Nyheder

Endnu et uventet nederlag til Randers Cimbria

04.03.2014

Efter det skuffende nederlag til Falcon i søndags, skulle hjemmeholdet fra Randers Cimbria bevise deres værd i dagens kamp imod Hørsholm 79’ers.

Den hel store forskel var at Bonell Colas igen var at finde i hjemmeholdets trup. Dog var både han, Chris Nielsen og Charlie Burgess skadet. Samtidig måtte 79’ers-holdet undvære deres coach, som fik 1 spilledags karantæne efter deres sidste opgør. En ting var helt sikkert – kun en sejr ville være acceptabel imod ligaens nummer otte.

Desværre levede hjemmeholdet endnu en gang ikke op til forventningerne, og de måtte gå fra banen med et nederlag på 65-72.

Selvom hjemmeholdet virkede ekstremt klar og ekstremt opsatte på en sejr inden kampen, kunne dette desværre ikke ses i spillet.  Begge hold lavede en del fejl og turnovers, dog udnytter Hørsholm dette langt bedre end hjemmeholdet. Gæsterne spiller en del hurtige angreb, hvor Randersspillerne ikke formår at følge med, og derfor kan gæsterne også hurtigt opbygge et mindre forspring. Selvom Randersholdet ikke er hægtet af pointmæssigt, halter spillet meget efter. Især angrebsspillet virkede kaotisk, og en del bolde blev smidt væk, samtidig med at en masse chancer blev brændt. Med tre 3-pointsscoringer hjælper Brenton Butler også gæsterne godt på vej, og selvom Troy Gottselig scorer 10 point i perioden, er hjemmeholdet stadig bagud med 17-23 ved periodens slutning.

I anden periode scorer gæsterne kun 11 point, men alligevel formår de at hænge på, hvilket understreger at hjemmeholdets spil på ingen måder lever op til forventningerne. I langt det meste af perioden fungerer forsvarsspillet for Randers Cimbria, men flere gange smider de bolden direkte ind i en Hørsholmspillers hænder, før de overhovedet kan få et angreb i gang. Dette sørger også for, at hjemmeholdet ikke formår at trække ordentligt fra. Her skinner klasseforskellen på de to hold dog igennem – selvom Randers Cimbria på ingen måde spiller på et tilfredsstillende niveau, vinder de stadig perioden med 19-11 og kan gå til pause med en meget smal føring på 36-34.

Bonell Colas brillere på ingen måder, selvom hans forsvarsspil til tider rammer hans normale niveau, laver han en del markante fejl offensivt. Så ved pausen har hans tilbagekomst ikke ændret det store, og helt kort lignede hjemmeholdet præcis det samme hold, som tabte til Falcon for bare to dage siden.

3. periode fortsætter endnu mere håbløst end anden periode. Spillet fungerer på ingen måder for hjemmeholdet, og i denne periode udnytter gæsterne det fuldt ud. Randers Cimbria smider endnu flere bolde væk, mens chancer de normalt ville kunne score på med bind for øjnene bliver brændt. Bonell Colas er stadig en skygge af sig selv, og en af eneste af Randersspillerne, der er i stand til at finde kurven i tredje periode er Troy Gottselig, som scorer fire ud af hjemmeholdets 11 point.

Hørsholm 79’ers bliver ved med at trække fra, og især deres 3-pointsskytter begynder at ramme kurven, og det er en af de mange årsager til, at gæsterne fører 47-55, da perioden ender. En 3-pointsscoring fra Mike Nielsen i sidste sekund kan måske give hjemmeholdet den motivation, de tydeligvis behøver.

Igen i fjerde periode fortsætter Hørsholm deres scoringsstime, samtidig med at hjemmeholdet fortsat misbruger langt de fleste af deres angreb ved enten at smide bolden væk eller brænde åbenlyse chancer. Idet Randersscoringerne bliver færre og færre, udløser de også større og større bifald fra hjemmepublikummet, som prøver at hjælpe deres hold til en sejr. Men hverken publikums støtte, en time-out eller noget andet kan få spillet til at fungere. Og da kampens spiller, Troy Gottselig, med knap tre minutter igen må tvangsudskiftes, ser det meget sort ud for Randersspillerne som er bagud 54-70. Med to hurtige scoringer henter hjemmeholdet dog en smule ind på gæsterne, og dette er med en opstilling, der hverken involverer, Troy Gottselig, Bonell Colas, Charlie Burgess eller Chris Nielsen, som alle ellers normalt er mere eller mindre fast inventar på banen. I de sidste to minutter af kampen, viser Randers Cimbria noget af den fightervilje, som har manglet hele kampen igennem. Det er dog alt for sent, og hjemmeholdet må endnu en gang inkassere et pinligt nederlag til en af ligaens bundhold – den her gang på 65-72.

