Nyheder

Rabbits sikrer 1. pladsen i grundspillet

22.02.2013

Kaninerne nåede delmålet, nemlig 1. pladsen i grundspillet og tilmed 2 runder før  turneringen sluttede.

Torsdagskampen mod Bakken Bears, hvor også et fremragende DK4 Crew var på besøg sammen med over 1000 fans, sluttede med sejr til kaninerne, 95-90, efter perioderne 30-21, 24-25, 23-20 og 18-24.

Kampens spiller Greg Washington med 28 points (6/7 fra trepointsland) 5 rebounds og 4 blocks.

Der var fuldt skrald på kaninerne straks fra tipp-off og selv om Bakken Bears, der i dag var uden en uheldig Andreas Jakobsen, scorede efter kun 3 sekunders spil, var kaninerne ikke sådan at ryste. Der blev slået kontra med et 10-2 run og Rabbits fulgte op med 14-4 til stillingen 24-10 godt halvvejs i perioden. Så kom bjørnen i omdrejninger. Da der blev skiftet kæde med 5 helt nye folk på banen, Steffen Wichs nok så berømte rotationsordning, gik kaninerne i stå eller også blev der bare strammet op i bjørnebandens forsvar. Faktum var, at Bakken Bears fik standset blødningen og kom med igen rent pointsmæssigt, dog sluttede Svendborg perioden bedst af med fire trepointsscoringer i træk, to fra Kristoffer Gertz, en fra kaptajn Mariegaard og så skal Greg Washington jo også nævnes. Han var om nogen kanin i dag brandvarm fra trepointsland og satte to i 1. periode.

Bakkens points blev pænt fordelt mellem 7 spillere, flot når man tænker på, at man skifter hele holdet hver 5. minut.  

Efter en kanon god start fra kaninerne blev 2. periode besværliggjort af godt presspil fra Bakken Bears og hvert angreb blev nærmest styret af en skudklokke der faretruende nærmede sig 0. Det betød mange turnovers og forcerede skud der ikke ramte kurven og således kun 3 points fra Rasmus Christensen i de første 4 minutter.

For Bears var det i den grad Marvell Waithe der styrede begivenhedernes gang. Han var overalt og ramte på alle sine skud og scorede 12 points i perioden. Han var nøjagtig så brandvarm som kaninen Washington.

Bakken Bears haler ind og efter halvdelen af tiden i 2. periode, var stillingen igen helt lige. Så vågner kaninerne igen godt støttet af de mange fremmødte fans og gik fra lige til et run på 13-2 og foran med 8 ved pausen. En højt scoret kamp der lovede rigtig godt for 2. halvleg for det både DK4's seerer og de mange fremmødte havde set i 1. halvleg var topunderholdning og seeværdigt basket.  

De brandvarme kaniner skulle vise sig, at komme meget klar ud af pausen. Der blev skudt så det var en fryd og de fantastiske procenter fra 1. halvleg som man næsten troede var løgn, blev flot fulgt op i 2. Pludselig var kaninerne foran med 15 og gassen var gået en smule af bjørnebanden der var tvunget i knæ af et godt spillende kaninmandskab, hvor alle arbejdede for alle. Bakken Bears kom lidt tilbage med et lille run, 0-8, men kaninerne slog igen og kunne gå ud til pausen inden de sidste 10 effektive minutter foran med 11, 77-66.

1. pladsen var i den grad inden for rækkevidde. 

Om det var mangel på kræfter eller det var det hårde forsvarsspil som Bakken Bears lagde for dagen skal her være usagt. Fakta var, at kaninerne var på flade poter straks fra sidste periodes start.

Bjørnen var tung og stærk og lagde ud med 0-10 og der var igen fuld spænding på opgøret. Kaninerne var trætte og selv om Jakob Hansen havde givet værdifulde minutter til Greg Washington på bænken, så den lange amerikaner noget slidt ud. Derfor tog årets profil Donald Rutherford nu over med 6 points i træk. Det gav kaninerne lidt luft og på tre trepointsscoringer i træk kom Rabbits foran 92-86.

