Nyheder

Cimbrias protest afvist

22.01.2014

I forbindelse med kampen den 12. januar i Kildeskovshallen mellem SISU og Randers Cimbria nedlagde Cimbria protest over en fejlagtig rettelse af en scoring i 1. minut i omkampen.

SISU havde scoret en 3-pointer som blev noteret som en 2-point scoring. Dette blev senere i omkampen rettet og Cimbria valgte herefter at nedlægge protest.

DBBF`s Disciplinærudvalg har nu behandlet protesten og har afvist denne, således at kampens resultat på 106-103 til SISU står ved magt.

Du kan læse hele afgørelsen her.

Team FOG Næstved vinder en tæt kamp mod SISU

22.01.2014

Trepointsscoringerne blev afgørende i tirsdagens opgør i Kildeskovshallen.

Før dagens opgør blev Mickey Dennis hyldet, da han i sidste kamp overgik Peter Johansens totale pointrekord i Basket Ligaen.

Han modtog en signeret Spalding bold og en anden gave, og det var også meget passende, at det var Team FOG Næstved, der var dagens modstander, da Mickey har tilbragt stort set lige så meget tid på Sydsjælland (4 sæsoner), som han har i SISU.

Også Joe Benjamin er tidligere Næstved-spiller, og netop Mickey og Joe gik amok i første periode med 9 point hver, mens Chris Matagrano scorede 6. For Næstved gik Morgan Sabia lige til sagen og scorede tre 3’ere i første periode, mens Luciano de Souza leverede 7 point og Liam Potter 5. De første 10 minutter var tætte og spillet hurtigt med mange scoringer, og perioden endte 29–27 til hjemmeholdet.

Anden periode var lige så tæt. Marius Kasiulevicius kom i gang med 7 point og Alex Murphy bidrog med 6. Chris Matagrano var stærk under kurven og fik 8 point i perioden. Den sluttede 50–48, og alt var stadig åbent i kampen.

Tredje periode var også meget lige i starten, og holdene fulgtes ad til 57–57, men så begyndte Næstved at skabe lidt afstand for første gang i kampen, og perioden endte 62–68. SISU havde problemer med at få bolden gennem netmaskerne og scorede kun 12 point i perioden.

Fjerde periode blev ikke meget bedre for SISU til trods for, at Mikael Vincents Nielsen scorede i alt 15 point i de sidste 10 minutter. Næstved kom op på en 11-points føring, 68–79, og kampen syntes tæt på afgjort. SISU gav dog ikke op og fik næsten kontakt ved 90–92 men tiden var dog for knap, og Næstved kørte sejren hjem med straffekast til sidst.

SISU scorede 32% fra 3 point-land og Næstved 50%, hvilket er meget mere, end Næstved plejer (normalt er de på 27% i snit). Faktisk har Næstved i netop sine to kampe mod SISU haft den højeste 3-points scoringsprocent i denne sæson.

Næstved, SISU og Aalborg deler nu pointmæssigt 6.- til 8.-pladsen på 14 point, men Næstved er, grundet deres to sejre, bedre end SISU indbyrdes, hvis de slutter på samme pointantal, når grundspillet er ovre. Team FOG er vært for Svendborg næste onsdag, mens SISU tager cyklen til Frederiksberg for at møde Falcon/BFX på torsdag.

Topscorere: SISU: Mikael Vincents Nielsen 21 point, 1 rebound, 6 assists; Chris Matagrano 20 point, 7 rebounds, 2 assists; Joe Benjamin 20 point, 9 rebounds, 2 assists; Mickey Dennis 17 point, 5 rebound, 3 assists.

Topscorere: Team FOG Næstved: Morgan Sabia 21 point (4/5 på 3-point), 10 rebounds (double-double), 1 assist; Marius Kasiulevicius 17 point, 1 rebound, 4 assists; Alex Murphy 14 point, 2 rebounds, 7 assists; Luciano de Souza 14 point, 4 rebounds, 2 assists; Liam Potter 12 point, 5 rebounds, 1 assist.

