Nyheder

Sandhedens time for kaninerne

13.12.2018

Efter en ordentlig snitter i Horsens for under en uge siden var modstanden kendt for kaninerne, da de to hold mødtes for  2. gang onsdag aften foran knap 1000 i HK Midt Arena.

Det blev til endnu et stort nederlag for hjemmeholdet der må sande, at kvaliteten ikke rækker til en topplacering for når holdene hedder PRO A så er modstanden så stor at Rabbits ikke kan få spillet til at glide. Samtidig slår kaninernes største profiler ikke til når det virkelig gælder og så koster det på bundlinjen.

HIC spillede som forventet, godt og solidt, vinder overbevisende i en kamp der aldrig var spændende 64-106, efter perioderne 12-28, 25-22, 14-31 og 13-25.

Hjemmeholdet bragte sig foran men inden de kunne sige 6 minutter havde HIC lavet om på den stilling, 6-13 og var aldrig bagud igen. Rabbits kom ikke til gode afslutninger, der blev driblet alt for meget og al tempo i spillet lå hos modstanderen der klogt og hele tiden fandt den frie mand. Det blev 8-20 og 12-28 inden perioden var slut.

HIC fortsatte det gode og solide spil og gik fra 21-30 til 21-45 på tre minutter. Kampen var afgjort inden halvleg. Så lavede hjemmeholdet et run på 14-0 men alligevel var HIC bedst og sluttede 1. halvleg 37-50.

Bagud  med 13 var ingen umulighed for kaninerne men Darryl Tucker ville det anderledes. Han startede 2. halvleg op med at score 12 points og så stod der 41-71 på tavlen. Da rejste de første sig og forlod hallen.

HIC kørte solidt videre, flot holdspil og formidabelt forsvar, kaninerne havde heller ikke i dag kvalitet til at bide skeer med HIC og må sande, at det hedder en 3. 4. eller sågar en 5. plads, hvis ikke man vælger at møblere rundt, og være heldig dermed.

Inden de sidste 10 minutter var det +30 til HIC, 51-81.

13 ved pausen var ingen umulighed, efter 3. var det så minus 30! men troen og gejsten var ikke til stede hos Rabbits, dertil var overmagten for stor. HIC fortsatte og kørte en helt udramatisk sejr til østjylland, den blev bare +42.

Der er nu efter kamp på lørdag for hjemmeholdet mod et PRO B mandskab i form af Wolfpack, der ikke bare ligger sig fladt ned, en pause på godt tre uger. Samtidig en mulighed for hjemmeholdet til at kigge indad og finde ud af, hvorledes resten af sæsonen skal formes.

HIC virker som en seriøs kandidat til Bakken Bears mesterskabskurs. De møder EBAA søndag. For kaninerne venter der et stort stykke arbejde frem mod 2. halvdel af sæsonen. Dels skal selvtilliden genopbygges efter to alvorlige nederlag men holdet skal også finde sig selv forhåbentlig med tre gode US spillere.

For hjemmeholdet var bedste mand i dag endnu engang Jeremiah Ingram. Han scorede 20, nytilkomne Enouma Ebinum scorede 11.

For HIC var Darryl Tucker dagens topscorer med 28, Brandon Tabb havde 19, 17 til Vedran Borovcanin, 11 til Charles Callison.

Game of the Week: BMS Herlev Wolfpack - Randers Cimbria

12.12.2018

Der venter en travl aften for holdene i Basketligaen. 7 ud af 9 mandskaber er i aktion. Bakken Bears spiller europæisk hjemme mod ZZ Leiden fra Holland. Svendborg Rabbits jagter hurtig revanche i Kaninhulen mod Horsens IC, som også var modstanderen for mindre end en uge siden, og Team FOG Næstved tager hjemme imod bundproppen Stevnsgade.

Ugens kamp, vi har valgt, er dog opgøret mellem BMS Herlev Wolfpack og Randers Cimbria.

