Nyheder

Randers forsvarede førstepladsen med endnu en sejr:

06.02.2014

Randers Cimbria havde inden kampen næsten dobbelt så mange point som Aalborg Vikings.

Hjemmeholdet ligger på førstepladsen med 30 point, mens gæsterne er at finde på en 8. plads med 16 point. Derfor var Randers Cimbria selvskrevet som favoritter inden dagens kamp.

Sidste gang de to hold mødtes, var kampen dog ufattelig tæt, og Randers trak en kneben udebanesejr hjem på 93-97. Denne gang blev det dog langt fra lige så tæt, og hjemmeholdet vandt med 88-75. Aalborg stillede det meste af tiden med en enmandshær ved navn Joey Haywood, mens hele Randers Cimbria holdet tog del i sejren, Chris Nielsen gjorde sig dog ekstra bemærket.

Glimrende forsvarsspil var hovedårsagen til, at Randers kunne gå fra banen i første periode med en forholdsvis komfortabel føring. Med en del brændte chancer fra udeholdet, og hele fire defensive og fire offensive rebounds fra Bo Colas i første periode, formåede Randers at holde gæsterne nede på bare 11 point.

Alligevel havde Aalborg dog en meget tydelig profil i perioden, nemlig Joey Haywood som scorede syv ud af deres 11 point. Selvom Randers’ angrebsspil ikke altid fungerede optimalt, formåede de alligevel at score 23 point i perioden. Flere af Randersspillerne leverede flotte scoringer, mens Joey Haywood var en enmandshær for udeholdet.

Igen i 2. Periode fortsatte Joey Haywood sin scoringsstime, og han kom op på 17 point ud af Aalborgs 32. Dette forårsagede at Randers kun vandt perioden med et enkelt point. Randers’ forsvarsspil blev ikke dårligere, og dermed kunne hjemmeholdet alligevel forsvare sin føring, selvom angrebsspillet til tider haltede.

Med sine henholdsvis 13 og 12 point, havde Chris Nielsen og Charlie Burgess ved pausen scoret over halvdelen af Randers Cimbrias point. Hen imod slutningen af perioden, blev der ytret stærk utilfredshed over dommernes kendelser fra hjemmeholdets side. Man kunne have frygtet, at dette ville have forstyrret spillernes fokus, men dette var ikke tilfældet, og hjemmeholdet kunne gå fra banen med en føring på 45-32.

3. periode blev ligesom den foregående periode meget lige. Perioden startede med en brændt chance fra Charlie Burgess, men derefter brændte hjemmeholdet ikke mange chancer. Det gjorde udeholdet dog heller ikke. Dog fortsatte Joey Haywood ikke sin ellers suveræne præstation, og nogle af hans medspillere måtte tage over – det gjorde de så også.

Men Chris Nielsen stoppede ikke sin stime, og kom op på hele 21 point, mens Bo Colas med blandt andet to dunks kom op på 15 point. Perioden sluttede med en 3-points-scoring i allersidste sekund af Aalborgs nummer 9, Mads Kofod Rasmussen.

I starten af fjerde periode hentede gæsterne en smule ind på hjemmeholdet, og man begyndte at få nogen grimme flashbacks fra kampen i sidste uge imod Horsens IC. Heldigvis gik det ikke så galt, og med to scoringer fra Chris Nielsen så alting lyst ud igen. Charlie Burgess fulgte trop med endnu en scoring, hvorefter gæsternes Joey Haywood scorede sine første tre point i perioden. En del fejl og misforståelser havde sneget sig ind hos begge hold i løbet af kampen, og efter endnu en fejl fra Randers’ side, kunne Troy Gottselig levere en fantastisk blokade, og dermed var bolden igen på Randers-hænder. Dette førte dog bare til endnu en brændt chance, og en 3-pointsscoring fra udeholdet, hvorefter hjemmeholdet kaldte en time-out.

Herefter udvidede hjemmeholdet igen langsomt sin føring, og kampen endte 88-75. Meget passende var Chris Nielsen den sidste Randers-spiller til at smide bolden i kurven, og med sine 30 point var han en stor del af sejren. Joey Haywood kunne også gå fra banen med 30 point, og var dermed den eneste grund til, at Aalborg overhovedet blev holdt inde i kampen.

