Nyheder

Brændvarm Troy Brewer bag sejr til Værløse BBK

16.12.2013

Brændvarm Troy Brewer i spidsen for Værløse hjemmesejr over Team Fog Næstved i søndagens kamp i Søndersøhallen.

Værløse havde brug for at præstere i årets sidste kamp, for at kunne gå på juleferie med selvtillid. Team FOG Næstved skiftede for blot en uge siden træner Felix Banobre ud med Bogdan Karacic, og i midtuge-kampen var de tæt på at slå Randers efter blot en træning i det nye set-up, mens Værløse tabte stort til Falcon på hjemmebane.

Okolie og Morgan Sabia starter på bænken, to normalt toneangivende Næstved-spillere. Tip off vindes af Værløse og et par hustle-scoringer af Pape Ba sætter kampen igang. Værløse virker klar, sælger sig selv dyrt – angrebsrebounder og lægger derved pres på Næstved!

Så kommer Okolie og Sabia ind for Team Fog Næstved. Værløse-turnovers fører til Næstved fast-break scoringer. Værløse-tempo giver god assist fra David Nørby Knudsen til fri Troy Brewer. Okolie dominerer i Næstveds forsvar og holder Værløse ude. David Nørby Knudsen giver energi til Værløse. Stillingen er 12-11 med små 4 minutter igen af perioden. Jordan Clarke trækker fejl på Okolie som nu har 2 fejl, og tager plads på bænken.

Mange turnovers fra begge hold og Værløse forsøger sig med de unge Peter Møller og Adam Holm-Weber på banen samtidig. Adam sætter en 3’er, så står den 17-14. Troy Brewer med en 3’er. Næstved bruger postspillerne og får trukket fejl. Troy med en plade-3’er, og Næstved kommer i feltet og scorer. 23-18. Peter Møller med en 3’er efter gennemspillet og uselvisk Værløse-angreb. 1. periode slutter 26-18 i Værløses favør.

2. periode kører med fuld fart fra start. Nu med Næstved bag 3’eren, og Værløse som forsøger at komme tæt på kurven! Værløse fører 29-18. Time-out Næstved efter 1,30 min. Troy rammer igen! Okolie inde igen, tager pynten af Værløses Jordan Clarke i feltet. Stillingen er 31-23. Værløse dækker Zone-forsvar og Næstved smider bolden væk – Okolie skræmmer Pape Ba til at lave skridt i den anden ende. Værløse glemmer at spille sammen og Næstved scorer på et par lette fast-breaks. Bum, bum, så er stillingen 31-27. Team Fog Næstved udnytter Værløses dårlige beslutninger. 31-29. Værløse stadig i zone, og så får de unge Værløse drenge løbet nogle gode fast-breaks på Team Fogs brændte skud, og det giver igen Værløse-føring 37-29 med 2 min. igen. Hu hej og ingen scoringer – sekvensen ender med en 3’er fra Troy Brewer, som følges til dørs af 3’er fra Næstveds Blackmann. 1. halvleg ender 42-32,

Troy Brewer med 18 point og for Team Fog har Morgan Sabia 10 point. Interessant at Værløse vinder reboundspillet 25-18 og skyder 50 % på 3’ere – 6 af 12.

3. periode. Næstved starter med inside-tyngde og high-low-spil, mens Pape Ba er varm fra mellemdistancen for Værløse. Wilkins fra Næstved med en 3’er. 48-41 efter 6 min. Troy Brewer spiller 1-1 og scorer. Troy trækker endnu en fejl, scorer 2 straffe, 52-41. Sabia svarer igen med lang 2’er. Ikke rigtig noget flow fra nogen af holdene, 3,30 min igen. Værløse skifter ud og ind, og forsøger at finde rytme. Næstveds Sabia med en 3’er 52-49, til gengæld laver han sin 4. fejl i den anden ende og skiftes ud med Okolie. Evan Thompson fejles i en 3’er som han scorer på, brænder sit straffe, men Værløse napper et par angrebsrebounds i samme sekvens fra et passivt Næstved-forsvar. Så er det pludselig Næstved der tager teten, Okolie og en 3’er fra Alex Murphy. Stillingen er lige pludselig 55-54. Time-out Værløse, 43 sek. tilbage af perioden. 2 straffe til Evan Thompson på fejl fra Potter på en angrebsfejl før time-out’en. Brænder, men Axel Karason tager angrebsrebounden. Troy med endnu en 3’er – nu 25 point fra ham. Perioden slutter med en vild sekvens af Peter Møller. Han laver en turnover på Næstveds banehalvdel lige over midten, løber selv hjem og blokker Næstveds Wilkins, og bringer bolden op i den anden ende, hvor han scorer på hopskud netop som perioden rinder ud og ender 61-57 i Værløse-favør.

