Nyheder

Rasmus Søby til Randers Cimbria

22.08.2013

Basketball holdet Randers Cimbria har lavet en aftale med den 24 årige guard Rasmus Søby.

Rasmus har de sidste par sæsoner spillet i BasketLigaen for Åbyhøj/BC Aarhus og tidligere for Bakken Bears. Rasmus har ligeledes været inde omkring det danske landshold. Samlet set har Rasmus Søby spillet 6 år på liganiveau.

Sports- og teamkoordinator hos Randers Cimbria Tonny Mattern siger om Rasmus Søby. ”Søby passer rigtig godt ind i vores koncept. Både som person og spiller. Han er en rigtig god fyr der har en stor erfaring på liganiveau og hans spillestil passer godt til den hurtige spillestil vi ønsker. Rasmus får alle muligheder for at udvikle og vise sit talent og ikke mindst etablerer sig som en bærende spiller hos os”.

Rasmus Søby udtaler: ”Jeg glæder mig meget til at, forhåbentlig, spille med i toppen af ligaen hvor det for alvor bliver sjovt. Jeg håber og tror vi kan være med til at udfordre - og slå - både Svendborg og Bakken Bears denne sæson.

Derudover ser jeg frem til at være en del af Randers' meget frie "run-n-gun-system", da jeg syntes det passer rigtig godt til min spillestil.

Sidst men ikke mindst bliver det sjovt endelig at få lov til at spille på klubhold med Chris Nielsen, som ham og jeg har snakket om i mange år. Vi mangler bare at finde ud af hvem der skal skyde straffe på teknisk fejl”.

Head Coach Morten V. Hansen nævner også Rasmus Søbys skud som et stor plus. ”Rasmus har et godt overblik og med hans hurtige skud, så vil han passe godt sammen med Chris Nielsen, Mike Nielsen og Charlie Burgess m.fl. i vores guard rotation”.

Rasmus Søby snittede sidste sæson 10,7 points og hentede 2,1 rebound pr. kamp.

Vi byder Rasmus Søby velkommen til Randers Cimbria og ser frem til at byde alle velkommen til vores første ligakamp i denne sæson. Når Randers Cimbria møder Aalborg Vikings den 26. september i Randers Arena. :)

De 6 første dk4 kampe fastlagt

21.08.2013

dk4 har nu løftet sløret for de 6 første kampe som vises direkte i tv fra Basketligaen.

Første kamp bliver torsdag den 26. september hvor sidste sæsons store overraskelse Randers Cimbria på hjemmebane skal op imod Vikingerne fra Aalborg.

Sendeplanen for de første 6 kampe ser således ud:

26. september Randers Cimbria - Aalborg Vikings

3. oktober Horsens IC - SISU

10. oktober Svendborg Rabbits - Bakken Bears

17. oktober Værløse BBK - Hørsholm 79ers

24. oktober Aalborg Vikings - Værløse BBK

31. oktober Team FOG Næstved - SISU

Alle kampe starter som altid kl. 19:15 og fra kl. 19:00 vil der være optakt.

Så snart dk4 kampene for den resterende del af grundspillet er på plads vi de kunne se her på siden

Værløse BBK bytter amerikanere

20.08.2013

Scott McRae, som ellers havde skrevet kontrakt med Værløse Basketball Klub, er sprunget fra og har ønsket at få sin kontrakt annulleret. Erstatningen er dog allerede fundet.

Navnet er Ferrakohn Hall, en 203 cm powerforward, der kommer til klubben fra Tennessee hvor han har spillet for NCAA D1 klubben Memphis Tigers. Ferrakohn kommer således fra et af de bedste basketprogrammer i USA, og forventes at løfte det unge hold i den kommende sæson.

"Vi har fundet en perfekt erstatning i Ferrakohn Hall. Han kommer direkte fra college, og ønsker at starte sin internationale udfordringer i Værløse. Vi er stolte af at kunne tiltrække en spiller som Ferrakohn, og håber at Værløse er det perfekte sted at fortsætte udviklingen i hans basketball karriere", udtager Peter Aabling fra klubbens eliteudvalg.

