Nyheder

Nye profiler stjæler billedet

25.10.2018

Som altid betyder en ny sæson i Basketligaen også nye profiler på de danske halgulve. Det er naturligvis ikke nogen undtagelse i år, hvor flere er klassens nye drenge er kommet godt fra start.

Det bedste billede af en spillers præstationer finder man ikke nødvendigvis på topscorerlisten. Derimod giver den såkaldte effektivitets-statistik et bedre indblik i, hvordan profilerne har klaret sig.

Grundlaget for effektivitets-statistikken er en lang matematisk formel, der tager højde for både point, assists, rebounds, turnovers, missede skud og så videre.

Der er naturligvis også spillere, som ikke nødvendigvis gør sig bemærket i statistikkerne, men som gør de små og måske endnu vigtigere ting. Det kan man ikke nødvendigvis læse ud af effektiviteten. Der er med andre ord - som ved det meste - svagheder, selvom det giver et fint indblik.

Indtil videre har holdene været i aktion mellem tre og fem gange i Basketligaen, og dermed er de første tegn da også til, hvem der kommer til at dominere på listen.

Team FOG Næstved gjorde i sommer et scoop, da de hentede Jordan Mathews til Sydsjælland, og indtil videre har han da også vist sig fint frem i Team FOG-trøjen. Han topper nemlig effektivitets-listen med en score på 24,75 som først og fremmest skyldes et snit på 22.5 point, 3.0 steals samt rigtig fornuftige procenter fra gulvet. I den negative kategori trækker straffekastprocenten imidlertid i den anden retning.

Nummer to på listen og lige i hælene på Jordan Mathews er den nye Randers-mand, Brantley Bynum som har en effektivitet på 24,25.

21,8 point per kamp trækker i den rigtige retning, og med solide 7,3 rebounds per kamp er grundlaget der for at ligge med i toppen. Igen er straffeprocenten lige i underkanten og med 1 turnover mere per kamp end Jordan Mathews er det noget af det, der lige netop koster en plads helt i top. Alt i alt har Cimbria-profilen dog imponeret stort i sæsonindledningen.

På tredjepladsen følger Værløses altoverskyggende profil, Richard Granberry. Han er “the man” i Søndersøhallen i denne sæson, og hans effektivitet er 21,60.

Faktisk er han med sine 25,2 point pr. kamp topscorer i ligaen. Til gengæld er bolden også en del mere i Værløse-profilens hænder, og det betyder, at han sender rigtig mange skud af sted. De bliver ikke omsat ligeså effektivt som hos Mathews og Bynum, og blandt andet derfor må han tage til takke med en tredjeplads på listen på dette tidlige stadie i sæsonen.

Nummer fire er Bakken Bears nye guard-profil, Tobin Carberry med en effektivitet på 19,75. Med 15 point per kamp er han langt fra topscorerværdigheden. Til gengæld er han utrolig effektiv med sine afslutninger, og da han samtidig både plukker rebounds ned, laver assists og trækker en del fejl, får han plads som nummer fire indtil nu, selvom han på topscorerlisten faktisk “kun” er nummer 12.

Det første velkendte - og samtidig danske - navn finder vi på femtepladsen hos Horsens IC’s nyudnævnte anfører, Frederik Rungby. Pt. har han en effektivitet på 19.

Det går igen, at han med 15 point per kamp ikke er i top på det parameter, men til gengæld har han omsat 92,3% af sine 2 point-skud. Det er effektivitet, så det basker, og det er blandt hovedårsagerne til, at han er at finde i top 5.

Lige netop Frederik Rungby kan du opleve i aften, når han og Horsens IC tørner sammen med Team FOG Næstved og nummer 1 på listen, Jordan Mathews.

Kampen kan ses direkte på Fanseat med kampstart kl. 18.45.

Et medlemsskab koster ca. 60 kroner måneden, og det giver adgang til 110 kampe fra Basketligaen og masser af andre kampe i Europa. Tilmed vises Bakken Bears kampe fra FIBA Europe Cup også på platformen - ligesom landskampe og pokalfinalen også er inkluderet i prisen.

