Nyheder

Bakken Bears vinder dk4 kampen

31.01.2013

Bakken Bears vandt den vigtige kamp om andenpladsen over Horsens IC efter en seværdig omgang basketball.

Bears vandt 98-79 i en kamp, der først blev afgjort midt i fjerde periode.

Horsens IC startede bedst. HIC fik spillet bolden helt tæt på kurven, og især Darko Jukic havde bjørnene svært ved at stoppe. HIC kom foran 7-0, men Bears trak tilbage selvom Horsens IC fortsat kom til lette scoringer. Charlie Parker, der spillede sin bedste kamp for Bakken Bears, udlignede til 15-15 og Henrik Falsvig bragte øjeblikket efter Bears foran. Første periode sluttede med en spinkel føring til hjemmeholdet (21-19).

I anden periode trak Bears fra uden dog at sætte Horsens IC helt af. Bears fik Marvell Waithe i gang og han scorede sit holds sidste seks point i anden periode og scorede i alt 12 point i sin debut. Bearsføring 48-38 ved pausen efter en periode, hvor Skyler Bowlin og Darko Jukic var udeholdets bedste.

Efter halvlegspausen kom Charlie Parker og Chris Christoffersen rigtig godt fra start. Desværre for hjemmeholdet havde de svært ved at lukke ned for Keane Thomann og HIC fik reduceret til 52-56. Jens Jensen spillede i sin 501. kamp for Bakken Bears virkelig godt og var indblandet i en meget vigtig episode, hvor han blev fejlet i et trepointforsøg, efterfulgt af en teknisk fejl til Horsens IC. Bears scorede på fire af de fem straffekast til føring 62-52. Samtidig blev Darko Jukic bænket med fire fejl.

Horsens IC fik reduceret med to treere i periodens sidste minut til stillingen 62-66. I fjerde periode så HIC rigtig trætte ud. Bears kunne tage et 10-0 run til føring på 80-65 - afsluttet af en trepointscoring af en af hjemmeholdets bedste, Charlie Parker.

I kampens sidste minutter blev der udvekslet scoringer uden at Horsens IC kunne true en sikker hjemmesejr.

Topscorer for hjemmeholdet var Charlie Parker (16 point, 7 assists) og Chris Christoffersen (16 point, 8 rebounds på 19 minutters spilletid). For Horsens IC scorede Darko Jukic 17 point, mens Skyler Bowlin (15 point, 9 assists) og Keane Thomann (15 point, 9 rebounds) fulgte efter.

Bakken Bears er med sejren tilbage på andenpladsen i ligaen med 34 point for 22 kampe. HIC har samme pointtal, dog efter 23 spillede kampe. Samtidig er Bakken Bears nu bedst indbyrdes efter to sejre i de tre opgør imod Horsens IC.

Tættere end forventet i Aalborg

31.01.2013

 Onsdagens TV-kamp på KanalSport blev en tættere affære end ventet på forhånd.

Det var ventet at værterne fra Aalborg ville få det svært mod et Svendborghold, der har spillet fantastisk på det sidste, men Craig Pedersens startere fik flere minutter end ventet.

Fra starten så Svendborg ud til at løbe afsted med kampen, da de kom foran både 11-2 og 23-13 i første quarter, og der var tilskuere i Aalborg Stadionhal, der ventede en gentagelse af Svendborgs massakre af Næstved for en uge siden. Det var Donald Rutherford og Gred Washington, der gjorde det hårde arbejde for gæsterne, mens Anthony Jones og Milan Bjegovic forsøgte at holde Aalborg inde i kampen.

Fra starten af andet quarter var det Rune Lauridsen, der fik sat gang i hjemmeholdet forsvar. Han tog en steal og løb et layup i, og sekunder senere rammer han en tre'er, der bringer scoren på 20-25. Hjemmeholdet er nu indenfor rækkevidde, og tilskuerne kommer også ind i kampen. I de næste minutter holder Aalborg sig tæt på favoritterne, men til sidst rammer Kristoffer Gertz og aAdama Darboe tre'ere, og Rabbits går til pause med en 48-37 føring.

