Nyheder

Dansk Basketinfo - Nyt nummer på gaden

20.03.2013

Februar 2013 hæftet har netop set dagens lys.

Du kan i det nyudgivne magasin blandt andet om de kommende semifinaler i både Basketligaen og Dameligaen.

Du finder bladet ved at klikke her.

Geof Kotila takker af som head coach for Team FOG Næstved efter 5 gode år

19.03.2013

Team FOG Næstved skal have ny head coach til den kommende sæson.

Efter 5 år i spidsen for Team FOG Næstved takker GeofKotila af som head coach. En beslutning der er helt hans egen og kommer ud fra et ønske om for en periode af have mere tid til familien og sine børn. Geof Kotila har foruden head coach positionen haft en fuldtidsstilling som lærer på idrætsefterskolen EVN ved Nyborg.

Team FOG Næstved har i den femårige periode under Geof Kotila udviklet sig enormt både på banen, men også udenfor banen, hvor man i dag har et af Basketligaens stærkeste organisatoriske set up.

I den femårige periode har Team FOG Næstved deltaget i kampen om 3 DM bronzemedaljer, hvoraf højdepunktet kom i sidste sæson, hvor holdet vandt sine første medaljer i DM turneringen. Team FOG Næstved har desuden fået en sølvmedalje i pokalturneringen under Geod Kotilas ledelse.
Geof Kotila og Team FOG Næstved har haft en længere dialog om beslutningen, og parterne forventer således stadig at fortsætte samarbejdet i en eller anden form.

Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen, fortæller således: ”Det er klart, at vi har et stort ønske om at fortsætte samarbejdet i en eller anden form med Geof. Det taler vi så om nu, og vi er begge positive overfor det. Vi har haft et fantastisk samarbejde gennem 5 år, og Geof har så meget viden omkring basketball og adgang til netværk i Danmark, at det vil vi naturligvis gerne beholde, så vi kan bygge videre herfra.”

Geof Kotila fortæller om baggrunden for hans ønske om at træde ind i en anden rolle: ”Vi har bevist gennem de sidste 5 år at vi kan være med i den absolutte top i dansk basketball. Selvom den forgangne sæson var en skuffelse så kommer min beslutning om at stoppe fra det faktum at klubben og jeg har forskellige behov. Jeg er først og fremmest meget taknemmelig for den støtte fra alle de mennesker omkring klubben gennem de sidste 5 sæsoner. Andreas har bygget et stærkt fundament og jeg mener at programmet er langt stærkere end da jeg kom for 5 sæsoner siden. Team FOG Næstved har behov for og fortjener en fuldtids træner der kan tage programmet til det næste niveau og jeg er spændt over at se på hvilken rolle jeg kan have i at nå det mål.”

Team FOG Næstved har i de sidste 5 sæsoner oplevet en markant fremgang på alle områder. Selvom sæsonen 2012/2013 sluttede under forventningerne rent sportsligt, så kan klubben konstatere en fortsat stigning i tilskuertallet, en markant øget interesse for basketball og en unik sponsoropbakning. Man kan således i dag tælle hele 165 erhvervssponsorer i erhvervsklubberne, og det er faktisk unikt. Samtidig er man blevet stærkere og stærkere organisatorisk gennem perioden.

”Vi føler, at vi har et rigtigt godt ståsted. Vi har været inden i en kæmpe udvikling og på trods af en svær sæson, så kan vi se fremgang på alle andre parametre. Det betyder, at vi har en god base at komme videre fra. Vi skal nu bygge videre til fremtiden, og vores ambitioner er bestemt ikke lagt på hylden. Vi ønskeat være med helt fremme” udtaler direktør Andreas Larsen.

Team FOG Næstved har allerede nu modtaget flere spændende kandidater til head coach positionen. Rygter i basketballbranchen om head coach positionen har øget interessen. Klubben forventer således, at man kan finde en fuldgod erstatning. Den nye head coach skal bære holdet ind i fremtiden, hvor ambitionen naturligvis er at være med helt fremme i den bedste danske basketballliga.

Nedrykningsdramaet fortsætter

19.03.2013

Denne onsdag fortsætter nedrykningsspillet mellem Aalborg Vikings og BC Aarhus.

