Nyheder

Forsvars-es fortsætter hos Vikings

23.08.2013

Baskettilskuerne i Aalborg får igen i den kommende sæson fornøjelsen af forsvarsesset Benjamin Garde Sørensen.

Han har spillet i klubben gennem flere år, og har opnået en vigtig rolle for holdet. Benjamin Sørensen bevægede sig gennem sidste sæson væk fra pladsen som rollespiller og nærmere rollen som nøglespiller, som Vikings sportchef Mads Olesen forklarer:

”Benjamin er ikke den spiller, som tilskuerne nævner først, når de ser på holdets profiler, men analyserer man kampene nøje, er han en af de spillere, som meget nøje træder frem, simpelthen fordi holdet vinder de minutter, han spiller. Det handler om hans hårde arbejde i forsvaret og hans uselviske angrebsspil, der fungerer rigtigt godt med holdkammeraterne”.

Den 23-årige guard blev kåret som årets forsvarsspiller i Vikings i forrige sæson, men selvom det er det, der har været fremtrædende, tror Olesen på at Sørensen også i den anden ende kan bidrage:

”Benjamin har sidste år kunnet spille 2. division samtidig med ligaen, på grund af sin unge alder, og her har han vist et stort offensivt talent. Jeg tror vores nye coach James Vear vil kunne arbejde med Benjamins selvtillid og evner, så de offensive talenter kommer frem også på ligaplan, og når det sker, bliver han en, de andre klubber skal tage sig rigtig i agt for”.

Coach Vear er også imponeret af Sørensens indsats til træning gennem de sidste tre uger:


”Det er godt at have Ben tilbage til hans fjerde sæson. Han er en meget dygtig forsvarsspiller på bolden og han udvikler hele tiden sit offensive spil. Jeg forventer at han udbygger sin rolle på holdet.”

Benjamin Sørensen selv er på den anden side også imponeret af den nye Britiske træner:

”Jeg ligger inde med en positiv følelse med hensyn til den kommende sæson. Jeg føler at vores nye coach kan løfte Vikings spil til et andet niveau, og derfor tror jeg også på en bedre placering i ligaen slutningen af  næste sæson. Selv om vi måske bliver et af de mindste hold i ligaen, føler jeg vi har en spillertrup, der har potentiale til at lave lidt larm. Individuelt forventer jeg at bidrage med godt bold- og wing forsvar, samt en masse energi. Der udover har jeg i off-season arbejdet på mit angrebsspil, mest i form af spilforståelse, så jeg håber at bidrage mere i den ende i fremtiden.”

Historie

Benjamin Garde Sørensen kommer fra Sjælland, men et ophold på Aalborg Sportshøjskole endte med at han blev i byen. Gennem de sidste sæsoner har han således fået en vigtigere og vigtigere rolle på holdet, mens han udenfor banen har læst HF, og nu er startet på et studie.

Statistik

Basketligaen kører statistik på hvor meget holdet vinder eller taber, når den enkelte spiller er på banen, og i denne statistik var Benjamin sidste sæson den bedste Viking overhovedet, ud af både danskere og udlændinge.

Rasmus Søby til Randers Cimbria

22.08.2013

Basketball holdet Randers Cimbria har lavet en aftale med den 24 årige guard Rasmus Søby.

Rasmus har de sidste par sæsoner spillet i BasketLigaen for Åbyhøj/BC Aarhus og tidligere for Bakken Bears. Rasmus har ligeledes været inde omkring det danske landshold. Samlet set har Rasmus Søby spillet 6 år på liganiveau.

Sports- og teamkoordinator hos Randers Cimbria Tonny Mattern siger om Rasmus Søby. ”Søby passer rigtig godt ind i vores koncept. Både som person og spiller. Han er en rigtig god fyr der har en stor erfaring på liganiveau og hans spillestil passer godt til den hurtige spillestil vi ønsker. Rasmus får alle muligheder for at udvikle og vise sit talent og ikke mindst etablerer sig som en bærende spiller hos os”.

Rasmus Søby udtaler: ”Jeg glæder mig meget til at, forhåbentlig, spille med i toppen af ligaen hvor det for alvor bliver sjovt. Jeg håber og tror vi kan være med til at udfordre - og slå - både Svendborg og Bakken Bears denne sæson.

Derudover ser jeg frem til at være en del af Randers' meget frie "run-n-gun-system", da jeg syntes det passer rigtig godt til min spillestil.

