Nyheder

Bakken Bears slår 79ers sikkert

15.10.2013

Efter en overbevisende indsats fik Bakken Bears en storsejr på 94-62 over Hørsholm 79ers.

En rigtig god tredje periode hvor Brandon Penn scorede 13 point afgjorde kampen for hjemmeholdet.

Bears var tændte fra kampstart. Kenny Barker var i hopla og satte ti hurtige point til Bears-føring 20-9.  Hørsholm fik justeret og Atila Kovac holdt udeholdet inde i kampen. Føring til Bears på 27-18 efter ti minutter.

I anden periode startede udeholdet bedst. Efter to minutter havde 79ers taget hele fem angrebsrebounds, og samtidig scorede Bears bare to point i de første fire minutter af anden periode. Hørsholm nåede på 26-29 og 28-31 inden Bears scorede 11 point i træk. Desværre for hjemmeholdet scorede Hørsholm otte af halvlegens sidste ti point.

I tredje periode var Brandon Penn enestående. Hørsholm startede perioden bedst og reducerede til 40-44 efter to scoringer af en velspillende Atila Kovac. Herefter gik Bears på et kampafgørende 26-4 run til føring på 70-44.

Starten på fjerde periode tilhørte 17-årige Sebastian Åris, der scorede periodens første otte point, og i alt sluttede på 14 point.

I slutningen af kampen fik såvel Jakob Ravn og Jacob Meller minutter på banen, og førstnævnte fik endda scoret fire point. Sidste periode havde flere flotte detajler, bl.a. dunkede Søren Ege, men også et flot tip in af Christian Lindberg skal nævnes.

Brandon Penn blev topscorer for Bears med 19 point (foruden 6 rebounds), mens Nicolai Iversen supplerede med 17 point (samt 7 rebounds og 4 assists).

For udeholdet var Zarko Jukic godt spillende med 15 point, mens Atila Kovac smed 13 point i kurven. 224 cm høje Dalibor Micic spillede sin bedste kamp i sæsonen og scorede 10 point. Frederik Hougaard Nielsens retur på sin gamle hjemmebane blev markeret med 8 point, 9 assists og 5 rebounds.

Hørsholm 79erss næste opgave er på torsdag i dk4-kampen mod Værløse BBK i Farum Arena, mens Bears næste gang spiller lørdag, hvor holdet spiller ude imod Falcon.

Rabbits vinder over SISU til sidst

13.10.2013

SISU kommer tilbage men ikke nok til sejr i Kildeskovshallen.

På dagen var SISU i store dele af kampen outmatched af et fysisk stærkt Svendborg Rabbits hold, der tog 44 rebounds mod SISUs 30. Alligevel skulle det vise sig at blive spændende til sidst efter en anden og tredje periode som ellers varslede en afklapsning af hjemmeholdet.

SISU lægger fra land med en 8–2 føring på koncentreret forsvar, hvor et svækket SISU-angreb uden Mikael Vincents Nielsen alligevel formår at presse kaninerne til flere turnovers.

Men træerne fik ikke lov til at gro ind i himlen, og da Mickey Dennis glider og laver sin anden fejl midt i første periode vender momentum. Rabbits arbejder sig lige så stille ind på Gentoftedrengene begyndende med en trepoints-scoring af William Paul.

SISU forsøger at svare igen, men bolden vil ikke i kurven, og Svendborg Rabbits bringer sig foran med 11–18, som bliver slutresultatet for første periode. Rabbits har overvægt i rebounds på 5 stk. (13–18) og tre færre turnovers end SISU (10–7).

SISU kommer ud til anden periode og åbner med en scoring af Mickey Dennis, men holdet laver snart igen en turnover og ved 6:24 tilbage fører Svendborg Rabbits med 10 point, 17–27, på solidt spil under kurven af Mads Bloch. SISU skifter den unge Mikel Esnaola ind, og sekundet efter befinder han sig 100% fri og uden opdækning med bolden under kaninernes kurv, men desværre konverteres der ikke til scoring, og SISU virker som om, de har mistet lidt af energien om end ikke troen.

Trods et hårdt arbejdende forsvar lykkes det et godt skydende Svendborg-hold gang på gang at få point, primært fra William Paul og Johnell Smith, som selv skaber deres skud. SISU ser overmatchede ud, selvom de gør, hvad de kan.

