Nyheder

Bakken Bears holder liv i finaledrømmen

18.04.2014

I en meget velbesøgt Forum Horsens vandt Bakken Bears forholdsvis ubesværet med 104-87 over Horsens IC og fremtvang dermed en femte og afgørende kamp.

I første periode var kampen ellers meget lige. HIC bragte sig foran ved Jean Mbe, men herefter tog Bakken takstokken. For Bakken blev scoringerne fordelt på 8 mand i første periode, og de kom igen og igen til gode afslutninger. HIC skulle kæmpe mere, og kunne være godt tilfredse med kun at være bagud med 3 point efter første periode.

I anden periode stod der Bakken Bears på det hele. Det føltes som om, at alt hvad der blev sendt mod kurven gik i. Især Thomas Lærke spillede fremragende. Lærke ramte fire treere på fire forsøg, den sidste en buzzer beater to meter inde på HIC’s banehalvdel. I alt ramte Bakken 7 trepoint skud i perioden og ved pausen havde de ramt 9 på kun 13 forsøg. For HIC lyste Jonas Zohore op, og scorede ti point i første halvleg.

Ved pausen var Bakken foran med komfortable 61-39. Forsvaret for HIC var som cifrene antyder ikke på et højt nok niveau, og samtidig spillede Bakken en omgang flot of effektiv gang basket.

I HIC skulle man håbe på et kollaps ala pokalfinalen, og en god start på anden halvleg var påkrævet. Det kom der langt fra. Bakken scorede de første 9 point og så var kampen reelt afgjort. Lærke fortsatte storspillet, men også Barker og Penn spillede solidt. For HIC trådte Skyler Bowlin i karakter.

4 periode skulle egentlig bare gennemføres da kampen var afgjort. Vedran Borovcanin scorede 13 point i perioden og fik gang i scoringerne fra 3 points land. Niels Krogh Thomsen kom ind for HIC, efter Matiss Sakne blev sendt tidligt i bad med to usportslige fejl, og gjorde en god figur. 6 point blev det til for Niels. Bakken Bears føring blev på et tidspunkt reduceret til 12 point, men tættere blev det aldrig og Bakken Bears vandt komfortabelt med 17 point, 87-104 (21-24, 18-37, 23-26, 25-17).

Femte og afgørende kamp er på mandag i Århus, hvor der må forventes en fyldt Vejlby Risskov Hal.Resultat med periodescore.

Topscorer: HIC Vedran Borovcanin 21, Bakken Bears Thomas Lærke 27

Historisk sejr til Randers Cimbria

18.04.2014

Randers Cimbria sikrede sig torsdag aften en historisk finaleplads efter en sejr på 79-71 over Svendborg Rabbits.

Den 4. semifinale blev som de forrige kampe i serien meget tæt. Endnu engang forsøgte Svendborg at trække tempoet ud af kampen, men Cimbria havde held med at holde presset og dermed også tempoet hvilket sidst i kampen blev afgørende.

Første periode endte 22-17 til Cimbria men specielt Antonio Porta fra Rabbits viste imponerede spil og han leverede igen en flot præstation.

2. periode blev en lige så tæt affære. Cimbria kunne bare ikke ramme på 3. points og var 0 for 8 fra distancen. Noget der ikke er helt normalt for Randers. Modsat så havde Rabbits succes med deres 3. point skud og det bragte dem foran med 34-39 ved halvlegen.

3. periodes start så skidt ud for Cimbria. 2 minutter inde i perioden var Rabbits oppe med 9 points. Men igen fik Randers skabt tempo og specielt storspil af Mike Nielsen men generelt en flot holdpræstation gav en 9 points føring til Cimbria efter et 22-0 run og yderligere 4 minutter. Rabbits kom dog tilbage og inden sidste periode var stillingen 62-56 til Randers Cimbria.

4. periode blev lige så intens som forventet. Svendborg kæmpede for at indhente Cimbria føringen og med tre minutter tilbage af kampen var føringen kun på 73-70. Men så fik Cimbria lukket ned i forsvaret og var effektive i angrebet. 2 points af Charlie Burgess og 4 af Chris Nielsen bragte kampen på 79-71 til stor glæde for størstedelen af de 731 tilskuere i Arena Randers. Dette blev også slutresultatet og dermed var den historiske finaleplads sikret for Randers Cimbria der vinder seminfinale serien 3-1!

Randers Cimbria har aldrig tidligere været i finalen og målet om at være udfordre til titlen i denne sæson blev meldt ud allerede tilbage i august 2013. Så dermed må man sige at dette er indfriet.

