Nyheder

Forventet sejr til Bakken Bears over Vikings

21.03.2014

Bakken Bears fik den ventede sikre sejr i den første DM-kvartfinale, da Aalborg Vikings blev sendt hjem med et nederlag.

104-75 (28-20, 52-34, 76-53) lød sejren på – Bears havde hele otte mand, der scorede mindst 10 point. 

Thomas Lærke var toneangivende i de første minutter for Bears og scorede syv point ud af bjørnenes første 13. Midt i første periode havde begge head coaches taget deres første time out – deres tænding fejlede i hvert fald ikke noget… Aalborg fulgte med til 21-18 inden Nicolai Iversen sluttede perioden med syv point, kun modsvaret af to af Lasse Kristiansen. 28-20 efter første periode.

I anden periode startede Bears bedst og treere af Barker og Lærke gav føring på 36-22. Bedst som kampen syntes på vej imod en tidlig afgørelse trådte Hillary Haley op med et par scoringer, og ligaens topscorer, Joey Haywood, der blot scorede 10 point i dagens kamp, reducerede til 30-38. Fra 40-32 gik det stærkt og ti point i træk af Bears var afgørende for en stor halvlegsføring, 52-34.

I tredje periode udvekslede de to hold stort set bare scoringer. Brandon Penn ramte et par treere, mens udeholdets bedste spiller, Joe Burton scorede ni point ud af sit holds 19. Bears vandt perioden 24-19.

I fjerde periode var det også Bears der scorede flest point (28-22), men selvom kampen var tidligt afgjort var der stadig høj intensitet og en enkelt usportslig fejl sneg sig også ind i spillet. Bears bragte sig foran 84-58 inden Vikings scorede 13 point i træk. Spænding blev der aldrig og Andreas Jakobsen kunne sætte point nr. 100 i kurven kort inden debutant, Nicolai Hvidberg, der fyldte 18 år for blot seks dage siden, dunkede sine første to Bearspoint i kurven.

Symbolsk sluttede kampen med to straffekastscoringer af Søren Ege – manden der torsdag fyldte 35 år og spillede sin kamp nr. 400 for Bakken Bears. Således blev Ege en af hjemmeholdets otte spillere, der scorede mindst ti point. Flest scorede Morten Sahlertz (17 point, 5 rebounds) og hårdtarbejdende Nicolai Iversen (17 point, 9 rebounds). For udeholdet var Joe Burton bedst (25 point, 11 rebounds), mens Hillary Haley scorede 19 point.

Kamp to spilles på mandag i Aalborg, mens kamp tre spilles næste torsdag (den 27. marts) i Vejlby-Risskov Hallen.

Team FOG Næstved slår Horsens IC efter drama

21.03.2014

I en meget godt besøgt Forum Horsens vandt Team FOG Næstved til aften med 87-85 over Horsens IC. Der skulle fem minutters ekstra tid til før kampen fandt sin vinder.

I første periode var det HIC der tog teten. Næstved havde meget svært ved at komme til fornuftige afslutninger og ved stillingen 8-0 måtte Næstved tage time out. Det hjalp på spillet og Næstved tog teten i både forsvar og angreb. Ved pausen mellem første og anden periode var Næstved foran med 16-15. Potter var topscorer med 5 point, mens Zohore og Borovcanin havde 4 for HIC.

I anden periode er det igen Næstved der spiller bedst. HIC spiller med stor energi, men angrebet flyder slet ikke, og er meget præget af enkelt præstationer. Skyler Bowlin holder HIC inde i kampen med 9 point i perioden på nogle meget svære skud. For Næstved er Sabia og Murphy mest scorende.

I tredje periode er kampen lige i starten, men pludselig rammer Næstved er par hurtige treere og trækker fra. De rammer 5 treere i perioden fra fem forskellige spillere og fører med 13 point. Kampen virker tæt på en afgørelse, men Vedran Borovcanin vil det anderledes.

