Nyheder

Randers Cimbria vinder kampen om Østjylland

09.01.2014

Der var lagt op til et sandt lokalopgør, da ligaens nummer 2, Randers Cimbria tog imod ligaens nummer 3, Bakken Bears.

Dette opgør skulle vise sig at blive yderst interessant og spændingsfyldt til allersidste sekund.

Allerede inden kampen virkede alle spillere yderst koncentrerede og fokuserede på at få en sejr i hus – samtidig dukkede flere og flere publikummer op, og kampen endte med at blive overværet af over 500 tilskuere. Tilskuerne kunne også høres flere gange, især i løbet af sidste periode hvor hjemmepublikummet støttede deres drenge til det sidste.

Dette og Randers Cimbrias flotte spil og kampvilje sørgede for at hjemmeholdet kunne trække en imponerende sejr på 87-84 i land. Samtidig vandt Horsens IC over Svendborg Rabbits, således kan Randers Cimbria nu velfortjent nyde 1. pladsen i ligaen.

Randers’ Bo Colas sørgede for at hjemmeholdet kunne starte med bolden, og Randers var da også de første til at sende bolden i kurven med en 2-pointsscoring fra Chris Nielsen. De næste fire scoringer tilfaldt dog udeholdet, der efter kort tid kunne se sig foran med 2-8. Hjemmeholdet spillede for første gang i flere kampe det spil, de er kendt for – nemlig det hurtige og velspillede angrebsspil. Dette sørgede blandt andet for at Bo Colas kunne score hele 13 point og Chris Nielsen 8 point i løbet af 1. periode. Dette resulterede i at Randers kunne gå fra 1. periode med en føring på 25-17.

I de første minutter af 2. periode trækker Randers yderlige fra, og med en 3-pointsscoring fra Adrian Casas fører hjemmeholdet med 10 point. Derefter svinger opgøret fra side til side, og flere gange henter Bakken ind på hjemmeholdet, og Randers’ føring bliver flere gange reduceret til 4 point.

Dog får gæsterne aldrig helt fat, selvom Brandon Penn scorer 9 point i 2. periode. Charlie Burgess bruger sin hurtighed til at lægge endnu en bold i kurven, mens Casper Stage sørger for yderlige 3 point på tavlen til hjemmeholdet. Med lidt over 1 minut tilbage er stillingen 45-40. Det sidste minut byder på en scoring fra hvert hold, og 2. Periode ender 47-42 til Randers Cimbria, men udeholdet fra Bakken Bears vinder dog perioden med 22-25.

I starten af 3. periode lykkes det for udeholdet at udligne til stillingen 47-47. Selvom Randers har svært ved at få bolden i kurven, lykkes det ikke for Bakken Bears at komme foran. Dog sørger Bo Colas for at Randers igen kommer foran. I første halvdel af perioden har begge hold svært ved at ramme kurven, og det fører til en del brændte chancer. Sidste halvdel af perioden var bestemt mere velspillet, og især hjemmeholdet begyndte at spille bedre i periodens sidste 5 minutter.

Bakken Bears gav dog på intet tidspunkt op, men grundet flot spil fra hjemmeholdet – både i angrebet og forsvaret – kunne hjemmeholdet gå fra perioden med en udvidet føring på 68-59.

4. periodes første minut skulle vise sig at blive yderst begivenhedsrig med en 2- og en 3-pointsscoring fra hjemmeholdets Mike Nielsen og tilsvarende fem point til udeholdet.

I perioder har Bakken Bears momentet of henter ind på hjemmeholdet, men hjemmeholdet holder nerverne i ro. Hver eneste Randers scoring efter dette blev hyldet med et kæmpe brøl fra det velfremmødte hjemmepublikum.

De sidste minutter skulle vise sig at blive lidt for spændende set med Randers-øjne. Et par Randers fejl, lod udeholdet indhente det meste af hjemmeholdets føring – med få minutter tilbage var differencen nede på 3 point.

Flere hektiske aktioner fra begge hold endte med at udløse Bakkens Nicolai Iversens 5. Fejl og han måtte tvangsudskiftes.

