Nyheder

Horsens IC tager bronzen

15.04.2013

I en velbesøgt Parkhal kronede HIC i dag en flot sæson med at vinde bronzemedaljerne. Randers Cimbria blev besejret med sikre 100-72 i en kamp der efter pausen aldrig blev spændende.

Kampen startede i et højt tempo, hvor angrebet var flot, mens forsvaret lod meget at ønske. For HIC dominerede Keane Thomann. Det var tydeligt at Randers manglede Bonell Colas i forsvaret. Thomann scorede 16 point i første periode og scorede på alt hvad han rørte ved. I den anden ende kom Randers til kurven og skød samtidig høje procenter. Efter første periode var Randers foran med 32-26.

I anden periode kom der lidt mere styr på HIC forsvaret, og i angrebet kom Darko Jukic i gang. Flere gange var HIC ved at trække fra, men Randers svarede igen og ved pausen var HIC foran med 51-50. Jukic scorede 10 point i perioden.

I tredje periode var det et fokuseret HIC hold der kom på banen. Randers havde svært ved at komme til gode afslutninger, mens HIC straffede Randers i den anden ende. Randers kom foran med 54-53, men så lavede HIC et 17-2 run og kampen var tæt på afgjort. For HIC fortsatte Darko Jukic med at score, 11 point i perioden, deriblandt flere lækre dunks. Efter tredje periode førte HIC med 77-60.

I fjerde periode fortsatte HIC med at løbe fra Randers. Skyler Bowlin satte 8 hurtige point og med fem minutter igen fører HIC med 31 point. Herefter kan HIC starterene en efter en forlade banen forlade banen til stor hyldest fra tilskuerne, mens HIC unge talenter alle fik minutter på banen.

Alt i alt en rigtig god dag for HIC, som fortjent kunne hænge bronzemedaljerne om halsen. Medaljerne blev overrakt af DBBF`s økonomiansvarlige Jørge Kvist.

Topscorer for Horsens IC blev Darko Jukic med 27 point mens Damian Ocana satte 16 point for Randers Cimbria.

Foto er leveret at Simon Ravn, DBJO. 

Årets unge spiller i BL kåret

14.04.2013

I forbindelse med søndagens bronzekamp mellem Horsens IC og Randers Cimbria blev årets unge spiller i BL kåret.

Valget faldt på Frederik Rungby fra Horsens IC.

Frederik er i gang med sin 3. sæson i BL efter tidligere at have spillet for de 2 Aarhus klubber, Bakken Bears og BC Aarhus.

Det er dog i Horsens IC at Frederik har fået sit helt store gennembrud i denne sæson og været med til at Horsens IC har været med helt fremme hvor det er sjovt at spille.

Frederik har i denne sæson spillet 34 kampe og snitter 8,6 point og hiver 4,8 rebounds ned pr. kamp.

For at blive årets unge spiller i BL, skal man have spillet mindst 7 kampe og man må ikke fylde 21 år i løbet af sæsonen. Det er spillerne i BL der har stemt om årets unge spiller. Frederik tager titlen foran Zarko Jukic, Hørsholm 79ers og Peter Møller, Værløse BBK.

Så udover at sæsonens sidste kamp for Frederik, hvor det blive til bronzemedaljer, blev det altså også til titlen som Årets unge spiller i BL 2012/13.

Bakken tager DM-finale 1 i Svendborg

12.04.2013

Hjemmebanefordelen blev ødslet væk af Svendborg Rabbits og bjørnebanden fik en meget vigtig udebanesejr i den 1. finale.

Svendborg kom sloopy ud til kampen og var slet ikke i nærheden af Bakken Bears i 1. halvleg, der sluttede 41-55 og samtlige fremmødte, ca. 1000 i Svendborg Idrætscenter var stille ved halvtid.

Kampen livede voldsomt op og det samme gjorde tilskuerne og kampen formåede alligevel at blive en gyser. Bakken Bears gik helt i stå og tabte 3. periode 21-6 men kom stærkt igen og vandt sidste 19-26 og kampen 81-87.

Bakken Bears havde måske det momentum de så flot havde kæmpet sig til gennem de sidste to semifinaler mod HIC, i hvert fald var det et meget tændt Bakken Bears der blæste kaninerne omkuld straks fra kampstart.