HIC stepper op i forsvaret og Næstved virker skræmte. Med 15 sekunder igen er HIC bagud med fire og har to straffekast. Det ene rammes, mens det andet misses. Borovcanin taget rebounden og sænker en treer. 75-75 og kampen må i overtid. Borovcanin scorer 15 point i perioden.

I overtiden starten HIC med at få 6 hurtige straffekast, men kun de 4 bliver ramt. Igen trækker Næstved fra og kampen virker afgjort. HIC kæmper sig igen tilbage og stillingen er lige med 10 sekunder igen. Sergi Guardia rammer et lay up og HIC får ikke noget ud af sidste skud, og dermed kan Næstved tage hjem med en sejr på 87-85 (15-16, 16-18, 20-30, 24-11).

Næste kamp i serien er på mandag i Næstved, hvor HIC skal stjæle en på udebane, hvis der skal være realistiske forventninger til en semifinaleplads.  

Topscorer: HIC Vedran Borovcanin 27,
Topscorer Team FOG Næstved: Alex Murphy 20

Sikker men hårdt tilkæmpet sejr til Rabbits

20.03.2014

Med slutresultatet 84-67, efter halvlegsresultatet 33-29, sikrede Svendborg Rabbits sig sejren i det første af op til 5 opgør i 1/4-finalen mod Hørsholm 79'ers.

Det var dog først fra stillingen 35-33 i 3 periode, hvor kaninerne tog et 10-0 run, at hjemmeholdet kunne trække fra de hårdt kæmpende gæster.

Første periode startede med et højt spændingsniveau for begge hold med flere missede scoringsforsøg for begge hold. Porta blev dækket helt tæt op af Hørsholm, og han fik ikke lov til at styre spillet på samme måde som de seneste kampe, og samtidig fik Rabbits med flot forsvarsspil holdt de store spillere fra gæsterne i kort snor. Først efter ca 2 min gik der hul på bylden med t 3-ere fra Ocana og Will Paul, men Hørsholm fik næsten udlignet og i de døende sekunder kunne Sikander Nielsen med en flot 3-er, reducere til 15-14.

2.periode var næsten en kopi af 1., hvor kaninerne dog i starten fik lidt mere fart i afleveringerne og også en periode, hvor Will Paul fik fordoblet sine 7 point fra 1.periode, med 7 mere inden for de første 3 minutter, til stillingen 26-16, men med et par 3-ere af Brenton Butler og Daniel Mortensen for gæsterne, blev lidt af forspringet spist, og med nogle tætte scoringer under kurven af Demitrius Philips blev halvlegsstillingen 33-29, i en halvleg hvor Antonio Portas ikke fik scoret, og ikke havde fået gang i sin normalt styrende rolle.

3.periode startede som anden sluttede, hvor Rabbits havde problemer med at afslutte. Efter 2 min var stillingen 37-33, hvor Portas stod for kampens detalje.

I trafik under kurven, driblede han ned gennem feltet og dunkede i hovedet på Dimitrius Phillips og Daniel Mortensen, til stor jubel for Svendborgs bænk og de godt 700 tilskuere. Det var som den situation gav 5 % mere intensitet hos kaninerne i både forsvar og angreb, og de vandt de næste 7 min med 21-7. Inden for 2 min scorede Niels Degn 3 gange fra sin favoritposition, og med endnu en 3-er af Ocana, samt tætte scoringer fra Johnell Smith og Will Paul, og med flot styring af Porta der nu fik mere plads til sit spil. Med 61-42 før sidste periode var kampen afgjort.

4.periode startede med endnu 2 3-ere fra hjemmeholdet af Degnen og Claus Magaard, der i dagens kamp spillede rigtig flot forsvar i sine 30 min på banen. Hørsholm fik svaret igen med 8 ubesvarede point, og begge hold spillede de sidste minutter med deres bænk til slutresultatet 84 -67 (15-14, 18-15, 28-13, 23-25)

Topscorere:

Rabbits: Will Paul 23 p, 8 reb, 3 blocks – Niels Degn 18 p (på 14 min) 5 reb!, Johnell Smith 14 p, 5 reb, 5 ass

Hørsholm: Brenton Butler 18 p, Dimitrius Phillips 11 p , 5 reb

Sejr i 1. kvartfinale til Randers Cimbria

20.03.2014

Hjemmeholdet fra Randers Cimbria tog i dagens kvartfinalekamp imod SISU og derved kunne bedst á 5 serien starte.

