Nyheder

Rasmus Grøsfjeld Christensen til Cimbria

07.07.2014

Randers Cimbria PRO er glade for at kunne byde velkommen til Rasmus Grøsfjeld Christensen, som dermed flytter til Kronjylland efter 5 sæsoner hos Svendborg Rabbits.

Den 186 cm. høje guard, der oprindelig er fra Allerød nord fra København, har virkelig været en populær personlighed i Svendborg, hvor kælenavnet ”Moose” også stammer fra.

Rasmus Grøsfjeld Christensen siger selv omkring skiftet fra Sydfyn til Randers; ”Jeg havde min basketball opvækst i klubben ALBA på Nordsjælland. De sidste 6 år har jeg så brugt i Svendborg og i Odense, hvor jeg har læst på Lærerseminariet og Religionsvidenskab på Syddansk Universitet. Det sidste år har jeg haft orlov fra studierne og arbejdet som lærervikar på en skole, hvilket jeg også har tænkt mig at gøre i Randers.

Min kæreste er kommet ind på en danseskole i København, så efter sæsonen ledte jeg efter en klub på Sjælland, men talte så med Chanan (Colman), som fortalte at han snakkede med Randers Cimbria, der havde gang i nogle spændende ting. Efter nogle positive samtaler med klubben, så var jeg klar til at tage til Randers, også selv om det vil give en del rejsen frem og tilbage i weekenderne”.

Sports- og Teamkoordinator Tonny Mattern nævner Rasmus’ indstilling og person som et stort plus; ”Det er altid svært at hente spillere, specielt danske til ligaklubberne. Er man ikke beliggende i Københavnsområdet, så er det jo ikke ligefrem erfarne ligaspillere der hænger på træerne. At Rasmus føler at vi, efter hans mange år i Svendborg, er den rette klub er kun meget positivt. Rasmus har, til trods for sin unge alder, en stor erfaring med Basketligaen og har vundet DM og pokalmesterskaber med Svendborg. Vi glæder os til at byde ham velkommen”.

Head Coach Vladimir Ruzicic udtaler: ”Rasmus er en erfaren spiller, der har spillet i den danske liga længe. Han forstår hvad det vil sige, at kæmpe til træning. Han er kendt for at give sig fuldt ud og vi byder ham velkommen”. 

Englænder krydser Nordsøen for Vikingerne

07.07.2014

Jack Stannard er navnet på den nyeste Viking i Aalborg-lejren. Den nu 24-årige guard har tidligere tørnet ud for det britiske U20-landshold og har derudover været en stor profil i den engelske 1. division.

Vikings’ head coach James Vear udtaler om sin landsmand:

“I am excited that Jack has decided to join us for the upcoming season, I have followed his career closely through the youth national teams and into his pro career. He had a stand out season in England last season and I expect him to be a great addition to our team”

Stannard har i de sidste 4 sæsoner spillet i den britiske 1. division for holdet Leeds Carnegie, hvor han foruden at være holdets topscorer også førte holdet hele vejen til finalerne, hvor det blev til en guldmedalje og dermed en oprykning til den bedste britiske liga.

Desværre for Leeds Carnegie kommer de dog ikke til at drage nytte af Stannards kvaliteter denne sæson, da den ambitiøse brite i stedet vil prøve kræfterne af i Danmark hos Aalborg Vikings.

Selv udtaler hovedpersonen om skiftet:

“It's a real honor to be playing for Aalborg and to also be playing for a coach from my own country! I'm sure that all the good things I've heard about Aalborg as a place and a team will be true.”

Direktør John Bennetsen udtaler om aftalen med Jack Stannard:

”Vi har i år prioriteret at få en bredere trup, og derfor er det vigtigt at vi har fået en spiller i Stannard, der kan spille flere positioner på banen. Samtidig er Stannard en fremragende 3 points skytte, hvilket især vores spilfordelere Niels Koch og Nick Okorie kan få glæde af.”

Jack Stannard ankommer til august og har i første omgang skrevet under på en 1-årig aftale.

En gammel kending er tilbage i Hørsholm 79ers

10.07.2014

Rob Fields er i den kommende sæson tilbage i Hørsholm 79ers efter et år i Spanien.

Hørsholm 79ers har lavet en aftale med guarden Rob Fields, der efter en sæson i spanske CB Zamora vender hjem til Basketligaen.

