Nyheder

Bears slår Wolfpack

01.11.2014

Kunne Bakken Bears rejse sig efter en slem lussing i pokalkampen mod Randers Cimbria – ville holdet være tynget af frygten for et nyt nederlag – eller ville stoltheden og viljen gøre en positiv forskel??

Yderligere var et stort spørgsmålstegn hvad den nye guard hos Bakken (Maurice Acker) kunne. Under alle omstændigheder var det interessant, hvordan rollefordelingen ville udmønte sig hos hjemmeholdet.

Første periode var først og fremmest kendetegnet ved solide præstationer af ikke mindst Ryan White fra Copenhagen Wolfpack og Maurice Acker hos Bakken Bears. Desuden gav et par skridtkendelser usikkerhed hos hjemmeholdet, der var bagud 24-25 efter 10 minutter. Og det stod klart at hjemmeholdets to store spillere havde vanskeligt ved at komme ind i kampen.

Jonas Zohore startede dog anden periode stærkt med et dunk + et straffe. Men generelt var det tydeligt, at Bakken Bears med en ny guard havde vanskeligt ved at få rollerne fordelt, og i lange perioder glemte at dække forsvar og hjælpe hinanden. I det hele taget var kommunikationen spillerne imellem en stor udfordring. Bakken var desuden i nogle minutter i scoringskrise og dumme beslutninger gjorde det nemmere for gæsterne. Coach Ville Tuominen rejste sig fra bænken og gjorde fra linjen en stor indsats for at vække hjemmeholdet, der trods alt i slutningen kom lidt i gang og ”kun” var bagud med 47-49 ved pausen.

Efter 20 minutter havde gæsternes Ryan White scoret 16 point – men i pausen fik hjemmeholdet åbenbart afklaret, hvordan han skulle stækkes, og han scorede slet ikke i anden halvleg - men det gav tilsvarende mere plads til et par andre fra Wolfpack. De to hold fulgtes ad med skiftende scoringer. Og Bakken Bears havde det fortsat vanskeligt – ikke mindst virkede det til, at både Thomas Lærke og Semaj Inge havde problemer med at finde ind i rytmen og en ny styrende guard. Bakken Bears fik dog en smule luft og bragte sig foran med 68-64 efter 30 minutter.

Fjerde periode blev en intens og spændende affære – generelt med hjemmeholdet foran. Bakken Bears fik samlet sig sammen og fik for alvor forsvaret til at fungere mere effektivt. Samtidig tjekkede både Kaido Saks og Semaj Inge ind – mens Copenhagen Wolfpack i kraft af Casper Hesseldal, Jyles Smith og Gabriel Iffe Lundberg bed fra sig.

Med 4½ minut tilbage havde hjemmeholdet bragt sig foran 82-72 og kampen syntes afgjort. Men et forrygende run af gæsterne gjorde pludselig stillingen helt lige – og endda med CW foran 88-89 da der manglede 1½ minut.

De bærende kræfter hos Bakken Bears kæmpede flot videre og Ville Tuominen fik skiftet klogt ud. I de sidste afgørende momenter var der imponerende rebounds af både Nicolai Iversen, Kaido Saks og Morten Sahlertz. I angrebet var der effektive 3-point scoringer af både Maurice Acker, Kaido Saks og Morten Sahlertz (der ellers ikke havde den bedste dag på kontoret). Også ros til Chris Christoffersen for stor sikkerhed på straffekastlinien. Efter en nervepirrende periode kunne publikum trods alt hylde Bakken Bears, der nu efter 6 kampe fortsat er ubesejret i Basketligaen.

For gæsterne var scoringerne primært fordelt på fire spillere – Ryan White 16, Gabriel Lundberg 20, Jules Smith 17 og Casper Hesseldal 23.

For Bakken Bears var der hele seks spillere med mere end 10 point – Nicolai Iversen 11 (+ 10 rebounds), Jonas Zohore 11, Chris Christoffersen 11 (+ 10 reebounds), Kaido Saks 14 og Maurice Acker 21 (+8 assists).

November bliver for Bakken Bears en meget travl periode – allerede på tirsdag den 4/11 gælder det en kamp i EuroChallenge i Vejlby Risskov Hallen kl. 19.15 mod Borås Basket, og fredag den 7/11 næste Basketliga-hjemmekamp kl. 19.00 mod Værløse BBK.