Tredje periode åbner med  flere Rabbits turnovers, men det er svært for SISU at få point ud af det, selvom alle byder ind. Det lykkes SISU at komme lidt tættere på, men så trækker kaninerne igen fra og ved 2:21 tilbage, står det 44–56. Det bliver ikke bedre af, at Claus Magaard  laver to 3’ere for Rabbits til 44–62. Men så starter en magisk periode. Den unge Jonas Giese Anderson kommer for anden gang på banen og får det, der kan betegnes som sit gennembrud i SISUs førsteholdstrøje. Med to hurtige aktioner i form af en psykologisk vigtig trepoints-scoring og en rebound, booster han sit hold, og det er, som om noget er ved at ske, selv om en meget hårdt arbejdende Phillip Bo kort efter brænder to straffe ved 46–62.

Perioden slutter med en pragtaflevering af Mathias Glahn, som havde været hér, dér og alle vegne kampen igennem. I et drive trækker han med få sekunder tilbage af perioden tre kaniner til sig under kurven og server bolden ud til Joe Benjamin, som med en treer sikrer SISU en periodesejr på 2 point (17–15).

Man fornemmer, at SISU vil denne kamp, selv om de starter fjerde periode med en turnover og et steal og endnu en Jonas Giese Anderson scoring til 54–62.

Herefter fornemmer publikum, at det hårdt arbejdende kollektiv har en chance, og de begynder at give lyd fra sig. David Harder, der flere gange undervejs i kampen har stået for key plays, trækker en fejl og kommer på linjen og scorer til 55–62. Ny SISU rebound, nyt steal og det er frem og tilbage uden at hverken Rabbits eller SISU får bolden i kurven. Men det, der ved kampens start, lignede en overmatchning ligner nu mere af alt en ligebyrdig match, hvor Svendborg har Johnell Smith til at drive løjerne, og hvor SISU har et team, der på skift tager ansvar, med Joe Benjamin og Mickey Dennis i spidsen.

Mathias Glahn laver et steal, scorer på sit lay-up og kommer på straffelinjen; 67–71 og der er 3 minutter tilbage. Rabbits misser næste angreb, Glahn rebounder igen og så står det 69–71 ved scoring af Zach Moritz. Og kort efter kommer udligningen endelig til 71–71 ved endnu en scoring af Moritz. Desværre misser han sit and-1 straffe, der psykologisk vigtigt kunne have bragt SISU i front.

Så slår Svendborg igen. Man skal ikke lade Claus Magaard stå fri: 71–73 med 60 sekunder tilbage, og det lykkes ikke for SISU at holde sit momentum. Rabbits presser SISU til dårlige beslutninger i slutsekunderne og kan komme på straffelinjen flere gange og hive sejren hjem.

To hårdt kæmpende hold leverede en seværdig kamp. På dagen trak Svendborg det længste strå, og det må give stof til eftertanke, at de med en reboundmargin på 14 (30–44) og 4 steals mere end modstanderen kun lige kan hive en sejr hjem, når scoringsprocenterne var stort set ens, undtaget på straffe. For SISU derimod lover det godt til næste møde, som er mod Værløse på tirsdag i pokalturneringens 1/8-finale.

Der skal også gå et nik til kampens dommere, som lod spillerne og ikke fløjten afgøre denne kamp.

Svendborg Rabbits vinder kampen 71-77  med periodescoren 11-18, 23-29, 17-15, 20-15.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
SISU: Joe Benjamin med 18 point
Svendborg Rabbits: Johnell Smith med 22 point efterfulgt af Will Poul med 20 point

Referent: Klaus Bjerager, SISU Media, kb@designco.dk

Spænding helt frem til slutfløjtet i Horsens

13.10.2013

Det blev nok engang til en tæt og spændende kamp, da Horsens IC hjemme tog imod Randers Cimbria. En kamp der bød på spænding helt til slutfløjtet!

1. Qtr. Randers Cimbria vinder tip off og på første angreb scorer Bonell Colas 2 point. Jonas Zohore bliver første score for Horsens IC, med en lang 2’er. Jonas Zohore gentager succesen på næste angreb og bringer Horsens IC foran 4-2. Chris Nielsen udligner med 2 point til 6-6. Frederik Rungby står for kampens første 3 points scoring.

Efter intens fight med Jonas Zohore scorer Bonell Colas 2 point, selvsamme Colas går efter et blok på Frederik Rungby, men bliver i stedet kaldt for en fejl. Frederik Rungby score på begge straffe til stillingen 13-9.