Topscorere:
Randers Cimbria: Troy Gottselig, 18. Adrian Filip, 12.  Charlie Burgess, 9.
Hørsholm 79’ers: Brenton Butler, 21. Frederik Nielsen, 18.  Zarko Jukic, 12. 

Chok-nederlag til de hvidklædte kronjyder

02.03.2014

På papiret burde dagens opgør have resulteret i en sikker Randers sejr, da dagens gæster fra Falcon er at finde på ligaens niendeplads, mens hjemmeholdet stadig holder fast i deres andenplads.

Dog havde gæsterne virkelig brug for en sejr, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at gå videre til slutspillet – så hjemmeholdet måtte bestemt ikke undervurdere dagens modstander, og om det var det, der var tilfældet er svært at vurdere – men ikke desto mindre taber Randers Cimbria dagens opgør til Falcon med 81-84.

Randers Cimbria måtte i dag undvære deres topscorer, Bonell Colas – dette så dog ikke ud til at påvirke Randers spillerne i de første minutter af kampen. To hurtige og yderst velspillede angreb resultere i fire point til hjemmeholdet, alle scoret af Troy Gottselig. Da Adrian øger føringen til 6:0, kalder gæsternes træner en tidlig time-out efter kun lidt mere end halvandet minut.

Timeouten har desværre den ønskede effekt, og Falcon bryder Randers’ scoringsstime og hurtige spil med deres første scoring. Derefter følger en del mindre Randers fejl, som Falcon heldigvis ikke formår at udnytte, og da hjemmeholdet igen sætte tempo på, øger de hurtigt føringen. Efter fire minutter af første periode, er stillingen 11-2 til hjemmeholdet, som har vist sig klart stærkest. Dette vendte gæsterne dog op og ned på i de næste minutter, da de indhentede langt det meste af føringen med otte point i træk. Især i defensiven manglede Randers Cimbria Bo Colas, og en del af de rebounds, han normalt ville få fat i, endte i hænderne på modstanderne. Alligevel kunne hjemmeholdet gå fra banens første periode med en føring på 24-16, da Falcon ikke formåede at score på de chancer, hjemmeholdets fejl gav dem.

Denne føring holdt dog ikke længe, og der skulle ikke gå mange minutter af anden periode, før gæsterne lige pludselig var i front. Randers’ angrebsspil virkede til tider ideløst, og denne gang udnyttede gæsterne hjemmeholdets fejl betydeligt bedre end i første periode. Herefter fulgtes de to hold godt ad, hvilket bestemt ikke var tilfredsstillende for hjemmeholdet. Spillet var ikke prangende, og anden periode blev en småkedelig affære.

I små momenter viste hjemmeholdet dog den overlegenhed, de burde have vist i alle kampens 20 minutter, og dette resulterede i at de kunne gå til pause med en meget smal føring på 40-37.

Hjemmeholdet skulle finde betydeligt bedre spil frem i tredje periode, desværre kunne den lange pause ikke fremtvinge dette. I forsvaret får Randers-spillerne ikke fat i mange rebounds, hvilket resulterer i en del Falcon-scoringer, der ellers ikke ville have været der. Spillet fungerer ikke for Randers Cimbria, og der bliver kaldt en time-out ved stillingen 43-48. Herefter går det fortsat ned af bakke for hjemmeholdet, og gæsternes forspring bliver kun større. Brændte chancer og mistede bolde var der rigeligt af – især fra Randers Cimbrias side. Hen imod slutningen af perioden sørger to hurtige scoringer fra Patrick Nielsen for at hjemmeholdet stadig hænger på. Gæsterne trækker dog igen fra, og tredje periode ender 57-62.

