Nyheder

Sidste dk4 kamp i grundserien

10.03.2014

På torsdag afvikles 27. og sidste runde i grundserien og dk4 har nu valgt hvilken kan de sender live.

Valget er faldet på kampen fra Aalborg Stadionhal, hvor Aalborg Vikings tager imod SISU.

Sikkert er det før kampen at Aalborg Vikings ender på 8. pladsen i grundserien uanset hvordan kampen forløber. SISU kan med en sejr snuppe 5 pladsen, men meget er afhængigt at hvordan de går i de øvrige kampe.

Sikkert er det at Bakken Bears vinder grunderien foran enten Randers Cimbria og Svendborg Rabbits, men Horsens IC er sikker på 4. pladsen. Hvem de 4 øverste hold skal op mod i kvartfinalerne afgøres først torsdag aften hvor Team FOG Næstved, SISU, og Hørsholm 79ers kæmper om pladserne 5, 6 og 7.

I bunden er det allerede klart at Falcon og Værløse BBK skal spille om nedrykning i en bedst á 5 serie.

Tilskueropførsel

10.03.2014

I forbindelse med BL-kampen Randers Cimbria - Team FOG Næstved i lørdags, oplevede ligaen en meget uheldig og helt usædvanlig episode med agggresiv opførsel blandt en lille gruppe fans.

Basketball er kendt et engageret og velopdragent publikum og ligaen tager på det skarpeste afstand fra denne opførsel.

Basketligaen er i gang med at undersøge episoden for at beslutte konsekvenserne for de implicerede, ligesom ligaens generelle retningslinjer vil blive taget op til overvejelse.”

Mere nyt foreligger når episoden er undersøgt til bunds.

Det skal lige nævens at spilleren på fotoet, Jacob Wang fra Randers Cimbria intet har haft med episoden at gøre.

Bakken Bears besejrer SISU

09.03.2014

Udgangspunktet for aftenens kamp var de to danske hold i den bedste herrerække med flest vundne danske mesterskaber – dog med Bakken Bears som dominerende de seneste 10 år.

Da Bakken Bears allerede før kampen var sikret førstepladsen i ligaen – ja så var det interessant at se, i hvilken udstrækning hjemmeholdet kunne holde fast i den gode periode nu, hvor man 100% kan koncentrere sig om den hjemlige turnering. Og ville SISU, der på de gode dage kan true alle hold, for alvor være opsatte på at gøre en forskel ?

Og ville det gøre en forskel med både Chris Christoffersen og Quincy Okolie ude af kampen ?

Fra første fløjt blev det en kamp i en ganske højt tempo – og det blev en kamp med fokus på at score (for begge hold) – og absolut mindre opmærksomhed om forsvaret. Bakken Bears startede flot og bragte sig foran med flere smukke 3-point-scoringer – modsat var SISU noget i vanskeligheder og fik en række skridt-kendelser imod sig. Stillingen var 27-20 til hjemmeholdet allerede efter 10 minutter.

Det blev IKKE en kamp uden perioden med svigtende koncentration – og flere gange kom SISU tilbage og truede Bakken Bears. Og hver gang blev der igen skruet på gashåndtaget og føringen genetableret. Anden periode tilhørte helt afgjort Thomas Lærke (Mr. Hang time), der nærmest scorede efter behag og gjorde det onde ved gæsterne med hele 15 point i de minutter, han var på banen i perioden. Nævnes skal absolut også en flot assist af Sebastian Åris og efterfølgende dunk af Kenny Barker.

En flot besøgt Vejlby Risskov Hal (det smukke forårsvej taget i betragtning) – ja så havde coach Ville Tuominen i dagens anledning medtaget sin helt egen fanclub fra de 1000 søers land – og de bidrog afgjort til den gode stemning – og var flittige gæster i ”kiosken”.

Anden periode sluttede med en føring til Bakken Bears på 55-48. Kampen syntes sådan set afgjort – og dog.

Anden halvleg startede med flotte 3-point-scoringer af både Mickey Dennis og Brandon Penn – og efter svigt og nogle afbrændere af hjemmeholdet kom SISU igen tæt på – pludselig var stillingen 62-59. Men så var det også slut, og hjemmeholdet så sig senere ikke tilbage.

