Nyheder

Team FOG Næstved starter sæsonen med sejr

26.09.2013

Værløse BBK var aftens modstander i en næsten udsolgt Næstvedhallen og hjemmeholdet skuffede heller ikke de mange fremmødte.

1. periode 31 – 25:  Team Fog Næstved tog imod Værløse i aftenens kamp med et stort set helt nyt hold, så det var med spænding, at der var blevet set frem til kampen.

Efter en lige start på perioden trak Team Fog Næstved fra, og efter 8 minutter førte holdet med 11 point.

Værløse gav imidlertid ikke op, og ved periodens slutning var føringen skrumpet til 6 point.

2. periode 56 – 38: God start på perioden af Værløse, som efter 2 minutter kun var bagud med 3 point. Men så var det som om, at Team Fog Næstved vågnede op. Holdet trak uimodståeligt fra efter en meget tempofyldt periode og førte med 16 point efter 7 minutter.

Denne føring holdt perioden ud, hvor Team Fog Næstved førte med 18 point. Og ikke mindst på grund af Alex Murphy, som var halvlegens helt store spiller for Team Fog Næstved.

3. periode 76 – 54: Rodet start på perioden med mange forsøg fra begge hold uden scoringer. I det hele taget blev det en rodet periode, hvor holdene stort set byttede point. Dog lykkedes det Team Fog Næstved at udbygge føringen mod slutningen af perioden.

4. periode 95 – 82: Sjusket start af Team Fog Næstved gjorde, at Værløse halede ind på Team Fog Næstved. Holdet traf flere dårlige beslutninger.

Det lykkedes dog Team Fog Næstved at vinde en sikker sejr, som lover godt for holdet.

Alle spillere – både de nyankomne og de få af den gamle garde – gjorde et godt indtryk.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Henry Wilkins med 24 point, mens Troy Brewer scorede 21 for Værløse BBK.

SISU vinder det Nordsjællandske opgør mod Hørsholm 79ers

25.09.2013

Eksekverer efter gameplanen.

Slutresultatet 89–77 bør ikke stå til diskussion. SISU var bare bedre i stort set alle aspekter af gamet set over hele kampen, selv om Gentoftedrengene skabte problemer for sig selv i anden2. periode, hvor angrebet mistede fire bolde og forsvaret så ud som om var spillerne stadig var på sommerferie.

Et fokuseret Hørsholm forsvar udbyggede en 2-points føring fra første periode til 13 point via fastbreaks og fire 3 trepoints scoringer. Ved slutfløjt efter anden periode førte 79ers med 8 point.

Men SISUs adelsmærke, forsvaret, som havde fungeret OK okay i første periode, var klar efter halvleg. Fra start af tredje periode pressede SISUs spillere Hørsholm i et fullcourt fuldbanepress.  Turnover på turnover blev resultatet, og SISU kunne lige så stille arbejde sig ind på Hørsholms forspring og med tre 3 minutter tilbage af tredje periode bragte SISU sig foran med 56-55. Herefter kom Hørsholm aldrig tilbage i kampen.

De tørre tal afslører hvorfor: SISUs to-points skudprocent endte på 56%, Hørsholm 79ers på 44%. SISUs tre-points skudprocent sluttede på 41% og dermed godkendt, 79ers på 33%. På straffelinjen var holdene næsten lige, men SISU med 14/16 (88%) og 79ers med 15/18 (83%) gjorde at vægtskålen også her tippede i SISUs favør.

Så selv om der var et spektakulært dunk fra hver af holdene i henholdsvis 2. og 3. tredje periode, så var det tydeligt at SISU havde brugt pre-season til at indøve en række set plays, som de havde succes med som kampen skred frem.

SISUs disciplin stod i skarp kontrast til et Hørsholm hold der var afhængig af en i øvrigt flot skydende Brenton Butler og Zarko Jukic. Men karakteristisk for dem måtte de selv skabe deres skud.