Intet er afgjort – sejren kan gå begge veje. Okolie åbner med et par scoringer for Næstved og Værløse brænder 3 skud i træk, og så er kampen igen lige. 61-61. Pape Ba med 2 point for Værløse og pludselig melder Næstveds Mathias Bak sig ind i kampen med nogle gode scoringer. Nu ser det ud som om Værløse har talt om at komme helt til kurven, og får scoret et par gange ved Troy Brewer og David Nørby Knudsen. 67-67. Turnovers, bloks, angrebsrebounds – der er nerve og intensitet, ingen af holdene stikker af og ingen giver op.

5 min. tilbage og Værløse tager time-out. Næstved-bold. Sabia brænder en 3’er, Troy sætter én, Blackmann sætter en, Møller brænder, men Værløse angrebsrebounder som død og helvede. 70-70. Næstved med bolden, Sabia sætter en 3’er og bringer Næstved foran for første gang i kampen. Peter Møller med en 3’er netop som skuduret løber ud - og lige igen 73-73. 2,20 min. tilbage. Den kan stadig gå begge veje! Blackmann med en 3’er og Næstved i teten. Peter Møller brænder en kort 2’er med 1,20 min. tilbage. Troy Brewer med en meget lang 2’er, Sabia brænder lay-up, I næste og sidste Værløse-angreb kommer Troy Brewer rundt om en screening og scorer på en LANG 3’er. 78-76.

Team Fog Næstved time-out. 8,6 sek. tilbage af kampen. Næstved med bolden i siden på Værløses banehalvdel. Sabia brænder 3’er, Okolie følger op med rebound, men brænder tip-in! Værløse vinder 78-76.

God Værløse-energi og vilje giver sejren i dagens opgør, og hvis det var meningen at trænerskiftet i Team Fog Næstved skulle give sejre her og nu, så er den mission ikke lykkedes.

Pape Ba leverer små 20 gode minutter med 12 point og 10 rebounds, og for Næstved scorer Morgan Sabia 20 point.

Kampens helt store spiller er dog Troy Brewer fra Værløse med 35 point (6/9 2’ere, 7!12 3’ere, 2/2 straffe)

Vikings coach i karantæne

13.12.2013

I slutningen af tirsdagens kamp i BL mellem SISU og Aalborg Vikings fik headcoach for Vikings, James Vear 2 tekniske fejl og blev derved diskvalificeret.

DBBF`s turneringsudvalg har nu behandler dommernes indberetning og det har resulteret i 1 spilledags karantæne.

James Vear er derfor ikke på bænken, når Vikings søndag eftermiddag er i kaninhulen for at spille pokalsemifinale mod Svendborg Rabbits.

Sejr til Horsens IC over Bakken Bears

13.12.2013

På en dag hvor Forum Horsens havde besøg af Stormtroopers og Bakken Bears vandt HIC en overraskende sejr med 84-78.

HIC havde arrangeret Kids Day og der var mange unge mennesker i hallen, der alle fik en god oplevelse med basketball og underholdning.

Bakken Bears lagde stærkt fra land og virkede ikke påvirket af, at det var under 48 timer siden de sidst havde spillet kamp. De spillede aggressivt forsvar og godt angreb. Efter seks minutter var Bakken foran med 18-10, og inden perioden var slut var forspringet udbygget til 23-12. Bedste mand for Bakken var Brandon Penn med 9 point, mens Keane Thomann havde 4 point for HIC. Der var ikke meget der tydede på en HIC sejr på dette tidspunkt.

