Nyheder

Bakken Bears danske mestre igen

03.05.2013

I en stopfyldt Svendborg Idrætshal var Bakken Bears torsdag aften det bedste hold og de vandt fortjent mesterskabet efter en kamp, hvor hjemmeholdet igen kom skidt fra start.

Det betød, at Rabbits konstant og kampen igennem måtte bruge mange kræfter på, at kæmpe sig tilbage. Det var lige ved og næsten men ikke nok og Bakken Bears kunne igen tage guldet med hjem fra Svendborg.

Kampen endte 83-92, efter perioderne 16-26, 26-19, 19-20 og 22-27.

Finalernes MVP blev Chris Christoffersen.

Svendborg Rabbits har nu gennem de 4 kampe hjemme i Svendborg været mestre i, at komme dårligt fra start og således også i den sidste finale. Charlie Parker var helt klar fra start og gjorde ondt på kaninerne med 10 points i 1. periode, han scorede også de første 5. Kaninerne brændte de første 4 angreb og det som mange af de fremmødte fans, dem var der over 1500 af i den sidste finale, skete. Rabbits kom jammerligt ud og de 10 points som holdet var nede med efter 1. periode blev en for stor opgave i den resterende del af opgøret. Bakken Bears var klart bedst i de første 10 minutter.

Rabbits begyndte at slås mere for sagen i 2. periode og kom til flere afslutninger under kurven. De 8 points Donald Rutherford scorede i 1. blev fulgt op med yderligere 10 i 2., bl.a. en meget dyb treer hårdt presset af skudklokken i slutfasen af perioden. Ellers var det kaninerne med overtag og et run straks fra starten af perioden, 13-4 og kun nede med et enkelt point efter 5 minutter. Bakken Bears svarede igen og det var primært på flot spil fra Andreas Jakobsen med to meget sikre treerer. Svendborg kom dog godt med inden pausen og var med endnu et run denne gang 10-4, næsten helt oppe, 42-45, inden pausen. Lydtrykket var enormt fra de mange fremmødte der øjnede chancen for at kaninerne tog helt over. Svendborg var gode til at angribe kurven men spillede måske lige langsomt nok og fik ikke Bakkens store folk til at løbe tilstrækkeligt. Dog var der gode aktioner fra både Rutherford og Washington der tilsammen scorede 31 points i 1. halvleg for kaninerne.

Efter pausen og med 3. periode in mente fra kampen i Århus i mandags, håbede både alle spillerne men også de mange lokale fans, at nu ville kampen knække over til kaninernes fordel. Det skete blot ikke. Efter at Charlie Parker havde gjort meget ondt for kaninerne i 1. periode, forsvandt han helt ud af kampen i 2., men i 3. var han igen en af de afgørende faktorer hos bjørnebanden. 7 points og godt forsvarsarbejde fra Parker samt 4 gode point fra jokeren Morten Sahlertz gjorde, at bjørnene kunne følge med Mikkel Plannthin der var enmandshær for Svendborg Rabbits. Plannthin havde scorede de første 11 points for sit hold og vist høj høj klasse og Svendborg fulgte med til stillingen 61-65 inden de sidste 10 minutter. Da Adama Darboe satte sidste periodes første treer troede man taget på Svendborg Idrætscenter ville lette men så tog jokeren fra smilets by over. Morten Sahlertz’ indskiftning lige inden de sidste 10 minutter skulle vise sig, at blive en genistreg fra bakkenbænken. Sahlertz svigtede ikke og scorede 7 points i træk, kun afbrudt af en toer fra en meget varm Andreas Jakobsen der også ville være med i slutfasen som så ofte før, Da Bakken Bears rykkede fra 67-68 til 71-80, var kampen afgjort. Resten var kun kosmetik og selv om kaninerne konstant fejlede Andreas Jakobsen fordi det lige var ham der havde bolden, så hjalp det intet. Jakobsen var en af de udslagsgivende kræfter og hans 13 points i de sidste 10 minutter, de 6 for 6 på straffe, slog gulddrømmene hos kaninerne ud. Selv om Mikkel Plannthin konstant forsøgte og forsøgte og med 10 points i de sidste 10 minutter også gjorde sit, var det ikke nok.

