Nyheder

Bakken Bears modstander i Europa fundet

05.07.2013

Fredag middag trak FIBA lod til Eurochallenge hvor Bakken Bears deltager.

Bjørnene fra Aarhus blev placeret i pulje G og skal spille mod Cholet Basket (Frankrig), Kataja Basket (Finland) og ZZ Leiden (Holland).

De 2 bedse hold fra puljen går videre efter gruppespillet hvor alle spiller mod alle, ude og hjemme.

Første runde i Eurochallenge skydes i gang den 24. oktober. Bears endelige program foventes klart i løbet af sommeren.

Masser af Basket på dk4

03.07.2013

Selvom sommeren er over os, så er der alt mulig grund til at stille ind på dk4 i løbet af de næste måneder.

Til august viser dk4 nemlig Danmarks 3 EM-kval kampe når Herrelandsholdet på hjemmebane skal spille mod Østrig, Schweiz og Luxemburg. Men inden da, er der rigtig meget andet basket på programmet.

Du vil kunne se alt om Basketliga-sæsonen 2012-13 (1.5 times tilbageblik på sæsonen), det bedste fra NBA sæsonen 2012-13 (1.5 times tilbageblik på sæsonen) og dk4 har gået bag kulisserne til dette års DM Finaler og lavet et spændende program om DM finalerne.

Derudover genudsender dk4 hele serien med Danske basketball Ikoner

Her er sendetiderne:

Torsdag d. 4. juli kl. 21.00 Bag om DM Finaler 2013
Dansk Basketball
Lørdag d. 6. juli kl. 13.00 Bag om DM Finaler 2013
Dansk Basketball
Tirsdag d. 9. juli kl. 02.00 Danske basketball ikoner
Steffen Wich
Torsdag d. 11. juli kl. 19.00 Basketliga-sæsonen 2012-13
Lørdag d. 13. juli kl. 12.30 Basketliga-sæsonen 2012-13
Tirsdag d. 16. juli kl. 02.00 Danske Basketball ikoner
Steffen Reinholt
Torsdag d. 18. juli kl. 20.30 NBA sæsonen 2012-13
Lørdag d. 20. juli kl. 12.30 NBA sæsonen 2012-13
Tirsdag d. 23. juli kl. 02.00 Danske Basketball ikoner
Waseem Ahmad
Torsdag d. 25. juli kl. 19.00 Danske Basketball ikoner
Lars Bæk
Lørdag d. 27. juli kl. 11.00 Danske basketball ikoner
Steffen Wich
Tirsdag d. 30. juli kl. 02.00 Danske Basketball Ikoner
Mikkel Langager
Torsdag d. 1. august kl. 19.00 Danske Basketball ikoner
Steffen Reinholt
Torsdag d. 1. august kl. 20.00 Bag om DM Finaler 2013
Dansk Basketball
Lørdag d. 3. august kl. 11.10 Danske Basketball ikoner
Waseem Ahmad
Lørdag d. 3. august kl. 12.20 Bag om DM Finaler 2013
Dansk Basketball
Søndag d. 4. august kl. 15.00 Basketball EM Kval. (Direkte)
Danmark - Østrig
Tirsdag d. 6. august kl. 02.00 Danske Basketball ikoner
Henrik Norre
Tirsdag d. 6. august kl. 17.00 Basketball EM Kval. (G)
Danmark - Østrig
Torsdag d. 8. august kl. 19.00 Danske Basketball Ikoner
Mikkel Langager
Torsdag d. 8. august kl. 19.45 Basketliga-sæsonen 2012-13
Lørdag d. 10. august kl. 10.55 Danske Basketball ikoner
Henrik Norre
Lørdag d. 10. august kl. 19.00 Basketball EM Kval. (Direkte)
Danmark - Schweiz
Søndag d. 11. august kl. 11.30 Basketball EM Kval. (G)
Danmark - Schweiz
Tirsdag d. 13. august kl. 02.35 Danske Basketball ikoner
Flemming Danielsen
Torsdag d. 15. august kl. 19.00 Danske Basketball ikoner
Flemming Danielsen
Torsdag d. 15. august kl. 21.35 NBA sæsonen 2012-13
Fredag d. 16. august kl. 19.00 Basketball EM Kval. (Direkte)
Danmark - Luxembourg
Lørdag d. 17. august kl. 10.55 Danske Basketball ikoner
Joachim Jerichow
Søndag d. 18. august kl. 11.45 Basketball EM Kval. (G)
Danmark - Luxembourg
Tirsdag d. 20. august kl. 01.45 Danske Basketball ikoner
Joachim Jerichow
Torsdag d. 22. august kl. 19.00 Danske Basketball Ikoner
Torben Rønholt
Torsdag d. 22. august kl. 20.15 Basketliga-sæsonen 2012-13