I anden periode kom HIC flyvende fra start. Keane Thomann scorede hurtigt 4 point, og herefter vågnede Vedran Borovcanin op. Han scorede 15 point i perioden og Bakken havde meget svært ved at holde ham nede.

Bakkens tidligere så flydende angrebsspil gik i stå og i de første god fem minutter af perioden scorede de 4 point. Borovcanin sluttede perioden af med 6 hurtige point og ved halvleg var det hele vendt på hovedet og HIC førte med 43-38.

Fra starten af 3 quarter kom Bakken aggressivt ud og de to hold følges ad. For HIC fortsætter Borovcanin og Thomann, mens Thomas Lærke melder sig ind i kampen med lækre detaljer. Stillingen efter 3 periode var 58-57 til hjemmeholdet.

HIC kommer bedst ud til 4 periode og bringer sig foran med 69-60 med seks minutter igen. Bakken har dog ikke tænkt at ligge sig ned og kæmper sig ind i kampen. Det er dog HIC der har den største energi, og da Skyler Bowlin med en treer bringer HIC foran med 10 point med 2 minutter igen synes kampen afgjort. Bakken gør et sidste desperat forsøg, men det er ikke nok og HIC vinder med 84-78 (12-23, 31-15, 15-19, 26-21).

En sejr der viser at HIC er ved at komme i det rette gear efter en svær sæsonstart, og som viser at Bakken godt kan tabe. Næste kamp for HIC er næste torsdag hvor modstanderen er Falcon.

Topscorer: Horsens IC, Vedran Borovcanin 28
Topscorer: Bakken Bears, Brandon Penn 19

Kampens spiller Vedran Borovcanin 28 point 6 rebounds

Nu kan du stemme til All Star 2014

05.12.2013

8. februar afvikles All Star 2014 i Svendborg Idrætscenter.

Du kan nu være med til at bestemme hvilke spillere der skal med i All Star kampen.

Her på siden kan du stemme på 5 spillere fra hver af de 2 hold. Når afstemningen er slut den 8. januar vil de 7 spillere der har fået flest stemmer, være med når det går løs til All Star 2014.

De sidste 5 spillere vil efterfølgende blive udtaget af Øst- og Vestholdets trænere.

Alle der afgiver sine stemmer senest den 20. december deltager i lodtrækningen om 3 adgangskort gældende til alle kampe i BL i resten af sæsonen. 

Ny dommer i BL

12.12.2013

Som følge af at Anja Bach Press er ude for resten af sæsonen på grund af lykkelige omstændigheder har Basketligaens dommeradministrator i enighed med DU tildelt den ledige plads i dommergruppen til Badie Amana.

Badie er i forvejen et velkendt blad i BL, da Badie har dømt i BL i de 2 forgående sæsoner.

Da denne sæson startede var Badie at finde i Dameligans dommergruppe, men forlader nu denne gruppe.

Du kan se listen over alle dommerne i BL ved at klikke her.

Værløse BBK taber hjemme mod Falcon

12.12.2013

Onsdag aften gæstede Falcon en hal, der trods servering af flæskestegssandwich, røg og lamper og pauseunderholdning ikke havde lokket så mange tilskuere ud af de varme julestuer.

Søndersøhallen i Værløse dannede rammen om en kamp, hvor udeholdet relativt enkelt kunne hive en sejr med sig hjem til Frederiksberg.

Falcon kom ud i et højt tempo og var effektive i mange af spillets facetter - særligt reboundspillet. Stillingen var 19-28 efter første periode, 35-47 ved halvlegspausen, 49-72 inden de sidste 10 minutter, og et slutresultat på 68-91 satte en tyk streg under, at Værløse for tiden er at finde på tabellens sidsteplads.

Hjemmeholdet bed sig efter en skidt start ellers fast i haserne på Falcon. Et flot indhop fra David Nørby Knudsen, som fik en hånd på alt i forsvaret og scorede alle sine 6 point i 2. periode, fik sat gang i holdet.