Topscorere:

Randers Cimbria: Chris Nielsen, 30. Charlie Burgess, 22. Bo Colas, 17. Aalborg Vikings: Joey Haywood, 30. Joe Burton, 13. Hillary Haley, 10. Assists.

Randers Cimbria: Chris Nielsen, Troy Gottselig, 4. Adrian Casas, Charlie Burgess, Bo Colas, 3. Aalborg Vikings: Joey Haywood, 4. Joe Burton, Benjamin Sørensen, 3.

All Star 2014 - Dommerne er udtaget

06.02.2014

På lørdag kl. 13:00 går det løs i Svendborg Idrætscenter når BL i samarbejde med Svendborg Basketball Club afholder All Star 2014.

Basketligaen har nu udtaget de 2 dommere der skal styre løjerne i selve All Star kampen. Rune Larsen, FIBA-dommer skal passe fløjten sammen med Christian Meyer. Christian er en ung seriøs dommer fra Fyn som satser på en karriere med fløjten.

BL har talt med Christian "der først troede at det var en spøg at han var blevet udtaget, men er nu utrolig stolt over at være udtaget til All Star 2014".

BL håber at der også fremover vil være unge talentfulde dommere på linjerne ved kommende All Star arrangementer, da det en enestående chance for at give unge talentfulde dommere en stor oplevelse. 

Rabbits tilbage på sporet

06.02.2014

Svendborg Rabbits viste klassen i aftenens kamp i Svendborg Idrætscenter i en svær kamp mod et godt spillende Sisumandskab.

Kaninerne havde fået justeret især forsvaret og havde meget mere gejst end tilfældet var i de tre forgående kampe, der alle havde ført til nederlag.

Sisu var bagefter hele kampen og Rabbits vandt fortjent matchen med +11, 91-80, efter perioderne 24-17, 20-17, 23-24 og 24-22.

Svendborg Rabbits havde noget at bevise både overfor holdet selv men også overfor deres trofaste fans der ovenpå guldet i pokalfinalen havde oplevet en sand nedgang i præstationen og tre nederlag i træk hos kaninerne er bestemt ikke hverdag.

Der blev derfor straks fra kampstart vist en noget anden indstilling hos hjemmeholdet og især i forsvaret blev der gået til vaflerne. Det betød at kaninerne hurtigt bragte sig foran med 8-10 points især på fremragende spil fra styrmand Johnell Smith men også Will Paul og Antonio Porta viste høj klasse. Johnell Smith med 10 points i første periode og Will Paul med 6.

Hos Sisu var det som om holdet ikke rigtigt var kommet i det gear der havde ført til sejr hjemme i Kildeskovshallen mod HIC, men måske var det mere et udtryk for, at modstanderholdet viste godt spil.

Sisu havde i Joe Benjamin og i Chris Matagrano de dominerende skikkelser i 1. periode med hhv. 6 og 7 points.

Svendborg beholdt momentum i 2. periode selv om scoringerne udeblev i starten af samme. Kaninerne fik kun scoret på en treer fra Will Paul og en to'er fra unge Marinus Mouboe i de første 5 minutter og Sisu kom faretruende tæt på med 11 points i samme tidsrum. Chris Matagrano var en enmandshær for gæsterne fra Gentofte med 8 points i perioden.

Så kom Niels Degn på banen og kvitterede straks med to sikre straffe ovenpå en usportslig fejl fra Philip Bo Jørgensen i forbindelse med kamp på gulvet om en løs bold.  Det vendte momentum til kaninernes fordel og et run på 15-6 førte til halvlegsføring med 10, 44-34.

Sisu's coach Almir Zeco mente sig så bortdømt af dagens dommertrio at han højlydt gav udtryk for sin utilfredshed og det gav ham straks en teknisk fejl.

Første gang i 4 kampe kaninerne har formået at holde modstanderholdet så lavt scorende ved pausen så noget har to træninger givet holdet fra cheftræner Craig Pedersen der i dag var meget aktiv på sidelinjen for at peppe sit hold op.

