Nyheder

Bakken Bears vinder og sikrer sig 1. pladsen i grundspillet

10.02.2019

Dagens hjemmehold fra Bakken Bears kom i kampens indledende minutter bedst fra start mod Svendborg Rabbits.

Aarhusianerne stod solidt i forsvaret og fik hurtigt et par steals, der bragte dem foran i kampen. Selve angrebsspillet flød ganske glimrende for de spillelystige ”Bjørne”, der havde lidt for let ved at komme til kurven.

De regerende danske mestre havde på tre minutter bragt sig foran med 9-3, hvilket fremtvang en tidlig timeout fra udeholdet Svendborg Rabbits. Den korte pause virkede i den grad til at komme fynboerne til gode, og de reducerede i de efterfølgende minutter til 13-12. Den tætte stilling på scorertavlen fik Bakken Bears til at skrue op for tempoet og øge forspringet endnu engang. Første periode sluttede derfor med en føring til hjemmeholdet på 28-20 efter en underholdende begyndelse på kampen.

Anden periodes begyndelse åbnede med Bakken Bears som det bedste hold med fem point i træk. Det lignede derfor, at aarhusianerne begyndte at trække fra i kampen. Svendborg hev dog en kanin op af hatten og scorede ti point i træk, så stillingen igen var helt tæt ved 33-30 halvvejs inde i perioden. Historien fra tidligere i kampen gentog sig dog atter engang, da Svendborg kom tæt på at fuldende comebacket ved at udligne. Bakken Bears fandt et imponerende run frem og scorede 19 point mod Svendborgs blot tre point i resten af perioden. Dette bragte pausestillingen op på 52-33 til hjemmeholdet fra det nordlige Aarhus.

Svendborg Rabbits lignede efter pausen ikke et mandskab, der havde givet op endnu. Udeholdet kom fornuftigt ud til tredje periode og havde halvvejs inde scoret 14 point mod Bakken Bears’ 10 point. Det var fortsat en ordentlig bid af et forspring, som Kaninerne skulle tygge sig igennem, men det lignede ikke en umulig opgave. Det var især Svendborgs Jeremiah Ingram, der gjorde det vanskeligt for Bears lukke helt ned i forsvaret. Amerikaneren var på nuværende tidspunkt klart topscorer for gæsterne med 16 point. Fynboerne vandt perioden med 28-25, men det blev noget mindre, end de kunne have håbet på.

Stillingen efter tredje periode var 77-61 til Bakken Bears, og der resterede kun en enkelt periode for gæsterne til at indhente forspringet på 16 point.

Fjerde og sidste periode åbnede meget rodet fra begge mandskabers side. Ingen af holdene havde tur i den og brændte stort set samtlige afslutninger. En enormt uskøn basketballkamp på nuværende tidspunkt. De to kæmpende hold havde reduceret angrebsspillet til blot fire point hver seks minutter inde i fjerde og sidste periode. De to hold kom en smule bedre efter det mod slutningen af kampen, men det var fortsat brændte afslutninger, der tegnede billedet for perioden. Svendborg havde mest ære i kampen efter at dømme på afslutningen af opgøret, men hjemmeholdets opbyggede forspring blev for vanskeligt at hente. Kampen endte derfor med en sejr til Bakken Bears på 87-78.

Bakken Bears sikrede sig med sejren førstepladsen i grundspillet, hvilket giver hjemmebanefordel gennem slutspillet.

Cimbria vinder som forventet på hjemmebane over Værløse BBK

09.02.2019

Efter tre udebanekampe i streg, hvor to af kampene blev til sejre, tager Randers Cimbria imod Værløse BBK i lørdagens kamp i BL.

Begge hold sætter et højt tempo fra kampstart, og der er ikke nogen der har problemer med at få bolden i nettet, og efter bare tre minutter er stillingen 14-15 til Værløse.

Det høje tempo og den tætte kamp om føringen fortsætter resten af 1. periode, Cimbria kan gå til pause med en føring på 29-28.

Det unge mandskab fra Værløse sænker ikke tempoet i 2. periode, men Cimbria formår at udbygge afstanden til Værløse og efter 4,5 minut er stillingen 37-34 til Cimbria.

