Nyheder

Rasmus Søby i karantæne

08.03.2013

BC Aarhus bliver svækket i lørdagens kamp i nedrykningsspillet mod Aalborg Vikings.

I kamp 1 i Aarhus Stadionhal blev en af holdets profiler, Rasmus Søby diskvalificeret i slutningen af kampen.

Indberetningerne fra kampens dommere er nu blevet færdigbehandlet og det har resulteret i 1 spilledags karantæne.

Du kan se kendelsen og tidligere kendelser her. 

Fotos fra Bakken Bears - Hørsholm 79ers

08.03.2013

Bakken Bears faste fotograf Per Wied fangede disse pletskud, fra den 1. kvartfinale mellem Bakken Bears og Hørsholm 79ers.

Fotos fra SISU - Randers Cimbria

08.03.2013

SISU`s faste fotograf James Hjertholm fra i Kildeskovshallen torsdag aften til den 1. kvartfinale mellem SISU og Randers Cimbria.

Rabbits sejrer sikkert

08.03.2013

Med periodecifrene 24-21, 18-15, 26-19, 18-16, og en til sidst sikker sejr på 86-71, sikrede Svendborg Rabbits sig første stik i bedst af 5-serien mod Værløse torsdag aften i Svendborg Idrætscenter.

Opgøret var imødeset med spænding fra kaninerne og deres fans, da de seneste 2 - lidt betydningsløse - opgør, bla mod Værløse, var tabt, og spørgsmålet var om kaninerne igen kunne komme op på hesten.

Og starten var også lidt usikker for begge hold med mange mistede bolde og det var gæsterne der først fik lidt styr på spillet og kunne bringe sig foran med 6-12 midt i perioden.

Med indskiftede Martin Mariegård, kom der lidt mere pres i forsvaret, og selv om Værløse kunne bringe sig foran med 10-17, lavede kaninerne et 10-0 run hvor Washington dominerede luftrummet i begge ender, bla med 7 offensive rebounds. Kaninerne kunne holde de 3 point forspring til perioderesultatet 24-21.

Rabbits fortsatte spillet i starten af 2. periode, med et par hurtige scoringer, og kunne bringe sig foran med 6-7 point. En indskiftet Niels Degn, kvitterede med 2 3-ere indenfor et par minutter, og bragte kaninerne foran med 10, 34-24.

Gæsternes Peter Simonsen svarede dog igen med samme mønt, 2 3-ere og kampen var igen lige 34-30 og med en scoring af Justin Baker blev det 34-32. De næste par minutter blev bortset fra en enkelt scoring mest præget af missede skud, men til sidst i perioden kunne kaninerne igen trække lidt fra til halvlegsresultatet 42-36.

I 3 quarter var starten igen lige, men efterhånden fik hjemmeholdet et lille overtag, bla med solidt spil af Greg Washington, samt en 3-af Claus Magaard, og kunne igen bringe sig foran med 10 point, og da Darboe med sin eneste 3-er i kampen (på 7 forsøg), efterfulgt af Plannthin også med en 3-er, var kampen efterhånden sikkert styret af værterne hvor de største trusler fra gæsterne var deres 2 amerikanere, Justin Baker og Richard Delk, og før sidste periode førte kaninerne med 68-55.

Sidste periode var fra start styret flot af kaninerne, og da de kunne bringe sig foran med 23 point, var kampen afgjort, og kaninerne sparede lidt på de bærende kræfter på holdet og der var spilletid til bænken og slutresultatet blev 86-71.

For kaninerne scorede Greg Washington 19 p og 17 reb, Donald Rutherford 17 p og Mikkel Plannthin 16.

For Værløse scorede Justin Baker 27 point og Richard Delk 21 point.

Horsens IC vinder kvartfinale 1 mod Team Fog Næstved

08.03.2013

HIC vandt til aften første kvartfinale mod Næstved med 100-84.

De gule kom godt fra start og førte hurtigt med 7-0, og alle point var signeret af Darko Jukic. Næstved kæmpede sig tilbage og især Quinton Dogget gav HIC problemer. Dogget havde 8 point i første periode. Keane Thomann fik hurtigt to fejl og måtte en tur på bænken, hvilket gav mere plads til Næstved under kurven. For HIC scorede Darko Jukic 9 point.