Trænerne til All Star 2014 er på plads

20.01.2014

Lørdag den 8. februar løbet årets All Star arrangement af stablen i Svendborg Idrætscenter.

Træerne for de 2 hold er nu udtaget og ser ud som følger:

VEST-holdet
Morten V. Hansen, Randers Cimbria og Craig Pedersen, Svendborg Rabbits

ØST-holdet
Nemanja Jovanovic, Hørsholm 79ers og Bogdan Karaicic, Team FOG Næstved

I løbet af de kommende uge vil vi præsentere spillerne der skal være med til at skabe en festlig basketball dag i Svendborg Idrætscenter.

Har du ikke allerede sikret dig din billet, kan du nå det endnu. Du skal bare klikke her, indbetale kr. 50,- og så har du sikret dig adgang til arrangementet.

Du kan også købe billet til clincien som ligger om formiddagen forud for selve All Star kampen. Her vil VEST-holdets spillere og trænere undervise dig i deres færdigheder.

En utrolig vigtig og spændende kamp på Frederiksberg

20.01.2014

For både Aalborg og den nye sammenslutning af Falcon og BMS, var lørdagens kamp meget vigtig – det havde de 2 holds fans desværre ikke forstået, da der ikke var den opbakning i hallen som man kunne forvente til sådan et opgør.

Med en Falcon sejr ville der kun være en kamp op til Aalborg og den indbyrdes kamp ville igen være lige, mens en Aalborg ville betyde at de ville komme 3 sejre foran og allerede nu have vundet den indbyrdes stilling.

Første halvleg er meget lige, da ingen af de 2 hold er foran med mere end 5 points. Aalborg i starten af 2. periode og Falcon ved halvlegspausen.

Falcon starter med en Alexander Bak 3’er, en Christian Thomsen inside scoring og et drive fra Iffe Lundberg, mens Aalborg får en gammeldags 3 points spil fra Joe Burton, en 3’er fra Joey Haywood og en angrebsrebound, der bliver omsat til 2 points igen fra Burton. Hele perioden svinger føringen og til sidst fører Aalborg 25-26 i en underholdende periode.

Aalborg starter 2. periode med 4 points fra Burton og 2 fra Haywood til deres største føring i kampen ved 27-32, men derefter får Falcon deres bedste periode og vinder resten af perioden 19-9. De 2 Büllen debutanter Nicholas Christiansen fra BMS og USA hjemvendte Oliver Strøh gjorde i denne fase en god figur i forsvaret. Strøh får også afsluttet perioden med en buzzer beater 3’er til pause stillingen 46-41.

Ved pausen havde Joe Burton scoret 15 point, men Joey Haywood havde været lidt mere anonym med 8 points. For Falcon var det Christian Thomsen med 14 og Iffe Lundberg med 11 point som de mest dominerende på scoringstavlen.

Falcon starten 3 periode som i første, nemlig med 3 point til Alexander Bak og efter 4 minuter har de deres største føring ved 53-45 efter endnu et drive af Iffe Lundberg, 2 straffe fra Alexander Bak med en 3’er til Niels Kock Andreasen imellem. Derefter tog Joey Haywood over ved at score 15 point i resten af periode med 3 for 3 bag 3 points linen. Inden 4. periode var det helt lige ved 66-66.

Spillet og føringerne bølger frem og tilbage i 4. periode og med 3½ minut tilbage fører Falcon 78-74. Herefter står der Joey Haywood, Joe Burton og Niels Kock Andreasen på alle Aalborgs scoring. Aaborg bringer sig foran 78-83 med 1.18 igen og bolden i siden, men 2 turnovers og 2 dumme fejl giver Falcon chancen og med 20 sekunder tilbage sætter Christian Thomsen 2 straffe til udligning 83-83. Aalborg får en meget presset 3’er til Haywood som ikke er tæt på og vi skal have overtid. Falcon begyndte af finde Robert Thurman, der også er kommet fra BMS, bedre da han scorer 15 points i 2. halvleg.

