Nyheder

Bakken Bears vinder deres 3. DM i træk og det 17. i alt

13.05.2019

Ingen havde vel forventet, at hjemmeholdet HIC, kunne komme tilbage i serien efter at have været ned med 3-0. Og det skete da heller ikke.

Det har været nogle tumultariske dage for holdet siden kamp 3, kulminerende med trænerfyringen lørdag formiddag. Og det var da også tydeligt fra kampens start, at HIC ikke havde troen på, at det ville lykkes at besejre Bakken Bears i finaleserien.

Bakken Bears startede i vanlig stil med fantastisk godt forsvarsspil og hurtigt angrebsspil, der slet ikke tillod HIC at erhverve bare lidt tro på, at det måske kunne lykkes. I 1. periode skød Bakken Bears sikkert og flot og scorede på 5 3-points skud, mens HIC blot formåede at få 1 3-points scoring i kurven. Bakken fortsatte spillestilen resten af denne periode. Der blev skiftet meget ud, men uanset, hvem der kom ind medførte det ingen ændring i spillestilen eller effektiviteten. Derfor var det helt naturligt, at Bakken Bears kunne gå ind til 2. periode foran 26-13.

2. Periode fortsatte i samme stil, dog virkede det til, at Bakken Bears satte tempoet lidt ned, men uanset hvad, lykkedes det ikke HIC at komme ind i kampen. Bakkens spillere scorede stort set alle sammen, mens HIC skulle kæmpe om hver centimeter for at komme nærmere kurven. Der blev ikke scoret så meget udefra som i 1. periode, men alligevel lykkedes det Bakken Bears at udbygge føringen til 46-26, hvilket var stillingen ved halvleg. 1. halvleg sluttede af med en usportslig fejl til HIC og en teknisk fejl til Bakken Bears, så perioden sluttede af med 3 straffekast.

Man kunne frygte, at HIC ville gå helt ned i 3. periode – hvad de tidligere har gjort netop mod Bakken Bears – men holdet kæmpede sig tilbage i kampen blandt andet takket være Charles Callison, der hele kampen trådte i karakter hos HIC. HIC scorede lige så meget i 3. periode som i 1. halvleg, og vandt da også perioden 26-24.

Stillingen før sidste periode var 52-70, og HIC fortsatte de gode takter fra 3. periode, blandt andet med flotte 3-points scoringer fra Vedran Borovcanin, og det lykkedes da også HIC at vinde 4. og sidste periode med 24-21, så slutresultatet blev den forventede sejr til Bakken Bears på 91-76.

Holdet havde i sidste periode nok tankerne for meget på den forestående medaljeoverrækkelse, hvilket var fuldt forståeligt. Bakken Bears har virkeligt haft en forrygende sæson, hvor de på bedste vis har repræsenteret Danmark i Europa. Holdet har i løbet af sæsonen udviklet sig fantastisk og indeholder utrolig meget talent, styrke og vilje på alle pladser, så det er fuldt fortjent, at holdet hentede sit 3. Danmarksmesterskab i træk.

Tobin Carberry blev udpeget som MVP, og blev da også topscorer for Bakken Bears med 15 point foran Ryan Martin med 13 point. Hos HIC var det ikke uventet, at Vedran Borovcanin blev topscorer med 19 point foran Charles Callison med 17 point.

HIC- spillerne gav alt hvad de havde i sig, og tabte med æren i behold til et stærkere hold. Holdet trænger helt sikkert til at komme væk fra Basketball nu i en periode, så de kan få problemerne på afstand, lade op og være klar til næste sæson.

Årets dommer i Basketligaen er kåret

13.05.2019

For 1. gang i Basketligaens historie er en kvindelig dommer kåret som årets dommer.

Dette er blevet en kendsgerning efter at ligaens trænere har stemt. Og blev det altså 34-årige Andrada Csender der fik flest stemmer.

Andrada kom til Danmark i midten af januar måned og blev straks indlemmet i dommergruppen i BL. Andrada er også FIBA-dommer og med i FIBA`s top 100-gruppe. Dette har betydet at Andrada allerede dømt EM for kvinder i både 2015 og 2017 samt et utal af EuroCup og landskampe. I denne sommer står der både EM for damer 2019 på programmet i Serbien og VM for U20-damer i Thailand, samt U20 for herrer.

