Nyheder

Bakken Bears vinder 1. finalekamp

02.05.2019

Den første finalekamp mellem de evige rivaler Bakken Bears og Horsens IC begyndte enormt fysisk, men den var samtidig meget rodet.

Gæsterne fra Horsens begyndte med to turnovers på de to første angreb, men værterne fra Bakken Bears kunne heller ikke score i den anden ende. Kampens begyndelse var kendetegnet ved enormt mange brændte afslutninger. Det skulle gå to minutter af første periode, før gæsterne scorede de første to point i kampen.

Aftenens to duellanter begyndte efterfølgende at finde rytmen. De to hold virkede til blot at skulle ryste nerverne af sig, for angrebsspillet begyndte at flyde meget bedre med højere scoringsprocenter. Efter fem minutters spil førte udeholdet fra Horsens med blot et enkelt point til stillingen 9-10. De gule gæster fik en smule momentum i de efterfølgende minutter, hvor Bakken ikke kom til point. Udeholdet begyndte dermed at trække en smule fra og skaffede sig et forspring på syv point. Horsens lykkedes rigtig flot med at få fat i de fleste rebounds, hvilket gjorde det enormt svært for Bakken Bears at komme helt tilbage i kampen. Hjemmeholdet kunne dog efter første periodes slutning kigge på scorertavlen og se, at man blot var bagud med fire point til trods for en svær periode. Første periode sluttede 18-22.

Bakken Bears kom bedst ud til anden periode. De regerende danske mestre udlignede til 22-22 efter blot et øjeblik. Sæsonens to bedste hold stod dermed helt lige igen. Begyndelsen på anden periode var langt mere velspillet end første periode, og de to hold fortsatte med at følges ad. Men bedst som Bakken Bears havde arbejdet sig i kampen og genvundet momentum, så trak gæsterne fra Horsens fra igen. Gæsterne spillede på dette tidspunkt fremragende forsvarsspil og gjorde det mere end vanskeligt for ”Bjørnene” at komme til point.

Kampen var fortsat enormt fysisk, men det var Horsens, der indtil videre havde mest gavn af dette. De to hold gik en smule i stå rent scoringsmæssigt i den sidste del af anden periode, men det var fortsat enormt tæt mellem de to hold. Kampen havde indtil videre været en sand finaleserie værdig målt på stemning i hallen og intensiteten på banen. De to hold gik til pause med stillingen 35-38.

De to hold havde givetvis fået masser af luft i lungerne i pausen, for begge mandskaber startede som lyn og torden indledningsvist. Begge mandskaber fik sat nogle lynhurtige scoringer, men det var især hjemmeholdets Ryan Evans, der var varm. Efter to minutter havde amerikaneren scoret hele otte point. Dette gav Bakken Bears en føring på 48-46.

Gæsterne fra Horsens var dog hurtige til at svare igen, og de kom lynhurtigt tilbage på 52-52. Det var indtil videre kendetegnende for kampen, at ingen af holdene formåede at skabe et komfortabelt forspring. Bakken Bears fik dog en smule momentum mod slutningen af perioden med flere fine scoringer og stops i forsvaret. Perioden sluttede med en Bears-føring på 64-59. Der var i den grad lagt op til en nervepirrende sidste periode.

Hjemmeholdet fra Bakken Bears åbnede også fjerde og sidste periode bedst. Dette var klart Bakken Bears bedste sammensatte minutter i kampen. I fjerde periodes indledning skabte holdet sig et forspring på ti point, hvilket var kampens største føring indtil videre. Stillingen var 71-61 to minutter inde i fjerde periode.

Vejlby-Risskov Hallen nåede også sit absolut kogepunkt, da hjemmeholdets amerikaner Hayden Dalton satte en treer fra hjørnet, hvilket fik hallen til at eksplodere. Horsens foretog derfor en velovervejet timeout for at bryde hjemmeholdets rytme. Gæsterne fra Horsens fik kortvarigt gavn af timeouten, men desværre for gæsterne genvandt Bakken Bears hurtigt rytmen igen og bragte sig atter foran med ti point. Der var på dette tidspunkt fire minutter tilbage af kampen.

Et hårdt kæmpende Horsens-mandskab var dog ikke så lette at kyse, og de bragte sig nærmere med et par vigtige scoringer i træk. Bakken Bears kaldte derfor lyn hurtigt en timeout.

