Nyheder

Copenhagen Wolfpack er en realitet

09.06.2014

Elitesamarbejdet mellem Glostrup IC, BMS og Falcon har nu fået både navn og logo.

Og hvorfor så vælge ulv som signatur-dyr for samarbejdet?

Sportschef Tommy Nielsen:
Vi har brugt en del tid på at finde et logo, vi mener passer til vores samarbejde. Tidligt i forløbet kom spillerne med forslaget om Wolfpack, og efter vi havde haft mange andre navne oppe og vende, syntes vi egentlig at det var et rigtig godt bud.

Vi synes selv, at logoet er blevet ret fedt og nutidigt uden at ligne andre logoer, hvor ulve er med.

Wolfpack symboliserer jo et aggressivt, klogt dyr, der jager i flok og på den måde syntes vi at det passer godt i koblingen om at samarbejde om at blive stærke i København.

I relation til den langsigtede strategi indeholder symbolikken særligt, at ulve jager Kaniner i naturen og sammen kan nedlægge Bjørne og andre store dyr i flok – For det er der vi skal hen.

Henrik Dissing Sponsorchef
”Hovedstaden skal tilbage på basket-Danmarkskortet. Vi tror på, at det vil være særdeles godt for basket-Danmark, at Hovedstaden er med i ”fortællingen” om basketball. Vi tror på, at det vil øge de landsdækkende mediers interesse for basketball. Samtidig er vores samarbejdet baseret på en klar konklusion, som de tre klubber deler, at det kun er ved at forene kræfterne, at vi kan skabe en tilstrækkelig stærk organisation, at vi kan mobilisere de fornødne ressourcer. Det er vi nu godt i gang med.”

Copenhagen Wolfpack vil i de kommen de uger løfte sløret for flere detaljer om trænere, spillere, målsætninger, organisation og bestyrelse.

For yderligere oplysninger kontakt:
Tommy Nielsen - 2960 0038
Henrik Dissing -  4178 2030

Adrian Casas tortsætter hos Randers Cimbria

06.06.2014

Randers Cimbria har forlænget aftalen med den spanske forward Adrian Casas Filip.

Den spanske spiller, der netop har afsluttet en flot sæson for Cimbria, vender dermed tilbage til Danmark når ferien i hjemlandet er overstået.

Helt ferie bliver det dog ikke for Adrian. Han skal nemlig giftes med sin Ana. Ana som også var med ham i Randers sidste sæson, bliver altså fru Casas Filip når deres bryllup skal stå til august. Bryllupsrejsen bliver så en rejse retur til Danmark, hvor Adrian efterfølgende skal starte træningen op med resten af holdet.

Med i aftalen med Adrian er, at han skal være med til at profilere Randers Cimbrias ungdomsafdeling via skolebesøg, arbejde med ungdomsholdene i Randers Cimbrias ungdomsafdeling m.v.

Sports- og Teamkoordinator Tonny Mattern nævner Adrians personlighed som et kæmpe plus. ”Adrian er bare et godt menneske! Og at han så er en rigtig dygtig og talentfuld basketball spiller, det tæller bare op. At få ham tilbage til holdet giver os mere stabilitet, hvilket har været noget af det vi har søgt efter. Vi kender ham og han kender os. Vi får hver dag mange henvendelser fra spilleragenter der har spillere der måske på papiret minder om Adrian (eller andre af vores spillere), men der er kun en Adrian og ham er vi glade for at få tilbage. Han har et stort talent og vil vokse utroligt meget med Vladimir som træner”.

Vladimir Ruzicic, kommende cheftræner i Randers Cimbria, siger omkring Adrian; ”Med Adrian har vi endnu en spiller der kan dække flere positioner. Sidste sæson blev han spillet ind på holdet. I den ny sæson vil han udvikle sig mere. Han er en god holdspiller og vi er glade for at have ham med”.

Den 24 årige forward siger selv om sin kontraktforlængelse; ”Jeg er meget glad for at skulle tilbage til Randers i endnu en sæson. Jeg kan ikke vente med at få startet sæsonen og slutte mig til mine gamle holdkammerater og møde de nye. Det ser ud til at vi får et meget solidt hold. I sidste sæson gjorde vi et fantastisk arbejde men fik ikke afsluttet som vi fortjente. Næste sæson kan vi nå alt.”

