Nyheder

Bears besejrer Horsens IC

21.02.2014

Udgangspunktet for aftenens kamp var – to hold der kender hinanden rigtig godt og historisk har kæmpet rigtig mange kampe – ville Bakke Bears være i stand til at finde den nødvendige energi og koncentration – kunne HIC med Skyler Bowlin som styrmand fortsætte den flotte sejrsrække.

Fra tip off var det også tydeligt, at man i begge lejre lige skulle finde sine egne ben – og holdene fulgtes pænt ad med skiftende scoringer. Deres referent havde en usikker fornemmelse af, hvorvidt Bakken Bears trods favoritværdigheden og en næsten helt fyldt Vejlby Risskov Hal kunne holde fokus i 40 minutter (nå – det er ikke første gang jeg har taget fejl).

Og i slutningen af første periode fik HIC et lille overtag og førte med 25-20 ……. Nervøsitet på lægterne.

Men så var det pludselig som om hjemmeholdet vågnede op – og de så sig stort set ikke tilbage resten af kampen. Et hurtigt ryk af Bakken ændrede stillingen og bragte hurtigt balance – det blev mere og mere tydeligt, at den europæiske deltagelse havde givet holdet en ganske solid ballast. Og der blev fløjtet til halvleg med en beskeden føring på 45-43 til hjemmeholdet.

Eneste reelle trussel hos HIC var i første halvleg Vedran Borovcanin og Jonas Zahore – Skyler blev dækket tæt og scorede kun 5 point de første 20 minutter. Det var på dagen bemærkelsesværdigt, at fire spillere scorede hele 72 ud af i alt 83 point for Horsens – i en finaleserie ikke den nemmeste måde at vinde medaljer på.

Kampen blev vel i praksis afgjort i de første minutter af 3. periode – med flotte scoringer, imponerende steals, hurtige afleveringer og godt forsvar hos værterne. Senere i perioden kom dommerne lidt i fokus med en række kald, som frustrerede spillerne i begge lejre – men dog alligevel ros til dommere, coaches og spillere for, at det trods alt blev en relativ fair og velspillet kamp.

Bakken vinder perioden 32-24 og det er vel ikke uforståeligt, at HIC blev lidt opgivende og mistede noget af troen på sejr.

Sidste periode blev en sand forestilling af ikke mindst Andreas Jacobsen og Brandon Penn – førstnævnte satte stort set ikke en fod forkert med fantastiske afleveringer, scoringer, godt overblik og godt lederskab – og Penn imponerede med både 3-point-scoringer og sikre straffe.

Det skal bestemt også nævnes, at veteranen Søren Ege spillede en solid kamp og endda markerede sig med en 3-point (så har man også set det – halspeakeren med sans for statistik kunne oplyse, at det var hans anden af slagsen i karrieren).

Midt i fjerde periode førte Bakken med 20, og de sidste minutter skulle blot spilles til ende. Kampen sluttede med en sikker sejr til Bakken Bears på 98-83.

For HIC blev pointene fordelt med 15 til Skyler Bowlin, 12 til Keane Thomann, 20 til Jonas Zahore og 25 til Vedan Borovcanin.

For Bakken Bears scorede Quincy 10, Parker 11 og Penn 25 – og hele 38 point blev sat i af ”ikke startere” – her ligger nøglen til et kommende slutspil.

Næste hjemmekamp er allerede på torsdag den 9. marts, hvor Bakken Bears møder SISU kl. 15.00 i Vejlby Risskov Hallen.

79ers sejrer i gyser

20.02.2014

Med nederlag i de seneste seks kampe og risiko for ikke at komme med i slutspillet havde Hørsholms herrer mere eller mindre kniven for struben, da de onsdag aften tog imod Sisu.

Det blev en kamp, hvor publikum fik spænding for alle pengene. De to mandskaber måtte helt hen til de sidste sekunder inden 79ers med otte sikre straffekastscoringer inden for det sidste halvandet minut kunne sikre sig en sejr på 72-67.