Rob Fields spillede i 79ers i 2012/2013 sæsonen, hvor han snittede 13 pts og 3 assists per kamp. Sidste sæson brugte han i CB Zamora i den spanske EBA række, som er den fjerdebedste række i Spanien og ligeledes den række, hvor den tidligere Hørsholm stjerne Adama Darboe slog sine folder i Huelva.

Den 26-årige guard, der også har haft et kort ophold i Falcon, glæder sig til at komme tilbage til 79ers:

" Jeg er rigtig glad for at være tilbage i Danmark, da det er mit andet hjem. For mig er det en rigtig god mulighed at vende tilbage til Hørsholm 79ers, jeg kender klubben og spillerne og glæder mig til den nye sæson. Med det hold vi har, er jeg sikker på, vi kan spille med i toppen.

Klubben har i de forgange uger arbejdet hårdt på at sammensætte truppen til næste sæson, og med Rob Fields begynder holdet at tage form.

-  Jeg er meget glad for at få Rob på holdet. Det er en stor fordel at få en spiller, der allerede kender klubben, ligaen og de andre spillere. Han vil kunne komme ind og gøre en forskel fra dag ét og vil give os mere dybde på holdet, siger head coach Miguel Angel Hoyo.

Rob Fields, der i disse dage afholder sin egen camp i hjemstaten South Carolina, skal bo med sin danske kæreste i København.

Serbisk guard til Team FOG Næstved

12.07.2014

En vigtig brik på den kommende sæsons Team FOG Næstved mandskab er nu kommet på plads. Valget er faldet på den serbiske point guard Milan Stanojevic. Milan Stanojevic er en 28 årig erfaren point guard. Milan Stanojevic har sidst optrådt i den bedste serbiske liga, hvor han var den 3. mest scorende spiller.

Efter 4 år på college, hvor han spillede for East Washington Eagles School (9 point pr. kamp i snit med +40 % bag 3 point linjen) ...spillede han efterfølgende 2 sæsoner i Grækenland, hvor han snittede 10 point og 2 assist pr. kamp. Herefter har hans karrierer i de sidste to sæsoner været at finde i den bedste serbiske liga, hvor han som bekendt har været den tredjemest scorende spiller. Milan Stanojevic snittede her 16.8 point, 3 assist, 3.5 steals og 2 rebounds pr. kamp. Han havde en scoringsprocent på 52 % og skød 36 % bag 3 point linjen. Der er ikke nogen tvivl om at den bedste serbiske række er et niveau over den danske. Den er ligeledes bekendt for tidligere topspiller Sasa Djordjovic (7 point og 3 assist pr. kamp) som optrådte i den i den forgangne sæson samt for den nuværende Horsens IC profil Vedran Borovcanin (dengang 9.4 point og 6,3 rebounds pr. kamp) som tidligere har optrådt i ligaen.

Team FOG Næstved er glade for signingen af Milan Stanojevic som er en alsidig point guard. Foruden at kunne levere sine egne nødvendige tal ser vi med tiltro frem til at Milan kan lede holdet i den rigtige retning. Milan har evnerne til at score på en lang række forskellige måder, men har også et stærkt overblik og er en stærk afleveringsspiller. Milans rolle bliver også i væsentligt omfang at få hans holdkammerater til at se gode ud.

Head coach for Team FOG Næstved, Bogdan Karaicic, fortæller: ”Jeg er meget tilfreds med vores signing på point guard positionen. Vi har behov for en rollemodel spiller på denne position for alle vores unge spillere, og det mener jeg klart, at vi har fået. Milan er en veluddannet person med international erfaring på højt basketballniveau. Han vil bibringe meget til holdet. Vi har søgt i markedet for at finde en erfaren point guard som kan bidrage med flere forskellige ting og som også har en ledelsesmæssig profil. Det har vi fået i Milan. Jeg er glad for, at vi har sikret os en stærkt point guard.”

Milan Stanojevic er repræsenteret via agentfirmaet Octagon Basket, som også har aftaler med de danske profiler Mikkel Planthinn og Thomas Lærke ligesom at agentfirmaet har spillere fra både Euroleague og NBA i stalden.

Team FOG Næstved truppen er nu på plads for den kommende sæson, men der ledes stadig efter at hente nogle talentfulde spillere ind. Direktør Andreas Larsen fortæller således: ”Vi synes, at vi har hentet et stærkt hold og vi er fortrøstningsfulde. Vi er stadig på udkig efter at finde en ung talentspiller, som vi kan videreudvikle på. Om det lykkes må tiden vise, men det skal være noget som vi tror på og hvor vi kan være med til at løfte den pågældende spiller.”

