Nyheder

Spændende første kamp i nedrykningsspillet

19.03.2014

Nedrykninggspillet startede tirsdag aften hvor Falcon, BFX tog imod Værløse BBK.

Dagens kamp skulle vise sig at være en spændende kamp med skiftende føringer kampen igennem, hvilket er at kunne forvente fra resten af serien. BFX starter kampen uden to normale startere i Robert Thurmann og Iffe Lundberg, der begge er ude med skulderskader, som de pådrog sig i kampen mod Svendborg. De blev erstattet af Andreas Meilby og Christian Thomsen. Dette gør bredden for BFX mindre end den plejer, især på de to store positioner, power forward og center. Værløse stiller også uden deres ene amerikaner, Troy Brewer.

1. periode starter som sidste gang de to hold mødtes, med Værløse der starter bedst. Værløse kommer ud i fast-break og udnytter dårlig kommunikation i BFX's transition-forsvar. Efter en time-out for udeholdet indhenter BFX Værløses forspring. Dog slutter Værløse 1. periode bedst, og kan gå til pause med en føring på 20-24.

2. periode satte BFX sig på, med energisk spil og solidt forsvar. Niki Tamjidi gør et rigtig godt indhop og scorer to 3'ere i starten af perioden. Værløse får ikke rigtig gang i sit angrebsspil og deres guards kommer ikke til så mange gode looks. Perioden ender 19-13 til BFX og de kan samtidig gå til halvleg med en føring på 39-37.

3. periode var meget svingende og der var ikke nogle af holdene der kunne sætte et afgørende aftryk på kampen. BFX får skabt et hul på 7 point midtvejs i perioden men Værløse svarer hurtigt igen og perioden ender 51-50 til hjemmeholdet. Værløse vinder dog perioden 12-13.

Med en føring på et point, så det ud til at blive en spændende 4. periode. Begge hold fulgtes ad langt hen ad perioden og da den står 54-54 rammer Christian Thomsen en treer som straks bliver besvaret af en treer af Peter Møller. BFX trækker dog efterfølgende fra med store spil af Niki Tamjidi, der havde en god kamp med 16 point, og skyder kampen hjem i de sidste to minutter. Perioden ender 26-20 til BFX og vinder kampen 77-70.

Kamp 2 i serien i bedst á 5 kampe bliver spillet på lørdag i Søndersøhallen kl. 15.00

Kampens topscorerer:

BFX: Taylor Darby 17, Niki Tamjidi 16 og Christian Thomsen med 16 point.

Værløse BBK: Jordan Clarke 17, Peter Møller 12 og Pape Ba med 7 point.

Endnu en tilskuer rekord i ligaen

18.03.2014

Efter at den sidste af grundspillets 135 kampe er afviklet, kan ligaen endnu engang konstatere fremskridt på tilskuerrækkerne.

I denne sæson steg tilskuertallet med flotte 16% til 527 tilskuere pr. kamp, og basketligaen forsætter dermed med at forfølge sit mål om at komme op og konkurrere med damehåndbold der i år har haft omkring 900 tilskuere i snit.

Her er listen over klubbernes tilskuertal og deres udvikling i forhold til sidste sæson. 

 • Bakkens Bears  887 pr. kamp -6% 
 • Team FOG Næstved 812 pr. kamp + 20%
 • Horsens IC  718 pr. kamp + 11%
 • Svendborg Rabbits 669 pr. kamp + 18% 
 • Aalborg Vikings 655 pr. kamp + 29%
 • Værløse BBK 384 pr. kamp + 14%
 • Hørsholm 79ers 337 pr. kamp + 23% 
 • Randers Cimbria 302 pr. kamp + 6%
 • SISU 255 pr. kamp + 38%
 • Falcon 230 pr. kamp -30%

Hvor det tidligere primært har været Bakken der har drevet tilskuerudviklingen er det glædeligt at der nu er fem klubber der har over 600 tilskuere i snit. Største højdespringer er Aalborg der er gået fra 200 til 650 tilskuere på tre sæsoner.

