Nyheder

Bakken Bears i særklasse igen

09.11.2018

Det må konstateres, at såfremt et dansk hold i denne sæson skal yde Bakken Bears modstand, ja så skal samtlige spillere yde deres absolut bedste.

Det var ikke tilfældet i Claus Magaards afskedskamp, samtidig eneste danske spiller med 400 kampe på det samme danske mandskab. En fantastisk præstation gennem 15 år i Svendborg.

Gæsterne fra Bakken Bears viste stort overskud og påskønnelse og havde sågar også gave med til den afgående legende. Tak til Bakken Bears.

På banen viste bjørnene til gengæld ingen nåde. Suverænt godt spil af samtlige og et såvel fysisk som atletisk overtag og inden for 4 minutter var Bakken foran 2-10. Bjørnene så sig derefter aldrig tilbage, 18-26 efter 1. periode, 29-54 efter 2., 44-79 efter 3. og en stensikker sejr 70-100 efter 4.

Det ser ud som om bjørnebanden kan gå ubesejret gennem turneringen, hvis de ellers kan bevare koncentrationen. Svendborg Rabbits kunne intet stille op i 1. halvleg og da stillingen 5 minutter inden i 2. periode viste 24-45 var der ingen af de ca. 1000 fremmødte der troede på, at kaninerne kunne komme tilbage i den kamp. 2. periode blev vundet med 11-28 af bjørnebanden og for hjemmeholdet var det som så ofte før Jerimah Ingram der var klart bedste mand med 14 points. Han var også indpiskeren for hele holdet men flere af profilerne slog ikke til i dagens kamp for hjemmeholdet. Det er en tvingende nødvendighed, hvis man skal spille lige op med Bakken Bears.

Bakken Bears fortsatte ufortrødent gennem 3. periode og knuste al modstand. Den tidligere helt store profil hos Svendborg Rabbits, Adama Darboe ville lige give Claus Magaard en sidste hilsen og satte stensikkert 7 points i perioden. Bakken Bears førte såmænd med 35 inden sidste periode og selv om det var ligaens to ubesejrede mandskaber der mødtes så var al spænding for længst forsvundet ud i den kolde novemberluft. Den største dramatik fandt sted da en tilskuer pludselig løb ind over banen og råbte på lægehjælp. En dreng havde fået et ildebefindende og der var et øjeblik lidt oprør på pladserne omkring. Hurtig hjælp kom dog til.

Kampen fortsatte og til hjemmeholdets ros skal det siges, at holdet aldrig gav op. Det blev til en sejr i sidste periode, 26-21 og -30 som slutresultat. Det svarer faktisk meget godt til det bjørnebanden i øjeblikket viser i deres europæiske kampe så måske kunne kaninerne alligevel være tilfredse. I hvert fald bliver holdet styrket når dels Brandon Norfleet og nytilkomne Enuoma Ebinum kaldet E, støder til.

Bakken er suverænt Danmarks bedste mandskab. Ingen ser ud til at kunne true dem i denne sæson.

Tak til Claus Magaard for 15 gode år i Svendborg Rabbits.

Bakken Bears spiller igen den 14. hjemme i Eurocup mod Mavpy og igen ude mod Stevnsgade Copenhagen to dage efter.

Svendborg Rabbits har udekamp i Randers Cimbria på onsdag og hjemmekamp onsdagen efter mod Team FOG Næstved.

Foto er leveret af Tom Andreasen – Fotografi 

Team FOG Næstved slår Randers Cimbria

09.11.2018

Torsdagens kamp i BL mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria gav den forventet sejr til hjemmeholdet der igen havde Chris Gabriel med efter overstået karantæne.

Efter 1 minut uden scoringer i 1. perioden kom der gang i den. Begge hold var ivrige efter at komme til afslutninger.

Det resulterede i en del scoringer af begge hold, hvilket medførte skiftende føringer de 2 hold imellem. Mod slutningen af perioden trak Randers fra til en 5 pointføring, som holdt sig perioden – ikke mindst på grund af et par dumme fejl af Team Fog Næstved, som kostede scoringer til Randers. Gæsterne førte hermed med 23-28 efter de første 10 minutter.