Chris Nielsen sendte kun det ene af sine to straffekast i kurven, og intet var sikkert med under 1 minut tilbage. Derefter kunne Bakkens Chris Christoffersen følge i Chris’ fodspor og score på det ene af hans to straffekast. Stillingen med 57 sekunder tilbage var 85 – 82.

Derefter kunne Mike Nielsen mere eller mindre afgøre kampen med sine to straffekast. Mike scorede sikkert på de to straffekast, og selvom Chris Christoffersen endnu en gang scorede for gæsterne, og kom op på 23 point i alt, var hjemmeholdets sejr en realitet med stillingen 87 -84.

Topscorere:

Randers Cimbria: Bo Colas, 22 point. Chris Nielsen, 17 point. Patrick Nielsen, 13 point.

Bakken Bears: Chris Christoffersen, 23 point. Brandon Penn, 18 point. Nicolai Iversen, 12 point.

Assists:

Randers Cimbria: Charlie Burgess, 8. Chris Nielsen, 4. Jakob Wang, 3.

Bakken Bears: Andreas Jakobsen, 5. Sebastian Aaris, Thomas Laerke, Morten Sahlertz, 2.

Endelig en sejr til Team FOG Næstved

08.01.2014

Efter 7 nederlag på stribe og en noget turbulens tid, lykkedes det her til aften for Team FOG Næstved at besejre Hørsholm 79ers med 77-73 (25-17, 16-22, 21-16, 15-18).

1. periode: Team Fog Næstved fik en fantastisk start på kampen efter meget koncentreret spil – 12 – 4 efter 4 minutter.

Men så fik Hørsholm en god periode og nåede op, så holdet kun var bagud med 1 point efter 7 minutter. Men så scorede Hørsholm ikke mere i perioden, men det gjorde Team Fog Næstved til gengæld og gik fra 18 – 17 til 25 – 17 på de sidste 3 minutter.

2. periode: Team Fog Næstved fik en dårlig start på perioden og på 2½ minut var holdets føring indhentet. Efter en Team Fog Næstved-time out fik holdet igen gang i scoringen, således at de 2 hold fulgtes ad resten af perioden.

3. periode: Begge hold fik en god start på perioden, inden det lykkedes for Team Fog Næstved at trække fra til en føring på 10 point. Men Hørsholm var ikke slået og kom flot tilbage i perioden. Mod slutningen af den spændende periode lykkedes det dog Team Fog Næstved at trække fra til en 7-point føring ved periodens slutning.

4. periode: Efter en meget lige og spændende start på perioden lykkedes det Team Fog Næstved at trække fra til en føring på 10 point.

Men igen kom Hørsholm flot tilbage og efter en time out, hvor det ikke lykkedes Team Fog Næstved at score i et par minutter, kom Hørsholm faretruende tæt på. Men det lykkedes for Team Fog Næstved at ride stormen af og vinde med 4 point.

Topscorer for Hørsholm 79’ers  blev Brenton Cyril Butler med 27 point. For Team FOG Næstved scorede Sergi Guardia med 18 point.

Sidste chance i dag

08.01.2014

All Star 2014 nærmere sig med hastige skridt og har du ikke endnu nået at afgive dine stemme i afstemningen om hvilke spillere der skal deltaga, ja så er det sidste chance i dag.

Ved midnatstid slutter afstemningen nemlig og herefter vil spillerne løbende blive præsenteret.

Du finder stemmeboksen nederst på forsiden.

All Star 2014 foregår lørdag den 8. februar i Svendborg Idrætscenter og har du ikke allerede fået købt din billet kan du nå det endnu. For bare kr. 50,- kan du se de bedste spillere i Basketligaen folde sig ud krydret med en dunke-og 3-points konkurrence.

Hvis du klikker her kan du med det samme købe din billet.

SISU får storsejr over Værløse BBK

08.01.2014

SISUs sidste to kampe har været fuldstændig tætte opgør mod de to bedste hold i Danmark, Bakken Bears og Svendborg Rabbits.

