Nyheder

Bears vinder planmæssigt over 79ers

07.03.2013

En blændende tredje periode, der blev vundet 32-12, gav Bakken Bears en glimrende start på DM-kvartfinalerne med en sejr på 93-70 over Hørsholm 79ers.

79ers kom til Aarhus uden Rob Fields og Rasmus Stolbjerg. Da en skadet Brenton Butler samtidig ikke kom på banen, var det et svækket Hørsholmhold, der åbnede kvartfinalerne. Det forhindrede ikke nordsjællænderne i at spille en rigtig solid første halvleg.

Den tidligere Bearsspiller Casper Hesseldal fik derimod ikke nogen god start på kampen. Tre hurtige fejl betød en tur på bænken, og Hesseldal kom reelt aldrig ind i kampen. Bears fik ikke lagt det samme forsvarspres som de har gjort i de seneste kampe, og 79ers førte 19-16 efter de første ti minutter. Bojan Marinkovic spillede en rigtig solid kamp, og ham fik Bears ikke fat på i første periode.

Bears fik bedre fat i anden periode, men det var først 16 minutter inde i kampen, at hjemmeholdet fik et lille run. Bjørnene scorede ti point i træk og bragte sig foran 40-36 ved halvleg. Hørsholms bænk fik i løbet af det samme run den første af to tekniske fejl.

Bakken Bears havde ikke imponeret hjemmepublikum i første halvleg, men tredje periode blev en helt anden sag. Fra 42-40 gik Bears på et 10-0 run og ved 58-44 scorede Bears 14 point i træk. Periodesejren blev på 32-12 og kampen var afgjort. Bears fik publikum op af stolene ved hjælp af flere dunks, no look afleveringer og et fire-pointsspil. Hjemmeholdets canadier Marvell Waithe scorede 11 point i tredje periode, mens Christian Lindberg supplerede med syv.

Fjerde periode bar præg af at kampen var afgjort, men det gjorde ikke at det var slut med highlights. Lindberg og Waithe dunkede videre og hjemmeholdets fans fik en sejr og underholdende spil i den første kvartfinalekamp.

Topscorer for Bears blev Marvell Waithe, der scorede 22 point. Nicolai Iversen supplerede med 17 og Christian Lindberg scorede 13. For udeholdet var Bojan Marinkovic topscorer med 16 point, mens Atila Kovac og Alexander Bak scorede 15.

Kamp to spilles mandag i Hørsholm, mens kamp tre spilles torsdag i Vejlby-Risskov Hallen.

Vikings tog første stik

06.03.2013

Det var absolut ikke en køn affære mellem BC Aarhus og Aalborg i den første af 5 kampe om at blive i ligaen.

Kampen var meget nervepræget og fik en kaotisk afslutning, hvor Aalborg Vikings til sidst kunne hive sejren hjem med 84-76.

Begge mandskaber startede kampen nervøst og i et langsomt tempo. BC Aarhus fik hurtigst styr på nerverne og kom i spidsen med flot spil af Ronny Lajer, der spillede en rigtig god kamp. Aalborg Vikings fik dog kæmpet sig tilbage i kampen blandt andet via nogle gode aktioner af Søren Sørensen, der ligeledes spillede rigtig godt. Langsomt fik Aalborg Vikings styr på spillet og var bedre til at eksekvere end BC Aarhus. Det var derfor fortjent, at Aalborg Vikings var i spidsen efter 1. periode med 19-15.

I 2. periode kom BC Aarhus dog stærkt igen. Ronny Lajer fortsatte det gode spil, men det var dog Rasmus Søby og Randy Dezouvre, der fik bragt BC Aarhus i spidsen med nogle sikre 3 points scoringer. Selvom BC Aarhus havde et spillemæssigt overtag formåede holdet ikke at trække fra Aalborg Vikings. Rune Lauridsen havde et stærkt indhop og han bandt spillet godt sammen for Aalborg Vikings, mens Antony Jones og Luis Guzman leverede pointene. BC Aarhus var dog i spidsen efter 2. periode med 33-32.