Med fire minutter tilbage af kampen var stillingen 82-76. Steffen Wichs tropper fik efter timeouten en smule ro på tingene og bragte sig igen foran med ti point. Med to minutter tilbage af den første finalekamp begyndte det at blive alvor for Horsens, hvis de kunne gøre sig forhåbninger om at komme tilbage i kampen. Bakken Bears havde på dette tidspunkt let til scoringer, og det var nøglen for Horsens at få nogle stops i forsvaret, hvis det skulle lykkedes. Klokken begyndte at arbejde til Bakkens fordel, og de udnyttede det ved at spille tålmodigt angrebsspil. Der skulle dog alligevel bringes spænding ind til allersidst, hvor Horsens blev fejlet på et trepointsskud og satte alle tre straffekast. Horsens var derfor blot bagud med fem point med et minut tilbage. Dette var dog det tætteste, som Horsens kom til sidst i kampen.

Bakken Bears tager derfor det første stik i finaleserien mod Horsens med en sejr på 91-86.

Kampens mest scorende spiller blev Horsens' Brandon Tabb med 31 point.

Kamp 2 i bedst á 7-serine spilles på mandag kl. 18:15 i Forum Horsens.

Årets træner i BL kåret

02.05.2019

Bakken Bears succestræner, Steffen Wich, er for første gang i karrieren valgt som årets træner i Basketligaen.

Det er trænerkollegerne i ligaen, der stemmer om prisen efter grundspillet, og her er valget altså faldet på Steffen.

Steffen Wich førte sit hold til førstepladsen i grundspillet, hvor det blev til imponerende 22 sejre og blot 2 nederlag. Siden stemmerne er blevet afgivet, har han også hørt holdet hele vejen til finalerne, hvor Bakken Bears møder Horsens IC.

Prisen blev uddelt til Steffen Wich foran hjemmepublikummet i Vejlby Risskov Idrætscenter forud for den 1. DM-finale. Udover æren fulgte også et ur sponseret af Festina.

Igennem sin regeringsperiode i Bakken Bears har Steffen ført klubben til 10 danske mesterskaber og 6 pokaltitler.

Nr. 2 i afstemningen blev Arnel Dedic (Horsens IC) og nr. 3 blev Mads Sigersted (EBAA).

Et stort tillykke skal lyde til Steffen Wich fra hele Basketligaen.

Du kan se alle tidligere kåringer i Basketligaen ved at klikke her.

Highlights: Randers Cimbria - Team FOG Næstved - 30/4-19

30.04.2019

Team FOG Næstved blev 2018/2019 sæsonens bronzevindere. Se her hvordan det gik til. 

Team FOG Næstved vinder bronze på uventet udebane i Randers

29.04.2019

Efter Team FOG Næstved desværre ikke måtte afholde den planlagte bronzekamp i den danske basketliga, blev Randers Cimbria tilbud at afholde kampen i stedet, som med stor glæde takkede ja.

Randers vinder tip-off og Rasmus Bach kvittere med en hurtig 3-pointscoring. Begge hold lægger en hård linje med hurtigt spil lige fra tip-off af, og gør alt for at få en overhånd fra kampstart. Efter 3 minutter er stilling 10-10.

Med 5 minutter igen af 1. periode tager Randers en timeout efter, Næstved har skabt sig et lille forspring. Efter timeouten fortsætter Næstved med, at udbygge forspringet og stillingen er 20-28 med 3 minuttet igen. I slutningen af 1. periodes stepper Randers mandskabet op, og får mindsket Næstveds føring til stillingen 32-34 efter 1. periode.

Begge hold har her i starten af 2. periode taget tempoet lidt af kampen, til gengæld må begge hold kæmpe hårde, for at kunne komme til en ordentlig afslutning, hvilket resultere i at stillingen er 38-37 efter 5 minutter. Det hårde spil under kurven fortsætter resten af 2. periode, selv om Næstved mandskabet er dem der har haft mest hæld med komme til de gode afslutninger, så bidder Randers fra sig i det sidste minut af 2. periode og Næstved kan gå til pause med stillingen 48-52.

