Nyheder

Ingen oprykkere til Basketligaen

02.04.2014

Den 1. april udløb fristen for de 2 hold der deltager i finaleserien i 1. Division Herrer til at meddele DBBF om man ønskede oprykning til Basketligaen eller ej.

De 2 hold, Stevnsgade BBK og Lemvig Basket har desværre begge sagt nej tak til oprykning, hvorfor Værløse BBK´s nedrykning nu suspenderes. 

I skrivende stund ser der så ud til at Basketligaen i næste sæson 2014/15 fortsætter med de samme 10 hold. 

79ers sendt ud af slutspillet

01.04.2014

I en fantastisk kulisse i Fire Arena tabte Hørsholms basketballherrer den fjerde kvartfinale med 92-106 til Svendborg.

Nederlaget betød samtidig et farvel og tak til 79ers i årets slutspil, idet Rabbits med sejren vandt kvartfinaleserien med 1-3 og således bookede en plads i semifinalen.

Sidst de to mandskaber krydsede klinger i Fire Arena blev det til en snæver sejr på 85-84 til 79ers, og den præstation havde Hørsholm planer om at gentage, da spillet blev sat i gang til fjerde kvartfinale.

Første halvleg var en underholdende og meget tilskuervenlig affære med rigtig mange scoringer. Bakket op af et rekordstort hjemmepublikum var 79ers nærmeste flyvende i de første 20 minutter. Da unge Daniel Mortensen efter blot fem minutters spil måtte udgå af kampen med en skade rykkede Hørsholmbænken endnu tættere sammen, og alle, der kom på banen, bidrog med fight, scoringer og flot spil.

To minutter inden pausen var Hørsholm således foran med 58-44, og selvom Rabbits fik reduceret til 58-48 inden pausen, lignede det et Hørsholm-mandskab på en ”mission possible.”

Gæsternes Antonio Porta og Johnell Smith, der begge havde vist flot spil i første halvleg, tog for alvor sagen i egne hænder i kampens tredje periode. Især Porta viste sublimt spil med flotte scoringer og geniale assists. Rabbits vandt perioden med hele 14-35, og 79ers måtte se deres halvlegsforspring forsvinde som dug for solen.

Da spillet blev sat i gang til fjerde periode var Svendborg foran med 72-83, og gæsterne lignede et hold, der ikke havde tænkt sig at lade Hørsholm komme tilbage i kampen. Efter godt tre minutters spil kom 79ers på 84-88, og et kort øjeblik øjnede tilskuerne muligheden for et 79ers-comeback. Det blev dog det tætteste værterne kom på kaninerne, der igen trak fra anført af Antonio Porta og Johnell Smith.

Kampen sluttede med en sikker kaninsejr på 92-106. Hørsholm er således ude af slutspillet, mens Svendborg fortsætter deres færd mod det forjættede finaleland. I semifinalen møder Rabbits Randers Cimbria.

Efter kampen tog Hørsholms træner mikrofonen og takkede publikum for opbakningen, og samtidig takkede han Brenton Butler og Zarko Jukic for deres år i Hørsholm.

For 79ers scorede, Atila Kovac 22, Frederik Hougaard Nielsen 16, Brenton Butler 15 og Zarko Jukic 14 point.

Hos Rabbits scorede Antonio Porta 41, Johnell Smith 30, Will Paul 20 og Damian Ocana 11 point.

Vikings tager afsked med Mads Olesen

01.04.2014

Basketligaklubben Aalborg Vikings tager afsked med sportschef Mads Olesen med udløb af kontrakten 31. marts.

Mads Olesen har valgt at begynde at kigge efter nye udfordringer efter tre sæsoner i Vikings, men åbner dog døren for at lave projekter for Nordjyllands basketballflagskib.

Mads Olesen kom til Aalborg Vikings i sommeren 2011 og har hjulpet med at føre klubben fra et hold i en idrætsforening frem mod en mere kommerciel profil.