En periode var nok for kaninerne

25.10.2018

Stevnsgade Copenhagen mødte op i Svendborg uden sejr i de første 4 kampe og for kaninerne var det lige omvendt.

Rabbits havde kun brug for en periode for at afgøre kampen og det var 1., hvor kaninerne kom godt ud af starthullerne og vandt 24-4. Resten af kampen blev tabt 57-58 og dermed endnu en sejr til kaninerne der nu er 5-0. Det er mange sæsoner siden der er sket for holdet fra Sydfyn. Periodecifrene i de øvrige tre perioder: 17-22, 25-15 og 15-21. Kampens resultat dermed 81-62.

Svendborg havde afbud til kampstart fra Brandon Norfleet der nu var næste spiller i rækken af sygemeldte med influenza. Nicolaj Hvidberg Andersen er rejst hjem pga. personlige overvejelser og Claus Magaard var heller ikke til rådighed. Dermed 9 spillere til rådighed ligesom i sidste kamp ude mod Værløse. Kaninerne gik frisk til stålet fra kampstart og spillede hurtigt og meget koncentreret i begge ender af banen. En hurtig føring på 16-4, 9 points fra Mikkel Plannthin og suverænt spil af hele holdet der virkelig viste flot holdspil.

Perioden igennem holdt hjemmeholdet Stevnsgade fra kurven og sejren blev egentlig sikret allerede efter de første 10 minutter der sluttede 24-4.

Hjemmeholdets energiniveau faldt drastisk og det sammen gjorde evnen eller viljen til at spille forsvar for resten af kampen blev tabt. Stevnsgade gik til stålet og spillede både med muskler og med kløgt og vandt suverænt 2. periode. Halvlegsstilling 41-26.

Fra 2. halvlegs start kom Rabbits igen i gear og hurtigt var kaninerne foran med 26. To trepointsscoringer af Mathias Kelly i træk og stillingen 60-34. Så måtte den kamp da være overstået. Hjemmepublikummet husker måske tilbage til to meget pinlige forestillinger af Rabbits netop mod Stevnsgade i sidste sæson så allerede midtvejs i 3. så denne kamp ud til at være overstået. Rabbits til pause inden de sidste 10 minutter foran 66-41.

Hjemmeholdet var af den opfattelse at kampen var slut inden den reelt var. Ingen points til kaninerne udover den treer Sebastian Åris satte efter 4 minutter men de var så de eneste points Svendborg scorede på 8 minutter. Endnu en sovepude i forsvaret for Stevnsgade fortsatte hvor det så mest håbløst ud. Først et run på 0-10, dernæst et på 0-9, stillingen 69-60 med tre minutter igen. Åris og Mikkel Plannthin var de eneste der scorede for hjemmeholdet i sidste periode. 10 til Sebastian og 5 til Plannthin. Kampen sluttede med den forventede vinder men Stevnsgade skal roses for aldrig at give op.

Der venter nu hjemmeholdet en pause på 10 dage inden EBBA byder indenfor og for Stevnsgade står næste opgave i form af Bakken Bears på søndag i Århus.

Mest scorende for Rabbits blev Sebastian Åris med 20, Mikkel Plannthin 19 og Jacob Enevold 14. For Stevnsgade scorede Stefan Jeuric 15, Boris Vukicevic 13 og Igor Bakic 10.

Bakken Bears vinder stort over Horsens IC

21.10.2018

Første styreprøve i sæsonen mellem Bakken Bears og Horsens IC kan knusende sejr til hjemmeholdet.

Kampen begyndte i højt tempo, og Bakken Bears kom bedst fra start. Hjemmeholdets Ryan Evans satte en treer på første angreb, og efterfølgende scorede Tobin Carberry to point og blev fejlet. Han scorede på straffekastet og gjorde det til et trepointsspil. Aarhusianernes Tylor Ongwae var næste mand i køen til at score for hjemmeholdet. Kenyaneren satte en flot treer fra hjørnet, og de danske mestre førte med 9-0 efter blot halvandet minut. Udeholdet fra Horsens svarede dog hurtigt igen til trods for den dårlige start.

