Nyheder

Nemanja Jovanovic bliver ny head coach for 79ers

11.12.2013

Nemanja Jovanovic bliver dobbelt head coach for Hørsholm 79ers, da han skal stå i spidsen for både dame- og herreligaholdet for resten af denne sæson.

Nemanja var en del af head coach teamet på herreholdet i sidste sæson, så han kender spillerne – og vice versa, og han ved hvad, hvad spillerne og holdet kan præstere. Han kan udvikle og modne de unge, og han kan inspirere og motivere de rutinerede. Dette giver det perfekte udgangspunkt for, at holdet kan fortsætte de gode takter, som de har leveret indtil nu i denne sæson. Holdet ligger pt. på en 4. plads i Basketligaen med 6 sejre i 11 kampe.

”Vi er rigtig glade for, at Nemanja vil påtage sig denne store opgave for klubben”, udtaler bestyrelsesmedlem hos Hørsholm 79ers, Peter Damm. ”Dette er en rigtig god løsning for vores herrehold, så vi har fuld fokus på, at dette ikke medfører forringelser for dameholdets vilkår, så de kan fortsætte deres gode trend i Dameligaen, hvor de pt. ligger nr. 3 med 8 sejre efter 11 kampe, og skal spille pokalfinale søndag den 19/1 2014.”

Nemanja har her til aften trænet herreholdet for første gang, og i morgen får han sin sæsondebut, når holdet skal i kamp mod Svendborg Rabbits kl. 19 på hjemmebanen Fire Arena i Hørsholm.

Klubben er nu på udkig efter en assistant coach, som kan hjælpe på begge ligahold, samt være head coach for klubbens U18/U21 hold.

Team FOG Næstved skifter træner

09.12.2013

Team FOG Næstved og Felix Banobre har mandag den 9. december besluttet i fællesoverenskomst at stoppe samarbejdet.

Baggrunden skyldes de manglende sportsligeresultater indtil videre i denne sæson.

Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen udtaler: "Vi vil gerne sige tak til Felix Banobre for en stor arbejdsindsats. Desværre er det ikke gået som vi begge havde håbet på. Resultaterne har ikke levet op til forventningerne. Vi har behov for at rykke fremad på det sportslige og få ændret på tingene, så vi igen kan blive konkurrencedygtige. Vi er nødt til at forholde os til vores høje ambitionsniveau for vores projekt, hvor vi ønsker at være med til at konkurrere i toppen og skabe resultater."

Ny træner på plads

Team FOG Næstved er allerede på plads med en løsning for den resterende del af sæsonen. Ny headcoach for Team FOG Næstved bliver den tidligere head coach for Hørsholm 79ers, Bogdan Karaicic. Bogdan vil dermed være at finde på bænken til kampen mod Randers Cimbria allerede onsdag.

Bogdan Karaicic har været ansat i Hørsholm 79ers siden 2009, hvor han i de sidste 1,5 år har været headcoach for holdet. Hertil har han haft en stor rolle i talentudviklingen i Hørsholm 79ers, hvor han har været med til at udvikle flere unge danske spillere til højeste nationale niveau. Bogdan Karaicic er desuden landstræner for det danske U/18 landshold.

En stor udfordring

Selvom Team FOG Næstved skifter head coach midt i sæsonen er man fra ledelsens side klar over at det bliver en meget stor udfordring at vende den sportslige udvikling. Der skal på kort tid ske et stort taktisk skifte på banen og det betyder en masse nye udfordringer, taktiske koncepter mv. for spillerne.

"Det der er vigtigt nu er, at vi har en løsning klar. Vi starter træningen i morgen og spiller en uhyre svær kamp onsdag. Jeg har fuld tillid til, at vi har en trup med nogle dygtige spillere. Vi skal arbejde på at få et stærkt koncept og kæmpe med alt hvad vi har. Det bliver en svær opgave, men hvis vi står sammen om det - ledelse, trænere, stab og spillere - er jeg sikker på at udviklingen vil vende til det bedre når vi kommer et stykke ind i januar" slutter direktør Andreas Larsen.

BL-kamp fastsat

08.12.2013

Torsdagens kamp mellem Randers Cimbria og Horsens IC, som måtte aflyses på grund af Bodil er nu blevet fastsat.

Kampen spilles den 30. januar 2014 k. 19:00 i SKYline Arena i Randers.

