Nyheder

Bakken Bears tog guldet

02.05.2013

Bakken Bears tog guldet efter at have slået Svendborg Rabbits i den 7. og afgørende DM-finale.

Bakken kom bedst fra start og førte hele kampen igen. Slutresultatet blev 92-83.

Det var Bakken Bears 13. DM-titel.

Chris Christoffersen, Bakken Bears blev valgt til MVP i finaleserien.

Referat, foto og stats følger. 

Hvem tager guldet?

02.05.2013

Så er dagen kommet hvor de Danske mestre 2012/13 skal kåres.

Bliver det Svendborg Rabbits eller Bakken Bears?

Serien har været tæt hvor begge hold har haft sine op- og nedture. 

Nu skal det hele afgøres i aften i Svendborg Idrætscenter, hvor der vil være tryk på.

Da Rabbits åbnede for billetsalget gik der kun 1 time, så kunne klubben melde op alt udsolgt. Så der bliver gang i den, når 1500 fanatiske tilskuer i aften vil sætte sit præg på begivenhederne.

Er du ikke en af de heldige som har en billet til kampen, så kan de se hele dramaet direkte på dk4. Der er kampstart kl. 19:15 men allerede fra kl. 19:00 sender dk4 med Thomas Bilde i spidsen optakt.

Og hvem vinder så?

Godt spørgsmål - det kan gå begge veje og kampen kan også gå i overtid - et er dog sikkert - Vi finder en Dansk mester i aften. 

Rune, Jakob og Morten dømmer kamp 7

30.04.2013

Den 7. og alt afgørende DM-Finale mellem Svendborg Rabbits og Bakken Bears spilles på torsdag kl. 19:15 i Svendborg Idrætscenter.

BL´s dommeransvarlig, Claus Fogde har nu sat navnene på de 3 dommere som skal dele sol og vind lige i braget på torsdag.

Dommerne i kampen på torsdag er:

  • Rune Larsen
  • Jakob Hors
  • Morten Thomsen

De 3 dommere har allerede været i aktion flere gange i finaleserien hvor alle været på gulvet 3 gange.

Morten Thomsen blev i forbindelse med den 3. DM-Finale kåret til årets dommer i BL 2012/13.

Alle 3 ønskes god kamp. 

Rabbits blæser Bears ud af banen

30.04.2013

Bakken Bears fik for alvor ørerne i den fynske maskine, da holdene mødtes til DM-finale seks i en stopfyldt Vejlby-Risskov Hal.

Rabbits var klart det bedste hold på banen igennem stort set samtlige 40 minutter. Det var således også fynboerne der startede bedst og bragte sig foran 10-2, bl.a. efter to trepointscoringer af Adama Darboe. Bears kom tilbage og Nicolai Iversens treer udlignede til 12-12. Det var i øvrigt Bakkens eneste treer i de første 32 minutters spilletid...

Rabbits sluttede første periode med et 10-2 run, og førte dermed 22-14 efter de første ti minutter. I anden periode fortsatte fynboerne og nåede foran 30-18. Bears fik - for eneste gang i kampen - smidt bolden i posten et par gange og herefter var det hjemmeholdets tur til at gå på et 10-0 run og reducere til 30-28. Igen var det Rabbits, der sluttede perioden bedst og kaninerne førte 42-34 ved halvlegspausen.

Donald Rutherford spillede en fremragende første halvleg og scorede 15 point, mens Adama Darboe scorede 12 point - 4 3ere.

Tredje periode blev en katastrofe for hjemmeholdet. Starten var pointfattig, men Svendborgs 10-0 fra stillingen 51-41 afgjorde kampen. Adama Darboe var ustoppelig og scorede 13 point i tredje periode. Bears scorede blot ni point i tredje periode, og den fynske føring var på 61-43.

