Nyheder

Klasse forskel i Kildeskovshallen

29.11.2013

Overlegen indsats fra Bakken midt i deres europæiske eventyr.

Trætte ben efter EuroChallenge? Glem det. Bakken er i absolut europæisk topform lige nu, og deres 10 spillere viste SISUs hjemmepublikum, hvordan man spiller basketball på højt niveau. SISU, til gengæld, synes til tider at være rådvilde under det konstante pres fra Bakken.

Kampen startede i Bakkens sædvanlige høje tempo, men SISU fulgte med og var faktisk foran 13–8 på stærkt spil af Chris Matagrano, Mikael Vincents Nielsen m.fl. – og på godt forsvar fra hele holdet. Men Bakken bliver ved med at sprinte i alle 40 minutter og har en meget dyb bænk, og de kom hurtigt tilbage og havde en snæver føring på 15–18 efter første periode.

I anden periode kunne SISU ikke få sit angreb til at fungere, og Bakken kørte SISU over. Føringen gik fra 17–19 til 17–32. Resten af perioden blev forspringet yderligere udbygget med scoringer fra Brandon Penn og Sebastian Åris, og Bakken førte 25–47 ved pausen.

Efter pausen kom Joe Benjamin i gang, men Bakken forsatte i højt tempo og udbyggede føringen i den sidste halvdel af perioden til 42–76.

SISU spillede lidt bedre i fjerde periode, men Bakken vandt alligevel også de sidste 10 minutter og kampen samlet med i alt 42 point, 62–104.

SISUs bænk scorede 9 point, mens Bakkens scorede 54. Skudprocenter: 34% mod 52%. Turnovers: 10 mod 20.

SISU er vært for endnu et opgør med Bakken ved pokalsemifinalen den 5. december, og Bakken varmer op til denne kamp ved at spille næste EuroChallenge-kamp på hjemmebane den 3. december mod ZZ Leiden.

Topscorere:

SISU: Joe Benjamin 14 point, 7 rebounds; Mikael Vincents Nielsen 14 point, 8 rebounds, 2 assists; Chris Matagrano 12 point, 6 rebounds, 2 assists.

Bakken: Brandon Penn 18 point, 8 rebounds, 1 assist; Søren Ege 16 point, 5 rebounds; Kenny Barker 17 point, 6 rebounds, 3 assists; Sebastian Åris 14 point, 3 rebounds, 3 assists.

Bogdan Karaicic stopper som head coach for 79ers

26.11.2013

Grundet gensidig uoverensstemmelse omkring prioriteringer, succeskriterier og efterlevelse af klubbens værdigrundlag, er Hørsholm 79ers og herreholdets head coach Bogdan Karaicic blevet enige om, at stoppe samarbejdet med øjeblikkelig virkning.

Opsigelsen af kontrakten medfører ligeledes, at Bogdan Karaicic engagement i Hørsholm Basketball Klubs ungdomsafdeling stopper.

Bogdan Karaicic har været ansat hos Hørsholm 79ers siden august 2009, hvor han blev ansat som træner for klubbens ungdomshold. Han var assistant coach for Hørsholm 79ers herreligahold i sæsonen 2010-11, og siden sæsonen 2011-12 har han været head coach for samme. ”Vi vil fortsat nære stor respekt for Bogdans kompetencer som basketball coach, som mange spillere – både i klubben og udenfor – har kunnet nyde godt af. Hans dedikation og passion for basketball er indiskutabel”, udtaler Peter Damm, bestyrelsesmedlem i Hørsholm 79ers.

Vi ønsker Bogdan det bedste fremover, og takker for hans indsats for Hørsholm Basket.

Bestræbelserne på at finde en ny head coach til Hørsholm 79ers herrehold er begyndt.

Få point i Næstvedhallen

25.11.2013

Det var ikke mange point der blev scoret i aftens kamp mellem Team Fog Næstved og Falcon.