Basketligaen glæder sig til at se endnu flere tilskuere til de spændende slutspilskampe der starter på torsdag.

De unge fik chancen - og greb den!

16.03.2014

I de seneste 10 år har vi vel aldrig haft en kamp mellem de to førende danske hold i Basketligaen som den vi her søndag eftermiddag skal være vidne til.

En kamp uden kortsigtet sportslig betydning – en kamp med flere førende profiler ude med skader – og en kamp med kun to spillere (Søren Ege og Jacob Meller) på over to meter.

På alle måder ligner dette en anderledes kamp – en kamp med fokus på de unge (for begge mandskaber).

Første periode startede med tydeligt at vise Svendborgs udfordring denne søndag – nemlig hvem der skal tage ansvaret, og hvem der skal føre bolden frem – og for så vidt også hvem der skal afslutte.

Scoringerne lod vente på sig med det resultat,  at det efter 10 minutter stod beskedne 13-16 med erfarne Søren Ege som hjemmeholdets bedste.

Men så skete der noget. I anden periode stemplede flere af de unge spillere ind for hjemmeholdet – Aladin Barakeh, Jakob Ravn og ikke mindst Jakob Meller – godt hjulpet af Chr. Lindberg med et virkelig flot dunk på en smuk aflevering fra Andreas Jakobsen (hvem ellers). Og efter stillingen 24-24 viste Bakken Bears resten af kampen langt større bredde på bænken med flere kvaliteter i det offensive. Ved pause var stillingen pludselig forvandlet til 45-32.

Svendborgs vanskeligheder med en manglende go-to-player blev mere og mere tydelig – og de få minutter, hvor Kenny Parker var på banen lignede han en, der stort set kunne gøre, som det passede ham. Efter pausen blev der forsøgt fra distancen med stor succes fra flere spillere – Thomas Lærke, Sebastian Aaris, Aladin, Andreas, Lindberg, Meller …og ved stillingen 60-39 havde alle Bakkens spillere scoret. I denne periode var der ganske enkelt klasseforskel på de to hold.

Det ændrede sig ikke meget de første fem minutter af fjerde periode. Og de unge, der på dagen fik chancen og tilliden fra coach Ville Tuominen, viste sig absolut klar til opgaven og ansvaret. Ikke mindst Jakob Meller stemplede ind i truppen med en flot præstation – hans absolut bedste som Bakken Bears-spiller.

De sidste fem minutter var det tydeligt, at de unge lidt glemte forsvaret i deres iver efter at vise kvaliteter i angrebet. Og det var klart for de fleste, at coach Ville ikke var helt tilfreds. Det skal dog nævnes, at Aladin med sin scoring til 100 bragte forventningerne hos medspillerne op i omklædningsrummet efter kampen.

Bakken Bears slutter sidste kamp i grundserien af med en sikker sejr på 106-78 (13-16, 32-16, 37-25, 24-21).

For gæsterne var de mest scorende nye navne  - Jonas Schaarup med 13, Adam Haddad med 12 og Niels Degn-Andersen med 10.

Hos Bakken Bears skal vi måske snart til at vænne os til en topscorerliste med følgende navne  – nemlig Jakob Meller med 23 (+ 11 reebounds), Søren Ege med 19, Chr. Lindberg med 16 og Aladin Barakeh med 14.

Bakken Bears havde ikke mindre end 52 reebounds og Svendborg som forudset noget mindre – nemlig 24.

Nu starter så slutspillet, hvor det ligger fast, at Bakken Bears skal ud i en serie (bedst af fem) mod Aalborg. Første kamp er allerede på torsdag den 20. marts kl. 19.15 i Vejlby Risskov Hallen

Brandon Penn i karantæne

14.03.2014

Bakken Bears må udvære Brandon Penn i søndagens opgør mod Svendborg Rabbits.

Brandon Penn bliv diskvalificeret i torsdagens opgør mod Randers Cimbria efter at skubbet en modstander.

Denne hændelse er nu blevet takseret til 1 spilledags karantæne som skal afsones når Bakken Bears afslutter grundserien i den betydningsløse kamp mod Kaninerne på Sydfyn. 

