Nyheder

Du kan nå at vinde endnu!

19.12.2013

Har du ikke givet dine stemmer til All Star 2014 kan du nå det endnu.

Afstemningen lukker den 8. januar 2014, men er du hurtig ude af startblokken kan du være heldig og vinde 1 adgangskort til alle sæsonens kampe i BL. Kortet gælder for resten af sæsonen.

Du skal blot afgive dine stemmer seneste den 20. december så er du med i lodtrækningen, hvor der samlet er 3 adgangskort på højkant.

Team FOG Næstved skifter spiller igen

19.12.2013

3 kampe blev det til i TFN-trøjen for Preston Blackman inden kontrakten blev revet i stykker og han blev sendt retur igen.

Ja der er gang i svingdøren i Næstedhallen for tiden. Ny mand er allerede fundet og manden der skal få TFN tilbage på sporet er Luciano de Souza, en 203 cm høj  brasilaner.

Du kan se hele pressemeddelelsen fra Team FOG Næstveds hjemmeside ved at klikke her.

Falcon og BMS indleder samarbejde

17.12.2013

Falcon og BMS indleder et samarbejde om udviklingen af de to klubbers herreelitehold.

Visionen for samarbejdet er at opbygge en organisation, der kan bringe en københavnsk klub i toppen af dansk basketball og dermed tilbyde tilskuere og spillere noget af det bedste basketball i Danmark.

Både BMS og Falcon har stolte historiske traditioner i den danske basketverden, men begge klubber erkender, at det højeste niveau i dansk herre basketball kræver større professionalisering. Begge formænd i de to klubber ser et stort potentiale i samarbejdet.

”Det kræver en professionel organisation at nå toppen af dansk basket,” udtaler Henrik Dissing, formand i Falcon. ”Vi har indset, at kun ved at samarbejde med andre københavnske klubber, kan København igen markere sig i basketligaen. Og vi er overbeviste om, at det vil være endog rigtig godt for dansk basket, at et københavnsk hold for alvor kan tage udfordringen fra Bakken, Svendborg m.fl. op.”

Formanden i BMS Lars Nygaard tilslutter sig: ”Vi er rigtig glade for at have fundet sammen med Falcon i et initiativ, som kan blive afgørende for udviklingen af Københavnsk og også dansk basketball. Samarbejdet er ikke kun centreret om eliteholdene, men omhandler også nye initiativer for dansk basket. ”

Brikkerne passer sammen da både Falcon og BMS har erfaret, at det kræver en velfungerende organisation, god økonomi og ikke mindst en bred spillertrup med overlap på alle positioner for at komme til tops i dansk basketball. Falcon og BMS har fundet hinanden i et match på alle disse punkter.

”Vores styrker og svagheder komplementerer hinanden, og derfor vil vi i et samarbejde stå markant stærkere,” konkluderer Claus Strøh, sportschef i Falcon.

Det nye samarbejde går indtil videre under navnet BFX – BMS (B) og Falcon(F). X’et inviterer interesserede, københavnske klubber som samarbejdspartnere. Det nye BFX skal i de kommende måneder videreudvikle konceptet, herunder finde nye farver til spillertøjet, udvikle nye mediaplatforme, og så vidt muligt afvikle fælles hjemmekampe.

I forbindelse med samarbejdet vil elite-bestyrelser, træner-teams, spillere og ledere indgå i en ny og tæt konstellation, der skal sikre at klubbernes respektive styrker og ressourcer blive udnyttet bedst muligt.

Integrationen starter allerede i dag, hvor spillerne på de to hold tilbydes muligheden for at søge dobbeltlicens, så de kan spille på det hold, som giver størst udviklingsmulighed.

Desuden

 

  • flytter BMS’s amerikanske center Robert Thurman licens fra BMS’s 1. divisionshold til Falcons basketliga hold.
  • får medlemmerne i de to klubber gratis adgang til de 2 klubbers hjemmekampe.
  • integreres sponsorerne et fælles netværk, som øger mulighederne for netværk.

    I den kommende tid vil de to klubbers bestyrelser være i løbende dialog om udvidelse af samarbejdet for resten af sæsonen.

