Nyheder

Værløse Basketball Klub ansætter amerikansk træner

17.06.2014

VBBK har netop indgået aftale med Ty McGregor, som således skal være Head-Coach på fuld tid for VBBK’s herrehold i ligaen. TY har igennem flere år været Collegetræner i USA og ønsker nu at prøve kræfter med et hold i europa.

Ty McGregor har trænet college basket på højeste niveau hos Grand Valley State University, Central Michigan University og senest Kirtland Community College.

”Med ansættelsen af Ty, har vi fået en træner som har stor ekspertise i at udvikle spillere, hvilket netop er en af vore kerneværdier” udtaler Kim Mikkelsen og fortsætter: ”Udviklingen af talenter, det lange seje træk, er noget som vi arbejder med fra de helt unge rækker. Vi er derfor glade for, at det er lykkedes for os at få lavet en aftale med Ty.”

Ty McGregor har været aktiv spiller og har blandt andet spillet i VBBK og Horsens i hans aktive karriere. Han husker sin tid i VBBK som en som en fantastisk tid, han gerne vil genopleve. Med dette Coach job i Værløse, glæder Ty Mcgregor sig til at komme tilbage til Danmark og gøre en forskel, for spilerne unge som erfarne.

Udover Ty’s indlysende kvaliteter, mener Sportschef Jacob Pontoppidan dog at Ty kan gøre en væsentlig forskel på flere områder. ”Ty har en enorm passion for basketball og yder en dedikeret indsats som man sjældent oplever. Vi er helt sikre på at hele holdet vil få glæde af Ty´s karismatiske udstråling og store basketball viden”.

”Ty er et energibundt ud over det sædvanlige og er 100% engageret i alt hvad han gør. Han vil bringe stor forandring til klubben i form af hans træningsstil. Ty står bla. for at udvikle spillernes forståelse for spillet samt udvikle deres fundamentals. Det kommer til at stille store krav til den enkelte spiller, men også udvikle, som vi gerne vil være kendt for.”

Nyt fra ambitiøse Vikings

11.06.2014

Aalborg Vikings skruer ambitionerne op for den kommende sæson, hvor  en placering midt i tabellen, flere tilskuere i hallen og Nordjyllands mest unikke sponsorprodukt er målet.

I sidste sæson formåede Aalborg Vikings at hæve tilskuertallet fra 485 tilskuere per kamp til 652 tilskuere, og også i år er målet, at tilskuertallet skal stige:

”At der kommer mange mennesker i hallen for at se basketball, er noget vi også i år vil arbejde hårdt for. At folk nyder at se basketball i Aalborg Stadionhal giver ikke bare en bedre ramme for kampen, det giver os også et bedre produkt for sponsorerne” - udtaler John Bennetsen, direktør for Aalborg Vikings. Den netop forgangne sæsons stigning i tilskuere på mere end 25% er blandt de bedste i hele BasketLigaen og det er noget, der giver Vikingerne tro på en fortsat stor interesse i basketball fra nordjyderne.

Nye ansigter i organisationen

Klubben tog i slutningen af sidste sæson afsked med Mads Olesen, der efter en stor indsats for klubben ønskede nye udfordringer. Det har betydet ændringer i organisationen, hvor en styregruppe bestående af tidligere og nuværende medlemmer af Aalborg Basketball Klub samt aktører fra det lokale erhvervsliv, skal stå for driften af klubben.

James Vear på 2-årig kontrakt

Som en del af de nye ambitioner er der skrevet en 2-årig kontrakt med den engelske succes-træner James Vear, der i den forgangne sæson ledte Vikingerne til slutspillet. Direktør for Aalborg Vikings, John Bennetsen udtaler: ”Vear var en af hovedarkitekterne bag sidste sæsons fine resultater, og vi er derfor stolte over, at vi har indgået en 2-årig aftale med Vear. ”

Englænderens indsats blev da også anerkendt af resten af ligaens trænere, der kårede ham til årets træner i 13/14-sæsonen. Den 2-årige kontrakt skal sikre kontinuitet og fortsat sportslig udvikling.