I 3. periode kom Aalborg Vikings stærkt igen selvom BC Aarhus startede perioden bedst. Aalborg Vikings fik et run på 12-0, der bragte Aalborg Vikings i spidsen og slog benene væk under BC Aarhus. Det så sort ud for BC Aarhus og inden 4. periode var Aalborg Vikings i spidsen med 54-46.

I 4. periode så det længe ud til, at Aalborg Vikings skulle løbe med sejren, men med under 2 minutter igen fik BC Aarhus hentet forspringet på nogle 3’ere af Rasmus Søby og Randy Dezouvre. Med 22 sekunder igen var BC Aarhus foran med 64-60. Antony Jones satte dog en 3’er og tippede bolden i kurven efter en angrebsrebound, der betød, at kampen skulle i overtid.

Aalborg Vikings var bedst i overtiden og slutningen af kampen blev skæmmet af en teknisk fejl og diskvalificerende fejl på Rasmus Søby, der reelt lukkede kampen. Aalborg Vikings kunne afgøre kampen fra straffekastlinjen til slutresultatet 84-76.

Kamp 2 er allerede på lørdag lørdag kl. 14.30, hvor Vikings har hjemmebane.

Topscorer for BC Aarhus blev Randy Dezouvre med 18 point og Søren Sørensen for Aalborg Vikings med 22 point.

Se SISU - Randers Cimbria gratis

06.03.2013

Kvartfinaleserien mellem SISU og Randers Cimbria starter med kamp 1 i Kildeskovshallen på torsdag kl. 19:00.

For at se mange som muligt kan se top-basket vil SISU gerne inviterer dig gratis ind og se kampen.

Den eneste du skal gøre er at klikke dig ind her og printe din gratis billet.  Samme sted kan du også printe billet til kamp 3 i kvartfinaleserien som spilles i Kildeskovshallen næste torsdag den 14. marts kl. 19:00.

Vel mødt i Kildeskovshallen - torsdag kl. 19:00 

BL-dommerne forbereder sig til playoffs

06.03.2013

For at løfte dommernes niveau i Basketligaen mødtes basketligadommerne Søndag den 03.03 i Solrød Strand i 5 timer(tak til Solrød Comets for lån af lokaler).

På playoff-clinic blev der fastlagt linje og kriterier for slutspillet vha. videoklip og debat om specifikke situationer.

Dommerner fik feedback fra Basketligaens klubber gennem basketligaens dommeradministrator Claus Fogde, der var også et indlæg af en tidligere toptræner omkring pick n roll og betydningen af dette for spillet hvad er forsvarer og angribers muligheder.

Derudover bød dagen på en gennemgang af de netop udarbejdede "Guidelines for 3-Person-Officiating i Danmark"(3PO), som er udarbejdet af DBBF´s DU og dets FIBA-instruktører til at hæve niveauet før, under og efter basketball kampe med 3 dommere.

Starten af årets playoffs gør op med 2-dommersystemet i Basketligaen, fremover vil alle kampe blive afviklet med 3 dommere. Det er Basketligaens og DBBF´s Dommerudvalgs forventning at dette vil løfte specielt kendelsernes niveau markant for basketball kampe i den bedste række i Danmark på sigt. Erfaringerne fra denne sæsons grundspil er yderst positive omkring anvendelsen af 3 dommere og det er målet at dommerniveauet skal løftes til et endnu højere niveau i den nærmeste fremtid.

Så endte grundserien

28.02.2013

Men torsdagens sidste 5 kamp i grundserien faldt kvartfinalerne også på plads.

Kvartfinalerne som spilles i serier af bedst af 5, starter torsdag den 7. marts. Herefter spilles der kampe hver torsdag og mandag.

Torsdagens resultater betød at kvartfinalerne ser således ud:

 

  • Svendborg Rabbits (1) - Værløse BBK (8)
  • Bakken Bears (2) - Hørsholm 79ers (7)
  • Horsens IC (3) - Team Fog Næstved (6)
  • SISU (4) - Randers Cimbria (5)

Det fuldstændige kvartfinaleprogram kan ser her på side i løbet af fredagen. 

