Nyheder

Storsejr til Cimbria efter rodet start

09.10.2013

Randers Cimbria vandt her til aften en storsejr over rivalerne fra Falcon.

Efter en noget rodet affære i første periode hvor holdene fulgtes ad til stillingen 9-8, så kunne Cimbria trække fra til en periodeføring på 20-13. Bl.a. med 5 points i slutningen af perioden af Adrian Casas.

Anden periode blev en mere stabil præstation fra Randers Cimbria, specielt Charlie Burgess (Man of the match) trådte i karakter og skabte mange chancer for sine medspillere og scoringerne blev godt fordelt blandt Cimbria spillerne. Falcon holdt sig dog inde i kampen med 8 points af Durell Vinson.

Ved halvlegspausen var stillingen 37-28 til Randers Cimbria.

Efter halvlegspausen startede Falcon bedst og scorede hurtigt 5 points. Men igen blev det Cimbrias Charlie Burgess der viste niveau. Han scorede 10 af sine 16 points i 3. periode. Adrian Casas havde 9 points i perioden og viste mere af det potentiale som han leverer til træning.

Inden 4. periode var stillingen 70-46 til Cimbria og Cimbria kunne roterer flere spillere ind, således at alle Cimbria spillerne fik spilletid i kampen. Sidste periode blev en mere lige affære men Cimbria vandt alligevel perioden 15-13, bl.a. med 7 points af Rasmus Søby og med en samlet score på 85-59 var det en sikker sejr over gæsterne fra hovedstaden.

Topscore for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 16 points og 6 rebounds. Adrian Casas havde 14 points og 5 rebounds. Bonell Colas 12 points og 6 rebounds. Casper Stage levered flotte 10 points og 12 rebounds. Chris Nielsen havde i kampen 9 points, 9 assists og 5 rebounds.

For Falcon havde Durell Vinson 26 points og 18 rebounds.

Man of the match: Charlie Burgess

Randers Cimbria fritstiller Nick Fox

09.10.2013

Randers Cimbria og Nick Fox er i dag blevet enige om at stoppe samarbejdet.

Nick Fox der kom til Randers Cimbria fra USA i august, har haft svært ved at få det optimale ud af sit talent hos Kronjyderne og det er med gensidig aftale, at Nick Fox derfor er fristillet pr. dags dato.

Nick Fox nåede at spille tre ligakampe for Cimbria og snittede 20,8 minutter på banen, 8 points og tre rebounds.

Randers Cimbria ønsker Nick Fox alt det bedste i fremtiden, som forlader Danmark en af de nærmeste dage for at vende hjem til USA.

Lodtrækning til pokalturneringen

07.10.2013

DBBF har her til formiddag trukket lod til 1/8-finalerne i Landspokalturneringen.

Og der kommet et par interessante opgør op af hatten, hvor flere af BL-holdene skal op imod hinanden.

Bakken Bears har hjemmebane mod vinderen af kampen Børnshøj Basket/Team Fog Næstved og SISU og Værløse BBK skal kæmpe i et rent BL-opgør hvilket også gør sig gældende i Kaninhulen hvor Svendborg Rabbits får besøg af Hørsholm 79ers.

Hele lodtrækningen ser således ud:

 

 •  BMI Blodhounds - Aalborg Vikings
 •  USG - Stevnsgade BBK
 •  Bakken Bears - Børnshøj Basket/Team FOG Næstved
 • B71 Holstebro - Haderslev Corpia
 •  Odense BK - Virum BBK
 •  SISU - Værløse BBK
 •  Aarhus BF - Falcon/Høbas
 •  Svendborg Rabbits - Hørsholm 79ers

Kampene skal være spillet senest den 25. oktober.

Bears slår Cimbria efter rodet kamp

06.10.2013

Bakken Bears vandt sæsonens tredje sejr i lige så mange kampe efter et intenst opgør imod - inden kampen - ligeledes ubesejrede Cimbria. Bears vandt 89-82 efter en rigtig god start, som gav en 15-pointføring, og en ekstremt rodet afslutning.

Bears startede fremragende og holdt sig til holdets game plan. Der blev ikke givet mange åbninger til Cimbrias guardduo Charlie Burgess og Chris Nielsen, og Bears kunne oparbejde et forspring på 21-6 efter syv minutter. Den føring viste sig kampafgørende, om end Randers strittede godt imod. Charlie Burgess kom i gang sidst i perioden, men kunne ikke forhindre en Bearsføring på 32-17 efter ti minutter.

