Nyheder

BL-kamp aflyst

05.12.2013

Aftens kamp mellem Randers Cimbria og Horsens IC er blevet aflyst på grund af stormen der hærger Danmark lige nu.

Tidligere på formiddagen er pokalkampen mellem SISU og Bakken Bears også blevet aflyst.

Som det ser ud nu afvikles Kanal Sport kampen mellem Aalborg Vikings og Team FOG Næstved som planlagt kl. 19:00 i aften.

Team FOG Næstved har passeret storebælt og er på vej mod Nordjylland nu.

November måneds manager er fundet

03.12.2013

Lørdag eftermiddag blev de sidste kampe i november måned afviklet og umiddelbart efter slutfløjtet i kampene var månedens manager for november fundet.

Vinderen blev Anders Wulff (tidligere elitespiller) fra Næstved der med sit hold Wuzz fik flest point.

Præmien, et adgangskort gældende for 2 personer til alle kamp i årets Basketliga er på vej med posten.

I den samlet stilling er det fortsat holdet "Suppegrisen" der fører og har næsten 100 point flere end Wuzz som i øjeblikket er på 2. pladsen.

Har du ikke tilmeldt dit hold endnu, kan du sagtens nå det. Klip på Manager i hovedmenuen og se hvordan du får dit hold med i kampen om de flotte præmier.

Fantastisk Københavner drama i Büllen

01.12.2013

Hørsholm kom ind til lørdagens kamp efter en turbolent uge, hvor de havde skilt sig af med deres træner efter en uheldig episode ved deres sidste kamp.

Falcon vandt en kærkommen sejr i Næstved i løbet af ugen, men er hårdt ramt af skader/sygdom og stillede kun op med 8 spillere, der var ”fully fit” til dagens kamp.

Falcon starter kampen bedst og bringer sig foran med 14-5 efter de første 5 minutter og efter 8 minutter er det blevet til 25-12. Hørsholm slutter godt af og får reduceret til 23-16 ved periodeskift. I denne periode får Falcon flyttet bolden godt og Hørsholm formår ikke at tvinge Falcon til svære skud. 

Darell Vinson og Iffe Lundberg er de mest active scoringmæssigt for Falcon, mens det er Brenton Butler for Hørsholm.

I starten af anden periode forsætter denne trend i de første 6 minutter, Falcon holder sig foran med 10 til 12 point. I de sidste 4½ minut stepper Hørsholm op i forsvaret og vinder afslutningen af perioden med 6-22, bl.a. ved at komme på linjen hvor de skyder 7 for 8 i denne fase af kampen. Hørsholm får gang i både Attila Kovacs og Casper Hesseldal; og så er Brenton Bulter meget svær at styre for Falcon. Han bliver gang på gang screenet fri til skud som han flot omsætter til points. For Falcon scorer Darell Vinson 10 points i perioden. Stillingen er 41-37 til Falcon ved pausen.

I tredje periode får Hørsholm første gang en føring ved 43-44, men så svarer Falcon med et 6-0 run og holder føringen perioden ud. Daniel Mortensen og Frederik Hougaard sætter nogle vigtige scoringer for Hørsholm, så der ikke står Butler på det hele og hos Falcon er Alexander Bak begyndt at træde i karakter.

Falcons spil er begyndt at blive meget en mod en baseret, hvorimod Hørsholm flytter bolden mere og derved får bedre skud. Falcon er stadigvæk oppe med 56-54 inden 4. periode.

Fjerde periode bliver meget intens og knap så velspillet. Falcon bringer sig foran med 68-63 efter 7 minutter på scoring af Christian Thomsen, men får så ikke scoret mere i normal tid. Først Daniel Morten og herefter Zarko Jukic får scoret inside. Falcon isolerer Alexander Bak, men uden held. Brenton Bulter kommer på linjen og scorer 1 af 2 så kampen er lige 68-68. Igen isoleres Alexander Bak for Falcon og igen uden held. Hørsholm gør så det samme med Bulter som brænder og i de sidste 2 sekunder får Hørsholm 2 tip-in forsøg, men begge ryger ud igen og kampen skal i overtid.