Forløsning og storsejr i Hørsholm

01.11.2014

Hørsholm 79ers fik endeligt den første sejr i årets Basketliga.

Sejren på 96-80 efterlod samtidig modstanderen Aalborg Vikings som eneste hold i bunden af ligaen uden en sejr.

Hørsholmtræner Miguel Hoyo var en lettet mand efter kampen:

- Det er dejæligt. Spillerne fortjener virkeligt denne sejr. De har arbejdet så hårdt i så mange uger, hvor vi har været tæt på sejren og i dag kommer forløsningen så. De unge gør det rigtigt godt og vi så i dag, at de kan spille mange minutter i ligaen og gøre det godt.

Hørsholm var uden topscorer Daniel Mortensen og den 206 cm høje Alejo Rodriguez, men var alligevel i stand til at dominere de nordjyske gæster.

Det karakteristiske uselviske angrebsspil, som man har set fra Hørsholm hele året dominerede. I første periode førte det til dunks fra unge Asbjørn Midtgaard og Andreas Hjorth, men det var Derek Semenas, der dominerede. Nærmest uden at spille i fjerde periode fik den amerikanske shooting guard 23 point og han scorede ikke mindre end fem tre-point scoringer i kampen.

Kampen var afgjort ved pausen, og var kun tæt indtil anden periode, som Hørsholm vandt 29-10. Perioden startede med tre’ere af Atila Kovac og Frederik H Nielsen og fra da af kiggede hjemmeholdet sig aldrig tilbage. 26-20 blev til 40-22. Selv om Aalborg kom lidt tættere på med scoringer fra Nick Okorie og Niels Koch til 45-30, slap 79ers ikke gaspedalen. Inden pausen var stillingen 55-30 og anden halvleg handlede mest om hvor stor sejren skulle være.

Vikings gav på intet tidspunkt op og det endte faktisk med at de vandt anden halvleg med 17 point. Det skete dog ikke før efter 79ers havde opbygget en 71-40 føring med tre minutter igen af tredje periode og coach Hoyo tømte bænken og lod de unge talenter som Sebastian Dalsgård få værdifuld spilletid i Basketligaen.

Vikings vandt således de sidste 13 minutter af kampen med 40-15, men hjemmeholdets sejr var aldrig i fare og spillere og trænere modtog da også en fortjent stående klapsalve fra de 386 tilskuere i Hørsholm Hallen.

Kampens spiller var 17-årige Asbjørn Midtgaard, der med 11 point, et dunk og tre blokerede skud fik sit endelige gennembrud i ligaen. Hørsholms topscorere var Derek Semenas med 23 og Atila Kovac med 17.

For Aalborg havde Brandon Bjerre 18 mens Nick Okorie og Kasper Serritslew hver havde 14. 

Horsens IC sejrer i tæt kamp

31.10.2014

I et velbesøgt Forum Horsens vandt Horsens i dag med 82-77 over Randers Cimbria.

Randers første scoring for Randers kom fra den tidligere HICer Ivan Miskovic. Ellers stod der mest HIC på første periode, og især Marquis Addison var god for HIC. Han scorede 10 point i perioden. Randers havde efter en god start svært ved at score og havde mange turnovers. Efter første periode var stillingen 22-13. Bedste mand for Randers var Ivan Miskovic.

I anden periode kom Randers bedst fra start. HIC tog pressede skud, mens Randers kom tæt på kurven. Det betød et 7-0 run til Randers og helt tæt kamp. Skyler Bowlin ramte dog en treer i fastbreak, og Varga fik 2 point på fastbreak lay up.

Dragan Petronic kom ind fra Randers og gjorde en god figur med 6 point, og momentum skifter stille og roligt til Randers. Samtidig får Baye Keita sin tredje fejl og må en tur på bænken.Randers udligner til 33-33, men mod slutningen laver HIC er run og er foran med 41-36 ved pausen. Bedste mand fra HIC var Skyler Bowlin med 15 point, mens Ivan Miskovic var mest dominerende med 8 point.