Bakken Bears vinder fortjent den 7. finale, en serie der sjældent har været mere spændende og tæt. 

Et stort tillykke til Bakken Bears der til trods for en noget fortumlet sæson alligevel til sidste viste, at de kan når det gælder.

Kaninerne må, igen igen, nøjes med sølvmedaljer men når nederlaget kommer på afstand, kan kaninerne måske alligevel være tilfredse med udfaldet på sæsonen. Det var der vist ikke mange der havde regnet med ved sæsonstart.

Dagens kanin må siges at være Mikkel Plannthin der spillede en fremragende kamp med 24 points, Donald Rutherford scorede også 24 og hentede 9 rebounds, 15 fra Greg Washington og 7 rebounds, 13 fra Adama Darboe, 3 fra Kristoffer Gertz og 2 hver fra Rasmus Christensen og Jakob Hansen.

Hos Bakken Bears var Andreas Jakobsen den mest scorende med 24, 21 fra Charles Parker og 8 rebounds, 12 fra Morten Sahlertz, 10 fra Nicolai Iversen og 7 rebounds, 9 hver til Chris Christoffersen og Marvell Waithe, 4 til Frederik HN og 3 til Jens Jensen.

Bakken Bears tog guldet

02.05.2013

Bakken Bears tog guldet efter at have slået Svendborg Rabbits i den 7. og afgørende DM-finale.

Bakken kom bedst fra start og førte hele kampen igen. Slutresultatet blev 92-83.

Det var Bakken Bears 13. DM-titel.

Chris Christoffersen, Bakken Bears blev valgt til MVP i finaleserien.

Referat, foto og stats følger. 

Hvem tager guldet?

02.05.2013

Så er dagen kommet hvor de Danske mestre 2012/13 skal kåres.

Bliver det Svendborg Rabbits eller Bakken Bears?

Serien har været tæt hvor begge hold har haft sine op- og nedture. 

Nu skal det hele afgøres i aften i Svendborg Idrætscenter, hvor der vil være tryk på.

Da Rabbits åbnede for billetsalget gik der kun 1 time, så kunne klubben melde op alt udsolgt. Så der bliver gang i den, når 1500 fanatiske tilskuer i aften vil sætte sit præg på begivenhederne.

Er du ikke en af de heldige som har en billet til kampen, så kan de se hele dramaet direkte på dk4. Der er kampstart kl. 19:15 men allerede fra kl. 19:00 sender dk4 med Thomas Bilde i spidsen optakt.

Og hvem vinder så?

Godt spørgsmål - det kan gå begge veje og kampen kan også gå i overtid - et er dog sikkert - Vi finder en Dansk mester i aften. 

Rune, Jakob og Morten dømmer kamp 7

30.04.2013

Den 7. og alt afgørende DM-Finale mellem Svendborg Rabbits og Bakken Bears spilles på torsdag kl. 19:15 i Svendborg Idrætscenter.

BL´s dommeransvarlig, Claus Fogde har nu sat navnene på de 3 dommere som skal dele sol og vind lige i braget på torsdag.

Dommerne i kampen på torsdag er:

  • Rune Larsen
  • Jakob Hors
  • Morten Thomsen

De 3 dommere har allerede været i aktion flere gange i finaleserien hvor alle været på gulvet 3 gange.

Morten Thomsen blev i forbindelse med den 3. DM-Finale kåret til årets dommer i BL 2012/13.

Alle 3 ønskes god kamp. 

Rabbits blæser Bears ud af banen

30.04.2013

Bakken Bears fik for alvor ørerne i den fynske maskine, da holdene mødtes til DM-finale seks i en stopfyldt Vejlby-Risskov Hal.

Rabbits var klart det bedste hold på banen igennem stort set samtlige 40 minutter. Det var således også fynboerne der startede bedst og bragte sig foran 10-2, bl.a. efter to trepointscoringer af Adama Darboe. Bears kom tilbage og Nicolai Iversens treer udlignede til 12-12. Det var i øvrigt Bakkens eneste treer i de første 32 minutters spilletid...

