Nyheder

Bakken Bears bringer sig foran 3-2

26.04.2013

Kaninerne kom igen skidt fra start i en fyldt hjemmebane og det gjorde det til en meget uskøn kamp, straks fra tipp-off fra hjemmeholdets side.

Kaninerne tabte med 9 point, 78-87 til et på dagen bedre mandskab fra smilets by. Bjørnebanden vandt fortjent efter perioderne 18-22, 14-20, 24-20 og 22-25.

Svendborg kom rædsomt ud til kampen og var uheldige med 4-5 brændte angreb i starten af opgøret, hvor Bakken Bears svingede taktstokken og spillede godt. Hurtigt kom århusianerne foran 4-15 og det bragte ro ind i de mange fremmødte fans i Svendborg Idrætscenter. Svendborg kommer en smule i gang i 1. periodes sidste halvdel med bl.a. 5 points fra Kristoffer Gertz og 5 fra Adama Darboe. Hos bjørnene var det i den grad Charlie Parker med 8 points og masser af gode forsvarsaktioner.

Bakken Bears fortsatte i 2. periode og outreboundede i den grad kaninerne der måtte slås hårdt for de få points de fik imens Bakken fik masser af både 2. og 3. chancer. Et run på 3-11 og bjørnen synes usårlig og foran med 10. Endelig melder Rutherford sig ind i kampen med sine første points men den kompakte zone hos Bakken fik kaninerne aldrig rigtig has på, igen igen. På en friløber reducerer Rasmus Christensen til -10 ved pausen. 6 points fra Big Chris og 4 brændte straffekast men igen masser af rebounds til bjørnene, hvoraf Nicolai Iversen igen viste stor stabilitet.

Det så en smule håbløst ud for kaninerne for uanset hvad de gjorde så manglede de i den grad troen på tingene. En masse brændte skud og de forkerte beslutninger. Der blev spillet meget fysisk fra begge mandskaber og dommerne lod spillerne spille også med musklerne.

Donald Rutherford meldte sig ind i kampen efter pausen og det samme gjorde Greg Washington for kaninerne med hhv. 9 og 7 points i perioden. Hos Bjørnene fortsatte Nicolai Iversen med at dominere luftrummet og han scorede 8 points og hev en masse rebounds til sig, nøjagtig som han havde gjort det i 1. halvleg. Han var sammen med Charlie Parker (5 points i perioden) klart banens bedste.

Kaninerne slås som vanvittige men slog sig på bjørnen men får dog kæmpet sig ned på -6 inden de sidste 10 minutter og de mange fremmødte øjnede muligheden for endnu et comeback og en spændende afslutning.

I de sidste 10 minutter starte Bakken Bears igen bedst. 5 hurtige fra Iversen og en dyb treer fra en ellers anonym Andreas Jakobsen og et tipdunk fra Big Chris og Bakken er igen oppe med 13 points. Det bragte ro på lægterne men kaninerne var ikke slået endnu. Darboe med sin 2. treer og den fulgte Claus Magaard op med yderligere 2 og så var afstanden kun 7 points. Svendborg kravler tættere og tættere på og får igen reduceret til -6 inden Bakken Bears slutter med at skyde 14 straffekast men brænder de 6. Kampen løber ud og dagens mindst dårlige mandskab vinder finale 5 i Svendborg Idrætscenter.

Serien kan afgøres mandag aften i Århus men måske har kaninerne nøglen til at låse Bakkens kompakte og store zone op således de kan bringe serien tilbage til kamp 7 i egen hule. Der var tæt på udsolgt til dagens kamp og hvis kaninerne virkelig tror på tingene er det ikke umuligt at få kamp 7 hjemme i Svendborg næste torsdag.

For Rabbits scorede Donald Rutherford i dag 20 og hentede 10 rebounds, 16 til Adama Darboe og 12 hver til Claus Magaard og Greg Washington der også hentede 9 rebounds.

For Bakken Bears scorede Charles Parker 21, Nicolai Iversen 19 og 15 rebounds, 16 til Chris Christoffersen og 10 rebounds, 11 til Frederik HN, 10 til Marvell Waithe,

Rabbits udligner til 2-2

23.04.2013

Efter en angrebsmæssigt håbløs fjerde periode fik Bakken Bears et nederlag på 74-82 i den fjerde DM-finale. Svendborg Rabbits fik dermed udlignet til 2-2 i finaleserien, der fortsætter torsdag i Svendborg Idrætscenter.

Rabbits fik klart den bedste start på kampen og bragte sig foran 7-0. Rabbits skød kampen igennem fantastisk bag trepointslinien og satte hele fire treere i de første ti minutter. Bears fik dog gang i angrebsspillet og førte 23-22 efter første periode.