Hørsholm kom fint fra start anført af en flyvende Zarko Jukic, der scorede hjemmeholdets første seks point. Sisu var også godt med og de to mandskaber gik til periodepause ved stillingen 16-15.

I anden periode trak 79er lidt fra Sisu, men gæsterne, anført af Joe Benjamin og Mickey Dennis, holdt sig hele tiden inden for rækkevidde. Med en periodesejr på 20-15 kunne 79ers holde halvlegspause med en føring på 36-30.

Brenton Butler, der indtil videre havde haft en stille aften, var som forvandlet efter pausen og med 12 point i tredje periode, var han stærkt medvirkende til at Hørsholm vandt denne fase med 21-19 og således førte 57-49 forud for de afgørende 10 minutter.

I fjerde periode kom Sisu ud med fornyet energi og efter et par minutter havde tilkæmpet sig et væsentligt momentum. Gæsterne red videre på den bølge, og med 1.45 igen var de foran med 64-65. Det lignede umiddelbart et Sisu-hold, der havde mest energi, men en række brændte skud og efterfølgende fejl førte til i alt otte straffekast til 79ers. Atila Kovac sænkede de seks og Brenton Butler fulgte op med to sikre straffekastscoringer, og trods flere forsøg fra gæsternes side i de døende sekunder kunne hjemmeholdet for første gang i seks kampe række armene i vejret med en sejr på 72-67.

Det held som ikke har været til stede på det seneste, fandt sin vej til Fire Arena og Hørsholmbænken onsdag aften, og 79ers fik sat to livsvigtige point ind på kontoen. De to point betyder, at 79ers nu er på syvendepladsen to point efter Sisu på sjettepladsen og to point foran Aaalborg, der befinder sig på den ottende og sidste slutspilsplads.

I næste runde møder 79ers Horsens IC på hjemmebane, mens Sisu krydser klinger med topholdet, Randers Cimbria.

Topscorere for 79ers blev Brenton Butler 25, Daniel Mortensen 13, Zarko Jukic 13, Atila Kovac 12, Frederik H. N. 4 og Anders Schou 3 point.

For Sisu scorede Joe Benjamin 16 og August Haas 14 point.

Forsvaret var afgørende da SISU vandt stort over BFX

16.02.2014

BFX/Falcon har på det seneste fået boostet selvtilliden med de nye spillere, der er kommet til gennem samarbejdet mellem Falcon og BMS. De har vundet flere kampe hér i 2014, inklusiv det omvendte opgør mod SISU for nylig i Bülowsvejhallen.

Derfor var kampen i dag noget af et nøgleopgør for begge hold. Med en sejr til udeholdet ville de for alvor lægge pres på SISU i kampen om at undgå niendepladsen i ligaen, mens SISU til gengæld med en hjemmesejr nærmest kunne sikre sig en plads i slutspillet, sandsynligvis på BFX/Falcons bekostning.

Og SISU ville det også mere i dag med intens fight i alle 40 minutter, så de kunne opnå den vigtige sejr over oprykkerne.

Kampen startede med hårdt pres fra SISUs side, men alligevel nåede BFX op på en 7–9 føring. Men så lavede SISU et 8–0 run, og Rade Vojnovic bad om time-out. 7 point fra Mikael Vincents Nielsen og 5 fra David Harder ledte SISU til en føring på 23–14 efter første periode. Både Robert Thurmann og Chris Matagrano fik to hurtige fejl hver efter hårde kampe under kurven, og begge sad ude en stor del af perioden. Alligevel lavede Robert Thurmann 8 point.

I anden periode kom Chris Matagrano mere i gang og scorede selv 8 point, mens Jonas Giese Anderson lavede 4. BFX vandt anden periode 16–18 med point fordelt ligeligt over holdet. Derved var scoren 39–32 ved pausesignalet – kun lidt mere end den overraskende lave 34–24 føring, Team FOG havde over Aalborg Vikings, i pausen i den parallelle kamp.

SISU fortsatte det gode forsvar i tredje periode og udbyggede føringen til 49–36 og 52–38 på point fra mange forskellige spillere. SISU vandt perioden 22–11 og havde en komfortabel 18-points føring før de sidste 10 minutter.