Big Chris var om nogen manden der gjorde forskellen for bjørnebanden gennem hele kampen og især i starten med 8 points i 1. periode. Bakken Bears ville det meget mere end kaninerne og de ellers toneangivende amerikanere hos kaninerne, Rutherford og Washington var helt ved siden af sig selv. Svendborg gjorde tingene meget svære og traf hele tiden de forkerte beslutninger og kom hurtigt bagud med 10-12 points og Bakken Bears så sig ikke tilbage. Foran med 21-38 , hvorefter kaninerne kom lidt mere med i kampen på flere gode assists fra Donald Rutherford til Greg Washington der dog hurtigt kom i fejlproblemer overfor Big Chris der bare kørte rundt i feltet som det passede ham. Svendborg kommer op og er kun efter med 7, hvorefter Bakken Bears igen trækker momentum over i deres lejr. Bjørnene slutter 1. halvleg bedst med endnu et run, 2-12 og halvlegsføring 41-55.

Kunne kaninerne overhovedet komme tilbage i den kamp var det store spørgsmål, også for de mange fremmødte fans i Svendborg Idrætscenter. Det kunne kaninerne også selv om de havde gjort det meget svært for sig selv gennem hele 1. halvleg.

Et run først på 10-0 og derefter begyndte trepointsskuddene at regne gennem bjørnens kurv. Først fra Washington, dernæst fra kaptajn Mariegaard og så fra ungdommens vildskab i form af Kristoffer Gertz og pludselig var Svendborg foran med 1 inden de sidste 10 effektive minutter. Bjørnen var hårdt såret med kun 6 points i 3. og der var lagt op til en alligevel spændende sidste periode.

Kristoffer Gertz fulgte flot op på sine sikre scoringer straks fra sidste periodes start med endnu to treerer og en godt spillende Adama Darboe fulgte med og så var kaninerne pludselig oppe med +9 efter at de havde været nede med 17. Et fantastisk comeback og nu kunne alt ske… men så gik kaninerne igen i stå og traf igen de forkerte beslutninger.

Bjørnen vågnede og forskellen i crunch time var som så mange gange før Andreas Jakobsen og Big Chris der med 14 points i træk skubbede sejren over i udebaneholdtes lejr, som så ofte før i de finaler mellem de to hold. Men kaninerne var uhyggelig tæt på og en meget kontroversielt no call i et trepointsforsøg fra Mikkel Plannthin var måske afgørelsen. Svendborg kunne havde nået helt op men der var for kort tid igen og Bakken Bears var iskolde da det endelig var afgørende som så ofte før.

Bjørnen vinder en meget vigtig sejr og der er returmatch på mandag i Århus, hvor udeholdet måske igen kan overraske…

For Svendborg Rabbits scorede Adama Darboe 16, 14 til Greg Washington, 12 til Claus Magaard, 11 til Mikkel Plannthin og 8 points, 11 rebounds og 9 assists til Donald Rutherford.

For Bakken Bears blev dagens bedste spiller så afgjort Big Chris med 20 points og 17 rebounds, 19 til Marvel Waithe og 17 til Nicolai Iversen.

Bakken Bears vinder 5, og afgørende kamp

09.04.2013

Bakken Bears har kvalificeret sig til DM-finalerne for 11. sæson i træk efter en 84-68 sejr i den femte og afgørende DM-semifinale. Horsens IC pressede Bears til det yderste, men i sidste periode af den afgørende kamp var der ingen tvivl.

Bears var foran med få point i hele perioden. Bears fik 15 af holdets 22 point fra Marvell Waithe og Nicolai Iversen, mens HICs trekløver Jukic, Bowlin og Thomann satte 14 af deres holds 19 point på tavlen.

HIC kom bedst ud af anden periode. Udeholdet gik 11-3 til føring 30-25. Efter en Bears timeout gik hjemmeholdet 17-2 - bl.a. på 11 point af en formiddabelt spillende Andreas Jakobsen. Andreas Jakobsen scorede fem treere alene i anden periode. Bears førte 47-38 ved pausen.

I anden halvleg forsøgte HIC anført af en virkeligt velspillende Darko Jukic at komme igen. HIC fik skåret Bears-føringen til otte point, men Bears holdt hovedet koldt. Kampen blev reelt afgjort, da Bears scorede syv point i træk til stillingen 64-48.