Charlie Parker havde vist klassen med 12 points stort set i træk men da Crunch Time indtraf var kaninerne skarpest og kunne fortjent trække sig sejrrigt ud af opgøret med arvefjenden. Bakken Bears havde muligheden for udligning med endnu et skud fra Parker men bolden ramte ringen og Svendborg hentede rebounden. Først Plannthin med to straffekast og til sidst Adama Darboe med to mere og Svendborg vinder både kampen men også 1. pladsen.

Ud over Washington scorede en flot spillende Adama Darboe 25 og hentede 8 rebounds, 18 til Donald Rutherford og 10 til Mikkel Plannthin.

For Bakken Bears scorede Marvell Waithe 26 og hentede 11 rebounds, 19 til Charlie Parker og 10 til Chris Christoffersen.

Dansk Baskeinfo - Nyt nummer på gaden

21.02.2013

Nyt nummer for februar 2013 er på gaden.

I dette nummer kan du blandt læse om 2 x Stadium All Star for herrer og damer. BL-profilen Bonell Colas, Rander Cimbria og om "Verdens længste dommerbord".

Du finder bladet ved at klikke her.

Vikings slår 79ers

21.02.2013

Det blev til en sejr for Vikings over gæsterne fra Hørsholm 79'ers.

En tæt kamp udspillede sig i Aalborg, hvor det hele først blev afgjort i kampens sidste sekunder.

I første periode starter Vikings med et 8-0 run inden Hørsholm scorer første gang. Der står 18-8 til Vikings før Hørsholm må tage timeout. For Vikings er det især Luis Guzman og Sørensen, der styrer spillet med flere gode assists, mens Anthony Jones knalder den i fra 3’eren.

For Hørsholm er det den unge Rasmus Stolbjerg, der holder dem i kampen med 6 ud af 8 point. Hørsholm kommer bedre med i kampen, nu anført af Casper Hesseldal. Langsomt haler Hørsholm ind på Vikings og da Vikingerne ikke tager en timeout og får styr på tropperne, kan Hørsholm gå til 2. periode med en føring på 23-25.

3 minutter inde i 2. periode er stillingen 23-31 til Hørsholm og Vikings er endnu ikke kommet på tavlen, men tager så deres første timeout.Vikings kom langsomt i kampen igen og blev mere organiseret i forsvaret. Vikings får trukket 10 fejl i perioden, men brænder konstant på linjen.

Ved halvlegen står der 36-48 til Hørsholm. Vikings rammer på 44 % af straffekastforsøgene, har lavet 10 turnovers og samtidig hjælper det heller ikke, at Luis Guzman kun har scoret 4 point på 8 forsøg  

Vikingerne starter stærkt og Mads Kofod er rygende varm med steals, stærke drives og assists i starten af perioden. Med 30 sekunder igen og stillingen er 63-68. Vikings idømmes usportslig og teknisk fejl og dermed 4 straffekast til Hørsholm, der bringer sig på 63-71. Niels Koch formår at svare igen og Vikings kan gå til 4. periode ved stillingen 65-71.

Især forsvaret begyndte at stoppe Hørsholms angreb.   I fjerde periode kom Hørsholm bedst fra start. Kovac er rygende varm og rammer på alle skud, mens Vikings angreb mest bærer præg af en mands aktioner, der ikke lykkes.

Stillingen er efter 2 minutter spillet 65-75 til Hørsholm og Vikingerne tager timeout. Vikings kommer godt tilbage i kampen ved stillingen 73-77 med 4:39 igen må Hørsholm tage timeout. Stillingen er 82-78 med 39 sekunder igen efter et lay-up samt en scoring ved straffekast af Mads Rasmussen, der har haft flere gode aktioner i fjerde periode. 14 sek igen og Mads Rasmussen fejles med muligheden for at lukke kampen, men symptomatisk for Vikings sæson, konverteres der kun på det ene skud. Alligevel holder Vikings hjem, selvom Hørsholm formåede at lave en 3'er i det sidste sekund af kampen.

