Nyheder

Årets forsvarsspiller i BL kåret

15.04.2013

I forbindelse med aftens DM-finale blev årets forsvarsspiller i BL 2012/13 kåret.

Årets forsvarsspiller blev Bonell Colas, Randers Cimbria der i kraft af sine mange rebounds har bragt Randers Cimbria helt frem til semifinalerne.

Bonell har i denne sæson taget imponerende 427 rebounds i 29 kampe. Dette udløser et gennemsnit på 14,7 rebounds pr. kamp. Endvidere har Bonell snittet 24,3 point pr. kamp det gør ham samtidigt til topscorer i BL. Hele 57 gange i løbet af sæsonen er en angriber blevet blocket af Bonell.

Det er spillerne der har stemt og Bonell vandt afstemningen foran Skyler Bowlin, Horsens og Frederiks Hougaard Nielsen, Bakken Bears.

Hvem rykker op i BL?

15.04.2013

Med weekendens resultater i slutspillet i 1. Division Herrer blev det klart, at det er Falcon og BMS der i bedst af 3 kampe, skal afgøre hvem der fra og med næste sæson er at finde i Basketligaen.

Falcon slog i sin semifinale serie, Virum Basketball Klub med 2-0 mens BMS gjorde det af med Lemvig Basket også i 2 kampe. 

Da både Falcon og BMS har sagt ja tak til oprykning, betyder det samtidigt at BC Aarhus (tidligere Aabyhøj IF) må forlade BL og skal i næste sæson spille i 1. Division. 

Da Falcon var bedst placeret efter grundserien har holdet hjemmebane i kamp 1 og 3. 

Kampprogrammet som rammende kunne døbes "slaget om København" er nu færdiglagt og ser således ud:

  •  Kamp #1 Lørdag den 20. april kl. 13:30 Bülowsvejhallen

  • Kamp #2 Onsdag den 24. april kl. 19:00 i Skovlundehallen

  • Kamp #3 Lørdag den 27. april kl. 13:30 i Bülowsvejhallen (evt.).

Årets basketball foto

15.04.2013

I et samarbejde imellem DBJO, DBBF og JP-Tryk Horsens præsenteres konkurrencen:

Årets basketball foto 2012/13

Indsend dit bud på året bedste basketball billede og vind et sæsonkort til alle kampe i næste sæson (Basket- og Dameligaen), samt merchandise fra JP-Tryk i Horsens.

Vinderen vil blive udvalgt af et panel bestående af redaktører fra DBJO samt repræsentater fra JP- Tryk og DBBF.

Vinderen vil få besked umiddelbart efter udvælgelsen og vinderbilledet vil blive bragt i første nummer af magasinet dansk basketinfo, i næste sæson!

Ved deltagelse i konkurrencen skal der i indsendte mail angives, FULDE NAVN og ADRESSE samt HVOR og HVORNÅR billedet er taget!

Billedet skal indsendes til: redaktionen@basketinfo.dk senest d. 1 juni 2013 kl. 12.00.

Vi glæder os til at se dit billede!

DBJO, JP- Tryk og DBBF

Horsens IC tager bronzen

15.04.2013

I en velbesøgt Parkhal kronede HIC i dag en flot sæson med at vinde bronzemedaljerne. Randers Cimbria blev besejret med sikre 100-72 i en kamp der efter pausen aldrig blev spændende.

Kampen startede i et højt tempo, hvor angrebet var flot, mens forsvaret lod meget at ønske. For HIC dominerede Keane Thomann. Det var tydeligt at Randers manglede Bonell Colas i forsvaret. Thomann scorede 16 point i første periode og scorede på alt hvad han rørte ved. I den anden ende kom Randers til kurven og skød samtidig høje procenter. Efter første periode var Randers foran med 32-26.

I anden periode kom der lidt mere styr på HIC forsvaret, og i angrebet kom Darko Jukic i gang. Flere gange var HIC ved at trække fra, men Randers svarede igen og ved pausen var HIC foran med 51-50. Jukic scorede 10 point i perioden.