De følgende minutter blev domineret at en stærkt spillende Kenny Barker. Også Andreas Jakobsen ville kvittere for hans status , som den spiller i ligaen (all time) med flest assists – og han spillede frækt Thomas Lærke fri til et dunk fra hans side.  Hos Sisu spillede erfarne Mickey Dennis klogt og satte flere scoringer – og også Mikael Vincents var konstant en trussel. Men ikke desto mindre sluttede perioden med en føring på 84-70 efter nogle sidste minutter med frustration på banen hos flere spillere (på begge hold).

Fjerde periode blev hos hjemmeholdet domineret af Brandon Penn med flotte 3-point-scoringer – en coast-to-coast af Nicolai Iversen – og en fortsat klogt spillende Mickey Dennis hos SISU. Som nævnt i starten af referatet blev det en kamp med fokus på scoringerne, hvilket et slutresultat på hele 105-92 bestemt også er vidne om. Man fristes nærmest til at slå fast, at det på dagen var Thomas Lærke, der satte scoringen til stillingen 100-81.

Hos gæsterne var de mest dominerende Mickey Dennis med 27 point, Mikael Vincents med 18 og Chris Matagrano med 16 – SISU havde ikke mindre end 40 reebounds – men kun 5 stk 3-point-scoringer.

Hos Bakken Bears var det Thomas Lærke med 31 point, Brandon Penn med 20 point (6 for 8 på 3-point-scoringer) og Kenny Barker med 17 point – BB havde 30 reebounds – men ikke mindre end 14 stk 3-point-scoringer.

Næste hjemmekamp er allerede på torsdag den 13. marts, hvor Bakken Bears møder Randers med start kl. 19.15 – SISU spiller torsdag deres sidste kamp i Aalborg.

Falcon/BMS slår Værløse BBK for 3. gang i grundserien

09.03.2014

Kampen mellem BFX og Værløse i går skulle vise sig at blive en kamp der gik op og ned, der var spændende helt til slutfløjtet.

Det var en kamp begge hold ville vinde for at gå ind i nedrykningsspillet med det psykologiske overtag. Derfor kunne man forvente en kamp der var fyldt med nerver, på trods af at den ingen effekt ville have på den endelige stilling i årets tabel.

BFX vælger at starte med en meget utraditionel starting line-up uden de sædvanlige startere foruden de to amerikanere, Robert Thurmann og Taylor Darby. Det var nemt at se da kampen blev fløjtet i gang, da BFX's spil var præget af turnovers og uskarpt forsvar.

Til gengæld var Værløse skarpe i deres spil fra start og udnyttede de mange turnovers fra BFX med hurtigt spil og frie 3'ere. Det uskarpe spil fortsætter perioden ud da de normale startere kommer på banen, og BFX må se sig bagud 11-32 efter 1. periode.

I 2. og 3. periode stod der BFX på. Her begyndte de at få styr på deres spil og fik bolden til de bærende spillere så de kunne tage beslutningerne. Især Alexander Bak skal fremhæves da han virkelig blev varm bag 3'eren i 3. periode, hvilket åbnede spillet op for ham så han kunne komme til kurven og lægge den i, eller spille en medspiller fri til det åbne skud. BFX havde for alvor momentum, og hvis det ikke var for nogle gode aktioner af David Knudsen og Victor Hjorth fra Værløse, kunne BFX have lukket kampen.

I 4. periode er det en meget lige kamp og de to hold følges ad skud for skud. En 3'er af Jonas Bro bliver straks besvaret af en 3'er af Værløses Axel Karason, og sådan forløber kampen sig til dommerens sidste fløjt, hvor BFX til sidst trækker fra med store skud af Jonas Bro som Værløse ikke kunne komme tilbage fra.

Kampen slutter 95-90 (11-32, 31-22, 35-16, 18-20) til BFX, og de kan nu se frem til den sidste kamp i den regulære sæson mod Svendborg Rabbits på torsdag klokken 19:15 inden de skal møde Værløse BBK i bedst af 5 kampe i nedrykningsspillet. Værløse BBK møder Hørsholm 79'ers på torsdag samme tid.

Kampens topscorer blev for Falcaon, Alexander Bak med 22 point mens Jordan Clarke scorede 27 for Værløse BBK.

