Nyheder

2-1 til kaninerne over 79ers

28.03.2014

Kaninerne viste, at de trods et et-pointsnederlag i mandags i den 2. kvartfinale nu var helt klar og vandt i overbevisende stil over 79'ers med +21, 97-76 efter perioderne 25-16, 24-27, 24-17 og 24-16, meget enslydende cifre og udtryk for høj koncentration og fokus fra kaninerne.

Dagens bedste kanin blev igen Johnell Smith med 22 points, 9 rebounds, 8 assists og 2 steals.

Kampen startede med hjemmeholdet som toneangivende og især var Damian Ocana endnu engang klar fra start med 8 points. Det var højt tempo fra begge mandskaber og 79'ers fortsatte deres meget aggressive spil, især i forsvaret, hvor de gjorde det svært for både Antonio Porta og Johnell Smith der begge blev dækket tæt op af dels Zarko Jukic og Frederik HN. Det blev gået til makronerne og spillet med musklerne ganske som et slutspil skal være. Hørsholm kom hurtigt efter kaninerne rent scoringsmæssigt med fornuftige ting fra især Brenton Butler men også Zarko Jukic viste flotte takter. Kaninerne trak lidt fra sidst på perioden med Will Paul som skarpretter med 7 points stort set i træk, heraf en treer der blev fulgt op fra Antonio Porta med to mere af slagsen inden Rasmus Christensen med et sandt arbejdsraseri sluttede perioden for kaninerne, der var foran med 9.

Hørshom lagde sig ikke ned og det har kendetegnet mandskabet igennem hele sæsonen. Der er ingen der giver op, måske et udslag af træner Nemanja Jovanovic' måde at coache sit mandskab på. Ihvertfald spiller holdet bundsolidt og der bliver så sandelig ikke givet ved bagdøren. Der bliver spillet hårdt gennem hele kampen og det var også udslagsgivende i 2. periode, hvor 79'ers kom stærkt tilbage.
Johnell Smith og Rasmus Christensen sørgede for points til kaninerne men Brenton Butler og Zarko Jukic svarede igen rent offensivt ligesom især Frederik HN var drivkraften defensivt. Et lille run midt i perioden til drengen fra whiskeybæltet bragte kampen helt lige men det kostede sved på 79'ers konto og kaninerne tog teeten sidst i perioden med et run i den anden lejr, 11-3 og pauseføring til hjemmeholdet 49-43.

Chefcoach Jovanovic havde fået flere advarsler af dommertrioen og det måtte resultere i en eller anden form for sanktion, måske senere i kampen men også et udtryk for, at linjen hos dommerne frustrerede spillerne. 

Hjemmeholdet var klart bedst sidste gang de to hold mødte hinanden i Svendborg Idrætscenter, især i 3. periode, hvor kampen reelt blev afgjort. Med en føring på 6 ved pausen og en sejr på 7 i 3. periode, var det måske også for meget op ad bakke for 79'ers. Faktum er, at såvel Johnell Smith og Will Paul tilsammen scorede 18 af de 24 points kaninerne skrabede sammen i 3. periode, faktisk kun "afbrudt" af to trepoinsscoringer dels fra kaptajn Magaard og fra Damian Ocana. Hos 79'ers var den store pointssluger og holdets bedste i dag så afgjort Brenton Butler med 9 points i perioden og ialt 29 points inden de sidste 10 effektive minutter. Hørsholm sluttede perioden med en buzzer fra Butler, men spørgsmålet var om bolden var i kurven inden slutsignalet for den sidste pause? Dommerne lod scoringen tælle.

Straks fra sidste periodes start cementerede kaninerne sejren og det var et run på 13-3. Medvirkende og måske frustration fra cheftræner Jovanovic, udløste den ventede tekniske fejl. Måske var det et forsøg på, at ruske op i sit efterhånden trætte mandskab, der blev trukket hårde minutter på starterne, men lige lidt hjalp det. Kaninerne nu foran med 20 og det var nok et udslag af, at Frederik HN måtte en tur på bænken med et slag på munden der fik blodet til at sprøjte. Ihvertfald var den lille kaptajn ude i nogle minutter og det var for alvor her kaninerne slog sømmene i kisten hos 79'ers. Der var ikke længere tvivl om udfaldet og hele Svendborgs bænk kom på banen.
Kampen var afgjort før tid og resten var rent kosmetik og den kosmetik viste Zarko Jukic at han mestrede med flere flotte dunk af den atletiske spiller.