I anden periode syntes det lidt sværere for Bears at følge taktikken. Pludselig blev Bonell Colas og Chris Nielsen, der kun havde scoret to point hver i første periode, en del af kampen. De scorede til sammen 17 point i anden periode alene, og var med til at skære Bearsføringen til 50-43 inden Andreas Jakobsen sluttede anden periode med to trepointscoringer.

Foran med 13 point ved pausen er solidt, men ikke nødvendigvis nok mod et eksplosivt hold som Randers Cimbria. Det var dog Bears der startede bedst i tredje periode, og hjemmeholdet bragte sig foran 65-47. Så gik det stærkt for Cimbria, der gik på et 14-5 run og tredje periode sluttede 74-65.

Fjerde periode blev rodet. Bears scorede de første fem point, men så tog Cimbria over, og efter et 13-2 run var afstanden mellem holdene pludselig kun fem point - 80-85. Bears kunne dog afgøre kampen fra straffekastlinien efter en bizar afslutning med en høj intensitet og flere missede helt frie lay ups. Kønt var det ikke, men med en sejr fik hjemmeholdet det de kom efter.

Topscorer for Bears var igen Brandon Penn, der scorede 22 point, mens Kenny Barker supplerede med 17 pinde. I alt fem bjørne scorede et to-ciffret antal point.

For Cimbria var der tre trusler - Bonell Colas (22 point og 17 rebounds), Chris Nielsen (21 point) og Charlie Burgess (19 point, 5 assists, 5 steals). Ingen af de øvrige randrusianere scorede mere end fire point.

Bears spiller torsdag topopgør imod Svendborg Rabbits, men Cimbrias næste opgaver er onsdag, når Falcon kommer på besøg.

Tæt kamp til sidste sekund

04.10.2013

En kamp der var tæt fra start til slut og som først blev afgjort til aller-allersidst.

Skrevet af Svante Brink Email: hictvpresse@gmail.com

1. Qtr: Horsens IC vinder tip of og første angreb fører til 2 straffekast til Horsens IC’s Niels Krog. Han sætter desværre kun det ene. Zachary Moritz sætter 2 point på signalet, i SISU’s første angreb. Jonas Zohore bloker i den ene ende og score i den anden. Horsens IC og SISU skiftes til at være foran med 1 point.

1. Qtr. slutter med 2 point forspring til Horsens IC 22-20.

2. Qtr: Vedran Borovcanin åbner scoringen i 2. Qtr. med 2 point til Horsens IC. Calvin Haynes stjæler  bolden, giver den til Jesper Serritzlew, som sætter 3 point og Horsens IC starter således 2. Qtr. med et lille 8 points run, indtil Joe Benjamin score 2 point til 28-22.

Herefter bliver 2. Qtr meget tæt og slutter 41-38.

3. Qtr: Eric Vigansky scorer de første point i 3. Qtr. Et quarter der derudover byder på tv highlights, i form af dunk fra Jonas Zohore og Calvin Haynes. Haynes viser også hans ufattelige spring kraft, da han i ring højde afviser Mikael Vincents.

3. Qtr. ender helt lige 62-62 og der er dermed nulstillet forud for 4. og sidste qtr.   

4. Qtr: Horsens IC synes at komme godt fra start, med 2 point fra anfører Frederik Rungby og 3 point fra Calvin Haynes, der bringer Horsens IC foran med 5, 67-62. En 3’er fra henholdsvis Mickey Dennis og Joe Benjamin bringer dog SISU foran. 74-75. Et points føringen skifter hele tiden, indtil der kun er omkring 7 sekunder tilbage. Her afgør Mickey Dennis kampen på straffe, til SISUs fordel.

Kampen ender således 78-81.

Kampen fungerede samtidig som indsamling til Horsens IC’s bredde afdeling og formåede via forskellige metoder, at samle over 80.000 kr sammen.

Topscorer:
Horsens IC: Vedran Borovcanin (20 point) Calvin Haynes (19 point) Frederik Rungby (9 point)

SISU: Joe Benjamin (29 point) Mickey Dennis (17 point) Mikael Vincent (13 point)

Man of the match: Joe Benjamin (29 point)

Falcon vinder første kamp i BL

04.10.2013

Falcon kom ind til aftenens kamp med en snævert nederlag fra en tur til Svendborg mens Team Fog relativt nemt havde besejret Værløse hjemme.