Keane Thomann er kommet på banen, efter en Horsens IC time out, og han viser, at den lange 2'er åbenbart er et skud, centrene har trænet på med to scoringer. Randers Cimbria presser højt, men Horsens IC for sig spillet flot igennem 1. Qtr slutter meget tæt 21-20.

2. Qtr. Charlie Burgess åbner 2. Qtr. med et and one spil, da der bliver dømt goaltending på Calvin Haynes. Vedran Borovcanin stjæler bolden, og giver publikum noget at klappe af med et lille dunk.

Randers Cimbria tager timeout ved stillingen 27-23. Anton Elsner bevæger sig ind i posten, og får tilkæmpet sig to straffekast, som han scorer på. Charlie Burgess finder med en flot aflevering, en helt fri, Bonell Colas, der scorer 2 point. Adrian Casar bringer med 2 point Randers Cimbria foran 30-32. Vedran Borovcanin stjæler nok engang bold, og gør det til 32-32 med et lille dunk. Vedran Borovcanin scorer hans første 3'er i kampen, og bringer Horsens IC foran med 2. Adrian Casar bringer Randers Cimbria i front igen med en 3'er, blot for at se Vedran Borovcanin atter bringer hic foran på en 3'er til 38-36.

Vedran Borovcanin virker virkelig til at være varm i dag, og scorer 2 point. Calvin Haynes laver et steal, men bliver lidt for smart på fast breaket, Frederik Rungby for sig dog tilkæmpet to straffekast. 2. Qtr slutter 42-38.

3. Qtr. Efter et par angreb frem og tilbage uden scoringer, åbner Horsens IC og Frederik Rungby scoringen i 3. Qtr. med 2 point på straffe. Chris Nielsen scorer 2 point og holder Randers Cimbria inde i kampen. Horsens IC viser flot sammenspil. Anton Elsner aflevere til Vedran Borovcanin, som med en førstegangs aflevering giver den til Jonas Zohore, der scorer 2 point til Horsens IC. Med et dunk gør Jonas Zohore det til 54-46.

Begge hold lukker hinanden godt ned. Patrick Nielsen slutter 3. Qtr. af med en buzzer beater til stillingen 58-56.

4. Qtr. Keane Thomann åbner scoringen i 4. Qtr. med 2 point, på straffe et straffe begået mod Calvin Haynes, som måtte udskiftes, da han blødte fra læben. Bonell Colas udligner med 2 point til 60-60. Charlie Burgess med et alley oop til Chris Nielsen og 2 point til Randers Cimbria. Patrick Nielsen assisterer en helt fri Bonell Colas, som kraftfuldt dunker til stillingen 65-64.

Horsens IC tager time out. Adrian Casar bringer Randers foran med 1 på et and one spil. Stilling er 72-73. Vedran Borovcanin bringer Horsens IC tilbage i front, en føring der bliver øget af Jonas zohore med et flot dunk. Charlie Burgess bringer Randers Cimbria i front med en 3'er. Jonas Zohore laver sin 5 femte fejl og må lade sig skifte ud. Calvin Haynes demonstrere hans springstyrke, og udligner med et dunk til 79-79.

Med otte sekunder igen bliver Frederik Rungby sendt på straffelinjen. Kampen er helt lige 81-81. Han brænder det første, men scorer det andet 82-81 og Randers tager time out. Der 8.4 sekunder tilbage på kamp uret. Charlie Burgess scorer 2 point. Horsens IC tager time out. 3.4 sekunder tilbage og Randers Cimbria fører med 1. Horsens IC går til Calvin Haynes som kæmper for at komme i positionen, det lykkes ikke optimalt, og han sender et stærkt presset skud afsted, som misser kurven, i det tiden løber ud.

Randers Cimbria vinder med en. 82-83 (21-20,21-18,16-18,24-27).

Kampens spiller: Vedran Borovcanin (25 points og 8 rebounds)

Topscorer:

Horsens IC: Vedran Borovcanin 25 point, Jonas Zohore 17 point og Frederik Rungby 14 point.

Randers Cimbria: Bonell Colas 17 point, Chris Nielsen 16 point og Adrian Casar 16 point. 

Skrevet af Svante Brink Email: hictvpresse@gmail.com

Joey Haywood show, men Team Fog sejrede alligevel

13.10.2013

Aalborg Vikings, Joey Haywood var den store oplevelse i søndagens kamp i Næstvedhallen, men hjemmeholdet Team FOG Næstved sejrede til sidst med cifrene 84-70.