Du kan se kendelse ved at klikke her. 

Kvartfinalerne er klar

13.03.2014

Søndag spilles grundseriens sidste kamp (mellem Bears og Rabbits) men allerede nu er kvartfinale holdene klar.

Dagens kampe i BL gjorde at Svendborg Rabbits snuppede 2. pladsen for næsen af Randers Cimbria og skal op mod 79ers i kvartfinalen.

Kvartfinaleserien der spilles bedst á 5 kampe og der lægges ud torsdag den 20. marts kl. 19:15. Herefter går det slag i slag hver mandag og torsdag inden de danske mestre er kåret.

dk4 sender 1. gang fra kvartfinalerne den 24. marts og sender herefter hver mandag og torsdag i resten af slutspillet.

Kvarfinalerne spilles således:

 

 • Bakken Bears - Aalborg Vikings
 • Svendborg Rabbits - Hørsholm 79ers
 • Randes Cimbria - SISU
 • Horsens IC - Team FOG Næstved

Det komplette kampprogram kan ses her på siden i løbet af fredagen.

Falcon taber hjemme til Rabbits

14.03.2014

Der var lagt op til en spændende affære da Svendborg Rabbits gæstede Bülowsvej Hallen torsdag aften i den sidste kamp i den regulære sæson.

Begge hold havde brug for at holde momentum mod to vidt forskellige udfordringer her mod sæsonens slutfase. BFX skal kæmpe om at holde sig oppe i ligaen mod Værløse, mens kaninerne fra Svendborg må regnes som et af de hold der skal kæmpe om DM.

Begge hold mødte op til kampen med en vunden kamp i bagagen mod forholdsvis Værløse for BFX's side, mens Svendborg vandt over Horsens IC.

Kampen startede i et højt tempo, og BFX var de første der tog teten. De opbygger hurtigt et forspring på 9 point bl. a. på flotte fast-break scoringer af Iffe Lundberg, der skulle vise sig at spille en stor kamp med hele 26 point i kampen. Sådan fortsatte det for BFX i resten af perioden, hvor man kunne fornemme at det var en del af deres gameplan at komme ud i fast-breaks. Svendborg kommer aldrig rigtigt ind i kampen i 1. periode, og kan gå til pause med at være bagud 27-19.

Svendborg får bedre fat i 2. periode og spillet bliver meget mere lige. BFX har ikke helt den samme succes med at komme ud og score i fast-break, hvilket må krediteres til bedre angrebsspil af Svendborg. Rob Thurmann bliver desværre skadet på et forsøg mod kurven da William Paul prøver at slå bolden ud af hænderne på ham. 2. periode ender 21-23 og BFX kan gå til halvleg med en føring på 48-42.

3. periode skulle gå hen og blive afgørende for kampens endelige udfald. Fra starten af perioden lagde Svendborg et større pres på i forsvaret og det ryster BFX. Svendborg spiller mere aggresivt og det giver pote i begge ender. Især Svendborgs argentinske spiller, Antonio Pernigotti, begynder at steppe up og får gang i 3'erne. Svendborg vinder 3. periode 16-30.

I fjerde periode begynder BFX at kæmpe sig tilbage i kampen med aggresivt spil, men Antonio Pernigotti bliver ved med at putte point på tavlen uden nogle fra BFX kunne svare igen. Til sidst får BFX dog kæmpet sig op på slutresultatet 90-102, og Svendborg trækker sig sejrrigt ud af et underholdende opgør med højt tempo og flotte en-mandspræstationer.

Kampens topscorer:

BFX: Taylor Darby 29, Iffe Lundberg 26, Andreas Meilby 11.

Svendborg Rabbits: Antonio Pernigotti 34, Johnell Smith 20, Damian Ocana 14.

Værløse BBK tabte pusten i 2 halvleg.

14.03.2014

Et - igen – skade og sygdomsramt stillede op for 241 tilskuere til aftenens sidste kamp inden - for Værløses vedkommende – nedrykningsspillet.

