Nyheder

Braget udeblev i Randers

30.10.2013

Kampen mellem Randers Cimbria og Svendborg Rabbits var på forhånd blevet udnævt til et brag af en kamp.

Det var kampen mellem de to hold på anden pladsen i Ligaen og ville give en forsmag på hvem der ville være første udfordrer til Bakken Bears.

Dette holdt også stik til pausen, hvor de to hold fulgtes godt ad og periode cifrene var 19-22 og 16-17 hvilket gav en halvlegsføring til Svendborg på 35-39. Svendborg formåede fint at tage tempoet ud af kampen og Cimbria kunne ikke få gang i deres hurtige spil. Derfor var det også fuldt fortjent at Rabbits vandt de to første perioder.

Efter halvlegspausen gik Randers Cimbria helt i opløsning. De ting som trods alt havde virket i den første halvdel af kampen, blev klogt taget væk af Svendborg og hverken i forsvaret og angrebet kunne Cimbria følge med et Svendborg hold der udspillede Randers og virkede meget effektive i deres set-up.

Tredje periode endte således 14-35 til Svendborg og bragte dem på 49-74 inden sidste periode. Perioden var en flot fremvisning af effektivt spil fra Fynboerne og Jonell Smith og  Willam Paul scorede som de havde lyst til.

Sidste periode blev mere lige (16-15), men der var kampen også afgjort. Cimbria holdt Charlie Burgess og Chris Nielsen ude og det gav spilletid til Reno Silas, Casper Stage, Rasmus Søby og ikke mindst Jakob Wang. Wang der igen spillede en flot kamp for Cimbria og knoklede i begge ender af banen.

Med den fortjente sejr på 65-89, så rykker Rabbits op på en delt førsteplads og efterlader Cimbria alene på andenpladsen. Der er i den grad plads til forbedring for et Cimbria mandskab, der skal finde alle de gode takter frem igen og finde nøglen til at bryde de to rutinerede holds (Bears og Rabbits) evne til at tage tempoet helt ud af Cimbrias spil.

Topscore fra Randers Cimbria Bonell Colas med 22 points og 11 rebounds. Casper Stage havde 10 points og ligeledes 11 points.

For Svendborg Rabbits havde kampens helt store spiller William Paul 31 points og Jonell Smith 17 points og 11 rebounds.

79ers vinder i heksekedel

30.10.2013

Hørsholm Basketball Klub og Hørsholm 79ers drømte om at hive 1000 tilskuere til topbasket i Hørsholm Hallen, og drømmen var tæt på at gå i opfyldelse. 911 tilskuere havde onsdag aften nemlig fundet vej til Fire Arena, og de kunne se 79ers besejre Falcon med 87-71 (13-21, 26-16, 22-12, 26-22).

I en sand heksekedel blev de to hold præsenteret for de næsten 1000 tilskuere, og helt vildt var det for HBBK´s Drenge årgang 2002. De små drenge havde nemlig fået æren af at få lov til at løbe på banen med de store 79ers-herrer under præsentationen.

Kampen startede skidt set med Hørsholmbriller. Falcon var i hopla og især Durell Winson viste prøver på sine evner og stod for ni point i første periode. 79ers manglede flow i spillet samtidig med at de fik smidt en del bolde væk. Det var derfor gæsterne, der kunne trække sig sejrrigt ud af kampens første 10 minutter med en føring på 13-21.

Hørsholms coach, Bogdan Karaicic fik talt dunder til sine spillere i den korte pause mellem første og anden periode, og det hjalp. 79ers kom flyvende ud til anden periode og holdet fik lige pludselig angrebet til at fungere. Falcons Durell Winson var dog stadig en stor mundfuld for 79ers, der havde svært ved at stoppe ham. Værterne kunne dog med oprejst pande gå til halvlegspause med en føring på 39-37.

Efter pausen var gassen gået lidt af den gule Falcon-ballon og Durell Winson blev holdt i et jerngreb af 79ers-forsvaret. Godt bakket op af et rekordstort og meget engageret hjemmepublikum kørte 79ers videre i det spor, der var blevet lagt i anden periode. De vandt denne fase af kampen med 22-12. Zarko Jukic var atter flyvende for Hørsholm, men også tilbagevendte Brenton Butler viste sin store betydning.

