Nyheder

SISU klipper falkevingerne til sidst

20.11.2013

SISU sikrede sig en vigtig sejr over oprykkerne fra Frederiksberg i tirsdagens kamp i Kildeskovshallen.

Der blev kæmpet om alle bolde i de første 25 minutter, men så begyndte SISU at trække fra og hentede en solid sejr til sidst.

I den første periode var Mickey Dennis og Durell Vinson hér, dér og allevegne, med 10 point hver i perioden. Christian Thomsen og Iffe Lundberg for Falcon, og David Harder og Mathias Glahn for SISU, kom også på pointtavlen. Alt i alt en meget lige periode som endte 25–25.

I anden periode fortsatte det høje tempo, men Alexander Bak kom godt i gang med 12 point, mens Jonas Giese Anderson fortsatte de gode takter, han har vist i tidligere kampe i år, med 6 point for SISU. Anden periode endte med en in-bound aflevering på SISUs banehalvdel med 7,1 sekunder tilbage, efterfulgt af et rush op ad banen og en aflevering til David Harder i hjørnet, som laver en fade-away jumper uden for trepointslinjen. SISU er dermed lige præcis foran 47–46 ved pausen. Umiddelbart ingen walkover i sigte for hjemmeholdet.

I første halvleg havde Joe Benjamin ikke scoret, men han vågnede op til dåd i den tredje periode og ramte kurven gang efter gang – 14 point i alt i perioden – og bragte SISU foran med et tocifret antal point for første gang i kampen. Alexander Bak og Durell Vinson fortsatte med at score for Falcon, men SISU vandt perioden 26–17.

I fjerde periode gik Alexander Bak igen i spidsen for holdet fra Frederiksberg og scorede i alt 12 point, men Joe Benjamin, Mickey Dennis og debutanten Chris Matagrano forhindrede falkene i at lette for alvor, og kampen endte 98–82.

SISU er nu på en delt fjerdeplads sammen med Hørsholm 79ers og Team FOG Næstved, mens Falcon stadig ligger i bunden med tre andre klubber. Men kun to sejre skiller stadig 4.-pladsen fra 10.-pladsen.

SISUs Head Coach Almir Zeco: ”Det var en vigtig kamp mod en god modstander, og især vigtig, fordi vi skulle integrere vores nye spiller, Chris Matagrano, i rotationen. Vi havde håbet på en sejr, men var under pres på baggrund af de manglende resultater i de seneste ligakampe. Det var derfor meget vigtigt, at vi fik styrket vores selvtillid forud for de kommende kampe mod Horsens IC ude og Bakken Bears hjemme - og derefter enten Bakken, Svendborg eller Aalborg i pokalsemifinalen.”

Pokallodtrækningen foretages onsdag aften. Falcons næste kampe er mod Team FOG Næstved og Hørsholm 79ers – to hold, de skal have resultater mod, hvis de skal gøre sig håb om at holde sig i top-8 hen over nytår.

Topscorere:

SISU: Joe Benjamin 21 point, 4 rebounds, 4 assists, 8/10 i skud og ét monsterblock. Mickey Dennis 20 point, 7 rebounds, 5 assists og 4/5 fra downtown; Mikael Vincents Nielsen 8 point, 7 rebounds, 8 assists, 2 steals; Chris Matagrano 13 point, 4 rebounds og et monsterdunk.

Falcon: Alexander Bak 29 point, 1 rebound, 2 assists og et monsterblock; Durell Vinson 22 point, 9 rebounds, 9/13 i skud og 2 monsterdunk.

Foto leveret af ©James Hjertholm

BL-dommer går på orlov

18.11.2013

Når Randers Cimbria den 5. december har spillet på hjemmebane mod Horsens IC bliver det også samtidigt den sidste kampe for Anja Press i denne sæson.

På grund af lykkelige omstændigheder slutter Anja`s sæson tidligere end forventet.

Anja har i denne sæson passet fløjten i 12 kampe i Basketligaen inden den 13. og sidste spilles i Randers.