I fjerde periode startede Claus Magaard med at fyre en treer i kurven, men bedst som Rabbits - oppe 64-43 - så ud til at marchere sikkert imod sejren, kom Bears i gang. Ti point i streg - bl.a. treere af Morten Sahlertz og Andreas Jakobsen - gjorde at taget var ved at løfte sig i Vejlby-Risskov Hallen. Sahlertz havde en treer til at rulle af ringen, og efter en scoring af Plannthin dummede Bears sig med en teknisk fejl, mens holdet var i boldbesiddelse. To scorede straffekast og en efterfølgende scoring blev starten på et 17-1 run, og både publikum og Bakken Bears var frustrerende og opgivende.

I de sidste minutter blev der byttet scoringer og Rabbits endte med at tage en uhørt stor - men fuldt fortjent - sejr på 85-62. Rabbits udlignede dermed til 3-3 i finaleserien, der nu bliver afgjort torsdag i Svendborg Idrætscenter.

Adama Darboe blev topscorer for sit hold med hele 29 point, mens Donald Rutherford scorede 20 point (suppleret med 12 rebounds). For Bears var Marvell Waithe eneste spiller i tociffret antal point - han scorede 11 point.

Almir Zeco forlænger med SISU

29.04.2013

SISUs bosniske Head Coach tager 2 år mere.

Efter flere måneders spekulationer står det nu fast, at Almir Zeco fortsætter med at træne SISUs basketliga-mandskab i 2 år endnu. Efter to sæsoner med stadig fremgang håber Gentofteklubben, at herreholdet i den kommende sæson kan nå et endnu bedre resultat end den fjerdeplads i grundspillet, som de endte på i 2012/2013-sæsonen.

Almir Zeco er oprindeligt uddannet tandlæge fra Sarajevo i Bosnien, hvor han bl.a. spillede 1. og 2. division hos Sarajevo og Vogosca fra 1995 til 2001. Han startede som SISUs assistentræner i 2010/2011. I sin første sæson som Head Coach førte han SISU til en femteplads i ligaen med 12–15 i vundne/tabte kampe. I den netop afsluttede sæson nåede holdet op på 17 sejre og blot 10 nederlag, og alle hold i ligaen, bortset fra Bakken Bears, blev besejret mindst én gang.

Almir Zeco: “Da jeg kom til SISU, besluttede vi at opbygge holdet og fremme nogle unge SISU-spillere. Vores mål var at forbedre os trin for trin, og jeg tror vi har gjort det godt i de sidste to sæsoner. Vi har plads til forbedringer, og jeg jeg håber at vi kan vise det i de næste to sæsoner. Det vigtigste for os nu er at holde op de fleste spillere og, med et par forstærkninger, prøve at udvikle og fastholde vores stilling blandt toppen af dansk basketball.

Det er altid svært at opbygge holdet og opnå gode resultater samtidigt. Men vores fjerde plads i ligaen, pokalsemifinaleplads og et par unge spillere med meget tid på banen viser at vi har fundet en måde at gøre begge dele. Vi har en rar gruppe spillere, og de vil allesammen spille og kæmpe for SISU.

Jeg synes ikke jeg har fuldendt mit arbejde i SISU og kunne ikke forestille mig med et andet hold lige nu. Jeg er meget glad og stolt at bliver her i SISU.”

SISU nåede ikke længere end til kvartfinalen i slutspillet, hvor de eksplosive og uimponerede oprykkere fra Randers vandt alle de tre første kampe i serien, men hvis holdet kan bibeholde sin stamme af efterhånden rutinerede og sammenspillede danske og udenlandske spillere som bl.a. Mikael Vincents Nielsen, Mike Flowers, David Harder og Mickey Dennis og supplere med et par dygtige amerikanere, burde holdet under Zecos ledelse kunne nå endnu højere op i basket-hierarkiet til efteråret.

Bakken Bears bringer sig foran 3-2

26.04.2013

Kaninerne kom igen skidt fra start i en fyldt hjemmebane og det gjorde det til en meget uskøn kamp, straks fra tipp-off fra hjemmeholdets side.