Sejren blev på +21 og kørt hjem i overbevisende stil af hjemmeholdet men også som i kamp nr. 1, en hårdt tilkæmpet sejr.

Intet er endnu afgjort for på mandag hvor kamp 4 venter i Fire Arena, hvor alt kan ske.

For hjemmeholdet blev udover dagens spiller pointsfordelingen således: Will Paul 22, Antonio Porta 19 6 rebounds og 4 assists samt 4 steals, 15 til Claus Magaard (5/5 på treeren), 13 til Damian Ocana.

For 79'ers scorede Brenton Butler 29 og havde 4 steals, 17 til Atila Kovac, 16 til Zarko Jukic samt 5 assists.

Team FOG Næstved vinder tæt kamp over Horsens IC

28.03.2014

I en meget intens og tæt kamp vandt Næstved til aften med 77-71 (20-12, 16-23, 18-21, 17-21) over Horsens IC og er dermed blot en sejr fra semifinalen.

I første periode var det HIC der havde momentum. Næstved havde meget svært ved at komme til fornuftige afslutninger og blev presset til svære afslutninger. For HIC fortsatte Vedran Borovcanin det gode spil og scorede 8 point i perioden. For Næstved var det De Souza som holdte dem inde i kampen, ligeledes med 8 point. Efter første periode var HIC foran med 20-12.

I anden periode begyndte intensiteten fra HIC spillerne at falde og langsomt spillede Næstved sig ind i kampen. Morgan Sabia meldte sig ind i kampen og scorede 9 point i perioden. Næstved fik momentum på deres side og ved pausen var stillingen 36-35 i HIC favør.

Denne stilling blev lavet om i første angreb af anden halvleg hvor Næstved ramte en dyb treer. Denne periode var meget lige. Næstved havde svært ved at styre Keane Thomann som spillede sin vel nok bedste periode i sæsonen, og den store amerikaner havde 12 point i perioden. For Næstved fortsætter De Souza med ar score.

Fjerde periode er lige hele vejen igennem. Næstved oppe med to point, lige, HIC oppe med to point. Kampen kunne vippe til begge sider. Med godt et minut igen er Næstved oppe med 2 point og en helt fri De Souza sænker en treer. HIC prøver at kæmpe sig tilbage med desperate skud, men kampen er afgjort.

Næstved viser god moral og stærk spil, mens HIC skal spille godt i 40 minutter hvis de skal gøre sig forhåbninger om en 5 kamp. Næstved dominerer rebound spillet på afgørende tidspunkter og det bliver udslagsgivende for holdet.

Kamp 4 er på mandag i Næstved hvor HIC har kniven for struben. Kravet er sejr hvis ikke sæsonen skal ende.

Topscorer for Horsens IC blev Keane Thomann med 17 point, mens Luciano De Souza satte 23 point for Team FOG Næstved.

Bakken Bears klar til semifinalerne

27.03.2014

Det er 18. sæson i træk Bakken Bears kvalificerer sig blandt landets bedste fire hold.

Det blev en kendsgerning efter en 98-78-sejr til bjørnene i det tredje kvartfinaleopgør mod Aalborg Vikings. Dermed har Bears vundet de nødvendige tre opgør imod nordjyderne.

Første periode var helt lige. Bears bragte sig foran 8-2 og senere 15-10, inden Aalborg scorede seks point i træk - bl.a. på et af kampens to selvmål! - og var dermed tilbage i kampen. De første ti minutter sluttede 22-22. Udeholdets Hillary Haley var ustoppelig (11 point i første periode).