I fjerde periode kogte flere af de aggressivt spillende HIC-spillere over. Jukic spillede en flot sidste periode, hvor han scorede ni point, men indhente Bears kunne han og HIC-mandskabet ikke.

Eneste malurt i bægeret for Bakken Bears var at Charlie Parker måtte udgå med en fibersprængning, som formentlig gør at han ikke deltager i de første finalekamp imod Svendborg.

Topscorer for HIC var Darko Jukic, der supplerede sine 25 point med 15 rebounds. For Bears scorede Andreas Jakobsen hele 31 point - Nicolai Iversen og Marvell Waithe scorede begge 15 point og supplerede med hhv. 10 og 11 rebounds.

Første finalekamp er på torsdag i Svendborg, mens den første finale i Aarhus spilles på mandag.

Fotos: Per Wied 

Randers Cimbria fik modgang fra start

05.04.2013

Det blev en svær kamp for Randers, efter holdets profil Bonell Colas måtte udgå, og en tur på skadestuen efter få minutters spil. Alligevel blev det en spændede kamp, der først blev afgjort midt i 4. periode.

1 periode: Kampen begyndte med 2 point af Adama Darboe. Kort efter fløj Mikkel Plannthin højt, men Bonell Colas højere i hans første block i kampen.

Bonell Colas røg ind i et sammenstød med Gregory Washington, der modsat Bonell Colas blot kunne sætte sig på bænken mens Bonel Colas måtte blive liggede på gulvet i flere minutter.

Efter 4 minutter rejste Bonell sig igen med hjælp fra flere andre, og kunne sætte sig på bænken, han røg dog hurtigt videre til Randers sygehus for at komme i behandling.

På trods af manglen  på den store mand var Randers stadig foran: 13-9 midt i perioden. Mike Nielsen kom ind i kampen med 1 minut tilbage af første periode, og gjorde stillingen helt lige 16-16. To straffekast sat af Christian Bendtsen bragte hjemmeholdet foran, så perioden kunne slutte 18-16 til Randers Cimbria. 

2 periode: Christian Bendtsen fortsatte sit gode spil i 2. periode, og kunne med 2 point udbygge Randers’ føring.

Donald Rutherford modtog midt i perioden sin 3. fejl og blev øjeblikketligt sat på bænken, til stor ærgelse for profilen og de mange medrejsende fans.

Det var ikke særlig kønt at se på spillet i 2. perioden, og det blev ikke kønnere af de mange grimme fejl der blev lavet i perioden.

Mike Nielsen markerede hjemmebanen med 3 point og fik Randers tilbage i kampen med 4 minutter tilbage af første halvleg, men det var ikke helt nok til at sikre en føring.

Mikkel Plannthin var bedste spiller for Svendborg i første halvleg, og var med til at sikre det forspring Svendborg havde da perioden rendte ud. 

For Randers var det en kombination af klogt spil fra Miguel Ortega og fight fra Nielsen brødrene, der holdt Randers inde i kampen og kunne medvirke til at holdet kun var bagud: 29-34 ved halvleg.

3 periode: Donald Rutherford var klar fra start af 2. halvleg, og lagde de første 2 point i kurven. Han kunne dog hurtigt sætte sig ned igen, da han kort efter modtog sin 4. fejl.

3 point af Chris Nielsen kom efter 2 minutters spil, og kampen blev derved igen tæt. Kort efter var det Casper Stage der var varm fra 3’eren, og Randers var tilbage i kampen med stillingen: 36-40.

Randers formåede at holde sig foran det meste af prioden efter at være kommet tilbage ved godt spil af et samlet Randers hold, hvor specielt Chris Nielsen gjorde sig bemærket med 12 point i perioden.

Mikkel Plannthin var også  fantastisk spillende, og grundet hans engagement i kampen, fik Svendborg fart på deres spil sidst, og sluttede godt af. Perioden endte med stillingen på: 51-56.

4 periode: Donald Rutherford var igen med i kampen i 4. periode, hvor han fra start var med til at udbygge Svendborgs føring.