Det var ikke en tilfreds Mads Olesen, der kunne se tilbage på første halvleg efter kampen:

"Efter den forsvarspræstation vi lavede i Horsens i weekenden, var jeg skuffet over indsatsen i første halvleg. Vi glemmer totalt at spille fysisk, og det minder jeg blidt spillerne om i halvlegen. Vores game plan var at stoppe deres skytter, og så går de hen og rammer syv tre'ere. det var vi heller ikke tilfredse med".

I anden halvleg var det da også et forandret Vikings hold, der gik på banen. Svendborg blev holdt på 33 point i hele halvlegen, og de fandt kun netmaskerne to gange fra distancen.

Tidligt i tredje periode bragte Rutherford Svendborg på 57-41, men i de næste fem minutter begyndte Vikings forsvar at fungere, og ved periodepausen var scoren 63-52. I hele fjerde periode forsøgte Vikings desperate at komme tilbage i kampen, og truer flere gange med at komme helt tæt på, men kommer aldrig nærmere end ni med tre minutter igen.

Rabbits kan drage hjem til Sydfyn med en sejr på 71-82 (13-23, 24-25, 15-15, 19-19).

Olesen var mere tilfreds med anden halvleg: "Vi har fået meget mere mental toughness. Tidligere på sæsonen begyndte vi at hænge med hovederne, når vi kom bagefter, men nu får vi ind i øjnene og spiller forsvar. Samtidig laver vi klogere beslutninger i angrebet, hvor vi måske ikke scorer så meget, men heller ikke giver så mange muligheder for fast breaks til modstanderne. Taktisk er vi også blevet klogere, og vi er i stand til at følge en game plan, og forstå at selv om Donald Rutherford scorer 39 point, kan detvære bedre end at lade Svendborgs skytter stå fri".

Topscorer i kampen blev for Rabbits Donald Rutherford med 39 og Adama Darboe med 22 point. For Aalborg scorede  Anthony Jones 18 og Rune Lauridsen 12 point.

Kampens spiller: Donald Rutherford, Svendborg Rabbits med 39 point og 8 rebounds.

 

79ers vinder endnu en gyser

31.01.2013

Onsdag aften var der godt pakket i Fire Arena, da Hørsholm 79ers tog imod Team Fog Næstved i Basketligaen.

Publikum fik underholdning og spænding for alle pengene i en kamp, som Hørsholms Brenton Butler afgjorde seks sekunder før tid, da han iskoldt sænkede en treer til slutstillingen 84-83 til 79ers.

Kampens første 10 minutter blev vundet af 79ers med 18-15 efter de to mandskaber i løbet af perioden havde skiftedes til at føre.

I anden periode virkede det til, at gæsterne fra Næstved var ved at få et overtag i kampen, og især Caleb Walker viste prøver på sit atletiske spil. Team Fog kom foran med 26-31 efter seks minutter, men anført af Rob Fields fandt 79ers tilbage på sporet og kunne gå til halvlegspause foran med 41-37. Fields havde 11 point i denne periode.

Efter pausen var det et tændt 79ers-mandskab, der trådte på banen, og de bragte sig foran med 65-54 inden kampens afgørende 10 minutter.

Team Fog havde dog ikke tænkt sig at tage fra Fire Arena uden at bide fra sig, så i løbet af de første fem minutter af fjerde periode fik de reduceret Hørsholm-føringen til blot èt enkelt point, 76-75.

Med godt 1.14 igen af kampen kom gæsterne fra Sydsjælland foran med 80-82, og Hørsholm havde besvær med at komme til gode afslutninger. Begge hold kommer dog på straffelinjen og med 20 sekunder igen var stillingen 81-83 til Team Fog.

En Hørsholm-time-out blev kaldt, og et spil blev sat op. Bolden blev spillet på banen til Rob Fields, der i løbet af kampen havde været ganske varm. Han valgte dog at aflevere videre til Brenton Butler, der blev isoleret en mod en mod Alex Munir. Alle ventede et 2-points-forsøg, men Butler var iskold og sænkede en treer med blot seks sekunder igen til stillingen 84-83.