Mads Kofoed og Jonas Bro fejler begge ud i 4. periode.

Overtiden starter med et 2 points skud fra Niels Kock Andreasen efterfulgt af en drive fra Oliver Strøh. Aalborg finder 2 gange Joe Burten inside og kan levere 5 points til stillingen 85-90. I resten af kampen er Aalborg sikre på linjer, hvor de får deres sidste 6 point og vinder kampen 82-86.

Topscorere for Falcon: Christian Thomsen med 25, Robert Thurman 21, Iffe Lundberg 17 og Alexander Bak med 16 points. Jonas Bro havde 4 assists, Robert Thurman 15 og Christian Thomsen 9 rebounds.

Topscorere for Aalborg: Joey Haywood med 31 points, Joe Burton 27 og samt Niels Kock Andreasen med 18 point. Joey Haywood havde 4 assists og Joe Burton havde 11 rebounds.

Man of the match: Joey Haywood med 31 points, 4 assists, 3 rebounds.

Rabbits tager pokaltitlen

19.01.2014

Søndag eftermiddag blev årets pokalfinale afgjort i Forum Horsens og igen var de 2 evige rivaler Svendborg Rabbits og Bakken Bears der mødtes.

Bears var klart bedst før pausen og førte med hele 23 point efter de 2 først perioden.

Men den magiske drik som Rabbits havde fået i pausen hjalp gevaldigt, for Rabbits vendte slaget og vandt finalen med 87-84 (16-28, 14-25, 28-17, 29-14).

Du kan læse mere om kampen på DBBF`s hjemmeside.

Johnell Smith, Svendborg Rabbits blev årets pokalfighter.

Aalborg Vikings præsenterer ny spiller og ny sponsor

17.01.2014

Aalborg Vikings har i dag, fredag, på et pressemøde på Grilleriet hos Weber i Nørresundby præsenteret den 202 centimeter høje amerikanske spiller Hillary Haley som forstærkning til Basketligatruppen.

Også Niels Koch Andreasen, der tidligere har spillet i klubben, forstærker holdet i anden halvdel af sæsonen.

Aftalen med Hillary Haley kom i stand fredag 10. januar, som er den sidste dag man ifølge reglerne kan tilføje spillere i Basketligaen. Klubben valgte at handle, da det stod klart at den danske power forward Søren Sørensen ikke vil blive spilleklar i denne sæson på grund af en knæskade, der har generet ham siden han trænede med landsholdet i sommer.

Haley er en type, der kan spille flere positioner. Han er høj og stærk nok til at spille med de store som power forward, men har også et godt skud, der giver ham gode muligheder for at spille shooting guard og small forward.

Haley er fra Washington DC, og har spillet professionel basket sammen med Vikings' og Basketligaens topscorer Joey Haywood i Halifax Rainmen i Canada.

Vikings cheftræner James Vear har set Haley spille flere gange, og der var ingen tvivl om at amerikaneren, blandt flere kandidater til forstærkningen, var førsteprioritet:

"Jeg har set Hillary spille flere gange sammen med Joey, da jeg var træner i Canada, og han adskilte sig virkeligt fra mængden. Han kommer til at bringe nogle atletiske evner til holdet, og det er noget, vi har manglet lidt. Han kommer til at passe godt ind i vores system og bliver helt sikkert et hit hos vores fans, og jeg er glad for at vi med hårdt arbejde udenfor linjerne lige nåede at få ham med inden deadlinen.

Haley snittede 9,5 point for Halifax Rainmen i NBL Canada, hvor han spillede sammen med hele to nuværende Basketligaspillere. Til sammenligning snittede Vikingen Joey Haywood 14,5 point og Quincy Okolie, der nu spiller for Bakken Bears, snittede 4,1 point.

Inden han kom til Canada spillede Haley for University of Maryland-Eastern Shore, fra den amerikanske collegeligas 1. division. I sine sidste to år for holdet var han topscorer med henholdsvis 11 og 17 point pr. kamp.

