Nyheder

Bears vinder lokalopgøret over Cimbria

14.03.2014

Det var kampen mellem rækkens nr. 1 og nr. 2 – og det var ikke mindst for Randers Cimbria muligheden for at sikre sig 2. pladsen i grundspillet med tilhørende hjemmebanefordel i slutspillet frem mod finalen.

Det burde være en kamp med garanti for intensitet, mange følelser og fight ….og med al sandsynlighed også spænding (ja – det sidste blev det så ikke).

Efter en tidlig Randers føring stod der hurtigt Bakken på det meste – og efter bare 3 minutter var stillingen 15-5 til hjemmeholdet.

Det var tydeligt et Bakken-mandskab med en gennemtænkt gameplan mod et gæstende hold fra Randers uden forsvar og uden kommunikation spillerne imellem. Randers virkede i disse minutter nærmest handlingslammede og modløse både på banen og på bænken. Hele 28-13 efter de første 10 minutter.

Også i starten af anden periode var det Bakken Bears, der sad på kampen. Og ikke mindst var gæsternes normalt bedste spiller (Bonell Colas) lukket helt ned – og det blev da bestemt ikke bedre, da han efter et par minutter blev ramt på knæet og tydeligt ærgerlig måtte lade sig udskifte.

Kort før pause var Bakkens point fordelt mellem 10 spillere, hvorimod kun 5 spillere fra Randers var kommet på tavlen. Pausestillingen var hele 57-40 til Bakken Bears.

Gad vide hvad der blev snakket om i pausen hos gæsterne ? Og for hjemmeholdet handlede det uden tvivl om at holde fast og bevare koncentrationen. Men under alle omstændigheder kom Randers absolut langt bedre ud til de sidste 20 minutter og bragte sig i realiteten tilbage i kampen med flere scoringer af både Mike Nielsen og Charles Burgess – pludselig stod der 60-53.

Som så mange gange tidligere viste det sig dog, at Bakken Bears blot behøvede at dreje lidt på gashåndtaget for at genoprette ”balancen” – og efter 30 minutter var stillingen 81-58 til hjemmeholdet. Fra denne periode skal blandt nævnes endnu en fantastisk assist fra Andreas Jakobsen og en flot scoring af Morten Sahlertz. I det hele taget virkede det på alle måder, som om Bakken Bears var bedre og hurtige i både tanke og handling.

I fjerde periode var der så en smule dramatik – dramatik, der vel i bund og grund slet ikke var nødvendigt i en kamp, der for længst var afgjort. Brandon Penn lod sig provokere og pådrog sig en diskvalificerende fejl tidligt i perioden. Senere var det så gæsternes Troy Gottselig, der mistede besindelsen efter lidt tumult under kurven – og så kunne han gå tidligt i bad.

Det var igennem hele kampen imponerende, hvordan coach Ville Tuominen løbende kunne skifte ud blandt sine spillere, uden at holdet mistede styrke og fokus. Der var klare aftaler i både forsvar og angreb i en velgennemtænkt gameplan, som Randers ikke havde et modtræk imod.

Knap 20 minutter til Chris Nielsen og kun godt 10 minutter til Bonell Colas var naturligvis heller ikke de optimale forudsætninger for Randers i aftenens kamp.

Bakken Bears vinder med 97-84 (28-13, 29-27, 24-18, 16-26).

For begge mandskaber bliver det spændende at følge det videre forløb i slutspillet, hvor Bakken Bears møder Aalborg Vikings, og Randers Cimbria skal op imod SISU. 

For gæsterne var de mest scorende Chris Nielsen med 13, Mike Nielsen med 18 og Charles Burgess med 22.

Hos Bakken Bears var der fire spillere, der hver scorede 16 point – nemlig Thomas Lærke, Nicolai Iversen, Morten Sahlertz og Barndon Penn.

Næste hjemmekamp er allerede på søndag den 16. marts kl. 15.00, hvor Bakken Bears i en udsat kamp møder ærkerivalerne fra Svendborg Rabbits. Kampen er samtidigt den sidste i grundserien inden det går løs i play-off.

Hvem rykker ud?

