Nyheder

Værløse BBK tabte pusten i 2 halvleg.

14.03.2014

Et - igen – skade og sygdomsramt stillede op for 241 tilskuere til aftenens sidste kamp inden - for Værløses vedkommende – nedrykningsspillet.

3 ud af de normale starting five sad ude – så det var ikke de store forhåbning det ellers  loyale hjemmepublikum havde til udfaldet af aftenens kamp.

Så næsten som sædvanligt, var det de unges aften i Søndersøhallen.

Hørsholm så ud til at have lagt taktikken fra start – at tage Værløses stærkt spillende  guard Peter Møller ud. Peter Møller blev aggressivt dækket op fra tip off. Og det så ud til at lykkes – Værløses spil startede lidt febrilsk – men holdet knækkede koden ved godt sammenspil og en meget kraftfuld David Nørby Knudsen som en kompetent substitut. Det lykkedes så godt, at Hørsholm måtte tage en timeout efter 4 minutters spil bagud 14- 6.

Men Værløses meget kraftfulde spil fortsatte perioden ud og Værløse gik til første pause med en 21-13 føring.

I anden periode fortsatte Værløse det flotte spil – dog primært båret af enkeltmandspræstationer – og Hørsholm halsede tilsyneladende rådvilde efter – kun holdt inde i kampen af en meget ulige fordeling af dømte fejl og en utrolig stærk Zarko Jukic.

Specielt var Værløses Evan Thomson stærk i reboundspillet – både under egen og Hørsholms kurv. Hørsholm tog time out bagud 33-21 igen uden den store effekt – og holdene gik til pause med stillingen 48-35 til Værløse. Overraskelsen lurede i Søndersøhallen.

Men pausen gjorde Hørsholm mest godt. Spillet begyndte at hænge godt sammen og holdet viste sig klart bedre sammenspillet end Værløseholdet og stille og roligt åd Hørsholm sig ind på Værløses føring.

Den blev ædt ved første gang ved 52-51 til Hørsholm. Et par hurtige fastbreaks til Hørsholm og en del sjuskede skud fra Værløse, gjorde det nemt for Hørsholm at nå op.

Og så tog Atilla Kovac, Zarko Jukic og specielt Brenton Butler fra gæsterne fat. Efter en stillingskrig et godt stykke inde i 3 periode fik Hørsholm løst op for det hårdt kæmpende Værløse holds forsvar. Ved at spille simpelt og intelligent basketball blev Værløses forsvar gang på gang spillet tyndt – og Hørsholm vandt perioden med 30-12 og gik ind i 4. periode med en føring på 65-60 og derefter blev kampen aldrig spændende. Efter at Værløse primært havde båret kampen på enkeltmandspræstationer – virkede det som om kræfterne var brugt op. Bænken var ganske enkelt for tyndt besat denne aften.

Og i 4. periode kørte Hørsholm stille og roligt kampen hjem med en sejr på 10 points – 82-72 (21-13, 27-22, 12-30, 12-17).


Topscorere fra Værløse BBK:

Troy Brewer 19 points, Peter Møller 15 points og David Nørby Knudsen 14 points

Topscorere fra Hørsholm 79’ers

Brenton Butler 20 ponts, Atila Kovac 19 points og Zarko Jukic 18 points

Aalborg Vikings går ind til kvartfinalerne med nederlag til SISU

14.03.2014

Aalborg Vikings var lige ved at gøre torsdag aftens live TV-kamp på dk4 spændende til sidst, efter SISU så ud til at have taget en urørlig føring på 21 point efter tredje periode.

Nordjyllands basketflagskib kom ud med masser af energi til sidste periode, hvor udeholdet ellers havde opbygget en føring på 78-57. De første fire minutter af perioden scorede SISU kun to point, mens Vikings' nordamerikanske trio Burton, Haywood og Haley scorede ti.

Selv om Joe Benjamin fik brudt Vikings' stime med fem point gik der kun yderligere to minutter før hjemmepublikummet rigtigt lugtede blod, da Joey Haywood med et layup gjorde det til en 10-points kamp, 75-85.