Så det er bare at sætte sig tilrette i sofaen og kigge med på dk4 gennem hele sommeren. 

 

Vikings ansætter ny head coach

02.07.2013

Basketligaklubben Aalborg Vikings har ansat englænderen James Vear som ny cheftræner. Vear, der senest har arbejdet i Canadisk basketball, er en af Englands mest lovende unge trænere. På trods af sine kun 31 år har han et imponerende CV, med ophold i Canada, og som head coach for en engelsk eliteklub, for både 1. divisionshold og udviklingsakademi.

Aftalen med Vear er kommet i stand gennem sportsdirektør Mads Olesens netværk i England, hvor de begge var del af klubben Medway Park Crusaders:

”For nogle år siden overtog James mit trænerjob i England, og gjorde det fremragende i en svær situation. Efter min mening har han en fremtid og det drive, der gør ham til et trænertalent på europæisk niveau. Han har alle de kvaliteter og værdier, som vi gerne vil fremelske i Vikings, i forhold til fokus på forsvar, hurtigt angrebsspil, konkurrencementalitet og ikke mindst en fantastisk viden omkring basketball. Han har været i mit sigtekorn i over et år, og sidste år forsøgte jeg faktisk at få ham til en dansk 1. divisionsklub, så han kunne lære landet at kende. I stedet valgte han at tage til Canada i stedet, for at lære i den canadiske collegeliga, hvilket bare har gjort hans profil mere interessant.”

Vear har således senest været træner i den canadiske collegeliga CIS, hvor han var 1. assistenttræner på … CIS er en meget konkurrencepræget liga, der, selv om den ikke har helt samme kvalitet som den amerikanske, har et højere niveau end den danske. Før det var han head coach i den engelske klub Medway Park Crusaders i fire år, hvor han i år to førte klubben til et playoffmesterskab og oprykning til 1. division.

Samtidig med jobbet som head coach for herreholdet i Medway var han i en periode ansat som træner på klubbens basketakademi, der tilbyder AASE-programmet, hvilket er sammenligneligt med den danske Team Danmark ordning. Sideordnet hermed har han været involveret i det engelske landsholdsprogram, hvor han i øjeblikket er assisterende træner på u20-holdet.

Det var vigtigt for Aalborg Vikings at få en træner med den profil og erfaring, Vear har, forklarer Mads Olesen:

”Vikings har før haft trænere, der var rigtigt gode teknisk, men som enten ikke kendte udfordringerne i en semi-professionel klub som Vikings, hvor de danske spillere har job, skole og så videre ved siden af, der ikke har været teknisk kvalificeret til jobbet på trods af gode CV’er, eller som ikke har haft indblik i den form for ungdomsudvikling, der er så vigtig for langsigtet succes i en by som Aalborg. I James Vear får vi en træner, der er teknisk meget dygtig, men samtidig kender de begrænsninger, der er i et land som Danmark, og ikke mindst har formået at lave resultater under sammenlignelige forhold. Samtidig er målet at ungdomsbasket får et boost i Nordjylland, hvor vi vil bruge Vear som samlingspunkt for trænere og spillere.”

Vear var i Aalborg i marts i forbindelse med Basketligaens slutspil, hvor han fik et indtryk af niveauet i ligaen, og endda havde en træning med Vikings, og han siger:

"Det er en stor ære at blive træner for Aalborg Vikings i næste sæson. Det virker som en god klub, med et kæmpe potentiale, og jeg glæder mig til at få holdet på banen, så vi kan forberede os til sæsonen. Klubben har noget talent, der kan udvikles, og jeg glæder mig til at samarbejde med spillerne om en succesful sæson.”

