Nyheder

Bears slår Team FOG Næstved

31.01.2014

Der stod revance i øjnene på spillerne hos Bakken Bears forud for kampen mod Næstved – der modsat lugtede blod med baggrund i to overraskende sejre over Bakken Bears og Svendborg de seneste to uger….. så scenen var sat !!!

Bakken startede flot og bragte sig foran planmæssigt – men et par lidt pudsige skridtkendelser + en usportslig fejl kostede i den anden ende, hvorved Næstved kom tilbage i kampen. Kun en buzzer-lay-up af Andreas Jacobsen betød en Bakken-føring efter 10 minutter på 21-18.

Anden periode var ”underlig” – endnu en teknisk fejl og en lidt rodet affære med en til tider lidt ”anstrengt” stemning på banen med flere frustrerede spillere i begge lejre. Quincy Okolie var højtflyvende og havde igennem hele kampen en række fantastiske blocks. Bakken Bears var svingende og manglede den nødvendig koncentration i forsvaret. Chris stemplede dog ind i angrebet og ikke mindst Andreas gjorde en forskel og scorede fornemt tre gange i træk. Men Næstved spillede med konstant, hvilket resulterede i en halvlegsstilling på 41-42.

Man må regne med, at der i pausen blev talt med store bogstaver fra coachteamet hos hjemmeholdet. Og efter nogle minutter med skiftende scoringer fik Bakken Bears endelig fat i det kloge spil anført af erfarne Søren Ege, der blandt andet fra straffelinjen var usvigelig sikker med 8 scoringer i streg. Bakken Bears pressede Team Fog Næstved højt på banen og stjal ganske mange sekunder i opspillet – og efter 3. periode førte BB med 67-58.

I 4. periode er det fortsat lidt med op- og nedture (egentlig for begge teams) – og samtidig  fortsatte Quincy Okolie med at dominere under kurv (med intet mindre end 8 blocks i kampen). Desuden havde han på det helt rigtige tidspunkt et monster-dunk – og sidst i perioden ville også Nicolaj Iversen vise, at han trods de nu 34 år, stadig mestrer et dunk i hovedet på modstanderne. Til sidst rinder tiden ud og en periodevis lidt ond kamp finder sin helt rigtige vinder. Bakken Bears slutter kampen som vinder med cifrene 77-68.

Til trods for, at hverken Thomas Lærke og Brandon Penn er nævnt i referatet – ja så bidrog de bestemt også til sejren med henholdsvis 15 og 12 point. For udeholdet var det Aljosa Ceranic og Liam Potter, der var bedst scorende – begge med 14 point.

Næste hjemmekamp er nu på mandag den 3. februar, hvor Bakken Bears møder Falcon kl. 19.00 i Vejlby Risskov Hallen

Horsens IC vinder overraskende efter comeback i fjerde periode

30.01.2014

Både Randers Cimbria og Horsens IC havde inden dagens kamp kun lidt et enkelt nederlag i deres seneste fem kampe. Dog sætter Randers’ placering som nummer et i ligaen alligevel dem i favoritsædet inden aftenens kamp. Modstanderen var ligaens nummer fire, Horsens IC.

Sidste gang de to hold mødte hinanden, blev kampen uhyggelig tæt, og Randers Cimbria trak en udebanesejr hjem på 82-83.

Derfor var der lagt op til en yderst spændende og velspillet basketballkamp. I de tre første perioder lignede det en sikker Randers-sejr, men fjerde periode ændrede alt. Med meget hjælp fra de medrejsende, gul-klædte fans lavede Horsens et comeback, der resulterede i en overraskende sejr på 86-90.

Selvom de var hjulpet godt på vej af deres medrejsende fans, kunne Horsens IC ikke hamle op med Randers Cimbria i første periode.

Randers startede med at erobre bolden, hvorefter Charlie Burgess kunne score kampens første 3 point. Derefter var det hjemmebanedebutanten Troy Gottselig der kunne lægge bolden i kurven. Derefter var der nogle urolige minutter fra begge hold, dog blev Randers ved med at dominere, og de kunne gå fra banen med en føring på 26 – 16. Både Troy Gottselig og Charlie Burgess scorede 9 point i første periode, og var dermed hovedårsagen til Randers’ 10-måls føring. 

Horsens åbnede anden periode med en scoring, hvorefter Charlie Burgess endnu en gang scorede 3 point. Derefter lavede begge hold fejl, men Horsens brød den uheldige stime med en scoring til 29-22. Så begyndte tingene at gå Horsens vej, og grundet en del Randers fejl kunne de score til 33-31. Bonell Colas dækker godt op og stjæler bolden, hvorefter han selv dunker den i kurven. Casper Stage scorer også, men Horsens svarer hurtigt igen med en scoring til stillingen 37-36.

