Nyheder

79ers besejrer Team FOG Næstved

10.10.2013

I en festlig kulisse med godt 325 tilskuere lykkedes det onsdag aften Hørsholm 79ers at vinde med 86-74 over Team FOG Næstved i Fire Arena.

Begge mandskaber havde taget en flok vilde og trommespillende fans med, og fra hver sin ende af hallen var de medvirkende til at skabe en intens og festlig stemning i Fire Arena.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, hvor begge hold lagde et hårdt pres i forsvaret samtidig med, at der var fuld fart på angrebet. Gæsterne fra Team FOG Næstved kom bedst ud af perioden med en føring på 19-21.

I andet quarter fik 79ers sat sig lidt mere på kampen, og især Brenton Butler viste storspil. Unge Daniel Mortensen fra 79ers leverede også flot spil og viste prøver på sit store talent. I perioden fik gæsternes store center Liam Potter sin tredje fejl, hvilket gav ham en del minutter på bænken.

Ved indgangen til tredje periode førte 79ers 44-42, og der var lagt op til en spændende anden halvleg.

Team FOG kom ud i en zone, og det gav 79ers lidt problemer de første par angreb indtil de unge drenge viste vejen. Først sænkede Daniel Mortensen en treer, hvorefter Rasmus Stolbjerg kæmpede sig til to point under kurven.

I den anden ende af banen sad Hørsholm meget tæt på sydsjællænderne, der havde svært ved at komme til kvalificerede afslutninger. 79ers vandt perioden med 16-9 og kunne gå ind til kampens sidste 10 minutter med en føring på 60-51.

Begge hold startede fjerde periode i en zone, og spillet bølgede frem og tilbage, mens holdene skiftedes til at score. Frederik H. N. fra 79ers sænkede en treer til stillingen 77-64 med to minutter igen, og det lignede et nådestød, men Team FOG svarede igen med to hurtige dunks samt en giftig treer fra hjørnet. Spændingen var således tilbage i kampen igen ved stillingen 77-71 med 1.15 igen.

I et tappert forsøg på at indhente de sidste point fejlede gæsterne 79ers-spillerne. Men Atila Kovacs viste koldblodighed og ramte fire straffe i træk. Tiden løb ud og Hørsholm 79ers kunne række armene i vejret i vejret og smile over sæsonens første sejr på 86-74 (19-21, 25-21,16-9, 26-23).

For 79ers scorede Brenton Butler 20, Daniel Mortensen 16, Casper Hesseldal 13, Zarko Jukic 12,  Rasmus Stolbjerg 9, Atila Kovac 7, Frederik H. N. 7 point.

Hos Team FOG Næstved scorede Henry Wilkins 19, Alex Murphy 16, Afamefuma Quincy 15, Liam Potter 11, Enrico Tucker 9 point point.

Kampens Firestartere:

Hørsholm 79ers: Daniel Mortensen

Team Fog Næstved: Alex Murphy

Næste gang Hørsholm 79ers skal i aktion bliver den 14. oktober, når de gæster Bakken Bears i Vejlby Risskov-hallen klokken 19.00.

Vikings taber Kanal Sport kampen til Horsens IC

10.10.2013

I ugens TV-kamp fra Basketligaen på KanalSport var det Horsens, de trak det længste strå.

Hjemmeholdet havde håbet på at ligadebut til store Joe Burton ville gøre en forskel, men amerikaneren var kun på banen i korte glimt på grund af fejlproblemer. Da Burton i første halvleg spillede flere sammenhængende minutter så Aalborgensernes spil godt ud. Burton tog opmærksomhed i feltet, og det skabte plads til forrygende drives fra brandvarme Mads Kofod samt til Joey Haywood. Det blev til otte point fra Mads Kofod i perioden og Haywood supplerede med seks, da Vikings bragte sig foran 24-16 efter første periode.

I anden periode fortsatte Vikings i første omgang dominansen. Horsens blev holdt til fire point i de første fire minutter, og Haywood og Kofod fortsatte deres scoringsfest. Vikings kom på 33-20 med fem minutter igen, men Horsens var på ingen måde knækket.