Pligtsejr til Randers Cimbria

07.12.2013

Det er ikke mere end lidt over to uger siden, at Værløse BBK og Randers Cimbria sidst tørnede sammen i Arena Randers. Denne kamp endte med en overlegen sejr til hjemmeholdet på 105-63.

Siden den kamp er der sket en markant ændring hos Randers Cimbria, den tidligere ungdomslandsholdstræner Thomas Quaade har indtaget stillingen træner for holdet ved siden af Morten Hansen.

Den markante forskel der er på de to holds resultater på papiret, var da også tydelig i dagens kamp. Hjemmeholdet trak en forholdsvis komfortabel sejr på 122-93 i land, også selvom spillet bestemt blegnede i store perioder.

Kampens første minutter var hektiske med flere tekniske fejl fra begge hold, og allerede efter to minutter og stillingen 4-2 til hjemmeholdet kalder Værløses træner sin første time-out. Efter den meget tidlige time-out forbliver spillet hektisk, dog trækker Randers en smule fra. Kort tid inden enden på 1. Periode ender hele to Værløse spillere i gulvet under et Randers angreb, hvorefter tiden løber ud og perioden ender 29-14 til hjemmeholdet.

Bo Colas og Chris Nielsen var to af de spillere, der gjorde forskellen for Randers Cimbria i 1. Periode, hvor førstnævnte især leverede flere gode rebounds og scoringer i sidste halvdel af perioden.

2. periode fortsatte i præcis samme spor som 1. Periode. Spillet var i perioder meget tilfældigt, og frustrationerne var tydelige hos begge mandskaber, men især hjemmeholdet virkede utilfredse med egen indsats, og med god grund.

I løbet af perioden begyndte Værløse at lægge et meget aggressivt pres på Randers’ mandskab, og flere gange fik de succes med det, hvor de efter en mistet bold fra Randers’ side kunne lægge bolden i kurven. Det aggressive pres tvang hjemmeholdet til at spille hurtigt, hvilket de ellers ikke havde formået i løbet af kampen. Det hurtige spil indbragte flere scoringer, bl.a. efter et par hurtige opløb fra Randers’ nr. 10, Charlie Burgess. Selvom spillets tempo steg, gjorde antallet af spiltekniske fejl det desværre også, hvilket ikke gjorde 2. Periode specielt seværdig.

I periodens sidste sekunder dømmer dommeren en fejl mod Chris Nielsen, som han bestemt ikke er tilfreds med, og frustrationerne får frit løb. Dette giver to straffekast til gæsterne, som bliver fuldt udnyttet, og da hornet lyder, er stillingen 52-43 til hjemmeholdet.

Dermed vinder gæsterne 2. Periode med 29-23, hvor især den nytilkomne Jordan Clarke gjorde sig bemærket med 8 point.

Efter den lange pause virkede det som om, at især hjemmeholdet havde fundet nye kræfter, mens gæsterne fra Værløse ikke pressede lige så meget på, som de havde gjort i den forgangne periode. Det dynamiske angrebs- og forsvarsspil der har kendetegnet Randers hele sæsonen begyndte endelig at vise sig. Hjemmeholdet leverede flere flotte scoringer - især Bo Colas og Kore White - som flere gange dunkede bolden i kurven.

I den sidste halvdel af perioden vågnede Randers endelig for alvor op, og man kunne igen kende de hvidklædte spillere. Hurtigere spil, færre fejl og flotte scoringer sørgede alle for at hjemmeholdet kunne gå ind til 4. Periode med en føring på 22 point og stillingen 84-62.

Randers Cimbria kom bedst ud til sidste periode, og den energi som gæsterne havde vist i kampens to første perioder var så godt som forsvundet. Der skulle gå knap to et halvt minut, før Værløse kom på scoringstavlen i 4. Periode.

Hjemmeholdet fortsatte i samme tempo som i 3. Periode, og dette sørgede også for at Kore White med 2 hurtige dunks efter 5 minutter, kunne score til 100-74 i Randers’ favør.

Værløse måtte tvangsudskifte Evan Thompson og Jordan Clarke, hvilket beviste, at kampen langt det meste af tiden ikke var særlig billedskøn. Det var dog hjemmeholdet, som til sidst viste, at det er en grund til, at de ligger så langt oppe i tabellen, som de gør. Med bl.a. fire 3-pointsscoringer fra Mike Nielsen i sidste periode og 28 point fra kampens spiller - Kore White - gennem hele kampen, kunne Randers gå fra banen med en sejr på 122-93.