Denne kommercielle profil er yderligere blevet efterstræbt i den netop afsluttede sæson, der førte Vikings til 10 sejre og endnu en kvartfinaleplads i klubbens bedste sæson nogensinde.

Organisatorisk melder Aalborg Vikings også snart ud med en ny pressemeddelelse, omkring det nye professionelle set-up, som skal være med til at styrke den daglige drift samt være med til at øge sponsorporteføljen og tilskuertallet yderligere.

Udeholdet fortsætter med at vinde

31.03.2014

Kamp 4 i kvartfinaleserien mellem Team FOG Næstved og Horsens IC endte præcist som i de 3 første opgør, at det var udeholdet der løb med sejren.

Havdee TFN vundet havde de været i semifinalen mod Bakken Bears, men Horsens IC var bedst på dagen og specielt godt spil og fight efter pausen var stærkt medvirkende til at "de gule" kunne hive sejren hjem på 75-58 (24-24, 8-6, 26-16, 17-12).

Forrygende  førsteperiode i et højt og hektisk i en fantastisk atmosfære i Næstved Hallerne.

Efter en lidt nervøs start af Team Fog Næstved, hvor holdet smed et par bolde væk, fik holdet bedre greb om kampen. Og da Horsens også leverede flot basket, blev det en meget lige og seværdig periode, som meget passende endte uafgjort 24-24.

Anden periode blev forfærdelig at se på og kunne slet ikke kunne leve op til 1. periode.

Begge hold havde svært ved at score, indtil der manglede 2 minutter af perioden, hvor Horsens førte perioden med 8 – 2. I forbindelse med, at der blev dømt 2 straffekast til Team Fog Næstved, fik Horsens en teknisk fejl med 2 yderligere straffekast til følge. Morgan Sabia scorede på alle 4, og Team Fog Næstved var pludselig med i kampen igen.

Efter en lige start på 3 .periode, hvor holdene skiftedes til at score, trak Horsens midt i perioden uimodståeligt fra til en sikker føring på 12 point ved periodens slutning.

Team Fog Næstved syntes tappet for ideer og kunne ikke nedbryde Horsens’ forsvar og kampen virkede afgjort.

Horsens var i teten fra starten af perioden, men Team Fog Næstved fik en god periode, hvor det ikke lykkedes Horsens at score. Desværre for Team Fog Næstved fik holdet ikke det store udbytte heraf, da Team Fog Næstved heller ikke var meget scorende.

Horsens kom i gang igen og kørte sejren sikkert i hus.

Nu venter en 5. og alt afgørende kamp i Horsens på fredag kl. 19:00.

Topscorer i dagens kamp var for TFN Morgan Sabia med 22 point, mens Vedran Borovcanin og Skylder Bowlin scorede hvver 15 point for Horsens IC.

Årets unge spiller kåret

31.03.2014

I forbindelse med den 4. kvartfinale i Næstvedhallen mellem Team FOG Næstved og Horsens IC blev årets unge spiller i Basketligaen kåret.

Alle spillere der har spillet mindst 7 kampe i løbet af sæsonen og er født 3. maj 1993 deltager i afstemningen, hvor der er 12 spillere fra hver af de 10 klubber der har stemt. Hver af de 12 spillere skal afgive henholdsvis 5,3 og 1 point til 3 spillere og man kan ikke stemme på spillere fra egen klub.

2 spiller lå længe side om side og da alle stemmerne var talt op var der kun ganske få stemmers forskel og Daniel Mortensen, Hørsholm 79ers måtte se, at titlen som årets unge spiller i BL i sæsonen 2013/14, blev Peter Møller var Værløse BBK.

Peter har i denne sæson spiller 28 kampe for Værløse BBK, der netop har tabt nedrykningsserien mod Falcon. Peter har snittet 15,2 points, 3,5 rebounds og 2,9 assists pr. kamp i sæsonen og har trods sin unge alder været en af nøglespillerne for Værløse BBK.