På det tidspunkt sad Joe Burton på bænken med fejlproblemer, og det blev sværere for hjemmeholdet at finde plads på banen. Samtidig begyndte Horsens at finde deres skytter. Calvin Haynes og Anton Elsner ramte 3’ere og Rungby og Borovcanin ramte layups. Horsens fik momentum, men seks point fra Joey Haywood de sidste to minutter gjorde, at Vikings kunne gå til pause med en føring på 45-37.

Efter pausen kom Horsens meget aggressivt ud i begge ender. Med fysisk forsvarsspil fik de slået Aalborgs angrebsspil i stykker, og efter bare to minutter var scoren så tæt som 50-47.

De næste ti minutter bølgede kampen frem og tilbage, men i sidste minut af perioden fik Joe Burton sin fjerde fejl og måtte tilbage på bænken. Horsens begyndte nu at få overtaget.

Med otte minutter igen af kampen kom gæsterne for første gang siden det andet minut foran på en Vedran Borovcanin 3-pointer. Kampen var stadig tæt, men det var tydeligt, at Vikings løb tør for energi hen mod slutningen af kampen. Med tre minutter igen var scoren 68-72, men da Calvin Haynes ramte et par svære skud og bragte Horsens foran 69-76 begyndte det at se svært ud for hjemmeholdet.

I det sidste minut skød Haynes og Vedran Borovcanin ti straffekast og da de ramte otte blev det umuligt for Vikings, der måtte gå fra banen med et 71-84 nederlag.

Vikings coach James Vear var frustreret over anden halvleg, men kunne også finde positive sider: ”Vi spillede en fantastisk første halvleg, men i anden halvleg kom vi ud uden energi og det udnyttede Horsens. Vi er nødt til at sætte en hel kamp sammen, specielt i forsvaret. Det positive er, at vi flytter os i den rigtige retning, og at vi fortsætter med at flytte os i træningerne.

”Vikings spiller igen søndag i Næstved. Derefter er næste opgave hjemmekampen mod Værløse torsdag 24. oktober i en TV-kamp live på DK4.

Værløse BBK slår SISU med 1 point efter gyserafslutning

09.10.2013

350 tilskuere i Søndersøhallen fik al den spænding de kunne ønske sig, da Værløse trak det længste strå i en kamp, der bølgede dramatisk frem og tilbage de sidste minutter.

Pape Ba's slutter kampen stærkt af og scorer Værløses sidste 6 point. 4 på straffekast og en baseline jumper med 6 sekunder tilbage til 81-80. Inden da havde Joe Benjamin bragt Sisu foran med 1 med 18 sekunder tilbage.

SISU har kampens sidste besiddelse, nede med 1 efter en time out med 6 sekunder tilbage. Zach Moritz angrebsrebounder Mickey Dennis lange pressede 3'er, men når ikke at få send en kvalificeret afslutning af sted før end slutsignalet lyder.  

Til aftenens kamp måtte Værløse se bort fra: Peter Møller (syg), Ferrakohn Hall (brækket hånd), Tobias Tita (forstuvet fod) og Marc Fabricius (forstuvet fod). 

Kampen starter lige, men Værløses unge mandskab kommer stærkt ind i kampen i 2. periode, hvor Evan Thompson slutter halvlegen på et lay-up af til føring 45-36. 

3. periode er ofte afgørende for kampen udfald, men ikke så meget her. Værløse holder fast i føringen og Troy Brewer sætter en lang toer inden SISU lukker hullet med en 3'er til Værløse føring 66-58 inden sidste periode.

Mikael Vincents Nielsen bringer nu ene mand SISU tilbage i kampen med 9 point i streg i et 12-0 SISU run til 66-70. Værløse finder dog reserverne frem og kommer tilbage og foran 75-73. Herefter følger en hæsblæsende sekvens startet et spektakulært Troy Brewer steal og i fuld fart mod kurven efterfulgt af et ligeså spektakulært "resteal" fra Mickey Dennis. Efter et par tilfældige kontraer ender bolden hos Pape Ba, der bliver fejlet og indleder sine stærke afslutning på kampen. Det bliver også afgørende, at SISU må undvære Mikael Vincents, der fejler ud af kampen med 2 min tilbage med sin anden usportslige fejl.