Randers kom bedst fra start og øgede sin føring i starten af 2. periode. Det så ikke godt ud for Team Fog Næstved på det tidspunkt.

Midt i første halvdel af perioden så det ud som om, at Team Fog Næstved var ved at vågne. Der var mere intensitet i holdets spil, men det var kort varigt. Randers øgede i hvert fald sin føring igen.

Da halvdelen af perioden var spillet, udspillede der sig et drama, som kaldte dommerne sammen til en mindre konference om, hvem der havde gjort hvad. Det mundede ud i en personlig fejl til Randers’ Stanford Brown og en diskvalifikation Team Fog Næstveds Jordan Matthews. Dommerne så ikke om gæsternes Chris Nielsen gjorde noget, det så tilskuerne heller ikke men de havde en mening om det da man kunne man høre, hver gang Chris Nielsen havde bolden i resten af kampen.

Kampen var på kogepunktet, og Team Fog Næstved fik kæmpet sig tilbage og bragte sig foran med 2 point med 1:26 tilbage af perioden. Denne føring blev udbygget til 3 point ved pausen 54-51. Noget af en vending kampen tog efter dramaet.

Team Fog Næstved fik en god start på 3. periode med et 8-0 run efter 2 minutter. Føringen blev dermed udbygget, og det så rigtig godt ud for Team Fog Næstved, da holdet nåede op på en føring på 15 point.

Team Fog Næstved blev herefter lidt overmodige og forsøgte sig med nogle risikable indspil. Det lykkedes ikke hver gang, hvorfor Randers kunne reducere Team Fog Næstveds føring.

Så kom kampens andet dramatiske højdepunkt, da Chris Nielsne lavede sin anden usportslige fejl og måtte forlade kampen.

Inden sidste periode førte Team Fog Næstved med 14 point.

Set udefra var det spændende, om Team Fog Næstved kunne holde koncentrationen. Det så det ud til i periodens start, men Randers gav ikke op, og holdet fik reduceret Team Fog Næstveds føring.

Det vækkede tilsyneladende Team Fog Næstved, for holdet fik igen greb om spillet. Så blev det igen lidt sløset fra Team Fog Næstveds side, og Randers reducerede igen føringen. Medvirkende hertil var også, at Team Fog Næstved kun scorede 3 point i de sidste 3 minutter.

Kampen sluttede med en sejr til Team FOG næstved på 103-90.

Topscorer for Team Fog Næstved blev PJ Thompsom med 24 point. For Randers Cimbria scorede Dee Franklin 22 point.

Game of the Week: Svendborg Rabbits - Bakken Bears

08.11.2018

Det er Basketligaens to eneste ubesejrede mandskaber, der fredag aften krydser klinger i Kaninhulen i på Sydfyn.

Men det er alligevel to hold med forskellige historier indtil nu, der tørner sammen. For mens Bakken Bears har gjort rent bord i Pro A med storsejre mod Horsens IC, Team FOG Næstved og Randers Cimbria, har kampprogramment for kaninerne været mere barmhjertigt.

Den store skalp for Svendborg er sejren mod Næstved på anden spilledag, mens de resterende fem triumfer er kommet mod mandskaber, de på papiret skal slå. Derfor bliver den næste periode spændende for det sydfynske projekt, hvor de kommende kampe byder på Bakken Bears, Randers Cimbria, Team FOG Næstved og to gange Horsens IC.

Med andre ord: det er nu, Lukas Varga’s mandskab for alvor skal gennem sin manddomsprøve i Basketligaen.

Og de starter altså bekendt hårdt ud, når de forsvarende mestre fra Bakken Bears lægger vejen forbi fredag aften til en kamp, der giver de svar, som mange er spændte på. Hvor langt rækker kollektivet i Svendborg?

For det er et Rabbits-mandskab, der har bygget holdet op om en dansk stamme. Sebastian Åris, Jacob Enevold, Peter Møller og Mikkel Plannthin er den kvartet med rødbedefarvet pas, der springer mest i øjnene, mens også Mathias Kelly supplerer fint. Balancen og holdånden ser ud til at være på plads, og det kan som bekendt bære et mandskab langt.

Danskerne har i år fået udenlandsk selskab af Jeremiah Ingram, Zachary Charles og Brandon Norfleet.