Igen i anden periode fik Rabbits klart den bedste start. Et 12-4 run inden Bears slog tilbage med et 9-0 run. Herfra var første periode lige - Rabbits var foran 43-41 ved pausen.

Svendborg var fantastisk skydende i tredje periodes første halvdel. Hele seks treere regnede Rabbits i kurven, mens Bears uden held forsøgte at holde ved. Rabbits kom foran med ti point - kampens største føring til fynboerne: 61-51. Bears fik gang i insidespillet og især Nicolai Iversen, der spillede en god periode, gav Bears momentum, så hjemmeholdet kun var bagud 66-67. 23 af holdets 25 point i tredje periode blev scoret af spillere på over to meter.

Scoret fik Bears ikke gjort så ikke meget af i sidste periode. Kun otte point fik Bakken smidt i kurven, og det var for lidt. Donald Rutherford, der havde spillet en anonym kamp, scorede de første otte point til udeholdet og det var med til at skabe hullet. Velspillende Adama Darboe og Claus Magaard scorede også for udeholdet i sidste periode, og Bears forfaldt til halve beslutninger. Rabbits vandt 82-74 og fik dermed udlignet til 2-2 i en finaleserie, hvor næste kamp spilles på torsdag på Sydfyn.

Nicolai Iversen var hjemmeholdets mest scorende spiller med 23 point og 11 rebounds. Adama Darboe var mest scorende for Rabbits med 27 point.

Årets træner i BL kåret

22.04.2013

Årets træner i BL blev Arnel Dedic, Horsens IC. Fra at være tæt på en fyreseddel i sidste sæson er der virkelig sket ting og sager for de gule. Arnel har i denne sæson formået at få holdet til at spille som et hold og måtte først i 5. og afgørende kamp kapitulere mod Bakken Bears i semifinalerne. Men Arnel og spillere ville mere og det blev til bronzemedaljerne da man slog Randers Cimbria sikkert i bronzekampen.

I denne sæson har Arnel coachet sit hold til 25 sejre i 36 kampe.

Det er de øvrige trænere i BL der har stemt og Arnel blev en klar vinder foran sidste år vinder Craig Pedersen fra Svendborg Rabbits. På de næste pladser kom Thomas Silfen, Værløse BBK og Almir Zeco, SISU.

Arnel er den første coach fra Horsens IC der løber med titlen efter at BL startede op i sæsonen 2002/03.

Årets spiller i BL kåret

22.04.2013

Årets spiller i BL blev Darko Jukic fra Horsens IC der i et tæt kapløb med sin holdkammerat Skyler Bowlin tog titlen.

Darko har haft en supersæson i Horsens og været stærk medvirkende til at Horsens IC har kunnet blande sig i toppen og sluttede det hele af med at vinde bronze. Darko har i denne sæson spillet 36 kampe og snitter 21,4 point pr. kamp. Også 9 rebounds bliver taget ned fra glasset og Darko leverer 3,6 assists pr. kamp.

Det er første gang siden 2004/05 sæsonen at en spiller fra Horsens IC løbet med titlen. Den gang var det legendariske Eric Bell der blev årets spiller.

Rabbits vinder kamp 3

19.04.2013

Kaninerne vidste, at det efterhånden var sidste udkald i finaleserien og der var fra cheftræner Craig Pedersen lagt op til, at de store bjørne skulle angribes i feltet.

Det lykkedes til dels for Rabbits at gennemføre planerne, det blev en meget spændende kamp der først blev afgjort i OT efter perioderne 11-24, 27-15, 16-18, 14-11 og 17-7.
Svendborg vinder dermed kampen 85-75 og stillingen er nu 2-1.

Hjemmeholdet kom ikke godt ud til kamp 3 og turnovers og missede skud bragte hurtigt bjørnebanden i gear ligesom Bears spillede med noget mere momentum. Fra 4-5 rykkede Bakken Bears fra og endnu en scoringspause for kaninerne, efterhånden symptomatisk for holdet i finaleserien, var århusianerne pludselig foran 4-16. Nu var det ved at være alvor for kaninerne. Chris Christoffersen var et nøglepunkt for Svendborg Rabbits og den store bornholmer var også udslagsgivende med 10 points og 5 rebounds i 1. periode. Bakken slutter også bedst med en treer fra Morten Sahlertz.

Det var et stort hul kaninerne havde bragt sig selv ned i men kaninhulen… bakkede godt op med over 1200 fremmødte i Svendborg Idrætscenter og Svendborg kom da også ud med meget mere energi og 9-0 run, stillingen var næste lige. To trepointsscoringer fra Nicolai Iversen men Svendborg slog igen og udlignede, dels ved meget energi og godt forsvar samt rigtig flot spil fra Donald Rutherford og Adama Darboe samt fra dagens kanin Mikkel Plannthin.

