Nyheder

4 på stribe for Horsens IC

05.01.2014

Horsens IC mødte i året første hjemmekamp Team Fog Næstved, der i løbet af julepausen har skiftet godt og grundigt ud i spillertruppen.

De mange udskiftninger gjorde at TFN kun kom med 8 spillere til kampen.

HIC skulle fortsætte de gode takter fra før juleferien og i en kamp der ikke bød på den helt store intensitet blev det også den ventet hjemmesejr.

1. periode var måske kampens bedste og så længe gæsterne hang på var spændingen intakt. TFN var foran 3-0, for øvrigt deres eneste føring i kampen og efter de første 10 minutter var stillingen helt lige 25-25.

Både 2. og 3. periode stod i hjemmeholdets tegn og især Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin var de stor indpiskere og føringen nåede helt op på 24 point inden gashåndtaget blev sluppet en anelse.

De sidste 10 minutter blev en uskøn forestilling og da Horsens IC var blevet lullet i søvn fik TFN lov til at pynte på resultatet, der endte med at blive på 79-67v(25-25, 24-9, 19-17, 11-16).

Topscorer i kampen blev for Horsens IC, Skyler Bowlin med 29 points, Vedran Borovcanin 21 points og Jonas Zohore 12 points. For Team FOG Næstved scorede Morgan Sabia 17 points, Liam Potter 12 points og Sergi Guardia 11 points.

Du kan se stats fra kampen ved at klikke her.

Meget tæt og spændende kamp mellem Rabbits og Sisu

04.01.2014

År 2014's første hjemmekamp blev en meget spædende en af slagsen og selv om kaninerne var foran stort set hele kampen, tabte hjemmeholdet momentum til slut og faktisk kunne kampen havde endt i overtid, hvis Mickey Dennis havde scoret på den allersidste bold der blev sendt afsted fra egen halvdel og var uhyggelig tæt på at gå i kurven.

Svendborg vandt dog med 3, 78-75 efter perioderne 28-21, 23-18, 15-20 og 12-16.

Det var imødeset med spænding, hvorledes holdene ville komme fra start efter julepausen og kaninerne skuffede ikke sit hjemmepublikum, hvoraf der i dag var godt 500.

Spillet flød flot og hele tiden blev der sat en ekstra aflevering på det flotte spil og tre stk. fra trepointsland i 1. periode. Både Johnell Smith og Will Paul viste, at de ikke havde ligget på den lade side i julepausen med hhv. 8 og 9 points i perioden. Mads Bloch viste også flot spil under kurven, især på den defensive del med mange rebounds.
Hos Sisu var det især Joe Benjamin med 7 points og David Harder med 5 der var toneangivende.

I 1. periode var fejlkendelserne ikke med kaninerne der var nede 6-1, men også et udslag for, at Sisu ikke søgte inside spillet.

Fra 2. periodes start gik hjemmeholdet i scoringsmæssig dvale. Sisu kom stærkt ud med et lille run på 0-7 og kampen var helt lige, ihvertfald lå momentum hos Gentofteklubben. Så tog først Will Paul og derefter Johnell Smith over og de to scorede derefter de næste 18 points hos kaninerne, godt suppleret af kaptajn Magaard med endnu en scoring fra trepointsland. Hjemmeholdet blæste frem over banen og kunne gå til pause med en forholdsvis komfortabel føring, 51-39.

Så var det store spørgsmål om hjemmeholdet kunne bevare det momentum de havde trukket med sig ind i omklædningsrummet eller om det som så ofte set, skulle blive endnu et tæt opgør, med en slunken 3. periode.

Det var dog en god start på 1. periode efter pausen fra hjemmeholdet og det var igen Johnell Smith og Will Paul der viste høj klasse. Faktisk var det kun Damian Ocanan der kunne supplerer rent scoringsmæssigt.

Sisu havde dog ikke tænkt sig at overgive sig og starterne der i dag, alle spillede over 30 minutter gennem hele kampen, brugte musklerne godt og fik svaret godt igen på hjemmeholdets ellers truende dominans. David Harder var mest scorende for Sisu i 3. periode og han viste også flot forsvarsspil gennem hele kampen men også Mickey Dennis og Sisu's nye center Chris Matagrano samt Joe Benjamin var helt afgørende for udeholdets spil. Sisu kom dog helt op da det var som om hjemmeholdet ramte en mur efter godt og vel 3 minutters spil. Der blev spillet med musklerne hos især Sisu og stillingen som kaninerne ellers havde holdt på +10 var smuldret til kun +7 inden de sidste 10 minutter.