Det er anden gang, de to hold støder sammen i sæsonen. Det første opgør var en tæt affære, som var helt lige før fjerde periode, inden kronjyderne tog sejren med syv point til slut.

Der er løbet meget vand i åen siden da. Ved den lejlighed havde Randers’ Stanford Brown en solid double-double med 15 point og 13 rebounds, men nu har han måske trukket det korteste strå i Cimbrias amerikaner-kabale.

Der er kun plads til tre, og i øjeblikket er der fire, siden Devon Thomas’ comeback. Mod Værløse var Dee Franklin ikke med, men senest i den flotte sejr mod Bakken Bears var det Stan Brown, der måtte sidde over.

Randers Cimbria har dog ikke meldt ud, hvad der kommer til at ske på sigt, men aftenens kamp mod Wolfpack kan med stor sandsynlighed give fine indikationer.

Netop Randers-sejren over Bakken Bears, der kom som en overraskelse for mange, viser, at Wolfpack i aften kan få hænderne fulde.

Senest løb københavnerne ind i et nederlag mod oprykkerne fra EBAA, og man skal ikke mere end et par runder tilbage for at finde en kæmpe snitter mod Horsens IC.

Der er ellers masser af spændende navne i Wolfpack-truppen. Deionte Simmons har hele vejen været en profil og snitter 18,8 point og 6,9 rebounds. Også Oliver Strøh har gang i en imponerende sæson, hvor han leverer 14,3 point, 4,4 rebounds og rigtig flotte 6,4 assists pr. kamp.

Og når man taler om flotte stats, er det bestemt også værd at bemærke, at Andreas Meilby har lagt et lag eller to på sit rebound-spil. Hele 7,9 af slagsen plukker han ned. Det gør ham til holdets bedste rebounder, og suppleret med næsten 10 point betyder det også, at Cimbria er nødt til at holde et vågent øje med ham.

Kigger man den anden vej skal Wolfpack til gengæld også stå tidligt op for at matche for Randers-profilerne, som virkelig ved, hvor kurven hænger.

Devon Thomas har fået et fremragende comeback til Basketligaen, og han har puttet 23 point på tavlen i snit i sine to første opgaver, mens det også er blevet til 6,0 assists pr. kamp.

Brantley Bynum er et andet særdeles positivt bekendtskab. 20,1 point og 6,7 rebounds betyder, at han faktisk indtager førstepladsen på Basketligaens effiency-liste.

Og så kommer man selvfølgelig ikke uden om den bundrutinerede Borgmester af Randers, Chris Nielsen. Han spiller sin kamp nummer 427 i Basketligaen i aften, men på trods af at være rundet 33 år, er der stadig masser af liv i ham. 14,5 point bidrager han således med for kronjyderne.

Med en sejr til Randers vil de fortsat holde trit med Team FOG Næstved i bunden af Pro A, mens Wolfpack kan lægge sig op á point med EBAA i toppen af Pro B, hvis det bliver til københavnsk triumf.

Hvem, der trækker sig sejrrigt ud af opgøret, får vi svar på kl. 19.00.

Og der er rig mulighed for at blive Basketball-forkælet denne onsdag. Alle aftenens kampe kan nemlig ses direkte på Fanseat.

18:15 Bakken Bears - ZZ Leiden (FIBA Europe Cup)
https://www.fanseat.com/event/19789

19:00 Team FOG Næstved - Stevnsgade Copenhagen Basketball
https://www.fanseat.com/event/19746

19:00 Wolfpack Basketball - Randers Cimbria
https://www.fanseat.com/event/19747

19:00 Svendborg Rabbits - Official - Horsens IC - Basketball
https://www.fanseat.com/event/19748

Værløse trækker det længste strå i tæt kamp mod Stevnsgade Copenhagen

10.12.2018

Søndag tog Stevnsgade Copenhagen mod Værløse BBK til bundopgør i Basketligaen.

