Nyheder

Falcon vinder lokalopgør

13.10.2013

Både Værløse og Falcon har for nyligt sagt farvel til en profil under kurven. Værløse måtte til denne kamp også undvære Peter Møller.

Første periode er meget lige og ender 16-14 til Falcon. Dommere lægger en linje, der tillader meget under kurven og der er mange dueller mellem den tidligere Falcon spiller Pape Ba og Darell Vinson, som begge scorer 4 points. Alexander Bak har også flere gode aktioner og scorer 6 points.

Periodens højdepunkt var et alley-oop dunk af Darell Vinson ud fra en aflevering der er en del bagved ham da han sætter af, men bolden kom dog ned i kurven og tilskuerne op af bænkene i Büllen.

Fra starten af anden periode og resten af kampen er Falcon foran. Falcon vinder perioden 25-15 og er derfor foran med 41-29 ved pausen. Falcon er i stand til at presse tempoet up og Darell er god til at finde de frie skytter. Både Alexander Bak og Iffe Lundberg scorer 8 points i denne periode – med en del af disse i transition.

I tredje periode prøver Værløse en del zone forsvar, men alligevel kommer Falcon 2 gange op med 19 points. Værløse slutter af med et 0-7 run og får forskellen ned på 12 points igen ved 59-47. Christian Thomsen er mest scorende med 9 point i perioden.

Selvom Værløse hele perioden kæmper for at hente falcons forspring, bliver det ikke rigtigt spændende. Falcon er oppe med 76-56 med 2½ minut tilbage. Søren Formann og Axel Karason er de mest aktive for Værløse med 7 og 9 points, mens Iffe Lundberg via linjen scorer 11 points i perioden. Ligesom i den tidligere slutter kampen med en buzzer beater fra Værløse da Axel Karason reducerer til 88-75 på hornet.

Topscorere for Falcon: Christian Thomsen med 27, Iffe Lundberg med 26 og Alexander Bak 20 points. Jonas Bro havde 7 assists, Darell Vinson 13 og Christian Thomsen 10 rebounds.

Topscorere for Værløse: Axel Karason og Evan Thomson begge med 13 samt Pape Ba med 12 point. Søren Foreman havde 5 assists og Pape Ba havde 10 rebounds.

Man of the match: Christian Thomsen med 27 points, 10 rebounds samt 62% på gulvet og 83% fra straffelinjen.

SISU profil ude med karantæne

11.10.2013

Når SISU på søndag i Kildeskovshallen får besøg af Svendborg Rabbits bliver det uden en af holdets helt store profiler, Michael Vincents Nielsen.

I onsdagens kamp mod Værløse BBK fik Michael 2 usportslige fejl og dette resulteret i 1 spille dags karantæne.

Duracelbatterierne brændte ud

11.10.2013

Bjørnebanden viste, at de er ved at være klar til deres EuroChallenge eventyr for Bears var, da det gjalt i kampens sidste 1/3-del, klart stærkere end værterne fra Svendborg.

Kaninerne så ellers rigtig gode ud i 1. halvleg men faldt helt sammen efter 6 minutter af 3. periode, hvor bjørnene slog hårdt og fortjent vandt kampen med 22, 77-99, efter perioderne 18-18, 30-24, 10-23 og 19-23.

Johnell Smith havde glædet sig til opgøret som alle andre kaniner og han lagde ud med kampens første to points. Bjørnen slog igen inden Will Paul viste, at han trods alt, kan ramme kurven med 7 points og anfører Claus Magaard med to trepointsscoringer. Det så ud som om Svendborg var meget sårbare når Johnell Smith ikke, pga. stærkt forsvar fra Bakken Bears, kunne finde medspillerne når han gik for dybt i banen. Det blev til mange turnovers, især i kampens start.

Bakken Bears kom en smule lettere til deres points selv om 1. periode ender lige.

Bakken Bears lagde kraftigt fra land straks fra 2. periodes start med et run på 0-9 og var pludslig foran med 8, kun afbrudt af to points fra Kristoffer Gertz. Det var forfærdelige 4 minutter fra kaninerne og cheftræner Craig Pedersen reagerede straks med en time-out. Det hjalp med justeringerne og kaninerne kom godt ud fra den lille pause med et run på 15-2 og så var det Rabbits der var foran. Bjørnene fik reduceret og samtidig røg både Will Paul og Mads Bloch ind i deres hhv. 2. og 3. fejl.