Ferrakohn selv er ikke i tvivl om hvad han vil kunne bibringe til holdet: Jeg er en spillertype der er atletisk og kan udfylde den plads der er brug for. Om det så er at gå igennem en mur - så er det lige mig. “Jeg glæder mig til at komme til Værløse og vise hvad jeg kan og mit signatur move er at dunke på folk.”

Med aftalen med Ferrakohn kan Værløse Basketball Klub nu lægge episoden med Scott Mcrae bag sig og kigge fremad. "Det er en noget speget affære omkring Scott, men vi ønsker ikke at bruge mere tid på det, og glæder os i stedet til at se Ferrakohn i Værløse-trøjen", udtaler elitechef Jimmie Petersen. "Vi ser frem til kunne bruge Ferrakohn´s kvaliteter både i forsvaret og angrebet, hvor en spiller af hans kaliber er lidt af et scoop, for en klub som os. Ferrakohn forventes at passe godt ind i vores spillestil, idet han er meget alsidig og rigtig stærk under kurven.

Vi glæder os til at vores fans kan se hans kvaliteter i den første hjemmekamp mod Bakken Bears den 29. september kl. 16.30 i Søndersøhallen".

Points guards tilbage i Aalborg Vikings

17.08.2013

Den rutinerede point guard Rune Lauridsen samt talentet Niels Koch Andreasen er begge tilbage i truppen for Aalborg Vikings, selv om sidstnævnte først støder til truppen ved juletid pga. studier i udlandet.

Begge har spillet en stor rolle for Vikings i sæsonen 2012-13, og coach James Vear ser det fortsætte i fremtiden:

”De er begge en vigtig del af holdet, og jeg er glad for at have dem med videre”.

 Den 25-årige Rune Lauridsen har gennem de sidste to sæsoner vist sig i stigende grad at være en vigtig spiller for Vikings.  

”I 2011-12 var Rune en vigtig brik i det spil, der gav os en slutspilsplads og i sidste sæson var han helt afgørende for vores forbliven i ligaen med hans spil i nedrykningsslutspillet”, siger Vikings’ sportschef Mads Olesen om den fynske guard. ”Lauridsens spil er blevet mere kontrolleret og velovervejet offensivt, mens hans overblik og spilforståelse i forsvaret har gjort ham til et af vores vigtigste våben i den ende.”

Lauridsen starter sin fjerde sæson for Vikings, efter en sæson, hvor hans effektivitet blev meget højere end den tidligere har været. Scoringsgennemsnittet steg en smule til 5.4 point, men det blev gjort på færre minutter. Grunden til det skal findes i scoringsprocenten, hvor Lauridsen i 2011-12 ramte på 35 % af sine skud, mens tallet i 2012-13 steg til 51%.

Sidste år delte Lauridsen og den unge Niels Koch Andreasen i store perioder point guard pladsen, men da Koch indtil jul studerer på Hawaii, må det forventes, at Lauridsen skal bære endnu mere af ansvaret.

Når Koch er tilbage fra Hawaii forventes det at han fortsætter den fremgang, han viste gennem sidste sæson, hvor han blev en større og større faktor i både angreb og forsvar. Den 21-årige guard kom til Vikings før sidste sæson, og før det spillede han i flere år for topholdet Team FOG Næstved.

Sportschefen glæder sig da også over at se Koch i vikingsuniformen igen:

”Niels er virkelig en talentfuld spiller, som sidste år fik en reel chance i ligaen, hvor han fik ansvar. Han udviklede sig fra kamp til kamp, og jeg er sikker på at vores nye coach James Vear vil få endnu mere ud af ham.”