Tirsdag vist SISU endeligt deres potentiale mod ligaens nummer 10 og fik revanche for en én-points Værløse sejr i oktober.

SISU kom hurtigt foran med point fra Chris Matagrano, Mikael Vincents Nielsen og andre og tæt forsvar. Efter SISU nåede til 17–6 kaldt Thomas Silfen time-out. Men SISU fortsatte angrebet og flotte forsvar og Mickey Dennis kom endnu mere i gang. Mickey scorede 11, Mikael 8, Chris 7 og Joe Benjamin 5 i første periode, som SISU vandt 33–14.

Værløse kom bedre i gang i anden periode, og derfor vandt SISU perioden kun med 24–18, men det betød 57–32 ved pausen. SISU havde en mere ligelig fordeling af point i anden periode. Men SISUs forsvar stoppede Troy Brewer, Værløses topscorer, helt: han scorede 6 point i første periode, scorede ikke igen før fjerde periode og endte med kun 9 point på 14 skud.

I tredje periode havde Jordan Clarke og Peter Møller stigende formkurv, men SISU øgede føringen yderligere. Philip Bo fik 9 af sine 12 point i tredje periode, og SISU førte 80–50 på vej til de sidste 10 minutter.

SISU scorede ligelig fordelt point igen i fjerde periode, og Adam Holm-Weber lavede trepointsfest. SISU nåede til 98 point med ca. 30 sekunder tilbage men smidte bolden væk i stedet for at nå til 100 point. Men så fik August Haas bolden tilbage og blev fejlet i de døende sekunder med Værløse i holdfejl og scorede 2 straffekast til 100 point. August fik sine første 4 point i Basket Ligaen i dag.

SISU havde 6 spillere som scorede mellem 11 og 19 point, og 10 spillere scorede. SISU havde 23 assists og Værløse kun 10. Rebounds: 47–29. Skudprocenter: 54% vs. 40%.

Alt i alt spillede SISU utrolig godt og ikke gav Værløse mange chancer. SISUs Head Coach Almir Zeco: ”Det var en meget vigtig sejr for os efter to meget tætte kampe uden sejr. Jeg er ikke helt tilfreds med vores spil, men det spår alligevel godt for de næste kampe, og det var godt at alle 12 spillere fik spillet.”

SISU fastholder 6.-pladsen med de samme antal kamppoint som Horsens, og Værløse er fortsat i 10. plads. SISU ser frem til at være vært for Randers Cimbria søndag, mens Værløse spiller mod Hørsholm 79ers i Hørsholm lørdag.

Topscorer:

SISU: Mickey Dennis 18 point, 7 rebounds, 9 assists og 4/5 fra 3 point; Chris Matagrano 19 point, 2 rebounds, 1 assist; Joe Benjamin 15 point, 12 rebounds (double-double), 2 assists; Mikael Vincents Nielsen 14 point, 5 rebounds, 3 assists, David Harder 13 point (3 3’ere), 8 rebounds, 1 assist; Philip Bo 11 point, 1 rebound.

Værløse BBK: Jordan Clarke 18 point, 5 rebounds, 2 assists; Peter Møller 14 point, 3 rebounds, 1 assist; Pape Ba 11 point, 6 rebounds; Adam Holm-Weber 9 point (3/4 fra 3 point), 2 rebounds, 1 assist.

Du kan ses stats fra kampen ved at klikke her.

BMS-Falcon har sit hold på plads

07.01.2014

Efter at Falcon og BMS i december måned løftede sløret for deres samarbejde, har der været gisninger om hvilke spillere fra BMS der skulle skifte Skovlundehallen ud med Büllen.

Nu har BMS-Falcon meldt ud hvilke spillere der er tale om. Udover centerspilleren Robert Thurmann er bl.a. også den tidligere Falcon-spiller Yaw Gyamfi, Nicolas Christensen (tidligere Værløse og Næstved), Andreas Meilby (tidligere Falcon, Alba og Værløse) samt Niki Tamjidi fulgt med.

