Nyheder

Jonas Zohore til Horsens IC

05.08.2013

Horsens IC fortsætter oprustningen med den kommende sæson og kan nu præsentere den danske landsholdspiller Jonas Zohore Bergsted, som sin nyeste signing.

Jonas kommer retur til DK efter et længerevarende ophold i udlandet og har senest spillet på Cypern.

En skade har dog holdt Jonas på sidelinjen siden december måned, men nu er skadet helet og Jonas er en af nøglespillerne på det danske landshold der i disse dage spiller EM-kval. kampe.

Jonas håber at opholdet i Horsens IC kan være med til at kick-starte karrieren igen.

Du kan se hele pressemeddelelsen fra Horsens IC ved at klikke her.

Værløse BBK forstærker sig med Evan Thomson

01.08.2013

Evan Thomson har gennem flere sæson været en af de bedst spillere i 2. division herrer for Holbæk Basketball Klub og skal nu prøve kræfter med BL, efter at Værløse BBK skevet kontrakt med den stærke spiller.

Evan er med sine 28 år en erfaren "rotte" og er tiltænkt en nøglerolle på Værløse`s unge mandskab.

Værløse BBK har levet et interview med Evan på Youtube, som du kan se ved at klikke her. 

Ny US-spiller til Svendborg Rabbits

01.08.2013

DM-Sølvvinderne fra Svendborg Rabbits har tegnet kontrakt med US-spiller Willian Mathias Paul.

Her er pressemeddelelsen fra Svendborg Rabbits:

Will er 24 år gammel, måler 208 cm og vejer 110 kg og kan derfor både spille power forward samt center positionen.

Han har tidligere tørnet ud for University of Stanford og senest Arkansas Tech.

Som spiller type minder Will en del om en af vores tidligere US spillere, Matt Kingsley. Will er til trods for størrelsen temmelig mobil – kan rebounde godt og skyder godt fra 3 points distancen (42% gennem karrieren fra 3 points distancen).

Her er der lidt video fra en kamp til de nysgerrige: https://vimeo.com/70225616 .

Udover at spille for Rabbits skal Will også fungere som træner i SBBC samt arbejde på EVN’s (Efterskolen ved Nyborg’s) basket camp senere på året.

Will kommer til Svendborg i midten af August og vi håber i vil være med til at tage rigtigt godt imod ham.

Udover Will’s ankomst til klubben planlægger vi stadig at styrke holdet med 1 eller 2 profiler mere. Derudover forventer vi at se mange gengangere af de unge spillere fra sidste år som vi tror er klar til at løfte deres spil i den kommende sæson.

Med Venlig Hilsen

Troels Fjellø Mortensen
61 26 27 26
Svendborg Rabbits A/S

Canadisk center til Team FOG Næstved

30.07.2013

Team FOG Næstved har skrevet en 2-årig aftale med Quincy Okolie, der både har amerikansk og canadisk pas.

Quincy Okolie har både spillet amerikansk fodbold og basketball, men en skade i nakken tvang ham dengang til at vælge amerikansk fodbold fra og basketballsporten til. Han har spillet collegebasketball for Eckerd University og Northwood Univerity. I sidste sæson spillede han som professionel for Halifax Rainmen i NBL i Canada.

Quincy Okolie er først og fremmest en uhyre atletisk spiller. Han er udvalgt af Team FOG Næstveds nye head coach, Felix Banobre, til at være manden der skal dominere under kurven i begge ender af banen. Quincy Okolie måler 204 centimeter i højden, men hvad er mere interessant er at han har et vingfang på hele 220 centimeter. I forsvaret er han en fysisk trussel, hvor han med sin store springkraft og sine lange arme kan blokere skud og er aggressiv i sit forsvarsspil, mens han i angrebet byder på en række spektakulære dunks.

Team FOG Næstveds inside spillere er nu på plads til sæsonen. Med Quincy Okolie, Liam Potter, Morgan Sabia, Nocolia Hvidberg Andersen samt Joachim Møller føler vi at vi har en stærk håndfuld af spillere med tilstrækkeligt power.

Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen, fortæller om den nye aftale: "Opfindelsen af Quincy Okolie er vores nye spanske head coach, Felix Banobre. Felix Banobre ser Quincy som den perfekte tilførelse til holdet med hans atletiske evner i begge ender af banen. Jeg er sikker på, at Quincy ikke mindst vil være en spektakulær spiller på vores hold, hvor han gennem en fysisk tilstedeværelse i begge ender af banen skal dominere med blocks, dunks og stærkt fysisk spil."

Forventer yderligere kvalitetsforstærkninger

Team FOG Næstved forventer desuden, at hente yderligere kvalitet ind til truppen. Andreas Larsen fortæller endvidere: "Vi er ikke færdige endnu med truppen, men skal have 1 til 2 spillere mere på plads, hvoraf en af spillerne skal have absolut kvalitet. Alt vores fokus er lige nu på at styrke os yderligere på guard og forward positionerne."