Både Søren Sørensen og Anthony Jones lavede begge en double-double i kampen og specielt Rune Lauridsen og Mads Kofod Rasmussen gjorde deres sammen med resten af holdet for vinde over Hørsholm 79'ers.

"Det er vigtigt for vores selvtillid, at vi får en sejr inden slutspillet. Vi viser i den grad, at i stor modgang, formår vi at kæmpe os tilbage i kampen og få sejren.", siger head coach Mads Olesen efter sejren.

Fotos Bakken Bears - Randers Cimbria

19.02.2013

Fotograf Per Wied så kampen Bakken Bears - Randers Cimbria gennem sin linse.

Optakt Vikings - 79ers

19.02.2013

Aalborg Vikings tager på onsdag kl. 19:00 imod Hørsholm 79’ers, i hvad der bliver Vikings sidste hjemmebanekamp i grundspillet.

Årets grundspil har for Vikingerne været en stor skuffelse og de sportslige resultater er udeblevet denne sæson.

Derfor skal Vikingerne ikke spille playoffs i år, men må kæmpe for overlevelse i en bedst af 5 serie imod ligaens 9. plads BC Aarhus.

Selvom sæsonen ikke har levet op til forventningerne, gav weekendens tætte kamp imod ligaens 4. plads SISU noget tiltrængt selvtillid og beviste også, at formkurven bestemt er på vej opad.

Mod et SISU hold i stærkeste opstilling formåede Vikings – uden den serbiske kæmpe Milan Bjegovic, der er ude i et par uger med en mild forstuvning – at spille lige op med SISU og trods en føring på 3 point med 4 minutter tilbage af kampen, lykkedes det desværre ikke Vikingerne at holde føringen.

Dagens modstander Hørsholm 79’ers er placeret på en 7. plads og har 1 point op til Randers Cimbria på 6. pladsen og Værløse BBK på 8. pladsen. Hørsholm har netop slået BC Aarhus med 86-81, men i kampen forinden tabte de 68-85 til Randers Cimbria.

Hørsholm har i de sidste par år haft flere østeuropæiske trænere ved roret og det har resulteret i en spillestil præget af stærkt forsvar og tålmodigt angrebsspil. Hørsholm er et hold med flere markante profiler.

De to amerikanske spillere hedder Brenton Butler og Rob Fields, mens topscoren på holdet er den ungarske skarpskytte Atila Kovac, der også danner forsvarsanker under kurven med den høje serber Bojan Marinkovic.

Udover de 4 udenlandske profiler, er der også en række danske spillere, der bliver værd at holde øje med. Den superatletiske Zarko Jukic gav i år et godt show i dunkekokurrencen og er en spiller, der kan hoppe utroligt højt. Også landsholdsspilleren Casper Hesseldal kan putte point på tavlen og det samme gælder den tidligere U 20 landsholdsspiller Alexander Bak.

Bears besejrer Randers Cimbria

18.02.2013

Bakken Bears fik en overlegen sejr over Randers Cimbria, og er med sejren tilbage på andenpladsen i Basketligaen.

Randers Cimbria kæmpede sig godt tilbage efter at have været bagud med hele 31 point undervejs, men trods den fine modstand fra kronjyderne, endte Bears med at vinde 110-85.

Bakken Bears var fra starten af kampen opsat på at revanchere nederlaget fra november måned, hvor Randers Cimbria vandt med 111-81.

Bjørnene kom ud af starthullerne med raketter i benene. Morten Sahlertz startede med at lyne fem point i kurven inden Cimbrias enmandshær Bonell Colas fik scoret for Cimbria. Bears trak fra og trods en tidlig time out fra Randers coach, Morten Hansen, kværnede Bears løs.