Hvem Randers skal møde i finalen er ikke afgjort endnu. I serien mellem Bakken Bears og Horsens IC er stillingen nu 2-2 efter at Bakken Bears ligeledes vandt torsdag aften.

De to holds 5 og afgørende kamp er på mandag kl. 19.15 i Vejlby Risskov Hallen. Der bliver det også afgjort hvem Svendborg Rabbits skal møde kampen om bronze.

For Randers Cimbria havde Bonell Colas 18 points, Mike Nielsen 16, Charlie Burgess 16, Chris Nielsen 15, Troy Gottselig 12, Patrick Nielsen 2.

For Svendborg Rabbits havde Will Paul 16 points, Jonell Smith 14, Antonio Porta og Claus Magaard 9, Mads Bloch 5 points og Damian Ocana 3.

Det bliver en fed torsdag!

15.04.2014

Semifinalerne i årets BL er ved at udvikle sig til en sand gyserfilm, og på torsdag kan de 2 underdogs Horsens IC og Randers Cimbria færdiggøre manuskriptet til det der nok må betegnes som noget meget overraskende i Basketligaen i denne sæson.

Horsens IC og Randers Cimbria er begge foran 2-1 i serien mod henholdsvis Bakken Bears og Svendborg Rabbits og nu skal de "bare" vinde torsdagens 4. semifinale så er finalepladserne sikret.

Men det bliver tæt på torsdag, både i Forum Horsens og i Arena Randers, hvor Bakken Bears og Svendborg Rabbits virkelig har ryggen mod muren, men en sejr er nok til at tvinge det hele ud i en 5. og alt afgørende semifinale, mandag aften.

dk4 er heldigvis på plads i Forum Horsens torsdag aften, og glædeligt er det også at Kanal Sport viser kampen fra Arena Randers direkte. Så hele 2 live-kampe torsdag aften -  så bliver det vist ikke mere bedre.

Kanal Sport viser direkte fra kl. 19:00 og dk4 starter deres udsendelse ligeledes klokken 19:00 men har 15 minutters optakt inden der er tip-off kl. 19:15.

Horsens IC slår Bakken Bears i kamp 3

15.04.2014

Horsens IC vandt den tredje DM-semifinale efter en meget stærk anden halvleg, som HIC vandt 39-19! Efter Bearsføring på 49-41 ved pausen, fik HIC vendt kampen til sejr 80-68, og fører nu semifinaleserien 2-1 inden kamp fire i Forum Horsens på torsdag.

Bears startede ellers godt, og var foran i stort set hele første halvleg. Bears kom foran 8-3 på en god start af Chris Christoffersen. HIC kom fint igen efter Jonas Zohore scorede HICs første fem point, og Anton Elsner ramte tre treere og scorede HICs sidste 11 point i første periode. Bears var foran 24-22 efter ti minutter. Taktikken så ud til at være løst fint med blot seks point i alt til Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin i første periode.

I anden periode bragte HIC sig hurtigt foran 30-27, men igen var Chris Christoffersen hurtig til at smide point på tavlen. Bears sluttede anden periode fint af, og på trods af at Frederik Rungby scorede otte point ud af de sidste ti HIC scorede i anden periode, førte Bears 49-41 ved halvlegspausen.

Anden halvleg lignede meget anden halvleg i torsdagens nederlag i kamp 2. Tempoet dalede og HIC gik efter en indledende scoring til Bears på et 13-1 run til føring 54-52. Bears scorede seks af de følgende otte point til føring 58-56 i en fyldt og sydende Vejlby-Risskov Hal, inden Skyler Bowlin scorede seks point i streg for HIC. Horsens var foran 62-60 med ti minutter tilbage af kampen. Mest bekymrende var, at Bears blot havde scoret 11 point i tredje periode, der blev tabt med ti point.

Angrebet blev endnu ringere i fjerde periode, hvor Bears blot scorede otte point, og ingen i de sidste godt fire minutter af kampen. Bears var med i kampen indtil 68-68 efter en scoring af Chris Christoffersen med godt fire minutter igen. Herfra scorede HIC kampens sidste 12 point, bl.a. scorede en af kampens bedste spillere Anton Elsner seks point til en total på 19.

Topscorer for Bears var igen Chris Christoffersen, der scorede 17 point på ni skud i løbet af sine knapt 21 minutters spilletid. Kenny Barker og Thomas Lærke var de eneste øvrige Bearsspillere, der scorede et tociffret antal point (hhv. 12 og 10). Quincy Okolie skal roses for at tage ti rebounds. For HIC scorede Skyler Bowlin 20 point, mens Anton Elsner scorede 19. Vedran Borovcanin og Jonas Zohore scorede hver 15 point. Begge de to sidstnævnte supplerede med 11 rebounds.