En Næstved-time-out førte til en afslutning af Joe Benjamin, men hans skud ramte ringen og tiden løb ud. Jublen brød løs i Fire Arena både blandt tilskuere og i Hørsholm-lejren. Med sejren har 79ers nu 16 point og er lige nu fire point foran Værløse og seks point foran BC Aarhus. Hørsholm kan nu samtidig dufte Randers Cimbria, som ligger på 6. pladsen med 20 point.

79ers spiller allerede kamp igen lørdag den 2. februar klokken 15.00 i Fire Arena, hvor de tager imod bundholdet Aalborg Vikings.

For Hørsholm scorede Rob Fields 19, Bojan Marinkovic 16, Atila Kovac 15, Brenton Butler 13, Zarko Jukic 6, Alexander Bak 6, Casper Hesseldal 5, Rasmus Stolbjerg 2, Anders Schou 2 point.

For Team Fog Næstved scorede Nerijus Brasas 21, Caleb Walker 20, Quinton Doggett 12, Joe Benjamin 10, Alex Munir 8, Julian McFarlane 8, Lars Høirup 3, Mads Bloch 1 point.

Firestarter for Team Fog Næstved blev Caleb Walker, mens Bojan Marinkovic løb med æren hos 79ers.

Tæt kamp i Horsens

27.01.2013

Dagens kamp mellem topholdet Horsens IC og BL`s bundprop Aalborg Vikings blev en tæt affære. Tættere end de fleste nok havde regnet med.

Konkurrencen for VM finalen kunne ses på tilskuerpladserne. Om det også var grunden til at kun 8 Vikinger havde taget turen til Horsens vides ikke, men faktum var at der kun var 8 Aalborg spillere i Forum Horsens i dag.  

1. Periode: Horsens havde noget at revanchere efter torsdagens nederlag til Hørsholm 79ers, og kommer godt ud fra start. Der er aggressivt forsvar og i angrebet dominerer Skyler Bowlin og Darko Jukic.

For Aalborg starter Bjegovic stærkt og han volder HIC problemer kampen igennem. Efter første periode er HIC foran med 22-16 og tilskuerne har følelsen af, at der venter er sikker sejr til de gule.  

2. Periode: Den følelse bliver hurtigt ændret i 2 periode. Aalborg er klar fra starten og scorer 8 ubesvarede point og bringer sig foran med 2 point. Efter 4 minutter kommer HIC på tavlen, men perioden tilhører Aalborg og i særdeleshed Anthony Jones som scorer 14 point i perioden. Det samme som hele HIC holdet. Ved pausen var Aalborg noget overraskende foran med 39-36.  

3. Periode: Perioden starter lige med bytning af scoringer. Aalborg begynder dog langsomt at trække fra og kommer foran med 9 point med halvanden minut tilbage af perioden. For Aalborg melder Søren Sørensen sig ind i kampen, mens Skyler Bowlin træder op for HIC. Efter perioden er Aalborg oppe med 57-52.  

4. Periode: HIC går over i zone, hvilket giver store problemer for Aalborg, og med fem minutter igen bringer Skyler Bowlin HIC foran med 69-61 og Aalborg virker knækket. Vikingerne vil dog ikke ligge sig ned og de kæmper sig tilbage i kampen. Med under 2 minutter tilbage bringer Aalborg sig foran med 1 point, 70-69. Slutningen af kampen bliver nervepirrende. Med 43 sekunder igen rammer Daniel Friedrich en meget stor treer og bringer HIC foran med 74-73 (22-16, 14-23, 16-18, 22-16) og der scores ikke yderligere, så HIC kunne trække sig sejrrigt ud af kampen.  

Der var ikke meget der fungerede for HIC, mens Vikings spillede godt og aggressiv. Næste opgave for HIC er på torsdag hvor turen går til Århus og en direkte kamp om 2 pladsen mod Bakken Bears.  

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 27
Topscorer Vikings  Anthony Jones 27  
MOM  Skyler Bowlin 27 point   HIC vinder drama

Bakken Bears sejrer stort over Værløse BBK

27.01.2013

En uge med intensiv angrebstræning gav bonus for Bakken Bears, der holdet scorede hele 107 point imod et tamt Værløsehold i søndagens ligaopgør i Aarhus. Bears afgjorde kampen i anden periode, som holdet vandt 37-10!