1. periode 18 – 18: Team Fog Næstved fik en fin start på perioden med en føring på 6 – 0 efter 1 minut. Men Team Fog Næstved havde svært ved at hold vikingernes store mand Joe Burton, og da Team Fog Næstved holdt en gevaldig scoringspause gik (læs løb) vikingerne fra 6 – 12 til 16 – 12.

Viljen hos Team Fog Næstved fejlede ikke noget, men træfsikkerheden kneb det med.

2. Periode 34 – 37: Endnu en intens og tempofyldt periode – måske lidt for meget tempo. Det så i hvert fald ud til, at Team Fog Næstved ikke hele tiden selv kunne følge med.

En anden ting, som det kneb med for Team Fog Næstved, var reboundspillet, som stort set blev vundet af vikingerne hver gang.

For vikingerne var det stadig Joe Burton, der var den store spiller, men også Joey Haywood trådte i karakter i denne periode. En utrolig hurtig spiller, som også sluttede perioden med at sænke en 3’er til halvlegsføringen 37  - 34.

3. Periode 68 – 51: 3. periode blev også en meget tempofyldt periode, idet begge hold spillede ekstremt hurtigt. I begyndelsen af perioden var det primært Joey Haywood, som kørte rundt med Team Fog Næstved, næsten som det passede ham.

Men fra midt i perioden fik Team Fog Næstved bedre styr på spillet – også reboundspillet. Team Fog Næstved trak uimodståeligt fra og vandt se sidste 5 minutter af perioden med 16 – 2.

4. Periode 84 – 70.

Team Fog Næstved fik en god start med et steal og efterfølgende scoring, men vikingerne kom godt igen.

Resten af perioden udviklede sig til, at holdene stort set byttede point – vikingerne fik dog halet lidt ind.

Vikingernes store spillere var Joe Burton og Joey Haywood.

Hos Team Fog Næstved ligner det et stærkt kollektiv, hvor flere spillere byder ind. Men ingen tvivl om, at Alex Murphy er et stort aktiv for Team Fog Næstved – både som afslutter og som oplægger.

Alt i alt en tempofyldt kamp med Team Fog Næstved som en fortjent vinder.

Topscorer for Aalborg Vikings blev Joey Haywood med 34 point mens Team FOG Næstveds topscorer blev Morgan Sabia med 18 point.

Falcon vinder lokalopgør

13.10.2013

Både Værløse og Falcon har for nyligt sagt farvel til en profil under kurven. Værløse måtte til denne kamp også undvære Peter Møller.

Første periode er meget lige og ender 16-14 til Falcon. Dommere lægger en linje, der tillader meget under kurven og der er mange dueller mellem den tidligere Falcon spiller Pape Ba og Darell Vinson, som begge scorer 4 points. Alexander Bak har også flere gode aktioner og scorer 6 points.

Periodens højdepunkt var et alley-oop dunk af Darell Vinson ud fra en aflevering der er en del bagved ham da han sætter af, men bolden kom dog ned i kurven og tilskuerne op af bænkene i Büllen.

Fra starten af anden periode og resten af kampen er Falcon foran. Falcon vinder perioden 25-15 og er derfor foran med 41-29 ved pausen. Falcon er i stand til at presse tempoet up og Darell er god til at finde de frie skytter. Både Alexander Bak og Iffe Lundberg scorer 8 points i denne periode – med en del af disse i transition.

I tredje periode prøver Værløse en del zone forsvar, men alligevel kommer Falcon 2 gange op med 19 points. Værløse slutter af med et 0-7 run og får forskellen ned på 12 points igen ved 59-47. Christian Thomsen er mest scorende med 9 point i perioden.

Selvom Værløse hele perioden kæmper for at hente falcons forspring, bliver det ikke rigtigt spændende. Falcon er oppe med 76-56 med 2½ minut tilbage. Søren Formann og Axel Karason er de mest aktive for Værløse med 7 og 9 points, mens Iffe Lundberg via linjen scorer 11 points i perioden. Ligesom i den tidligere slutter kampen med en buzzer beater fra Værløse da Axel Karason reducerer til 88-75 på hornet.

Topscorere for Falcon: Christian Thomsen med 27, Iffe Lundberg med 26 og Alexander Bak 20 points. Jonas Bro havde 7 assists, Darell Vinson 13 og Christian Thomsen 10 rebounds.