Begge hold fortsætter det hårde spil i 3. periode, og efter 3 minutter bliver der dømt en dobbeltfejl på Randers nummer 4 og Næstved nummer 6, hvor fejlen til Randers er en usportsligfejl, Næstved udnytter situationens efter 4 minutter er stillingen 59-63 til Næstved.

Med 5 minutter igen bliver der igen dømt en dobbelt fejl, en teknisk til Randers nummer 11 og en usportsligfejl til Næstved nummer 9, Randers formår ikke at udnytte situationen og stillingen er 62-69 med 4,5 minut igen.

Efter tumulten stiger intensiteten mellem holdene og de skiftes til at få bolden i kurven, men Randers formår at holde trit med Næstved og stillingen er 71-73 med 1,5 minut igen af 3. periode. 3. periode slutter med stillingen 73-76 til Team FOG Næstved.

Intensiteten bliver ikke mindre i starten af 4. periode, hvor begge hold stadig har muligheden for at vinde kampen. Efter 3.5 minut bliver nummer 12 fra Randers tildelt en dobbelt teknisk fejl og bliver diskvalificeret. Næstved skyder 2 straffekast og Randers får bolden på midten, hvor de kvittere med en hurtig 3-pointscoring til stillingen 83-83 efter 4 minutter. 

Der er ikke nogle af holdene der giver noget ved dørene og intensiteten får et nøk mere her i de afgørende minutter. Hvor stillingen er 88-91 med 3 minutter igen.

Med 1,5 minut igen af kampen tager Næstved timeout efter Randers har reducere til stillingen 90-94. Efter timeouten får Næstved ikke bolden i kurven, men skyder istedet 2 straffekast hvor de score på begge til stillingen 90-96 med lidt under 1,5 minut igen, hvor Chris Nielsen fra Randers også bliver fejlet ud. Efterfølgende formår Randers mandskabet ikke at komme tilbage i kampen. Kampen slutter med en sejer til team FOG Næstved på 92-101.

Kampens topscore for Randers Cimbria er Rasmus Bach med 24 point. For Team FOG Næstved er det Anton Shoutvin med 28 point. 

DM-Bronzekampen flyttes fra Næstved til Randers

26.04.2019

DM Bronzekampen på mandag mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria er flyttet til Randers, da Arena Næstved nægter Team FOG Næstved at spille kampen på hjemmebanen i Arena Næstved.

Selv om Team FOG Næstved havde modtaget bekræftelse på, at Arena Næstved var booket til bronzekampen på mandag 29. april, har Arena Næstved i går meddelt, at Team FOG Næstved er forment adgang til at afvikle kampen, hvis ikke Team FOG Næstved indbetaler et større beløb, som parterne er uenige om, inden kampen på mandag.

Forhistorien er den, at Team FOG Næstved efter svære forhandlinger og alene via Næstved Kommunes mellemkomst sidste sommer opnåede en aftale med Arena Næstved for sæsonen 2018/2019.

- Vi har efterfølgende oplevet, at Arena Næstved åbenbart ikke ønsker at leve op til aftalen, idet Arena Næstved beregner sig ekstra for ydelser, som der efter vores opfattelse ikke er belæg for. Det drejer sig om ydelser i niveauet 90.000 kr. for hele sæsonen, oplyser Andreas Larsen, direktør for Team FOG Næstved. Vi har nu igennem måneder forsøgt at få en dialog med Jakob Brixvold, direktør i Arena Næstved, for at finde en løsning. Men det har ikke været muligt.

- Vi mener, at det mellem to professionelle parter bør være muligt at nå en løsning, uden at Arena Næstved behøver at anvende revolvermetoder, hvor vi bliver nægtet at spille en skriftlig bekræftet og allerede aftalt kamp, fortsætter Andreas Larsen. Basketball-klubben i Næstved har altid betalt sine regninger til Næstved Hallerne/Arena Næstved, siden klubben blev etableret i 1962. Det samme har Team FOG Næstved siden starten i 2003. Vi har aldrig tidligere oplevet metoder, som dem Arena Næstved nu benytter sig af. Det er ren afpresning.

- Vi har rettet henvendelse til Carsten Haurum, formand for Arena Næstved, der oplyser, at bestyrelsen er enig i Jakob Brixvolds fremgangsmåde, og Carsten Haurum mener ikke, at vi er berettiget til dokumentation eller svar på vores spørgsmål til fakturaerne. Vi har tilbudt Arena Næstved at udpege en voldgiftsmand til at afgøre tvisten og deponere mellemværendet, mod at vi kan spille kampen på mandag. Også dette har Arena Næstved afslået.