Will Paul blev bænket og Svendborgs smalle trup skulle vise, at de trods alt kunne hamle op med Danmarksmestrene.

Det gik faktisk fornuftigt med 4 trepointsscoringer fra dels Damian Ocana og fra Niels Degn Andersen men bjørnen var lagt fra slået. Især viste Brandon Penn og Kenny Barker at de er fuldgode erstatninger og enormt værdifulde ligesom Chris Christoffersen brugte sine mange kræfter fornuftigt under kurven. Pausestilling 48-42.

Sidste halvdel af 3. periode og første halvdel af 4 afgjorde derefter kampen. Kaninerne var totalt forstenede og var helt holdt op med at spille forsvar ligesom angrebsspillet overhovedet ikke fungerede. Will Paul der havde været bænket i lang tid pga. fejlproblemer kom igen på banen men var fuldstændig væk i både forsvar og angreb og hans stats fra trepointsland viste 1 for 9 ligesom forsvarsarbejdet heller ikke fungerede. Det gjorde det såmænd heller ikke for resten af holdet og det betød, at bjørnene løb hen over kaninerne.

10 points fra Svendborg i 3. periode og 3 trepointsscoringer fra Bakken Bears i træk knækkede kampen. Bakken Bears gik fra 56-49 til 58-65 på 4 minutter i 3. og fra 58-65 til 60-82 på 4 minutter i 4.

Kampen var afgjort længe før tid og Svendborg sendte det yderste af bænken på banen. Bakken Bears vandt fortjent kampen og sårbarheden hos kaninerne blev udstillet. 

Svendborg Rabbits spiller igen på søndag, hvor modstanderen hedder Sisu i Gentofte. Bakken Bears møder 79'ers mandag hjemme i Århus.

For Svendborg Rabbits scorede Johnell Smith i dag 15 og havde 6 rebounds og 8 assists, Damian Ocana scorede 13, 12 til Claus Magaard, 11 til Kristoffer Gertz.

For Bakken Bears blev topscoren Brandon Penn med 22, 18 til Kenny Barker, 16 til Big Chris, Andreas Jakobsen 14 og 13 til Nicolai Iversen.

79ers besejrer Team FOG Næstved

10.10.2013

I en festlig kulisse med godt 325 tilskuere lykkedes det onsdag aften Hørsholm 79ers at vinde med 86-74 over Team FOG Næstved i Fire Arena.

Begge mandskaber havde taget en flok vilde og trommespillende fans med, og fra hver sin ende af hallen var de medvirkende til at skabe en intens og festlig stemning i Fire Arena.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, hvor begge hold lagde et hårdt pres i forsvaret samtidig med, at der var fuld fart på angrebet. Gæsterne fra Team FOG Næstved kom bedst ud af perioden med en føring på 19-21.

I andet quarter fik 79ers sat sig lidt mere på kampen, og især Brenton Butler viste storspil. Unge Daniel Mortensen fra 79ers leverede også flot spil og viste prøver på sit store talent. I perioden fik gæsternes store center Liam Potter sin tredje fejl, hvilket gav ham en del minutter på bænken.

Ved indgangen til tredje periode førte 79ers 44-42, og der var lagt op til en spændende anden halvleg.

Team FOG kom ud i en zone, og det gav 79ers lidt problemer de første par angreb indtil de unge drenge viste vejen. Først sænkede Daniel Mortensen en treer, hvorefter Rasmus Stolbjerg kæmpede sig til to point under kurven.

I den anden ende af banen sad Hørsholm meget tæt på sydsjællænderne, der havde svært ved at komme til kvalificerede afslutninger. 79ers vandt perioden med 16-9 og kunne gå ind til kampens sidste 10 minutter med en føring på 60-51.

Begge hold startede fjerde periode i en zone, og spillet bølgede frem og tilbage, mens holdene skiftedes til at score. Frederik H. N. fra 79ers sænkede en treer til stillingen 77-64 med to minutter igen, og det lignede et nådestød, men Team FOG svarede igen med to hurtige dunks samt en giftig treer fra hjørnet. Spændingen var således tilbage i kampen igen ved stillingen 77-71 med 1.15 igen.