Bears ramte et par treere i starten af anden periode, og fik slået et lille hul. Bears bragte sig foran 35-28 efter et dunk af Chris Christoffersen. Igen formåede Aalborg at komme stærkt tilbage efter seks point af Hillary Haley og to af Joe Burton - 37-36 til Bears. Bakken Bears svarede igen med ti point i streg, hvilket dannede basis for en halvlegsføring på 53-42.

Bears havde godt fat i ligatopscorer Joey Haywood, der blot scorede to point i første halvleg (ni point i alt). Hillary Haley tog i stedet over for Vikings, og han scorede 19 af sine 31 point i første halvleg.

Bears startede anden halvleg med et 9-3 run, og så var hjemmeholdet pludselig foran 62-45. Selvom Aalborg scorede ni point i træk var kampen aldrig rigtig tæt. Bears førte 69-56 ved indgangen til sidste periode.

Brandon Penn startede fjerde periode med at score fem point af sine i alt 24, og selvom Joe Burton og resten af Aalborgholdet kæmpede imod, var det uundgåeligt at Bears ville tage sejren. Unge Sebastian Åris, der startede på banen for første gang, satte sin fjerde trepointscoring - på fire forsøg - inden han fejlede ud, og endnu yngre Jakob Ravn nåede ind og sætte Bakken Bears' sidste scoring - også en treer.

Bakken Bears er med denne tredje sejr i semifinalerne, og møder vinderen af Horsens IC- Team FOG Næstved. TFN vandt torsdag aften kamp 3, og fører nu 2-1. Sjællænderne kan afgøre serien på mandag i Næstvedhallen.

Den første semifinalekamp spilles mandag den 7. april og her har Bakken Bears hjemmebane uanset hvem modstanderen bliver.

79ers fightede sig til sejr

26.03.2014

Efter et nederlag på 67-84 i den første kamp var Hørsholm 79ers mere eller mindre tvunget til en sejr i den anden kvartfinale for at holde liv i drømmen om en semifinale. Og drømmen lever i Hørsholm efter en hjemmesejr på 85-84 over Svendborg Rabbits.

Der var tæt pakket i Fire Arena, da dommertrioen gav bolden op til kvartfinalebraget mellem 79ers og Rabbits. Gæsterne fra Svendborg kom bedst fra start og bragte sig foran med 2-6, men bakket op af et medlevende hjemmepublikum kom værterne på 20-10 efter syv minutters spil. Zarko Jukic viste gode takter og unge Sikander Nielsen kom ind fra bænken og leverede solidt forsvar, rebounds og en trepointscoring.

Ved stillingen 27-22 til Hørsholm blev spillet sat i gang til anden periode. Set med Hørsholmbriller var det en famlende periodestart, idet Demetrius Philips ikke lige havde fået tørret hænderne for sved, da han skulle gribe en aflevering fra Frederik H. N. Niels Degn takkede for gaven og sænkede en treer. I løbet af perioden fik Rabbitsprofilerne, Will Paul og Antonio Porta, spillet sig varme, og de to var stærkt medvirkende til, at Svendborg kom foran 42-45 efter otte minutters spil af perioden. 79ers sluttede dog perioden bedst og via en scoring af Demetrius Philips i det sidste sekund, gik de til pause foran med 46-45.

Tredje quarter var i den første kvartfinale en skæbnesvanger fase for 79ers, der tabte perioden med 28-13. Mandag aften viste nordsjællænderne, at de havde lært lektien. De vandt tredje periode med 26-24, og var således foran med 72-69, da de to mandskaber tog fat på de afgørende 10 minutter.

79ers startede fjerde periode bedst, og efter tre et halvt minut var de foran med 78-73. Kaninernes Antonio Porta gik forrest, da Rabbits lavede et run på 11-0 i løbet af tre minutter, så de med tre minutter igen kom foran med 78-84. Det lignede en knock out til 79ers, men fem point i træk af Frederik H. N. tændte for alvor ilden i Fire Arena, og med ét minut igen viste scoretavlen 83-84. Denne stilling holdt indtil 10 sekunder før tid, hvor Hørsholm´s Atila Kovac sænkede en lang toer til 85-84. Rabbits fik en afslutning helt tæt på kurven, men Claus Magaard blev blokket af Demetrius Philips, så Sikander Nielsen i stedet kunne hive en livsvigtig rebound ned. Han sendte bolden op ad banen i håb om, at tiden ville løbe ud, men med 0,3 sekunder igen hoppede bolden ud af banen. Dette gav Rabbits en sidste chance, som Damian Ocana dog ikke havde held med.