Dette får Randers Cimbria til at tage en time-out, som skulle vise sig at gøre underværker. Randers Cimbria scorede efterfølgende syv point i streg, og Chris scorede til 44-36. Så var det Horsens’ tur til at tage en time-out, den blev dog langt fra lige så effektiv, og stillingen ved pausen var 50-40. Igen i anden periode var Charlie Burgess topscorer med 8 point i perioden. 

I starten af tredje periode slog Troy Gottselig for alvor sit navn fast, med et par hurtige scoringer. Begge hold laver stadig dumme fejl, dog formåede Randers stadig at holde niveauet langt det meste af tiden, og derfor kunne de langsomt udvide deres føring. Den hidtil største Randersføring var ved stillingen 73-49. Horsens hentede dog en smule ind, og spillerne kunne gå fra banen med stillingen 77-58. Selvom Frederik Rungby og Jonas Zohore fra Horsens begge nåede op på 14 point i alt i løbet af tredje periode, må de se sig overtrumfet af Troy Gottselig og Charlie Burgess som nåede op på henholdsvis 17 og 24 point i løbet af perioden. Chris Nielsen brillerede også i tredje periode med 13 point, og 16 point i alt. 

I fjerde periode gik det langsomt ned af bakke for hjemmeholdet. Efterhånden som Horsens kom tættere og tættere på, begyndte Randers at lave flere og flere fejl, og dette resulterede i, at det der før havde lignet en sikker sejr, nu lige pludselig ikke engang lignede en sejr. Horsens kunne med cirka 3 minutter tilbage udligne til stillingen 81-81. Derefter gik absolut ingenting Randers’ vej, bolden ville bare ikke i kurven, og Horsens bragte sig foran 81-86. Derefter reducerede Chris Nielsen til 83-86, men med endnu en Horsens scoring så det meget svært ud for hjemmeholdet. Charlie Burgess scorede 2 point, og der er endnu en gang time-out.

Stillingen var 86-88, og der resterede 52 sekunder af kampen. Efter timeouten sender Chris Nielsen bolden af sted mod kurven, men bolden rammer ikke i, og Horsens sikrer sig en sejr på 86-90. 

Randers taber udelukkende kampen i fjerde periode. En ellers forholdsvis velspillet kamp, blev ødelagt af en periode, hvor Randers kun formåede at score 9 point, hvilket jo på ingen måder er tilfredsstillende. 

Topscorere: 
Randers Cimbria: Charlie Burgess 27 Chris Nielsen 22 og Troy Gottselig 17 point. 

Horsens IC: Jonas Zohore, 21 point, Skyler Bowlin 18, Frederik Rungby og Keane Thomann hver 14 point. 

All Star 2014 - De sidste 3 spillere til Vest-holdet er på plads

29.01.2014

De 2 coahces for Vest-holdet ved All Star 2014 har nu sat navne på de sidste 3 spillere på deres hold.

Tidligere på ugen blev de først 9 spillere udtaget og da der var indløbet afbud fra de udtagne Bakken Bears spillere, måtte de 2 coachen lige i tænkeboksen inden de kunne beslutte sig.

Det har de gjort nu og de sidste 3 spillere til Vest-Holdet blev:

 

 • Frederik Rungby, Horsen IC
 • Mads K. Rasmussen, Aalborg Vikings
 • Troy Gottselig, Randes Cimbria

Du kan se hele Vest-holdet ved at klikke her.

Har du ikke allerede købt din billet til kampen kan du nå det endnu. For bare kr. 50,- se de bedste basketball spillere i DK i aktion.

Udover en hæsblæsende kamp mellem Øst og Vest holdet vil man kunne opleve både 3-points og dunkekonkurrence. 

Før kampen er der indledende runder og i pausen i All Star kampen afgøres det hele.

For at købe din billet skal du klikke her.

Team FOG Næstved fortsætter det gode spil

28.01.2014

For bare et par uger siden var Team Fog Næstveds spille ikke noget man råbte hurra for, men efter trænerskiftet har Bogdan Karaicic virkeligt sat skik på holdet.

Det fik næsten 900 tilskuer at se i mandagens kamp mod pokalvinderne fra Svendborg Rabbits.

1. periode 20 – 15: Svendborg startede perioden i et meget højt tempo, men det lykkedes for Team Fog Næstved at følge med – ja det lykkedes endda for Team Fog Næstved at bringe sig foran med 10 point efter et par meget gode minutter.