SISU tog nu en timeout, og i næste spil var Vikings' Niels Koch Andreasen millimeter fra at stjæle bolden, men den hoppede i stedet hen til en helt fri Michael Vincents, som scorede tre point i stedet med tre minutter igen. Det blev de tre point, der afgjorde kampen. Vikings forsøgte desperat at komme igen, men det tætteste de kom på var med 14 sekunder igen, da Benjamin Garde scorede til 83-91. Kampen endte 83-92 (21-26, 20-21, 16-31, 26-14).

En af kampens store oplevelser var kun 16-årige August Haas fra SISU. Haas var anfører på det u16-landshold, der vandt B-EM for Danmark sidste sommer, og i Aalborg viste han hvorfor han bliver regnet for en af de 40 bedste spillere i sin årgang. På 18 minutter scorede Haas 9 point, men endnu mere vigtigt trak han et par fejl, og især den han trak på Vikings' Joey Haywood i kampens 7. minut var vigtig. Det var Vikings stjerne Joey Haywood's anden fejl, og de næste syv minutter sad canadieren på bænken mens SISU forvandlede 17-13 til 25-28.

Kampens topscorere var Joey Haywood med 24 point for Vikings mens Chris Matagrano havde 21 for SISU.

Vikings skal nu spille kvartfinale serie i bedst á 5 kampe mod Bakken Bears, mens SISU får fornøjelsen af Randers Cimbria i deres serie.

TFN besejrer Horsens IC

14.03.2014

Sæsonens sidste kamp i grundspillet gav sejr til Team FOG Næstved over Horsens IC, der kom til Næstvedhallen med kun æren at spille for, idet de allerede havde sikret sig 4. pladsen i tabellen.

For Team FOG Næstveds vedkommende drejede kampen sig om placeringen som 5, 6 eller 7 i grundspillet, så det var virkeligt noget på spil for hjemmeholdet.

1. periode 12 – 13: Om det satte sit præg på spil og scoringer er muligt, for det var i hvert fald ikke en periode med mange scoringer fra nogen af holdene. Men tæt og intens det var det.

2. periode 28- 30: Team Fog Næstved havde chancen for at trække fra fra starten af perioden, da Horsens ikke scorede de første 3 minutter. Men da Team Fog Næstved i samme periode kun scorede 3 point, lykkedes det ikke.

Holdene fulgtes ad til midt i perioden, hvorefter Horsens fik et lille forspring mod periodens slutning. Det lykkedes dog for Team Fog Næstved at reducere Horsens’ føring til 2 point ved pausen.

Men Team Fog Næstved gjorde det heller ikke nemt for sig selv ved at misse forsøg fra alle distancer og smide bolde væk.

3. periode 48 – 40: Team Fog Næstved startede perioden med at fortsætte med at smide bolde væk og misse forholdsvis nemme scoringsforsøg.

Alligevel lykkedes det på forunderlig vis Team Fog Næstved at komme foran, da der var spillet 3 minutter af perioden.

Midt i sidste halvdel af perioden var der igen stilstand i scoringen, som i forvejen ikke var særlig høj.

Men det lykkedes for Team Fog Næstved at trække fra – ikke mindst takket være Aljosa Ceranic og Filip Rajovic og hjemmeholdet kunne gå til periodepausen med en føring på 8 point inden de sidste 10 minutter.

Team Fog Næstved fik en god start på 4 .periode, hvor det lykkedes holdet at trække fra i de første 2 minutter. Og føringen blev udbygget gennem perioden.

De mange missere fra de første perioder var stort set væk, og scoringsforsøgene lykkedes. Selv missede afleveringer endte i kurven, da Martin Høirup scorede en 3’er. Det sker ikke i hver kamp. Og det sker heller ikke, at samme Høirup bliver kampens topscorer.

Team FOG Næstved ender med at vinde kampen med 75--56 og slutter derved på 5. pladsen i grundserien.

Og netop 5. pladsen betyder at de 2 hold mødes i kvartfinaleserien i bedst á 5 kampe, hvor Horsens IC starter på hjemmebane.