Med sejren forlængede 79ers kvartfinaleserien, og pustet nyt liv i semifinaledrømmen. De to mandskaber krydser klinger allerede torsdag i Svendborg, når der er tip off til den tredje kvartfinale. Serien spilles bedst af fem kampe.

For 79ers scorede Brenton Butler 22, Zarko Jukic 14, Frederik Hougaard Nielsen 12, Atila Kovac 12, Daniel Mortensen 8, Demetrius Philips 6, Sikander Nielsen 6, Anders Skou 5 point.

For Rabbits scorede Will Paul 24, Antonio Porta 24, Damian Ocana 12, Johnell Smith 10, Claus Magaard 7 og Mads Bloch 2 point.

Fire starter for 79ers blev Sikander Nielsen med seks point (to treere) og fem rebounds.

For Rabbits gik Firestarter-titlen til Antonio Porta, der scorede 24 point og tog seks rebounds. 

Randers Cimbria vinder over SISU på stærk første periode

25.03.2014

Med sejren tager Randers en 2–0 føring i kvartfinaleserien.

Den anden kvartfinale i Kildeskovshallen startede med, at det ene hold dominerede, og det var ikke SISU. SISU vandt så samlet de sidste tre perioder men kom aldrig tættere på end 8 point.

Efter 4 minutter førte Randers med 12–3 på fast breaks og 3’ere, og SISU havde 7 turnovers i det tidsrum. Time-out SISU. Men SISUs blødning fortsatte overfor en brandvarm Chris Nielsen og spredte point fra andre Randers spillere, og perioden endte 13–32. Joe Benjamin lavede de 10 point ud af SISUs 13 i første periode.

I anden periode steppede SISU op i forsvaret, men angrebet haltede efter, så Randers kunne fastholde føringen. I første halvleg var Randers 8 for 10 på 3 point, mens SISU blot var 1 for 10. Charlie Burgess scorede 8 point i perioden.

SISU kom aggressivt ud i tredje periode og spillede godt angreb og rimeligt forsvar. Chris Matagrano and Mickey Dennis scorede 17 af SISUs 26 point i perioden, og SISU nåede inden for 8 point af Randers føring. 3. periode endte 54–63.

I fjerde periode steppede Randers op – SISU lavede flere turnovers – og Randers endte med at vinde 67–84.

SISU havde 25 turnovers i kampen, og angrebet virkede rodet.

SISU har nu ryggen mod muren og skal vinde tre kampe i træk for at nå semifinalerne, mens Randers har matchbold i hver eneste kamp fremover. Den 3. kvartfinale spilles på torsdag i Randers.

Topscorere:
SISU: Joe Benjamin 22 point, 5 rebounds; Mickey Dennis 15 point, 3 rebounds, 7 assists; Chris Matagrano 13 point, 8 rebounds, 1 assist; August Haas 10 point, 1 rebound, 2 assists.

Randers: Chris Nielsen 29 point, 6 rebounds, 2 assists; Charlie Burgess 23 point, 8 rebounds, 4 assists; Bonell Colas 12 point, 8 rebounds, 4 assists.

Horsens IC udligner til 1-1

24.03.2014

Efter at Team FOG Næstved havde vundet kamp 1 i Forum Horsens, kunne hjemmeholdet med en sejr i aftens kamp i Næstvedhallen, tage er stort skridt mod semifinalerne.

Men Horsens IC ville det anderledes, og på et rigtig god 2. halvleg kunne de tage en let stor sejt med hjem til Jylland.

Første periode 12 – 21: Uha for en start for Team Fog Næstved. Horsens diskede op med flot basket i både angreb og forsvar og ikke mindst Horsens’ Vedran Borovcanin var stærkt spillende og skydende i periodens start.