Rabbits sluttede første periode med et 10-2 run, og førte dermed 22-14 efter de første ti minutter. I anden periode fortsatte fynboerne og nåede foran 30-18. Bears fik - for eneste gang i kampen - smidt bolden i posten et par gange og herefter var det hjemmeholdets tur til at gå på et 10-0 run og reducere til 30-28. Igen var det Rabbits, der sluttede perioden bedst og kaninerne førte 42-34 ved halvlegspausen.

Donald Rutherford spillede en fremragende første halvleg og scorede 15 point, mens Adama Darboe scorede 12 point - 4 3ere.

Tredje periode blev en katastrofe for hjemmeholdet. Starten var pointfattig, men Svendborgs 10-0 fra stillingen 51-41 afgjorde kampen. Adama Darboe var ustoppelig og scorede 13 point i tredje periode. Bears scorede blot ni point i tredje periode, og den fynske føring var på 61-43.

I fjerde periode startede Claus Magaard med at fyre en treer i kurven, men bedst som Rabbits - oppe 64-43 - så ud til at marchere sikkert imod sejren, kom Bears i gang. Ti point i streg - bl.a. treere af Morten Sahlertz og Andreas Jakobsen - gjorde at taget var ved at løfte sig i Vejlby-Risskov Hallen. Sahlertz havde en treer til at rulle af ringen, og efter en scoring af Plannthin dummede Bears sig med en teknisk fejl, mens holdet var i boldbesiddelse. To scorede straffekast og en efterfølgende scoring blev starten på et 17-1 run, og både publikum og Bakken Bears var frustrerende og opgivende.

I de sidste minutter blev der byttet scoringer og Rabbits endte med at tage en uhørt stor - men fuldt fortjent - sejr på 85-62. Rabbits udlignede dermed til 3-3 i finaleserien, der nu bliver afgjort torsdag i Svendborg Idrætscenter.

Adama Darboe blev topscorer for sit hold med hele 29 point, mens Donald Rutherford scorede 20 point (suppleret med 12 rebounds). For Bears var Marvell Waithe eneste spiller i tociffret antal point - han scorede 11 point.

Almir Zeco forlænger med SISU

29.04.2013

SISUs bosniske Head Coach tager 2 år mere.

Efter flere måneders spekulationer står det nu fast, at Almir Zeco fortsætter med at træne SISUs basketliga-mandskab i 2 år endnu. Efter to sæsoner med stadig fremgang håber Gentofteklubben, at herreholdet i den kommende sæson kan nå et endnu bedre resultat end den fjerdeplads i grundspillet, som de endte på i 2012/2013-sæsonen.

Almir Zeco er oprindeligt uddannet tandlæge fra Sarajevo i Bosnien, hvor han bl.a. spillede 1. og 2. division hos Sarajevo og Vogosca fra 1995 til 2001. Han startede som SISUs assistentræner i 2010/2011. I sin første sæson som Head Coach førte han SISU til en femteplads i ligaen med 12–15 i vundne/tabte kampe. I den netop afsluttede sæson nåede holdet op på 17 sejre og blot 10 nederlag, og alle hold i ligaen, bortset fra Bakken Bears, blev besejret mindst én gang.

Almir Zeco: “Da jeg kom til SISU, besluttede vi at opbygge holdet og fremme nogle unge SISU-spillere. Vores mål var at forbedre os trin for trin, og jeg tror vi har gjort det godt i de sidste to sæsoner. Vi har plads til forbedringer, og jeg jeg håber at vi kan vise det i de næste to sæsoner. Det vigtigste for os nu er at holde op de fleste spillere og, med et par forstærkninger, prøve at udvikle og fastholde vores stilling blandt toppen af dansk basketball.

Det er altid svært at opbygge holdet og opnå gode resultater samtidigt. Men vores fjerde plads i ligaen, pokalsemifinaleplads og et par unge spillere med meget tid på banen viser at vi har fundet en måde at gøre begge dele. Vi har en rar gruppe spillere, og de vil allesammen spille og kæmpe for SISU.

Jeg synes ikke jeg har fuldendt mit arbejde i SISU og kunne ikke forestille mig med et andet hold lige nu. Jeg er meget glad og stolt at bliver her i SISU.”

