Nyheder

Horsens IC besejrer Vikings i Aalborg

12.01.2014

 Enhver basketballkamp har to halvlege, og det blev understreget søndag eftermiddag i Aalborg, da Aalborg Vikings og Horsens IC spillede i Basketligaen.

På en god 2. halvleg formåede Horsens at udbygge deres sejrsstime til seks kampe og tage fjerdepladsen i ligaen, mens Vikings fortsat er på ottendepladsen.

På trods af en skade der holdt de seneste kampes store oplevelse, Jeppe Kristiansen, ude, spillede Vikings en rigtigt god 1. halvleg. en god Vikings kollektiv skabte kæmpe problemer i Horsens' forsvar. Fra starten af anden periode begynde hjemmeholdet langsomt at opbygge et forspring, da man fik point fra Joe Burton og Joey Haywood samt ikke mindst hele tre 3-points scoringer fra Kasper Serritslew.

Med hjemmepublikummet i ryggen vandt Vikings anden periode 33-20, og kunne g til pause med en 50-38 føring.

Fra starten af tredje periode var det dog tydeligt at Horsens forsøgte at sætte tempoet et gear op, som de har gjort gennem de sidste fem kampe, hvor de blandt andet har slået topholdene Bakken Bears og Svendborg Rabbits. Med stjerneguarden Skyler Bowlin i indpiskerrollen begyndte Horsens' forsvar at gøre det svært for Aalborg. Horsens høje tempo i forsvaret gjorde det svært for Vikings at komme tæt på kurven og holdet begyndte at smide bolden væk.

Med de lette scoringer fra Vikings' turnovers begyndte Horsens at komme tilbage i kampen. Efter tre minutter var Vikings stadig foran med ti, 54-44, men så scorede Horsens 11 point i træk. En scoring fra Frederik Rungby, fem point af Jonas Zohore og fire fra Vedran Borovcanin gjorde kampen helt lige med fire minutter igen af perioden.

På trods af en enkelt scoring fra hjemmeholdets Lasse Kristiansen var Horsensmaskinen nu i gang, og Skyler Bowlin kunne med tre point som tiden løb ud bringe gæsterne foran 58-67.

Fra starten af fjerde periode forsøgte Joey Haywood næsten ene mand at bringe Vikings tilbage i kampen. Det blev til ti point på 85 sekunder fra ligaens topscorer, men holdet kunne opretholde momentum. Fra 68-69 bragte Horsens scoren på 68-80 med fem minutter igen, til dels fordi Vikings begyndte at få fejlproblemer til både Mads Kofod og Kasper Serritslew.

Resten af kampen formede sig som en desperat men forgæves jagt fra Vikings' side. Man satte et helbanepres op, men når Horsens spillede sig igennem gav det lette scoringer, og et slutresultat på 86-103.

Kampens spiller var Horsens' Skyler Bowlin med 29 effektive point. Han ramte fem af otte 3-pointsskud og alle sine seks straffekast.

For Vikings var Joey Haywood bedst. Han havde 26 point.

Vikings forventer at indkalde til et pressemøde denne uge dels omkring ændringer i truppen og dels omkring nogle nye spændende initiativer på publikums- og sponsorfronten.

Storsejr til Rabbits over Falcon

11.01.2014

Kunne kaninerne rejse sig ovenpå en noget mager indsats i torsdagens tv kamp mod HIC og tage stikket hjem mod den nye dreng i klassen, Falcon, der stillede med et helt nyt hold lørdag eftermiddag i Svendborg Idrætscenter?

Det kunne hjemmeholdet og vandt en meget sikker sejr, 92-65, efter perioderne 14-16, 29-15, 21-16 og 28-18.

Kaninerne var lidt rustne fra kampstart og Falcon kom med masser af energi og træfsikkerhed og kom hurtigt foran. Der skulle gå næsten 4 minutter inden Claus Magaard brød trætheden ovenpå kampen i Horsens men så fulgte Will Paul op med to fra trepointsland og Damian Ocana med endnu en fra distancen. Samtidig tabte Falcon momentum men kom dog flot igen med stor energi og en godt spillende stor ny mand i Basketligaen, Robert Thurmann med 4 points tæt på kurven og en treer fra Nicolas Christensen.