Det var 2 hold der stod godt til hinanden, så tilskuerne i Nørrebrohallen var vidne til en tæt og seværdig basketballkamp.

1. halvleg var meget lige hvor føringen skiftede hele 8 gange. Begge hold havde store problemer fra straffelinjen, med en samlet procent på 42%, og mens Stevnsgade var bedst på skud var Værløse bedst under kurven. Ingen af holdene kunne etablere en afgørende føring, og efter en relativt lavtscorende kamp, førte Værløse ved pausen med blot 36-32.

Efter pausen forsatte kampen i samme høje gear. Værløse begyndte langsomt at få overtaget og efter August Pope's scoring med godt 2 minutter tilbage af 3. periode kunne Værløse nyde kampens største føring på 8 point. Den unge Daniel Marsenic fik herefter sin debut for Stevnsgade og efter blot 6 sekunder på banen, kom han på tavlen for sin nye klub med 2 sikre straffekast. Det virkede som om at Stevnsgade fik momentum herefter og bag intenst forsvarsspil og sikre 2-point skud kunne de udligne kampen 51-51 med 9 minutter igen.

I midten af 4. periode var der stilstand bl.a pga flere minutter uden scoringer. En 3'er af Mikkel Hauge med 4 minutter igen blev afsættet til den afgørende slutspurt fra Værløse. Selvom Stevnsgade blev ved med at presse på til sidste fløjt kunne de ikke komme tilbage i kampen, og måtte se sig slået på hjemmebane 67-60.

Topscorer fra Værløse var Richard Granberry med 18 point og fra Stevnsgade var det Viktor Lorenzen der førte an med 16 points.

Nederlag i topkampen i Pro B

08.12.2018

De tophold i Pro B BMS Herlev Wolfpack & EBAA mødtes idag i Herlev hallen hvor første slag skulle kæmpes.

Efter en periode med flere skader havde Wolfpack Jonas Jessen & Jonas Giese Andersson med i truppen.

EBAA kommer virkelig godt fra start og er gode til at finde en balance inside og outside med gode procenter. Specielt EBAA`s Landsholdsspiller David Kristensen gør det godt i starten af kampen og gode spil under kurven sammen med Tobias Reinholt. For Wolfpack er Oliver Strøh god til at angribe kurven og få lagt den i. Men det kniber med forsvaret for Wolfpack hvor af man tillader hele 24 point fra EBAA og kan slutte perioden bagud med 19-24.

I anden periode fortsætter EBAA´s flotter angrebsspil, man er virkelig gode til at finde hjørnerne hvor Marius Sørensen & Frederik Filsof har rigtig højt procenter. Som hold rammer EBAA hele 11/20 3 points forsøg, og selv om Wolfpack har 22 point scorede point i kampen så taber de perioden og kan gå til halvleg bagud 41-57 efter to store spil af Austin Waddoups i de døende minutter.

Efter halvlegen hiver Wolfpack sig op ved rødder og leverer de forsvarsspil der skal til & kombineret med en fortsat fornuftig angrebsindsats vindes 3 periode med 20-14 & perioden slutter 61-71 med et mindre comeback.

De gode takter fortsætter i 4. periode og Wolfpack begynder at kunne ane et stort comeback og kommer helt op på at være bagud med 5 point. Men tættere kommer man desværre ikke, og selv om man prøver med et stort sats i de døende minutter så rider EBAA stormen af og eksekvere gennem presset til en slut scorer på 86-99.

Topscorer Wolfpack: Oliver Strøh 26 point, Austin Waddoups 20 point

Topscorer EBAA: David Kristensen 17 point, Marius Sørensen 16 point

Randers Cimbria slår ligaens førerhold Bakken Bears

08.12.2018

Lørdag togr Randers Cimbria i mod basketligaens nummer 1, de ubesejrede mestre fra Bakken Bears.

