Nyheder

Horsens IC snupper bronzen

25.04.2014

Her til aften har Horsens IC vundet årets bronzemedaljer ved at slå Svendborg Rabbtis hjemme i Svendborg Idrætscenter.

Sejren blev på 82-66 (15-19, 20-16, 30-15, 17-16). Topscorer for HIC blev Vedran Borovcanin med 33 og Jonas Zohore med 16. For Rabbits scorede årets spiller i BL, Johnell Smith 17 point. Det sammen gjorde Will Paul.

Referat fra kampen følger. 

Bakken Bears sejrer sikkert i DM-finale 1

24.04.2014

Bakken Bears fik en sikker sejr i den første DM-finale. Kampen var tæt i første halvleg, men efter pausen trak Bears fra og fik dækket randrusianerne langt bedre op. Bears vandt 99-82 inden mandagens kamp to i Arena Randers.

Inden kampen blev Johnell Smith fra Rabbits kåret som Årets Spiller, og hans angrebsspil kan have inspireret de to finalehold. Der blev scoret næsten 100 point i første halvleg - Bears førte 49-46. De to første perioder var helt lige og lignede hinanden. Chris NIelsen og Charlie Burgess scorede i alt 33 ud af udeholdets 46 point, mens pointene for Bears vedkommende var bedre spredt ud. Alle ni spillere, der havde været på banen i første halvleg scorede, flest til Quincy Okolie (10 point).

Efter 46 og 49 point i første halvleg, må der have været fokus på forsvar efter pausen. Og eftersom tredje periode startede med en populær kåring af den tidligere Bearsspiller Frederik Hougaard Nielsen som Årets Forsvarsspiller, kunne man godt tænke at de to hold havde ladet sig inspirere.

Bears holdt Cimbria på otte point i de første ni minutter af tredje periode, men heldigvis for kronjyderne scorede de periodens sidste fem point. Omvendt scorede Bears 21 point i kampens tredje fjerdedel, så Bears førte 70-59 inden de sidste ti minutter.

Den spænding der var tilbage blev punkteret af fem Bears-treere i fjerde periodes første halvdel - to af Kenny Barker og tre af Thomas Lærke. Den sidste halvdel af finaleseriens første fjerde periode blev en udveksling af scoringer og et par minutter før tid skiftede Randers reserverne ind.

Bears vandt kampen sikkert og fører finaleserien 1-0. Finale to, der spilles i Arena Randers, bliver en helt anden kamp. Dels spilles kampen på kronjydernes hjemmebane og dels er det på helt andre og hårdere kurve. Endelig har Randers Cimbria nu dyppet tæerne i DM-finalebadet, og er klar over hvad der venter.

Topscorer for Bears blev Kenny Barker med 18 point på bare ni skud. Barker supplerede med ni assists. Nicolai Iversen og Brandon Penn scorede hver 15 point. Chris Christoffersen skal roses for 12 rebounds.

For udeholdet blev Charlie Burgess mest scorende med 21 point - han supplerede med 11 rebounds og 7 assists. Chris Nielsen scorede 18 point - alle i første halvleg - og bidrog også med 5 assists. Bonell Colas blev tredjemest scorende for Cimbria med 16 point - 14 i anden halvleg - og han tog også ni rebounds.

Frederik H. Nielsen blev årets forsvarsspiller i BL

24.04.2014

Her til aften blev årets forsvarsspiller i Basketligaen 2013/14 kåret.

Afstemningen er foretaget af alle spillerne selv og hvert af de 10 hold i BL har indsamlet stemmer fra 12 af deres egne spillere. 

Årets forsvarsspiller i BL 2013/14 blev Frederik H. Nielsen fra Hørsholm 79ers. Den 25-årige guard, er i gang med sin første sæson for 79ers i denne omgang efter skiftet fra Bakken Bears og har i denne sæson spillet 31 kampe for 79ers og snitter 8,4 point pr. kamp.  Endvidere bliver det til 3,6 rebounds og 5,7 assist pr. kamp.

Frederik løb med titlen i tæt kapløb med sidste sæson bedste forsvarsspiller i BL, Bonell Colas, Randers Cimbria og Quincy Okolie, Bakken Bears. 3-kløveret fik næste n 50% af alle stemmerne. På de næste pladser kom Chris Christoffersen, Bakken Bears,  Skyler Bowlin, Horsens IC og Thomas Lærke, Bakken Bears.