I anden periode fik Næstved et lille hul på fem point, men HIC kæmpede sig tilbage. Skyler Bowlin var varm i perioden, hvor han scorede 14 point. For Næstved scorede Caleb Walker 10 point. Begge hold havde ikke det bedste forsvar og der var mange scoringer. Til slut mod perioden trak HIC fra og var ved pausen foran med 58-51.

Tredje perioden startede meget rodet med flere turnovers til begge hold. Alex Murphy begyndte at tage ansvar for Næstved, mens Skyler Bowlin styrede spillet for HIC. Den lille amerikaner scorede og assisterede, og Næstved havde meget svært ved at styre ham. På buzzeren sætter Bowlin en lang treer så HIC er foran med 77-70 inden fjerde periode, og intet var afgjort.

I fjerde quarter dominerede HIC og kom hurtigt foran med 82-71. Næstved prøvede flere gange at komme tilbage men helt tæt blev det aldrig. Skyler Bowlin var kampens helt store oplevelse. Skyler scorede 32 point og uddelte 9 assists. Også Darko Jukic spillede stærkt med 27 point. Derudover var det tydeligt at Frederik Rungby har været savnet i de seneste kampe, og han spillede også en flot kamp. For Næstved var bedste mand Caleb Walker, mens Quiton Dogget spillede en god første halvleg.

Næste kamp i serien er på mandag i Næstved. En kamp der vises på DK4.

Resultat med periodescore 100-84 (23-24, 35-27, 19-19, 23-14)

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 32, Næstved Caleb Walker 25

MOM Skyler Bowlin 32 point, 9 assists,

Randers Cimbria vinder en barnburner over SISU, 88–84

07.03.2013

Godt SISU-spil i første halvleg holdt ikke til hele kampen.

Kampen blev afgjort i de sidste minutter, da SISU var blevet trætte og havde mistet fokus i forsvar og angreb.

Periodecifrene 27–21–18–18 for SISU, og 19–22–22–25 for Randers, viser, hvordan kampen udviklede sig.

SISU begyndte kampen med gode takter. Godt forsvar og rebounding fra Zach Moritz og andre lukkede Basket Ligaens topscorer og bedste rebounder, Bonell Colas, ned. Damon Smith lavede 13 point i første periode, mens Bonell Colas kun fik sat 3 point, og Chris Nielsen 7, på tavlen. SISU førte 27–19.

I anden periode kom Randers mere med, og Chris og Patrick Nielsen og Casper Stage holdt Cimbria inde i kampen, mens Bonell Colas også hér kun lavede 4 point. Imens meldte Mike Flowers sig ind i kampen og var 3 for 3 bag 3-pointslinjen. Anden periode endte 48–41.

I tredje periode trådte Randers på speederen, mens SISU langsomt gik i stå. Miguel Ortega og Damian Ocaña begyndte at skabe problemer for SISUs forsvar og Bonell Colas fik skabt sig mere spillerum under kurven. SISU fastholdt en lille føring grundet scoringer fra flere spillere og tredje periode sluttede 66-63.

I starten af fjerde periode scorede Damian Ocaña en 3’er, og så var det helt lige, 66–66. Randers kom foran 71–72, og det lykkedes dem at holde føringen resten af kampen. Men SISU havde dog alligevel muligheder for udligning. Bagud 78–83 med 13 sekunder tilbage scorede Mickey Dennis en dyb 3’er til 81–83, og Mike Flowers scorede en dyb og presset 3’er til 84–85 med 6 sekunder tilbage. Men de nødvendige fejl for at få endnu et par angreb kostede dyrt, og en Randers angrebsrebound på det andet straffekast med 4,9 sekunder tilbage kostede dyrt, og gjorde at kampen blev afgjort med de sidste 2 point fra Randers.

Nu ser Randers frem til et endnu venligere hjemmepublikum på mandag i det jyske, og SISU skal forsøge at lære fra dagens kamp, hvordan Randers kan besejres, så serien kan udlignes til 1-1.