SISU nåede ikke længere end til kvartfinalen i slutspillet, hvor de eksplosive og uimponerede oprykkere fra Randers vandt alle de tre første kampe i serien, men hvis holdet kan bibeholde sin stamme af efterhånden rutinerede og sammenspillede danske og udenlandske spillere som bl.a. Mikael Vincents Nielsen, Mike Flowers, David Harder og Mickey Dennis og supplere med et par dygtige amerikanere, burde holdet under Zecos ledelse kunne nå endnu højere op i basket-hierarkiet til efteråret.

Bakken Bears bringer sig foran 3-2

26.04.2013

Kaninerne kom igen skidt fra start i en fyldt hjemmebane og det gjorde det til en meget uskøn kamp, straks fra tipp-off fra hjemmeholdets side.

Kaninerne tabte med 9 point, 78-87 til et på dagen bedre mandskab fra smilets by. Bjørnebanden vandt fortjent efter perioderne 18-22, 14-20, 24-20 og 22-25.

Svendborg kom rædsomt ud til kampen og var uheldige med 4-5 brændte angreb i starten af opgøret, hvor Bakken Bears svingede taktstokken og spillede godt. Hurtigt kom århusianerne foran 4-15 og det bragte ro ind i de mange fremmødte fans i Svendborg Idrætscenter. Svendborg kommer en smule i gang i 1. periodes sidste halvdel med bl.a. 5 points fra Kristoffer Gertz og 5 fra Adama Darboe. Hos bjørnene var det i den grad Charlie Parker med 8 points og masser af gode forsvarsaktioner.

Bakken Bears fortsatte i 2. periode og outreboundede i den grad kaninerne der måtte slås hårdt for de få points de fik imens Bakken fik masser af både 2. og 3. chancer. Et run på 3-11 og bjørnen synes usårlig og foran med 10. Endelig melder Rutherford sig ind i kampen med sine første points men den kompakte zone hos Bakken fik kaninerne aldrig rigtig has på, igen igen. På en friløber reducerer Rasmus Christensen til -10 ved pausen. 6 points fra Big Chris og 4 brændte straffekast men igen masser af rebounds til bjørnene, hvoraf Nicolai Iversen igen viste stor stabilitet.

Det så en smule håbløst ud for kaninerne for uanset hvad de gjorde så manglede de i den grad troen på tingene. En masse brændte skud og de forkerte beslutninger. Der blev spillet meget fysisk fra begge mandskaber og dommerne lod spillerne spille også med musklerne.

Donald Rutherford meldte sig ind i kampen efter pausen og det samme gjorde Greg Washington for kaninerne med hhv. 9 og 7 points i perioden. Hos Bjørnene fortsatte Nicolai Iversen med at dominere luftrummet og han scorede 8 points og hev en masse rebounds til sig, nøjagtig som han havde gjort det i 1. halvleg. Han var sammen med Charlie Parker (5 points i perioden) klart banens bedste.

Kaninerne slås som vanvittige men slog sig på bjørnen men får dog kæmpet sig ned på -6 inden de sidste 10 minutter og de mange fremmødte øjnede muligheden for endnu et comeback og en spændende afslutning.

I de sidste 10 minutter starte Bakken Bears igen bedst. 5 hurtige fra Iversen og en dyb treer fra en ellers anonym Andreas Jakobsen og et tipdunk fra Big Chris og Bakken er igen oppe med 13 points. Det bragte ro på lægterne men kaninerne var ikke slået endnu. Darboe med sin 2. treer og den fulgte Claus Magaard op med yderligere 2 og så var afstanden kun 7 points. Svendborg kravler tættere og tættere på og får igen reduceret til -6 inden Bakken Bears slutter med at skyde 14 straffekast men brænder de 6. Kampen løber ud og dagens mindst dårlige mandskab vinder finale 5 i Svendborg Idrætscenter.

Serien kan afgøres mandag aften i Århus men måske har kaninerne nøglen til at låse Bakkens kompakte og store zone op således de kan bringe serien tilbage til kamp 7 i egen hule. Der var tæt på udsolgt til dagens kamp og hvis kaninerne virkelig tror på tingene er det ikke umuligt at få kamp 7 hjemme i Svendborg næste torsdag.