Anja fik debut i BL i 2009 og indtil nu er det blevet til 2 DM-Finaler.

BL`s dommeradministrator har med virkning fra 1. januar 2014 rykket Jonas Bille op i gruppe 1 i BL-dommergruppen og han overtager dermed Anja`s plads.

Om det skal en ny dommer ind i BL-dommergruppen diskuteres pt med dommeradministratoreren og DU.

Referat fra BL-møde

14.11.2013

I tirsdags afholde BL-klubberne møde i Odense.

Du kan læse referatet af mødet og referater af tidligere møder ved at klikke her.

Bakken Bears vinder fantastisk kamp

12.11.2013

Bakken Bears vandt fik her til aften sine anden sejr ud af to mulige i EuroChallenge, da fiske Kataja Basket blev besejret med 101-90  (29-18, 22-25, 26-24,24-24).

De danske mestre spillede noget af det bedste der er set af en dansk hold i flere sæsoner. Bears holdte højt niveau gennem det meste af kampen hvor kun de sidste 5 minutter af 2. periode gav finnerne tro på at de kunne få noget med hjem fra Vejlby Risskovhallen. Dog skal det næves at finnerne mistede deres store stjerne Teemu Rannikko med en fodskade i starten af 2. periode.

Men alle Bakkens nøgle spillere steppede op efter pausen og da Andrea Jakobsen satte en buzzer-beater på slutsignaler af 3. periode pegede pilen igen Bakkens retning. I 4. periode skiftede holdene til at skifte point og det hele endte altså med en Bears sejr, selv gæsterne mod slutningen kom tættere på, så var det ikke helt nok.

Bakken Bears vandt helt fortjent og er nu det eneste ubesejret hold i gruppen.

For Bakken Bears scorede Kenni Barker 20 og Thomas Lærke 20 point.

 Topscorer for Kataja Basket blev Renaldo Major med 21 og Petri Vitanen med 19 point.

Du kan læse mere om kampen på Bakkens Bears hjemmeside og på FIBA Europes hjemmeside.

TV-samarbejde, bringer mere NBA til danske basketball-fans

08.11.2013

dk4 og DR3 indgår historisk tv-samarbejde, der betyder, at superstjerner som Kobe Bryant, Lebron James og Kevin Durant ofte gæster de danske tv-skærme.

Søndag den 17. november skrives et stykke dansk tv-historie, når DR3 sender direkte fra opgøret mellem Toronto Raptors og Portland Trailblazers i den prestigefyldte amerikanske NBA turnering. Det er nemlig kollegaerne fra dk4, som leverer produktionen, og det er dk4´s kendte basketball-kommentatorer Thomas Bilde og Peter Wang, som guider seerne gennem kampen.

Og der er ikke tale om en engangsforestilling, for samarbejdet omfatter hele 80 kampe i indeværende sæson, hvor kampene fordeles mellem dk4 og DR3. Samtlige kampe transmitteres fra dk4’s sports-studie i Aarhus fuldstændig, som seerne kender det i dag.

dk4’s sportschef, Kristian Hyldgaard udtaler: ”Vi går mod strømmen med denne aftale. Hvor mange andre tv stationer kæmper om sportsrettigheder indbyrdes, er dette samarbejde til fordel for både dk4 og DR3.

Vi udvider antallet af NBA kampe på dansk tv til det dobbelte, og DR3 bliver medejer og medspiller på udsendelserne, som vi fremadrettet vil udvikle sammen i de rammer, som seerne kender.

Vi styrker produktet til gavn for NBA, for basketball i Danmark og vigtigst af alt de mange danske NBA-fans.”

dk4 og DR har tidligere samarbejdet om basketball. Senest da DR brugte dk4’s kommentatorer Peter Wang og Thomas Bilde i forbindelse med OL i London i 2012.