Farvel til Burton og Haywood

Alt tyder på, at de amerikanske profiler Joe Burton og Joey Haywood ikke vil være at finde i Aalborg i næste sæson. Klubben ville gerne have forlænget kontrakterne med begge spillere, men det ser ikke ud til, at der kan opnås enighed om en ny kontrakt.

”Burton og Haywood havde begge en fantastisk sæson for os, og det har flere klubber i udlandet selvfølgelig bidt mærke i. Vi ville gerne have beholdt især Burton endnu en sæson, men nu må vi i stedet ud at se, om ikke vi kan finde en tilsvarende profil” -  udtaler John Bennetsen. Klubben har derfor sat jagten ind på 2 nye spillere, der kan erstatte sidste sæsons stjerner, mens det også skulle være sikkert, at man heller ikke forlænger med amerikaneren Hillary Haley, der kom til Aalborg midt i sæsonen.

”Vi har kig på et par meget spændende spillere, og vi forventer snart at have forhandlet de sidste detaljer på plads. Det kan tit være lidt af et lotteri, om de spillere vi finder, kommer til passe ind på holdet, men vi er optimistiske – ikke mindst på baggrund af vores valg sidste sæson,  hvor både Burton og Haywood var blandt de bedste spillere i ligaen og desuden meget velfungerende på holdet.”

Plannthin vender hjem til Rabbits

16.06.2014

Rabbits og Mikkel Plannthin har valgt at indgå kontrakt for den kommende sæson, dog med en klausul som gør at Mikkel kan tage til udlandet henover sommeren hvis den rigtige mulighed byder sig.

Sidste sæson spillede Mikkel i Slovakiet i det der var hans første kontrakt i udlandet. Holdet klarede sig til finalerne og Mikkel havde generelt set en flot sæson for BC Prievidza.

Nu går turen som nævnt hjem til Danmark og Rabbits håber og tror naturligvis på at Mikkel vælger at blive på Fyn og fortsætte sit studie, samt hjælpe holdet i jagten på guld til Fyn.

Mikkel behøver ikke den store præsentation som spiller. Vi ved alle han er en rigtigt dygtig og ihærdig spiller med mange gode kvaliteter på banen. Udenfor banen er han meget vellidt og den perfekte rollemodel - lige præcis den type vi gerne ville have tilført holdet.

Rabbits håber i alle vil være med til at tage godt imod Mikkel og byde ham velkommen hjem!

Udover tilgangen af Mikkel forventer Rabbits inden for de nærmeste par dage at kunne opdatere jer yderligere omkring spillertruppen til kommende sæson.

Ny coach til Copenhagen Wolfpack

13.06.2014

Copenhagen Wolfpack skriver 1 årig træner aftale med Gavin Love.

Englænderen Gavin Love tiltræder dags dato hvor han skal være til sætte det hold der skal avancere for sidste sæsons 9 plads.

Gavin Love spillede i den bedste Engelske række for Plymouth Raiders hvor han var Kaptajn 7 år i træk og var med til at hjemtage barndomsklubbens første Pokal i BBL og senere klubbens første mesterskab i 2007.

Han gjorde det så godt i 2007 af han blev udtaget til det Engelske Landshold, skæbnen ville dog at han rev sin akillescene over. En skade der var så alvorlig at han måtte stoppe sin karriere som 29 årige i 2008.

I 2009 overtog han så Plymouth Raiders med stor succes til hvad der skulle vise sig at blive den største succes i klubbens historie med 3 finaler på 3 sæsoner.

I de 3 sæsoner var Plymouth Raiders det mest scorende hold i den bedste række BBL.