Kampen startede ellers lige og Værløse havde et lille overtag med en 16-13-føring i en første halvleg, hvor Bears spillede med to kæder, der afløste hinanden med fem minutters mellemrum. Fra 13-16 gik Bakkn Bears dog på et 12-0 run med Charlie Parker som den store indpisker. Han scorede otte af sine i alt 18 point i det run.

25-19 stod der på tavlen efter første periode, og så kom "førstekæden" på banen fra anden periodes start. Den kæde kunne muligvis ikke skabe overtag i første periode, men anden gang de var på banen blev kampen afgjort. 41-22 stod der da de forlod banen, uden det dog medførte nedsat hastighed. Hele 62-29 stod der ved pausen.

Tredje og fjerde perioder var blottede for nerve og udeholdet begyndte at ramme deres trepointskud. Både Peter Møller, Axel Karason og Nicolas Christensen ramte treere, men det forhindrede ikke en kæmpestor Bears-sejr på 107-65.

Rasmus Nørgaard var udeholdets bedste spiller med sine 17 point. Næstmest scorende var Axel Karason og Richard Delk med hver 10 point.

For Bakken Bears var Charlie Parker topscorer med 18 point, mens Morten Sahlertz og Chris Christoffersen supplerede med 16 hver.

Bakken Bears spiller næste gang torsdag, hvor holdet har hjemmebane i ugens tv-kamp imod Horsens IC. Værløse møder samme aften Randers Cimbria.

Stats fra dagens kampe

26.01.2013

Stats fra dagens 2 kampe i BL er gået galt da de er blevet uploadet.

Der mangler de sidste minutter fra begge kampe.

Stats er nu ved at blive indlagt manuelt og forventes at være fuld tilgængelige i løbet af søndagen.

En vigtig kamp, en stor sejr

26.01.2013

Det var et tændt Randers mandskab der stod klar i Randers Arena da SISU besøgte Kronjylland.

Randers svingede meget i deres præstation i kampen og SISU så mulighed for sejr i Jylland.

1 periode: Det var Randers der kom bedst fra start i kampen, med en varm Damian Ocana og en Chris Nielsen, der startede sin kamp med 3 point til stillingen 6-3 efter 2 minutters spil. 2 point af Chris Nielsen efter 4 min. spil og 3 point af Damian Ocana bragte stillingen til 15-6, og Randers så ikke ud til at have problemer med at holde SISU. Randers fik en del kald imod sig i forsvaret, i slutningen af perioden, hvilket betød at SISU, godt anført af Mickey Dennis kunne hale lidt ind på Randers’ forspring. Med 1.5 min. tilbage af perioden var stillingen 21-19. 2 point af SISUs Davon Smith bragte stillingen á point. Randers formåede dog ved hjælp af 2 point af Bonell Colas, at bringe sig foran til stillingen 25-23 der var stillingen da perioden sluttede.

2 periode: Første scoring i perioden kom fra SISUs Zachary Moritz. De to hold spillede lige op i starten af perioden, men det var SISU der styrede spillet på banen og også dem der havde føringen midt i perioden på: 33-40. SISU begyndt at rende fra Randers i anden del af perioden, og med 3 minutter tilbage af første halvleg var stillingen 38-45, efter 3 point scoret af Mickey Dennis. Ugis Promolds udbyggede SISUs føring med 3 point efter dårligt forsvarsspil af Randers, inden Patrick Nielsen kunne smide 3 point i kurven. Kort efter kunne Damian Ocana smide 3 point igennem netmaskerne og bagefter var det 2 point af Bonell Colas, der gjorde stillingen til 47-51. Randers dominerede det sidste minut af perioden som sluttede 50-53, stadig med føringen på SISUs side.

3 periode: Det var Randers der kom bedst fra start i perioden. Først 2 point af Bonell Colas under kurven, og derefter 2 point af Miguel Ortega på en friløber. Efter 2 min. spil svarede Mikael Vincents Nielsen igen med 3 point til stillingen 54-56, og kampen var helt tæt igen, efter den gode opstart på 2. halvleg fra hjemmeholdet. Med 5 minutter igen var stillingen 60-60, og et dunk fra Bonell Colas bragte Randers tilbage i front. Damian Ocana scorede med 3 minutter igen 2 point og bragte stillingen til 69-63, efter 2 intense minutters spil af Randers Cimbria. Bonell Colas fandt for alvor sit spil frem i slutningen af perioden og takket være ham og en storspillende Chris Nielsen og Damian Ocana kunne 3. periode slutte 78-68.