Og da Team Fog Næstved ikke havde samme dygtighed, var det en forholdsvis smal sag for Horsens at trække fra til en sikker føring ved periodens afslutning.

Anden periode 32 – 37: Team Fog Næstved fik en god start på perioden ved at sænke2 3’ere. Men Horsens kom hurtigt tilbage på sporet og bragte sig igen komfortabelt foran.

Team Fog Næstved kom godt igen og midt i perioden var det helt lige mellem de 2 hold. Desværre for Team Fog Næstved fik Horsens samlet sig sammen og bragt sig foran med 5 point ved pausen.

Tredie periode 45 – 71:

Horsens trak fra fra starten af perioden til en føring på 12 point efter 2 minutter. Team Fog Næstved tog en time out, men duen effekt. Tværtimod øgede Horsens føringen, så det på det nærmeste lignede en ydmygelse af Team Fog Næstved.

Selv om Team Fog Næstved igen tog en time out, havde det ingen effekt. HIC spillede nærmest hjemmeholdet ud af banen og tidligt i perioden var gæsterne på vej med en sikker sejr.

Fjerde periode 68 – 87: 
Team Fog Næstved startede med at sænke en 3’er, og det var så det. Team Fog Næstved halede i løbet af perioden lidt ind på Horsens’ sikre føring, men der blev aldrig spænding om resultatet. Dertil var Horsens på dagen et klart bedre hold.

Så uha for en start blev også uha for en slutning. Gæsterne vinder kampen med 87-68 (21-12, 16-20, 34-14, 16-23).

Nu er der dømt kamp 3 på torsdag i Forum Horsens og lige nu synes Horsens IC at have de bedste kort på hændrene i spillet om en semifinaleplads.

Topscorer for Team Fog Næstved Liam Potter med 17 point og for Horsens IC Vedran Borovcanin med 23 point.

Vikings kæmpede til det sidste

24.03.2014

Aalborg Vikings kæmpede til sidste sekund i et kvartfinalenederlag hjemme til Bakken Bears, det til tider var hårdt spillet.

Bakkensejren betyder at Århusholdet er foran 2-0 i kampe og serien kan derfor afgøres torsdag i Århus, hvor de to hold mødes igen i bedst-af-fem serien.

Første periode starter med hurtigt spil af begge hold. Vikings har fået godt styr på både angreb og forsvar. Efter stop i forsvaret får Vikings på tre minutter to and one spil samt en tre-point scoring og kommer foran 14-9. Det resulterer i en timeout af Bakken, der får sat lidt mere intensitet på, men første periode slutter med en fortjent føring til Vikings, 28-26.

Anden periode ligner meget første periode. Bakken har svært ved at styre Joey Haywood, som finder vej til kurven flere gange, og efter fem minutter er stillingen 40-40. Så får Vikings' to poiont guards, Joey Haywood og Niels Koch Andreasen imidlertid begge deres tredje fejl indenfor 30 sekunder, og de må begge sætte sig på bænken. Det udnytter Bakken til at sætte helbanepresset op, og da Kenny Barker bliver fejlet på flere scoringer, og får ekstra straffekast  er stillingen ved halvleg pludselig 42-55 til Bakken.

Joey Haywood får tidligt i tredje periode sin fjerde fejl og sidder ude næsten hele perioden, og det bliver derfor svært for nordjyderne, der i perioden aldrig kommer tættere på end 12 point, inden Bakken igen løber fra og er foran med 20 point efter tredje periode, 57-77.

Vikings kommer stormende ud til sidste periode og med en teknisk fejl til Bakkens Brandon Penn, får publikum i Aalborg Stadionhal op at stå, da Vikings komer på 63-77. Vikings kommer ud af en timeout i zoneforsvar, men det straffer Bakken ved at ramme tre tre-points scoringer i træk. Efter en timeout får Vikings igen lukket ned i forsvaret, og begynder at score langsomt, men sikkert i den anden ende. Med to minutter igen er scoren 80-90, men da Bakken bryder Vikings' helbanepres nogle gange bliver kampen afgjort, og Bakken kan tage en 84-96 sejr med hjem.

