Nyheder

Og vinderne er

02.10.2013

I forbindelse med at der blevet åbnet op for Basketligaens Managerspil, ville alle der oprettede et hold senest fredag den 27. september, deltage i lodtrækningen om 3 VIP-kort gældende for 2 personer til alle kampene i årets Basketliga.

Mange nåede at tilmelde sig så der var rigtig mange lodder i bowlen, da de 3 heldige vindere skulle udtrækkes.

Vinderne, der kan se alle kampene i årets BL gratis, blev:

 

 • Sanne Hartig-Mikkelsen, Vipperød
 • Benjamin Dybro, Horsens
 • Vitus Mortensen, Holbæk

Kortene er på vej med posten.

Har du ikke tilmeldt dit hold endnu, kan det stadigvæk nåes. Årets managerspil starter på torsdag og slutter først når den sidste DM-finale er spiller.

Klik her for at tilmelde dig hold.

Bjørnene bed fra sig i crunch time mod Værløse

30.09.2013

I en tæt og underholdende kamp holdt Værløses unge mandskab stand til dybt ind i 4. periode i hjemmebanepremieren mod de danske mestre fra Bakken Bears.

Til sidst slap kræfterne dog op og de rutinerede bjørne kunne tage hjem til Århus med en sejr på 74-85.  

Bakken kom til Søndersøhallen med en overraskende komfortabel sejr i ligapremieren over Horsens IC, mens Værløse unge mandskab tabte klart ude til Team FOG Næstved. Oveni hatten blev Værløses amerikanske power forward Ferrakohn Hall skadet i sin debutkamp og er ude i nogle uger med brækket hånd.

Chris Chistoffersen starter inde og sætter fra starten Værløse unde pres under kurven. Bakken kommer foran 20-11, mens Tobias Tita og Pape Ba svarer igen inside med scoringer for Værløse. Sebastian Åris gør et fint indhop på guardpladsen for bjørnene med en flot assist. Perioden ender 15-22 til Bakken.

2. periode starter med en flot lang 3'er fra Værløses Troy Brewer fra Tobias Tita. Evan Thompson afslutter og over Big Chris efterfulgt at Peter Møller coast to coast lay-up. Bakken er dog fortsat i kontrol takket være solidt spil af Nicolai Iversen og Bakkens to amerikanere, point guard Kenny Barker og forward Brandon Penn.

Værløses bænk bidrager med scoringer at Marc Fabricius og David Knudsen. Halvlegen slutter 36-46.

3. periode med en 3'er fra Peter Møller og Bakken skifter midtvejs i perioden til 1-2-2 zonepres. Periodens highlight leveres af Brandon Penn på et flot presset reverse transition lay-up Værløse holder sig dog inde i kampen.

Axel Karason (4p, 12reb) slider og slæber og Peter Møller lukker perioden med en 3'er til 60-65.

Spænding i kampen før 4. periode, der starter med en Troy Brewer floater. Emil Henningsen bringer værterne tættere på med en treer. 65-68 til Bakken med 5:00 på uret, som nu viste hvorfor de er danske mestre. Anført af en solidt spillende Nicolai Iversen (18p, 5 ass) rykker Bjørnene forbi Værløse og vinder kampen 74-85.

Vendepunkt: Ved stillingen 69-74 med 4 minutter igen, begår Peter Møller en angrebsfejl på et drive under kurven. Herefter scorer Nicolai Iversen på et post move og assisterer derefter på et Brandon Penn lay-up. Morten Sahlertz slår det sidste søm i en med 3'er fra hjørnet fra Andreas Jakobsen.

Man of the match: Brandon Penn, Bakken Bears (27p, 6reb)

Vikings taber hjemme til Rabbits

28.09.2013

Basketligakampen mellem Aalborg Vikings og Svendborg Rabbits blev afgjort på tre minutter i fjerde periode.

Hjemmeholdet fra Aalborg havde fulgt godt med hele kampen, og havde netop reduceret til 66-70, da Svendborg kom ud af en timeout og vandt de næste tre minutter med 11-0. Det var Will Paul, der først brugte sin størrelse i feltet, og dernæst ramte et 3-point skud, der satte gæsterne igang. Så smed vikingerne bolden væk, og Kristoffer Gertz ramte endnu to 3-ere, og der stod 81-66 med fire minutter igen, og kampen var afgjort.