I tredje periode kommer Randers bedst fra start, da Horsens ikke er opmærksomme i forsvaret, og Randers kommer til lette point. Horsens kommer igen med godt spil af Jean Mbe, mens Chris Nielsen er varm for Randers med 8 point på 4 minutter, blandt andet på en meget dyb treer.

Horsens virker frustrerede, og Randers har initiativet, mens HIC spiller usruktureret.´Bagud med 53-51 får HIC dog momentum igen. Det er især forsvaret der steppes up, og det giver et par nemme scoringer. Efter tredje periode er stillingen 64-57 til HIC.

I fjerde periode kommer HIC stærkt fra start. Randers kan ikke følge med og med 6 minutter igen virker kampen afgjort, da HIC bringer sig foran med 15 point. Chanan Colman vil det dog anderledes og rammer 3 treere på to minutter og Randers kommer tæt på. De sidste minutter bliver nervepirrende, men en stor scoring af Borovcanin og straffe af Bowlin sender sejren til Horsens.

Bedste spillere fra Horsens var Skyler Bowlin og Marquis Addison, men også Jean Mbe spillede en god kamp. For Randers spillede Chris Nielsen godt, og Chanan Colman stemplede ind da der var mest brug for det.

Sejren til HIC bliver på 82-77 (22-13, 19-23, 23-21, 18-20).

For HCI scorede Skyler Bowlin 24 points mens Cimbrias bedste pointsluger blev Chris Nielsen med 15 point.

Næste kamp for HIC er på mandag, hvor modstanderen er SISU.

SISU slår det ubesejret tophold

31.10.2014

Flot sejr til SISU over deres hidtil ubesejrede lokalrivaler, Copenhagen Wolfpack.

Efter en lidt ujævn start på sæsonen trådte SISUs herrer virkelig i karakter i hjemmekampen mod Copenhagen Wolfpack, der kom til Gentofte med 4 sejre og ingen nederlag i bagagen.

Første halvleg var ganske lige, hvor man især lagde mærke til stor effektivitet og flotte, stilrene skud fra udeholdet, som nåede op på 0–5, inden SISU kom på tavlen med et straffe. Ellers udmærkede hjemmeholdets David Harder og Jonas Giese Anderson sig med gode skud, mens udeholdets Iffe Lundberg viste sin ekstreme hurtighed op ad banen i fast-breaks.

Gennem halvlegen bølgede stillingen frem og tilbage indtil sidst i anden periode, hvor Wolfpack fik skabt et 6-point hul på 40–46, som de gik til pause på.

SISUs head coach, Almir Zeco, tog en hurtig time-out i tredje periode, da Wolfpack trak fra til 40–52 inden for de første minutter. Man havde en fornemmelse af, at Wolfpack var ved at sætte sig på kampen, og de nåede senere også op på 48–60. Men så kæmpede SISU sig flot tilbage og åd sig stille og roligt ind på føringen.

Darryl Partin, der havde spillet en udemærket kamp indtil da, trådte virkelig i karakter på dette tidspunkt, og han viste vejen for hjemmeholdet i resten af kampen og endte samlet på 33 point på dagen. SISU udlignede Wolfpacks føring efter ca. 8 minutter af tredje periode og førte med 3 point før de sidste 10 minutter, 70–67.

I starten af de sidste 10 minutter sagde Almir Zeco til sine spillere: ”Det er i orden, at i laver fejl, så længe i fighter”, og den besked syntes at motivere dem til en intens og viljestærk indsats i resten af kampen. Allerede efter blot ca. 2 minutter i fjerde periode kom Wolfpack i alvorlige fejlproblemer, da de lavede deres fjerde holdfejl, og SISU kværnede på både i forsvar og i angreb. Efter 74–74 udbyggede SISU langsomt føringen, bl.a. ved 3 sikre straffe fra Darryl Partin efter en fejl udenfor 3-points linjen. Ryan White holdt Wolfpack inde i kampen, men langsomt tærede de mange fejl på dem, og i de sidste 5 minutter udbyggede SISU føringen, mens både Jyles Smith og Christian Thomsen måtte forlade kampen med 5 fejl.