Vicemestrene scorede efterfølgende seks ubesvarede point og var straks tilbage i kampen. De følgende minutter stod også i Horsens’ tegn, og de bragte stillingen op på 13-13 efter fem minutter. De næste to minutter i kampen forløb mere stille og roligt, men føringen var dog skiftet til 18-19 i Horsens’ favør. Deres første føring i kampen.

Det var kendetegnende for første periode, at det var en meget fysisk præget kamp. Begge mandskaber ville for alt i verden ikke tabe i denne nyklassiker. Første periode sluttede af med lidt dramatik, da Bears havde sidste angreb. Thomas Lærke modtog bolden i hjørnet og blev fejlet, så han røg ud i banden. Det gav tre straffekast, og han scorede på dem alle tre. Dette gav en stilling efter første periode på 28-23 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

Anden periode begyndte lige så hæsblæsende som den første. Det var tydeligt at se, at det var to mandskaber, der havde indledt sæsonen med tre sejre i tre mulige. Bears førte 40-33 efter fem minutter inde i perioden, men kampen var meget lige. Man sad med følelsen af, at føringen kunne skifte på hvilket som helst tidspunkt.

En rigtig topkamp i Basketligaen. Med tre minutter tilbage af anden periode trak hjemmeholdet fra Bakken Bears dog en smule fra. Horsens havde på dette tidspunkt større problemer med at få scoret end Bakken Bears. Dette gav hjemmeholdet kampen største føring på 46-34. Horsens kæmpede bravt, men de var uheldige med at ramme kanten af kurven i stedet for midten. Perioden sluttede med aarhusianerne som det bedste hold, og pausestillingen var 51-37.

Tredje periode begyndte med fuldt skrald. Begge mandskaber virkede genopladet efter pausen, og de gav sig fuldt ud i alle dueller. Man kom ikke sovende til en rebound. Begge trupper ville uden tvivl komme hjem med ømme led og blå mærker. Hjemmeholdet fra Bears førte med 62-52 efter fire minutter inde i perioden, men Horsens virkede til at have fundet vejen til kurven. Kampen levede i den grad på dette tidspunkt.

Men bedst som Horsens kæmpede sig tilbage, så vandt Bakken Bears de efterfølgende to minutter med 8-2, og forspringet var nu på 16 point til stillingen 70-54 med lidt over tre minutter tilbage af perioden. Den resterende del af tredje periode var forsat med Bakken Bears som det mest scorende hold. De sidste minutter blev vundet blev vundet med 11-5 til Bakken Bears og dermed en samlet stilling på 81-59 til at slutte perioden på.

Fjerde og sidste periode åbnede med flere scoringer til begge hold. Det var dog desværre for Horsens IC stadig Bakken Bears, der stod for de fleste point i kampen. Hjemmeholdet formåede at holde foden på gassen gennem hele kampen, og det virkede til at gøre udslaget til dagens kamp. Aarhusianerne havde hele syv spillere med over ti point i kampen mod Horsens’ fire spillere med over ti point. Det blev helt klart afgørende for kampens udfald, at hjemmeholdet havde flere spillere i rotation, der gjorde en mærkbar forskel på banen.

Sæsonens første rivaliseringsopgør mellem de to hold slutter med en sejr til Bakken Bears på 101-78.

Horsens IC’s mest scorende spiller blev Charles Callison med 18 point.

Bakken Bears havde Ryan Evans, Tobin Carberry og Ryan Martin som mest scorende med 15 point hver.

Wolfpack taber til Team Fog Næstved i jævn efterårskamp

21.10.2018

Lørdag eftermiddag i Herlevhallen tog Wolfpack atter imod et Pro A hold da ænderne fra Team FOG Næstved var mødt op for at vise deres format.