I begge overtidsperioder er de 2 forskellige spilletyper meget klar. Hørsholm meget aggresive i forsvaret og afleverende i angrebet, Falcon lidt mere afventende i forsvaret og en mod en orienteret i angrebet.

Første ekstra periode ender ender 8-8. Hørsholm har 2 3’ere fra Attila Kovacs and 2 straffe fra Brenton Bulter, men også 4 missede straffe fra Hesseldal og Zarko Jukic. Falcon har 2 lay-ups fra Alexanden Bak sammen med 2 straffe samt en angrebsrebound der konverteres til 2 points af Darell Vinson.

I anden overtidperiode er det igen Attila Kovacs med 2 skud fra distancen samt 1 skud fra Brenton Bulter – der sammen med et 3 points drive fra Bak, et straffe fra Iffe Lundberg og 3 points fra Gregory Washington bringer kampen på 83-83 med 1 minut tilbage.

De 4 sidste angreb er fuldstændig ens. 2 gang isolation til Alexander Bak resulterende i pressede drives, som hverken giver scoring eller fejl og i den anden ende det samme bare med Brenton Bulter som begge gange kommer på linjen og scorer 3 af 4 straffe og dermed giver Hørsholm en sejr på 83-86.

Topscorere for Falcon: Darell Vinson med 25, Alexander Bak med 20, Christian Thomsen med 15 og Iffe Lundberg 18 points. Jonas Bro havde 4 assists, Darell Vinson havde hele 28 og Iffe Lundberg 10 rebounds.

Topscorere for Hørsholm: Brenton Butler 32 points, Atilla Kovacs 14 points og Daniel Mortensen 12 point. Frederik Hougaard havde 4 assists og Casper Hesseldal havde 9 rebounds.

Tæt opgør mellem top og bund i Kaninhulen

30.11.2013

Svendborg Rabbits gav debut til Antonio Porta i lørdagens kamp mod Værløse og det blev til en smal sejr over et bundhold som kaninerne gav alt for meget spillerum i angrebet og var for sløsede i forsvarsspillet.

Resultatet blev 95-88, efter perioderne 28-27, 28-22, 23-26 og 16-13.

Dagens klart bedste spiller var igen Johnell Smith med 33 points 10 assists og 6 steals og en effektivitet på 46.

Værløse spillede en fremragende kamp og var hele tiden lige i haserne på kaninerne.

Hjemmeholdet lagde hårdt fra land og blandt starterne var Antonio Porta der havde afløst Kristoffer Gertz der har smerteprobemer med sin hofte. Værløse havde for 2. gang Jordan Clarke på banen i en kampsituation. Kaninerne hutrigt foran med 11-2 med tre trepointsscoringer fra Damian Ocana og Claus Magaard.

Værløse svarer dog hurtigt igen også med meget træfsikkerhed fra distancen gennem hele kampen og en scoringsprocent på godt 43 % fra treeren. Troy Brewer med 7 points i perioden og for kaninerne Claus Magaard med 9. Jordan Clarke bruger fornuftigt sin fysik under kurven og laver ravage i kaninernes felt.

I starten af 2. periode lægger kaninerne igen hårdt fra land. Fra 37-34 efter 4 minutter tager Rabbits et run til 47-34, primært på frie skud fra trepointsland flot omsat af kaptajn Magaard og Damian Ocana. Johnell Smith viser høj høj klasse og snor sig igennem hvor ingen troede var plads samtidig med er han helt eminent til at finde sine medspillere der gang på gang står fri.

Værløse faldt dog ikke sammen af den grund, tværtimod viste holdet høj moral og fornuftigt spil og et run på 2-11 og kampen var igen helt lige.

Will Paul periodens store spiller med 11 points og mange rebounds.