3. periode blev næsten helt lige. Der var i starten af perioden scoringer i begge ender af banen og det var en rigtig gang run and gun basket. Sisu kom næsten helt op i haserne på de i dag rapfodede kaniner og stillingen midt i perioden ovenpå rigtig flot spil fra Mickey Dennis med tre meget dybe trepointsskud, 52-49. Dennis viste i den grad at han stadig magter at bruge sit frygtede våben og sin berettigelse i trepointskonkurrencen i Svendborg Idrætscenter i forbindelse med All Star kampen på lørdag.

Damian Ocana og Claus Magaard ville dog ikke stå passive og se til og de revancerede sig med lige så mange præcise skud fra distancen og kaninerne kan gå ud til pausen inden de sidste 10 minutter, foran med 9, 67-58. Endnu en usportslig fejl til Sisu, Mikael Vincents der indkasserede sin 3.

Momentum lå i den grad hos hjemmeholdet der havde løftet sit spil med flere procentpoint.

Sisu kom klart bedst ud til sidste periode og snuppede hurtigt 6 points af kaninernes ellers sikre føring inden Antonio Porta der i dag spillede en af sine bedste kampe for kaninerne, sænkede en sjælden treer. Derefter satte Will Paul der havde opholdt sig lidt på bænken pga. sin tredje fejl, 11 points i træk og Svendborg Rabbits var igen foran, nu med 13 inden de sidste tre minutter.

Måske var Sisu's helt store pointssluger Joe Benjamin skadet, ihvertfald opholdt han sig meget på bænken i kampens helt afgørende fase, og det betød, at Almir Zeco gik dybt på bænken. Måske var det også et udtryk for, at cheftræneren ikke rigtigt troede på et vendepunkt. Kaninerne viste høj moral og stor koncentration og kunne trække sig ud af matchen med en helt fortjent sejr, den første i fire kampe, og tiltrængte points i toppen af ligaen.

For hjemmeholdet scorede Will Paul i dag 29 points og hentede 7 rebounds, Johnell Smith scorede 23 og havde 8 rebounds og 8 assists samt 3 steals, 13 til Antonio Porta og en scoringsprocent på 100 samt 5 assists, 10 points til Damian Ocana, 9 til Claus Magaard, 3 til Mads Bloch og 11 reblunds, 2 hver til Marinus Mouboe og Niels Degn.

Hos Sisu scorede Mickey Dennis 20, 18 til Chris Matagrano og 9 rebounds, 12 hver til David Harder og Joe Benjamin.

All Star 2014 - 3-point skytterne er klar

04.02.2014

På lørdag i Svendborg Idrætscenter afvikles All Star 2014 og skytterne til 3-points konkurrencen er nu på plads.

Sidste års vinder Skyler Bowlin vil gøre alt for at forsvare sin sejr fra All Star 2013 og denne gang skal han skyde mod:

 

 • Niels Degn-Andersen, Svendborg Rabbits
 • Chris Nielsen, Randers Cimbria
 • Brenton Butler, Hørsholm 79ers
 • Joe Benjamin, SISU
 • Claus Maagaard, Svendborg Rabbits
 • Joey Haywood, Aalborg Vikings
 • Skyler Bowlin, Horsens IC
 • Mickey Dennis, SISU
 • Michael Guldbæk, Rabbits All Star
 • ?
 • ?

Før selv All Star kampen vil der være indledende runde og i pausen mellem 2. og 3. periode bliver det hele afgjort.

Har du ikke sikret dig billet til All Star 2014, kan du nå det endnu. Klik her for at købe din billet, så du er sikker på at se det hele live, når nogle af de bedste skytter fra Basketligaen gør kurvene i Svendborg Idrætscenter rødglødende.

Bakken Bears slår Falcon

03.02.2014

På forhånd ville man sikkert mene, at dette normalt burde være en kamp, som Bakken Beras ville vinde – klart – og uden de stor problemer!!!

Men..

 

 1. Falcon har de seneste to måneder løftet ambitionerne og styrket både holdet og organisationen
 2. Falcon har den sidste uge vundet to kampe – senest lørdag aften i et spændende lokalopgør mod Hørsholm

For Bakken Bears handler det derfor om at stå fast, spille som et hold, holde aftalerne og være klar i  hovedet. Det drejer sig om holde koncentrationen – både energimæssigt og mentalt .