Sidst men ikke mindst bliver det sjovt endelig at få lov til at spille på klubhold med Chris Nielsen, som ham og jeg har snakket om i mange år. Vi mangler bare at finde ud af hvem der skal skyde straffe på teknisk fejl”.

Head Coach Morten V. Hansen nævner også Rasmus Søbys skud som et stor plus. ”Rasmus har et godt overblik og med hans hurtige skud, så vil han passe godt sammen med Chris Nielsen, Mike Nielsen og Charlie Burgess m.fl. i vores guard rotation”.

Rasmus Søby snittede sidste sæson 10,7 points og hentede 2,1 rebound pr. kamp.

Vi byder Rasmus Søby velkommen til Randers Cimbria og ser frem til at byde alle velkommen til vores første ligakamp i denne sæson. Når Randers Cimbria møder Aalborg Vikings den 26. september i Randers Arena. :)

De 6 første dk4 kampe fastlagt

21.08.2013

dk4 har nu løftet sløret for de 6 første kampe som vises direkte i tv fra Basketligaen.

Første kamp bliver torsdag den 26. september hvor sidste sæsons store overraskelse Randers Cimbria på hjemmebane skal op imod Vikingerne fra Aalborg.

Sendeplanen for de første 6 kampe ser således ud:

26. september Randers Cimbria - Aalborg Vikings

3. oktober Horsens IC - SISU

10. oktober Svendborg Rabbits - Bakken Bears

17. oktober Værløse BBK - Hørsholm 79ers

24. oktober Aalborg Vikings - Værløse BBK

31. oktober Team FOG Næstved - SISU

Alle kampe starter som altid kl. 19:15 og fra kl. 19:00 vil der være optakt.

Så snart dk4 kampene for den resterende del af grundspillet er på plads vi de kunne se her på siden

Værløse BBK bytter amerikanere

20.08.2013

Scott McRae, som ellers havde skrevet kontrakt med Værløse Basketball Klub, er sprunget fra og har ønsket at få sin kontrakt annulleret. Erstatningen er dog allerede fundet.

Navnet er Ferrakohn Hall, en 203 cm powerforward, der kommer til klubben fra Tennessee hvor han har spillet for NCAA D1 klubben Memphis Tigers. Ferrakohn kommer således fra et af de bedste basketprogrammer i USA, og forventes at løfte det unge hold i den kommende sæson.

"Vi har fundet en perfekt erstatning i Ferrakohn Hall. Han kommer direkte fra college, og ønsker at starte sin internationale udfordringer i Værløse. Vi er stolte af at kunne tiltrække en spiller som Ferrakohn, og håber at Værløse er det perfekte sted at fortsætte udviklingen i hans basketball karriere", udtager Peter Aabling fra klubbens eliteudvalg.

Ferrakohn selv er ikke i tvivl om hvad han vil kunne bibringe til holdet: Jeg er en spillertype der er atletisk og kan udfylde den plads der er brug for. Om det så er at gå igennem en mur - så er det lige mig. “Jeg glæder mig til at komme til Værløse og vise hvad jeg kan og mit signatur move er at dunke på folk.”

Med aftalen med Ferrakohn kan Værløse Basketball Klub nu lægge episoden med Scott Mcrae bag sig og kigge fremad. "Det er en noget speget affære omkring Scott, men vi ønsker ikke at bruge mere tid på det, og glæder os i stedet til at se Ferrakohn i Værløse-trøjen", udtaler elitechef Jimmie Petersen. "Vi ser frem til kunne bruge Ferrakohn´s kvaliteter både i forsvaret og angrebet, hvor en spiller af hans kaliber er lidt af et scoop, for en klub som os. Ferrakohn forventes at passe godt ind i vores spillestil, idet han er meget alsidig og rigtig stærk under kurven.

Vi glæder os til at vores fans kan se hans kvaliteter i den første hjemmekamp mod Bakken Bears den 29. september kl. 16.30 i Søndersøhallen".

Points guards tilbage i Aalborg Vikings

17.08.2013

Den rutinerede point guard Rune Lauridsen samt talentet Niels Koch Andreasen er begge tilbage i truppen for Aalborg Vikings, selv om sidstnævnte først støder til truppen ved juletid pga. studier i udlandet.

Begge har spillet en stor rolle for Vikings i sæsonen 2012-13, og coach James Vear ser det fortsætte i fremtiden:

”De er begge en vigtig del af holdet, og jeg er glad for at have dem med videre”.