I et tappert forsøg på at indhente de sidste point fejlede gæsterne 79ers-spillerne. Men Atila Kovacs viste koldblodighed og ramte fire straffe i træk. Tiden løb ud og Hørsholm 79ers kunne række armene i vejret i vejret og smile over sæsonens første sejr på 86-74 (19-21, 25-21,16-9, 26-23).

For 79ers scorede Brenton Butler 20, Daniel Mortensen 16, Casper Hesseldal 13, Zarko Jukic 12,  Rasmus Stolbjerg 9, Atila Kovac 7, Frederik H. N. 7 point.

Hos Team FOG Næstved scorede Henry Wilkins 19, Alex Murphy 16, Afamefuma Quincy 15, Liam Potter 11, Enrico Tucker 9 point point.

Kampens Firestartere:

Hørsholm 79ers: Daniel Mortensen

Team Fog Næstved: Alex Murphy

Næste gang Hørsholm 79ers skal i aktion bliver den 14. oktober, når de gæster Bakken Bears i Vejlby Risskov-hallen klokken 19.00.

Vikings taber Kanal Sport kampen til Horsens IC

10.10.2013

I ugens TV-kamp fra Basketligaen på KanalSport var det Horsens, de trak det længste strå.

Hjemmeholdet havde håbet på at ligadebut til store Joe Burton ville gøre en forskel, men amerikaneren var kun på banen i korte glimt på grund af fejlproblemer. Da Burton i første halvleg spillede flere sammenhængende minutter så Aalborgensernes spil godt ud. Burton tog opmærksomhed i feltet, og det skabte plads til forrygende drives fra brandvarme Mads Kofod samt til Joey Haywood. Det blev til otte point fra Mads Kofod i perioden og Haywood supplerede med seks, da Vikings bragte sig foran 24-16 efter første periode.

I anden periode fortsatte Vikings i første omgang dominansen. Horsens blev holdt til fire point i de første fire minutter, og Haywood og Kofod fortsatte deres scoringsfest. Vikings kom på 33-20 med fem minutter igen, men Horsens var på ingen måde knækket.

På det tidspunkt sad Joe Burton på bænken med fejlproblemer, og det blev sværere for hjemmeholdet at finde plads på banen. Samtidig begyndte Horsens at finde deres skytter. Calvin Haynes og Anton Elsner ramte 3’ere og Rungby og Borovcanin ramte layups. Horsens fik momentum, men seks point fra Joey Haywood de sidste to minutter gjorde, at Vikings kunne gå til pause med en føring på 45-37.

Efter pausen kom Horsens meget aggressivt ud i begge ender. Med fysisk forsvarsspil fik de slået Aalborgs angrebsspil i stykker, og efter bare to minutter var scoren så tæt som 50-47.

De næste ti minutter bølgede kampen frem og tilbage, men i sidste minut af perioden fik Joe Burton sin fjerde fejl og måtte tilbage på bænken. Horsens begyndte nu at få overtaget.

Med otte minutter igen af kampen kom gæsterne for første gang siden det andet minut foran på en Vedran Borovcanin 3-pointer. Kampen var stadig tæt, men det var tydeligt, at Vikings løb tør for energi hen mod slutningen af kampen. Med tre minutter igen var scoren 68-72, men da Calvin Haynes ramte et par svære skud og bragte Horsens foran 69-76 begyndte det at se svært ud for hjemmeholdet.

I det sidste minut skød Haynes og Vedran Borovcanin ti straffekast og da de ramte otte blev det umuligt for Vikings, der måtte gå fra banen med et 71-84 nederlag.

Vikings coach James Vear var frustreret over anden halvleg, men kunne også finde positive sider: ”Vi spillede en fantastisk første halvleg, men i anden halvleg kom vi ud uden energi og det udnyttede Horsens. Vi er nødt til at sætte en hel kamp sammen, specielt i forsvaret. Det positive er, at vi flytter os i den rigtige retning, og at vi fortsætter med at flytte os i træningerne.

”Vikings spiller igen søndag i Næstved. Derefter er næste opgave hjemmekampen mod Værløse torsdag 24. oktober i en TV-kamp live på DK4.