79ers tog en vigtig vikingeskalp

09.03.2014

I en spændende og til tider meget intens affære i Fire Arena lykkedes det Hørsholm 79ers at besejre Aalborg Vikings med 87-78 efter periodecifrene 23-26, 20-23, 24-20, 20-9.

Værterne fra Hørsholm kom helt forrygende fra start, og kunne efter seks minutters spil se scoretavlen vise 19-12. Samtidig havde 79ers held med at holde Basketliga-topscorer, Joey Haywood, ude af spillet via intens mandsopdækning udført af både Kristoffer Arvedsen og Andreas Hjorth. Vikingerne sluttede dog perioden bedst og Haywood viste sin klasse, da han i slutsekunderne sænkede en treer til en Aalborgføring på 23-26.

Anført af store og tunge Joe Burton var Aalborg særdeles aggressive på angrebsreboundene i anden periode. Vikingerne udbyggede føringen, selvom hjemmeholdets Frederik H. N. fik publikum op ad stolene med sin Magic-inspireret ”no look aflevering” til Atila Kovac halvvejs i perioden.

Gæsterne gik til pause foran med 43-49, og det var en noget frustreret Hørsholmcoach, Nemanja Jovanovic, der tog sine tropper med i omklædningsrummet.

Efter pausen kom Hørsholm ud med en helt anden energi. Det gav pote, og efter tre minutter gjorde Zarko Jukic det til 54-53. Gæsternes Mads Rasmussen havde ikke planer om at lade værterne stikke af, så han sænkede to treere samtidig med, at Joe Burton sugede point og rebounds til sig. 79ers vandt perioden med 24-20, og de to hold tog således fat på fjerde quarter ved stillingen 67-69 til gæsterne.

En treer af Zarko Jukic til stillingen 72-70 kickstartede en forrygende periode af den dygtige Hørsholmer, der også gjorde det til 76-72 med fire minutter igen. Vikingerne bed fra sig og kom på 78-78, hvorefter Hørsholms Daniel Mortensen, der indtil dette tidspunkt havde kæmpet med at ramme på sine skud, sænkede en meget afgørende trepointsscoring. Det skete med blot et halvandet minut igen og bragte 79ers foran med 81-78. Aalborg forsøgte forgæves at komme tilbage, men Brenton Butler var iskold fra straffelinjen, og Zarko Jukic cementerede 79ers-sejren, da han i slutsekunderne sprang hen over Aalborgs Benjamin Sørensen og dunkede bolden i kurven til en sejr på 87-78.

For 79ers betyder sejren, at de stadig kan nå en femteplads i den samlede stilling inden slutspillet går i gang. For Vikings er nederlaget ensbetydende med, at de ender som nummer otte i grundspillet og dermed møder Bakken Bears i kvartfinalen.

Fire starter hos gæsterne blev Joe Burton, der leverede 27 point og 13 rebounds. For 79ers faldt valget på Atila Kovac som bidrog med 20 point og 9 rebounds.

For 79ers scorede Brenton Butler 29, Atila Kovac 20, Zarko Jukic 18, Frederik Hougaard Nielsen 7, Demetrius Philips 6, Daniel Mortensen 5, Kristoffer Arvedsen 2 point.

For Vikings scorede Joe Burton 27, Joey Haywood 15, Mads Rasmussen 14, Hillary Haley 11, Niels Koch Andreasen 9, Benjamin Sørensen 2 point.

Gode takter kort før slutspillet af Cimbria

08.03.2014

Randers Cimbria vandt lørdag eftermiddag en flot sejr over gæsterne fra Team FOG Næstved.

Det var et Cimbria hold uden profilerne Charlie Burgess og Chris Nielsen der blev holdt ude af kampen efter længere tids skader. Fokus for Cimbria er at have begge to klar til slutspillet.

Dette gav nye muligheder i rotationerne af spillere og Reno Silars, Mike Nielsen og Casper Stage var inde i starten af kampen, sammen med Troy Gottselig og Bonell Colas.

Specielt Mike Nielsen skulle vise sig som en rigtig god erstatning på guard pladsen mens Reno Silars spillede sikkert og stabilt som pointguard.