Wolfpack gav dog aldrig op, og i løbet af kampens sidste minut gjorde de alt for at nå op på trods af SISUs 8-points føring. Ryan White udmærkede sig bl.a. ved at sætte en 3’er med fejl, og dernæst score på det efterfølgende straffe, men Darryl Partin holdt hovedet koldt for hjemmeholdet og lavede sammen med Mikael Vincents Nielsen nogle vigtige scoringer til sidst, bl.a. på straffe.

Resultatet blev 95–88 og SISU fik dermed ny luft og tro på, at de kan spille lige op med de bedste i denne sæson. Én af de bedste, Horsens IC, gæster Kildeskovshallen på mandag, mens Wolfpack skal op imod Bakken Bears allerede lørdag eftermiddag.

Topscorere for SISU blev Darryl Partin med 33 point efterfulgt af Frederik Rungby med 16, David Harder med 15 og Daryl McCoy med 13 point. De to førstnævnte udmærkede sig også med en effektivitet på henholdsvis 29 og 28.

For Wolfpack scorede Iffe Lundberg 22 point, efterfulgt af Christian Thomsen med 19 og Ryan White med 16.

79ers kom næsten tilbage i fantastisk ramme

30.10.2014

Hørsholm Hallen udgjorde en fantastisk ramme for opgøret mellem Hørsholm 79ers og Team FOG Næstved.

Næsten 900 tilskuere havde fundet vej til hallen i Nordsjælland, hvor de så Hørsholm være snublende tæt på at indhente et 18 points Næstvedforspring i kampens sidste fire minutter.

Gennem hele kampen var stemningen intens, men da Hørsholm startede med at indhente Sydsjællændernes forspring sidst i kampen eksploderede hallen. Der stod 62-80 med lige under fire minutter igen, da Hørsholm slog til.

Først ramte Atila Kovac og Alejo Rodriguez layups og så satte Frederik h Nielsen og Derek Semenas tre’ere. Med under et minut igen var Næstveds forspring reduceret til 77-80 og hallen kogte. Nu skulle Hørsholm bruge et forsvarsstop og det var tæt på at lykkes. Alexander Bak missede et layup, men bolden røg gennem flere Hørsholmhænder inden den landede i en Næstvedhånd. Milan Stanojevic fik bolden i kurven og bragte lidt ro på et ellers rystet Næstvedhold.

Derfra fejlede Hørsholm for at stoppe tiden, men da Næstved satte straffekastene kunne de tage en sejr på 79-84 med sydpå.

Efter kampen havde Hørsholmtræner Miguel Hoyo følgende at sige:

Vi spillede en god kamp mod en rigtig god modstander. Vi er nødt til at blive ved med at arbejde mod at spille 40 minutter pr. kamp. Vi skruede ned for niveauet i to minutter og det straffede Næstved.

Hørsholm spiller igen på lørdag kl. 16,, hvor Aalborg Vikings kommer på besøg. Det er en kamp mellem to mandskaber uden sejr - og da en basketballkamp ikke kan ende uafgjort vil et af holdene blive efterladt i bunden af ligeen. 

Endnu en spændende kamp i Svendborg

30.10.2014

Værløse var undertippet i dagens kamp i Svendborg Idrætscenter men spillede helt lige op med kaninerne der til slut trak en sejr hjem, 78-73, efter perioderne 23-17, 14-20, 24-17 og 17-19.

Dagens bedste spiller for Rabbits tilbagevendte Johnell Smith med 22 points og 8 rebounds samt 5 assists. For Værløse ligaens topscorer Drew Maynard med 29 points og 9 rebounds.

Svendborg var tændte efter en kamppause på 10 dage og især var Johnell Smith overalt på banen og der var fart i mr. Smith der havde haft en hård tid siddende udenfor, hvilket absolut ikke er hans livret. Johnell med 8 points i perioden og de første 6 for kaninerne.

For Værløse var det Drew Maynard der var toneangivende og han havde også grønt lys for at skyde på stort set hvad der passede ham og 7 points fra hans hånd i 1. periode som kaninerne vandt med 6.

Debut for den nye kanin efter 5 minutter og da Chaed Wellian kom på banen stod publikum op og tog værdigt imod. Wellian svarede flot igen med points samt godt forsvar.