Bears var foran med 10 point, 30-20, efter første periode. Marvell Waithe var bedst for Bears med otte point, mens Colas scorede 12 point for Cimbria.

I anden periode havde Randers Cimbria glemt ammunitionen på bænken. Bakken Bears startede perioden med at score 23 point imod bare to fra Cimbria, og selvom Colas og Randers kom tilbage, førte Bears 59-33 ved pausen.

Colas var nået op på 19 point ved halvlegspausen, mens Charlie Parker var bedste scorer for bjørnene i anden periode med otte point. Waithe var fortsat topscorer med 13 point.

Første halvleg betød mandefald for begge hold. Andreas Jakobsen måtte udgå efter at have slået hovedet, mens Chris Nielsen vred om på anklen. Derudover spillede Chris Christoffersen, der var svækket af sygdom, kun få minutter af kampen. Jakobsens skade betød uventet meget tid på banen til Martin Thuesen, der sæsondebuterede.

Hvis Randers havde glemt fire power i anden periode, var rollerne byttet rundt tredje. Bakken Bears spillede ikke godt, og med en buzzer beater treer fra egen banehalvdel af en i anden halvleg velspillende Patrick Nielsen, fik Cimbria reduceret til 76-64 og havde altså indhentet 19 af de 31 point holdet var bagud med sidst i anden periode.

Casper Stage spillede en solid tredje periode, hvor han scorede syv point – han sluttede kampen med 11 point. Bonell Colas var stadig bedste mand for Cimbria – han scorede ni point i tredje periode.

Bakken Bears startede fokuseret i fjerde periode og fik elimineret den tvivl der kunne være. Charlie Parker og Marvell Waithe kombinerede for 14 af bjørnenes første 16 point i periode, og et træt Cimbriahold fik ikke svaret igen. Bakken Bears sluttede med at ramme tre treere - to af unge Kristoffer Løwenstein, heraf en fastbreaktreer, samt en meget dyb en af Jens Jensen.

Jens Jensen scorede 13 point, og blev den anden Bearsspiller, der har rundet 4.000 scorede point. Nu går jagten ind på Per Pedersens rekord på 4.080 point.

Topscorer for Bakken Bears blev Marvell Waithe, der scorede 24 point (og tog 10 rebounds), mens Charlie Parker supplerede med 21 point, 6 rebounds og 6 assists.

For Randers Cimbria var Bonell Colas suverænt bedste mand med 30 point og 12 rebounds.

Kampen var trods urimeligt mange (67) straffekast særdeles underholdende med mange dunks og flotte treere.

Bakken Bears er med sejren tilbage på andenpladsen, mens Randers Cimbria hænger fast på sjettepladsen i ligaen.

Horsens IC slår Rabbits i topkampen

18.02.2013

For første gang i mange sæsoner har HIC slået samtlige hold i ligaen mindst en gang.

Det blev en kendsgerning til eftermiddag, hvor HIC i et godt besøgt Forum Horsens sendte gæsterne fra Svendborg hjem med et nederlag på 95-84. 

Kampen startede meget lige med en del scoringer i begge ender. For Svendborg startede Donald Rutherford som lyn og torden og scorede på alt hvad der rørte sig, mens Daniel Friedrich spillede stærkt for HIC. Svendborg trækker dog fra da Niels Degn Andersen rammer sin første treer og bringer Svendborg foran med 27-16. 

Årets HIC mandskab er dog ikke et hold der ligger sig ned og ved enden af første periode er de gule kun bagud med seks point. Rutherford scorede 15 point i perioden og voldte HIC store problemer.  

I anden periode kæmper HIC hele tiden for at holde sig tæt på Svendborg. Rutherford fortsætter med at straffe HIC. I den anden ende er Keane Thomann effektiv. Den store amerikaner laver ti point i perioden og har 16 ved pausen. I de sidste minutter af perioden får HIC momentum og ved pausen er Svendborgs føring skrumpet til 3 point, 49-46.