Prisen som årets dommer blev overrakt af BL`s dommeransvarlig Carsten Jensen forud for den 4. DM-finale i Forum Horsens mellem Horsens IC og Bakken Bears, hvor Andrada var en af kampens 3 dommere.

Andradas nærmeste kollegaer i afstemningen var Jonas Bille på 2. pladen. Herefter fulgte Rune Larsen, Jakob Hors og Carsten Kristensen.

Udover æren fulgte også et ur sponseret af Festina. BL ønsker Andrada Csender et stort tillykke med titlen.

Du kan se alle sæsonerns kåringer i BL her.

Arnel Dedic er tildelt 2 spilledages karantæne

13.05.2019

Efter et meget groft upassende sprogbrug har Basketligaens Etiske Komitee (COC) valgt at tildele Horsens IC`s træner Arnel Dedic 2 spilledags karantæne.

Episoden skete i 2. periode i den 3. DM-finale i torsdag mellem Horsens IC og Bakken Bears.

Umiddelbart får karantænen ingen betydning for Arnel Dedic der nemlig i mellemtiden er blevet fyret af Horsens IC.

Karantænen vil derfor først træde i kraft hvis Arnel på et senere tidspunkt er involveret i et BL-hold.

Horsens IC fyrer Arnel Dedic med øjeblikkelig virkning

11.05.2019

Efter en batalje i omklædningsrummet mellem 2. og 3. periode i torsdagens DM-Finale 3 mellem Bakken Bears og Horsens IC har Horsens besluttet at fyre headcoach med øjeblikkelig virkning.

Dette oplyser Horsens IC i en pressemeddelse lørdag formiddag.

Hvem der skal skal coache Horsens i DM-finale 4 mod Bakken Bears på mandag i Forum Horsens er der ikke meldt noget ud om, men et er sikkert Horsens IC skal vinde kampen for at holde liv i håber om DM-guld.

Bakken Bears vinder stort i DM-finale 3

10.05.2019

Bakken Bears startede som lyn og torden i torsdagens 3. DM-finale mod de evige rivaler fra Horsens IC.

De aarhusianske værter kom hurtigt foran med 5-0 efter to flotte aktioner af amerikanske Tobin Carberry. Gæsterne fra Horsens svarede dog hurtigt igen med flotte aktioner fra blandt andre Charles Callison. Stillingen var 9-7 efter tre minutter spillet af første periode. Kampen var enorm intens med fysisk spil fra begge mandskaber. De to duellanter fortsatte dermed de samme takter fra de to foregående opgør. Efter halvvejsmærket i første periode fulgtes de to hold mandskaber fint ad rent scoringsmæssigt. Dette betød dog desværre for Horsens, at man fortsat var bagud med fem point. Det spinkle forspring på fem point er dog ingenting i basketball, og Horsens har tidligere vist i serien, at man sagtens kan komme tilbage. Første periode sluttede 23-17 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

De hold fortsatte de flotte spil i første periodes indledning med flere scoringer i begge ender af banen. Både Horsens IC og Bakken Bears viste prøver på, hvor de i indeværende sæson endnu engang er de to bedste hold i Danmark. Der var fremragende underholdning og smæk for skillingen i en udsolgt Vejlby-Risskov Hallen. Det var dansk basket, når det er bedst. Stemningen i hallen nåede dog sit absolut højdepunkt, da Bakken Bears’ Tobin Carberry fandt dette års MVP i basketligaen Ryan Evans på et fremragende alley-oop.

Det aarhusianske hjemmehold havde i den grad momentum, og det fik gæsterne fra Horsens IC til at tage en timeout. ”Bjørnene” forstatte dog ufortrødent efter timeouten, og det havde med to minutter tilbage inden pausen øget forspringet til 41-26. Horsens havde på dette tidspunkt brug for nogle stops i forsvaret, hvis de ikke skulle alt for langt bagud inden pausen. Bakken Bears sluttede perioden bedst af, og de to hold gik til pause med stillingen 45-28.