I tredje periode var det et fokuseret HIC hold der kom på banen. Randers havde svært ved at komme til gode afslutninger, mens HIC straffede Randers i den anden ende. Randers kom foran med 54-53, men så lavede HIC et 17-2 run og kampen var tæt på afgjort. For HIC fortsatte Darko Jukic med at score, 11 point i perioden, deriblandt flere lækre dunks. Efter tredje periode førte HIC med 77-60.

I fjerde periode fortsatte HIC med at løbe fra Randers. Skyler Bowlin satte 8 hurtige point og med fem minutter igen fører HIC med 31 point. Herefter kan HIC starterene en efter en forlade banen forlade banen til stor hyldest fra tilskuerne, mens HIC unge talenter alle fik minutter på banen.

Alt i alt en rigtig god dag for HIC, som fortjent kunne hænge bronzemedaljerne om halsen. Medaljerne blev overrakt af DBBF`s økonomiansvarlige Jørge Kvist.

Topscorer for Horsens IC blev Darko Jukic med 27 point mens Damian Ocana satte 16 point for Randers Cimbria.

Foto er leveret at Simon Ravn, DBJO. 

Årets unge spiller i BL kåret

14.04.2013

I forbindelse med søndagens bronzekamp mellem Horsens IC og Randers Cimbria blev årets unge spiller i BL kåret.

Valget faldt på Frederik Rungby fra Horsens IC.

Frederik er i gang med sin 3. sæson i BL efter tidligere at have spillet for de 2 Aarhus klubber, Bakken Bears og BC Aarhus.

Det er dog i Horsens IC at Frederik har fået sit helt store gennembrud i denne sæson og været med til at Horsens IC har været med helt fremme hvor det er sjovt at spille.

Frederik har i denne sæson spillet 34 kampe og snitter 8,6 point og hiver 4,8 rebounds ned pr. kamp.

For at blive årets unge spiller i BL, skal man have spillet mindst 7 kampe og man må ikke fylde 21 år i løbet af sæsonen. Det er spillerne i BL der har stemt om årets unge spiller. Frederik tager titlen foran Zarko Jukic, Hørsholm 79ers og Peter Møller, Værløse BBK.

Så udover at sæsonens sidste kamp for Frederik, hvor det blive til bronzemedaljer, blev det altså også til titlen som Årets unge spiller i BL 2012/13.

Bakken tager DM-finale 1 i Svendborg

12.04.2013

Hjemmebanefordelen blev ødslet væk af Svendborg Rabbits og bjørnebanden fik en meget vigtig udebanesejr i den 1. finale.

Svendborg kom sloopy ud til kampen og var slet ikke i nærheden af Bakken Bears i 1. halvleg, der sluttede 41-55 og samtlige fremmødte, ca. 1000 i Svendborg Idrætscenter var stille ved halvtid.

Kampen livede voldsomt op og det samme gjorde tilskuerne og kampen formåede alligevel at blive en gyser. Bakken Bears gik helt i stå og tabte 3. periode 21-6 men kom stærkt igen og vandt sidste 19-26 og kampen 81-87.

Bakken Bears havde måske det momentum de så flot havde kæmpet sig til gennem de sidste to semifinaler mod HIC, i hvert fald var det et meget tændt Bakken Bears der blæste kaninerne omkuld straks fra kampstart.

Big Chris var om nogen manden der gjorde forskellen for bjørnebanden gennem hele kampen og især i starten med 8 points i 1. periode. Bakken Bears ville det meget mere end kaninerne og de ellers toneangivende amerikanere hos kaninerne, Rutherford og Washington var helt ved siden af sig selv. Svendborg gjorde tingene meget svære og traf hele tiden de forkerte beslutninger og kom hurtigt bagud med 10-12 points og Bakken Bears så sig ikke tilbage. Foran med 21-38 , hvorefter kaninerne kom lidt mere med i kampen på flere gode assists fra Donald Rutherford til Greg Washington der dog hurtigt kom i fejlproblemer overfor Big Chris der bare kørte rundt i feltet som det passede ham. Svendborg kommer op og er kun efter med 7, hvorefter Bakken Bears igen trækker momentum over i deres lejr. Bjørnene slutter 1. halvleg bedst med endnu et run, 2-12 og halvlegsføring 41-55.