For yderligere information:

Henrik Dissing, formand Falcon Tlf. 41 78 20 30

Lars Nygaard, formand BMS Tlf. 21 28 10 77

Brændvarm Troy Brewer bag sejr til Værløse BBK

16.12.2013

Brændvarm Troy Brewer i spidsen for Værløse hjemmesejr over Team Fog Næstved i søndagens kamp i Søndersøhallen.

Værløse havde brug for at præstere i årets sidste kamp, for at kunne gå på juleferie med selvtillid. Team FOG Næstved skiftede for blot en uge siden træner Felix Banobre ud med Bogdan Karacic, og i midtuge-kampen var de tæt på at slå Randers efter blot en træning i det nye set-up, mens Værløse tabte stort til Falcon på hjemmebane.

Okolie og Morgan Sabia starter på bænken, to normalt toneangivende Næstved-spillere. Tip off vindes af Værløse og et par hustle-scoringer af Pape Ba sætter kampen igang. Værløse virker klar, sælger sig selv dyrt – angrebsrebounder og lægger derved pres på Næstved!

Så kommer Okolie og Sabia ind for Team Fog Næstved. Værløse-turnovers fører til Næstved fast-break scoringer. Værløse-tempo giver god assist fra David Nørby Knudsen til fri Troy Brewer. Okolie dominerer i Næstveds forsvar og holder Værløse ude. David Nørby Knudsen giver energi til Værløse. Stillingen er 12-11 med små 4 minutter igen af perioden. Jordan Clarke trækker fejl på Okolie som nu har 2 fejl, og tager plads på bænken.

Mange turnovers fra begge hold og Værløse forsøger sig med de unge Peter Møller og Adam Holm-Weber på banen samtidig. Adam sætter en 3’er, så står den 17-14. Troy Brewer med en 3’er. Næstved bruger postspillerne og får trukket fejl. Troy med en plade-3’er, og Næstved kommer i feltet og scorer. 23-18. Peter Møller med en 3’er efter gennemspillet og uselvisk Værløse-angreb. 1. periode slutter 26-18 i Værløses favør.

2. periode kører med fuld fart fra start. Nu med Næstved bag 3’eren, og Værløse som forsøger at komme tæt på kurven! Værløse fører 29-18. Time-out Næstved efter 1,30 min. Troy rammer igen! Okolie inde igen, tager pynten af Værløses Jordan Clarke i feltet. Stillingen er 31-23. Værløse dækker Zone-forsvar og Næstved smider bolden væk – Okolie skræmmer Pape Ba til at lave skridt i den anden ende. Værløse glemmer at spille sammen og Næstved scorer på et par lette fast-breaks. Bum, bum, så er stillingen 31-27. Team Fog Næstved udnytter Værløses dårlige beslutninger. 31-29. Værløse stadig i zone, og så får de unge Værløse drenge løbet nogle gode fast-breaks på Team Fogs brændte skud, og det giver igen Værløse-føring 37-29 med 2 min. igen. Hu hej og ingen scoringer – sekvensen ender med en 3’er fra Troy Brewer, som følges til dørs af 3’er fra Næstveds Blackmann. 1. halvleg ender 42-32,

Troy Brewer med 18 point og for Team Fog har Morgan Sabia 10 point. Interessant at Værløse vinder reboundspillet 25-18 og skyder 50 % på 3’ere – 6 af 12.

3. periode. Næstved starter med inside-tyngde og high-low-spil, mens Pape Ba er varm fra mellemdistancen for Værløse. Wilkins fra Næstved med en 3’er. 48-41 efter 6 min. Troy Brewer spiller 1-1 og scorer. Troy trækker endnu en fejl, scorer 2 straffe, 52-41. Sabia svarer igen med lang 2’er. Ikke rigtig noget flow fra nogen af holdene, 3,30 min igen. Værløse skifter ud og ind, og forsøger at finde rytme. Næstveds Sabia med en 3’er 52-49, til gengæld laver han sin 4. fejl i den anden ende og skiftes ud med Okolie. Evan Thompson fejles i en 3’er som han scorer på, brænder sit straffe, men Værløse napper et par angrebsrebounds i samme sekvens fra et passivt Næstved-forsvar. Så er det pludselig Næstved der tager teten, Okolie og en 3’er fra Alex Murphy. Stillingen er lige pludselig 55-54. Time-out Værløse, 43 sek. tilbage af perioden. 2 straffe til Evan Thompson på fejl fra Potter på en angrebsfejl før time-out’en. Brænder, men Axel Karason tager angrebsrebounden. Troy med endnu en 3’er – nu 25 point fra ham. Perioden slutter med en vild sekvens af Peter Møller. Han laver en turnover på Næstveds banehalvdel lige over midten, løber selv hjem og blokker Næstveds Wilkins, og bringer bolden op i den anden ende, hvor han scorer på hopskud netop som perioden rinder ud og ender 61-57 i Værløse-favør.