Ingram er holdets topscorer med 17,4 point på blot 23 minutter. Mest iøjnefaldende er det, at han i den kamp, hvor han på papiret skulle presses mest kvalitetsmæssigt - mod Næstved - excellerede med hele 32.

Ikke helt samme historie kan fortælles om Zachary Charles. Faktisk scorede han sølle fire point mod Næstved, men ikke desto mindre er han kravlet op på en fornuftig statline med 13 point og 8,2 rebounds i snit.

Sidste mand i amerikaner-trioen er Brandon Norfleet. Han har leveret stabile 17,3 point per kamp, men bekymrende er det, at han har misset de to seneste opgør, og hans rygskade gør ham tvivlsom til topbraget mod Bakken Bears.

Det kan blive kritisk mod en velsmurt Bjørne-maskine, der ikke ser ud til at flytte foden over på bremsen. Onsdag fik Bukarest en på hatten med hele 35 point af Steffen Wichs tropper i FIBA Europe Cup. Det bringer totalen op på 10 ubesejrede kampe for Bakken, hvis man sammenholder det europæiske gruppespil med Basketligaen.

En faktor, der dog kan spille ind i HK Midt Arena i Svendborg fredag, er, at holdet fra smilets by ikke når meget restitution. Kampen i Rumænien blev afviklet onsdag aften, og dermed er der kun omkring 48 timer fra afslutningen af den kamp, inden en ny går i gang i Danmark.

Om det er nok til, at Svendborg kan have begrundet håb om den syvende sejr i træk, må den enkelte vurdere, men det ligger hvert fald fast, at de kan risikere at komme i menneskehænder mod striben af Bakken Bears-profiler.

Hvis det lykkes at lukke en eller to ned, står de næste bare klar i rækken til at tage over. Det har Bakken vist gang på gang i sæsonen. Da holdets topscorer Ryan Evans havde en stille dag på jobbet mod Randers, tog garvede Adama Darboe over, og det har været det generelle billede i Aarhus. Der er masser af strenge at spille på, men om Svendborgs kollektiv kan håndtere det, må tiden vise.

Kampen i Kaninhulen markerer samtidig et farvel til klublegenden i Svendborg, Claus Magaard, som takker af for en flot karriere med det, der kan blive hans kamp nummer 400 for Svendborg Rabbits i Basketligaen.

Opgøret kan selvfølgelig ses direkte på www.fanseat.com - der er kampstart kl. 19.00.

Bakken Bears vinder topkampen mod Team FOG Næstved

04.11.2018

Gæsterne fra Team FOG Næstved åbnede kampen bedst, eftersom de var mest effektive i angrebet. Det sjællandske udehold kom bedst fra start med en hurtig føring på 0-4 i Vejlby-Risskov Hallen. Bakken Bears svarede igen med en scoring på det efterfølgende angreb, men Næstved udbyggede føringen med en lang treer.

Gæsternes gode åbning virkede dog til at sætte fut under kedlerne for de danske mestre. Med et par gode sammensatte angreb bragte de sig foran med 13-7 efter syv minutters spil af første periode. Bears’ langsomme start på kampen var afgjort Næstveds fortjeneste. Hjemmeholdet fandt dog sin vanlige rytme, hvor indskiftede Ryan Evans hurtigt satte sit aftryk på kampen. Første periode sluttede med stillingen 26-19 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

Bakken Bears kom bedst ud til anden periode. Næstved fik i de indledende minutter et par scoringer, men hjemmeholdet kom til flere ubesværede scoringer. Sjællænderne blev på nuværende tidspunkt nødt til at holde fast, hvis de skulle hænge på i kampen.

Bakken Bears kom let til scoringer under kurven ved at spille sig igennem. Man ramte desuden på stort set alle sine trepointsskud, hvilket Næstved ikke kunne gøre så meget ved. Udeholdet forsøgte dog at svare igen ved at sætte to flotte treere i træk. Det var situationer som dette, der skulle til, hvis man skulle gøre sig forhåbninger om at følge trop. Dette virkede dog til at tænde op i Næstved-lejren, og de fik et lille run, hvor de reducerede føringen til blot 49-43.