Første periode var noget usikker og det var ikke ind til Adrian Casas kom ind, at Cimbria fik flyttet bolden hurtigere rundt i angrebet. Således var stillingen 10-9 midt i perioden hvoraf Bonell Colas havde scoret 9 af pointene for hjemmeholdet. Cimbria fik med en vigtig timeout, talt forsvars aftalerne igennem og det lagde større pres på gæsterne fra Næstved. Specielt Mike Nielsen og Casper Stage viste højt niveau og Stage bragte således Cimbria på 49-42 inden halvlegspausen.

Efter pausen fortsatte Cimbria det flotte spil. Næstved havde svært ved at få skudt og i det hele taget gjorde Cimbria gjorde det godt i forsvaret. Igen viste Mike Nielsen flot spil i angrebet, samtidig med at Jakob Wang spillede flot forsvarsspil med høj intensitet.

Troy Gottselig og Bonell Colas leverede igen en flot indsats for Cimbria og Randers kunne holde et 10 points forspring gennem næsten hele kampen.

Dermed kunne Randers Cimbria trække sig ud af kampen med en 85-74 sejr. En sejr der i den grad var en holdindsats. Randers er fortsat nummer 2 i Basketligaen.

Desværre fik kampen en trist afslutning da der med under to minutter igen opstod tumult i tilskuere området ved de medrejsende Næstved fans. Ikke en god reklame for en kamp der ellers var høj på tempo og viste en god fight mellem to godt spillende hold i Basketligaen.

For midt mellem faste tilskuere og børnefamilier opstod der pludselig slåskamp og 1. dommer Rune Larsen måtte stoppe kampen mens der blev skabt ro i hallen. Efter kampen måtte politiet eskortere fangrupperingen fra Næstved ud af hallen. På ingen måder en positiv oplevelse.

For Randers Cimbria havde Bonell Colas 28, Mike Nielsen 16, Adrian Casas 15, Troy Gottselig 10, Casper Stage 7, Jakob Wang 4, Patrick Nielsen 4, Reno Silars 1 points.

For Næstved havde Alex Murphy 15 points.

Horsens IC besejrer Falcon efter overtid

07.03.2014

Torsdagens TV-kamp mod Falcon blev endnu en gang en spændende kamp med afgørelse i overtiden. En kamp som ikke mange af de fremmødte tilskuer havde forventet skulle blive spændende som den blev.

Men det beviser jo bare at BL i denne sæson er tættere end nogensinde og alle kan slå alle.

Endnu en gang var HIC foran kort tid før afslutningen af den ordinære kamp, endnu en gang fik holdet gummiarm og endnu en gang måtte tilskuerne gennem en neglebider i omkampen. Denne gang trak HIC dog det længste strå med en meget kneben sejr på 89-88.

Falcon startede kampen med et solidt spil uden at gøre tingene sværere end højst nødvendigt.Inside med bolden eller sikre skud fra distancen.De to amerikaner gjorde det solidt og voldte HIC store problemer. HIC startede lidt famlende og lavede flere uprovokerede dispositioner. Hjemmeholdet halsede efter et godt kæmpende Falcon-hold der vinder 1. periode med 18-22.

Dette indtryk fortsatte i starten af 2. periode. Et udehold med større gejst og Falcon kunne øge føringen til 32-25. Endelig vågnede HIC op. Med Skyler og Vedran som de toneangivende blev stillingen ændret til en føring på 39-32 til hjemmeholdet.

Efter pausen udvekslede holdene scoringer og det blev en meget lige periode. Flere af de spillere, der stod lidt i skyggen i første halvleg, bød sig nu ind i kampen. Dog var det stadig Skyler hos hjemmeholdet og Falcons amerikanere, der gik forrest på scoringstavlen. 61-53 efter 3. perioder og kampen var langt fra afgjort.
Sidste periode blev en kopi af sidste uges nederlag mod Aalborg. HIC  øger føringen til +10, men Falcon bliver ved med at tro på, at det godt kan lade sig gøre at ryste hjemmeholdet. Med 1 minut tilbage fører HIC med 7, men også i denne kamp lykkes det udeholdet at kæmpe sig flot tilbage. Med et 7-0 run lykkes det Falcon at tvinge kampen ud i overtime.

