Nyheder

Vikings skriver kontrakt med Joey Haywood

14.08.2013

Aalborg Vikings har skrevet kontrakt med den 28-årige canadiske guard som kommer til Danmark i løbet af august måned.

Efter college fik Joey kontrakt med det lokale hold i den canadiske professionelle liga NBL, Halifax Rainmen. Her fortsatte Joey med at imponere. I hans første år blev han All Star, Årets Canadier og var blandt de 10 bedste forsvarsspillere, mens han hjalp med at bringe holdet i finalerne. Det blev til 12,6 point pr. kamp på et hold, der mest bestod af amerikanere.

Du kan læse hele pressemeddelelse fra Aalborg Vikings ved at klikke her.

Bosnisk forward til Horsens IC

14.08.2013

Som en direkte erstatning for årest spiller i BL 2013, Darko Jukic har Horsens IC skrevet kontrakt med den 199 cm høje Vedran Borovcanin.

Den 28 årige bosniske forward er 2 gange blevet kåret til MVP for ligaen og har senest spillet for Radnicki Bijeljina, hvor han i sidste sæson snitted 18 point og 7 rebounds pr. kamp. 

Du kan læse mere om Vedran på Horsens IC hjemmeside eller hos dk4.

Brenton Butler fortsætter hos 79ers

14.08.2013

Brenton Butler (25 år) skal igen i år være førstevalg som shooting guard hos Hørsholm 79ers.

I sidste sæson var han den spiller på holdet, som spillede flest minutter pr. kamp (31:29), og han scorede 14,2 pts pr. kamp, hvilket gjorde ham til næst-topscorer. Ved flere lejligheder afgjorde han kampene til 79ers fordel, og specielt huskes en buzzer-beater mod SISU i den anden pokalsemifinale, som derved bragte Hørsholm-holdet i sidste sæsons pokalfinale.

”Brenton er en rigtig god spiller, og han siges at være i sit livs form”, udtaler Henrik Norre, medlem af Hørsholm 79ers bestyrelse, og fortsætter: ”Han er ved at udvikle sig til en ”go-to guy”, og det betyder meget for vores forholdsvis unge hold. Og som et ekstra-plus så er han en fantastisk personlighed, som hele Hørsholm Basket nyder godt af”.

Med Brenton Butler tilbage hos Hørsholm 79ers, så er herreholdet ved at tage form. Flere nye spillere vil snart kunne præsenteres, og der er også gensyn til mange af sidste sæsons profiler og unge talenter.

Randers Cimbria går den proffesionelle vej

11.08.2013

Randers Cimbria forstærker nu indsatsen for at indfri ambitionerne om at nå helt til tops. Klubben bliver professionel og markerer det med en administration der skal få dem helt til tops. Spillerne og sponsorerne jubler. 

Herrebasketballholdet Randers Cimbria har gennem de sidste sæsoner vist gode resultater og talent. Sidste sæson endte med en 4. plads. Nu vil klubben imidlertid højere op, og har netop truffet beslutning om, at blive professionel allerede fra den kommende sæson.

”Randers Cimbria har været lige ved og næsten flere gange. Vi spiller underholdende og angrebsbetonet basketball og for at nå helt til tops, forstærker vi nu holdet med en professionel styring. Vi forventer at den øgede opbakning til spillerne vil betyde, at de kan yde deres optimale til hver eneste kamp og at vi kan få holdet op på et endnu højere niveau,” forklarer træner Morten V. Hansen.  Han ser frem til skiftet, som også for ham vil betyde mere fokus på det sportslige.

Sponsorer og investorer gør det muligt
Muligheden for at blive professionel er opstået på baggrund af ekstraordinær opbakning fra sponsorer og en ny investor, som også ser forretningsmæssige perspektiver i klubbens skifte.

”Vi ser et stort potentiale i at øge fokus på vores sponsorarbejde. Derudover forventer vi, at blive en klub med sorte tal på bundlinjen. Vi vil klare os godt både sportsligt og økonomisk,” forklarer Morten V. Hansen.
En af klubbens sponsorer er Jysk Vin, Direktør Flemming Olsen. Han tror på det nye koncept ”Det er helt fantastisk, hvis det kan lykkes for dem at få det til at hænge sammen både sportsligt og økonomisk” Flemming har været med som sponsor siden foråret 2013 og havde aldrig set en basketballkamp før dette. ”Spillet er meget underholdende og der er en hyggelig stemning i hallen og omkring sponsorgruppen, hvor man kommer hinanden ved og det gør det til en god oplevelse at være sponsor i Randers Cimbria”

Udover arbejdet med sponsorer, vil klubben også kigge nye veje i forhold til at øge indtjeningen. Det kunne være sideforretninger som events, koncerter og andre relaterede forretningsområder.

