Nyheder

Chris Nielsen ustoppelig

12.03.2013

SISU kom til dagens kamp i Randers med troen på at nederlaget i kvartfinale 1 blot var en svipser, og en sejr ville bringe holdet på rette kurs mod semifinalen.

Men man havde gjort regning uden hjemmeholdets Chris Nielsen der med en stor kamp var med til at sikre Randers Cimbria en sejr på 99-84 (43-26, 21-23, 20-21, 15-14) kunne bringe sig foran 2-0 i bedst af 5 serien.

1Q: Randers Cimbria fortsatte hvor de slap torsdag aften i København, da Sisu mandag aften gæstede Elro Arena. Via specielt et overbevisende Q1, hvor specielt Chris Nielsen var flyvende, lagde randrusianerne hvad der lignede afgørende afstand til gæsterne fra Sisu. 11-0 var stillingen før det efter tre minutter lykkedes for Sisu at komme på tavlen.

Med 21 point på de første 5 (fem!) minutter af perioden var Chris Nielsen ustoppelig og selvom Sisu svarede flot igen kunne de ikke forhindre en periodeføring til Randers Cimbria på intet mindre end 43-26. Chris Nielsen´s 24 point i kampen blev således alle scoret 1. periode!

2Q: Den uhørt høje scoringsprocent kunne næsten ikke fortsatte, men gjorde det faktisk alligevel specielt i starten af perioden. Efter 3 minutter af perioden havde Cimbria således opbygget en føring på hele 23 point ved stillingen 53-30. Sisu begyndte herefter at spille mere frigjort og da Cimbria samtidig ikke var i stand til at komme frem til de rigtige afslutninger, var holdet ved halvleg "kun" foran med 64-49.
3Q: Den flyvende indledning kunne næsten ikke fortsætte og gjorde det da heller ikke. Håndbremsen blev nu trukket og det tempo og game flow som prægede indledningen, forsvandt herefter som dug for solen. Randers Cimbria agerede som om de nu blot skulle ud og forsvare den store føring fra 1. halvleg. Altid en farlig strategi, som ofte dog er svær at undgå. Kampen blev derfor nu mere hakkende, idet  fejlkendelser og T.O´s gjorde kampen meget mindre flydende end den flotte indledning havde givet varsel om. Sisu kæmpede sig stille og roligt tilbage i kampen, men kunne dog ikke indhente kronjyderne der fortsat var foran med solide 14 point, 84-70, ved periodens slutning.

4Q: Cimbria øgede stabilt føringen i løbet af 4. periode og bragte sig yderligere i front med stillingen 99-77 efter 8 minutters spil. Udskiftninger af stamspillerne gav Sisu mulighed for med et afsluttende 7-0 "run" afslutningsvis at pynte på stillingen.

Sisu har derfor for alvor ryggen mod muren før torsdagens returopgør i København hvor alt andet end hjemmesejr vil bringe Randers Cimbria i semifinalen.

FOTO: tager af Svante Brink. 

Fest, farver og favoritsejr til Svendborg Rabbits

12.03.2013

Næsten 500 tilskuere havde fundet vej til Søndersøhallen og den anden kvartfinale mellem hjemmeholdet Værløse BBK og gæsterne fra Svendborg Rabbits.

Svendborg havde vundet den første kamp på Fyn, men Værløse, der tog stikket hjem i sidste møde i den ordinære turnering, troede i forvejen på chancen for endnu en overraskelse.

Desværre for hjemmeholdet viste det sig hurtigt, at Svendborg på dagen befandt sig på et højere niveau, og den endelige sejr til gæsterne på 97 – 69 var aldrig i fare.

Svendborg kom ud til kampen med et højere tempo og større sikkerhed end de nordsjællandske værter. På trods af en udsolgt Søndersøhal, der kogte af stemning, forventning og masser af frivillige der bare blev ved med at bære varm kaffe, hjemmebagte kager og slushice ind, trak Svendborg fra med det samme. Første periode endte 25 – 15 til fynboerne, en føring der aldrig for alvor kom i fare.

