Nyheder

SISU præsenterer ny spiller

28.06.2013

SISU har skrevet kontrakt med Joe Benjamin, der kommer til Gentofte-klubben fra Team FOG Næstved og samtidigt er Zach Moritz klar til endnu i sæson i SISU-trøjen. 

Selvom den kommende sæson i Basket Ligaen synes at være langt væk, og mange er klar til at gå på sommerferie, har SISU allerede nu det meste af stammen på herreholdet klar til 2013/14.

Der er foreløbig kun mindre ændringer i truppen. Mickey Dennis, Mikael Vincents Nielsen, Mike Flowers, David Harder, Ugis Promolds, Philip Bo, Mathias Glahn og Oskar Bonde fortsætter, og den amerikanske center Zach Moritz vender tilbage til sit andet år i klubben. Almir Zeco er i sin tredje sæson som Head Coach.

Joe Benjamin, der spillede for Team FOG Næstved i den netop afsluttede sæson, bliver ny mand i SISU. Han har tidligere også spillet for Aabyhøj, Virum og Hørsholm, og en af grundene til, at han flytter til SISU er, at han ønsker at få mere spilletid på sin position, og at han gerne vil være på et hold, der kan udfordre Bakken Bears og Svendborg Rabbits om guldet.

Med det sammenspillede hold skulle SISU have et godt udgangspunkt før den kommende sæson, og det vil blive interessant at se, om de for alvor kan presse de sidste 7 års DM-finalister.

Du kan se SISU`s foreløbige roster ved at klikke her

2013/14 kampprogrammet fastlagt

19.06.2013

Så er sæsonens kampprogram i BL faldet på plads og sæsonen 2013/14 skydes i gang tirsdag den 24. september kl. 19:00, hvor SISU i et rent københavnsk lokalopgør på hjemmebanen i Kildeskovshallen møder Hørsholm 79ers.

De øvrige kampe i spillerunde 1 ser således ud:

 • 25. september kl. 19:00 Team Fog Næstved - Værløse BBK

 • 25. september kl. 19:00 Svendborg Rabbits - Falcon

 • 26. september kl. 19:00 Bakken Bears - Horsens IC
   
 • 26. september kl. 19:15 Randers Cimbria - Aalborg Vikings (vises live på dk4) 

I årets Basketliga hvor 10 hold deltager spilles 27 runder i grundserien. Alle hold spiller mod hinanden 3 gange.

27. og sidste runde spilles torsdag den 13. marts kl. 19:15 hvor kampprogrammet ser således ud:

 • Aalborg Vikings - SISU

 • Værløse BBK - Hørsholm 79ers

 • Team Fog Næstved - Horsens IC

 • Falcon - Svendborg Rabbits

 • Bakken Bears - Randers Cimbria

Du kan finde det fuldstændige kampprogram her på siden under menupunktet fra sidst på ugen.

Bakken Bears skal spille Europa-Cup

19.06.2013

Bakken Bears' danske mestre skal spille Europa Cup i sæsonen 2013/14. Bakken Bears har sendt registreringspapirerne til FIBA EuroChallenge 2013/14 afsted. Det bliver femte gang - og første gang siden 2008/09 - at Bears deltager i Europa Cupen.

'Som forsvarende danske mestre er det naturligt at forsøge at tage det næste skridt i form af at forsøge at måle sig i den internationale konkurrence. Det bliver en stor udfordring for både spillere, trænere og organisationen', siger sportsdirektør Michael Piloz.

Flytningen til Vejlby-Risskov Hallen har givet det råderum, der er nødvendigt for at kunne deltage i Europa Cup, og det er målet at skabe nye sportslige højdepunkter i efteråret, hvor der forhåbentlig kommer mindst seks internationale kampe.

Bakken Bears deltog første gang i Europa Cupen i 2004/05 og kvalificerede sig videre fra en stærk pulje. Den deltagelse lagde kimen til en statistik der siger, at bjørnene er den mest vindende danske klub i Europa Cup'en, hvor det er blevet til 6 sejre og 1 uafgjort i 16 kampe.