13.03.2014

Allerede inden aftenens 5 kampe i Grundserien og den sidste kamp på søndag mellem Bears og Rabbits, ligger det fast at det er Falcon og Værløse BBK der skal kæmpe om at undgå nedrykning.

Serien spilles i bedst á 5 kampe og Falcon som sluttede på 9. pladsen i grundserien har hjemmebane fordel i kamp 1, 3 og 5.

Kampprogrammet er på plads og den første kamp spilles tirsdag den 18. marts kl. 19:00 i Bülowsvejhallen.

Du kan se det fuldstændige program ved at klikke her. 

Vikings inviterer til basketfest

11.03.2014

Aalborg Vikings Basketball spiller torsdag hjemme mod SISU Basketball fra Gentofte på live TV. Basketstationen dk4 kommer på besøg, og det er normalt garanti for gode oplevelser i den store hal på Aalborg Stadion, hvor der forventes op mod 1500 tilskuere, da klubben har lagt fribilletter til download på Vikings hjemmeside.

Vikings vil gerne se dig til kampen og klikker du her, kan du hente din gratis fribillet.

Kampen starter kl.19 og bliver spillet på Aalborg Stadions store hal på Harald Jensens Vej.

Rabbits sejrer sikkert i sidste hjemmekamp i grundserien

11.03.2014

HIC blev besejret efter en overbevisende kamp fra et kaninkollektiv der viste stor moral og godt forsvar og allerede i 1. halvleg vandt kampen.

Resultatet blev ikke på de +30 som Rabbits førte med gennem store dele af kampen men blot på +19, 96-77 efter perioderne 32-11, 25-19, 20-27 og 19-21.

Godt 700 fremmødte i Svendborg Idrætscenter så hjemmeholdet starte som lyn og torden mod HIC der var en smule på hælene og virkede noget uinspireret også selv om cheftræner Arnel Dedic gjorde hvad han kunne for at sætte sit mandskab op.

Rabbits blæste frem over gulvet og Damian Ocana indledte 1. periode med 8 points og 2 steals. Johnell Smith fulgte trop med 9 points og 3 steals og 3 assists og Antonio Porta lukkede fuldstændig HIC's største profil, Skyler Bowlin, effektivt ned med 0 points i 1. periode. Svendborg angreb kurven konstant og ramte ligeledes på mange svære skud og kom foran 27-10 og sluttede også bedst med 7-1 i de sidste 3 minutter og en første pauseføring 32-11, en forhåndsafgørelse ?.

Johnell Smith fortsatte med at imponere og han scorede 8 points på 6 minutter inden hans første pause sneg sig ind i kampen. Inden denne pause havde cheftræner for HIC Arnel Dedic gjort sig noget uheldig bemærket med en teknisk fejl for at sparke til banderne i Svendborg Idrætscenter.

Desuden strøede Johnell Smith om sig med lækre afleveringer for når han angreb kurven rykkede HIC sammen og forsøgte at lukke ham ned. Det lykkedes ikke og så fandt Johnell Smith hele tiden en fri mand der var træfsikker fra enten kort- eller langdistancen. Især indhop fra Jens Thygesen var utroligt effektivt med 7 points på 2 minutter og kaninerne var foran 51-23, kampen var afgjort lang tid før pausen.  Skyler Bowlin gjorde nu hvad han kunne efter hans overfrakke i Antonio Porta fik fortjent hvil på bænken,  og det betød en reducering til pausestilling 57-31.

Ingen i hallen troede på, at HIC var i stand til at komme tilbage selv om mange af de fremmødte også var i hallen sidste gang HIC besøgte Svendborg. Her var kaninerne foran med 23 og vandt kun med 1 men i dag havde HIC intet at spille for og en form for modløshed havde sneget sig ind i truppen hos Horsens. Det var nok en skade der holdt Keane Thormann ude af kampen i størsteparten af matchen for kaninerne matchede ikke HIC ret godt når både Jonas Zohore og Thormann var inde samtidig. Det var heldigvis ikke tilfældet i ret mange sekvenser i dag og dermed kunne kaninerne rette deres opmærksomhed på Vedran Borovcanin og Skyler Bowlin. Antonio Porta lukkede dygtigt Skyler ned og Will Paul havde ret godt fat i Zohore under kurven.

