Nyheder

Se NBA-Finals direkte på dk4

06.06.2013

En lang sæson nærmer sig sit ultimative klimaks, NBA Finalen. Efter 82 kampe i grundspillet og nu tre runder af slutspillet overstået, er der to hold tilbage ud af de 30 der startede sæsonen.

Miami Heat, de forsvarende mestre, står overfor San Antonio Spurs. Spurs der har vundet fire mesterskaber med en af holdet store profiler, Tim Duncan, på holdet. Duncan kom indenfor i verdens bedste liga for 14 år siden. Her vandt han sit første mesterskab og nu kan han vinde endnu et!

I den anden lejr er den helt store stjerne LeBron James. Spillets bedste spiller i disse år er uden tvivl den vigtigste brik hos de forsvarende mestre. Han skiftede fra hjemstaten, Ohio, til det solrige og stjernespækkede Miami med et mål for øje: at vinde mesterskaber! Det første år blev det til en finaleplads. Året efter, sidste år, blev det til en guldmedalje med sejren over Oklahoma City Thunder.

Trekløver i begge lejre
Hos Miami Heat er The Big Three LeBron James, Dwyane Wade og Chris Bosh – men de tre store profiler hos San Antonio Spurs hedder Tim Duncan, Manu Ginobili og Tony Parker.

De to hold har mødtes to gange denne sæson – og begge hold har vundet én kamp, begge på udebane. Men begge tilfælde var stærkt plaget af afbud - pudsigt nok var det de vindende hold der var ramt af stjerneafbud!

Torsdag aften, natten til fredag, kl. 03.00 starter NBA Finalerne. Den 1. kamp spilles i Miami og du kan se den samt alle de resterende finaler direkte på dk4.

Program:
NBA Finals Kamp 1: Natten til fredag d. 6/7. juni kl. 03.00
NBA Finals Kamp 2: Natten til mandag d. 9./10. juni kl. 02.00
NBA Finals Kamp 3: Natten til onsdag d. 11./12. juni kl. 03.00
NBA Finals Kamp 4: Natten til fredag d. 13./14. juni kl. 03.00
NBA Finals Kamp 5: Natten til mandag d. 16/17. juni kl. 02.00
NBA Finals Kamp 6: Natten til onsdag d. 18/19. juni kl. 03.00
NBA Finals Kamp 7: Natten til fredag d. 20./21. juni kl. 03.00

Frederik HN forlader Bakken Bears

06.06.2013

Frederik Hougaard Nielsen flytter tilbage til Sjælland. I Bakken Bears er der ærgrelse over klubskiftet.

Efter to succesrige sæsoner forlader Frederik Hougaard Nielsen Bakken Bears. Den snart 25-årige guard har været en af styrmændene på et Bakken Bears-hold, der i de to sæsoner, han nåede at spille i klubben, vandt to danske mesterskaber og en pokaltitel. Klubskiftet begrundes med en flytning tilbage til Sjælland af hensyn til uddannelse og familie.

"Efter to fantastiske sæsoner hos Bakken Bears er klubben og jeg blevet enige om ikke at forlænge kontrakten.

Uddannelsesstart kombineret med en smule hjemlængsel er den primære årsag til, at jeg stopper. Bakken Bears har været meget forstående overfor min situation, og dialogen omkring mit klubstop er jeg klubben - specielt Michael Piloz - ekstremt taknemmelig for. Det skal understreges fra min side, at der ikke er blevet smækket med nogle døre eller brændt nogle broer i processen," siger Frederik Hougaard Nielsen.

Den 178 cm høje guard fortsætter: "Jeg har været enormt glad for at have min daglige gang i klubben igennem nu to år, og jeg kommer til at savne alle omkring klubben, organisationen og ikke mindst mine holdkammerater. Jeg har knyttet nogle bånd de seneste to år, der gør det at sige farvel endnu sværere, og jeg kommer til at savne kammeratskabet og de daglige drillerier, der har gjort det specielt at blive og at være en bjørn."

Klubbens sportsdirektør Michael Piloz siger: "Frederik har virkelig efterladt et positivt aftryk i klubben i sine to sæsoner, og det er ærgerligt, at han ikke bare stammer fra Malling eller Mårslet og altid har haft sit liv centreret omkring Aarhus. At Frederik smutter er som at slå op med en kæreste, man er virkelig glad for."

Frederik Hougaard Nielsen nåede at spille 86 kampe og scorede 5,1 point pr. kamp i gennemsnit.

Andreas Jakobsen fortsætter hos Bears

31.05.2013

Andreas Jakobsen, der netop har rundet 30 år, fortsætter hos Bakken Bears, hvor han har spillet siden 2005.