Robert Thurmann og Iffe Lundberg scorede mange point i den sidste periode, men alle de andre BFX-spillere havde det svært mod SISUs forsvar, og SISU kunne efter en let usikker start nemt køre en sikker sejr hjem på 90–69.

Kun Robert Thurmann, Taylor Darby og Iffe Lundberg scorede mere end 10 point for BFX.

SISU er nu på en rimelig komfortabel sjetteplads i ligaen lige under Team FOG Næstved, som har indbyrdes kampfordel i sæsonen. SISU er 4 point foran Hørsholm og Aalborg og 6 point foran BFX, og det skulle være muligt for SISU at stræbe efter at opnå en 4.- til 6.-plads i grundspillet.

Hørsholm 79ers står på programmet de næste to onsdage med en afstikker til Randers på lørdag, hvor BMX samtidig er i Aalborg.

Topscorere SISU: Mikael Vincents Nielsen 19 point, 3 rebounds, 5 assists, 4 steals; Chris Matagrano 17 point, 5 rebounds; Mickey Dennis 11 point, 6 rebounds, 3 assists, 3 blocks; Joe Benjamin 10 point, 6 rebounds, 3 assists; David Harder 11 point, 4 rebounds.

Topscorer BFX: Robert Thurmann 24 point, 10 rebounds (double-double), 1 assist; Iffe Lundberg 10 point, 2 rebounds, 1 assist; Taylor Darby 10 point, 4 rebounds.

TFN besejrer Vikings

16.02.2014

Der var vigtige point på spil i dagens opgør i Næstedvedhallen, hvor Team FOG Næstved med en sejr kunne kravle længere op i tabellen, mens Aalborg Vikings havde brug for en sejr for at lægge afstand til Falcon, der presser på for at snuppe den sidste slutspilsplads.

Inden kampen blev Team FOG Næstveds spillere præsenteret sammen med den kommende generation af basketspillere, da spillere fra klubbens U10-årgang løb på banen sammen med spillerne.

1.periode 10 – 14: Team FOG Næstved fik en god start på perioden. Holdet kom foran med 3 – 0, og det var så det, de scorede nemlig ikke de de næste 5 minutter. Det gjorde Aalborg Vikings til gengæld, og holdet gik fra 0 – 3 til 10 – 3.

Team FOG Næstved ramte i det tidsrum intet samtidig med, at Aalborg dækkede godt op. Mod slutningen af perioden fik Team FOG Næstved samlet sig lidt sammen og indhentet noget at Aalborgs føring.

2. periode 34 – 24: Team FOG Næstved fik igen en god start på perioden, og i løbet af 1 minut var Aalborgs føring udlignet. Der var fart og tempo i hjemmeholdets spil, men Aalborg hang godt på.

Sidste halvdel af perioden var god for Team FOG Næstved, som trak fra fra 21 – 20 til en pauseføring på 34 – 24.

3. periode 62 – 40: Team FOG Næstved fik igen en god start på perioden, men Aalborg blev ved med at hænge på. Selvom hjemmeholdet tidligt i perioden kom i holdfejlproblemer, lykkedes det alligevel at trække fra til en sikker føring inden de sidste 10 minutter.

4. periode 78 – 66: Det blev en noget rodet periode, hvor holdene i den første halvdel af perioden stort set byttede point. Så med en forholdsvis sikker føring til Team FOGNæstved ved perioden start var der ingen fare på færde set med Team FOG Næstved-briller.
Men pludselig gik der gummiarm/sjusk i Team FOG Næstveds spil, og Aalborg halede langsomt ind på hjemmeholdet.

Det lykkedes dog for Team FOG Næstved at hale en sikker og fortjent sejr hjem, hvilket ikke mindst skyldtes, at det lykkedes at holde Joey Haywood ude af kampen.

Sejren blev på 78-66 (10-14, 24-10, 28-16, 16-16).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Alex Murphy med 26 point og for Aalborg Vikings scorede Joe Burton med 23 point.

