Nyheder

Vikings tager sæsonens første sejr

25.10.2013

I torsdagens TV-kamp på dk4 trak hjemmeholdet Aalborg Vikings det længste strå i en kamp, der var delt i to halvlege, og kunne have gået begge veje. Efter Vikings var foran 37-24 ved pausen, kom Værløse tilbage og var foran med 65-66 på to straffekast i af Axel Karason.

Derefter steg støjniveauet i Aalborg Stadionhal til rekordhøjder, da Joey Haywood ramte to straffekast med 16 sekunder igen. Værløse fik nu bolden, men Peter Møllers og Tobias Titas pressede afslutninger endte med Vikings’ Joe Burtons 17. rebound. Værløse fejlede ham med to to sekunder igen, og stilheden i hallen var rungende, da han missede begge skud. Straks efter kom den øredøvende larm, da afgørelsen kom ved at Peter Møller missede et desperationsskud fra midten da tiden løb ud.

Kampen så ellers i første halvleg ud til at skulle gå Vikings’ vej. Vikings var foran både 15-9 og 25-17, og forspringet blev skabt på dels gode aktioner af Joe Burton, der med sin størrelse var svær at håndtere for Værløse, og især på rigtig god rebounding.

I anden periode fortsatte Vikings-toget med at bruse frem. Føringen blev udbygget til 31-19 på Joe Burtons dunk, og to minutter inden pausen udbyggede Burton føringen til 37-23.

I tredje periode ændrede kampen totalt karakter. Værløse spillede hurtigt, og tvang Vikings til fejl. Over de første fem minutter scorede gæsterne 20 point, mens hjemmeholdet kun fik 8. Derfra var kampen helt tæt, men med en lille Vikings føring indtil 37. minut, hvor Troy Brewer med fem hurtige point bragte Værløse foran med 62-63. Derefter ramte Peter Møller et af to straffekast, men sekunder efter eksploderer hallen, da Rune Lauridsen sætter en meget lang 3’er, som igen bringer Vikings foran med en enkelt, hvilket satte den meget spændende afslutning i scene.

Efter kampen sagde Vikings head coach James Vear følgende:

”Jeg er glad på drengenes vegne, for at vi får vore sførste sejr. Det hårde arbejde de har lavet hele ugen igennem til træning gav bonus, men vi er ikke mætte af en enkelt sejr, og skal nu fokusere på et godt SISU-hold på lørdag."

Kampens spiller blev Vikings' Joe Burton med 19 point og hele 17 rebounds.

All Star 2014

23.10.2013

Basketligaen er glade for at kunne løfte sløret for at

All Star 2014

afvikles lørdag den 8. februar 2014 i Svendborg Idrætscenter.

Det er 2. gang at Svendborg Basketball Club bliver vært for det store arrangement, senest var det i 2007.

Planlægningen af All Star 2014 er allerede i fuld gang og du vil i løbet af de næste par måneder kunne finde mange flere nyheder og informationer om begivenheden her på siden.

Skyler Bowlin vender tilbage til Horsens IC

21.10.2013

Efter weekendens nederlag til Team FOG Næstved valgte Horsens IC af afbryde samarbejde med Calvin Hayens.

Umder 24 timer skulle der gå, inden en ny spiller kunne præsenteres.

Horsens IC har netop holdt pressemøde og her kunne man præsentere en af sidste sæsons hele store profiler i Basketligaen, Skyler Bowlin.

Skyler valgt at forlade Horsens IC for at spille i den bedste østriske række, hvilket ikke blev den succes som Skyler havde regnet med, og da Horsens IC ønskede deres store stjerne hjem i Forum Horsens, var sagens hurtig klar.

Du kan læse mere fra Horsens IC`s pressemøde ved at klikke her.

Horsens IC taber i drama til Team FOG Næstved

21.10.2013

I en kamp der var lige indtil sidste sekund vandt Næstved til eftermiddag med 72-70 over Horsens.