Begge hold havde i den grad brug for point i tabellen og det var måske der gjorde at kampen blev en taktisk forestilling, hvor Falcon til sidst løb med begge point.

1. periode 11 – 16: 

En rodet og ikke særlig velspillet periode, hvor Falcon bragte sig foran med 7 – 0, inden Team Fog Næstved kom på tavlen.

Det var ikke fordi Team Fog Næstved ikke havde nogen scoringsforsøg, men holdet missede alt for mange forsøg – både fra kort og lang distance.

Men i det hele taget en noget pointfattig periode.

2. periode 25 – 25: De første 5 minutter af perioden blev lige så rodet som 1. periode. 5 – 4 til Team Fog Næstved efter de første 5 minutter taler sit tydelige sprog. Begge hold havde utrolig svært ved at ramme kurven.

Men så gik der hul på bylden for begge hold, ligesom spillet blev lidt bedre. Men rigtig godt blev det ikke.

3. periode 38 – 42: 3. periode blev ikke meget bedre end de 2 første perioder. Og scoringsprocenten steg ikke væsentligt. Der var i det hele taget ikke meget at råbe hurra for.

Scoringsmæssigt fulgtes de 2 hold ad indtil sidste minut, som Falcon vandt 5- 0, hvilket gav en føring på 4 point inden sidste periode.

4. periode 54 – 65: 4. periode blev lige så dårlig som de 3 første. Dog lykkedes det Falcon at udbygge føringen, da Falcon var det mindst dårlige hold på dagen.

Det resulterede i en sikker og fortjent sejr over et decimeret Næstved-hold, hvor kun 7 spillere kom i kamp.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Morgan Sabia med 25 point. For Falcon scorede Alexander Bak 18 point.

Vigtige point på spil i Søndersøhallen

25.11.2013

Der var vigtige point på spil søndag eftermiddag i Søndersøhallen hvor Værløse BBK og Aalborg Vikings mødtes.

Aalborg kom fra et mindre nederlag i sidste uge til Hørsholm 79ers på hjemmebane, og Værløse fra et stort nederlag i Randers. Hvem var mest klar? Eller snarere, hvem ville det mest?

Kampen gav samtidigt debut Værløses nye amerikaner Jordan Clarke.

Begge hold forsøger at komme friskt i gang i 1. periode og Værløses Pape Ba står for kampens første scoring efter 9.sek. Begge hold dækker mand-mand og de to hold bytter scoringer i starten af perioden. Det lykkes dog ikke for nogen af holdene at bevare rytmen ret længe, og Værløse har 2 turnovers i feltet i forsøget på at inddrage den nye mand, Jordan Clarke. Aalborg eksekverer sikkert på Værløses turnovers, og så svarer Værløse igen med et par treere fra Troy Brewer.

Som perioden skrider frem får Aalborg involveret flere og flere spillere som afsluttere. Værløse slutter dog bedst. Perioden ender 20-16.

2. periode: De første minutter går med at begge hold brænder lay-ups og slet ikke kan få gang i scoringerne.

Hjemmeholdets David Nørby Knudsen og Aksel Karason får lagt et par bolde i til 24-17, og her tror man at Værløse vil tage momentum, da Aalborg ikke finder de gode løsninger. Halvvejs er stillingen 27-19. Gæsternes store, stærke Burton hustler inside, og Værløse laver dumme turnovers. 3.30 tilbage af perioden og Værløse slipper ikke bolden nok.  Hvad er planen? Der fejles i begge ender, og begge hold har holdfejl, så der skydes straffe – træls basket!

Spændstige Haywood laver højre hånds lay-up efter højre hånds lay-up ud af gode forsvars-stops fra Aalborg.  37-33. Aalborg kører uret ned og spiller Mads Kofoed fri til en åben ’3er til halvlegsstilling 37-36.

3. periode: Det ser ud som om Værløse talt om angrebsrebounds i pausen. Det ser også ud som om de har talt om at dele bolden og finde en mere fri holdkammerat. 3-pointsskytten Troy Brewer deler uselvisk bolden med en mere fri og brændvarm David Nørby Knudsen, som følger op med et stærkt drive i angrebet efter. Aalborg brænder. 