- Randers Cimbria har med meget kort varsel bekræftet, at kampen på mandag kan spilles i Arena Randers. Stor tak til Randers, slutter Andreas Larsen, men vi er utrolig kede af situationen overfor vores trofaste sponsorer, fans, tilskuere, spillerne, staben og hele Næstved Kommune og by som område. Publikum, der har købt billetter, vil få beløbet retur.

Sådan spilles DM-Finalerne

23.04.2019

Med Bakken Bears sejr i aftes over Randers Cimbria blev det en kendsgerning at DM-finalerne for 5. sæson i træk bliver et opgør mellem Bakken Bears og Horsens IC.

Finaleserien spilles bedst á 7 kampe og Bakken Bears starter på hjemmebane i kraft af at de var bedst placeret i grundserien. 

Både TV2 Sport og Fanseat viser alle finalekampene og der spilles efter følgende program:

  1. Bakken Bears - Horsens IC 2. maj kl. 19:15
  2. Horsens IC - Bakken Bears 6. maj kl. 18:15
  3. Bakken Bears - Horsens IC 9. maj kl. 19:30
  4. Horsens IC - Bakken Bears 13. maj kl. 19:00
  5. Bakken Bears - Horsens IC 16. maj kl. 18:00 (evt)
  6. Horsens IC - Bakken Bears 18. maj kl. 15:30* (evt)
  7. Bakken Bears - Horsens IC 23. maj kl. 19:00 (evt)

*Kamp 6 er flyttet fra 20. maj pga af TV-transmission.

Sådan spilles bronzekampen

23.04.2019

Med Randers Cimbrias nederlag til Bakken Bears i aftes på 92-87 blev det en kendsgerning at årets bronzekamp bliver et opgør mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria.

Da holdet fra Sydsjælland sluttede bedre end Randers Cimbria i grundspillet er det Team FOG Næstved der har hjemmebanefordel.

Kampen, som forøvrigt er en gentagelse af sidste sæsons bronzekamp spilles mandag den 29. april 2019 kl. 19:00 i Arena Næstved.

Bakken Bears vinder 4. semifinale i Randers

22.04.2019

Efter endnu en sejr mod Bakken Bears i torsdags, håbede Randers Cimbria på en sejr i 4. semifinalekamp, hvor Randers har mulighed for at udligne til 2-2 og derved tvinge serien ud i en 5. og alt afgørende kamp.

Bakken vinder tipoff, og derfra kæmper begge hold hårdt under kurven, hvilet resultere i en meget rodet start på kampen. Vi skal hele 3 minutter ind i kampen før begge hold finder et fodfæste. Efter 3,5 minut er stillingen 6-8 til Bakken. Efter der er komme lidt fart i begge hold, tager Randers en timeout med 4 minutter igen af 1. periode. Hvorefter tempoet bliver taget ud af kampen. Med 2,5 minut igen er stillingen 18-18.

I den sidste del af 1. periode får Bakken overtaget og perioden slutter 20-25.

2. periode starter lige så rodet som 1., med en del brændte skud og turnoveres fra Randers, som gør at Bakken udbygger der føring til stillingen 26-34 efter 4 minutter.

Begge hold skiftes til at få bolden kurven, men Randers har held med ikke at lade Bakken udbygge deres forspring, med 3 minutter tilbage er stillingen 39-46, til hvor Bakken tager timeout. Efter timeouten skal begge hold igen finde formen og har lidt svært ved at komme op i tempo igen. 2. periode slutter 44-54.

3. periode starter som de to forgårende, at man skal et par minutter ind i perioden før der kommer lidt fart på spillet. Bakken udbygger forspringet en lille smule til stillingen 49-61 efter 4 minutter. Randers kæmper for at mindske det forspring  som Bakken har skabt. Med 4 minutter tilbage af 3. periode tager Randers timeout til stillingen 55-66. Efter timeouten stiger intensiteten en smule og der bliver gået til den under kurven. Med 14 sekunder igen lavere Devon Thomas fra Randers en usportsligfejl, og Bakken udbygger deres føring til stillingen 60-74 efter 3. periode.