I tredje periode kommer HIC bedst fra start. Matiss Sakne melder sig ind i kampen med to hurtige 3ere og bringer HIC foran med 58-56. HIC spiller aggressivt forsvar og tvinger Svendborg til svære skud og turnovers. Med to minutter tilbage af perioden sætter Bowlin to hurtige treere og bringer HIC foran med 11 point. Svendborg er dog et klasse mandskab og på lidt over et minut reducerer Svendborg føringen til 72-69.

I fjerde periode bringer HIC sig hurtigt foran med 10 point og Svendborg kommer aldrig for alvor tæt på. Skyler Bowlin styrer spillet suverænt med point og assists, og da Svendborg satte et pres op blev bolden køligt spillet uden om presset. HIC kunne derfor til sidst trække sig sejrsrigt ud af opgøret med 95-84 (23-29, 23-20, 26-20, 23-25). 

Bedste spillere for HIC var igen trekløveret Jukic, Bowlin og Thomann som alle spillede solidt, men også Daniel Friedrich og Matiss Sakne spillede virkelig godt.

For Svendborg var bedste mand Donald Rutherford, mens også Mikkel Plannthin og Adama Darboe skal nævnes.  

Næste opgave for HIC er først kommende søndag, hvor SISU tager imod de gule.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 30,
Topscorer: Rabbits Donald Rutherford 33  
Man of the match: Skyler Bowlin 30 point

Værløse BBK slår Team Fog Næstved

18.02.2013

Efter sidste uges tilskuersucces og  -rekord med flere end 1.100 på besøg i Farum Arena, blev det hverdag igen i Værløse. 

Team Fog Næstved var på besøg i Søndersøhallen, hvor de 293 tilskuere fylder mere, larmer mere og sidder meget, meget tættere på banen, dommerne og spillerne end i Farum Arena.

Med andre ord den perfekte ramme for Værløse at folde sig ud i.

Og med en 85 – 82 sejr til hjemmeholdet udnyttede de hjemmebanefordelen til fulde. Det blev en både spændende og i lange perioder meget velspillet kamp.

Første periode blev en pointrig og lige affære, der endte med 28 – 28 på tavlen.

I anden periode stak hjemmeholdet af, og grundlagde den endelige sejr med en pauseføring på 46 - 38, en føring som Næstved ikke formåede at vende. Det var egentlig ikke, fordi Næstved ikke gjorde, hvad de skulle. De spillede både hurtigt og aggressivt.

Men to væsentlige ting skilte udeholdet fra sejren: Richard Delk og Værløses imponerende træfprocent på deres 3-points forsøg. Hvis vi tager det sidste først, så endte Værløses procent på knap 65% med 11 træffere ud af 17 forsøg. Til sammenligning måtte Næstved nøjes med at se, at kun hvert femte forsøg gik i, altså en procent på beskedne 20.

Men når nu vi er ved procenter og tal, så var det ikke over hele linjen, at Værløse var overlegne. På straffe for eksempel. Her ramte gæsterne fra Næstved 80 procent, mens Værløse ikke en gang nåede på 60. Richard Delk havde en fest og med 27 point endte han ikke bare som sit holds, men hele kampens topscorer. 

I det hele taget var det en kamp, hvor begge holds amerikanere satte deres præg. Næstveds Caleb Walker og Quinton Dogget var således hele tiden en trussel, og endte da også som deres holds topscorere. Det var en spændende kamp. Men ikke desto mindre skulle vi helt hen til de døende minutter, før Næstved fik kontakt og udlignet. 

Ved indgangen til fjerde periode førte Værløse 66 – 54, men ingen havde fortalt gæsterne, at kampen var afgjort.  Så Næstved satte alt ind på få de to point med hjem. Og med en 26 – 19 ”sejr” i fjerde periode, var det da også næsten ved at lykkes. Men også kun næsten. Med 3,5 sekunder tilbage førte Værløse med blot 3 point, da Næstveds Julian McFarlane blev fejlet og sendt til stregen. Med blot 2 point hidtil i kampen, var der ingen tvivl om, at den tidligere Værløse-spiller havde behov for at vise, at han kunne ramme kurven og bringe sit hold blot 1 point fra forlænget spilletid. Men det blev ved lige ved og Næstved for Julian, der brændte begge skud, og slukøret måtte se hal-uret køre til nul.