Det er blevet til kamp fire, efter BC Aarhus fik hevet en overbevisend sejr hjem i kamp tre på hjemmebanen i Århus.

Vikings var foran 2-0 i serien og kunne med en sejr have lukket nedrykningsspillet. BC Aarhus vandt uden at møde ret meget modstand, mens Vikings lignede et hold, der mente at med en 2-0 føring i serien, var det ikke nødvendigt at spille hårdt, for at vinde.

BC Aarhus udnyttede den manglende attitude hos Vikings. Dermed står der nu 2-1 i nedrykningsspillet og den fjerde kamp skal nu spilles i Aalborg Stadionhal.

BC Aarhus har hele året været et af de bedste forsvarshold i ligaen, mens det har været angrebet, der har haltet lidt. Den trend formåede Vikings at udnytte i de første kampe, hvor Århus blev holdt til henholdsvis 65 og 68 point over 40 minutter. Samtidig var der lange perioder, hvor BC havde overordentligt svært ved overhovedet at finde kurven. I kamp et var der en syv minutters periode, hvor BC kun scorede fem point, mens der i kamp to var en seks minutters periode, hvor det kun blev til to point.

I kamp tre var det meget anderledes. Selv når Århusspillerne missede, fik de tilkæmpet sig rebounden, og fik en ny chance for at score. Derfor endte de på hele 78 point, hvilket afgjorde kampen.

Head coach Mads Olesen også et klart budskab på, hvordan kamp fire skal spilles:

"Vores attitude i kamp tre var simpelthen ikke god nok og holdet skal ud og vise den attitude, der vandt os de to første kampe i serien. Vi kommer også til at spille med et publikum i ryggen, der kan bære os frem og vi vil gerne sikre dem dansk topbasket her i hallen til næste sæson på hjemmebanen."

Det kommer helt sikkert også til at hjælpe, at Milan Bjegovic og Luis Guzman igen er fri for sygdom. Især Milan Bjegovic har været vigtig for Vikings. BC har ingen spillere, der kan matche op med Bjegovics størrelsesmæssigt, hvilket gør ham uundværlig i både forsvar og angreb.

I de første kampe har Vikings vundet med sammenlagt 27 point, når Bjegovic har været på banen, men i torsdagens nederlag tabte vikingerne med hele 19 point i Milans minutter. Så med en rask spillertrup i Aalborg Vikings, er chancerne for en sejr forbedret.

Der er lagt op til endnu et tæt opgør mellem de to nedrykningskandidater og kamp fire i Aalborg Stadionhal vil du ikke gå glip af. Kanalsport vil sende kampen live på deres hjemmeside og på Kanalsports tv kanal fra klokken 18.45.

Tidligere resultater i nedrykningsspillet:
BC Aarhus - Aalborg Vikings: 84-76
Aalborg Vikings - BC Aarhus: 72-68
BC Aarhus - Aalborg Vikings: 78-61

Indbyrdes kampe i indeværende sæsons grundspil:
BC Aarhus - Aalborg Vikings: 97-90
Aalborg Vikings - BC Aarhus: 64-54
Aalborg Vikings - BC Aarhus: 77-81

Horsens IC gør det af med Team Fog Næstved

15.03.2013

I et velbesøgt Forum Horsens spillede HIC sig i aften i
semifinalen, efter er sikker sejr på 110-93 over Næstved.

Det var et Næstved hold med ryggen mod muren efter to nederlag i træk. Samtidig måtte Næstved undvære topscorer Caleb Walker der var ude med en hjernerystelse.

HIC og især Skyler Bowlin og Keane Thomann kom ud klar fra starten. De scorede HIC’s første 15 point og bragte HIC foran 15-6. Næstved ville dog ikke ligge sig ned med det samme og kæmpede sig tilbage. Det var især Quinton Doggett og Julian Mcfarlane der førte sig frem. Efter første periode var HIC foran 25-22.