  

 

79ers snuppede 7. pladsen

01.03.2013

Værløse tog imod Hørsholm 79’ers i den sidste kamp i grundspillet. Den blev ikke en af de mest spændende. 301 tilskuere kunne se, at Hørsholm med 84 – 63 kunne trække sig sejrrigt ud af Søndersøhallen.

For Værløse var det dagen, da alle mand kom på banen. Med undtagelse af Richard Delk, der med ondt i bentøjet var nødt til at sidde over. Det gav til gengæld masser af plads til altid effektive Justin Baker, der til trods for, at han kun var på banen i godt 20 minutter, nåede at lave 18 point. Det gav mere plads til Værløses bænk, der fik lov til at prøve at overbevise træner Thomas Silfen om, at netop de burde have mere spilletid til daglig.

Efter en hurtig og effektiv Hørsholm-start, lykkedes det sådan set meget godt for Værløse at følge med. Første periode sluttede 22 – 26 i Hørsholm-favør. Helt lykkedes det dog aldrig at fange 79’erne. Ved halvlegs-pausen var forspringet øget til 34 – 43. Det skyldtes ikke mindst Hørsholms lille – 185 cm - amerikaner Robert Fields, der bl.a. diskede op med et dunk efter sit eget steal. Han var her og der og alle vegne og sluttede da også som kampens topscorer med 24 point.

Værløse nød godt af pausen, og kunne med fornyet engagement lukke 3 periode med 16 – 17, til stillingen 50 – 60. Men nærmere kom drengene fra Søndersøhallen heller ikke. Det kan der være mange grunde til, men et kig på statistikkerne giver i hvert fald én. Kun 4 ud af 19 trepoints-forsøg lykkedes. En scoringsprocent på 21… Det er ikke nok, når Hørsholm samtidig præsterer næsten 64 procent, eller 7 ud af 11 forsøg.

I fjerde periode stod det klart, at Hørsholm ikke ville lade sejren glippe, og da Værløse løb ind i en stribe turnovers i starten af perioden - 20 i alt i kampen - var Værløse aldrig tæt på et comeback. Det betød at de sidste minutter blev bænkens periode for begge hold. Kampen sluttede med sejr til Hørsholm 79’ers på 84 – 63.

Topscorere hos Værløse blev Justin Baker med 18 point, 6 rebounds og 2 assists, mens Peter Møller lavede 12 point, 3 rebounds og 2 assists.

Hos Hørsholm sluttede Robert Fields som kampens og sit holds topscorer med 24 point, 2 rebounds og 4 assists, mens Casper Hesseldal blev noteret for 16 point, 5 rebounds og 1 assist.

3. gang igen for SISU

01.03.2013

Sådan lød overskriften i sidste kamp – sådan lyder overskriften igen: SISU besejrede langt om længe Rabbits i den 3. kamp – den sidste kamp i grundspillet.

I en turneringskamp hjemme i Kildeskovshallen tilbage i september spillede SISU også godt og slog Rabbits. Det kunne imidlertid ikke gentages i de første 2 indbyrdes møder i grundspillet, selvom SISU i løbet af de kampe lå pænt til i forhold til Rabbits.

Når det lykkedes i dag, kunne en forklaring være, at SISU ville det her mere end Svendborg. Begge hold var sådan set sikre på at ende der, hvor de lå placeret inden kampen. Men SISU havde måske mest gavn af at vise sig selv og andre, at de kunne slå ligaens nr 1, der netop havde tabt til Værløse.

Og motivationen virkede klart størst hos SISU, der kom blæsende ud til kampstart. Efter lidt frem og tilbage i starten af kampen, fandt SISU pludselig sig selv foran 27-12 i første periodes 8.minut på et 14-2 run. På bl.a. 7 point af Mikkel Plannthin kom Svendborg dog tilbage til kun at være nede med 5 midt i 2.periode. Damon Smith nåede med 8 point herefter dog at være med til at sørge for, at SISU gik til pause med en føring på 13 point, 51-38, godt hjulpet af David Harders sidste sekunds 3’er.