Kampen var generelt præget af jævnt spil uden de større lyspunkter og man foran ledes til at tro, at begge hold havde ønsket efterårsferie af deres respektive arbejdsgivere.

Ulvene havde revanche til gode, da en pre-season kamp mod netop Næstved var blevet tabt med 37 point i Arena Næstved. En kamp der viste, at Næstved er en bejler til medaljerne også i år. Wolfpack havde til dagen skiftet lidt ud i startopstillingen. Ind var gledet Austin Waddoups og Andreas Meilby.

Holdene fulgtes pænt ad i starten af kampen til stillingen 11-12 midt i første periode. Har sætter Næstved en lang fri trepointsscoring og trækker fra for første gang. Næstved dominerer igen på større træfsikkerhed samt mange angrebsrebounds, som fører til både 2. og 3. gangs forsøg der ligges i kurven.

Wolfpack savner tålmodighed i angrebsspillet hvor der generelt afsluttes lidt for hurtigt. Første periode slutter med en føring til udeholdet på 18-30 Udeholdets Filip Rajovic fik en god start med tre trepointsscornger og 12 point. Mens ulvenes scoringer var jævnt placeret. Danijel Marsenic og Aleksandar Nedic får flere minutter end i tidligere kampe og gør det fornuftigt.

I anden periode fortsætter Næstved med at trække fra uden imponerende spil. De dominerer fysisk og drager stor fordel af deres fysiske styrke. Igen er det på 2. og 3. gangs rebounds og på scoringsforsøg hvor Wolfpack må fejle så Næstved kommer til straffelinjen.

I den anden ende ses mere tålmodigt spil men fortsat for mange afslutninger der er en mod en. Et spil som Wolfpack er klart undermatchet i. Ulvenes motion spil fungerer i perioder egentlig fornuftigt, men brydes for ofte af en individuel afslutning hvor spilleren alt for ofte ikke er sat ordentlig op.

Midtvejs i 2. periode er stillingen 26 – 39 til Næstved. Herfra reducerer ulvene, ændernes forspring en smule. Gode beslutninger fører til et par fastbreaks og Næstved er nu kun foran med 9 point 32-41. Det skulle dog vise sig at der var tale om et kortvarigt run, da ulvene med en turnover, en overlagt fejl og et brændt lay-up gør det svært for sig selv. Samtidig vinder Næstved stort set alle kampe under kurven i ulvenes forsvarsende og de kan derfor gå til halvleg med en føring på 35-50 Næstveds Filip Rajovic har 15 point ved pausen.

Ved anden halvleg start virkede det som om ulvene havde besluttet sig for at jage de højere flyvende ænder i kollektiv flok. De kom generelt ud med mere energi og hurtigt spil. Efter 5 minutter var Næstved foran med 10 point og ulvene havde mere beslutsomhed.

Igen blev det dog afløst af fysisk dominans fra Næstveds side i både forsvar og angreb og de løb sig igen i front med 53-69 med 2 minutter tilbage af tredje periode. Ulvene samler sig en smule i de sidste 2 minutter og vinder tredje periode med 26-23 og stillingen til fjerde periode er 61-73 til Næstved.

I den sidste periode er der ikke meget andet at berette end, at Næstved kører sejren hjem og at Herlevhallens scorebord igen var med til at trække kampen ud, da det for anden kamp i træk besluttede sig for at strejke.

For Næstved var det tydeligt at Filip Rajovic nu er ved at finde sig tilpas i Næstvedlejren igen, da han bliver dagens mest stabile spiller med 21 point. Jordan Matthews viser igen sit format med 22 point.

Hos ulvene er det Jesper Moberg Sandager og Andreas Meilby der har en god anden halvleg. Topscorer er igen Deionte Simmons med 18 point, mens Jesper Sandager har 14. Andreas Meilby med den double-double med 13 points og 13 rebounds William Aspelund med 11 point. Kampen tabes på rebounds med 28-48 og Næstved har hele 21 angrebsrebounds mod Wolfpacks 9.