Anden periode blev et festfyrværkeri af angrebsspil, mens der ikke var meget fokus på det defensive spil. Næstved havde især svær ved at styre Keane Thomann og den store amerikaner scorede efter behag. Også Darko Jukic meldte sig ind i kampen, blandt andet med et monster dunk. For Næstved fortsatte Doggett sit gode spil, men også Joe Benjamin kæmpede godt. Til sidst fik HIC en lille smule styr på forsvaret og kunne trække fra inden pausen. Ved pausen var stillingen de noget uvante cifre 61-51.

I tredje periode startede HIC forsvaret noget bedre op, og efter godt fire minutter var HIC foran med 17 point. Daniel Friedrich meldte sig for alvor ind i kampen og Thomann blev bare ved. Efter tredje periode førte HIC med 19 point og kampen virkede afgjort, og det var den også. Med seks minutter igen bringer HIC sig foran med 25 point og det ligner en ydmygelse af Næstved. De unge HIC talenter kommer på banen og Tobias Reinholdt markerer sig med et dunk og et no look pass. Også Niels Krogh kommer på banen og gør det fornuftigt. 
Det hele ender med en sikker og fortjent sejr på 110-93, og Næstved kan holde sommerferie, mens HIC kan gøre sig klar til semifinalerne mod Bakken Bears.

Bedste mand for HIC var Keane Thomann, men også Darko Jukic, Skyler Bowlin og Daniel Friedrich spillede godt. For Næstved var bedste mand Quinton Doggett, mens Joe Benjamin kæmpede godt.

For HIC scorede Keane Thomann 31 og for Team Fog Næstved satte Quinton Doggett 38 point.

Rabbits er også semifinaleklar

15.03.2013

Med endnu en sejr over Værløse er Svendborg Rabbits nu også klar til semifinalerne.

Modstanderen hedder i de næste kampe Randers men det blev først klart efter en lidt tøvende indsats mod Værløse. Kaninerne vandt kampen med 10, 98-88 efter perioderne 19-25, 26-15, 27-24 og 26-24.

Den gameplan cheftræner Craig Pedersen havde lagt til dagens kamp blev fulgt af kaninerne straks fra kampstart. Det var et fuldt koncentreret Rabbitsmandskab der startede klart bedst og hurtigt kom foran 8-3 og 12-5 men så faldt kaninerne helt ud af kampen. Koncentrationen slap op og mistede bolde i hobetal til kaninerne og Værløse slog igen især med fremragende spil af de to amerikanere Richard Delk og Justin Baker og 8-20 og Værløse vinder helt fortjent 1. periode.

Kaninerne var på ingen måde overbevisende og spillet hang slet ikke sammen.

Martin Mariegaard var den sidste der scorede for kaninerne i 1. periode på en treer og han fulgt flot op staks fra 2. periodes start med mere af samme skuffe. Donald Rutherford og Mikkel Plannthin med de næste 10 points og så slår Værløse igen næsten samtidig med, at cheftræner Thomas Silfen forlader hallen og dermed årets sidste kamp for sit hold. Silfen havde konstant øjnene på sin mobiltelefon for der var familieforøgelse på vej og turen gik efter knap halvdelen af kampen retur til Herlev Hospital, hvor denne store begivenhed skulle finde sted. Held og lykke til Thomas herfra Svendborg.

Assistcoach Peter Åbling tog over og Værløse tog ansvar med 8 points i træk inden kaninerne sluttede bedst inden pausen med et run på 11-2 og halvlegsføring 45-40.

Nu måtte Værløse da snart bryde ned tænkte de godt 400 fremmødte men nej. Værløse fortsatte med at kæmpe og troede genne hele kampen på, at de kunne flytte kamp 4 til Søndersøhallen. Kaninernes koncentration og især Greg Washington ville det anderledes. Han var sammen med Mikkel Plannthin, Adama Darboe og Donald Rutherford igen kernen og vejen til sejr. Det firkløver gjorde igen forskellen og stille og roligt øgede kaninerne afstanden til Værløse. Forspringet blev øget til 10-12 points men det var ikke på særligt stabilt spil for der kom aldrig rigtig flow i kaninernes angreb.

Inden de sidste 10 minutter førte Svendborg Rabbits med 8, Værløse var igen dygtige og Delk og Baker skal fremhæves for en flot indsats. Peter Møller fulgte flot med og viste sit enorme talent ligesom Kristoffer Gertz også viste sit for kaninerne med flere flotte drives mod kurven og sikre scoringer på straffekast, for Værløse kunne ikke stoppe stortalentet fra Svendborg uden at fejle.