Chanan Colman til Randers Cimbria

04.07.2014

Randers Cimbria PRO er stolte over at kunne præsentere Chanan Colman som ny spiller i truppen.

Dermed vender den 30 årige Københavner, der oprindelig er fra Gladsaxe, hjem til Danmark efter flere år i Israel. Her har han vundet op til flere mesterskaber i den israelske liga, ligesom han i dansk basketball, må siges at være en af de absolut største profiler.

Chanan Colman spillede i denne sæson for Maccabi Rishon LeZion, som han vandt guld med i år og han har tidligere spillet for israelske topklubber som Hapoel Jerusalem og Maccabi Haifa. I Danmark spillede han for år tilbage for Svendborg Rabbits og før det for finske Honka Espoo og Lappeenranta. Så det er en berejst og meget erfaren spiller der tiltræder hos Randers Cimbria til august. Chanan Colman har ligeledes spillet på det danske landshold i en lang årrække.

Aftalen mellem Randers Cimbria og Chanan Colman er en 4 årig aftale, med en option for Chanan Colman til at rejse til udlandet og spille, skulle det rette tilbud komme. Denne option er gældende i en kort periode efter hver sæson i kontraktens løbetid.

Chanan Colman er lige som Charlie Burgess en erfaren pointguard og med aftalen sikrer Randers Cimbria sig, at der er stærk rotation på guardpladserne i form af Chris Nielsen, Mike Nielsen, Charlie Burgess og altså Chanan Colman.

Sports- og Teamkoordinator Tonny Mattern siger om aftalen; ”Vi er meget stolte over at kunne hente en spiller som Chanan hjem til Danmark. Det har været et stort projekt for hele organisationen. Samtidig med at han har en meget stærk profil, så vil han passe perfekt ind på holdet og han kender jo allerede flere af spillerne fra både landshold og ligaen. Bl.a. har Charlie Burgess og Chanan allerede haft en god dialog og det har styrket vores tro på aftalen. Chanan var i Randers i sidste uge og der mødtes vi med Vladimir Ruzicic. De to kender også hinanden fra bl.a. camps, så vi har igen været tro mod vores koncept med at sikre, at der er et tilbundsgående kendskab til de folk der kommer til holdet. Personligt kender jeg Chanan fra år tilbage i København og jeg ved hvilken baggrund og indstilling han grundlæggende kommer med. Det glæder jeg mig til, at alle andre også får at se”.

Chanan Colman udtaler selv; ”Jeg har valgt Randers af flere grunde. Lige fra jeg startede dialogen med Henrik Jønsson, Katja Jønsson og Tonny Matttern kunne jeg mærke hvor meget de gerne vil det her og hvor ambitiøse de er. En anden grund er, at jeg har vundet mesterskaber i alle de lande jeg har spillet som professionel i, med undtagelse af Danmark. Randers har uden mig, i forvejen et rigtig godt mandskab, så jeg glæder mig til, at tilføje holdet med det jeg kan”.

Head Coach Vladimir Ruzicic ser frem til, at samarbejde med Chanan Colman; ”Det er positivt at Colman vender tilbage til dansk basketball og specielt at han har valgt Randers Cimbria som hans nye hold. Han havde en god sæson i Israel og han bliver en meget vigtig spiller i vores spilkoncept sammen med Chris, Charlie og Mike”. 

Bakken Bears klar til EuroChallenge igen

02.07.2014

De danske mestre fra Bakken Bears er med i hatten når FIBA Europe på søndag trækker lod til puljeinddelingen.

32 hold deltager så Bakken Bears ryger direkte i puljespillet, og skal således ikke gennem kvalifikation.

De 32 hold hold fordeles i 8 puljer á 4 hold, så Bakken Bears får således 3 hjemme- og 3 udekamp. De 2 bedste hold i hver pulje går videre til Gruppespil 2.

De kan se Bakken Bears mulige modstandere ved at klikke her.

Talent bliver i 79ers

01.07.2014

Et af klubbens egne talenter, Sikander Tajik Nielsen, tørner ud for Hørsholm 79ers næste sæson.

17-årige Sikander Tajik Nielsen er klar til endnu en sæson i Basketligaen. Sikander har været omkring herreholdet i to sæsoner og der vil i næste sæson blive lagt mere ansvar på den hans skuldre.

- Sikander er stadig en ung spiller, men vi har brug for, at han kommer ind og spiller vigtige minutter næste sæson og han skal spille på et højt plan både i angrebet og defensivt. Sikander skal blive ved med at arbejde hårdt, så han fortsætter sin udvikling på dette niveau, siger coach Miguel Angel Hoyo.