På trods af at Basketligaen har en regel med at der kun må spille to ikke-europæere på hvert hold, siger Vikings ikke farvel til nogen i forbindelse med Haleys ankomst. Grunden til dette er, at Joey Haywood, som statsborger i Trinidad og Tobago, går ind under den såkaldte Kotonou regel, hvor EU har indgået en aftale med en række afrikanske og caribiske lande om at der ikke må diskrimineres mod deres statsborgere. I sport betyder det så at regler om et maksimalt antal udlændinge ikke gælder for borgere fra disse lande.

Haley vil være klar for Vikings enten når hans 21 dages karantæne som kontraktspiller er udstået 31. januar eller når han modtager sin arbejdstilladelse fra Udlændingeservice.

Også en gammel kending, Niels Koch Andreasen, støder til Vikingstruppen i anden halvdel af sæsonen. Koch har været på studieophold i Hawaii, men spillede for Vikings i sidste sæson, og han var en stor del af grunden til Vikings' succes i nedrykningsslutspillet, hvor han havde 8 point de sidste tre minutter af sidste kamp mod BC Aarhus.

Koch startede i otte af sæsonens kampe på banen for Vikings, og han spillede 21 minutter pr. kamp og scorede 7 point i snit, med 1,9 assists.

Head coach James Vear er glad for at få Niels tilbage: "Niels kommer til at passe godt ind på holdet, hvor han allerede kender de fleste. Han lærer hurtigt, og ser allerede ud til at have samlet meget af vores system op på sine få træninger med holdet."

Koch fik debut for Vikings i onsdagens ligakamp mod Svendborg, hvor han scorede 13 point i sensationssejren, da han har været registreret som Vikingsspiller hele sæsonen.

Nyt samarbejde

På pressemødet løftede Vikings også sløret for en innovativ aftale med sandwichkæden Bogø. Sandwichkæden Bogø, der har fire butikker i Aalborg samt leverer skolemad til 14 skoler i kommunen, har indgået en aftale med Vikings, der har potentiale til at bringe endnu flere tilskuere i hallen.

Bogø Sandwich kommer til at producere en sund Vikings Menu, der tilbydes som skolemad til folkeskoleeleverne i kommunen. Prisen bliver den samme som for de andre menuer som børnene kan købe, men forskellen er, at der følger en billet til en valgfri Vikingskamp med hver menu.

På samme måde kan man snart i alle Bogøs fire butikker i Aalborg snart købe en Vikings sandwich, hvor der også medfølger en billet til en valgfri hjemmekamp. Sandwichen er i øvrigt designet af Vikings' amerikanske profiler, der faktisk er den direkte grund til at aftalen kom i stand.

"Joe Burton og Joey Haywood har været flittige gæster hos Bogø på Østerå, og det var der tanken om et samarbejde opstod", fortæller Mads Olesen fra Vikings. "Joe Burton har tabt sig 20 kilo mens han har været i Danmark, og Bogøs sunde sandwiches har været en del af hans kost, så vi tænkte at Bogø ville være en oplagt samarbejdspartner. Samtidig så vi en mulighed for at øge kendskabsgraden til Vikings endnu mere, og ikke mindst tilføre vores hjemmebane endnu flere fans."

Hver gang der købes en Vikings menu eller sandwich går en del af prisen i øvrigt til klubben, så for fans, der vil støtte klubben, er Bogø Sandwich et oplagt valg.

500 3-pointer til Chris Nielsen

17.01.2014

Da Chris Nielsen, Randers Cimbria kort før afslutningen af 3. periode i torsdagens kamp mod Værløse BBK, satte sin 3. 3-pointer i kampen, var der samtidigt tale om et slags jubilæum.

Scoringen var Chris Nielsen`s 3-pointer nr. 500 i Basketligaens historie.

Senere i kampen satte Chris endnu en 3-pointer så rekorden nu hedder 501. De 501 scoringer er kommet i løbet af 285 kampe og Chris har brugt 1430 forsøg.