I 3.periode gnistrede temperamenterne lidt, mens spillet bølgede frem og tilbage – mest SISUs vej i starten. SISU kom op på en 21 points føring ved stillingen 64-43, men Gregory Washington og Donald Rutherford kæmpede for Svendborg i 3. og 4.periode, således at SISU lidt over midten af 4.periode kun var oppe med 10 point. Svendborgs zone generede tilsyneladende SISU lidt, dog ikke mere, end at SISU kunne køre en sikker 14 points sejr hjem: 84-70.

Man kan ikke sige, at trænerne overbelastede publikum med timeouts. I første halvleg blev der taget 3 af de 4 mulige, mens anden halvleg kun bød på én timeout.

SISU vandt de 3 første perioder – samlet blev periodecifrene 29-18, 22-20, 18-16 og 15-16.

For Svendborg havde Gregory Washington en god dag med 10 for 10 på straffe, 18 point totalt og en effektivitet på 25.

For SISU viste Damon Smith, hvordan et dunk skal udføres, og førte således an med 27 point og en effektivitet på 27 bl.a. 12 for 19 på sine skud. Damon blev fulgt godt til dørs af Michael Vincents, Mickey Dennis og Zach Moritz, og generelt havde SISU holdet en god dag i Kildeskovshallen.

Ref. SISU media

sæsonens kamp i Randers

01.03.2013

Forud for kampen var det planen at Randers skulle møde Horsens IC både i den sidste runde af grundspillet og første runde af slutspillet.

Men en fantastisk kamp i Randers skulle være med til at sikre en anden. Mens kampen blev spillet imellem Randers Cimbria og Horsens IC, mødte BC Aarhus Team Fog Næstved i en kamp der var med til at afgøre den endelige placering for Randers i grundspilstabellen.

1 periode: Første scoring i kampen kom fra Casper Stage, der med 3 point satte gang i de mange tilskuere der var mødt frem i Randers hallen. 3 point af Bonell Colas midt i perioden markerede hans 7. point i kampen, Keane Thomann svarede dog hurtigt igen med 2 point i den anden ende, til stillingen: 11-5. Det var Randers der dominerede kampen i første periode og et dunk fra Bonell Colas med 3.30 min. igen, bragte stillingen til 18-9. Kean Thomann lukkede perioden af med 2 point til stillingen 24-14.

2 periode: Ligesom i første periode kom Randers Cimbria godt fra start med 3 point, af Damian Ocaña. Darko Jukic begyndte også at vise tænder og Horsens begyndte så småt at rejse sig. Efter små 4 minutters spil var stillingen kommet på: 30-27. Skyler Bowlin følte sig tilpas bag 3’eren og satte to gange i træk.  De 6 point kombineret med 2 point fra Darko Jukic fik Horsens IC tilbage i kampen, og stillingen kom på 43-39 med 1.20 tilbage af 2. periode. En aflevering bagud over hovedet fra Damian Ocaña satte gang i Randers igen, og flot spil fra Chris Nielsen og Bonell Colas fik stillingen op på 46-40. Bonell Colas sluttede perioden med et dunk på buzzeren, der dog blev annuleret af dommerne, der nok havde bedre udsyn til scoringen end spillerne fra Randers, der talte for at få de ekstra point på tavlen.

3 periode:  Det var rodet i det første minutter, men som perioden gik kom der mere og mere struktur over spillet, specielt fra Randers’ side. Casper Stage var virkelig klar på kampen og efter 4 min. spil satte han 3 point til stillingen 56-44. Skyler Bowlin var bedste mand for Horsens, hvor han satte 3’er efter 3’er, og var spilleren der holdt Horsens inde i kampen. 2 straffekast sat af Darko Jukic bragte stillingen til 58-52, men hurtige hænder og 2 point fra Miguel Ortega satte gang i Randers endnu engang. Perioden sluttede 73-60.