Overtiden blev meget spændende, hvor holdene igen udvekslede scoringer. Lidt tåbelige fejl bragte holdene på linien. Falcon ikke mindre end 11 gange, hvilket så ud til at blive afgørende for kampen udfald. Med 5 sekunder tilbage bringer udeholdet sig foran 88-87, men en fejl midt på banen bringer Skyler Bowlin på linien, og han scorer på begge straffekast og kan dermed sikre HIC en kneben sejr på 89-88 (18-22, 21-12, 22-19, 16-24, 12-11).

Topscorere blev for HIC Skyler Bowlin med 25 point. Det samme lavede Jeff Tayler for Falcon.

Rabbits vinder i Værløse efter stærk 2. halvleg

06.03.2014

Værløse stiller til start mod Svendborg med Troy Brewer og Tobias Tita tilbage på holdkortet.

Fra kampens start er det svært at se, at det er bund mod top i Søndersøhallen. Værløse ligger bedst ud anført af en brandvarm Axel Karason, der scorer Værløses første 7 point og bringer Værløse foran 7-3. Herefter er det David Nørby Knudsen, som tager over for hjemmeholdet med 2 meget dybe 3-points scoringer. Svendborg holder stand med 3-points scoringer af Damian Ocana. Netop Damian Ocana udligner stillingen til 24-24 ved slutningen af første periode.

I 2. periode kommer Værløse tilbage i front. Først og fremmest drevet af mere energi og kamp for de løse bolde. Jordan Clarke er stærk i rebound-spillet, og Troy Brewer melder sig ind i kampen med et par flotte scoringer. Midt i perioden fører Værløse 36-31, hvilket får Craig Petersen til at kalde time-out.

Svendborg kommer bedst tilbage fra time-out og kan med 3 points scoringer af Antonio Pernigotti og Rasmus Christensen udligne til stillingen 39-39. Svendborg har held til at helbane presse Værløse mod slutningen af perioden og kan gå til halvleg med en føring på 43-45.

Svendborg viser fra 3. periodes start, hvorfor der er forskel på bund og top i basketligaen. Særligt Svendborgs stærke guard Antonio Pernigotti volder hjemmeholdet problemer. Med flotte afleveringer, finter og egne scoringer fra Pernigotti kommer Svendborg i front med 54-67 før Værløses coach Thomas Silfen kalder time-out. Damian Ocana nyder godt af Pernigottis  tryllerier og sætter flere 3-points scoringer. Værløse kæmper bravt men har svært ved at holde sig inde i kampen. Perioden slutter med en føring til Svendborg på  55-73 og 19 points til Pernigotti.

Fra starten af 4. Periode kommer Svendborg alt for let til sine scoringer. Der bliver giver spilletid til unge spillere som Marinus Moubo, der bliver noteret for 4 hurtige point.  Værløse forsøger sig med helbanepres og har held med det. 4 hurtige point  til Axel Karason og Værløse får Craig Petersen til at kalde time-out ved stillingen 64-79. Pernigotti bliver sendt på banen igen og giver lidt ro til Svendborg-holdet. Mod slutningen af kampen er der ikke for alvor tvivl om udfaldet, selvom Tobias Tita kommer på banen og giver lidt energi til hjemmeholdet. Kampen slutter med en sejr til Svenborg Rabbits på 80-92.

Topscorer fra Svenborg bliver Antonio Pernigotti med 22 points og fra Værløse Jordan Clarke med 16 points.

Bakken vinder igen i Aalborg

06.03.2014

Onsdagens TV-kamp på KanalSport blev først afgjort i de sidste minutter, da Bakken Bears' rutine gjrode udslaget mod et godt kæmpende Aalborghold.

Med lidt over fire minutter igen var scoren 65-66, og tilskuerne skabte en fantastisk ramme om kampen.

De næste tre gange Vikings havde bolden blev der så ikke taget gode beslutninger, da Hillary Haley tager to meget svære skud, der går ved siden af, Mads Kofod Rasmussen smider bolden væk og så er Bakken foran 65-72.

I den resterende del af kampen beskyttede Bakken føringen, mens Vikings desperat forsøgte at komme tilbage.

