Nyheder

Randers Cimbria henter canadisk power forward

25.12.2013

Randers Cimbria har indgået en aftalte med den 26 årige canadiske power forward Troy Gottselig (203 cm og 105 kg).

Troy spillede sidst for Levice i den bedste slovakiske række, men problemer med opholdstilladelsen gjorde at Troy endte med at måtte forlade Levice før tid. Før hans tur til Slovakiet spillede Troy for Edmonton Energy i den Nordamerikanske IBL liga og var med i development prorammet for det canadiske landshold.

Troy Gottselig var en af de altafgørende spillere for Saskatchewan Huskies, University of Saskatchewan i Canada, da de vandt det canadiske mesterskab tilbage i 2010. Han blev kåret som Tournament All-Star og MVP.

Hans fighter instinkt og råstyrke samt ikke mindst spillestil gjorde ham utroligt effektiv. Så effektiv, at træneren for det hold de slog i finaleserien, University of British Columbias træner, Kevin Hansson faktisk har anbefalet Troy til Randers Cimbria. Derfor er det også med stor glæde at vi ser frem til at byde Troy velkommen i truppen.

”Vi mener at den stærke canadier er den brik vi mangler. Han kan skabe og score på egen hånd, er aggressiv i feltet og giver altid alt for at vinde. Samtidig kan han ikke få en bedre anbefaling, end fra min gamle ven fra Canada, Kevin Hansson. Når Kevin siger han er god. Så er han det!” udtaler Sports- og teamkoordinator Tonny Mattern.

Også Morten V. Hansen ser frem til bekendtskabet. ”Troy vil passe godt ind i det vi ønsker at skabe. Han er hurtig, spiller hårdt og kan afgøre kampe”.

Thomas Quaade har også hentet flere rosende ord om Troy Gottselig fra hans kontakter i det Nordamerikanske. ”Jeg er sikker på at Troy vil være en gevinst for os. Da jeg så han var ledig, så var det bare om at få aftalen på plads.”

Troy er forlovet med Lindsey Kehler, som dog bliver hjemme i Vancouver, Canada hvor hun arbejder som dyrelæge. Troy kommer fra en stor familie, med 4 brødre og 5 søstre. Troy ankommer til Randers d. 29. december.

Samtidig med Troys ankomst har Randers Cimbria valgt at stoppe samarbejder med Kore White om at stoppe samarbejdet.

Derfor kommer Kore White ikke tilbage til Danmark efter juleferien. Det forventes at Kore kommer til en anden europæisk klub snarest. 

Bakken Bears henter Quincy Okolie

23.12.2013

Bakken Bears har indgået kontrakt med den 203 cm høje canadisk-nigerianer QUincy Okolie, der startede sæsonen hos Team Fog Næstved. Okolie og Næstved gik hvert til sit efter den sidste kamp inden julepausen, og eftersom Bears har været på udkig efter en stor spiller til at gardere truppen, var koblingen til Okolie oplagt.

25-årige Okolie kan pga. sit nigerianske pas spille på lige fod med europæiske spillere, jf. Cotonouaftalen. Derfor kan centerspilleren spille sammen med bjørnenes to amerikanske spillere Brandon Penn og Kenny Barker.

Okolie er en af Basketligaens bedste reboundere, og det er især de kvalifikationer klubbens coaching staff har været på udkig efter. Bears er endt i EuroChallenge pulje med turneringens to bedst reboundende hold, Tsmoki Minsk og Ural Ekaterinburg.

Du kan læse helle nyhenden på Bakken Bears hjemmeside.

Og vinderne blev...

23.12.2013

I forbindelse med afstemningen til All Star 2014 blev der blandt alle dem som havde stemt senest den 20. december 2013, trukket lod om 3 adgangskort til alle kampe i Basketligaen i denne sæson.

Flere end 600 basketfans var med i lodtrækningen og de 3 heldige vindere blev:

 

  • Lone Bonde Stürup, Dragør
  • Sebastian Windahl Hansen, Svendborg
  • Emil Lind Ankerstjerne, København

Præmierne er på vej med posten.

Har du ikke afgivet dine stemmer endnu, kan du sagtens når det. Sidste frist er den 8. januar 2014.