Kampens helt store profil var Svendborgs Adama Darboe. Med 31 point og 6 assist blev han ikke alene kampens topscorer, men han var også dén afgørende forskel, som Værløse aldrig formåede at dæmme op for.

I anden periode lykkedes det Værløse midlertidigt at standse blødningen. Og med et perioderesultat på 23 – 23 kunne der holdes pause med en midtvejsstatus der hed 48 – 38 til Adama og co.

Pausen gjorde mere for gæsterne end for Værløse. Svendborg kom ud mere aggressive og hurtige end værterne, ikke mindst når det gjaldt spillet under kurven. Samtidig virkede det i perioder som om fynboerne satte deres tre’ere efter behag. Det gjorde de nu ikke, men med en tre’er procent på knap 50 (14 af 29) mod Værløses godt 30 procent (8 af 26), ligger der nok alligevel en del af forklaringen dér. Da uret nådigt lukkede tredje periode, stod der 77 – 53 i Svendborgs favør.

Det var tydeligt, at flere Værløse-spillere mistede modet i fjerde periode, ikke var hurtige nok tilbage i forsvaret og lavede mange små irritationsfejl. Det betød, at Svendborg kunne trække yderligere fra, og med et slutresultat på 97 – 69, køre hjem til Fyn med kvartfinalens anden sejr i streg.

Værløses topscorer blev Justin Baker med 23 point, fulgt af Richard Delk med 21 point og 2 assist.

Svendborgs og kampens topscorer blev Adama Darboe med 31 point og 6 assist, fulgt af Mikkel Planthin 12 point og 8 assist.

Gyserafslutning i Næstved

12.03.2013

Team Fog Næstved lignede længe en sikker vinder i dagens 2. kvartfinale, men man glemte at snørre sækken og så kom Horsens IC tilbage og vandt kampen med 2 point.

1. periode 23 - 16: Team Fog Næstved kom bedst fra start og bragte sig foran med 9 -2 efter 4 minutter. Men det var som om, forsvaret ikke var helt klar. I hvert fald så det flere gange let ud, når Horsens scorede. Så Horsens nåede midt i perioden op, så holdet kun var bagud med 2 point.

Det lykkedes dog Team Fog Næstved at trække fra igen – ikke mindst takket være Lars Høirups 3’er på periodens sidste skud.

2. periode 46 – 30: Flot spil af Team Fog Næstved i periodens start, men så vågnede Darko Jukic og Skyler Bowlin og viste, hvilke klassespillere de er.

Heldigvis for Team Fog Næstved havde holdet et stærkt kollektiv, som bragte holdet foran med 12, da godt halvdelen af perioden var spillet.

Denne føring blev udbygget, så Team Fog Næstved ved pausen højst overraskende førte med 16 point.

3. periode 64 – 50: Team Fog Næstved fik igen en god start på perioden, som udviklede sig til en meget lige affære, hvor holdene stort set skiftedes til at score.

Men det lykkedes dog for Horsens at mindske Team Fog Næstveds føring med 2 point.

4. periode 75 – 77: En spændende periode var i vente – skulle det mod forventning lykkes for Team Fog Næstved at besejre favoritterne fra Horsens?

Horsens startede perioden bedst og allerede efter 4 minutters spil havde Team Fog Næstved formøblet hele forspringet.

Horsens havde skruet op for tempoet og Darko Jukic trådte igen i karakter. Og da Team Fog Næstved kun formåede at score 4 point i de første 7 minutter, skulle det blive svært.

Og det blev det, men spændingen holdt til sidste sekund, da Team Fog Næstved med 8 sekunder tilbage fik tilkendt bolden og kun bagud med 2. desværre for Team Fog Næstved lykkedes det ikke at score.

Horsens IC bringer sig foran 2-0 med en sejr på 75-77 (23-16, 23-14, 18-20, 11-27).

Torpscorer for Horsens IC blev Darko Jukic med 24 point mens Caleb Walker scorede 29 point for hjemmeholdet.

 

Vikings tager også kamp 2

09.03.2013

Aalborg Vikings tog lørdag eftermiddag et vigtigt skridt mod endnu en sæson i Basketligaen, da de besejrede BC Aarhus 72-68.