Kaninerne tabte med 9 point, 78-87 til et på dagen bedre mandskab fra smilets by. Bjørnebanden vandt fortjent efter perioderne 18-22, 14-20, 24-20 og 22-25.

Svendborg kom rædsomt ud til kampen og var uheldige med 4-5 brændte angreb i starten af opgøret, hvor Bakken Bears svingede taktstokken og spillede godt. Hurtigt kom århusianerne foran 4-15 og det bragte ro ind i de mange fremmødte fans i Svendborg Idrætscenter. Svendborg kommer en smule i gang i 1. periodes sidste halvdel med bl.a. 5 points fra Kristoffer Gertz og 5 fra Adama Darboe. Hos bjørnene var det i den grad Charlie Parker med 8 points og masser af gode forsvarsaktioner.

Bakken Bears fortsatte i 2. periode og outreboundede i den grad kaninerne der måtte slås hårdt for de få points de fik imens Bakken fik masser af både 2. og 3. chancer. Et run på 3-11 og bjørnen synes usårlig og foran med 10. Endelig melder Rutherford sig ind i kampen med sine første points men den kompakte zone hos Bakken fik kaninerne aldrig rigtig has på, igen igen. På en friløber reducerer Rasmus Christensen til -10 ved pausen. 6 points fra Big Chris og 4 brændte straffekast men igen masser af rebounds til bjørnene, hvoraf Nicolai Iversen igen viste stor stabilitet.

Det så en smule håbløst ud for kaninerne for uanset hvad de gjorde så manglede de i den grad troen på tingene. En masse brændte skud og de forkerte beslutninger. Der blev spillet meget fysisk fra begge mandskaber og dommerne lod spillerne spille også med musklerne.

Donald Rutherford meldte sig ind i kampen efter pausen og det samme gjorde Greg Washington for kaninerne med hhv. 9 og 7 points i perioden. Hos Bjørnene fortsatte Nicolai Iversen med at dominere luftrummet og han scorede 8 points og hev en masse rebounds til sig, nøjagtig som han havde gjort det i 1. halvleg. Han var sammen med Charlie Parker (5 points i perioden) klart banens bedste.

Kaninerne slås som vanvittige men slog sig på bjørnen men får dog kæmpet sig ned på -6 inden de sidste 10 minutter og de mange fremmødte øjnede muligheden for endnu et comeback og en spændende afslutning.

I de sidste 10 minutter starte Bakken Bears igen bedst. 5 hurtige fra Iversen og en dyb treer fra en ellers anonym Andreas Jakobsen og et tipdunk fra Big Chris og Bakken er igen oppe med 13 points. Det bragte ro på lægterne men kaninerne var ikke slået endnu. Darboe med sin 2. treer og den fulgte Claus Magaard op med yderligere 2 og så var afstanden kun 7 points. Svendborg kravler tættere og tættere på og får igen reduceret til -6 inden Bakken Bears slutter med at skyde 14 straffekast men brænder de 6. Kampen løber ud og dagens mindst dårlige mandskab vinder finale 5 i Svendborg Idrætscenter.

Serien kan afgøres mandag aften i Århus men måske har kaninerne nøglen til at låse Bakkens kompakte og store zone op således de kan bringe serien tilbage til kamp 7 i egen hule. Der var tæt på udsolgt til dagens kamp og hvis kaninerne virkelig tror på tingene er det ikke umuligt at få kamp 7 hjemme i Svendborg næste torsdag.

For Rabbits scorede Donald Rutherford i dag 20 og hentede 10 rebounds, 16 til Adama Darboe og 12 hver til Claus Magaard og Greg Washington der også hentede 9 rebounds.

For Bakken Bears scorede Charles Parker 21, Nicolai Iversen 19 og 15 rebounds, 16 til Chris Christoffersen og 10 rebounds, 11 til Frederik HN, 10 til Marvell Waithe,

Rabbits udligner til 2-2

23.04.2013

Efter en angrebsmæssigt håbløs fjerde periode fik Bakken Bears et nederlag på 74-82 i den fjerde DM-finale. Svendborg Rabbits fik dermed udlignet til 2-2 i finaleserien, der fortsætter torsdag i Svendborg Idrætscenter.