Oprustning på vej
Truppen til næste sæson er ved at blive endeligt fastlagt. Forhandlinger og kontrakter med nye og eksisterende spillere er i gang. Chris Nielsen er en af klubbens profiler, og han ser frem til at spille i en professionel klub.

”Jeg synes det lyder rigtig fedt og ikke kun for klubben også for dansk basketball”. ”Jo flere hold der kan komme op at spille på et professionelt niveau, vil også automatisk få flere folk, aviser og tv til at følge med i basketligaen” forklarer Chris Nielsen, der selv tidligere har spillet i en af Danmarks få professionelle basketballklubber. Chris er sikker på succes og ser frem til at levere det mest underholdende spil i den kommende sæson ”Det bliver en meget sjov sæson, kan jeg godt garantere”

Mike Nielsen, som har været en del af truppen de seneste 6 år og dermed en af hovedkræfterne bag holdets tilbagevenden til basketligaen, er også meget glad for de nye tiltag omkring holdet,: ”Det er jo det vi har drømt om i alle de år, hvor vi kæmpede os igennem 2.dvision og op til basketligaen” For Mike er det en stor del af hans liv at spille basketball og derfor forventer han også at det at have en professionel administration omkring holdet vil forbedre hans hverdag og spil.

Randers Cimbria vil i løbet af august måned offentliggøre truppen for den kommende sæson, som starter ultimo september.

Ny daglig ledelse, med samme gamle navn
Når holdet bliver professionelt betyder det samtidig en formel adskillelse fra moderklubben Randers Cimbria, på samme måde som det er foregået i andre sportsklubber, når de er blevet professionelle. Skiftet markeres med oprettelsen af en daglig ledelse, men vi beholder vores navn.

”Navnet Randers Cimbria viser den styrke vores hold har. Vi holder fast i vores rødder og by med Randers-navnet og lægger yderligere vægt på det kraftigfulde og vores ambitioner ved Cimbria, ” forklarer Morten V. Hansen.

En ny bestyrelse er etableret - med repræsentanter fra Randers Cimbria samt et nyt medlem, som er: Henrik Jønsson, ejer af Crear Invest, som bla. beskæftiger sig med strategi og ledelse. De andre medlemmer i bestyrelsen er, Morten V. Hansen, salgsdirektør i Sikom Danmark A/S, bisidder Kurt Møller Pedersen, revisor fra Revision Randers og repræsentanter fra moderklubben Randers Cimbria.

Bestyrelsen har samtidig ansat Katja Gaard Jønsson som administrerende direktør til, at sikre en professionel styring af organisationen. Derudover er Tonny Mattern tilknyttet som sports- og teamkoordinator. De vil over den kommende tid bygge en helt ny organisation op omkring Randers Cimbria. Morten V. Hansen vil fremover være træner og sportschef.

Kontakt:

Morten V. Hansen, træner og sportschef, mh@sikomdanmark.dk,  20 967 900

Katja Gaard Jønsson, administrerende direktør, katjagaard@gmail.com, 30 870 224

Tonny Mattern, Sports – og team koordinator, tm@lifesport.dk, 28 442 414

Flemming Olsen – Direktør Jysk Vin, fo@jyskvin.dk, 86 404 444

Bjørnen brøler igen

09.08.2013

Aalborg Vikings får også i den kommende sæson glæde af en af Basketligaens store danske profiler.

25-årige Søren Sørensen, med det meget passende mellemnavn Bjørn, fortsætter i klubben. Det har været en stor prioritet for Vikings at sikre sig hans fortsatte virke i klubben:

”Søren har gennem rigtigt mange år været Viking, og han tegner på mange måder vores hold, både udadtil og indadtil”, siger Vikings’ sportschef Mads Olesen. ”Han arbejder altid hårdt for holdet, og har vist sig som en stor profil, hvilket landstræneren også var enig i, da Søren blev inkluderet i landsholdstruppen, som en af de to reserver”.

Tidligere har Sørensen kæmpet om minutterne med udenlandske profiler, men sidste sæson gjorde han pladsen som small forward til sin egen, og med 32 minutter pr. kamp, var han den dansker, der spillede flest minutter.