Vinterferiesejr på sydfyn

15.02.2014

Som start på vinterferien på Fyn og foran knap 400 tilskuere vandt Svendborg Rabbits igen, denne gang over 79'ers der kom til Sydfyn med flere småskader på vitale spillere.

Om det var derfor kampen blev lidt af en fuser eller om der blot var gået vinterferie i den skal lade være usagt i dette forum, faktum er, at kaninerne vandt 78-69, efter perioderne 21-16, 19-15, 20-22 og 18-16.

Det var ellers et opgør de lokale fans havde set frem til ovenpå en fra kaninerne god indsats i Ålborg i onsdags og så er 79'ers altid et spændende bekendtskab men i dag havde klubben fra nordsjælland småskader på flere vitale spillere. Der var rygter fremme om, at Atilla Kovac, Brenton Butler og Zarko Jukic ikke ville komme på banen og måske var det de rygter der havde cuttet omkring 20 % af ydelsen hos kaninerne.

Faktum var, at 79'ers stillede til tipp-off med 8 spillere på holdkortet men at både Kovac, Jukic og Butler var at finde hos udeholdet.

Det var også udeholdet der kom bedst fra land og hurtigt foran 8-4 inden Will Paul ramte sin og kaninernes første trepointsscoring. Derefter var kaninerne foran resten af kampen og Antonio Porta og Damian Ocana fulgte efter med en hver fra trepointsland. Kovac ville ikke stå tilbage for udeholdet og sluttede perioden af for sit hold med en treer inden Will Paul og Antonio Porta bragte hjemmeholdet på +5 inden 2.

Johnell Smith havde rent scoringsmæssigt holdt sig tilbage i 1. periode men startede 2. ud med fire hurtige points og endnu en treer, denne gang fra Rasmus Christensen og en to'er fra Will Paul. Så var kaninerne ved at komme i gang rent tempomæssigt og førte således med 12. Så regnede fejlene ned over kaninerne der mente sig bortdømt af dommerne i flere situationer, hvor også publikum var af den opfattelse at de fejl der ramte 79'ers burde havde været usportslige.

Det var stor frustration og det hold der hurtigst kom sig over linjen hos dommerne ville måske komme sejrrigt ud af kampen. Chefcoach Jovanovic tog klogeligt en time out og fik justeret og det samme skete hos kaninerne. Nu skulle der fokus på spillet.

Hørsholm kom bedst fra den korte pause og fik reduceret med et run på 2-9 inden først Porta og dernæst Claus Magaard med sin første af 4 treerer af 4 forsøg i kampen, bragte Svendborg foran med 9 ved pausen, 40-31.

Efter pausen kom 79'ers mere aggressivt ud og satte hurtigt 4 treerer, 2 til Brenton Butler og en hver til Frederik HN og Daniel Mortensen. Disse præcise træfninger blev fulgt op af Brenton Butler med en to'er og pludselig og indenfor 3 minutter havde Hørsholm hentet 7 points ind på de 9 kaninerne havde ført med inden pausen. Will Paul brød tørken og med sin 2. treer fulgte først Johnell Smith op med et and one spil og dernæst Damian Ocana inden Claus Magaard ramte endnu to fra den lange distance. Kaninerne fik bragt orden i regnskabet og var igen oppe med 11 inden Zarko Jukic sluttede perioden med de sidste 4 points for sit mandskab. Det var nu +7 for hjemmeholdet inden de sidste 10 minutter.

Intet var afgjort, især fordi kampen hele tiden vekslede på, hvor momentum lå og hvem der i dag ville lægge mest energi i kampen. Det energiniveau som hjemmeholdet manglede i dag og havde i onsdags i Ålborg kom aldrig rigtig til udtryk og Hørsholms mangel på samme gjorde, at kampen ligesom fusede lidt ud. Dog først efter, at de to mandskaber havde vist lidt tænder i starten af sidste periode.