Rabbits fik klart den bedste start på kampen og bragte sig foran 7-0. Rabbits skød kampen igennem fantastisk bag trepointslinien og satte hele fire treere i de første ti minutter. Bears fik dog gang i angrebsspillet og førte 23-22 efter første periode.

Igen i anden periode fik Rabbits klart den bedste start. Et 12-4 run inden Bears slog tilbage med et 9-0 run. Herfra var første periode lige - Rabbits var foran 43-41 ved pausen.

Svendborg var fantastisk skydende i tredje periodes første halvdel. Hele seks treere regnede Rabbits i kurven, mens Bears uden held forsøgte at holde ved. Rabbits kom foran med ti point - kampens største føring til fynboerne: 61-51. Bears fik gang i insidespillet og især Nicolai Iversen, der spillede en god periode, gav Bears momentum, så hjemmeholdet kun var bagud 66-67. 23 af holdets 25 point i tredje periode blev scoret af spillere på over to meter.

Scoret fik Bears ikke gjort så ikke meget af i sidste periode. Kun otte point fik Bakken smidt i kurven, og det var for lidt. Donald Rutherford, der havde spillet en anonym kamp, scorede de første otte point til udeholdet og det var med til at skabe hullet. Velspillende Adama Darboe og Claus Magaard scorede også for udeholdet i sidste periode, og Bears forfaldt til halve beslutninger. Rabbits vandt 82-74 og fik dermed udlignet til 2-2 i en finaleserie, hvor næste kamp spilles på torsdag på Sydfyn.

Nicolai Iversen var hjemmeholdets mest scorende spiller med 23 point og 11 rebounds. Adama Darboe var mest scorende for Rabbits med 27 point.

Årets træner i BL kåret

22.04.2013

Årets træner i BL blev Arnel Dedic, Horsens IC. Fra at være tæt på en fyreseddel i sidste sæson er der virkelig sket ting og sager for de gule. Arnel har i denne sæson formået at få holdet til at spille som et hold og måtte først i 5. og afgørende kamp kapitulere mod Bakken Bears i semifinalerne. Men Arnel og spillere ville mere og det blev til bronzemedaljerne da man slog Randers Cimbria sikkert i bronzekampen.

I denne sæson har Arnel coachet sit hold til 25 sejre i 36 kampe.

Det er de øvrige trænere i BL der har stemt og Arnel blev en klar vinder foran sidste år vinder Craig Pedersen fra Svendborg Rabbits. På de næste pladser kom Thomas Silfen, Værløse BBK og Almir Zeco, SISU.

Arnel er den første coach fra Horsens IC der løber med titlen efter at BL startede op i sæsonen 2002/03.

Årets spiller i BL kåret

22.04.2013

Årets spiller i BL blev Darko Jukic fra Horsens IC der i et tæt kapløb med sin holdkammerat Skyler Bowlin tog titlen.

Darko har haft en supersæson i Horsens og været stærk medvirkende til at Horsens IC har kunnet blande sig i toppen og sluttede det hele af med at vinde bronze. Darko har i denne sæson spillet 36 kampe og snitter 21,4 point pr. kamp. Også 9 rebounds bliver taget ned fra glasset og Darko leverer 3,6 assists pr. kamp.

Det er første gang siden 2004/05 sæsonen at en spiller fra Horsens IC løbet med titlen. Den gang var det legendariske Eric Bell der blev årets spiller.

Rabbits vinder kamp 3

19.04.2013

Kaninerne vidste, at det efterhånden var sidste udkald i finaleserien og der var fra cheftræner Craig Pedersen lagt op til, at de store bjørne skulle angribes i feltet.

Det lykkedes til dels for Rabbits at gennemføre planerne, det blev en meget spændende kamp der først blev afgjort i OT efter perioderne 11-24, 27-15, 16-18, 14-11 og 17-7.
Svendborg vinder dermed kampen 85-75 og stillingen er nu 2-1.

