Nyheder

Randers Cimbria sejrer over Rabbits i Kaninhulen

25.09.2019

Ovenpå en tumult uge for kaninerne, hvor to US spillere var sendt hjem var det en udfordring at spille for en helt fyldt HK Midt Arena onsdag aften i Svendborg, hvor Svendborg kommune havde købt kampen og dermed gratis adgang.

Kaninernes nye spillere var endnu ikke klar til kamp og således var Randers Cimbria’s lange mand Jonathan Jeanne på 218 cm heller ikke klar da han manglede sit LOC.

Begge mandskaber ville vise noget for de mange fremmødte og 1. periode var med skiftende stillinger efter Randers var mest træfsikre i de første 5 minutter. Hjemmeholdet kom i gang i den sidste halvdel af perioden og især viste Jacob Enevold høj klasse med 9 points og mange rebounds.

Svendborg vinder 1. periode med 20-17.

2. periode var også meget jævnbyrdig og der blev vist flere fine dunks og afleveringer og især var kaninernes nye mand Sidney Umude en nydelse. Han kan virkelig komme op i andre luftlag og det meget let.

Oscar Jørgensen kom på banen for første gang og viste fornuftigt guardspil og scorede ligeledes sine først points i den hvide hjemmebaneuniform. Kaninerne kom ret hurtigt foran med 8, 30-22, inden Randers fik stabiliseret spillet og Svendborgs onde ånd fra sidste sæson Brantley Bynum viste sig igen som den store skarpretter. Han gjorde igen ondt på kaninerne.

Rasmus Bach fra gæsterne løb ind i sæsonens 1. tekniske fejl og det skulle vise sig ikke at blive den sidste i kampen.

Pausestilling 38-37 til Rabbits og 2. periode ender således 18-20 i Randers’ favør.

Efter pausen startede hjemmeholdet bedt op. Hurtigt kom kaninerne foran 50-45, godt anført af især Peter Møller. Så gik kaninerne helt i stå efter 5 minutter. Randers tog fat i forsvaret og hjemmeholdet havde rigtig mange dumme turnovers, 16 i alt i kampen er lige i overkanten.

Randers gik på et 2-20 run og så var kampen afgjort før tid. Det så ikke ud til at kaninerne havde overskud til at komme igen. Rotation af 8 er nok lige i underkanten.

Det bliver meget bedre når de sidste to US spillere støder til holdet. Brantley Bynum fortsatte sit meget flot anlagte spil og scorede hele 16 points i perioden. Han var så afgjort kampens spiller.

En batalje på sidelinjen mellem Chris Nielsen og Svendborgs headcoach Lukas Varga gav hver en teknisk og der var spænding i luften og høj intensitet.

Randers i overskud inden de sidste 10 minutter og oppe med 8, 57-65, helt fortjent da kronjyderne spillede bedst i 3. periode som endte 19-28.

Sidste periode skulle vise om Rabbits havde overskud og kunne hente Randers. Mikkel Plannthin der rent pointmæssigt ikke havde vist det helt store kom godt igen med 6 hurtige points og Rabbits nu kun bagud med 4 inden Casper Stage fra Randers viste at formen så tidligt i sæsonen ikke fejler noget. 11 points fra Stage og kampen var afgjort. Rabbits havde ikke mere at komme med og taber forventeligt første opgør i sæsonen 74-89.

Helt til slut i opgøret skulle der lige lidt mere drama til da Chris Nielsen der i forvejen var idømt en teknisk fejl, med voldsom kraft kylede bolden ud blandt tilskuerne fra 20 meters afstand. Det udløste ingen straf men dommerne så hvad der skete og mon ikke der kommer et efterspil.

Uanset hvad en fortjent sejr til Randers Cimbria der lige nu er længere fremme end Svendborg Rabbits.

Kampens bedste spillere Brantley Bynum med 28 points og 12 rebounds og så trak han også 9 fejl, Rasmus Bach scorede 18 og hentede 10 rebounds, Casper Stage havde 13 points.