Kampen starter som den sidste sluttede – nemlig med Quincy Okolie i fokus og effektiv under kurven. Det er tydeligt, at Ville Tuominen har tænkt sig at spille bredt, hvilket hurtige og flittige udskiftninger er et klart bevis på. Bakken Bears holder dog fast i overtaget (trods forskellige udsving og en yderst farlig Rob Thurmann fra Falcon), og første periode slutter med en solid føring på 24-16.

Fra starten af anden periode viser Ville sit engagement og gør et ihærdigt forsøg på at hjælpe hjemmeholdet med at holde fast. Kampen svinger frem og tilbage og huskes vel især for en episode, hvor Kenny Parker stjæler bolden på egen banehalvdel, dribler….falder og liggende flot afleverer til Nicolai Iversen, der scorer. Fortsat har Bakken vanskeligt ved at holde Falcon’s Rob Thurmann fra at score – og holdene går til pause med Bakken foran 45-39.

Til trods for en forholdsvis lille føring – ja så sidder man alligevel med en ret sikker fornemmelse af, at den her kamp vinder Bakken Bears. Og dette skulle absolut vise sig at holde stik.

Kampen fortsætter lidt på samme måde i 3. periode – lidt rod, flere gode detaljer, mistede bolde, unødvendige fejl …..og dette gælder for begge hold. Og i perioder er det tydeligt, at vi mangler Chris Christoffersen under kurven. For Falcon er scoringerne stort set fordelt på tre spillere (49 ud af 61) – og perioden slutter med en fortsat føring til Bakken Bears på 70-61.

Men så startede festen – 4. periode blev for hjemmeholdet et sandt fyrværkeri af lækkerier med maskerede afleveringer, fantastiske assist, bag om ryggen, sikre 3-point-scoringer og flotte dunk – foruden de første minutter med 10 point i træk af Andreas Jakobsen. Alle 12 spillere fra Bakken Bears kom på scoringslisten med Brandon Penn som mest scorende med 21 point. 7 assist fra Kenny Parker og 12 rebound af Quincy Okolie er også værd at nævne.

For Falcon var den alt dominerende spiller Christian Thomsen med 28 point – heraf 25 i anden halvleg. Men også 19 point til Darby Taylor og 20 til Rob Thurmann vidner om et udehold, der på dagen manglede noget bredde.

Næste hjemmekamp er allerede på torsdag den 6. februar, hvor Bakken Bears møder Hørsholm 79ers kl. 19.00 i Vejlby Risskov Hallen.

Dansk Basketinfo - nyt nummer på gaden

03.02.2014

denne måned kan du igen læse om danskere i udlandet og denne gang har vi talt med Christian Benzon og Mikkel Plannthin.

Se billeder og læs kort om de danske Pokalfinaler, og læs interviews med cheftræner for SISUs vinderhold, Hrannar Holm og Pokalfighteren Johnell Smith, fra Svendborg Rabbits.

Alt det og meget mere finder du lige her.

God fight mellem Vikingerne og Værløse BBK

03.02.2014

En kerne af 19-årige unge mænd gik forrest for Værløse i eftermiddagens kamp mod Aalborg Vikings, der for øjeblikket bliver pustet i nakken på den yderste slutspilsplads.

Det var dog nordjyderne - som sædvanligt anført af lynhurtige Joey Haywood - der løb afsted med sejren i de sidste 3-4 minutter af kampen. Indtil da havde det bølget frem og tilbage.

Adam Holm-Weber skød 5/9 bag 3-pointslinjen for Værløse og med sine 20 point og 7 assist leverede han en af sine bedste præstationer i Basketligaen.

Men også Victor Hjorth, David Nørby Knudsen og Peter Møller gassede op for blusset og kom med et niveau og en energi som i størstedelen af kampen ikke kunne holdes nede af Aalborg.

Dette resulterede i uafgjort 43-43 ved halvlegspausen og en smal føring til Værløse på 2 point inden sidste periode skulle i gang.

Her var det dog så, at Joey Haywood - som formentlig ville vinde de fleste 100 meter løb i dansk atletik - tog over. Han blev godt hjulpet på vej af store Joe Burton, som har smidt op imod 30 kilo i denne sæson og mere og mere ligner en spiller, der kommer fra et af de helt store collegeprogrammer i USA.