Topscorere:
Randers Cimbria: Kore White, 28 point. Bo Colas, 20 point. Charlie Burgess, 19 point.

Værløse BBK: Jordan Clarke, 23 point. Troy Brewer, 19 point. Peter Møller, 15 point.

Vikings fortsætter sin sejrstime

06.12.2013

Kampen mellem Aalborg Vikings og Næstved var på alle måder en stormvejrskamp, hvor Næstved først imponerede ved overhovedet at nå frem til kampen på trods af at vel nærmest alle andre sportskampe i Danmark var aflyst.

På trods af at politiet en time før kampen frarådede al udkørsel i Aalborg efter det var begyndt at "regne med tagsten i Aalborg midtby" fandt 356 tilskuere alligevel vej til hallen. Lydanlægget i hallen nåede hen til kampstart før det også stod af, sandsynligvis efter at vand var trængt ind - men så måtte Aalborgs fans bare igen bevise at de hører til blandt de bedste i landet. Hjemmeholdet blev drevet til sejr af et særdeles højlydt publikum, og kvitterede med at sende Næstved hjem med et 102-93 nederlag i bagagen.

Det var en intens kamp, med to meget forskellige halvlege. Første halvleg var præget at godt angreb og knapt så godt forsvarsspil fra begge hold. Hvor Næstved kom til mange afslutninger tæt på kurven, men ingen held havde udefra, var Aalborg varme fra distancen. Joey Haywood ramte alle sine tre forsøg bag tre-points linjen, mens Jeppe Kristiansen kun missede et enkelt af fire forsøg i første halvleg.

Med masser af angrebsspil blev der da også scoret  53 point af hvert hold inden pausen, og der var en følelse af, at det hold, der først begyndt at vise tegn på forsvarsspil ville vinde kampen.

De tegn viste Vikings fra starten af tredie periode. De første to minutter blev Næstved holdt uden scoringer mens Vikings opbyggede en ti points føring, 63-53. Perioden startede med et 23 sekunders angreb, hvor alle fem mand rørte bolden inden Benjamin Sørensen kunne afslutte med et frit layup på assist af store Joe Burton. Det var kendetegnende for Aalborg, når de spillede godt, at mange spillere rørte bolden, og sådan var det i denne periode af kampen.

Samtidig med at Aalborg spillede uselvisk, blev der plads til Joey Haywood. Canadieren var ustoppelig på dagen, og da Næstved forsøgte at tage hans tre-points skud væk i anden halvleg gik han i stedet til kurven, hvor han scorede eller blev fejlet. Det blev til en imponerende scoringsprocent på 55, heraf 75% fra tre'eren, krydret med 15 af 15 straffekast.

Det er tidligere i sæsonen set at et Aalborghold med en ti points føring har smidt den væk, men holdet lader til at få mere og mere selvtillid. Føringen blev stabil holdt omkring 10 point helt indtil kampens slutning, hvor Næstved fik lov at komme så tæt på som tre point efter at Aalborg begyndte at falde tilbage til det individuelle spil.

Jeppe Kristiansen, der var kampens bedste dansker, reddede dog kastanjerne ud af ilden for Aalborg. Efter at Næstved havde scoret seks point i streg ved Okolie og Sabiaog var kommet på 84-81 med fem minutter igen, hev Kristiansen to kaniner op af hatten, da han ramte to tre-points scoringer. Det stabiliserede i første omgang Aalborg, med en 90-83 føring.

Næstved svarede dog igen, da Okolie og Murphy hver ramte to straffekast og med tre minutter igen reducerede til 90-87. De næste to minutter stod der dog Joey Haywood på kampen. Med et layup og fire ramte straffekast, bragte han Vikings på 96-89 med et minut igen.

Det sidste minut var en desperat kamp for Næstved. Preston Blackman ramte et let layup, men i den anden ende gjorde Mads Kofod det til 98-91. Blackman forsøgte en tre'er, men missede, og Vikingsveteranen Lasse kristiansen kom flyvende ind og tog rebounden over de højere spillere. Han blev straks fejlet, og med 30 sekunder igen ramte han sine to straffekast.

