Nyheder

Rabbits vinder kamp 3

19.04.2013

Kaninerne vidste, at det efterhånden var sidste udkald i finaleserien og der var fra cheftræner Craig Pedersen lagt op til, at de store bjørne skulle angribes i feltet.

Det lykkedes til dels for Rabbits at gennemføre planerne, det blev en meget spændende kamp der først blev afgjort i OT efter perioderne 11-24, 27-15, 16-18, 14-11 og 17-7.
Svendborg vinder dermed kampen 85-75 og stillingen er nu 2-1.

Hjemmeholdet kom ikke godt ud til kamp 3 og turnovers og missede skud bragte hurtigt bjørnebanden i gear ligesom Bears spillede med noget mere momentum. Fra 4-5 rykkede Bakken Bears fra og endnu en scoringspause for kaninerne, efterhånden symptomatisk for holdet i finaleserien, var århusianerne pludselig foran 4-16. Nu var det ved at være alvor for kaninerne. Chris Christoffersen var et nøglepunkt for Svendborg Rabbits og den store bornholmer var også udslagsgivende med 10 points og 5 rebounds i 1. periode. Bakken slutter også bedst med en treer fra Morten Sahlertz.

Det var et stort hul kaninerne havde bragt sig selv ned i men kaninhulen… bakkede godt op med over 1200 fremmødte i Svendborg Idrætscenter og Svendborg kom da også ud med meget mere energi og 9-0 run, stillingen var næste lige. To trepointsscoringer fra Nicolai Iversen men Svendborg slog igen og udlignede, dels ved meget energi og godt forsvar samt rigtig flot spil fra Donald Rutherford og Adama Darboe samt fra dagens kanin Mikkel Plannthin.

Den ellers så dominerende big man, Chris Christoffersen var ikke aktiv i 2. periode ligesom han konstant blev angrebet på kroppen og hurtigt fik sin 3. fejl.

3. periode blev meget lige rent scoringsmæssigt men især viste Svendborg, at de for alvor ved kommet med i kampen. Den tidligere Svendborgspiller Nicolai Iversen gjorde det onde ved sin gamle klub. Han lagde 9 point i kurven i denne periode og var om nogen manden der holdt Bakken Bears inde. For kaninerne var Mikkel Plannthin en altafgørende faktor. Han var rigtig god i omstillingsspillet og arbejdede stenhårdt i både forsvar som i angreb ligesom han blev bakket godt op af Donald Rutherford der med et tipp-inn efter en angrebsrebound fik folk op af stolene i Svendborg Idrætscenter. Stemningen var på kogepunktet inden sidste periode, hvor Bakken Bears var foran med 3.

Svendborg kom hurtigt foran ikke mindst takket være Donald Rutherford med 5 hurtige points ligesom Plannthin fortsatte sit stabile spil. Greg Washington kom endelig på scoringstavlen, relativt sent i kampen må man sige og det var ikke meget Svendborg fik fra den lange mand i dagens kamp. Foran med 5 og Marvell Waithe sætter en dyb treer og den følger Chris Christoffersen, der ellers holdt scoringspause i hele 2. halvleg op på med et enkelt pladeskud på et straffe. Bakken Bears kommer også, takket være Nicolai Iversen, foran med en enkelt i de døende minutter men så laver bjørnebanden et fejl på Mikkel Plannthin og han er iskold og sætter begge straffekast. Marvell Waithe har muligheden for, at slutte kampen med sejr til Bakken Bears men han brænder sit 2. straffekast og kampen går i overtid.

I den overtid havde Svendborg mest energi til trods for, at de havde brugt mange kræfter gennem hele kampen. Måske var det den lydmæssige fordel der tippede over til kaninerne i hvert fald spillede de bedst i tillægstiden og kan med to treerer fra hhv. Claus Magaard og Mikkel Plannthin samt endelige points fra Greg Washington, vinder kaninerne kamp 3 og kan tage til Århus på mandag med chancen for at udligne.

For Svendborg scorede dagens kanin Mikkel Plannthin 25 og hentede 8 rebounds, også 25 til Donald Rutherford samt 15 rebounds, 11 til Adama Darboe og 8 til Claus Magaard.