Der manglede energi hos kaninerne og tempo men det var begge faktorer der så småt kom ind i spillet i 2. periode. Johnell Smith trådte for hvem ved hvilken gang ind og overtog taktstokken i angrebet med 10 points og så kom Rasmus Christensen ind og spillede hastighed ind i kaninernes opspil. Niels Degn Andersen havde fantastiske 4 minutter med tre trepointsscoringer og spillet begyndte at flyde for hjemmeholdet.

Falcon var tydeligvis uden sammenspil men med et helt nyt hold tager det tid. Christian Thomsen viste dog igen høj klasse og ramte stort set på alt han skød på og den ellers så store trussel Alexander Bak der sidst Falcon gæstede kaninhulen var udslagsgivende, var i dag ikke eksisterende i 1. halvleg. Iffe Lundberg var også kun en skygge af sig selv i dag og med kun 10 minutter kunne det tyde på en skade på den stærke landsholdsspiller.

Kaninerne kunne gå til pausen foran med 12, 43-31 og havde momentum.

Efter pausen fortsatte Svendborg Rabbits det gode spil og der kom mere og mere flow og rytme ind og så blev der taget markant flere rebounds i begge ender af banen. Johnell Smith stjal gang på gang bolden og de "lette" points var en stor gevinst for hjemmeholdet i dag. 12 points fra Johnell Smith i perioden. Falcon så ud til at slippe grebet og gejsten og momentum lå klart hos hjemmeholdet. Føringen inden de sidste 10 minutter var således øget til 17 for hjemmeholdet. Kampen synes afgjort.

Kaninerne fortsatte i de sidste 10 minutter og var således foran med 30, 85-55 inden hele bænken blev skiftet ind for hjemmeholdet. Falcon fik kun points fra Alexander Bak og Christian Thomsen, de to delte til gengæld hele sidste periode rent scoringsmæssigt med 11 til Thomsen og 7 til Bak men det var slet ikke nok til at vinde. Kaninerne kørte på og vandt helt fortjent med + 27.

Kampens bedste spiller Johnell Smith scorede 29 points, 5 steals og 7 assists, Damian Ocana scorede 17, Will Paul 16, Claus Magaard 9, Niels Degn 9.

For Falcon var bedste spiller Christian Thomsen med 23, 13 points til Alexander Bak, 8 til Thurmann og 7 til Jonas Bro.

Horsens IC’s sejrsstime fortsætter

09.01.2014

Horsens IC skulle forsøge hjemme at forsvarer deres flotte sejrsstime.

Det var en svær opgave der ventede, da det var de forsvarende sølvvindere fra Svendborg Rabbits. der var på besøg. ´

1. Qtr:  Horsens IC vinder tip off. Kampens første to point kommer fra Jonas Zohore på straffekast. Will Paul scorer Rabbits første to point og udligner til 2-2 efter 3 minutters spil. Keane thomann stjæler bolden, men giver den lige tilbage i hænderne på Mads bloch. Jonas Zohore blokker Antonio Porta. Skyler Bowlin bringer Horsens IC foran på en 3'er til stillingen 8-6. Vedran Borovcanin øger føringen med et and one spil. Efter et flot gennemspillet angreb scorer keane thomann sikkert to point. Anton Elsner driver til kurven presset af skud uret, men bliver kaldt for en angrebsfejl. Johnell Smith tager sagen i egen hånd og reducerer med 2 point. Will Paul score 2 point til stillingen 13-10. Jonas Zohore bliver sendt på straffelinjen og omsætter det til 2 point. Skyler Bowlin slutter perioden af med en buzzer beater 3'er til 18-12.

2. Qtr: Damian Ocana åbner perioden med at blive sendt på straffelinjen og score 2 point. Skyler Bowlin finder Keane Thomann under kurven der er sikker og scorer 2 point. Skyler Bowlin er varm fra 3 points land og sætter således endnu en 3'er. Claus Magaard scorer Svendborg Rabbits første 3'er. Damian Ocana reducerer til 25-23. Will Paul bringer Svendborg Rabbits foran, med en, ved hjælp af en 3'er. Keane thomann udligner med hans 10. Point til 27-27.

Det er en tæt og spændende kamp, men begge hold smider bolden meget væk. Skyler Bowlin sætter fart på kontraen og giver den op for Jonas Zohore der leverer et kraftfuldt dunk. De to hold følges ad og føringen skifter kun med 2 point. Anton Elsner reducerer med 3 point til 34-36, med 1.1 sekund tilbage af 2. Periode. 2. periode slutter således med en 2 points føring til Svendborg Rabbits 34-36.