Nr. 2 på listen over flest 3-point i Basketligaen er Andrea Jakobsen, Bakken Bears med 433 3-point scoringer.

Ungdommens aften I Værløse

17.01.2014

Nogle blandt de 216 tilskuere i aftenens kamp i Søndersøhallen kunne have tænkt at Værløse havde tabt allerede inden kampen startede.

Værløse tre amerikanske spillere var alle fraværende p.g.a. skader og sygdom. Så det var en meget ungt Værløsehold der gik på banen med Randers Cimbria, der gæstede Søndersøhallen som rækkens nr. 2 efter Svendborg Rabbits, og som slog Hørsholm 79ers på eget græs i lørdagens kamp.

Men det var et Værløsehold der gik frisk til sagen og kæmpede for deres chance. 1. quarter blev en jævnbyrdig affære. Begge hold holdt et lavt tempo med nogle relativt lave scoringsprocenter. Perioden endte 16-13 i gæsternes favør.

Randers startede 2 quarter i et helt andet tempo. Fuld fart frem og anført af den meget stærkt spillende Chris Nielsen og en ekstremt stærkt skydende Rasmus Søby der næsten skød 3’re i efter behag – rykkede Randers fra Værløse.

Tempoet var bare en to-tre trin højere end Værløse unge spillere kunne være med til i 2. periode. Værløses spil faldt fra hinanden og ofte blev angrebene afsluttet med hurtige dårlige skud fra distancen.

Eneste lyspunkter på Værløses hold var Victor Hjorth der spillede sin måske hidtil bedste kamp i denne sæson og så selvfølge den – som altid – hårdt fightende islænding Axel Karason.

Perioden endte 33-13 til gæsterne og 1. halvleg endte med en føring på 49-26 til Randers.

I 3. periode virkede som om gæsterne slappede lidt af og der blev sågar plads til lidt opvisningsbasket med flotte detaljer over og under kurven. Igen var det Randers Chris Nielsen som imponerede.  Perioden sluttede 26-24 til Randers- der gik ud af perioden med en solid 25 points føring.

I fjerde periode synes kampen reelt afgjort selvom Værløse prøvede at skabe momentum ved at lægge et højt pres på Randers. Værløses Peter Møller og ikke mindst Adam Holm-Weber leverede spil af høj kvalitet i 4. periode - men Randers var bare det stærkeste hold og kunne forlade Søndersøhallen med en fortjent 94-68 sejr.

Dog en mere end godkendt indsats af det meget unge hold fra Værløse.

Topscorere fra Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 29 points, Rasmus Søby 19 points og Bonell Colas med 18 points.

For Værløse BBK scorede Peter Møller 21 points og Pabe Ba 19 points.

Team FOG Næstved slår Bakken Bears

17.01.2014

Nok ikke mange havde regnet med en Team FOG Næstved sejr over Bakken Bears i torsdagens dk4 kamp.

Men et Bears hold uden nogle af profilerne, krydret med en lang hjemrejse fra Rusland, var lige et den chance som hjemmeholdet havde brug for.

Og til de 891 tilskuers store glæde, så greb hjemmeholdet chancen og vandt kampen.

1. periode: 20 – 17

Team Fog Næstved fik en god start på perioden med en føring på 7- 0 efter 1½ minut.

Begge hold var igennem hele perioden meget koncentrere og viste meget flot spil. Bakken praktiserede et meget aggressivt forsvar, som voldte Team Fog Næstved store kvaler. Langsom men sikkert blev Team Fog Næstved’s føring indhentet, men det lykkedes dog Team Fog Næstved at vinde perioden.

2. periode: 35 -34

Perioden startede meget hektisk – måske også for hektisk. Det lykkedes i hvert fald ikke for nogen af holdene at ramme kurven i væsentlig grad de første 3 minutter.

Derefter kom der lidt gang i scoringen, uden at det dog blev en meget pointrig periode.