For Bakken Bears scorede deres bedste mand Nicolai Iversen 26 og hentede 11 rebounds, 14 til Marvell Waithe og 14 rebounds, 12 til Big Chris og 10 rebounds og 10 til Andreas Jakobsen.

Årets dommer er kåret

19.04.2013

I forbindelse med torsdagens 3. DM-finale blev årets dommer i BL kåret.

Årets dommer i BL blev Morten Thomsen, som i sin debutsæson virkelige har gjort det godt. Så godt at der ingen tvivl var ”hvem der er bedst” da klubberne havde indgivet sine stemmer.

Morten har i denne sæson indtil videre dømt 35 kampe i sin første sæson i BL og kampen i aftes var den 2. DM-Finale som dommer. Morten har været i mange DM-finaler før, men det har været som coach.

På de efterfølgende pladser i afstemningen kom Jakob Hors og Rune Ressel Larsen.

Bears bringer sig foran 2-0 mod Rabbits

16.04.2013

Hvis torsdagens finale 1 var en tenniskamp ville man sige at Bakken Bears i torsdags brød Svendborgs serveparti.

Mandag aften sikrede Bakken Bears foran knapt 1700 tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen at Rabbits ikke fik et hurtigt rebreak. Bakken Bears vandt en tæt finale med 83-74, og aarhusianerne bragte sig dermed foran 2-0 i finaleserien.

Det var ellers Svendborg der kom bedst fra start. Rabbits kom foran 6-0, 9-2 og senere 15-5 og 20-9 inden første periode sluttede med kampens største Rabbitsføring på 28-15. Fynboerne var klart mest aggressive og ramte også godt fra 3-pointsdistancen - hele fire stk. blev hældt i kurven i første periode - fordelt på fire forskellige spillere. Mikkel Plannthin startede fremragende, men også Donald Rutherford spillede sig op i forhold til den første finalekamp, hvor han blot havde scoret otte point.

Bakken Bears fik gang i langt mere aggressivt spil i anden periode. Bears kæmpede sig langsomt men sikkert tilbage i kampen i en anden periode, hvor Chris Christoffersen og Marvell Waithe scorede holdets 11 første point. Bears nåede dog aldrig at få udlignet i en første halvleg, som kaninerne vandt 49-45. Donald Rutherford scorede 12 point i første halvleg, mens Kristoffer Gertz og Greg Washington hver scorede 10. For Bears var Christoffersen og Waithe mest scorende med hhv. 12 og 11 point, men også Morten Sahlertz lyste op med 9 point.

Tredje periode startede med tre trepointscoringer - to af Bears - og bjørnene nåede op på lige ved 56-56 midt i tredje periode. Det var første gang siden kampstart at Bears var med, og hjemmeholdet kom foran da Marvell Waithe kort efter scorede. Rabbits kom godt igen med, og kom foran 65-61 inden Nicolai Iversen og Chris Christoffersen udlignede til pausestilling 65-65.

Bjørnenes eneste amerikanske spiller, Marvell Waithe, havde allerede midt i fjerde periode samlet sin fjerde fejl op, hvilket dog ikke forhindrede Bakken Bears i at dominere reboundspillet.

I fjerde periode var Bakken Bears totalt dominerende. Rabbits scorede blot to point de første 7 minutter og 30 sekunder, og i den periode havde Bears hældt 14 point tavlen. Inklusive de scorede point i slutningen af tredje periode blev det til et 18-2 run, og selvom Rabbits kæmpede forbilledligt, var kampen afgjort. Hjemmeholdets Frederik Hougaard Nielsen - der også spillede en rigtig god kamp - og Marvell Waithe scorede bjørnenes sidste fire point.

Topscorer for udeholdet var Greg Washington og Donald Rutherford, der scorede hhv. 19 og 17 point. For Bears scorede Chris Christoffersen 19, Marvell Waithe 16 og Morten Sahlertz 15.

Bakken Bears outreboundede Svendborg 55-32. Fire Bearsspillere tog mindst syv rebounds - Nicolai Iversen flest med 13.

Bakken Bears fører dermed finaleserien 2-0. De to hold mødes igen på torsdag i Svendborg Idrætscenter.