Også Niels Koch, hjemvendt fra Hawaii, har givet Aalborg en ny dimension og trussel på guardpladserne, ligesom den amerikanske forstærkning Hillary Haley gør holdet til en stabil faktor i ligaen efterhånden - godt ført an af Coach James Vear.

Så på trods af Jordan Clarkes sæsonbedste 22 point, så måtte Værløse se sig slået af vikingerne med 87-96, der dermed skabte sig lidt mere luft ned til Falcon på 9. pladsen og Værløse på 10. pladsen.

Kampen blev dygtigt styret af dommertrioen, som tillod at der blev "gået til stålet", og det var en underholdende kamp med god nerve fra start til slut.

Hjemmeholdet skal nu forsøge at bygge på den trods alt opadgående kurve, rent spillemæssigt, når SISU kommer på besøg i Farum Arena til TV-kamp i Vinterferien onsdag den 12. februar. Inden da går turen dog et smut til Horsens IC.

Topscorer Aalborg Vikings: Joey Haywood 34 point, Joe Burton 23 point, 10 rebounds

Topscorer Værløse BBK: Jordan Clarke 22 point, Adam Holm-Weber 20 point, 7 assist

Cimbria slår Rabbits i topopgøret

03.02.2014

Randers Cimbria fik søndag eftermiddag den bedst tænkelige genoprejsning efter torsdagens triste nederlag. En sejr over rivalerne fra Svendborg blev nemlig en realitet efter en velspillet og imponerende holdindsats mod en af de helt store aktører i dansk basket, Svendborg Rabbits.

Adrian Casas var tilbage blandt starterne hos Cimbria og han gengældte tilliden med flot spil i både angreb og forsvar, blandt andet med to vigtige 3. pointers i første periode. Jonell Smith fra Svendborg Rabbits var igen i en liga for sig og Cimbria havde svært ved at stoppe ham. Med to minutter tilbage af 1. periode var stillingen 18-11 inden Smith scorede 8 points i træk for kaninerne. Det var dog ikke nok for Svendborg, for velspillende Chris Nielsen og Mike Nielsen satte begge 3. pointers og Cimbria kunne gå ind til 2. periode med en 26-19 føring.

Første periode bød også på 3 hurtige fejl til Troy Gottselig, der måtte se hele 2. periode fra bænken, mens Casper Stage og Patrick Nielsen overtog og gjorde det flot.

2. periode fortsatte i samme dur som 1. periode. Cimbria spillede stabilt og holdt Rabbits fra at komme afgørende ind i kampen til midt i perioden, bl.a. via 5 points fra Charlie Burgess. Således var Cimbria foran med 34-25 midt i perioden inden Jonell Smith scorede 6 af sine 14 points i perioden og bragte Rabbits på 34-31.

Derfra gik det slag i slag frem mod halvlegspausen. Bonell Colas var effektiv som altid og scorede sammen med Chris Nielsen og Adrian Casas 14 point og selv om Will Paul satte en 3. pointer sidst i perioden, så var det Cimbria der kunne gå til pausen med en 48-43 føring. Perioden blev vundet 22-24 af Svendborg.

3. periode viste at Cimbria havde fået bedre fat i Jonell Smith. Chris Nielsen leverede fantastisk forsvar på pointguarden og han havde kun 4 point i perioden som Cimbria vandt 26-17 og stillingen var 74-60 inden sidste periode.

Rabbits kom klart bedst ud til sidste periode. Will Paul og Jonell Smith scorede hurtigt inden Bonell Colas pyntede lidt på det til 76-64 to minutter inde i perioden. Derefter viste Claus Magaard, som Cimbria indtil da havde haft godt styr på, hvorfor han er så farlig. To 3. pointere i træk fra hans hånd og stillingen var 76-70 inden Charlie Burgess satte 3 af sine 19 points i kampen efterfulgt af scoringer af Bonell Colas og Chris Nielsen til stillingen 83-71 med 4 minutter tilbage af kampen. Inden da havde Christian Bendtsen været på banen og leveret en flot stykke rutineret forsvars arbejde, mens Bonell Colas fik et hvil.