Team Fog bringer sig hurtigt foran 0-6, da Falcon havde svært ved at finde rytmen i starten af kampen. Falcon kommer dog tilbage ved stillingen 8-8 og holdene følges af resten af perioden som slutter med en føren til Team Fog på 16-17. Det skulle vise sig at dette var den eneste periode de vandt.

Det var de 2 engelske spillere, Liam Potter og Henry Wilkins, der markerede sig bedste for Team Fog med 6 og 4 point. For Falcon så Darell Vinson ud til at være i godt spillehumør, men alle 5 startere kom på scoringstavlen.

2. periode var også meget tæt, men Falcon vinder den alligevel med 21-19 og bringer sig dermed foran 37-36 ved pausen.

Team Fog starter igen med et 0-6 run og Falcon halser lidt efter hele periode, først i de 20. minut kommer Falcon foran på et tip-dunk fra Iffe Lundberg.

Quincy Okolie gør et godt indhop og laver 6 points, mens Darel Vinson dominere for Falcon. Han går til pause med 14 points og 9 rebounds.

Team Fog starter 3. periode med en scoring fra Morgan Sabia og bringer sig foran 37-38. Det var sidste gang Team Fog var foran. Falcon evner at holde snuden foran et Team Fog der bruger deres fordel i størrelse til at søge meget inside til Potter og Okolie, ved at drive bolden til kurven. Samtidigt bygynder Falcon at ramme mere udfra – noget Team Fog ikke får gang i. Falcon vinder perioden 21-15 og fører 58-51 inden sidste periode.

Team Fog starter endnu en gang med et 0-6 run, bl.a. på 4 for 4 fra linjen af Alex Murphy og kommer på 58-57, men så tager Falcon et 21-2 run på de næste 6 minutter og kampen er afgjort. Skud udefra fra Christian Thomsen, Aske Thorsteinsson, Alexander Bak og Alexander Andersen samt de velkendt postmoves fra Darell Vinson kendertegner dette run. Tiden løber ud og Falcon vinder 85-66.

Topscorer for Falcon: Darell Vincon med 25, Christian Thomsen med 20 samt Alexander Bak med 12 og Iffe Lindberg med 12.

Topscorer for Team Fog: Quincy Okolie med 20p, Liam Potter med 12 samt Alex Murphy og Henry Wilkes med hver 12.

Man of the match: Darell Vinson fra Falcon: 25p, 18 rebounds, 3 blocks, 2 steals og kun 1 TO.

Dansk Basketinfo - Nyt nummer på gaden

03.10.2013

For 17. gang på 3 år udkommer dansk basketinfo i dag.

Det er med stolthed at DBJO kan offentliggøre dette nummer og forsikre om, at endnu en sæson med mediedækning af dansk basketball er sikret.

Læs om dansk landshold, liga, dameliga og kørestolsbasket. Interviews, analyser og historier om kultur og sporten vi alle elsker, og offentliggørelsen af sidste sæsons bedste basketball foto.

Du finder bladet ved at klikke her.

Og vinderne er

02.10.2013

I forbindelse med at der blevet åbnet op for Basketligaens Managerspil, ville alle der oprettede et hold senest fredag den 27. september, deltage i lodtrækningen om 3 VIP-kort gældende for 2 personer til alle kampene i årets Basketliga.

Mange nåede at tilmelde sig så der var rigtig mange lodder i bowlen, da de 3 heldige vindere skulle udtrækkes.

Vinderne, der kan se alle kampene i årets BL gratis, blev:

 

 • Sanne Hartig-Mikkelsen, Vipperød
 • Benjamin Dybro, Horsens
 • Vitus Mortensen, Holbæk

Kortene er på vej med posten.

Har du ikke tilmeldt dit hold endnu, kan det stadigvæk nåes. Årets managerspil starter på torsdag og slutter først når den sidste DM-finale er spiller.

Klik her for at tilmelde dig hold.

Bjørnene bed fra sig i crunch time mod Værløse

30.09.2013

I en tæt og underholdende kamp holdt Værløses unge mandskab stand til dybt ind i 4. periode i hjemmebanepremieren mod de danske mestre fra Bakken Bears.

Til sidst slap kræfterne dog op og de rutinerede bjørne kunne tage hjem til Århus med en sejr på 74-85.  

Bakken kom til Søndersøhallen med en overraskende komfortabel sejr i ligapremieren over Horsens IC, mens Værløse unge mandskab tabte klart ude til Team FOG Næstved. Oveni hatten blev Værløses amerikanske power forward Ferrakohn Hall skadet i sin debutkamp og er ude i nogle uger med brækket hånd.