Randers vinder tipoff, og Bynum sætter en hurtig 3 fra hjørnet. Randers starter kampen med fuld fart og Bakken kan ikke følge med det høje tempo som Randers har sat fra start. Efter 4 minutter er stillingen 17-11 til Randers.

Randers holder ved de gode takter og udbygger forspringet til stillingen 30-20 med 1.30 minut igen af 1. quarter som slutter 35-25 til Randers.

I 2. Periode har Randers ikke sluppet speederen fra 1. Periode og med 4 stk. 3point scoringer fra Dee Frankling har Randers udbygget forspringet til 53-35 efter 4. minutter. Hvor Bakken tager timeout. Efter timeouten kan Randers mandskabet ikke holde det kølige overblik, og først får bænken en teknisk fejl, og i efterfølgende play får Devon Thomas også en teknisk fejl, hvorefter Randers tager timeout.

Selv om Bakken forsøger at tage tempoet ud af kampen, løkkes det ikke rigtigt for dem og perioden slutter 63-50 til Randers.

Bakken har svært ved at følge med det hurtige spil som Randers sætter for dagen, og efter 4 minutter af 3. quarter tager Bakken timeout til stillingen 75-58 til Randers.

Bakken formår at holde trit med Randers mandskabet og får reducere til stillingen 86-76 med 1.30 minut igen er stillingen, hvor Randers tager timeout. Perioden slutter 90-79.

Bakken kommer stærkt ud til 4. periode og viser hvorfor de efter 10 kampe er ubesejrede og med 6 minutter tilbage er stillingen 94-93. I kampens sidste minutter kæmper begge hold for at kunne trække sig som sejersherre, og holdene skiftes til at tage føringen i kampen. Men Randers formår at holde overblikket og vinder kampen 107-103.

Topscorer for Randers er Devon Thomas med 26 og Dee Franklin med 24 point. For Bakken Bears er det Torbin Carberry med 21 point

Horsens IC vinder over Svendborg Rabbits

07.12.2018

Kampen var 1. kamp i sæsonen mellem de 2 hold og samtidig hjemmebanedebut til HIC’s nyerhvervelse Cheik Sane.

HIC startede 1. Q som lyn og torden med hurtigt spil og mange skud, hvilket gjorde det særdeles vanskeligt for Svendborg. Da HIC samtidig scorede på 5 3-points skud, var det op af bakke for Kaninerne og perioden sluttede da også overbevisende 29-16 til HIC. Særligt Brandon Tabb fra HIC var varm og lave 3 3-points scoringer, mens Svendborg kun scorede 1 gang på 3-point skud.

I 2. Q fortsatte HIC det hurtige og træfsikre spil. Svendborg scorede dog på 2 3-point skud, mens HIC gjorde på 3. Det var Mikkel Plannthin, der som anfører med 2 udnyttede 3-point skud forsøgte at holde Svendborg inde i kampen, men det var særdeles vanskeligt for Svendborg, og HIC vandt da også 2. Q med 29-17, hvilket gjorde at HIC førte med imponerende 58-33 ved halvleg.

Man kunne godt frygte det værste for Svendborg, men frygten blev i den grad gjort til skamme i 3. Q, hvor Svendborg spillede utroligt godt, igen anført af Mikkel Plannthin, der i 3. Q scorede 3 gange på 3 point skud. Og takket være et 18-0 run, kom Svendborg utrolig tæt på.

Hvor det lignede at kampen var afgjort efter de 2 første quaters, kom Svendborg helt op og var kun bagud med 2 point, før HIC i slutningen af dette Q. fik rettet lidt op på det, men Svendborg vandt alligevel 3. Q  med 31-14.

Svendborg var kun bagud med 8 point, da 4. Q startede, og med det spil Svendborg havde præsteret i 3. Q, var de mange tilskuere ængstelige i starten af 4.Q. Men HIC fandt tilbage til spillet fra 1. halvleg, og med 5 3-pont skud, heraf 3 fra Vedran Borovcanin, trak HIC hurtigt fra igen, og vandt dette quarter med 33-14, så sejren til slut blev på 105-78.