For hjemmeholdet scorede Jacob Enevold 17 og hentede 11 rebounds og blev vist ud med 5 fejl, Sydney Umude scorede også 17 og havde 10 rebounds, Mikkel Plannthin havde 12 points og Sebastian Åris 11. Det lykkedes også for Zack Charles at forlade banen med 5 fejl på 7 minutter og 2 points på kontoen.

Rabbits næste kamp er lørdag den 5. oktober hvor holdet i Ballerup Superarena møder BMS Herlew Wolfpack kl. 20:00.

Bakken Bears åbner BL 2019/20 med sejr over Copenhagen Basketball

22.09.2019

Bjørnene vandt 104-75 over holdet, der i sidste sæson stillede op som Stevnsgade, og bjørnene fik dermed revancheret fredagens europæiske nederlag.

Kampen blev spillet i en rigtig fin ramme i Hadstenhallen, hvor lokale Hawks havde sammensat et glimrende arrangement.

Copenhagen åbnede ellers kampen med rigtig god attitude og energi. Københavnerne fulgte godt med og førte faktisk – anført af en velspillende Filip Rajovic – med 23-20 efter de første ti minutter. Bjørnene kæmpede godt, men fik slet ikke gang i det flydende angrebsspil.

I anden periode var Copenhagens amerikaner Pat Burke altdominerende. Burke scorede ni point i perioden, og han bragte dermed sin total op på 15 point – kun overgået af Rajovic, der scorede 16. For Bears satte Ryan Evans 11 point på tavlen i perioden, og han var dermed med til at sikre, at Bears førte 49-43 ved pausen.

I tredje periode fik Bears sat meget mere tryk på forsvaret. Copenhagen blev holdt på 17 point, og duoen Rajovic/Burke ikke nåede mere end i alt syv point i perioden. Bears var stadig udfordret i angrebsenden, men fik fine dunks fra Tylor Ongwae og Ryan Evans.

I fjerde periode kunne man godt få det indtryk at kræfterne var ved at slippe op for udeholdet. Der farlige duo satte blot et point på tavlen, mens Igor Bakic steppede op med otte point i perioden. For Bears udnyttede David Efianayi , Darko Jukic og Tylor Ongwae det høje tempo til mange scoringer og flotte dunk. Bears vandt fjerde periode 35-15, så den på papiret sikre sejr blev først grundlagt her.

Mest scorende for udeholdet blev Burke (20 p), Rajovic (19) og Bakic (18 point. For Bears scorede David Efianayi og Ryan Evans hver 18 point, mens Tylor Ongwae scorede 16.

Bears spiller næste gang onsdag den 2. oktober, når sidste sæsons guldvindere møder bronzevinderne fra fra Team FOG Næstved på udebane, mens Copenhagen Basketball to dage senere møder Værløse Blue Hawks i Nørebrohallen.

Dommerne i BL 2019/20 er udtaget

16.09.2019

Efter diverse clinic og tests har Dommerudvalget (DU) under DBBF og BL udtaget de 19 dommere som skal dømme i BL 2019/20.

Der er 14 gengangere med fra sidste sæson og disse er blevet suppleret med 5 nye ansigter, Mats Weileby, Skirmantas Letukas, Jesper Melchorsen, Pembe Bahadir og Thomas Bonello som alle i 2018/19 sæsonen dømte i Dameligaen.

3 af de 19 dommere Bo Bundgaard, Edon Morina og Thomas Bonello er ikke endeligt godkendt endnu, idet de alle mangler at klare kravene for løbe- og regeltesten. Dette forventes dog gjort snarest således at alle 19 dommere, der samlet har dømt mere end 2500 kampe i BL, er klar til kamp når BL skydes igang søndag den 22. september.

De kan se listen over alle dommerne i årets BL ved at klikke her.

Foto er leveret af vildmedfoto.dk.

Stor spiller til BK Amager

15.08.2019

BK Amager som indleder BL sæsonen 2019/20 mod BMS Herlev Wolfpack den 28. september 2019 kl. 14:30 har løftet sløret for sin første spiller i af mange i deres spillertrup.