For Hørsholm blev 35 rebounds hentet ned af 10 spillere, mens David Harder og en ikke helt spilleklar Zachk Moritz, der stadig døjer med en skade, hver hentede 10 af SISUs 37 rebounds.

Med til sejren var også SISUs fem blockskerede shots mod 0 for 79’ers nul og SISUs 11 steals mod 7 for 79ers.

SISUs effektive zonepress kan også læses af turnover statistikken: 16 mod 79ers 19 for 79ers.

Lidt over 400 tilskuere nød en tempofyldt og til tider velspillet kamp, hvor der var lækre detaljer og dyst til sidste minut.

(Referat skrevet af KB)
Fotos: ©James Hjertholm

Nu kan du tilmelde dit MANAGER-hold

24.09.2013

Så er der åbnet for tilmeldingen til Basketligaens Managerspil 2013/14.

Spillet går i sin enkelthed ud på at du skal købe og sælge basketballspillere, for at komme så højt op på i klassementet som muligt.

Din succes afhænger af din evne til at forudsige, hvor godt en spillerne klarer sig i den kommende runde.

Vindere af hele spillet og af runderne får flotte præmier.

Spillet starter på den 1. oktober og slutter først når de Danske Mestre er kåret.

Årets Basketliga starter dog allerede tirsdag aften og alle de kampe som bliver spillet i september måned vil ikke tælle med i konkurrencen. Disse kampe er ment som opvarmning for dig, således at du kan scoute og derved købe dine favoritspillere til dit hold.

Du kan læse meget mere om selve spillet og de fede præmier under managerspillet som du finder i menupunktet her på siden eller ved at klikke her.

Er du hurtigt ude og har du tilmeldt dit hold senest fredag den 27. september, deltager du automatisk i lodtrækningen om 3 x VIP adgangskort til samtlige kampe i Basketligaen i denne her sæson. SÅ HVAD VENTER DU PÅ!

Lodtrækning til 1/16-finaler Øst

24.09.2013

DBBF har her til eftermiddag trukket lod til 1/16-finaler Øst.

Ingen af de 5 BL-hold fra Øst trak hinanden og alle har fået forholdsvis "lette" modstandere.

Lodtrækningen flaskedes sig således:

 

  •  Høbas (2DH) - Falcon BL
  •  Virum BBK (1DH) - Glostrup Basket (1DH)
  •  Egedal BBK (3DH) - Stevnsgade BBK (1DH)
  •  BMS (1DH) - Værløse BBK (BL)
  •  USG (2DH) - BK Amager (1DH)
  •  Brønshøj Basket (2DH) - Team FOG Næstved (BL)
  •  Køge BBK (1DH) - Hørsholm 79ers (BL)
  •  Jonstrup BBK (1DH) - SISU (BL)

Kampene skal være afviklet senest den 4. oktober.

Kanal Sport viser basket igen

24.09.2013

Også i denne sæson viser Kanal Sport dansk basket.

Kanalen har netop offentliggjort hvilke kampe der vises direkte på tv. 9 gange indtil jul blænder Kanal Sport op for dansk basket når det er bedst.

Kanal Sport åbner sæsonen den 9. oktober hvor man vise det jyske opgør mellem Aalborg Vikings og Horsens IC. Også dansk pokalbasket og 1. Division Herre bliver vist.

Du finder den fuldstændige tv-oversigt ved at klikke her.

Fra reservatet til Aalborg

15.09.2013

Aalborg Vikings har gennem hele forsæsonen kigget efter en stor mand, og mandag ankommer han direkte fra Luiseño-indianernes reservat i Soboba nær Los Angeles i USA. Joe Burton er navnet, og som hans hjemegn antyder, stammer han fra Amerikas oprindelige befolkning, indianerne.

Burton er udset til at spille centerpositionen for Vikings, selv om hans 2,02 meter ikke helt kan måle sig med de højeste spillere i ligaen. Det er imidlertid ikke første gang Burton har klaret sig fremragende på trods af svære odds. 