Cheik Sane fik en meget flot hjemmebanedebut for HIC, men topscorer for holdet var dog Charles Callison med 25 points foran Vedran Borovcanin med 19 points. Topscorer for Svendborg Rabbits var anfører Mikkel Plannthin med 24 points foran Enouma Ebinum med 14 points.

Men allerede den 12. december mødes de 2 hold igen, denne gang i kaninhulen.

Game of the Weeek: Horsens IC - Svendborg Rabbits

06.12.2018

Landskampspausen er forbi, og det blev onsdag aften markeret, da Bakken Bears og Team FOG Næstved tørnede sammen i Vejlby Risskov Hallen. Kampen blev helt ekstraordinært vist direkte på Facebook. De seere, der overværede det, blev vidner til en kamp, hvor Næstved bed fra sig i første halvleg, men hvor Bakken Bears viste klassen i anden halvleg og kørte den 10. sejr ud af 10 mulige i hus på dansk jord.

Torsdag er der igen et Basketliga-topbrag på menuen. Denne gang mellem de aktuelle nummer tre og to i ligaen.

Hjemme tager Horsens IC imod Svendborg Rabbits, og det er første gang i sæsonen, de to hold krydser klinger.

Svendborg er blot noteret for et enkelt nederlag i sæsonen, mens HIC er rendt ind i tre.

Kaninernes enlige er kommet mod Bakken Bears, men de gule fra Østjylland har tabt to gange til bjørnene og en enkelt gang til Team FOG Næstved.

Opgøret er i øvrigt det første af to indbyrdes kampe mellem HIC og Svendborg på blot 6 dage, da holdene allerede førstkommende onsdag igen mødes - ved den lejlighed i Kaninhulen.

Når kampen kl. 18.45 tippes i gang i Forum Horsens bliver det samtidig en speciel oplevelse for Svendborg Rabbits-træner Lukas Varga. I både 2015 og 2016 fejrede han således danske mesterskaber i netop Horsens IC - først som spiller og derefter som assistenttræner. Torsdag aften vender han så tilbage for første gang, siden han forlod klubben i sommeren 2017.

Også Cheikh Sane får en førstegangsoplevelse. Han får således sin hjemmebanedebut i Forum Horsens. Hans første opgør var ude mod Bakken Bears, og her viste han med 9 rebounds, at han kan blive en vigtig brik i Horsens jagt på en finaleplads, som en spiller, der skal gøre en stor del af det hårde arbejde under kurven i begge ender.

I Svendborg har det været positive vinde, der har blæst ind over klubben i denne sæson. Lukas Varga har fået sat skik på sagerne, og kollektivet ser ud til at bære holdet langt. De største skalpe er kommet i to omgange mod Næstved, og kampen i Horsens torsdag repræsenterer en perfekt mulighed for at vise, at holdet fra Sydfyn mener det seriøst i denne sæson efter nogle magre år.

Jeremiah Ingram har været en markant profil hos Svendborg, men mest bemærkelsesværdigt er det faktisk, at hele 7 spillere snitter mere end 10 point per kamp indtil nu. Der er med andre ord masser af gode muligheder at vælge mellem, når bolden skal sendes af sted mod kurven.

Sebastian Åris er blandt de spillere, der har imponeret stort. Han er i gang med sin bedste sæson i Basketligaen, og senest mod Næstved var han her, der og alle vegne.

Den selvtillid, han med garanti har fået bygget op, kan han godt få brug for, når han står over for de stærke HIC-guards, hvor især Charles Callison har virket stabil. Den match-up og mange andre bliver interessante at se udfaldet af.

Vi får svaret på styrkeforholdet torsdag aften, og du kan selvfølgelig se opgøret direkte på www.fanseat.com

Bakken Bears fortsat ubesejret

06.12.2018

Onsdagens opgør  mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved startede med udeholdet som det absolut bedste hold.

