Nyheder

Cimbria henter spansk spiller

09.09.2013

Randers Cimbria har hentet den 23 årige Adrian Casas Filip fra Guadalajara Basket i den spanske LEB Silver League. Her nåede han sidste sæson semifinalerne.

Den 198 cm. høje forward er landet i Randers og med sig har han sin kæreste Ana.

Sports- og teamkoordinator Tonny Mattern betegner Adrian som et perfekt match til holdet. ”Det har været afgørende at vi kunne hente en spiller, der med sin spillestil og ikke mindst personlighed passede ind i truppen. Adrian er en rigtig god ung mand, både på og uden for banen. Han arbejder hårdt og professionelt. Vi er glade for at kunne tiltrække ham til organisationen”.

For Adrian Casas Filip er det noget helt nyt at skulle spille i et andet land; ”Jeg er meget glad for at være her i Randers. Det er en ny oplevelse og udfordring for mig, ikke mindst da det er første gang jeg skal spille i et andet land. Jeg tror at Danmark er et god sted at starte min karriere som udlandsprofessionel. Jeg vil gerne arbejde hårdt og sikre at holdet er i toppen af dansk basketball og vinde alt hvad jeg kan med holdet”.

Head Coach Morten Hansen udtaler; ”Adrian er en talentfuld spiller der både kan skyde og tage den til kurven. Han vil passe godt ind i vores spilkoncept”.

Dermed er der også lukket i truppen og der er ikke yderligere planer om forstærkninger til Cimbria holdet.

Adrian Casas Filip og resten af Randers Cimbria, kan opleves i Randers Arena den 26. september kl. 19.15, når Cimbria tager mod Vikings fra Aalborg, i årets første hjemmekamp i BasketLigaen.

Team FOG Næstved skifter amerikaner

07.09.2013

Pressemeddelelse fra TFN.

Team FOG Næstved har været nødt til at skifte amerikaner op til sæsonstarten. Baggrunden er at Christian Moon ikke har følt sig komfortabel med situationen da der er opstået sygdom i hans familie. Christian Moon har derfor bedt om at blive løst fra sin kontrakt, da han ønskede at være tættere på sin familie.

”Vi har naturligvis forståelse for, at der er forhold, der er vigtigere for den enkelte end for holdet. Sygdom i ens nærmeste familie er naturligvis en af de ting som står på listen. Vi har været rigtig glade for at have Christian Moon på holdet, og følte at vi havde fundet en super spiller, der også passede rigtigt godt ind socialt på holdet.”

Ny profil allerede klar

Team FOG Næstved har ageret hurtigt på ændringerne i truppen. Christian Moon er således blevet erstattet af Rico Tucker. Rico Tucker er 27 år og har spillet europæisk basketball i Europa i et par år. Rico Tucker har spillet 1. divisionscollege for University of Minnesota og Pepperdine. Han har spillet som professionel i 2 år i Rumænien i den bedste række for Perla Harghitei, hvor han snittede 16 point pr. kamp, 2,4 assist pr. kamp og 3,0 rebounds pr. kamp. Rico Tucker er allerede landet i København her fredag morgen.

Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen fortæller:

”Rico Tucker er en interessant og underholdende spiller, der spiller med stor aggressivitet i sit spil. Vi tror på, at vi har fundet en stærk forstærkning til holdet og glæder os til at få Rico spillerberettiget. Vi har kunnet agere hurtigt fordi at vi efterhånden har fået opbygget et stort netværk af agenter. Det giver os flere muligheder på markedet. ”

Pokallodtrækning

03.09.2013

Tirsdag formiddag blev der, på DBBF`s kontor i Brøndby, trukket lod til pokalturneringen.

Lodtrækningen flaskede sig således at Horsens IC trak Bakken Bears i 1/16- finalen. Af de øvrige hold fra BL kan det nævnes at Aalborg Vikings trak Lemvig Basket på udebane og Randers Cimbria skal en tur til Holstebro for at spille mod det lokale 3. divisionshold, mens Rabbits skal en tur til Aarhus for at spille mod AGF fra 2. division.

De 5 Øst hold i BL er alle oversiddere.

Du kan se den komplette lodtrækning her. 

Referat fra seneste BL-møde

03.09.2013

20. august blev sæsonens første ligamøde afholdt i Odense.

Du finder referat fra mødet (og tidligere møder) ved at klikke her.