Næste gang ulvene skal i kamp er næste lørdag den 27. oktober i Arena Randers, hvor Randers Cimbria tager imod.

Basketligaen er godt i gang

17.10.2018

Der er kommet godt gang i sæsonen, hvor alle hold - pånær Wolfpack - står noteret for minimum tre kampe.

I toppen er det ikke overraskende at både Bakken Bears og Horsens IC har lagt fra land med tre sejre i ligeså mange kampe.

Den statistik er de dog ikke ene om. De sydfynske kaniner fra Svendborg Rabbits har efter nogle magre år fået godt gang i sæsonen under den nye head coach Lukas Varga. De står også som ubesejrede i tre kampe. Mest bemærkelsesværdig var deres imponerende sejr på udebane mod altid ambitiøse Team FOG Næstved, der ellers har vundet sikkert i deres andre opgør.

Et første varsel om, at kaninerne ligner nogle på rette spor.

Generelt er billedet indtil nu, at Pro A-holdene bestående af Bakken Bears, Horsens IF, Svendborg Rabbits, Team FOG Næstved og Randers cimbria holder serv, når de er i kamp mod Pro B-mandskaberne.

Men det betyder ikke, at de lidt mindre klubber ikke kan bide fra sig. Oprykkerne fra Værløse BBK har leveret flotte præstationer mod både Bakken Bears og Svendborg Rabbits, inden Team FOG Næstved dog senest tirsdag aften serverede en snitter.

Også aarhusianske EBAA er sluppet fra deres kampe mod de store hold med skindet på næsen. Tilmed bød deres første kamp mod et andet Pro B-hold på en overbevisende sejr mod Stevnsgade Copenhagen.

Et Stevnsgade-hold, som mangler størrelse under kurven og som i øjeblikket giver modstanderne al mulig grund til at søge inside. Deres opgave er dog heller ikke blevet nemmere af, at Tobias Tita allerede i sæsonens første kamp måtte udgå med en alvorlig skade.

Wolfpack er med sine to kampe indtil nu lidt sværere at blive kloge på. De tabte stort til Svendborg Rabbits, men formåede at besejre Værløse BBK i den anden kamp.

I preseason hev de tilmed en imponerende triumf over Horsens IC hjem, så de har vist, at de kan ramme et højt niveau. Det får de mulighed for at vise i weekenden, hvor Team FOG Næstved kommer på besøg i Herlevhallen.

Samtidig byder weekenden også på den første direkte styrkeprøve mellem de to hold, der har domineret ligaen sammen de seneste fire år. To danske mesterskaber har de vundet hver i perioden. Det er naturligvis Bakken Bears, der hjemme i Vejlby Risskov Hallen tager imod Horsens IC i et spændende opgør, der kan give et hint om, hvordan styrkeforholdet i toppen er i denne sæson.

Husk, at du kan opleve Basketligaen direkte på Fanseat

I weekenden kan du se: 

Bakken Bears - Horsens IC
Værløse BBK - Svendborg Rabbits
Wolfpack - Team FOG Næstved

Et medlemsskab koster ca. 60 kroner måneden, og det giver adgang til 110 kampe fra Basketligaen og masser af andre kampe i Europa. Tilmed vises Bakken Bears kampe fra FIBA Europe Cup også på platformen. Deres kampagne starter onsdag aften hjemme mod Steaua Bucuresti fra Rumænien.

Se Bakken Bears kampe i FIBA Europe Cup på Fanseat

16.10.2018

Når Bakken Bears onsdag aften starter sit europæiske eventyr på hjemmebane mod Steaua Bucuresti i FIBA Europe Cup er Fanseat med direkte fra sidelinjen.