3. periode: 56 – 56

Team Fog Næstved fik en god start på perioden, og det lykkedes for holdet at trække lidt fra, men ikke så meget, at Bakken Bears blev hægtet af. Tværtimod lykkedes det Bakken Bears at inhente føringen og endda bringe sig foran.

Team Fog Næstved svarede dog godt igen og kom tilbage i kampen, så stillingen var helt lige inden sidste periode.

4. periode: 70 – 61

Bakken Bears fik en god start på på perioden og trak fra til en 5-pointføring. Men så fik den tidligere Team Fog Næstved-spiller Okolie Quincy 5 fejl.

Om det blev udslagsgivende er jo ikke til at vide, men i hvert fald kom Team Fog Næstved tilbage. Efter en mindre scoringspause lykkedes det Team Fog Næstved at trække fra til en sensationel og fortjent sejr på 70-61.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Alex Murphy med 21 point. Det samme antal scorede Kenny Barker for Bakken Bears.

79ers sejrer i egen hule

16.01.2014

Det blev lige så intenst som ventet, da Hørsholm 79ers herrer tog imod Horsens IC onsdag aften i Fire Arena.

Foran godt 300 tilskuere trak nordsjællænderne det længste strå med en sejr på 86-79 efter periodecifrene 21-21, 23-18, 18-22 og 24-18.

Til dagens kamp måtte Hørsholms headcoach, Nemanja Jovanovic, se bort fra Atila Kovac og Bojan Marinkovic. Krydret med en manglende spilletilladelse til amerikanske Demetrius Philips kunne hjemmeholdet således mønstre ni mand til opgøret, mens Horsens IC stillede op i vanlig opstilling. 

I kampens første 10 minutter så de to hold hinanden lidt an og skiftedes mere eller mindre til at score. Periodens højdepunkt var da 79ers` Zarko Jukic på en spektakulær aflevering fra Frederik H. N. dunkede bolden i kurven.

Hjemmeholdets amerikanske islæt, Brenton Butler, startede anden periode med seks hurtige point, og tilsat to point fra Daniel Mortensen bragte 79ers sig foran 29-21. Hørsholm holdt fast i afstanden til Horsens indtil stillingen 37-28, men gæsternes Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin sørgede for en pausestilling på 44-39 til 79ers.

Efter pausen tog Hørsholm igen teten anført af en velspillende Brenton Butler, og de bragte sig foran 53-44. Den føring holdt de fast i til stillingen 60-52, hvorefter gæsternes Skyler Bowlin med en treer igangsatte et Horsenstogt på ni point i træk. Hørsholm kom dog ud af perioden med det psykologiske overtag, idet Anders Schou på periodens slutsignal puttede to point i kurven til en Hørsholmføring på 62-61.

I fjerde periode kom Hørsholm foran 75-66 på en sjælden treer fra Zarko Jukic, og efterfølgende fik Horsens en teknisk fejl, der udløste to straffekast til 79ers. Brenton Butler var sikker og gjorde det til 77-66 med fire minutter igen. Horsens forsøgte at komme tilbage i kampen, men Hørsholm formåede at holde fast i føringen og kunne strække armene i vejret med en sejr på 86-79.

Sejren til Hørsholm brød en ubehagelig stime på tre nederlag i træk i 2014, og samtidig gav den to rare point, hvilket betyder, at holdet med 16 point nu er tilbage på fjerdepladsen. For Horsens betød nederlaget et brud på en stime på fem sejre i træk. De gule har samme antal point som Hørsholm og indtager en plads som nummer fem.

For Hørsholm 79ers scorede Brenton Butler 30, Daniel Mortensen 15, Anders Schou 14, Frederik Nielsen 12, Zarko Jukic 9, Dalibor Micic 4 og Zikander Nielsen 2 point.

Hos Horsens IC scorede Skyler Bowlin 25, Vedran Borovcanin  23, Jonas Zohore 20,  Matiss Zakne 5, Frederik Rungby 4 og Daniel Friedrich 2 point.