Peter er den første Værløse spiller som løber med titlen og overtager den fra Frederik Rungby, Horsens IC der løb med titlen i sidste sæson. Tidligere er også Philip Hertz og Jonathan Gilling begge fra Hørsholm 79ers og Mathias Seilund, BK Amager blevet kåret som årets unge spiller.

Top-5 i afstemningen (antal stemmer i parantes) hvor der totalt blev afgivet 1080 stemmer blev således:

 

  1. Peter Møller, Værløse BBK (276)
  2. Daniel Mortensen, Hørsholm 79ers (256)
  3. Gabriel Iffe Lundberg, Falcon (168)
  4. Sebastian Åris Petersen, Bakken Bears (95)
  5.  David Knudsen, Værløse BBK (66)

Et stort tillykke skal lyde til Peter Møller fra hele Basket-Danmark.

BFX vinder nedrykningsspillet

30.03.2014

Den tredje kamp i nedrykningsspillet mellem BFX og Værløse skulle vise sige at blive den sidste, da BFX vandt en spændende kamp, 77-76 på egen hjemmebane og derved lukkede serien med 3-0.

Første periode skulle vise sig at blive meget ulig de seneste tre gange de to hold mødte hinanden. Det var BFX der havde gejsten og de kom ud med mest energi. Denne gang fik de gang i treeren, og havde allerede scoret tre stykker ved stillingen, 11-5. De holder en lignende føring perioden igennem og vinder første periode, 26-18.

I anden periode vågner Værløse op og kommer flere gange til kurven og får lette scoringer. De kæmper sig samtidig til en masse angrebs-rebounds, hvor det er tydeligt at se at de ikke havde tænkt sig at give op, selv med ryggen mod muren. Værløse vinder perioden og kan gå til halvleg med en føring på 40-41.

Tredje periode startede katastrofalt for BFX med uinspireret spil, og dårlig energi på banen. Værløse har momentum og kommer hurtigt foran 46-40. Der skal en timeout til at få gang i hjemmeholdet, og de begynder at få bedre styr på deres spil. Perioden ender 17-20 i Værløses favør og kan starte fjerde periode med en føring på 57-61.

Fjerde periode var noget af en gyser, der skulle gå ned til det sidste skud. BFX starter perioden med at indhente Værløses forspring og derfra fulgtes de to hold hele vejen ned til sidste sekund. BFX fik et vigtigt forsvarsstop nede med et point med otte sekunder tilbage, hvor Taylor Darby sniger sig helt fri af forsvaret og kan dunke kampens to sidste point i kurven. Værløse havde mulighed for at score med fire sekunder tilbage, men brænder et frit skud i sidste sekund.

BFX forbliver med sejren i Basketligaen, mens Værløse BBK må ud af BL medmindre at der ikke er nogen af de 2 finalehold fra 1. Division (Stevsngade BBK og Lemvig Basket) der ønsker at rykke op.

De 2 hold fra 1. Division skal senest 1. april have oplyst DBBF om man ønsker oprykning eller ej.

Topscorer i dagens kamp blev for BFX Christan Thomsen og Jeffrey Taylor der begge scorede 26 point. For Værløse BBK scorede Peter Møller 27 point.


Almir Zeco forsætter i SISU

30.03.2014

Er klar til sin fjerde sæson i klubben som Head Coach for Gentofte klubben.

Almir Zeco vil også i næste sæson stå i spidsen for SISUs Basket Liga-mandskab, hvor han vil udfylde det andet år i sin nuværende 2-årige kontrakt. Gentofteklubben har efter tre sæsoner med stabilitet i resultaterne i ligaen været meget tilfreds med træneren, og håbet er, at herreholdet i den kommende sæson kan nå et endnu bedre resultat end den sjetteplads i grundspillet, som de endte på i denne omgang.