Endnu en treer fra Will Paul fulgt op af en fra Niels Degn og 4 points fra Daniel Mortensen og 4 minutter før tid var hjemmeholdet stadig oppe med 10. Efter at anfører Frederik HN havde scoret på sine to straffekast med to minutter igen fik 79'ers ikke bolden i kurven mere i den kamp.

Det var tre turnovers og forsøg på, at stoppe tiden der gav Svendborg Rabbits straffekast i crunch time og ud af de 6 tildelte i det sidste 1½ minut scorede kaninerne på de 5. Kampen var afgjort uden spænding i slutfasen.

For hjemmeholdet blev dagens kanin Will Paul med 19 points og 9 rebounds samt 4 assists og 4 steals, Claus Magaard havde 16 points på 4/4 fra trepoinsland, ligeledes 4 steals, 13 til Johnell Smith 7 rebounds og 5 assists samt 3 steals, 11 points til Antonio Porta samt 8 assists, 10 til Damian Ocana 3 hver til Rasmus Christensen, Niels Degn og til Mads Bloch.

Hos 79'ers scorede Brenton Butler 16, 13 til Daniel Mortensen, 10 til Atila Kovac, 8 hver til Frederik HN og Zarko Jukic, 7 til Demetrius Philips og 4 til Anders Skou.

Svendborg Rabbits drager på torsdag til Næstved, hvor Team FOG og DK 4 venter i ugens tv kamp.

Brandon Penn topscorer i sikker Bearssejr

15.02.2014

Forsvarsministeren Nicolai Wammens tilstedeværelse som tilskuer til Bakken Bears’ hjemmekamp imod Værløse BBK betød ikke det store for spillet i Basketligakampen.

Begge hold satsede mere på at score flere point end modstanderne end på at stoppe modstandernes angreb.

I første periode blev der scoret hele 57 point. Værløse faldt helt ind under kurven i håbet om at stoppe de noget større Bearsspillere, og det åbnede for frie treere til bjørnene. Hele fem treere scorede hjemmeholdet i første periode. Alligevel var Bears kun foran 30-27.

I anden periode fik Bears hanket op i forsvaret, men angrebsspillet holdt rimeligt niveau. Bears var foran 54-40 ved halvleg efter at have ramt ni af 16 treere. Trods de mange frie skud var det Chris Christoffersen der var topscorer ved pausen med 11 point. For udeholdet var Jordan Clarke mest scorende med 12 point.

Mønsteret fortsatte efter pausen. I hver af de to sidste perioder scorede Bears 27 point. Værløse scorede 48 og det gav en fint lige anden halvleg, men uden spænding om slutresultatet. Bears fik roteret en del spillere, dog ikke Thomas Lærke der sad over pga. en mindre skade. Omvendt manglede Værløse Troy Brewer, der har været skadet i et stykke tid.

Jordan Clarke var klart bedste mand for udeholdet med sine 35 point og 13 rebounds, mens Peter Møller supplerede med 14 point. For hjemmeholdet lyste Brandon Penn op i angrebet med 24 point – heraf ti i sidste periode – mens Chris Christoffersen scorede 17 på bare ti skud. Morten Sahlertz supplerede med 16 – og var hjemmeholdets bedste rebounder med 7 stk. Sebastian Åris og Søren Ege scorede point hver.

Slutresultatet blev 108 - 88 (30-27, 54-40, 81-59) til Bjørnebanden.

Værløses næste kamp er på lørdag, når Bakken Bears kommer forbi til et revancheopgør. Inden den kamp spiller Bears to gange – tirsdag i Finland imod Kotka og torsdag hjemme imod Horsens IC.

Bakken Bears havde overskuddet

14.02.2014

Med selvtilliden i orden efter 3 sejre i de sidste 4 kampe, skulle BMS/Falcon møde Bakken Bears, der i tirsdags vandt over russiske Ural Eklaterinburg, og som sidst havde slået BMS/Falcon med 20 point.  

Dagens store spørgsmål var om BMS/Falcons opadgående kurve, kombineret med Bakken Bears naturlige fokus andetsteds skulle give mulighed for et upset.