Begge hold starter 4. periode i et højt tempo, men der er ikke nogle af dem der formår at få noget optimalt ud af det høje tempo. Efter lige knap 3 minutter laver nummer 10 Ryan Martin fra Bakken, en usportsligfejl, som Randers udnytter til stillingen 69-80 efter 3 minutter. 

Med 4 minutter igen tager Bakken timeout, hvorefter Randers kommer ud som skudt ud af en kanon og mindsket bakkens forspring til stillingen 79-86 med 2,5 minut igen.

Med 1,5 minut tilbage har Randers reduceret til stillinge 81-86, til hvor Bakken tager timeout. Efter timeouten brænder Bakken og Randers kvitterer med en 3-pointscoring i den anden ende. Stillingen er 84-86. Bakken laver et and-one play til stillingen 84-88, hurtigt efter sætter Chris Nielsen endnu en 3-pointscoring til stillingen 87-88. Bakken laver igen et and-one play til stillingen 87-91 med 10 sekunder igen, hvor Randers tager timeout. Efter timeouten brænder Randers en velopsat 3-pointscoring og Bakken vinder kampen 87-92 og er dermed klar til DM-finalerne.

Kampens topscorer for Randers er Charlie Burges med 22 point. Og for Bakken er det Tobin Carberry med 18 point. 

Horsens IC klar til DM-finalerne

19.04.2019

HIC er klar til finalen efter en overbevisende sejr over Team Fog Næstved. Mange havde nok set frem til den 3. semifinalekamp mellem HIC og Team Fog Næstved.

Selv om HIC havde vundet de første 2 kampe, så havde man ikke glemt, at HIC havde vundet 2 kampe mod Team Fog Næstved i grundspillet, men også tabt 2 kampe, og ingen i Horsens glemmer hvorledes HIC i pokalfinalen for få år siden mod Team Fog Næstved satte en solid føring over styr i kampens sidste 2 minutter og dermed tabte pokalfinalen dette år. Så derfor var der set frem til den 3. semifinalekamp med både forventning og ængstelse.

Det viste sig da hurtigt at være ubegrundet. HIC startede som lyn og torden og scorede 15 points i de første 8 minutter af 1. periode, før Team Fog Næstved scorede deres første points!! Dette 15-0 run punkterede hurtigt Team Fog Næstved, der haltede bagefter ikke blot i 1. periode, men i resten af kampen. Så da perioden var færdig, stod der 22-12 til hjemmeholdet.

HIC var godt skydende gennem hele kampen og scorede på 12 3-points forsøg! Yderligere spillede holdet et til tider sublimt forsvarsspil, der i den grad pressede Team Fog Næstved, så de havde meget vanskeligt ved at komme frem til kvalificerede afslutninger. Så HIC fortsatte det gode og flotte spil i 2. periode, der sluttede 20-10 til HIC, så stillingen ved halvleg var 47-32 til HIC.

Men HIC havde ikke fået nok. Holdets suveræne spil fortsatte i 3. periode, hvor holdet scorede 4 gange på 3-pointsforsøg. Her trådte især Stefan Savic i karakter og scorede på sine 3 3-pointsforsøg i denne periode, der sluttede overbevisende 33-15 til HIC.

Stillingen før sidste periode var derfor 80-47 til HIC, så der var spændingen for længst forsvundet. Spørgsmålet var nærmere, hvor overlegent ville hjemmeholdet vinde. Her på det nærmeste byttede de 2 hold 3-pointsscoringer. Således scorede Jeremy Williams og Alexander Bak hver 2 gange på 3-pointsskud, men da HIC gjorde det tilsvarende, kom Team Fog Næstved ikke nærmere, så perioden sluttede 29-19 til HIC.  Det gav HIC en sejr i 3. semifinalekamp mod Team Fog Næstved på 109-66, og holdet er dermed klar til finaleserien for 5. år i træk.

Før kampen fik Vedran Borovcanin overrakt pokal som årets HIC-spiller valgt af klubbens Club 500, men spillede ikke en særligt fremtrædende rolle i kampen og scorede blot 5 points, hvilket var en del under hans gennemsnit i sæsonens kampe.