I alt er hele 9 spillere tilføjet Falcons tidligere roster og de fleste af spillerne skulle være klar til at debutere på lørdag når BMS-Falcon møder topholdet i Svendborg Rabbits i kaninhulen.

BMS-Falcon undersøger i øvrigt for tiden muligheder for at flytte udvalgte hjemmekampe til Skovlundehallen.

Du kan se BMS-Falcons fuldstændige roster ved at klikke her.

4 på stribe for Horsens IC

05.01.2014

Horsens IC mødte i året første hjemmekamp Team Fog Næstved, der i løbet af julepausen har skiftet godt og grundigt ud i spillertruppen.

De mange udskiftninger gjorde at TFN kun kom med 8 spillere til kampen.

HIC skulle fortsætte de gode takter fra før juleferien og i en kamp der ikke bød på den helt store intensitet blev det også den ventet hjemmesejr.

1. periode var måske kampens bedste og så længe gæsterne hang på var spændingen intakt. TFN var foran 3-0, for øvrigt deres eneste føring i kampen og efter de første 10 minutter var stillingen helt lige 25-25.

Både 2. og 3. periode stod i hjemmeholdets tegn og især Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin var de stor indpiskere og føringen nåede helt op på 24 point inden gashåndtaget blev sluppet en anelse.

De sidste 10 minutter blev en uskøn forestilling og da Horsens IC var blevet lullet i søvn fik TFN lov til at pynte på resultatet, der endte med at blive på 79-67v(25-25, 24-9, 19-17, 11-16).

Topscorer i kampen blev for Horsens IC, Skyler Bowlin med 29 points, Vedran Borovcanin 21 points og Jonas Zohore 12 points. For Team FOG Næstved scorede Morgan Sabia 17 points, Liam Potter 12 points og Sergi Guardia 11 points.

Du kan se stats fra kampen ved at klikke her.

Meget tæt og spændende kamp mellem Rabbits og Sisu

04.01.2014

År 2014's første hjemmekamp blev en meget spædende en af slagsen og selv om kaninerne var foran stort set hele kampen, tabte hjemmeholdet momentum til slut og faktisk kunne kampen havde endt i overtid, hvis Mickey Dennis havde scoret på den allersidste bold der blev sendt afsted fra egen halvdel og var uhyggelig tæt på at gå i kurven.

Svendborg vandt dog med 3, 78-75 efter perioderne 28-21, 23-18, 15-20 og 12-16.

Det var imødeset med spænding, hvorledes holdene ville komme fra start efter julepausen og kaninerne skuffede ikke sit hjemmepublikum, hvoraf der i dag var godt 500.

Spillet flød flot og hele tiden blev der sat en ekstra aflevering på det flotte spil og tre stk. fra trepointsland i 1. periode. Både Johnell Smith og Will Paul viste, at de ikke havde ligget på den lade side i julepausen med hhv. 8 og 9 points i perioden. Mads Bloch viste også flot spil under kurven, især på den defensive del med mange rebounds.
Hos Sisu var det især Joe Benjamin med 7 points og David Harder med 5 der var toneangivende.

I 1. periode var fejlkendelserne ikke med kaninerne der var nede 6-1, men også et udslag for, at Sisu ikke søgte inside spillet.

Fra 2. periodes start gik hjemmeholdet i scoringsmæssig dvale. Sisu kom stærkt ud med et lille run på 0-7 og kampen var helt lige, ihvertfald lå momentum hos Gentofteklubben. Så tog først Will Paul og derefter Johnell Smith over og de to scorede derefter de næste 18 points hos kaninerne, godt suppleret af kaptajn Magaard med endnu en scoring fra trepointsland. Hjemmeholdet blæste frem over banen og kunne gå til pause med en forholdsvis komfortabel føring, 51-39.

Så var det store spørgsmål om hjemmeholdet kunne bevare det momentum de havde trukket med sig ind i omklædningsrummet eller om det som så ofte set, skulle blive endnu et tæt opgør, med en slunken 3. periode.

Det var dog en god start på 1. periode efter pausen fra hjemmeholdet og det var igen Johnell Smith og Will Paul der viste høj klasse. Faktisk var det kun Damian Ocanan der kunne supplerer rent scoringsmæssigt.