De sidste fire år har den 125 kilo tunge Burton spillet for Oregon State University som spiller i Pac12 divisionen af USA's bedste universitetsrække NCAA Division 1. Da han startede på universitetet var der ud af 5.226 Division 1 spillere kun otte andre med indiansk baggrund, og der havde ikke været en på de 12 skoler i Pac12 siden før 1978. I stedet for at se begrænsningerne, gjorde Burton imidlertid en stor succes ud af det. 

I sine fire år på Oregon State spillede han i alle kampe på nær en enkelt i hans tredje år, og i de sidste tre år, var han en af de fire spillere, som var mest på banen. Han blev også en publikumsfavorit, dels på grund af sine til tider vilde frisurer, dels på grund af hans hårde arbejde på banen, og dels på grund af han mange spektakulære assists. Faktisk var han den spiller, der havde flest målgivende afleveringer for Oregon State mellem 2010 og 2013, hvilket ellers normalt er noget, der tilfalder de små og hurtige spillere.

Samtidig med sin succes på banen, var Burton en aktiv rollemodel for unge indianere. Han brugte meget tid på at vise unge, at succes er en mulighed, også for indianere, som ellers traditionelt har haft få muligheder. Over årene tog tusinder af Luiseño-indianere de 1500 kilometer til Oregon for at se den store mand spille, og han gjorde et kæmpe indtryk på alle. Til Burtons sidste hjemmekamp fik universitetet endda sportsfirmaet Nike til at lave et indiansk inspireret spillesæt i nye farver, for at vise deres respekt for ham.

Vikings har selvfølgelig ikke skrevet kontrakt med Burton på grund af hans rygte i USA, men hans væremåde som person og hans uselviskhed har bestemt spillet ind:

"Jeg tror Joe vil passe godt ind på holdet”, forklarer head coach James Vear, “Han har en meget høj basketball-inteligens, og han giver os noget tiltrængt højde. Jeg har set mange af hans kampe med Oregon State og jeg har altid ment, han kunne blive en rigtig god professionel spiller i Europa, så jeg ser frem til at se ham i vikingstrøjen”.

Burton ser frem til at tilbringe sæsonen I Aalborg:

”Jeg synes det er spændende at skulle til Danmark for at starte min professionelle karriere”, siger den store amerikaner, ”Jeg har hørt gode ting om stedet, og jeg forventer at møde venlige mennesker, en helt ny kultur, meget ældre bygninger og en helt anderledes natur, end jeg er vant til.”

Om baggrunden for at det blev lige netop Aalborg, der fik glæde af Burton, og hans forventninger til sæsonen, siger han selv:

”Vi har haft kontakt længe, og jeg forventer gode ting fra klubben, fordi den har vist, at den virkeligt vil have mig, og har fået alting ordnet rigtigt godt. Nu er det så mit job at opretholde min del af aftalen og arbejde stenhårdt for klubben.”

Joe Burton ankommer til Danmark mandag og vil være til rådighed for klubben så snart hans ansøgning om arbejdstilladelse går igennem.

De 10 BL-hold tager form

28.07.2013

Få det hele store overblik her - som bliver opdateret løbende (sidst opdateret 12/9-13).

De 10 hold i BL er i fuld gang med forberedelserne til sæsonen, og stykke for stykke er holdene nu ved at blive sammensat.

Hvem er gengangerne fra sidste sæson, hvem er nye og hvem er forsvundet.