4 periode: Phillip Jørgensen fra SISU var første mand på tavlen for SISU i 4. periode med 2 point. Miguel Ortega svarede dog hurtigt igen i den anden ende med 3 point til stillingen 84-72. Casper Stage lukkede også sig selv ind i kampen i 4. periode med hans første 2 point i kampen og kort efter kunne han med assist fra Miguel Ortega smide 3 point i kurven til stillingen 89-76.

Amir Zeco modtog midt i perioden en teknisk fejl for brok, og Chris Nielsen kunne stille og roligt lægge 2 point i kurven fra straffelinjen. Med 3 minutter igen var stillingen 95-88, stadig med Randers som tempobestemmende, men med et SISU hold der var begyndt at vågne op igen, og som kunne lugte en mulig sejr på udebane. David Harder scorede med 1.5 minut tilbage af kampen 3 point og bragte spænding til kampen og en stilling på 95-91. Chris Nielsen scorede 2 point og Miguel Ortega kunne kort efter ligge 2 point kurven på en friløber efter at Damon Smith på det grummeste brændte et dunk.

Randers vinder til sidst med 103-94 (25-23, 25-30, 28-15, 25-26).

Randers Cimbria: Chris Nielsen 29, Bonell Colas 28, Damin Ocana 17.

SISU: Damon Smith 21, Mikael Vincents Nielsen 19, Mickey Dennis 17.

Man of the match: Bonell Colas 28 point 17 rebounds. 

Skribent: Simon Ravn
Fotograf: Miriam Ravn - Wyke Graphic

En høj intens affære

26.01.2013

Kampen mellem BC Aarhus og Hørsholm 79’ers var en gyser af rang.

Meget stod på spil for begge mandskaber og kampen skulle også i overtid før der blev fundet en vinder.

BC Aarhus spillede bedst, men Hørsholm 79’ers havde køligheden i de afgørende situationer. Hørsholm vandt med 81-78 efter overtid.

Hørsholm 79’ers startede bedst og kom hurtigt foran i kampen, men BC Aarhus fik fightet sig ind i kampen. Hørsholm fordelte bolden godt og der var flere spillere som scorede point. BC Aarhus spillede nervøst til at starte med, men anført af Anton Elsner og Charles Funches blev kampen lige så stille vendt. Specielt forsvaret virkede rigtig godt i 1. periode for hjemmeholdet og det var helt fortjent, at BC Aarhus var i spidsen efter 1. periode med 19-17.

BC Aarhus fortsatte det gode spil i 2. periode, hvor forsvaret igen var godt indstillet. Hørsholm havde svært ved at finde skuddene. Casper Hesseldahl var dog god til at trække fejl og kom på linjen mange gange. Her var han sikkerheden selv og det holdt Hørsholm inde i kampen. BC Aarhus var dog hele tiden et skridt foran igen anført af Anton Elsner og Charles Funches. Ronny Lajer og Jakob Wang kæmpede om alt, hvilket gav en masse momentum til BC Aarhus. Alexander Bak sluttede af med buzzer 2’er, der betød at 2. periode sluttede 35-32 til hjemmeholdet.

I 3. periode var BC Aarhus stadigvæk toneangivende. Der var rigtig god energi og man sad med en fornemmelse af, at nu skulle det blive en sejr til hjemmeholdet. Mange ting fungerede godt for hjemmeholdet og hele holdet bød sig til. Charles Funches fortsatte det gode spil, mens Hørsholm ikke fik et flow i spillet. På et tidspunkt var hjemmeholdet oppe med 12 point, men Hørsholm fik kæmpet sig tilbage i kampen. 56-50 efter 3. periode.