Basketball har været et væsentligt element på dk4´s sendeflade siden 2004, hvor man begyndte at transmittere fra den danske liga, hvilket stationen stadig gør hver torsdag aften. I 2007 startede sendingerne fra NBA, og populariteten for udsendelserne har været stødt stigende.

Så basketball er i 2013 blevet synonym med dk4 og et stærkt brand for kanalen. Populariteten deler dk4 gerne med DR3: ”Det er fortsat dk4, der ejer rettigheder til NBA i Danmark, og vi sublicenserer udvalgte kampe til DR3.

Vi har brugt mange år og kræfter på at bygge basketball og NBA op til den succes, det er i dag. Basketball er en vigtig del af dk4’s identitet, men for os handler det ikke kun om eksklusiviteten. Det handler også om udbredelse. Vi har nu fået endnu en engageret medspiller, som vil være med til at øge udbredelsen og omtalen af basketball i Danmark.”
siger Kristian Hyldgaard.

Dk4’s administrerende direktør og ejer Stig H. Hasner, er stolt over at dk4 endnu gang har formået løfte en sportsgren: ”I starten 00’erne opbyggede dk4 speedway, der på daværende tidspunkt var på et nulpunkt. I 2004 var speedway blevet et fyrtårn på dk4 med over 200.000 seere, og i forlængelse af den succes blev sporten udvidet på dk4, med basketball.

For mig var det åbenlyst, at tendenserne i tiden var meget til streetkulturen, og populariteten for amerikansk sport var kraftigt stigende.

Basketball var ideel til at tiltrække det unge seer-segment. Det var ganske enkelt trendy.

Jeg synes denne aftale også er en ultimativ anekendelse af det arbejde dk4’s sportsredaktion har lavet igennem årene, og jeg er sikker på at populariteten kun vil øges”
Siger Stig H. Hasner.

I sæsonen 2012-13 blev der på dk4 tv-transmitteret basketball i 29.340 minutter, hvilket svarer til 489,12 timer eller 20,38 dage.

dk4 når ud til omkring 2 millioner danske husstande, men med DR3 får endnu flere danskere mulighed for at følge de dramatiske og intense opgør fra en af verdens største sports-turneringer.

Kommende NBA kampe:

dk4 - Søndag kl. 18.00: New York Knicks – San Antonio Spurs

DR3 – Søndag d. 17/11 kl. 19.00: Toronto Raptors – Portland Trailblazers

DR3 – Søndag d. 24/11 kl. 21.30: Chicago Bulls - L.A. Clippers

dk4 – Søndag d. 1/12 kl. 19.00: Toronto Raptors – Denver Nuggets og kl. 21.30: L.A. Clippers – Indiana Pacers

Vikings slår Falcon og bundkampen skærpes

08.11.2013

Både Falcon og Aalborg Vikings var af eksperterne spået at skulle kæmpe med i kampen om at undgå at komme i nedrykningsspillet.

Med en sejr til Falcon i denne kamp, ville Aalborg allerede være hægtet lidt af, hvorimod en sejr ville betyde at de 2 hold ville være lige med Værløse i bunden af ligaen.

Første periode starter meget lige og efter 7 minuter står det 14-14 til Falcon. Herefter trækker Aalborg fra og fører med 16-21 inden 2. periode. Denne føring bliver langsom udbygget og efter 16 minuter fører Aalborg med 10 point ved stilling 27-37. Denne gang er det dog Falcon der slutter perioden bedst og bringer sig foran 39-37 via et 12-0 run.

For Alborg var det Kasper Serritslev og Joe Burton som de mest scorende mens Lasse Kristensen også bidrog postivt. Joey Hardword og Mads Kofod Rasmussen var mindre fremtrædende end de plejer.

Hos Falcon var det Darell Vinson under kurven og Christian Thomsen fra distancen der var det største trusler. Alexander Bak og Iffe Lundberg var mere eller mindre missing in action.

Falcon holder sig foran de første 4 minuter af 2. halvleg, men så bringer Aalborg sig foran og holder denne føring kampen ud.