For Rabbits scorede Donald Rutherford i dag 20 og hentede 10 rebounds, 16 til Adama Darboe og 12 hver til Claus Magaard og Greg Washington der også hentede 9 rebounds.

For Bakken Bears scorede Charles Parker 21, Nicolai Iversen 19 og 15 rebounds, 16 til Chris Christoffersen og 10 rebounds, 11 til Frederik HN, 10 til Marvell Waithe,

Rabbits udligner til 2-2

23.04.2013

Efter en angrebsmæssigt håbløs fjerde periode fik Bakken Bears et nederlag på 74-82 i den fjerde DM-finale. Svendborg Rabbits fik dermed udlignet til 2-2 i finaleserien, der fortsætter torsdag i Svendborg Idrætscenter.

Rabbits fik klart den bedste start på kampen og bragte sig foran 7-0. Rabbits skød kampen igennem fantastisk bag trepointslinien og satte hele fire treere i de første ti minutter. Bears fik dog gang i angrebsspillet og førte 23-22 efter første periode.

Igen i anden periode fik Rabbits klart den bedste start. Et 12-4 run inden Bears slog tilbage med et 9-0 run. Herfra var første periode lige - Rabbits var foran 43-41 ved pausen.

Svendborg var fantastisk skydende i tredje periodes første halvdel. Hele seks treere regnede Rabbits i kurven, mens Bears uden held forsøgte at holde ved. Rabbits kom foran med ti point - kampens største føring til fynboerne: 61-51. Bears fik gang i insidespillet og især Nicolai Iversen, der spillede en god periode, gav Bears momentum, så hjemmeholdet kun var bagud 66-67. 23 af holdets 25 point i tredje periode blev scoret af spillere på over to meter.

Scoret fik Bears ikke gjort så ikke meget af i sidste periode. Kun otte point fik Bakken smidt i kurven, og det var for lidt. Donald Rutherford, der havde spillet en anonym kamp, scorede de første otte point til udeholdet og det var med til at skabe hullet. Velspillende Adama Darboe og Claus Magaard scorede også for udeholdet i sidste periode, og Bears forfaldt til halve beslutninger. Rabbits vandt 82-74 og fik dermed udlignet til 2-2 i en finaleserie, hvor næste kamp spilles på torsdag på Sydfyn.

Nicolai Iversen var hjemmeholdets mest scorende spiller med 23 point og 11 rebounds. Adama Darboe var mest scorende for Rabbits med 27 point.

Årets træner i BL kåret

22.04.2013

Årets træner i BL blev Arnel Dedic, Horsens IC. Fra at være tæt på en fyreseddel i sidste sæson er der virkelig sket ting og sager for de gule. Arnel har i denne sæson formået at få holdet til at spille som et hold og måtte først i 5. og afgørende kamp kapitulere mod Bakken Bears i semifinalerne. Men Arnel og spillere ville mere og det blev til bronzemedaljerne da man slog Randers Cimbria sikkert i bronzekampen.

I denne sæson har Arnel coachet sit hold til 25 sejre i 36 kampe.

Det er de øvrige trænere i BL der har stemt og Arnel blev en klar vinder foran sidste år vinder Craig Pedersen fra Svendborg Rabbits. På de næste pladser kom Thomas Silfen, Værløse BBK og Almir Zeco, SISU.

Arnel er den første coach fra Horsens IC der løber med titlen efter at BL startede op i sæsonen 2002/03.

Årets spiller i BL kåret

22.04.2013

Årets spiller i BL blev Darko Jukic fra Horsens IC der i et tæt kapløb med sin holdkammerat Skyler Bowlin tog titlen.

Darko har haft en supersæson i Horsens og været stærk medvirkende til at Horsens IC har kunnet blande sig i toppen og sluttede det hele af med at vinde bronze. Darko har i denne sæson spillet 36 kampe og snitter 21,4 point pr. kamp. Også 9 rebounds bliver taget ned fra glasset og Darko leverer 3,6 assists pr. kamp.

Det er første gang siden 2004/05 sæsonen at en spiller fra Horsens IC løbet med titlen. Den gang var det legendariske Eric Bell der blev årets spiller.