Team Fog Næstved spillede forrygende, men så var det som om, at Svendborg fattede alvoren  og fik halet ind på Team Fog Næstveds føring.

2. periode 46 – 23: Team Fog Næstved havde en nervøs start på perioden, men det fik holdet hurtigt rystet af sig og efter forrygende spil udbyggede Team Fog Næstved føringen til 46 – 23 ved periodens slutning. Det var næsten for godt til at være sandt, men Team Fog Næstved kunne det hele – godt anført af Mathias Bak Christensen (14 point i kampen), som spillede en rigtig god kamp.

3. periode 65 – 47: Det må have været med bange anelser, at Team Fog Næstved så frem til de 2 sidste perioder set i lyset af Svendborgs 2. halvleg i pokalfinalen mod Bakken Bears.

Og det startede da heller ikke optimalt for Team Fog Næstved, som tog hasarderede chancer og smed flere bolde væk.

Tempoet var skruet op fra Svendborgs side. Men det lykkedes for Team Fog Næstved at holde stand, så føringen stort set forblev intakt.

4. periode 85 -70: Svendborg startede perioden med et gevaldigt pres, som betød, at Team Fog Næstveds føring skrumpede.

Men Team Fog Næstved holdt stand, selv om man også i denne periode sad med hjertet oppe i halsen. Så en overraskende, men fortjent sejr til Team Fog Næstved på 85-70 (20-15, 26-8, 19-22, 20-25).

Topscorer i kampen blev for Team FOG Næstved Morrgan Sabia med 18 point. For Svendborg Rabbits scorede Jonell Smith 25 point.

All Star 2014 - Vest-holdet næsten på plads

27.01.2014

Efter at Øst-holdet til All Star 2014 blev præsenteret tidligere på ugen er turen nu kommet til Vest-holdet.

Vest-holdet (bestående af klubberne, Horsens IC, Aalborg Vikings, Svendborg Rabbits, Randers Cimbria og Bakken Bears) har nu 9 af sine 12 spillere klar, til begivenheden der finder sted den 8. februar i Svendborg Idrætscenter 


7 spillere er valgt gennem den afstemning der var her på siden i december/januar og de sidste 5 spillere er udtaget/bliver udtaget af holdets 2 coaches, Morten V. Hansen, Randers Cimbria og Craig Pedersen, Svendborg Rabbits.

De 9 spillere der foreløbigt er udtaget til Vest-holdet er:

 • Joey Haywood, Aalborg Vikings
 • Skyler Bowlin, Horsens IC
 • Chris Nielsen, Randers Cimbria
 • Johnell Smith, Svendborg Rabbits
 • Vedran Borovcanin, Horsens IC
 • Charlie Burgees, Randers Cimbria
 • Will Paul, Svendborg Rabbits
 • Bonell Colas, Randers Cimbria
 • Joe Burton, Aalborg Vikings

De sidste 3 spillere til Vest-holdet vil blive offentliggjort snarest.

På grund af Bakken Bears deltagelse i Euro-Cup og et meget sammenpresset kampprogram i foråret har BL godkendt at der ikke deltager spillere fra Bakken Bears.

Klik her for at se fotos af hele Vest-holdet. Og klik her for at se hele Øst-holdet.

Har du ikke allerede købt din billet til kampen kan du nå det endnu. For bare kr. 50,- se de bedste basketball spillere i DK i aktion.

Udover en hæsblæsende kamp mellem Øst og Vest holdet vil man kunne opleve både 3-points og dunkekonkurrence. 

Før kampen er der indledende runder og i pausen i All Star kampen afgøres det hele.

For at købe din billet skal du klikke her

Horsens IC vandt point orgie

26.01.2014

I en kamp hvor der i første halvleg ikke var fokus på forsvaret vandt HIC i dag med 103-89 over Værløse BBK.

Der var blafren i netmaskerne fra kampens start. Aksel Karason ramte to treere i Værløses to første angreb, mens Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin ramte treere for HIC.

Dette var begyndelsen til et usædvanligt scoringrigt quarter. Efter der første ti minutter førte Værløse med 35-30 og havde ramt ikke mindre end 7 treere. Dette skyldes flot og effektiv spil fra Værløse, men også sløset forsvar fra HIC.

Bedste mand for HIC var Vedran Borovcanin der scorede 16 pointi perioden. For Værløse havde David Knudsen 13 point.