Kunne kaninerne overhovedet komme tilbage i den kamp var det store spørgsmål, også for de mange fremmødte fans i Svendborg Idrætscenter. Det kunne kaninerne også selv om de havde gjort det meget svært for sig selv gennem hele 1. halvleg.

Et run først på 10-0 og derefter begyndte trepointsskuddene at regne gennem bjørnens kurv. Først fra Washington, dernæst fra kaptajn Mariegaard og så fra ungdommens vildskab i form af Kristoffer Gertz og pludselig var Svendborg foran med 1 inden de sidste 10 effektive minutter. Bjørnen var hårdt såret med kun 6 points i 3. og der var lagt op til en alligevel spændende sidste periode.

Kristoffer Gertz fulgte flot op på sine sikre scoringer straks fra sidste periodes start med endnu to treerer og en godt spillende Adama Darboe fulgte med og så var kaninerne pludselig oppe med +9 efter at de havde været nede med 17. Et fantastisk comeback og nu kunne alt ske… men så gik kaninerne igen i stå og traf igen de forkerte beslutninger.

Bjørnen vågnede og forskellen i crunch time var som så mange gange før Andreas Jakobsen og Big Chris der med 14 points i træk skubbede sejren over i udebaneholdtes lejr, som så ofte før i de finaler mellem de to hold. Men kaninerne var uhyggelig tæt på og en meget kontroversielt no call i et trepointsforsøg fra Mikkel Plannthin var måske afgørelsen. Svendborg kunne havde nået helt op men der var for kort tid igen og Bakken Bears var iskolde da det endelig var afgørende som så ofte før.

Bjørnen vinder en meget vigtig sejr og der er returmatch på mandag i Århus, hvor udeholdet måske igen kan overraske…

For Svendborg Rabbits scorede Adama Darboe 16, 14 til Greg Washington, 12 til Claus Magaard, 11 til Mikkel Plannthin og 8 points, 11 rebounds og 9 assists til Donald Rutherford.

For Bakken Bears blev dagens bedste spiller så afgjort Big Chris med 20 points og 17 rebounds, 19 til Marvel Waithe og 17 til Nicolai Iversen.

Bakken Bears vinder 5, og afgørende kamp

09.04.2013

Bakken Bears har kvalificeret sig til DM-finalerne for 11. sæson i træk efter en 84-68 sejr i den femte og afgørende DM-semifinale. Horsens IC pressede Bears til det yderste, men i sidste periode af den afgørende kamp var der ingen tvivl.

Bears var foran med få point i hele perioden. Bears fik 15 af holdets 22 point fra Marvell Waithe og Nicolai Iversen, mens HICs trekløver Jukic, Bowlin og Thomann satte 14 af deres holds 19 point på tavlen.

HIC kom bedst ud af anden periode. Udeholdet gik 11-3 til føring 30-25. Efter en Bears timeout gik hjemmeholdet 17-2 - bl.a. på 11 point af en formiddabelt spillende Andreas Jakobsen. Andreas Jakobsen scorede fem treere alene i anden periode. Bears førte 47-38 ved pausen.

I anden halvleg forsøgte HIC anført af en virkeligt velspillende Darko Jukic at komme igen. HIC fik skåret Bears-føringen til otte point, men Bears holdt hovedet koldt. Kampen blev reelt afgjort, da Bears scorede syv point i træk til stillingen 64-48.

I fjerde periode kogte flere af de aggressivt spillende HIC-spillere over. Jukic spillede en flot sidste periode, hvor han scorede ni point, men indhente Bears kunne han og HIC-mandskabet ikke.

Eneste malurt i bægeret for Bakken Bears var at Charlie Parker måtte udgå med en fibersprængning, som formentlig gør at han ikke deltager i de første finalekamp imod Svendborg.