Sisu havde dog ikke tænkt sig at overgive sig og starterne der i dag, alle spillede over 30 minutter gennem hele kampen, brugte musklerne godt og fik svaret godt igen på hjemmeholdets ellers truende dominans. David Harder var mest scorende for Sisu i 3. periode og han viste også flot forsvarsspil gennem hele kampen men også Mickey Dennis og Sisu's nye center Chris Matagrano samt Joe Benjamin var helt afgørende for udeholdets spil. Sisu kom dog helt op da det var som om hjemmeholdet ramte en mur efter godt og vel 3 minutters spil. Der blev spillet med musklerne hos især Sisu og stillingen som kaninerne ellers havde holdt på +10 var smuldret til kun +7 inden de sidste 10 minutter.

Intet var afgjort og kampen blev helt uhyggelig tæt og især Joe Benjamin med Sisu's første 8 points godt fulgt op af 6 fra Mickey Dennis, var toneangivende og Sisu var foran for første gang i kampen med 4 minutter tilbage af opgøret.

Hjemmeholdet kunne ikke score og trætheden havde meldt sig hos de to helt store oplevelser i dagens kamp, Johnell Smith og Will Paul. Der var rent scoringsmæssigt ikke meget at hente fra de andre holdkammerater.

Fejlkvoten var derimod nu kommet i minus hos Sisu og det betød, at holdet havde holdfejl tidligt i kampen. Kaninerne havde flot holdt sig på en enkelt og det blev afgørende for udfaldet af matchen.

Svendborg havde masser af fejl at give af og Sisu ingen og da Claus Magaard sikkert omsatte to straffe efter at Sisu havde smidt bolden ud af banen efter et indspil og kaninerne lige efter tabte bolden på et angreb blev crunch time nervepirrende og neglebidende.

Igen scorede Mickey Dennis efter trafik under kurven, hans tredie scoring i træk, og Johnell Smith fik kaninerne op med 1 og Magaards scoringer bragte hjemmeholdet foran med 3. Sisu fik bolden med under 2 sekunder tilbage og Mickey Dennis sendte et skud af sted fra egen halvdel.  Det havde både den rigtige hastighed men også retning og der manglede kun få milimeter før den treer havde udløst overtime.

Det skete for hjemmeholdet heldigvis ikke og kaninerne kunne igen trække sig ud af endnu en meget tæt kamp som vindere.

Hos hjemmeholdet var de to helt store profiler igen Johnell Smith og Will Paul med hhv. 28 og 29 points, Mads Bloch havde 13 rebounds.

For Sisu scorede Joe Benjamin 21 og hentede 10 rebounds, 18 points og 5 assists til Mickey Dennis, 15 til Chris Matagrano og 12 til David Harder.


Svendborg Rabbits spiller DK4-tv kamp i Horsens på torsdag kl. 19.15 og hjemmekamp næste lørdag kl. 15.00, hvor modstanderen hedder Falcon der i dag tabte til Randers hjemme i Bülovsvejshallen.

Du kan se stats fra kampen ved at klikke her.

Vikings slår 79ers efter OT

04.01.2014

I sæsonens klart mest underholdende Basketligakamp i Aalborg Stadionhal måtte hjemmeholdet Aalborg Vikings ud i en ekstraperiode før Hørsholm 79'ers blev besejret. Vikings så flere gange i de sidste fem minutter ud til at have lukket kampen, men gæsterne kom flere gange igen.

Det så ud til at Vikings havde kampen under kontrol med fem minutter igen og en føring 85-73, men Hørsholms stjernespiller Brenton Butler overtog kampen. Han scorede fem point i træk, og tog en offensiv rebound, som førte til scoring fra Zarko Jukic, og amerikaneren havde dermed været del af otte point i træk. Da Frederik H Nielsen derefter sætter tre point fra langdistancen er scoren pludseligt 85-83, og kampen er helt åben med tre minutter igen.