Fjerde periode er et stort rod, og hjemmeholdet formår ikke at indhente gæsternes forspring. Hver gang de kommer tæt på, trækker gæsterne igen fra. Det er først da Randers Cimbria endelig får fat i en defensiv rebound, at Christian Bendtsen kan score til 66-67, hvorefter hjemmeholdet tager en time-out. Dette hjælper dog ikke, og gæsterne trækker igen yderligere fra.

Hele Randersholdet hænger en smule, og ingen af dem kan få bolden i kurven. Dette resulterer i at Falcon kommer foran 66-73 med kort tid tilbage af sidste periode. To trepointsscoringer fra henholdsvis Mike og Chris Nielsen sørger dog for, at hjemmeholdet stadig hænger en smule på. Ved stillingen 72-77 og 1:40 minutter igen, tager Falcon en time-out. Efter timeouten fortsætter Randers’ fejlstime, og Falcon behøver ikke finde det store spil frem for at bryde igennem forsvaret, der slet ikke hænger sammen. Med yderligere to trepointsscoringer fra Mike og Chris Nielsen er der igen et lille håb for hjemmeholdet, og med 18 sekunder tilbage er stillingen 78-81, og Falcon kalder time-out. Falcon bliver tildelt to straffekast som Alexander Bak rutineret lægger i kurven, hvorefter Randers Cimbria har 17 sekunder til at indhente den fempointsføring gæsterne nu har. Chris Nielsen scorer en hurtig 3’er, hvorefter han begår en fejl, hvilket er hjemmeholdets eneste chance for at udligne. Gæsterne scorer kun på det ene straffekast, men de resterende 1,2 sekunder er ikke nok til at Randers Cimbria kan få scoret, og kampen ender 81-84 til gæsterne fra Falcon.

Kampens topscorere:

Randers Cimbria: Chris Nielsen,  25. Charlie Burgess, 15. Mike Nielsen, 13.

Falcon: Robert Thurmann, 27. Christian Thomsen, 15. Alexander Bak, 9. 

Bakken Bears slår Vikings klart i Aalborg

01.03.2014

På trods af et program, der har givet dem ni kampe på 19 dage var det et tændt Bakken Bears hold, der dukkede op i Aalborg lørdag eftermiddag og tog en sikker 80-96 (15-21, 22-24, 23-25, 20-26) sejr med hjem til Aarhus.

De første 10 minutter af kampen var tætte, men i løbet af anden periode begyndte Bakkens presforsvar at stresse vikingerne, og på to minutter blev 19-22 til 19-34. Det var den danske trio Morten Sahlertz, Søren Ege og Sebastian Åris der stod for alle pointene i Bakkens stime, der reelt afgjorde kampen.

Flere gange forsøgte Vikings, med en bravt kæmpende Joe Burton i spidsen, at komme tilbage i kampen. Burton havde imponerende 32 point og 20 rebounds, men på en eftermiddag hvor ligatopscorer  Joey Haywood aldrig rigtigt fandt niveauet, var det ikke nok til at true Bakken.

For Bakken var det kollektivet, der vandt kampen, da coach Touminen skiftede meget ud, og der var da også fem spillere med mere end 10 point, herunder Kenny Barker med 22, Brandon Penn med 21 og Morten Sahlertz 16. 

79ers coach i karantæne

28.02.2014

Når Hørsholm 79ers på tirsdag spiller på udebane mod Randers Cimbria må holdet undvære sin coach Nemanja Jovanovic som har karantæne.

I onsdagens kamp i Fire Arena mod SISU blev Nemanja indberettet af dommerne efter kampens afslutning for utilbørlig opførsel og upassende berøring af en af dommerne.

Dette har nu udløst 1 spilledags karantæne som skal afsones på tirsdag. Da karantæen er tidsbestemt til og med 4. marts og betyder udelukkelse for alle hold, kan Nemanja således heller ikke være coach for 79ers damehold som på lørdag i mellemspillet skal i kamp mod BK Amager.

Sejr til Vikings efter vanvittig afslutning

28.02.2014

HIC tog i dag imod Aalborg i en kamp som fik en vanvittig afslutning.

HIC startede bedst ud og bragte sig hurtigt foran. Vedran Borovcanin og Skyler Bowlin førte an, men også Daniel Friedrich viste gode takter. For Aalborg var Joe Burton toneangivende og scorede 8 point  første periode. Efter første periode var stillingen 28-19.