Situationen ligner meget sidste sæson. Her vandt HIC også kamp to og tre, og de sydlige naboer havde matchbolde i kamp fire på hjemmebane. Den vandt Bears inden aarhusianerne også tog kamp fem.

Bears skal inden torsdagens kamp fire tilbage i træningslokalet tirsdag og onsdag, og der skal justeres en del på spillet for at fremtvinge en femte semifinalekamp i Aarhus mandag, 2. påskedag.

Overtids gyser i Svendborg

15.04.2014

Svendborg Rabbits tabte igen hjemmebanen, denne gang efter en overtidsgyser af rang. Randers Cimbria spillede bedst og vandt helt fortjent 103-105 efter perioderne 21-23, 29-19, 25-31, 21-23 og i overtime 7-9.

Dermed har Randers to matchbolde, den første udløses på "skær"torsdag i Randers. Der er lagt op til endnu et gys.

Randers startede kampen bedst og klart mest tændte, der var højt tempo over kronjyderne lige fra tipp-off som Randers også vandt. Især var Adrian Casas brandvarm med den første 4 inden hjemmeholdet kom ind i kampen med en treer fra Will Paul. Randers kom en smule lettere til scoringerne og førte 7-10 midt i perioden på to straffekast fra Bonell Colas inden Mads Bloch fandt meget flot reboundspil frem fra posen og alene 5 angrebsrebounds i 1. periode. Samtidig tillod Bloch også at brænde to straffekast inden han revancherede sig med 6 points godt suppleret af Antonio Porta, Damian Ocana og Johnell Smith. Randers svarede igen med tre trepointsscoringer fra tre spillere, Casas, Troy Gottselig og fra Charlie Burgess og dermed vinder Randers 1. periode helt fortjent og fordi Randers ville det lige lidt mere end hjemmeholdet.

Svendborg lagde derimod godt fra land straks fra 2. periodes start med scoringer fra Porta, Rasmus Christensen og Damian Ocana med en treer. Den blev straks udlignet af Mike Nielsen der spillede en fremragende kamp i dag og måske var udslagsgivende for Randerssejren, netop fordi Mike blev en af de spillere der kom ind fra bænken og scorede masser af points (15, 4/6 på treeren, et layup og et straffe). Antonio Porta lagde derefter fire straffe sikkert i kurven og selv om Morten Hansen var blevet advaret på Randersbænken kunne Hansen ikke slå så store knuder på sig selv, at han kunne holde munden lukket da kaninerne stille og roligt overtog kampen. En teknisk fejl og dermed yderligere to straffe til Rabbits. Niels Degn med en befriende treer og to pladestraffe fra Mads Bloch og kaninerne var foran med 11.

Randers kom godt igen med 6 points fra Chris Nielsen og en dum fejl til slut i 1. halvleg fra Will Paul gav Charlie Burgess tre straffekast.

Burgess scorede på alle tre inden Will Paul sluttede halvlegen med de sidste to til +8 for Rabbits. Absolut intet var afgjort for selv om kaninerne var foran, så var det som om momentum lå hos Randers der stadig ville det lidt mere. Bonell Colas en smule i fejlproblemer med 3 ved halvtid.

Will Paul startede 2. halvleg med et ”and one” spil og føringen blev skubbet op på +11 for hjemmeholdet men Randers var på ingen måde hægtet af, hvilket holdet beviste med et run på 3-11 og føringen udlignet på flot spil for kronjyderne med Adrian Casas som skarpretteren med ialt 11 points i perioden. Kampen blev derfor igen helt tæt men hjemmeholdet var stadig foran.

En situation i et spil mod Randerskurven blev Mads Bloch fejlet hård af Chris Nielsen der fik en usportslig fejl. Mads Bloch ville ikke finde sig i den behandling og efter at dommerne havde skilt kamphanerne ad kom dommen: teknisk fejl til Bloch. Kampen var så intens og spændende at den næsten kunne skæres ud for de 1000 fremmødte i dag i Svendborg idrætscenter.

Endnu to treerer fra Mike Nielsen til slut i perioden og dagens højeste bifald tilfaldt Antonio Porta med en fabelagtig aflevering bagom ryggen i posten til Will Paul inden Damian Ocana og Antonio selv sluttede bedst for kaninerne der kun var foran med 2 inden sidste periode af den ordinære spilletid.

Damian Ocana indledte 4. periode med sin 2. trepointsscoring og Antonio Porta fulgte trop med et "and one" spil men forinden havde Charlie Burgess vist, at han ikke kun kunne spille med mund og muskler men også med kløgt med 4 points i træk. Randers har stadig momentum og Chris Nielsen med to straffe og en treer inden Mike Nielsen igen sænker en treer og Randers er foran for første gang siden starten af 2. periode, 85-87, med 5 minutter igen på klokken.