Aalborg arbejder hårdt og er gode til at finde deres 2 Amerikanske profiler når skuduret løber ned. Samtidigt scorer Kasper Serritslev, Lasse Kristensen og Rune Lauridsen nogle meget vigtige scoringer. Det er dog Aalborgs profiler, der styrer 4. periode. Joe Burton får fat i Darell Vinson under kurven , som kun scorer 4 point i 2. halvleg. Mads Kofod scorer både inside og fra distancen og Joey Haywood er rigtigt dygtig til at få gode afslutninger sent i angrebet.

Falcon får ikke rigtigt involveret Darell Vinson og Christian Thomsen i spillet i 2. halvleg, men får gang i Alexander Bak og Iffe Lundberg, som begge scorer 8 af deres 10 point i 2. halvleg. Jonas Bro har sin bedste angrebs kamp i sæsonen med 17 points, bl.a. med 3 for 4 bag 3p linjen.

Greg Washington har dog endnu ikke fået startet hans sæson og med 1 for 10 scorer han kun 5 points.

Falcons spil bliver mere og mere 1 mands præstationer ud fra driblinger og på trods af Falcons dominans i reboundspillet på 50-33, føler tilskuerne har Alborg har rimeligt styr på slutfasen.

Topscorere for Falcon: Darell Vinson med 19, Jonas Bro med 17, Christian Thomsen med 15, Iffe Lundberg og Alexander Bak med hver 10 points. Jonas Bro havde 5 assists, Darell Vinson 19 og Greg Washington 10 rebounds.

Topscorere for Aalborg: Joe Burton og Joey Haywood begge med 19 points samt Mads Kofod med 15 og Kasper Serritzlew med 14 point. Joey Haywood havde 4 assists og Joe Burton havde 8 rebounds.

Man of the match: Joey Hawwood med 19 points, 4 assists, 4 rebounds samt 100% fra straffelinjen.

Torsdagens dk4 kamp gav sejr til Randers Cimbria

08.11.2013

Team FOG Næstved lagde gulv til i ugens dk4 kamp hvor Randers Cimbria skulle forsøge at komme på ret spor igen. For hjemmeholdet galdt det om at forsætte det gode spil efter den seneste sejr over SISU.

1.periode: En fantastisk medrivende periode i et meget højt tempo – nogle gange måske for højt, da træfsikkerheden i starten af perioden af perioden ikke stod mål med hurtigheden.

Men meget flot spil af begge hold. Især Quincy Okolie viste sit værd i både forsvar og angreb.

En meget lige periode, som meget passende endte uafgjort 21-21.

2. periode: Perioden stod slet ikke mål med 1. periode. I begyndelsen af perioden virkede spillet rodet fra begge sider.

Midt i perioden fandt Randers rytmen og trak fra til en sikker føring med 2½ minut tilbage af perioden.

Føringen skrumpede mod slutningen af perioden, så Randers kun førte med 5 point ved pausen.

3. periode: Set med Team Fog Næstved-øjne blev denne periode meget lidt god. Holdet smed lette bolde væk, hvilket gjorde, at Team Fog Næstved kom yderligere bagud.

Det medførte en hurtig time out, men desværre for Team Fog Næstved uden den store effekt.

Randers trak fra, men et par dunk af Quincy Okolie gjorde, at holdet fik lidt tro på at komme tilbage.

Men det var kortvarigt. Randers udbyggede føringen – ikke mindst takket være flot forsvarsspil, som gjorde, at Team Fog Næstved kun scorede 11 point i perioden.

4. periode: Denne periode blev ikke bedre for Team Fog Næstved end de 2 forrige. Tværtimod.

Intet gik Team Fog Næstveds vej, hvorimod ramte stort set alt. Ydermere fik både Quincy Okolie og Liam Potter 5 fejl, hvilket ikke gjorde situationen bedre for Team Fog Næstved.

Men det var en dag, hvor stort set intet lykkedes for Team Fog Næstved. Men holdet skal have ros for at kæmpe til det sidste mod et på dagen klart bedre hold.