Det var ellers nogle bravt kæmpende vikinger, der uden Joe Burton og Søren Sørensen forsøgte at tage kampen op mod mesterskabsfavoritterne fra Sydfyn. Kampen var tæt indtil afslutningen, til dels fordi Vikings tvang Svendborg til at smide bolden væk 11 gange.

Vikingsforsvaret så i store perioder bedre ud, end det har gjort længe, især når Lasse Kristiansen var styrmand. Samtidig var Joey Haywood forrygende i første halvleg, hvor han havde 21 point. Det holdt kampen tæt, og ved pausen var storfavoritterne fra Svendborg kun foran med fem, 39-44.

Straks fra 2. halvlegs start åbnede gæsterne for sluserne, og efter fire minutter var scoren 39-56. Efter en timeout fik Vikings dog fat igen, og et 14-3 run gjorde kampen tæt de næste ti minutter, indtil Svendborgs store run til sidst.

Vikings coach James Vear var tilfreds med en del af spillet:
”Vi spillede godt i cirka 30 minutter, men i de sidste ti gik vi væk fra de ting, vi gør godt og Svendborg straffede os. Spillerne bliver nødt til at forstå, at vi kun kan vinde, hvis vi køber præmissen om at forsvar er det, der skaber sejrene.”

For Vikings var Joey haywood selvfølgelig en profil, men danske Mads Kofod viste igen sit værd med 18 point, og Lasse Kristiansen var tilbage på hjemmebanen efter næsten to års skadespause med 11 point.

For Svendborg var profilerne Johnell Smith med 22 point, Will Paul med 23 samt Claus Magaard og Mads Bloch med hver 13.

Bakken Bears slår Horsens IC igen

26.09.2013

Efter sejr til Bakkens Bears i søndagens pokalkamp havde Horsens Ic revanche tilgode i dagens opgør i Basketligaen.

Men revanchen udeblev og Bakken Bears kunne vinde med 77-58 (18-15, 35-32, 61-39).

Efter en tæt første halvleg faldt HIC helt fra hinanden i tredje periode, hvor Bears i de første otte minutter vandt 22-2.

Hele første halvleg var tæt. De første fem minutter var præget af mange turnovers og stillingen var 7-5 til HIC midt i første periode. Andreas Jakobsens første trepointscoring i sidste sekund af første periode gjorde forskellen til Bearsføring 18-15.

Bears startede godt i anden periode og bragte sig foran 27-19 inden en time out til coach Dedic ændrede billedet. HIC scorede ni point i træk inden Morten Sahlertz satte et par treere i slutningen af perioden. Bears foran 35-32 ved pausen.

Efter pausen kom den famøse tredje periode, hvor HIC faldt fra hinanden. En velspillende Jonas Zohore kom i fejlproblemer og Calvin Haynes blev skiftet ud for ikke at vende tilbage. Foran 57-34 med 12 minutter tilbage af kampen slap Bears gaspedalen en smule og resten af kampen blev en lidt mere flad fornemmelse.

Sidste periode gav debut til Jacob Meller og Aladdin Barakeh, hvorimod Sebastian Åris allerede havde fået adskillige minutter på banen. De unge gjorde det godt, og fik værdifuld erfaring.

Topscorer for Bears var Kenny Barker (14 point), mens Brandon Penn supplerede med 12 point.

For HIC scorede Calvin Haynes og Jonas Zohore 13 point hver.

Randers Cimbria måtte slide for sejren

26.09.2013

Randers Cimbria vandt her til aften den første hjemmekamp i Basketligaen mod Aalborg Vikings.

De to hold fulgtes godt ad i første periode og spillet var meget lagt an på enkeltmandspræstationer. Således var scoren 8-8 midt i første periode. Lidt mere fart kom der på mod periodepausen hvor scoren ved denne var 22-22 til Randers Cimbria.

Anden periode startede ud med mere intensitet og effektivitet fra Randers Cimbrias side. Specielt effektiviteten af systemerne blev bedre. Og midt i perioden stak Randers lidt af og kunne gå til en halvlegspause med en 51-36 føring.