Det aarhusianske hjemmehold kom forfærdeligt fra start og kom bagud med hele 0-12 i kampens indledning. Holdet formåede slet ikke at ramme sine skud, mens Næstved ingen problemer havde. Hjemmeholdet fra Bakken Bears kom efterfølgende en smule bedre med og fik sat point på tavlen.

Efter seks minutter spillet havde de danske mestre scoret ti point mod Næstveds 15 point, så stillingen nu var 10-15 i udeholdets favør. Det var dog fortsat de sjællandske gæster, der var bedst i kampen.

Udeholdet kom ganske enkelt lettest til scoringer i kampens indledning. Bakken Bears begyndte dog så småt at finde rytmen med flere angreb i træk med point til følge, og det fik Næstved til at tage en timeout. Det aarhusianske hjemmehold bevarede dog momentum efter timeouten, og holdet hentede ind på Næstveds føring ved første periodes slutning. Perioden sluttede med en føring til Næstved på 28-22 i Vejlby-Risskov Hallen.

De indledende minutter i anden periode åbnede med de samme fortegn som første periode. Kampen var fortsat meget lige. Begge mandskaber kom på tavlen, men Næstveds forspring skrumpede en lille smule. Det skrumpede dog efterfølgende så meget, at Bakken Bears bragte sig foran for første gang i kampen med 33-32 efter tre minutter af anden periode. Fornøjelsen varede dog kort for Bakken Bears og hjemmepublikummet. Udeholdet fra Næstved satte efterfølgende to treere i træk og bragte sig foran med 33-38 halvvejs inde i anden periode.

Dette fik hjemmeholdet fra Aarhus til at tage en øjeblikkelig timeout. Team FOG Næstved lignede bestemt et hold, der var kommet til Vejlby-Risskov Hallen for at vinde. Meget imponerende kamp fra gæsterne indtil videre. ”Bjørnene” kom tilbage i kampen med to minutter tilbage af anden periode, hvor de udlignede til 44-44-

Det var umuligt at forudsige, hvem der ville gå til pause med en føring. Det var dog hjemmeholdet fra Bakken Bears, der var skarpest til sidst. Aarhusianerne kunne gå til pause med en føring på 51-48.

Tredje periode var knapt fløjtet i gang, før de danske mestre havde udbygget føringen. Med et par flotte angreb havde aarhusianerne bragt sig yderligere foran med 59-48. Næstved fik dog hurtigt styr på offensiven fra første halvleg. Udeholdet kom meget bedre med og fik sat nogle vigtige scoringer for ikke at falde for langt bagud i kampen.

Med tre minutter tilbage af perioden var stillingen 73-66 i Bakken Bears’ favør. Gæsterne fra Næstved var dog bestemt ikke ude af kampen. Det var to tændte mandskaber, der nærmede sig slutningen af tredje periode.

Kampen levede i den grad, og det kunne man også mærke på de fremmødte tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen. Hver scoring blev fejret med manér, da man også fornemmede på lægterne, at Næstved sagtens kunne komme tilbage i kampen. Tredje periode sluttede 79-69 til Bakken Bears.

Fjerde og sidste periode begyndte med samme intensitet fra begge mandskaber, og de gav sig fuldt ud i samtlige dueller. Det var dog de aarhusianske værter, der kom bedst fra start.

Hjemmeholdet havde i de indledende minutter udbygget føringen til 92-76 til trods for et hårdt kæmpende Næstved-hold. Desværre for de sjællandske gæster, så kunne de ikke holde det fornødne tempo for at være med til sidst i kampen, hvor Bakken Bears tromlede videre. Hjemmeholdet virkede ikke til at lette på gassen, og det kunne man se på scoretavlen mod slutningen af kampen, hvor Bears førte med 106-84.