De to hold har flere gange i sæsonen spillet meget tætte opgør, mens det seneste endte 91-71 til hjemmeholdet. På papiret var Randers med en slutplacering som nummer tre klare favoritter over gæsterne, der endte på ligaens sjetteplads inden slutspillet.

Men med tre nederlag i de seneste tre kampe, skulle hjemmeholdet til at vise det spil, der tidligere i turneringen sørgede for, at de i flere uger lå allerøverst i tabellen. Selvom dette spil kun viste sig i perioder af kampen, trak Randers Cimbria stadig en sejr på 91-82 hjem.

Om det var nerver, der gjorde, at spillet i de første minutter ikke fungerede for nogen af holdene er ikke til at vide. Men da Troy Gottselig får lagt bolden i kurven, begynder spillet pludselig at fungere for begge hold. Dette resulterer i et par minutter, hvor holdene følges godt ad. Gæsterne fra SISU laver dog en håndfuld fejl, som hjemmeholdet udnytter, og de begynder langsomt at trække fra – ved hjælp af flere scoringer fra Troy Gottselig, og en Bo Colas der i den grad var tilbage på højeste niveau. Efter et flot dunk af sidstnævnte tager gæsterne en timeout – stillingen er 16-7 til hjemmeholdet. Efter denne timeout henter gæsterne en smule ind på hjemmeholdet, især grundet flere sikre scoringer af Chris Matagrano, som scorede på alle hans skudforsøg i første periode. 

Selvom gæsterne laver færre fejl, fungerer Randers’ angrebsspil stadig mere eller mindre optimalt, og det resulterer i et fantastisk dunk af Bo Colas med assist fra Chris Nielsen. Derefter scorer gæsterne endnu en gang, og denne scoring bliver den sidste i første periode, som ender 22-16 til hjemmeholdet Randers Cimbria. 

I anden periode viste gæsterne fra SISU en anden træfsikkerhed end hjemmeholdet formåede at præstere. Især Chris Matagrano voldte hjemmeholdets forsvar problemer i perioden, heldigvis voldte Bo Colas også problemer i den anden ende. Bo Colas viste også sine kvaliteter i Randersforsvaret , men dette var ikke nok til at holde gæsterne fra scoringer. Ligesom i de tre foregående kampe, virkede det som om, at hjemmeholdets spil svingede voldsomt i kvalitet. Selvom angrebsspillet stadig var betydeligt bedre end i de tre foregående kampe, hentede gæsterne mere og mere ind på hjemmeholdet. Syv point på straffekast var med til at gæsterne ved pausen kun var bagud med to – 44-42 og vandt perioden 22-26. 

Hjemmeholdets spil skulle forbedres betydeligt, hvis de skulle leve op til deres favoritværdighed. Dette var bestemt ikke tilfældet i størstedelen af perioden, hvor gæsterne flere gange bragte sig foran. Et par flotte gennembrud af blandt andet Adrian Casas sørgede for, at Randers kunne udligne til 50-50 med godt fem minutter tilbage af perioden. Herefter bragte gæsterne sig endnu en gang foran med en to-points scoring. Chris Nielsen laver et flot gennembrud og lægger bolden i kurven. Chris Matagrano brænder et simpelt to-points skud, som han ellers sikkert har smidt i kurven hele kampen igennem. Dette resulterer i at Randers endelig kan få et minimalt forspring til gæsterne. De sidste minutter af perioden virker hjemmeholdet mere tændte, end de tidligere har været – forsvaret virker mere aggressivt og angrebsspillet er hurtigere. Dette sørger for at Randers Cimbria fører 65-58 og vinder perioden med 21-16. 