Værløse lagde bedst fra land i 2. med et run på 2-11 og Rabbits havde lagt slow motion ind i spilkonceptet. Det gik alt for langsomt og gang på gang blev kaninerne presset af skudklokken som de selv havde bragt ned. Lige modsat spillet i Ålborg blev bolden spillet alt for langsomt rundt og den frie mand blev fundet alt for sent. Værløse spillede fornuftigt og ramte på flere svære skud og Maynard satte igen 7 points i perioden. Han blev fulgt flot til dørs af Værløses 2. amerikaner Rob Woodson. Svendborg formåede kun at score 6 points på 8 minutter og så var det pludselig svært for kaninerne.

Værløse vandt fortjent perioden overbevisende 14-20.

Craig Pedersen var sur i pausen og han krævede mere intensitet og fight ligesom han bad spillerne deltage i forsvarsarbejdet for det var her Værløse slog Rabbits ud. 5 angrebsrebounds der alle blev omsat i scoringer gjorde ondt på Rabbits og det skulle ændres ellers var kampen tabt.

Værløse havde momentum og lugtede, ovenpå to sejre over 79’ers blod. En vaskeægte sensation såfremt de kunne slå kaninerne i egen hule.

Rabbits lavede et bedre job i 3. periode og igen var Johnell Smith foregangsmanden. Der var speed over Johnell Smith og han holdt heldigvis til anstrengelserne gennem hele kampen. Svendborgs største føring +13 og måske var Værløse slået ?.

Claus Magaard der allerede i 1. halvleg havde stemplet ind med 10 points havde en meget stærk 3. periode med 8 mere og i Damian Ocana’s fravær var Magaard den mest træfsikre fra trepointsland i dag. Kaninerne kunne gå ud til sidste periode foran med 7, 61-54 men Værløse sluttede perioden bedst selv om holdet tillod sig at brænde 4 straffekast til slut. Det var i det hele taget akilleshælen for Værløse i dag med en miserabel straffekastprocent 5/15=33 %.

Svendborgs unge håb, Marinus Mouboe fik mange minutter i dag fra cheftræneren og han kvitterede med godt spil både i forsvar og angreb. Det var dog især forsvaret der skulle forbedres hos hjemmeholdet og da dommerne bød debutanten Chaed Wellian velkommen til Danmark med 5 meget hurtige fejl, kunne han forlade banen allerede inden sidste periode var begyndt. Ivo Höger var halvsløj så hans spilletid var meget begrænset i dag så eneste store mand hos kaninerne var således Will Paul. Han holdt sig til gengæld væk fra fejlproblemer.

Endnu 7 points fra Drew Maynard i sidste periode var dog ikke nok i dag. Værløse rendte ind i dårlige beslutninger og turnovers i crunch-time og derfor var hjemmeholdet i stand til, på en opstrammer i forsvaret, at trække sejren i land.

Endnu en smal sejr til kaninerne og der er plads til forbedringer især i forsvaret inden næste kamp mandag aften i Næstved.

For Rabbits scorede ud over dagens kanin Johnell Smith, Claus Magaard 19, 18 til Will Paul, 10 til Antonio Porta, Marinus Mouboe 5 og 4 til Chaed Wellian.

For Værløse 18 til Rob Woodson, 9 til David Nørby Knudsen, 7 til Axel Karason, 5 til Emil Henningsen og 4 til Tobias Tita.

Storsejr til Bears i Aalborg

29.10.2014

Et Aalborg Vikings mandskab uden Mike Dejworek og Benjamin Sørenesn formåede at score lige knap 100 point imod de forsvarende danske mestre, men da mestrene samtidig scorede 22 mere end 100 blev det til en storsejr til de forsvarende danske mestre.

Et Bakken Bears mandskab med 5 spillere over 2 meter havde en nem aften i Aalborg med Søren Sørensen på 196 cm som højeste mand for Vikings. Bakken Bears førte fra 1. minut og så sig ikke tilbage resten af kampen.

Nick Okorie var den helt store profil i kampen og scorede 33 point, men også Brandon Bjerre havde en sjældent god kamp med 15 point og 11 rebounds. For Bakken Bears var Thomas Lærke bedste mand med 18 point.

