Nyheder

Horsens IC besejrer Falcon efter overtid

07.03.2014

Torsdagens TV-kamp mod Falcon blev endnu en gang en spændende kamp med afgørelse i overtiden. En kamp som ikke mange af de fremmødte tilskuer havde forventet skulle blive spændende som den blev.

Men det beviser jo bare at BL i denne sæson er tættere end nogensinde og alle kan slå alle.

Endnu en gang var HIC foran kort tid før afslutningen af den ordinære kamp, endnu en gang fik holdet gummiarm og endnu en gang måtte tilskuerne gennem en neglebider i omkampen. Denne gang trak HIC dog det længste strå med en meget kneben sejr på 89-88.

Falcon startede kampen med et solidt spil uden at gøre tingene sværere end højst nødvendigt.Inside med bolden eller sikre skud fra distancen.De to amerikaner gjorde det solidt og voldte HIC store problemer. HIC startede lidt famlende og lavede flere uprovokerede dispositioner. Hjemmeholdet halsede efter et godt kæmpende Falcon-hold der vinder 1. periode med 18-22.

Dette indtryk fortsatte i starten af 2. periode. Et udehold med større gejst og Falcon kunne øge føringen til 32-25. Endelig vågnede HIC op. Med Skyler og Vedran som de toneangivende blev stillingen ændret til en føring på 39-32 til hjemmeholdet.

Efter pausen udvekslede holdene scoringer og det blev en meget lige periode. Flere af de spillere, der stod lidt i skyggen i første halvleg, bød sig nu ind i kampen. Dog var det stadig Skyler hos hjemmeholdet og Falcons amerikanere, der gik forrest på scoringstavlen. 61-53 efter 3. perioder og kampen var langt fra afgjort.
Sidste periode blev en kopi af sidste uges nederlag mod Aalborg. HIC  øger føringen til +10, men Falcon bliver ved med at tro på, at det godt kan lade sig gøre at ryste hjemmeholdet. Med 1 minut tilbage fører HIC med 7, men også i denne kamp lykkes det udeholdet at kæmpe sig flot tilbage. Med et 7-0 run lykkes det Falcon at tvinge kampen ud i overtime.

Overtiden blev meget spændende, hvor holdene igen udvekslede scoringer. Lidt tåbelige fejl bragte holdene på linien. Falcon ikke mindre end 11 gange, hvilket så ud til at blive afgørende for kampen udfald. Med 5 sekunder tilbage bringer udeholdet sig foran 88-87, men en fejl midt på banen bringer Skyler Bowlin på linien, og han scorer på begge straffekast og kan dermed sikre HIC en kneben sejr på 89-88 (18-22, 21-12, 22-19, 16-24, 12-11).

Topscorere blev for HIC Skyler Bowlin med 25 point. Det samme lavede Jeff Tayler for Falcon.

Rabbits vinder i Værløse efter stærk 2. halvleg

06.03.2014

Værløse stiller til start mod Svendborg med Troy Brewer og Tobias Tita tilbage på holdkortet.

Fra kampens start er det svært at se, at det er bund mod top i Søndersøhallen. Værløse ligger bedst ud anført af en brandvarm Axel Karason, der scorer Værløses første 7 point og bringer Værløse foran 7-3. Herefter er det David Nørby Knudsen, som tager over for hjemmeholdet med 2 meget dybe 3-points scoringer. Svendborg holder stand med 3-points scoringer af Damian Ocana. Netop Damian Ocana udligner stillingen til 24-24 ved slutningen af første periode.

I 2. periode kommer Værløse tilbage i front. Først og fremmest drevet af mere energi og kamp for de løse bolde. Jordan Clarke er stærk i rebound-spillet, og Troy Brewer melder sig ind i kampen med et par flotte scoringer. Midt i perioden fører Værløse 36-31, hvilket får Craig Petersen til at kalde time-out.

Svendborg kommer bedst tilbage fra time-out og kan med 3 points scoringer af Antonio Pernigotti og Rasmus Christensen udligne til stillingen 39-39. Svendborg har held til at helbane presse Værløse mod slutningen af perioden og kan gå til halvleg med en føring på 43-45.