Intet er afgjort – sejren kan gå begge veje. Okolie åbner med et par scoringer for Næstved og Værløse brænder 3 skud i træk, og så er kampen igen lige. 61-61. Pape Ba med 2 point for Værløse og pludselig melder Næstveds Mathias Bak sig ind i kampen med nogle gode scoringer. Nu ser det ud som om Værløse har talt om at komme helt til kurven, og får scoret et par gange ved Troy Brewer og David Nørby Knudsen. 67-67. Turnovers, bloks, angrebsrebounds – der er nerve og intensitet, ingen af holdene stikker af og ingen giver op.

5 min. tilbage og Værløse tager time-out. Næstved-bold. Sabia brænder en 3’er, Troy sætter én, Blackmann sætter en, Møller brænder, men Værløse angrebsrebounder som død og helvede. 70-70. Næstved med bolden, Sabia sætter en 3’er og bringer Næstved foran for første gang i kampen. Peter Møller med en 3’er netop som skuduret løber ud - og lige igen 73-73. 2,20 min. tilbage. Den kan stadig gå begge veje! Blackmann med en 3’er og Næstved i teten. Peter Møller brænder en kort 2’er med 1,20 min. tilbage. Troy Brewer med en meget lang 2’er, Sabia brænder lay-up, I næste og sidste Værløse-angreb kommer Troy Brewer rundt om en screening og scorer på en LANG 3’er. 78-76.

Team Fog Næstved time-out. 8,6 sek. tilbage af kampen. Næstved med bolden i siden på Værløses banehalvdel. Sabia brænder 3’er, Okolie følger op med rebound, men brænder tip-in! Værløse vinder 78-76.

God Værløse-energi og vilje giver sejren i dagens opgør, og hvis det var meningen at trænerskiftet i Team Fog Næstved skulle give sejre her og nu, så er den mission ikke lykkedes.

Pape Ba leverer små 20 gode minutter med 12 point og 10 rebounds, og for Næstved scorer Morgan Sabia 20 point.

Kampens helt store spiller er dog Troy Brewer fra Værløse med 35 point (6/9 2’ere, 7!12 3’ere, 2/2 straffe)

Vikings coach i karantæne

13.12.2013

I slutningen af tirsdagens kamp i BL mellem SISU og Aalborg Vikings fik headcoach for Vikings, James Vear 2 tekniske fejl og blev derved diskvalificeret.

DBBF`s turneringsudvalg har nu behandler dommernes indberetning og det har resulteret i 1 spilledags karantæne.

James Vear er derfor ikke på bænken, når Vikings søndag eftermiddag er i kaninhulen for at spille pokalsemifinale mod Svendborg Rabbits.

Sejr til Horsens IC over Bakken Bears

13.12.2013

På en dag hvor Forum Horsens havde besøg af Stormtroopers og Bakken Bears vandt HIC en overraskende sejr med 84-78.

HIC havde arrangeret Kids Day og der var mange unge mennesker i hallen, der alle fik en god oplevelse med basketball og underholdning.

Bakken Bears lagde stærkt fra land og virkede ikke påvirket af, at det var under 48 timer siden de sidst havde spillet kamp. De spillede aggressivt forsvar og godt angreb. Efter seks minutter var Bakken foran med 18-10, og inden perioden var slut var forspringet udbygget til 23-12. Bedste mand for Bakken var Brandon Penn med 9 point, mens Keane Thomann havde 4 point for HIC. Der var ikke meget der tydede på en HIC sejr på dette tidspunkt.

I anden periode kom HIC flyvende fra start. Keane Thomann scorede hurtigt 4 point, og herefter vågnede Vedran Borovcanin op. Han scorede 15 point i perioden og Bakken havde meget svært ved at holde ham nede.

