Nyheder

Ny amerikansk spiller til SISU

30.10.2013

Velkommen til SISUs Big Chris

Allerede på tirsdag d. 5. november ved middagstid lander afløseren for Zach Moritz i Kastrup. Den nye center hedder Chris Matagrano fra University of New Hampshire, USA, og han ser ud til at blive et spændende bekendtskab.

Head Coach Almir Zeco og SISU-organisationen har været hurtig på aftrækkeren efter Zach Moritz’ alvorlige knæskade, der tvang klubben til at opsige samarbejdet i sidste uge. Chris Matagrano er 23 år gammel, 206 cm høj og vejer omkring 106 kg, og han er en atletisk, stærk og bevægelig center med et godt skud.

I den forgangne sæson i NCAA Division 1, som er den bedste college-række i basketball i USA, spillede han 29 kampe i alt og fik i gennemsnit næsten 18 minutter på banen, scorede 5,4 point og tog 3,1 rebounds pr. kamp.

Det tager typisk op til en måned for ikke-EU spillere at få arbejdstilladelse i Danmark, men der er håb om, at Chris Matagrano kan spille sin første kamp den 28. november mod Bakken Bears og en endnu større Chris (Christoffersen), hvis alt falder i hak.

For Almir Zeco gjaldt det om at finde en erstatning på centerpladsen, der kunne overtage, hvor Zach Moritz slap: ”Med Chris Matagrano på holdet skal vi ikke ændre vores offensive taktik særlig meget, da han passer godt ind i den måde, vi spiller på i år. Jeg var ked af at sige farvel til Zach, men hans helbred er det vigtigste, så der var desværre ikke noget at gøre, og jeg ønsker ham alt det bedste for fremtiden. Vi går nogle svære uger i møde i de næste kampe, da vi skal spille mod hold med stærke spillere under kurven, nemlig Team FOG Næstved, Horsens IC og Bakkens Bears, men jeg er fortrøstningsfuld og tror på, at Philip Bo, Joe Benjamin og unge Asger Hjorth kan løfte opgaven for os. Men selvfølgelig bliver vi nødt til at ændre vort defensive koncept i disse kampe.”

SISU spiller tv-kamp (vises på DK4) ude mod Team FOG Næstved på torsdag, og 3 dage efter tager de imod Basket Ligaens ubesejrede tophold, Bakken Bears, på hjemmebane i Kildeskovshallen.

Vikings taber tæt kamp til SISU

27.10.2013

Endnu en spændende kamp i Aalborg Stadionhal blev først afgjort i de sidste minutter.

Med fire minutter igen i kampen mellem hjemmeholdet Aalborg Vikings og SISU fra Sjælland var det helt lige, 71-71. Et steal af Joe Benjamin med efterfølgende layup og fejl gjorde det til 71-74, og endnu en turnover fra hjemmeholdet gjorde, at gæsterne kom foran med fem.

Bejnamin Sørensen ramte så et layup med 90 sekunder igen inden inden Michael Vincents fik en offensiv rebound og gjorde det til 73-78. Joey Haywood løb så et layup i, men med 50 sekunder igen ramte Joe Benjamin en sjælden tre’er. Herfra smed hjemmeholdet bolden væk to gange, og selv om Benjamin Sørensen ramte et layup løb SISU med en 77-84 sejr.

Kampen startede med SISU i førersædet. Vikings kom til fornuftige chancer, men især Joe Burton havde svært ved at finde bunden af netmaskerne på ellers frie skud. Vikings var alligevel med til 7-7, men så scorede Michael Vincents fire hurtige point, som for alvor satte udeholdet i gang, og efter første periode havde de udbygget føringen til 13-19.

I anden periode kom Vikings ud med ny energi. Efter tre minutter var scoren 21-24, men SISU trak fra igen på scoringer af Glahn og Vincents. Nu gik Vikings i et zoneforsvar, som SISU havde meget svært ved at løse. Vikingerne roterede godt, og fik lukket af tæt på kurven, og fra 21-28 efter fem minutter, blev halvlegsscoren en 39-34 fordel til hjemmeholdet.

I tredje periode blev det en start, som er set mange gange før i denne sæson for Vikings. I løbet af halvandet minut kom SISU foran 40-39, og hjemmefansene frygtede at Vikings ville lade gæsterne lave et stort run. En timeout fik imidlertid nerverne under kontrol, halvvejs gennem perioden var Vikings foran 49-42. Herfra blev det en stillingskrig, og inden sidste periode var Vikings igen foran 60.