Fanseat viser nemlig alle Bakkens 6 kampe i gruppespillet som spilles efter følgende program:

  • 17. oktober 18:30 - Bakken Bears vs Steaua Bucuresti (Romania)
  • 24 oktober 18:00 - Cherkaski Mavpy (Ukraine) vs Bakken Bears
  • 31 oktober 18:30 - Bakken Bears vs Z Mobile Prishtina (Kosovo)
  • 7. november 18:00 - Steaua Bucuresti (Romania) vs Bakken Bears
  • 14. november 18:30 - Bakken Bears vs Cherkaski Mavpy (Ukraine)
  • 20. november 19:00 - Z Mobile Prishtina (Kosovo) vs Bakken Bears

Har du ikke allerede tegnet dit Fanseat abonnement kan du gøre det ved at klikke her

 

Team FOG Næstved slår Værløse BBK efter stærk 1. periode

17.10.2018

Hvis man gik og håbede på et tæt opgør mellem Team FOG Næstved og Værløse BBK blev man hurtigt skuffet. Efter 1. periode førte hjemmeholdet nemlig med 20 point og kampen syntes allerede afgjort.

Team Fog Næstved scorede de 4 første point i kampen, men Værløse svarede hurtigt igen ved at komme foran. Det ville Team Fog Næstved dog ikke have siddende på sig. Holdet skruede op for et i forvejen højt tempo. Det medførte, at Team Fog Næstved trak uimodståeligt fra, så holdet ved periodens slutning var foran med 34-14 efter de første 10 minutter.

Efter en lige start på perioden 2-2 efter små 3 minutter – fik Team Fog Næstved gang i scoringen. Det gjorde Værløse også, men ikke så meget som Team Fog Næstved. Det betød, at Team Fog Næstved trak yderligere fra, så holdet kunne gå til pausen med en føring på 26 point.

Team Fog Næstved kom klart bedst fra start i 3. periode og øgede sin føring. Derefter kom der lidt stilstand i scoringen fra Team FOG Næstveds side. Heldigvis for Team FOG Næstved havde Værløse heller ikke held med sine scoringsforsøg, så Team FOG Næstved kunne fastholde sin sikre føring.

Men perioden udviklede sig til en rodet forestilling, hvilket antallet af scoringer også viste 18 til hjemmeholdet og 14 til gæsterne.

Inden sidste periode havde Team Fog Næstved dog udbygget sin føring til 30 point.

Den rodede forestilling fortsatte i starten af 4. Periode 4-4 efter 4 minutter. Herefter kom der lidt gang i scoringen, men rodet var det stadig.

Team Fog Næstved fik dog udbygget sin føring, så kampen endte med en sikker sejr – en sejr, som aldrig var i fare. Slutresultatet bliver 97-61.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Jordan Matthews med 18 point. For Værløse BBK scorede Richard Granberry 26 point.

Cimbria vinder sikkert over Stevnsgade Copenhagen

17.10.2018

I irsdagens kamp i Nørreborhallen tog Stevnsgade Copenhagen mod Randers Cimbria der må siges at være favoritter til dagens kamp idet Stevnsgade stadigvæk harsæsonens første sejr til gode.

Det er givet på forhånd at Stevnsgade får det svært under kurven. Speciel Stanford Brown fra Randers vil være en faktor hjemmeholdet får svært ved at stoppe under kurven.

Stevnsgade Copenhagen starter småt og satser på tempo og fuld bane pres. Randers kommer lidt rodet ind i kampen. Stevnsgade Copenhagen bringer sig foran 9-5 efter 3 minutter spil. Randers svarer konsekvent igen og bringer sig foran midt i perioden. 12-20 efter stillingen efter 7 minutter. Perioden slutter 16-27 til gæsterne.

Stevnsgade Copenhagen kommer bedst fra start i 2. periode og efter 3 minutter er stillingen 20-29. Randers skruer op for tempoet og øger til 22-35 midvejs i perioden. Dee Franklin er  involveret i mange plays i denne periode og er rigtig stærkt spillende.

Ved pausen er Randers Cimbria for med 29-44.

Randers Brantley Bynum starter 3. periode med et flot dunk og Boris Vukicevic svarer igen med 5 point. Randers bringer sig komfortabelt foran med 34-55 efter blot 3 minutter og kampen synes afgjort.