Starten på fjerde periode virkede usikker for begge hold, og både ude- og hjemmehold lavede en del fejl og turnovers i periodens første minutter. Normalt er defensive rebounds en af Randers Cimbrias forcer, men i dagens kamp var disse praktisk talt ikke tilstedeværende. Flere gange brænder SISU, hvorefter Randers burde have fået fat i rebounden, hvilket de ikke formåede, og dermed fik SISU nogle lette point. Troy Gottselig får sin fjerde fejl og bliver skiftet ud til fordel for Patrick Nielsen – lige efter dette leverer Bo Colas en fantastisk blokade, der resulterer i et hurtigt opløb og gennembrud af Charlie Burgess, som sikkert lægger bolden i kurven til stillingen 71-65. Efter en flot trepointsscoring af Adrian Casas, tager gæsterne fra SISU en timeout. Herefter bølger det lidt frem og tilbage, men hjemmeholdet holder fast i den smalle men ufattelig vigtige føring. Efter en trepoints-scoring af gæsternes August Haas, får Mike Nielsen sin femte fejl og må tvangsudskiftes med Adrian Casas. Herefter kommer gæsterne på 83-79, og igen virker kampen til at kunne tippe begge veje. Heldigvis sørger et par scoringer af Charlie Burgess og et par brændte Sisu-chancer for, at hjemmeholdet endnu en gang trækker fra. Med et flot dunk kan Adrian Casas bringe hjemmeholdet foran med 91-79, og selvom August Haas scorer endnu en trepoints-scoring, ændrer det ikke på at Randers Cimbria vinder 91-82 over SISU. 

Til kampen blev der samlet 5.219 kr. ind til Børnecancerfonden. Indsamlingen fortsætter til næste hjemmekamp for Randers Cimbria, den 27. marts.

Topscorere: 

Randers Cimbria: Charlie Burgess, 25. Adrian Casas, 17. Troy Gottselig, 17.

SISU: Chris Matagrano, 24. August Haas, 18. Joe Benjamin, 17. 

Sådan sender dk4

20.03.2014

Torsdag aften starter slutspillet i årets Basketliga med de 4 kvartfinale serier (spilles bedst á 5 kampe):

 • Bakken Bears - Aalborg Vikings
 • Svendborg Rabbits - Hørsholm 79ers
 • Randers Cimbria - SISU
 • Horsens IC - Team FOG Næstved

dk4 sender fra og med den 2. kamp i kvartfinaleserien og sender herefter hver mandag og torsdag indtil DM-vinderen er fundet.
dk4 har allerede nu sat navn på den kamp som vises live mandag den 24. marts kl. 19:15.

Valget er faldet på Team FOG Næstved mod Horsens IC hvor TFN hjemme i en fyldt Næstvedhal vil gøre alt for at slå de gule fra Horsens i kampen om at komme i semifinalen.

dk4 starter sin tramsmission kl. 19:00. 

Spændende første kamp i nedrykningsspillet

19.03.2014

Nedrykninggspillet startede tirsdag aften hvor Falcon, BFX tog imod Værløse BBK.

Dagens kamp skulle vise sig at være en spændende kamp med skiftende føringer kampen igennem, hvilket er at kunne forvente fra resten af serien. BFX starter kampen uden to normale startere i Robert Thurmann og Iffe Lundberg, der begge er ude med skulderskader, som de pådrog sig i kampen mod Svendborg. De blev erstattet af Andreas Meilby og Christian Thomsen. Dette gør bredden for BFX mindre end den plejer, især på de to store positioner, power forward og center. Værløse stiller også uden deres ene amerikaner, Troy Brewer.

1. periode starter som sidste gang de to hold mødtes, med Værløse der starter bedst. Værløse kommer ud i fast-break og udnytter dårlig kommunikation i BFX's transition-forsvar. Efter en time-out for udeholdet indhenter BFX Værløses forspring. Dog slutter Værløse 1. periode bedst, og kan gå til pause med en føring på 20-24.