Kampens topscorer fra Vikings blev Hillary Haley med 23 point og fra Bakken Brandon Penn med 21 point.

Falcon bringer sig foran 2-0 mod Værløse BBK

22.03.2014

Dagens kamp i Søndersøhallen mellem Værløse BBK og Falcon var samtidig anden kamp i nedrykningsslutspillet.

 Kampen starter ret lige mellem de to hold modsat 1. kamp hvor Værløse kom klart foran. BFX virkede bedre forberedt i forhold til at lukke ned for Værløses angreb. De 2 hold følges ad gennem 1Q til en stilling på. 20-19 til VBBK.

I 2Q trækker Værløse fra og har succes i Angrebet. Bla. Peter Møller for sat nogle vigtige scoringer og Falcon får ikke rigtig spillet til at flyde i denne periode. En periode hvor Værløse også søger efter at finde de spillere der kan præstere og være konstante i spillet. Der bliver forsøgt med mange spiller kombinationer og der bliver skiftet mellem mand - mand og zoneforsvar.  Der bliver leveret gode indsatser og flere byder ind med points og Værløse går til pausen med halvlegsresultatet på 42-34 og de trofaste Værløse tilskuere tror på en vigtig sejr til Værløse holdet.

Efter halvlegen kommer Værløse ud til 3. periode og man frygter at holdet skal falde sammen som mange gange tidligere i sæsonen. 3. Quater har ikke været Værløses bedste periode gennem sæsonen. Værløse leder febrilsk efter spillere der stepper up og leverer. det udebliver og BFX griber chancen og vinder 3Q med 22-6.

Værløse har specielt svært ved at holde Iffe Lundberg, Christian Thomsen og Jeffrey Darby der bliver de 3 toneangivende spillere for BFX der gør udslaget. Resultatet efter 3Q bliver 48-56 til BFX.

Værløse får aldrig spillet til at hænge sammen og specielt Troy Brewer (spiller med sygdom) kommer slet ikke i gang i denne kamp.  Peter Møller spiller en solid kamp og Jordan  Clarke leverer også en godkendt indsats.

BFX sætter sine skud og det bliver aldrig rigtig tæt. Der bliver spillet en gang rodet basketball med nogle underlige fejl for at stoppe tiden og BFX udnytter dette på straffekastlinien.

Værløse skal spille med en helt anden tro på sig selv og virkelig rejse sig mentalt, hvis ikke nedrykningen skal blive en realitet i kamp 3. Specielt i 3 Quater skal der spilles meget bedre end i dag og flere spillere på Værløse holdet skal levere en rigtig god indsats for at slå BFX  og forlænge serien.

Set på straffelinien. Værløse får 15 straffe mod BFX 43 stk. Så Værløse må angribe kurven med større aggresivitet.

For Værløse sluttede Peter Møller med 22 points og Jordan Clarke med 14 point og 12 rebound.

For BFX sluttede Iffe Lundberg med 26 points og 5 reb., Jeffrey Darby med 23.points og 10 reb. og Christian Thomsen med 16.points og 12 Reb.

Forventet sejr til Bakken Bears over Vikings

21.03.2014

Bakken Bears fik den ventede sikre sejr i den første DM-kvartfinale, da Aalborg Vikings blev sendt hjem med et nederlag.

104-75 (28-20, 52-34, 76-53) lød sejren på – Bears havde hele otte mand, der scorede mindst 10 point. 

Thomas Lærke var toneangivende i de første minutter for Bears og scorede syv point ud af bjørnenes første 13. Midt i første periode havde begge head coaches taget deres første time out – deres tænding fejlede i hvert fald ikke noget… Aalborg fulgte med til 21-18 inden Nicolai Iversen sluttede perioden med syv point, kun modsvaret af to af Lasse Kristiansen. 28-20 efter første periode.