Topscorer i dagens kamp blev for Team FOG Næstved Martin Høirup med 14 point mens Keane Thoman scorede 12 point for gæsterne.

Bears vinder lokalopgøret over Cimbria

14.03.2014

Det var kampen mellem rækkens nr. 1 og nr. 2 – og det var ikke mindst for Randers Cimbria muligheden for at sikre sig 2. pladsen i grundspillet med tilhørende hjemmebanefordel i slutspillet frem mod finalen.

Det burde være en kamp med garanti for intensitet, mange følelser og fight ….og med al sandsynlighed også spænding (ja – det sidste blev det så ikke).

Efter en tidlig Randers føring stod der hurtigt Bakken på det meste – og efter bare 3 minutter var stillingen 15-5 til hjemmeholdet.

Det var tydeligt et Bakken-mandskab med en gennemtænkt gameplan mod et gæstende hold fra Randers uden forsvar og uden kommunikation spillerne imellem. Randers virkede i disse minutter nærmest handlingslammede og modløse både på banen og på bænken. Hele 28-13 efter de første 10 minutter.

Også i starten af anden periode var det Bakken Bears, der sad på kampen. Og ikke mindst var gæsternes normalt bedste spiller (Bonell Colas) lukket helt ned – og det blev da bestemt ikke bedre, da han efter et par minutter blev ramt på knæet og tydeligt ærgerlig måtte lade sig udskifte.

Kort før pause var Bakkens point fordelt mellem 10 spillere, hvorimod kun 5 spillere fra Randers var kommet på tavlen. Pausestillingen var hele 57-40 til Bakken Bears.

Gad vide hvad der blev snakket om i pausen hos gæsterne ? Og for hjemmeholdet handlede det uden tvivl om at holde fast og bevare koncentrationen. Men under alle omstændigheder kom Randers absolut langt bedre ud til de sidste 20 minutter og bragte sig i realiteten tilbage i kampen med flere scoringer af både Mike Nielsen og Charles Burgess – pludselig stod der 60-53.

Som så mange gange tidligere viste det sig dog, at Bakken Bears blot behøvede at dreje lidt på gashåndtaget for at genoprette ”balancen” – og efter 30 minutter var stillingen 81-58 til hjemmeholdet. Fra denne periode skal blandt nævnes endnu en fantastisk assist fra Andreas Jakobsen og en flot scoring af Morten Sahlertz. I det hele taget virkede det på alle måder, som om Bakken Bears var bedre og hurtige i både tanke og handling.

I fjerde periode var der så en smule dramatik – dramatik, der vel i bund og grund slet ikke var nødvendigt i en kamp, der for længst var afgjort. Brandon Penn lod sig provokere og pådrog sig en diskvalificerende fejl tidligt i perioden. Senere var det så gæsternes Troy Gottselig, der mistede besindelsen efter lidt tumult under kurven – og så kunne han gå tidligt i bad.

Det var igennem hele kampen imponerende, hvordan coach Ville Tuominen løbende kunne skifte ud blandt sine spillere, uden at holdet mistede styrke og fokus. Der var klare aftaler i både forsvar og angreb i en velgennemtænkt gameplan, som Randers ikke havde et modtræk imod.

Knap 20 minutter til Chris Nielsen og kun godt 10 minutter til Bonell Colas var naturligvis heller ikke de optimale forudsætninger for Randers i aftenens kamp.

Bakken Bears vinder med 97-84 (28-13, 29-27, 24-18, 16-26).

For begge mandskaber bliver det spændende at følge det videre forløb i slutspillet, hvor Bakken Bears møder Aalborg Vikings, og Randers Cimbria skal op imod SISU. 

For gæsterne var de mest scorende Chris Nielsen med 13, Mike Nielsen med 18 og Charles Burgess med 22.

Hos Bakken Bears var der fire spillere, der hver scorede 16 point – nemlig Thomas Lærke, Nicolai Iversen, Morten Sahlertz og Barndon Penn.