Intet var afgjort og kampen blev helt uhyggelig tæt og især Joe Benjamin med Sisu's første 8 points godt fulgt op af 6 fra Mickey Dennis, var toneangivende og Sisu var foran for første gang i kampen med 4 minutter tilbage af opgøret.

Hjemmeholdet kunne ikke score og trætheden havde meldt sig hos de to helt store oplevelser i dagens kamp, Johnell Smith og Will Paul. Der var rent scoringsmæssigt ikke meget at hente fra de andre holdkammerater.

Fejlkvoten var derimod nu kommet i minus hos Sisu og det betød, at holdet havde holdfejl tidligt i kampen. Kaninerne havde flot holdt sig på en enkelt og det blev afgørende for udfaldet af matchen.

Svendborg havde masser af fejl at give af og Sisu ingen og da Claus Magaard sikkert omsatte to straffe efter at Sisu havde smidt bolden ud af banen efter et indspil og kaninerne lige efter tabte bolden på et angreb blev crunch time nervepirrende og neglebidende.

Igen scorede Mickey Dennis efter trafik under kurven, hans tredie scoring i træk, og Johnell Smith fik kaninerne op med 1 og Magaards scoringer bragte hjemmeholdet foran med 3. Sisu fik bolden med under 2 sekunder tilbage og Mickey Dennis sendte et skud af sted fra egen halvdel.  Det havde både den rigtige hastighed men også retning og der manglede kun få milimeter før den treer havde udløst overtime.

Det skete for hjemmeholdet heldigvis ikke og kaninerne kunne igen trække sig ud af endnu en meget tæt kamp som vindere.

Hos hjemmeholdet var de to helt store profiler igen Johnell Smith og Will Paul med hhv. 28 og 29 points, Mads Bloch havde 13 rebounds.

For Sisu scorede Joe Benjamin 21 og hentede 10 rebounds, 18 points og 5 assists til Mickey Dennis, 15 til Chris Matagrano og 12 til David Harder.


Svendborg Rabbits spiller DK4-tv kamp i Horsens på torsdag kl. 19.15 og hjemmekamp næste lørdag kl. 15.00, hvor modstanderen hedder Falcon der i dag tabte til Randers hjemme i Bülovsvejshallen.

Du kan se stats fra kampen ved at klikke her.

Vikings slår 79ers efter OT

04.01.2014

I sæsonens klart mest underholdende Basketligakamp i Aalborg Stadionhal måtte hjemmeholdet Aalborg Vikings ud i en ekstraperiode før Hørsholm 79'ers blev besejret. Vikings så flere gange i de sidste fem minutter ud til at have lukket kampen, men gæsterne kom flere gange igen.

Det så ud til at Vikings havde kampen under kontrol med fem minutter igen og en føring 85-73, men Hørsholms stjernespiller Brenton Butler overtog kampen. Han scorede fem point i træk, og tog en offensiv rebound, som førte til scoring fra Zarko Jukic, og amerikaneren havde dermed været del af otte point i træk. Da Frederik H Nielsen derefter sætter tre point fra langdistancen er scoren pludseligt 85-83, og kampen er helt åben med tre minutter igen.

Vikings fandt dog roen igen. Joe Burton og Joey Haywood scorede straffekast og Jeppe Kristiansen ramte en tre'er, og med 15 sekunder igen var Vikings foran med fem, og kampen så igen lukket ud. Igen kom Brenton Butler ud af boksen som en trold i en æske, da han tog en offensiv rebound og ramte Frederik H Nielsen, som skød en tre'er i kurven.

Vikings forlangte timeout og flyttede bolden på den anden side af midten med seks sekunder igen, men fumlede på indspillet, og Butler kunne samle den løse bold op og lave et frit layup, der sendte kampen i overtid.

Ekstraperioden var så tæt som den kunne være. Vikings kom foran først, da Jeppe Kristiansen scorede sine 21. point, men Nielsen og Butler svarede igen for Hørsholm fra straffelinjen, og gæsterne kom foran, 98-99. Burton scorede så tre point på den svære måde, da han ramte et layup i feltet selv om to Hørsholmspillere fejlede ham, hvorefter han også ramte straffekastet.

Joey Haywood fulgte op med to straffekast, og selv om Frederik H Nielsen ramte et helt fantastisk layup med ryggen til kurven, lod Vikings ikke sejren lide dem af hænde igen, og tog en overraskende 104-101 sejr over ligaens nummer fire.