Almir Zeco er oprindeligt uddannet tandlæge fra Sarajevo i Bosnien, hvor han bl.a. spillede 1. og 2. division hos Sarajevo og Vogosca fra 1995 til 2001. Han startede som SISUs assistentræner i 2010/2011. I sine foreløbig tre sæsoner som head coach har han ført SISU til henholdsvis en femteplads, en fjerdeplads og en sjetteplads i ligaen. Han blev også udnævnt til assisterende landstræner for det danske landshold i 2013.

“Da jeg kom til SISU, besluttede vi både at opbygge et slagkraftigt hold og samtidig hjælpe nogle af de unge, talentfulde SISU-spillere frem. Vi har plads til forbedringer, og jeg håber, at vi kan vise det i fremtiden. Det vigtigste for os nu er at holde på de fleste af spillerne og prøve at udvikle og fastholde vores stilling i dansk basketball. Det er altid svært at opbygge holdet og opnå gode resultater samtidigt. Men vores unge spillere har fået meget tid på banen, og det viser, at vi har fundet en måde at gøre begge dele på. Vi har en god gruppe spillere, og de kæmper alle for SISU. Jeg synes ikke, at jeg endnu har fuldendt mit arbejde i klubben og kunne ikke forestille mig at træne et andet hold lige nu. Jeg er meget glad og stolt over at blive her i SISU”, udtaler Almir Zeco.

David Breuer, General Manager for SISUs Basket Liga-hold: ”Almir har vist, at han kan opnå gode resultater, samtidig med at truppen fastholdes og udvikles. Der er et godt sammenhold blandt spillerne, og de har spillet rigtig gode kampe mod de stærke hold i ligaen, som har langt flere ressourcer end SISU. Samtidig er de unge spillere blevet modnet. Vi er glade for at have sådan en kapacitet til rådighed i SISU Basketball og ser frem til at fortsætte samarbejdet med Almir i endnu en sæson.”

I indeværende sæson blev SISU igen i år bremset i kvartfinalerne af Randers Cimbria, som vandt serien med 3–0, men hvis holdet kan bibeholde sin stamme af efterhånden rutinerede og sammenspillede danske og udenlandske spillere – og få de langtidsskadede tilbage til september – burde holdet under Almir Zecos ledelse kunne nå endnu højere op i basket-hierarkiet.

Randes Cimbria videre til semifinalerne

28.03.2014

Et Randers Cimbria hold, der endelig var uden skader og sygdom, spillede sig torsdag aften videre til semifinalerne.

Det gjorde de med en 92-73 sejr over SISU i Arena Randers.

Randers Cimbria virkede klar fra starten og selv om SISU som altid leverede en flot indsats, så var det Cimbria der sad på kampen fra start til slut. Flere gange havde Randers gode steals som gav nemme points efter fastbreaks og i det hele taget virkede Cimbria klar på give publikum en underholdende kamp.

Efter 1. periode var stillingen 29-20 til Cimbria og SISU så ud til at kunne presse Randers efter at Cimbria kun fik scoret 3 point på fire minutter. Men igen satte Cimbria tempoet i vejret og imponerende spil af blandt andet Charlie Burgess og Mike Nielsen gav Randers en føring på 47-34 ved halvlegspausen.

3. periode viste flot og effektivt spil af Cimbria der hele tiden havde SISU på hælene. Hurtigt spil med mange afleveringer og flere mand i gang gav et godt indtryk af hvordan Randers kan spille når de har fokus hele vejen igennem.

Stillingen var således 71-54 inden sidste periode.

Sidste periode fortsatte som 3. periode. Mange spillere blev roteret af begge hold men Randers Cimbria fik mest ud af sine.

Stor ros til SISU for at blive ved med at spille for sagen og hele tiden kæmpe deres chance.

Med sejren er Randers klar til seminfinalen hvor vinderen af Svendborg Rabbits og Hørsholm 79ers venter. I den serie er Rabbits foran 2-1.