Johnell Smith scorer 6 points stort set i træk og sammen med Damian Ocana på to meget sikre straffe kommer Rabbits igen op på Randers der forinden havde vist flot angrebsspil men også måtte lade en af de allerbedste Troy Gottselig, forlade banen med 5 personlige fejl. Chris Nielsen sætter endnu et svært skud og bringer sit mandskab foran med 4 med 2 minutter igen. Johnell Smith med endnu to hårdt tilkæmpede points og Antonio Porta med endnu et "and one" spil inden Bonell Colas også laver et sådant med kun 22 sekunder igen og Rabbits på bolden. Antonio Porta tager den mod kurven og scorer på et lay up og Randers bold med 10 sekunder igen.

Charlie Burgess med bolden i de sidste ti sekunder men godt forsvar fra kaninerne holder Randers fra at score og kampen slutter helt lige, 96-96. Overtime.

I overtiden så det mest ud til, at hjemmeholdet stod med de bedste muligheder for de havde virkelig kæmpet som besatte for at holde kronjyderne væk fra point. Det hjalp da også at først Chris Nielsen derefter Bonell Colas måtte forlade banen udsat for samme skæbne som Troy Gottselig. Randers uden deres tre bedste og kaninerne med alle starterne på banen. Will Paul med en flot indsats og 5 points i træk inden Charlie Burgess får tilkæmpet sig to straffekast med 1½ minut igen. Burgess brænder det første og scorer på nr. 2, 101-103 og på næste angreb bliver der begået fejl på Damian Ocana der scorer sikker på sit 7. og 8. straffekast i kampen. Stillingen igen helt lige og Randers bold med 20 sekunder igen. Kaninerne drøner rundt og forsøger at fange bolden og få Randers til at lave en turnover men Charlie Burgess er kølig og med et sandt cirkusskud sender han bolden gennem hjemmeholdets net og med kun 1,4 sekunder igen tager Rabbits sin sidste timeout.

Bolden flyttes frem og der blev i timeout'en aftalt et indspil men det glipper og der kommer ikke noget ud af de sidste par sekunders spil og igen kan udeholdet tage trumfen hjem.

De slukørede kaniner må forlade hjemmebanen med endnu et nederlag til Randers der i dag spillede en fremragende kamp og hele tiden troede på sagen.

For Svendborg Rabbits blev dagens kanin igen Antonio Porta med 32 points og 7 assists, Will Paul havde 21 points og 12 rebounds, 16 til Damian Ocana og 8 rebounds samt tre steals, 11 til Johnell Smith og 11 rebounds samt 7 assists, 10 til Mads Bloch og 9 rebounds, Claus Magaard 8, 3 til Niels Degn og 2 til Rasmus Christensen.

For Randers scorede Chris Nielsen og Adrian Filip hver 20, Chris havde også 4 assists, 19 til Charlie Burgess og 8 rebounds samt 4 assists, 15 til Mike Nielsen, 11 til Bonell Colas og 8 rebounds og 6 til Patrick Nielsen.

Horsens IC udligner efter tæt kamp

11.04.2014

I en tæt og nervepirrende kamp vandt HIC til aften med 79-72 over Bakken Bears og udlignede til 1-1 i semifinalserien.


Forum Horsens var klædt i gul, da der var entre og t shirts for 20 kroner. Derudover var gamle guldvindere fra 92,94, 98 og 2006 samlet, og HIC Hall of Fame blev introduceret. Første mand der kom i den blev den gamle kaptajn Steffen Reinholdt.

Fra starten var Bakken Bears klar. Chris Christoffersen dominerede og scorede hurtigt 6 point. For HIC var det Vedran Borovcanin. Vedran scorede 10 point i perioden og var afgørende for at HIC kun var bagud med 23-21 efter første periode.

I anden periode var det Bakken Bears som havde overtaget. HIC havde svært ved at komme til scoringer og Bakken bragte sig foran med 39-29. Med HIC briller en meget bekymrende udvikling. Skyler Bowlin rammer dog en presset treer, og ved pausen er HIC bagud med 7. Der var dramatik kort før pausen, da Thomas Lærke ramte Borovcanin i ansigtet igen og hans ”beskyttelses” briller gik i stykker. Det skule dog ikke hæmme Vedrans spil, tværtimod.

Efter pausen kom begge hold ud med meget uorganiseret spil og der skulle gå næsten tre minutter før Skyler Bowlin  scorede de første point i perioden. Bakkens spil virkede forkrampet, mens HIC kæmpede sig ind i kampen. Borovcanin begyndte at score igen, men også Zohore og Bowlin spillede godt. Bakken blev holdt på 12 point i perioden.