Hjemmeholdet kom ikke godt ud til kamp 3 og turnovers og missede skud bragte hurtigt bjørnebanden i gear ligesom Bears spillede med noget mere momentum. Fra 4-5 rykkede Bakken Bears fra og endnu en scoringspause for kaninerne, efterhånden symptomatisk for holdet i finaleserien, var århusianerne pludselig foran 4-16. Nu var det ved at være alvor for kaninerne. Chris Christoffersen var et nøglepunkt for Svendborg Rabbits og den store bornholmer var også udslagsgivende med 10 points og 5 rebounds i 1. periode. Bakken slutter også bedst med en treer fra Morten Sahlertz.

Det var et stort hul kaninerne havde bragt sig selv ned i men kaninhulen… bakkede godt op med over 1200 fremmødte i Svendborg Idrætscenter og Svendborg kom da også ud med meget mere energi og 9-0 run, stillingen var næste lige. To trepointsscoringer fra Nicolai Iversen men Svendborg slog igen og udlignede, dels ved meget energi og godt forsvar samt rigtig flot spil fra Donald Rutherford og Adama Darboe samt fra dagens kanin Mikkel Plannthin.

Den ellers så dominerende big man, Chris Christoffersen var ikke aktiv i 2. periode ligesom han konstant blev angrebet på kroppen og hurtigt fik sin 3. fejl.

3. periode blev meget lige rent scoringsmæssigt men især viste Svendborg, at de for alvor ved kommet med i kampen. Den tidligere Svendborgspiller Nicolai Iversen gjorde det onde ved sin gamle klub. Han lagde 9 point i kurven i denne periode og var om nogen manden der holdt Bakken Bears inde. For kaninerne var Mikkel Plannthin en altafgørende faktor. Han var rigtig god i omstillingsspillet og arbejdede stenhårdt i både forsvar som i angreb ligesom han blev bakket godt op af Donald Rutherford der med et tipp-inn efter en angrebsrebound fik folk op af stolene i Svendborg Idrætscenter. Stemningen var på kogepunktet inden sidste periode, hvor Bakken Bears var foran med 3.

Svendborg kom hurtigt foran ikke mindst takket være Donald Rutherford med 5 hurtige points ligesom Plannthin fortsatte sit stabile spil. Greg Washington kom endelig på scoringstavlen, relativt sent i kampen må man sige og det var ikke meget Svendborg fik fra den lange mand i dagens kamp. Foran med 5 og Marvell Waithe sætter en dyb treer og den følger Chris Christoffersen, der ellers holdt scoringspause i hele 2. halvleg op på med et enkelt pladeskud på et straffe. Bakken Bears kommer også, takket være Nicolai Iversen, foran med en enkelt i de døende minutter men så laver bjørnebanden et fejl på Mikkel Plannthin og han er iskold og sætter begge straffekast. Marvell Waithe har muligheden for, at slutte kampen med sejr til Bakken Bears men han brænder sit 2. straffekast og kampen går i overtid.

I den overtid havde Svendborg mest energi til trods for, at de havde brugt mange kræfter gennem hele kampen. Måske var det den lydmæssige fordel der tippede over til kaninerne i hvert fald spillede de bedst i tillægstiden og kan med to treerer fra hhv. Claus Magaard og Mikkel Plannthin samt endelige points fra Greg Washington, vinder kaninerne kamp 3 og kan tage til Århus på mandag med chancen for at udligne.

For Svendborg scorede dagens kanin Mikkel Plannthin 25 og hentede 8 rebounds, også 25 til Donald Rutherford samt 15 rebounds, 11 til Adama Darboe og 8 til Claus Magaard.

For Bakken Bears scorede deres bedste mand Nicolai Iversen 26 og hentede 11 rebounds, 14 til Marvell Waithe og 14 rebounds, 12 til Big Chris og 10 rebounds og 10 til Andreas Jakobsen.