uden slutspilsmomentum, noget som holdet ellers havde haft i den første del af kampen. Kaninerne forsvandt helt ud af kampen og helt fortjent havde Randers momentum med ud i omklædningsrummet til 2. halvleg.

Om det var manglende koncentration fra kaninerne eller Randers der strammede op skal ikke være op til artiklens forfatter at bedømme men faktum var, at kaninerne efter pausen igen tog ansvar. Donald Rutherford trådte i karakter og viste med to meget flotte dunk, at han er helt klar efter sin ankelskade der har plaget ham siden kaninerne mødte Randers i kaninhulen forrige gang. Han blev flot fulgt op af Greg Washington der gennem hele kampen faktisk havde ganske godt fat i Bonell Colas der ikke som vanligt var dominerende faktor for kronjyderne. Derimod var de to spanske profiler, Ortega og Oceana, træfsikre på stort set alt hvad de foretog sig. Godt mikset med en godt spillende Chris Nielsen der slap af sted med de mest fantastiske cirkusskud der gik i kurven, fulgte Randers kaninerne til døren og det var faktisk Randers der var foran inden de sidste 10 minutter.

Intet var afgjort selv om kaninerne i glimt havde vist, at det var som om de havde et gear mere at skifte ind og dermed kunne komme med dels mere hastighed men også med mere kontant forsvar der kunne slå Randers ud. Faktisk så det til tider ud som om Randers var helt afhængige af Bonell Colas til at rebounde og som om de andre spillere blot stod og ventede på, at Bonell skulle gøre jobbet med at hente rebounds, især i angrebet, færdigt.

Det var så afgjort ikke kaninernes opfattelse af kampen der gennem hele opgøret faktisk havde godt fat i Colas.

Måske blev rutinen i så afgørende kampe udslagsgivende for kaninerne. I hvert fald tippede momentum igen over på hjemmebanen, godt bakket op af de mange fremmødte. Et run på 0-2 og Svendborg var igen i front ikke kun pointsmæssigt men også på fysikken. Den hårde match havde tæret på Randers, mere end på kaninerne og især Bonell Colas så slidt ud. Kaninerne var også dygtige til, at holde Colas på blot 3 points i 2. halvleg og det var også en afgørende faktor. Svendborg fortsatte med at presse bolden og det gav bonus samtidig med, at Greg Washington viste stor format med 11 points i de sidste 10 minutter og en mængde rebounds. Donald Rutherford og Mikkel Plannthin var sammen med anfører Mariegaard med to meget sikre straffekast, de eneste på Svendborgs hold, der scorede i sidste periode men det var nok til at kaninerne kunne trække sig ud af kampen som vindere med +10, 86-76 efter perioderne 27-15, 17-25, 20-15 og 22-11.

Der venter kamp 2 på torsdag i Randers, hvor alt endnu er åbent.

For Svendborg Rabbits blev dagens spiller Greg Washington med 28 points, 16 rebounds og 5 blocks, Donald Rutherford scorede 25 og hentede 12 rebounds, Adama Darboe havde 12 points, 8 rebounds og 6 assists, Mikkel Plannthin 11 points og 4 assists.

For Randers scorede Damien Ocanan 19 points og havde 10 rebounds, 16 til Chris Nielsen, 15 til Bonell Colas og 10 rebounds 13 points og 6 rebounds til Miguel Ortega samt 10 points til Patrick Nielsen.

Er BC Aarhus rykket ned?

21.03.2013

Da BC Aarhus i aftes tabte kamp 4 i nedrkningsspillet mod Aalborg Vikings var det samtidigt et farvel fra den bedste danske række.

Men er de nu også det?

For BC Aarhus har stadigvæk en livline tilbage og må nu håbe at der ikke er nogen hold fra 1. Division der ønsker at rykke op i BL.

I skrivende stund er 1. Divison lige ved at afslutte grundspillet og allerede i næste uge starter slutspillet. 8 hold skal kæmpe om titlen som vinder af 1. Division. Og der er kun det hold der vinder play-off der kan rykke op. Ønsker vinderen af play-off ikke at rykke op, kan pladsen gives videre til taberen af finalerne i play-off. Ønsker dette hold heller ikke at rykke op, forbliver BC Aarhus i Basketligaen 2013/14.