Med 4 minutter tilbage af kampen, fulgtes holdene ad. Troy Gottselig satte to af sine 12 points for Randers efterfulgt af 3. point fra tidligere Randers spiller Damian Ocana. Chris Nielsen satte 3 af sine 20 points efterfulgt af endnu 2 point til Will Paul. Stillingen var således 91-78 med 3 minutter igen af perioden.

Det var tydeligt at Rabbits skulle finde points fra andre en Jonell Smith, men det skete ikke og selv om Rabbits i sidste minut havde endnu en 3. pointer af Ocana, så holdt Cimbria et højt niveau og lavede få spilmæssige fejl, samtidig med at de kom til scoringschancer i hvert angreb. Så med 5 point til sidst i kampen af Cimbria, så kunne kronjyderne trække sig ud af kampen med en 96-87 sejr over fynboerne.

Dermed bevarer Randers Cimbria deres førsteplads i Basketligaen og Svendborg Rabbits må se sig overhalet på anden pladsen af Bakken Bears. Med sejren er Randers Cimbria sikker på en top 4 placering i grundspillet.

For Randers Cimbria havde Bonell Colas 27 points og 21 rebounds! Chris Nielsen havde 20 points og 10 assists, Charlie Burgess havde 19 points, Troy Gottselig 12 points, Adrian Casas 11 points og 6 rebounds, Mike Nielsen havde 4 points og Casper Stage 3.

For Svendborg Rabbits havde Jonell Smith imponerende 39 points, Will Paul 17, Damian Ocana 15, Claus Magaard 6, Antonio Porta 4, Mads Bloch 4, Tommy Tomsic 2.

SISU slår Horsens IC

03.02.2014

De gule fra Horsens IC kom til Gentofte som svage favoritter i dagens opgør efter en lang række flotte sejre i de seneste kampe over alle i top-3; Randers Cimbria, Svendborg Rabbits og Bakken Bears.

SISU har også spillet flot basket på det seneste, men resultaterne har været lidt mere blandede med sejr over Randers men også et skuffende nederlag til Falcon i midtugen.

Horsens havde medbragt ca. 10 glade, optimistiske og højtråbende fans, og i alt 115 tilskuere havde fundet vej til Kildeskovshallen til det, der skulle vise sig at blive en uhyre seværdig kamp.

Horsens startede opgøret bedst, kom hurtigt på 2-8, og SISU-fansene begyndte allerede at sidde med en dårlig fornemmelse i kroppen, men spillerne ville det heldigvis anderledes, og en stærkt spillende Chris Matagrano og Mikael Vincents Nielsen holder SISU inde i kampen.

Sidst i perioden ved stillingen 27-23 sætter Mickey Dennis en helt utrolig 3’er fra midten helt ude i højre side, og hjemmeholdet kan gå fra en tempofyldt 1. periode med en snæver føring på 30-27.

I 2. periode starter SISU bedst ud og bringer sig foran med små 10 point. Igen er det Mikael Vincents, der fører taktstokken og med hurtige gennembrud dirker han Horsens’ forsvar op gang på gang. Det virker som om, at Horsens synes, at de har styr på sagerne - velvidende at de sikkert kan lave endnu et super comeback ligesom mod Randers i midtugen. SISU vinder således perioden med 10 point, 30-20 og er foran med 13 ved pausen, 60-47. Og endnu en gang slutter SISU perioden af med en utrolig 3’er - denne gang ved Søren Olsen.

Igen i 3. periode starter SISU bedst og bringer sig op med 19 point. Horsens holder sig inde i kampen via en utroligt godt skydende Vedran Borovcanin, der scorer 8 point i perioden, heraf to 3’ere. SISU taber dog pusten lidt i slutningen af perioden, og Horsens arbejder sig ind i kampen igen. Især Keane Thomann skaber problemer i SISUs forsvar. Perioden slutter uafgjort, 22-22, så SISU holder sin føring med i alt 82-69.

I 4. periode går Horsens’ point guard Skyler Bowlin amok. Han sætter 4 3’ere og er med til at bringe Horsens meget tæt på sejren, men i de afgørende øjeblikke er heldet med SISU og Horsens laver nogle fatale turnovers. Derfor kan SISU og Mickey Dennis med sine 10 point i sidste periode trække sig sejrrigt ud af en til tider meget flot spillet kamp. Slutresultat: 103-94 (30-27, 30-20, 22-22, 21-25).