Efter halvlegspausen kom Aalborg bedre med. Joey Heywood viste sit værd og samtidig var Randers ikke effektive nok i deres afslutninger. Perioden endte 74-64 til Cimbria.

I sidste periode viste Randers Cimbria dele af det spil som imponerede sidste sæson. Gode boldrotationer, flotte skud og hurtigt spil gjorde at Cimbria midt i perioden var oppe 92-73. Det kunne sagtens være blevet til en større sejr, men kampen endte 99-84 og specielt de sidste 4 minutter var det tydeligt at der allerede var fokus på lørdagens kamp mod Hørsholm 79ers.

Charlie Burgess blev topscorer for Randers Cimbria med 24 points. Chris Nielsen havde 23 points, Casper Stage 18, Bonell Colas 16 points og 22 rebounds. Nick Fox havde 10 points.

For Aalborg Vikings var det Joey Haywood der førte an med 35 points. Mads Kofod havde 25 og Lasse Kristensen 11 points.

Man of the match blev Randers Cimbrias Casper Stage.

Rabbits måtte slide for sejren

26.09.2013

Der var store forventninger til sølvvinderne fra de sidste sæsoner mod ligaens oprykker, Falcon, men det blev en vanskelig kamp for den nye kaninflok fordi Falcon spillede en rigtig god kamp med landsholdsspiller Alexander Bak som den helt store profil.

Kampen lagde ud i et næsten søvngængeragtigt tempo og Falcon kom sig hurtigst over, at være budt indenfor i kaninhulen. Oprykkerne spillede uden nerver og havde klart mest energi og søgte kurven gang på gang og kom hurtigt foran godt anført af endnu en landsholdsspiller i Gabriel Lundberg med 5 points og den tidligere kanin Durell Vinson med 8. Bak holdt sig lidt i baggrunden her i starten af kampen med 4.

Kaninernes spil hang slet ikke sammen i de første 10 minutter og selv om Johnell Smith havde vanskelige arbejdsbetingelser med to modstandere på sig, fordelte han flot bolden til sine medspillere, hvilket betød næsten frie skud fra trepointsland. Træfsikkerheden var ikke i top i starten af kampen men de frie skud kom skytterne til. Svendborgs stationære angrebsspil var stort set ikke eksisterende og gang på gang truet af skudklokken.  Sølle 13 points foran godt 500 fans i det nye Svendborg Idrætscenter.

Tempoet skulle op for hjemmeholdet ellers ville Falcon få alt for let spil og tempoet kom op. Johnell Smith havde hånd på bolden i stort set alle angreb og det betød, at hans medspillere, ganske som i 1. periode nød godt af rigelig plads bag trepointslinjen. Nu begyndte skytterne at ramme, og et meget flot indhop af Niels Degn blev omsat i to hurtige trepointsscoringer på assists fra Johnell Smith. Damian Ocana fulgte op med endnu en treer inden Degnen igen ramte og kaninerne løb Falcon over enden med et 14-2 run og var pludselig foran med 8.

Total dominans i reboundspillet og en meget flot indsats af Mads Bloch og Will Paul under kurven maste Falcon der dog sidst i perioden rejste sig igen og kunne afkorte forspringet på 9 til 5 ved halvtid.

Så startede det man må kalde Alexander Baks bedste 2. halvleg. Han var stort set overalt i angrebet og han om nogen, holdt Falcon inde i kampen. 11 points fra ham i 3. periode og han ramte på stort set alt hvad han kastede op i luften. Utroligt at kaninerne ikke var i stand til at stoppe ham men det var de bare ikke.

Konceptet med at lade Johnell Smith få hånd på alt opspil gik naturligvis noget ud over Johnell Smiths egne scoringsmuligheder men mr. Smith fortsatte med at gøre spillet dybt for at spille sine holdkammerater helt fri bag trepointslinjen. Will Paul med to og Magaard med to sluttet perioden af med endnu en denne gang fra Kristoffer Gertz. Stillingen inden de sidste 10 minutter var +3 til Svendborg, 55-58 og de forholdsvis mange fremmødte fans begyndte at sidde lidt uroligt på stolene for Falcon gjorde virkelig en rigtig god figur.