Kampens spillere:
SISU: Mickey Dennis 15 point, 4 rebounds, 8 assists; Zach Moritz double-double 13 point, 13 rebounds, 1 assist; Damon Smith 19 point, 3 rebounds, 2 assists; Mikael Vincents Nielsen 14 point, 1 rebounds, 9 assists; Mike Flowers, 14 point, 2 rebounds og 4/5 fra 3 points i 17 minutter.

Randers Cimbria: Bonell Colas 21 point, 18 rebounds, 2 assists; Chris Nielsen 20 point, 7 rebounds, 3 assists; Damian Ocaña 19 point, 5 rebounds, 2 assists; Miguel Ortega 12 point, 2 rebounds, 4 assists; Patrick Nielsen 10 point, 5 rebounds.

Bears vinder planmæssigt over 79ers

07.03.2013

En blændende tredje periode, der blev vundet 32-12, gav Bakken Bears en glimrende start på DM-kvartfinalerne med en sejr på 93-70 over Hørsholm 79ers.

79ers kom til Aarhus uden Rob Fields og Rasmus Stolbjerg. Da en skadet Brenton Butler samtidig ikke kom på banen, var det et svækket Hørsholmhold, der åbnede kvartfinalerne. Det forhindrede ikke nordsjællænderne i at spille en rigtig solid første halvleg.

Den tidligere Bearsspiller Casper Hesseldal fik derimod ikke nogen god start på kampen. Tre hurtige fejl betød en tur på bænken, og Hesseldal kom reelt aldrig ind i kampen. Bears fik ikke lagt det samme forsvarspres som de har gjort i de seneste kampe, og 79ers førte 19-16 efter de første ti minutter. Bojan Marinkovic spillede en rigtig solid kamp, og ham fik Bears ikke fat på i første periode.

Bears fik bedre fat i anden periode, men det var først 16 minutter inde i kampen, at hjemmeholdet fik et lille run. Bjørnene scorede ti point i træk og bragte sig foran 40-36 ved halvleg. Hørsholms bænk fik i løbet af det samme run den første af to tekniske fejl.

Bakken Bears havde ikke imponeret hjemmepublikum i første halvleg, men tredje periode blev en helt anden sag. Fra 42-40 gik Bears på et 10-0 run og ved 58-44 scorede Bears 14 point i træk. Periodesejren blev på 32-12 og kampen var afgjort. Bears fik publikum op af stolene ved hjælp af flere dunks, no look afleveringer og et fire-pointsspil. Hjemmeholdets canadier Marvell Waithe scorede 11 point i tredje periode, mens Christian Lindberg supplerede med syv.

Fjerde periode bar præg af at kampen var afgjort, men det gjorde ikke at det var slut med highlights. Lindberg og Waithe dunkede videre og hjemmeholdets fans fik en sejr og underholdende spil i den første kvartfinalekamp.

Topscorer for Bears blev Marvell Waithe, der scorede 22 point. Nicolai Iversen supplerede med 17 og Christian Lindberg scorede 13. For udeholdet var Bojan Marinkovic topscorer med 16 point, mens Atila Kovac og Alexander Bak scorede 15.

Kamp to spilles mandag i Hørsholm, mens kamp tre spilles torsdag i Vejlby-Risskov Hallen.

Vikings tog første stik

06.03.2013

Det var absolut ikke en køn affære mellem BC Aarhus og Aalborg i den første af 5 kampe om at blive i ligaen.

Kampen var meget nervepræget og fik en kaotisk afslutning, hvor Aalborg Vikings til sidst kunne hive sejren hjem med 84-76.

Begge mandskaber startede kampen nervøst og i et langsomt tempo. BC Aarhus fik hurtigst styr på nerverne og kom i spidsen med flot spil af Ronny Lajer, der spillede en rigtig god kamp. Aalborg Vikings fik dog kæmpet sig tilbage i kampen blandt andet via nogle gode aktioner af Søren Sørensen, der ligeledes spillede rigtig godt. Langsomt fik Aalborg Vikings styr på spillet og var bedre til at eksekvere end BC Aarhus. Det var derfor fortjent, at Aalborg Vikings var i spidsen efter 1. periode med 19-15.