Demetrius Phillips til Hørsholm 79ers

23.12.2013

Demetrius Phillips skal spille for Hørsholm 79ers herreligahold, og det formodes at hans arbejds- og opholdstilladelse kommer på plads medio januar, så han kan gøre comeback til Basketligaen, hvor han optrådte i sæsonen 2011-12 for Aabyhøj. I den sæson spillede han 33 min pr. kamp, lavede 13,7 point, tog 8,6 rebounds og havde en effektivitet på 17,6.

Demetrius har i denne sæson spillet i Chile indtil december, hvor hans hold ikke kvalificerede sig til det videre slutspil. Kontakten til Demetrius er kommet i stand via 79ers amerikanske spiller Brenton Butler, da de to har spillet sammen på college i USA.

Demetrius skal primært erstatte Casper Hesseldal, som er taget til USA for at færdiggøre sine studier. ”Casper har været en vigtig spiller på vores herrehold i to sæsoner, og har også i denne sæson bidraget med point (9,9 pr. kamp), rebounds (5,8 pr. kamp) og en masse energi”, siger Peter Damm, bestyrelsesmedlem hos Hørsholm 79ers.

”Casper har ofte været den, som er gået forrest, når der var brug for noget ekstra, så han bliver svær at erstatte, men vi håber, at vi har fundet den rette mand, til at overtage hans plads. Og hvem ved, måske kommer Casper tilbage”, udtrykker en forhåbningsfuld Peter Damm.

Demetrius bliver ligeledes involveret som ungdomstræner for Hørsholm Basket.

Aftalen med Demetrius gælder for den indeværende sæson.

December måneds manager er fundet

21.12.2013

Torsdag aften blev de sidste kampe i december måned afviklet og umiddelbart efter slutfløjtet i kampene var månedens manager for december fundet.

Vinderen blev Jon Grønkær fra Næstved der med sit hold Alt er held fik skrabet flest point sammen.

Præmien, et adgangskort gældende for 2 personer til alle kamp i årets Basketliga er på vej med posten.

I den samlet stilling er det fortsat holdet "Suppegrisen" der fører.

Har du ikke tilmeldt dit hold endnu, kan du sagtens nå det. Klip på Manager i hovedmenuen og se hvordan du får dit hold med i kampen om de flotte præmier.

Falcon taber hjemme til Horsens IC

21.12.2013

Et par hundrede tilskuere havde trodset småregn og juldetravlhed og valgt at overvære Falcon og HIC dyste om, hvilket af de to hold, der skulle tilbringe julen på en delt 5. plads med Sisu.

Det tog kun frem til midten af 1ste quarter at få en klar fornemmelse, at dette ville blive Horsens' kamp.

Falcon kom ganske vist bedst fra start og bragte sig foran 8-3. Her brændte Falcon så en god chance, og i stedet for at komme foran 10-3, fik Horsens gang i sit spil og lavede et 9-0 run til stillingen 8-12. Efter et par minutter uden scoringer lagde HIC yderligere afstand og sluttede 1Q med en føring på 10-20.

Måske karakteristisk for kampen formåede Horsens i både første, anden og tredie quarter at slutte perioderne med sidste øjebliks scoringer.

Anden og tredie periode fortsatte i samme spor, hhv. 14-25 og 13-22 til Horsens IC, der hele tiden virkede stærkere og bedre sammenspillede, hvorimod intet lykkedes for Falcon. Fejl på fejl, brændte chancer og gradvist mere og mere en-mands aktioner.

I fjerde periode var HIC bænken meget på banen, og Falcon fik lidt mere fat i kampen. 20-12 til hjemmeholdet i 4. periode som et lille plaster på såret.

Kampen slutter med en sikker Horsens sejr på 79-57.

Topscorere for hjemmeholdet blev Durell Vinson 20, Alexander Bak 16 og Iffe Lundberg 10.

Hos HIC var Jonas Zohore i top med 17, Keane Thomann 14 mens både Elsner og Vorovcanin havde 13 pts.

Et vaskeægte topopgør i kaninhulen

20.12.2013

Det blev til en sejr over Randers i årets sidste kamp og dermed kan kaninerne gå på juleferie med 10-2 og Randers bag sig i det samlede regnskab efter en sejr torsdag aften i kaninhulen. Cifrene blev 88-78 efter perioderne 25-21, 23-22, 14.18 og 26-17.

Det var en skadet Antonio Porta der kunne gå ud på hjemmebanen til sit 4. opgør med Svendborg Rabbits men selv om Antonio spillede 33 minutter kom han ikke på scoringslisten i dag. Han gjorde til trods dog en god figur.
Svendborg lagde bedst fra land og kom foran med en treer fra kaptajn Magaard, der i dag skulle vise sig, at blive en af de allerbedste hos kaninerne men ellers var det Will Paul der viste vejen til kurven i 1. periode med 13 points af kaninernes ialt 25.