De føste 5 scoringer i sidste periode var alle trepointsscoringer. Tre fra Værløse og to fra Svendborg Rabbits. Så tog Greg Washington igen over og scorede 11 points der sammen med flot spil fra Adama Darboe gjorde at forspringet sneg sig op på 17, 90-73. Værløse måtte da så være ude af den kamp, men nej, holdet kæmpede sig på svære skud tilbage og med tre trepoinsscoringer var afstanden pludselig nede på 8 og spændingen tilbage i kampen. Darboe og Washington igen ved fuld koncentration og de kunne øge, sammen med endnu to sikre straffekast fra Gertz. Kampen forholdsvis sikkert i hus med 98-88 og Værløse kan holde sommerferie.

For Svendborg Rabbits scorede Greg Washington i dag 25 og hentede 12 rebounds, 21 til Adama Darboe og 7 assists, 18 til Donald Rutherford og 11 rebounds, 13 til Mikkel Plannthin og 4 assists, 8 til kaptajn Mariegaard, 7 til Kristoffer Gertz og 6 til Claus Magaard.

For Værløse scorede Justin Baker 28 points, 26 til Richard Delk, 16 til Peter Møller og 10 til Axel Karasson.

Randers vinder igen over SISU, 70–80

14.03.2013

Kronjyderne indløser billetten til semifinalerne.

SISU prøvede igen i dag at hamle op med et tændt Randers-hold i Kildeskovshallen, men kunne ikke holde især Bo Colas tilbage. Randers gør rent bord og skal nu spille mod Svendborg Rabbits i semifinalerne.

Randers startede igen med raketfart i aftenens kamp, ligesom de gjorde i mandags. Bo Colas lavede et alley-oop med assist fra Miguel Ortega, og så var tonen lagt. Bo scorede 12 og Damian Ocaña 10 point i første periode, og så var SISU allerede nede i et 18–33 hul.

Hjemmeholdets center, Zach Moritz, som blev skadet i den første kvartfinale, var ikke på holdkortet i dagens kamp, hvilket var en klar svækkelse i reboundspillet.

Anden periode gik bedre for SISU, og Randers gik ned i tempo. Mikael Vincents Nielsen kom i gang med 11 point i perioden, og assisteret af Mickey Dennis og David Harder blev pauseresultatet respektable 46–49. Fornyet håb for SISU før anden halvleg.

I tredje periode prøvede SISU at stække Bo Colas, men så kom Chris Nielsen og Casper Stage bare i gang, og SISUs angreb hang ikke ordentligt sammen. 56–68 efter tredje periode.

SISU prøvede at komme tilbage i fjerde periode med bl.a. 9 point fra Mikael Vincents Nielsen, men nåede ikke at komme tættere på end 7 point. Bo Colas lavede 9 point i perioden og endte med en effektivitet på 52 og imponerende 23 rebounds.

Så er det slut med denne sæson for SISU, der noget skuffende ikke kunne vinde bare en enkelt hjemmekamp i kvartfinaleserien.

Randers derimod spiller deres første semifinale mod Svendborg Rabbits den 25. marts, og så bliver det spændende at se, om de kan fortsætte de gode takter mod de sydfynske vicemestre, der har spillet en overbevisende kvartfinaleserie mod Værløse (3–0 i kampe).

Topscorere:
SISU: Mikael Vincents Nielsen 23 point, 8 rebounds, 3 assists; Mickey Dennis 16 point, 8 rebounds, 8 assists; Mike Flowers 13 point, 6 rebounds, 2 assists.
Randers Cimbria: Bo Colas 29 point, 23 rebounds, 5 assists; Chris Nielsen 16 point, 5 rebounds, 3 assists; Damian Ocaña 14 point, 5 rebounds, 1 assist.

BC Aarhus lever endnu

14.03.2013

Det skulle blive endnu en drabelig, intens og til tider fjendsk (på den gode måde) affære mellem BC Aarhus og Aalborg Vikings.