HIC startede kampen med at bringe sig foran med 6-0 inden Næstved kom på tavlen. I første quarter var Vedran Borovcanin her der og alle vegne og var skyld i at HIC kun var bagud med 20-19 efter første periode. Vedran scorede 12 ud af HIC’s 19 point. For Næstved scorede Alex Murphy og Henry Wilkens 8 point.

I anden periode kom Næstved foran, men en lineup bestående af Keane Thomann, Jonas Zohore, Anton Elsner, Frederik Rungby og Edgares Kvedaravicius bragte HIC foran. HIC straffede Næstved inside og Thomann og Zohore havde tilsammen 15 point i perioden.

Næstved virkede knækkede, men de kom ud med god energi efter pausen. Samtidig gik HIC’s angrebsspil i stå. Skud efter skud blev brændt og på drives stod Cotonou manden Okolie i vejen med flere blocks. Efter tredje periode var kampen helt lige 51-51.

I fjerde periode bragte HIC sig igen foran. Denne gang med 7 point, men et par hurtige treere bragte Næstved tilbage i kampen.De bringer sig også foran med 2 point samt har bolden i siden med 20 sekunder igegn. Borovcanin stjæler bolden på indspillet og bliver fejlet. To straffe som begge køligt bliver ramt og kampen er helt lige. Med to sekunder igen rammer Alex Murphy er lang toer som giver Næstved sejren. Nedtur for Horsens og optur for Næstved. HIC har nu kamppause i 11 dage inden det går løs igen.

Topscorer: HIC Vedran Borovcanin 20
Topscorer: TFN Alex Murphy 23

Kampens spiller: Vedran Borovcanin, Horsens IC 20 point 8 rebounds

Randers Cimbria vinder en tæt kamp over SISU

20.10.2013

SISU løber tør for brændstof til sidst og det var lige hvad Kronjyderne havde brug for, for at vinde dagens kamp.

Kampen bølgede frem og tilbage de første tre perioder, men til sidst formåede Randers at holde tempoet, mens SISU kørte træt. Det samme skete mod Svendborg Rabbits for nylig, og SISU er nødt til at holde niveau i alle 40 minutter, hvis de skal kunne slå de bedste hold.

Første periode startede i højt tempo. SISU havde gode aktioner fra forskellige spiller, mens Charlie Burgess var en énmandshær for Randers. Zach Moritz, Joe Benjamin, Mickey Dennis og Mathias Glahn scorede hver 5 eller flere point for SISU, mens Charlie Burgess nåede op på 11 point i perioden, som endte 28–21.

Allerede i de første 10 minutter var der tegn på begyndende fejlproblemer med 2 fejl til Mikael Vincents Nielsen, Joe Benjamin, Bo Colas og Adrian Casas Filip.

Charlie Burgess fortsatte ufortrødent i anden periode, og også Bo Colas kom i gang med 6 point og flere rebounds, men SISU holdt stand med spredte point og godt forsvar. Ved halvleg var stillingen 48–42.

I tredje periode kæmpede holdene hårdt under kurven. Chris Nielsen kom endelig i gang og scorede 7 point, mens Charlie Burgess (9 point) og Bonell Colas (7 point) stadigvæk var effektive. Kampen var endnu tættere efter tredje, som endte 68–67.

Men efter 5 minutter i fjerde periode kunne SISU ikke længere mønstre det samme energiniveau som tidligere, og de lavede flere turnovers og færre godt eksekveret plays. Efter en usportslig fejl til Mickey Dennis lavede Randers 6 hurtige point og førte pludseligt 74–79, hvorefter Almir Zeco tog et time-out. Men det stoppede ikke blødningen, og Randers kørte effektivt sejren hjem i de sidste minutter.

SISU endte med den højeste effektivitet, 91 mod 88, dog mest på grund af 20 assists, mens Randers havde 7. Turnovers endte 23 til 14 i Randers’ favør. Sådan gik det skægt nok også i Horsens i den anden kamp i dag: Horsens IC havde højere effektivitet, men tabte alligevel til Team FOG Næstved.