Koch ved godt, at han har meget at arbejde på, mens han er væk:

”Jeg glæder mig allerede til at komme tilbage til Aalborg. Selvom jeg er væk, forventer jeg af mig selv, at jeg kommer tilbage i god fysisk form. Det indebærer selvfølgelig styrketræning, og den atletiske del af mit spil. Samtidig skal jeg arbejde med at forbedre mit skud, og det vil jeg arbejde meget med at gøre noget ved. Det er både mine forventninger og ambitioner. Jeg forventer af mig selv, at spille mig ind som fast nøglespiller kort tid efter jeg er kommet hjem fra Hawaii

Ung amerikaner til Randers Cimbria

17.08.2013

Randers Cimbria henter den 22 årig power forward, Nick Fox, fra USA.

Nick Fox havde et scoringsgennemsnit på 21,5 og 8 rebounds i hans sidste sæson på Dallas Baptist University, hvor han afsluttende universitetet i 2012/2013 sæsonen.

Den 202 cm. høje og godt 100 kg. tunge power forward er fra Colorado Springs i Colorado, USA.

Sports- og teamkoordinator hos Randers Cimbria Tonny Mattern Cimbria, nævner Nicks personlighed som et stort plus. "Nick virker som en rigtig god ung mand, der arbejder stenhårdt og er 100 % dedikeret. Vi ser frem til at byde ham velkommen til Cimbria"

Head Coach Morten V. Hansen påpeger Nicks gode skud som en afgørende faktor. "Nick har et godt skud fra distancen og det kombineret med hans styrke i feltet gør ham meget interessant"

I modsætning til Charlie Burgess, som Cimbria præsenterede fredag, så er det en ny verden der begynder for Nick Fox. "I am thrilled for this opportunity.  I've never been out of the country and to get the chance to play professional basketball and see a different part of the world is truly a blessing" udtaler han. 

Vi håber I alle vil være med til, at byde Nick Fox velkommen til Danmark og til Randers Cimbria. Vi glæder os til at præsenterer Nick og resten af truppen, når Cimbria møder Vikings den 26. september i Basketligaen.

Charles Burgess til Randers Cimbria

16.08.2013

Den tidligere Bakken Bears profil Charlie Burgess vender i den kommende sæson tilbage til Danmark.

Denne gang bliver det til Randers Cimbria, hvor Charlie bliver genforenet med Chris Nielsen og Tonny Mattern, som han henholdsvis spillede og arbejdede sammen med i sæsonen 2010/2011. Her var Charlie Burgess en af de helt store profiler for Bakken Bears, da de vandt både Danmarksmesterskabet og pokaltitlen.

Charlie har siden spillet i Tyskland, Holland og senest i Finland.

Sports- og teamkoordinator hos Cimbria, Tonny Mattern, udtaler: ”Charlies force er hans store lederskab og helt igennem professionelle tilgang til sporten. Charlie leverer 100% til både træning og kampe og forventer det samme af sine holdkammerater og organisationen. Charlie tager i den grad ansvar og vil bidrage med energi og lederskab på et relativt ungt Randers Cimbria hold”

Charlie Burgess udtaler om sin kommende sæson hos Randers Cimbria:

”I would like to thank the Randers organization for giving me the opportunity to represent there club.

It’s truly a blessing considering this is to be my sixth season playing professionally overseas.

I'm really excited about playing in Denmark again. Especially being able to play with Chris Nielson who over the years became one of my really close friends.

I also get another chance to work with Tonny Mattern who's a great guy. Our relationship became very close during our championship run in 2010-2011. And we remained friends ever since. So this will be a very exciting year for us and I'm looking forward to it.

My main goal this season is to put Randers in the best position possible in order to win a championship.

I've put in a lot of hard work during this summer training with my trainers Phil Murphy and Tucker Webster. This will be a very successful year for this club”.

Head Coach Morten V. Hansen ser ligeledes frem til, at få Charlie Burgess på holdet. ”Charlie har en masse kvaliteter som vi får stor glæde af. Hans erfaring fra både udlandet og Danmark er et plus. Samtidig kender han både Chris Nielsen og Bonell Colas og har et godt kendskab til den danske liga”

Charlie Burgess spillede sidste sæson i den bedste finske liga. Han ankommer til Danmark i weekenden. Vi ser frem til at byde Charlie velkommen og til at byde vores fans velkommen til sæsonstart d. 26. september!