Svendborg viser fra 3. periodes start, hvorfor der er forskel på bund og top i basketligaen. Særligt Svendborgs stærke guard Antonio Pernigotti volder hjemmeholdet problemer. Med flotte afleveringer, finter og egne scoringer fra Pernigotti kommer Svendborg i front med 54-67 før Værløses coach Thomas Silfen kalder time-out. Damian Ocana nyder godt af Pernigottis  tryllerier og sætter flere 3-points scoringer. Værløse kæmper bravt men har svært ved at holde sig inde i kampen. Perioden slutter med en føring til Svendborg på  55-73 og 19 points til Pernigotti.

Fra starten af 4. Periode kommer Svendborg alt for let til sine scoringer. Der bliver giver spilletid til unge spillere som Marinus Moubo, der bliver noteret for 4 hurtige point.  Værløse forsøger sig med helbanepres og har held med det. 4 hurtige point  til Axel Karason og Værløse får Craig Petersen til at kalde time-out ved stillingen 64-79. Pernigotti bliver sendt på banen igen og giver lidt ro til Svendborg-holdet. Mod slutningen af kampen er der ikke for alvor tvivl om udfaldet, selvom Tobias Tita kommer på banen og giver lidt energi til hjemmeholdet. Kampen slutter med en sejr til Svenborg Rabbits på 80-92.

Topscorer fra Svenborg bliver Antonio Pernigotti med 22 points og fra Værløse Jordan Clarke med 16 points.

Bakken vinder igen i Aalborg

06.03.2014

Onsdagens TV-kamp på KanalSport blev først afgjort i de sidste minutter, da Bakken Bears' rutine gjrode udslaget mod et godt kæmpende Aalborghold.

Med lidt over fire minutter igen var scoren 65-66, og tilskuerne skabte en fantastisk ramme om kampen.

De næste tre gange Vikings havde bolden blev der så ikke taget gode beslutninger, da Hillary Haley tager to meget svære skud, der går ved siden af, Mads Kofod Rasmussen smider bolden væk og så er Bakken foran 65-72.

I den resterende del af kampen beskyttede Bakken føringen, mens Vikings desperat forsøgte at komme tilbage.

Bakken havde Chris Christoffersen samt Quincy Okolie skadet, og derfor gik Vikings ind til store Joe Burton. Han scorede fire point i træk, men Andreas Jakobsen svarede straks igen med to point og kort efter scorede Brandon Penn to mere.
Med 30 sekunder igen var Bears foran med seks, 76-73, men Joey Haywood skabte håb med tre point. Vikings fejlede straks Kenny Barker, der ramte to straffekast, hvorefter Joey Haywood tiltvang sig to straffekast på et drive til kurven. Han ramte sikkert begge, og Vikings fejlede igen Barker, der denne gang kun ramte det sidste straffekast. Med 11 sekunder igen og bagud 75-79 fik Vikings bolden, men Bakkens forsvar var koncenteret om at stoppe et eventuelt tre-points skud, og Vikings kunne ikke finde plads til en afslutning inden tiden løb ud.

Bakken sikrer sig med sejren også 1. pladsen i grundserien mens Vikings ligger på 8. pladsen med samme pointantal som Hørsholm 79ers. Meget skal dog gå galt såfremt Vikings ikke kommer med i årets slutspil.

Topscorer for Vikings var Joey Haywood med 27 point og Joe Burton 24 og 12 rebounds.

For Bakken havde Brandon Penn 24 og Kenny Barker og Nikolai Iversen begge 16.

Team FOG Næstved sejrer over SISU i en barnburner

05.03.2014

Overtager femtepladsen fra SISU efter ekstra periode.

Man skulle tro, at slutspillet allerede var begyndt med høj intensitet på banen, fantastisk stemning på tilskuerpladserne, og kampen bølgede frem og tilbage med store runs til begge hold.

Kampen startede med intenst forsvar og brændte skud. I 1. periode lavede Alex Murphy 9 point for gæsterne, mens Chris Matagrano scorede 6. Et buzzer-beater lay-up fra Sergo Guardia gav Team FOG en 16–21 føring. Mickey Dennis kom tidligt i fejlproblemer, og han endte med at fejle ud i fjerde periode.

I anden periode scorede Luciano de Souza tre 3’ere og SISUs forsvar haltede. Det stod pludselig 18–29, men så lavede SISU et 11–0 run og kom tilbage til 29–29. Men så blev David Harder skadet, Næstved kom tilbage og tog føringen igen. Perioden endte 37–41.