3. Qtr: Vedran Borovcanin starter 3. Periode med at udligne på et layup. Matiss Sakne scorer 3 point og bringer HIC foran med 1 enkelt point 39-38. Jonas Zohore skyder fra high post og øger Horsens ICs føring med 2 point. Jonas Zohore går efter at blokke Damian Ocana, men bliver i stedet kaldt for en fejl. Det sender Damian Ocana på linjen. Herfra scorer han en enkelt gang. Jonas Zohore bliver kaldt for en fejl i rebound spillet, grundet holdfejl skyder Will Paul 2 straffe. Han scorer på begge og udligner til 43-43. Skyler Bowlin går til kurven scorer og får et and one spil. Han scorer på straffekastet. Claus Magaardd scorer 3 point og bringer Horsens ICs forspring ned på et point 51-50. Arnel Dedic for en teknisk fejl. Johnell Smith omsætter de 2 straffekast til point og Svendborg for bolden ved midten. De udnytter ikke angrebet, i stedet er det Vedran Borovcanin der atter kan bruge Horsens IC i front. Johnell Smith airballer et 2 points skud. Antonio Porta slutter perioden af fra straffelinjen stillingen er 61-56.

4. Qtr: Matiss sakne åbner scoringen for Horsens IC med en 3'er. Vedran borovcanin øger Horsens ICs føring til 67-58 med hans første 3'er i kampen. Skyler bringer Horsens IC foran med 10 på endnu en 3'er 70-60. Will Paul reducerer med 2 point. Matiss Sakne airballer en 2'er. Jonas Zohore får sin 5. Fejl og må forlade banen han har scoret 11 point. Damian Ocana reducerer med en 3'er til 76-72. Vedran Borovcanin sætter 3 point. Vedran Borovcanin bringer Horsens IC i front med 10 point på et and one spil 84-74.

Kampen slutter med HIC sejr 89-77 (18-12, 16-24, 27-20, 28-21).

Topscore i kampen blev for Horsens IC Skyler Bowlin  med 26 points, Vedran Borovcanin 22 points og Keane Thomann 18 points.

For Svendborg Rabbits scorede Johnell Smith 23 points, William Paul 20 points og Damian Ocana 12 points.

Randers Cimbria vinder kampen om Østjylland

09.01.2014

Der var lagt op til et sandt lokalopgør, da ligaens nummer 2, Randers Cimbria tog imod ligaens nummer 3, Bakken Bears.

Dette opgør skulle vise sig at blive yderst interessant og spændingsfyldt til allersidste sekund.

Allerede inden kampen virkede alle spillere yderst koncentrerede og fokuserede på at få en sejr i hus – samtidig dukkede flere og flere publikummer op, og kampen endte med at blive overværet af over 500 tilskuere. Tilskuerne kunne også høres flere gange, især i løbet af sidste periode hvor hjemmepublikummet støttede deres drenge til det sidste.

Dette og Randers Cimbrias flotte spil og kampvilje sørgede for at hjemmeholdet kunne trække en imponerende sejr på 87-84 i land. Samtidig vandt Horsens IC over Svendborg Rabbits, således kan Randers Cimbria nu velfortjent nyde 1. pladsen i ligaen.

Randers’ Bo Colas sørgede for at hjemmeholdet kunne starte med bolden, og Randers var da også de første til at sende bolden i kurven med en 2-pointsscoring fra Chris Nielsen. De næste fire scoringer tilfaldt dog udeholdet, der efter kort tid kunne se sig foran med 2-8. Hjemmeholdet spillede for første gang i flere kampe det spil, de er kendt for – nemlig det hurtige og velspillede angrebsspil. Dette sørgede blandt andet for at Bo Colas kunne score hele 13 point og Chris Nielsen 8 point i løbet af 1. periode. Dette resulterede i at Randers kunne gå fra 1. periode med en føring på 25-17.

I de første minutter af 2. periode trækker Randers yderlige fra, og med en 3-pointsscoring fra Adrian Casas fører hjemmeholdet med 10 point. Derefter svinger opgøret fra side til side, og flere gange henter Bakken ind på hjemmeholdet, og Randers’ føring bliver flere gange reduceret til 4 point.