Værløse BBK vinder kampen med 81-80.

Topscorer for Værløse BBK blev Troy Brewer med 25 point mens Michael Vincents Nielsen og Zach Moritz begge scorede 17 point for SISU.

Man of the match: Axel Karason, Værløse (13p, 11reb, 1a, 1bs, 2stl, 22efficency)

Storsejr til Cimbria efter rodet start

09.10.2013

Randers Cimbria vandt her til aften en storsejr over rivalerne fra Falcon.

Efter en noget rodet affære i første periode hvor holdene fulgtes ad til stillingen 9-8, så kunne Cimbria trække fra til en periodeføring på 20-13. Bl.a. med 5 points i slutningen af perioden af Adrian Casas.

Anden periode blev en mere stabil præstation fra Randers Cimbria, specielt Charlie Burgess (Man of the match) trådte i karakter og skabte mange chancer for sine medspillere og scoringerne blev godt fordelt blandt Cimbria spillerne. Falcon holdt sig dog inde i kampen med 8 points af Durell Vinson.

Ved halvlegspausen var stillingen 37-28 til Randers Cimbria.

Efter halvlegspausen startede Falcon bedst og scorede hurtigt 5 points. Men igen blev det Cimbrias Charlie Burgess der viste niveau. Han scorede 10 af sine 16 points i 3. periode. Adrian Casas havde 9 points i perioden og viste mere af det potentiale som han leverer til træning.

Inden 4. periode var stillingen 70-46 til Cimbria og Cimbria kunne roterer flere spillere ind, således at alle Cimbria spillerne fik spilletid i kampen. Sidste periode blev en mere lige affære men Cimbria vandt alligevel perioden 15-13, bl.a. med 7 points af Rasmus Søby og med en samlet score på 85-59 var det en sikker sejr over gæsterne fra hovedstaden.

Topscore for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 16 points og 6 rebounds. Adrian Casas havde 14 points og 5 rebounds. Bonell Colas 12 points og 6 rebounds. Casper Stage levered flotte 10 points og 12 rebounds. Chris Nielsen havde i kampen 9 points, 9 assists og 5 rebounds.

For Falcon havde Durell Vinson 26 points og 18 rebounds.

Man of the match: Charlie Burgess

Randers Cimbria fritstiller Nick Fox

09.10.2013

Randers Cimbria og Nick Fox er i dag blevet enige om at stoppe samarbejdet.

Nick Fox der kom til Randers Cimbria fra USA i august, har haft svært ved at få det optimale ud af sit talent hos Kronjyderne og det er med gensidig aftale, at Nick Fox derfor er fristillet pr. dags dato.

Nick Fox nåede at spille tre ligakampe for Cimbria og snittede 20,8 minutter på banen, 8 points og tre rebounds.

Randers Cimbria ønsker Nick Fox alt det bedste i fremtiden, som forlader Danmark en af de nærmeste dage for at vende hjem til USA.

Lodtrækning til pokalturneringen

07.10.2013

DBBF har her til formiddag trukket lod til 1/8-finalerne i Landspokalturneringen.

Og der kommet et par interessante opgør op af hatten, hvor flere af BL-holdene skal op imod hinanden.

Bakken Bears har hjemmebane mod vinderen af kampen Børnshøj Basket/Team Fog Næstved og SISU og Værløse BBK skal kæmpe i et rent BL-opgør hvilket også gør sig gældende i Kaninhulen hvor Svendborg Rabbits får besøg af Hørsholm 79ers.

Hele lodtrækningen ser således ud:

 

  •  BMI Blodhounds - Aalborg Vikings
  •  USG - Stevnsgade BBK
  •  Bakken Bears - Børnshøj Basket/Team FOG Næstved
  • B71 Holstebro - Haderslev Corpia
  •  Odense BK - Virum BBK
  •  SISU - Værløse BBK
  •  Aarhus BF - Falcon/Høbas
  •  Svendborg Rabbits - Hørsholm 79ers

Kampene skal være spillet senest den 25. oktober.