Bakken Bears får en tidlig føring på 1. periode anført af en velspillede Thomas Lærke. Godt forsvar fra især Alassan Touray får dog Vikings bedre med i kampen til stillingen 10-13. 2 tidlige fejl til Kasper Serritzlew får hurtigt de ”små” Vikinger i problemer og Bakken med et 5-0 run inden Vikings tvinges til at tage kampens første timeout. Herefter bølger kampen frem og tilbage og ender med en 21-28 føring til Bakken Bears.

I 2. periode kommer Bears bedst fra start og får udbygget føringen. Vikings holder sig dog fint inde i kampen i starten af perioden og særligt Søren Sørensen gør det godt med flere gode rebounds.

Ved stillingen 28-36 må bjørnen dog gå ud med 2 fejl og pludselig er stillingen 30-46 og Bjørnen må igen på banen. Bears fortsætter dog deres run, hvor især en bradvarm Thomas Lærke gør det godt. Vikingerne kan ikke hamle op med Bears’ fysik og højde og ved slutningen på 1. halvleg er stillingen 37-63.

Inden 3. periode har både Søren Sørensen og Kasper Serritzlew 3 fejl, og Bears har det igen nemt under kurven. Brandon Bjerre og Nick Okorie med fine aktioner holder Vikings lidt inde i kampen, men de kan ikke forhindre, at Bears får udbygget føringen, og efter 4 minutter spillet er stillingen 48-75 og efter yderligere 4 minutter er stillingen 59-87, hvorefter Søren Sørensen må gå på bænken med sin 4. fejl, hvilket giver debut til Sebastian Sebolewski. 63-94 slutter 3. periode.

Trods en kæmpeføring til Bears er det et tændt Vikingemandskab, der gå på banen i 4 periode og især Nick Okorie er dominerende og får reduceret Bears føringen til 68-96 efter et par flotte scoringer. Vikings ender med at vinde 4. periode 34-28 og dermed et kampresultat på 97-122. 

Copenhagen Wolfpack slår Team FOG Næstved efter overtime

24.10.2014

Blot 3 dage efter at have tabt på hjemmebane til Horsens IC, stod Team FOG Næstved igen på banen i Næstvedhallen for at tage imod sæsonens overraskelse indtil videre, Copenhagen Wolfpack.

1. periode 16 - 16: Team Fog Næstved fik en fantastisk start på perioden og kom foran med 9 - 0 efter 2½ minuts spil. Det gav bange anelser med mandagens kamp in mente, hvor Team Fog Næstved også fik en fantastisk start, men endte med at tabe kampen.

Og det gik da også som i mandagens kamp, hvor Team Fog Næstved smed bolde væk ved hasarderede beslutninger og manglende scoringer.

Københavnerne kom tilbage i perioden og fik udlignet Team Fog Næstveds føring.

2. periode 14 - 15: Team Fog Næstved fik en skidt start på perioden, men gejst og fight fik holdet tilbage på sporet. Men bedst som man troede, at nu går det godt for Team Fog Næstved, kom Copenhagen Wolfpack stærkt tilbage og gik til pause med en smal føring på 1 point.

3. periode 22 - 19: Team Fog Næstved fik en god start på perioden, men igen gik det galt på grund af hasarderede beslutninger, boldtab og en scoringspause på et par minutter. Det betød, at københavnerne igen indhentede Team Fog Næstveds føring og endda bragte sig foran. Det virkede på det tidspunkt som om Copenhagen Wolfback var hurtigere i tanke og handling.

Men på vilje, fight og godt spil kom Team Fog Næstved tilbage i perioden, som blev vundet med 2 point. En spændende 4. periode var i vente.

4. periode 25 - 27: 

Team Fog Næstved kom bedst fra start, men Copenhagen Wolfpack blev ved med at hænge på. Perioden blev mere spændende end køn, hvor Team Fog Næstved havde føringen stort set hele perioden - med undtagelse ved periodens slutning hvor Ryan White satte en lang 3`er med 4 sekunder igen.

Kampen endte derfor 77- 77, og Næstvedhallen var dækket om til 5 minutters omkamp.

Overtid 10 - 16: De første par minutter af overtiden var helt lige, hvor holdene skiftedes til at score, gik det helt for Team Fog Næstved ved stillingen 81 - 81.