Vikings anfører Rune Lauridsen fik et godt indtryk af den nye træner, da han mødte ham i marts:

"James virker umiddelbart som en træner med flere relevante kompetencer som basketballtræner. Efter den ene træningsgang, fik jeg indtrykket af en træner som har smag for taktiske elementer og samtidigt spillets små nicher. To vigtige egenskaber som kan bidrage til holdets kollektive udvikling såvel som den individuelle spillers."

Også Søren Sørensen, der har været en af Vikings’ vigtigste danskere de senere år har en positiv opfattelse af den nye træner:

”Mit umiddelbare indtryk af James er at han er en meget kompetent træner, som har meget at byde ind med på det taktiske plan. Han virker samtidigt som en træner der er god til at håndtere og motivere spillerne på er hold.”

Udover Vears profil som træner, får Aalborg et boost i forhold til hans netværk i NBA. Vear er vokset op med den engelske NBA-stjerne Luol Deng fra Chicago Bulls, og Vears bror Steve er direktør for Dengs velgørenhedsorganisation, Deng Foundation, og hans summer camp i London. Allerede inden Vear starter på jobbet i Vikings, har hans kontakter i NBA båret frugt. Det er således aftalt, at eleverne på Aalborg Sportshøjskoles basketlinje i foråret 2014 skal besøge Deng i Chicago, ligesom de skal se kampe med Chicago Bulls.

Olesen forventer også andre fordele gennem Vear’s netværk: ”Vi vil også gerne tilbyde vores sponsorer en tur til USA, for at se basketball på højeste niveau, og for at møde en af verdens allerbedste spillere”.

SISU præsenterer ny spiller

28.06.2013

SISU har skrevet kontrakt med Joe Benjamin, der kommer til Gentofte-klubben fra Team FOG Næstved og samtidigt er Zach Moritz klar til endnu i sæson i SISU-trøjen. 

Selvom den kommende sæson i Basket Ligaen synes at være langt væk, og mange er klar til at gå på sommerferie, har SISU allerede nu det meste af stammen på herreholdet klar til 2013/14.

Der er foreløbig kun mindre ændringer i truppen. Mickey Dennis, Mikael Vincents Nielsen, Mike Flowers, David Harder, Ugis Promolds, Philip Bo, Mathias Glahn og Oskar Bonde fortsætter, og den amerikanske center Zach Moritz vender tilbage til sit andet år i klubben. Almir Zeco er i sin tredje sæson som Head Coach.

Joe Benjamin, der spillede for Team FOG Næstved i den netop afsluttede sæson, bliver ny mand i SISU. Han har tidligere også spillet for Aabyhøj, Virum og Hørsholm, og en af grundene til, at han flytter til SISU er, at han ønsker at få mere spilletid på sin position, og at han gerne vil være på et hold, der kan udfordre Bakken Bears og Svendborg Rabbits om guldet.

Med det sammenspillede hold skulle SISU have et godt udgangspunkt før den kommende sæson, og det vil blive interessant at se, om de for alvor kan presse de sidste 7 års DM-finalister.

Du kan se SISU`s foreløbige roster ved at klikke her

2013/14 kampprogrammet fastlagt

19.06.2013

Så er sæsonens kampprogram i BL faldet på plads og sæsonen 2013/14 skydes i gang tirsdag den 24. september kl. 19:00, hvor SISU i et rent københavnsk lokalopgør på hjemmebanen i Kildeskovshallen møder Hørsholm 79ers.

De øvrige kampe i spillerunde 1 ser således ud:

 • 25. september kl. 19:00 Team Fog Næstved - Værløse BBK

 • 25. september kl. 19:00 Svendborg Rabbits - Falcon

 • 26. september kl. 19:00 Bakken Bears - Horsens IC
   
 • 26. september kl. 19:15 Randers Cimbria - Aalborg Vikings (vises live på dk4) 

I årets Basketliga hvor 10 hold deltager spilles 27 runder i grundserien. Alle hold spiller mod hinanden 3 gange.