Dermed endte kampen med en Værløse-sejr på 85 – 82.

Topscorere for Værløse blev Richard Delk med 27 point, 6 rebounds og 6 assist, mens Justin Baker scorede 20 point, 8 rebounds og 2 assist.

For Team Fog Næstved blev det Caleb Walker med 21 point, 8 rebounds og 5 assist, mens Quinton Dogget fik 21 point og 6 rebounds.

Ny drabelig kamp med BC Aarhus

16.02.2013

Kampen mellem BC Aarhus og Hørsholm 79’ers var igen en gyser af rang, hvor afgørelsen først faldt i de døende sekunder.

Hørsholm 79’ers kunne med en sejr cementere deres play off plads, mens BC Aarhus med en sejr stadigvæk havde en teoretisk mulighed for at få en plads i play off. Den teoretiske mulighed forsvandt, da Hørsholm vandt kamp med 86-81.

På mange måde lignede det en gentagelse af det sidste match up mellem de to hold. Hørsholm 79’ers startede bedst og kom hurtigt foran 4-0 inden, at Charles Funches og BC Aarhus fik point på kontoen. Hørsholm var foran indtil midten af 1. periode indtil Rasmus Søby satte en 3’er og fik bragt BC Aarhus i spidsen med 10-8. Hørsholm 79’ers var dog i foran efter 1. periode med 19-15 baseret på en flot holdpræstation, mens BC Aarhus i højere grad levede af individuelle præstationer.

Kampen ændrede dog karakter i 2. periode. Hørsholm satte sig i den grad på kampen. Rob Fields dirigerede spillet godt og Boran Marinkovic havde en god kamp i angrebet. BC Aarhus spillede forkrampet i angrebet og frustration bredte sig blandt spillerne. Det formåede Hørsholm at udnytte. Peter Hoffmann forsøgte sig med time outs, men lige lidt hjalp det. Det var derfor fortjent, at Hørsholm var i spidsen med 46-35 ved halvleg.

BC Aarhus har det med at spille bedst i 2. halvleg, men hjemmeholdet fik ikke den ønskede start på 3. periode. Hørsholm fortsatte det solide spil og efter ca. 2 minutter af 3. periode var Hørsholm i spidsen med 14 point, 52-38. Det så vanskeligt ud for hjemmeholdet. Anton Elsner viste igen høj klasse og efter 2 velspillede angreb afsluttede Anton sikkert fra 3 points linjen. BC Aarhus var på vej tilbage. Charles Funches spillede fantastisk og snuppede den ene rebound efter den anden. Med 1 minut tilbage af 3. periode var der balance i kampen, 61-61. Rob Fields satte dog det sidste skud i kampen og stillingen var 61-63 inden 4. periode.

BC Aarhus startede bedst i 4. periode og fik bragt sig i spidsen med en 3 points scoring af Anton Elsner. Kampen bølgede frem og tilbage i 4. periode. Det ene øjeblik førte BC Aarhus med 1 point og herefter førte Hørsholm med 1 point. Det var nervepirrende og et livligt hjemmepublikum forsøgte at hjælpe hjemmeholdet til en sejr. Hørsholm fik med 2 ½ minut igen skabt afstand på 6 point, men Charles Funches havde et ”and-one” spil, der bragte kampen på 79-81 med lidt over 1 minut igen. 24 sekunder før slutfløjt var det 3 points kamp, men en skridtkendelse på Randy Dezouvre betød, at Hørsholm fik bolden. BC Aarhus pressede højt på banen og Boran Marinkovic fik en friløber, der lukkede kampen. 81-86.