Mens BMS/Falcon var i stærkeste opstilling, havde Bakken Bears valgt at give Nicolai Iversen og Andreas Jakobsen en fri-aften, og dermed havde Bakkens træner, i modsætning til sidste kamp, valgt at stille med det store lineup. Således  startede både Chris Christoffersen og Søren Ege, mens Quincy Okolie var klar til at træde ind når det gjaldt.

Kampen blev sat igang med et højt tempo, hvor begge hold pressede helbane (hvilket fortsatte det meste af kampen). BMS/Falcon kommer dog bedst igang, inden et 0-11 run giver Bakken føringen 8-15. BMS/Falcon får svaret igen med et 15-3 run, der fører til periodens slutresultatet på23-18. Mens scoringerne var godt fordelt på begge hold, havde dommerne i særdeleshed været opmærksom på Bakken store folk, der tilsammen havde fået 5 fejl tildelt.

Nicolas Christensen og Alexander Bak får startet 2. periode  godt med henholdsvis en tre’er og 2 point, inden Bakkens Brandon Penn (2 3’ere) og Barker( 2pt) gør kampen helt lige. Holdene følges ad indtil midten af perioden, hvor Brandon Penns yderligere 2 tre’ere matches at Alexander Bak’s tre’ere og sikre straffe.  Men ved 37-38, begynder Bakken at få overtaget og går til pausen ved stilling 42-49, med fornemmelsen af at alt nu er under kontrol.

Begge hold fortsætter hel-bane presset efter pausen, mens BMS/Falcon viser at de stadigvæk har tænkt sig at være med i kampen. Med solidt forsvar, der blandt andet bød på blocks af Darbye og Thurmann, og med en stor stærk indsats tæt på kurven af Robert Thurmann, bragte BMS/Falcon sig inden for 3 po,ints af Bakken allerede 2 minutter inde i perioden.

Lige så vigtigt var at presset på Bakken kurv gav fejl til Bakken, hvor blandt andet Chris Christoffernsen fik sin 4 fejl blot 1 minut inde i perioden.  De næste 3 minutter forsøgte Bakken at trække fra igen, men BMS/Falcons Taylor Darbye var ikke til at stoppe og med hans 9 point på 70 sekunder var stillingen lige 59-59.

Den resterende del af perioden, blev der udvekslet scoringer og stilling var 65-66 til Bakken.

I sidste periode kom Bakken bedst fra start, selvom Chris Christoffersen hurtigt røg ud med sin 5. fejl. Kenny Barkers træfsikkered og BMS/Falcons manglende samme i lige denne fase af kampen gjorde at Bakken kom et par afgørende point foran i begyndelsen af perioden.

I 3. minut lykkedes det dog BMS/Falcon at komme indenfor  3 point inden Brandon Penn og Okolie svarede igen med et par dunks. 4 minutter igen var afstanden kun 5 points, men det var mere og mere klart at Bakken havde kampen under kontrol. 

Afstanden blev i de resterende minutter øget til 10 point til slutresultatet 86-96 i en højt scorende 4. periode, der viste en godt og sammenspillet Bakkenhold med meget effektive afsluttere i Brandon Penn og Kenny Barker.

Kampens topscorer for BMS/Falcon blev Taylor Darbye med 27 point (og 11 rebounds), mens Bakkens topscorer blev Brandon Penn med 29 point og 10 rebounds.  Bedste danskere spillere for BMS/Falcon var Alexander Bak og Andreas Amundsen med hver 12 point, og Thomas Lærke og Morten Sahlertz med hver 8 point for Bakken.

Horsens IC tabte drama

13.02.2014

I en fyldt parkhal tabte HIC i dag et drama mod Randers Cimbria.

Randers ender med at vinde med 74-73 i en kamp hvor spillet bølgede frem og tilbage.

HIC kom ud med stor aggressivitet fra kampens start. Randers havde svært ved at få spillet til at flyde og blev igen og igen presset til turnovers og svære skud.

Efter fem minutter var HIC foran med 15-3 og Randers havde fået en teknisk fejl. Jonas Zohore dominerede for HIC og voldte Randers store problemer. Randers kom lidt bedre med mod slutningen af perioden, men var alligevel bagud med 24-13 efter de første 10 minutter.