Hverken Cimbria eller gæsterne fra Værløse vil sænke tempoet i kampen. I slutningen af 2. periode laver Cimbria 2 steals og udnytter situationens til at lave et 8-0 run og perioden slutter 58-47.

Det høje tempo fra 1. halvleg har sat sine spor på mandskabet fra Værløse, og Værløse tager timeout efter bare halvandet minut til stillingen 64-47.

Selv om Værløse tog en tidlig timeout, var det ikke nok til at få styr på spillet, og samtidig slækkede Cimbria ikke på tempoet og udbyggede føringen til 75-51 med 4 minutter igen. Perioden slutter 85-64 til Cimbria.

Til 4. periode får Cimbria nogle de unge spiller på banen, hvilke Værløse heller ikke kan holde trit med, efter 5 minutter har Cimbria udbygget føringen yderligere til stillingen 100-76.

Værløse kan ikke stille noget op mod det det rutineret mandskab fra Randers, som ikke slækker på tempoet i slutningen af kampen. Kampen slutter 114-85.

Topscorer for Randers Cimbria blev Dee Franklin med 24 point. For Værløse blev det Emil Freese med 21 point.

Topkamp i Forum Horsens endte med sejr til Bakken Bears

09.02.2019

Efter mindre en 1 uge, var der atter topkamp i Forum Horsens. Lørdagens pokalfinaler blev fredag aften erstattet af kampen i Basketligaen mellem nr. 1 og 2. Der var set frem til denne kamp med store forventninger.

De fleste havde forventet at Horsens IC havde fået et boost af pokalfinalesejren, men begge hold var også præget af det hårde program, som holdene på det seneste havde været igennem.

Især Bakken Bears havde haft et hårdt program med kamp I Europa Cuppen onsdag aften, der så 48 timer efter skulle følges op af at møde Horsens IC i Horsens.

Seneste kamp mellem de 2 hold, pokalkvartfinalen blev vundet af Horsens IC i Vejlby Risskovhallen efter omkamp. Bakken havde derfor 3 profiler siddende på bænken mens Horsens IC havde 2 profiler siddende på deres bænk.

Kampen startede også som forventet af tilskuerne, idet Horsens IC spillede hurtigt og flydende angreb med stor træfsikkerhed, så Horsens IC kunne gå ind til 2. Q med stillingen 32 – 23. Det var en meget høj score af begge hold! Selv om begge hold spillede godt og aggressivt forsvar, så var det bestemt angrebsspillet der faldt i øjnene.

I 2. Q fortsatte det gode og aggressive angrebsspil, men Bakken begyndte at få mere greb om tingene, og tabte kun 2. Q med et enkelt point.

Stillingen var således imponerende 59 – 49 til Horsens IC ved halvleg. I 3. Q fortsatte Bakken Bears det gode spil i såvel forsvar som angreb, godt anført af Tobin Canberry, der i 3. Q scorede 10 points, og efter 8 min. af 3. Q kom Bakken Bears således foran i kampen for første gang siden kampens 1. min. Bakken Bears vandt 3. Q overbevisende med 10 point, så stillingen var helt lige, 72 – 72, da sidste Q startede.

Her fortsatte vanskelighederne for Horsens IC. Ikke meget ville lykkes, angrebene blev afsluttet meget hurtigt, træfsikkerheden, hverken på straffe eller skud udefra, var imponerende, mens Bakken Bears fortsatte det gode spil i forsvar og angreb. Horsens IC virkede temmelig opgivende, så det virkede til at være en lettelse, da tiden løb ud.

På tavlen stod der en sejr til Bakken Bears på 101 – 94. I sidste Q fortsatte Tobin Canberry det flotte spil, og scorede i dette Q 11 points og blev topscorer for Bakken Bears med 29 points foran Hayden Dalton, der scorede 24 points. Hos Horsens IC scorede såvel Stefan Savic som Vedran Borovcanin 19 points, mens Brandon Tabb scorede 18 points.