Dermed slutter Randers Cimbria en travlt uge af og ønsker god pinse. 

Chris Nielsen fortsætter hos Randers Cimbria

05.06.2014

Randers Cimbria er glade for at kunne meddele, at Chris Nielsen fortsætter sin karriere i Randers Cimbria.

De to parter har nu indgået en aftale på den kommende sæson og dermed tager Chris fat i sin sæson nummer 11 for kronjyderne.

Chris Nielsen havde en afgørende rolle i Cimbrias flotte 2013/2014 sæson. Den 29 årige Randrusianer havde et gennemsnit på 17,6 points i 32 kampe for Randers og blev den mest scorende danske spiller i Basketligaens sæson 2013/2014 med 635 points.

Samtidig kom Chris Nielsen op på en flot andenplads, som den mest scorende spiller i det hele taget i Basketligaen, med 4274 points. Det må forventes, at Chris indtager førstepladsen i den kommende sæson. Han er den spiller der har scoret flest 3 points scoringer med 543. Han er nummer 1 på straffekast med 1095 scorede og nummer tre på listen over flest spillede kampe med 305 kampe i karriereren. Denne rekord henter han også i den kommende sæson.

Alt i alt er det en rutineret og effektiv spiller, der igen trækker i Randers Cimbria uniformen og dermed skal være med til at forsøge at overgå det resultat, der gav holdet sølvmedaljer i 2013/2014 sæsonen.

Sports- og Teamkoordinator Tonny Mattern er da også meget glad for at aftalen nu er på plads: ”Jeg har nu arbejdet sammen med Chris en del sæsoner. Han havde en fantastisk sæson for os og der er stadig så meget mere potentiale i ham som jeg ved, at vi i dansk basket kan og skal have glæde af. Chris er en unik dansk spiller, der i sidste sæson justerede og tilpassede sit spil, både fysisk og psykisk og det arbejde fortsætter med Vladimir som perfekt sparring for ham. Jeg tror Chris får sit livs sæson for Randers Cimbria!”.

Head Coach Vladimir Ruzicic er ligeledes tilfreds med aftalen med Chris Nielsen: ”Det er rigtig godt at vi har fået Chris med. Han har stadig et stort potentiale og er nok en af de bedste danske spillere i ligaen. Han kan stadig udvikle sit spil i angrebet og hans forsvarsspil gør ham til en meget vigtig spiller på holdet”.

Chris Nielsen selv siger om forlængelsen af aftalen; ”Jeg er super glad for at forlænge. Sidste år kom vi til målstregen og snublede. Næste år nakker vi de bjørnemisser! Holdet ser ud til at blive forstærket og vi starter op sammen som et hold, hvor vi sidste år kom lidt skidt ud af starthullet. Nu er vi som klub blevet 1 år bedre og det bliver spændende at se, hvem vi skal møde ved målstregen!”.

Samtidig med aftalen med Chris Nielsen kom på plads, så meddelte Jakob Wang, at han ikke vender tilbage til Randers Cimbria i den kommende sæson. Jakob Wang, der er bosiddende i Aarhus, skal skrive sin bachelor og får svært med at afsætte næsten 4 timer i transport og træning hver dag. Tonny Mattern understreger dog, at det er aftalt med Jakob, at skulle hans situation ændre sig, så er han velkommen tilbage. 

Jahmar Thorpe til Randers Cimbria

04.06.2014

Randers Cimbria har skrevet under med den stærke amerikanske forward Jahmar Thorpe.

Den 29 årige Jahmar Thorpe har, så at sige, været jorden rundt som spiller. Han har spillet for Bakken Bears, Pioneros i Mexico, Derby Ace L. på Filippinerne, Salon Vilpas og FoKoPo i Finland, Changan Group Guangdong i Kina og senest for Saint-Brieuc i den franske National M1 Liga.

Den tidligere University of Houston spiller er 198 cm. høj og vejer godt 100 kg. og er altså ikke ukendt i Danmark. I sæsonen 2010/2011 spillede han sammen med bl.a. Charlie Burgess og Chris Nielsen hos Bakken Bears og det er også den gode relation derfra, til Sports- og Teamkoordinator Tonny Mattern, der nu der bringer ham tilbage til Danmark.