Randers Cimbria vinder fortjent kampen med 95-80 (21-21, 22-17, 26-11, 26-31).

Topscorer Team FOG Næstved Alex Murphy og Morgan Sabia med hver 17 point.

Topscorer Randers Cimbria Bonell Colas med 24 point.

Værløse BBK taber stort hjemme til Rabbits

08.11.2013

Værløse har været svære at spille mod på hjemmebanen i Søndersøhallen denne sæson – men i dag fik kaninerne fra Svendborg Rabbits en blød gulerod at tygge på i form af et uinspireret hjemmehold, og fynboerne var klart bedst fra start til slut. Ved halvlegspausen førte udeholdet 33-56 og slutresultatet lød på de knusende cifre, 60-102.

Sidste sæsons sølvvindere stillede op uden en skadet Mads Bloch og holdets træner, Craig Pedersen, som af lykkelige omstændigheder var blevet med sin nyfødte i det Sydfynske, så det var assisterende træner, Arnar Guðjónsson, som førte holdet til den overbevisende sejr.

Værløse manglede sin topscorer, Troy Brewer, pga. skade, og den nyindkøbte amerikaner, Jordan Clarke, har ikke spillerlicens endnu, og det var svært at få øje på, hvem der havde sat sig for at træde i karakter på denne aften i Søndersøhallen. David Nørby Knudsen tog dog gennem hele kampen initiativ og sluttede på 11 point og 7 rebounds, og Peter Møller leverede en god præstation med sine 14 point og 6 rebounds.

Positivt for Værløse var det også at se Marc Fabricius tilbage på banen efter en længere skadespause.

For Svendborg var Johnell Smith her og der og alle vegne, og han var med sine 29 point (85 % fra gulvet, og 22 point i første halvleg) kampens mest dominerende skikkelse. Også Will Paul og 19-årige Kristoffer Gertz var markante for gæsterne med hver 18 point.

Rabbits ligner efterhånden en velsmurt maskine og har nu vundet syv af otte kampe og indtager andenpladsen i Basketligaen. Værløse kom med dagens resultater i ligaen en tur ned på sidstepladsen, men har pointlighed med både Aalborg Vikings, Falcon og Horsens IC, så det kan der blive vendt rundt på, når Værløse spiller næste hjemmekamp den 24. november mod vikingerne fra Aalborg. Kaninerne skal en tur til Forum Horsens om 14 dage.

Topscorere Værløse: Peter Møller 14, David Nørby Knudsen 11, Tobias Tita 7 point og 9 rebounds

Topscorere Svendborg Rabbits: Johnell Smith 29, Kristoffer Gertz 18, Will Paul 18

Man of the Match: Johnell Smith

Klassespiller til Rabbits

07.11.2013

Svendborg Rabbits har netop offenliggjort at man har skrevet kontrakt med Antonio Porta, som har et imponerende CV.

Antonio har gennem flere sæsonen spillet på absolut højeste plan i forskellige klubber i Europa og var med på Argentinas landshold ved OL i Beijing i 2008.

Anotnio tilrædder hos Rabbits i midten af november måned.

Du kan se hele pressemeddelelsen på Rabbits hjemmeside.

Bears godt fra land i EURO Challenge

07.11.2013

De danske mestre fra Bakken Bears spillede onsdag aften sin første kampe i EuroChallenge.

Holdet var i Holland for at spille mod ZZ Leiden. De hollandske mestre blev besejret 62-61 efter et drama, hvor Bears kun førte i i alt 17 sekunder af kampen.

Du kan læse mere om Bears sejren på klubben hjemmeside eller på FIBA Europe`s hjemmeside.

Bakken Bears næste kamp i EuroChallenge er tirsdag den 12. november hvor finske Kataja Basket kommer på besøg i Aarhus. Tip-off er kl. 19:15 og har du ikke mulighed for at se kampe live i Vejlby-Risskov Idrætscenter kan du se den live på dk4.