I anden periode kom der lidt mere styr på forsvarsspillet fra begge sider. Det var dog det meste af tiden med Værløse i førersædet, og især Peter Møller viste høj klasse.

For HIC trådte Skyler Bowlin i karakter og scorede 9 point i perioden. Ved pausen var stillingen helt lige 56-56. Værløse havde skudt imponerende 10 for 15 fra treeren i første halvleg.

I anden halvleg kom HIC med stor energi. Værløse modstod dog presset, hvor Peter Møller igen storspillede. Aksel Karason fortsatte med at ramme udefra og kampen var helt lige. Vedran Borovcanin var nærmest en enmandshær for HIC og scorede 13 ud af 21 point i perioden.

I fjerde periode trykkede HIC lidt hårdere på speederen og flere gange var Værløse ved at knække, da de var nede med 10 point, men de kæmpede sig tilbage, og først med ca. 3 minutter igen var kampen afgjort.

Horsens IC vinder til slut med 103-89 (30-35, 26-21, 21-17, 26-16).

Der skal lyde stor ros til det unge Værløse mandskab, hvor Peter Møller og David Knudsen spillede fremragende. For HIC var den helt store profil Vedran Borovcanin der scorede efter behag, men også Skyler Bowlin spillede godt. Emmanuel Mbe fik sin debut, og på de 7 minutter han spillede tog han 2 angrebsrebounds og viste sit potentiale i forsvaret. 

Næste kamp for HIC er på torsdag, hvor topholdet Randers Cimbria venter. 

Topscorer HIC: Vedran Borovcanin 33,
Topscorrer Værløse BBB: Peter Møller 28

Hørsholm bukkede under for bjørnene

26.01.2014

Det blev til et nederlag på 71-85 (23-28, 12-15, 20-22, 16-20) til 79ers herrer, da de lørdag eftermiddag havde besøg af en flok sejrshungrende bjørne fra Bakken Bears.

Til dagens kamp kunne 79ers præsentere en ny spiller i holdopstillingen, idet amerikanske Demetrius Philips havde fået sin spilletilladelse. Med Philips spilleklar kunne Hørsholm mønstre lidt mere størrelse under kurven, og det var der brug i kampen mod de store bjørne.

Bears kom ind til kampen med fem friske nederlag i bagagen, og fra kampens start kunne man se, at Århusianerne havde noget de skulle bevise. Gæsterne kom generelt lidt lettere til scoringerne og efter tre minutter var de foran 4-12. 79ers kæmpede dog bravt, og begyndte efterhånden at ramme på deres skud, hvilket betød, at stillingen efter de første 10 minutter var 23-28 til Bears.

Efter en pointfyldt første periode, blev andet quarter en lavtscorende affære. Bears kom bedst fra start med først et dunk af Brandon Penn og dernæst et af Okolie Quincy.

79ers kom til mange scoringschancer, men procenterne var ikke lige på værternes side. Et zoneforsvar i slutningen af perioden bragte Hørsholm fra 28-38 til 35-40. Gæsternes helt store pointsluger, Brandon Penn, sluttede dog perioden af med en giftig trepointscoring til halvlegsstillingen 35-43.  

Efter pausen var det atter med bjørnebanden i førersædet, og de kunne efter godt fem minutters spil bringe sig foran 41-56. Det lignede et afgørende nådestød, men Hørsholms Atila Kovac havde andre planer. Med to treere i træk samt et lay up bragte han lidt håb tilbage på Hørsholmbænken. Håbet smittede af på de godt 300 tilskuere, der kvitterede med høje bifald og livlige tilråb. Bakken lod sig dog ikke påvirke, og holdt fast i en føring på 55-65 ved indgangen til fjerde periode.

Det lykkedes aldrig 79ers at komme tættere på end 10 point, og da hjemmeholdet samtidig måtte se Brenton Butler humpe fra banen efter en voldsom usportslig fejl begået af gæsternes Nicolai Iversen, kunne Bakken Bears hive en sikker sejr hjem på 71-85.

Trods nederlaget var der flere lyspunkter at spore på 79ers-holdet. Især unge Anders Schou spillede en næsten fejlfri kamp, og tilsat en godt skydende Atila Kovac samt en hæderlig debut til Demetrius Philips ligner Hørsholm stadig et hold, der kan blande sig i kampen om slutspilspladserne i den bedre halvdel.

For 79ers scorede Atila Kovac 19, Zarko Jukic 14, Anders Schou 11, Demetrius Philips 10, Brenton Butler 9, Daniel Mortensen 5, Frederik Hougaard 3 point.