3 ud af de normale starting five sad ude – så det var ikke de store forhåbning det ellers  loyale hjemmepublikum havde til udfaldet af aftenens kamp.

Så næsten som sædvanligt, var det de unges aften i Søndersøhallen.

Hørsholm så ud til at have lagt taktikken fra start – at tage Værløses stærkt spillende  guard Peter Møller ud. Peter Møller blev aggressivt dækket op fra tip off. Og det så ud til at lykkes – Værløses spil startede lidt febrilsk – men holdet knækkede koden ved godt sammenspil og en meget kraftfuld David Nørby Knudsen som en kompetent substitut. Det lykkedes så godt, at Hørsholm måtte tage en timeout efter 4 minutters spil bagud 14- 6.

Men Værløses meget kraftfulde spil fortsatte perioden ud og Værløse gik til første pause med en 21-13 føring.

I anden periode fortsatte Værløse det flotte spil – dog primært båret af enkeltmandspræstationer – og Hørsholm halsede tilsyneladende rådvilde efter – kun holdt inde i kampen af en meget ulige fordeling af dømte fejl og en utrolig stærk Zarko Jukic.

Specielt var Værløses Evan Thomson stærk i reboundspillet – både under egen og Hørsholms kurv. Hørsholm tog time out bagud 33-21 igen uden den store effekt – og holdene gik til pause med stillingen 48-35 til Værløse. Overraskelsen lurede i Søndersøhallen.

Men pausen gjorde Hørsholm mest godt. Spillet begyndte at hænge godt sammen og holdet viste sig klart bedre sammenspillet end Værløseholdet og stille og roligt åd Hørsholm sig ind på Værløses føring.

Den blev ædt ved første gang ved 52-51 til Hørsholm. Et par hurtige fastbreaks til Hørsholm og en del sjuskede skud fra Værløse, gjorde det nemt for Hørsholm at nå op.

Og så tog Atilla Kovac, Zarko Jukic og specielt Brenton Butler fra gæsterne fat. Efter en stillingskrig et godt stykke inde i 3 periode fik Hørsholm løst op for det hårdt kæmpende Værløse holds forsvar. Ved at spille simpelt og intelligent basketball blev Værløses forsvar gang på gang spillet tyndt – og Hørsholm vandt perioden med 30-12 og gik ind i 4. periode med en føring på 65-60 og derefter blev kampen aldrig spændende. Efter at Værløse primært havde båret kampen på enkeltmandspræstationer – virkede det som om kræfterne var brugt op. Bænken var ganske enkelt for tyndt besat denne aften.

Og i 4. periode kørte Hørsholm stille og roligt kampen hjem med en sejr på 10 points – 82-72 (21-13, 27-22, 12-30, 12-17).


Topscorere fra Værløse BBK:

Troy Brewer 19 points, Peter Møller 15 points og David Nørby Knudsen 14 points

Topscorere fra Hørsholm 79’ers

Brenton Butler 20 ponts, Atila Kovac 19 points og Zarko Jukic 18 points

Aalborg Vikings går ind til kvartfinalerne med nederlag til SISU

14.03.2014

Aalborg Vikings var lige ved at gøre torsdag aftens live TV-kamp på dk4 spændende til sidst, efter SISU så ud til at have taget en urørlig føring på 21 point efter tredje periode.

Nordjyllands basketflagskib kom ud med masser af energi til sidste periode, hvor udeholdet ellers havde opbygget en føring på 78-57. De første fire minutter af perioden scorede SISU kun to point, mens Vikings' nordamerikanske trio Burton, Haywood og Haley scorede ti.

Selv om Joe Benjamin fik brudt Vikings' stime med fem point gik der kun yderligere to minutter før hjemmepublikummet rigtigt lugtede blod, da Joey Haywood med et layup gjorde det til en 10-points kamp, 75-85.