Topscorer for HIC var Darko Jukic, der supplerede sine 25 point med 15 rebounds. For Bears scorede Andreas Jakobsen hele 31 point - Nicolai Iversen og Marvell Waithe scorede begge 15 point og supplerede med hhv. 10 og 11 rebounds.

Første finalekamp er på torsdag i Svendborg, mens den første finale i Aarhus spilles på mandag.

Fotos: Per Wied 

Randers Cimbria fik modgang fra start

05.04.2013

Det blev en svær kamp for Randers, efter holdets profil Bonell Colas måtte udgå, og en tur på skadestuen efter få minutters spil. Alligevel blev det en spændede kamp, der først blev afgjort midt i 4. periode.

1 periode: Kampen begyndte med 2 point af Adama Darboe. Kort efter fløj Mikkel Plannthin højt, men Bonell Colas højere i hans første block i kampen.

Bonell Colas røg ind i et sammenstød med Gregory Washington, der modsat Bonell Colas blot kunne sætte sig på bænken mens Bonel Colas måtte blive liggede på gulvet i flere minutter.

Efter 4 minutter rejste Bonell sig igen med hjælp fra flere andre, og kunne sætte sig på bænken, han røg dog hurtigt videre til Randers sygehus for at komme i behandling.

På trods af manglen  på den store mand var Randers stadig foran: 13-9 midt i perioden. Mike Nielsen kom ind i kampen med 1 minut tilbage af første periode, og gjorde stillingen helt lige 16-16. To straffekast sat af Christian Bendtsen bragte hjemmeholdet foran, så perioden kunne slutte 18-16 til Randers Cimbria. 

2 periode: Christian Bendtsen fortsatte sit gode spil i 2. periode, og kunne med 2 point udbygge Randers’ føring.

Donald Rutherford modtog midt i perioden sin 3. fejl og blev øjeblikketligt sat på bænken, til stor ærgelse for profilen og de mange medrejsende fans.

Det var ikke særlig kønt at se på spillet i 2. perioden, og det blev ikke kønnere af de mange grimme fejl der blev lavet i perioden.

Mike Nielsen markerede hjemmebanen med 3 point og fik Randers tilbage i kampen med 4 minutter tilbage af første halvleg, men det var ikke helt nok til at sikre en føring.

Mikkel Plannthin var bedste spiller for Svendborg i første halvleg, og var med til at sikre det forspring Svendborg havde da perioden rendte ud. 

For Randers var det en kombination af klogt spil fra Miguel Ortega og fight fra Nielsen brødrene, der holdt Randers inde i kampen og kunne medvirke til at holdet kun var bagud: 29-34 ved halvleg.

3 periode: Donald Rutherford var klar fra start af 2. halvleg, og lagde de første 2 point i kurven. Han kunne dog hurtigt sætte sig ned igen, da han kort efter modtog sin 4. fejl.

3 point af Chris Nielsen kom efter 2 minutters spil, og kampen blev derved igen tæt. Kort efter var det Casper Stage der var varm fra 3’eren, og Randers var tilbage i kampen med stillingen: 36-40.

Randers formåede at holde sig foran det meste af prioden efter at være kommet tilbage ved godt spil af et samlet Randers hold, hvor specielt Chris Nielsen gjorde sig bemærket med 12 point i perioden.

Mikkel Plannthin var også  fantastisk spillende, og grundet hans engagement i kampen, fik Svendborg fart på deres spil sidst, og sluttede godt af. Perioden endte med stillingen på: 51-56.

4 periode: Donald Rutherford var igen med i kampen i 4. periode, hvor han fra start var med til at udbygge Svendborgs føring.

Adama Darboe satte; med lidt over 5 minutter tilbage af kampen, 3 point og Svendborg var foran med 10, en stillingen der holdt mere eller mindre frem mod det sidste minut.

På trods af et stærkt pres fra Randers, var det dog ikke muligt for dem at komme tilbage i kampen for alvor.

Miguel Ortega gjorde et fantastisk arbejde sammen med Casper Stage for at komme tilbage i kampen, men en velspillende Mikkel Plannthin og Donald Rutherford gjorde det ikke muligt for dem.