BKA har nemlig skrevet kontrakt med 28-årige Louis Timms fra Australien. Louis har tidligere spillet i den bedste australske række, men har senest spillet for Kalamunda Eastern Suns i rækken lige under. Her snittede Timms 20,7 point pr. kamp og tog 9,7 rebounds.

Headcoach Almir Zeco siger om sin nye spiller: "BKA kiggede efter en spiller som kunne hjælpe os med størrelse og erfaring. Louis er lige den type som vi behøver, da han kan spille både forward og center.

Han er en solid skytte og meget bevægelig. Og han er en spiller som kan løbe gulvet og ikke bange for at gå rigtigt i forsvaret og forsvare vores kurv".

Louis ankommer til BK Amager i løbet af august måned.

BK Amagers folk på bænken er på plads

15.08.2019

BK Amager som er det nye hold i BL 2019/20 og som er 1 af de 5 hold i PRO B har ny hele sit team omkring holdet på plads.

Almir Zeco fortsætter som headcoach på 3. år så det er dn rutineret coach BK Amager har på sidelinjen i sin comeback sæson. Almir har tidligere coachet i BL idet han både har været i SISU og Wolfpack.

Assisterende spillende coach bliver Rob Aiken Fields som har været en af profilerne for BKA i de sidste 4 sæsoner udover også at have trænet en del ungdomshold i klubben. Rob har tidligere spillet for Hørsholm 79ers hvor det blev til 65 kampe.

Niclas Piechnik og Nicolas Barfod vil begge fungere som assisterende coaches. Begge har været i BKA igennem mange år og tidligere været en del af 1. holdet inden skader og civilt arbejde satte en stopper for spillerkarrieren.

Holdleder er Jørn Stokholm Nielsen, som senest var assisterende coach for holdet i sidste sæson. Udover at være en af de bærende kræfter for 2. holdet i 2. division i sidste sæson har Jørn også gennem en menneskealder cocahet ungdomshold i klubben.

Til at varetage de fysiske interesser for holdet er ansat Mark Buch og Mads Hjort Sørensen vil være tilknyttet som fysioterapeuter. Både Mark og Mads har deres daglig gang i FYSIQ.

Turneringsplanen 2019/20 klar

15.08.2019

Den 22. september skydes sæsonen i Basketligaen 2019/20 i gang når Bakken Bears på fremmet gulv i Hadstenhallen får besøg af Copenhagen Basketball.

Dette har BL netop offenliggjort sammen med resten af kampprogrammet for hele grundserien som du finder ved at klikke her.

I 1. spillerunde spilles der derligere følgende kampe:

  • Svendborg Rabbits - Randers Cimbria
  • Værløse Blue Hawks - Horsens IC
  • EBAA - Team FOG Næstved
  • BK Amager - BMS Herlev Wolfpack

BL 2019/20 bstår af 10 hold der er delt op i 2 puljer PRO A og PRO B med 5 hold i hver.

Holdene i PRO A spiller 4 x mod hinanden og 2 x mod holdene i PRO B. De 5 hold i PRO B spiller 3 x mod hinanden og 2 x mod holdene fra PRO A.

Efter sidste kamp i grundserien er spillet i starten af marts 2020 vil de 5 hold fra PRO A og de 3 bedste hold fra PRO B kvalificere sig til slutspillet som begynder med kvartfinaler.

Du kan læse mere om hvordan BL spilles 2019/20 og om slutspillet ved at klikke her.

Årets spiller forlænger med Bakken Bears

12.06.2019

Årets Spiller i dansk basketball, amerikanske Ryan Evans, har forlænget sin kontrakt med Bakken Bears – og det er endda en længerevarende en af slagsen.

Den 202 cm høje forward, der fylder 29 år senere på måneden, bliver en af grundpillerne på et Bakken Bears-hold, der i september skal forsøge at kvalificere sig til Basketball Champions League.

Ryan Evans var Bakken Bears’ næstmest scorende spiller (14,6 point pr. kamp i Basketligaen – 12,8 i FIBA Europe Cup) og samtidig en af holdets bedste reboundere (flest rebounds i FIBA Europe Cup – tredjeflest i Basketligaen), og amerikaneren, der kom direkte fra den bedste franske række, hvor han spillede for Hyeres-Toulon og Cholet i de seneste to sæsoner, markerede sig dermed som en af sit holds profiler.