Sports- og Teamkoordinator Tonny Mattern udtaler: ”Da vi sidste år skrev kontrakt med Charlie Burgess, så var det naturligt samtidig at tage kontakt til Jahmar Thorpe. De to er gode venner privat. På det tidspunkt havde Jahmar skrevet med Saint-Brieuc. Derfor lå det ligefor, når nu chancen og den fælles interesse var der, at gå efter ham til den kommende sæson. Jahmar er en meget stærk spiller, som er hurtig og kan afslutte både ude fra 3. point stregen og inde i feltet. Han er en fighter og hans personlighed vil passe rigtig godt ind i Randers Cimbria”.

Også den kommende cheftræner for Randers Cimbria, Vladimir Ruzicic, er begejstret for den nye spiller: ”Jahmar er en stærk og god sportsmand som kan dække flere positioner og vil hjælpe os med at sikre vores transition spil. Han kan skyde ude men også tage den til kurven og dunke. Han er en attraktiv spiller for alle hold. Jeg byder ham velkommen”.

Jahmar Thorpe selv siger om skifter fra Fransk basketball; “Jeg er glad for skulle tilbage til Danmark. Jeg har intet andet end gode minder fra min tid hos Bakken sammen med Chris Nielsen. Nu er jeg meget spændt og glad for, at skulle tilbage til Danmark og et andet nyt og spændende hold og for, at se hvor langt vi kan tage det med Randers næste sæson. Jeg ved at med Tonny og Vladimir så vil det være professionelt og vi vil være i en position hvor vi kan skabe store ting!”. 

Frederik Rungby skifter til SISU

03.06.2014

Frederik Rungby, som fylder 21 år på lørdag, skifter til SISU fra Horsens IC, bronzevindere i 2013/2014.

Frederik er en talentfuld forward på 2 meter og ca. 100 kg, der spillede 24 min. pr. kamp for Horsens i den forgangne sæson og havde en effektivitet på 8,2 i gennemsnit. Han blev valgt som Årets Talent i Basket Ligaen i 2012.

Joe Benjamin, der har været ét år i SISU efter sit ophold hos Team FOG Næstved, forlader SISU og tager turen over Storebæltsbroen til kronjyderne i Randers Cimbria.

SISU har indtil videre fornyede aftaler med følgende spillere til 2014/2015-sæsonen: Philip Bo Jørgensen, Mikel Esnaola, Mathias Glahn, August Haas, Mirza Misimovic, Mathias Hansen og William Bjerager, og flere spilleraftaler er på vej.

Hørsholm 79ers lancerer ambitiøs 3-års plan

03.06.2014

Klubben vil igen vinde medaljer for både damer og herrer; vil have Sjællands største hjemmepublikum og tilbyde det mest attraktive sponsorprodukt.

Dette skal opnås via en styrkelse af klubbens organisation, samt et større og mere professionelt fokus på værdi for sponsorer og tilskuere.

”Lav en ambitiøs plan, og vi vil støtte jer med flere penge”. Så klart var budskabet fra klubbens sponsorer, da man havde økonomiske problemer med at fuldføre den netop afsluttede sæson. ”Den opfordring har skabt enorm energi og motivation i klubben, som vi ikke har set i mange år”, udtaler bestyrelsesmedlem Peter Damm. ”Vores ligabudget for år 1 i vores 3-års plan kræver 1,2 mio. kr. i sponsorindtægter fra vores eksisterende samarbejdspartnere, og i løbet af de seneste to måneder har vi modtaget commitment på mere end 1 mio. kr. – med udsigt til mere. I samme tidsrum har vi fået tilsagn fra 108 frivillige, som gerne vil hjælpe med alle klubbens opgaver. Vi skal bruge 140, og der kommer fortsat flere hver dag.”