Topscorer for Vikings blev Joey Haywood med 26 point mens Joe Benjamin lavede 25 point for SISU.

SISUs amerikanske center, Zach Moritz, rejser hjem

25.10.2013

Zach Moritz er ramt af en knæskade og rejser hjem.


Det er med stor beklagelse, at SISU er blevet nødt til at stoppe samarbejdet med Zach Moritz. Klubben har været meget glade for Zach, der har spillet på Basketligaholdet i hele sidste sæson og starten af denne, men desværre er han blevet ramt af en knæskade, der oprindelig opstod blot en uge før, han vendte tilbage til Danmark efter sommerferien.

Skaden har nu vist sig at være værre end først forventet og med udsigt til spilstop de næste uger og en mulig operation i december, var der desværre ikke andet at gøre for klubben end at opsige kontrakten før tid og sende ham hjem.

Head coach Almir Zeco er nu på udkig efter en erstatning, og det skal gerne gå stærkt, da det typisk tager ca. en måneds tid at få en arbejdstilladelse igennem. SISU har i forvejen Mike Flowers og Hristo Petkov på skadeslisten, så den seneste udvikling er dårlige nyheder forud for en række svære kampe i resten af oktober og november, der bl.a. inkluderer to opgør mod ubesejrede Bakken Bears og ét hver mod henholdsvis Horsens IC og Team FOG Næstved. Desuden skal SISU spille pokalkvartfinale mod en endnu ukendt modstander.

Zach Moritz har været SISUs bedste rebounder foreløbig i denne sæson, og han scorede i gennemsnit 13 point per kamp. SISU ønsker ham god bedring og held og lykke fremover.  

Vikings tager sæsonens første sejr

25.10.2013

I torsdagens TV-kamp på dk4 trak hjemmeholdet Aalborg Vikings det længste strå i en kamp, der var delt i to halvlege, og kunne have gået begge veje. Efter Vikings var foran 37-24 ved pausen, kom Værløse tilbage og var foran med 65-66 på to straffekast i af Axel Karason.

Derefter steg støjniveauet i Aalborg Stadionhal til rekordhøjder, da Joey Haywood ramte to straffekast med 16 sekunder igen. Værløse fik nu bolden, men Peter Møllers og Tobias Titas pressede afslutninger endte med Vikings’ Joe Burtons 17. rebound. Værløse fejlede ham med to to sekunder igen, og stilheden i hallen var rungende, da han missede begge skud. Straks efter kom den øredøvende larm, da afgørelsen kom ved at Peter Møller missede et desperationsskud fra midten da tiden løb ud.

Kampen så ellers i første halvleg ud til at skulle gå Vikings’ vej. Vikings var foran både 15-9 og 25-17, og forspringet blev skabt på dels gode aktioner af Joe Burton, der med sin størrelse var svær at håndtere for Værløse, og især på rigtig god rebounding.

I anden periode fortsatte Vikings-toget med at bruse frem. Føringen blev udbygget til 31-19 på Joe Burtons dunk, og to minutter inden pausen udbyggede Burton føringen til 37-23.

I tredje periode ændrede kampen totalt karakter. Værløse spillede hurtigt, og tvang Vikings til fejl. Over de første fem minutter scorede gæsterne 20 point, mens hjemmeholdet kun fik 8. Derfra var kampen helt tæt, men med en lille Vikings føring indtil 37. minut, hvor Troy Brewer med fem hurtige point bragte Værløse foran med 62-63. Derefter ramte Peter Møller et af to straffekast, men sekunder efter eksploderer hallen, da Rune Lauridsen sætter en meget lang 3’er, som igen bringer Vikings foran med en enkelt, hvilket satte den meget spændende afslutning i scene.

Efter kampen sagde Vikings head coach James Vear følgende:

”Jeg er glad på drengenes vegne, for at vi får vore sførste sejr. Det hårde arbejde de har lavet hele ugen igennem til træning gav bonus, men vi er ikke mætte af en enkelt sejr, og skal nu fokusere på et godt SISU-hold på lørdag."

Kampens spiller blev Vikings' Joe Burton med 19 point og hele 17 rebounds.