Årets forsvarsspiller i BL kåret

15.04.2013

I forbindelse med aftens DM-finale blev årets forsvarsspiller i BL 2012/13 kåret.

Årets forsvarsspiller blev Bonell Colas, Randers Cimbria der i kraft af sine mange rebounds har bragt Randers Cimbria helt frem til semifinalerne.

Bonell har i denne sæson taget imponerende 427 rebounds i 29 kampe. Dette udløser et gennemsnit på 14,7 rebounds pr. kamp. Endvidere har Bonell snittet 24,3 point pr. kamp det gør ham samtidigt til topscorer i BL. Hele 57 gange i løbet af sæsonen er en angriber blevet blocket af Bonell.

Det er spillerne der har stemt og Bonell vandt afstemningen foran Skyler Bowlin, Horsens og Frederiks Hougaard Nielsen, Bakken Bears.

Hvem rykker op i BL?

15.04.2013

Med weekendens resultater i slutspillet i 1. Division Herrer blev det klart, at det er Falcon og BMS der i bedst af 3 kampe, skal afgøre hvem der fra og med næste sæson er at finde i Basketligaen.

Falcon slog i sin semifinale serie, Virum Basketball Klub med 2-0 mens BMS gjorde det af med Lemvig Basket også i 2 kampe. 

Da både Falcon og BMS har sagt ja tak til oprykning, betyder det samtidigt at BC Aarhus (tidligere Aabyhøj IF) må forlade BL og skal i næste sæson spille i 1. Division. 

Da Falcon var bedst placeret efter grundserien har holdet hjemmebane i kamp 1 og 3. 

Kampprogrammet som rammende kunne døbes "slaget om København" er nu færdiglagt og ser således ud:

  •  Kamp #1 Lørdag den 20. april kl. 13:30 Bülowsvejhallen

  • Kamp #2 Onsdag den 24. april kl. 19:00 i Skovlundehallen

  • Kamp #3 Lørdag den 27. april kl. 13:30 i Bülowsvejhallen (evt.).

Årets basketball foto

15.04.2013

I et samarbejde imellem DBJO, DBBF og JP-Tryk Horsens præsenteres konkurrencen:

Årets basketball foto 2012/13

Indsend dit bud på året bedste basketball billede og vind et sæsonkort til alle kampe i næste sæson (Basket- og Dameligaen), samt merchandise fra JP-Tryk i Horsens.

Vinderen vil blive udvalgt af et panel bestående af redaktører fra DBJO samt repræsentater fra JP- Tryk og DBBF.

Vinderen vil få besked umiddelbart efter udvælgelsen og vinderbilledet vil blive bragt i første nummer af magasinet dansk basketinfo, i næste sæson!

Ved deltagelse i konkurrencen skal der i indsendte mail angives, FULDE NAVN og ADRESSE samt HVOR og HVORNÅR billedet er taget!

Billedet skal indsendes til: redaktionen@basketinfo.dk senest d. 1 juni 2013 kl. 12.00.

Vi glæder os til at se dit billede!

DBJO, JP- Tryk og DBBF

Horsens IC tager bronzen

15.04.2013

I en velbesøgt Parkhal kronede HIC i dag en flot sæson med at vinde bronzemedaljerne. Randers Cimbria blev besejret med sikre 100-72 i en kamp der efter pausen aldrig blev spændende.

Kampen startede i et højt tempo, hvor angrebet var flot, mens forsvaret lod meget at ønske. For HIC dominerede Keane Thomann. Det var tydeligt at Randers manglede Bonell Colas i forsvaret. Thomann scorede 16 point i første periode og scorede på alt hvad han rørte ved. I den anden ende kom Randers til kurven og skød samtidig høje procenter. Efter første periode var Randers foran med 32-26.

I anden periode kom der lidt mere styr på HIC forsvaret, og i angrebet kom Darko Jukic i gang. Flere gange var HIC ved at trække fra, men Randers svarede igen og ved pausen var HIC foran med 51-50. Jukic scorede 10 point i perioden.