27. og sidste runde spilles torsdag den 13. marts kl. 19:15 hvor kampprogrammet ser således ud:

 • Aalborg Vikings - SISU

 • Værløse BBK - Hørsholm 79ers

 • Team Fog Næstved - Horsens IC

 • Falcon - Svendborg Rabbits

 • Bakken Bears - Randers Cimbria

Du kan finde det fuldstændige kampprogram her på siden under menupunktet fra sidst på ugen.

Bakken Bears skal spille Europa-Cup

19.06.2013

Bakken Bears' danske mestre skal spille Europa Cup i sæsonen 2013/14. Bakken Bears har sendt registreringspapirerne til FIBA EuroChallenge 2013/14 afsted. Det bliver femte gang - og første gang siden 2008/09 - at Bears deltager i Europa Cupen.

'Som forsvarende danske mestre er det naturligt at forsøge at tage det næste skridt i form af at forsøge at måle sig i den internationale konkurrence. Det bliver en stor udfordring for både spillere, trænere og organisationen', siger sportsdirektør Michael Piloz.

Flytningen til Vejlby-Risskov Hallen har givet det råderum, der er nødvendigt for at kunne deltage i Europa Cup, og det er målet at skabe nye sportslige højdepunkter i efteråret, hvor der forhåbentlig kommer mindst seks internationale kampe.

Bakken Bears deltog første gang i Europa Cupen i 2004/05 og kvalificerede sig videre fra en stærk pulje. Den deltagelse lagde kimen til en statistik der siger, at bjørnene er den mest vindende danske klub i Europa Cup'en, hvor det er blevet til 6 sejre og 1 uafgjort i 16 kampe.

Gruppespillet med de 32 højst rangerede / bedste hold starter den 5. november, men hvis Bakken Bears skal spille kvalifikationskampe til gruppespillet, afvikles disse 24. september og 1. oktober.
Der er lodtrækning til turneringen den 5. juli i München.

Formatet for EuroChallenge:
32 hold deles i otte puljer med fire hold i hver. Puljekampene spilles i november og december (tre hjemme- og tre udekampe).
Deltager mere end 32 hold i turneringen, spilles der Qualification Round. Her spilles en ude- og en hjemmekamp - datoerne er 24. september og 1. oktober.

De fire deltagelser:
2004/05: Deltagelse i FIBA Europe Cup. Vinder af gruppe med deltagelse af CAB Madeira (Por), Keflavik (Isl) og Reims (Fra). Tabte regional kvartfinale imod Novy Jicin (Tje) efter en sejr og et nederlag.

2005/06: Deltagelse i FIBA Europe Cup. Nr. 3 i gruppe med deltagelse af CAB Madeira (Por) og Eiffel Towers (Hol).

2007/08: Deltagelse i FIBA Europe Cup. Tabte Qualification Round imod KK Igokea (Bos).

2008/09: Deltagelse i FIBA EuroChallenge. Tabte Qualification Round imod Belgacom Liege (Bel).

Johnell Smith vender hjem til kaninerne

19.06.2013

Sølvvinderne fra Svendborg Rabbits bliver væsentlig forstærket  til den kommende sæson.

En af klubbens tidligere helt store profiler, Johnell Smith vender tilbage til det Sydfynske efter 2 år i Sverige.  

Udover at skulle føre Rabbits succesfuld gennem sæsonen, skal Johnell også fungere som træner i Svendborg Basketball Club.

Du kan læse hele nyheden på Rabbits hjemmeside

Aalborg Vikings er årets TV-klub 2013

11.06.2013

Her til aften er Aalborg Vikings af dk4 blev kåret til årets TV-Klub 2013 i Basketligaen.

Hvert år kårer dk4 en klub fra den danske Basketliga som årets tv-klub.

Denne pris gives til klubber, der har lavet en ekstraordinær god indsats, som betyder at tv-seere og publikum får en rigtig god oplevelse, og derudover står for en udvikling, der er positiv for dansk basketball. 

Du kan ved at klikke her, læse hele Kristian Hyldgaard fra dk4`s begrundelse for deres valg. 

Thomas Lærke til Bakken Bears

11.06.2013

22-årige Thomas Lærke til Bakken Bears efter fem år i USA og Spanien. Bearstruppen tæt på komplet.