 Den 25-årige Rune Lauridsen har gennem de sidste to sæsoner vist sig i stigende grad at være en vigtig spiller for Vikings.  

”I 2011-12 var Rune en vigtig brik i det spil, der gav os en slutspilsplads og i sidste sæson var han helt afgørende for vores forbliven i ligaen med hans spil i nedrykningsslutspillet”, siger Vikings’ sportschef Mads Olesen om den fynske guard. ”Lauridsens spil er blevet mere kontrolleret og velovervejet offensivt, mens hans overblik og spilforståelse i forsvaret har gjort ham til et af vores vigtigste våben i den ende.”

Lauridsen starter sin fjerde sæson for Vikings, efter en sæson, hvor hans effektivitet blev meget højere end den tidligere har været. Scoringsgennemsnittet steg en smule til 5.4 point, men det blev gjort på færre minutter. Grunden til det skal findes i scoringsprocenten, hvor Lauridsen i 2011-12 ramte på 35 % af sine skud, mens tallet i 2012-13 steg til 51%.

Sidste år delte Lauridsen og den unge Niels Koch Andreasen i store perioder point guard pladsen, men da Koch indtil jul studerer på Hawaii, må det forventes, at Lauridsen skal bære endnu mere af ansvaret.

Når Koch er tilbage fra Hawaii forventes det at han fortsætter den fremgang, han viste gennem sidste sæson, hvor han blev en større og større faktor i både angreb og forsvar. Den 21-årige guard kom til Vikings før sidste sæson, og før det spillede han i flere år for topholdet Team FOG Næstved.

Sportschefen glæder sig da også over at se Koch i vikingsuniformen igen:

”Niels er virkelig en talentfuld spiller, som sidste år fik en reel chance i ligaen, hvor han fik ansvar. Han udviklede sig fra kamp til kamp, og jeg er sikker på at vores nye coach James Vear vil få endnu mere ud af ham.”

Koch ved godt, at han har meget at arbejde på, mens han er væk:

”Jeg glæder mig allerede til at komme tilbage til Aalborg. Selvom jeg er væk, forventer jeg af mig selv, at jeg kommer tilbage i god fysisk form. Det indebærer selvfølgelig styrketræning, og den atletiske del af mit spil. Samtidig skal jeg arbejde med at forbedre mit skud, og det vil jeg arbejde meget med at gøre noget ved. Det er både mine forventninger og ambitioner. Jeg forventer af mig selv, at spille mig ind som fast nøglespiller kort tid efter jeg er kommet hjem fra Hawaii

Ung amerikaner til Randers Cimbria

17.08.2013

Randers Cimbria henter den 22 årig power forward, Nick Fox, fra USA.

Nick Fox havde et scoringsgennemsnit på 21,5 og 8 rebounds i hans sidste sæson på Dallas Baptist University, hvor han afsluttende universitetet i 2012/2013 sæsonen.

Den 202 cm. høje og godt 100 kg. tunge power forward er fra Colorado Springs i Colorado, USA.

Sports- og teamkoordinator hos Randers Cimbria Tonny Mattern Cimbria, nævner Nicks personlighed som et stort plus. "Nick virker som en rigtig god ung mand, der arbejder stenhårdt og er 100 % dedikeret. Vi ser frem til at byde ham velkommen til Cimbria"

Head Coach Morten V. Hansen påpeger Nicks gode skud som en afgørende faktor. "Nick har et godt skud fra distancen og det kombineret med hans styrke i feltet gør ham meget interessant"

I modsætning til Charlie Burgess, som Cimbria præsenterede fredag, så er det en ny verden der begynder for Nick Fox. "I am thrilled for this opportunity.  I've never been out of the country and to get the chance to play professional basketball and see a different part of the world is truly a blessing" udtaler han. 

Vi håber I alle vil være med til, at byde Nick Fox velkommen til Danmark og til Randers Cimbria. Vi glæder os til at præsenterer Nick og resten af truppen, når Cimbria møder Vikings den 26. september i Basketligaen.

Charles Burgess til Randers Cimbria

16.08.2013

Den tidligere Bakken Bears profil Charlie Burgess vender i den kommende sæson tilbage til Danmark.

Denne gang bliver det til Randers Cimbria, hvor Charlie bliver genforenet med Chris Nielsen og Tonny Mattern, som han henholdsvis spillede og arbejdede sammen med i sæsonen 2010/2011. Her var Charlie Burgess en af de helt store profiler for Bakken Bears, da de vandt både Danmarksmesterskabet og pokaltitlen.