Adama Darboe satte; med lidt over 5 minutter tilbage af kampen, 3 point og Svendborg var foran med 10, en stillingen der holdt mere eller mindre frem mod det sidste minut.

På trods af et stærkt pres fra Randers, var det dog ikke muligt for dem at komme tilbage i kampen for alvor.

Miguel Ortega gjorde et fantastisk arbejde sammen med Casper Stage for at komme tilbage i kampen, men en velspillende Mikkel Plannthin og Donald Rutherford gjorde det ikke muligt for dem.

Kampen sluttede: 71-79 (18-16, 11-18, 22-22, 20-23), og Randers Cimbria kan nu gå ind til bronze-kampen mens Svendborg Rabbits igen i år er videre til finalerne!

For Randers Cimbria scorde Chris Nielsen 21, Casper Stage 13 og Miguel Ortega 10 point.

Svendborg Rabbits scorede Mikkel Plannthin 23, Donald Rutherford 21 og Adama Darboe 18 point.

Man of the Match blev hjemmeholdets Chris Nielsen med 21 point og 4 assist.

Skribent: Simon Ravn
Foto: Wyke Graphic 

Bakken udligner til 2-2

05.04.2013

Horsens IC satte sidste torsdag sæsonrekord for flest tilskuere i Basketligaen. Den blev slået til aften, hvor 2501 tilskuere overværende den fjerde DM finale. Det er det højeste antal tilskuere der har været til basket i Horsens nogensinde.

De fleste tilskuere havde håbet, at de skulle se HIC spille sig i årets DM finale. Det kom dog ikke til at ske da Bakken vandt komfortabelt med 97-71 (11-26, 24-30, 21-23, 15-18).

Fra kampens første minut viste Bakken at de var klar, mens HICerne virkede tyngede af omgivelserne og bevidstheden om, at de kunne spille sig i DM finalen. Bakken bragte sig hurtigt foran med 17-4 og især Andreas Jakobsen var sprudlende med 8 point på fire minutter. Bakken kørte derudaf, mens HIC havde store problemer i forsvar og angreb. Efter første periode var stillingen 26-11 til Bakken.

I anden periode fortsatte Bakkens dominans og bjørnene kom foran med 51-19 inde HIC kom lidt i gang. Som så mange gange før var det Skyler Bowlin der kick startede HIC, og ved pausen var Bakkens forspring reduceret til 35-56.

Tredje periode startede med en treer af Andreas Jakobsen, men herefter kæmpede HIC sig lidt ind i kampen, men flere gange hvor forspringet kunne blive reduceret tæt på 10 point bringer HIC en treer. I den anden ende rammer Marvell Waithe flere store skud, og inden fjerde periode er Bakken foran med 23 point, og der skal nærmest ske mirakler hvis kampen skal vindes.

Det sker ikke i fjerde quarter. Bakken kører en sikker sejr i land, og de to hold skal nu ud i den femte og altgørende semifinale kamp på mandag i Vejlby Risskov hallen. Det bliver spændende at se om HIC kan rejse sig igen eller om Bakken kommer i endnu en finale.

Kampens topscorer blev for HIC Skyler Bowlin med 22 point. For Bakken Bears scorede Marvell Waithe 25 point.

Kampens spiller blev Andreas Jakobsen som spillede en fremragende kamp og var afgørende med til at sikre Bakken Bears den gode start på kampen. Og så blev det krydret med 22 point.

Oprykning til Basketligaen

02.04.2013

Fristen for at tilmelde sig oprykning fra 1. Division herrer til Basketligaen for sæsonen 2013/14 udløb den 1. april.

Ved fristens udløb har 3 klubber ønsket at rykke om i Basketligaen. Disse er:


•BMS
•Stevnsgade Basketball Klub
•Falcon

Vinderen af slutspillet i 1. division rykker op i Basketligaen, men har vinderen ikke ønsket oprykning tilfalder oprykningen så taberen af finalerne, såfremt denne har ønsket oprykning.

Med andre ord betyder det at såfremt BMS, Stevnsgade eller Falcon kvalificerer sig til slutspilsfinalerne rykker BC Aarhus ud af Basketligaen og skal i næste sæson spille i 1. Division. Er der ingen af de 3 nævnte hold der kvalificerer sig til slutspilsfinalerne bevarer BC Aarhus sin plads i Basketligaen.