Centerspiller til Team FOG Næstved

26.07.2013

Team FOG Næstved kan nu offentliggøre den næste spiller til truppen for sæsonen 2013/2014.

Valget er faldet på engelske Liam Potter. Liam Potter måler 212 cm og vejer 116 kg. I sidste sæson spillede han i den bedste engelske række for Plymouth University Raiders. Her spillede han 16 minutter pr. kamp og lavede 3,8 point pr. kamp og tog 3,6 rebounds pr. kamp. 

Team FOG Næstved har ønsket, at hente en spiller med noget virkelig størrelse. Den opgave skal Liam Potter løse. Team FOG Næstved forventer derfor, at han skal indgå i truppen som en af holdets insidespillere sammen med Morgan Sabia, Nicolai Andersen og Joachim Møller. Hertil er det planen, at hente endnu en stærk insidespiller til holdet så truppen er konkurrencedygtig. 

Liam Potter er netop blevet udtaget til det engelske bruttolandshold, hvorfor han vil støde senere til truppen, da han primo august skal i træningslejr med landsholdet med henblik på endelig kvalificering til den endelige trup som skal spille landskampe i august.  

Direktør for Team FOG Næstved fortæller om den nye aftale: ”Det ser meget positivt ud med Liam Potter. Kontakten er etableret via vores nye head coach Felix Banobre og hans agentnetværk. Vi tror på, at vi med en spiller som Liam Potter får et ekstra taktisk kort på holdet og vil kunne skabe et godt match up mod andre store spillere i Basketligaen.”   

Forventer yderligere kvalitetsforstærkninger  
Team FOG Næstved forventer desuden, at hente yderligere kvalitet ind til truppen. Andreas Larsen fortæller endvidere: ”Det er vores målsætning, at hente yderligere kvalitetsforstærkninger ind til holdet. Vi er stadig i gang med at se på en række meget interessante emner og tingene kan falde på plads indenfor de kommende uger. Det er vores målsætning, at have samlet og klar fra starten af sæsonen.”

Team FOG Næstved åbner denne sæson på hjemmebane mod Værløse BBK. Kampen spilles onsdag den 25. september kl. 19:00 i Næstvedhallen.

Brandon Penn til Bakken Bears

24.07.2013

203 cm høj - 23 år - forward - Brandon Penn skal hjælpe Bakken Bears forsvare det danske mesterskab.

Brandon Penn. Det er navnet på den 16. og sidste spiller i den trup, der skal forsvare det danske mesterskab i basketball i sæsonen 2013/14.

Brandon Penn er en 23 årig 203 cm høj amerikansk forward, der både kan arbejde tæt på kurven og skyde 3ere med rimelig præcision.

Penn kommer fra Rider University, hvor han sluttede sin collegekarriere i 2012. Efter sin sidste sæson blev Penn valgt til sin conferences 'all 2nd team', altså blandt de ti bedste spillere. Penn snittede 12,0 point og 6,4 rebounds pr. kamp. Penn havde samtidig flotte scoringsprocenter - 85,3 % på straffekast og 38,0 % på 3ere taler om en dygtigt skydende spiller.

I sidste sæson spillede Penn hos Takamatsu Five Arrows i den japanske BJ League. Her spillede Brandon Penn i en rotation med tre andre amerikanske spillere, men efter der blot må være tre amerikanere på banen ad gangen, blev det kun til knapt 20 minutters spilletid pr. kamp. Penn snittede i sine 52 kampe i Japan 12,6 point og 4,2 rebounds pr. kamp.

Med Brandon Penns underskrift er Bears-truppen komplet. Truppen består af flg. spillere:

Gengangere (6 rutinerede + 1 dobbeltlicens): Andreas Jakobsen, Morten Sahlertz, Christian Lindberg, Søren Ege, Nicolai Iversen, Chris Christoffersen + Kristoffer Løwenstein.

Nye spillere (3+6): Kenny Barker (US), Thomas Lærke, Brandon Penn (US) + Lasse Elbæk Pedersen, Sebastian Åris, Aladdin Barakeh, Simon Bjørnebo Neidhardt, Jacob Meller Nielsen, Jakob Ravn.

Adama Darbo forlader Rabbits

16.07.2013

Jämtland Basket har netop præsenteret Adama Darboe som deres første indkøb op til den nye sæson.

Og det må siges at være en alvorlig bet for Svendborg Rabbits, hvor Adama gennem se sidste sæsoner har været en af nøglespillerne.

Adama nåede i sine 3 sæsoner i det Sydfynske at spille 117 kampe i Basketligaen og i den senest sæson hvor Rabbits fik sølv, snittede Adama 18,4 point og 5,4 assist pr. kamp.

Du kan læse hele nyheden her på Jämtlands Basket hjemmeside.