Bakken Bears
(klik på klubnavn for at se roster)

Tilgang: Ville Touminen (coach - Finland), Thomas Lærke (Spanien), Brandon Penn (USA), Kenny Barker (USA), Aladdin Barakeh (ESAA), Simon Niedhardt (ESAA), Jacob Meller Nielsen (ESAA), Lasse Elbæk Pedersen (ESAA), Sebastian Åris Petersen (ESAA), Jakob Lund Ravn (ESAA)

Med igen: Kristoffer Löwenstein, Andreas Jakobsen, Nicolai Iversen, Søren Ege Qwist, Christian Lindberg, Morten Sahlertz, Chris Christoffersen 

Afgang: Henrik Falsvig (BMI Bloodhounds), Jens Jensen (stoppet), Frederik Hougaard Nielsen (Hørsholm 79ers), Marvell Waithe (Japan), Mike Dejworek, Søren Smidt Krath (stoppet), Charles Parker, Martin Thuesen (stoppet) Steffen Wich (coach - stoppet)

Falcon
(klik på klubnavn for at se roster)

Tilgang: Alexander Bak (Hørsholm 79ers), Alexander Milling Andersen (Hørsholm 79ers), Aske List Torsteinson (Aalborg Vikings)

Med igen: Rade Vojnovic (coach), Mariusz Mach (ass. Coach) Durell Vinson, Joakim Vallø Nielsen, Mads Elmgreen Fredsholt, Elias Monberg Jarløv, Jonas Bertram Bro, Christian Thomsen, Gabriel Iffe Lundberg, Jens Døssing

Afgang: Daniel Bang (stoppet), Jörg Rottgards (2. holdet), Thomas Holm-Hansen (2. holdet)

Hørsholm 79ers
(klik på klubnavn for at se roster)

Tilgang: Daniel Mortensen (Glostrup Basket), Mads Bonde (egen avl), Sebastian Dalsgaard (egen avl), Filip Rajovic (egen avl), Frederik Hougaard Nielsen (Bakken Bears)

Med igen: Bogdan Karaicic (coach), Brenton Butler, Atila Kovac, Rasmus Stolbjerg Hansen, Casper Hesseldal, Anders Schou Hansen, Zarko Jukic, Kristoffer Arvedsen, Sikander Tajik Nielsen

Afgang: Alexander Bak (Falcon), Alexander Milling Andersen (Falcon), Bojan Marinkovic

Horsens IC
(klik på klubnavn for at se roster)

Tilgang: Calvin Haynes (USA), Mathias Jensen (Haderslev "Corpia" BBK), Jonas Zohore Bergsted (Cypern), Vedran Borovcanin (Serbien), Eric Steven Vigansky (Haderslev "Corpia" BBK), Anton Elsner (BC Aarhus)

Med igen: Arnel Dediz (coach), Ignacio Munoc (Ass - coach), Emil Anthonsen-Rahbek, Daniel Friedrich, Edgaras Kvedaravicius, Frederik Rungby, Jesper Seemann Serritzlew, Keane Thomann, Niels Krogh Thomsen, Matiss Sakne

Afgang: Darko Jukic (Italien), Skyler Bowlin (Østrig), Hans Christian Schur (stoppet), Lukas Varga, Tobias Reinhold, Markus Jørgensen

Aalborg Vikings
(klip på klubnavn for at se roster)

Tilgang: James Vear (coach - England), Joey Haywood (Canada), Joe Burton (USA), Fredrik Chandler Larsen, Yusuf Mohamed Jama, Lasse Kronborg Larsen (egen avl), Mads Danvold, Eduardo Luna (Sverige)

Med igen: Søren Bjørn Sørensen, Rune Lauridsen, Niels Koch Andreasen, Benjamin Garde Sørensen, Søren Hansen, Kasper Serritslew, Jeppe Kristiansen, Mads Kofod Rasmussen, Lasse Kristiansen, Simon Hamborg Mikkelsen

Afgang: Mads Olesen (coach - stoppet), Luis Guzman, Anthony Jones, Milan Bjegovic, Philip H. Christiansen

Svendborg Rabbits
(klip på klubnavn for at se roster)

Tilgang: Arnar Gudjonsson (Ass. Coach - BC Aarhus) Mads Bloch Frandsen (Team FOG Næstved), Johnell Smith (Sverige), William Mathias Paul (USA), Damian Ocanã (Randers Cimbria), Mads Gertz (egen avl), tommy Tomsic (USA)