Topscorere for Værløse: Axel Karason og Evan Thomson begge med 13 samt Pape Ba med 12 point. Søren Foreman havde 5 assists og Pape Ba havde 10 rebounds.

Man of the match: Christian Thomsen med 27 points, 10 rebounds samt 62% på gulvet og 83% fra straffelinjen.

SISU profil ude med karantæne

11.10.2013

Når SISU på søndag i Kildeskovshallen får besøg af Svendborg Rabbits bliver det uden en af holdets helt store profiler, Michael Vincents Nielsen.

I onsdagens kamp mod Værløse BBK fik Michael 2 usportslige fejl og dette resulteret i 1 spille dags karantæne.

Duracelbatterierne brændte ud

11.10.2013

Bjørnebanden viste, at de er ved at være klar til deres EuroChallenge eventyr for Bears var, da det gjalt i kampens sidste 1/3-del, klart stærkere end værterne fra Svendborg.

Kaninerne så ellers rigtig gode ud i 1. halvleg men faldt helt sammen efter 6 minutter af 3. periode, hvor bjørnene slog hårdt og fortjent vandt kampen med 22, 77-99, efter perioderne 18-18, 30-24, 10-23 og 19-23.

Johnell Smith havde glædet sig til opgøret som alle andre kaniner og han lagde ud med kampens første to points. Bjørnen slog igen inden Will Paul viste, at han trods alt, kan ramme kurven med 7 points og anfører Claus Magaard med to trepointsscoringer. Det så ud som om Svendborg var meget sårbare når Johnell Smith ikke, pga. stærkt forsvar fra Bakken Bears, kunne finde medspillerne når han gik for dybt i banen. Det blev til mange turnovers, især i kampens start.

Bakken Bears kom en smule lettere til deres points selv om 1. periode ender lige.

Bakken Bears lagde kraftigt fra land straks fra 2. periodes start med et run på 0-9 og var pludslig foran med 8, kun afbrudt af to points fra Kristoffer Gertz. Det var forfærdelige 4 minutter fra kaninerne og cheftræner Craig Pedersen reagerede straks med en time-out. Det hjalp med justeringerne og kaninerne kom godt ud fra den lille pause med et run på 15-2 og så var det Rabbits der var foran. Bjørnene fik reduceret og samtidig røg både Will Paul og Mads Bloch ind i deres hhv. 2. og 3. fejl.

Will Paul blev bænket og Svendborgs smalle trup skulle vise, at de trods alt kunne hamle op med Danmarksmestrene.

Det gik faktisk fornuftigt med 4 trepointsscoringer fra dels Damian Ocana og fra Niels Degn Andersen men bjørnen var lagt fra slået. Især viste Brandon Penn og Kenny Barker at de er fuldgode erstatninger og enormt værdifulde ligesom Chris Christoffersen brugte sine mange kræfter fornuftigt under kurven. Pausestilling 48-42.

Sidste halvdel af 3. periode og første halvdel af 4 afgjorde derefter kampen. Kaninerne var totalt forstenede og var helt holdt op med at spille forsvar ligesom angrebsspillet overhovedet ikke fungerede. Will Paul der havde været bænket i lang tid pga. fejlproblemer kom igen på banen men var fuldstændig væk i både forsvar og angreb og hans stats fra trepointsland viste 1 for 9 ligesom forsvarsarbejdet heller ikke fungerede. Det gjorde det såmænd heller ikke for resten af holdet og det betød, at bjørnene løb hen over kaninerne.

10 points fra Svendborg i 3. periode og 3 trepointsscoringer fra Bakken Bears i træk knækkede kampen. Bakken Bears gik fra 56-49 til 58-65 på 4 minutter i 3. og fra 58-65 til 60-82 på 4 minutter i 4.

Kampen var afgjort længe før tid og Svendborg sendte det yderste af bænken på banen. Bakken Bears vandt fortjent kampen og sårbarheden hos kaninerne blev udstillet. 

Svendborg Rabbits spiller igen på søndag, hvor modstanderen hedder Sisu i Gentofte. Bakken Bears møder 79'ers mandag hjemme i Århus.

For Svendborg Rabbits scorede Johnell Smith i dag 15 og havde 6 rebounds og 8 assists, Damian Ocana scorede 13, 12 til Claus Magaard, 11 til Kristoffer Gertz.