Kampens spiller blev Joey Haywood der ramte 75% af sine skud og scorede 36 point. Også Joe Burton havde en brandkamp med 29 pinde og 10 rebounds.

For gæsterne havde Brenton Butler 40 point, men han ramte kun to af ni forsøg bag tre-points linjen. Zarko Jukic var mere var mere træfsikker, da han havde 20 point på 11 skud og syv straffekast.

Du kan se stats fra kampen ved at klikke her.

Falcon kæmpede tappert

04.01.2014

Det var et særdeles skadesramt Falcon hold, der tog imod sidste sæsons bronzevinderne fra Randers Cimbria . 

Kun 7 spillere havde Falcon i rotationen, men de skulle vise at kunne byde Randers op til dans.

Efter første periode var stillingen således 25-21 til Falcon og ved halvleg 41-38. Randers' spil fungerede ikke, Bonell Colas kom hurtigt i fejlproblemer, og reelt var det kun Chris Nielsen, der virkelig leverede varen.

I tredie periode kom Randers foran 44-43, men uden at dette påvirkede Falcon, der igen bragte sig på 60-50. Perioden sluttede 61-54 til Falcon. 

På dette tidspunkt kunne begge hold notere sig fejlproblemer. Hos Falcon havde Joachim Vallø med 4 og Christian Thomsen med 3 fejl problemer, mens Randers havde 4 fejl hos Burgess og 3 fejl hos Colas.

Randers åbner fjerde periode stærkt og kommer på 61-61 i en periode, hvor marginalerne ikke går Falcons vej. Først efter 4½ minut kommer Falcon på tavlen, 63-61 ved Jonas Bro.

Med 3:30 igen tager Falcon timout, bagud 65-71. En blanding af træthed og oplevelse af modgang i dommerkendelserne hos Falconspillerne afgør kampen til Randers fordel 80-73. Fjerde periode endte således 26-12 til Randers.

Falcon og BMS har i juledagene lanceret deres samarbejde på eliteherresiden. BMS spillerne kan være til rådighed i udekampen mod Svendborg 11. januar, mens man stadig venter på at få papirerne i orden for nyankomne Darby Taylor.

Du kan se stats fra kampen ved at klikke her.

Se Falcon - Randers Cimbria gratis

03.01.2014

I morgen lørdag den 4. januar kl. 16:00 tager Falcon hul på 2. halvdel af sæsonen, når topholdet fra Randers Cimbria kommer på besøg i Bülowsvejhallen.

For at skabe så festlige rammer for de 2 hold som muligt og give mange basketfans muligheden for at se det bedste fra Basketligaen, er der gratis entre til kampen.

Det eneste du skal gøre for at komme gratis ind, er printe billetten som du finder herunder (bemærk at der er 4 billetter pr. print).

Vel mødt til en festlig eftermiddag i Büllen.

Lørdag går det løs igen

03.01.2014

Efter en velfortjent juleferie starter Basketligaen op igen i den kommende weekend med 4 kampe.

For nogle har har der været gang i svingdøren i juledagene. Specielt Team Fog Næstved og Falcon har skiftet godt og grundigt ud i truppen og også 79ers og Horsens IC har fået nye spillere fløjet ind.

Så det tegner til, at de kommende måneder hvor grundserien skal afgøres, bliver et intenst drama for at undgå at ende på de 2 sidste pladser der ikke giver adgang til slutspillet, men i stedet for kan betyde nedrykning fra BL. 6 klubber kæmper lige nu om at komme væk fra bundstriden, så alle kampe kan næsten betragtes som vind eller forsvind kamp.

Hvem får først momentum, hvem ligner en våd nytårsraket i januar måned og er der nogle der overrasker fra starten af?

Spørgsmålene er mange - svarene er uvisse.

Ved du ikke hvad du skal lave i weekenden, så kan du se disse 4 kampe live i en hal i nærheden af dig.

 

  • Svendborg Rabbits - SISU lørdag kl. 15:00
  • Aalborg Vikings - Hørsholm 79ers lørdag kl. 15:00
  • Falcon - Randers Cimbria lørdag kl. 16:00
  • Horsens IC - Team FOG Næstved søndag kl. 15:00

Har du ikke mulighed for at se kampe live kan du som altid følgende kampe her på siden via livestats.

Nyt nummer af dansk basketinfo på gaden

01.01.2014

2014 var kun ganske få minutter gammel da DBJO/DBI sendte sit januar nummer på gaden.