SISU tog nu en timeout, og i næste spil var Vikings' Niels Koch Andreasen millimeter fra at stjæle bolden, men den hoppede i stedet hen til en helt fri Michael Vincents, som scorede tre point i stedet med tre minutter igen. Det blev de tre point, der afgjorde kampen. Vikings forsøgte desperat at komme igen, men det tætteste de kom på var med 14 sekunder igen, da Benjamin Garde scorede til 83-91. Kampen endte 83-92 (21-26, 20-21, 16-31, 26-14).

En af kampens store oplevelser var kun 16-årige August Haas fra SISU. Haas var anfører på det u16-landshold, der vandt B-EM for Danmark sidste sommer, og i Aalborg viste han hvorfor han bliver regnet for en af de 40 bedste spillere i sin årgang. På 18 minutter scorede Haas 9 point, men endnu mere vigtigt trak han et par fejl, og især den han trak på Vikings' Joey Haywood i kampens 7. minut var vigtig. Det var Vikings stjerne Joey Haywood's anden fejl, og de næste syv minutter sad canadieren på bænken mens SISU forvandlede 17-13 til 25-28.

Kampens topscorere var Joey Haywood med 24 point for Vikings mens Chris Matagrano havde 21 for SISU.

Vikings skal nu spille kvartfinale serie i bedst á 5 kampe mod Bakken Bears, mens SISU får fornøjelsen af Randers Cimbria i deres serie.

TFN besejrer Horsens IC

14.03.2014

Sæsonens sidste kamp i grundspillet gav sejr til Team FOG Næstved over Horsens IC, der kom til Næstvedhallen med kun æren at spille for, idet de allerede havde sikret sig 4. pladsen i tabellen.

For Team FOG Næstveds vedkommende drejede kampen sig om placeringen som 5, 6 eller 7 i grundspillet, så det var virkeligt noget på spil for hjemmeholdet.

1. periode 12 – 13: Om det satte sit præg på spil og scoringer er muligt, for det var i hvert fald ikke en periode med mange scoringer fra nogen af holdene. Men tæt og intens det var det.

2. periode 28- 30: Team Fog Næstved havde chancen for at trække fra fra starten af perioden, da Horsens ikke scorede de første 3 minutter. Men da Team Fog Næstved i samme periode kun scorede 3 point, lykkedes det ikke.

Holdene fulgtes ad til midt i perioden, hvorefter Horsens fik et lille forspring mod periodens slutning. Det lykkedes dog for Team Fog Næstved at reducere Horsens’ føring til 2 point ved pausen.

Men Team Fog Næstved gjorde det heller ikke nemt for sig selv ved at misse forsøg fra alle distancer og smide bolde væk.

3. periode 48 – 40: Team Fog Næstved startede perioden med at fortsætte med at smide bolde væk og misse forholdsvis nemme scoringsforsøg.

Alligevel lykkedes det på forunderlig vis Team Fog Næstved at komme foran, da der var spillet 3 minutter af perioden.

Midt i sidste halvdel af perioden var der igen stilstand i scoringen, som i forvejen ikke var særlig høj.

Men det lykkedes for Team Fog Næstved at trække fra – ikke mindst takket være Aljosa Ceranic og Filip Rajovic og hjemmeholdet kunne gå til periodepausen med en føring på 8 point inden de sidste 10 minutter.

Team Fog Næstved fik en god start på 4 .periode, hvor det lykkedes holdet at trække fra i de første 2 minutter. Og føringen blev udbygget gennem perioden.

De mange missere fra de første perioder var stort set væk, og scoringsforsøgene lykkedes. Selv missede afleveringer endte i kurven, da Martin Høirup scorede en 3’er. Det sker ikke i hver kamp. Og det sker heller ikke, at samme Høirup bliver kampens topscorer.

Team FOG Næstved ender med at vinde kampen med 75--56 og slutter derved på 5. pladsen i grundserien.

Og netop 5. pladsen betyder at de 2 hold mødes i kvartfinaleserien i bedst á 5 kampe, hvor Horsens IC starter på hjemmebane.

Topscorer i dagens kamp blev for Team FOG Næstved Martin Høirup med 14 point mens Keane Thoman scorede 12 point for gæsterne.