Randers Cimbria: Bonell Colas 19, Charlie Burgess 17, Mike Nielsen 13, Troy Gottselig 11, Chris Nielsen 10, Casper Stage 8, Reno Silars 5, Adrian Casas 5, Jakob Wang 2, Patrick Nielsen 2

For SISU havde Joe Benjamin 20 points, Chris Matagrano 14 og Mickey Dennis 12 points. 

2-1 til kaninerne over 79ers

28.03.2014

Kaninerne viste, at de trods et et-pointsnederlag i mandags i den 2. kvartfinale nu var helt klar og vandt i overbevisende stil over 79'ers med +21, 97-76 efter perioderne 25-16, 24-27, 24-17 og 24-16, meget enslydende cifre og udtryk for høj koncentration og fokus fra kaninerne.

Dagens bedste kanin blev igen Johnell Smith med 22 points, 9 rebounds, 8 assists og 2 steals.

Kampen startede med hjemmeholdet som toneangivende og især var Damian Ocana endnu engang klar fra start med 8 points. Det var højt tempo fra begge mandskaber og 79'ers fortsatte deres meget aggressive spil, især i forsvaret, hvor de gjorde det svært for både Antonio Porta og Johnell Smith der begge blev dækket tæt op af dels Zarko Jukic og Frederik HN. Det blev gået til makronerne og spillet med musklerne ganske som et slutspil skal være. Hørsholm kom hurtigt efter kaninerne rent scoringsmæssigt med fornuftige ting fra især Brenton Butler men også Zarko Jukic viste flotte takter. Kaninerne trak lidt fra sidst på perioden med Will Paul som skarpretter med 7 points stort set i træk, heraf en treer der blev fulgt op fra Antonio Porta med to mere af slagsen inden Rasmus Christensen med et sandt arbejdsraseri sluttede perioden for kaninerne, der var foran med 9.

Hørshom lagde sig ikke ned og det har kendetegnet mandskabet igennem hele sæsonen. Der er ingen der giver op, måske et udslag af træner Nemanja Jovanovic' måde at coache sit mandskab på. Ihvertfald spiller holdet bundsolidt og der bliver så sandelig ikke givet ved bagdøren. Der bliver spillet hårdt gennem hele kampen og det var også udslagsgivende i 2. periode, hvor 79'ers kom stærkt tilbage.
Johnell Smith og Rasmus Christensen sørgede for points til kaninerne men Brenton Butler og Zarko Jukic svarede igen rent offensivt ligesom især Frederik HN var drivkraften defensivt. Et lille run midt i perioden til drengen fra whiskeybæltet bragte kampen helt lige men det kostede sved på 79'ers konto og kaninerne tog teeten sidst i perioden med et run i den anden lejr, 11-3 og pauseføring til hjemmeholdet 49-43.

Chefcoach Jovanovic havde fået flere advarsler af dommertrioen og det måtte resultere i en eller anden form for sanktion, måske senere i kampen men også et udtryk for, at linjen hos dommerne frustrerede spillerne. 

Hjemmeholdet var klart bedst sidste gang de to hold mødte hinanden i Svendborg Idrætscenter, især i 3. periode, hvor kampen reelt blev afgjort. Med en føring på 6 ved pausen og en sejr på 7 i 3. periode, var det måske også for meget op ad bakke for 79'ers. Faktum er, at såvel Johnell Smith og Will Paul tilsammen scorede 18 af de 24 points kaninerne skrabede sammen i 3. periode, faktisk kun "afbrudt" af to trepoinsscoringer dels fra kaptajn Magaard og fra Damian Ocana. Hos 79'ers var den store pointssluger og holdets bedste i dag så afgjort Brenton Butler med 9 points i perioden og ialt 29 points inden de sidste 10 effektive minutter. Hørsholm sluttede perioden med en buzzer fra Butler, men spørgsmålet var om bolden var i kurven inden slutsignalet for den sidste pause? Dommerne lod scoringen tælle.