I 2. periode kom BC Aarhus dog stærkt igen. Ronny Lajer fortsatte det gode spil, men det var dog Rasmus Søby og Randy Dezouvre, der fik bragt BC Aarhus i spidsen med nogle sikre 3 points scoringer. Selvom BC Aarhus havde et spillemæssigt overtag formåede holdet ikke at trække fra Aalborg Vikings. Rune Lauridsen havde et stærkt indhop og han bandt spillet godt sammen for Aalborg Vikings, mens Antony Jones og Luis Guzman leverede pointene. BC Aarhus var dog i spidsen efter 2. periode med 33-32.

I 3. periode kom Aalborg Vikings stærkt igen selvom BC Aarhus startede perioden bedst. Aalborg Vikings fik et run på 12-0, der bragte Aalborg Vikings i spidsen og slog benene væk under BC Aarhus. Det så sort ud for BC Aarhus og inden 4. periode var Aalborg Vikings i spidsen med 54-46.

I 4. periode så det længe ud til, at Aalborg Vikings skulle løbe med sejren, men med under 2 minutter igen fik BC Aarhus hentet forspringet på nogle 3’ere af Rasmus Søby og Randy Dezouvre. Med 22 sekunder igen var BC Aarhus foran med 64-60. Antony Jones satte dog en 3’er og tippede bolden i kurven efter en angrebsrebound, der betød, at kampen skulle i overtid.

Aalborg Vikings var bedst i overtiden og slutningen af kampen blev skæmmet af en teknisk fejl og diskvalificerende fejl på Rasmus Søby, der reelt lukkede kampen. Aalborg Vikings kunne afgøre kampen fra straffekastlinjen til slutresultatet 84-76.

Kamp 2 er allerede på lørdag lørdag kl. 14.30, hvor Vikings har hjemmebane.

Topscorer for BC Aarhus blev Randy Dezouvre med 18 point og Søren Sørensen for Aalborg Vikings med 22 point.

Se SISU - Randers Cimbria gratis

06.03.2013

Kvartfinaleserien mellem SISU og Randers Cimbria starter med kamp 1 i Kildeskovshallen på torsdag kl. 19:00.

For at se mange som muligt kan se top-basket vil SISU gerne inviterer dig gratis ind og se kampen.

Den eneste du skal gøre er at klikke dig ind her og printe din gratis billet.  Samme sted kan du også printe billet til kamp 3 i kvartfinaleserien som spilles i Kildeskovshallen næste torsdag den 14. marts kl. 19:00.

Vel mødt i Kildeskovshallen - torsdag kl. 19:00 

BL-dommerne forbereder sig til playoffs

06.03.2013

For at løfte dommernes niveau i Basketligaen mødtes basketligadommerne Søndag den 03.03 i Solrød Strand i 5 timer(tak til Solrød Comets for lån af lokaler).

På playoff-clinic blev der fastlagt linje og kriterier for slutspillet vha. videoklip og debat om specifikke situationer.

Dommerner fik feedback fra Basketligaens klubber gennem basketligaens dommeradministrator Claus Fogde, der var også et indlæg af en tidligere toptræner omkring pick n roll og betydningen af dette for spillet hvad er forsvarer og angribers muligheder.

Derudover bød dagen på en gennemgang af de netop udarbejdede "Guidelines for 3-Person-Officiating i Danmark"(3PO), som er udarbejdet af DBBF´s DU og dets FIBA-instruktører til at hæve niveauet før, under og efter basketball kampe med 3 dommere.

Starten af årets playoffs gør op med 2-dommersystemet i Basketligaen, fremover vil alle kampe blive afviklet med 3 dommere. Det er Basketligaens og DBBF´s Dommerudvalgs forventning at dette vil løfte specielt kendelsernes niveau markant for basketball kampe i den bedste række i Danmark på sigt. Erfaringerne fra denne sæsons grundspil er yderst positive omkring anvendelsen af 3 dommere og det er målet at dommerniveauet skal løftes til et endnu højere niveau i den nærmeste fremtid.