SISU kom igen hurtigt tilbage i tredje periode og udlignede, men igen kunne de ikke komme foran, og Morgan Sabia, Alex Murphy og Luciano de Souza bragte Team FOG op på 51–60. Perioden endte 53–60.

Endnu engang slog SISU igen i fjerde periode og udlignede til både 64–64 og 67–67 med 5:21 tilbage, men så holdt begge hold op med at score. Morgan Sabia fik 2 point inside med 3:37 tilbage, og SISU udlignede med 3:15 igen, men trods utrolig spænding og mange forsøg fik ingen af holdene bolden i kurven, og så var der dømt ekstra tid ved stillingen 69–69.

I femte periode sad Næstved dog hurtigt på det hele. Mathias Bak scorede alle sine 7 point i de ekstra 5 minutter og Alex Murphy lavede 9 point, som SISU ikke havde noget effektivt svar overfor. Team FOG ender med at vinde 81–90.

Næstved er nu på femtepladsen og håber på, med lidt held, at kunne nå op på fjerdepladsen i de sidste kampe i grundspillet, hvor de bl.a. møder den nuværende indehaver af fjerdepladsen, Horsens IC. SISU er tilbage på sjettepladsen, men kan i teorien ende på alt lige fra fjerde- til ottendepladsen efter de sidste to svære kampe på udebane mod henholdsvis Bakken Bears og Aalborg Vikings.

Topscorere:

SISU: Joe Benjamin 22 point, 9 rebounds, 1 assist; Mikael Vincents Nielsen 21 point, 5 rebounds, 5 assists; Chris Matagrano 19 point, 11 rebounds (double-double).

Team FOG Næstved: Alex Murphy 33 point, 2 rebounds, 4 assists; Morgan Sabia 16 point, 9 rebounds, 3 assists; Luciano de Souza 15 point, 4 rebounds, 3 assists; Marius Kasiulevicius 11 point, 5 rebounds, 3 assists.

Endnu et uventet nederlag til Randers Cimbria

04.03.2014

Efter det skuffende nederlag til Falcon i søndags, skulle hjemmeholdet fra Randers Cimbria bevise deres værd i dagens kamp imod Hørsholm 79’ers.

Den hel store forskel var at Bonell Colas igen var at finde i hjemmeholdets trup. Dog var både han, Chris Nielsen og Charlie Burgess skadet. Samtidig måtte 79’ers-holdet undvære deres coach, som fik 1 spilledags karantæne efter deres sidste opgør. En ting var helt sikkert – kun en sejr ville være acceptabel imod ligaens nummer otte.

Desværre levede hjemmeholdet endnu en gang ikke op til forventningerne, og de måtte gå fra banen med et nederlag på 65-72.

Selvom hjemmeholdet virkede ekstremt klar og ekstremt opsatte på en sejr inden kampen, kunne dette desværre ikke ses i spillet.  Begge hold lavede en del fejl og turnovers, dog udnytter Hørsholm dette langt bedre end hjemmeholdet. Gæsterne spiller en del hurtige angreb, hvor Randersspillerne ikke formår at følge med, og derfor kan gæsterne også hurtigt opbygge et mindre forspring. Selvom Randersholdet ikke er hægtet af pointmæssigt, halter spillet meget efter. Især angrebsspillet virkede kaotisk, og en del bolde blev smidt væk, samtidig med at en masse chancer blev brændt. Med tre 3-pointsscoringer hjælper Brenton Butler også gæsterne godt på vej, og selvom Troy Gottselig scorer 10 point i perioden, er hjemmeholdet stadig bagud med 17-23 ved periodens slutning.

I anden periode scorer gæsterne kun 11 point, men alligevel formår de at hænge på, hvilket understreger at hjemmeholdets spil på ingen måder lever op til forventningerne. I langt det meste af perioden fungerer forsvarsspillet for Randers Cimbria, men flere gange smider de bolden direkte ind i en Hørsholmspillers hænder, før de overhovedet kan få et angreb i gang. Dette sørger også for, at hjemmeholdet ikke formår at trække ordentligt fra. Her skinner klasseforskellen på de to hold dog igennem – selvom Randers Cimbria på ingen måde spiller på et tilfredsstillende niveau, vinder de stadig perioden med 19-11 og kan gå til pause med en meget smal føring på 36-34.