De 11 points fra Alexander Bak i 3., var ingen døgnflue for landsholdsguarden var endnu bedre i sidste periode med 18… Ham kunne kaninerne ikke stille noget op mod i dag. I særklasse banens bedste spiller men det var ikke nok for oprykkerne fordi kaninerne var dygtigere i de sidste 10 minutter. Der var afgørende momenter hvor bolden landede i kaninernes poter og måske var det erfaringen fra så mange vundne kampe der blev udslagsgivende eller også var det træfsikkerheden fra trepointsland (14-30) og reboundstatistikken, 43 til kaninerne mod 27 til Falcon. Længe siden den statistik  har tippet over i hjemmeholdts favør men især Mads Bloch med 19 og Will Paul med 12 var afgørende faktorer. Bedste mand for Falcon i den disciplin var den tidligere kanin Durell Vinson.

Falcon vandt 2 points statistikken og færrest turnovers samt stjålne bolde men kampen blev trods alt vundet af hjemmeholdet med 4 points.

Hos Svendborg Rabbits blev Claus Magaard topscorer med 20, 19 til Will Paul, 13 til Johnell Smith, 9 til Niels Degn, 8 hver til Kristoffer Gertz og Mads Bloch samt 6 til Damian Ocana.

For Falcon scorede dagens spiller Alexander Bak 35, 19 til Durell Vinson 7 hver til Gabriel Iffe Lundberg, Jonas Bro og Christian Thomsen.

Team FOG Næstved starter sæsonen med sejr

26.09.2013

Værløse BBK var aftens modstander i en næsten udsolgt Næstvedhallen og hjemmeholdet skuffede heller ikke de mange fremmødte.

1. periode 31 – 25:  Team Fog Næstved tog imod Værløse i aftenens kamp med et stort set helt nyt hold, så det var med spænding, at der var blevet set frem til kampen.

Efter en lige start på perioden trak Team Fog Næstved fra, og efter 8 minutter førte holdet med 11 point.

Værløse gav imidlertid ikke op, og ved periodens slutning var føringen skrumpet til 6 point.

2. periode 56 – 38: God start på perioden af Værløse, som efter 2 minutter kun var bagud med 3 point. Men så var det som om, at Team Fog Næstved vågnede op. Holdet trak uimodståeligt fra efter en meget tempofyldt periode og førte med 16 point efter 7 minutter.

Denne føring holdt perioden ud, hvor Team Fog Næstved førte med 18 point. Og ikke mindst på grund af Alex Murphy, som var halvlegens helt store spiller for Team Fog Næstved.

3. periode 76 – 54: Rodet start på perioden med mange forsøg fra begge hold uden scoringer. I det hele taget blev det en rodet periode, hvor holdene stort set byttede point. Dog lykkedes det Team Fog Næstved at udbygge føringen mod slutningen af perioden.

4. periode 95 – 82: Sjusket start af Team Fog Næstved gjorde, at Værløse halede ind på Team Fog Næstved. Holdet traf flere dårlige beslutninger.

Det lykkedes dog Team Fog Næstved at vinde en sikker sejr, som lover godt for holdet.

Alle spillere – både de nyankomne og de få af den gamle garde – gjorde et godt indtryk.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Henry Wilkins med 24 point, mens Troy Brewer scorede 21 for Værløse BBK.

SISU vinder det Nordsjællandske opgør mod Hørsholm 79ers

25.09.2013

Eksekverer efter gameplanen.

Slutresultatet 89–77 bør ikke stå til diskussion. SISU var bare bedre i stort set alle aspekter af gamet set over hele kampen, selv om Gentoftedrengene skabte problemer for sig selv i anden2. periode, hvor angrebet mistede fire bolde og forsvaret så ud som om var spillerne stadig var på sommerferie.

Et fokuseret Hørsholm forsvar udbyggede en 2-points føring fra første periode til 13 point via fastbreaks og fire 3 trepoints scoringer. Ved slutfløjt efter anden periode førte 79ers med 8 point.