513 fremmødte tilskuere var vidne til en utroligt spændende kamp, der først blev afgjort i de sidste sekunder af kampen. Til trods for en BC Aarhus føring på 67-68 med 50 sekunder igen var det Vikingerne, der kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret.

"Igen er det Milan Bjegovic's rutine, der skinner igennem. Han laver et fenomenalt blok med sekunder igen, der afgør kampen", sagde vikings træner Mads Olesen efter kampen.

Kampen startede nervøst og begge mandskaber kunne ikke finde vej til kurven i de første minutter. BC Aarhus kommer dog bedst fra start med en tidlig 0-5 føring, som de udbygger til 4-7. Herefter kommer der gang i Vikingerne og hjemmebanepublikummet og pludselig er Vikings foran med 12-7. BC Aarhus formår dog at slutte 1. periode bedst af og perioden ender helt lige 14-14.

Begge mandskaber spiller zoneforsvar i en kamp, der er præget af, at der er utroligt meget på spil. Også i 2. periode følges holdene pænt ad. BC Aarhus store Amerikaner Charles Funches får gang i sit spil og scorer flere point under kurven. I den anden ende er det for Vikings Luis Guzman og Søren Sørensen, der fører an. Guzman har 5 point i perioden og flere gode afleveringer, der fører til nemme scoringer. Stillingen er 31-34 til BC Aarhus ved pausen.

Efter halvlegspausen er det et mere fokuseret Vikings mandskab, der går på banen. Anthony Jones scorer de første 4 point for Vikings og et meget højtråbende hjemmebanepublikum råber endnu højere og også Niels Koch Andreasen har et godt indhop med 5 point i træk. For BC Aarhus er det igen Charles Funches der fører an med 8 point i perioden, mens Anton Elsner scorer 10 point. Vikingerne slutter perioden bedst af og kan gå til 4. periode med en 53-50 føring.

I 4. periode bølger kampen frem og tilbage. For BC Aarhus er det gang på gang Charles Funches, der får lagt bolden i kurven, men det er fortsat Vikingerne, der sidder på kampen. Med 2 minutter igen har Vikingerne en solid 7points føring ved stillingen 67-62 og kampen burde kunne lukkes. Men, men, men… Vikingerne formår ikke at få lagt bolden i kurven og i stedet ryger den lige i hænderne på BC Aarhus spillerne og til stor frustration for de 513 fremmødte tilskuere kan BC Aarhus bringe sig foran med 67-68 og kun 50 sekunders spilletid igen.

En særdeles velspillende Søren Sørensen får tilkæmpet sig 2 straffekast og den Nordjyske helt sætter selvfølgelig begge straffekast og Vikingerne er nu foran 69-68. I den anden ende brænder BC Aarhus Amerikaner Randy Dezouvre et 3pts forsøg og BC Aarhus laver en fejl på Mads Rasmussen, der sætter 1 af 2 straffekast til en 70-68 føring til Vikings. BC Aarhus spiller Charles Funches fri under kurven, men den serbiske kæmpe Milan Bjegovic får blokeret skuddet ned i hænderne på Luis Guzman til en sikker Vikings sejr på 72-68.

Topscorer for Vikings blev Anthony Jones med 15 point, mens Charles Funches satte 24 point for BC Aarhus.

Vikings fører nu 2-0 og har således 3 matchbolde i bestræbelserne på at blive oppe. Kamp 3 spilles på torsdag i Aarhus. 

Rasmus Søby i karantæne

08.03.2013

BC Aarhus bliver svækket i lørdagens kamp i nedrykningsspillet mod Aalborg Vikings.

I kamp 1 i Aarhus Stadionhal blev en af holdets profiler, Rasmus Søby diskvalificeret i slutningen af kampen.

Indberetningerne fra kampens dommere er nu blevet færdigbehandlet og det har resulteret i 1 spilledags karantæne.

Du kan se kendelsen og tidligere kendelser her. 

Fotos fra Bakken Bears - Hørsholm 79ers

08.03.2013

Bakken Bears faste fotograf Per Wied fangede disse pletskud, fra den 1. kvartfinale mellem Bakken Bears og Hørsholm 79ers.