I 2014 har Gavin arbejdet som Scout for det Australske Basket Landshold i forberedelsen til VM i Spanien. Dertil har han været gæste træner hos Euroleague holdet AS Roma, sammen med en tre årig Head Coach rolle hos ACB holdet Gran Canaria´s Sommer Camp. Dertil er han uddannet på St Marks Universitet hvor han har taget en BA i Sportsvidenskab.

Sportschef Tommy Nielsen:

Først vil jeg sige en stort tak til Rade Vojnovic for en fantastisk tid i klubben hvor han har været meget vellidt. Han nåede de mål der blev sat hver sæson og gjorde på en måde der som giver en masse respekt. Han har til trods for modgang i Ligaen og uro i organisationen altid taklet det på en utrolig behagelig og professionel måde.

Vi havde egentlig lavet forhåndsaftale med Rade for 2 måneder siden hvor han skulle afklare nogle private forhold. Sammen med sin familie er han kommet frem til at sige tak for denne gang, det er ingen hemmelighed at med bopæl i Sverige har det været krævende at have en Cheftræner rolle og det har vægtet meget i beslutningen.

Vi har stor forståelse for Rade´s beslutning og ønsker ham kun alt det bedste fremover.

Vi har måtte handle hurtigt og med det kom der en mulighed vi ikke har kunnet sige nej til. Som klub bliver man tilbudt mange muligheder i off season, men i Gavin mener vi at der er et match der passer rigtig godt ind hos os. Han er ung og ambitiøs og har taget en lille klub og bygget den ydmygt op til store resultater. Noget som vi sagtens kan koble til vores egen situation i Copenhagen Wolfpack.

Dertil har jeg personligt haft et godt øje til den forvandling Aalborg Vikings har gået igennem som klub, sportsligt og organisatorisk i den forgangne sæson under James Vear som kom til fra den næstbedste Engelske række.

Udover at træne Basketligaholdet skal Gavin arbejde på vores Akademi ved Morgentræninger og Camps, sammen med at han skal give Clinics til moderklubbernes trænere. Som en helt naturlig del bliver han koblet på vores to talentfulde U21 og U23 hold hvor han skal være henholdsvis Head Coach og Assistent Coach.

Congratulation on being Mens Head Coach, that was quite an upset. What brings you to Denmark?

This is a deal that was put together very quickly and professionally by the club and I'm extremely excited about coming to Coach in Copenhagen. I have heard so much about what a great city it is Im looking forward to the experience

Whats your story as Coach?

I Have been a Head Coach in the British basketball league (BBL) for three season from 2010/11-2012/13. During that time I took the team from a non playoff position to a contender reaching two national finals.

What is your style?

My teams led the league in scoring all three years which I feel in a way demonstrates my style of play. I like to push the basketball and play an uptempo game, the players and the fans love this way to play and its important to me that we play attractive unselfish basketball.

What can you bring to this new organization?

I will bring an unmatched enthusiasm for the game and want to add value and assist Copenhagen in reaching its goals on and off the basketball court. The community is very important to this basketball organisation and I will give it my all to help improve the level of basketball throughout club.

Yes thats no problem at all. Is there anything specific you would like me to say about the club?

The fans can expect an exciting team who will play hard every night and I fully expect us to achieve a good playoff position this season.

Gavin har første træning nu på Mandag 19:30 - 21:00 i Bulowsvej hallen

Randers Cimbria blev årets TV-klub

10.06.2014

Som en del af det tætte samarbejde mellem dk4 og Basketligaen kåres der hvert år den klub, der har gjort det ekstraordinært godt i forbindelse med tv-kampe.

I år er hæderen gået til Randers Cimbria, som for første gang i den netop afsluttet sæson også var DM finalist.

Randers Cimbria vandt titlen efter et hårdt kapløb med Horsens IC og Bakken Bears.

Ved at klikke her kan du dk4`s pressemeddelsen og hvorfor netop det blev Randers Cimbria der blev året TV-klub i Basketligaen. 

Ny amerikaner til Bakken Bears

10.06.2014

Bakken Bears har skrevet kontrakt med en amerikansk point guard til sæsonen 2014/15.