Udover æren følger der også et sportsur fra Festinas Crono Bike Collection med titlen.

Flere end 30 spillere fik stemmer fra deres modstandere i BL. 

Johnell Smith blev året spiller i BL

24.04.2014

Her til aften blev årets spiller i Basketligaen 2013/14 kåret.

Afstemningen er foretaget af alle spillerne selv og hvert af de 10 hold i BL har indsamlet stemmer fra 12 af deres egne spillere.

Årets spiller i BL 2013/14 blev Johnell Smith fra Svendborg Rabbits. Johnell har i denne sæson spillet 34 kampe for kaninerne og snitter 22,6 point pr. kamp.  Endvidere bliver det til 5,3 rebounds og 5,9 assist pr. kamp, hvilket gør Johnell til den bedste assist-spiller i 2013/14 sæsonen.

Det er 2. gang at Johnell bliver kåret til årets spiller i Danmark. 1. gang var i sæsonen 2009/10. I år fik Johnell næsten 30% af stemmerne og vandt forholdsvis klart foran Joey Haywood, Aalborg Vikings der henviste sin klubkammerat Joe Burton til 3. pladsen. På de efterfølgende pladser kom Bonell Colas, Randers Cimbria, Kenny Barker, Bakken Bears og de 2 Horsens IC spillere, Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin.

Udover æren følger der også et sportsur fra Festinas Crono Bike Collection med titlen.

Flere end 25 spillere fik stemmer fra deres modstandere i BL.

Sådan spilles bronzekampen

22.04.2014

Taberne af de 2 semifinaleserier, Svendborg Rabbits og Horsens IC afslutter begge denne sæson med at skulle ud i et direkte opgør om bronzemedaljerne.

Da Svendborg Rabbits endte bedst i grundserien på en 2. plads og Horsens Ic sluttede som nr. 4 er det Kaninerne der har hjemmebane fordel.

Kampen er nu fastlagt og spilles på fredag den 25. april kl. 19:00 i Svendborg Idrætscenter. 

Sådan spilles finaleserien

22.04.2014

Med Bakken Bears sejr i den 5. og afgørende semifinale mod Horsens IC er holdet nu klar til årets DM-finaler, hvor Randers Cimbria venter efter at have slået Svendborg Rabbits ud i deres semifinale serie.

Finalerne spilles bedst af 7 kampe og Bakken Bears starter hjemme torsdag den 24. april og har hjemmebane i kamp 1, 3, 5 og 7.

Randers Cimbria, som spiller sine hjemmekampe i den store Randershal, har hjemmebane i kamp 2, 4 og 6 og har sin første hjemmekamp mandag den 28. april.

dk 4 sender alle kampene live og der er tip-off kl. 19:15. Det komplette finaleprogram ser således ud:

  1. 24. april Bakken Bears - Randers Cimbria
  2. 28. april Randers Cimbria - Bakken Bears
  3. 1. maj Bakken Bears - Randers Cimbria
  4. 5. maj Randers Cimbria - Bakken Bears
  5. 8. maj Bakken Bears - Randers Cimbria (evt.)
  6. 12. maj Randers Cimbria - Bakken Bears (evt.)
  7. 15. maj Bakken Bears - Randers Cimbria (evt.)

Bakken Bears klar til finalerne

22.04.2014

En uhyre spændende semifinaleserie fik sin afgørelse da Bakken Bears og Horsens IC udkæmpede det femte slag.

To sejre til hvert hold gjorde kamp fem nødvendig og det blev meget intenst og spændende hele vejen igennem den mere end to timer lange kamp.

Udover Jonas Zohores første scoring, havde Bears godt fat i første periode. Bears scorede otte point i træk og først efter en HIC-timeout kom Horsens lidt bedre med. Thomas Lærke var flyvende fra starten af perioden, hvor han scorede syv point. For HIC var førnævnte Zohore bedste spiller med ni point på de første ti minutter. Perioden sluttede med en Morten Sahlertz buzzer beater til føring 28-17. Fin kontrol af Bears trods fejlproblemer til både Kenny Barker og Chris Christoffersen, der efter syv minutter havde opsamlet to fejl hver.