4 periode: Edgaras Kvedaravicius åbnede 4. periode med 2 point. Edgaras fik mere spilletid i kampen end normalt, da anfører for Horsens IC Matiss Sakne sad på bænken med en skade. Et energioverskud ud over det sædvanlige førte Randers frem, og en altdominerende Bonell Colas gjorde hvad han kunne for at få fat i den første sejr over Horsens IC, i denne sæson. Skyler Bowlin fortsatte sit spil udenfor 3’eren, og med 3 point midt i perioden kom stillingen på 79-71. 3 point med 2 minutter igen, fra Damian Ocaña, og Randers foran 91-79. Det virkede som om Horsens havde givet op, og Randers fik lov til at spille præcis som de ville. Et tunnélspil fra Chris Nielsen og et plade dunk fra Bonell Colas med 1 minut tilbage, og spillet i Randers nåede sin top. Darko Jukic fejlede ud med 30 sekunder igen, efter tumult med Patrick Nielsen , derefter var kampen reelt set færdig. 

Randers vandt fortjent 97-79 (24-15, 22-25, 27-20, 24-19) efter at have spillet noget af det bedste basketball der er set i Randers Arena i denne sæson.

Topscorer for Randers Cimbria: Bonell Colas 34, Damian Ocaña 24 og Chris Nielsen 19 point.

Topscorer Horsens IC: Skyler Bowlin 28, Darko Jukic 20 og Keane Thomann 13 point.

Skribent: Simon Ravn
FOTO: Svante Brink

Tæt kamp og sejr til BC Aarhus

28.02.2013

Kampen mellem BC Aarhus og Team Fog Næstved torsdag aften havde ingen resultatmæssig betydning for hjemmeholdet, men stor betydning for Team Fog Næstved.

En sejr til Team Fog Næstved ville betyde, at de sikrede sig en 5. plads i play off kampen.

Det var dog BC Aarhus der var bedst og hjemmeholdet vandt 78-75.

Team Fog Næstved lagde klart bedst fra start. Udeholdet virkede tændte og flot anført af Alex Murphy lagde udeholdet fra land i sikker stil. Hurtigt kom Team Fog Næstved på 8-2 inden, at BC Aarhus kom med i kampen igen. Charles Funches havde endnu en god kamp for BC Aarhus og han havde nogle gode angrebssituationer, der bragte BC Aarhus tættere på Team Fog Næstved. Charles Funches kom dog i fejlproblemer og andre måtte træde til. Rasmus Søby lukkede flot 1. periode af med en 3’er, der bragte BC Aarhus i spidsen med 18-17.

I 2. periode stod der BC Aarhus på det hele. BC Aarhus skiftede forsvar hele tiden og Team Fog Næstved fik aldrig justeret og virkede meget stillestående i angrebet. Team Fog Næstved spillede lange angreb og måtte ofte afslutte med pressede skud. BC Aarhus derimod havde anderledes flow i angrebet. Ronny Lajer viste højt niveau og tog et par angrebsrebounds, der også resulterede i scoringer. BC Aarhus lignede absolut ikke et hold, der skulle nedrykningsspil, mens Team Fog Næstved ikke lignede et hold, der skulle spille play off. Med 2 minutter igen af 2. periode kom BC Aarhus i spidsen med 14 point. Team Fog Næstved fik reduceret, men BC Aarhus førte med 40-28 ved halvleg.

Det virkede som om, at spillerne fra Team Fog Næstved havde fået noget en opsang i pausen. De kom i hvert fald ud med en helt anden attitude i 3. periode og et helt andet tempo. Caleb Walker spillede med fart og samtidig arbejdede Team Fog Næstved hårdt på at få bolden tæt på kurven. Den strategi lykkes til fulde og Team Fog Næstved fik indhentet forspringet, så stillingen blev lige 40-40 efter en 3’er af Joe Benjamin.

BC Aarhus formåede dog at komme tilbage og en fantastisk buzzer 3’er af Randy Dezouvre gav BC Aarhus lidt momentum igen. 53-49 efter 3. periode.

4. periode blev uhyre tæt. BC Aarhus førte og herefter førte Team Fog Næstved. Særligt trioen Caleb Walker, Alex Murphy og Quitton Dogget fungerede fint godt suppleret af Joe Benjamin. BC Aarhus fik point fra flere kanter, men særligt Randy Dezouvre var blevet varm.