Navnet er Semaj Inge, og han er en 193 cm høj, 26-årig spiller, der skal hjælpe Bears i forsvaret på DM-titlen. Derudover bliver Inge en vigtig del af EuroChallengedeltagelsen.

Semaj Inge har erfaring fra en af de store skoler i amerikansk collegebasketball. Semaj Inge spillede fire sæsoner for Temple University i Philadelphia, hvor han var blandt de startende spillere og han nåede at spille i NCAA slutspillet i flere omgange. Inge har spillet med og imod mange nuværende NBA-spillere, fx spillede han i sin sidste NCAA-kamp imod et af de helt store navne, James Harden, da det blev til et snævert nederlag imod Arizona State.

Semaj Inge sluttede sit collegeliv i 2009, hvorefter han spillede halvanden sæson i den bedste islandske række. Her var han tredjemest scorende, havde flest steals og var i top 5 i blocks. Efter Island blev det til et ophold i den tjekkiske liga inden han i de seneste sæsoner har spillet for Grupo Babel Perez Zeledon i Costa Rica og for The Island Storm i den professionelle canadiske basketballliga.

Bakken Bears' finske head coach Ville Tuominen har fulgt Semaj Inge i flere år på forskellige camps i USA, og det er på hans foranledning at Bears henter point guarden. Tuominen glæder sig til at arbejde sammen med spilleren: "Semaj er en spiller jeg har fulgt længe. Han er fantastisk hurtig, og han har potentialet til en flot karriere i Europa. Det er vigtigt for hans karriere at han får fodfæste i Europa, og det håber vi at kunne hjælpe med. Omvendt får vi en spiller som har vist han kan spille på rigtigt højt niveau."

Semaj Inge ser selvsagt frem imod opholdet i Danmark: "Jeg glæder mig til at slutte mig til de forsvarende danske mestre. Jeg vil gerne takke coach Ville og organisationen for at give mig chancen for chancen for at være en del af Bearsfamilien. Jeg glæder mig til at være en del af klubbens fortsatte succes."

Med kontrakten med Semaj Inge, har Bears aftaler med 15 spillere, og dermed mangler Bears blot at indgå aftale med en enkelt spiller til den kommende sæson, der starter primo oktober.

Hørsholm 79ers hyrer spansk head coach

10.06.2014

Som led i Hørsholm 79ers ambitiøse 3-års plan har klubben engageret den 41-årige spanier Miguel Angel Hoyo Ramos som ny head coach for ligaklubbens herrehold.

Miguel har været ass. coach i den bedste spanske liga ACB i 7 sæsoner, og senest har han været head coach for et af Afrikas bedste klubhold, som blev nr. 7 ved Africa Champions Cup (det Afrikanske Euro League) og som blev nationale mestre.

Meldingen var klar, efter at spanske Miguel Angel Hoyo Ramos havde været 5 dage i Hørsholm – ” ham må vi ha’ ”. Miguel er nu ansat som den nye herretræner hos Hørsholm 79ers, og han skal være med til at føre holdet frem blandt de bedste i Danmark, hvor målet er at spille om medaljer indenfor 3 sæsoner. ”Han har kvalifikationerne og personligheden til at blive et kæmpeaktiv for klubben og med sin erfaring fra basketball på flere fronter og på højeste niveau, så er han den rette mand, som kan bygge et fremtidens hold med rutinerede spillere og udvikle unge talenter”, siger Peter Damm, bestyrelsesmedlem hos Hørsholm 79ers.

Selv siger Miguel: ” My goal in Hørsholm is to be an important part of the club to help them grow. Together everybody must step by step build the best club, build the best 79ers team with young players and players who want to work hard, to improve their skills and to become better players each day. I think 79ers is a serious club and I like the 3-year plan. The club is developing and I want to work and fight for Hørsholm 79ers to become successful. “

Miguel flytter sammen med sin kone til Hørsholm og starter i sit nye job den 16. juni. Aftalen løber i foreløbigt to sæsoner. Han vil foruden jobbet som head coach også blive involveret i klubbens talentudvikling og udviklingen af klubbens trænere.