Med en føring på 61-49 tog 79ers fat på kampens afgørende 10 minutter. Stemningen i Fire Arena var stadig i top, og det var hjemmeholdet også. Falcon fandt tilbage på det angrebsspor de havde vist i første periode, men 79ers styrede perioden og holdt hele tiden fast i en solid føring på over 10 point.

Med sejren har 79ers nu tre sejre på kontoen, og holdet fik samtidig skabt en lille smule luft til de nederste hold.

For 79ers scorede Zarko Jukic 25, Brenton Butler 19, Casper Hesseldal 14, Atila Kovac 9, Frederik H. N. 5, A. Hansen 5, Daniel Mortensen 4, Rasmus Stolbjerg 2, Dalibor Micic 2 point.

Hos Falcon scorede Durell Winson 25, Christian Thomsen 16, Alexander Bak 10 point.

Lodtrækning til pokalturneringen

30.10.2013

I forbindelse med dagens kamp på Kanal Sport blev der trukket lod til kvartfinalerne i årets pokalturnering.

5 BL-hold var i bowlen og lodtrækningen flaskede sig således:

 

  • Aalborg Vikings - Falcon
  • Vinder af B71 Holstebro/Haderslev Corpia - SISU
  • Svendborg Rabbits - Stevnsgade BBK
  • Virum BBK - Bakken Bears

Kampene skal være afviklet senest den 15. november.

 

Ny amerikansk spiller til SISU

30.10.2013

Velkommen til SISUs Big Chris

Allerede på tirsdag d. 5. november ved middagstid lander afløseren for Zach Moritz i Kastrup. Den nye center hedder Chris Matagrano fra University of New Hampshire, USA, og han ser ud til at blive et spændende bekendtskab.

Head Coach Almir Zeco og SISU-organisationen har været hurtig på aftrækkeren efter Zach Moritz’ alvorlige knæskade, der tvang klubben til at opsige samarbejdet i sidste uge. Chris Matagrano er 23 år gammel, 206 cm høj og vejer omkring 106 kg, og han er en atletisk, stærk og bevægelig center med et godt skud.

I den forgangne sæson i NCAA Division 1, som er den bedste college-række i basketball i USA, spillede han 29 kampe i alt og fik i gennemsnit næsten 18 minutter på banen, scorede 5,4 point og tog 3,1 rebounds pr. kamp.

Det tager typisk op til en måned for ikke-EU spillere at få arbejdstilladelse i Danmark, men der er håb om, at Chris Matagrano kan spille sin første kamp den 28. november mod Bakken Bears og en endnu større Chris (Christoffersen), hvis alt falder i hak.

For Almir Zeco gjaldt det om at finde en erstatning på centerpladsen, der kunne overtage, hvor Zach Moritz slap: ”Med Chris Matagrano på holdet skal vi ikke ændre vores offensive taktik særlig meget, da han passer godt ind i den måde, vi spiller på i år. Jeg var ked af at sige farvel til Zach, men hans helbred er det vigtigste, så der var desværre ikke noget at gøre, og jeg ønsker ham alt det bedste for fremtiden. Vi går nogle svære uger i møde i de næste kampe, da vi skal spille mod hold med stærke spillere under kurven, nemlig Team FOG Næstved, Horsens IC og Bakkens Bears, men jeg er fortrøstningsfuld og tror på, at Philip Bo, Joe Benjamin og unge Asger Hjorth kan løfte opgaven for os. Men selvfølgelig bliver vi nødt til at ændre vort defensive koncept i disse kampe.”

SISU spiller tv-kamp (vises på DK4) ude mod Team FOG Næstved på torsdag, og 3 dage efter tager de imod Basket Ligaens ubesejrede tophold, Bakken Bears, på hjemmebane i Kildeskovshallen.

Vikings taber tæt kamp til SISU

27.10.2013

Endnu en spændende kamp i Aalborg Stadionhal blev først afgjort i de sidste minutter.

Med fire minutter igen i kampen mellem hjemmeholdet Aalborg Vikings og SISU fra Sjælland var det helt lige, 71-71. Et steal af Joe Benjamin med efterfølgende layup og fejl gjorde det til 71-74, og endnu en turnover fra hjemmeholdet gjorde, at gæsterne kom foran med fem.