All Star 2014

23.10.2013

Basketligaen er glade for at kunne løfte sløret for at

All Star 2014

afvikles lørdag den 8. februar 2014 i Svendborg Idrætscenter.

Det er 2. gang at Svendborg Basketball Club bliver vært for det store arrangement, senest var det i 2007.

Planlægningen af All Star 2014 er allerede i fuld gang og du vil i løbet af de næste par måneder kunne finde mange flere nyheder og informationer om begivenheden her på siden.

Skyler Bowlin vender tilbage til Horsens IC

21.10.2013

Efter weekendens nederlag til Team FOG Næstved valgte Horsens IC af afbryde samarbejde med Calvin Hayens.

Umder 24 timer skulle der gå, inden en ny spiller kunne præsenteres.

Horsens IC har netop holdt pressemøde og her kunne man præsentere en af sidste sæsons hele store profiler i Basketligaen, Skyler Bowlin.

Skyler valgt at forlade Horsens IC for at spille i den bedste østriske række, hvilket ikke blev den succes som Skyler havde regnet med, og da Horsens IC ønskede deres store stjerne hjem i Forum Horsens, var sagens hurtig klar.

Du kan læse mere fra Horsens IC`s pressemøde ved at klikke her.

Horsens IC taber i drama til Team FOG Næstved

21.10.2013

I en kamp der var lige indtil sidste sekund vandt Næstved til eftermiddag med 72-70 over Horsens.

HIC startede kampen med at bringe sig foran med 6-0 inden Næstved kom på tavlen. I første quarter var Vedran Borovcanin her der og alle vegne og var skyld i at HIC kun var bagud med 20-19 efter første periode. Vedran scorede 12 ud af HIC’s 19 point. For Næstved scorede Alex Murphy og Henry Wilkens 8 point.

I anden periode kom Næstved foran, men en lineup bestående af Keane Thomann, Jonas Zohore, Anton Elsner, Frederik Rungby og Edgares Kvedaravicius bragte HIC foran. HIC straffede Næstved inside og Thomann og Zohore havde tilsammen 15 point i perioden.

Næstved virkede knækkede, men de kom ud med god energi efter pausen. Samtidig gik HIC’s angrebsspil i stå. Skud efter skud blev brændt og på drives stod Cotonou manden Okolie i vejen med flere blocks. Efter tredje periode var kampen helt lige 51-51.

I fjerde periode bragte HIC sig igen foran. Denne gang med 7 point, men et par hurtige treere bragte Næstved tilbage i kampen.De bringer sig også foran med 2 point samt har bolden i siden med 20 sekunder igegn. Borovcanin stjæler bolden på indspillet og bliver fejlet. To straffe som begge køligt bliver ramt og kampen er helt lige. Med to sekunder igen rammer Alex Murphy er lang toer som giver Næstved sejren. Nedtur for Horsens og optur for Næstved. HIC har nu kamppause i 11 dage inden det går løs igen.

Topscorer: HIC Vedran Borovcanin 20
Topscorer: TFN Alex Murphy 23

Kampens spiller: Vedran Borovcanin, Horsens IC 20 point 8 rebounds

Randers Cimbria vinder en tæt kamp over SISU

20.10.2013

SISU løber tør for brændstof til sidst og det var lige hvad Kronjyderne havde brug for, for at vinde dagens kamp.

Kampen bølgede frem og tilbage de første tre perioder, men til sidst formåede Randers at holde tempoet, mens SISU kørte træt. Det samme skete mod Svendborg Rabbits for nylig, og SISU er nødt til at holde niveau i alle 40 minutter, hvis de skal kunne slå de bedste hold.

Første periode startede i højt tempo. SISU havde gode aktioner fra forskellige spiller, mens Charlie Burgess var en énmandshær for Randers. Zach Moritz, Joe Benjamin, Mickey Dennis og Mathias Glahn scorede hver 5 eller flere point for SISU, mens Charlie Burgess nåede op på 11 point i perioden, som endte 28–21.

Allerede i de første 10 minutter var der tegn på begyndende fejlproblemer med 2 fejl til Mikael Vincents Nielsen, Joe Benjamin, Bo Colas og Adrian Casas Filip.

Charlie Burgess fortsatte ufortrødent i anden periode, og også Bo Colas kom i gang med 6 point og flere rebounds, men SISU holdt stand med spredte point og godt forsvar. Ved halvleg var stillingen 48–42.