Bears vinder lokalopgøret over Cimbria

14.03.2014

Det var kampen mellem rækkens nr. 1 og nr. 2 – og det var ikke mindst for Randers Cimbria muligheden for at sikre sig 2. pladsen i grundspillet med tilhørende hjemmebanefordel i slutspillet frem mod finalen.

Det burde være en kamp med garanti for intensitet, mange følelser og fight ….og med al sandsynlighed også spænding (ja – det sidste blev det så ikke).

Efter en tidlig Randers føring stod der hurtigt Bakken på det meste – og efter bare 3 minutter var stillingen 15-5 til hjemmeholdet.

Det var tydeligt et Bakken-mandskab med en gennemtænkt gameplan mod et gæstende hold fra Randers uden forsvar og uden kommunikation spillerne imellem. Randers virkede i disse minutter nærmest handlingslammede og modløse både på banen og på bænken. Hele 28-13 efter de første 10 minutter.

Også i starten af anden periode var det Bakken Bears, der sad på kampen. Og ikke mindst var gæsternes normalt bedste spiller (Bonell Colas) lukket helt ned – og det blev da bestemt ikke bedre, da han efter et par minutter blev ramt på knæet og tydeligt ærgerlig måtte lade sig udskifte.

Kort før pause var Bakkens point fordelt mellem 10 spillere, hvorimod kun 5 spillere fra Randers var kommet på tavlen. Pausestillingen var hele 57-40 til Bakken Bears.

Gad vide hvad der blev snakket om i pausen hos gæsterne ? Og for hjemmeholdet handlede det uden tvivl om at holde fast og bevare koncentrationen. Men under alle omstændigheder kom Randers absolut langt bedre ud til de sidste 20 minutter og bragte sig i realiteten tilbage i kampen med flere scoringer af både Mike Nielsen og Charles Burgess – pludselig stod der 60-53.

Som så mange gange tidligere viste det sig dog, at Bakken Bears blot behøvede at dreje lidt på gashåndtaget for at genoprette ”balancen” – og efter 30 minutter var stillingen 81-58 til hjemmeholdet. Fra denne periode skal blandt nævnes endnu en fantastisk assist fra Andreas Jakobsen og en flot scoring af Morten Sahlertz. I det hele taget virkede det på alle måder, som om Bakken Bears var bedre og hurtige i både tanke og handling.

I fjerde periode var der så en smule dramatik – dramatik, der vel i bund og grund slet ikke var nødvendigt i en kamp, der for længst var afgjort. Brandon Penn lod sig provokere og pådrog sig en diskvalificerende fejl tidligt i perioden. Senere var det så gæsternes Troy Gottselig, der mistede besindelsen efter lidt tumult under kurven – og så kunne han gå tidligt i bad.

Det var igennem hele kampen imponerende, hvordan coach Ville Tuominen løbende kunne skifte ud blandt sine spillere, uden at holdet mistede styrke og fokus. Der var klare aftaler i både forsvar og angreb i en velgennemtænkt gameplan, som Randers ikke havde et modtræk imod.

Knap 20 minutter til Chris Nielsen og kun godt 10 minutter til Bonell Colas var naturligvis heller ikke de optimale forudsætninger for Randers i aftenens kamp.

Bakken Bears vinder med 97-84 (28-13, 29-27, 24-18, 16-26).

For begge mandskaber bliver det spændende at følge det videre forløb i slutspillet, hvor Bakken Bears møder Aalborg Vikings, og Randers Cimbria skal op imod SISU. 

For gæsterne var de mest scorende Chris Nielsen med 13, Mike Nielsen med 18 og Charles Burgess med 22.

Hos Bakken Bears var der fire spillere, der hver scorede 16 point – nemlig Thomas Lærke, Nicolai Iversen, Morten Sahlertz og Barndon Penn.

Næste hjemmekamp er allerede på søndag den 16. marts kl. 15.00, hvor Bakken Bears i en udsat kamp møder ærkerivalerne fra Svendborg Rabbits. Kampen er samtidigt den sidste i grundserien inden det går løs i play-off.