Bonell Colas brillere på ingen måder, selvom hans forsvarsspil til tider rammer hans normale niveau, laver han en del markante fejl offensivt. Så ved pausen har hans tilbagekomst ikke ændret det store, og helt kort lignede hjemmeholdet præcis det samme hold, som tabte til Falcon for bare to dage siden.

3. periode fortsætter endnu mere håbløst end anden periode. Spillet fungerer på ingen måder for hjemmeholdet, og i denne periode udnytter gæsterne det fuldt ud. Randers Cimbria smider endnu flere bolde væk, mens chancer de normalt ville kunne score på med bind for øjnene bliver brændt. Bonell Colas er stadig en skygge af sig selv, og en af eneste af Randersspillerne, der er i stand til at finde kurven i tredje periode er Troy Gottselig, som scorer fire ud af hjemmeholdets 11 point.

Hørsholm 79’ers bliver ved med at trække fra, og især deres 3-pointsskytter begynder at ramme kurven, og det er en af de mange årsager til, at gæsterne fører 47-55, da perioden ender. En 3-pointsscoring fra Mike Nielsen i sidste sekund kan måske give hjemmeholdet den motivation, de tydeligvis behøver.

Igen i fjerde periode fortsætter Hørsholm deres scoringsstime, samtidig med at hjemmeholdet fortsat misbruger langt de fleste af deres angreb ved enten at smide bolden væk eller brænde åbenlyse chancer. Idet Randersscoringerne bliver færre og færre, udløser de også større og større bifald fra hjemmepublikummet, som prøver at hjælpe deres hold til en sejr. Men hverken publikums støtte, en time-out eller noget andet kan få spillet til at fungere. Og da kampens spiller, Troy Gottselig, med knap tre minutter igen må tvangsudskiftes, ser det meget sort ud for Randersspillerne som er bagud 54-70. Med to hurtige scoringer henter hjemmeholdet dog en smule ind på gæsterne, og dette er med en opstilling, der hverken involverer, Troy Gottselig, Bonell Colas, Charlie Burgess eller Chris Nielsen, som alle ellers normalt er mere eller mindre fast inventar på banen. I de sidste to minutter af kampen, viser Randers Cimbria noget af den fightervilje, som har manglet hele kampen igennem. Det er dog alt for sent, og hjemmeholdet må endnu en gang inkassere et pinligt nederlag til en af ligaens bundhold – den her gang på 65-72.

Topscorere:
Randers Cimbria: Troy Gottselig, 18. Adrian Filip, 12.  Charlie Burgess, 9.
Hørsholm 79’ers: Brenton Butler, 21. Frederik Nielsen, 18.  Zarko Jukic, 12. 

Chok-nederlag til de hvidklædte kronjyder

02.03.2014

På papiret burde dagens opgør have resulteret i en sikker Randers sejr, da dagens gæster fra Falcon er at finde på ligaens niendeplads, mens hjemmeholdet stadig holder fast i deres andenplads.

Dog havde gæsterne virkelig brug for en sejr, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at gå videre til slutspillet – så hjemmeholdet måtte bestemt ikke undervurdere dagens modstander, og om det var det, der var tilfældet er svært at vurdere – men ikke desto mindre taber Randers Cimbria dagens opgør til Falcon med 81-84.

Randers Cimbria måtte i dag undvære deres topscorer, Bonell Colas – dette så dog ikke ud til at påvirke Randers spillerne i de første minutter af kampen. To hurtige og yderst velspillede angreb resultere i fire point til hjemmeholdet, alle scoret af Troy Gottselig. Da Adrian øger føringen til 6:0, kalder gæsternes træner en tidlig time-out efter kun lidt mere end halvandet minut.

Timeouten har desværre den ønskede effekt, og Falcon bryder Randers’ scoringsstime og hurtige spil med deres første scoring. Derefter følger en del mindre Randers fejl, som Falcon heldigvis ikke formår at udnytte, og da hjemmeholdet igen sætte tempo på, øger de hurtigt føringen. Efter fire minutter af første periode, er stillingen 11-2 til hjemmeholdet, som har vist sig klart stærkest. Dette vendte gæsterne dog op og ned på i de næste minutter, da de indhentede langt det meste af føringen med otte point i træk. Især i defensiven manglede Randers Cimbria Bo Colas, og en del af de rebounds, han normalt ville få fat i, endte i hænderne på modstanderne. Alligevel kunne hjemmeholdet gå fra banens første periode med en føring på 24-16, da Falcon ikke formåede at score på de chancer, hjemmeholdets fejl gav dem.