2. periode satte BFX sig på, med energisk spil og solidt forsvar. Niki Tamjidi gør et rigtig godt indhop og scorer to 3'ere i starten af perioden. Værløse får ikke rigtig gang i sit angrebsspil og deres guards kommer ikke til så mange gode looks. Perioden ender 19-13 til BFX og de kan samtidig gå til halvleg med en føring på 39-37.

3. periode var meget svingende og der var ikke nogle af holdene der kunne sætte et afgørende aftryk på kampen. BFX får skabt et hul på 7 point midtvejs i perioden men Værløse svarer hurtigt igen og perioden ender 51-50 til hjemmeholdet. Værløse vinder dog perioden 12-13.

Med en føring på et point, så det ud til at blive en spændende 4. periode. Begge hold fulgtes ad langt hen ad perioden og da den står 54-54 rammer Christian Thomsen en treer som straks bliver besvaret af en treer af Peter Møller. BFX trækker dog efterfølgende fra med store spil af Niki Tamjidi, der havde en god kamp med 16 point, og skyder kampen hjem i de sidste to minutter. Perioden ender 26-20 til BFX og vinder kampen 77-70.

Kamp 2 i serien i bedst á 5 kampe bliver spillet på lørdag i Søndersøhallen kl. 15.00

Kampens topscorerer:

BFX: Taylor Darby 17, Niki Tamjidi 16 og Christian Thomsen med 16 point.

Værløse BBK: Jordan Clarke 17, Peter Møller 12 og Pape Ba med 7 point.

Endnu en tilskuer rekord i ligaen

18.03.2014

Efter at den sidste af grundspillets 135 kampe er afviklet, kan ligaen endnu engang konstatere fremskridt på tilskuerrækkerne.

I denne sæson steg tilskuertallet med flotte 16% til 527 tilskuere pr. kamp, og basketligaen forsætter dermed med at forfølge sit mål om at komme op og konkurrere med damehåndbold der i år har haft omkring 900 tilskuere i snit.

Her er listen over klubbernes tilskuertal og deres udvikling i forhold til sidste sæson. 

 • Bakkens Bears  887 pr. kamp -6% 
 • Team FOG Næstved 812 pr. kamp + 20%
 • Horsens IC  718 pr. kamp + 11%
 • Svendborg Rabbits 669 pr. kamp + 18% 
 • Aalborg Vikings 655 pr. kamp + 29%
 • Værløse BBK 384 pr. kamp + 14%
 • Hørsholm 79ers 337 pr. kamp + 23% 
 • Randers Cimbria 302 pr. kamp + 6%
 • SISU 255 pr. kamp + 38%
 • Falcon 230 pr. kamp -30%

Hvor det tidligere primært har været Bakken der har drevet tilskuerudviklingen er det glædeligt at der nu er fem klubber der har over 600 tilskuere i snit. Største højdespringer er Aalborg der er gået fra 200 til 650 tilskuere på tre sæsoner.

Basketligaen glæder sig til at se endnu flere tilskuere til de spændende slutspilskampe der starter på torsdag.

De unge fik chancen - og greb den!

16.03.2014

I de seneste 10 år har vi vel aldrig haft en kamp mellem de to førende danske hold i Basketligaen som den vi her søndag eftermiddag skal være vidne til.

En kamp uden kortsigtet sportslig betydning – en kamp med flere førende profiler ude med skader – og en kamp med kun to spillere (Søren Ege og Jacob Meller) på over to meter.

På alle måder ligner dette en anderledes kamp – en kamp med fokus på de unge (for begge mandskaber).

Første periode startede med tydeligt at vise Svendborgs udfordring denne søndag – nemlig hvem der skal tage ansvaret, og hvem der skal føre bolden frem – og for så vidt også hvem der skal afslutte.

Scoringerne lod vente på sig med det resultat,  at det efter 10 minutter stod beskedne 13-16 med erfarne Søren Ege som hjemmeholdets bedste.