Fotos fra SISU - Randers Cimbria

08.03.2013

SISU`s faste fotograf James Hjertholm fra i Kildeskovshallen torsdag aften til den 1. kvartfinale mellem SISU og Randers Cimbria.

Rabbits sejrer sikkert

08.03.2013

Med periodecifrene 24-21, 18-15, 26-19, 18-16, og en til sidst sikker sejr på 86-71, sikrede Svendborg Rabbits sig første stik i bedst af 5-serien mod Værløse torsdag aften i Svendborg Idrætscenter.

Opgøret var imødeset med spænding fra kaninerne og deres fans, da de seneste 2 - lidt betydningsløse - opgør, bla mod Værløse, var tabt, og spørgsmålet var om kaninerne igen kunne komme op på hesten.

Og starten var også lidt usikker for begge hold med mange mistede bolde og det var gæsterne der først fik lidt styr på spillet og kunne bringe sig foran med 6-12 midt i perioden.

Med indskiftede Martin Mariegård, kom der lidt mere pres i forsvaret, og selv om Værløse kunne bringe sig foran med 10-17, lavede kaninerne et 10-0 run hvor Washington dominerede luftrummet i begge ender, bla med 7 offensive rebounds. Kaninerne kunne holde de 3 point forspring til perioderesultatet 24-21.

Rabbits fortsatte spillet i starten af 2. periode, med et par hurtige scoringer, og kunne bringe sig foran med 6-7 point. En indskiftet Niels Degn, kvitterede med 2 3-ere indenfor et par minutter, og bragte kaninerne foran med 10, 34-24.

Gæsternes Peter Simonsen svarede dog igen med samme mønt, 2 3-ere og kampen var igen lige 34-30 og med en scoring af Justin Baker blev det 34-32. De næste par minutter blev bortset fra en enkelt scoring mest præget af missede skud, men til sidst i perioden kunne kaninerne igen trække lidt fra til halvlegsresultatet 42-36.

I 3 quarter var starten igen lige, men efterhånden fik hjemmeholdet et lille overtag, bla med solidt spil af Greg Washington, samt en 3-af Claus Magaard, og kunne igen bringe sig foran med 10 point, og da Darboe med sin eneste 3-er i kampen (på 7 forsøg), efterfulgt af Plannthin også med en 3-er, var kampen efterhånden sikkert styret af værterne hvor de største trusler fra gæsterne var deres 2 amerikanere, Justin Baker og Richard Delk, og før sidste periode førte kaninerne med 68-55.

Sidste periode var fra start styret flot af kaninerne, og da de kunne bringe sig foran med 23 point, var kampen afgjort, og kaninerne sparede lidt på de bærende kræfter på holdet og der var spilletid til bænken og slutresultatet blev 86-71.

For kaninerne scorede Greg Washington 19 p og 17 reb, Donald Rutherford 17 p og Mikkel Plannthin 16.

For Værløse scorede Justin Baker 27 point og Richard Delk 21 point.

Horsens IC vinder kvartfinale 1 mod Team Fog Næstved

08.03.2013

HIC vandt til aften første kvartfinale mod Næstved med 100-84.

De gule kom godt fra start og førte hurtigt med 7-0, og alle point var signeret af Darko Jukic. Næstved kæmpede sig tilbage og især Quinton Dogget gav HIC problemer. Dogget havde 8 point i første periode. Keane Thomann fik hurtigt to fejl og måtte en tur på bænken, hvilket gav mere plads til Næstved under kurven. For HIC scorede Darko Jukic 9 point.

I anden periode fik Næstved et lille hul på fem point, men HIC kæmpede sig tilbage. Skyler Bowlin var varm i perioden, hvor han scorede 14 point. For Næstved scorede Caleb Walker 10 point. Begge hold havde ikke det bedste forsvar og der var mange scoringer. Til slut mod perioden trak HIC fra og var ved pausen foran med 58-51.

Tredje perioden startede meget rodet med flere turnovers til begge hold. Alex Murphy begyndte at tage ansvar for Næstved, mens Skyler Bowlin styrede spillet for HIC. Den lille amerikaner scorede og assisterede, og Næstved havde meget svært ved at styre ham. På buzzeren sætter Bowlin en lang treer så HIC er foran med 77-70 inden fjerde periode, og intet var afgjort.