I den anden ende scorede Okolie, men igen blev Lasse Kristiansen fejlet, kom på linjen, ramte sit første skud, og satte tiden i gang ved at misse sit skud nummer to. Med 11 sekunder igen, og nede med 100-93 skulle Næstved nu finde nogle hurtige scoringer uden mulighed for en timeout. Som ventet var det også umuligt, og efter to Joey Haywood scoringer blev slutresultatet 102-93.

Efter kampen stod særligt tre vikinger ud. Jeppe Kristiansen havde 24 point, og ramte ikke mindre end seks af ti fra langdistancen. Joey Haywoods 40 point er også allerede beskrevet, men Joe Burton får titlen som kampens spiller med 15 point, vanvittige 23 rebounds og 10 assists, der fuldender det, der kaldes en triple double - mere end ti i tre forskellige statistiske kategorier.

Info om Aalborg Vikings - Team FOG Næstved

05.12.2013

Det er blevet besluttet at Basketligakampen mellem Aalborg Vikings og Team FOG Næstved kommer til at blive spillet som planlagt på trods af stormen.

Aalborgs sportschef Mads Olesen forklarer:

"Næstved rejste tidligt, og er allerede forbi Storebæltsbroen. De er indstillet på at fortsætte til Aalborg, og hvis de kan tage turen herop, kan vi også afvikle kampen".

Kampen spilles kl. 19:00 i Aalborg Stadionhal og sendes live på KanalSport på TV og på nettet.

Aalborg Vikings forventede oprindeligt op mod 1500 tilskuere til kampen, men er klar over at nogle måske vil vælge at blive hjemme på grund af vejret. Derfor vil alle billetter til dagens kamp også kunne anvendes til Vikings næste hjemmekamp 4. januar.

I øvrigt er det besluttet at tilskuere med billet til den aflyste AGF-AaB pokalkamp i fodbold kan anvende billetterne til basketkampen i stedet. Man skal blot vise en gyldig billet til fodboldkampen, så kommer man gratis til basket. 

Info om Randers Cimbria - Horsens IC

05.12.2013

Randers Cimbria har udsendt denne meddelse efter at aftens kamp er blevet aflyst.

Basketligaens turneringsudvalg har givet klubberne muligheden for selv at afgøre om de ville køre afsted i stormen.

Dette har Horsens IC valgt at gøre brug af, og kampen er hermed aflyst og spilles på et senere ikke fastsat tidspunkt. Randers Cimbria ønskede at gennemføre kampen.


Kampen på lørdag mod Værløse er dermed næste hjemmekamp, og alle billetter til aftenens kamp er gældende til denne kamp. Randers Cimbria tager mod Værløse på lørdag d. 7. december kl. 15:00

På Cimbrias vegne
Tonny Mattern

BL-kamp aflyst

05.12.2013

Aftens kamp mellem Randers Cimbria og Horsens IC er blevet aflyst på grund af stormen der hærger Danmark lige nu.

Tidligere på formiddagen er pokalkampen mellem SISU og Bakken Bears også blevet aflyst.

Som det ser ud nu afvikles Kanal Sport kampen mellem Aalborg Vikings og Team FOG Næstved som planlagt kl. 19:00 i aften.

Team FOG Næstved har passeret storebælt og er på vej mod Nordjylland nu.

November måneds manager er fundet

03.12.2013

Lørdag eftermiddag blev de sidste kampe i november måned afviklet og umiddelbart efter slutfløjtet i kampene var månedens manager for november fundet.

Vinderen blev Anders Wulff (tidligere elitespiller) fra Næstved der med sit hold Wuzz fik flest point.

Præmien, et adgangskort gældende for 2 personer til alle kamp i årets Basketliga er på vej med posten.

I den samlet stilling er det fortsat holdet "Suppegrisen" der fører og har næsten 100 point flere end Wuzz som i øjeblikket er på 2. pladsen.

Har du ikke tilmeldt dit hold endnu, kan du sagtens nå det. Klip på Manager i hovedmenuen og se hvordan du får dit hold med i kampen om de flotte præmier.

Fantastisk Københavner drama i Büllen

01.12.2013

Hørsholm kom ind til lørdagens kamp efter en turbolent uge, hvor de havde skilt sig af med deres træner efter en uheldig episode ved deres sidste kamp.