For Bakken Bears blev topscoren Brandon Penn med 22, 18 til Kenny Barker, 16 til Big Chris, Andreas Jakobsen 14 og 13 til Nicolai Iversen.

79ers besejrer Team FOG Næstved

10.10.2013

I en festlig kulisse med godt 325 tilskuere lykkedes det onsdag aften Hørsholm 79ers at vinde med 86-74 over Team FOG Næstved i Fire Arena.

Begge mandskaber havde taget en flok vilde og trommespillende fans med, og fra hver sin ende af hallen var de medvirkende til at skabe en intens og festlig stemning i Fire Arena.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, hvor begge hold lagde et hårdt pres i forsvaret samtidig med, at der var fuld fart på angrebet. Gæsterne fra Team FOG Næstved kom bedst ud af perioden med en føring på 19-21.

I andet quarter fik 79ers sat sig lidt mere på kampen, og især Brenton Butler viste storspil. Unge Daniel Mortensen fra 79ers leverede også flot spil og viste prøver på sit store talent. I perioden fik gæsternes store center Liam Potter sin tredje fejl, hvilket gav ham en del minutter på bænken.

Ved indgangen til tredje periode førte 79ers 44-42, og der var lagt op til en spændende anden halvleg.

Team FOG kom ud i en zone, og det gav 79ers lidt problemer de første par angreb indtil de unge drenge viste vejen. Først sænkede Daniel Mortensen en treer, hvorefter Rasmus Stolbjerg kæmpede sig til to point under kurven.

I den anden ende af banen sad Hørsholm meget tæt på sydsjællænderne, der havde svært ved at komme til kvalificerede afslutninger. 79ers vandt perioden med 16-9 og kunne gå ind til kampens sidste 10 minutter med en føring på 60-51.

Begge hold startede fjerde periode i en zone, og spillet bølgede frem og tilbage, mens holdene skiftedes til at score. Frederik H. N. fra 79ers sænkede en treer til stillingen 77-64 med to minutter igen, og det lignede et nådestød, men Team FOG svarede igen med to hurtige dunks samt en giftig treer fra hjørnet. Spændingen var således tilbage i kampen igen ved stillingen 77-71 med 1.15 igen.

I et tappert forsøg på at indhente de sidste point fejlede gæsterne 79ers-spillerne. Men Atila Kovacs viste koldblodighed og ramte fire straffe i træk. Tiden løb ud og Hørsholm 79ers kunne række armene i vejret i vejret og smile over sæsonens første sejr på 86-74 (19-21, 25-21,16-9, 26-23).

For 79ers scorede Brenton Butler 20, Daniel Mortensen 16, Casper Hesseldal 13, Zarko Jukic 12,  Rasmus Stolbjerg 9, Atila Kovac 7, Frederik H. N. 7 point.

Hos Team FOG Næstved scorede Henry Wilkins 19, Alex Murphy 16, Afamefuma Quincy 15, Liam Potter 11, Enrico Tucker 9 point point.

Kampens Firestartere:

Hørsholm 79ers: Daniel Mortensen

Team Fog Næstved: Alex Murphy

Næste gang Hørsholm 79ers skal i aktion bliver den 14. oktober, når de gæster Bakken Bears i Vejlby Risskov-hallen klokken 19.00.

Vikings taber Kanal Sport kampen til Horsens IC

10.10.2013

I ugens TV-kamp fra Basketligaen på KanalSport var det Horsens, de trak det længste strå.

Hjemmeholdet havde håbet på at ligadebut til store Joe Burton ville gøre en forskel, men amerikaneren var kun på banen i korte glimt på grund af fejlproblemer. Da Burton i første halvleg spillede flere sammenhængende minutter så Aalborgensernes spil godt ud. Burton tog opmærksomhed i feltet, og det skabte plads til forrygende drives fra brandvarme Mads Kofod samt til Joey Haywood. Det blev til otte point fra Mads Kofod i perioden og Haywood supplerede med seks, da Vikings bragte sig foran 24-16 efter første periode.

I anden periode fortsatte Vikings i første omgang dominansen. Horsens blev holdt til fire point i de første fire minutter, og Haywood og Kofod fortsatte deres scoringsfest. Vikings kom på 33-20 med fem minutter igen, men Horsens var på ingen måde knækket.