I anden periode startede Bears bedst og treere af Barker og Lærke gav føring på 36-22. Bedst som kampen syntes på vej imod en tidlig afgørelse trådte Hillary Haley op med et par scoringer, og ligaens topscorer, Joey Haywood, der blot scorede 10 point i dagens kamp, reducerede til 30-38. Fra 40-32 gik det stærkt og ti point i træk af Bears var afgørende for en stor halvlegsføring, 52-34.

I tredje periode udvekslede de to hold stort set bare scoringer. Brandon Penn ramte et par treere, mens udeholdets bedste spiller, Joe Burton scorede ni point ud af sit holds 19. Bears vandt perioden 24-19.

I fjerde periode var det også Bears der scorede flest point (28-22), men selvom kampen var tidligt afgjort var der stadig høj intensitet og en enkelt usportslig fejl sneg sig også ind i spillet. Bears bragte sig foran 84-58 inden Vikings scorede 13 point i træk. Spænding blev der aldrig og Andreas Jakobsen kunne sætte point nr. 100 i kurven kort inden debutant, Nicolai Hvidberg, der fyldte 18 år for blot seks dage siden, dunkede sine første to Bearspoint i kurven.

Symbolsk sluttede kampen med to straffekastscoringer af Søren Ege – manden der torsdag fyldte 35 år og spillede sin kamp nr. 400 for Bakken Bears. Således blev Ege en af hjemmeholdets otte spillere, der scorede mindst ti point. Flest scorede Morten Sahlertz (17 point, 5 rebounds) og hårdtarbejdende Nicolai Iversen (17 point, 9 rebounds). For udeholdet var Joe Burton bedst (25 point, 11 rebounds), mens Hillary Haley scorede 19 point.

Kamp to spilles på mandag i Aalborg, mens kamp tre spilles næste torsdag (den 27. marts) i Vejlby-Risskov Hallen.

Team FOG Næstved slår Horsens IC efter drama

21.03.2014

I en meget godt besøgt Forum Horsens vandt Team FOG Næstved til aften med 87-85 over Horsens IC. Der skulle fem minutters ekstra tid til før kampen fandt sin vinder.

I første periode var det HIC der tog teten. Næstved havde meget svært ved at komme til fornuftige afslutninger og ved stillingen 8-0 måtte Næstved tage time out. Det hjalp på spillet og Næstved tog teten i både forsvar og angreb. Ved pausen mellem første og anden periode var Næstved foran med 16-15. Potter var topscorer med 5 point, mens Zohore og Borovcanin havde 4 for HIC.

I anden periode er det igen Næstved der spiller bedst. HIC spiller med stor energi, men angrebet flyder slet ikke, og er meget præget af enkelt præstationer. Skyler Bowlin holder HIC inde i kampen med 9 point i perioden på nogle meget svære skud. For Næstved er Sabia og Murphy mest scorende.

I tredje periode er kampen lige i starten, men pludselig rammer Næstved er par hurtige treere og trækker fra. De rammer 5 treere i perioden fra fem forskellige spillere og fører med 13 point. Kampen virker tæt på en afgørelse, men Vedran Borovcanin vil det anderledes.

HIC stepper op i forsvaret og Næstved virker skræmte. Med 15 sekunder igen er HIC bagud med fire og har to straffekast. Det ene rammes, mens det andet misses. Borovcanin taget rebounden og sænker en treer. 75-75 og kampen må i overtid. Borovcanin scorer 15 point i perioden.

I overtiden starten HIC med at få 6 hurtige straffekast, men kun de 4 bliver ramt. Igen trækker Næstved fra og kampen virker afgjort. HIC kæmper sig igen tilbage og stillingen er lige med 10 sekunder igen. Sergi Guardia rammer et lay up og HIC får ikke noget ud af sidste skud, og dermed kan Næstved tage hjem med en sejr på 87-85 (15-16, 16-18, 20-30, 24-11).

Næste kamp i serien er på mandag i Næstved, hvor HIC skal stjæle en på udebane, hvis der skal være realistiske forventninger til en semifinaleplads.  

Topscorer: HIC Vedran Borovcanin 27,
Topscorer Team FOG Næstved: Alex Murphy 20