I nummeret kan du blandt finde interviews fra spillere landet over, samt fokus artikler på danske fanklubber samt interviews med danske spillere i udlandet.  

Alt det og meget mere finder du ved at klikke her.

Ny spiller til Falcon

28.12.2013

Efter at Falcon i løbet af december måned sagde farvel til sine 2 udelanske spillere, Darrel Vinson og Gregory Washington har man ledt med lys og lygte efter erstatninger.

Første hentede man Robert Thurman fra BMS som et led i samarejdet med BMS og nu har man sikret sig den anden spiller.

Valget er faldet på den 23-årige amerikanske forward, Darby Taylor der måler 203 cm i højden.

Darby kommer fra den chilenske klub, Talca, hvor han netop er blevet færdig med slutspillet. 

Darby har tidligere spillet i den næstbedste israelske række, hvor han snittede 18,5 pts og 7,6 rpg.

Randers Cimbria henter canadisk power forward

25.12.2013

Randers Cimbria har indgået en aftalte med den 26 årige canadiske power forward Troy Gottselig (203 cm og 105 kg).

Troy spillede sidst for Levice i den bedste slovakiske række, men problemer med opholdstilladelsen gjorde at Troy endte med at måtte forlade Levice før tid. Før hans tur til Slovakiet spillede Troy for Edmonton Energy i den Nordamerikanske IBL liga og var med i development prorammet for det canadiske landshold.

Troy Gottselig var en af de altafgørende spillere for Saskatchewan Huskies, University of Saskatchewan i Canada, da de vandt det canadiske mesterskab tilbage i 2010. Han blev kåret som Tournament All-Star og MVP.

Hans fighter instinkt og råstyrke samt ikke mindst spillestil gjorde ham utroligt effektiv. Så effektiv, at træneren for det hold de slog i finaleserien, University of British Columbias træner, Kevin Hansson faktisk har anbefalet Troy til Randers Cimbria. Derfor er det også med stor glæde at vi ser frem til at byde Troy velkommen i truppen.

”Vi mener at den stærke canadier er den brik vi mangler. Han kan skabe og score på egen hånd, er aggressiv i feltet og giver altid alt for at vinde. Samtidig kan han ikke få en bedre anbefaling, end fra min gamle ven fra Canada, Kevin Hansson. Når Kevin siger han er god. Så er han det!” udtaler Sports- og teamkoordinator Tonny Mattern.

Også Morten V. Hansen ser frem til bekendtskabet. ”Troy vil passe godt ind i det vi ønsker at skabe. Han er hurtig, spiller hårdt og kan afgøre kampe”.

Thomas Quaade har også hentet flere rosende ord om Troy Gottselig fra hans kontakter i det Nordamerikanske. ”Jeg er sikker på at Troy vil være en gevinst for os. Da jeg så han var ledig, så var det bare om at få aftalen på plads.”

Troy er forlovet med Lindsey Kehler, som dog bliver hjemme i Vancouver, Canada hvor hun arbejder som dyrelæge. Troy kommer fra en stor familie, med 4 brødre og 5 søstre. Troy ankommer til Randers d. 29. december.

Samtidig med Troys ankomst har Randers Cimbria valgt at stoppe samarbejder med Kore White om at stoppe samarbejdet.

Derfor kommer Kore White ikke tilbage til Danmark efter juleferien. Det forventes at Kore kommer til en anden europæisk klub snarest. 

Bakken Bears henter Quincy Okolie

23.12.2013

Bakken Bears har indgået kontrakt med den 203 cm høje canadisk-nigerianer QUincy Okolie, der startede sæsonen hos Team Fog Næstved. Okolie og Næstved gik hvert til sit efter den sidste kamp inden julepausen, og eftersom Bears har været på udkig efter en stor spiller til at gardere truppen, var koblingen til Okolie oplagt.

25-årige Okolie kan pga. sit nigerianske pas spille på lige fod med europæiske spillere, jf. Cotonouaftalen. Derfor kan centerspilleren spille sammen med bjørnenes to amerikanske spillere Brandon Penn og Kenny Barker.

Okolie er en af Basketligaens bedste reboundere, og det er især de kvalifikationer klubbens coaching staff har været på udkig efter. Bears er endt i EuroChallenge pulje med turneringens to bedst reboundende hold, Tsmoki Minsk og Ural Ekaterinburg.

Du kan læse helle nyhenden på Bakken Bears hjemmeside.