SISU er nu på femtepladsen med 2–3 i kampe, mens Randers ligger i toppen af tabellen sammen med Bakken og Svendborg.

På lørdag spiller SISU i Aalborg, mens Randers, i en topkamp, tager imod Svendborg Rabbits på hjemmebane, onsdag den 30. oktober.

Topscorere:

SISU: Zach Moritz 16 point, 6 rebounds, 2 assists; Joe Benjamin 16 point, 6 rebounds, 3 assists; Mickey Dennis 13 point, 11 rebounds, 6 assists (double-double); Mathias Glahn 13 point, 5 rebounds, 1 assist.

Randers Cimbria: Charlie Burgess 32 point, 10 rebounds, 3 assists; Bo Colas 23 point, 19 rebounds.

Overraskelsen lurede i Büllen

20.10.2013

Falcon havde lørdag eftermiddag besøg af Bakken Bears. En kamp der på forhånd lignede en klar sejr til gæsterne med Falcon hængte på hele vejen og var tæt på en overraskelse.

1. Periode: Bears starter kampen bedst og kommer hurtigt foran 0-3 ved Brandon Penn og Chris Christoffersen, hvor efter Falcon kom bedre i gang, blandt andet ved Alexander Bak der stod for 10 point i perioden. Bears slutter perioden bedst med to 3’ere fra Brandon Penn i hjørnet.
Perioden ender 18-25.

2. Periode: I anden periode stepper Falcon op blandt via et godt indhop af Jens Døssing med 2 offensive rebounds og 4 assists. Bemærkelsesværdigt ved denne periode var at alt hvad der for Bears i 1. periode gik i, nu røg ved siden af. Bears havde problemer mod Falcons zone-forsvar og havde til tider svært ved at finde den frie mand i angrebet.
Falcon vinder perioden 26-15, og fører således 44-40 ved halvlegen.

3. Periode: Bakken Bears starter 2. halvleg hårdt ud med 5 trepointsscoringer ud af deres første seks scoringer, men Falcon hænger på. Kampens helt store highlight kom i denne periode i samspil mellem Falcon’s Alexander Bak og Durell Vinson der komponerede et fantastisk alley-oop tværs over den offensive banehalvdel. Falcon slutter perioden bedst og vinder de sidste 2 minutter med 9-3. Bakken Bears holder sig ude af fejlproblemer, mens flere Falconspillere er oppe på 3 personlige fejl samt Christian Thomsen med 4.

Bears vinder perioden 17-22 og Falcon fører således 62-61 før 4. periode.

4. Periode: De sidste 10 minutter starter lidt nervøst fra begge hold, men Falcon er hele tiden foran 4-6 point. Bears forsøger at gå meget til Nicolai Iversen, der da også bliver noteret for 7 point i perioden. Med mindre end 3 minutter tilbage af kampen er Falcon stadig i front, nu blot med et enkelt point, 76-75.

Men herfra viste Bakken Bears hvorfor de ligger nummer 1 i Ligaen, og hvorfor de er så svære at slå. Brandon Penn scorer et lay-up – Bears stjæler bolden på det efterfølgende indspil fra baseline og Penn scorer en 3’er fra hjørnet. Her fra forsøgte Falcon sig med at fejle for at få stoppet tiden, men Bears holdte hovedet koldt og fik kørt en sejr hjem, efter en kamp der krævede hårdere arbejde end de fleste havde regnet med.

Bears vinder kampen med 85-80 i en kamp hvor Falcon med de rigtige spil på de rigtige tidspunkter godt kunne have fuldendt overraskelsen.

Topscorere:
Falcon: Alexander Bak 28 (og 8 as), Durell Vinson 22 (og 18 rebounds) og Christian Thomsen 18.
Bakken Bears: Brandon Penn 23 og Kenny Barker 18 (og 7 as)  

Stor sejr til kaninerne

19.10.2013

79'ers kom til Sydfyn uden deres bedste spiller Brenton Butler der blev skadet i kampen mod Bakken Bears og det havde naturligvis stor betydning.