I anden periode fortsatte Vedran Borovcanin det gode spil og scorede efter behag. Flere gange virkede Allborg til at blive sat af, men igen og igen kæmpede de sig tilbage. Joe Burton fortsatte med at dominere og ved pausen var den store amerikaner oppe på 16 point. Hilary Haley kom ind fra bænken og gjorde en god figur. Ved pausen var HIC foran med 45-37.

I tredje quarter kom HIC ud med kæmpe aggressivitet og Aalborg havde meget svært ved at komme til fornuftige afslutninger. Med HIC foran med 13 point virker Aalborg knækket, men igen kæmper de sig tilbage. HIC svinger fra det sublime til det elendige og det er Aalborg ikke sene til at udnytter. På få minutter er de igen helt inde i kampen.

I fjerde periode har HIC hele tiden overhånden. Med 42 sekunder igen er de oppe med 7 point. N må kampen være afgjort? Det er den ikke Aalborg vil det anderledes, en hurtig treer og brændte straffekast til HIC gør at Aalborg kun er bagud med 4 point. Med femten sekunder igen laver Jean Mbe en usportslig fejl. To sikre straffe og en efterfølgende scoring gør at kampen skal i overtid.

I overtiden står der Aalborg på det hele, og HIC må skuffende inkassere et nederlag. Spillet for HIC var meget svingende, mens Aalborg aldrig gav op.

Vikings vinder kampen med 89-97 (28-19, 17-18, 16-21, 22-2, 6-14).

Bedste spillere for HIC var igen Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin, mens Joe Burton og Joey Haywood lyste op for Aalborg.

Topscorer i kampen blev for HIC Vedran Borovcanin med 28 point mens Joey Haywood satte 29 point for Aalborg Vikings.

Et velsmurt Bakken Bears mandskab besejrer Rabbits

28.02.2014

Bakken Bears besøgte torsdag aften kaninhulen og efterlod ingen tvivl om, hvem der i øjeblikket er Danmarks bedste basketballhold.

Bakken Bears overstrålede kaninerne der efter en godkendt 1. periode måtte overgive sig og erkende, at Bakken Bears lige nu er mindst et skridt foran i kampen om årets mesterskab.

Måske havde cheftræner Craig Pedersen "solgt" kampen på forhånd fordi det vil betyde, at Bakken Bears slutter på grundspillets 1. plads og fordi cheftræneren har fokus på de tre andre kampe der venter kaninerne, Værløse, HIC og Falcon.

Kampene mod Bakken Bears, hvoraf der nu resterer en enkelt, er således uden betydning for kaninerne.


Faktum er, at kaninerne til tider blev spillet ud af egen hule af et velspillende Bakken Bears der vandt overbevisende 86-110 efter perioderne 20-21, 24-34, 22-31 og 18-24.

Kampen startede i et vildt og hæsblæsende tempo og med skiftende føringer. Hos hjemmeholdet var især Damian Ocana hot med to treerer og ialt 10 points men også Johnell Smith gjorde en rigtig god figur. Hos bjørnebanden var scoringerne bredt ud over hele paletten og det lovede godt for kampen som helhed. Der var masser af underholdning til de godt 1100 fremmødte i Svendborg Idrætscenter. Rotationen hos hjemmeholdet bragte hurtigt ungdommen på banen og således sluttede Marinus Mouboe festen i 1. periode af med de sidste to points for kaninerne.

Bakken Bears lagde straks fra 2. periodes start voldsomt pres på boldholderen i kaninernes angreb og Johnell Smith måtte ty til et vildt trepointsskud der blev fejlet, hårdt presset af skudklokken. Tre straffe som mr. Smith sikkert omsatte og så gik bjørnene i gang. Der blev skudt fra stort set alle distancer efter at Big Chris måtte forlade banen med en forvreden ankel og Bakken Bears ramte sikkert på stort set alt.

Kaninerne var kun statister og var alt for langt væk fra Bakkens skytter og halvdelen af bjørnebandens points i perioden var fra trepointsland. Det blev krydret med dunk og blocks så kaninerne var nede med 11 ved pausen og kampen mod overmagten var til at se i Svendborg Idrætscenter.