Næste hjemmekamp er allerede på søndag den 16. marts kl. 15.00, hvor Bakken Bears i en udsat kamp møder ærkerivalerne fra Svendborg Rabbits. Kampen er samtidigt den sidste i grundserien inden det går løs i play-off.

Hvem rykker ud?

13.03.2014

Allerede inden aftenens 5 kampe i Grundserien og den sidste kamp på søndag mellem Bears og Rabbits, ligger det fast at det er Falcon og Værløse BBK der skal kæmpe om at undgå nedrykning.

Serien spilles i bedst á 5 kampe og Falcon som sluttede på 9. pladsen i grundserien har hjemmebane fordel i kamp 1, 3 og 5.

Kampprogrammet er på plads og den første kamp spilles tirsdag den 18. marts kl. 19:00 i Bülowsvejhallen.

Du kan se det fuldstændige program ved at klikke her. 

Vikings inviterer til basketfest

11.03.2014

Aalborg Vikings Basketball spiller torsdag hjemme mod SISU Basketball fra Gentofte på live TV. Basketstationen dk4 kommer på besøg, og det er normalt garanti for gode oplevelser i den store hal på Aalborg Stadion, hvor der forventes op mod 1500 tilskuere, da klubben har lagt fribilletter til download på Vikings hjemmeside.

Vikings vil gerne se dig til kampen og klikker du her, kan du hente din gratis fribillet.

Kampen starter kl.19 og bliver spillet på Aalborg Stadions store hal på Harald Jensens Vej.

Rabbits sejrer sikkert i sidste hjemmekamp i grundserien

11.03.2014

HIC blev besejret efter en overbevisende kamp fra et kaninkollektiv der viste stor moral og godt forsvar og allerede i 1. halvleg vandt kampen.

Resultatet blev ikke på de +30 som Rabbits førte med gennem store dele af kampen men blot på +19, 96-77 efter perioderne 32-11, 25-19, 20-27 og 19-21.

Godt 700 fremmødte i Svendborg Idrætscenter så hjemmeholdet starte som lyn og torden mod HIC der var en smule på hælene og virkede noget uinspireret også selv om cheftræner Arnel Dedic gjorde hvad han kunne for at sætte sit mandskab op.

Rabbits blæste frem over gulvet og Damian Ocana indledte 1. periode med 8 points og 2 steals. Johnell Smith fulgte trop med 9 points og 3 steals og 3 assists og Antonio Porta lukkede fuldstændig HIC's største profil, Skyler Bowlin, effektivt ned med 0 points i 1. periode. Svendborg angreb kurven konstant og ramte ligeledes på mange svære skud og kom foran 27-10 og sluttede også bedst med 7-1 i de sidste 3 minutter og en første pauseføring 32-11, en forhåndsafgørelse ?.

Johnell Smith fortsatte med at imponere og han scorede 8 points på 6 minutter inden hans første pause sneg sig ind i kampen. Inden denne pause havde cheftræner for HIC Arnel Dedic gjort sig noget uheldig bemærket med en teknisk fejl for at sparke til banderne i Svendborg Idrætscenter.

Desuden strøede Johnell Smith om sig med lækre afleveringer for når han angreb kurven rykkede HIC sammen og forsøgte at lukke ham ned. Det lykkedes ikke og så fandt Johnell Smith hele tiden en fri mand der var træfsikker fra enten kort- eller langdistancen. Især indhop fra Jens Thygesen var utroligt effektivt med 7 points på 2 minutter og kaninerne var foran 51-23, kampen var afgjort lang tid før pausen.  Skyler Bowlin gjorde nu hvad han kunne efter hans overfrakke i Antonio Porta fik fortjent hvil på bænken,  og det betød en reducering til pausestilling 57-31.