Damian Jimenez Ocaña skifter til Rabbits

02.09.2013

Det er med stor glæde vi kan informere jer om at Rabbits har indgået en et årig aftale med en af sidste sæson helt store profiler i Basketligaen.

27 årige Damian Jimenez Ocaña på 198 cm kommer til Sydfyn og skal hjælpe kaninerne på forward positionen.

Han er en stærk spiller der snittede 17,6 point og 5,9 rebound for Randers i den forgangene sæson og han var en af de store grunde til Randers klarede sig så flot sidste år.

Damian glæder sig meget til at komme til Svendborg og gør sit til at være med til at  fastholde kaninerne i den absolutte top.

Med Ocaña’s tilgang er holdet komplet til sæsonstart, men muligheden for at tilføje endnu en spiller til truppen på et senere tidspunkt er stadig en option for holdet og cheftræneren.

Du kan se hele Rabbits trup ved at klikke her.

Frederik HN vender tilbage til 79ers

29.08.2013

Basketballklubben Hørsholm 79ers er blevet forstærket med Frederik H. Nielsen på point guard pladsen. Han vender dermed tilbage til sin barndomsklub efter to succesrige sæsoner hos Bakken Bears, som indbragte to Danmarksmesterskaber og et pokalmesterskab.

Frederik H. Nielsen (25 år) er tilbage i Hørsholm, som den styrende point guard, og dermed har klubben sikret sig en stærk line-up på guard pladserne med både Frederik og Brenton Butler. ”Frederik er en rollemodel for alle”, udtaler Henrik Norre, medlem af Hørsholm 79ers bestyrelse. ”Til træning og kamp går han altid forrest og yder sit bedste. Frederik har en evne til at gøre alle sine medspillere endnu bedre, og han har en sammenhængskraft for spillet, som er uvurderlig for et hold som vores, som spiller disciplineret basketball.”

Frederik HN udtaler selv om sin tilbagevenden: ”Efter to dejlige år i Århus er jeg rigtig glad for at være tilbage i Hørsholm. Studiestart på DTU har været den primære grund til, at jeg kom hjem. Når jeg så havde muligheden for at kombinere det med at spille basketball i Hørsholm, så er lykken jo gjort. Jeg håber, at vi kan få styrket sammenhængskraften mellem 79ers og HBBK, så vi kan blive betragtet som ”byen hold” og igen kan få fyldt "Fire Arena" til bristepunktet.”

Med Frederiks rutine – både i Basketligaen og på landsholdet – så består Hørsholm 79ers i denne sæson af et hold spillere med mere rutine suppleret med et kuld talentfulde unge spillere.

I sidste sæson var Frederik HN i gennemsnit 22:16 minutter på banen for Bakken Bears og leverede 2,9 assists og 5,4 points.

Søren Hansen ny anfører hos Vikings

27.08.2013

Den nye Vikings head coach James Vear har valgt 29-årige Søren Hansen som holdets nye anfører. Hansen har tidligere haft tjansen som anfører i sæsonen 2010-11, men de sidste to år har misset efterårssæsonen på grund af enten studier i udlandet eller arbejde.

Hansen afløser Rune Lauridsen på anførerposten, hvilket James Vear begrunder således:”Søren er mit valg som anfører, fordi han er en veteran, som de øvrige spillere virkeligt respekterer. Samtidig kommer Rune som point guard til at få et meget stort ansvar i forhold til at dirigere holdet gennem et helt nyt system. Allerede da jeg så ham i foråret, vidste jeg, han ville få en meget stor rolle på holdet, og det er nødvendigt, at han spiller godt, hvis vi skal have succes”.

Sørensen tager gerne det øgede ansvar på sine skuldre:

Min rolle bliver først og fremmest at bidrage til udviklingen af en hold-identitet, som jeg tror på er afgørende for holdets fremtid. Det skal ske ved at gå forrest i forhold til forsvar, rebounding og struktureret holdspil, som er fundamenterne i den tilgang James har præsenteret.”Søren Hansen har spillet i Vikings siden 2009, hvor han kom til byen fra Haderslev, da han begyndte at læse fysioterapeut. Fra starten var han primært fremtrædende i forsvaret, men siden da har han dog udviklet sig til en god skytte, der gerne skyder langt udefra. I efteråret 2011 studerede han i Hawaii, og stødte derfor først til klubben i januar, mens han i 2012 havde færdiggjort sine studier, og derfor flyttede sydpå efter job, og spillede i 1. division for Haderslev. Så snart han fik muligheden flyttede han dog tilbage til Nordjylland, og i vinteren og foråret blev det til ti kampe for vikingerne.