Med igen: Craig Petersen (coach), Claus Maagaard, Kristoffer Gertz, Rasmus Christensen, Adam Haddad, Jens Thygesen, Mathias Kelly, Malte Nielsen, Niels Degn-Andersen, Jonas Schaarup

Afgang: Adama Darboe (Jämtland Basket), Mikkel Plannthin (Slovakiet), Gregory Washington (Holland), Donald Rutherford

Randers Cimbria
(klik på klubnavn for at se roster)

Tilgang: Charles Burgess (Finland), Nicholas Fox (USA), Rasmus Søby (BC Aarhus), Jakob Wang (BC Aarhus), Adrian Casar Filip (Spanien)

Med igen: Morten V. Hansen (coach), Bonell Colas, Chris Nielsen, Mike Schmidt Nielsen, Frederik Dalby Møller, Christian Holm Bendtsen, Casper Stage Jørgensen, Kevin Schweiger, Mads Lønborg Vahl, Patrick Schmidt Nielsen, Martin Hansen

Afgang: Miguel Ortega (Rusland), Mads Aage, Martin Bertelsen, Damian Ocana (Svendborg Rabbits), Andreas Sigsgaard Jensen, Jesper Madsen, Frank Naundrup, Sebastian Gram Madsen, Nicky Schmidt Nielsen

Værløse BBK
(klik på klubnavn for at se roster)

Tilgang: Papa Ba (ALBA Basket), Troy Brewer (USA), Evan Thompson (Holbæk Basketball Klub), Ferrakohn Edward Hall (USA), Daniel Corona Martinez (Ass-coach Spanien)

Med igen: Thomas Silfen (coach), Tobias Tita Christensen, Marc Fabricius, Søren Bøje Formann, Emil Henningsen, Victor Hjorth, Adam Holm-Weber, Axel Karason, David Knudsen, Peter Møller, Christian Dissing

Afgang: Richard Delk, Justin Baker, Jacob Enevold Jensen (USA)

SISU
(klik på klubnavn for at se roster)

Tilgang: Joseph Benjamin (Team FOG Næstved), Mirza Misimovic (egen avl), Niklas Kongsted Olsen (egen avl), August Haas (egen avl), William Bjergager (egen avl), Andy James (England), Mikel Esnaola (Spanien), Hristo Petkov (BC Aarhus)

Med igen: Almir Zeco (coach), Alen Nisic (ass. coach), Mickey Dennis, Mike Flowers, Mathias Glahn, David Harder, Philip Bo Jørgensen, Zachary Moritz, Mikael Vincents Nielsen, Ugis Promolds, Jonas Giese Anderson, Asger Hjort, Mathias Hansen

Afgang: Damon Smith (Tyskland), Oskar Bonde

Team FOG Næstved
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Felix Banobre (coach - Spanien), Joan Martinez (ass. coach - Spanien), Sergi Guradia Marti (Spanien), Liam Potter (England), Morgan Sabia (USA), Henry Wilkins (England), Joachim Møller (egen avl), Nicolai Hvidbjerg Andersen (ESAA), Quincy Okolie (Nigeria), Enrico Ramon Tucker (USA)

Med igen: Mathias Bak Christensen, Martin Høirup, Alex Murphy

Afgang: Geof Kotila (coach - stoppet), Thomas Foldbjerg (ass. coach - stoppet), Joseph Benjamin (SISU), Mads Bloch Frandsen (Svendborg Rabbits), Caleb Walker (Tyskland), Quinton Dogget

Dommerne i årets BL er udtaget

12.09.2013

Basketligaens dommeransvarlig, Claus Fogde har efter weekendens dommerclinic, nu sat navne på de 20 dommere, der skal dømme sol og vind lige i denne sæson.