Efter en pausestilling 52-49, er det udeholdets tur til at vise høj høj klasse. Bolden bliver fordelt fornuftigt rundt og gang på gang bliver en skytte fundet på trepointslinjen. Ingen i Svendborg Idrætscenter kunne forstå, hvorfor Værløse skulle tabe de tætte kampe hjemme når holdet spillede så godt ude. Midt i perioden går Værløse for første gang forbi kaninerne der spillede alt for langsomt og for uskarpt men så tager Johnell Smith dirigentstokken frem og med 13 points i perioden, de 7 i den sidste halvdel, og hjemmeholdet fører med 4 inden de sidste 10 minutter.

Kampen var på ingen måde afgjort men da Johnell Smith i de første par minutter fortsætter sit eminente spil og putter 6 points i kruven godt assisteret af Will Paul er kaninerne foran med 10. Det er op ad bakke for Værløse men holdet har god moral og kæmper sig tilbage. Et and-one spil til Jordan Clarke og en treer fra Troy Brewer og så er kaninerne kun foran med 6 men så forsøger Værløse at stoppe tiden konstant. Det går godt indtil holdet når fejlgrænsen og så kommer først Rasmus Christensen så Johnell Smith og til slut Claus Magaard på linjen og tiden samt den 10 pointsføring til kaninerne er for stor en mundfuld.

Hjemmeholdet mangler stadig at se Antonio Porta for fuld udblæsning men der blev vist lovende takter.

Kampens i særklasse bedste spiller Johnell Smith blev dog aflastet således og på en sådan måde, at der også var kræfter til overs til slut. Svendborg vinder en forudsagt sejr men kun med +7 og Værløse ligner i den grad et mandskab der vil over linjen i bunden af ligaen.

Ud over Johnell Smiths formidable statistik scorede Will Paul 22 og hentede 13 rebounds, Claus Magaard 19.

For Værløse scorede Jordan Clarke 22 og hentede 10 rebounds, 18 til Troy Brewer og 14 til Pape Ba.

Klasse forskel i Kildeskovshallen

29.11.2013

Overlegen indsats fra Bakken midt i deres europæiske eventyr.

Trætte ben efter EuroChallenge? Glem det. Bakken er i absolut europæisk topform lige nu, og deres 10 spillere viste SISUs hjemmepublikum, hvordan man spiller basketball på højt niveau. SISU, til gengæld, synes til tider at være rådvilde under det konstante pres fra Bakken.

Kampen startede i Bakkens sædvanlige høje tempo, men SISU fulgte med og var faktisk foran 13–8 på stærkt spil af Chris Matagrano, Mikael Vincents Nielsen m.fl. – og på godt forsvar fra hele holdet. Men Bakken bliver ved med at sprinte i alle 40 minutter og har en meget dyb bænk, og de kom hurtigt tilbage og havde en snæver føring på 15–18 efter første periode.

I anden periode kunne SISU ikke få sit angreb til at fungere, og Bakken kørte SISU over. Føringen gik fra 17–19 til 17–32. Resten af perioden blev forspringet yderligere udbygget med scoringer fra Brandon Penn og Sebastian Åris, og Bakken førte 25–47 ved pausen.

Efter pausen kom Joe Benjamin i gang, men Bakken forsatte i højt tempo og udbyggede føringen i den sidste halvdel af perioden til 42–76.

SISU spillede lidt bedre i fjerde periode, men Bakken vandt alligevel også de sidste 10 minutter og kampen samlet med i alt 42 point, 62–104.

SISUs bænk scorede 9 point, mens Bakkens scorede 54. Skudprocenter: 34% mod 52%. Turnovers: 10 mod 20.

SISU er vært for endnu et opgør med Bakken ved pokalsemifinalen den 5. december, og Bakken varmer op til denne kamp ved at spille næste EuroChallenge-kamp på hjemmebane den 3. december mod ZZ Leiden.

Topscorere:

SISU: Joe Benjamin 14 point, 7 rebounds; Mikael Vincents Nielsen 14 point, 8 rebounds, 2 assists; Chris Matagrano 12 point, 6 rebounds, 2 assists.

Bakken: Brandon Penn 18 point, 8 rebounds, 1 assist; Søren Ege 16 point, 5 rebounds; Kenny Barker 17 point, 6 rebounds, 3 assists; Sebastian Åris 14 point, 3 rebounds, 3 assists.