Bejnamin Sørensen ramte så et layup med 90 sekunder igen inden inden Michael Vincents fik en offensiv rebound og gjorde det til 73-78. Joey Haywood løb så et layup i, men med 50 sekunder igen ramte Joe Benjamin en sjælden tre’er. Herfra smed hjemmeholdet bolden væk to gange, og selv om Benjamin Sørensen ramte et layup løb SISU med en 77-84 sejr.

Kampen startede med SISU i førersædet. Vikings kom til fornuftige chancer, men især Joe Burton havde svært ved at finde bunden af netmaskerne på ellers frie skud. Vikings var alligevel med til 7-7, men så scorede Michael Vincents fire hurtige point, som for alvor satte udeholdet i gang, og efter første periode havde de udbygget føringen til 13-19.

I anden periode kom Vikings ud med ny energi. Efter tre minutter var scoren 21-24, men SISU trak fra igen på scoringer af Glahn og Vincents. Nu gik Vikings i et zoneforsvar, som SISU havde meget svært ved at løse. Vikingerne roterede godt, og fik lukket af tæt på kurven, og fra 21-28 efter fem minutter, blev halvlegsscoren en 39-34 fordel til hjemmeholdet.

I tredje periode blev det en start, som er set mange gange før i denne sæson for Vikings. I løbet af halvandet minut kom SISU foran 40-39, og hjemmefansene frygtede at Vikings ville lade gæsterne lave et stort run. En timeout fik imidlertid nerverne under kontrol, halvvejs gennem perioden var Vikings foran 49-42. Herfra blev det en stillingskrig, og inden sidste periode var Vikings igen foran 60.

Topscorer for Vikings blev Joey Haywood med 26 point mens Joe Benjamin lavede 25 point for SISU.

SISUs amerikanske center, Zach Moritz, rejser hjem

25.10.2013

Zach Moritz er ramt af en knæskade og rejser hjem.


Det er med stor beklagelse, at SISU er blevet nødt til at stoppe samarbejdet med Zach Moritz. Klubben har været meget glade for Zach, der har spillet på Basketligaholdet i hele sidste sæson og starten af denne, men desværre er han blevet ramt af en knæskade, der oprindelig opstod blot en uge før, han vendte tilbage til Danmark efter sommerferien.

Skaden har nu vist sig at være værre end først forventet og med udsigt til spilstop de næste uger og en mulig operation i december, var der desværre ikke andet at gøre for klubben end at opsige kontrakten før tid og sende ham hjem.

Head coach Almir Zeco er nu på udkig efter en erstatning, og det skal gerne gå stærkt, da det typisk tager ca. en måneds tid at få en arbejdstilladelse igennem. SISU har i forvejen Mike Flowers og Hristo Petkov på skadeslisten, så den seneste udvikling er dårlige nyheder forud for en række svære kampe i resten af oktober og november, der bl.a. inkluderer to opgør mod ubesejrede Bakken Bears og ét hver mod henholdsvis Horsens IC og Team FOG Næstved. Desuden skal SISU spille pokalkvartfinale mod en endnu ukendt modstander.

Zach Moritz har været SISUs bedste rebounder foreløbig i denne sæson, og han scorede i gennemsnit 13 point per kamp. SISU ønsker ham god bedring og held og lykke fremover.  

Vikings tager sæsonens første sejr

25.10.2013

I torsdagens TV-kamp på dk4 trak hjemmeholdet Aalborg Vikings det længste strå i en kamp, der var delt i to halvlege, og kunne have gået begge veje. Efter Vikings var foran 37-24 ved pausen, kom Værløse tilbage og var foran med 65-66 på to straffekast i af Axel Karason.

Derefter steg støjniveauet i Aalborg Stadionhal til rekordhøjder, da Joey Haywood ramte to straffekast med 16 sekunder igen. Værløse fik nu bolden, men Peter Møllers og Tobias Titas pressede afslutninger endte med Vikings’ Joe Burtons 17. rebound. Værløse fejlede ham med to to sekunder igen, og stilheden i hallen var rungende, da han missede begge skud. Straks efter kom den øredøvende larm, da afgørelsen kom ved at Peter Møller missede et desperationsskud fra midten da tiden løb ud.

Kampen så ellers i første halvleg ud til at skulle gå Vikings’ vej. Vikings var foran både 15-9 og 25-17, og forspringet blev skabt på dels gode aktioner af Joe Burton, der med sin størrelse var svær at håndtere for Værløse, og især på rigtig god rebounding.