Bakken Bears fik dog en smule gang i den igen mod slutningen af perioden, og første halvleg sluttede med 57-48 til hjemmeholdet fra Aarhus.

Bakken Bears kom bedst ud til tredje periode med nogle hurtige scoringer. Efter blot to minutter spillet havde de danske mestre ti point mod Næstveds to point. Det var ikke den start på anden halvleg, som Næstved havde håbet på.

Tredje periode forløb meget udramatisk. Udeholdet fra Næstved gjorde sit for at hænge på i kampen, men Bakken Bears fortsatte ufortrødent med at sætte point på tavlen, så forspringet forblev det samme gennem hele perioden. Tredje periode sluttede med stillingen 83-66 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

Hjemmeholdet fra Bakken Bears åbnede også fjerde og sidste periode bedst. De virkede opsatte på at lukke kampen tidligt i perioden. Næstved kom fortsat til scoringer, men de blev nødt til at få nogle stops, hvis de skulle tilbage i kampen. Sjællænderne virkede ikke til at have fundet nøglen til at stoppe hjemmeholdets angreb på noget tidspunkt i kampen.

Team FOG Næstved kæmpede en brav indsats søndag eftermiddag i Vejlby-Risskov Hallen, men det skulle altså heller ikke være nok denne gang for at få ram på Bakken Bears. Team FOG Næstved taber 109-89 til Bakken Bears søndag eftermiddag i Vejlby-Risskov Hallen.


De to holds mest scorende spillere blev Ryan Evans med 24 point for Bakken Bears og Philip Hertz fra Team FOG Næstved med 21 point.

Horsens IC vinder sikkert over Randers Cimbria

02.11.2018

HIC tog torsdag aften imod Randers Cimbria, og det endte med en forholdsvis sikker HIC sejr på 106-90 (21-11, 26-24, 32-24, 27-31).

HIC var klar fra starten og spillede aggressivt forsvar. Randers havde svært ved at komme til gode skud i 1. periode og scorede kun 10 point i perioden. De fem af dem var på straffe. For HIC startede Lasse Elbæk stærkt og scorede 9 point i perioden.

I anden periode havde HIC flere gange muligheden for at trække afgørende fra, men der blev sløset i angrebet og Randers holdte sig inde i kampen. Ved pausen var HIC foran med 47-35.

Efter pausen var HIC klar fra start. Brandon Tabb blev varm fra distancen og scorede 13 point i perioden og også Stefan Savic viste gode takter. Efter tredje periode var kampen stort set afgjort og HIC var foran med 20.

Randers er dog et hold der hurtigt kan lave point og vende en kamp. Det skete dog ikke denne torsdag aften og fjerde periode blev en lidt tam omgang, hvor HIC kørte den sikkert hjem.

Bedste mand for HIC var Darryl Tucker med21 point, men også Stefan Savic og Lasse Elbæk var gode. For Randers var det som sædvanligt Chris Nielsen der førte an, men også Bradley Bynum viste gode takter. Topscorer blev dog Rasmus Bach med 19 point.

Kampen var præget af, at der blev dømt mange fejl. 52 stk, hvilket selvsagt betød en masse straffekast og en lang aften i Forum.

Næste kamp for HIC er 11. november, hvor de gule drager til København hvor Wolfpack venter.

Game of the week: Bakken Bears - Team FOG Næstved

01.11.2018

Der er lagt op til et brag af et topopgør og samtidig en gentagelse af sidste sæsons ekstremt spændende semifinale-serie, når de aarhusianske bjørne lørdag tager mod drengene fra Sydsjælland.

Det er holdenes første indbyrdes møde i denne sæson, og begge klubber er godt kommet fra land i Basketligaen.

Bakken Bears er ubesejrede i fem kampe, hvor de har været overbevisende hele vejen igennem. Det samme gør sig gældende i deres europæiske kampagne i FIBA Europe Cup, hvor de i tre opgør i gruppespillet også er ubesejrede uden at have haft nogen former for problemer med at hive sejrene hjem.

Med andre ord - Bakken ser skræmmende stærke ud. Det burde nærmest ikke være muligt, men det ser ud til, at de i denne sæson - trods afgang fra markante profiler - har fået samlet et mindst ligeså slagkraftigt hold sammen, som det var tilfældet før sommerpausen.