Denne føring holdt dog ikke længe, og der skulle ikke gå mange minutter af anden periode, før gæsterne lige pludselig var i front. Randers’ angrebsspil virkede til tider ideløst, og denne gang udnyttede gæsterne hjemmeholdets fejl betydeligt bedre end i første periode. Herefter fulgtes de to hold godt ad, hvilket bestemt ikke var tilfredsstillende for hjemmeholdet. Spillet var ikke prangende, og anden periode blev en småkedelig affære.

I små momenter viste hjemmeholdet dog den overlegenhed, de burde have vist i alle kampens 20 minutter, og dette resulterede i at de kunne gå til pause med en meget smal føring på 40-37.

Hjemmeholdet skulle finde betydeligt bedre spil frem i tredje periode, desværre kunne den lange pause ikke fremtvinge dette. I forsvaret får Randers-spillerne ikke fat i mange rebounds, hvilket resulterer i en del Falcon-scoringer, der ellers ikke ville have været der. Spillet fungerer ikke for Randers Cimbria, og der bliver kaldt en time-out ved stillingen 43-48. Herefter går det fortsat ned af bakke for hjemmeholdet, og gæsternes forspring bliver kun større. Brændte chancer og mistede bolde var der rigeligt af – især fra Randers Cimbrias side. Hen imod slutningen af perioden sørger to hurtige scoringer fra Patrick Nielsen for at hjemmeholdet stadig hænger på. Gæsterne trækker dog igen fra, og tredje periode ender 57-62.

Fjerde periode er et stort rod, og hjemmeholdet formår ikke at indhente gæsternes forspring. Hver gang de kommer tæt på, trækker gæsterne igen fra. Det er først da Randers Cimbria endelig får fat i en defensiv rebound, at Christian Bendtsen kan score til 66-67, hvorefter hjemmeholdet tager en time-out. Dette hjælper dog ikke, og gæsterne trækker igen yderligere fra.

Hele Randersholdet hænger en smule, og ingen af dem kan få bolden i kurven. Dette resulterer i at Falcon kommer foran 66-73 med kort tid tilbage af sidste periode. To trepointsscoringer fra henholdsvis Mike og Chris Nielsen sørger dog for, at hjemmeholdet stadig hænger en smule på. Ved stillingen 72-77 og 1:40 minutter igen, tager Falcon en time-out. Efter timeouten fortsætter Randers’ fejlstime, og Falcon behøver ikke finde det store spil frem for at bryde igennem forsvaret, der slet ikke hænger sammen. Med yderligere to trepointsscoringer fra Mike og Chris Nielsen er der igen et lille håb for hjemmeholdet, og med 18 sekunder tilbage er stillingen 78-81, og Falcon kalder time-out. Falcon bliver tildelt to straffekast som Alexander Bak rutineret lægger i kurven, hvorefter Randers Cimbria har 17 sekunder til at indhente den fempointsføring gæsterne nu har. Chris Nielsen scorer en hurtig 3’er, hvorefter han begår en fejl, hvilket er hjemmeholdets eneste chance for at udligne. Gæsterne scorer kun på det ene straffekast, men de resterende 1,2 sekunder er ikke nok til at Randers Cimbria kan få scoret, og kampen ender 81-84 til gæsterne fra Falcon.

Kampens topscorere:

Randers Cimbria: Chris Nielsen,  25. Charlie Burgess, 15. Mike Nielsen, 13.

Falcon: Robert Thurmann, 27. Christian Thomsen, 15. Alexander Bak, 9. 

Bakken Bears slår Vikings klart i Aalborg

01.03.2014

På trods af et program, der har givet dem ni kampe på 19 dage var det et tændt Bakken Bears hold, der dukkede op i Aalborg lørdag eftermiddag og tog en sikker 80-96 (15-21, 22-24, 23-25, 20-26) sejr med hjem til Aarhus.