Kaninerne var længe om, at komme i gang men havde en igen godt spillende Johnell Smith der bare gjorde forskellen og så var 3. periode afgørende for kampen. Den vandt Rabbits 27-8 og kampen 80-60. De øvrige perioder: 13-17, 28-20 og 12-15.

Selv om Will Paul lagde de to første points i kurven for hjemmeholdet, var det 79'ers der kom bedste fra land. Kaninerne havde masser af angreb især i starten af kampen der bare ikke ville slutte som points, hvorimod Hørsholm fandt vejen. Midt i perioden havde Svendborg kun scoret to gange og kunne ikke rigtigt komme i gang med det flydende angrebsspil. Der blev hentet masser af rebounds fra hjemmeholdet men omsætte det til points kunne Rabbits ikke rigtigt i starten af kampen.

Starten på 2. periode var også starten på Rabbits dominans og jagten på points blev indledt af Damian Ocana med en lang treer fulgt godt op af Niels Degn med endnu en klassiker fra hans hånd. Så var tonen ligesom lagt og nu kom også Johnell Smith i gang med sine karakteristiske raids og dribleture ind på toppen af feltet, hvor hans skud sidder lige i øjet og 15 meget sikre points fra Johnell på 8 minutter var sammen med en stadig stigende kurve fra bl.a. Mads Bloch og Will Paul i reboundsituationerne i begge ender af banen, nøglen til kaninernes succes i dag.

Damian Ocana var brandvarm og havde 10 points i perioden, deriblandt en buzzer til pausen. 
For 79'ers var det igen Zarko Jukic der viste vejen med sit meget atletiske spil både tæt på kurven men også med høj hastighed i sit transsition spil. Kaninerne kan gå til pausen med en føring på 41-37.

Straks efter pausen kom hjemmeholdet endelig i det gear som de kun ca. 300 fremmødte havde kigget længe efter. Will Paul som i dag klogt holdt sig ude af fejlproblemer og som især i 1. halvleg ikke kunne ramme havet om så han stod i det, lagde godt fra land i 3. med kaninernes første 9 points men alle holdkammeraterne deltog i løjerne for i de første 8 minutter var der kun et hold på banen. Svendborg vandt den periode med 24-4 og kampen var afgjort ved stillingen 62-39. 79'ers kom en smule igen  med 6 points yderligere men det scorede Rabbits også så stillingen inden de sidste 10 minutter var 68-45.

Det var nu kun et spørgsmål om kaninerne skulle fortsætte med at tromle al modstand ned og dermed måske tanke selvtillid til fredagens pokalopgør med de samme aktører eller om man skulle lade alle få minutter.

Cheftræner Craig Pedersen valgte det sidste og det betød, at 79'ers i stedet for at være bagud med 30 tog lidt af føringen og kunne nøjes med at tabe med 20, 80-60.

Der er "returopgør" på fredag i pokalturningen, kampstart kl. 19.30 i Svendborg Idrætscenter.

For kaninerne var dagens helt store oplevelse igen Johnell Smith med 29 points og masser af flot basket, Will Paul havde 13 points og 10 rebunds, Damian Ocana også 13 og 8 rebounds, 7 points til Niels Degn -  4 til Mads Bloch og 18 !! rebounds og dermed fortsætter Mads sin flotte statistik.

For 79'ers scorede Zarko Jukic 17 og hentede 7 rebounds, 7 points til Atila Kovac og 6 til Frederik HN og til Rasmus Stolbjerg.

Horsens IC slår Falcon sikkert

18.10.2013

I en kamp uden den helt store spænding vandt HIC til aften med 72-59 (28-17, 17-13, 15-14, 12-15) over Falcon og fik dermed sæsonens første hjemmesejr.