Ryan Evans har skrevet under på en treårig aftale, hvorfor han vil være garant for kontinuitet i Bearstruppen.

Inden opholdet i Danmark har Evans spillet i USA, Israel, Ungarn og Frankrig, og trods tidligere store adresser og trods stor interesse fra klubber i stærke ligaer, er det en meget tilfreds Ryan Evans, der havde som førsteprioritet at forlænge sin aftale i Danmark:

’Bakken Bears er en speciel klub for mig, fordi det giver en unik mulighed for at jeg kan vokse som spiller og som person. Jeg sætter stor pris på de relationer jeg har skabt både på og udenfor banen, og dem ser jeg frem til at fortsætte. Muligheden for at lave en længerevarende aftale var meget attraktiv fordi jeg føler at mulighederne og potentialet i Bakken Bears er endnu større end klubben eller jeg selv er. Sammen vil vi fortsætte med at bygge og sikre opmærksomhed til dansk basketball i den dynamiske sport som jeg har elsket siden jeg var 12 år,’ siger Ryan Evans.

’Det er afgørende for udviklingen af Bakken Bears, at vi kan fastholde nogle af vores nøglespillere, og en sådan har Ryan Evans vist sig at være – i Basketligaen, hvor han af kollegerne blev kåret som den bedste spiller, og nok så væsentligt internationalt, hvor Ryan kom med rutine og fysisk formåen,’ siger sportsdirektør Michael Piloz.

Med underskriften fra Ryan Evans har Bakken Bears nu fem spillere på kontrakt – alle fra sidste sæsons trup. Udover Evans er det Michel Diouf, Adama Darboe, Thomas Lærke og Tylor Ongwae. Det står fast at Chris Christoffersen stopper sin karriere, mens David Kristensen fortsætter sin udvikling i USA hos Davidson College.

Foto er leveret af vildmedfoto.dk

10 hold i BL i den kommende sæson

05.06.2019

Knap nok er guldstøvet lagt for sæsonen 2018/19 for at forberedelserne til næste sæson 2019/20 er gået i gang.

Og glædeligt er det at kunne meddelele at BL i den kommende sæson kommer til at bestå af 10 hold efter at BK Amager har sagt ja tak til at komme tilbage til Danmark`s bedste basketrække.

BKA spilledes senest i Basketligaen i sæsonen 2010/11 hvor det blev en sidsteplads i grundserien efter 4 sejre og 23 nederlag.

Nu er holdet altså tilbage og er placeret i PRO B sammen med Værløse Blue Hawks, BMS Herlev Wolfpack, EBAA og Copenhagen Basketball.

I PRO A findes klubberne Bakken Bears, Horsens IC, Randers Cimbria, Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits.

Sæsonen starter sidst i september og du vil snarest kunne finde hele turneringsplanen for grundserien her på siden.

Oscar Jørgensen skifter til Svendborg Rabbits

30.05.2019

Svendborg Rabbits oplyser i en pressemeddelelse at 20 årige Oscar Teglgård Jørgensen tiltræder på en 3 årig aftale med kaninerne.

Cheftræner Lukas Varga kender Oscar rigtigt godt fra deres fælles tid i Horsens, hvor Lukas tidligere også har været coach for Oscar. Det har været en prioritet at tiltrække et stort dansk talent på en længerevarende aftale til den kommende sæson.

Oscar matchede alle træner teamets krav for hvad spilleren skulle besidde af egenskaber. Derfor er det selvsagt en meget tilfreds cheftræner der glæder sig til at starte arbejdet med den nye kanin. Der er ingen tvivl om at Oscar har et stort talent, specielt skuddet fra distancen hvor han i den forgangne sæson rammer på 43% er et stærkt våben. Endnu mere vigtigt er det at Oscar har en god arbejdsmoral og hele tiden ønsker at blive bedre. 