BC Aarhus måtte se sig slået og kan nu forberede sig på nedrykningsspillet mod Aalborg Vikings.

Charles Funches blev topscorer for BC Aarhus 32 point, mens Rob Fields havde 19 point for Hørsholm

Vikings taber knebent til SISU

16.02.2013

Lørdagens kamp i Aalborg Stadion viste at hjemmeholdet Aalborg Vikings bliver bedre kamp for kamp og tegner godt forud for nedrykningskampene mod BC Aarhus.

En flot start af begge hold giver hurtige scoringer i begge ender. Især SISU’s Damon Smith volder Vikingerne problemer, men da han indkasserer sin 2. fejl, må han en tur på bænken og så får Vikingerne tur i den. Med 5 sekunder igen er stillingen 18-19 til SISU, mens den rutinerede ræv Mickey Dennis trækker en fejl i et skudforsøg fra midten og det giver ham 3 straffekast, der alle rammer ned i kurven og dermed kan SISU gå til 2. periode med en føring på 18-22.

I anden periode er det igen Mickey Dennis, der fortsætter med at være den toneangivende spiller på banen og hans gode afleveringer kommer især en godt skydende Mike Flowers til gode. Vikingerne – anført af Rune Lauridsen, Luis Guzman og Anthony Jones får gang i et 7-0 run til stillingen 25-22 og SISU’s coach Almir Zeco tvinges til at tage en timeout og får styr på tropperne. Det har ikke den store effekt og Vikingerne kan bringe sig foran med 41-39 ved pausen.

I 3. periode kommer SISU klart bedst fra start. Vikings angrebsspil virker helt forkrampet og forsvaret er bestemt heller ikke noget at være stolt af. SISU kommer foran 47-53 før Vikings endelig får taget en timeout. Mickey Dennis-showet fortsætter og stillingen er 53-61, da Vikingerne må lave en usportslig fejl for at stoppe ham. I den anden ende begynder Vikingerne langsomt at få tur i den fra 3 points linjen og det formår at barbere stillingen ned til 63-71 i SISUs favør. Mickey Dennis har 30 point ved indgangen til 4. periode.

I 4. periode vågner Mads Kofod op til dåd med flere gode drives mod kurven og en 3’er. Luis Guzman har fået styr på Vikings angreb, mens det (igen, igen) er Mickey Dennis der holder SISU i kampen med flere scoringer og gode afleveringer.

Med 6 minutter tilbage af kampen er stillingen 74-75 og SISU må tage en timeout. Damon Smith kommer igen godt i gang, men Mads Kofod svarer stærkt igen. Med 2 minutter igen er stillingen 79-80, men så tager SISUs Damon Smith over og scorer 5 point i træk og Vikings må tage en time-out ved stillingen 80-85 og 50 sekunders spilletid igen. Vikingerne kommer på 83-87, men igen er det Mickey Dennis, der træder i karakter og kommer på straffekastlinjen. Han rammer på det ene skud og i den anden ende er det Guzman, der kommer på linjen og da han rammer begge sine skud, er stillingen nu 85-88 med 22 sekunder igen og SISU må tage en timeout. Bolden ender igen i hænderne på Mickey Dennis og han konverterer selvfølgelig begge skud. Vikings angreb ender med et brændt skud og bolden ryger igen i hænderne på Mickey Dennis, der sikkert sætter begge skud. 85-92 til SISU.

Efter kampen er det en ærgelig, men i den grad optimistisk head coach Mads Olesen, der kommenterer på nederlaget: "Det er et ærgeligt nederlag, fordi vi er med helt til de sidste sekunder af kampen, men ingen undskyldninger herfra. Vi har alle changer for at vinde, selv uden Milan Bjegovic, men gør det ikke. Der er dog lyspunkter. Sammenspillet bliver hele tiden bedre, så vi skal have håb om at kunne spille lige op med BC Aarhus i nedrykningsspillet. Det vil også hjælpe, hvis tilskuerne i de kampe er lige så højlydte som dem i dag"