Bakken Bears har indgået aftale med den stærke danske landsholdsspiller Thomas Lærke, der vender hjem efter fem år i udlandet. Thomas Lærke har spillet i verdens to stærkeste basketballnationer, USA og Spanien.

Lærke er opvokset i BK Amager og har også spillet i Falcon inden han rykkede til USA for at spille for Gainesville High School in Florida. Herefter gik turen til Las Vegas, hvor Thomas spillede for et af USAs bedste high schools, Findlay Prep. Her spillede han i øvrigt sammen med to spillere, der nu spiller i NBA.

Thomas Lærke tog herefter til Spanien og har spillet i LEB Gold, LEB Silver og EBA-rækkerne. I 2011/12 blev han kåret som den bedste europæiske spiller i EBA-rækkerne, og i 2012/13 har han taget endnu et skridt op og han snittede i den netop overståede sæson 17,1 point pr. kamp.

Den 22-årige forward fik sit internationale gennembrud i U18 B-EM i 2009, hvor han blev turneringens topscorer med hele 25,9 point pr. kamp. To år senere deltog han for Danmark i U20 B-EM, og her snittede han 19,4 point pr. kamp og supplerede med 8,6 rebounds pr. kamp - i turneringens top 10 i begge kategorier.

195 cm høje Lærke der nu er klar til at forsøge at spille sig på A-landsholdet, glæder sig til at komme hjem: 'Jeg har været 5 år i udlandet, og de sidste to har været meget hårde for mig, så jeg kunne godt tænke mig at komme til Danmark og spille. Bakken har altid været en klub, jeg har set som attraktiv på grund af deres professionalisme og høje niveau. Jeg glæder mig meget til at kunne konkurrere med de bedste spillere i Danmark hver dag til træning, og være i et godt miljø til at forbedre mig som basketballspiller.'

Bakken Bears nye head coach Ville Tuominen, som har peget på Thomas Lærke som en spiller han gerne vil arbejde med, siger: 'Thomas har et kæmpe potentiale som spiller, og jeg tror at det bliver en win-win situation for han og Bears så længe han er klar til at arbejde hårdt. Jeg er meget begejstret for at få ham på holdet og for at han føler at Bears ville være den bedste situation for hans basketballudvikling.'

Med Thomas Lærke i truppen, er Bakken Bears meget tæt på at være færdige med sammensætningen af truppen til sæsonen 2013/14. Truppen består af syv gengangere fra mesterskabsholdet fra 2012/13: Kristoffer Løwenstein, Andreas Jakobsen, Nicolai Iversen, Søren Ege, Christian Lindberg, Morten Sahlertz og Chris Christoffersen. Der er lige nu tilgang fra Kenny Barker (amerikaner - fra Jena, Tyskland) og Thomas Lærke. Endelig tilknyttes der spillere fra talentakademiet, ESAA.

Lindberg forlænger med Bakken Bears

11.06.2013

Den snart 30-årige forward, der senere på ugen skal afsted med landsholdet, spiller også i 2013/14 for Bakken Bears.

Christian Lindberg, der kom til Bakken Bears inden starten på sæsonen 2012/13, har forlænget sin aftale med den klub, hvor han vandt sit første danske mesterskab.

Lindberg, der kom fra Horsens IC og også har spillet i både Svendborg Rabbits og på college i USA, viste sig hurtigt som en spiller, der var med til at definere træningskulturen i Bakken Bears.

'Christian bidrager til hver evig eneste træning med hårdt arbejde og er en spiller, der altid bidrager med en masse energi, når han kommer på banen. Samtidig er Christian udenfor banen en fantastisk fyr, der har været et positivt løft for truppen', siger sportsdirektør Michael Piloz.

Christian Lindberg er glad for forlængelsen af aftalen: 'Jeg glæder mig til at tage endnu et år i Bears efter en fantastisk og lærerig sæson, hvor vi vandt the double. Det bliver en fed udfordring både personligt og som hold, og jeg glæder mig til at komme i gang med forberedelserne sammen med Ville og resten af holdet.'

Den 195 cm høje forward spillede 46 kampe i sæsonen 2012/13 og scorede 5,0 point pr. kamp i gennemsnit.