Værløse BBK slår SISU med 1 point efter gyserafslutning

09.10.2013

350 tilskuere i Søndersøhallen fik al den spænding de kunne ønske sig, da Værløse trak det længste strå i en kamp, der bølgede dramatisk frem og tilbage de sidste minutter.

Pape Ba's slutter kampen stærkt af og scorer Værløses sidste 6 point. 4 på straffekast og en baseline jumper med 6 sekunder tilbage til 81-80. Inden da havde Joe Benjamin bragt Sisu foran med 1 med 18 sekunder tilbage.

SISU har kampens sidste besiddelse, nede med 1 efter en time out med 6 sekunder tilbage. Zach Moritz angrebsrebounder Mickey Dennis lange pressede 3'er, men når ikke at få send en kvalificeret afslutning af sted før end slutsignalet lyder.  

Til aftenens kamp måtte Værløse se bort fra: Peter Møller (syg), Ferrakohn Hall (brækket hånd), Tobias Tita (forstuvet fod) og Marc Fabricius (forstuvet fod). 

Kampen starter lige, men Værløses unge mandskab kommer stærkt ind i kampen i 2. periode, hvor Evan Thompson slutter halvlegen på et lay-up af til føring 45-36. 

3. periode er ofte afgørende for kampen udfald, men ikke så meget her. Værløse holder fast i føringen og Troy Brewer sætter en lang toer inden SISU lukker hullet med en 3'er til Værløse føring 66-58 inden sidste periode.

Mikael Vincents Nielsen bringer nu ene mand SISU tilbage i kampen med 9 point i streg i et 12-0 SISU run til 66-70. Værløse finder dog reserverne frem og kommer tilbage og foran 75-73. Herefter følger en hæsblæsende sekvens startet et spektakulært Troy Brewer steal og i fuld fart mod kurven efterfulgt af et ligeså spektakulært "resteal" fra Mickey Dennis. Efter et par tilfældige kontraer ender bolden hos Pape Ba, der bliver fejlet og indleder sine stærke afslutning på kampen. Det bliver også afgørende, at SISU må undvære Mikael Vincents, der fejler ud af kampen med 2 min tilbage med sin anden usportslige fejl.

Værløse BBK vinder kampen med 81-80.

Topscorer for Værløse BBK blev Troy Brewer med 25 point mens Michael Vincents Nielsen og Zach Moritz begge scorede 17 point for SISU.

Man of the match: Axel Karason, Værløse (13p, 11reb, 1a, 1bs, 2stl, 22efficency)

Storsejr til Cimbria efter rodet start

09.10.2013

Randers Cimbria vandt her til aften en storsejr over rivalerne fra Falcon.

Efter en noget rodet affære i første periode hvor holdene fulgtes ad til stillingen 9-8, så kunne Cimbria trække fra til en periodeføring på 20-13. Bl.a. med 5 points i slutningen af perioden af Adrian Casas.

Anden periode blev en mere stabil præstation fra Randers Cimbria, specielt Charlie Burgess (Man of the match) trådte i karakter og skabte mange chancer for sine medspillere og scoringerne blev godt fordelt blandt Cimbria spillerne. Falcon holdt sig dog inde i kampen med 8 points af Durell Vinson.

Ved halvlegspausen var stillingen 37-28 til Randers Cimbria.

Efter halvlegspausen startede Falcon bedst og scorede hurtigt 5 points. Men igen blev det Cimbrias Charlie Burgess der viste niveau. Han scorede 10 af sine 16 points i 3. periode. Adrian Casas havde 9 points i perioden og viste mere af det potentiale som han leverer til træning.

Inden 4. periode var stillingen 70-46 til Cimbria og Cimbria kunne roterer flere spillere ind, således at alle Cimbria spillerne fik spilletid i kampen. Sidste periode blev en mere lige affære men Cimbria vandt alligevel perioden 15-13, bl.a. med 7 points af Rasmus Søby og med en samlet score på 85-59 var det en sikker sejr over gæsterne fra hovedstaden.

Topscore for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 16 points og 6 rebounds. Adrian Casas havde 14 points og 5 rebounds. Bonell Colas 12 points og 6 rebounds. Casper Stage levered flotte 10 points og 12 rebounds. Chris Nielsen havde i kampen 9 points, 9 assists og 5 rebounds.

For Falcon havde Durell Vinson 26 points og 18 rebounds.