Sørensen selv afdæmper på typisk facon forventningerne til sit eget spil, og vil hellere snakke om holdet:

”Jeg forventer da at tage større del i angrebet med scoringer og assists, og jeg vil forsøge at dominere reboundspillet og dække solid forsvar på forskellige positioner, men holdet kommer først. Jeg håber bare på en fed sæson, hvor vi kan konkurrere mod alle hold i ligaen, og forhåbentlig stjæle nogle kampe.”

Christian Hamborg fra Aalborg Basketball Klubs bestyrelse er glad for at Sørensen har valgt at fortsætte i klubben, og det er ikke kun på grund af hans kvaliteter på banen:

”Søren er et rigtigt klubmenneske. Han stiller altid op for klubben til camps og andre arrangementer, og det er selvfølgelig vigtigt for os i forhold til at skabe endnu flere fans. Børnene elsker ham jo. Sidste år fordoblede vi tilskuertallet, og Søren vil helt sikkert hjælpe os med vores ambition om at gøre det samme endnu engang inden for de næste år.”

Sørensen har været en fast bestanddel af Vikings-truppen siden han som 16-årig kom til klubben, hvor han stort set har spillet lige siden. Det er dog også blevet til et udlandsophold i Medway Park Crusaders i England. Søren er uddannet lærer, men arbejder lige nu med unge med forskellige problemer. Her i sommer er han blevet gift med Britt Christensen, der som danseinstruktør har været med til at levere underholdningen til flere af Vikings store kampe.

Sørensen, var sidste sæson den 15. mest reboundende spiller i ligaen, da han tog 6,19 rebounds pr. kamp på kun 25 minutter i snit. Det er 10 pladser bedre end året før, hvor det blev til 4,83 rebounds. Ud af de øvrige 14 spillere i top 15 var der kun tre danskere, ligaens mest værdifulde spiller Darko Jukic samt danmarksmestrene Chris Christoffersen og Nikolai Iversen.

Jonas Zohore til Horsens IC

05.08.2013

Horsens IC fortsætter oprustningen med den kommende sæson og kan nu præsentere den danske landsholdspiller Jonas Zohore Bergsted, som sin nyeste signing.

Jonas kommer retur til DK efter et længerevarende ophold i udlandet og har senest spillet på Cypern.

En skade har dog holdt Jonas på sidelinjen siden december måned, men nu er skadet helet og Jonas er en af nøglespillerne på det danske landshold der i disse dage spiller EM-kval. kampe.

Jonas håber at opholdet i Horsens IC kan være med til at kick-starte karrieren igen.

Du kan se hele pressemeddelelsen fra Horsens IC ved at klikke her.

Værløse BBK forstærker sig med Evan Thomson

01.08.2013

Evan Thomson har gennem flere sæson været en af de bedst spillere i 2. division herrer for Holbæk Basketball Klub og skal nu prøve kræfter med BL, efter at Værløse BBK skevet kontrakt med den stærke spiller.

Evan er med sine 28 år en erfaren "rotte" og er tiltænkt en nøglerolle på Værløse`s unge mandskab.

Værløse BBK har levet et interview med Evan på Youtube, som du kan se ved at klikke her. 

Ny US-spiller til Svendborg Rabbits

01.08.2013

DM-Sølvvinderne fra Svendborg Rabbits har tegnet kontrakt med US-spiller Willian Mathias Paul.

Her er pressemeddelelsen fra Svendborg Rabbits:

Will er 24 år gammel, måler 208 cm og vejer 110 kg og kan derfor både spille power forward samt center positionen.

Han har tidligere tørnet ud for University of Stanford og senest Arkansas Tech.

Som spiller type minder Will en del om en af vores tidligere US spillere, Matt Kingsley. Will er til trods for størrelsen temmelig mobil – kan rebounde godt og skyder godt fra 3 points distancen (42% gennem karrieren fra 3 points distancen).

Her er der lidt video fra en kamp til de nysgerrige: https://vimeo.com/70225616 .

Udover at spille for Rabbits skal Will også fungere som træner i SBBC samt arbejde på EVN’s (Efterskolen ved Nyborg’s) basket camp senere på året.

Will kommer til Svendborg i midten af August og vi håber i vil være med til at tage rigtigt godt imod ham.

Udover Will’s ankomst til klubben planlægger vi stadig at styrke holdet med 1 eller 2 profiler mere. Derudover forventer vi at se mange gengangere af de unge spillere fra sidste år som vi tror er klar til at løfte deres spil i den kommende sæson.