HIC vandt dog 3. periode,  primært på manglende koncentration fra Svendborg Rabbits, der roterede hele bænken, hvilket betød max. 30 minutter til de bærende kræfter. Selv uden Mads Bloch der stadig har problemer med sin ryg, lykkedes det for kaninerne, at vinde reboundstatistikken indtil sidste periode, primært på hårdt forsvarsarbejde fra hele holdet.

Svendborg Rabbits førte med 20 inden de sidste 10 effektive minutter.

De +20 holdt sig indtil 3 minutter før tid i sidste periode, hvor hele Svendborgs bænk blev bærende kræfter for hjemmeholdet. Det betød, at HIC vandt de sidste minutter og dermed kunne reducere et knusende nederlag til et respektabelt af samme. Faktum er at kaninerne viste slutspilsform i 1. halvleg og det var nok til at blæse HIC ud af Svendborg Idrætscenter i dag. Naturligvis skal det tilføjes, at HIC absolut intet havde at spille for, udover æren og det kunne ikke bære i dag.

For Rabbits var dagens bedste kanin igen Johnell Smith med 25 points, 8 assists og 6 steals, 17 hver til Damian Ocana og Will Paul der også havde 10 rebounds, 13 til Antonio Porta, 9 til Jens Thygesen.

For HIC scorede Vedran Borovcanin 18, 16 til Skyler Bowlin, 14 til Jonas Zohore og 10 til Anton Elsner.

Svendborg Rabbits spiller på torsdag mod Falcon på Frederiksberg. Der er kampstart kl. 19.15 og en sejr der og et nederlag til Randers i Århus betyder, at kaninerne slutter på en 2. pladsen i grundserien.

Sidste dk4 kamp i grundserien

10.03.2014

På torsdag afvikles 27. og sidste runde i grundserien og dk4 har nu valgt hvilken kan de sender live.

Valget er faldet på kampen fra Aalborg Stadionhal, hvor Aalborg Vikings tager imod SISU.

Sikkert er det før kampen at Aalborg Vikings ender på 8. pladsen i grundserien uanset hvordan kampen forløber. SISU kan med en sejr snuppe 5 pladsen, men meget er afhængigt at hvordan de går i de øvrige kampe.

Sikkert er det at Bakken Bears vinder grunderien foran enten Randers Cimbria og Svendborg Rabbits, men Horsens IC er sikker på 4. pladsen. Hvem de 4 øverste hold skal op mod i kvartfinalerne afgøres først torsdag aften hvor Team FOG Næstved, SISU, og Hørsholm 79ers kæmper om pladserne 5, 6 og 7.

I bunden er det allerede klart at Falcon og Værløse BBK skal spille om nedrykning i en bedst á 5 serie.

Tilskueropførsel

10.03.2014

I forbindelse med BL-kampen Randers Cimbria - Team FOG Næstved i lørdags, oplevede ligaen en meget uheldig og helt usædvanlig episode med agggresiv opførsel blandt en lille gruppe fans.

Basketball er kendt et engageret og velopdragent publikum og ligaen tager på det skarpeste afstand fra denne opførsel.

Basketligaen er i gang med at undersøge episoden for at beslutte konsekvenserne for de implicerede, ligesom ligaens generelle retningslinjer vil blive taget op til overvejelse.”

Mere nyt foreligger når episoden er undersøgt til bunds.

Det skal lige nævens at spilleren på fotoet, Jacob Wang fra Randers Cimbria intet har haft med episoden at gøre.

Bakken Bears besejrer SISU

09.03.2014

Udgangspunktet for aftenens kamp var de to danske hold i den bedste herrerække med flest vundne danske mesterskaber – dog med Bakken Bears som dominerende de seneste 10 år.

Da Bakken Bears allerede før kampen var sikret førstepladsen i ligaen – ja så var det interessant at se, i hvilken udstrækning hjemmeholdet kunne holde fast i den gode periode nu, hvor man 100% kan koncentrere sig om den hjemlige turnering. Og ville SISU, der på de gode dage kan true alle hold, for alvor være opsatte på at gøre en forskel ?