Og nogle minutter inde i 2. halvleg, så det ud til, at momentum kunne skifte. Men pludselig fik Christian Thomsen og Gabriel Iffe Lundberg for alvor skudt sig varme og med ét var 10-pointsføringen forvandlet til en 20-pointsføring, hvilket så så ud til at gøre ondt på Værløse.

19-årige Gabriel Iffe Lundberg skal i øvrigt fremhæves for en imponerende præstation med sine 26 point og en scoringsprocent på 79%.

Herligt var det også at se Værløses Victor Hjorth med sit evige fighterhjerte blive ved med at give Falconspillerne noget at tænke over, men det rakte ikke på en dag, hvor spillet ikke rigtig hang sammen for hjemmeholdet.

Det blev ikke bedre af, at Falcon vandt reboundspillet med 48 mod 29 - en helt afgørende faktor, da Værløse samtidig formåede at holde sig på blot 8 turnovers.

Falcon kom efter sejren op på 7. pladsen i ligaen, mens Værløse er 2-3 sejre efter en slutspilsplads, så efter et besøg af Team Fog Næstved i weekenden, så skal hjemmeholdet en tur i træningslokalerne henover julen.

Falcon tager inden julepausen imod Horsens IC i næste uge.

Topscorere Værløse: Pabe Pa 16, Jordan Clarke 11, Peter Møller 12

Topscorere Falcon: Gabriel Iffe Lundberg 26, Durell Vinson 18, Christian Thomsen 16

Man of the Match: Gabriel Iffe Lundberg

79ers slår vicemestrene

12.12.2013

Hørsholm 79ers har de seneste uger haft en masse ting af slås med uden for banen, hvor man måtte tage afsked med cheftræner Bogdan Karaicic efter uoverensstemmelser omkring trænerens prioriteter og værdier i klubben.

Onsdag aften var den nye mand i trænersædet, Nemanja Jovanovic, så i spidsen for holdet, og han kunne ikke have fået et meget bedre comeback i cheftrænerstolen end sejren på 79-72 over Svendborg i Hørsholm Hallen.

Det var en intens affære lige fra tip-off. Hjemmeholdets atletiske forward, Zarko Jukic var flyvende i begge ender af banen fra start med både rebounds, blocks og otte point på kontoen. Hos Rabbits var Will Paul varm i første periode ligeledes med otte point.

Ved starten af anden periode var stillingen 16-20 til Svendborg, og det blev en fase af kampen, hvor forsvaret i begge lejre var i fokus. Hørsholm vandt perioden med 16-14, og værterne gjorde det svært for kaninerne at komme til gode afslutninger. De to hold gik således til pause ved stillingen 32-34 til Svendborg.

Svendborgs Johnell Smith have indtil denne fase af kampen haft en stille aften rent scoringsmæssigt, men den dygtige guard kom i gang i tredje quarter med otte point. Hørsholms anfører, Frederik H. N., ville også lege med og han sænkede to treere i perioden, som Hørsholm vandt med 23-17.

Ved stillingen 55-51 til 79ers var det tid til de afgørende 10 minutter. Stemningen i Fire Arena blandt de godt 250 tilskuere var spændt og fuld af håb om, at hjemmeholdet kunne stå distancen mod vicemestrene.

Det blev en meget intens periode, som Hørsholm startede bedst ved at komme foran med 60-51. Johnell Smith have dog ikke tænkt sig at lade kampen glide ud af hænderne på kaninerne, og scorede otte af gæsterne første 11 point i perioden. Dermed var stillingen 64-62.

Kampen bølgede frem og tilbage og ved 74-72 med 46 sekunder igen af kampen var Frederik H. N. på pletten med et altafgørende steal, som han forvandlede til to point i den anden ende af banen.

Det gav lige præcis det hul, Hørsholm skulle bruge, og i det næste angreb var det så Will Pauls tur til at forsøge sig bag treeren - uden held. Og så løb Svendborg tør for tid.