Falcon vandt en kærkommen sejr i Næstved i løbet af ugen, men er hårdt ramt af skader/sygdom og stillede kun op med 8 spillere, der var ”fully fit” til dagens kamp.

Falcon starter kampen bedst og bringer sig foran med 14-5 efter de første 5 minutter og efter 8 minutter er det blevet til 25-12. Hørsholm slutter godt af og får reduceret til 23-16 ved periodeskift. I denne periode får Falcon flyttet bolden godt og Hørsholm formår ikke at tvinge Falcon til svære skud. 

Darell Vinson og Iffe Lundberg er de mest active scoringmæssigt for Falcon, mens det er Brenton Butler for Hørsholm.

I starten af anden periode forsætter denne trend i de første 6 minutter, Falcon holder sig foran med 10 til 12 point. I de sidste 4½ minut stepper Hørsholm op i forsvaret og vinder afslutningen af perioden med 6-22, bl.a. ved at komme på linjen hvor de skyder 7 for 8 i denne fase af kampen. Hørsholm får gang i både Attila Kovacs og Casper Hesseldal; og så er Brenton Bulter meget svær at styre for Falcon. Han bliver gang på gang screenet fri til skud som han flot omsætter til points. For Falcon scorer Darell Vinson 10 points i perioden. Stillingen er 41-37 til Falcon ved pausen.

I tredje periode får Hørsholm første gang en føring ved 43-44, men så svarer Falcon med et 6-0 run og holder føringen perioden ud. Daniel Mortensen og Frederik Hougaard sætter nogle vigtige scoringer for Hørsholm, så der ikke står Butler på det hele og hos Falcon er Alexander Bak begyndt at træde i karakter.

Falcons spil er begyndt at blive meget en mod en baseret, hvorimod Hørsholm flytter bolden mere og derved får bedre skud. Falcon er stadigvæk oppe med 56-54 inden 4. periode.

Fjerde periode bliver meget intens og knap så velspillet. Falcon bringer sig foran med 68-63 efter 7 minutter på scoring af Christian Thomsen, men får så ikke scoret mere i normal tid. Først Daniel Morten og herefter Zarko Jukic får scoret inside. Falcon isolerer Alexander Bak, men uden held. Brenton Bulter kommer på linjen og scorer 1 af 2 så kampen er lige 68-68. Igen isoleres Alexander Bak for Falcon og igen uden held. Hørsholm gør så det samme med Bulter som brænder og i de sidste 2 sekunder får Hørsholm 2 tip-in forsøg, men begge ryger ud igen og kampen skal i overtid.

I begge overtidsperioder er de 2 forskellige spilletyper meget klar. Hørsholm meget aggresive i forsvaret og afleverende i angrebet, Falcon lidt mere afventende i forsvaret og en mod en orienteret i angrebet.

Første ekstra periode ender ender 8-8. Hørsholm har 2 3’ere fra Attila Kovacs and 2 straffe fra Brenton Bulter, men også 4 missede straffe fra Hesseldal og Zarko Jukic. Falcon har 2 lay-ups fra Alexanden Bak sammen med 2 straffe samt en angrebsrebound der konverteres til 2 points af Darell Vinson.

I anden overtidperiode er det igen Attila Kovacs med 2 skud fra distancen samt 1 skud fra Brenton Bulter – der sammen med et 3 points drive fra Bak, et straffe fra Iffe Lundberg og 3 points fra Gregory Washington bringer kampen på 83-83 med 1 minut tilbage.

De 4 sidste angreb er fuldstændig ens. 2 gang isolation til Alexander Bak resulterende i pressede drives, som hverken giver scoring eller fejl og i den anden ende det samme bare med Brenton Bulter som begge gange kommer på linjen og scorer 3 af 4 straffe og dermed giver Hørsholm en sejr på 83-86.

Topscorere for Falcon: Darell Vinson med 25, Alexander Bak med 20, Christian Thomsen med 15 og Iffe Lundberg 18 points. Jonas Bro havde 4 assists, Darell Vinson havde hele 28 og Iffe Lundberg 10 rebounds.

Topscorere for Hørsholm: Brenton Butler 32 points, Atilla Kovacs 14 points og Daniel Mortensen 12 point. Frederik Hougaard havde 4 assists og Casper Hesseldal havde 9 rebounds.