Andreas Jakobsen har i sine otte sæsoner hos Bears vundet seks danske mesterskaber og fem pokaltitler.

Andreas Jakobsen er manden, der virkelig kan løfte sit spil, når der er pres på - således spillede Andreas nogle af sine bedste kampe i den fjerde og femte DM-semifinale og i den syvende DM-finale.

Den 187 cm høje guard, der stammer fra Holbæk og inden Bears var to sæsoner i USA, er blandt landets bedste guards, og med ham på holdet bliver Bears igen blandt medaljefavoritterne.

Andreas Jakobsen siger: 'Jeg føler stadig jeg kan bidrage til holdet i jagten på flere titler. Jeg er meget spændt den nye sæson 1 i post-Jens-Jensen-æraen. Jeg glæder mig til en spændende trup med en blanding af unge og rutinerede - men ikke gamle - spillere.'

Aftalen gælder for en enkelt sæson.

Udover Jakobsen har Bears til den kommende sæson aftaler med Søren Ege, Nicolai Iversen, Chris Christoffersen, Morten Sahlertz samt amerikanske Kenny Barker.

Kenny Barker (191 cm guard) ny amerikaner i Bakken Bears

30.05.2013

Bakken Bears får forstærkning fra Alaska når den kommende basketballsæson starter.

Klubben har indgået aftale med amerikanske Kenny Barker, der kommer fra en karriere i tysk basketball.

Kenny Barker er en 191 cm høj guard, der kommer fra San Diego i det sydlige Californien, men Barkers collegetid er tilbragt på to skoler i Alaska. Først tre sæsoner hos Alaska-Fairbanks og dernæst - efter et transfer år - hos Alaska-Anchorage. Barker afsluttede sin collegeuddannelse i sommeren 2009, og siden da har han spillet i tysk basketball. Først hos Bayern München, dernæst hos BBC Bayreuth og slutteligt i to sæsoner hos Science City Jena i den tyske Pro A-række (næstbedste række). Barker har været en af profilerne på holdet, der i begge sæsoner nåede slutspillet.

Kenny Barker er en komplet spiller. I den seneste sæson, hvor Jena nåede semifinalerne i Pro A-rækken, var Barker således holdets mest scorende spiller og samtidig den spiller med flest assists, steals og næstflest rebounds. Jena ville rigtig gerne beholde Barker, men et tilbud om at komme til at spille om mesterskaber har været afgørende for skiftet. Barker siger: 'Jeg glæder til at komme til en klub, der traditionelt spiller om mesterskabet og vil gerne markere mig på allerøverste niveau i Danmark.' Bakken Bears' head coach, Ville Tuominen, siger om sin nye mand: 'Jeg har fulgt Barker i længere tid, og han stod derfor højt på min liste over spillere jeg gerne ville indgå aftale med. Jeg ser en komplet guard, der er fysisk stærk og kan være en af lederne på holdet.' Barker tiltræder 1. august, og aftalen løber i en sæson.

2 veteraner stopper hos Bakken Bears

24.05.2013

To af de mest rutinerede spillere i Bakken Bears' historie siger 'farvel og mange tak'. Der er tale om to spillere, der har sat deres aftryk i dansk basketball, og som er noteret for 17 DM-guldmedaljer og 13 pokaltitler. Jens Jensen og Martin Thuesen er fortid hos Bakken Bears.

JENS JENSEN
37-årige Jens Jensen stopper efter en fantastisk karriere, der har budt på ti DM-guldmedaljer og otte pokaltitler, foruden 58 A-landskampe og udlandsophold i USA og Spanien. I alt blev det til 13 DM-medaljesæt.

Jens Jensen er et produkt af Skovbakkens ungdomsafdeling, og debuterede i februar 1993. Jens nåede 521 kampe for bjørnene - klar klubrekord. JJ scorede sine sidste point i den syvende DM-finale i Svendborg, og nåede i alt op på 4.082 point - to flere end Per Pedersen, der indtil da havde rekorden som mest scorende Bakken Bears-spiller.

Efter at have vundet sin første DM-titel i 1997 rejste Jens til USA, hvor han spillede for San Jose City College og University of California Irvine i tre sæsoner. Efter et par sæsoner i Danmark, gik turen til Spanien, hvor det blev til en enkelt sæson hos Los Barrios.

Jens Jensen mener det er det rigtige tidspunkt at sige stop, og tilføjer: 'Jeg har haft en fantastisk tid med basketball. Jeg kommer til at savne det helt vildt - især det at arbejde imod et fælles mål, og vide at hvis vi arbejder rigtigt kan vi slå de andre. Derudover kommer jeg til at savne kammeratskabet og det frirum hallen har været i en travl hverdag.'