Klubbens 3-års plan medfører, at der i første omgang fokuseres på at styrke organisationen, så den kan genere tilstrækkelig økonomi, så klubben kan opnå de sportslige og økonomiske ligamål indenfor 3 år. Hjemmekampene i Fire Arena skal gøres til en totaloplevelse, hvor tilskuerne kommer igen, når de først har været der en gang, og sponsorerne skal have afkast af deres sponsorater. For at dette skal lykkes, er Hørsholm 79ers langt i processen, for at ansætte en sponsorsælger og en markedsførings- & kommunikationsmedarbejder.

Klubben har også valgt at lave en større investering i klubbens ungdomsafdeling, hvor der bl.a. igangsættes initiativer for udvikle klubbens trænere samt at tiltrække nye spillere fra skoler ifm. den nye skolereform.

Hørsholm har stolte traditioner inden for basket-sporten, hvor mange mesterskaber er vundet gennem tiderne. Den nye 3-års plan følger trop med kommunens ønske om at være sportens by -  Hørsholm Basket ønsker at være byens sport slutter Peter Dam, 79ers pressemeddelse med.

Randers Cimbria henter Joe Benjamin i SISU

03.06.2014

Randers Cimbria har skrevet kontrakt med den 31 årige Joe Benjamin. Joe Benjamin der tidligere har spillet i både Hørsholm 79ers, Team FOG Næstved og senest i SISU fra Gentofte ved København, havde i sæsonen 2013/2014 en forrygende sæson med 18,2 points for SISU og 7,2 rebounds i gennemsnit pr. kamp.

Joe Benjamin, hvis fulde navn er Joseph Donnell Benjamin, er 200 cm. høj og vejer 99 kg. Han er pt. bosiddende i København og har efterhånden spillet så mange år i Danmark, at han tæller som en dansk spiller. Dermed har Randers Cimbria stadig mulighed for at hente to ikke EU-spillere til truppen.

Sports- og Teamkoordinator hos Randers Cimbria Tonny Mattern siger om aftalen; ”Vi har talt om muligheden for at hente Joe til truppen længe. Joe er en meget stabil spiller som har leveret gang på gang for SISU. Han har spillet over 32 minutter pr. kamp og har vist et meget højt niveau både fysisk og psykisk i alle 30 kampe for SISU. Han er en rutineret spiller, som kender ligaen og han vil blive en rigtig god tilføjelse til vores planer med at styrke truppen i spillet under kurven”.

Head Coach Vladimir Ruzicic nævner Joe Benjamins fysik og kampånd som meget vigtigt. ”Joe virker til at kæmpe til det sidste. I de kampe jeg har set med ham har han hele tiden givet sig selv fuldt ud. Han giver ikke op. Han vil ikke skulle spille 32 minutter for os og det vil give ham mulighed for at yde endnu mere når han er på banen”

Joe Benjamin siger selv om skiftet fra SISU; ”Jeg er en 31 årig amerikaner fra West Virginia. Jeg har boet i Danmark i syv år og glæder mig meget til at have min ottende danske sæson i Randers Cimbria. For mig repræsentere Randers Cimbria en professional organisation med et tæt sammenhold og en familiær atmosfære! Jeg ser meget frem til at være en del af dette, ikke mindst til at spille sammen med resten af holdet! Jeg tror på at vi i Randers kan komme rigtigt langt og har en klar ambition om at komme i DM finalerne i næste sæson og vil gøre alt hvad jeg kan for at vinde hele molevitten!”

Med Joe Benjamin i truppen arbejdes der nu videre på projektet med, at styrke holdet yderligere. En der dog ikke skal være med i det projekt, er Rasmus Søby. Rasmus Søby der kom til Randers fra Aarhus til 2013/2014 fik ikke det forventede ud af sit talent og har derfor ønsket at komme ud af sin kontrakt med Randers Cimbria. Rasmus Søby vil nu fokuserer på sit studie og måske spille 1. division. Vi ønsker ham alt det bedste. 

Mickey Dennis forlader SISU

29.05.2014

Mickey Dennis, SISUs legendariske guard, der har været så mange år i dansk basket, at han efterhånden nærmest bliver betragtet som indfødt dansker, rykker næste sæson teltpælene til Stevnsgade Basket, hvor han overtager det talentfulde 1. divisionshold som træner.