Copenhagen Wolfpack stjal bolden 3 gange i rap og bragte sig foran med 6 point med 1:23 tilbage af kampen. Og så var løbet kørt for Team Fog Næstved.

Wolfpack vinder kampen med 93-87 og er derved fortsat ubesejret efter 4 runder.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Alexander Bak med 21 point, mens Ryan White satte 27 point på tavlen for Copenhagen Wolfpack.

James Vear forlader Aalborg Vikings

23.10.2014

Aalborg Vikings’ cheftræner James Vear må – grundet personlige årsager – forlade klubben før tid.

I sommers tegnede Aalborg Vikings en 2-årig kontrakt med den engelske træner James Vear. Vear var ved roret i sæson 13/14, der var den hidtil bedste sæson for Vikingerne, idet holdet vandt 10 kampe. Samtidig bød sæsonen også på stor personlig succes for Vear, der blev kåret til Årets Træner.

Både klubben og Vear havde ønsket at fortsætte samarbejdet, men personlige årsager gør, at Vear nu må søge hjem til familien i England.

“It is with deep regrets that I am having to step down from my head coaching duties due to personal reasons. It has been a very difficult decision to make but I believe it is what is best for myself personally and the team, I especially want to thank the players and coaching staff I have worked with since I have been here in Aalborg, I could not have wished for a better group of players and coaches to work with.”

Ny træner klar til at tage over.

Vikingerne er allerede klar med en ny mand, der skal føre klubben videre i den indeværende sæson.

Valget er faldet på serbiske Ivan Kuzmanic, der i denne sæson har været assisterende træner for Vikingerne.

Direktør John Bennetsen udtaler:

”Det er rigtigt trist, at vi må afbryde samarbejdet med Vear, men nu må vi se videre, og vi har heldigvis allerede fundet en ny kompetent træner. Valget er faldet på Ivan Kuzmanic, der foruden at have været træner for flere serbiske klubber, også har været elitetræner og ungdomstræner i flere danske 1. divisions klubber.”

Vikingerne og Kuzmanic har i første omgang tegnet en kontrakt, der varer resten af sæsonen. Desuden forventer Vikingerne inden for den næste måned at kunne præsentere nye forstærkninger til klubben.

Horsens IC fighter sig til sejr i Næstvedhallen

21.10.2014

Team FOG Næstved startede som lyn og torden mod Horsens IC, som fik kæmpede sig tilbage med Skyler Bowlin i spidsen og løb til sidst med sejren.

1. periode 27 - 23: Team Fog Næstved fik en rigtig god start på perioden, idet holdet i løbet af godt 2 minutter havde bragt sig foran med 13 - 1. Forrygende.

Men så vågnede Horsens, og holdet åd sig stille og roligt ind på Team Fog Næstveds føring, så den kun var på 4 point ved periodens slutning.

2. periode 21 - 21: En hektisk start på perioden med mange forsøg fra begge sider uden de mange scoringer. Team Fog Næstved begik nogle "dumme" spillemæssige fejl med hasarderede beslutninger, hvor holdet flere gange bragte sig i problemer ved også at smide bolde væk.

Men en lige periode mellem 2 ligeværdige hold, hvor det så ud som om, at Horsens havde lidt flere strenge at spille på.

3. periode 12 - 21: Team Fog Næstved fik ingen god start på perioden, idet holdet fortsatte tendensen fra 2. periode med at smide bolde væk.

Da halvdelen af perioden var spillet, var stillingen helt lige, men så trak Horsens fra til en sikker føring. Mod slutningen af perioden lykkedes det dog for Team Fog Næstved at indhente lidt af Horsens' føring.

4. periode 19 - 23: Var starten på 3. periode ikke god for Team Fog Næstved, var den nærmest katastrofal i denne periode, idet det ikke lykkedes for Team Fog Næstved at score i de første 5 minutter! Så kan man altså ikke vinde, selv om Horsens også holdt lidt igen med scoringerne.

Det kunne Team Fog Næstved da heller ikke, selv om det på et tidspunkt så ud som et come back, da holdet kun var bagud med 4 point. Men det var en stakket frist - Horsens samlede sig og trak fra til en sikker og fortjent sejr med 9 point.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Milan Stanojevic med 23 point men Marquis Addison var bedste mand for Horsens IC med 27 point.