Bakken Bears kom klart bedst og mest sultne ud til tredje periode. De regerende danske mestre virkede klart mest tændte af de to mandskaber. Det var især Tobin Carberry og Ryan Evans, der torsdag aften gjorde det mere end vanskeligt for Horsens at komme tilbage i kampen. De to amerikanere stod noteret for henholdsvis 17 og 18 point. Ryan Evans havde scoret ti point i tredje periode alene. Savic fra Horsens var på dette tidspunkt gæsternes topscorer med 13 point. Dette var dog ikke nok for Horsens til at lukke et komfortabelt Bears-forspring på 67-41 med tre minutter tilbage inden fjerde og sidste periode. De sidste tre minutter af perioden var en smule rodet fra begge hold med knapt så mange point. Bears-forspringet var dog intakt, og de kunne slutte tredje periode med at være foran med 73-47.

Horsens IC kom bedre ud til fjerde periode med et 9-0-run efter de første to minutter. Gæsterne fik dækket bedre op i forsvaret og tvang Bakken Bears til mere pressede afslutninger. Fine takter for udeholdet indledningsvist. De helt rigtige takter, hvis man skulle tilbage i opgøret. Stillingen var derfor reduceret til 73-56 med seks minutter tilbage af kampen. Bakken Bears var i kamp to tæt på at smide en sikker føring, og det lignede heller ikke, at ønskede en gentagelse. Hjemmeholdet skruede derfor op for tempoet igen og udbyggede føringen. Det lignede derfor unægtelig dødsstødet for Horsens IC til dagens kamp. Med fire minutter tilbage var Bakken Bears foran med 86-57.

Med tre minutter tilbage af kampen kom Bakken Bears’ Chris Christoffersen på banen til sin potentielt sidste hjemmekamp i karrieren. Den 218 centimeter lange bornholmer kvitterede først med to point og efterfølgende med karrierens første treer, hvilket medførte kampens hidtil største bifald. Kampen mellem Bakken Bears og Horsens IC endte med en sejr til aarhusianerne på 91-62, og de bringer sig dermed foran 3-0 i finaleserien.

Chris Christoffersen blev efter kampen hyldet af hele hallen inklusiv alle de fremmødte Horsens-fans, der højlydt sang hans navn. Fremragende sportsånd af Horsens-fansene.

4. kamp i serien spilles mandag den 13. klokken 19:00 i Horsens. Vinder Bakken Bears er de danske mestre 2018/19.

Årets spiller i Basketligaen kåret

09.05.2019

Efter en tæt afstemning har spillerne i Basketligaen valgt Ryan Evans fra Bakkens Bears som året spiller i 2018/19.

Ryan Evans fik nemlig blot 4 stemmere mere end modstanderen i dagens DM-finale Charlie Callison fra Horsens IC.

Ryan har præsteret en enestående sæson for Bakken Bears. I sine 26 kampe har han hjulpet sit hold med 14,4 point, 5,4 rebounds og 2,6 assists pr. kamp.

Det er 3. gang i Basketligaens historie at årets spiller kommer fra Bakken Bears. 1. gang det skete var i 2003 hvor Eric Bell løb med titlen og i 2017 var det Devaughn Akoon-Purcell.

Udover æren modtog Ryan Evans også et ur fra Festina som blev overrækt af forretningsfører for BL, Geof Kotila.

Tættets på at fravriste Ryan Evans titlen var som nævnt Charles Callison, Horsens IC og Tobin Carberry ligeledes fra Bakken Bears.

Du kan se alle kåringer fra BL gennem tiderne her.

Årets forsvarsspiller kåret

09.05.2019

Spillerne i Basketligaen har peget på Bakken Bears’ Michel Diouf som årets forsvarsspiller i Danmarks bedste liga 2018/19.

Den langlemmede senegaleser på 208 cm er et solidt defensivt anker for bjørnene og har haft en væsentlig rolle i holdets store succes i de europæiske kampe og kampene i ligaen.

I gennemsnit hiver Diouf 6,0 rebounds ned og præsterer som minimum 1 blocks pr. kamp. Men måske endnu mere væsentligt er det, at Michel Diouf er en af den slags spillere, der ændrer modstanderens skud på grund af sine lange arme. Den slags fremgår ikke direkte af statistikker, men ingen har lyst til at løbe ind de lange arme under kurven - og derfor har Bakken-profilen så stor værdi defensivt for sit hold.

Det er 3. gang, Michel Diouf kan lade sig hylde som årets forsvarsspiller i Basketligaen. Første gang var i 2016, og senest i 2018. Ud over æren kan Diouf glæde sig over et ur fra Festina.