De 8 hold der inden sidste runde i grundserien ligger på en slutspilsplads er:

Falcon, Lemvig Basket, BMS, Virum BBK, BK Amager, Stevnsgade BBBK, Aarhus BF og Køge BBK.

BK Amager og Aarhus BF har allerede nu meldt ud at man ikke ønsker oprykning til BL.  Sidste frist for at sine "nej tak" til oprykning er den 1. april.

Nedrykningsdramaet afgjort

21.03.2013

Aalborg Vikings kunne torsdag aften sikre sig endnu en sæson i Basketligaen ved at besejre Aarhus BC på hjemmebane foran hele 725 tilskuere.

De to første kampe i bedst a 5 serien var endt med Vikings sejre, mens kamp 3 var endt med en sejr til Aarhus BC. Aftenens sejr blev sikret efter en stærk holdindsats i forsvaret og en ægte Vikingeindsats af unge Niels Koch Andreasen sidst i 4. periode.

Vikingerne starter kampen bedst og får en tidlig føring. Særligt i forsvaret står Vikingerne stærkt og BC Aarhus tvinges til flere svære afslutninger bl.a. på grund af den store serber Milan Bjegovic, der lukker feltet godt af med sin størrelse og lange arme. Også unge Benjamin Sørensen må fremhæves for sin indsats. Midt i perioden kommer Mads Rasmussen på banen og med flere stærke drives til kurven får han bragt Vikingere til en periodepause på 20-11.

2. periode starter lige så nervøst som 1. periode og det er tydeligt at mærke, at der spilles en kamp, hvor der er utroligt meget på spil. Det momentum som Vikingerne havde i 1. periode formår de ikke at få med over til 2. periode og det skyldes især en stærk indsats af BC Aarhus’ Anton Elsner og Amerikaneren Charles Funches.

Ved stillingen 28-15 tager BC Aarhus coach Pete Hoffman en timeout og det sætter for alvor gang i BC Aarhus forsvar. Vikingerne formår kun at score 7 point resten af perioden og for BC Aarhus hiver Charles Funches den ene rebound ned efter den anden og kan lægge bolden sikkert i kurven til stor frustration for de mange fremmødte tilskuere.

Stillingen er 35-28 til Vikings ved pausen. Charles Funches med 16 point og 10 rebounds er bedste mand for BC Aarhus, mens det for Vikingerne er Milan Bjegovic, der fører an med 10 point, 6 rebounds og 4 blokerede skud.

I 3. periode kommer Vikingerne nok engang sovende ud af starthullerne. Spillet er pludseligt blevet stillestående og forkrampet og det der især gav succes i første periode – at spille bolden inside til Milan Bjegovic – bliver slet ikke brugt i 3. BC Aarhus får hurtigt kæmpet sig tilbage i kampen og pludselig er 35-28 føringen vendt til 35-40. Der går hele 5 minutter før Rune Lauridsen med en spektakulær aflevering til Anthony Jones endelig får bragt Vikingerne på tavlen og Jones er manden bag hele 10 af Vikings 13 point i 3. periode, der ender hele 13-22 til BC Aarhus.

4. periode starter med stillingen 48-50 og hele hallen bobler af nervøsitet og spænding. Efter 2 minutter spillet er det igen Anthony Jones, der med en dyb 3’er kan bringe Vikings foran igen, men kampen bølger frem og tilbage, men en Vikings føring på 56-52 tvinger BC Aarhus coach Pete Hofman til at tage en timeout. Herefter er det pludselig BC Aarhus, der tager teten og midt i 4. periode bringer BC Aarhus amerikaner Randy Dezouvre udebaneholdet foran med 60-61.

Med 2 minutter tilbage af kampen er stillingen dog helt lige 66-66 inden skarpskytten Rasmus Søby bringer BC Aarhus foran med 3 point. Det skulle dog vise sig at være sæsonens sidste scoring for BC Aarhus, idet Vikings strammede grebet i forsvaret og samtidig trådte Niels Koch Andreasen og Søren Bjørn Sørensen virkelig i karakter og med vigtige scoringer af Niels Koch og rebounds af Søren Sørensen var de med til at sikre, at Vikingerne nu også er at finde i Basketligaen i sæson 2013-2014.

Bedste mand for BC Aarhus blev Charles Funches med 19 point, 15 rebounds og 4 blocks.

For Vikings var kampens spiller Milan Bjegovic, der leverede 18 point, 12 rebounds og 6 blocks.