Gruppespillet med de 32 højst rangerede / bedste hold starter den 5. november, men hvis Bakken Bears skal spille kvalifikationskampe til gruppespillet, afvikles disse 24. september og 1. oktober.
Der er lodtrækning til turneringen den 5. juli i München.

Formatet for EuroChallenge:
32 hold deles i otte puljer med fire hold i hver. Puljekampene spilles i november og december (tre hjemme- og tre udekampe).
Deltager mere end 32 hold i turneringen, spilles der Qualification Round. Her spilles en ude- og en hjemmekamp - datoerne er 24. september og 1. oktober.

De fire deltagelser:
2004/05: Deltagelse i FIBA Europe Cup. Vinder af gruppe med deltagelse af CAB Madeira (Por), Keflavik (Isl) og Reims (Fra). Tabte regional kvartfinale imod Novy Jicin (Tje) efter en sejr og et nederlag.

2005/06: Deltagelse i FIBA Europe Cup. Nr. 3 i gruppe med deltagelse af CAB Madeira (Por) og Eiffel Towers (Hol).

2007/08: Deltagelse i FIBA Europe Cup. Tabte Qualification Round imod KK Igokea (Bos).

2008/09: Deltagelse i FIBA EuroChallenge. Tabte Qualification Round imod Belgacom Liege (Bel).

Johnell Smith vender hjem til kaninerne

19.06.2013

Sølvvinderne fra Svendborg Rabbits bliver væsentlig forstærket  til den kommende sæson.

En af klubbens tidligere helt store profiler, Johnell Smith vender tilbage til det Sydfynske efter 2 år i Sverige.  

Udover at skulle føre Rabbits succesfuld gennem sæsonen, skal Johnell også fungere som træner i Svendborg Basketball Club.

Du kan læse hele nyheden på Rabbits hjemmeside

Aalborg Vikings er årets TV-klub 2013

11.06.2013

Her til aften er Aalborg Vikings af dk4 blev kåret til årets TV-Klub 2013 i Basketligaen.

Hvert år kårer dk4 en klub fra den danske Basketliga som årets tv-klub.

Denne pris gives til klubber, der har lavet en ekstraordinær god indsats, som betyder at tv-seere og publikum får en rigtig god oplevelse, og derudover står for en udvikling, der er positiv for dansk basketball. 

Du kan ved at klikke her, læse hele Kristian Hyldgaard fra dk4`s begrundelse for deres valg. 

Thomas Lærke til Bakken Bears

11.06.2013

22-årige Thomas Lærke til Bakken Bears efter fem år i USA og Spanien. Bearstruppen tæt på komplet.

Bakken Bears har indgået aftale med den stærke danske landsholdsspiller Thomas Lærke, der vender hjem efter fem år i udlandet. Thomas Lærke har spillet i verdens to stærkeste basketballnationer, USA og Spanien.

Lærke er opvokset i BK Amager og har også spillet i Falcon inden han rykkede til USA for at spille for Gainesville High School in Florida. Herefter gik turen til Las Vegas, hvor Thomas spillede for et af USAs bedste high schools, Findlay Prep. Her spillede han i øvrigt sammen med to spillere, der nu spiller i NBA.

Thomas Lærke tog herefter til Spanien og har spillet i LEB Gold, LEB Silver og EBA-rækkerne. I 2011/12 blev han kåret som den bedste europæiske spiller i EBA-rækkerne, og i 2012/13 har han taget endnu et skridt op og han snittede i den netop overståede sæson 17,1 point pr. kamp.

Den 22-årige forward fik sit internationale gennembrud i U18 B-EM i 2009, hvor han blev turneringens topscorer med hele 25,9 point pr. kamp. To år senere deltog han for Danmark i U20 B-EM, og her snittede han 19,4 point pr. kamp og supplerede med 8,6 rebounds pr. kamp - i turneringens top 10 i begge kategorier.

195 cm høje Lærke der nu er klar til at forsøge at spille sig på A-landsholdet, glæder sig til at komme hjem: 'Jeg har været 5 år i udlandet, og de sidste to har været meget hårde for mig, så jeg kunne godt tænke mig at komme til Danmark og spille. Bakken har altid været en klub, jeg har set som attraktiv på grund af deres professionalisme og høje niveau. Jeg glæder mig meget til at kunne konkurrere med de bedste spillere i Danmark hver dag til træning, og være i et godt miljø til at forbedre mig som basketballspiller.'