Kaninernes 3. plads i overhængende fare

07.02.2019

Onsdag aftens kamp mellem Svendborg Rabbits og Randers Cimbria blev en spændende men ikke særlig velspillet kamp.

Hjemmeholdet kæmpede hele kampen med dårlige skudprocenter og måske var det efterveer fra pokalfinalen i lørdags i Horsens, hvor Rabbits også spillede dårligt.

Den tendens skal Rabbits have gjort noget ved for der er meget  tæt i feltet mellem nr. 2-5 i PRO A. Randers vandt fortjent kampen i kaninhulen, 69-72 efter perioderne 15-19, 19-23, 21-18 og 14-12, selv uden borgmesteren der var blevet i Randers grundet mandeinfluenza.

Randers kom bedst fra start og så sig aldrig tilbage, 1-9 efter 5 minutter. Kaninerne hang gevaldig i bremsen og især i forsvaret var der store mangler, samtidig ville bolden ikke i kurven på mange forgæves forsøg. Efterslæbet på 8 blev aldrig gennem hele kampen hentet selv om det var tæt til allersidst men Randers fik det de kom efter, nemlig en sejr og nu står det 2-1, begge hold har vundet deres kampe på udebane. Det blev også 9-18 inden kaninerne fik pyntet lidt inde den første pause.

Randers stak af fra 2. periodes start med 8 ubesvarede points og 16-27 fik lydtrykket fra fans’ne fra sydfyn til at lukke ned. Måske var stemmerne brugt for meget i lørdags.

For Randers viste Casper Stage med 10 points i perioden høj høj klasse og det kaninerne sidst slog Randers på nemlig insidespil, blev ikke brugt i dagens kamp. Hele tiden skulle der dribles og dribles og der blev skudt fra trepointslinjen uden held. Den ellers gode stime fra kaninerne med at flytte bolden rundt var gemt væk. Tre trepointsskud fra hjemmeholdet sluttede perioden og med 4/30 fra den distance kunne kaninerne ikke ændre på, at Randers førte ved pausen 34-42. 1. halvleg sluttede lettere dramatisk da Mathias Kelly blev skubbet efter klokken havde lydt. Det mente Jacob Enevold han skulle blande sig i så det betød teknisk fejl til Enevold og usportslig til Rasmus Bach. Således startede 2. halvleg med to straffe til Kelly og et til Charlie Burgess.

Nu var der dømt comeback til kaninerne for der lå lidt momentum hos hjemmeholdet og Rabbits vandt da også 3. periode med 3. Det betød +5 til Randers inden de sidste 10 minutter. Hjemmeholdet spillede dog ikke deres kort rigtigt og angrebsspillet kom aldrig rigtigt i gear. Der blev strammet op i forsvaret men helt elendige skudprocenter afgjorde kampen til fordel for Randers. Med halvandet minut igen fik Rabbits scoret til 69-72 men selv med bolden i de sidste 17 sekunder magtede kaninerne ikke at få sendt bolden af sted og det betød at Randers der i dag spillede bedst fortjent vandt opgøret.

For hjemmeholdet scorede Jeremiah Ingram 15, Derrick Wilson 13 og Zach Charles 12. Hos Randers spillede Brantley Bynum en god kamp med 21 og 10 rebounds, Dee Franklin havde 18 og 8 rebounds og Casper Stage også med en meget flot kamp, 15 points og 8 rebounds.

Foto er leverete af Tom Andreasen – Fotografi

Bakken Bears slår Randers Cimbria

04.02.2019

Søndagens opgør mellem Bakken Bears og Randers Cimbria begyndte noget rodet uden poleret angrebsspil nogle af holdene, men det var ikke desto mindre de regerende danske mestre, der kom foran i kampens indledning med 9-0 efter to minutter spillet af første periode.

Angrebsspillet begyndte dog så småt at flyde for hjemmeholdet, hvor især Michel Diouf scorede flere point efter at modtaget bolden under kurven. De gode tendenser fik dog nye højder, da Tylor Ongwae fandt Hayden Dalton til et flot alley-oop, der fik gang i publikum og hjemmeholdets bænk.