Ingen i hallen troede på, at HIC var i stand til at komme tilbage selv om mange af de fremmødte også var i hallen sidste gang HIC besøgte Svendborg. Her var kaninerne foran med 23 og vandt kun med 1 men i dag havde HIC intet at spille for og en form for modløshed havde sneget sig ind i truppen hos Horsens. Det var nok en skade der holdt Keane Thormann ude af kampen i størsteparten af matchen for kaninerne matchede ikke HIC ret godt når både Jonas Zohore og Thormann var inde samtidig. Det var heldigvis ikke tilfældet i ret mange sekvenser i dag og dermed kunne kaninerne rette deres opmærksomhed på Vedran Borovcanin og Skyler Bowlin. Antonio Porta lukkede dygtigt Skyler ned og Will Paul havde ret godt fat i Zohore under kurven.

HIC vandt dog 3. periode,  primært på manglende koncentration fra Svendborg Rabbits, der roterede hele bænken, hvilket betød max. 30 minutter til de bærende kræfter. Selv uden Mads Bloch der stadig har problemer med sin ryg, lykkedes det for kaninerne, at vinde reboundstatistikken indtil sidste periode, primært på hårdt forsvarsarbejde fra hele holdet.

Svendborg Rabbits førte med 20 inden de sidste 10 effektive minutter.

De +20 holdt sig indtil 3 minutter før tid i sidste periode, hvor hele Svendborgs bænk blev bærende kræfter for hjemmeholdet. Det betød, at HIC vandt de sidste minutter og dermed kunne reducere et knusende nederlag til et respektabelt af samme. Faktum er at kaninerne viste slutspilsform i 1. halvleg og det var nok til at blæse HIC ud af Svendborg Idrætscenter i dag. Naturligvis skal det tilføjes, at HIC absolut intet havde at spille for, udover æren og det kunne ikke bære i dag.

For Rabbits var dagens bedste kanin igen Johnell Smith med 25 points, 8 assists og 6 steals, 17 hver til Damian Ocana og Will Paul der også havde 10 rebounds, 13 til Antonio Porta, 9 til Jens Thygesen.

For HIC scorede Vedran Borovcanin 18, 16 til Skyler Bowlin, 14 til Jonas Zohore og 10 til Anton Elsner.

Svendborg Rabbits spiller på torsdag mod Falcon på Frederiksberg. Der er kampstart kl. 19.15 og en sejr der og et nederlag til Randers i Århus betyder, at kaninerne slutter på en 2. pladsen i grundserien.

Sidste dk4 kamp i grundserien

10.03.2014

På torsdag afvikles 27. og sidste runde i grundserien og dk4 har nu valgt hvilken kan de sender live.

Valget er faldet på kampen fra Aalborg Stadionhal, hvor Aalborg Vikings tager imod SISU.

Sikkert er det før kampen at Aalborg Vikings ender på 8. pladsen i grundserien uanset hvordan kampen forløber. SISU kan med en sejr snuppe 5 pladsen, men meget er afhængigt at hvordan de går i de øvrige kampe.

Sikkert er det at Bakken Bears vinder grunderien foran enten Randers Cimbria og Svendborg Rabbits, men Horsens IC er sikker på 4. pladsen. Hvem de 4 øverste hold skal op mod i kvartfinalerne afgøres først torsdag aften hvor Team FOG Næstved, SISU, og Hørsholm 79ers kæmper om pladserne 5, 6 og 7.

I bunden er det allerede klart at Falcon og Værløse BBK skal spille om nedrykning i en bedst á 5 serie.

Tilskueropførsel

10.03.2014

I forbindelse med BL-kampen Randers Cimbria - Team FOG Næstved i lørdags, oplevede ligaen en meget uheldig og helt usædvanlig episode med agggresiv opførsel blandt en lille gruppe fans.

Basketball er kendt et engageret og velopdragent publikum og ligaen tager på det skarpeste afstand fra denne opførsel.

Basketligaen er i gang med at undersøge episoden for at beslutte konsekvenserne for de implicerede, ligesom ligaens generelle retningslinjer vil blive taget op til overvejelse.”

Mere nyt foreligger når episoden er undersøgt til bunds.

Det skal lige nævens at spilleren på fotoet, Jacob Wang fra Randers Cimbria intet har haft med episoden at gøre.