BC Aarhus vandt med 78-61, men resultatet lyver, da det var en særdeles tæt kamp, der først blev afgjort i 4. periode.

Serien har i den grad udviklet sig til en medrivende affære.
Der er ingen tvivl om, at BC Aarhus og Aalborg Vikings står godt til hinanden og formår at spille tætte kampe.

BC Aarhus lagde bedste fra land. Rasmus Søby og Randy Dezouvre startede godt for hjemmeholdet både i forsvaret og i angrebet. Det var tydeligt, at Rasmus Søby havde noget at bevise efter, at han på grund af en diskvalificerende fejl i kamp 1 og efterfølgende karantæne ikke kunne hjælpe holdet i kamp 2. Søby spillede med intensitet i forsvaret og satte tonen for hjemmeholdet.

Aalborg Vikings kom dog hurtigt igen. Milan Bjergovic spillede igen solidt og gjorde det svært for BC Aarhus med sin fysiske tilstedeværelse under kurven. Antony Jones spillede sig op i angrebet og havde flere gode aktioner. Ronny Lajer sluttede 1. periode flot af, hvilket gav føring til BC Aarhus med 26-20.

BC Aarhus startede 2. periode bedst og havde i mAidten af 2. periode en føring på 8 point, men Aalborg vikings blev ved med at kæmpe sig tilbage i kampen. BC Aarhus gik i stå i angrebet på grund af Aalborgs gode forsvar. Samtidig fungerede tandemen Rune Lauridsen og Luis Guzman godt i angrebet.

Det virker som om, at når Rune Lauridsen er på banen får Luis Guzman og Antony Jones mere plads i angrebet. Det blev udnyttet og Antony Jones kunne bringe Aalborg Vikings i spidsen med en 3’er. 39-41 med 2 minutter tilbage af 3. periode. BC Aarhus sluttede dog bedst af og en 3’er af Jakob Wang gav en halvlegsføring til BC Aarhus på 42-41.

3. periode blev uhyre tæt. Det blev gået til vaflerne og spillet hårdt fra begge mandskabers side. Der blev kæmpet om enhver bold. BC Aarhus havde dog mere vilje i kampen, hvilket blev illustreret af Jakob Wang, der selv efter en fløjtet høj bold tilkæmpede sig bolden. Han sendte et klart til resten af BC Aarhus holdet: Vi skal vinde denne her kamp! BC Aarhus sluttede bedst af og Gudni Valentinus havde et godt ind hop, der bragte BC Aarhus i spidsen med 56-53 efter 3. periode.

Antony Jones bragte næsten balance i regnskabet i starten af 4. periode med 2 point fra linjen. BC Aarhus fik dog lidt momentum og kom i spidsen med 62-55. Herefter udspillede der sig en lang stillingskrig, hvor ingen af mandskaberne kunne få bolden i kurven trods mange forsøg. BC Aarhus fik dog først hul på bylden og Charles Funches spillede sig i den grad op i 4. periode.

BC Aarhus begyndte at skabe afstand med 5 minutter tilbage af kampen. Aalborg Vikings forsøgte sig, men trods flere forsøg virkede det som om, at gassen var gået af ballonen.

Tændingen var høj. Milan Bjergovic og Charles Funches var ved at komme i infight, men dommerne bevarede roen og undgik nogle kald, der kunne afgøre kampen. Stor ros til dommerne for at bevare roen i en højspændt affære.

BC Aarhus blev ved med at udnytte Aalborg Vikings svagheder og kampen blev lukket helt ned fra straffekastlinjen blandt andet på sikre scoringer af Anton Elsner. BC Aarhus holdt liv i serien med en sejr på 78-61.

Der var mange medrejsende fans fra Aalborg Vikings, hvilket gav en god stemning. BC Aarhus fans og Aalborg Vikings fik i den grad udfordret hinanden på lægterne, men det var BC Aarhus fansene, der kunne trække det længste strå og med stående ovationer kunne klappe hjemmeholdet af banen.

Topscorer for BC Aarhus blev Charles Funches med 20 point og for Aalborg Vikings Antony Jones ligeledes med 20 point.