I tredje periode var det et fokuseret HIC hold der kom på banen. Randers havde svært ved at komme til gode afslutninger, mens HIC straffede Randers i den anden ende. Randers kom foran med 54-53, men så lavede HIC et 17-2 run og kampen var tæt på afgjort. For HIC fortsatte Darko Jukic med at score, 11 point i perioden, deriblandt flere lækre dunks. Efter tredje periode førte HIC med 77-60.

I fjerde periode fortsatte HIC med at løbe fra Randers. Skyler Bowlin satte 8 hurtige point og med fem minutter igen fører HIC med 31 point. Herefter kan HIC starterene en efter en forlade banen forlade banen til stor hyldest fra tilskuerne, mens HIC unge talenter alle fik minutter på banen.

Alt i alt en rigtig god dag for HIC, som fortjent kunne hænge bronzemedaljerne om halsen. Medaljerne blev overrakt af DBBF`s økonomiansvarlige Jørge Kvist.

Topscorer for Horsens IC blev Darko Jukic med 27 point mens Damian Ocana satte 16 point for Randers Cimbria.

Foto er leveret at Simon Ravn, DBJO. 

Årets unge spiller i BL kåret

14.04.2013

I forbindelse med søndagens bronzekamp mellem Horsens IC og Randers Cimbria blev årets unge spiller i BL kåret.

Valget faldt på Frederik Rungby fra Horsens IC.

Frederik er i gang med sin 3. sæson i BL efter tidligere at have spillet for de 2 Aarhus klubber, Bakken Bears og BC Aarhus.

Det er dog i Horsens IC at Frederik har fået sit helt store gennembrud i denne sæson og været med til at Horsens IC har været med helt fremme hvor det er sjovt at spille.

Frederik har i denne sæson spillet 34 kampe og snitter 8,6 point og hiver 4,8 rebounds ned pr. kamp.

For at blive årets unge spiller i BL, skal man have spillet mindst 7 kampe og man må ikke fylde 21 år i løbet af sæsonen. Det er spillerne i BL der har stemt om årets unge spiller. Frederik tager titlen foran Zarko Jukic, Hørsholm 79ers og Peter Møller, Værløse BBK.

Så udover at sæsonens sidste kamp for Frederik, hvor det blive til bronzemedaljer, blev det altså også til titlen som Årets unge spiller i BL 2012/13.

Bakken tager DM-finale 1 i Svendborg

12.04.2013

Hjemmebanefordelen blev ødslet væk af Svendborg Rabbits og bjørnebanden fik en meget vigtig udebanesejr i den 1. finale.

Svendborg kom sloopy ud til kampen og var slet ikke i nærheden af Bakken Bears i 1. halvleg, der sluttede 41-55 og samtlige fremmødte, ca. 1000 i Svendborg Idrætscenter var stille ved halvtid.

Kampen livede voldsomt op og det samme gjorde tilskuerne og kampen formåede alligevel at blive en gyser. Bakken Bears gik helt i stå og tabte 3. periode 21-6 men kom stærkt igen og vandt sidste 19-26 og kampen 81-87.

Bakken Bears havde måske det momentum de så flot havde kæmpet sig til gennem de sidste to semifinaler mod HIC, i hvert fald var det et meget tændt Bakken Bears der blæste kaninerne omkuld straks fra kampstart.

Big Chris var om nogen manden der gjorde forskellen for bjørnebanden gennem hele kampen og især i starten med 8 points i 1. periode. Bakken Bears ville det meget mere end kaninerne og de ellers toneangivende amerikanere hos kaninerne, Rutherford og Washington var helt ved siden af sig selv. Svendborg gjorde tingene meget svære og traf hele tiden de forkerte beslutninger og kom hurtigt bagud med 10-12 points og Bakken Bears så sig ikke tilbage. Foran med 21-38 , hvorefter kaninerne kom lidt mere med i kampen på flere gode assists fra Donald Rutherford til Greg Washington der dog hurtigt kom i fejlproblemer overfor Big Chris der bare kørte rundt i feltet som det passede ham. Svendborg kommer op og er kun efter med 7, hvorefter Bakken Bears igen trækker momentum over i deres lejr. Bjørnene slutter 1. halvleg bedst med endnu et run, 2-12 og halvlegsføring 41-55.