Standford Brown med et flot and1 dunk. Begge hold viser til tider flot spil. Randers er gået lidt på autopilot i slutningen af perioden og er komfortabelt foran med 50-73 inden de sidste 10 minutter.

I 4. periode bliver det hurtigt tydeligt, at begge hold har accepteret udfaldet og der bliver spillet mere bredt. Chris Nielsen får sine første minutter på banen og gør det som sædvanligt godt. Stevnsgade Copenhagen mangler overblik og tålmodighed. Stevnsgade Copenhagen vinder dog perioden med 7 point men der er Randers der viser sin  klasse og slutter kampen med et par flotte dunk. Sejren bliver på 71-88.

Topscorer for Stevnsgade Copenhagen blev Boris Vukicevic med 17 point. For Randers Cimbria scorede Dee Franklin 29 point.

EBAA vinder første ligakamp i akademiets historie

16.10.2018

Søndagens kamp mellem EBAA og Stevnsgade Copenhagen kunne give et fingerpeg om hvem der kunne være bejler til at vinde PRO B og derved få en nemmere modstander når slutspillet begynder senere på sæsonen.

For kampen havde EBBA tabt sine 3 første kampe i BL mens gæsterne fra Nørrebro heller ikke havde smagt sejrens sødme endnu efter 2 nederlag alle til PRO A mandskaber.

EBAA kommer ud til kampen lidt passivt og nervøst. Stevnsgade kommer til gode afslutninger, og rebounder godt gennem hele 1. halvleg og gæsterne kan gå til pause med en føring på 37-36.

Fra starten af 3. periode er det EBAA der kommer stærkest ud, og får oparbejdet et forspring på 9 point, som Stevnsgade dog får hentet på en god afslutning af 3. periode. Inden de sidste afgørene 10 minutter er EBBA foran 56-53.

I 4. periode får EBAA lukket af i forsvaret, og Stevnsgade holdes ned på 11 point i denne periode. De mange stops fører til nemmere scoringer i den anden ende, og EBAA trækker sejren i hus med cifrene 78-64.

For EBAA scorede David Kristensen 29, Keane Thomann 12 og Marius Sørensen 10 point. For Stevnsgade Copenhagen scorede Mile Nedic 14, Boris Vukicevic 12 og Stefan Jevric 10 point.

Næste hjemmekamp for EBAA er 26. oktober kl 20.30 hvor Værløse BBK kommer på besøg. Værløse tabte ders kamp søndag med Bakken Bears der vandt med 90-78.

Bakken Bears vinder over Værløse BBK i underholdende kamp

15.10.2018

Der var god energi blandt de ca. 500 fremmødte tilskuere i dagens opgør mellem nyoprykkerne fra Værløse BBK og de forsvarende mestre Bakken Bears.

De unge Værløse-spillere kom uimponeret ind i kampen, og med 7 føringsskift i 1. periode, dannede Søndersøhallen rammen om en tempofyldt og jævnbyrdig kamp.

I 2. periode trækker Bakken langsomt fra, og kan gå til halvlegspausen foran 31-40.

Fra starten af 2. halvleg virker Bakken Bears mere koncentrerede end hjemholdet, men Værløse når at justere ind og kæmper sig hurtigt tilbage i kampen - i en 3. periode der ender med skiftende scoringer og et Bakken hold fortsat i front ved indgangen til 4. periode ved stillingen 63-50.

Halvegs igennem 4. periode kommer Bakken til deres største føring 85-65, men herefter tog fanden ved Værløse som igansætter et 10-0 run og presser Bakken til en time-out med få minutter tilbage af kampen. Værløse kommer det ikke tættere, og kampen slutter 78-90 til gæsterne fra Bakken.

Kampens topscorer blev Richard Granberry fra Værløse, der med 23 point gjorde sit for at holde Værløse inde i kampen. For Bakken Bears var mest scorende spiller Ryan Evans med 17 point.