Jens har sideløbende med den aktive karriere været engageret i klublivet i Skovbakken Basketball, og her vil han fortsat yde sit til at udvikle klubmennesker - og måske også kommende førsteholdsspillere som træner for klubbens U10-hold.

MARTIN THUESEN
Også Martin Thuesen, der fylder 34 i juni måned stopper sin karriere. Martin er opvokset i basketballklubben Falcon på Frederiksberg, og spillede også i Aabyhøj inden han i 2001 kom til Bakken Bears. Efter fire sæsoner i Aarhus gik turen til Tyskland, hvor han bidrog til Ratiopharm Ulms oprykning til BBL Bundesliga (den øverste række), hvor Martin spillede i den efterfølgende sæson inden turen gik til Island. Her fik han kontrakt med Snæfall.

Martin kom hjem igen i sommeren 2007, hvor han spillede for Bakken Bears frem til 2012, hvor han flyttede til Portugal. Den 180 cm høje guard kom hjem i februar måned og hjalp Bakken Bears imod DM-titlen.

I alt nåede Martin at vinde syv DM-titler og fem pokalmesterskaber. I alt blev det til 10 DM-medaljesæt til Martin Thuesen, der også nåede 45 A-landskampe.
Martin Thuesen siger: 'Jeg er ikke i tvivl om beslutningen og alligevel er det svært. Siden 7. klasse er der nærmest ikke gået en dag uden basketball, som de seneste 15 år har været på eliteplan. Det er derfor naturligvis en stor del af mit voksen liv, jeg nu siger farvel til. Selvom jeg stadig elsker sammenholdet, træningen og at konkurrere på højeste niveau, er jeg ikke i tvivl om, at det er det rigtige for mig. Jeg har simpelthen ikke tid og overskud til det længere, når jeg samtidig har fuldtidsjob og kæreste, som jeg også vil prioritere. Jeg ønsker alt mulig held og lykke fremover til Bakken Bears og resten af Basketball Danmark.'

- UMULIGE AT ERSTATTE
For Bakken Bears bliver det en svær overgang uden to så erfarne spillere. Sportsdirektør Michael Piloz siger: 'Det er umuligt at erstatte to erfarne og dygtige spillere som Jens og Martin. De ved om nogen hvad det kræver af arbejdet i hverdagen, hvis man vil vinde et mesterskab. I den forgangne sæson har de to været utroligt vigtige spillere, der har været med til at stabilisere holdet trods udskiftninger undervejs.'

De to spillere vil som udgangspunkt ikke blive erstattet af tilsvarende rutinerede spillere: 'Vi glæder os meget til at få flere nye, unge og sultne spillere ind på holdet, og glæder os endvidere over at vi stadig har rutine på holdet i form af Chris Christoffersen (født 1979), Søren Ege (1979), Nicolai Iversen (1980) Andreas Jakobsen (1983) samt Christian Lindberg (1983), der alle vil være fyldt 30 år inden næste sæsons start.

2 x C fortsætter hos Svendborg Rabbits

23.05.2013

Svendborg Rabbits der sluttede sæsonen med sølvmedaljer om halsen, er allerede nu i gang med få truppen på plads til næste sæson.

Rabbits har netop offentliggjort denne pressemeddelelse:

Det er med stor glæde vi hermed kan informere jer alle om at Craig Pedersen fortsætter som Head Coach for Svendborg Rabbits A/S.

Vi er sammen med Craig blevet enige om at indgå en ny aftale der løber de kommende 4 sæsoner.

Craig har i vores øjne altid leveret varen, både på og udenfor banen er han meget professionel og vellidt. Finale deltagelse de seneste 7 år viser med tydelighed det er en af landets absolut dygtigste trænere vi har med at gøre, det hersker der ingen tvivl om.

Samtidigt er Craig i hans privatliv stadig meget glad for at bo i Svendborg med familien. Det var derfor det nemt for begge parter at blive enige om at fortsætte det gode samarbejde og jagten på DM guld til Sydfyn.

En af de mange grunde til vi fra Rabbits side af gerne ville lave en længevarende aftale er, at vi mener det sender et vigtigt signal til de unge basket-talenter i Danmark: Hvis man lyster at kombinere uddannelse og basket på top plan - med landets dygtigste træner, så er Svendborg bestemt ikke et skidt sted at søge hen. Vi har nemlig rig mulighed for at tilbyde begge dele her på Sydfyn.

Med Craig som træner er vi overbeviste om vi står vi godt rustet til fremtiden og den fortsatte positive videreudvikling af Rabbits.