Den ellers så dominerende big man, Chris Christoffersen var ikke aktiv i 2. periode ligesom han konstant blev angrebet på kroppen og hurtigt fik sin 3. fejl.

3. periode blev meget lige rent scoringsmæssigt men især viste Svendborg, at de for alvor ved kommet med i kampen. Den tidligere Svendborgspiller Nicolai Iversen gjorde det onde ved sin gamle klub. Han lagde 9 point i kurven i denne periode og var om nogen manden der holdt Bakken Bears inde. For kaninerne var Mikkel Plannthin en altafgørende faktor. Han var rigtig god i omstillingsspillet og arbejdede stenhårdt i både forsvar som i angreb ligesom han blev bakket godt op af Donald Rutherford der med et tipp-inn efter en angrebsrebound fik folk op af stolene i Svendborg Idrætscenter. Stemningen var på kogepunktet inden sidste periode, hvor Bakken Bears var foran med 3.

Svendborg kom hurtigt foran ikke mindst takket være Donald Rutherford med 5 hurtige points ligesom Plannthin fortsatte sit stabile spil. Greg Washington kom endelig på scoringstavlen, relativt sent i kampen må man sige og det var ikke meget Svendborg fik fra den lange mand i dagens kamp. Foran med 5 og Marvell Waithe sætter en dyb treer og den følger Chris Christoffersen, der ellers holdt scoringspause i hele 2. halvleg op på med et enkelt pladeskud på et straffe. Bakken Bears kommer også, takket være Nicolai Iversen, foran med en enkelt i de døende minutter men så laver bjørnebanden et fejl på Mikkel Plannthin og han er iskold og sætter begge straffekast. Marvell Waithe har muligheden for, at slutte kampen med sejr til Bakken Bears men han brænder sit 2. straffekast og kampen går i overtid.

I den overtid havde Svendborg mest energi til trods for, at de havde brugt mange kræfter gennem hele kampen. Måske var det den lydmæssige fordel der tippede over til kaninerne i hvert fald spillede de bedst i tillægstiden og kan med to treerer fra hhv. Claus Magaard og Mikkel Plannthin samt endelige points fra Greg Washington, vinder kaninerne kamp 3 og kan tage til Århus på mandag med chancen for at udligne.

For Svendborg scorede dagens kanin Mikkel Plannthin 25 og hentede 8 rebounds, også 25 til Donald Rutherford samt 15 rebounds, 11 til Adama Darboe og 8 til Claus Magaard.

For Bakken Bears scorede deres bedste mand Nicolai Iversen 26 og hentede 11 rebounds, 14 til Marvell Waithe og 14 rebounds, 12 til Big Chris og 10 rebounds og 10 til Andreas Jakobsen.

Årets dommer er kåret

19.04.2013

I forbindelse med torsdagens 3. DM-finale blev årets dommer i BL kåret.

Årets dommer i BL blev Morten Thomsen, som i sin debutsæson virkelige har gjort det godt. Så godt at der ingen tvivl var ”hvem der er bedst” da klubberne havde indgivet sine stemmer.

Morten har i denne sæson indtil videre dømt 35 kampe i sin første sæson i BL og kampen i aftes var den 2. DM-Finale som dommer. Morten har været i mange DM-finaler før, men det har været som coach.

På de efterfølgende pladser i afstemningen kom Jakob Hors og Rune Ressel Larsen.

Bears bringer sig foran 2-0 mod Rabbits

16.04.2013

Hvis torsdagens finale 1 var en tenniskamp ville man sige at Bakken Bears i torsdags brød Svendborgs serveparti.

Mandag aften sikrede Bakken Bears foran knapt 1700 tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen at Rabbits ikke fik et hurtigt rebreak. Bakken Bears vandt en tæt finale med 83-74, og aarhusianerne bragte sig dermed foran 2-0 i finaleserien.

Det var ellers Svendborg der kom bedst fra start. Rabbits kom foran 6-0, 9-2 og senere 15-5 og 20-9 inden første periode sluttede med kampens største Rabbitsføring på 28-15. Fynboerne var klart mest aggressive og ramte også godt fra 3-pointsdistancen - hele fire stk. blev hældt i kurven i første periode - fordelt på fire forskellige spillere. Mikkel Plannthin startede fremragende, men også Donald Rutherford spillede sig op i forhold til den første finalekamp, hvor han blot havde scoret otte point.

Bakken Bears fik gang i langt mere aggressivt spil i anden periode. Bears kæmpede sig langsomt men sikkert tilbage i kampen i en anden periode, hvor Chris Christoffersen og Marvell Waithe scorede holdets 11 første point. Bears nåede dog aldrig at få udlignet i en første halvleg, som kaninerne vandt 49-45. Donald Rutherford scorede 12 point i første halvleg, mens Kristoffer Gertz og Greg Washington hver scorede 10. For Bears var Christoffersen og Waithe mest scorende med hhv. 12 og 11 point, men også Morten Sahlertz lyste op med 9 point.