Bakkens tidligere så flydende angrebsspil gik i stå og i de første god fem minutter af perioden scorede de 4 point. Borovcanin sluttede perioden af med 6 hurtige point og ved halvleg var det hele vendt på hovedet og HIC førte med 43-38.

Fra starten af 3 quarter kom Bakken aggressivt ud og de to hold følges ad. For HIC fortsætter Borovcanin og Thomann, mens Thomas Lærke melder sig ind i kampen med lækre detaljer. Stillingen efter 3 periode var 58-57 til hjemmeholdet.

HIC kommer bedst ud til 4 periode og bringer sig foran med 69-60 med seks minutter igen. Bakken har dog ikke tænkt at ligge sig ned og kæmper sig ind i kampen. Det er dog HIC der har den største energi, og da Skyler Bowlin med en treer bringer HIC foran med 10 point med 2 minutter igen synes kampen afgjort. Bakken gør et sidste desperat forsøg, men det er ikke nok og HIC vinder med 84-78 (12-23, 31-15, 15-19, 26-21).

En sejr der viser at HIC er ved at komme i det rette gear efter en svær sæsonstart, og som viser at Bakken godt kan tabe. Næste kamp for HIC er næste torsdag hvor modstanderen er Falcon.

Topscorer: Horsens IC, Vedran Borovcanin 28
Topscorer: Bakken Bears, Brandon Penn 19

Kampens spiller Vedran Borovcanin 28 point 6 rebounds

Nu kan du stemme til All Star 2014

05.12.2013

8. februar afvikles All Star 2014 i Svendborg Idrætscenter.

Du kan nu være med til at bestemme hvilke spillere der skal med i All Star kampen.

Her på siden kan du stemme på 5 spillere fra hver af de 2 hold. Når afstemningen er slut den 8. januar vil de 7 spillere der har fået flest stemmer, være med når det går løs til All Star 2014.

De sidste 5 spillere vil efterfølgende blive udtaget af Øst- og Vestholdets trænere.

Alle der afgiver sine stemmer senest den 20. december deltager i lodtrækningen om 3 adgangskort gældende til alle kampe i BL i resten af sæsonen. 

Ny dommer i BL

12.12.2013

Som følge af at Anja Bach Press er ude for resten af sæsonen på grund af lykkelige omstændigheder har Basketligaens dommeradministrator i enighed med DU tildelt den ledige plads i dommergruppen til Badie Amana.

Badie er i forvejen et velkendt blad i BL, da Badie har dømt i BL i de 2 forgående sæsoner.

Da denne sæson startede var Badie at finde i Dameligans dommergruppe, men forlader nu denne gruppe.

Du kan se listen over alle dommerne i BL ved at klikke her.

Værløse BBK taber hjemme mod Falcon

12.12.2013

Onsdag aften gæstede Falcon en hal, der trods servering af flæskestegssandwich, røg og lamper og pauseunderholdning ikke havde lokket så mange tilskuere ud af de varme julestuer.

Søndersøhallen i Værløse dannede rammen om en kamp, hvor udeholdet relativt enkelt kunne hive en sejr med sig hjem til Frederiksberg.

Falcon kom ud i et højt tempo og var effektive i mange af spillets facetter - særligt reboundspillet. Stillingen var 19-28 efter første periode, 35-47 ved halvlegspausen, 49-72 inden de sidste 10 minutter, og et slutresultat på 68-91 satte en tyk streg under, at Værløse for tiden er at finde på tabellens sidsteplads.

Hjemmeholdet bed sig efter en skidt start ellers fast i haserne på Falcon. Et flot indhop fra David Nørby Knudsen, som fik en hånd på alt i forsvaret og scorede alle sine 6 point i 2. periode, fik sat gang i holdet.

Og nogle minutter inde i 2. halvleg, så det ud til, at momentum kunne skifte. Men pludselig fik Christian Thomsen og Gabriel Iffe Lundberg for alvor skudt sig varme og med ét var 10-pointsføringen forvandlet til en 20-pointsføring, hvilket så så ud til at gøre ondt på Værløse.

19-årige Gabriel Iffe Lundberg skal i øvrigt fremhæves for en imponerende præstation med sine 26 point og en scoringsprocent på 79%.