Der skulle ske noget drastisk hvis Svendborg Rabbits skulle tilbage i matchen og det var heller ikke det valg der blev truffet af trænerteamet. Der blev roteret kraftigt på bænken hos kaninerne og faktisk virkede det som om kampen var solgt ved halvtid. Bakken Bears fortsatte med at brænde nettet af i Svendborg Idrætscenter og ramte på 6 stk. fra trepointsland i 3. periode, igen halvdelen af de points der blev scoret af bjørnebanden.

Hos hjemmeholdet var det stadig Damian Ocana der gik forrest rent angrebsmæssigt med sikre træfninger og et meget flot dunk ned gennem feltet. Unge Mouboe fik flere minutter og sluttede igen perioden af med de sidste points for kaninerne der nu og inden de sidste 10 minutter, var nede med 18, 68-86.

Kampen var afgjort og både Johnell Smith og Antonio Porta der i dag var hårdt presset med bare at få bolden over midten, blev herefter skånet. Ungdommen kom ind og gjorde det egentlig fornuftigt. Mathias Kelly på guardpladsen lod sig ikke kyse og havde selv om han førte bolden op af banen, ingen turn overs.

Det blev også til 12 fornuftige minutter til Marinus Mouboe og 6 points.
Bakken Bears så sig ikke tilbage i dag og vandt fortjent opgøret selv om publikum håbede med de to trepointsskud Niels Degn der dog reducerede bjørnebandens forspring. Kaninerne var faktisk helt nede på minus 10 men så tog en vis herre fat i bjørnene igen og de trak igen fra og vandt helt fortjent en meget overbevisende sejr over et meget ungt Rabbitsmandskab der var på banen i de sidste par minutter. Netop den periode vandt bjørnene 0-12 og et kraftigt tak for sidst fra pokalfinalen i Horsens i januar måned.

Kaninerne slutter på ligaens 3. plads og nu er det kun et spørgsmål om, hvem modstanderen bliver i kvartfinalen.

For hjemmeholdet blev dagens spiller Damian Ocana med 25 points, Johnell Smith scorede 18, Will Paul 14,. 

Hos Bakken Bears scorede Brandon Penn 21, Bakkens mest effektive spiller Nicolai Iversen 18, 16 til Andreas Jakobsen, 12 til Kenny Barker, 11 hver til Søren Ege og Morten Sahlertz.

79ers taber til Sisu

27.02.2014

For anden gang på syv dage tørnede Hørsholm 79ers  og Sisu sammen i Fire Arena, og hjemmeholdet kunne ikke gentage sejren fra den forgangne uge, men måtte se sig slået med 68-75 efter en halvlegsføring på 40-33.

Set med Hørsholmbriller var første og anden halvleg som nat og dag. I første halvleg var der tempo og fart i 79ers-spillerne, der scorede på flere fastbreaks. I anden halvleg fik gæsterne lukket ned for det tempofyldte Hørsholmspil, og samtidig brændte de varme fra distancen.

Zarko Jukic fra 79ers lagde ud med at dunke kampens første to point i kurven, og fik fra start publikum op ad stolene. Sisu lod sig dog ikke gå på af den flyvende Hørsholmstart, og de to hold fulgtes ad resten af perioden, der sluttede 15-15.

I anden periode satte hjemmeholdet sig på kampen, og med en treer af Brenton Butler samt endnu et Jukic-dunk kom Hørsholm på 24-19. Herfra løb 79ers videre til en føring på 32-19 inden Sisu´s Joe Benjamin med to straffekast brød gæsternes scoringstørke. Hørsholm kunne dog gå til halvleg med en føring på 40-33.

Efter pausen fik Sisu i løbet af de første fem minutter vendt stillingen til 45-46. Farten var gået lidt af værternes spil og de måtte sande at scoringstavlen viste 58-62 til gæsterne inden de afgørende 10 minutter.

Hørsholm fandt aldrig rigtigt tilbage på sporet fra første halvleg. Sisu holdt føringen perioden ud, selvom om 79ers pressede på og kom på 64-65 med fire minutter igen. Trods det, at Sisu inden for det sidste minut blot scorede på tre ud af otte straffekast kunne de stadig trække sig sejrrigt ud af dette københavneropgør.

For 79ers ændrede nederlaget ikke på noget i den foreløbige stilling, hvor de indtager syvendepladsen. For Sisu betyder sejren, at de stadig er nummer fem to point foran Team Fog Næstved.