Copenhagen Wolfpack er en realitet

09.06.2014

Elitesamarbejdet mellem Glostrup IC, BMS og Falcon har nu fået både navn og logo.

Og hvorfor så vælge ulv som signatur-dyr for samarbejdet?

Sportschef Tommy Nielsen:
Vi har brugt en del tid på at finde et logo, vi mener passer til vores samarbejde. Tidligt i forløbet kom spillerne med forslaget om Wolfpack, og efter vi havde haft mange andre navne oppe og vende, syntes vi egentlig at det var et rigtig godt bud.

Vi synes selv, at logoet er blevet ret fedt og nutidigt uden at ligne andre logoer, hvor ulve er med.

Wolfpack symboliserer jo et aggressivt, klogt dyr, der jager i flok og på den måde syntes vi at det passer godt i koblingen om at samarbejde om at blive stærke i København.

I relation til den langsigtede strategi indeholder symbolikken særligt, at ulve jager Kaniner i naturen og sammen kan nedlægge Bjørne og andre store dyr i flok – For det er der vi skal hen.

Henrik Dissing Sponsorchef
”Hovedstaden skal tilbage på basket-Danmarkskortet. Vi tror på, at det vil være særdeles godt for basket-Danmark, at Hovedstaden er med i ”fortællingen” om basketball. Vi tror på, at det vil øge de landsdækkende mediers interesse for basketball. Samtidig er vores samarbejdet baseret på en klar konklusion, som de tre klubber deler, at det kun er ved at forene kræfterne, at vi kan skabe en tilstrækkelig stærk organisation, at vi kan mobilisere de fornødne ressourcer. Det er vi nu godt i gang med.”

Copenhagen Wolfpack vil i de kommen de uger løfte sløret for flere detaljer om trænere, spillere, målsætninger, organisation og bestyrelse.

For yderligere oplysninger kontakt:
Tommy Nielsen - 2960 0038
Henrik Dissing -  4178 2030

Adrian Casas tortsætter hos Randers Cimbria

06.06.2014

Randers Cimbria har forlænget aftalen med den spanske forward Adrian Casas Filip.

Den spanske spiller, der netop har afsluttet en flot sæson for Cimbria, vender dermed tilbage til Danmark når ferien i hjemlandet er overstået.

Helt ferie bliver det dog ikke for Adrian. Han skal nemlig giftes med sin Ana. Ana som også var med ham i Randers sidste sæson, bliver altså fru Casas Filip når deres bryllup skal stå til august. Bryllupsrejsen bliver så en rejse retur til Danmark, hvor Adrian efterfølgende skal starte træningen op med resten af holdet.

Med i aftalen med Adrian er, at han skal være med til at profilere Randers Cimbrias ungdomsafdeling via skolebesøg, arbejde med ungdomsholdene i Randers Cimbrias ungdomsafdeling m.v.

Sports- og Teamkoordinator Tonny Mattern nævner Adrians personlighed som et kæmpe plus. ”Adrian er bare et godt menneske! Og at han så er en rigtig dygtig og talentfuld basketball spiller, det tæller bare op. At få ham tilbage til holdet giver os mere stabilitet, hvilket har været noget af det vi har søgt efter. Vi kender ham og han kender os. Vi får hver dag mange henvendelser fra spilleragenter der har spillere der måske på papiret minder om Adrian (eller andre af vores spillere), men der er kun en Adrian og ham er vi glade for at få tilbage. Han har et stort talent og vil vokse utroligt meget med Vladimir som træner”.

Vladimir Ruzicic, kommende cheftræner i Randers Cimbria, siger omkring Adrian; ”Med Adrian har vi endnu en spiller der kan dække flere positioner. Sidste sæson blev han spillet ind på holdet. I den ny sæson vil han udvikle sig mere. Han er en god holdspiller og vi er glade for at have ham med”.