Slutspillet i 1. Division Herrer er i fuld gang og disse dage spilles kvartfinale 2. Du kan se det fuldstændige program og resultater på DBBF`s hjemmeside.

Horsens IC overrasker og tager kamp 3

02.04.2013

Horsens IC tog sejren i den meget vigtige tredje DM-semifinalekamp, da holdet vandt 70-69 i Vejlby-Risskov Hallen.

Skyler Bowlin afgjorde kampen med en trepointscoring med ti sekunder tilbage.

Bakken Bears fik fra starten af kampen gang i holdets store spillere. Både Nicolai Iversen og Chris Christoffersen kom på scoringstavlen, mens HIC startede kampen med at ramme tre treere - to af Lukas Varga. Midt i perioden tog Bakken Bears Iversen og Christoffersen ud, og det gav plads til store Keane Thomann, der scorede 12 HIC-point i træk. HIC kom foran 19-10 inden Bears fik reduceret. HIC foran 22-16 efter ti minutter - endda med fem brændte straffekast in mente.

I anden periode var bjørnene bedre med, og gik på et 12-4 run. HIC-time out og så kom udeholdet også i gang. Resten af perioden var helt lige - Bears var foran 37-36 ved pausen.

Bakken Bears rammer tre treere i anden periode - men kun to i resten af kampen.

Efter halvlegspausen var Bakken Bears i førersædet. Hurtig føring 46-40, men HIC sluttede perioden bedst med et 7-1 run. For Bears scorede Iversen og Christoffersen 16 af holdets 19 point, mens HIC fik gang i en indtil da anonym Darko Jukic, der scorede ni point.

HIC startede bedst i sidste periode, hvor holdet scorede de fem første point til kampens største føring, 63-56. Men da det så mest sort ud for hjemmeholdet, steppede Charlie Parker, Nicolai Iversen og slutteligt Andreas Jakobsen op og tilsammen scorede de otte point i streg. Jukic og Parker udvekslede point, så Bears var foran 69-67 indtil en rebound endte hos Skyler Bowlin 10 sekunder før tid. Han trykkede af langt udefra, og sendte den afgørende scoring i kurven. Bakken Bears fik slutteligt et godt skud og efterfølgende tip til at vinde kampen, men bolden gik ikke i kurven.

Med sejren fører HIC semifinaleserien 2-1, og holdet har nu alle chancer for at spille sig i DM-finalerne, når kamp fire spilles torsdag i Forum Horsens.

Keane Thomann var topscorer for HIC med 23 point, mens Skyler Bowlin supplerede med 17 point. Darko Jukic havde en fantastisk statline med 15 point, 12 rebounds og 9 assists.

For Bakken Bears er Nicolai Iversen igen mest scorende med 23 point. Han supplerede med 8 rebounds og 5 assists. Chris Christoffersen scorede 13 point og tog 14 rebounds.

2-1 til kaninerne

02.04.2013

Randers var lige så tæt på som i kamp nr. 1 og nu venter måske en afgørelse på torsdag i Kronjylland.

Kampen endte 87-83 efter perioderne 23-23, 20-23, 24-18 og 20-19.

Svendborg startede igen bedst og kom foran med 5 points midt i perioden på to trepointsscoringer fra hhv. Mikkel Plannthin og Claus Magaard. Især viste Plannthin at han bare ville have sejren i kamp 3 og med gode drives mod kurven og flotte putt-back skud var han om nogen manden der førte an hos kaninerne. Donald Rutherford der havde skummet som en arrig kanin hele vejen hjem fra Randers i torsdags var også meget opsat på, at kamp 3 skulle hives hjem i kaninhulen og han lagde med 7 points også kimen til sejren. Efter endnu en treer fra Plannthin førte Svendborg med 10 men gik derefter helt i stå, igen fristes man til at sige. Randers var dygtige og scorede på svære skud ligesom kaninerne skulle bruge meget energi på, at omstille sig fra dommerlinjen fra de to første kampe til dagens kamp. Det betød, at fejlene haglede ned over kaninerne og det betød også straffekast en mas til Randers.
Det omsatte kronjyderne sikkert og stille og roligt kravlede de tættere og tættere på kaninernes ellers sikre føring. Mike Nielsen udlignede til periodeslut 23-23, alt var åbent.