Bogdan Karaicic stopper som head coach for 79ers

26.11.2013

Grundet gensidig uoverensstemmelse omkring prioriteringer, succeskriterier og efterlevelse af klubbens værdigrundlag, er Hørsholm 79ers og herreholdets head coach Bogdan Karaicic blevet enige om, at stoppe samarbejdet med øjeblikkelig virkning.

Opsigelsen af kontrakten medfører ligeledes, at Bogdan Karaicic engagement i Hørsholm Basketball Klubs ungdomsafdeling stopper.

Bogdan Karaicic har været ansat hos Hørsholm 79ers siden august 2009, hvor han blev ansat som træner for klubbens ungdomshold. Han var assistant coach for Hørsholm 79ers herreligahold i sæsonen 2010-11, og siden sæsonen 2011-12 har han været head coach for samme. ”Vi vil fortsat nære stor respekt for Bogdans kompetencer som basketball coach, som mange spillere – både i klubben og udenfor – har kunnet nyde godt af. Hans dedikation og passion for basketball er indiskutabel”, udtaler Peter Damm, bestyrelsesmedlem i Hørsholm 79ers.

Vi ønsker Bogdan det bedste fremover, og takker for hans indsats for Hørsholm Basket.

Bestræbelserne på at finde en ny head coach til Hørsholm 79ers herrehold er begyndt.

Få point i Næstvedhallen

25.11.2013

Det var ikke mange point der blev scoret i aftens kamp mellem Team Fog Næstved og Falcon.

Begge hold havde i den grad brug for point i tabellen og det var måske der gjorde at kampen blev en taktisk forestilling, hvor Falcon til sidst løb med begge point.

1. periode 11 – 16: 

En rodet og ikke særlig velspillet periode, hvor Falcon bragte sig foran med 7 – 0, inden Team Fog Næstved kom på tavlen.

Det var ikke fordi Team Fog Næstved ikke havde nogen scoringsforsøg, men holdet missede alt for mange forsøg – både fra kort og lang distance.

Men i det hele taget en noget pointfattig periode.

2. periode 25 – 25: De første 5 minutter af perioden blev lige så rodet som 1. periode. 5 – 4 til Team Fog Næstved efter de første 5 minutter taler sit tydelige sprog. Begge hold havde utrolig svært ved at ramme kurven.

Men så gik der hul på bylden for begge hold, ligesom spillet blev lidt bedre. Men rigtig godt blev det ikke.

3. periode 38 – 42: 3. periode blev ikke meget bedre end de 2 første perioder. Og scoringsprocenten steg ikke væsentligt. Der var i det hele taget ikke meget at råbe hurra for.

Scoringsmæssigt fulgtes de 2 hold ad indtil sidste minut, som Falcon vandt 5- 0, hvilket gav en føring på 4 point inden sidste periode.

4. periode 54 – 65: 4. periode blev lige så dårlig som de 3 første. Dog lykkedes det Falcon at udbygge føringen, da Falcon var det mindst dårlige hold på dagen.

Det resulterede i en sikker og fortjent sejr over et decimeret Næstved-hold, hvor kun 7 spillere kom i kamp.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Morgan Sabia med 25 point. For Falcon scorede Alexander Bak 18 point.

Vigtige point på spil i Søndersøhallen

25.11.2013

Der var vigtige point på spil søndag eftermiddag i Søndersøhallen hvor Værløse BBK og Aalborg Vikings mødtes.

Aalborg kom fra et mindre nederlag i sidste uge til Hørsholm 79ers på hjemmebane, og Værløse fra et stort nederlag i Randers. Hvem var mest klar? Eller snarere, hvem ville det mest?

Kampen gav samtidigt debut Værløses nye amerikaner Jordan Clarke.