Sikander Tajik Nielsen er frugten af klubbens mangeårige talent arbejde, og guarden var sidste sommer en del af det succesfulde U16 landshold, der vandt B-EM. Den unge guard ser frem til den nye sæson og glæder sig til sin 3. sæson i Basketligaen:

- Jeg glæder mig rigtig meget til den nye sæson, og jeg er klar til flere minutter og til at tage et større ansvar på banen. Det bliver også spændende at arbejde med coach Miguel. Vi er allerede i gang med at forberede os til næste sæson og det ser godt ud. Med den store opbakning vi altid får på hjemmebane, er det vigtigt, at vi får en winning streak kørende i Fire Arena, så vi kan lave et stærkt play-off run.

Hørsholm guarden skal efter sommerferien starte i 3.g på Rungsted Gymnasium og har ligeledes ambitioner om at komme på college i USA senere i karrieren. Næste år står den dog på Basketliga med Hørsholm 79ers.

Flere kontrakter på plads i SISU

30.06.2014

SISUs head coach, Almir Zeco, er i gang med at sammensætte herreholdet til næste sæson i Basket Ligaen, og ud over de to nye amerikanere, Darryl Partin og Daryl McCoy, er kontrakterne og aftalerne nu på plads for yderligere fire spillere.

David Harder og Mikael Vincents Nielsen fortsætter ligesom i de tidligere år. Begge spillere er startere og har været vigtige for holdets udvikling, ligesom de har været på landsholdet.

Mike Flowers vender tilbage til holdet efter en lang skadespause, hvor det ikke lykkedes for ham at blive klar i hele sidste sæson. Han var også starter på holdet i 2012/13 sæsonen og vil være en klar forstærkning med sin tilbagekomst.

Endelig er der bulgarske Hristo Petkov, som i princippet var en del af SISU-truppen i den netop afsluttede sæson, men som aldrig kom på banen på grund af en langvarig skade. Han er tidligere SISU-spiller, som vendte tilbage til hovedstaden efter 2012/13-sæsonen efter et ophold i det jyske.

Atila Kovac er tilbage hos Hørsholm 79ers

28.06.2014

En af de bærende kræfter fra sidste års hold, Atila Kovac, er tilbage i Hørsholm 79ers i den kommende sæson.

Atila Kovac kom til Hørsholm 79ers forud for sæsonen 2012-2013 og har siden haft stor betydning for holdets succes.

- Atila er utrolig vigtig for holdet, han er en leder og et rigtig godt forbillede for vores unge talenter, siger bestyrelsesmedlem Peter Damm. Han er den type spiller, vi har brug for, og vi er utrolig glade for, at Atila igen er en del af Hørsholm 79ers.

Kovac, der sidste sæson snittede 13,46 pts og 5,86 rebounds per kamp, glæder sig til den kommende sæson:

- I expect us to be the team that all the other teams hate to play against. That means, we have to fight hard in every game.  If we manage to do this, the results will come.

Coach Miguel Angel Hoyo er heller ikke I tvivl om, at Kovac kommer til at spille en stor rolle på det unge hold:

- He is a true power forward, who will give us balance on offense. He can play inside the paint, as well as create his own shot from the perimeter. On defense he can guard both the 4 and 5 positions, which gives us some needed alternatives, siger den spanske træner.

Atila, der skal i gang med sin 3. sæson i Hørsholm 79ers trøjen, har privat slået sig ned i Helsingør med sin kone og søn.

Atila starter dog den nye sæson med 3 spilledages karantæne, efter en diskvalifikation i den sidste kamp i sidste sæson. 

 

Ny amerikansk center til SISU

23.06.2014

Endnu en Daryl, denne gang med kun ét ”r” i fornavnet, bliver en del af SISUs herrehold næste sæson.

For nogle uger siden underskrev den første nye amerikaner, Darryl Partin, sin kontrakt, og nu følger den store centerspiller på 206 cm, Daryl McCoy, efter.

Daryl McCoy er en stærk center/power forward på 24 år, der senest har spillet i NBL i Canada for Mississauga Power. Han er en god fysisk rebounder, der fylder godt i feltet med sine godt 125 kg. I tidligere sæsoner har han spillet dels for Ferroviario de Beira i Mozambique og dels i NCAA i USA for Drexel Dragons.

SISU forventer at flere spillere præsenteres snart.