Anden periode tilhørte Randers og i særdeleshed Chris Nielsen og Bonell Colas. Nielsen scorede 14 point i perioden, mens Colas scorede 10.

HIC spillet flød ikke længere og langsomt men sikkert kæmpede Randers sig ind i kampen. Randers´ forsvar voldte HIC store problemer, mens de gules forsvars intensitet faldt markant.

Ved pausen var Randers foran med 43-37.

Efter pausen havde begge hold svært ved at få gang i angrebet og der var ikke mange scoringer. Det er dog Randers der bevarer og udbygger sin føring til 10 point. HIC kæmper sig dog tilbage i kampen og efter perioden er stillingen 53-50 til Randers.

I fjerde periode kommer der gang i scoringerne igen. For Randers er det Colas der volder store problemer, mens Zohore for alvor får gang i spillet. Han rammer blandt andet hans første 3 points scoring for sæsonen. Der er stor intensitet og både Troy Gottselig, Skyler Bowlin og Jean Mbe må sætte sig på bænken med fem fejl.

Kampen er helt lige og med 5 sekunder igen er Randers foran med 2 point, men HIC har to straffe. Den første bliver ramt, men den anden misses, hvorefter tiden løber ud og gæsterne vinder kampen med 73-74 (24-13, 13-30, 13-10, 23-21.

For HIC scorede Jonas Zohore (kampens spiller) 22 point mens Bonell Colas satte 24 point for Randers Cimbria.

Næste kamp for HIC er næste torsdag, hvor modstanderen er Bakken Bears.

79ers tabte til Team FOG Næstved

13.02.2014

Da Hørsholm 79ers og Team Fog Næstved krydsede klinger onsdag aften i Fire Arena, blev det lige så intenst som ventet.

Gæsterne fra Sydsjælland vandt med 90-92 (21-29, 16-22, 26-15, 27-26) efter en ekstremt spændende afslutning, hvor Hørsholms Brenton Butler med få sekunder igen måtte se sine to trepointsforsøg danse forbi kurven.

79ers stillede op til kampen med et noget ramponeret hold, idet både Brenton Butler og Atila Kovac endnu ikke var kommet sig 100 procent oven på deres skader. De to spillere var dog i startopstillingen, mens 224 cm høje Dalibor Micic lå hjemme under dynen med influenza.

Team Fog Næstved havde ikke deres headcoach, Bogdan Karaicic, til rådighed, da han havde fået en spilledags karantæne efter lidt for voldsomme protester i forbindelse med Næstveds seneste kamp. I stedet stod Geoff Kotila i spidsen for sydsjællænderne.

Kampen startede i et højt tempo anført af de to mandskabers hurtige guards. De to hold fulgtes ad til stillingen 17-17, hvorefter gæsterne lavede otte point i træk. Næstved var generelt ganske varme fra trepointsdistancen, og de sluttede da også perioden med en treer af Luciano de Souza til en føring på 21-29.

I anden periode fortsatte Team Fog det gode spil og med yderligere tre treere, den sidste på periodens slutsignal, viste Luciano de Souza, at han var kommet til Fire Arena on fire. Hørsholms Daniel Mortensen var dog også godt skydende og med to treere i perioden havde han 12 point ved halvleg. Han kunne dog ikke forhindre, at Næstved gik til pause med en føring på 37-51.

I halvlegspausen må Hørsholms coach, Nemanja Jovanovic, have snakket med store forsvarsbogstaver, for 79ers lagde ud med et meget intenst forsvarsarbejde i tredje periode. Det resulterede i, at værterne kunne barbere lidt af gæsternes forspring. Næstveds Luciano de Souza var dog stadig varm, og han kunne bringe sit hold foran med 54-66 efter otte minutters spil af perioden. Det lignede en knock out til 79ers, men Daniel Mortensen og Atila Kovac tændte lyset i Hørsholm-lejren med ni hurtige point, så stillingen ved periodens afslutning var 63-66.