I fjerde quarter dominerede HIC og kom hurtigt foran med 82-71. Næstved prøvede flere gange at komme tilbage men helt tæt blev det aldrig. Skyler Bowlin var kampens helt store oplevelse. Skyler scorede 32 point og uddelte 9 assists. Også Darko Jukic spillede stærkt med 27 point. Derudover var det tydeligt at Frederik Rungby har været savnet i de seneste kampe, og han spillede også en flot kamp. For Næstved var bedste mand Caleb Walker, mens Quiton Dogget spillede en god første halvleg.

Næste kamp i serien er på mandag i Næstved. En kamp der vises på DK4.

Resultat med periodescore 100-84 (23-24, 35-27, 19-19, 23-14)

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 32, Næstved Caleb Walker 25

MOM Skyler Bowlin 32 point, 9 assists,

Randers Cimbria vinder en barnburner over SISU, 88–84

07.03.2013

Godt SISU-spil i første halvleg holdt ikke til hele kampen.

Kampen blev afgjort i de sidste minutter, da SISU var blevet trætte og havde mistet fokus i forsvar og angreb.

Periodecifrene 27–21–18–18 for SISU, og 19–22–22–25 for Randers, viser, hvordan kampen udviklede sig.

SISU begyndte kampen med gode takter. Godt forsvar og rebounding fra Zach Moritz og andre lukkede Basket Ligaens topscorer og bedste rebounder, Bonell Colas, ned. Damon Smith lavede 13 point i første periode, mens Bonell Colas kun fik sat 3 point, og Chris Nielsen 7, på tavlen. SISU førte 27–19.

I anden periode kom Randers mere med, og Chris og Patrick Nielsen og Casper Stage holdt Cimbria inde i kampen, mens Bonell Colas også hér kun lavede 4 point. Imens meldte Mike Flowers sig ind i kampen og var 3 for 3 bag 3-pointslinjen. Anden periode endte 48–41.

I tredje periode trådte Randers på speederen, mens SISU langsomt gik i stå. Miguel Ortega og Damian Ocaña begyndte at skabe problemer for SISUs forsvar og Bonell Colas fik skabt sig mere spillerum under kurven. SISU fastholdt en lille føring grundet scoringer fra flere spillere og tredje periode sluttede 66-63.

I starten af fjerde periode scorede Damian Ocaña en 3’er, og så var det helt lige, 66–66. Randers kom foran 71–72, og det lykkedes dem at holde føringen resten af kampen. Men SISU havde dog alligevel muligheder for udligning. Bagud 78–83 med 13 sekunder tilbage scorede Mickey Dennis en dyb 3’er til 81–83, og Mike Flowers scorede en dyb og presset 3’er til 84–85 med 6 sekunder tilbage. Men de nødvendige fejl for at få endnu et par angreb kostede dyrt, og en Randers angrebsrebound på det andet straffekast med 4,9 sekunder tilbage kostede dyrt, og gjorde at kampen blev afgjort med de sidste 2 point fra Randers.

Nu ser Randers frem til et endnu venligere hjemmepublikum på mandag i det jyske, og SISU skal forsøge at lære fra dagens kamp, hvordan Randers kan besejres, så serien kan udlignes til 1-1.

Kampens spillere:
SISU: Mickey Dennis 15 point, 4 rebounds, 8 assists; Zach Moritz double-double 13 point, 13 rebounds, 1 assist; Damon Smith 19 point, 3 rebounds, 2 assists; Mikael Vincents Nielsen 14 point, 1 rebounds, 9 assists; Mike Flowers, 14 point, 2 rebounds og 4/5 fra 3 points i 17 minutter.

Randers Cimbria: Bonell Colas 21 point, 18 rebounds, 2 assists; Chris Nielsen 20 point, 7 rebounds, 3 assists; Damian Ocaña 19 point, 5 rebounds, 2 assists; Miguel Ortega 12 point, 2 rebounds, 4 assists; Patrick Nielsen 10 point, 5 rebounds.