Fjerde periode blev lige hele vejen igennem. For Bakken blev scoringerne fordelt ud på mange spillere, mens det primært var Borovcanin og Bowlin der scorede fro HIC. De to scorede tilsammen 49 ud af 79 point. HIC havde gnisten og virkede ovenpå. Jonas Zohore kom ind og tog nogle meget store anrebsrebounds. En af dem lander ved Borovcanin, der med sin fjerde treer bringer HIC foran med 73-70g taget er ved at lette i Forum Horsens. Herfra ser HIC sig ikke tilbage og vinder kampen med 79-72 (21-23, 15-20, 17-12, 26-17) efter at have ramt straffe i det sidste minut.
 
Næste kamp er mandag i Århus, hvor HIC skal forsøge at gentage succesen fra sidste sæson, hvor de snuppede en sejr i kamp tre i Århus.

Topscorer for HIC  blev Vedran Borovcanin med  28 point og for Bakken Bears scorede Chris Christoffersen 13 point.

Rabbits udligner til 1-1

11.04.2014

Randers Cimbria taber til Svendborg Rabbits efter endnu et meget tæt opgør og derved er serien helt lige.

Med en smal, men ufattelig vigtig sejr til Randers Cimbria i første semifinale, lå presset i dagens kamp især på gæsterne fra Svendborg. En Randers-sejr ville sørge for, at kronjyderne praktisk talt havde det ene ben i finalen allerede.

Første semifinale var en gyser, og den var spændende helt indtil det sidste sekund, hvor det var Randersspillerne, der kunne bryde ud i jubel, efter de havde slået kaninerne med 92-94. Med en så spændende første kamp, havde alle helt sikkert set frem til en mindst lige så spændende kamp i aftenens opgør.

Flere spillere havde også noget at leve op til, efter de spillede en pragtkamp i Svendborg – især Troy Gottselig, Chris Nielsen og Charlie Burgess, som til sammen scorede 76 ud af Randers Cimbrias 94 point i den forhenværende kamp. Desværre levede hverken disse tre eller nogen andre på Randersholdet op til deres normale niveau i anden og tredje periode, og det skulle vise sig at være altafgørende. For i både første og fjerde periode dominerede Randers Cimbria – men deres nederlag på 84-91 beviser, at hvis man vil vinde en semifinalekamp, så skal man kunne spille op til niveau HELE kampen igennem.

Allerede inden kampen virkede Randersspillerne ufattelig tændte. Det var også hjemmeholdet, der kom bedst fra start. Bo Colas får fat i bolden, og Adrian sender bolden i kurven for første gang i aften, hvorefter hallen bryder ud i jubel, og det er tydeligt, at opbakningen til kronjyderne er endnu større, end den plejer at være. Hurtighed i både forsvar og angreb bringer hjemmeholdet foran med 6-0 efter kampens to første minutter, mens gæsterne virker til at have svært ved at få især angrebsspilet til at hænge sammen. Efter to hurtige scoringer fra William Paul hænger Svendborg Rabbits dog på igen, og derefter er perioden, præcis ligesom i første kamp, meget lige. Dog trækker Randers flere gange fra, og opnår føringer der er større end hvad nogen af holdene formåede i mandagens kamp. Perioden er i sidste ende meget lige, i det Svendborg spiller bedst i periodens sidste minutter, og med kampens første trepointsscoring fra Damian Ocana, er stillingen efter første periode 20-17.

Kampens første periode var både fyldt med spænding og fejl – hele fem fejl til begge hold blev det til i første periode.

2. periode skulle vise sig at stå i trepointsscoringen tegn. Svendborg bringer sig foran for første gang i kampen, da William Paul scorer til 22-23. Derefter scorer Damian endnu en trepointsscoring, så gæsterne udvider deres føring. Generelt virker det som om, hjemmeholdet har betydeligt sværere ved at finde vej til kurven, end de havde i kampens første 10 minutter. Derimod viste Svendborgspillerne en uhyggelig træfsikkerhed igennem hele perioden. Dette resulterer i, at gæsterne langsomt udvider deres føring, som pludselig bliver ret stor.

Frustrationerne er tydelige på Randersbænken, mens også Svendborgs træner flere gange viser tydelige frustrationer, selvom der som udgangspunkt ikke var særlig meget at være frustreret over fra gæsternes side. Ligesom forudsagt er Johnell Smith, William Paul og Antonio Porta altafgørende for gæsterne, mens Randers’ profiler desværre ikke rigtig slår til. Chris Nielsen får kun scoret på to straffekast i kampes to første perioder, hvilket bestemt ikke er normalt fra hans side af. Med et par hurtige scoringer til sidst i perioden, formår Randers, selvom Charlie Burgess brænder på en friløber, at gå til pause med et minimeret forspring til gæsterne på 41-49.