Vikings skriver kontrakt med Joey Haywood

14.08.2013

Aalborg Vikings har skrevet kontrakt med den 28-årige canadiske guard som kommer til Danmark i løbet af august måned.

Efter college fik Joey kontrakt med det lokale hold i den canadiske professionelle liga NBL, Halifax Rainmen. Her fortsatte Joey med at imponere. I hans første år blev han All Star, Årets Canadier og var blandt de 10 bedste forsvarsspillere, mens han hjalp med at bringe holdet i finalerne. Det blev til 12,6 point pr. kamp på et hold, der mest bestod af amerikanere.

Du kan læse hele pressemeddelelse fra Aalborg Vikings ved at klikke her.

Bosnisk forward til Horsens IC

14.08.2013

Som en direkte erstatning for årest spiller i BL 2013, Darko Jukic har Horsens IC skrevet kontrakt med den 199 cm høje Vedran Borovcanin.

Den 28 årige bosniske forward er 2 gange blevet kåret til MVP for ligaen og har senest spillet for Radnicki Bijeljina, hvor han i sidste sæson snitted 18 point og 7 rebounds pr. kamp. 

Du kan læse mere om Vedran på Horsens IC hjemmeside eller hos dk4.

Brenton Butler fortsætter hos 79ers

14.08.2013

Brenton Butler (25 år) skal igen i år være førstevalg som shooting guard hos Hørsholm 79ers.

I sidste sæson var han den spiller på holdet, som spillede flest minutter pr. kamp (31:29), og han scorede 14,2 pts pr. kamp, hvilket gjorde ham til næst-topscorer. Ved flere lejligheder afgjorde han kampene til 79ers fordel, og specielt huskes en buzzer-beater mod SISU i den anden pokalsemifinale, som derved bragte Hørsholm-holdet i sidste sæsons pokalfinale.

”Brenton er en rigtig god spiller, og han siges at være i sit livs form”, udtaler Henrik Norre, medlem af Hørsholm 79ers bestyrelse, og fortsætter: ”Han er ved at udvikle sig til en ”go-to guy”, og det betyder meget for vores forholdsvis unge hold. Og som et ekstra-plus så er han en fantastisk personlighed, som hele Hørsholm Basket nyder godt af”.

Med Brenton Butler tilbage hos Hørsholm 79ers, så er herreholdet ved at tage form. Flere nye spillere vil snart kunne præsenteres, og der er også gensyn til mange af sidste sæsons profiler og unge talenter.

Randers Cimbria går den proffesionelle vej

11.08.2013

Randers Cimbria forstærker nu indsatsen for at indfri ambitionerne om at nå helt til tops. Klubben bliver professionel og markerer det med en administration der skal få dem helt til tops. Spillerne og sponsorerne jubler. 

Herrebasketballholdet Randers Cimbria har gennem de sidste sæsoner vist gode resultater og talent. Sidste sæson endte med en 4. plads. Nu vil klubben imidlertid højere op, og har netop truffet beslutning om, at blive professionel allerede fra den kommende sæson.

”Randers Cimbria har været lige ved og næsten flere gange. Vi spiller underholdende og angrebsbetonet basketball og for at nå helt til tops, forstærker vi nu holdet med en professionel styring. Vi forventer at den øgede opbakning til spillerne vil betyde, at de kan yde deres optimale til hver eneste kamp og at vi kan få holdet op på et endnu højere niveau,” forklarer træner Morten V. Hansen.  Han ser frem til skiftet, som også for ham vil betyde mere fokus på det sportslige.

Sponsorer og investorer gør det muligt
Muligheden for at blive professionel er opstået på baggrund af ekstraordinær opbakning fra sponsorer og en ny investor, som også ser forretningsmæssige perspektiver i klubbens skifte.