Charlie har siden spillet i Tyskland, Holland og senest i Finland.

Sports- og teamkoordinator hos Cimbria, Tonny Mattern, udtaler: ”Charlies force er hans store lederskab og helt igennem professionelle tilgang til sporten. Charlie leverer 100% til både træning og kampe og forventer det samme af sine holdkammerater og organisationen. Charlie tager i den grad ansvar og vil bidrage med energi og lederskab på et relativt ungt Randers Cimbria hold”

Charlie Burgess udtaler om sin kommende sæson hos Randers Cimbria:

”I would like to thank the Randers organization for giving me the opportunity to represent there club.

It’s truly a blessing considering this is to be my sixth season playing professionally overseas.

I'm really excited about playing in Denmark again. Especially being able to play with Chris Nielson who over the years became one of my really close friends.

I also get another chance to work with Tonny Mattern who's a great guy. Our relationship became very close during our championship run in 2010-2011. And we remained friends ever since. So this will be a very exciting year for us and I'm looking forward to it.

My main goal this season is to put Randers in the best position possible in order to win a championship.

I've put in a lot of hard work during this summer training with my trainers Phil Murphy and Tucker Webster. This will be a very successful year for this club”.

Head Coach Morten V. Hansen ser ligeledes frem til, at få Charlie Burgess på holdet. ”Charlie har en masse kvaliteter som vi får stor glæde af. Hans erfaring fra både udlandet og Danmark er et plus. Samtidig kender han både Chris Nielsen og Bonell Colas og har et godt kendskab til den danske liga”

Charlie Burgess spillede sidste sæson i den bedste finske liga. Han ankommer til Danmark i weekenden. Vi ser frem til at byde Charlie velkommen og til at byde vores fans velkommen til sæsonstart d. 26. september!

Vikings skriver kontrakt med Joey Haywood

14.08.2013

Aalborg Vikings har skrevet kontrakt med den 28-årige canadiske guard som kommer til Danmark i løbet af august måned.

Efter college fik Joey kontrakt med det lokale hold i den canadiske professionelle liga NBL, Halifax Rainmen. Her fortsatte Joey med at imponere. I hans første år blev han All Star, Årets Canadier og var blandt de 10 bedste forsvarsspillere, mens han hjalp med at bringe holdet i finalerne. Det blev til 12,6 point pr. kamp på et hold, der mest bestod af amerikanere.

Du kan læse hele pressemeddelelse fra Aalborg Vikings ved at klikke her.

Bosnisk forward til Horsens IC

14.08.2013

Som en direkte erstatning for årest spiller i BL 2013, Darko Jukic har Horsens IC skrevet kontrakt med den 199 cm høje Vedran Borovcanin.

Den 28 årige bosniske forward er 2 gange blevet kåret til MVP for ligaen og har senest spillet for Radnicki Bijeljina, hvor han i sidste sæson snitted 18 point og 7 rebounds pr. kamp. 

Du kan læse mere om Vedran på Horsens IC hjemmeside eller hos dk4.

Brenton Butler fortsætter hos 79ers

14.08.2013

Brenton Butler (25 år) skal igen i år være førstevalg som shooting guard hos Hørsholm 79ers.

I sidste sæson var han den spiller på holdet, som spillede flest minutter pr. kamp (31:29), og han scorede 14,2 pts pr. kamp, hvilket gjorde ham til næst-topscorer. Ved flere lejligheder afgjorde han kampene til 79ers fordel, og specielt huskes en buzzer-beater mod SISU i den anden pokalsemifinale, som derved bragte Hørsholm-holdet i sidste sæsons pokalfinale.

”Brenton er en rigtig god spiller, og han siges at være i sit livs form”, udtaler Henrik Norre, medlem af Hørsholm 79ers bestyrelse, og fortsætter: ”Han er ved at udvikle sig til en ”go-to guy”, og det betyder meget for vores forholdsvis unge hold. Og som et ekstra-plus så er han en fantastisk personlighed, som hele Hørsholm Basket nyder godt af”.

Med Brenton Butler tilbage hos Hørsholm 79ers, så er herreholdet ved at tage form. Flere nye spillere vil snart kunne præsenteres, og der er også gensyn til mange af sidste sæsons profiler og unge talenter.