Med sejren fik Hørsholm skabt et hul på fire point ned til Sisu på femtepladsen, og der er blot fire point op til Rabbits, der indtager en plads som nummer tre.

Topscorer for Hørsholm 79ers: Brenton Butler 19, Frederik Hougaard Nielsen 15, Zarko Jukic 14, Casper Hesseldal 13, Atila Kovac 12, Anders Skou 4, Rasmus Stolbjerg 2 point.

Topscorer for Svendborg Rabbits: Johnell Smith 27, Will Paul 15, Damian Ocana 10, 
Antonio Pernigotti 9, Claus Maggard 5, Rasmus Christensen 4, Mads Bloch 2 point.

Firestartere:
Frederik Hougaard Nielsen, 79ers
Johnell Smith, Rabbits

Bogdan effekten lod vente på sig

11.12.2013

Med ny mand i trænersædet var det spændende om det kunne genrejse Team Fog Næstved efter trænerfyringen tidligere på ugen.

Bogdan Karacic`s tropper tog hjemme mod Randers Cimbria som på papiret var favorit.

Kampen var lige det meste af tiden selvom Team Fog Næstved førte med 51-37 ved pausen med gæsterne kom tilbage og løb med sejren på 86-84.

1.periode 25 – 17: En forsigtig start på perioden fra begge hold uden de mange scoringer. Ind imellem var spillet Ok, men træfsikkerheden var ikke optimal.

Mod slutningen af perioden gik det op i en højere enhed for Team Fog Næstved, som trak fra til en føring på 8 point ved periodens slutning.

2. periode 51 – 37: Flot start på perioden af Team Fog Næstved, som udbyggede sin føring. Men da der var spillet et par minutter af perioden, fik Team Fog Næstved en mindre scoringskrise, hvilket gjorde, at Randers kom tilbage i kampen.

Mod slutningen af perioden kom Team Fog Næstved på sporet igen, og det lykkedes holdet at trække fra til en sikker føring på 14 point ved pausen.

3. periode 65 – 65: Hektisk start på perioden, hvor Randers viste, hvor godt holdet er. Det lykkedes derfor for Randers at indhente Team Fog Næstved’s føring, og med godt 3 minutter tilbage af perioden kom Randers foran.

Team Fog Næstved fik dog samlet sig lidt sammen og bragte sig igen foran, men det var en stakket frist – Randers fik indhentet føringen inden periodens slutning.

4. periode 84 – 86: Der var lagt op til en spændende periode. Team Fog Næstved kom bedst fra start og vandt de første 2½ minut med 7-2.

Men Randers kom godt igen og fik udlignet Team Fog Næstved’s føring efter 4 minutter. Derefter var det Randers, som var i teten, og da holdet først var kommet foran, var holdet stærkt nok til at holde føringen resten af kampen, så den forventede sejr blev en kendsgerning.

Topscorer for Randers Cimbria Bonell Colas med 27 point

Topscorer for Team Fog Næstved Morgan Sabia og Quincy Okolie med hver 17 point

SISU overtager femtepladsen på godt holdspil

11.12.2013

Tirsdagens kamp i Kildeskovshallen gav sejr til SISU som for anden gang slår Aalborg Vikings i år.

Et hurtigt og stærkt Vikings-hold kom til Gentofte for at se, om de kunne fortsætte en kærkommen sejrsstime på 3 ud af 4 kampe. Det lykkedes ikke på grund af klogt og vedholdende holdspil fra SISUs side. SISU er nu alene på femtepladsen foran Team FOG og Vikings.

Det første periode blev afviklet i orkantempo med Joey Haywood i fuld fart og Joe Burton i sit sædvanlige bakgear mod kurven. Joey lavede 9 point i første periode og Joe 8. Chris Matagrano, Joe Benjamin og David Harder toppede SISUs pointliste i første periode, som endte 23–24 til Aalborg.

SISU skiftede forsvar i anden periode og fik mere styr på Joey Haywood, som kun scorede 2 point i perioden. Philip Bo kom godt i gang under kurven og han lavede 6 point ligesom Joe Benjamin og David Harder. SISU fik føringen, som de gradvis udbyggede til 10 point ved pausen, 48–38.