Forsvaret stod stærkt for de gule og det tog Falcon 5 minutter at score 5 point. I angrebet startede Jonas Zohore godt, men også Vedran Borovcanin var skarp fra starten.

Topscorer for HIC i perioden var Vedran Borovcanin der havde 9 point. For Falcon havde Alexander Bak og Iffe Lundberg begge 5 point.

I anden periode scorede HIC de første 7 point og bragte sig foran med 35-17, og det lignede at Falcon kunne få en meget lang aften i det østjyske. De er dog et stærk hold med en god karakter, og især Durell Vinson spiller stærkt og er med flere scoringer medvirkende til at Falcon kun er bagud med 45-30 ved pausen.

Igennem hele anden halvleg er HIC komfortabelt i front og det hele slutter af med et monster dunk til Jonas Zohore. Iffe Lundberg spillede solidt og er sammen med Durell Vinson bedste Falcon spillere. For HIC var bedste mand Vedran Borovcanin, men også Jonas Zohore viste gode takter. Alt i alt et HIC hold i fremgang der viste lovende takter, omend der stadig er plads til forbedringer. Derudover var det med HIC øjne glædeligt at se, at Keane Thomann igen er ved at komme i omdrejninger, og det lange to points skud er ikke blevet glemt i skadesperioden.

Næste kamp for HIC er på søndag, hvor Team FOG Næstved gæster Parkhallen.

Topscorer: HIC Vedran Borovcanin 22
Topscorer: Falcon Iffe Lundberg

Kampens spiller blev hjemmeholdets Vedran Borovcanin med 22 point og 7 rebounds.

Zarko Jukic, 79ers overstrålede alle i dk4-kampen

18.10.2013

Hørsholms Zarko Jukic leverede en fornem præstation foran godt og vel 1.000 tilskuere til TV-kampen i Farum Arena.

Jukic kickstartede sit hold med at score de første 8 point og førte med 30 points og 6 rebounds sit hold til en sikker 79'ers sejr på 66-87. Hørsholm fik også gode præstationer fra point guard Frederik Hougaard Nielsen (5p, 10 ass, 5 to)  og forward Atila Kovacs (18p, 11reb). Troy Brewer, Axel Karason og Peter Møller scorede henholdsvis 17, 13 og 11 point for Værløse.   

1. periode: Fantastisk stemning i Arenaen fra start med mange tilhængere fra begge hold. Både Værløse og Hørsholm giver spilletid til mange spændende unge profiler og det tegner til en spændenden aften. Fra start er det Værløse mod Zarko Jukic og det er lige hele vejen, men Hørsholm slutter perioden oppe med 4. 19-23 til Hørsholm.

2. periode: Værløse kæmper stadig med at komme til frie afslutninger, mens 79'ers kommer til lay-ups. point guard Sikander Tajik Nielsen gør et godt indhop med et flot reverse lay-up og en assist. Værløse guards Peter Møller og Adam Weber svarer igen en 3'er hver til Værløse føring 35-35. Time-out Hørsholm, der herefter går på et 10-2 run. 39-46 ved halvleg til gæsterne.

3. periode: Denne periode bliver helt afgørende, da Hørsholm kommer aggressivt ud og udbygger føringen til 45-68. Godt forsvar tvinger Værløse til turnovers og pressede afslutninger. Kampen er reelt afgjort inden 4. periode hvor Hørsholm fører 47-71 og vinder perioden 8-25.

4. periode: Hørsholm cruiser sikkert videre mod sejren, selvom Værløse får stoppet blødningen og vinder perioden 19-16 til slutresultatet 66-87.

Vendepunkt: Midt i 3. periode afslutter Zarko Jukic et fast break på et kraftfuldt dunk til stillingen 45-60. Hørsholm fortsætter med yderligere 8 ubesvarede point.

Fra statistikken: Værløse vinder reboundstatistikken med 45-37, men kampen afgøres på skudprocenterne under kurven: Hørsholm 58% og Værløse 36%.