I anden periode vendte kampen fuldstændigt. Coach Tuominen tog sin anden timeout allerede i første minut af anden periode, da HIC havde scoret to gange, men det fik ikke bremset HIC-toget. Keane Thomann stemplede ind i kampen med 11 point i anden periode, og først da HIC havde udlignet til 32-32 begyndte Bears af dække op. Resten af perioden var tæt, og Barker og Christoffersens fejlproblemer fortsætte - begge blev noteret for tredje fejl og blev igen bænket. Frederik Rungby scorede en treer i sidste sekund og HIC fik udlignet til 45-45.

I tredje periode scorede Bears de første syv point - to af Christoffersen og fem af Lærke - inden HIC gik på et 11-2 run til føring 56-54. Igen blev både Christoffersen og Barker idømt en fejl hver - deres fjerde - og igen blev de bænket. Zohore spillede fremragende i tredje periode, hvor han scorede 10 point og selv Bears havde fint fat i Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin, nåede udeholdet foran 67-63, og Bears virkede rådvilde. HICs Daniel Friedrich fik hjulpet Bears i gang med en teknisk fejl, og Bears scorede 12 af periodens sidste 14 point - bjørnene gik i den periode otte for otte på straffekast.

Trods Bearsføring 75-69 inden sidste periode og periodens første fire point, var kampen på ingen måde afgjort. Borovcanin scorede fire point i træk og med otte minutter igen kom Christoffersen og Barker på banen. Samtidig blev Brandon Penn idømt sin fjerde fejl, og Bears spillede med høj risiko. En treer af Lærke og et par fine scoringer af Brandon Penn gjorde at Bears holdt fast i føringen, og da Thomas Lærke scorede til 92-84 med godt fire minutter igen tog HIC time out. Bears frøs lidt angrebsmæssigt og var ikke aggressive nok, og HIC kunnne score seks point i træk.

Med knap to minutter tilbage kom Kenny Barker og Chris Christoffersen ind til det sidste stretch på banen, og det blev afgørende. Barker scorede to gange i træk, og Christoffersen tog et par vigtige rebounds. HIC fik et par rimelige skud til at komme tilbage i kampen, men uden held - Bears vandt 96-90.

Thomas Lærke blev for anden kamp i træk topscorer med 25 point, mens Brandon Penn supplerede med 15 point inden han fejlede ud.

For HIC var insidespillerne mest scorende. Jonas Zohore scorede 30 point og supplerede med 15 rebounds. Keane Thomann supplerede med 22 point. De to guardprofiler Bowlin og Borovcanin scorede i alt 27 point.

Bears spiller første DM-finale allerede på torsdag, når Randers Cimbria kommer på besøg. Finalerne spilles bedst af syv kampe, så randrusianerne skal besejres fire gange hvis DM-titlen skal til Aarhus.

Horsens IC svækket i mandagens knald eller fald kamp

19.04.2014

Når Horsens IC mandag aften spiller den 5. og alt afgørende semifinale på udebane mod Bakken Bears bliver det uden Mathis Sakne.

Mathis er belvet idømt 1 spilledags karantæne efter at han i torsdagens 4. semifinale lavede 2 usportslige fejl. Dette har DBBF`s Turneringsudvalg sammen med DBBF`s dommerudvalg vurderet til 1 spilledags karantæne og har derved fulgt den praksis på området, som man har bedømt efter i hele sæsonen.

Bakken Bears holder liv i finaledrømmen

18.04.2014

I en meget velbesøgt Forum Horsens vandt Bakken Bears forholdsvis ubesværet med 104-87 over Horsens IC og fremtvang dermed en femte og afgørende kamp.

I første periode var kampen ellers meget lige. HIC bragte sig foran ved Jean Mbe, men herefter tog Bakken takstokken. For Bakken blev scoringerne fordelt på 8 mand i første periode, og de kom igen og igen til gode afslutninger. HIC skulle kæmpe mere, og kunne være godt tilfredse med kun at være bagud med 3 point efter første periode.

I anden periode stod der Bakken Bears på det hele. Det føltes som om, at alt hvad der blev sendt mod kurven gik i. Især Thomas Lærke spillede fremragende. Lærke ramte fire treere på fire forsøg, den sidste en buzzer beater to meter inde på HIC’s banehalvdel. I alt ramte Bakken 7 trepoint skud i perioden og ved pausen havde de ramt 9 på kun 13 forsøg. For HIC lyste Jonas Zohore op, og scorede ti point i første halvleg.