I årets afstemning fik Diouf klar flest stemmer foran sine 2 holdkammerater Tyler Ongwae og Darko Jukic. Efter Bakken Bears trekløveret fulgte 3 spillere fra Horsens IC Charles Callison, Cheikh Sane og Frederik Rungby.

Prisen blev overrakt foran Michel Dioufs hjemmepublikum i Vejlby Risskov Hallen inden den 3. DM-finalen af BL`s Forretningsfører Geof Kotila.

Basketball-ikon stopper karrieren

08.05.2019

Chris Christoffersen stopper sin karriere i en alder af 39 år – Bakken Bears vil hylde den gigantiske bornholmer efter torsdagens DM-finalekamp.

Den ikoniske basketballspiller, Chris Christoffersen, har valgt at indstille sin basketballkarriere. En karriere, der har ført ham fra et af USA's bedste collegehold, til NBA-tryouts, over Italien til Finland, Sverige og Australien, foruden et langt ophold i Bakken Bears, hvor han har sat klubrekord i forhold til antal spillede kampe og antal scorede point.

Den 218 cm lange bornholmer, der bliver 40 år i august, har, siden 2004, hvor han debuterede, været en fantastisk faktor i Bakken Bears’ succes. Oprindeligt blev Chris Christoffersen ansat til at spille for Bakken Bears i forbindelse med klubbens første europæiske deltagelse, og kontrakten løb blot frem til holdet var slået ud af Europa Cup’en. Bears gik imidlertid videre i turneringen – med ’Big Chris’ som en af turneringens bedste spillere – og Christoffersen endte med at blive hele sæsonen.

’Chris er den spiller, der har betydet mest for Bakken Bears. Udenfor banen Chris har haft en naturlig evne til at profilere sig, hvilket naturligvis også er kommet klubben til gavn, men alligevel er det på banen Chris har sat det største aftryk. Chris har været Basketligaens suverænt mest betydningsfulde spiller fra 2004 og godt ti år frem’, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Chris Christoffersen har indtil videre ni DM-titler i bagagen, og hvis Bakken Bears i de kommende uger vinder DM-finalerne over Horsens IC, vil Chris tangere rekorden for flest guldmedaljer i dansk basketball. Hertil skal lægges syv pokalguldmedaljer, to europæiske semifinaler (en for Bears og en for finske Lappeenranta) og en Europa Cup-kvartfinale.

’Jeg har haft en fantastisk karriere, hvor jeg sammen med Bakken Bears har været med til at flytte dansk basketball fremad. Jeg vil huske vores fantastiske europæiske eventyr og de mange titler, men jeg vil især glæde mig over de rigtig mange venskaber, der er blevet skabt i løbet af de mange sæsoner’, siger Chris Christoffersen.

Chris Christoffersen har desuden sat et par væsentlige klubrekorder – pr. d.d. er det blevet til 555 kampe og 4.644 point for Bakken Bears.

Chris Christoffersen har muligheden for at udbygge sin klubrekord, når Bakken Bears torsdag møder Horsens IC (kampstart kl. 19:30). Efter den kamp vil Bakken Bears hylde Christoffersen – tilskuerne opfordres til at blive og deltage i hyldesten.

HIC taber også kamp 2 i finaleserien

07.05.2019

Før kampen uddelte forretningsføreren for BL, Geof Kotila, prisen til årets talent i BL sammen med formanden for DBBF`s eliteudvalg Allan Voss. På 3. pladsen kom Oscar Jørgensen, mens de 2 øverste pladser i en tæt kamp skulle fordeles mellem 2 talenter fra Bakken Bears, og det var Sylvester Berg, der løb med den fine titel som årets talent foran David Kristensen.

Det var måske skriften på væggen for HIC! Selv om holdet startede som lyn og torden og hurtigt kom foran 12-6, hovedsageligt fordi Brandon Tabb endnu engang var brandvarm, som i kamp 1, så sluttede Bakken Bears af med et 10-0 run og havde en føring på 16-12, da perioden var ovre. HIC prøvede virkeligt at hænge på, men trods 10 points af HIC’s 12 af Brandon Tabb, var det ikke nok. Skudprocenten var bestemt ikke ret høj, ligesom holdet mistede utroligt mange bolde, før mulighederne viste sig.

I 2. periode fik HIC dog rettet en del op på statistikken, idet holdet scorede 4 gange på 3-pointsforsøg, halvdelen fra Stefan Savic. Så HIC hentede en anelse ind på Bakken Bears og kunne gå ind til pausen kun bagud med 2 points.