Randers kom efterfølgende bedre i gang med scoringer fra Chris Nielsen og Casper Stage, men holdet havde fortsat store problemer med at dække op i forsvaret. Bakken Bears spillede med enormt høje scoringsprocenter, hvilket gjorde det enormt vanskeligt at komme tilbage i kampen for Randers. Første periode sluttede derfor med stillingen 34-14 til det aarhusianske hjemmehold.

Randers Cimbria kom bedre ud til anden periode, hvor man indledningsvist matchede Bakken Bears’ tempo. Særligt gæsternes Chris Nielsen spillede glimrende med trepointsscoringer og assists. Randers holdte trit med Bakken Bears, men det var fortsat ikke nok til at hente ind på det komfortable forspring fra første periode. Forspringet virkede dog ikke til at skræmme de blå fra Randers, der leverede en flot præstation i anden periode og langsomt hentede ind på de danske mestre. Cimbria vandt anden periode med 28-20, og derfor var Bakken Bears’ forspring reduceret til 12 point og en pausestilling på 54-42.

Tredje periode var med samme lighedstegn som anden periode. Randers Cimbria kæmpede heroisk for at komme tilbage i kampen og kom fint til scoringer. Den store udfordring lå dog i at holde Bakken Bears var scoringer, så man for alvor kunne melde sig ind i kampen. Hjemmeholdet spillede til tider meget ukoncentreret, men man formåede alligevel at holde gæsterne bag sig. Bakken Bears kunne til gengæld ikke holde udeholdets Rasmus Bach, der indtil videre havde spillet en fremragende kamp. Danskeren stod halvvejs inde i tredje periode noteret for 24 point og var dermed kampens topscorer.

Det var dog dagens hjemmehold fra Bakken Bears, der kom bedst gennem den resterende del af tredje periode. Aarhusianerne spillede langt mere koncentreret, og forspringet var pludselig oppe på 84-63 ved tredje periodes udløb.

Fjerde og sidste periode var ikke nogen seværdig omgang. Spillet på banen flød ikke for nogen af de to mandskaber i dagens opgør. Afslutninger blev brændt, og afleveringer blev mistimet. Randers havde mistet sin topscorer Rasmus Rach, der blev fejlet ud af kampen, men det var alligevel dem, der havde scoret flest point i perioden indtil videre. De østjyske lokalrivaler var dog kun marginalt bedre, og et comeback var derfor fortsat langt væk. Det endte derfor med en sejr til hjemmeholdet fra Bakken Bears på 108-95.

De to hold mest scorende spillere blev Michel Diouf og Rasmus Bach med henholdsvis 16 og 24 point.

3 kampe flyttet

01.02.2019

På grund af Beakken Bears succes i FIBA Europe-Cup, hvor holdet nu har kvalificeret sig til 1/8-dels finalerne, har det været nødvendigt at flytte 2 af holdets kampe.

Kampen den 7. marts mod Horsens IC i Forum Horsens er flyttet til den 8. marts kl. 18:45.

Og kampen den 14. marts mod Team FOG Næstved den 14. marts i Arena Næstved er flyttet til den 15. marts kl. 19:00.

Endvidere er kampem i PRO B mellem EBAA og Stevnsgade Copenhagen rykket fra den 10. februar til den 23. februar kl. 16:15.

Team FOG Næstved vinder sikkert over Horsens IC

01.02.2019

Torsdagens kamp i BL gav en klar sejr til Team FOG Næstved over Horsens IC der virkedes som om at tankerne var på lørdagens pokalfinale.

Sejren blev på 101-84 (31-17, 19-26, 25-21, 26-20).

En hæsblæsende 1. periode, som startede som et mareridt for Team Fog Næstved. Ingen scoringer de første 3 minutter. Til gengæld scorede Horsens, og holdet bragte sig foran med 7-0.

Og ikke nok med det - Team Fog Næstved kunne ikke score i åbent spil, og holdets første 5 point var på straffekast. Team Fog Næstved var konstant bagud de første 7 minutter, og man havde bange anelser på Team Fog Næstveds vegne.