4. periode blev hyggelig spændende. Atila Kovac og Rob Fields vågnede i den grad op til dåd og satte nogle pressede 3’ere. Også Alexander Bak viste karakter. Hørsholm bragte sig også i spidsen, men i de døende sekunder var det BC Aarhus, der stod med kampen i hånden. Med 30 sekunder igen på skuduret bragte Randy Dezouvre BC Aarhus i spidsen med 71-69 på et ”and-one” spil og Anton Elsner havde mulighed for at lukke kampen helt fra linjen med 2 straffe. Han scorede kun på et enkelte. Det gav Hørsholm mulighed for at bringe kampen i overtid med en 3’er og det skete ved Rob Fields. 72-72. Charles Funches havde muligheden for en scoring, men tabte bolden ud over sidelinjen.

I overtiden kom Hørsholm hurtigt foran med 5 point og BC Aarhus fik aldrig vendt kampen igen. Kampen var fortsat helt tæt, men Hørsholm kunne lukke kampen var linjen til slutstillingen 78-81.

Et hårdt nederlag for hjemmeholdet, der spillede en god kamp.

Topscorer for Hørsholm blev Atila Kovac med 21 point, men Charles Funches havde 24 point for BC Aarhus.

500 kampe til Jens Jensen

25.01.2013

Når Bakken Bears på søndag spiller på hjemmebane imod Værløse runder Jens Jensen sin kamp nr. 500  i Bakken trøjen.

Jens startede sin lange karriere mod Stevnsgade Basketball Klub den 27. februar 1993 og gennem de næsten 20 år der er gået er det blevet til 9 DM-titler og 8 pokalmesterskaber samt 58 a-landskampe.

I de førte 499 kampe er det blevet til 3971 point og hele 456 gange har Jens smidt bolden i kurven fra 3-pointsland.

Du kan se mange flere stats på Jens Jensen på Bakken Bears hjemmeside.

79ers sejrer i Horsens

25.01.2013

Whiskybæltets ynglingsdrenge skulle i dag på tur i det østjyske.

Horsens som er på en 7 kamps winningstreak skulle i dag som favoritter gerne hente deres 8 sejr I træk.

1. Periode: Hørsholm kommer bedst fra start og fører 2-7 med flotte scoringer fra Bak. Efter 5 min udgår Skyler Bowlin med en skade og Hørsholm er totalt dominerende. 

4-13 til Hørsholm og coach Dedic vil have time out med 4 min tilbage af perioden. Skyler tilbage i kampen, men det uhyrlige angrebs og forsvarsspil fortsætter og Hørsholm fører 6 - 19. Hørsholm spiller fremragende i begge ender og fører 11-30.  

2. Periode: HIC skruer op for tempoet og får flere scoringer nu, men får stadig ikke stoppet Hørsholm. Stillingen er 19 -32 med 7.32 igen. Hørsholm time out. Holdene følges af herfra i en uskøn affære med mange fejl i fastbreak spillet. Pludselig eksploderer Horsens med Skyler Bowlin i front. 28-38 Hørsholm. 3.22 igen. 

Jukic kommer nu også op i gear og har nu 12 point på intet andet end hustleplays. Ved halveg burde Horsens være mere end lykkelige ved stillingen 36-45.

3. Periode: Perioden starter som lyn og torden med Zarko Jukic dunk og Darko Jukic fastbreak layups. Der er massere af fight og intensitet lige nu og stillingen er 43 - 53. Horsens lidelser fortsætter og de har kun puttet 49 point på tavlen med 1.55 tilbage af perioden. Jukic sætter sin første 3 er og stillingen er 52- 59.

 Til sidst laver Hørsholm endnu et run og perioden slutter 54-68.  

4. Periode: Kampen virker afgjort og Hørsholm kommer foran med 18 point. Med fire minutter igen vågner HIC op, og med halvanden minut tilbage reducerer Bowlin Hørsholms føring til fire point. Tættere kommer HIC dog aldrig og de vinder fortjent med 90-82 (11-30, 25-15, 18-23, 28-22). .  

Der var ikke meget der fungerede for HIC, mens Hørsholm spillede godt og aggressiv. Næste opgave for HIC er på søndag hvor modstanderen er Aalborg Vikings.

Topscorer for Horsens IC blev Keane Thomann med 21 point mens Robert Fields scorede 20 point for 79ers.