De første 10 minutter af kampen var tætte, men i løbet af anden periode begyndte Bakkens presforsvar at stresse vikingerne, og på to minutter blev 19-22 til 19-34. Det var den danske trio Morten Sahlertz, Søren Ege og Sebastian Åris der stod for alle pointene i Bakkens stime, der reelt afgjorde kampen.

Flere gange forsøgte Vikings, med en bravt kæmpende Joe Burton i spidsen, at komme tilbage i kampen. Burton havde imponerende 32 point og 20 rebounds, men på en eftermiddag hvor ligatopscorer  Joey Haywood aldrig rigtigt fandt niveauet, var det ikke nok til at true Bakken.

For Bakken var det kollektivet, der vandt kampen, da coach Touminen skiftede meget ud, og der var da også fem spillere med mere end 10 point, herunder Kenny Barker med 22, Brandon Penn med 21 og Morten Sahlertz 16. 

79ers coach i karantæne

28.02.2014

Når Hørsholm 79ers på tirsdag spiller på udebane mod Randers Cimbria må holdet undvære sin coach Nemanja Jovanovic som har karantæne.

I onsdagens kamp i Fire Arena mod SISU blev Nemanja indberettet af dommerne efter kampens afslutning for utilbørlig opførsel og upassende berøring af en af dommerne.

Dette har nu udløst 1 spilledags karantæne som skal afsones på tirsdag. Da karantæen er tidsbestemt til og med 4. marts og betyder udelukkelse for alle hold, kan Nemanja således heller ikke være coach for 79ers damehold som på lørdag i mellemspillet skal i kamp mod BK Amager.

Sejr til Vikings efter vanvittig afslutning

28.02.2014

HIC tog i dag imod Aalborg i en kamp som fik en vanvittig afslutning.

HIC startede bedst ud og bragte sig hurtigt foran. Vedran Borovcanin og Skyler Bowlin førte an, men også Daniel Friedrich viste gode takter. For Aalborg var Joe Burton toneangivende og scorede 8 point  første periode. Efter første periode var stillingen 28-19.

I anden periode fortsatte Vedran Borovcanin det gode spil og scorede efter behag. Flere gange virkede Allborg til at blive sat af, men igen og igen kæmpede de sig tilbage. Joe Burton fortsatte med at dominere og ved pausen var den store amerikaner oppe på 16 point. Hilary Haley kom ind fra bænken og gjorde en god figur. Ved pausen var HIC foran med 45-37.

I tredje quarter kom HIC ud med kæmpe aggressivitet og Aalborg havde meget svært ved at komme til fornuftige afslutninger. Med HIC foran med 13 point virker Aalborg knækket, men igen kæmper de sig tilbage. HIC svinger fra det sublime til det elendige og det er Aalborg ikke sene til at udnytter. På få minutter er de igen helt inde i kampen.

I fjerde periode har HIC hele tiden overhånden. Med 42 sekunder igen er de oppe med 7 point. N må kampen være afgjort? Det er den ikke Aalborg vil det anderledes, en hurtig treer og brændte straffekast til HIC gør at Aalborg kun er bagud med 4 point. Med femten sekunder igen laver Jean Mbe en usportslig fejl. To sikre straffe og en efterfølgende scoring gør at kampen skal i overtid.

I overtiden står der Aalborg på det hele, og HIC må skuffende inkassere et nederlag. Spillet for HIC var meget svingende, mens Aalborg aldrig gav op.

Vikings vinder kampen med 89-97 (28-19, 17-18, 16-21, 22-2, 6-14).

Bedste spillere for HIC var igen Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin, mens Joe Burton og Joey Haywood lyste op for Aalborg.

Topscorer i kampen blev for HIC Vedran Borovcanin med 28 point mens Joey Haywood satte 29 point for Aalborg Vikings.

Et velsmurt Bakken Bears mandskab besejrer Rabbits

28.02.2014

Bakken Bears besøgte torsdag aften kaninhulen og efterlod ingen tvivl om, hvem der i øjeblikket er Danmarks bedste basketballhold.

Bakken Bears overstrålede kaninerne der efter en godkendt 1. periode måtte overgive sig og erkende, at Bakken Bears lige nu er mindst et skridt foran i kampen om årets mesterskab.