Profilerne er mange, og yderst bemærkelsesværdigt er det, at i alt 9 spillere har en effeciency-rating på mindst 10,0. Der er masser af strenge at spille på, og det formår den aarhusianske mastodont at gøre.

Nytilkomne Ryan Evans har gjort sig positivt bemærket i Bjørne-land, og han er i skrivende stund holdets topscorer i Basketligaen. Også Tobin Carberry har bidraget stort indtil videre, og med en effektivitet på 19,6 er han holdets førende i den kategori.

20-årige Sylvester Berg ser også ud til at få et større gennembrud i denne sæson. Indtil nu har han scoret 9,3 point per kamp, mens han samtidig er holdets bedste rebounder med 7,0 i snit. De falder yderst imponerende på kun 19:38 minutter i snit.

Bakkens største triumf i Basketligaen i denne sæson indtil nu er sejren på hele 101-78 mod Horsens IC, mens de andre fire W’s har været noget med forventlige.

Netop en sejr mod HIC er også det største, Team FOG Næstved har bedrevet i denne sæson. For en uge siden tog de til Forum Horsens og sikrede sig sejren med en 3-point scoring syv sekunder før tid.

Faktisk var det Næstveds første sejr mod Horsens i Basketligaen siden januar 2016. Dog var der en pokaltriumf fra 2017, som faldt indimellem, men billedet har været, at Team FOG har haft det svært. Derfor var det en meriterende sejr for klubben, som drømmer om en plads i finalerne. I den ligning har de brug for at placere sig fornuftigt i grundspillet, så de kan få den lettest mulige vej gennem grundspillet.

Den mission er startet fint med fem sejre i seks kampe, og det er kun nederlaget hjemme mod Svendborg, der kan irritere på de kanter.

Holdet er båret godt på vej af stjernespilleren Jordan Mathews, som er startet sæsonen som lyn og torden. Med 21,8 point i snit har han været svær at styre for alle hold, og også Bakken Bears skal stå tidligt op, hvis de skal håndtere ham.

Han får god hjælp af PJ Thompson som var manden, der sikrede sejren mod Horsens. Tæt på 17 point og fire assists snitter han, og han har vist sig som en stærk styrmand på Sydsjælland.

På danskersiden er Filip Rajovic vendt tilbage til klubben efter senest en flot sæson hos Stevnsgade. Han scorer i år 12,8 point i snit.

Spændende bliver det at se, hvordan de to hold mather op i år. Bakken Bears må tage favoritrollen på sig, men Team FOG Næstved brænder med garanti for at vise, at de kan lege med.

Kampen kan selvfølgelig ses direkte på www.fanseat.com

Team FOG Næstved fik sin 4. sejr i træk

28.10.2018

Alt andet end en sejr til Team FOG Næstved i dagens kamp mod EBAA ville være en overraskelse. Hjemmeholdet indfriede dog også forventninger og tog den ventet.

Det var ikke rigtig fra starten af 1. periode fra Team Fog Næstveds side. I hvert fald var det EBAA, som var i teten, og holdet førte også stort set gennem hele perioden. Mod slutningen af perioden fik Team Fog Næstved dog indhentet EBAA’s forspring, så stillingen var lige inden 2. periode.

Team Fog Næstved fik en bedre start på denne periode, men alligevel var der en lidt stor spildprocent i første del af perioden. Midt i perioden blev det bedre scoringsmæssigt, og Team Fog Næstved trak fra til en 8 pointføring. Denne føring blev løbende udbygget gennem resten af perioden, så Team Fog Næstved kunne gå til pausen med en føring på 14 point, 49-35.

Team Fog Næstved fik igen en god start på 3. periode efter den store pause – endda en ualmindelig god start, hvor føringen blev udbygget. Da halvdelen af perioden var spillet, førte Team Fog Næstved med 33 point, og man kunne med nogen rimelighed mene, at spændingen i kampen var forduftet – også selv om Team Fog Næstved efterfølgende tog sig en scoringspause på et par minutter.

Det lykkedes derfor for EBAA ar reducere Team Fog Næstveds føring til 29 point inden de sidste 10 minutter.