”Vi ser et stort potentiale i at øge fokus på vores sponsorarbejde. Derudover forventer vi, at blive en klub med sorte tal på bundlinjen. Vi vil klare os godt både sportsligt og økonomisk,” forklarer Morten V. Hansen.
En af klubbens sponsorer er Jysk Vin, Direktør Flemming Olsen. Han tror på det nye koncept ”Det er helt fantastisk, hvis det kan lykkes for dem at få det til at hænge sammen både sportsligt og økonomisk” Flemming har været med som sponsor siden foråret 2013 og havde aldrig set en basketballkamp før dette. ”Spillet er meget underholdende og der er en hyggelig stemning i hallen og omkring sponsorgruppen, hvor man kommer hinanden ved og det gør det til en god oplevelse at være sponsor i Randers Cimbria”

Udover arbejdet med sponsorer, vil klubben også kigge nye veje i forhold til at øge indtjeningen. Det kunne være sideforretninger som events, koncerter og andre relaterede forretningsområder.

Oprustning på vej
Truppen til næste sæson er ved at blive endeligt fastlagt. Forhandlinger og kontrakter med nye og eksisterende spillere er i gang. Chris Nielsen er en af klubbens profiler, og han ser frem til at spille i en professionel klub.

”Jeg synes det lyder rigtig fedt og ikke kun for klubben også for dansk basketball”. ”Jo flere hold der kan komme op at spille på et professionelt niveau, vil også automatisk få flere folk, aviser og tv til at følge med i basketligaen” forklarer Chris Nielsen, der selv tidligere har spillet i en af Danmarks få professionelle basketballklubber. Chris er sikker på succes og ser frem til at levere det mest underholdende spil i den kommende sæson ”Det bliver en meget sjov sæson, kan jeg godt garantere”

Mike Nielsen, som har været en del af truppen de seneste 6 år og dermed en af hovedkræfterne bag holdets tilbagevenden til basketligaen, er også meget glad for de nye tiltag omkring holdet,: ”Det er jo det vi har drømt om i alle de år, hvor vi kæmpede os igennem 2.dvision og op til basketligaen” For Mike er det en stor del af hans liv at spille basketball og derfor forventer han også at det at have en professionel administration omkring holdet vil forbedre hans hverdag og spil.

Randers Cimbria vil i løbet af august måned offentliggøre truppen for den kommende sæson, som starter ultimo september.

Ny daglig ledelse, med samme gamle navn
Når holdet bliver professionelt betyder det samtidig en formel adskillelse fra moderklubben Randers Cimbria, på samme måde som det er foregået i andre sportsklubber, når de er blevet professionelle. Skiftet markeres med oprettelsen af en daglig ledelse, men vi beholder vores navn.

”Navnet Randers Cimbria viser den styrke vores hold har. Vi holder fast i vores rødder og by med Randers-navnet og lægger yderligere vægt på det kraftigfulde og vores ambitioner ved Cimbria, ” forklarer Morten V. Hansen.

En ny bestyrelse er etableret - med repræsentanter fra Randers Cimbria samt et nyt medlem, som er: Henrik Jønsson, ejer af Crear Invest, som bla. beskæftiger sig med strategi og ledelse. De andre medlemmer i bestyrelsen er, Morten V. Hansen, salgsdirektør i Sikom Danmark A/S, bisidder Kurt Møller Pedersen, revisor fra Revision Randers og repræsentanter fra moderklubben Randers Cimbria.

Bestyrelsen har samtidig ansat Katja Gaard Jønsson som administrerende direktør til, at sikre en professionel styring af organisationen. Derudover er Tonny Mattern tilknyttet som sports- og teamkoordinator. De vil over den kommende tid bygge en helt ny organisation op omkring Randers Cimbria. Morten V. Hansen vil fremover være træner og sportschef.

Kontakt:

Morten V. Hansen, træner og sportschef, mh@sikomdanmark.dk,  20 967 900

Katja Gaard Jønsson, administrerende direktør, katjagaard@gmail.com, 30 870 224

Tonny Mattern, Sports – og team koordinator, tm@lifesport.dk, 28 442 414

Flemming Olsen – Direktør Jysk Vin, fo@jyskvin.dk, 86 404 444