Måske havde cheftræner Craig Pedersen "solgt" kampen på forhånd fordi det vil betyde, at Bakken Bears slutter på grundspillets 1. plads og fordi cheftræneren har fokus på de tre andre kampe der venter kaninerne, Værløse, HIC og Falcon.

Kampene mod Bakken Bears, hvoraf der nu resterer en enkelt, er således uden betydning for kaninerne.


Faktum er, at kaninerne til tider blev spillet ud af egen hule af et velspillende Bakken Bears der vandt overbevisende 86-110 efter perioderne 20-21, 24-34, 22-31 og 18-24.

Kampen startede i et vildt og hæsblæsende tempo og med skiftende føringer. Hos hjemmeholdet var især Damian Ocana hot med to treerer og ialt 10 points men også Johnell Smith gjorde en rigtig god figur. Hos bjørnebanden var scoringerne bredt ud over hele paletten og det lovede godt for kampen som helhed. Der var masser af underholdning til de godt 1100 fremmødte i Svendborg Idrætscenter. Rotationen hos hjemmeholdet bragte hurtigt ungdommen på banen og således sluttede Marinus Mouboe festen i 1. periode af med de sidste to points for kaninerne.

Bakken Bears lagde straks fra 2. periodes start voldsomt pres på boldholderen i kaninernes angreb og Johnell Smith måtte ty til et vildt trepointsskud der blev fejlet, hårdt presset af skudklokken. Tre straffe som mr. Smith sikkert omsatte og så gik bjørnene i gang. Der blev skudt fra stort set alle distancer efter at Big Chris måtte forlade banen med en forvreden ankel og Bakken Bears ramte sikkert på stort set alt.

Kaninerne var kun statister og var alt for langt væk fra Bakkens skytter og halvdelen af bjørnebandens points i perioden var fra trepointsland. Det blev krydret med dunk og blocks så kaninerne var nede med 11 ved pausen og kampen mod overmagten var til at se i Svendborg Idrætscenter.

Der skulle ske noget drastisk hvis Svendborg Rabbits skulle tilbage i matchen og det var heller ikke det valg der blev truffet af trænerteamet. Der blev roteret kraftigt på bænken hos kaninerne og faktisk virkede det som om kampen var solgt ved halvtid. Bakken Bears fortsatte med at brænde nettet af i Svendborg Idrætscenter og ramte på 6 stk. fra trepointsland i 3. periode, igen halvdelen af de points der blev scoret af bjørnebanden.

Hos hjemmeholdet var det stadig Damian Ocana der gik forrest rent angrebsmæssigt med sikre træfninger og et meget flot dunk ned gennem feltet. Unge Mouboe fik flere minutter og sluttede igen perioden af med de sidste points for kaninerne der nu og inden de sidste 10 minutter, var nede med 18, 68-86.

Kampen var afgjort og både Johnell Smith og Antonio Porta der i dag var hårdt presset med bare at få bolden over midten, blev herefter skånet. Ungdommen kom ind og gjorde det egentlig fornuftigt. Mathias Kelly på guardpladsen lod sig ikke kyse og havde selv om han førte bolden op af banen, ingen turn overs.

Det blev også til 12 fornuftige minutter til Marinus Mouboe og 6 points.
Bakken Bears så sig ikke tilbage i dag og vandt fortjent opgøret selv om publikum håbede med de to trepointsskud Niels Degn der dog reducerede bjørnebandens forspring. Kaninerne var faktisk helt nede på minus 10 men så tog en vis herre fat i bjørnene igen og de trak igen fra og vandt helt fortjent en meget overbevisende sejr over et meget ungt Rabbitsmandskab der var på banen i de sidste par minutter. Netop den periode vandt bjørnene 0-12 og et kraftigt tak for sidst fra pokalfinalen i Horsens i januar måned.

Kaninerne slutter på ligaens 3. plads og nu er det kun et spørgsmål om, hvem modstanderen bliver i kvartfinalen.

For hjemmeholdet blev dagens spiller Damian Ocana med 25 points, Johnell Smith scorede 18, Will Paul 14,. 

Hos Bakken Bears scorede Brandon Penn 21, Bakkens mest effektive spiller Nicolai Iversen 18, 16 til Andreas Jakobsen, 12 til Kenny Barker, 11 hver til Søren Ege og Morten Sahlertz.