Nu gælder det om at videreudvikle på talentet så vi sammen får skabt så stærk en spiller som muligt i de kommende år.Selv udtaler Oscar:  ”Jeg glæder mig meget til den kommende sæson. Jeg tror på, at Lukas og Svendborg kan hjælpe mig til, at tage det næste skridt i min karriere, og føler at mine kvaliteter som spiller passer rigtig godt ind på holdet.

Derudover har det altid været en fornøjelse at komme til kaninhulen. Fans og hjælpere sørger altid for at stemningen i top, så jeg kan ikke vente til at komme igang!” 

Rabbits glæder sig over at byde velkommen til Oscar i HK Midt Arena og håber at alle vil være med til at tage rigtigt godt imod ham når han flytter til Sydfyn henover sommeren.

Bakken Bears vinder deres 3. DM i træk og det 17. i alt

13.05.2019

Ingen havde vel forventet, at hjemmeholdet HIC, kunne komme tilbage i serien efter at have været ned med 3-0. Og det skete da heller ikke.

Det har været nogle tumultariske dage for holdet siden kamp 3, kulminerende med trænerfyringen lørdag formiddag. Og det var da også tydeligt fra kampens start, at HIC ikke havde troen på, at det ville lykkes at besejre Bakken Bears i finaleserien.

Bakken Bears startede i vanlig stil med fantastisk godt forsvarsspil og hurtigt angrebsspil, der slet ikke tillod HIC at erhverve bare lidt tro på, at det måske kunne lykkes. I 1. periode skød Bakken Bears sikkert og flot og scorede på 5 3-points skud, mens HIC blot formåede at få 1 3-points scoring i kurven. Bakken fortsatte spillestilen resten af denne periode. Der blev skiftet meget ud, men uanset, hvem der kom ind medførte det ingen ændring i spillestilen eller effektiviteten. Derfor var det helt naturligt, at Bakken Bears kunne gå ind til 2. periode foran 26-13.

2. Periode fortsatte i samme stil, dog virkede det til, at Bakken Bears satte tempoet lidt ned, men uanset hvad, lykkedes det ikke HIC at komme ind i kampen. Bakkens spillere scorede stort set alle sammen, mens HIC skulle kæmpe om hver centimeter for at komme nærmere kurven. Der blev ikke scoret så meget udefra som i 1. periode, men alligevel lykkedes det Bakken Bears at udbygge føringen til 46-26, hvilket var stillingen ved halvleg. 1. halvleg sluttede af med en usportslig fejl til HIC og en teknisk fejl til Bakken Bears, så perioden sluttede af med 3 straffekast.

Man kunne frygte, at HIC ville gå helt ned i 3. periode – hvad de tidligere har gjort netop mod Bakken Bears – men holdet kæmpede sig tilbage i kampen blandt andet takket være Charles Callison, der hele kampen trådte i karakter hos HIC. HIC scorede lige så meget i 3. periode som i 1. halvleg, og vandt da også perioden 26-24.

Stillingen før sidste periode var 52-70, og HIC fortsatte de gode takter fra 3. periode, blandt andet med flotte 3-points scoringer fra Vedran Borovcanin, og det lykkedes da også HIC at vinde 4. og sidste periode med 24-21, så slutresultatet blev den forventede sejr til Bakken Bears på 91-76.

Holdet havde i sidste periode nok tankerne for meget på den forestående medaljeoverrækkelse, hvilket var fuldt forståeligt. Bakken Bears har virkeligt haft en forrygende sæson, hvor de på bedste vis har repræsenteret Danmark i Europa. Holdet har i løbet af sæsonen udviklet sig fantastisk og indeholder utrolig meget talent, styrke og vilje på alle pladser, så det er fuldt fortjent, at holdet hentede sit 3. Danmarksmesterskab i træk.

Tobin Carberry blev udpeget som MVP, og blev da også topscorer for Bakken Bears med 15 point foran Ryan Martin med 13 point. Hos HIC var det ikke uventet, at Vedran Borovcanin blev topscorer med 19 point foran Charles Callison med 17 point.

HIC- spillerne gav alt hvad de havde i sig, og tabte med æren i behold til et stærkere hold. Holdet trænger helt sikkert til at komme væk fra Basketball nu i en periode, så de kan få problemerne på afstand, lade op og være klar til næste sæson.