3. periode starter skidt for hjemmeholdet, som brænder en chance, hvorefter Svendborg endnu en gang scorer. Derefter har begge hold flere turnovers, og gennem hele perioden laver begge hold en del uprovokerede fejl – dog udnytter Svendborg dette bedst, og de trækker længere og længere fra, grundet den simple ting at de scorer på flere chancer end Randersspillerne gør. Havde Randersspillere brændt bare halvt så mange chancer, havde kampen set helt anderledes ud. Svendborg fortsætter med at score på nærmest hver eneste chance, og derfor kommer Randers ikke tættere på gæsterne overhovedet.

Der bliver begået en del fejl fra begge hold, og det er næsten imponerende at ingen af holdene har fået tvangsudvist nogen efter tredje periode. Både Johnell Smith og William Paul når op på 18 point i løbet af perioden, og dermed ender perioden 55-69, og der skal mirakler til, før at Randers Cimbria kan gøre sig nogen forhåbninger om at vinde aftenens kamp.

I starten af fjerde periode virkede Randersspillerne ikke umiddelbart opsat på en sejr, men i løbet af perioden ændrede det sig drastisk. Svendborg laver et par sjældne fejl, som Randers endelig udnytter, og derfor kan Troy med en trepointsscoring og en brændt Svendborg chance, tvinge Svendbords træner til at tage time-out.

Dette har fået gejsten op hos Randersspillerne, og måske er miraklet en mulighed. Randers Cimbria haler længere og længere ind på gæsterne, og ved stillingen 77-81, tager Svendborgtræneren en time-out, og der resterer 2 minutter og 8 sekunder af kampen, som alligevel er blevet spændende.

Desværre brænder Randers et par chancer, og Svendborg trækker igen fra til stillingen 77:85, og med knap halvandet minut tilbage, virkede en Randerssejr nu igen ret langt væk. Selvom Randers Cimbria formår at komme på 82-85 med knap 50 sekunder igen, laver Troy Gottselig sin fjerde fejl, som resulterer i både en scoring og en straffekastscoring fra Antonio Porta, som bringer gæsterne på 88 point. Adrian scorer, men laver derefter en fejl, hvorefter Damian scorer på et enkelt straffekast, men det er nok til mere eller mindre sikre sejren, som ender med at blive på 84-91.

Topscorere:

Randers Cimbria: Bo Colas, 22. Charlie Burgess, 18. Troy Gottselig, 17.

Svendborg Rabbits: Johnell Smith, 24. William Paul, 23. Antonio Porta: 16.

Rabbits forlænger med Antonio Porta

08.04.2014

Svendborg Rabbits har her midt i semifinale serien mod Randers Cimbria valgt at forlænge kontrakten med Antonio Porta.

Rabbits skriver følgende: "Vi er meget glade og stolte af at kunne offentliggøre, at en af vores store profiler Antonio Porta har sat sin underskrift på en ny 1-årig kontrakt med Svendborg Rabbits.

Det er et kæmpe skridt i den rigtige retning, at vi har mulighed for at holde på en spiller af Antonios kaliber.

Antonio er herre med et meget imponerende CV. Han besidder flere sæsoners erfaring fra Europa hvor han har leveret gode statistikker i mange af de bedste rækker.

Kontinuitet i truppen er uvurderlig, og med denne aftale er vi godt på vej i den rigtige retning. Antonio er en super person, og en fantastisk leder på og uden for banen.

Det var ellers planen at Antonio ville indstille karrieren efter denne sæson og rejse hjem til Argentina, sammen med sin familie. Han har dog fundet spille glæden igen og familien Porta har tabt deres hjerte til Danmark og ikke mindst Svendborg - derfor vælger de som familie endnu et år i det sydfynske.

Vi håber i alle igen næste år vil være med til at tage godt imod familien Porta."

Porta har i denne sæson spillet 22 kampe for Rabbits og snitter 13,2 point. 

Et sandt drama i Kaninhulen

08.04.2014

Der var lagt op til et tæt opgør mellem ligaens nr. 2 og 3 i mandag aftens semifinale i Svendborg Idrætscenter og det blev lige nøjagtig så spændende som forudsagt.

Et meget tæt opgør med skiftende føringer gennem hele kampen og desværre for hjemmeholdet vandt Randers med 2, 92-94, efter perioderne 20-22, 22-17, 23-25 og 27-30.