Han bliver 36 år den 13. juni og har haft en lang og spændende tid i Danmark i flere klubber, siden han kom til landet for over 10 år siden. Målet har hele tiden været mesterskabet, men det nærmeste han kom var sølvmedaljerne i 2005, hvor SISU var tæt på at slå Bakken Bears i finaleserien, men endte med at tabe 2–3 i kampe.

Mickey har været en stor inspiration for SISUs mange unge spillere gennem tiden, og han har altid været den, der gik forrest i kampene. SISU takker for den store indsats og ønsker ham al held og lykke i den nye fase af karrieren.

Bears forlænger med Sahlertz

27.05.2014

Bakken Bears forlænger aftalen med en af klubbens ”unge veteraner”, Morten Sahlertz. Den 25-årige forward spiller i klubben i de kommende tre sæsoner.

Sahlertz har haft sin basketballmæssige opvækst i Lystrup og Skovbakken, og bortset fra en sæson i Horsens IC og en i norske Tromsø Storms har Sahlertz spillet alle sine seniorår i Bakken Bears, hvor han debuterede i oktober 2006 – som den ottendeyngste debutant i klubbens historie.

Sahlertz rundede i den netop afsluttede sæsons finaleserie sin kamp nr. 200 for Bakken Bears, hvilket bringer ham ind på 17.-pladsen over spillere med flest Bearskampe. Sahlertz spillede 55 kampe i 2013/14, og missede dermed blot et enkelt af sæsonens 56 opgør.

Coach Ville Tuominen er glad for forlængelsen med Morten Sahlertz: ”Morten er enhver træners drøm. Han er hårdtarbejdende, og man ved at man får en god og stabil indsats når man sætter ham på banen. Morten bliver særdeles vigtig for holdsammensætningen i den kommende sæson.”

Morten Sahlertz glæder sig til at fortsætte i Bears-trøjen: ” Jeg synes jeg har lært en masse i år, og har fået en større rolle. Så på alle punkter er det gået fremad. Jeg glæder mig meget til at skulle være med i EuroChallenge igen, hvilket også er en af grundene til at jeg har signet igen. Det bliver spændende at se om vi endnu engang kan være med på højt internationalt niveau, som vi kunne sidste sæson.”

Med aftalen med Morten Sahlertz har Bears indgået aftaler med fem etablerede spillere til den kommende sæson. Udover Sahlertz drejer det sig om Thomas Lærke, Chris Christoffersen, Nicolai Iversen og Søren Ege.

Thomas Lærke forlænger sin aftale med Bears

23.05.2014

Den danske landsholdsspiller, Thomas Lærke, har forlænget sin aftale med Bakken Bears for yderligere en sæson. Aftalen indeholder en klausul om at Lærke kan skifte til en udenlandsk klub hvis det rigtige tilbud dukker op.

For Bakken Bears har en forlængelse med 23-årige Thomas Lærke haft høj prioritet, og Lærke bliver nu den fjerde profil på kontrakt for den kommende sæson. Lærke har forlænget sin aftale, så den gælder sæsonen 2014/15, dog indeholder aftalen en mulighed for at skifte til en udenlandsk klub i løbet af sommeren.

”Egentlig er det simpelt: Jeg har forlænget aftalen fordi jeg har lyst til det! Det har været helt vildt fedt at spille EuroChallenge, og det vil jeg gerne igen”, siger hovedpersonen, der gjorde en god figur i den europæiske turnering.

Den 191 cm høje guard sluttede EuroChallenge-turneringen som topscorer for Bakken Bears, og han endte som nr. 15 på topscorerlisten i turneringen med 13,1 point pr. kamp i gennemsnit efter han i fem kampe scorede mindst 18 point.

I den hjemlige Basketliga scorede Lærke i gennemsnit 11,8 point pr. kamp. I DM-finalerne spillede Thomas fantastisk og scorede her 16,0 point pr. kamp i gennemsnit.

Head coach Ville Tuominen er meget tilfreds med at beholde sin danske spiller: ”Thomas er en af de bedste unge danske spillere, og han har stadig en masse plads til forbedring. Jeg er ekstremt glad for at kunne arbejde med ham et år mere under forudsætning af at de store ligaer ikke tager ham væk fra os endnu.”

Thomas Lærke kom til Bakken Bears i sommeren 2013 efter ophold i både USA og i flere spanske klubber.