Dette var dog ikke ret retvisende billede af Næstveds ellers heroiske indsats onsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen mod de ubesejrede aarhusianere. Kampen sluttede med en sejr til hjemmeholdet fra Bakken Bears på 110-86 over Team FOG Næstved.

Bakken Bears Teddy Bears Toss

04.12.2018

Onsdag den 5. december klokken 18:30 afholder Bakken Bears den årligt tilbagevendende begivenhed med bamsekast (Bakken Bears Teddy Bear Toss), som sker i forbindelse med  hjemmekampen i Basketligaen mod Team FOG Næstved.

Begivenheden er til ære for den humanitære organisation Børnenes Kontor, der hjælper børn og enlige forældre, som er økonomisk udfordret.

Alle tilskuere medbringer en bamse, som bliver kastet ind på banen ved Bakken Bears’ første hjemmebanescoring. Kampen bliver efterfølgende afbrudt kortvarigt for at samle bamserne sammen til repræsentanter fra Børnenes Kontor. Bamserne vil blive givet videre til børn og familier til organisationens julehjælpsdag den 21. december.

Børnenes Kontor: ’Hos Børnenes Kontor er vi enormt glade for den støtte, som Bakken Bears har givet os gennem flere år. At koble sport og de gode rollemodeller, som spillerne er, sammen med et humanitært projekt, er rigtig givende. Bamserne fra den årlige begivenhed er en fantastisk hjælp. For nogle mennesker er en bamse måske bare et stykke legetøj, men det har kæmpe stor værdi for familier, der ikke selv har de økonomiske midler til at købe noget til sine børn. Det er en dag, som vi ser enormt meget frem til, og glæden ved at give bamserne videre til vores julehjælpsdag den 21. december er ubeskrivelig stor.’

Bakken Bears håber, at alle har lyst til at deltage og skabe opmærksomhed omkring begivenheden i den gode sags tjeneste.

Basketligaen stærkt repræsenteret på landsholdet

30.11.2018

Danmarks landstræner Erez Bittman har udtaget de 16 spillere, der arbejder hen mod en af de mest afgørende kamp for et dansk landshold i mange år.

Søndag møder Danmark Hviderusland i Arena Næstved, og en sejr kan bringe mandskabet et skridt tættere på deltagelse i den endelige EM-kvalifikation frem mod EM-slutrunden i 2021.

Og det bliver med en dansk trup, som er udgjort af masser af spillere fra Basketligaen.

Der er mere specifikt tale om:

Adama Darboe (Bakken Bears)

David Kristensen (Bakken Bears)

Darko Jukic (Bakken Bears)

Frederik Rungby (Horsens IC)

Lasse Elbæk (Horsens IC)

Philip Hertz (Team FOG Næstved)

Peter Møller (Svendborg Rabbits)

Sebastian Åris (Svendborg Rabbits)

Sylvester Berg (Bakken Bears)

Resten af truppen består af udenlandsprofessionelle danskere, men fælles for dem alle er, at de også har en fortid hos klubber i Basketligaen.

Chanan Colman, Hapoel Be’er Sheva (Seneste klub i Danmark: Randers Cimbria)

Gabriel Iffe Lundberg, Manresa (Seneste klub i Danmark: Horsens IC)

Jonas Zohore, Fiatalok (Seneste klub i Danmark: Bakken Bears)

Jonathan Gilling, Melilla (Seneste klub i Danmark: Hørsholm)

Kevin Larsen, Bilbao (Seneste klub i Danmark: Horsens IC)

Mads Bonde, Tenerife (Seneste klub i Danmark: Team FOG Næstved)

Sami Eleraky, Tenerife (Seneste klub i Danmark: Aalborg Vikings)

Den eneste spiller, der i øjeblikket er omkring landsholdet, men som ikke tidligere har haft et ophold i Basketligaen, er Shavon Shields. Dansk-amerikaneren står dog ikke til rådighed for Erez Bittman til landskampen mod Hviderusland.