Og ville det gøre en forskel med både Chris Christoffersen og Quincy Okolie ude af kampen ?

Fra første fløjt blev det en kamp i en ganske højt tempo – og det blev en kamp med fokus på at score (for begge hold) – og absolut mindre opmærksomhed om forsvaret. Bakken Bears startede flot og bragte sig foran med flere smukke 3-point-scoringer – modsat var SISU noget i vanskeligheder og fik en række skridt-kendelser imod sig. Stillingen var 27-20 til hjemmeholdet allerede efter 10 minutter.

Det blev IKKE en kamp uden perioden med svigtende koncentration – og flere gange kom SISU tilbage og truede Bakken Bears. Og hver gang blev der igen skruet på gashåndtaget og føringen genetableret. Anden periode tilhørte helt afgjort Thomas Lærke (Mr. Hang time), der nærmest scorede efter behag og gjorde det onde ved gæsterne med hele 15 point i de minutter, han var på banen i perioden. Nævnes skal absolut også en flot assist af Sebastian Åris og efterfølgende dunk af Kenny Barker.

En flot besøgt Vejlby Risskov Hal (det smukke forårsvej taget i betragtning) – ja så havde coach Ville Tuominen i dagens anledning medtaget sin helt egen fanclub fra de 1000 søers land – og de bidrog afgjort til den gode stemning – og var flittige gæster i ”kiosken”.

Anden periode sluttede med en føring til Bakken Bears på 55-48. Kampen syntes sådan set afgjort – og dog.

Anden halvleg startede med flotte 3-point-scoringer af både Mickey Dennis og Brandon Penn – og efter svigt og nogle afbrændere af hjemmeholdet kom SISU igen tæt på – pludselig var stillingen 62-59. Men så var det også slut, og hjemmeholdet så sig senere ikke tilbage.

De følgende minutter blev domineret at en stærkt spillende Kenny Barker. Også Andreas Jakobsen ville kvittere for hans status , som den spiller i ligaen (all time) med flest assists – og han spillede frækt Thomas Lærke fri til et dunk fra hans side.  Hos Sisu spillede erfarne Mickey Dennis klogt og satte flere scoringer – og også Mikael Vincents var konstant en trussel. Men ikke desto mindre sluttede perioden med en føring på 84-70 efter nogle sidste minutter med frustration på banen hos flere spillere (på begge hold).

Fjerde periode blev hos hjemmeholdet domineret af Brandon Penn med flotte 3-point-scoringer – en coast-to-coast af Nicolai Iversen – og en fortsat klogt spillende Mickey Dennis hos SISU. Som nævnt i starten af referatet blev det en kamp med fokus på scoringerne, hvilket et slutresultat på hele 105-92 bestemt også er vidne om. Man fristes nærmest til at slå fast, at det på dagen var Thomas Lærke, der satte scoringen til stillingen 100-81.

Hos gæsterne var de mest dominerende Mickey Dennis med 27 point, Mikael Vincents med 18 og Chris Matagrano med 16 – SISU havde ikke mindre end 40 reebounds – men kun 5 stk 3-point-scoringer.

Hos Bakken Bears var det Thomas Lærke med 31 point, Brandon Penn med 20 point (6 for 8 på 3-point-scoringer) og Kenny Barker med 17 point – BB havde 30 reebounds – men ikke mindre end 14 stk 3-point-scoringer.

Næste hjemmekamp er allerede på torsdag den 13. marts, hvor Bakken Bears møder Randers med start kl. 19.15 – SISU spiller torsdag deres sidste kamp i Aalborg.

Falcon/BMS slår Værløse BBK for 3. gang i grundserien

09.03.2014

Kampen mellem BFX og Værløse i går skulle vise sig at blive en kamp der gik op og ned, der var spændende helt til slutfløjtet.

Det var en kamp begge hold ville vinde for at gå ind i nedrykningsspillet med det psykologiske overtag. Derfor kunne man forvente en kamp der var fyldt med nerver, på trods af at den ingen effekt ville have på den endelige stilling i årets tabel.