Bakken Bears besejrer SISU

09.03.2014

Udgangspunktet for aftenens kamp var de to danske hold i den bedste herrerække med flest vundne danske mesterskaber – dog med Bakken Bears som dominerende de seneste 10 år.

Da Bakken Bears allerede før kampen var sikret førstepladsen i ligaen – ja så var det interessant at se, i hvilken udstrækning hjemmeholdet kunne holde fast i den gode periode nu, hvor man 100% kan koncentrere sig om den hjemlige turnering. Og ville SISU, der på de gode dage kan true alle hold, for alvor være opsatte på at gøre en forskel ?

Og ville det gøre en forskel med både Chris Christoffersen og Quincy Okolie ude af kampen ?

Fra første fløjt blev det en kamp i en ganske højt tempo – og det blev en kamp med fokus på at score (for begge hold) – og absolut mindre opmærksomhed om forsvaret. Bakken Bears startede flot og bragte sig foran med flere smukke 3-point-scoringer – modsat var SISU noget i vanskeligheder og fik en række skridt-kendelser imod sig. Stillingen var 27-20 til hjemmeholdet allerede efter 10 minutter.

Det blev IKKE en kamp uden perioden med svigtende koncentration – og flere gange kom SISU tilbage og truede Bakken Bears. Og hver gang blev der igen skruet på gashåndtaget og føringen genetableret. Anden periode tilhørte helt afgjort Thomas Lærke (Mr. Hang time), der nærmest scorede efter behag og gjorde det onde ved gæsterne med hele 15 point i de minutter, han var på banen i perioden. Nævnes skal absolut også en flot assist af Sebastian Åris og efterfølgende dunk af Kenny Barker.

En flot besøgt Vejlby Risskov Hal (det smukke forårsvej taget i betragtning) – ja så havde coach Ville Tuominen i dagens anledning medtaget sin helt egen fanclub fra de 1000 søers land – og de bidrog afgjort til den gode stemning – og var flittige gæster i ”kiosken”.

Anden periode sluttede med en føring til Bakken Bears på 55-48. Kampen syntes sådan set afgjort – og dog.

Anden halvleg startede med flotte 3-point-scoringer af både Mickey Dennis og Brandon Penn – og efter svigt og nogle afbrændere af hjemmeholdet kom SISU igen tæt på – pludselig var stillingen 62-59. Men så var det også slut, og hjemmeholdet så sig senere ikke tilbage.

De følgende minutter blev domineret at en stærkt spillende Kenny Barker. Også Andreas Jakobsen ville kvittere for hans status , som den spiller i ligaen (all time) med flest assists – og han spillede frækt Thomas Lærke fri til et dunk fra hans side.  Hos Sisu spillede erfarne Mickey Dennis klogt og satte flere scoringer – og også Mikael Vincents var konstant en trussel. Men ikke desto mindre sluttede perioden med en føring på 84-70 efter nogle sidste minutter med frustration på banen hos flere spillere (på begge hold).

Fjerde periode blev hos hjemmeholdet domineret af Brandon Penn med flotte 3-point-scoringer – en coast-to-coast af Nicolai Iversen – og en fortsat klogt spillende Mickey Dennis hos SISU. Som nævnt i starten af referatet blev det en kamp med fokus på scoringerne, hvilket et slutresultat på hele 105-92 bestemt også er vidne om. Man fristes nærmest til at slå fast, at det på dagen var Thomas Lærke, der satte scoringen til stillingen 100-81.

Hos gæsterne var de mest dominerende Mickey Dennis med 27 point, Mikael Vincents med 18 og Chris Matagrano med 16 – SISU havde ikke mindre end 40 reebounds – men kun 5 stk 3-point-scoringer.

Hos Bakken Bears var det Thomas Lærke med 31 point, Brandon Penn med 20 point (6 for 8 på 3-point-scoringer) og Kenny Barker med 17 point – BB havde 30 reebounds – men ikke mindre end 14 stk 3-point-scoringer.

Næste hjemmekamp er allerede på torsdag den 13. marts, hvor Bakken Bears møder Randers med start kl. 19.15 – SISU spiller torsdag deres sidste kamp i Aalborg.