Begge hold forsøger at komme friskt i gang i 1. periode og Værløses Pape Ba står for kampens første scoring efter 9.sek. Begge hold dækker mand-mand og de to hold bytter scoringer i starten af perioden. Det lykkes dog ikke for nogen af holdene at bevare rytmen ret længe, og Værløse har 2 turnovers i feltet i forsøget på at inddrage den nye mand, Jordan Clarke. Aalborg eksekverer sikkert på Værløses turnovers, og så svarer Værløse igen med et par treere fra Troy Brewer.

Som perioden skrider frem får Aalborg involveret flere og flere spillere som afsluttere. Værløse slutter dog bedst. Perioden ender 20-16.

2. periode: De første minutter går med at begge hold brænder lay-ups og slet ikke kan få gang i scoringerne.

Hjemmeholdets David Nørby Knudsen og Aksel Karason får lagt et par bolde i til 24-17, og her tror man at Værløse vil tage momentum, da Aalborg ikke finder de gode løsninger. Halvvejs er stillingen 27-19. Gæsternes store, stærke Burton hustler inside, og Værløse laver dumme turnovers. 3.30 tilbage af perioden og Værløse slipper ikke bolden nok.  Hvad er planen? Der fejles i begge ender, og begge hold har holdfejl, så der skydes straffe – træls basket!

Spændstige Haywood laver højre hånds lay-up efter højre hånds lay-up ud af gode forsvars-stops fra Aalborg.  37-33. Aalborg kører uret ned og spiller Mads Kofoed fri til en åben ’3er til halvlegsstilling 37-36.

3. periode: Det ser ud som om Værløse talt om angrebsrebounds i pausen. Det ser også ud som om de har talt om at dele bolden og finde en mere fri holdkammerat. 3-pointsskytten Troy Brewer deler uselvisk bolden med en mere fri og brændvarm David Nørby Knudsen, som følger op med et stærkt drive i angrebet efter. Aalborg brænder. 

Mon ikke mange Værløse-tilskuere her sidder med fornemmelsen af at nu er vi i gang????? Men nej, tilbage til halve og tøvende beslutninger, som fører til 2 3-pointsskud fra Aalborg, som nu er foran med 2 p. Haywood er der ingen der forsøger at tage kampen op med. Aalborg trækker fejl, Værløse virker flade. Men så sender man Tobias Tita på banen, og resten af perioden bliver med ham i Centrum. Han hustler sig til 2 p. under kurven og er over alle angrebsrebounds. David Nørby sætter en god treer - til 50-50.

et mest underholdende er kampen i kampen mellem Værløses unge Tita og amerikanske Burton fra Aalborg. To store drenge i fysisk fight. Men hver gang Værløse ser ud til at have overtaget scorer Aalborg på en 3’er. Alborg skyder 50% bag 3-points-buen i dag! Perioden ender 60-59.

4. periode.: Kampen i gang igen. Joey Haywood med 2 point i feltet, Adam Weber sætter en treer = 63-61. David Nørby Knudsen fejles i en 3’er og scorer på sit straffe.  Burton scorer i feltet til 67-65.

Hele 4. periode er én lang stillingskrig og ingen af holdene finder flow. David Nørby Knudsen er toneangivende og scorer vigtige point for Værløse. Mads Kofod, Haywood og Burton klarer på skift sagerne for Aalborg.

Med 31 sek. tilbage tager Mads Kofoed en meget vigtig angrebsrebound og bringer gæsterne foran 78-80. Værløse tager time out, der er 22 sek. tilbage. Værløse-bold i siden. Peter Møller skyder en contestet 3’er med 16 sektunder tilbage. Pape Ba rebounder og får 2 straffe. Brænder den første, rammer den anden. 79-80.

Aalborgs bold efter time out. Værløse ligger i afleveringsbanerne og trækker 5 sek. Peter Møller i pull up med 6 sek. tilbage. Værløse fejler. Kofod med 2 straffe, brænder den første, rammer den anden. Værløse i time-out . 79-81, 4,7 sek. på uret. Peter Møller tager Værløse-indkastet.  Haywood får foden i vejen på indkastet – ny time-out  og Værløse-bold. Stadig 4,7 på uret. David Nørby hænger i luften til skud, men afleverer til Pape Ba, som brænder åben baseline jumper. Jordan laver sin 5. fejl på angrebsrebound. Mads Kofod, Aalborg scorer 2 straffe. 79-83 og vinder kampen med disse cifre.