Selv om HIC hurtigt var ude fra pausen og øve skud, så lykkedes ikke meget for holdet i 3. periode. Her så man virkeligt, hvor bredt og stærkt et hold Bakken Bears har. Man kunne tydeligt se, at holdet qua de mange europæiske kampe i sæsonen, havde tilegnet sig en spillestil der gjorde, at det var mere end svært for HIC at komme til chancer. Bakkens fysik gjorde det rigtigt svært for HIC. Mens Bakken blot kørte på, så kneb det utroligt meget for HIC. Det var ikke at mærke, når Bakken Bears skiftede ud, hvad de ofte gjorde. Spilletiden mellem holdets spillere blev fordelt flot, mens man godt kunne mærke, at HIC begyndte at blive træt. Bakken Bears vandt 3. periode overbevisende 30-14, så stillingen var 66-48 til Bakken Bears før sidste periode.

Man følte virkeligt at HIC var nede i sækken, men da det så allermest dystert ud, fik holdet alligevel momentum. På 2 minutter lavede HIC et 10-0 run og var pludselig kun bagud med 5 points. Den godt fyldte Forum Horsens formelig sydede over HIC’s pludselige forvandling. Men ligeså hurtigt som det næsten lykkedes HIC at komme op af sækken og tilbage i kampen, ligeså hurtigt blev lyset slukket for holdet. HIC havde flere muligheder for at indhente Bakkens forspring, men en usportslig fejl til HIC, der gav Bakken Bears 2 straffekast efterfulgt af bolden i siden. Det kostede HIC 5 points, så selvom HIC endnu engang scorede på et langt 3-pointsforsøg, pyntede det kun på nederlaget, der blev på 76-83.

Bakken Bears fortjente virkeligt sejren, for de var det bedste hold på dagen, men HIC havde meget stor ære af kampen, og meget de kunne tage med derfra før kamp 3 afvikles i Vejlby Risskov-hallen torsdag aften.

Topscorer for HIC var endnu engang Brandon Tabb med 20 points foran Vedran Borovcanin med 17 points. Hos Bakken Bears blev scoren mere ligeligt fordelt, men topscorere for holdet var Darko Jukic og Tobin Carberry begge med 16 points.

Årets unge spiller i BL kåret

06.05.2019

Spillerne i ligaen har stemt og bestemt, at Sylvester Berg fra Bakken Bears er årets unge spiller i Basketligaen 2018/19.

20-årige Sylvester har haft en fantastisk sæson på Bakken Bears holdet, hvor han i sine 36 kampe heraf 6 kampe for EBAA) har scoret 7,3 point suppleret af 5,6 rebounds og 2,7 assists pr. kamp.

Sylvester har også været en del af det Bakken Bears hold der nåede kvartfinalerne i FIBA Euro-Cup. Her var Sylvester på banen i 11 af holdets 13 kampe.

I sidste sæson blev Sylvester nummer 3 i afstemningen hvor det var Filip Rajovic fra Stevnsgade SuperMen der løb med titlen, men i denne sæson blev det hans tur til at modtage hæderen, der gives til en spiller under 21 år. Titlen blev snuppet med mindst mulig margin til holdkammeraten fra både Bakken Bears og EBBA David Kristensen. Kun 1 stemme skilte de 2 holdkammarater.

Sylvester fik overrakt prisen på hjemmebanen i Vejlby Risskov Idrætscent i forbindelse med 2. DM-Finale mellem Horsens IC og Bakken Bears.

Prisen blev overrakt af Basketligaens forretningsfører, Geof Kotila, og udover æren fulgte også et ur fra Festina.

Årets top 5 stemt ind af kollegaerne i Basketligaen i kategorien “Årets unge spiller” blev:

1. Sylvester Berg, Bakken Bears og EBAA

2. David Kristensen, Bakken Bears og EBAA

3. Oscar Jørgensen, horsens IC

4. Stefan Jevríc, Stevnsgade Copenhagen

5. Igor Bakic, Stevnsgade Copenhagen

Et stort tillykke skal lyde til Sylvester for præstationerne i løbet af sæsonen – samt al muligt held og lykke med at sikre DM-guldet til Bakken Bears.

Du kan se alle tidligere kåringer i Basketligaen her.