Bakken havde Chris Christoffersen samt Quincy Okolie skadet, og derfor gik Vikings ind til store Joe Burton. Han scorede fire point i træk, men Andreas Jakobsen svarede straks igen med to point og kort efter scorede Brandon Penn to mere.
Med 30 sekunder igen var Bears foran med seks, 76-73, men Joey Haywood skabte håb med tre point. Vikings fejlede straks Kenny Barker, der ramte to straffekast, hvorefter Joey Haywood tiltvang sig to straffekast på et drive til kurven. Han ramte sikkert begge, og Vikings fejlede igen Barker, der denne gang kun ramte det sidste straffekast. Med 11 sekunder igen og bagud 75-79 fik Vikings bolden, men Bakkens forsvar var koncenteret om at stoppe et eventuelt tre-points skud, og Vikings kunne ikke finde plads til en afslutning inden tiden løb ud.

Bakken sikrer sig med sejren også 1. pladsen i grundserien mens Vikings ligger på 8. pladsen med samme pointantal som Hørsholm 79ers. Meget skal dog gå galt såfremt Vikings ikke kommer med i årets slutspil.

Topscorer for Vikings var Joey Haywood med 27 point og Joe Burton 24 og 12 rebounds.

For Bakken havde Brandon Penn 24 og Kenny Barker og Nikolai Iversen begge 16.

Team FOG Næstved sejrer over SISU i en barnburner

05.03.2014

Overtager femtepladsen fra SISU efter ekstra periode.

Man skulle tro, at slutspillet allerede var begyndt med høj intensitet på banen, fantastisk stemning på tilskuerpladserne, og kampen bølgede frem og tilbage med store runs til begge hold.

Kampen startede med intenst forsvar og brændte skud. I 1. periode lavede Alex Murphy 9 point for gæsterne, mens Chris Matagrano scorede 6. Et buzzer-beater lay-up fra Sergo Guardia gav Team FOG en 16–21 føring. Mickey Dennis kom tidligt i fejlproblemer, og han endte med at fejle ud i fjerde periode.

I anden periode scorede Luciano de Souza tre 3’ere og SISUs forsvar haltede. Det stod pludselig 18–29, men så lavede SISU et 11–0 run og kom tilbage til 29–29. Men så blev David Harder skadet, Næstved kom tilbage og tog føringen igen. Perioden endte 37–41.

SISU kom igen hurtigt tilbage i tredje periode og udlignede, men igen kunne de ikke komme foran, og Morgan Sabia, Alex Murphy og Luciano de Souza bragte Team FOG op på 51–60. Perioden endte 53–60.

Endnu engang slog SISU igen i fjerde periode og udlignede til både 64–64 og 67–67 med 5:21 tilbage, men så holdt begge hold op med at score. Morgan Sabia fik 2 point inside med 3:37 tilbage, og SISU udlignede med 3:15 igen, men trods utrolig spænding og mange forsøg fik ingen af holdene bolden i kurven, og så var der dømt ekstra tid ved stillingen 69–69.

I femte periode sad Næstved dog hurtigt på det hele. Mathias Bak scorede alle sine 7 point i de ekstra 5 minutter og Alex Murphy lavede 9 point, som SISU ikke havde noget effektivt svar overfor. Team FOG ender med at vinde 81–90.

Næstved er nu på femtepladsen og håber på, med lidt held, at kunne nå op på fjerdepladsen i de sidste kampe i grundspillet, hvor de bl.a. møder den nuværende indehaver af fjerdepladsen, Horsens IC. SISU er tilbage på sjettepladsen, men kan i teorien ende på alt lige fra fjerde- til ottendepladsen efter de sidste to svære kampe på udebane mod henholdsvis Bakken Bears og Aalborg Vikings.

Topscorere:

SISU: Joe Benjamin 22 point, 9 rebounds, 1 assist; Mikael Vincents Nielsen 21 point, 5 rebounds, 5 assists; Chris Matagrano 19 point, 11 rebounds (double-double).

Team FOG Næstved: Alex Murphy 33 point, 2 rebounds, 4 assists; Morgan Sabia 16 point, 9 rebounds, 3 assists; Luciano de Souza 15 point, 4 rebounds, 3 assists; Marius Kasiulevicius 11 point, 5 rebounds, 3 assists.