Bakken Bears nye head coach Ville Tuominen, som har peget på Thomas Lærke som en spiller han gerne vil arbejde med, siger: 'Thomas har et kæmpe potentiale som spiller, og jeg tror at det bliver en win-win situation for han og Bears så længe han er klar til at arbejde hårdt. Jeg er meget begejstret for at få ham på holdet og for at han føler at Bears ville være den bedste situation for hans basketballudvikling.'

Med Thomas Lærke i truppen, er Bakken Bears meget tæt på at være færdige med sammensætningen af truppen til sæsonen 2013/14. Truppen består af syv gengangere fra mesterskabsholdet fra 2012/13: Kristoffer Løwenstein, Andreas Jakobsen, Nicolai Iversen, Søren Ege, Christian Lindberg, Morten Sahlertz og Chris Christoffersen. Der er lige nu tilgang fra Kenny Barker (amerikaner - fra Jena, Tyskland) og Thomas Lærke. Endelig tilknyttes der spillere fra talentakademiet, ESAA.

Lindberg forlænger med Bakken Bears

11.06.2013

Den snart 30-årige forward, der senere på ugen skal afsted med landsholdet, spiller også i 2013/14 for Bakken Bears.

Christian Lindberg, der kom til Bakken Bears inden starten på sæsonen 2012/13, har forlænget sin aftale med den klub, hvor han vandt sit første danske mesterskab.

Lindberg, der kom fra Horsens IC og også har spillet i både Svendborg Rabbits og på college i USA, viste sig hurtigt som en spiller, der var med til at definere træningskulturen i Bakken Bears.

'Christian bidrager til hver evig eneste træning med hårdt arbejde og er en spiller, der altid bidrager med en masse energi, når han kommer på banen. Samtidig er Christian udenfor banen en fantastisk fyr, der har været et positivt løft for truppen', siger sportsdirektør Michael Piloz.

Christian Lindberg er glad for forlængelsen af aftalen: 'Jeg glæder mig til at tage endnu et år i Bears efter en fantastisk og lærerig sæson, hvor vi vandt the double. Det bliver en fed udfordring både personligt og som hold, og jeg glæder mig til at komme i gang med forberedelserne sammen med Ville og resten af holdet.'

Den 195 cm høje forward spillede 46 kampe i sæsonen 2012/13 og scorede 5,0 point pr. kamp i gennemsnit.

Se NBA-Finals direkte på dk4

06.06.2013

En lang sæson nærmer sig sit ultimative klimaks, NBA Finalen. Efter 82 kampe i grundspillet og nu tre runder af slutspillet overstået, er der to hold tilbage ud af de 30 der startede sæsonen.

Miami Heat, de forsvarende mestre, står overfor San Antonio Spurs. Spurs der har vundet fire mesterskaber med en af holdet store profiler, Tim Duncan, på holdet. Duncan kom indenfor i verdens bedste liga for 14 år siden. Her vandt han sit første mesterskab og nu kan han vinde endnu et!

I den anden lejr er den helt store stjerne LeBron James. Spillets bedste spiller i disse år er uden tvivl den vigtigste brik hos de forsvarende mestre. Han skiftede fra hjemstaten, Ohio, til det solrige og stjernespækkede Miami med et mål for øje: at vinde mesterskaber! Det første år blev det til en finaleplads. Året efter, sidste år, blev det til en guldmedalje med sejren over Oklahoma City Thunder.

Trekløver i begge lejre
Hos Miami Heat er The Big Three LeBron James, Dwyane Wade og Chris Bosh – men de tre store profiler hos San Antonio Spurs hedder Tim Duncan, Manu Ginobili og Tony Parker.

De to hold har mødtes to gange denne sæson – og begge hold har vundet én kamp, begge på udebane. Men begge tilfælde var stærkt plaget af afbud - pudsigt nok var det de vindende hold der var ramt af stjerneafbud!

Torsdag aften, natten til fredag, kl. 03.00 starter NBA Finalerne. Den 1. kamp spilles i Miami og du kan se den samt alle de resterende finaler direkte på dk4.