David Nørby Knudsen spiller bundsolidt og er kampens spiller med 23 p., 6 rebounds, 6 assist, 3 steals.

For Aalborg var det trioen Haywood, Burton og Kofoed, der var de primære kræfter i sejren som 298 tilskuere overværede.

79ers taber dramatisk kamp

25.11.2013

Lørdagens kamp i Fire Arena mellem Basketligaens nummer fire, Hørsholm 79ers, og nummer tre, Randers Cimbria, var en intens og tempofyldt affære krydret med en nervepirrende afslutning.

Randers vandt kampen med 83-86 (20-17, 23-15, 16-25, 24-29) efter en, set med Hørsholmbriller, diskutabel kendelse med seks sekunder igen.

Det hele startede lige så intenst som det sluttede. Begge mandskaber gav den gas fra start af, og det var gæsterne fra Randers, der kom bedst fra start. De kom foran 2-8 anført af en særdeles velspillende Charlie Burgess, der konstant var en trussel i Randersangrebet. 79ers kom dog hurtigt tilbage igen på en del fastbreaks og sluttede første periode med to point af Daniel Mortensen og en føring på 20-17.

I anden periode stod der for alvor 79ers og ikke mindst Dalibor Micic på menukortet. Med ni point i denne fase af kampen og et hav af rebounds gjorde han sit til at Hørsholm øgede deres forspring. Højdepunktet i dette quarter var, da Zarko Jukic dunkede henover to Randersspillere, hvilket fik de 325 tilskuere i Fire Arena til at flyve op af stolene.

Med en føring på 43-32 til værterne fra Hørsholm blev tredje periode sat i gang. 79ers fortsatte det gode spil de første par minutter og kom foran 47-32. Charlie Burgess fra Randers havde dog ikke tænkt sig at lade dette fortsætte og på mindre end to minutter var værternes føring skrumpet til 48-40.

Randers fortsatte det gode spil og ikke mindst Charlie Burgess og Chris Nielsen havde for alvor åbnet op for pointposen. Burgess havde 12 point i dette quarter, og var således stærkt medvirkende til, at kronjyderne vandt perioden med 16-25.

Det var lagt op til en spændende afslutning, men for en kort stund tog Randers spændingen ud af kampen, da de med 3.44 tilbage af kampen bragte sig foran med 69-78. En sjælden Zarko Jukic-treer igangsatte et Hørsholm-run, som Casper Hesseldal og Atila Kovac gik med på. Med to minutter igen var stillingen helt lige igen, da scoretavlen viste 80-80.

79ers Atila Kovac blev ved stillingen 82-85 og seks sekunder igen fejlet uden for trepointslinien. Hørsholmbænken jublede, da de troede fejlen ville udløse tre straffekast. Dommerne mente imidlertid ikke, at Kovac var i gang med at skyde, og han fik således to straffekast på grund af holdfejl.

Atila Kovac scorede på det ene af sine to straffekast og 79ers fejlede efterfølgende Randersforwarden Patrick Nielsen, der sænkede det ene af sine to straffe. Tiden løb fra Hørsholm, og Randers kunne juble over en særdeles vigtig sejr.

Med sejren har Randers nu 16 point og befinder sig på en behagelig tredjeplads. 79ers har 10 point og ligger på en plads som nummer fire blot to point foran Næstved og Sisu.

For Hørsholm 79ers scorede Brenton Butler 21 , Zarko Jukic 19, Dalibor Micic11, Casper Hesseldal 8, Rasmus Stolbjerg 8 Frederik Hougaard Nielsen 6, Atila Kovac 5, Daniel Mortensen 3 , Anders Skou 2 point.

For Randers scorede Charlie Burgess 25, Chris Nielsen 23, Kore White 15, Jakob Wang 9, Adrian Casar 5, Mike Nielsen 4, Patrick Nielsen 3, Casper stage 2 point.