Hos gæsterne fra Bakken Bears scorede Brandon Penn 27, Nicolai Iversen 20, Kenneth Barker 15, Chris Christoffersen 7, Thomas Lærke 6, Okolie Quincy 4, Mortens Sahlertz 2, Christian Lindbergh 2 og Sebastian Aaris 2 point.

Kampens to Firestartere blev Atila kovac fra Hørsholm 79ers og Brandon Penn fra Bakken Bears.

Ligaens førerhold slår Aalborg Vikings i sidste minut

26.01.2014

 Med et minut var Aalborg Vikings i gang med at fuldføre den anden sensation på 10 dage.

I forrige uge slog Aalborg Basketligaens daværende førerhold Svendborg Rabbits på udebane, og lørdag var det nye førerhold Randers Cimbria ved at lide nederlag i Aalborg.

Med 57 sekunder igen af kampen bragte Vikings sig foran 93-91, og fik bolden igen efter en usportslig fejl til Randers. Med alle chancer for at lukke kampen, fik Vikings imidlertid smidt bolden væk, og efter et flot gennemspillet angreb fik Randers' Mike Nielsen sat tre point i kurven med 24 sekunder igen.

Vikings gik så efter et skud til ligaens topscorer Joey Haywood, men en dum misforståelse førte til endnu en turnover. Haywood stod med bolden i mere end fem sekunder, mens han lod tiden tælle ned, hvilket er ulovligt, og Randers fik bolden igen. Haywood forklarede efter kampen, at i Nordamerika tæller dommeren med hænderne foran kroppen, mens det ikke er tilfældet i Europa.

Vikings fejlede nu Chris Nielsen, der fra straffelinjen bragte Randers foran 93-96. Vikings tog en timeout, og på indspillet forsøger man at finde Joey Haywood. Haywood ramler sammen med Randers' Chris Nielsen, som falder, og får revet Haywood med ned. I faldet mister Haywood bolden, og Randers får den igen.

Igen fejler Vikings, og da Chris Nielsen rammer et af to straffekast er kampen lukket, og Randers Cimbria slipper afsted med en sejr på 93-97 (30-31, 20-25, 20-21, 22-21).

For Vikings scorede Joey Haywood 27 point mens Bonell Colas satte 30 point på tavlen for gæsterne.

All Star 2014 - Øst-holdet er på plads

24.01.2014

Lørdag den 8. februar afvikles årets All Star kamp i Svendborg Idrætscenter.

Øst-holdet (bestående af klubberne, SISU, Værløse BBK, Hørsholm 79ers, Team FOG Næstved og Falcon) har nu sit hold klar.

7 spillere er valgt gennem den afstemning der var her på siden i december/januar og de sidste 5 spillere er udtaget af holdets 2 coaches, Nemanja Jovanovic (Hørsholm 79ers) og Bogdan Karaicic (Team FOG Næstved). 

De 12 spillere der skal tage sejren med hjem til Øst er:

 • Frederik H. Nielsen, Hørsholm 79ers
 • Gabriel Iffe Lundberg, Falcon
 • Mickey Dennis, SISU
 • Brenton Butler, Hørsholm 79ers
 • Peter Møller, Værløse BBK
 • Mikael Vincents Nielsen, SISU
 • Jordan Clarke, Værløse BBK
 • Joe Benjamin, SISU
 • Morgan Sabia, Team FOG Næstved
 • Zarko Jukic, Hørsholm 79ers
 • Alexander Bak, Falcon 
 • Liam Potter, Team FOG Næstved

Klik her for at se fotos af hele Øst-holdet.

Har du ikke allerede købt din billet til kampen kan du nå det endnu. For bare kr. 50,- se de bedste basketball spillere i DK i aktion.

Udover en hæsblæsende kamp mellem Øst og Vest holdet vil man kunne opleve både 3-points og dunkekonkurrence. 

Før kampen er der indledende runder og i pausen i All Star kampen afgøres det hele.

For at købe din billet skal du klikke her

Cimbrias protest afvist

22.01.2014

I forbindelse med kampen den 12. januar i Kildeskovshallen mellem SISU og Randers Cimbria nedlagde Cimbria protest over en fejlagtig rettelse af en scoring i 1. minut i omkampen.

SISU havde scoret en 3-pointer som blev noteret som en 2-point scoring. Dette blev senere i omkampen rettet og Cimbria valgte herefter at nedlægge protest.

DBBF`s Disciplinærudvalg har nu behandlet protesten og har afvist denne, således at kampens resultat på 106-103 til SISU står ved magt.

Du kan læse hele afgørelsen her.