Randers kunne også finde kurven fra trepointsland og herfra var især Adrian Filip hot med to stk's. Magaard med et and-one spil og kaninerne foran med 7 der dog blev reduceret i de allersidste sekunder med endnu en treer fra Randers, denne gang fra Chris Nielsen.

Randers kom konstant på linjen straks fra 2. periodes start for den ene fejl kaninerne havde fået i 1. periode blev lynhurtigt vekslet med adskellige i starten af 2. periode og derfor Randers ofte på linjen.

Det blev til 8 straffekast stort set i træk på hver eneste angreb og af de 8 brændte kronjyderne kun et. Da kaninerne havde valgt, at holde scoringspause i de første 5 minutter af perioden, kun 4 points fra Damian Ocana og igen Will Paul, førte Randers for første gang i kampen, 29-31 på en specialitet fra Rasmus Søby.

Så var det Randers' tur til at holde scoringspause for  med et run på 13-0, heraf to treerer fra hhv. Magaard og Will Paul, var det så hjemmeholdets tur til at få momentum. Svendborg fører inden pausen 48-43.

Efter pausen skulle det blive nøjagtig lige så spændende som kampen havde været indtil nu. Begge mandskaber med en treer, for hjemmeholdet igen Will Paul der nu havde 23 points og for Randers igen Adrian Filip med sin tredie i kampen.

Så holdt hjemmeholdet igen scoringspause og det er enten op eller ned for kaninerne i 3. periode. I dag var det mest ned, for Randers scorede 12 ubesvarede points og førte nu med 4, 54-57 efter endnu et and-one spil, denne gang til Johnell Smith der indtil nu i kampen havde holdt sig noget tilbage, rent scoringsmæssigt. Stadig blev det dog til mange assists, hvilket holdkammeraterne nød godt af.

Will Paul løb ind i to dumme fejl og havde nu samlet 3 op og blev bænket. Mads Bloch kom igen på banen og gjorde en fornuftig figur rent reboundmæssigt. Hos kronjyderne var det især Bonell Colas der hele tiden var en trussel men kaninerne var meget opmærksomme under kurven og der blev kæmpet så blodet sprang. Flere gange var flere spillere på gulvet.

Chris Nielsen samlede to fejl op i sidste minut af 3. periode og var før de sidste ti minutter en noget ophidset mand. Faktisk troede publikum, at det var Chris der fik en usportslig fejl men den tilfaldt i stedet Rasmus Søby så Chris blev klogt taget ud på bænken af trænerteamet Hansen og Quade, for ligesom at køle ham lidt af.

Intet var afgjort inden de sidste ti minutter, kaninerne var foran med et enkelt points og Randers lagde bedst fra land med endnu en treer fra Søby og to gode reboundpoint fra Bonell Colas. Johnell Smith der indtil nu havde scoret under niveau rent pointsmæssigt, vågnede nu pludselig op. Det var lige nu der var brug for Johnell og den havde superspilleren luret. 8 points i træk og så var Svendborg pludselig foran med 4 inden kaptajn Magaard startede sit eget one man show op.

Randers fik reduceret, igen med en treer fra Adrian Filip og så begyndte Magaard. Han scorede nu de næste 11 points, hvoraf de sidste tre nok var sømmet i Randers' kiste til 83-75 inden hvem ellers, Chris Nielsen,  satte sin 2. treer i kampen ud af 7. Rabbits sluttede dog bedst og kunne trække sig ud af 2013 med points fra Johnell Smith og de sidste to fra Will Paul. Kaninerne vinder med 10 og kan holde juleferie med flotte 10 sejre ud af 12 kampe og en 2. plads efter Bakken Bears der næsten samtidig kvalificerede sig til pokalfinalen med en smal sejr i Kildeskovshallen.

For Rabbits scorede Will Paul i dag 26 point og hentede 8 rebounds, 22 hver til Johnell Smith der også havde 10 assists og til Claus Magaard. Damian Ocana scorede 10, Mads Bloch 5 og 10 rebounds.

Hos Randers blev dagens bedste Bonell Colas med 20 points og 15 rebounds, 17 til Adrian Filip og 15 til Chris Nielsen. Rasmus Søby scorede 9 og Kore White 8.