I tredje periode kæmpede holdene hårdt under kurven. Chris Nielsen kom endelig i gang og scorede 7 point, mens Charlie Burgess (9 point) og Bonell Colas (7 point) stadigvæk var effektive. Kampen var endnu tættere efter tredje, som endte 68–67.

Men efter 5 minutter i fjerde periode kunne SISU ikke længere mønstre det samme energiniveau som tidligere, og de lavede flere turnovers og færre godt eksekveret plays. Efter en usportslig fejl til Mickey Dennis lavede Randers 6 hurtige point og førte pludseligt 74–79, hvorefter Almir Zeco tog et time-out. Men det stoppede ikke blødningen, og Randers kørte effektivt sejren hjem i de sidste minutter.

SISU endte med den højeste effektivitet, 91 mod 88, dog mest på grund af 20 assists, mens Randers havde 7. Turnovers endte 23 til 14 i Randers’ favør. Sådan gik det skægt nok også i Horsens i den anden kamp i dag: Horsens IC havde højere effektivitet, men tabte alligevel til Team FOG Næstved.

SISU er nu på femtepladsen med 2–3 i kampe, mens Randers ligger i toppen af tabellen sammen med Bakken og Svendborg.

På lørdag spiller SISU i Aalborg, mens Randers, i en topkamp, tager imod Svendborg Rabbits på hjemmebane, onsdag den 30. oktober.

Topscorere:

SISU: Zach Moritz 16 point, 6 rebounds, 2 assists; Joe Benjamin 16 point, 6 rebounds, 3 assists; Mickey Dennis 13 point, 11 rebounds, 6 assists (double-double); Mathias Glahn 13 point, 5 rebounds, 1 assist.

Randers Cimbria: Charlie Burgess 32 point, 10 rebounds, 3 assists; Bo Colas 23 point, 19 rebounds.

Overraskelsen lurede i Büllen

20.10.2013

Falcon havde lørdag eftermiddag besøg af Bakken Bears. En kamp der på forhånd lignede en klar sejr til gæsterne med Falcon hængte på hele vejen og var tæt på en overraskelse.

1. Periode: Bears starter kampen bedst og kommer hurtigt foran 0-3 ved Brandon Penn og Chris Christoffersen, hvor efter Falcon kom bedre i gang, blandt andet ved Alexander Bak der stod for 10 point i perioden. Bears slutter perioden bedst med to 3’ere fra Brandon Penn i hjørnet.
Perioden ender 18-25.

2. Periode: I anden periode stepper Falcon op blandt via et godt indhop af Jens Døssing med 2 offensive rebounds og 4 assists. Bemærkelsesværdigt ved denne periode var at alt hvad der for Bears i 1. periode gik i, nu røg ved siden af. Bears havde problemer mod Falcons zone-forsvar og havde til tider svært ved at finde den frie mand i angrebet.
Falcon vinder perioden 26-15, og fører således 44-40 ved halvlegen.

3. Periode: Bakken Bears starter 2. halvleg hårdt ud med 5 trepointsscoringer ud af deres første seks scoringer, men Falcon hænger på. Kampens helt store highlight kom i denne periode i samspil mellem Falcon’s Alexander Bak og Durell Vinson der komponerede et fantastisk alley-oop tværs over den offensive banehalvdel. Falcon slutter perioden bedst og vinder de sidste 2 minutter med 9-3. Bakken Bears holder sig ude af fejlproblemer, mens flere Falconspillere er oppe på 3 personlige fejl samt Christian Thomsen med 4.

Bears vinder perioden 17-22 og Falcon fører således 62-61 før 4. periode.

4. Periode: De sidste 10 minutter starter lidt nervøst fra begge hold, men Falcon er hele tiden foran 4-6 point. Bears forsøger at gå meget til Nicolai Iversen, der da også bliver noteret for 7 point i perioden. Med mindre end 3 minutter tilbage af kampen er Falcon stadig i front, nu blot med et enkelt point, 76-75.

Men herfra viste Bakken Bears hvorfor de ligger nummer 1 i Ligaen, og hvorfor de er så svære at slå. Brandon Penn scorer et lay-up – Bears stjæler bolden på det efterfølgende indspil fra baseline og Penn scorer en 3’er fra hjørnet. Her fra forsøgte Falcon sig med at fejle for at få stoppet tiden, men Bears holdte hovedet koldt og fik kørt en sejr hjem, efter en kamp der krævede hårdere arbejde end de fleste havde regnet med.