Med Venlig Hilsen

Troels Fjellø Mortensen
61 26 27 26
Svendborg Rabbits A/S

Canadisk center til Team FOG Næstved

30.07.2013

Team FOG Næstved har skrevet en 2-årig aftale med Quincy Okolie, der både har amerikansk og canadisk pas.

Quincy Okolie har både spillet amerikansk fodbold og basketball, men en skade i nakken tvang ham dengang til at vælge amerikansk fodbold fra og basketballsporten til. Han har spillet collegebasketball for Eckerd University og Northwood Univerity. I sidste sæson spillede han som professionel for Halifax Rainmen i NBL i Canada.

Quincy Okolie er først og fremmest en uhyre atletisk spiller. Han er udvalgt af Team FOG Næstveds nye head coach, Felix Banobre, til at være manden der skal dominere under kurven i begge ender af banen. Quincy Okolie måler 204 centimeter i højden, men hvad er mere interessant er at han har et vingfang på hele 220 centimeter. I forsvaret er han en fysisk trussel, hvor han med sin store springkraft og sine lange arme kan blokere skud og er aggressiv i sit forsvarsspil, mens han i angrebet byder på en række spektakulære dunks.

Team FOG Næstveds inside spillere er nu på plads til sæsonen. Med Quincy Okolie, Liam Potter, Morgan Sabia, Nocolia Hvidberg Andersen samt Joachim Møller føler vi at vi har en stærk håndfuld af spillere med tilstrækkeligt power.

Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen, fortæller om den nye aftale: "Opfindelsen af Quincy Okolie er vores nye spanske head coach, Felix Banobre. Felix Banobre ser Quincy som den perfekte tilførelse til holdet med hans atletiske evner i begge ender af banen. Jeg er sikker på, at Quincy ikke mindst vil være en spektakulær spiller på vores hold, hvor han gennem en fysisk tilstedeværelse i begge ender af banen skal dominere med blocks, dunks og stærkt fysisk spil."

Forventer yderligere kvalitetsforstærkninger

Team FOG Næstved forventer desuden, at hente yderligere kvalitet ind til truppen. Andreas Larsen fortæller endvidere: "Vi er ikke færdige endnu med truppen, men skal have 1 til 2 spillere mere på plads, hvoraf en af spillerne skal have absolut kvalitet. Alt vores fokus er lige nu på at styrke os yderligere på guard og forward positionerne."

Centerspiller til Team FOG Næstved

26.07.2013

Team FOG Næstved kan nu offentliggøre den næste spiller til truppen for sæsonen 2013/2014.

Valget er faldet på engelske Liam Potter. Liam Potter måler 212 cm og vejer 116 kg. I sidste sæson spillede han i den bedste engelske række for Plymouth University Raiders. Her spillede han 16 minutter pr. kamp og lavede 3,8 point pr. kamp og tog 3,6 rebounds pr. kamp. 

Team FOG Næstved har ønsket, at hente en spiller med noget virkelig størrelse. Den opgave skal Liam Potter løse. Team FOG Næstved forventer derfor, at han skal indgå i truppen som en af holdets insidespillere sammen med Morgan Sabia, Nicolai Andersen og Joachim Møller. Hertil er det planen, at hente endnu en stærk insidespiller til holdet så truppen er konkurrencedygtig. 

Liam Potter er netop blevet udtaget til det engelske bruttolandshold, hvorfor han vil støde senere til truppen, da han primo august skal i træningslejr med landsholdet med henblik på endelig kvalificering til den endelige trup som skal spille landskampe i august.  

Direktør for Team FOG Næstved fortæller om den nye aftale: ”Det ser meget positivt ud med Liam Potter. Kontakten er etableret via vores nye head coach Felix Banobre og hans agentnetværk. Vi tror på, at vi med en spiller som Liam Potter får et ekstra taktisk kort på holdet og vil kunne skabe et godt match up mod andre store spillere i Basketligaen.”   

Forventer yderligere kvalitetsforstærkninger  
Team FOG Næstved forventer desuden, at hente yderligere kvalitet ind til truppen. Andreas Larsen fortæller endvidere: ”Det er vores målsætning, at hente yderligere kvalitetsforstærkninger ind til holdet. Vi er stadig i gang med at se på en række meget interessante emner og tingene kan falde på plads indenfor de kommende uger. Det er vores målsætning, at have samlet og klar fra starten af sæsonen.”

Team FOG Næstved åbner denne sæson på hjemmebane mod Værløse BBK. Kampen spilles onsdag den 25. september kl. 19:00 i Næstvedhallen.