Da Frederik H. N. startede fjerde periode med at ramme en treer, var der for alvor tændt for flammen i Fire Arena, og for en stund overdøvede hjemmepublikummet de trommespillende og ivrigt råbende Næstved-tilhængere. Det lykkedes dog Team Fog at skabe lidt luft til 79ers, da Alex Murphy sænkede en treer til stillingen 80-88 med tre minutter igen.

Hørsholm gav ikke op og kom på 90-92 med 14 sekunder igen. En efterfølgende fejl på Næstveds Morgan Sabia førte til to straffekast, som Næstvedspilleren ikke kunne omsætte til point. Det gav Hørsholm muligheden for at sende kampen i overtid eller selv afgøre kampen med en trepointsscoring. Brenton Butler valgte at gå for treeren, men selvom det lykkedes ham at få sendt to forsøg af sted i slutsekunderne, måtte Hørsholm se sig slået med 90-92.

For 79ers betyder nederlaget, at de stadig indtager syvendepladsen med 16 point, og nu for alvor kan mærke Falcons ånde i nakken. Team Fog Næstved har nu 18 point og er på femtepladsen.

Topscorere for 79ers blev Daniel Mortensen 28, Frederik H. N. 17, Anders Schou 14, Zarko Jukic 13,  Brenton Butler 11, Atila Kovac 5 og Demetirus Philips 2 point.

Topscorere for Team Fog Næstved blev Luciano de Souza 25, Alex Murphy 25, Morgan Sabia 22, Liam Potter 8, Marius Kasiulevicius 6, Sergi Guardia 4 og Mathias Christensen 2 point.

Svendborg Rabbits slår Aalborg Vikings foran 1251 tilskuere

13.02.2014

På en festaften i Aalborg kunne hjemmeholdet foran 1251 tilskuere ikke afholde topholdet Svendborg fra at løbe med sejren.

Efter en stærk anden periode fra de nykårede pokalmestre, kunne hjemmeholdet ikke finde de nødvendige forsvarsstop, der kunne sikre et comeback.

V
ikings kom ind anden periode bagud med et enkelt point,20-21, men lod Svendborg score de første seks point. Derfra formede kampen sig som en jagt, hvor Vikings trak tættere på, inden Svendborg så trak fra igen.

Et minut før pausen trak Vikings så tæt på som 39-42, men dårlige beslutninger kostede dyrt. Først blev der begået skridt, hvilket førte til to point for Svendborg fra Damian Ocana. Derefter ville Vikings coach James Vear gå efter det sidste skud i halvlegen, så Svendborg ikke kunne komme til at score igen, men Hillary Haley skød bolden med 10 sekunder igen, hvilket var nok til at Ocana kunne blive fri til et tre-point skud, og Svendborg gik til pausen 39-47.

I anden halvleg udbyggede Svendborg føringen, da Vikings gang på gang tillod gæsterne at blive fri i helt tæt på kurven. Det resulterede i at Rabbits ramte hele 67% på 2-points forsøg for kampen. Føringen blev så stor som 60-43 inden Vikings igen viste tegn på liv.

Gennem fjerde periode kom Vikings tættere og tættere på, og med fire minutter igen var stemningen på kogepunktet, da Joey Haywood satte to straffekast til scoren 80-85,men Antonio Porta  og Damian Ocana scorede kampens næste seks point.

Med et minut igen var Svendborg foran 81-91, og selv om Vikings forsøgte at forlænge kampen ved at fejle, kunne Svendborg trække sejren hjem, 98-85 (21-23, 18-24, 25-29, 21-22).

Med sejren holder Svendborg fast i toppen, to sejre efter førerholdet Randers Cimbria, mens Vikings er på en delt 7. plads, á point med Hørsholm, og med Falcon kun en enkelt kamp efter.

Topscorer for Aalborg Vikings: Joe Burton 26, Joey Haywood 23 og Mads Kofoed Rasmussen 14 point

Topscorer for Svendborg Rabbits: Will Paul 26, Johnell Smith 22 og Damian Ocana 21 point