Mon ikke mange Værløse-tilskuere her sidder med fornemmelsen af at nu er vi i gang????? Men nej, tilbage til halve og tøvende beslutninger, som fører til 2 3-pointsskud fra Aalborg, som nu er foran med 2 p. Haywood er der ingen der forsøger at tage kampen op med. Aalborg trækker fejl, Værløse virker flade. Men så sender man Tobias Tita på banen, og resten af perioden bliver med ham i Centrum. Han hustler sig til 2 p. under kurven og er over alle angrebsrebounds. David Nørby sætter en god treer - til 50-50.

et mest underholdende er kampen i kampen mellem Værløses unge Tita og amerikanske Burton fra Aalborg. To store drenge i fysisk fight. Men hver gang Værløse ser ud til at have overtaget scorer Aalborg på en 3’er. Alborg skyder 50% bag 3-points-buen i dag! Perioden ender 60-59.

4. periode.: Kampen i gang igen. Joey Haywood med 2 point i feltet, Adam Weber sætter en treer = 63-61. David Nørby Knudsen fejles i en 3’er og scorer på sit straffe.  Burton scorer i feltet til 67-65.

Hele 4. periode er én lang stillingskrig og ingen af holdene finder flow. David Nørby Knudsen er toneangivende og scorer vigtige point for Værløse. Mads Kofod, Haywood og Burton klarer på skift sagerne for Aalborg.

Med 31 sek. tilbage tager Mads Kofoed en meget vigtig angrebsrebound og bringer gæsterne foran 78-80. Værløse tager time out, der er 22 sek. tilbage. Værløse-bold i siden. Peter Møller skyder en contestet 3’er med 16 sektunder tilbage. Pape Ba rebounder og får 2 straffe. Brænder den første, rammer den anden. 79-80.

Aalborgs bold efter time out. Værløse ligger i afleveringsbanerne og trækker 5 sek. Peter Møller i pull up med 6 sek. tilbage. Værløse fejler. Kofod med 2 straffe, brænder den første, rammer den anden. Værløse i time-out . 79-81, 4,7 sek. på uret. Peter Møller tager Værløse-indkastet.  Haywood får foden i vejen på indkastet – ny time-out  og Værløse-bold. Stadig 4,7 på uret. David Nørby hænger i luften til skud, men afleverer til Pape Ba, som brænder åben baseline jumper. Jordan laver sin 5. fejl på angrebsrebound. Mads Kofod, Aalborg scorer 2 straffe. 79-83 og vinder kampen med disse cifre.

David Nørby Knudsen spiller bundsolidt og er kampens spiller med 23 p., 6 rebounds, 6 assist, 3 steals.

For Aalborg var det trioen Haywood, Burton og Kofoed, der var de primære kræfter i sejren som 298 tilskuere overværede.

79ers taber dramatisk kamp

25.11.2013

Lørdagens kamp i Fire Arena mellem Basketligaens nummer fire, Hørsholm 79ers, og nummer tre, Randers Cimbria, var en intens og tempofyldt affære krydret med en nervepirrende afslutning.

Randers vandt kampen med 83-86 (20-17, 23-15, 16-25, 24-29) efter en, set med Hørsholmbriller, diskutabel kendelse med seks sekunder igen.

Det hele startede lige så intenst som det sluttede. Begge mandskaber gav den gas fra start af, og det var gæsterne fra Randers, der kom bedst fra start. De kom foran 2-8 anført af en særdeles velspillende Charlie Burgess, der konstant var en trussel i Randersangrebet. 79ers kom dog hurtigt tilbage igen på en del fastbreaks og sluttede første periode med to point af Daniel Mortensen og en føring på 20-17.