Vikings fandt dog roen igen. Joe Burton og Joey Haywood scorede straffekast og Jeppe Kristiansen ramte en tre'er, og med 15 sekunder igen var Vikings foran med fem, og kampen så igen lukket ud. Igen kom Brenton Butler ud af boksen som en trold i en æske, da han tog en offensiv rebound og ramte Frederik H Nielsen, som skød en tre'er i kurven.

Vikings forlangte timeout og flyttede bolden på den anden side af midten med seks sekunder igen, men fumlede på indspillet, og Butler kunne samle den løse bold op og lave et frit layup, der sendte kampen i overtid.

Ekstraperioden var så tæt som den kunne være. Vikings kom foran først, da Jeppe Kristiansen scorede sine 21. point, men Nielsen og Butler svarede igen for Hørsholm fra straffelinjen, og gæsterne kom foran, 98-99. Burton scorede så tre point på den svære måde, da han ramte et layup i feltet selv om to Hørsholmspillere fejlede ham, hvorefter han også ramte straffekastet.

Joey Haywood fulgte op med to straffekast, og selv om Frederik H Nielsen ramte et helt fantastisk layup med ryggen til kurven, lod Vikings ikke sejren lide dem af hænde igen, og tog en overraskende 104-101 sejr over ligaens nummer fire.

Kampens spiller blev Joey Haywood der ramte 75% af sine skud og scorede 36 point. Også Joe Burton havde en brandkamp med 29 pinde og 10 rebounds.

For gæsterne havde Brenton Butler 40 point, men han ramte kun to af ni forsøg bag tre-points linjen. Zarko Jukic var mere var mere træfsikker, da han havde 20 point på 11 skud og syv straffekast.

Du kan se stats fra kampen ved at klikke her.

Falcon kæmpede tappert

04.01.2014

Det var et særdeles skadesramt Falcon hold, der tog imod sidste sæsons bronzevinderne fra Randers Cimbria . 

Kun 7 spillere havde Falcon i rotationen, men de skulle vise at kunne byde Randers op til dans.

Efter første periode var stillingen således 25-21 til Falcon og ved halvleg 41-38. Randers' spil fungerede ikke, Bonell Colas kom hurtigt i fejlproblemer, og reelt var det kun Chris Nielsen, der virkelig leverede varen.

I tredie periode kom Randers foran 44-43, men uden at dette påvirkede Falcon, der igen bragte sig på 60-50. Perioden sluttede 61-54 til Falcon. 

På dette tidspunkt kunne begge hold notere sig fejlproblemer. Hos Falcon havde Joachim Vallø med 4 og Christian Thomsen med 3 fejl problemer, mens Randers havde 4 fejl hos Burgess og 3 fejl hos Colas.

Randers åbner fjerde periode stærkt og kommer på 61-61 i en periode, hvor marginalerne ikke går Falcons vej. Først efter 4½ minut kommer Falcon på tavlen, 63-61 ved Jonas Bro.

Med 3:30 igen tager Falcon timout, bagud 65-71. En blanding af træthed og oplevelse af modgang i dommerkendelserne hos Falconspillerne afgør kampen til Randers fordel 80-73. Fjerde periode endte således 26-12 til Randers.

Falcon og BMS har i juledagene lanceret deres samarbejde på eliteherresiden. BMS spillerne kan være til rådighed i udekampen mod Svendborg 11. januar, mens man stadig venter på at få papirerne i orden for nyankomne Darby Taylor.

Du kan se stats fra kampen ved at klikke her.

Se Falcon - Randers Cimbria gratis

03.01.2014

I morgen lørdag den 4. januar kl. 16:00 tager Falcon hul på 2. halvdel af sæsonen, når topholdet fra Randers Cimbria kommer på besøg i Bülowsvejhallen.

For at skabe så festlige rammer for de 2 hold som muligt og give mange basketfans muligheden for at se det bedste fra Basketligaen, er der gratis entre til kampen.

Det eneste du skal gøre for at komme gratis ind, er printe billetten som du finder herunder (bemærk at der er 4 billetter pr. print).

Vel mødt til en festlig eftermiddag i Büllen.