Bears vinder kampen med 85-80 i en kamp hvor Falcon med de rigtige spil på de rigtige tidspunkter godt kunne have fuldendt overraskelsen.

Topscorere:
Falcon: Alexander Bak 28 (og 8 as), Durell Vinson 22 (og 18 rebounds) og Christian Thomsen 18.
Bakken Bears: Brandon Penn 23 og Kenny Barker 18 (og 7 as)  

Stor sejr til kaninerne

19.10.2013

79'ers kom til Sydfyn uden deres bedste spiller Brenton Butler der blev skadet i kampen mod Bakken Bears og det havde naturligvis stor betydning.

Kaninerne var længe om, at komme i gang men havde en igen godt spillende Johnell Smith der bare gjorde forskellen og så var 3. periode afgørende for kampen. Den vandt Rabbits 27-8 og kampen 80-60. De øvrige perioder: 13-17, 28-20 og 12-15.

Selv om Will Paul lagde de to første points i kurven for hjemmeholdet, var det 79'ers der kom bedste fra land. Kaninerne havde masser af angreb især i starten af kampen der bare ikke ville slutte som points, hvorimod Hørsholm fandt vejen. Midt i perioden havde Svendborg kun scoret to gange og kunne ikke rigtigt komme i gang med det flydende angrebsspil. Der blev hentet masser af rebounds fra hjemmeholdet men omsætte det til points kunne Rabbits ikke rigtigt i starten af kampen.

Starten på 2. periode var også starten på Rabbits dominans og jagten på points blev indledt af Damian Ocana med en lang treer fulgt godt op af Niels Degn med endnu en klassiker fra hans hånd. Så var tonen ligesom lagt og nu kom også Johnell Smith i gang med sine karakteristiske raids og dribleture ind på toppen af feltet, hvor hans skud sidder lige i øjet og 15 meget sikre points fra Johnell på 8 minutter var sammen med en stadig stigende kurve fra bl.a. Mads Bloch og Will Paul i reboundsituationerne i begge ender af banen, nøglen til kaninernes succes i dag.

Damian Ocana var brandvarm og havde 10 points i perioden, deriblandt en buzzer til pausen. 
For 79'ers var det igen Zarko Jukic der viste vejen med sit meget atletiske spil både tæt på kurven men også med høj hastighed i sit transsition spil. Kaninerne kan gå til pausen med en føring på 41-37.

Straks efter pausen kom hjemmeholdet endelig i det gear som de kun ca. 300 fremmødte havde kigget længe efter. Will Paul som i dag klogt holdt sig ude af fejlproblemer og som især i 1. halvleg ikke kunne ramme havet om så han stod i det, lagde godt fra land i 3. med kaninernes første 9 points men alle holdkammeraterne deltog i løjerne for i de første 8 minutter var der kun et hold på banen. Svendborg vandt den periode med 24-4 og kampen var afgjort ved stillingen 62-39. 79'ers kom en smule igen  med 6 points yderligere men det scorede Rabbits også så stillingen inden de sidste 10 minutter var 68-45.

Det var nu kun et spørgsmål om kaninerne skulle fortsætte med at tromle al modstand ned og dermed måske tanke selvtillid til fredagens pokalopgør med de samme aktører eller om man skulle lade alle få minutter.

Cheftræner Craig Pedersen valgte det sidste og det betød, at 79'ers i stedet for at være bagud med 30 tog lidt af føringen og kunne nøjes med at tabe med 20, 80-60.

Der er "returopgør" på fredag i pokalturningen, kampstart kl. 19.30 i Svendborg Idrætscenter.

For kaninerne var dagens helt store oplevelse igen Johnell Smith med 29 points og masser af flot basket, Will Paul havde 13 points og 10 rebunds, Damian Ocana også 13 og 8 rebounds, 7 points til Niels Degn -  4 til Mads Bloch og 18 !! rebounds og dermed fortsætter Mads sin flotte statistik.

For 79'ers scorede Zarko Jukic 17 og hentede 7 rebounds, 7 points til Atila Kovac og 6 til Frederik HN og til Rasmus Stolbjerg.