For Hørsholm scorede Brenton Butler 15, Zarko Jukic 15, Atila Kovac 9, Anders Skou 9, Daniel Mortensen 8, Demetrius Phillips 5, Sikander Nielsen 4, Frederik Hougaard Nielsen 3.

For Sisu scorede Chris Matagrano 19, Mickey Dennis 15, Joe Benjamin 13, Mikael Vincents 10, David Harder 8, Søren Olsen 6, Mikel Esnaola 2, Asger Hjorth 2.

2 spillere idømt karantæne

27.02.2014

Team FOG Næstved og Værløse BBK må begge undvære en af sine nøglespiller, næste gang de er i aktion i BL.

I slutsekunderne af gårsdagens kamp i Næstvedhallen, blev Liam Potter (TFN) og Pape Ba (VBBK) diskvalificeret efter noget fysisk tumult.

Indberetningen fra kampes 3 dommere er nu behandlet og begge spillere er idømt 1 spilledags karantæne.

For Liam Potter betyder det at han må sidde udenfor når Team FOG Næstved den 4. marts spiller mod SISU på udebane og Pape Ba er ikke med når Værløse BBK den 5. marts har hjemmebane mod Svendborg Rabbits i Søndersøhallen.

Du kan se begge kendelser ved at klikke her.

TFN taber overraskende til Værløse BBK

27.02.2014

De fleste ville have troet at det skulle være en walk-over for Team FOG Næstved i aftens kamp mod Værløse BBK.

Men et klogt og godt skydende udehold ville det anderledes og da Team FOG Næstved aldrig rigtig kom i gang, ja så endte det hele med en meget overraskende udesejr.

periode 15 – 30: Efter en lige start på perioden lykkedes det Værløse at trække fra til en meget sikker føring. Intet lykkedes for Team Fog Næstved, hvorimod Værløse spillede en meget flot periode.

Men uha for en periode for Team Fog Næstved, som havde store problemer med at ramme kurven fra alle distancer.

2. periode 23 -36: Igen en dårlig periode for Team Fog Næstved. Værløse kørte fuldstændig rundt med Team Fog Næstved, som slet ikke kunne få spillet til at køre. Spillerne kæmpede såmænd godt nok, men spillet og præcisionen i skuddene var ikke værd at skrive om.

Men en meget pointfattig periode fra begge sider som ender 8-6 (!).

3. periode 47 – 67: Værløse fortsatte det gode spil og tilsvarende fortsatte Team Fog Næstved sit dårlige spil. Det betød, at Værløse i den grad trak fra og på et tidspunkt førte med 25 point.

Værløse-spillerne smed bolden i kurven nærmest som det passede dem samtidig med, at deres aggressive forsvarsspil bestemt ikke passede Team Fog Næstved.

4. periode 72 – 79: Værløse fik igen en god start på perioden, men så var det som om, at Team Fog Næstved kom lidt bedre med. Mest på grund af fight og ikke så meget på grund af godt spil.

Team Fog Næstved fik indhentet lidt af Værløses komfortable føring mod slutningen, men helt tæt blev det aldrig. Værløse vandt en sikker og fortjent sejr, omend noget overraskende hvis man kigger på placeringerne i taebellen.

Kampen sluttede i øvrigt temmelig dramatisk, da Værløses Pape Ba og Team FOG Næstveds Liam Potter begge blev diskvalificeret efter, at de havde været i infight. Og nu kan begge hold blot afvente om begge spillere kommer i karantæne.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Alex Murphy med 28 point men Peter Møller, som spillede en stor kamp, blev Værløse`s bedste mand med 29 point.

Bund mod top i Søndersøhallen

23.02.2014

Værløse stillede til kampen uden de to amerikanere Troy Brewer og Jordan Clarke, som begge var ude med skader.

Bakken i nærmest stærkeste opstilling, inkl. de to unge Jacob Ravn og Sebastian Aaris, som vel nok håbede på gode spilleminutter i dagens opgør mod ligaens bundhold.

1.periode starter således: Bakken vinder tip off, aflevering i feltet til Chris C= 2 p. Værløse turn over, Bakken steal + god lang out let-aflevering = 2 p. mere til Bakken, Værløse turn over, Bakken 3 pointscoring. 1.30 min. spillet, 0-7 til Bakken. Time out Værløse!