Man of the match: Zarko Jukic, Hørsholm 79ers

Fortjent sejr til Svendborg Rabbits

17.10.2013

Dagens Basketligaopgør hvor også Kanal Sport var på besøg i Svendborg Idrætscenter sammen med omkring 800 fans, blev afgjort allerede i 1. periode, hvor Johnell Smith og Kristoffer Gertz var de helt store oplevelser hos kaninerne.

Team FOG Næstved stillede op uden deres amerikanske forward Enrico Tucker der netop var sendt retur til USA og dermed var holdet fra sydsjælland blevet en smule mere smalt.

Alligevel startede Næstved bedst og kom lynhurtigt foran 0-4 og 5-8 inden Johnell Smith viste høj høj klasse med flotte gennembrud, gode afleveringer især til Kristoffer Gertz der var brandvarm bag trepointslinjen med 5 stk's alene i 1. periode, og med flot forsvar. Johnell Smith selv scorede 8 points og Mads Bloch tog for sig af rebounds'ne ganske som han har gjort fra sæsonstart.

Hos Næstved var det især Henry Wilkins og Liam Potter der viste flot spil.

Svendborgs Will Paul der i kampen mod Sisu havde holdt sig fra fejlproblemer havde nok at se til mod de store Næstvedfolk under kurven og det betød at Paul ret hurtigt fik to fejl. Han blev herefter bænket og hans plads overtaget af Damian Ocana der startede med at hente points til kaninerne.
Efter at Svendborg havde hentet Næstveds føring i det 4. minut kom værterne aldrig bagud igen.

Johnell Smith var ene mand om at score i 2. periodes første 8 minutter og indtil da med 12 points. Niels Degn Andersen fulgte en meget flot rebound op med at score imens han hang i luften og Kristoffer Gertz med sin 6. trepointsscoring i 1. halvleg. Kaninerne bevarede et forspring på 10 points men Næstved spillede bedre og bedre og hentede således ind på kaninerne med flot spil fra især Liam Potter med 9 points og masser af rebounds til den store englænder. 

Efter pausen blev 3. periode helt lige men for kaninerne var det Mads Bloch der viste høj klasse med stærk indgriben i feltet i begge ender af banen og 8 points. Han gjorde ondt i dag mod sin tidligere klub. Kristoffer Gertz med endnu en treer og Johnell Smith havde gearet en smule ned i forhold til starten af kampen. Svendborg fører således stadig med 10 inden de sidste 10 minutter.

Det der lignede en meget sikker sejr og en kamp som kaninerne havde i sin hule hånd kom nu på gyngende grund.

Henry Wilkins og spanieren Sergi Guardi spillede meget flotte minutter for Næstved men hjemmeholdets Will Paul der havde tilbragt mange minutter på bænken kom ind igen og steppede gevaldig op med 11 meget flotte points midt i perioden. Også Mads Bloch fortsatte sin dominans i feltet og så var kaninerne gode fra straffekastlinjen med 13 ud af 15 scoringer i sidste periode.

Næstved forsøgte gang på gang at komme tæt på kaninerne men det var som om der var lidt mere at give af fra værternes side og Rabbits var gode til at skabe afstand når det kneb. Næstved kom dog tæt på, 8 points var afstanden inden holdet fra sydsjælland begyndte at fejle for at stoppe tiden. Det betød blot, at enten Johnell Smith eller Kristoffer Gertz kom på linjen og de scorede på samtlige deres straffekast således kaninerne kunne trække sejren hjem, +13, 90-77.

For Svendborg Rabbits blev dagens kanin  Johnell Smith med 31 points, 7 rebounds, 6 assists og 4 steals, Kristoffer Gertz scorede 27, Will Paul 13, det samme som Mads Bloch der også hentede 15 rebounds.

For Næstved scorede Henry Wilkins og Liam Potter hver 18, Potter hentede også 13 rebounds, 16 points til Morgan Sabia og 9 til Alex Murphy og til Sergi Guardi.