Dog får gæsterne aldrig helt fat, selvom Brandon Penn scorer 9 point i 2. periode. Charlie Burgess bruger sin hurtighed til at lægge endnu en bold i kurven, mens Casper Stage sørger for yderlige 3 point på tavlen til hjemmeholdet. Med lidt over 1 minut tilbage er stillingen 45-40. Det sidste minut byder på en scoring fra hvert hold, og 2. Periode ender 47-42 til Randers Cimbria, men udeholdet fra Bakken Bears vinder dog perioden med 22-25.

I starten af 3. periode lykkes det for udeholdet at udligne til stillingen 47-47. Selvom Randers har svært ved at få bolden i kurven, lykkes det ikke for Bakken Bears at komme foran. Dog sørger Bo Colas for at Randers igen kommer foran. I første halvdel af perioden har begge hold svært ved at ramme kurven, og det fører til en del brændte chancer. Sidste halvdel af perioden var bestemt mere velspillet, og især hjemmeholdet begyndte at spille bedre i periodens sidste 5 minutter.

Bakken Bears gav dog på intet tidspunkt op, men grundet flot spil fra hjemmeholdet – både i angrebet og forsvaret – kunne hjemmeholdet gå fra perioden med en udvidet føring på 68-59.

4. periodes første minut skulle vise sig at blive yderst begivenhedsrig med en 2- og en 3-pointsscoring fra hjemmeholdets Mike Nielsen og tilsvarende fem point til udeholdet.

I perioder har Bakken Bears momentet of henter ind på hjemmeholdet, men hjemmeholdet holder nerverne i ro. Hver eneste Randers scoring efter dette blev hyldet med et kæmpe brøl fra det velfremmødte hjemmepublikum.

De sidste minutter skulle vise sig at blive lidt for spændende set med Randers-øjne. Et par Randers fejl, lod udeholdet indhente det meste af hjemmeholdets føring – med få minutter tilbage var differencen nede på 3 point.

Flere hektiske aktioner fra begge hold endte med at udløse Bakkens Nicolai Iversens 5. Fejl og han måtte tvangsudskiftes.

Chris Nielsen sendte kun det ene af sine to straffekast i kurven, og intet var sikkert med under 1 minut tilbage. Derefter kunne Bakkens Chris Christoffersen følge i Chris’ fodspor og score på det ene af hans to straffekast. Stillingen med 57 sekunder tilbage var 85 – 82.

Derefter kunne Mike Nielsen mere eller mindre afgøre kampen med sine to straffekast. Mike scorede sikkert på de to straffekast, og selvom Chris Christoffersen endnu en gang scorede for gæsterne, og kom op på 23 point i alt, var hjemmeholdets sejr en realitet med stillingen 87 -84.

Topscorere:

Randers Cimbria: Bo Colas, 22 point. Chris Nielsen, 17 point. Patrick Nielsen, 13 point.

Bakken Bears: Chris Christoffersen, 23 point. Brandon Penn, 18 point. Nicolai Iversen, 12 point.

Assists:

Randers Cimbria: Charlie Burgess, 8. Chris Nielsen, 4. Jakob Wang, 3.

Bakken Bears: Andreas Jakobsen, 5. Sebastian Aaris, Thomas Laerke, Morten Sahlertz, 2.

Endelig en sejr til Team FOG Næstved

08.01.2014

Efter 7 nederlag på stribe og en noget turbulens tid, lykkedes det her til aften for Team FOG Næstved at besejre Hørsholm 79ers med 77-73 (25-17, 16-22, 21-16, 15-18).

1. periode: Team Fog Næstved fik en fantastisk start på kampen efter meget koncentreret spil – 12 – 4 efter 4 minutter.

Men så fik Hørsholm en god periode og nåede op, så holdet kun var bagud med 1 point efter 7 minutter. Men så scorede Hørsholm ikke mere i perioden, men det gjorde Team Fog Næstved til gengæld og gik fra 18 – 17 til 25 – 17 på de sidste 3 minutter.

2. periode: Team Fog Næstved fik en dårlig start på perioden og på 2½ minut var holdets føring indhentet. Efter en Team Fog Næstved-time out fik holdet igen gang i scoringen, således at de 2 hold fulgtes ad resten af perioden.