Kampen sluttede: 71-79 (18-16, 11-18, 22-22, 20-23), og Randers Cimbria kan nu gå ind til bronze-kampen mens Svendborg Rabbits igen i år er videre til finalerne!

For Randers Cimbria scorde Chris Nielsen 21, Casper Stage 13 og Miguel Ortega 10 point.

Svendborg Rabbits scorede Mikkel Plannthin 23, Donald Rutherford 21 og Adama Darboe 18 point.

Man of the Match blev hjemmeholdets Chris Nielsen med 21 point og 4 assist.

Skribent: Simon Ravn
Foto: Wyke Graphic 

Bakken udligner til 2-2

05.04.2013

Horsens IC satte sidste torsdag sæsonrekord for flest tilskuere i Basketligaen. Den blev slået til aften, hvor 2501 tilskuere overværende den fjerde DM finale. Det er det højeste antal tilskuere der har været til basket i Horsens nogensinde.

De fleste tilskuere havde håbet, at de skulle se HIC spille sig i årets DM finale. Det kom dog ikke til at ske da Bakken vandt komfortabelt med 97-71 (11-26, 24-30, 21-23, 15-18).

Fra kampens første minut viste Bakken at de var klar, mens HICerne virkede tyngede af omgivelserne og bevidstheden om, at de kunne spille sig i DM finalen. Bakken bragte sig hurtigt foran med 17-4 og især Andreas Jakobsen var sprudlende med 8 point på fire minutter. Bakken kørte derudaf, mens HIC havde store problemer i forsvar og angreb. Efter første periode var stillingen 26-11 til Bakken.

I anden periode fortsatte Bakkens dominans og bjørnene kom foran med 51-19 inde HIC kom lidt i gang. Som så mange gange før var det Skyler Bowlin der kick startede HIC, og ved pausen var Bakkens forspring reduceret til 35-56.

Tredje periode startede med en treer af Andreas Jakobsen, men herefter kæmpede HIC sig lidt ind i kampen, men flere gange hvor forspringet kunne blive reduceret tæt på 10 point bringer HIC en treer. I den anden ende rammer Marvell Waithe flere store skud, og inden fjerde periode er Bakken foran med 23 point, og der skal nærmest ske mirakler hvis kampen skal vindes.

Det sker ikke i fjerde quarter. Bakken kører en sikker sejr i land, og de to hold skal nu ud i den femte og altgørende semifinale kamp på mandag i Vejlby Risskov hallen. Det bliver spændende at se om HIC kan rejse sig igen eller om Bakken kommer i endnu en finale.

Kampens topscorer blev for HIC Skyler Bowlin med 22 point. For Bakken Bears scorede Marvell Waithe 25 point.

Kampens spiller blev Andreas Jakobsen som spillede en fremragende kamp og var afgørende med til at sikre Bakken Bears den gode start på kampen. Og så blev det krydret med 22 point.

Oprykning til Basketligaen

02.04.2013

Fristen for at tilmelde sig oprykning fra 1. Division herrer til Basketligaen for sæsonen 2013/14 udløb den 1. april.

Ved fristens udløb har 3 klubber ønsket at rykke om i Basketligaen. Disse er:


•BMS
•Stevnsgade Basketball Klub
•Falcon

Vinderen af slutspillet i 1. division rykker op i Basketligaen, men har vinderen ikke ønsket oprykning tilfalder oprykningen så taberen af finalerne, såfremt denne har ønsket oprykning.

Med andre ord betyder det at såfremt BMS, Stevnsgade eller Falcon kvalificerer sig til slutspilsfinalerne rykker BC Aarhus ud af Basketligaen og skal i næste sæson spille i 1. Division. Er der ingen af de 3 nævnte hold der kvalificerer sig til slutspilsfinalerne bevarer BC Aarhus sin plads i Basketligaen.

Slutspillet i 1. Division Herrer er i fuld gang og disse dage spilles kvartfinale 2. Du kan se det fuldstændige program og resultater på DBBF`s hjemmeside.