Til gengæld trådte Darryl Tucker i karakter og blev topscorer for holdet med 22 points. Han var her og der og alle vegne og var sikkerheden selv. Han spillede utroligt stærkt i begge ender af banen, og havde flotte blokeringer og dunk. Også Brandon Tabb var helt ustyrlig. Man kan kun beundre hans hurtige rush op af banen og hans skud fra distancen. Han scorede således 19 points.

Hos Team Fog Næstved var der kun 2 spillere, der scorede mere end 10 points, idet P.J. Thompson blev topscorer med 12 points, hvilket er langt under det han tidligere har præsteret, og Kentwan Smith, der scorede 11 points. Nu må begge hold samle energi til henholdsvis finaleserien og kampen om bronzemedaljerne.

Bakken Bears bringer sig foran 2-1

18.04.2019

Der var knald på fra start i dagens tredje indbyrdes opgør mellem Bakken Bears og Randers Cimbria i Basketligaens semifinaler.

Begge mandskaber var hurtige til at komme på scoringstavlen, og der var allerede fra kampens begyndelse intens og fysisk stemning mellem de to hold. Med 1-1 i den samlede stilling var der også meget på spil.

De to hold kunne med en sejr i dagens kamp spille sig endnu tættere på finalerne. Hjemmeholdet fra Bakken Bears fik de efterfølgende minutter en smule momentum i kampen med flere stops i forsvaret og scoringer i angrebet. Det lille momentum gav efter fem minutter af første periode en føring på 9-5 til de aarhusianske værter. Randers viste dog god moral og kampånd som så mange gange tidligere i denne serie, og de bragte sig hurtigt tilbage på 9-9. Bakken Bears bed dog fra sig igen, og de satte imponerende angrebsspil sammen og skabte kampens hidtil største føring på 25-15 med et minut tilbage af første periode. Første periode sluttede 25-18.

Anden periode åbnede med samme fortegn som første periode med masser af energi og intensitet fra de to hold. Det var dog Bakken Bears' del af pointtavlen, der tikkede hurtigst fire minutter inde i perioden. De regerende danske mestre havde øget forspringet, og med fire minutter tilbage inden pausen var stillingen 39-28. Gæsterne fra Randers Cimbria fik væsentligt bedre fat inden pausen. Et for stort forspring ville være vanskeligt for Randers at hente efter pausen, og de gjorde det fremragende i slutminutterne. Bakken Bears’ forspring var ved pausen reduceret til tre point til stillingen 43-40. Der var dermed lagt op til en spændende anden halvleg.

Bakken Bears åbnede tredje periode med et brag. To brag faktisk. Første sendte Ryan Martin en lang og succesfuld treer af sted, og efterfølgende sendte Thomas Lærke en presset treer afsted. Skuddet gik i, og han blev fejlet samtidig. Vejlby-Risskov Hallen levede i den grad. Randers’ flotte comeback mod slutningen af anden periode var nu visket væk som en våd tavlesvamp henover kridt. Bears fortsatte ufortrødent med at presse på, og med fem minutter var stillingen 63-46.

Randers fik bedre fat i de efterfølgende minutter og bragte stillingen ned blot ti points forskel med et minut tilbage af perioden. Hjemmeholdets Morten Sahlertz gjorde dog svar på tiltale med en lang treer, hvilket fik Vejlby-Risskov Helt oppe at ringe. Perioden sluttede 72-62.

Randers åbnede fjerde og sidste periode bedst og arbejdede sig stille og roligt ind i kampen igen. Med fire minutter spillet havde gæsterne bragt sig indenfor syv point til stillingen 81-74. Der ventede endnu engang en spændende afslutning mellem de to hold. En indtil videre spændende serie ville også få en spændende afslutning på dagens kamp. Bakken Bears var blot foran med 81-77 med fem minutter tilbage af kampen. Aarhusianerne gjorde dog mod slutningen af kampen sit for at sikre sig sejren. Flot angrebsspil fra ”Bjørnene” resulterede i et par dyre minutter for Randers så tæt på kampens afslutning. Bears bragte sig med to minutter tilbage foran med 99-81, og det var for svært for udeholdet at komme tilbage fra. Kampen endte derfor 99-84, og Bears sikrer sig en føring på 2-1 i serien.

Kampens mest scorende spillere blev Darko Jukic fra Bakken Bears og Charlie Burgess med henholdsvis 22 og 18 point.