Men så skete der noget. I anden periode stemplede flere af de unge spillere ind for hjemmeholdet – Aladin Barakeh, Jakob Ravn og ikke mindst Jakob Meller – godt hjulpet af Chr. Lindberg med et virkelig flot dunk på en smuk aflevering fra Andreas Jakobsen (hvem ellers). Og efter stillingen 24-24 viste Bakken Bears resten af kampen langt større bredde på bænken med flere kvaliteter i det offensive. Ved pause var stillingen pludselig forvandlet til 45-32.

Svendborgs vanskeligheder med en manglende go-to-player blev mere og mere tydelig – og de få minutter, hvor Kenny Parker var på banen lignede han en, der stort set kunne gøre, som det passede ham. Efter pausen blev der forsøgt fra distancen med stor succes fra flere spillere – Thomas Lærke, Sebastian Aaris, Aladin, Andreas, Lindberg, Meller …og ved stillingen 60-39 havde alle Bakkens spillere scoret. I denne periode var der ganske enkelt klasseforskel på de to hold.

Det ændrede sig ikke meget de første fem minutter af fjerde periode. Og de unge, der på dagen fik chancen og tilliden fra coach Ville Tuominen, viste sig absolut klar til opgaven og ansvaret. Ikke mindst Jakob Meller stemplede ind i truppen med en flot præstation – hans absolut bedste som Bakken Bears-spiller.

De sidste fem minutter var det tydeligt, at de unge lidt glemte forsvaret i deres iver efter at vise kvaliteter i angrebet. Og det var klart for de fleste, at coach Ville ikke var helt tilfreds. Det skal dog nævnes, at Aladin med sin scoring til 100 bragte forventningerne hos medspillerne op i omklædningsrummet efter kampen.

Bakken Bears slutter sidste kamp i grundserien af med en sikker sejr på 106-78 (13-16, 32-16, 37-25, 24-21).

For gæsterne var de mest scorende nye navne  - Jonas Schaarup med 13, Adam Haddad med 12 og Niels Degn-Andersen med 10.

Hos Bakken Bears skal vi måske snart til at vænne os til en topscorerliste med følgende navne  – nemlig Jakob Meller med 23 (+ 11 reebounds), Søren Ege med 19, Chr. Lindberg med 16 og Aladin Barakeh med 14.

Bakken Bears havde ikke mindre end 52 reebounds og Svendborg som forudset noget mindre – nemlig 24.

Nu starter så slutspillet, hvor det ligger fast, at Bakken Bears skal ud i en serie (bedst af fem) mod Aalborg. Første kamp er allerede på torsdag den 20. marts kl. 19.15 i Vejlby Risskov Hallen

Brandon Penn i karantæne

14.03.2014

Bakken Bears må udvære Brandon Penn i søndagens opgør mod Svendborg Rabbits.

Brandon Penn bliv diskvalificeret i torsdagens opgør mod Randers Cimbria efter at skubbet en modstander.

Denne hændelse er nu blevet takseret til 1 spilledags karantæne som skal afsones når Bakken Bears afslutter grundserien i den betydningsløse kamp mod Kaninerne på Sydfyn. 

Du kan se kendelse ved at klikke her. 

Kvartfinalerne er klar

13.03.2014

Søndag spilles grundseriens sidste kamp (mellem Bears og Rabbits) men allerede nu er kvartfinale holdene klar.

Dagens kampe i BL gjorde at Svendborg Rabbits snuppede 2. pladsen for næsen af Randers Cimbria og skal op mod 79ers i kvartfinalen.

Kvartfinaleserien der spilles bedst á 5 kampe og der lægges ud torsdag den 20. marts kl. 19:15. Herefter går det slag i slag hver mandag og torsdag inden de danske mestre er kåret.

dk4 sender 1. gang fra kvartfinalerne den 24. marts og sender herefter hver mandag og torsdag i resten af slutspillet.

Kvarfinalerne spilles således:

 

 • Bakken Bears - Aalborg Vikings
 • Svendborg Rabbits - Hørsholm 79ers
 • Randes Cimbria - SISU
 • Horsens IC - Team FOG Næstved

Det komplette kampprogram kan ses her på siden i løbet af fredagen.