Bakken Bears klar til semifinalerne

14.03.2013

Efter sejr i den tredje DM-kvartfinale over Hørsholm 79ers, er Bakken Bears videre til semifinalerne.

Det er 17. år i træk at Bakken Bears er blandt landets fire bedste hold. Bears vandt i overvegen stil 90-68 over et Hørsholm, der manglede head coach Bogdan Karaicic pga. karantæne.

Første periode startede med Bears som det styrende mandskab. Bjørnene kom foran 13-2 inden en time out til udeholdet medførte et 15-0 run, og dermed stillingen 13-17! Så scorede Bears otte point - Andreas Jakobsen seks af dem - inden Hørsholm sluttede med en treer. 21-20 til Bears efter 10 minutters underholdende spil.

Hørsholm bragte sig foran med anden periodes første scoring, men herefter gik Bears på arbejde. Et 11-2 run og senere i perioden et 12-2 run sikrede et overtag til hjemmeholdet inden pausen. Andreas Jakobsen var mest scorende for Bears med ti point, mens Rasmus Stolbjerg havde scoret syv for udeholdet.

I tredje periode startede Bears ufokuseret, og Hørsholm fik reduceret bjørneføringen til 38-46 inden Bears fik gang i sammenspillet. Morten Sahlertz fik scoret et par gange efter meget gennemspillede angreb. Bears fik hurtigt øget føringen til at være på over 20 point og dermed punkteret den sidste smule spænding. Føringen efter tredje periode var på 74-51 - Andreas Jakobsen sluttede med at score otte af bjørnenes sidste ti point.

Fjerde periode startede med dunks fra begge Bears-importspillerne, Marvell Waithe og Charlie Parker. Bears bragte sig foran med over 30 point inden Charlie Parker måtte udgå med en ankelskade. Hørsholm sluttede kampen godt af, anført af Atila Kovac, der scorede 10 point i sidste periode.

Bakken Bears møder Horsens IC i DM-semifinalerne, der starter den 25. marts. I den anden semifinale møder Svendborg Rabbits og Randers Cimbria.

Hørsholms sæson sluttede med nederlaget - Hørsholm kan se tilbage på en sæson, der bragte klubben i pokalfinalen, men også en sæson, hvor det kun meget sjældent lykkedes at have alle spillere klar på samme tid.

Topscorer for Bakken Bears blev Andreas Jakobsen, der scorede 21 point. Marvell Waithe supplerede med 15 point, og altid solide Nicolai Iversen, der også fik leveret et flot dunk i tredje periode, scorede 10 point.

For 79ers scorede Brenton Butler 17 point, mens Atila Kovac scorede 14 pinde og Bojan Marinkovic smed 10 point på tavlen.

Hørsholm 79ers uden Head Coach i torsdagens kvartfinale

13.03.2013

Til den 3. kvartfinale mod Bakken Bears og måske sidste kamp for Hørsholm 79ers i denne sæson, må holdet undvære sin Head Coach Bogdan Karaicic.

Bogdan blev i kvartfinale 2 mandag aften i Fire Arena, diskvalificeret i 1. periode efter at have fået 2 tekniske fejl.

Denne episode har DBBF`s TU takseret til 1 spilledags karantæne.

Bakken Bears er foran 2-0 i kampe og kan med en sejr torsdag aften spille sig i semifinalen. 79er skal vinde for ikke at kunne gå på tidlig sommerferie. 

Du kan se kendelsen ved at klikke her. 

Se SISU - Randers Cimbria gratis

12.03.2013

Det er vind eller forsvind for SISU. Randers Cimbria skal besejres, såfremt drømmen om en semifinaleplads skal bevares.

Randers Cimbria har nemlig vundet de 2 første kampe så nu er der lagt op til en brag af en kamp i Kildeskovshallen på torsdag. 

I kamp 2 scorede Randers Cimbria imponerende 43 point på en periode og Chris "hotshot" Nielsen 21 point på 5 minutter. Nu er SISU klar til pay-back time.

Kom i Kildeskovshallen på torsdag kl. 19:00. Du kommer gratis ind og tag endelig alle dine venner med. Men kom i god tid for der bliver rift om pladserne når The Crazy Gang fra Kronjylland kommer forbi.

Du finder din gratis billet her.