Men SISUs adelsmærke, forsvaret, som havde fungeret OK okay i første periode, var klar efter halvleg. Fra start af tredje periode pressede SISUs spillere Hørsholm i et fullcourt fuldbanepress.  Turnover på turnover blev resultatet, og SISU kunne lige så stille arbejde sig ind på Hørsholms forspring og med tre 3 minutter tilbage af tredje periode bragte SISU sig foran med 56-55. Herefter kom Hørsholm aldrig tilbage i kampen.

De tørre tal afslører hvorfor: SISUs to-points skudprocent endte på 56%, Hørsholm 79ers på 44%. SISUs tre-points skudprocent sluttede på 41% og dermed godkendt, 79ers på 33%. På straffelinjen var holdene næsten lige, men SISU med 14/16 (88%) og 79ers med 15/18 (83%) gjorde at vægtskålen også her tippede i SISUs favør.

Så selv om der var et spektakulært dunk fra hver af holdene i henholdsvis 2. og 3. tredje periode, så var det tydeligt at SISU havde brugt pre-season til at indøve en række set plays, som de havde succes med som kampen skred frem.

SISUs disciplin stod i skarp kontrast til et Hørsholm hold der var afhængig af en i øvrigt flot skydende Brenton Butler og Zarko Jukic. Men karakteristisk for dem måtte de selv skabe deres skud.

For Hørsholm blev 35 rebounds hentet ned af 10 spillere, mens David Harder og en ikke helt spilleklar Zachk Moritz, der stadig døjer med en skade, hver hentede 10 af SISUs 37 rebounds.

Med til sejren var også SISUs fem blockskerede shots mod 0 for 79’ers nul og SISUs 11 steals mod 7 for 79ers.

SISUs effektive zonepress kan også læses af turnover statistikken: 16 mod 79ers 19 for 79ers.

Lidt over 400 tilskuere nød en tempofyldt og til tider velspillet kamp, hvor der var lækre detaljer og dyst til sidste minut.

(Referat skrevet af KB)
Fotos: ©James Hjertholm

Nu kan du tilmelde dit MANAGER-hold

24.09.2013

Så er der åbnet for tilmeldingen til Basketligaens Managerspil 2013/14.

Spillet går i sin enkelthed ud på at du skal købe og sælge basketballspillere, for at komme så højt op på i klassementet som muligt.

Din succes afhænger af din evne til at forudsige, hvor godt en spillerne klarer sig i den kommende runde.

Vindere af hele spillet og af runderne får flotte præmier.

Spillet starter på den 1. oktober og slutter først når de Danske Mestre er kåret.

Årets Basketliga starter dog allerede tirsdag aften og alle de kampe som bliver spillet i september måned vil ikke tælle med i konkurrencen. Disse kampe er ment som opvarmning for dig, således at du kan scoute og derved købe dine favoritspillere til dit hold.

Du kan læse meget mere om selve spillet og de fede præmier under managerspillet som du finder i menupunktet her på siden eller ved at klikke her.

Er du hurtigt ude og har du tilmeldt dit hold senest fredag den 27. september, deltager du automatisk i lodtrækningen om 3 x VIP adgangskort til samtlige kampe i Basketligaen i denne her sæson. SÅ HVAD VENTER DU PÅ!

Lodtrækning til 1/16-finaler Øst

24.09.2013

DBBF har her til eftermiddag trukket lod til 1/16-finaler Øst.

Ingen af de 5 BL-hold fra Øst trak hinanden og alle har fået forholdsvis "lette" modstandere.

Lodtrækningen flaskedes sig således:

 

 •  Høbas (2DH) - Falcon BL
 •  Virum BBK (1DH) - Glostrup Basket (1DH)
 •  Egedal BBK (3DH) - Stevnsgade BBK (1DH)
 •  BMS (1DH) - Værløse BBK (BL)
 •  USG (2DH) - BK Amager (1DH)
 •  Brønshøj Basket (2DH) - Team FOG Næstved (BL)
 •  Køge BBK (1DH) - Hørsholm 79ers (BL)
 •  Jonstrup BBK (1DH) - SISU (BL)

Kampene skal være afviklet senest den 4. oktober.