EBAA scorede først, men Team Fog Næstved svarede hurtigt igen. Derefter gik der et par minutter med rod i begge ender af banen. Begge hold fik dog styr på spillet igen, hvilket også gav scoringer i begge ender. Mod slutningen af perioden gav Team Fog Næstved spilletid til holdets unge talenter. Og ikke nok med, at de fik spilletid, de scorede også til stor jubel for medspillere og tilskuere. Alle Team Fog Næstveds spillere kom således på scoringslisten.

Team Fog Næstved vandt en sikker og fortjent sejr med 30 point. Slutcifrene blev på 101-71.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Greg logins og PJ Thompson med hver 17 point. Bedste mand for EBAA var Tobias Reinholt og Simon Bjørnebo med hver 16 point.

Bakken Bears fik forventet sejr over Stevnsgade Copenhagen

28.10.2018

Kampen begyndte med højt tempo fra begge mandskaber. Bakken Bears bragte sig hurtigt foran med flere point i opgørets indledning, men Stevnsgade fulgte hurtigt trop med flere scoringer i træk. Københavnerne bragte sig da også foran 7-6 i Vejlby-Risskov Hallen efter tre minutters spil af første periode. Hjemmeholdet bragte sig efterfølgende foran med 10-7 efter en scoring af Chris Christoffersen. Den høje center havde stået for seks af holdets første ti point.

Stevnsgade gjorde god figur den resterende del af perioden, men hver gang udeholdet kom tæt på udligne, så skruede de danske mestre bare op for tempoet. Der var dog langt noget, der var afgjort. Første periode sluttede med en spinkel føring til hjemmeholdet fra Bakken Bears på 24-17 over Stevnsgade Supermen.

Anden periode begyndte med samme lighedstegn som første periode. Begge mandskaber kom godt ud og fik point på tavlen. Københavnerne stod dog indledningsvist for de fleste scoringer, og Bakken Bears’ forspring var pludseligt reduceret til to point til stillingen 31-29 efter tre minutter spillet.

De aarhusianske værter sløsede meget i angrebsspillet, hvor man smed for mange bolde væk, fik fat i for lidt rebounds og brændte for mange skud. Det lukrerede Stevnsgade på, og de var blot bagud med et enkelt point efter fem minutters spil i anden periode. I løbet af det efterfølgende minut blev Stevnsgade fejlet på en scoring, og med et succesfuldt straffekast var københavnerne pludselig foran til stor forundring for hjemmepublikummet i Vejlby-Risskov Hallen. Dette medførte et par enkelte tilråb fra tilskuerne, og det virkede også til at trænge ind hos spillerne, der gav den lidt ekstra gas inden pausen. De to hold gik til pause med stillingen 49-40 i Bears’ favør.

Begge mandskaber kom til scoringer i tredje periodes indledning, men forspringet forblev det samme efter de første par minutter. Efter fem minutters spil trak hjemmeholdet fra Bakken Bears dog en smule fra, og de havde med stillingen 67-53 kampens største føring. De danske mestre virkede til at have fundet den rytme, som hjemmepublikummet havde kaldt på. Tredje periode havde været skidt for de ellers hårdt kæmpende Stevnsgade Supermen. Tempoet var skruet gevaldigt op fra hjemmeholdets side, og de begyndte så småt at leve op til favoritværdigheden. De to hold sluttede tredje periode med stillingen 78-57.

Fjerde og sidste periode begyndte med Bakken Bears som det dominerende hold. Stevnsgade Supermen gjorde, hvad de kunne for at bringe sig tættere på i kampen, men hjemmeholdet var for effektive i angrebsspillet. Stevnsgade Supermen skal roses for at spille sig fuldt ud til trods for, at kampen reelt var afgjort ved indgangen til perioden. Københavnerne virkede fast besluttet på at gøre god figur mod de danske mestre fra Bakken Bears, men de måtte desværre erkende, at man mødte overmagten i søndagens opgør. Kampen slutter med en sejr på 102-78 til Bakken Bears over Stevnsgade Supermen.