Svendborg lagde igen godt fra land og kom hurtigt foran med 9 inden Ocana med en treer bragte mere lighed ind i kampen. Bonell Colas der igen var en sand enmandshær mod kaninerne og som igen og igen hentede stort set alle de rebounds der passede ham såvel i forsvar som i angreb, scorede 8 points stort set i rap. Han blev fulgt flot op af anfører Mike Nielsen der var i hopla i 2. periode. Kaninernes forspring der via to treerer fra hhv. Mikkel Plannthin og Kristoffer Gertz, havde øget sig til 10 points så ud til at skulle øges men en meget afgørende situation, hvor endnu en treer og derefter en turn-over, hvilket kunne havde bragt kaninerne foran med 14, smuldrede væk.
Randers slog igen, hårdt igen. Et run på først 0-10 og dernæst på 0-7 mod sølle 2 points fra kaninerne bragte helt fortjent Randers foran ved pausen, 43-46.

Bonell Colas havde ved halvtid lige så mange rebounds som hele kaninflokken der hang gevaldigt med ørerne og som var helt forladt af det momentum der var til stede i kampens første 15 minutter.

Randers gik helt uimponeret til værks og spillede ukompliceret basket med nogle fantastiske skud der bare ramte kurven.

Kaninerne havde brugt meget energi på, at justere sig til dommerlinjen i 1. halvleg og var meget frustererede for linjen var helt anderledes end i kamp nr. 1 og 2.
Randers havde ved halvtid været knap så påvirket af den situation så dels var de dygtigere til at justere men måske også fordi de havde den smule mere gejst der var nødvendig i situationen ovenpå en flot afslutning på 2. periode.

Der var således nok at se til for både chefcoach Craig Pedersen men også for ass. coach Martin Mariegaard der havde lænt sig op ad en teknisk fejl i ren frustration.

Uanset hvad chefcoach Craig Pedersen havde sagt i pausen så virkede det. Kaninerne kom ud med meget mere energi og hastighed og lavede på ingen tid 12 points godt anført af Martin Mariegaard der først satte en helt fri treer og dernæst scorede sikkert på to straffe. Darboe fulgte op sammen med Plannthin og Greg Washington, som man ikke have set meget til i 1. halvleg, trådte ud bagved trepointslinjen og sænkede endnu en.

Randers vågnede op. Miguel Ortega med en meget svær treer fra distancen flot fulgt op af Chris Nielsen og Ocana og Randers førte med 1. Så scorede Donald Rutherford 8 points i træk og Adama Darboe satte tempo som Randers ikke kunne modsvare uden at begå fejl på Darboes ryk mod kurven. Darboe var sikker på sine straffe i dag, 4-4, og Svendborg var foran inden de sidste 10 minutter. Nu var fejlstatistikken vendt med Randers der fik 8 dømt mod sig mod Svendborgs 2 i 3. periode.

Adama Darboe fortsatte med at sætte godt tempo og han scorede således også de første 5 kaninpoints i de sidste 10 minutter. Forinden havde Bonell Colas vist, at det vrid han fik i sin ankel i en reboundsituation kun var kosmetik. Han var god for 8 points i sidste periode og gjorde igen hvad der passede ham i kaninernes felt. Kampen bølgede frem og tilbage og spændingen var tommetyk i Svendborg Idrætscenter hvor godt 800 gjorde, hvad de kunne for at holde kaninerne over Randers i en meget spændende kamp.

Stillingen med 4 minutter igen var helt lige, 75-75.
Greg Washington trådte igen ud bag linjen og var god herfra i dag. Endnu en treer og et and one spil og kaninerne kunne bringe sig foran med 5. Ocana og Chris Nielsen fortsatte med at bombe mod kaninernes forsvarsværker og var både dygtige og heldige men deres skud ramte og Randers slog igen.