BFX vælger at starte med en meget utraditionel starting line-up uden de sædvanlige startere foruden de to amerikanere, Robert Thurmann og Taylor Darby. Det var nemt at se da kampen blev fløjtet i gang, da BFX's spil var præget af turnovers og uskarpt forsvar.

Til gengæld var Værløse skarpe i deres spil fra start og udnyttede de mange turnovers fra BFX med hurtigt spil og frie 3'ere. Det uskarpe spil fortsætter perioden ud da de normale startere kommer på banen, og BFX må se sig bagud 11-32 efter 1. periode.

I 2. og 3. periode stod der BFX på. Her begyndte de at få styr på deres spil og fik bolden til de bærende spillere så de kunne tage beslutningerne. Især Alexander Bak skal fremhæves da han virkelig blev varm bag 3'eren i 3. periode, hvilket åbnede spillet op for ham så han kunne komme til kurven og lægge den i, eller spille en medspiller fri til det åbne skud. BFX havde for alvor momentum, og hvis det ikke var for nogle gode aktioner af David Knudsen og Victor Hjorth fra Værløse, kunne BFX have lukket kampen.

I 4. periode er det en meget lige kamp og de to hold følges ad skud for skud. En 3'er af Jonas Bro bliver straks besvaret af en 3'er af Værløses Axel Karason, og sådan forløber kampen sig til dommerens sidste fløjt, hvor BFX til sidst trækker fra med store skud af Jonas Bro som Værløse ikke kunne komme tilbage fra.

Kampen slutter 95-90 (11-32, 31-22, 35-16, 18-20) til BFX, og de kan nu se frem til den sidste kamp i den regulære sæson mod Svendborg Rabbits på torsdag klokken 19:15 inden de skal møde Værløse BBK i bedst af 5 kampe i nedrykningsspillet. Værløse BBK møder Hørsholm 79'ers på torsdag samme tid.

Kampens topscorer blev for Falcaon, Alexander Bak med 22 point mens Jordan Clarke scorede 27 for Værløse BBK.

79ers tog en vigtig vikingeskalp

09.03.2014

I en spændende og til tider meget intens affære i Fire Arena lykkedes det Hørsholm 79ers at besejre Aalborg Vikings med 87-78 efter periodecifrene 23-26, 20-23, 24-20, 20-9.

Værterne fra Hørsholm kom helt forrygende fra start, og kunne efter seks minutters spil se scoretavlen vise 19-12. Samtidig havde 79ers held med at holde Basketliga-topscorer, Joey Haywood, ude af spillet via intens mandsopdækning udført af både Kristoffer Arvedsen og Andreas Hjorth. Vikingerne sluttede dog perioden bedst og Haywood viste sin klasse, da han i slutsekunderne sænkede en treer til en Aalborgføring på 23-26.

Anført af store og tunge Joe Burton var Aalborg særdeles aggressive på angrebsreboundene i anden periode. Vikingerne udbyggede føringen, selvom hjemmeholdets Frederik H. N. fik publikum op ad stolene med sin Magic-inspireret ”no look aflevering” til Atila Kovac halvvejs i perioden.

Gæsterne gik til pause foran med 43-49, og det var en noget frustreret Hørsholmcoach, Nemanja Jovanovic, der tog sine tropper med i omklædningsrummet.

Efter pausen kom Hørsholm ud med en helt anden energi. Det gav pote, og efter tre minutter gjorde Zarko Jukic det til 54-53. Gæsternes Mads Rasmussen havde ikke planer om at lade værterne stikke af, så han sænkede to treere samtidig med, at Joe Burton sugede point og rebounds til sig. 79ers vandt perioden med 24-20, og de to hold tog således fat på fjerde quarter ved stillingen 67-69 til gæsterne.