Kampens mest scorende spillere:

Boris Vukicevic, Stevnsgade Copenhagen, 21 points
Tobin Carberry, Bakken Bears, 16 points
Tylor Ongwae, Bakken Bears, 16 points

Team FOG Næstved vinder drama over Horsens IC

27.10.2018

Marginalerne gik ikke HIC’s vej, da de torsdag tog imod Team FOG Næstved i Forum Horsens.

Gæsterne vandt med 92-90 efter en tre point scoring 8 sekunder før slutfløjt. Charles Callison havde chancen for at vinde kampen for HIC men det sidste skud blev brændt.

Før kampen var der et følelsesladet farvel til den tidligere HIC anfører Christian Lindberg, som stillede skoene på hylden efter sidste sæson. Og HIC var igen uden head coach Arnel Dedic som sad ude med blindtarmsbetændelse.

I første halvleg var især HIC’s forsvar meget svagt. Næstved spillede sig igen og igen til gode chance, og især fra distancen var de varme. Jordan Matthews og Philip Hertz straffede HIC med mange scoringer. For HIC var duoen Brandon Tabb og Charles Callison. Callison der viste sine atletiske evner med et monster dunk. Kampen var lige i store dele af første halvleg, men i de sidste minutter trak Næstved fra og førte med 57-45 ved pausen.

HIC kom ud med en helt anden energi i tredje periode. Forsvaret stod stærkt og det gave fast breaks i den anden ende. Efter at havde scoret 57 point i første halvleg blev Næstved holdt på 13 point i tredje periode, og med en føring til HIC på 75-70 var kampen vendt på hovedet.

I fjerde periode var HIC tæt på at trække fra, men PJ Thompson satte flere lange treere og bragte Næstved tilbage i kampen. HIC var foran med 1 med 20 sekunder igen, men brændte to straffe. Thompson ramte endnu en treer og Næstved kunne rejse til Sjælland med to point.

Topscorer for HIC blev Brandon Tabb med 27 point. For TFN blev det Jordan Matthews med 29 point.

Randers Cimbria vinder over Wolfpack

27.10.2018

Efter en sejr over Stevnsgade Copenhagen havde Randers Cimbria, en spillepause på 10 dage indtil i dag, hvor de tog imod Wolfpack.

Wolfpack vinder tipoff og veksler boldbesiddelse til kampens første 2 point. Cimbria formår ikke, at få spillet til at virke for dem, og det udnytter Wolfpack til fulde og efter 4 minutter er stillingen 6-15 til Wolfpack.

Randers begynder at får forsvarsspillet til at virke og med Chris Nielsen Cimbria med et par velplacerede 3 pointscoringer, er Cimbria tilbage i kampen og med 2 minutter tilbage er stillingen 23-21. Perioden slutter 27-24.

Cimbria fortsætter de gode takter i 2. periode og stillingen er 37-29 efter3 minutter.

Wolfpack får taget tempoet ud af kampen og Randers har svært ved at finde kurven. Wolfpack får reduceret til 42-38 med 4 minutter igen. Wolfpack får udlignet til halvleg til stillingen 48-48.

Begge hold har svært ved at finde det gode spil her i starten af 3. periode og efter 3 minutter tager Wolfpack timeout til stillingen er 56-50.

Randers begynder at finde de gode takter fra 1. periode, men Wolfpack formår at følge med hjemme holdet og med 3 minutter igen er stillingen 68-62. Chris Nielsen får tildelt en teknisk fejl ved slutningen af perioden, som gør at Wolfpack reducere endnu engang, og perioden slutter 72-72.

Cimbria formår at trække lidt fra Wolfpack i starten af 4. periode og efter 4 minutter er stillingen 82-76, hvor Randers Cimbria også tager timeout.

Med 4 minutter igen laver Chris Nielsen en usportsligfejl, som resultere i diskvalisering og Chris er ude af resten af kampen. Wolfpack udnytter situationen og reducere stillingen til 84-82.

Cimbria får sat tempoet op i de sidste minutter af kampen og Wolfpack formår ikke at kunne følge med. Kampen slutter med stillingen 98-91.

Kampens mest scorende spiller for Randers Cimbria er Brantley Bynum med 25 point og Chris Nielsen med 23 point.

For Copenhagen Wolfpack er det Dieonte Simmons med 27 point