I anden periode stod der for alvor 79ers og ikke mindst Dalibor Micic på menukortet. Med ni point i denne fase af kampen og et hav af rebounds gjorde han sit til at Hørsholm øgede deres forspring. Højdepunktet i dette quarter var, da Zarko Jukic dunkede henover to Randersspillere, hvilket fik de 325 tilskuere i Fire Arena til at flyve op af stolene.

Med en føring på 43-32 til værterne fra Hørsholm blev tredje periode sat i gang. 79ers fortsatte det gode spil de første par minutter og kom foran 47-32. Charlie Burgess fra Randers havde dog ikke tænkt sig at lade dette fortsætte og på mindre end to minutter var værternes føring skrumpet til 48-40.

Randers fortsatte det gode spil og ikke mindst Charlie Burgess og Chris Nielsen havde for alvor åbnet op for pointposen. Burgess havde 12 point i dette quarter, og var således stærkt medvirkende til, at kronjyderne vandt perioden med 16-25.

Det var lagt op til en spændende afslutning, men for en kort stund tog Randers spændingen ud af kampen, da de med 3.44 tilbage af kampen bragte sig foran med 69-78. En sjælden Zarko Jukic-treer igangsatte et Hørsholm-run, som Casper Hesseldal og Atila Kovac gik med på. Med to minutter igen var stillingen helt lige igen, da scoretavlen viste 80-80.

79ers Atila Kovac blev ved stillingen 82-85 og seks sekunder igen fejlet uden for trepointslinien. Hørsholmbænken jublede, da de troede fejlen ville udløse tre straffekast. Dommerne mente imidlertid ikke, at Kovac var i gang med at skyde, og han fik således to straffekast på grund af holdfejl.

Atila Kovac scorede på det ene af sine to straffekast og 79ers fejlede efterfølgende Randersforwarden Patrick Nielsen, der sænkede det ene af sine to straffe. Tiden løb fra Hørsholm, og Randers kunne juble over en særdeles vigtig sejr.

Med sejren har Randers nu 16 point og befinder sig på en behagelig tredjeplads. 79ers har 10 point og ligger på en plads som nummer fire blot to point foran Næstved og Sisu.

For Hørsholm 79ers scorede Brenton Butler 21 , Zarko Jukic 19, Dalibor Micic11, Casper Hesseldal 8, Rasmus Stolbjerg 8 Frederik Hougaard Nielsen 6, Atila Kovac 5, Daniel Mortensen 3 , Anders Skou 2 point.

For Randers scorede Charlie Burgess 25, Chris Nielsen 23, Kore White 15, Jakob Wang 9, Adrian Casar 5, Mike Nielsen 4, Patrick Nielsen 3, Casper stage 2 point.

Horsens IC vinder tæt kamp over SISU

24.11.2013

I en velbesøgt Parkhal fik HIC til eftermiddag sæsonens tredje sejr, da SISU blev besejret med 84-78 i en kamp der var lige indtil sidste minut.

Horsens startede for første gang i denne sæson med både Keane Thomann og Jonas Zohore. Det var dog SISU der kom bedst fra start og bragte sig hurtigt foran med 16-10. Her var der kun spillet fem minutter, men HIC fik styr på forsvaret og i de næste fem minutter scorede SISU kun 4 point. I HIC angrebet var det som vanligt Skyler Bowlin der svingede takt stokken. 11 point havde amerikaneren efter første periode, blandt andet på 3 treere. For SISU var mest scorende Mikael Nielsen.

I anden periode bragte HIC sig hurtigt foran med 9 point og styrede spillet. Skyler Bowlin måtte dog placere sig på bænken med tre fejl og det slog HIC spillet i stykker. SISU kæmpede sig tilbage, blandt andet på en af de velkendte Mickey Dennis mirakel treere. Føringen skrumpede til tre point inden HIC igen fik skabt lidt afstand med pause stillingen 41-35.

I tredje periode bragte HIC sig hurtigt foran med 10 point, men SISU åd sig ind i kampen og er pludselig kun bagud med 3 point.