3. periode: Begge hold fik en god start på perioden, inden det lykkedes for Team Fog Næstved at trække fra til en føring på 10 point. Men Hørsholm var ikke slået og kom flot tilbage i perioden. Mod slutningen af den spændende periode lykkedes det dog Team Fog Næstved at trække fra til en 7-point føring ved periodens slutning.

4. periode: Efter en meget lige og spændende start på perioden lykkedes det Team Fog Næstved at trække fra til en føring på 10 point.

Men igen kom Hørsholm flot tilbage og efter en time out, hvor det ikke lykkedes Team Fog Næstved at score i et par minutter, kom Hørsholm faretruende tæt på. Men det lykkedes for Team Fog Næstved at ride stormen af og vinde med 4 point.

Topscorer for Hørsholm 79’ers  blev Brenton Cyril Butler med 27 point. For Team FOG Næstved scorede Sergi Guardia med 18 point.

Sidste chance i dag

08.01.2014

All Star 2014 nærmere sig med hastige skridt og har du ikke endnu nået at afgive dine stemme i afstemningen om hvilke spillere der skal deltaga, ja så er det sidste chance i dag.

Ved midnatstid slutter afstemningen nemlig og herefter vil spillerne løbende blive præsenteret.

Du finder stemmeboksen nederst på forsiden.

All Star 2014 foregår lørdag den 8. februar i Svendborg Idrætscenter og har du ikke allerede fået købt din billet kan du nå det endnu. For bare kr. 50,- kan du se de bedste spillere i Basketligaen folde sig ud krydret med en dunke-og 3-points konkurrence.

Hvis du klikker her kan du med det samme købe din billet.

SISU får storsejr over Værløse BBK

08.01.2014

SISUs sidste to kampe har været fuldstændig tætte opgør mod de to bedste hold i Danmark, Bakken Bears og Svendborg Rabbits.

Tirsdag vist SISU endeligt deres potentiale mod ligaens nummer 10 og fik revanche for en én-points Værløse sejr i oktober.

SISU kom hurtigt foran med point fra Chris Matagrano, Mikael Vincents Nielsen og andre og tæt forsvar. Efter SISU nåede til 17–6 kaldt Thomas Silfen time-out. Men SISU fortsatte angrebet og flotte forsvar og Mickey Dennis kom endnu mere i gang. Mickey scorede 11, Mikael 8, Chris 7 og Joe Benjamin 5 i første periode, som SISU vandt 33–14.

Værløse kom bedre i gang i anden periode, og derfor vandt SISU perioden kun med 24–18, men det betød 57–32 ved pausen. SISU havde en mere ligelig fordeling af point i anden periode. Men SISUs forsvar stoppede Troy Brewer, Værløses topscorer, helt: han scorede 6 point i første periode, scorede ikke igen før fjerde periode og endte med kun 9 point på 14 skud.

I tredje periode havde Jordan Clarke og Peter Møller stigende formkurv, men SISU øgede føringen yderligere. Philip Bo fik 9 af sine 12 point i tredje periode, og SISU førte 80–50 på vej til de sidste 10 minutter.

SISU scorede ligelig fordelt point igen i fjerde periode, og Adam Holm-Weber lavede trepointsfest. SISU nåede til 98 point med ca. 30 sekunder tilbage men smidte bolden væk i stedet for at nå til 100 point. Men så fik August Haas bolden tilbage og blev fejlet i de døende sekunder med Værløse i holdfejl og scorede 2 straffekast til 100 point. August fik sine første 4 point i Basket Ligaen i dag.

SISU havde 6 spillere som scorede mellem 11 og 19 point, og 10 spillere scorede. SISU havde 23 assists og Værløse kun 10. Rebounds: 47–29. Skudprocenter: 54% vs. 40%.

Alt i alt spillede SISU utrolig godt og ikke gav Værløse mange chancer. SISUs Head Coach Almir Zeco: ”Det var en meget vigtig sejr for os efter to meget tætte kampe uden sejr. Jeg er ikke helt tilfreds med vores spil, men det spår alligevel godt for de næste kampe, og det var godt at alle 12 spillere fik spillet.”

SISU fastholder 6.-pladsen med de samme antal kamppoint som Horsens, og Værløse er fortsat i 10. plads. SISU ser frem til at være vært for Randers Cimbria søndag, mens Værløse spiller mod Hørsholm 79ers i Hørsholm lørdag.