Den 24 årige forward siger selv om sin kontraktforlængelse; ”Jeg er meget glad for at skulle tilbage til Randers i endnu en sæson. Jeg kan ikke vente med at få startet sæsonen og slutte mig til mine gamle holdkammerater og møde de nye. Det ser ud til at vi får et meget solidt hold. I sidste sæson gjorde vi et fantastisk arbejde men fik ikke afsluttet som vi fortjente. Næste sæson kan vi nå alt.”

Dermed slutter Randers Cimbria en travlt uge af og ønsker god pinse. 

Chris Nielsen fortsætter hos Randers Cimbria

05.06.2014

Randers Cimbria er glade for at kunne meddele, at Chris Nielsen fortsætter sin karriere i Randers Cimbria.

De to parter har nu indgået en aftale på den kommende sæson og dermed tager Chris fat i sin sæson nummer 11 for kronjyderne.

Chris Nielsen havde en afgørende rolle i Cimbrias flotte 2013/2014 sæson. Den 29 årige Randrusianer havde et gennemsnit på 17,6 points i 32 kampe for Randers og blev den mest scorende danske spiller i Basketligaens sæson 2013/2014 med 635 points.

Samtidig kom Chris Nielsen op på en flot andenplads, som den mest scorende spiller i det hele taget i Basketligaen, med 4274 points. Det må forventes, at Chris indtager førstepladsen i den kommende sæson. Han er den spiller der har scoret flest 3 points scoringer med 543. Han er nummer 1 på straffekast med 1095 scorede og nummer tre på listen over flest spillede kampe med 305 kampe i karriereren. Denne rekord henter han også i den kommende sæson.

Alt i alt er det en rutineret og effektiv spiller, der igen trækker i Randers Cimbria uniformen og dermed skal være med til at forsøge at overgå det resultat, der gav holdet sølvmedaljer i 2013/2014 sæsonen.

Sports- og Teamkoordinator Tonny Mattern er da også meget glad for at aftalen nu er på plads: ”Jeg har nu arbejdet sammen med Chris en del sæsoner. Han havde en fantastisk sæson for os og der er stadig så meget mere potentiale i ham som jeg ved, at vi i dansk basket kan og skal have glæde af. Chris er en unik dansk spiller, der i sidste sæson justerede og tilpassede sit spil, både fysisk og psykisk og det arbejde fortsætter med Vladimir som perfekt sparring for ham. Jeg tror Chris får sit livs sæson for Randers Cimbria!”.

Head Coach Vladimir Ruzicic er ligeledes tilfreds med aftalen med Chris Nielsen: ”Det er rigtig godt at vi har fået Chris med. Han har stadig et stort potentiale og er nok en af de bedste danske spillere i ligaen. Han kan stadig udvikle sit spil i angrebet og hans forsvarsspil gør ham til en meget vigtig spiller på holdet”.

Chris Nielsen selv siger om forlængelsen af aftalen; ”Jeg er super glad for at forlænge. Sidste år kom vi til målstregen og snublede. Næste år nakker vi de bjørnemisser! Holdet ser ud til at blive forstærket og vi starter op sammen som et hold, hvor vi sidste år kom lidt skidt ud af starthullet. Nu er vi som klub blevet 1 år bedre og det bliver spændende at se, hvem vi skal møde ved målstregen!”.

Samtidig med aftalen med Chris Nielsen kom på plads, så meddelte Jakob Wang, at han ikke vender tilbage til Randers Cimbria i den kommende sæson. Jakob Wang, der er bosiddende i Aarhus, skal skrive sin bachelor og får svært med at afsætte næsten 4 timer i transport og træning hver dag. Tonny Mattern understreger dog, at det er aftalt med Jakob, at skulle hans situation ændre sig, så er han velkommen tilbage.