Man of the match: Charlie Burgess

Randers Cimbria fritstiller Nick Fox

09.10.2013

Randers Cimbria og Nick Fox er i dag blevet enige om at stoppe samarbejdet.

Nick Fox der kom til Randers Cimbria fra USA i august, har haft svært ved at få det optimale ud af sit talent hos Kronjyderne og det er med gensidig aftale, at Nick Fox derfor er fristillet pr. dags dato.

Nick Fox nåede at spille tre ligakampe for Cimbria og snittede 20,8 minutter på banen, 8 points og tre rebounds.

Randers Cimbria ønsker Nick Fox alt det bedste i fremtiden, som forlader Danmark en af de nærmeste dage for at vende hjem til USA.

Lodtrækning til pokalturneringen

07.10.2013

DBBF har her til formiddag trukket lod til 1/8-finalerne i Landspokalturneringen.

Og der kommet et par interessante opgør op af hatten, hvor flere af BL-holdene skal op imod hinanden.

Bakken Bears har hjemmebane mod vinderen af kampen Børnshøj Basket/Team Fog Næstved og SISU og Værløse BBK skal kæmpe i et rent BL-opgør hvilket også gør sig gældende i Kaninhulen hvor Svendborg Rabbits får besøg af Hørsholm 79ers.

Hele lodtrækningen ser således ud:

 

  •  BMI Blodhounds - Aalborg Vikings
  •  USG - Stevnsgade BBK
  •  Bakken Bears - Børnshøj Basket/Team FOG Næstved
  • B71 Holstebro - Haderslev Corpia
  •  Odense BK - Virum BBK
  •  SISU - Værløse BBK
  •  Aarhus BF - Falcon/Høbas
  •  Svendborg Rabbits - Hørsholm 79ers

Kampene skal være spillet senest den 25. oktober.

Bears slår Cimbria efter rodet kamp

06.10.2013

Bakken Bears vandt sæsonens tredje sejr i lige så mange kampe efter et intenst opgør imod - inden kampen - ligeledes ubesejrede Cimbria. Bears vandt 89-82 efter en rigtig god start, som gav en 15-pointføring, og en ekstremt rodet afslutning.

Bears startede fremragende og holdt sig til holdets game plan. Der blev ikke givet mange åbninger til Cimbrias guardduo Charlie Burgess og Chris Nielsen, og Bears kunne oparbejde et forspring på 21-6 efter syv minutter. Den føring viste sig kampafgørende, om end Randers strittede godt imod. Charlie Burgess kom i gang sidst i perioden, men kunne ikke forhindre en Bearsføring på 32-17 efter ti minutter.

I anden periode syntes det lidt sværere for Bears at følge taktikken. Pludselig blev Bonell Colas og Chris Nielsen, der kun havde scoret to point hver i første periode, en del af kampen. De scorede til sammen 17 point i anden periode alene, og var med til at skære Bearsføringen til 50-43 inden Andreas Jakobsen sluttede anden periode med to trepointscoringer.

Foran med 13 point ved pausen er solidt, men ikke nødvendigvis nok mod et eksplosivt hold som Randers Cimbria. Det var dog Bears der startede bedst i tredje periode, og hjemmeholdet bragte sig foran 65-47. Så gik det stærkt for Cimbria, der gik på et 14-5 run og tredje periode sluttede 74-65.

Fjerde periode blev rodet. Bears scorede de første fem point, men så tog Cimbria over, og efter et 13-2 run var afstanden mellem holdene pludselig kun fem point - 80-85. Bears kunne dog afgøre kampen fra straffekastlinien efter en bizar afslutning med en høj intensitet og flere missede helt frie lay ups. Kønt var det ikke, men med en sejr fik hjemmeholdet det de kom efter.

Topscorer for Bears var igen Brandon Penn, der scorede 22 point, mens Kenny Barker supplerede med 17 pinde. I alt fem bjørne scorede et to-ciffret antal point.

For Cimbria var der tre trusler - Bonell Colas (22 point og 17 rebounds), Chris Nielsen (21 point) og Charlie Burgess (19 point, 5 assists, 5 steals). Ingen af de øvrige randrusianere scorede mere end fire point.

Bears spiller torsdag topopgør imod Svendborg Rabbits, men Cimbrias næste opgaver er onsdag, når Falcon kommer på besøg.