Bears slår Cimbria efter rodet kamp

06.10.2013

Bakken Bears vandt sæsonens tredje sejr i lige så mange kampe efter et intenst opgør imod - inden kampen - ligeledes ubesejrede Cimbria. Bears vandt 89-82 efter en rigtig god start, som gav en 15-pointføring, og en ekstremt rodet afslutning.

Bears startede fremragende og holdt sig til holdets game plan. Der blev ikke givet mange åbninger til Cimbrias guardduo Charlie Burgess og Chris Nielsen, og Bears kunne oparbejde et forspring på 21-6 efter syv minutter. Den føring viste sig kampafgørende, om end Randers strittede godt imod. Charlie Burgess kom i gang sidst i perioden, men kunne ikke forhindre en Bearsføring på 32-17 efter ti minutter.

I anden periode syntes det lidt sværere for Bears at følge taktikken. Pludselig blev Bonell Colas og Chris Nielsen, der kun havde scoret to point hver i første periode, en del af kampen. De scorede til sammen 17 point i anden periode alene, og var med til at skære Bearsføringen til 50-43 inden Andreas Jakobsen sluttede anden periode med to trepointscoringer.

Foran med 13 point ved pausen er solidt, men ikke nødvendigvis nok mod et eksplosivt hold som Randers Cimbria. Det var dog Bears der startede bedst i tredje periode, og hjemmeholdet bragte sig foran 65-47. Så gik det stærkt for Cimbria, der gik på et 14-5 run og tredje periode sluttede 74-65.

Fjerde periode blev rodet. Bears scorede de første fem point, men så tog Cimbria over, og efter et 13-2 run var afstanden mellem holdene pludselig kun fem point - 80-85. Bears kunne dog afgøre kampen fra straffekastlinien efter en bizar afslutning med en høj intensitet og flere missede helt frie lay ups. Kønt var det ikke, men med en sejr fik hjemmeholdet det de kom efter.

Topscorer for Bears var igen Brandon Penn, der scorede 22 point, mens Kenny Barker supplerede med 17 pinde. I alt fem bjørne scorede et to-ciffret antal point.

For Cimbria var der tre trusler - Bonell Colas (22 point og 17 rebounds), Chris Nielsen (21 point) og Charlie Burgess (19 point, 5 assists, 5 steals). Ingen af de øvrige randrusianere scorede mere end fire point.

Bears spiller torsdag topopgør imod Svendborg Rabbits, men Cimbrias næste opgaver er onsdag, når Falcon kommer på besøg.

Tæt kamp til sidste sekund

04.10.2013

En kamp der var tæt fra start til slut og som først blev afgjort til aller-allersidst.

Skrevet af Svante Brink Email: hictvpresse@gmail.com

1. Qtr: Horsens IC vinder tip of og første angreb fører til 2 straffekast til Horsens IC’s Niels Krog. Han sætter desværre kun det ene. Zachary Moritz sætter 2 point på signalet, i SISU’s første angreb. Jonas Zohore bloker i den ene ende og score i den anden. Horsens IC og SISU skiftes til at være foran med 1 point.

1. Qtr. slutter med 2 point forspring til Horsens IC 22-20.

2. Qtr: Vedran Borovcanin åbner scoringen i 2. Qtr. med 2 point til Horsens IC. Calvin Haynes stjæler  bolden, giver den til Jesper Serritzlew, som sætter 3 point og Horsens IC starter således 2. Qtr. med et lille 8 points run, indtil Joe Benjamin score 2 point til 28-22.

Herefter bliver 2. Qtr meget tæt og slutter 41-38.

3. Qtr: Eric Vigansky scorer de første point i 3. Qtr. Et quarter der derudover byder på tv highlights, i form af dunk fra Jonas Zohore og Calvin Haynes. Haynes viser også hans ufattelige spring kraft, da han i ring højde afviser Mikael Vincents.