Vikings sportschef Mads Olesen er glad for at Søren Hansen er tilbage, både som spiller og anfører:”Søren er typen, der ofte undervurderer egne evner, og det er godt for ham, at få lov at være med i hele opstartsfasen, så han kan se, hvor god han egentligt er. De to forrige år er han kommet ind på sammenspillede hold, der har været oppe i fart, men nu har han chancen for at være med i det lange træk, og selv skabe sig en rolle på holdet”.

Grundstammen hos 79ers er på plads

26.08.2013

Basketballklubben Hørsholm 79ers kan nu præsenterer mange gengangere på holdet fra sidste sæson og flere af klubbens ungdomslandsholdsspillere er klar i kulissen. Dermed er stammen på denne sæsons ligahold ved at være på plads.

Atila Kovac (28 år og fra Ungarn): Var holdets topscorer i sidste sæson med 14,5 point pr. kamp. Han spillede næste 30 min pr. kamp, og havde holdets bedste scoringsprocenter på 2 pts (56,5%) og 3 pts (43,7%). Han tog 4,3 rebounds pr. kamp.

Rasmus Stolbjerg (18 år): Er fra klubbens egen ungdomsafdeling, og fik sit gennembrud i Basketligaen i sidste sæson. Her leverede han 6,0 point pr. kamp, 2,0 rebounds og 80,4% på straffekast. Denne sommer spillede Rasmus også på Danmarks U18 landshold.

Casper Hesseldal (27 år): Havde holdets bedste effektivitet på 14,6, hvoraf han lavede 13,0 point pr. kamp og 5,7 rebounds. Casper viste især sin styrke under kurven, med både rebounds og scoringer.

Anders Schou (19 år): Spillede sidste år som én af 3 på guard pladsen, hvor han gjorde en rigtig god figur med næsten 22 minutter pr. kamp og 2,3 assists.

Zarko Jukic (20 år): Er mest kendt for sine spektakulære dunks og fantastiske blocks. Han var holdets top-rebounder (6,0) og uddelte 1,3 blocks pr. kamp, spillede 24 min og scorede 7,3 point.

Blandt klubbens egne ungdomsspillere og U-landsholdsspillere, begynder følgende at bejle til pladser på ligaholdet: Kristoffer Arvedsen (18 år) som sammen med Rasmus Stolbjerg spillede på U-18 landsholdet, som desuden blev coachet af 79ers Head Coach Bogdan Karaicic samt ikke mindre end 5 stk. ny-udkårne B-EM mestre (de første EM-mestre nogensinde i Danmark) som var Sikander Tajik Nielsen, Mads Bonde, Sebastian Dalsgaard og Filip Rajovic. Den 5. EM-vinder Rasmus Due skal i denne sæson på efterskole, så Hørsholm 79ers må vente en sæson, for at få glæde af ham.

Dette giver en god tro på, at spillerne til fremtidens ligahold i Hørsholm fortsat vil komme fra egen avl.

Ny på ligaholdet i denne sæson er Daniel Mortensen (18 år), som er skiftet fra Glostrup. Daniel spillede denne sommer på U-18 landsholdet sammen med Hørsholmspillerne Rasmus Stolbjerg og Kristoffer Arvedsen. Han var en af de vigtigste spillere i 1. div sidste sæson, og nu skal han prøve kræfter med Basketligaen, hvor han med sine 203 cm kan spille både pos. 3 som 4.

Forsvars-es fortsætter hos Vikings

23.08.2013

Baskettilskuerne i Aalborg får igen i den kommende sæson fornøjelsen af forsvarsesset Benjamin Garde Sørensen.

Han har spillet i klubben gennem flere år, og har opnået en vigtig rolle for holdet. Benjamin Sørensen bevægede sig gennem sidste sæson væk fra pladsen som rollespiller og nærmere rollen som nøglespiller, som Vikings sportchef Mads Olesen forklarer:

”Benjamin er ikke den spiller, som tilskuerne nævner først, når de ser på holdets profiler, men analyserer man kampene nøje, er han en af de spillere, som meget nøje træder frem, simpelthen fordi holdet vinder de minutter, han spiller. Det handler om hans hårde arbejde i forsvaret og hans uselviske angrebsspil, der fungerer rigtigt godt med holdkammeraterne”.