Chris Chistoffersen starter inde og sætter fra starten Værløse unde pres under kurven. Bakken kommer foran 20-11, mens Tobias Tita og Pape Ba svarer igen inside med scoringer for Værløse. Sebastian Åris gør et fint indhop på guardpladsen for bjørnene med en flot assist. Perioden ender 15-22 til Bakken.

2. periode starter med en flot lang 3'er fra Værløses Troy Brewer fra Tobias Tita. Evan Thompson afslutter og over Big Chris efterfulgt at Peter Møller coast to coast lay-up. Bakken er dog fortsat i kontrol takket være solidt spil af Nicolai Iversen og Bakkens to amerikanere, point guard Kenny Barker og forward Brandon Penn.

Værløses bænk bidrager med scoringer at Marc Fabricius og David Knudsen. Halvlegen slutter 36-46.

3. periode med en 3'er fra Peter Møller og Bakken skifter midtvejs i perioden til 1-2-2 zonepres. Periodens highlight leveres af Brandon Penn på et flot presset reverse transition lay-up Værløse holder sig dog inde i kampen.

Axel Karason (4p, 12reb) slider og slæber og Peter Møller lukker perioden med en 3'er til 60-65.

Spænding i kampen før 4. periode, der starter med en Troy Brewer floater. Emil Henningsen bringer værterne tættere på med en treer. 65-68 til Bakken med 5:00 på uret, som nu viste hvorfor de er danske mestre. Anført af en solidt spillende Nicolai Iversen (18p, 5 ass) rykker Bjørnene forbi Værløse og vinder kampen 74-85.

Vendepunkt: Ved stillingen 69-74 med 4 minutter igen, begår Peter Møller en angrebsfejl på et drive under kurven. Herefter scorer Nicolai Iversen på et post move og assisterer derefter på et Brandon Penn lay-up. Morten Sahlertz slår det sidste søm i en med 3'er fra hjørnet fra Andreas Jakobsen.

Man of the match: Brandon Penn, Bakken Bears (27p, 6reb)

Vikings taber hjemme til Rabbits

28.09.2013

Basketligakampen mellem Aalborg Vikings og Svendborg Rabbits blev afgjort på tre minutter i fjerde periode.

Hjemmeholdet fra Aalborg havde fulgt godt med hele kampen, og havde netop reduceret til 66-70, da Svendborg kom ud af en timeout og vandt de næste tre minutter med 11-0. Det var Will Paul, der først brugte sin størrelse i feltet, og dernæst ramte et 3-point skud, der satte gæsterne igang. Så smed vikingerne bolden væk, og Kristoffer Gertz ramte endnu to 3-ere, og der stod 81-66 med fire minutter igen, og kampen var afgjort.

Det var ellers nogle bravt kæmpende vikinger, der uden Joe Burton og Søren Sørensen forsøgte at tage kampen op mod mesterskabsfavoritterne fra Sydfyn. Kampen var tæt indtil afslutningen, til dels fordi Vikings tvang Svendborg til at smide bolden væk 11 gange.

Vikingsforsvaret så i store perioder bedre ud, end det har gjort længe, især når Lasse Kristiansen var styrmand. Samtidig var Joey Haywood forrygende i første halvleg, hvor han havde 21 point. Det holdt kampen tæt, og ved pausen var storfavoritterne fra Svendborg kun foran med fem, 39-44.

Straks fra 2. halvlegs start åbnede gæsterne for sluserne, og efter fire minutter var scoren 39-56. Efter en timeout fik Vikings dog fat igen, og et 14-3 run gjorde kampen tæt de næste ti minutter, indtil Svendborgs store run til sidst.

Vikings coach James Vear var tilfreds med en del af spillet:
”Vi spillede godt i cirka 30 minutter, men i de sidste ti gik vi væk fra de ting, vi gør godt og Svendborg straffede os. Spillerne bliver nødt til at forstå, at vi kun kan vinde, hvis vi køber præmissen om at forsvar er det, der skaber sejrene.”

For Vikings var Joey haywood selvfølgelig en profil, men danske Mads Kofod viste igen sit værd med 18 point, og Lasse Kristiansen var tilbage på hjemmebanen efter næsten to års skadespause med 11 point.

For Svendborg var profilerne Johnell Smith med 22 point, Will Paul med 23 samt Claus Magaard og Mads Bloch med hver 13.