Program:
NBA Finals Kamp 1: Natten til fredag d. 6/7. juni kl. 03.00
NBA Finals Kamp 2: Natten til mandag d. 9./10. juni kl. 02.00
NBA Finals Kamp 3: Natten til onsdag d. 11./12. juni kl. 03.00
NBA Finals Kamp 4: Natten til fredag d. 13./14. juni kl. 03.00
NBA Finals Kamp 5: Natten til mandag d. 16/17. juni kl. 02.00
NBA Finals Kamp 6: Natten til onsdag d. 18/19. juni kl. 03.00
NBA Finals Kamp 7: Natten til fredag d. 20./21. juni kl. 03.00

Frederik HN forlader Bakken Bears

06.06.2013

Frederik Hougaard Nielsen flytter tilbage til Sjælland. I Bakken Bears er der ærgrelse over klubskiftet.

Efter to succesrige sæsoner forlader Frederik Hougaard Nielsen Bakken Bears. Den snart 25-årige guard har været en af styrmændene på et Bakken Bears-hold, der i de to sæsoner, han nåede at spille i klubben, vandt to danske mesterskaber og en pokaltitel. Klubskiftet begrundes med en flytning tilbage til Sjælland af hensyn til uddannelse og familie.

"Efter to fantastiske sæsoner hos Bakken Bears er klubben og jeg blevet enige om ikke at forlænge kontrakten.

Uddannelsesstart kombineret med en smule hjemlængsel er den primære årsag til, at jeg stopper. Bakken Bears har været meget forstående overfor min situation, og dialogen omkring mit klubstop er jeg klubben - specielt Michael Piloz - ekstremt taknemmelig for. Det skal understreges fra min side, at der ikke er blevet smækket med nogle døre eller brændt nogle broer i processen," siger Frederik Hougaard Nielsen.

Den 178 cm høje guard fortsætter: "Jeg har været enormt glad for at have min daglige gang i klubben igennem nu to år, og jeg kommer til at savne alle omkring klubben, organisationen og ikke mindst mine holdkammerater. Jeg har knyttet nogle bånd de seneste to år, der gør det at sige farvel endnu sværere, og jeg kommer til at savne kammeratskabet og de daglige drillerier, der har gjort det specielt at blive og at være en bjørn."

Klubbens sportsdirektør Michael Piloz siger: "Frederik har virkelig efterladt et positivt aftryk i klubben i sine to sæsoner, og det er ærgerligt, at han ikke bare stammer fra Malling eller Mårslet og altid har haft sit liv centreret omkring Aarhus. At Frederik smutter er som at slå op med en kæreste, man er virkelig glad for."

Frederik Hougaard Nielsen nåede at spille 86 kampe og scorede 5,1 point pr. kamp i gennemsnit.

Andreas Jakobsen fortsætter hos Bears

31.05.2013

Andreas Jakobsen, der netop har rundet 30 år, fortsætter hos Bakken Bears, hvor han har spillet siden 2005.

Andreas Jakobsen har i sine otte sæsoner hos Bears vundet seks danske mesterskaber og fem pokaltitler.

Andreas Jakobsen er manden, der virkelig kan løfte sit spil, når der er pres på - således spillede Andreas nogle af sine bedste kampe i den fjerde og femte DM-semifinale og i den syvende DM-finale.

Den 187 cm høje guard, der stammer fra Holbæk og inden Bears var to sæsoner i USA, er blandt landets bedste guards, og med ham på holdet bliver Bears igen blandt medaljefavoritterne.

Andreas Jakobsen siger: 'Jeg føler stadig jeg kan bidrage til holdet i jagten på flere titler. Jeg er meget spændt den nye sæson 1 i post-Jens-Jensen-æraen. Jeg glæder mig til en spændende trup med en blanding af unge og rutinerede - men ikke gamle - spillere.'

Aftalen gælder for en enkelt sæson.

Udover Jakobsen har Bears til den kommende sæson aftaler med Søren Ege, Nicolai Iversen, Chris Christoffersen, Morten Sahlertz samt amerikanske Kenny Barker.