En treer af Zarko Jukic til stillingen 72-70 kickstartede en forrygende periode af den dygtige Hørsholmer, der også gjorde det til 76-72 med fire minutter igen. Vikingerne bed fra sig og kom på 78-78, hvorefter Hørsholms Daniel Mortensen, der indtil dette tidspunkt havde kæmpet med at ramme på sine skud, sænkede en meget afgørende trepointsscoring. Det skete med blot et halvandet minut igen og bragte 79ers foran med 81-78. Aalborg forsøgte forgæves at komme tilbage, men Brenton Butler var iskold fra straffelinjen, og Zarko Jukic cementerede 79ers-sejren, da han i slutsekunderne sprang hen over Aalborgs Benjamin Sørensen og dunkede bolden i kurven til en sejr på 87-78.

For 79ers betyder sejren, at de stadig kan nå en femteplads i den samlede stilling inden slutspillet går i gang. For Vikings er nederlaget ensbetydende med, at de ender som nummer otte i grundspillet og dermed møder Bakken Bears i kvartfinalen.

Fire starter hos gæsterne blev Joe Burton, der leverede 27 point og 13 rebounds. For 79ers faldt valget på Atila Kovac som bidrog med 20 point og 9 rebounds.

For 79ers scorede Brenton Butler 29, Atila Kovac 20, Zarko Jukic 18, Frederik Hougaard Nielsen 7, Demetrius Philips 6, Daniel Mortensen 5, Kristoffer Arvedsen 2 point.

For Vikings scorede Joe Burton 27, Joey Haywood 15, Mads Rasmussen 14, Hillary Haley 11, Niels Koch Andreasen 9, Benjamin Sørensen 2 point.

Gode takter kort før slutspillet af Cimbria

08.03.2014

Randers Cimbria vandt lørdag eftermiddag en flot sejr over gæsterne fra Team FOG Næstved.

Det var et Cimbria hold uden profilerne Charlie Burgess og Chris Nielsen der blev holdt ude af kampen efter længere tids skader. Fokus for Cimbria er at have begge to klar til slutspillet.

Dette gav nye muligheder i rotationerne af spillere og Reno Silars, Mike Nielsen og Casper Stage var inde i starten af kampen, sammen med Troy Gottselig og Bonell Colas.

Specielt Mike Nielsen skulle vise sig som en rigtig god erstatning på guard pladsen mens Reno Silars spillede sikkert og stabilt som pointguard.

Første periode var noget usikker og det var ikke ind til Adrian Casas kom ind, at Cimbria fik flyttet bolden hurtigere rundt i angrebet. Således var stillingen 10-9 midt i perioden hvoraf Bonell Colas havde scoret 9 af pointene for hjemmeholdet. Cimbria fik med en vigtig timeout, talt forsvars aftalerne igennem og det lagde større pres på gæsterne fra Næstved. Specielt Mike Nielsen og Casper Stage viste højt niveau og Stage bragte således Cimbria på 49-42 inden halvlegspausen.

Efter pausen fortsatte Cimbria det flotte spil. Næstved havde svært ved at få skudt og i det hele taget gjorde Cimbria gjorde det godt i forsvaret. Igen viste Mike Nielsen flot spil i angrebet, samtidig med at Jakob Wang spillede flot forsvarsspil med høj intensitet.

Troy Gottselig og Bonell Colas leverede igen en flot indsats for Cimbria og Randers kunne holde et 10 points forspring gennem næsten hele kampen.

Dermed kunne Randers Cimbria trække sig ud af kampen med en 85-74 sejr. En sejr der i den grad var en holdindsats. Randers er fortsat nummer 2 i Basketligaen.

Desværre fik kampen en trist afslutning da der med under to minutter igen opstod tumult i tilskuere området ved de medrejsende Næstved fans. Ikke en god reklame for en kamp der ellers var høj på tempo og viste en god fight mellem to godt spillende hold i Basketligaen.

For midt mellem faste tilskuere og børnefamilier opstod der pludselig slåskamp og 1. dommer Rune Larsen måtte stoppe kampen mens der blev skabt ro i hallen. Efter kampen måtte politiet eskortere fangrupperingen fra Næstved ud af hallen. På ingen måder en positiv oplevelse.

For Randers Cimbria havde Bonell Colas 28, Mike Nielsen 16, Adrian Casas 15, Troy Gottselig 10, Casper Stage 7, Jakob Wang 4, Patrick Nielsen 4, Reno Silars 1 points.

For Næstved havde Alex Murphy 15 points.