1. periode startede som resten af kampen, meget tæt og skiftende føringer men det var som om Randers var en smule mere tændte og kom lidt lettere til deres points end kaninerne. Kaninernes forsvar var til tider lidt for sloopy og derfor kunne bl.a. Troy Gottselig boltre sig dels på mellemdistancen men også tæt på kurven fordi Rabbits havde meget svært ved at matche ham. Derimod lukkede kaninerne helt ned for Bonell Colas men så viste Charlie Burgess og Chris Nielsen at de kunne tage over. 5 points fra Chris Nielsen, 8 fra Troy Gottseling og 7 fra Charlie Burgess i perioden.

For kaninerne viste især Will Paul flot spil med 7 points og 5 rebounds men også Antonio Porta var tændt med 7 points og Claus Magaard med to fra trepointsland.

Den tætte kamp fortsatte gennem 2. periode men nu var det som om hjemmeholdet fik lidt bedre fat. Et rigtigt flot indhop fra Rasmus Christensen der arbejdede stenhårdt i forsvaret og gav 4 hurtige points til sit hold samt lige så hårdt forsvarsarbejde fra Antonio Porta der også var effektiv i angrebet med endnu 7 points og igen Will Paul med gode points til sit hold. Bemærkelsesværdigt at Johnell Smith kun var i stand til at ligge to points i kurven i 1. halvleg men Randers havde også stor fokus på tryllekunstneren.

For gæsterne fra Randers var det igen Charlie Burgess og Chris Nielsen der viste høj høj klasse og de var stort set ene om at holde Randers inde i kampen. Stadig var det dog som om at Randers havde lige 10 % mere i forsvaret og det var udslagsgivende for at kronjyderne kunne slutte perioden bedst med et lille run på 0-5 og pausestilling 42-39.

Rabbits startede godt efter pausen og efter en meget spændende 1. halvleg var de godt 700 fremmødte fulde af forventning til en lige så spændende 2. halvleg. Johnell Smith startede 2. halvleg med at score og blev fulgt til dørs af en igen storspillende Antonio Porta og kaninerne hentede deres største føring i kampen, 46-41 !!.

Randers slog hurtigt igen og en episode efter godt 3 minutter tippede måske kampen en smule over i udeholdets lejr. Efter et angreb på kurven og efter Antonio Portas og mange af de fremmødtes mening, en klar fejl, endte kampen på gulvet og klammeri mellem Porta og Chris Nielsen. Porta i frustration hægtede Chris Nielsens fod og det kunne dommerne kun taksere til en usportslig fejl og to straffe i modsatte ende til Randers. En situation der kunne havde bragt kaninerne endnu mere i momentum efter pausen og måske foran med 7 blev vekslet til +3 og Randers bold i siden.

Den fik Randers først to points for af, ja hvem ellers, Troy Gottselig og i næste angreb yderligere to fra samme spiller der i dag gjorde forskellen. Så var Randers igen foran men så slog kaninerne tilbage med først en treer fra influenzaramte Claus Magaard og så en meget dyb fra Antonio Porta og Rabbits var igen foran med 4. Charlie Burgess tog igen ansvar og scorede 5 points i træk inden Will Paul sluttede bedst for Rabbits med 8 points i træk. Bonell Colas med 2 points inden de sidste 10 effektive minutter men det var i dag Troy Gottselig der var forskellen på de to mandskaber fordi Rabbits ikke havde nogen der kunne spille forsvar på den store og stærke canadier. Et sølle points var forskellen på de to mandskaber inden de sidste ti minutter og absolut intet var afgjort.

Johnell Smith med 7 points i 3. periode var ved at vågne op rent scoringsmæssigt men også i sjældne fejlproblemer og så var turnover statistikken også mod mr. Smith ligesom de "normale" steals også udeblev. De rygproblemer Johnell har er nok mere alvorlige end som så og det var Randers gode til at se.

I de sidste 10 minutter, hvor Rabbits havde stor fokus på Troy Gottselig tog pludselig Adrian Filip over med 8 points i træk og så var Randers oppe med 4, 74-78, og da Charlie Burgess scorede endnu to var afstanden pludselig +6 til udeholdet ved halvtid i sidst periode. En lille forhåndsafgørelse ?.

Kaninerne slog endnu engang tilbage med kampens største run, 13-4, primært på meget flot spil fra Antonio Porta og Rabbits var nu foran med 3 med knap to minutter tilbage på klokken, dog fejlede Bonell Colas ud og så var det måske tiden for Rabbits til at lukke kampen. Det var meget nervepirrende. Randers kommer flot igen med 4 ubesvarede points inden Damian Ocana rammer en treer fra hjørnet til 90-88 med godt 50 sekunder igen.