Nu i gruppen i forhold til sidste sæson er Tomas Bonello og Filip Szczesny, der kommer fra henholdsvis Spanien og Norge. Endvidere er Jonas Bille returneret til gruppen efter 1 års pause på grund af ophold i udlandet.

Ud af gruppen er røget Badie Amani og Bjørn Kjerulff, der fortsætter i Dameligaen og 1. Division Herrer.

Du kan se den komplette oversigt ved at klikke her.

Cimbria henter spansk spiller

09.09.2013

Randers Cimbria har hentet den 23 årige Adrian Casas Filip fra Guadalajara Basket i den spanske LEB Silver League. Her nåede han sidste sæson semifinalerne.

Den 198 cm. høje forward er landet i Randers og med sig har han sin kæreste Ana.

Sports- og teamkoordinator Tonny Mattern betegner Adrian som et perfekt match til holdet. ”Det har været afgørende at vi kunne hente en spiller, der med sin spillestil og ikke mindst personlighed passede ind i truppen. Adrian er en rigtig god ung mand, både på og uden for banen. Han arbejder hårdt og professionelt. Vi er glade for at kunne tiltrække ham til organisationen”.

For Adrian Casas Filip er det noget helt nyt at skulle spille i et andet land; ”Jeg er meget glad for at være her i Randers. Det er en ny oplevelse og udfordring for mig, ikke mindst da det er første gang jeg skal spille i et andet land. Jeg tror at Danmark er et god sted at starte min karriere som udlandsprofessionel. Jeg vil gerne arbejde hårdt og sikre at holdet er i toppen af dansk basketball og vinde alt hvad jeg kan med holdet”.

Head Coach Morten Hansen udtaler; ”Adrian er en talentfuld spiller der både kan skyde og tage den til kurven. Han vil passe godt ind i vores spilkoncept”.

Dermed er der også lukket i truppen og der er ikke yderligere planer om forstærkninger til Cimbria holdet.

Adrian Casas Filip og resten af Randers Cimbria, kan opleves i Randers Arena den 26. september kl. 19.15, når Cimbria tager mod Vikings fra Aalborg, i årets første hjemmekamp i BasketLigaen.

Team FOG Næstved skifter amerikaner

07.09.2013

Pressemeddelelse fra TFN.

Team FOG Næstved har været nødt til at skifte amerikaner op til sæsonstarten. Baggrunden er at Christian Moon ikke har følt sig komfortabel med situationen da der er opstået sygdom i hans familie. Christian Moon har derfor bedt om at blive løst fra sin kontrakt, da han ønskede at være tættere på sin familie.

”Vi har naturligvis forståelse for, at der er forhold, der er vigtigere for den enkelte end for holdet. Sygdom i ens nærmeste familie er naturligvis en af de ting som står på listen. Vi har været rigtig glade for at have Christian Moon på holdet, og følte at vi havde fundet en super spiller, der også passede rigtigt godt ind socialt på holdet.”

Ny profil allerede klar

Team FOG Næstved har ageret hurtigt på ændringerne i truppen. Christian Moon er således blevet erstattet af Rico Tucker. Rico Tucker er 27 år og har spillet europæisk basketball i Europa i et par år. Rico Tucker har spillet 1. divisionscollege for University of Minnesota og Pepperdine. Han har spillet som professionel i 2 år i Rumænien i den bedste række for Perla Harghitei, hvor han snittede 16 point pr. kamp, 2,4 assist pr. kamp og 3,0 rebounds pr. kamp. Rico Tucker er allerede landet i København her fredag morgen.

Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen fortæller:

”Rico Tucker er en interessant og underholdende spiller, der spiller med stor aggressivitet i sit spil. Vi tror på, at vi har fundet en stærk forstærkning til holdet og glæder os til at få Rico spillerberettiget. Vi har kunnet agere hurtigt fordi at vi efterhånden har fået opbygget et stort netværk af agenter. Det giver os flere muligheder på markedet. ”