Med 1½ minut igen var Team Fog Næstved i spidsen med 74-72, men Randy Dezouvre fik bragt balance med 74-74. Med under et minut tilbage var Team Fog Næstved i spidsen med 75-74. Det var dog Rasmus Søby der afgjorde kampen fra straffelinjen. 4 point i streg fra hans side bragte stillingen på 78-75. Caleb Walker fik chancen for at bringe kampen i overtid, men missede en 3’er.

BC Aarhus kunne drible bolden ud til en velfortjent sejr.

Topscorer for BC Aarhus blev Randy Dezouvre med 25 point og Team Fog Næstveds Caleb Walker havde tilsvarende 25 point.

Lige i underkanten af 300 tilskuere var mødt frem til kampen. 

Bears slår Vikings

28.02.2013

Og da 79ers vinder over Værløse BBK, skal Bears op mod 79ers i semifinaleserien som spilles i bedst af 5 kampe.

Bakken Bears vandt som ventet sidste-rundekampen imod Aalborg Vikings. Nordjyderne blev sendt hjem med et nederlag på 104-88.

Bakken Bears trofaste publikum var mødt frem til kampen. 870 tilskuere overværede en tabelmæssigt betydningsløse kamp, hvor Bakken Bears skulle finde formen frem mod slutspillet, mens vikingerne skulle finde de rigtige takter frem inden holdet spiller nedrykningskampe.

Bakken Bears og især Marvell Waithe lagde flot fra land. Waithe scorede ni af bjørnenes første 11 point til føring 11-4, og Bears kværnede videre til 19-7 føring. Aalborgs bedste mand i indledningen var amerikanske Luis Guzman, mens Waithe fik support fra Nicolai Iversen, der scorede syv point i de første ti minutter. Bears førte 25-15 efter ti minutter.

Få sekunder inde i anden periode hamrede Waithe et dunk igennem kurven og Waithe fortsatte dominansen i resten af perioden. Waithe scorede 19 point i første halvleg, mens Guzman også fortsatte for udeholdet. 13 point scorede han i første halvleg, supplerede af 11 til Mads Kofod og 10 til Milan Bjegovic.

Vikings spillede godt i anden periode hvor der i alt blev scoret 58 point! Undervejs fik Vikings skåret bjørneføringen til bare tre point (37-40), men Bears ramte tre treere i de sidste minutter af første halvleg, der sluttede 53-45.

Efter halvlegspausen var det Bears der startede bedst - igen anført at Marvell Waithe, der rundede 25 scorede point efter bare 23 minutters spil. Bears nåede foran 64-47 inden Anthony Jones og Mads Kofod fik hældt bolde i kurven for udeholdet. Bears var foran 86-65 inden sidste periode.

I sidste periode gjaldt spændingen nok i højere grad hvorvidt Bears nåede 100 point end hvem der skulle vinde kampen. Bears nåede 100 point takket være Henrik Falsvigs trepointscoring.

Hjemmeholdets sejr endte med at blive på 104-88. Kampen bød på flere flotte detajler - Marvell Waithe og Nicolai Iversen havde flotte dunks og selv Morten Sahlertz forsøgte at teste kurvenes holdbarhed, men blev fejlet.

Topscorer for Bakken Bears var - næppe overraskende for dette referats læsere - Marvell Waithe, der scorede 32 point og supplerede med otte rebounds. Nicolai Iversen scorede 20 point.

For udeholdet scorede Mads Kofod 19 point, mens Anthony Jonas og Milan Bjegovic scorede 18 point.

Begge hold sparede spillere i anden halvleg: Charlie Parker og Luis Guzman skal være helt klar, når slutspil og nedrykningskampe starter i næste uge.

For Bears var Andreas Jakobsen og Chris Christoffersen ikke klædt om til kamp.

Bakken Bears møder Hørsholm 79ers i kvartfinalerne (bedst af fem kampe), mens Aalborg Vikings spiller nedrykningskampe mod BC Aarhus (også bedst af fem).