Efter pausen kom Vikings igen ud med stormstyrke 10 og var alle vegne, og pludselig stod det 55–53. SISU eksekverede i angrebet men havde ikke styr på Joey Haywood i forsvaret, og han nåede op på 14 point i tredje. Aalborg udlignede til 63–63, men SISU slog straks tilbage og endte med en 4-points føring, 72–68, før de sidste 10 minutter.

I fjerde periode udbyggede SISU stille og rolig føringen men kun til 7 point. Med lidt over 1 minut tilbage kommenterede Vikings Head Coach, James Vear, højlydt dommernes præstation, mens Chris Matagrano skød straffekast, og Vear fik først én teknisk fejl og så endnu én, der diskvalificerede ham fra kampen, hvorefter han måtte forlade hallen. Det var dog usandsynligt, at Aalborg kunne være kommet tilbage på dette tidspunkt, hvor stillingen var 91–82, men de 4 point, som Mickey Dennis scorede på de to tekniske fejl, sikrede så sejren endegyldigt.

Chris Matagrano scorede point nummer 100 og fandt sandsynligvis efter kampen ud af, hvad der er dansk baskettradition, når et hold rammer et trecifret antal point.

16-årige August Haas fik sin Basket Liga debut. Han spillede en intens U18 pokalsemifinale kl. 16:30, men havde stadig energi kl. 19:00 til at spille nogle vigtige minutter fra bænken, så starterne kunne hvile lidt.

Joey og Joe scorede 59 af Aalborgs 89 point, mens SISUs scoringer var mere bredt fordelt. Ud over det havde SISU 26 assists mod 9 hos Aalborg, hvor Joey og Joe for det meste blev nødt til at skabe deres egne skud. SISU kiggede konstant efter pick-and-rolls og den åbne mand til lay-ups, og det gav tit gode resultater.

SISUs Head Coach Almir Zeco: ”Vi arbejdede godt sammen mod et hold, der er godt coachet og er meget forbedret fra sidste gang, vi spillede mod dem den 26. oktober. Det var meget vigtigt at vinde denne kamp på hjemmebane mod Aalborg. Det var en fremragende holdpræstation med mange assists og hjælp både i forsvar og i angreb og et godt afsæt til vores næste kamp.”

Toppræstationer:

SISU: Joe Benjamin 21 point, 8 rebounds, 3 assists; Mickey Dennis 16 point, 9 rebounds, 7 assists; Chris Matagrano 21 point, 1 rebound, 1 assist; Mikael Vincents Nielsen 15 point, 5 rebounds, 4 assists; David Harder 14 point, 6 rebounds, 4 assists; Philip Bo 12 point, 4 rebounds, 2 assists.

Aalborg Vikings: Joey Haywood 31 point, 4 rebounds, 2 assists; Joe Burton 28 point, 10 rebounds, 1 assist; Jeppe Kristiansen 12 point, 3 rebounds.

Bakken Bears sejrer i EuroChallenge

11.12.2013

De Danske mestre fra Bakken Bears er klar til top-16 gruppespillet efter at have besejret finske Kataja Basket på udebane i tirsdagens EuroChallenge kamp.

Sejren blev på 68-66 foran 2000 tilskuer i det nordlige Finland. Som så mange gang før blev Andreas Jakobsen matchvinder for Bakken Bears, da han satte de afgørende point på kontoen med 1,9 sekunder igen.

Du kan læse fyldigt referat fra kampen på Bakkens Bears hjemmeside.

Sejren betyder altså at Bakken Bears er sikre på at slutte mindst som nr. 2 i gruppen og går sammen med Cholet Basket fra Frankrig videre til næste gruppe spil sammen med 15 andre hold. Her venter der en ny 4-holds pulje hvor der spilles alle mod alle ude og hjemme.

Forløbige datoer for disse kampe er: 14., 21, og 28. januar og 11., 18, og 25. februar.

Du kan se det komplette turneringssystem ved at klikke her.