Herligt var det også at se Værløses Victor Hjorth med sit evige fighterhjerte blive ved med at give Falconspillerne noget at tænke over, men det rakte ikke på en dag, hvor spillet ikke rigtig hang sammen for hjemmeholdet.

Det blev ikke bedre af, at Falcon vandt reboundspillet med 48 mod 29 - en helt afgørende faktor, da Værløse samtidig formåede at holde sig på blot 8 turnovers.

Falcon kom efter sejren op på 7. pladsen i ligaen, mens Værløse er 2-3 sejre efter en slutspilsplads, så efter et besøg af Team Fog Næstved i weekenden, så skal hjemmeholdet en tur i træningslokalerne henover julen.

Falcon tager inden julepausen imod Horsens IC i næste uge.

Topscorere Værløse: Pabe Pa 16, Jordan Clarke 11, Peter Møller 12

Topscorere Falcon: Gabriel Iffe Lundberg 26, Durell Vinson 18, Christian Thomsen 16

Man of the Match: Gabriel Iffe Lundberg

79ers slår vicemestrene

12.12.2013

Hørsholm 79ers har de seneste uger haft en masse ting af slås med uden for banen, hvor man måtte tage afsked med cheftræner Bogdan Karaicic efter uoverensstemmelser omkring trænerens prioriteter og værdier i klubben.

Onsdag aften var den nye mand i trænersædet, Nemanja Jovanovic, så i spidsen for holdet, og han kunne ikke have fået et meget bedre comeback i cheftrænerstolen end sejren på 79-72 over Svendborg i Hørsholm Hallen.

Det var en intens affære lige fra tip-off. Hjemmeholdets atletiske forward, Zarko Jukic var flyvende i begge ender af banen fra start med både rebounds, blocks og otte point på kontoen. Hos Rabbits var Will Paul varm i første periode ligeledes med otte point.

Ved starten af anden periode var stillingen 16-20 til Svendborg, og det blev en fase af kampen, hvor forsvaret i begge lejre var i fokus. Hørsholm vandt perioden med 16-14, og værterne gjorde det svært for kaninerne at komme til gode afslutninger. De to hold gik således til pause ved stillingen 32-34 til Svendborg.

Svendborgs Johnell Smith have indtil denne fase af kampen haft en stille aften rent scoringsmæssigt, men den dygtige guard kom i gang i tredje quarter med otte point. Hørsholms anfører, Frederik H. N., ville også lege med og han sænkede to treere i perioden, som Hørsholm vandt med 23-17.

Ved stillingen 55-51 til 79ers var det tid til de afgørende 10 minutter. Stemningen i Fire Arena blandt de godt 250 tilskuere var spændt og fuld af håb om, at hjemmeholdet kunne stå distancen mod vicemestrene.

Det blev en meget intens periode, som Hørsholm startede bedst ved at komme foran med 60-51. Johnell Smith have dog ikke tænkt sig at lade kampen glide ud af hænderne på kaninerne, og scorede otte af gæsterne første 11 point i perioden. Dermed var stillingen 64-62.

Kampen bølgede frem og tilbage og ved 74-72 med 46 sekunder igen af kampen var Frederik H. N. på pletten med et altafgørende steal, som han forvandlede til to point i den anden ende af banen.

Det gav lige præcis det hul, Hørsholm skulle bruge, og i det næste angreb var det så Will Pauls tur til at forsøge sig bag treeren - uden held. Og så løb Svendborg tør for tid.

Med sejren fik Hørsholm skabt et hul på fire point ned til Sisu på femtepladsen, og der er blot fire point op til Rabbits, der indtager en plads som nummer tre.

Topscorer for Hørsholm 79ers: Brenton Butler 19, Frederik Hougaard Nielsen 15, Zarko Jukic 14, Casper Hesseldal 13, Atila Kovac 12, Anders Skou 4, Rasmus Stolbjerg 2 point.

Topscorer for Svendborg Rabbits: Johnell Smith 27, Will Paul 15, Damian Ocana 10, 
Antonio Pernigotti 9, Claus Maggard 5, Rasmus Christensen 4, Mads Bloch 2 point.

Firestartere:
Frederik Hougaard Nielsen, 79ers
Johnell Smith, Rabbits