Kunne kaninerne overhovedet komme tilbage i den kamp var det store spørgsmål, også for de mange fremmødte fans i Svendborg Idrætscenter. Det kunne kaninerne også selv om de havde gjort det meget svært for sig selv gennem hele 1. halvleg.

Et run først på 10-0 og derefter begyndte trepointsskuddene at regne gennem bjørnens kurv. Først fra Washington, dernæst fra kaptajn Mariegaard og så fra ungdommens vildskab i form af Kristoffer Gertz og pludselig var Svendborg foran med 1 inden de sidste 10 effektive minutter. Bjørnen var hårdt såret med kun 6 points i 3. og der var lagt op til en alligevel spændende sidste periode.

Kristoffer Gertz fulgte flot op på sine sikre scoringer straks fra sidste periodes start med endnu to treerer og en godt spillende Adama Darboe fulgte med og så var kaninerne pludselig oppe med +9 efter at de havde været nede med 17. Et fantastisk comeback og nu kunne alt ske… men så gik kaninerne igen i stå og traf igen de forkerte beslutninger.

Bjørnen vågnede og forskellen i crunch time var som så mange gange før Andreas Jakobsen og Big Chris der med 14 points i træk skubbede sejren over i udebaneholdtes lejr, som så ofte før i de finaler mellem de to hold. Men kaninerne var uhyggelig tæt på og en meget kontroversielt no call i et trepointsforsøg fra Mikkel Plannthin var måske afgørelsen. Svendborg kunne havde nået helt op men der var for kort tid igen og Bakken Bears var iskolde da det endelig var afgørende som så ofte før.

Bjørnen vinder en meget vigtig sejr og der er returmatch på mandag i Århus, hvor udeholdet måske igen kan overraske…

For Svendborg Rabbits scorede Adama Darboe 16, 14 til Greg Washington, 12 til Claus Magaard, 11 til Mikkel Plannthin og 8 points, 11 rebounds og 9 assists til Donald Rutherford.

For Bakken Bears blev dagens bedste spiller så afgjort Big Chris med 20 points og 17 rebounds, 19 til Marvel Waithe og 17 til Nicolai Iversen.

Bakken Bears vinder 5, og afgørende kamp

09.04.2013

Bakken Bears har kvalificeret sig til DM-finalerne for 11. sæson i træk efter en 84-68 sejr i den femte og afgørende DM-semifinale. Horsens IC pressede Bears til det yderste, men i sidste periode af den afgørende kamp var der ingen tvivl.

Bears var foran med få point i hele perioden. Bears fik 15 af holdets 22 point fra Marvell Waithe og Nicolai Iversen, mens HICs trekløver Jukic, Bowlin og Thomann satte 14 af deres holds 19 point på tavlen.

HIC kom bedst ud af anden periode. Udeholdet gik 11-3 til føring 30-25. Efter en Bears timeout gik hjemmeholdet 17-2 - bl.a. på 11 point af en formiddabelt spillende Andreas Jakobsen. Andreas Jakobsen scorede fem treere alene i anden periode. Bears førte 47-38 ved pausen.

I anden halvleg forsøgte HIC anført af en virkeligt velspillende Darko Jukic at komme igen. HIC fik skåret Bears-føringen til otte point, men Bears holdt hovedet koldt. Kampen blev reelt afgjort, da Bears scorede syv point i træk til stillingen 64-48.

I fjerde periode kogte flere af de aggressivt spillende HIC-spillere over. Jukic spillede en flot sidste periode, hvor han scorede ni point, men indhente Bears kunne han og HIC-mandskabet ikke.

Eneste malurt i bægeret for Bakken Bears var at Charlie Parker måtte udgå med en fibersprængning, som formentlig gør at han ikke deltager i de første finalekamp imod Svendborg.

Topscorer for HIC var Darko Jukic, der supplerede sine 25 point med 15 rebounds. For Bears scorede Andreas Jakobsen hele 31 point - Nicolai Iversen og Marvell Waithe scorede begge 15 point og supplerede med hhv. 10 og 11 rebounds.

Første finalekamp er på torsdag i Svendborg, mens den første finale i Aarhus spilles på mandag.

Fotos: Per Wied