Adama kommer från en storartad säsong i den danska basketligan där hans lag Svendborg Rabbits vann grundserien och tog silvret efter en rafflande finalserie över sju matcher. Med över 18 poäng och 5 assist per match blev Adama även vald till ”ALL DANISH 1st TEAM” av den internationella basketsiten www.eurobasket.com som en av de fem bästa spelarna i ligan.
Adamas defensiva färdigheter är i högsta klass och kommer ställas mot flera av Basketligans främsta spelare i motståndarlagen. Offensivt kommer Adama kunna tillföra laget krydda på flera positioner där hans skytte och attackspel blir en viktig del i anfallsspelet. Adama har också erfarenheten av att spela på båda guardpositionerna vilket ökar möjligheten att variera vilka spelare som är på plan samtidigt.
Under säsongen blev han uttagen till All Star Game där han även ställde upp i trepoängstävlingen.
I sommar är Adama med det danska herrlandslaget som kvalar om en plats till EM i Slovakien och han ansluter till Östersund i september när landslagssäsongen är avslutad. Utöver sina sju säsonger i danska basketligan har Adama även spelat professionellt i Spanien och på Island. Adama blir den första danska basketspelaren i Östersund någonsin.
Pontus Frivold, Head Coach: -Med Adama har vi fått en spännande spelare som kan göra många saker väldigt bra. Hans fysik kommer tillföra mycket till vårt försvar och allsidigheten i hans spel gör att vi kan variera våra lineups på flera olika sätt. Adamas offensiva kvaliteter ger oss ett riktigt skarpt skytte och attackspel såväl som ledaregenskaper.
FAKTA NAMN: Adama Darboe ÅLDER: 27 år LÄNGD: 190cm VIKT: 90kg POSITION: SG STATS MINUTER: 34,5m/g POÄNG: 18,2p/g ASSIST: 5,4a/g RETURER: 4,5r/g 2FG: 54% 3FG: 37% FT: 89%

EM-kvalifikationen nærmer sig

16.07.2013

I august måned deltager det danske herrelandshold i 1. runde af EM-kvalet mod EM-slutrunden 2015, som afholdes i Ukraine.

Danmark er kommet i pulje med Schweiz, Østrig og Luxemburg hvor Danmarks kampprogram ser således ud:

 

  • 1. august mod Schweiz (u) kl. 16:00 
  • 4. august mod Østrig (h) kl. 15:00
  • 7. august mod Luxemburg (u) kl. 19:00
  • 10. august mod Schweiz (h) kl. 19:00 
  • 13. august mod Østrig (u) kl. 20:20
  • 16. august mod Luxemburg (h) 19:00

Danmarks 3 hjemmekampe spilles alle sammen i Forum Horsens og du kan nu sikre dig din billet til kampene.

Prisen pr. kamp for en voksenbillet er kr. 90,- og kr. 40,- for en børnebillet. Køber du billet til flere kampe er der store rabatter at hente.

Du kan klikke her for at komme til billetsalget.

Arnar og Bloch til Rabbits

12.07.2013

Sølvvinderne fra Svendborg Rabbits fortsætter oprustningen til den kommende sæson og har i dag præsenteret 2 nye "medlemmer" til truppen til 2013/14 sæsonen.

På trænerbænken får headcoach Craig Petersen, selskab af Arnar Gudjonsson, som tidligere har været træner i Åbyhøj IF / BC Århus og endvidere pt. er inde omkring træner staben på det Islandske landshold.

Udover at være assisterende coach for Rabbits skal Arnar også fungere som træner Svendborg Basketball Club.

Til spillertruppen har Rabbits skrevet kontrakt med Mads Bloch Frandsen som kommer til klubben efter at have spillet i et par sæsonen for ligarivalerne Team FOG Næstved. Tidligere er det også blevet til kamp for Bakken Bears og Aabyhøj IF

Rabbits håber at Mads med sine 203 cm kan bidrage i Rebound spillet under kurven og være med til at sikre feltet mod modstandernes store folk.

Rabbits starter 2013/14 sæsonen den den 25. september kl. 19:00, hvor oprykkerne fra Falcon kommer på besøg i Svendborg Idrætscenter.

Du kan se Rabbits foreløbige roster her eller læse mere om dagens nyheds på Rabbits hjemmeside.

Bakken Bears modstander i Europa fundet

05.07.2013

Fredag middag trak FIBA lod til Eurochallenge hvor Bakken Bears deltager.

Bjørnene fra Aarhus blev placeret i pulje G og skal spille mod Cholet Basket (Frankrig), Kataja Basket (Finland) og ZZ Leiden (Holland).

De 2 bedse hold fra puljen går videre efter gruppespillet hvor alle spiller mod alle, ude og hjemme.

Første runde i Eurochallenge skydes i gang den 24. oktober. Bears endelige program foventes klart i løbet af sommeren.