Igen skifter momentum og der står HIC på det hele. I sidste sekund af perioden bringer HIC sig foran med 13 point på en treer af Anton Elsner og det syntes tæt på afgjort.

HIC’s spil går dog i stå og bliver meget forkrampet, mens SISU igen og igen kommer til gode afslutninger ud af pick and roll. Mickey Dennis rammer igen store treere, mens Mikael Nielsen skaber problemer med drives. For HIC skaber Zohore store problemer for SISU.

Med godt et minut igen rammer Mickey Dennis en treer og er kun bagud med 2 point. Efter brændt HIC forsøg har SISU bolden men Borovcanin stjæler den, bliver fejlet og rammer begge straffekast. Herefter kører HIC sejren hjem og vinder med 84-78 (24-20, 17-15, 24-17, 19-26).

Bedste mand for HIC var Jonas Zohore der dominerede i feltet, men også Skyler Bowlin spillede godt, men han var dog hæmmet af fejlproblemer. For SISU var de mest fremtrædende Mikael Nielsen og Mickey Dennis.

Topscorer: HIC Jonas Zohore 23,
Topscorer: SISU Mikael V Nielsen 24

1000 straffekast scoringer af Chris Nielsen

24.11.2013

Randers Cimbrias Chris Nielsen rundede et imponerende hjørne i lørdagens kamp mod Hørsholm 79ers.

Chris Nielsen scorede i dag sit point nummer 1.000 fra straffelinjen og er nu oppe på imponerende 1.002 points på straffekast. Hele 79.1% er hans procent og det er over en flot 12 årig karriere i den bedste danske basketball række. 

En karriere, der med undtagelse af et ophold i Bakken Bears, har været i fødebyen Randers.

Chris Nielsen kan i næste sæson blive den mest scorende dansker nogensinde.

Samlet set, så har Chris Nielsen scoret 3.802 points, i hans indtil videre 279 kamps lange karriere. Chris Nielsen er i dag 28 år og har mange gode år foran sig.

Den nuværende rekord holdes af Peter Johansen der har indstille karrieren. Peter Johansen scorede 4.160 points i 263 kampe.

Se flere af Chris Nielsens stats her.

Topunderholdning og spænding til sidste sekund i Kaninhulen

22.11.2013

Der var på forhånd lagt op til et af Dansk Baskets mest spændende opgør torsdag aften hvor Rabbits tog imod HIC i egen hule.

Selv om HIC er kommet dårligt fra start i årets liga med kun to sejre skal man aldrig afskrive holdet og det var måske lige ved at komme til at koste kaninerne sejren i dagens kamp, hvor Svendborg førte med 19 for derefter fuldstændig at flade ud og overlade al initiativ til modstanderen.

Det blev tæt, rigtigt tæt og helt vanvittigt spændende både for de ca. 800 fremmødte men også for DK4's seerer der fik fuld valuta for skillingerne.

Rabbits vandt med mindst mulig margen efter perioderne 25-22, 26-13, 11-27 og 17-14, 79-78.

Fra tipp-off var kampen helt lige og hjemmeholdet så ud til, at have noget vanskeligere ved, at finde kurven end HIC. Angrebsspillet flød bedre for Horsens. Skarpskytterne fra Svendborg fandt dog kurven og på 4 stk fra trepointsland samt en fantastisk spillende Johnell Smith, bragte værterne sig foran 22-18.

HIC's Jonas Zohore var stærk under kurven og fik lov til at bruge sin fysik og det var især ham der steppede op for gæsterne. Første rotation for kaninerne bragte Mads Bloch på banen og han tog vigtige rebounds, især i angrebet.

Straks fra 2. periodes start fik hjemmeholdet lagt det helt rigtige gear ind i maskinrummet, hvor det stadig var maskinmester Johnell Smith der styrede løjerne men også Will Paul viste, at han kunne ramme kurven i dag og det både fra distancen men også på sine lange to points skud. HIC havde noget vanskeligere ved, at finde frem til deres gode spil fra starten af kampen og et run fra hjemmeholdet på 11-0 samt 14 points fra en suverænt spillende Johnell Smith skabte mere og mere afstand til HIC der var bagud med 18-19 points i perioden.