Randers har is i maven og slutter også kampen bedst med 2-6 run og sejr på 2 fordi kaninerne i de sidste minutter traf de forkerte beslutninger og i dag manglede en smule i forsvarsintensiteten for at kunne slå Randers.

Hjemmebanefordelen er således væk fra kaninernes hænder og der venter endnu en meget spændende kamp på Fynsvej i Randers på torsdag.

For hjemmeholdet var der især to spillere der viste høj høj klasse, også to spillere der næste sæson er at finde i kaninhulen, nemlig Antonio Porta med 28 points og 5 assists, Will Paul med 26 og 13 rebounds, Johnell Smith nåede 13 points 5 rebounds og 4 assists, 11 points til Claus Magaard (3/3 på treeren), 8 til Damian Ocana, 4 til Rasmus Christensen og 2 til Mads Bloch der også hentede 7 rebounds.

For Randers scorede Troy Gottselig 28 og hentede 9 rebounds samt 5 blocks, 26 til Charlie Burgess og 8 rebounds samt 6 assists, 22 til Chris Nielsen, 12 til Adrian Filip, 4 til Bonell Colas og 9 rebounds og endelig 2 til Patrick Nielsen.

Bakken vinder den første semifinale

07.04.2014

Der har de seneste næsten 20 år været spillet en række fantastiske kampe mellem netop Bakken Bears og gæsterne fra Horsens IC.

De to hold er garanter for fight, fight, spænding og spænding. Hvem husker ikke sidste års semifinaleserie, hvor Bakken – efter at have været bagud 1-2 (bedst af 5) vandt de sidste to dramatiske kampe og gik i finalen.

Bakken Bears med 10 dages hvile (altså foruden 20 gange træning) og HIC, der så sent som fredag aften vandt 3-2 over Næstved efter overtime. Hvem ville have momentum i aftenens kamp i Vejlby Risskov Hallen med næsten fyldt op på alle pladser?

Fight var bestemt også i fokus fra kampens start – dog med hjemmeholdet i føresædet. Og efter en hurtig føring på 8-2 følte HIC-coach Arnel Dedic sig nødsaget til første time out, der efterfølgende betød 3 scoringer til HIC. Men herefter viste de næste 15 minutter klasseforskel med Bakken Bears som det bedste hold i stort set alle alle spillets facetter. HIC blev rundbarberet og Bakken Bears viste imponerende variation og koncentration i begge ender af banen og fordelte scoringer flot.

En engageret head coach Ville Tuominen forstod at udnytte holdets store bredde og skiftede hele tiden friske kræfter ind uden at rytmen blev brudt. Alle kendte deres rolle og plads i den gameplan, der var indøvet. Ikke mindst i forsvaret var Bakken imponerende effektive med det resultat, at holdene kunne gå til pause med Bakken foran hele 52-21.

Det store spørgsmål i pausen var, om Horsens ville ligge sig fladt ned og allerede spare på kræfterne til næste kamp, og om Bakken Bears kunne bevare engagement og koncentration.

Svaret viste sig at være et klart NEJ til begge disse spørgsmål fra starten af 3. periode. HIC var bestemt klar til at kæmpe for at oprethold selvrespekten – og efter 6 minutter af perioden havde gæsterne indhentet 12 point. Bakken Bears stoppede med at spille som et hold og spillerne lignede (med rette) nogle, der klart anså kampen for vundet. Stor respekt til HIC for på denne måde at kæmpe videre.

Og også ros til dommerne for tidligt i kampen at skride ind overfor brok fra bænken – det virkede.

Med en fortsat entusiastisk coach Tuominen fik Bakken Bears dog samlet sig op og fandt tilbage til en bedre rytme – men fra begge hold blev det alligevel rigtig meget indianerbold. Og da Skyler Bowlin efter et par minutter af 4. periode selv bad om at blive udskiftet – ja så var kampen sådan set færdig. Der blev fra begge mandskaber god mulighed for at lade de normalt bærende kræfter få pause og nyttige minutter til andre yngre kræfter.

Kampen sluttede med en sejr til hjemmeholdet på 82–53 (og dermed blev resultatet af de sidste 20 minutter 30–32).

For gæsterne var de mest scorende Skyler Bowlin med 9, Jonas Zohore med 10 og Keane Thomann med 12 foruden 9 rebounds.

Hos Bakken Bears var pointene godt fordelt med Brandon Penn med 12 (plus 12 rebounds), Thomas Lærke med 13 og Kenny Barker med 15.

Kamp 2 spilles på torsdag i Forum Horsens og næste hjemmekamp (og dermed den 3. semifinale) er mandag den 14. april kl. 19.00 – igen mod Horsens IC – det kan vise sig at blive en helt anden kamp.