3. Qtr. ender helt lige 62-62 og der er dermed nulstillet forud for 4. og sidste qtr.   

4. Qtr: Horsens IC synes at komme godt fra start, med 2 point fra anfører Frederik Rungby og 3 point fra Calvin Haynes, der bringer Horsens IC foran med 5, 67-62. En 3’er fra henholdsvis Mickey Dennis og Joe Benjamin bringer dog SISU foran. 74-75. Et points føringen skifter hele tiden, indtil der kun er omkring 7 sekunder tilbage. Her afgør Mickey Dennis kampen på straffe, til SISUs fordel.

Kampen ender således 78-81.

Kampen fungerede samtidig som indsamling til Horsens IC’s bredde afdeling og formåede via forskellige metoder, at samle over 80.000 kr sammen.

Topscorer:
Horsens IC: Vedran Borovcanin (20 point) Calvin Haynes (19 point) Frederik Rungby (9 point)

SISU: Joe Benjamin (29 point) Mickey Dennis (17 point) Mikael Vincent (13 point)

Man of the match: Joe Benjamin (29 point)

Falcon vinder første kamp i BL

04.10.2013

Falcon kom ind til aftenens kamp med en snævert nederlag fra en tur til Svendborg mens Team Fog relativt nemt havde besejret Værløse hjemme.

Team Fog bringer sig hurtigt foran 0-6, da Falcon havde svært ved at finde rytmen i starten af kampen. Falcon kommer dog tilbage ved stillingen 8-8 og holdene følges af resten af perioden som slutter med en føren til Team Fog på 16-17. Det skulle vise sig at dette var den eneste periode de vandt.

Det var de 2 engelske spillere, Liam Potter og Henry Wilkins, der markerede sig bedste for Team Fog med 6 og 4 point. For Falcon så Darell Vinson ud til at være i godt spillehumør, men alle 5 startere kom på scoringstavlen.

2. periode var også meget tæt, men Falcon vinder den alligevel med 21-19 og bringer sig dermed foran 37-36 ved pausen.

Team Fog starter igen med et 0-6 run og Falcon halser lidt efter hele periode, først i de 20. minut kommer Falcon foran på et tip-dunk fra Iffe Lundberg.

Quincy Okolie gør et godt indhop og laver 6 points, mens Darel Vinson dominere for Falcon. Han går til pause med 14 points og 9 rebounds.

Team Fog starter 3. periode med en scoring fra Morgan Sabia og bringer sig foran 37-38. Det var sidste gang Team Fog var foran. Falcon evner at holde snuden foran et Team Fog der bruger deres fordel i størrelse til at søge meget inside til Potter og Okolie, ved at drive bolden til kurven. Samtidigt bygynder Falcon at ramme mere udfra – noget Team Fog ikke får gang i. Falcon vinder perioden 21-15 og fører 58-51 inden sidste periode.

Team Fog starter endnu en gang med et 0-6 run, bl.a. på 4 for 4 fra linjen af Alex Murphy og kommer på 58-57, men så tager Falcon et 21-2 run på de næste 6 minutter og kampen er afgjort. Skud udefra fra Christian Thomsen, Aske Thorsteinsson, Alexander Bak og Alexander Andersen samt de velkendt postmoves fra Darell Vinson kendertegner dette run. Tiden løber ud og Falcon vinder 85-66.

Topscorer for Falcon: Darell Vincon med 25, Christian Thomsen med 20 samt Alexander Bak med 12 og Iffe Lindberg med 12.

Topscorer for Team Fog: Quincy Okolie med 20p, Liam Potter med 12 samt Alex Murphy og Henry Wilkes med hver 12.

Man of the match: Darell Vinson fra Falcon: 25p, 18 rebounds, 3 blocks, 2 steals og kun 1 TO.

Dansk Basketinfo - Nyt nummer på gaden

03.10.2013

For 17. gang på 3 år udkommer dansk basketinfo i dag.

Det er med stolthed at DBJO kan offentliggøre dette nummer og forsikre om, at endnu en sæson med mediedækning af dansk basketball er sikret.

Læs om dansk landshold, liga, dameliga og kørestolsbasket. Interviews, analyser og historier om kultur og sporten vi alle elsker, og offentliggørelsen af sidste sæsons bedste basketball foto.

Du finder bladet ved at klikke her.