I crunch-time var kaninerne kun foran med 2 inden Greg Washington igen tog ansvar fra trepointsland med endnu en træffer. Rutherford fulgte op med et scoret straffe og endnu et lay-up og Chris Nielsen slog bunden ud af lydkulissen med en dyb treer. Svendborg var kun foran med 1 men havde bolden og tiden skulle standses, hvis Randers skulle have en chance. Mikkel Plannthin blev fejlet og fik to straffe. Om det var de mange brændte i Randers i torsdags der sad i baghovedet på ellers så sikre Plannthin skal være usagt men Mikkel brændte begge og Randers bold. Den blev omsat i et ellers frit trepoinsforsøg fra Ocana og Svendborg igen på bolden med 28 sekunder igen. Igen blev Plannthin fejlet og kunne komme til linjen, hvor det ene blev omsat og kaninerne foran med 4, slutresultatet.

Randers' forsøg endte i en turn-over og kaninerne kunne trække sig ud af kampen som vindere.

Tak til Randers for et meget spændende opgør der var en semifinale værdig.

Nu venter kamp nr. 4 i Randers på torsdag, hvor kaninerne kan blive finaleklar eller hvor Randers kan tvinge serien ud i en matchbold.

For Svendborg scorede Donald Rutherford i dag 21 points og hentede 10 rebounds, 16 hver til Mikkel Plannthin ( 7 assists) og Adama Darboe, 15 til Greg Washington, 5 hver til Martin Mariegaard og Claus Magaard, 3 hver til Niels Degn og Kristoffer Gertz samt til Jakob Hansen.

For Randers var enmandshæren Bonell Colas i særklasse med 23 points og 21 !! rebounds, Chris Nielsen havde 17, Ocana 15 og 12 til Ortega.

Horsens IC udligner

29.03.2013

I en stemningsfuld Forum Horsens med næsten 1800 tilskuere vandt HIC i dag den anden DM semifinale mod Bakken Bears med 82-78 (21-25, 18-17, 21-20, 21-16).

Det var bjørnene som kom bedst fra start og bragte sig foran med 6-0. HIC svarer igen med 7 hurtige point. Herefter bølger spillet meget frem og tilbage. Keane Thomann dominerer for HIC og scorer 8 point i perioden. For Bears var topscoren efter første periode Frederik HN. HN spillede igen i dag en god kamp, hvor hans aggressive forsvar var med til at sætte HIC under pres. Efter første periode fører Bakken med 25-21.

I anden periode fortsætter den lige kamp. Darko Jukic begynder at steppe op for HIC, mens Marvell Waithe igen i dag giver HIC problemer i rebound spillet. Ved pausen er Bakken oppe med 42-39.

I tredje periode kommer Bakken ud med stor aggressivitet og HIC har meget svært ved at få angrebsspillet til at fungere. Midt i perioden bringer Charles Parker bakken foran med 55-44 og det begynder at se svært ud for de
gule. Edgares Kvedaravicius kommer på banen og sætter en hurtig treer. I næste angreb dunker Darko Jukic, og angrebet efter scorer Skyler Bowlin 3 point.

Stillingen er pludselig 59-57 til Bakken men HIC har momentum. Perioden slutter med to point til Keane Thomann så Bakkens føring er på 62-61 ved indgangen til
4. periode.

HIC har fortsat teten og Lukas Varga bringer med en treer hjemmeholdet foran med 69-64. Bakken laver dog et run og bringer sig foran med 72-69. Bowlin rammer dog en treer, Iversen returnerer den, mens Daniel Friedrich rammer en i det efterfølgende angreb.

Stillingen er 75-75 og Forum Horsens koger, på en aften hvor der bliver sat sæsonrekord med 1800 tilskuer.

Keane Thomann stepper op med to scoringer på et halvt minut og bringer HIC foran med 81-78 med 40 sekunder igen. Bakken brænder, men HIC bliver dømt for 8 sekunder,
og Bakken får en sidste chance. Skuddet bliver brændt og HIC vinder med 82-78 i en yderst spændende kamp.

For HIC spillede trioen Thomann, Jukic og Bowlin igen
en god kamp, men Edgares Kvederavicus steppede op og gav HIC det ekstra skub de havde brug for. For Bakken spille Frederik HN stærkt forsvar, mens Nikolai Iversen
var god i angrebet.

Topscorer for Horsens IC var Keane Thomann med 20 og Darko Jukic med 19 point.

For Bakken Bears scorede Nicolai Iversen 21 og Marvell Waithe 15 point.

Kamp 3 i bedst á 5 serien spilles mandag aften i Aarhus.