Topscorer:

SISU: Mickey Dennis 18 point, 7 rebounds, 9 assists og 4/5 fra 3 point; Chris Matagrano 19 point, 2 rebounds, 1 assist; Joe Benjamin 15 point, 12 rebounds (double-double), 2 assists; Mikael Vincents Nielsen 14 point, 5 rebounds, 3 assists, David Harder 13 point (3 3’ere), 8 rebounds, 1 assist; Philip Bo 11 point, 1 rebound.

Værløse BBK: Jordan Clarke 18 point, 5 rebounds, 2 assists; Peter Møller 14 point, 3 rebounds, 1 assist; Pape Ba 11 point, 6 rebounds; Adam Holm-Weber 9 point (3/4 fra 3 point), 2 rebounds, 1 assist.

Du kan ses stats fra kampen ved at klikke her.

BMS-Falcon har sit hold på plads

07.01.2014

Efter at Falcon og BMS i december måned løftede sløret for deres samarbejde, har der været gisninger om hvilke spillere fra BMS der skulle skifte Skovlundehallen ud med Büllen.

Nu har BMS-Falcon meldt ud hvilke spillere der er tale om. Udover centerspilleren Robert Thurmann er bl.a. også den tidligere Falcon-spiller Yaw Gyamfi, Nicolas Christensen (tidligere Værløse og Næstved), Andreas Meilby (tidligere Falcon, Alba og Værløse) samt Niki Tamjidi fulgt med.

I alt er hele 9 spillere tilføjet Falcons tidligere roster og de fleste af spillerne skulle være klar til at debutere på lørdag når BMS-Falcon møder topholdet i Svendborg Rabbits i kaninhulen.

BMS-Falcon undersøger i øvrigt for tiden muligheder for at flytte udvalgte hjemmekampe til Skovlundehallen.

Du kan se BMS-Falcons fuldstændige roster ved at klikke her.

4 på stribe for Horsens IC

05.01.2014

Horsens IC mødte i året første hjemmekamp Team Fog Næstved, der i løbet af julepausen har skiftet godt og grundigt ud i spillertruppen.

De mange udskiftninger gjorde at TFN kun kom med 8 spillere til kampen.

HIC skulle fortsætte de gode takter fra før juleferien og i en kamp der ikke bød på den helt store intensitet blev det også den ventet hjemmesejr.

1. periode var måske kampens bedste og så længe gæsterne hang på var spændingen intakt. TFN var foran 3-0, for øvrigt deres eneste føring i kampen og efter de første 10 minutter var stillingen helt lige 25-25.

Både 2. og 3. periode stod i hjemmeholdets tegn og især Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin var de stor indpiskere og føringen nåede helt op på 24 point inden gashåndtaget blev sluppet en anelse.

De sidste 10 minutter blev en uskøn forestilling og da Horsens IC var blevet lullet i søvn fik TFN lov til at pynte på resultatet, der endte med at blive på 79-67v(25-25, 24-9, 19-17, 11-16).

Topscorer i kampen blev for Horsens IC, Skyler Bowlin med 29 points, Vedran Borovcanin 21 points og Jonas Zohore 12 points. For Team FOG Næstved scorede Morgan Sabia 17 points, Liam Potter 12 points og Sergi Guardia 11 points.

Du kan se stats fra kampen ved at klikke her.

Meget tæt og spændende kamp mellem Rabbits og Sisu

04.01.2014

År 2014's første hjemmekamp blev en meget spædende en af slagsen og selv om kaninerne var foran stort set hele kampen, tabte hjemmeholdet momentum til slut og faktisk kunne kampen havde endt i overtid, hvis Mickey Dennis havde scoret på den allersidste bold der blev sendt afsted fra egen halvdel og var uhyggelig tæt på at gå i kurven.

Svendborg vandt dog med 3, 78-75 efter perioderne 28-21, 23-18, 15-20 og 12-16.

Det var imødeset med spænding, hvorledes holdene ville komme fra start efter julepausen og kaninerne skuffede ikke sit hjemmepublikum, hvoraf der i dag var godt 500.

Spillet flød flot og hele tiden blev der sat en ekstra aflevering på det flotte spil og tre stk. fra trepointsland i 1. periode. Både Johnell Smith og Will Paul viste, at de ikke havde ligget på den lade side i julepausen med hhv. 8 og 9 points i perioden. Mads Bloch viste også flot spil under kurven, især på den defensive del med mange rebounds.
Hos Sisu var det især Joe Benjamin med 7 points og David Harder med 5 der var toneangivende.