På det tidspunkt sad Joe Burton på bænken med fejlproblemer, og det blev sværere for hjemmeholdet at finde plads på banen. Samtidig begyndte Horsens at finde deres skytter. Calvin Haynes og Anton Elsner ramte 3’ere og Rungby og Borovcanin ramte layups. Horsens fik momentum, men seks point fra Joey Haywood de sidste to minutter gjorde, at Vikings kunne gå til pause med en føring på 45-37.

Efter pausen kom Horsens meget aggressivt ud i begge ender. Med fysisk forsvarsspil fik de slået Aalborgs angrebsspil i stykker, og efter bare to minutter var scoren så tæt som 50-47.

De næste ti minutter bølgede kampen frem og tilbage, men i sidste minut af perioden fik Joe Burton sin fjerde fejl og måtte tilbage på bænken. Horsens begyndte nu at få overtaget.

Med otte minutter igen af kampen kom gæsterne for første gang siden det andet minut foran på en Vedran Borovcanin 3-pointer. Kampen var stadig tæt, men det var tydeligt, at Vikings løb tør for energi hen mod slutningen af kampen. Med tre minutter igen var scoren 68-72, men da Calvin Haynes ramte et par svære skud og bragte Horsens foran 69-76 begyndte det at se svært ud for hjemmeholdet.

I det sidste minut skød Haynes og Vedran Borovcanin ti straffekast og da de ramte otte blev det umuligt for Vikings, der måtte gå fra banen med et 71-84 nederlag.

Vikings coach James Vear var frustreret over anden halvleg, men kunne også finde positive sider: ”Vi spillede en fantastisk første halvleg, men i anden halvleg kom vi ud uden energi og det udnyttede Horsens. Vi er nødt til at sætte en hel kamp sammen, specielt i forsvaret. Det positive er, at vi flytter os i den rigtige retning, og at vi fortsætter med at flytte os i træningerne.

”Vikings spiller igen søndag i Næstved. Derefter er næste opgave hjemmekampen mod Værløse torsdag 24. oktober i en TV-kamp live på DK4.

Værløse BBK slår SISU med 1 point efter gyserafslutning

09.10.2013

350 tilskuere i Søndersøhallen fik al den spænding de kunne ønske sig, da Værløse trak det længste strå i en kamp, der bølgede dramatisk frem og tilbage de sidste minutter.

Pape Ba's slutter kampen stærkt af og scorer Værløses sidste 6 point. 4 på straffekast og en baseline jumper med 6 sekunder tilbage til 81-80. Inden da havde Joe Benjamin bragt Sisu foran med 1 med 18 sekunder tilbage.

SISU har kampens sidste besiddelse, nede med 1 efter en time out med 6 sekunder tilbage. Zach Moritz angrebsrebounder Mickey Dennis lange pressede 3'er, men når ikke at få send en kvalificeret afslutning af sted før end slutsignalet lyder.  

Til aftenens kamp måtte Værløse se bort fra: Peter Møller (syg), Ferrakohn Hall (brækket hånd), Tobias Tita (forstuvet fod) og Marc Fabricius (forstuvet fod). 

Kampen starter lige, men Værløses unge mandskab kommer stærkt ind i kampen i 2. periode, hvor Evan Thompson slutter halvlegen på et lay-up af til føring 45-36. 

3. periode er ofte afgørende for kampen udfald, men ikke så meget her. Værløse holder fast i føringen og Troy Brewer sætter en lang toer inden SISU lukker hullet med en 3'er til Værløse føring 66-58 inden sidste periode.

Mikael Vincents Nielsen bringer nu ene mand SISU tilbage i kampen med 9 point i streg i et 12-0 SISU run til 66-70. Værløse finder dog reserverne frem og kommer tilbage og foran 75-73. Herefter følger en hæsblæsende sekvens startet et spektakulært Troy Brewer steal og i fuld fart mod kurven efterfulgt af et ligeså spektakulært "resteal" fra Mickey Dennis. Efter et par tilfældige kontraer ender bolden hos Pape Ba, der bliver fejlet og indleder sine stærke afslutning på kampen. Det bliver også afgørende, at SISU må undvære Mikael Vincents, der fejler ud af kampen med 2 min tilbage med sin anden usportslige fejl.

Værløse BBK vinder kampen med 81-80.

Topscorer for Værløse BBK blev Troy Brewer med 25 point mens Michael Vincents Nielsen og Zach Moritz begge scorede 17 point for SISU.

Man of the match: Axel Karason, Værløse (13p, 11reb, 1a, 1bs, 2stl, 22efficency)