Den 23-årige guard blev kåret som årets forsvarsspiller i Vikings i forrige sæson, men selvom det er det, der har været fremtrædende, tror Olesen på at Sørensen også i den anden ende kan bidrage:

”Benjamin har sidste år kunnet spille 2. division samtidig med ligaen, på grund af sin unge alder, og her har han vist et stort offensivt talent. Jeg tror vores nye coach James Vear vil kunne arbejde med Benjamins selvtillid og evner, så de offensive talenter kommer frem også på ligaplan, og når det sker, bliver han en, de andre klubber skal tage sig rigtig i agt for”.

Coach Vear er også imponeret af Sørensens indsats til træning gennem de sidste tre uger:


”Det er godt at have Ben tilbage til hans fjerde sæson. Han er en meget dygtig forsvarsspiller på bolden og han udvikler hele tiden sit offensive spil. Jeg forventer at han udbygger sin rolle på holdet.”

Benjamin Sørensen selv er på den anden side også imponeret af den nye Britiske træner:

”Jeg ligger inde med en positiv følelse med hensyn til den kommende sæson. Jeg føler at vores nye coach kan løfte Vikings spil til et andet niveau, og derfor tror jeg også på en bedre placering i ligaen slutningen af  næste sæson. Selv om vi måske bliver et af de mindste hold i ligaen, føler jeg vi har en spillertrup, der har potentiale til at lave lidt larm. Individuelt forventer jeg at bidrage med godt bold- og wing forsvar, samt en masse energi. Der udover har jeg i off-season arbejdet på mit angrebsspil, mest i form af spilforståelse, så jeg håber at bidrage mere i den ende i fremtiden.”

Historie

Benjamin Garde Sørensen kommer fra Sjælland, men et ophold på Aalborg Sportshøjskole endte med at han blev i byen. Gennem de sidste sæsoner har han således fået en vigtigere og vigtigere rolle på holdet, mens han udenfor banen har læst HF, og nu er startet på et studie.

Statistik

Basketligaen kører statistik på hvor meget holdet vinder eller taber, når den enkelte spiller er på banen, og i denne statistik var Benjamin sidste sæson den bedste Viking overhovedet, ud af både danskere og udlændinge.

Rasmus Søby til Randers Cimbria

22.08.2013

Basketball holdet Randers Cimbria har lavet en aftale med den 24 årige guard Rasmus Søby.

Rasmus har de sidste par sæsoner spillet i BasketLigaen for Åbyhøj/BC Aarhus og tidligere for Bakken Bears. Rasmus har ligeledes været inde omkring det danske landshold. Samlet set har Rasmus Søby spillet 6 år på liganiveau.

Sports- og teamkoordinator hos Randers Cimbria Tonny Mattern siger om Rasmus Søby. ”Søby passer rigtig godt ind i vores koncept. Både som person og spiller. Han er en rigtig god fyr der har en stor erfaring på liganiveau og hans spillestil passer godt til den hurtige spillestil vi ønsker. Rasmus får alle muligheder for at udvikle og vise sit talent og ikke mindst etablerer sig som en bærende spiller hos os”.

Rasmus Søby udtaler: ”Jeg glæder mig meget til at, forhåbentlig, spille med i toppen af ligaen hvor det for alvor bliver sjovt. Jeg håber og tror vi kan være med til at udfordre - og slå - både Svendborg og Bakken Bears denne sæson.

Derudover ser jeg frem til at være en del af Randers' meget frie "run-n-gun-system", da jeg syntes det passer rigtig godt til min spillestil.

Sidst men ikke mindst bliver det sjovt endelig at få lov til at spille på klubhold med Chris Nielsen, som ham og jeg har snakket om i mange år. Vi mangler bare at finde ud af hvem der skal skyde straffe på teknisk fejl”.

Head Coach Morten V. Hansen nævner også Rasmus Søbys skud som et stor plus. ”Rasmus har et godt overblik og med hans hurtige skud, så vil han passe godt sammen med Chris Nielsen, Mike Nielsen og Charlie Burgess m.fl. i vores guard rotation”.

Rasmus Søby snittede sidste sæson 10,7 points og hentede 2,1 rebound pr. kamp.

Vi byder Rasmus Søby velkommen til Randers Cimbria og ser frem til at byde alle velkommen til vores første ligakamp i denne sæson. Når Randers Cimbria møder Aalborg Vikings den 26. september i Randers Arena. :)