Tredje periode startede med tre trepointscoringer - to af Bears - og bjørnene nåede op på lige ved 56-56 midt i tredje periode. Det var første gang siden kampstart at Bears var med, og hjemmeholdet kom foran da Marvell Waithe kort efter scorede. Rabbits kom godt igen med, og kom foran 65-61 inden Nicolai Iversen og Chris Christoffersen udlignede til pausestilling 65-65.

Bjørnenes eneste amerikanske spiller, Marvell Waithe, havde allerede midt i fjerde periode samlet sin fjerde fejl op, hvilket dog ikke forhindrede Bakken Bears i at dominere reboundspillet.

I fjerde periode var Bakken Bears totalt dominerende. Rabbits scorede blot to point de første 7 minutter og 30 sekunder, og i den periode havde Bears hældt 14 point tavlen. Inklusive de scorede point i slutningen af tredje periode blev det til et 18-2 run, og selvom Rabbits kæmpede forbilledligt, var kampen afgjort. Hjemmeholdets Frederik Hougaard Nielsen - der også spillede en rigtig god kamp - og Marvell Waithe scorede bjørnenes sidste fire point.

Topscorer for udeholdet var Greg Washington og Donald Rutherford, der scorede hhv. 19 og 17 point. For Bears scorede Chris Christoffersen 19, Marvell Waithe 16 og Morten Sahlertz 15.

Bakken Bears outreboundede Svendborg 55-32. Fire Bearsspillere tog mindst syv rebounds - Nicolai Iversen flest med 13.

Bakken Bears fører dermed finaleserien 2-0. De to hold mødes igen på torsdag i Svendborg Idrætscenter.

Årets forsvarsspiller i BL kåret

15.04.2013

I forbindelse med aftens DM-finale blev årets forsvarsspiller i BL 2012/13 kåret.

Årets forsvarsspiller blev Bonell Colas, Randers Cimbria der i kraft af sine mange rebounds har bragt Randers Cimbria helt frem til semifinalerne.

Bonell har i denne sæson taget imponerende 427 rebounds i 29 kampe. Dette udløser et gennemsnit på 14,7 rebounds pr. kamp. Endvidere har Bonell snittet 24,3 point pr. kamp det gør ham samtidigt til topscorer i BL. Hele 57 gange i løbet af sæsonen er en angriber blevet blocket af Bonell.

Det er spillerne der har stemt og Bonell vandt afstemningen foran Skyler Bowlin, Horsens og Frederiks Hougaard Nielsen, Bakken Bears.

Hvem rykker op i BL?

15.04.2013

Med weekendens resultater i slutspillet i 1. Division Herrer blev det klart, at det er Falcon og BMS der i bedst af 3 kampe, skal afgøre hvem der fra og med næste sæson er at finde i Basketligaen.

Falcon slog i sin semifinale serie, Virum Basketball Klub med 2-0 mens BMS gjorde det af med Lemvig Basket også i 2 kampe. 

Da både Falcon og BMS har sagt ja tak til oprykning, betyder det samtidigt at BC Aarhus (tidligere Aabyhøj IF) må forlade BL og skal i næste sæson spille i 1. Division. 

Da Falcon var bedst placeret efter grundserien har holdet hjemmebane i kamp 1 og 3. 

Kampprogrammet som rammende kunne døbes "slaget om København" er nu færdiglagt og ser således ud:

  •  Kamp #1 Lørdag den 20. april kl. 13:30 Bülowsvejhallen

  • Kamp #2 Onsdag den 24. april kl. 19:00 i Skovlundehallen

  • Kamp #3 Lørdag den 27. april kl. 13:30 i Bülowsvejhallen (evt.).

Årets basketball foto

15.04.2013

I et samarbejde imellem DBJO, DBBF og JP-Tryk Horsens præsenteres konkurrencen:

Årets basketball foto 2012/13

Indsend dit bud på året bedste basketball billede og vind et sæsonkort til alle kampe i næste sæson (Basket- og Dameligaen), samt merchandise fra JP-Tryk i Horsens.

Vinderen vil blive udvalgt af et panel bestående af redaktører fra DBJO samt repræsentater fra JP- Tryk og DBBF.

Vinderen vil få besked umiddelbart efter udvælgelsen og vinderbilledet vil blive bragt i første nummer af magasinet dansk basketinfo, i næste sæson!

Ved deltagelse i konkurrencen skal der i indsendte mail angives, FULDE NAVN og ADRESSE samt HVOR og HVORNÅR billedet er taget!

Billedet skal indsendes til: redaktionen@basketinfo.dk senest d. 1 juni 2013 kl. 12.00.

Vi glæder os til at se dit billede!

DBJO, JP- Tryk og DBBF