Kaninerne holder juleferie indtil den 4. januar hvor Sisu kommer på besøg i kaninhulen.

Klik her for at se stats fra kampen.

Du kan nå at vinde endnu!

19.12.2013

Har du ikke givet dine stemmer til All Star 2014 kan du nå det endnu.

Afstemningen lukker den 8. januar 2014, men er du hurtig ude af startblokken kan du være heldig og vinde 1 adgangskort til alle sæsonens kampe i BL. Kortet gælder for resten af sæsonen.

Du skal blot afgive dine stemmer seneste den 20. december så er du med i lodtrækningen, hvor der samlet er 3 adgangskort på højkant.

Team FOG Næstved skifter spiller igen

19.12.2013

3 kampe blev det til i TFN-trøjen for Preston Blackman inden kontrakten blev revet i stykker og han blev sendt retur igen.

Ja der er gang i svingdøren i Næstedhallen for tiden. Ny mand er allerede fundet og manden der skal få TFN tilbage på sporet er Luciano de Souza, en 203 cm høj  brasilaner.

Du kan se hele pressemeddelelsen fra Team FOG Næstveds hjemmeside ved at klikke her.

Falcon og BMS indleder samarbejde

17.12.2013

Falcon og BMS indleder et samarbejde om udviklingen af de to klubbers herreelitehold.

Visionen for samarbejdet er at opbygge en organisation, der kan bringe en københavnsk klub i toppen af dansk basketball og dermed tilbyde tilskuere og spillere noget af det bedste basketball i Danmark.

Både BMS og Falcon har stolte historiske traditioner i den danske basketverden, men begge klubber erkender, at det højeste niveau i dansk herre basketball kræver større professionalisering. Begge formænd i de to klubber ser et stort potentiale i samarbejdet.

”Det kræver en professionel organisation at nå toppen af dansk basket,” udtaler Henrik Dissing, formand i Falcon. ”Vi har indset, at kun ved at samarbejde med andre københavnske klubber, kan København igen markere sig i basketligaen. Og vi er overbeviste om, at det vil være endog rigtig godt for dansk basket, at et københavnsk hold for alvor kan tage udfordringen fra Bakken, Svendborg m.fl. op.”

Formanden i BMS Lars Nygaard tilslutter sig: ”Vi er rigtig glade for at have fundet sammen med Falcon i et initiativ, som kan blive afgørende for udviklingen af Københavnsk og også dansk basketball. Samarbejdet er ikke kun centreret om eliteholdene, men omhandler også nye initiativer for dansk basket. ”

Brikkerne passer sammen da både Falcon og BMS har erfaret, at det kræver en velfungerende organisation, god økonomi og ikke mindst en bred spillertrup med overlap på alle positioner for at komme til tops i dansk basketball. Falcon og BMS har fundet hinanden i et match på alle disse punkter.

”Vores styrker og svagheder komplementerer hinanden, og derfor vil vi i et samarbejde stå markant stærkere,” konkluderer Claus Strøh, sportschef i Falcon.

Det nye samarbejde går indtil videre under navnet BFX – BMS (B) og Falcon(F). X’et inviterer interesserede, københavnske klubber som samarbejdspartnere. Det nye BFX skal i de kommende måneder videreudvikle konceptet, herunder finde nye farver til spillertøjet, udvikle nye mediaplatforme, og så vidt muligt afvikle fælles hjemmekampe.

I forbindelse med samarbejdet vil elite-bestyrelser, træner-teams, spillere og ledere indgå i en ny og tæt konstellation, der skal sikre at klubbernes respektive styrker og ressourcer blive udnyttet bedst muligt.

Integrationen starter allerede i dag, hvor spillerne på de to hold tilbydes muligheden for at søge dobbeltlicens, så de kan spille på det hold, som giver størst udviklingsmulighed.

Desuden

 

  • flytter BMS’s amerikanske center Robert Thurman licens fra BMS’s 1. divisionshold til Falcons basketliga hold.
  • får medlemmerne i de to klubber gratis adgang til de 2 klubbers hjemmekampe.
  • integreres sponsorerne et fælles netværk, som øger mulighederne for netværk.

    I den kommende tid vil de to klubbers bestyrelser være i løbende dialog om udvidelse af samarbejdet for resten af sæsonen.

For yderligere information:

Henrik Dissing, formand Falcon Tlf. 41 78 20 30

Lars Nygaard, formand BMS Tlf. 21 28 10 77