Svendborg gik til føring ved pausen med +16.

Alle fremmødte samt DK4's seerer troede nu, at kampen ville fade ud og at de sidste minutter ville blive kedelige. Det skete så bare slet ikke.

HIC kom egentlig dårligt fra start i 2. halvleg men da Svendborg var foran med 18, 62-44 tog cheftræner Craig Pedersen time-out fordi han ikke følte at spillet flød godt nok ligesom træthed var ved at præge nøglespillerne hos hjemmeholdet. Der blev nemlig ikke roteret meget og Antonio Porta’s debut imødeses hos kaninerne.

Efter time-out'en som egentlig skulle havde hjulpet kaninerne skiftede kampen fuldstændig karakter. HIC var for alvor blevet tændt selv om de var næsten håbløst bagud og kaninerne kom komplet fladt ud. HIC tog nu et historisk, ihvertfald i Svendborg Idrætscenter, run på 0-26 og så var Svendborg helt ned i sækken.

Det var kun i 3. periodes første 4 minutter at Johnell Smith havde kræfter. Masser af turn-overs, ubeslutsomt spil og ingen til at overtage fra styrmanden og HIC lugtede i den grad blod flot anført af Skyler Bowlin og Jonas Zohore men også Borovcanin havde fundet melodien. HIC var skræmmende stærke eller også var Svendborgs bundniveau alt for lavt.

Det var med noget bange anelser at publikum og Svendborg Rabbits gik på banen til de sidste 10 minutter, indhentet og udstillet.

HIC kom også klart bedst fra start for nu havde holdet det momentum de havde kæmpet så hårdt for gennem hele kampen. HIC kom foran med 8, 64-72 og så kom kræfterne retur til hjemmeholdet. Will Paul og Johnell Smith tog igen taktstokken frem og svingede den nu fornuftigt. Samtidig ramte Niels Degn på en livsvigtig, ihvertfald for hjemmeholdet, treer fra hjørnet, et meget presset skud, dels af både skuduret men også af et meget bevægeligt HIC forsvar. Den treer og Johnell Smith's scoring lige efter, fik kaninerne tilbage på ret køl.

Skuden var ved at tippe rundt men 7 points i træk fra Will Paul og da HIC ikke formåede at score i de sidste 4 minutter kunne man of the match, Johnell Smith, sænke kaninernes sidste to points i kruven til den mindst mulige føring. Spændingen var stadig intakt for HIC havde bolden med 7,5 sekunder igen men Svendborg havde alle holdfejl at give af og ved konstant at stoppe tiden efter at HIC kun havde spillet bolden i 2 sekunder, kunne kaninerne klogt spille uret helt ned. Daniel Friedrich havde afgørelsen i sine hænder for hans skud med kun et sekund tilbage på klokken, ramte ydersiden af ringen og kaninerne tog rebounden og kampen.

For Svendborg Rabbits blev dagens spiller endnu engang Johnell Smith med 33 points, 6 assists og 3 steals, Will Paul havde 19 og 9 rebounds, Damian Ocana 14.

 For HIC scorede Skyler Bowlin 18, Borovcanin Keane Thomann og Jonas Zohore hver 16.

Andreas Jakobsen runder milepæl

22.11.2013

Da Bakken Bears torsdag aften vandt en knusende sejr, satte en af holdets store profiler en milepæl i sin karriere.

Med sin assist i slutningen af 1. periode rundede Andreas Jakobsen nemlig 1000 assist i sin foreløbige 284 kampe og er nu kun 35 assist for at slå den tidligere Svendborg Rabbits spiller, Martin Mariegaards All-Time rekord på 1037 assist.

De kan se rekorden og mange andre interessant ting i statistikkerne ved at klikke her.