Samtidigt er det også en stor fornøjelse at kunne informere jer om at ligaens bedste 3-points skytte, Claus Magaard, vender tilbage næste sæson.

Claus er igen i år i stand til at kombinere sit studie med at spille for Rabbits. Det er vi rigtigt glade for da Claus både på og udenfor banen er en meget vigtigt brik for os - og samtidig en evig frustration for de andre hold når han stiller op bag 3 points linjen.

Velkommen ”tilbage” til både Craig og Claus. Vi glæder os til at følge jer !

Vi forventer endvidere inden for de kommende uger at kunne præsentere mere spændende nyt angående spiller truppen.

 

Big Chris fortsætter hos Bakken Bears

21.05.2013

Den 218 cm høje bornholmer, Chris Christoffersen, fortsætter hos Bakken Bears. De nykårede danske mestre har indgået en et-årig aftale om forlængelse af aftalen med spilleren, der blev kåret som finaleseriens mest værdifulde spiller.

Læs mere på www.bakkenbears.com, hvor du også kan læse om Bakken Bears’ succesfulde aktieudvidelse.

Sæsonens sidste basketmagasin på gaden

11.05.2013

I magasainet som sætter punktum for sæsonen 2012/13 kan du bla. læse:

  • Reaktioner fra finalerne

  • Spillere vinder, hvem står bag? - Et kig på bænken i Bakken Bears
     
  • En mand der valgte andet end basketligaen - Interview med Brian Damgaard.
     
  • HIVO CUP 2013: Alle var, og alle kunne være med! Rapportage fra kørestolsbasket i Vejle.

Du finder magasinet ved at klikke her.

Ny head coach til Bakken Bears

06.05.2013

Da Steffen Wich i december 2012 overtog head coach-jobbet i Bakken Bears, gjaldt aftalen den resterende del af sæsonen 2012/13. Aftalen med klublegenden var således en fratræden uanset resultaterne i indeværende sæson.

Det kan en pokaltitel og et dansk mesterskab ikke ændre. Bakken Bears har nu fundet den head coach, der skal være ansvarlig for holdet i sæsonen 2013/14.

Ny head coach for Bakken Bears bliver finske Ville Tuominen, der kommer fra et tilsvarende job hos Tampere Pyrintö Basketball. Tuominen, der endvidere er finsk U15 landstræner, er 31 år og har en solid spiller- og trænerkarriere bag sig.

Tuominen var som spiller en dygtig guard, der primært spillede i Helsinkiklubben ToPo, hvor han var anfører. Tuominen spillede endvidere på flere finske ungdomslandshold.

Som træner har Ville Tuominen også været i ToPo, i BC Nokia og i den seneste sæson hos Pyrintö Tampere.

Pyrintö Tampere vandt under Tuominen den finske pokalturnering, og klubben blev nr. fire i grundspillet i den finske Korisliiga.

Tuominen havde egentlig option på en sæson yderligere i Tampere, men har valgt at rejse til Danmark. Han begrunder valget således: "Jeg har altid drømt om at coache i udlandet, og hos Bakken Bears får jeg den mulighed. Jeg ser frem til at lære et nyt land og en ny kultur at kende og er sikker på at, det vil udvikle mig som coach og som person".

Ville Tuominen har allerede gjort sig tanker om truppen: "Bakken Bears har traditionelt det bredeste hold i ligaen, og det vil vi gøre brug af. Vi kommer til at spille ekstremt aggressivt forsvar med høj intensitet og højt tempo. Vi bliver sjove at se spille, men ikke at spille imod."

Hos Bakken Bears glæder man sig til at få impulser fra Finland: "Finland er klart det førende af de nordiske lande i forhold til basketball. Finland blev nr. 9 ved seneste EM, og Ville Tuominen nævnes som et af de største trænertalenter i Finland. Vi glæder os rigtig meget til at styrke organisationen med en head coach med nye impulser, og særligt i forhold til de unge spillere, der skal være en del af truppen, bliver det spændende med en head coach fra en europæisk topnation", siger sportsdirektør Michael Piloz.

Bakken Bears får besøg af sin nye finske head coach allerede i uge 20, hvor der er planlagt en række møder vedrørende den kommende sæson. Tuominen tiltræder formelt efter sommerferien og vil overtage træningen fra 1. august. Parterne har indgået en et-årig kontrakt med option på yderligere en sæson.

Kontakt:

Bakken Bears, v/ Michael Piloz, 411 666 33
Ville Tuominen, +358 405314052

Fotos fra guldbraget i Svendborg

03.05.2013

Simon Ravn fra DBJO havde sit kamera med til den 7. og afgørende DM-Finale mellem Svendborg Rabbits og Bakken Bears.