Straks fra sidste periodes start cementerede kaninerne sejren og det var et run på 13-3. Medvirkende og måske frustration fra cheftræner Jovanovic, udløste den ventede tekniske fejl. Måske var det et forsøg på, at ruske op i sit efterhånden trætte mandskab, der blev trukket hårde minutter på starterne, men lige lidt hjalp det. Kaninerne nu foran med 20 og det var nok et udslag af, at Frederik HN måtte en tur på bænken med et slag på munden der fik blodet til at sprøjte. Ihvertfald var den lille kaptajn ude i nogle minutter og det var for alvor her kaninerne slog sømmene i kisten hos 79'ers. Der var ikke længere tvivl om udfaldet og hele Svendborgs bænk kom på banen.
Kampen var afgjort før tid og resten var rent kosmetik og den kosmetik viste Zarko Jukic at han mestrede med flere flotte dunk af den atletiske spiller.

Sejren blev på +21 og kørt hjem i overbevisende stil af hjemmeholdet men også som i kamp nr. 1, en hårdt tilkæmpet sejr.

Intet er endnu afgjort for på mandag hvor kamp 4 venter i Fire Arena, hvor alt kan ske.

For hjemmeholdet blev udover dagens spiller pointsfordelingen således: Will Paul 22, Antonio Porta 19 6 rebounds og 4 assists samt 4 steals, 15 til Claus Magaard (5/5 på treeren), 13 til Damian Ocana.

For 79'ers scorede Brenton Butler 29 og havde 4 steals, 17 til Atila Kovac, 16 til Zarko Jukic samt 5 assists.

Team FOG Næstved vinder tæt kamp over Horsens IC

28.03.2014

I en meget intens og tæt kamp vandt Næstved til aften med 77-71 (20-12, 16-23, 18-21, 17-21) over Horsens IC og er dermed blot en sejr fra semifinalen.

I første periode var det HIC der havde momentum. Næstved havde meget svært ved at komme til fornuftige afslutninger og blev presset til svære afslutninger. For HIC fortsatte Vedran Borovcanin det gode spil og scorede 8 point i perioden. For Næstved var det De Souza som holdte dem inde i kampen, ligeledes med 8 point. Efter første periode var HIC foran med 20-12.

I anden periode begyndte intensiteten fra HIC spillerne at falde og langsomt spillede Næstved sig ind i kampen. Morgan Sabia meldte sig ind i kampen og scorede 9 point i perioden. Næstved fik momentum på deres side og ved pausen var stillingen 36-35 i HIC favør.

Denne stilling blev lavet om i første angreb af anden halvleg hvor Næstved ramte en dyb treer. Denne periode var meget lige. Næstved havde svært ved at styre Keane Thomann som spillede sin vel nok bedste periode i sæsonen, og den store amerikaner havde 12 point i perioden. For Næstved fortsætter De Souza med ar score.

Fjerde periode er lige hele vejen igennem. Næstved oppe med to point, lige, HIC oppe med to point. Kampen kunne vippe til begge sider. Med godt et minut igen er Næstved oppe med 2 point og en helt fri De Souza sænker en treer. HIC prøver at kæmpe sig tilbage med desperate skud, men kampen er afgjort.

Næstved viser god moral og stærk spil, mens HIC skal spille godt i 40 minutter hvis de skal gøre sig forhåbninger om en 5 kamp. Næstved dominerer rebound spillet på afgørende tidspunkter og det bliver udslagsgivende for holdet.

Kamp 4 er på mandag i Næstved hvor HIC har kniven for struben. Kravet er sejr hvis ikke sæsonen skal ende.

Topscorer for Horsens IC blev Keane Thomann med 17 point, mens Luciano De Souza satte 23 point for Team FOG Næstved.