Men så kom vendepunktet – hvordan vides ikke. Men Team Fog Næstved gik med et 19-0 run fra 12-17 til 31-17 ved periodens slutning. En utrolig vending på kampen.

Horsens startede 2. periode, som holdet gjorde i første periode – 6-0 i løbet af et par minutter. Team Fog Næstved fik dog gang i scoringen og holdt fast i føringen, selv om den, da halvdelen af perioden var spillet, var skrumpet til 9 point.

Også denne periode blev spillet i et hæsblæsende tempo, som var medvirkende til nogle fejl fra begge holds side. Mod slutningen af perioden dalende Team Fog Næstveds føring, så holdet kunne gå til pausen med en føring på 7 point.

Team Fog Næstved startede 3. periode bedst og scorede de 5 første point. Horsens kom dog hurtigt tilbage, hvorefter holdene fulgtes ad scoringsmæssigt.

I midten af perioden lykkedes det for Team Fog Næstved at trække fra til en 16 pointføring, men så gik holdet i stå scoringsmæssigt, og Horsens halede igen ind på Team Fog Næstveds føring. Mod slutningen af perioden kom Team Fog Næstved igen på scoringstavlen, og inden sidste periode førte holdet med 11 point.

Horsens halede fra starten af 4. periode ind på Team Fog Næstveds føring – 6 point nåede den ned på.

Team Fog Næstved svarede dog godt igen og udbyggede igen sin føring. Spændingen var intakt selv med en Team Fog Næstved-føring på 15 med halvdelen af perioden tilbage.

Denne føring blev dog ”stille og roligt” fastholdt, så det på papiret så ud til en nem sejr til Team Fog Næstved. Det var det ikke – men en fortjent sejr på 17 point blev det.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Jordan Mathews med 29 point. For Horsens IC scorede Darryl Tucker med 26 point.

Så faldt Fortet i Forum Horsens

28.01.2019

Horsens IC har altid opfattet hjemmebanen Forum Horsens som et fort, hvor modstanderne altid har haft det mere end svært. Dette forventede de fleste dag også før søndagens opgør med Randers Cimbria.

Og kampen startede da også sådan ud, idet HIC spillede koncentreret og godt og godt halvvejs i 1. q. bragte sig foran 21-10, men på godt angrebsspil i slutningen af 1. q. kom Randers lidt tilbage så stillingen før 2. q var 29-19 til hjemmeholdet.

Her lavede Randers meget tidligt et 8-0 run og kom således foran for første gang i kampen. Hvor HIC i 1. q. scorede på 6 3-pointsforsøg, gik kadencen ned i 2. q, hvor de scorede 4 gange på disse forsøg, så kampen bølgede frem og tilbage med skiftende føringer, dog med et lille plus til HIC, der fastholdt en lille føring på 48-42, hvilket var stillingen ved halvleg.

I 2. halvleg fandt Randers ind i et flot angrebsspil, der kombineret med et stærkt forsvar og 9 points af Charlie Burgess, hvilket bragte Randers foran 70-68, før holdene gik ind til sidste q.

Her var Randers suveræne godt anført af Brantly Bynum, der i dette q scorede 13 points. Randers’ stærke forsvarsspil fortsatte, mens frustrationerne bredte sig på hjemmeholdet, der slet ikke kunne få spillet til at hænge sammen, hverken i forsvar eller angreb. Randers kørte hårdt på i såvel forsvar som angreb og trak i den grad fra HIC og vandt sidste q med 36-25 så slutresultatet blev en meget fortjent sejr til Randers på 106-93.

Mange spekulerede på, om HIC allerede havde tankerne på pokalfinalen, men i hvert fald må søndagens oplevelse med Randers have givet hjemmeholdet noget at spekulere over, noget der skal rettes op på allerede torsdag aften, hvor HIC gæster Team Fog Næstved.

Hos Randers var det især Brantly Bynum med 25 point, Charlie Burgess med 20 point og Dee Franklin med 19 point, der faldt i øjnene. Hos HIC var scoren pænt fordelt, men topscorer blev endnu engang Vedran Borovcanin med 16 point foran Charles Callison med 15 point.