I 1. periode var fejlkendelserne ikke med kaninerne der var nede 6-1, men også et udslag for, at Sisu ikke søgte inside spillet.

Fra 2. periodes start gik hjemmeholdet i scoringsmæssig dvale. Sisu kom stærkt ud med et lille run på 0-7 og kampen var helt lige, ihvertfald lå momentum hos Gentofteklubben. Så tog først Will Paul og derefter Johnell Smith over og de to scorede derefter de næste 18 points hos kaninerne, godt suppleret af kaptajn Magaard med endnu en scoring fra trepointsland. Hjemmeholdet blæste frem over banen og kunne gå til pause med en forholdsvis komfortabel føring, 51-39.

Så var det store spørgsmål om hjemmeholdet kunne bevare det momentum de havde trukket med sig ind i omklædningsrummet eller om det som så ofte set, skulle blive endnu et tæt opgør, med en slunken 3. periode.

Det var dog en god start på 1. periode efter pausen fra hjemmeholdet og det var igen Johnell Smith og Will Paul der viste høj klasse. Faktisk var det kun Damian Ocanan der kunne supplerer rent scoringsmæssigt.

Sisu havde dog ikke tænkt sig at overgive sig og starterne der i dag, alle spillede over 30 minutter gennem hele kampen, brugte musklerne godt og fik svaret godt igen på hjemmeholdets ellers truende dominans. David Harder var mest scorende for Sisu i 3. periode og han viste også flot forsvarsspil gennem hele kampen men også Mickey Dennis og Sisu's nye center Chris Matagrano samt Joe Benjamin var helt afgørende for udeholdets spil. Sisu kom dog helt op da det var som om hjemmeholdet ramte en mur efter godt og vel 3 minutters spil. Der blev spillet med musklerne hos især Sisu og stillingen som kaninerne ellers havde holdt på +10 var smuldret til kun +7 inden de sidste 10 minutter.

Intet var afgjort og kampen blev helt uhyggelig tæt og især Joe Benjamin med Sisu's første 8 points godt fulgt op af 6 fra Mickey Dennis, var toneangivende og Sisu var foran for første gang i kampen med 4 minutter tilbage af opgøret.

Hjemmeholdet kunne ikke score og trætheden havde meldt sig hos de to helt store oplevelser i dagens kamp, Johnell Smith og Will Paul. Der var rent scoringsmæssigt ikke meget at hente fra de andre holdkammerater.

Fejlkvoten var derimod nu kommet i minus hos Sisu og det betød, at holdet havde holdfejl tidligt i kampen. Kaninerne havde flot holdt sig på en enkelt og det blev afgørende for udfaldet af matchen.

Svendborg havde masser af fejl at give af og Sisu ingen og da Claus Magaard sikkert omsatte to straffe efter at Sisu havde smidt bolden ud af banen efter et indspil og kaninerne lige efter tabte bolden på et angreb blev crunch time nervepirrende og neglebidende.

Igen scorede Mickey Dennis efter trafik under kurven, hans tredie scoring i træk, og Johnell Smith fik kaninerne op med 1 og Magaards scoringer bragte hjemmeholdet foran med 3. Sisu fik bolden med under 2 sekunder tilbage og Mickey Dennis sendte et skud af sted fra egen halvdel.  Det havde både den rigtige hastighed men også retning og der manglede kun få milimeter før den treer havde udløst overtime.

Det skete for hjemmeholdet heldigvis ikke og kaninerne kunne igen trække sig ud af endnu en meget tæt kamp som vindere.

Hos hjemmeholdet var de to helt store profiler igen Johnell Smith og Will Paul med hhv. 28 og 29 points, Mads Bloch havde 13 rebounds.

For Sisu scorede Joe Benjamin 21 og hentede 10 rebounds, 18 points og 5 assists til Mickey Dennis, 15 til Chris Matagrano og 12 til David Harder.


Svendborg Rabbits spiller DK4-tv kamp i Horsens på torsdag kl. 19.15 og hjemmekamp næste lørdag kl. 15.00, hvor modstanderen hedder Falcon der i dag tabte til Randers hjemme i Bülovsvejshallen.

Du kan se stats fra kampen ved at klikke her.