Man må bare sige, at Basket Ligaen udvikler sig mere og mere uforudsigeligt i år til glæde for alle fans af god basketball. Falcon fortsatte i en af weekendens andre kampe fremgangen med sejr over Hørsholm, mens Randers slog Svendborg. Alt i alt lægger det op til et meget spændende slutspil.

Topscorere for SISU: Chris Matagrano 23, Mikael Vincents 20 og Mickey Dennis 17 point

Topscorer for Horsens IC: Skyler Bowlin 29 og Vedran Borovcanin med 26 point.

Kampens spiller: Chris Matagrano, SISU.

Bemærk at stats mangle for de sidste minutter af kampen. Dette vil blive rettet i løbet af mandagen.

Falcon fortsætter sejrsstimen

02.02.2014

Første Basketligakamp i Skovlunde hallen siden 2002, og det var en sydende  hal der ventede begge holds spillere til aftenens kamp.

Kunne BMS/Falcon fortsætte de gode takter fra torsdagens sejr ov SISU eller ville Hørsholm 79ers bremse dette.

BMS/Falcon med Christian Thomsen tilbage i truppen og stadig med Iffe Lundberg ude. Mens 79ers kun havde 9 mand klar til kamp, ved blandt andet Brenton Buttler og Attila Kovac ude med mindre skader.

Det er et udehold der kommer flyvende ud af starthullerne på den larmende ude bane. Specielt Daniel Mortensen der havde en storkamp, har 10 point i de første 5 minutter. Fra BMS/Falcon ligger Robert Thurman stærkt ud med et dunk efter et minut og har generelt en rigtig flot kamp på dagen. Et stort skydende 79ers hold kan gå til pause 31-14.

BMS/Falcon ligner et hold der virkelig har brugt pausen godt, og ligger godt fra land med en tre´er af Nicolas Christen og Andreas Meilby og vinder de første 7 minutter af perioden 15-2, igen på gode indspil til Robert eller penetrationer hvor guardsne er gode til at dishe af under kurven. 79ers Anders Schou stopper blødningen og holder 79ers i teten inden halvlegen 18-7 (32-38).

Umiddelbart en stilling begge hold kan være tilfredse, da det tideligt så sort ud for hjemmeholdet. Mens 79ers specielt burde være tilfreds med deres angrebsspil.

Taylor når ikke og komme på tavlen i første halvleg og det var tydeligt noget der prægede hans spil.

Så da han i første angreb sætter en tre´er, er det tydeligt at han får løsnet op. BMS/Falcon får virkelig sat sig på spillet fra starten efter halvleg og de første 5 minutter vindes 12-2 med 9 point fra Darby. Unge Daniel Mortensen bliver dog ved med at gøre det onde og har 3 3ere i træk og holder 79ers inde i kampen 21-13 (53-51).

Daniel Mortensens fantastiske spil fortsætter i fjerde periode imens Andreas Meilby og Robert Thurman gør det godt inside under kurven, hvor BMS/Falcon virkelig har fået fat. Frederik HN og Jonas Bro arbejder hårdt på hinanden hele kampen, og bør begge få en masse kredit for det store flid på dagens. Kampen svinder frem og tilbage med en boldbesiddelses forskel i margin. Men ingen af holdene viser tegn på nerver. BMS/Falcon har dog heldet med store hustle plays underkurven tvinger de sig i teten i slutminutterne.

Men 79ers straffer BMS/Falcon hårde forsvar og tvinger straffe frem i man boldsiddelser og æder stille og roligt der momentum tilbage i kampen. Med to sekunder tilbage af kampen har BMS/Falcon bolden i siden og på indspillet får Christian Thomsen bolden som sætter den uden tøven til trods for at dette var hans første scoring i kampen til sejr på 72-70 (19-19).

For Falcon scorede:
Robert Thurman 28 pts, 15 reb Taylor Darby 18 pts, 4 reb og Andreas Meilby 11 pts, 3 reb

For Hørsholm 79ers scorede:
Daniel Mortensen 23 pts, 5 reb, og Anders Skou Hansen 16 point