I anden periode fortsatte Vikings-toget med at bruse frem. Føringen blev udbygget til 31-19 på Joe Burtons dunk, og to minutter inden pausen udbyggede Burton føringen til 37-23.

I tredje periode ændrede kampen totalt karakter. Værløse spillede hurtigt, og tvang Vikings til fejl. Over de første fem minutter scorede gæsterne 20 point, mens hjemmeholdet kun fik 8. Derfra var kampen helt tæt, men med en lille Vikings føring indtil 37. minut, hvor Troy Brewer med fem hurtige point bragte Værløse foran med 62-63. Derefter ramte Peter Møller et af to straffekast, men sekunder efter eksploderer hallen, da Rune Lauridsen sætter en meget lang 3’er, som igen bringer Vikings foran med en enkelt, hvilket satte den meget spændende afslutning i scene.

Efter kampen sagde Vikings head coach James Vear følgende:

”Jeg er glad på drengenes vegne, for at vi får vore sførste sejr. Det hårde arbejde de har lavet hele ugen igennem til træning gav bonus, men vi er ikke mætte af en enkelt sejr, og skal nu fokusere på et godt SISU-hold på lørdag."

Kampens spiller blev Vikings' Joe Burton med 19 point og hele 17 rebounds.

All Star 2014

23.10.2013

Basketligaen er glade for at kunne løfte sløret for at

All Star 2014

afvikles lørdag den 8. februar 2014 i Svendborg Idrætscenter.

Det er 2. gang at Svendborg Basketball Club bliver vært for det store arrangement, senest var det i 2007.

Planlægningen af All Star 2014 er allerede i fuld gang og du vil i løbet af de næste par måneder kunne finde mange flere nyheder og informationer om begivenheden her på siden.

Skyler Bowlin vender tilbage til Horsens IC

21.10.2013

Efter weekendens nederlag til Team FOG Næstved valgte Horsens IC af afbryde samarbejde med Calvin Hayens.

Umder 24 timer skulle der gå, inden en ny spiller kunne præsenteres.

Horsens IC har netop holdt pressemøde og her kunne man præsentere en af sidste sæsons hele store profiler i Basketligaen, Skyler Bowlin.

Skyler valgt at forlade Horsens IC for at spille i den bedste østriske række, hvilket ikke blev den succes som Skyler havde regnet med, og da Horsens IC ønskede deres store stjerne hjem i Forum Horsens, var sagens hurtig klar.

Du kan læse mere fra Horsens IC`s pressemøde ved at klikke her.

Horsens IC taber i drama til Team FOG Næstved

21.10.2013

I en kamp der var lige indtil sidste sekund vandt Næstved til eftermiddag med 72-70 over Horsens.

HIC startede kampen med at bringe sig foran med 6-0 inden Næstved kom på tavlen. I første quarter var Vedran Borovcanin her der og alle vegne og var skyld i at HIC kun var bagud med 20-19 efter første periode. Vedran scorede 12 ud af HIC’s 19 point. For Næstved scorede Alex Murphy og Henry Wilkens 8 point.

I anden periode kom Næstved foran, men en lineup bestående af Keane Thomann, Jonas Zohore, Anton Elsner, Frederik Rungby og Edgares Kvedaravicius bragte HIC foran. HIC straffede Næstved inside og Thomann og Zohore havde tilsammen 15 point i perioden.

Næstved virkede knækkede, men de kom ud med god energi efter pausen. Samtidig gik HIC’s angrebsspil i stå. Skud efter skud blev brændt og på drives stod Cotonou manden Okolie i vejen med flere blocks. Efter tredje periode var kampen helt lige 51-51.

I fjerde periode bragte HIC sig igen foran. Denne gang med 7 point, men et par hurtige treere bragte Næstved tilbage i kampen.De bringer sig også foran med 2 point samt har bolden i siden med 20 sekunder igegn. Borovcanin stjæler bolden på indspillet og bliver fejlet. To straffe som begge køligt bliver ramt og kampen er helt lige. Med to sekunder igen rammer Alex Murphy er lang toer som giver Næstved sejren. Nedtur for Horsens og optur for Næstved. HIC har nu kamppause i 11 dage inden det går løs igen.

Topscorer: HIC Vedran Borovcanin 20
Topscorer: TFN Alex Murphy 23

Kampens spiller: Vedran Borovcanin, Horsens IC 20 point 8 rebounds