Den markante forskel på de to hold i denne 1. periode er at Bakken spiller sig til frie chancer – bruger deres inside, mens Værløse dribler og dribler og skyder og brænder langt udefra. Efter 3½ min. står Værløse-tilskuerne stadig op i Søndersøhallen og venter på deres holds første scoring.

Coach Silfen skifter Peter Møller og David Nørby Knudsen ud. Coach Tuominen sender Aaris og Okolie på banen. Halvvejs i perioden er stillingen 0-14. Første mand på tavlen for Værløse bliver Axel Karason med en treer, unge Aaris svarer igen med en treer. Bakken spiller solidt og finder gode åbninger i Værløses zone-forsvar. I modsatte ende søger Værløse løsninger, og Victor Hjort træder i karakter med et godt stærkt drive til kurven og et efterfølgende steal. Hjemmeholdet begynder at få lidt point. Med små 3 min. tilbage har alle Bakken-spillere været på banen. Perioden slutter 13-28.

2. periode starter med en usportslig fejl af Bakkens Brandon Penn, Værløses Emil Hemmingsen sætter to straffe. Også Værløses Evan Thompson kommer i gang med 2 gode drives og dermed 4 gode point. Bakken spiller lidt mere utålmodigt og lader sig friste af hurtige, små-dårlige skud. Efter 3 min. er stillingen 22-35.

Værløses unge drenge starter en serie af trepointsskud, som går i, men de er stadig bagud med 14-16 point, idet Bakken svarer igen med gode scoringer. Halvvejs er stillingen 25-41. I denne periode skyder begge holder treere i et væk…gad vide om det er en del af game plan?

ærløse forsøger at løbe, men Bakken er alt for stærke i transitionforsvaret og når hjem hver gang. 1. halvleg slutter 39-56 efter en halvleg præget af denne treer-statistik: 3’ere Værløse: 7/16 - 3’ere Bakken: 8/14.

3. periode starter i fuld fart fra begge hold, der vil holde højt tempo. Værløse har dog ændret stil, og kommer nu til kurven og scorer og trækker fejl - men Bakken er samtidig uhyre effektive i den anden ende. Balancen mellem inde-ude spil er perfekt. Bakken tager det de får, om det er lay-up eller skud udefra. Chris C. laver sin 3. fejl i 4. min, og sætter sig ud – så nu burde der være mere plads for Værløse til at komme til ringen – og det ser da også ud som om det er det de går efter.

Midt i perioden er stillingen 50-74. De sidste 3 min. af perioden er de unge Bakken-talenter, Aaris og Ravn på banen sammen, og gør det rigtig fint. Bakken forsøger at holde skansen i feltet uden Chris C. Stillingen inden de sidste 10 minutter er 63-83.

I 4. periode starter Bakken med Chris C. på banen. En treer til hvert hold. Begge hold går til treer-skud med det samme – gad vide hvad de har snakket om i pausen mellem 3. og 4. periode? Værløse spiller utålmodigt og uden mange afleveringer, Bakken-spillerne bruger hinanden, men rammer ikke så godt udefra.

Coach Tuominen er konsekvent i sin coaching og sine udskiftninger, når spillerne på banen ikke følger konceptet, får de læst og påskrevet og må ud at sidde på bænken. Som fx. da Penn til sidst i perioden bliver idømt en teknisk fejl. Coach T skåner ham ikke! Denne periode er kedelig. Bakken finder hinanden, men brænder skud udefra. Værløse forsøger igen at finde vej 1-1. Kampen ebber ud og ender 76-103.

Solid holdindsats af Bakken, som fik roteret alle spillere, og de unge håbefulde, Aaris (20 min.) og Ravn (17 min.), fik de minutter de nok havde håbet på, på en dag hvor Værløse forsøgte, men ganske enkelt var overmatchet.

Bemærkelsesværdige stats:

2p % FG Værløse: 43%, Bakken: 72%
Rebounds Værløse: 34, Bakken: 32
Adam Weber Holm topscorer med 12 point og imponerende 10 assist

Kenny Barker og Nicolai Iversen: 15 point hver – hos Bakken scorer alle spillere minimum 6 point hver.