Ved pausen var Bakken foran med komfortable 61-39. Forsvaret for HIC var som cifrene antyder ikke på et højt nok niveau, og samtidig spillede Bakken en omgang flot of effektiv gang basket.

I HIC skulle man håbe på et kollaps ala pokalfinalen, og en god start på anden halvleg var påkrævet. Det kom der langt fra. Bakken scorede de første 9 point og så var kampen reelt afgjort. Lærke fortsatte storspillet, men også Barker og Penn spillede solidt. For HIC trådte Skyler Bowlin i karakter.

4 periode skulle egentlig bare gennemføres da kampen var afgjort. Vedran Borovcanin scorede 13 point i perioden og fik gang i scoringerne fra 3 points land. Niels Krogh Thomsen kom ind for HIC, efter Matiss Sakne blev sendt tidligt i bad med to usportslige fejl, og gjorde en god figur. 6 point blev det til for Niels. Bakken Bears føring blev på et tidspunkt reduceret til 12 point, men tættere blev det aldrig og Bakken Bears vandt komfortabelt med 17 point, 87-104 (21-24, 18-37, 23-26, 25-17).

Femte og afgørende kamp er på mandag i Århus, hvor der må forventes en fyldt Vejlby Risskov Hal.Resultat med periodescore.

Topscorer: HIC Vedran Borovcanin 21, Bakken Bears Thomas Lærke 27

Historisk sejr til Randers Cimbria

18.04.2014

Randers Cimbria sikrede sig torsdag aften en historisk finaleplads efter en sejr på 79-71 over Svendborg Rabbits.

Den 4. semifinale blev som de forrige kampe i serien meget tæt. Endnu engang forsøgte Svendborg at trække tempoet ud af kampen, men Cimbria havde held med at holde presset og dermed også tempoet hvilket sidst i kampen blev afgørende.

Første periode endte 22-17 til Cimbria men specielt Antonio Porta fra Rabbits viste imponerede spil og han leverede igen en flot præstation.

2. periode blev en lige så tæt affære. Cimbria kunne bare ikke ramme på 3. points og var 0 for 8 fra distancen. Noget der ikke er helt normalt for Randers. Modsat så havde Rabbits succes med deres 3. point skud og det bragte dem foran med 34-39 ved halvlegen.

3. periodes start så skidt ud for Cimbria. 2 minutter inde i perioden var Rabbits oppe med 9 points. Men igen fik Randers skabt tempo og specielt storspil af Mike Nielsen men generelt en flot holdpræstation gav en 9 points føring til Cimbria efter et 22-0 run og yderligere 4 minutter. Rabbits kom dog tilbage og inden sidste periode var stillingen 62-56 til Randers Cimbria.

4. periode blev lige så intens som forventet. Svendborg kæmpede for at indhente Cimbria føringen og med tre minutter tilbage af kampen var føringen kun på 73-70. Men så fik Cimbria lukket ned i forsvaret og var effektive i angrebet. 2 points af Charlie Burgess og 4 af Chris Nielsen bragte kampen på 79-71 til stor glæde for størstedelen af de 731 tilskuere i Arena Randers. Dette blev også slutresultatet og dermed var den historiske finaleplads sikret for Randers Cimbria der vinder seminfinale serien 3-1!

Randers Cimbria har aldrig tidligere været i finalen og målet om at være udfordre til titlen i denne sæson blev meldt ud allerede tilbage i august 2013. Så dermed må man sige at dette er indfriet.

Hvem Randers skal møde i finalen er ikke afgjort endnu. I serien mellem Bakken Bears og Horsens IC er stillingen nu 2-2 efter at Bakken Bears ligeledes vandt torsdag aften.

De to holds 5 og afgørende kamp er på mandag kl. 19.15 i Vejlby Risskov Hallen. Der bliver det også afgjort hvem Svendborg Rabbits skal møde kampen om bronze.

For Randers Cimbria havde Bonell Colas 18 points, Mike Nielsen 16, Charlie Burgess 16, Chris Nielsen 15, Troy Gottselig 12, Patrick Nielsen 2.

For Svendborg Rabbits havde Will Paul 16 points, Jonell Smith 14, Antonio Porta og Claus Magaard 9, Mads Bloch 5 points og Damian Ocana 3.