Nyheder

I morgen går det løs

07.10.2014

Efter en lang sommer med masser af landsholdsbasket skal vi nu i gang med Basketligaen 2014-15.

Sidste år var endnu en flot sæson med stor fremgang i form af flere tilskuere, mere mediedækning, gode internationale resultater og flotte arrangementer – vores klare mål er at denne skal blive endnu bedre!

Når vi ser på det sportslige er de fleste er enige i at toppen af ligaen ser stærkere ud end nogensinde, så jeg tror vi kommer til at se mange spændende kampe på højt niveau. Også organisatorisk bliver klubberne ved med at flytte sig, med Bakkens store projekt i Boksen som et godt eksempel.

Jeg tror på at dette sammen med alle de andre klubbers hårde arbejde vil give endnu flere mennesker mulighed for at opdage hvor god underholdning basketball er.

Ligaen står nærmere et nationalt gennembrud end nogensinde før, så det er afgørende for sporten at vi forsætter udviklingen ved at sørge for at alle klubberne skaber bedre arrangementer, får mere økonomi og samtidigt driver sunde forretninger.

Der er mange der arbejder stenhårdt for vores sport, og det eneste vi beder dig om er at komme ned i hallen for at se masser af basket – og tage dine venner med!

Som forretningsfører for Danmarks bedste lige, vil jeg ønske alle spillere, trænere, dommere, tilskuere og alle andre der er involveret i fedeste sport i verden, en rigtig god sæson til alle. 

Rasmus Winkel 

Velkommen til en ny klassiker!

07.10.2014

Kampen på torsdag den 9. oktober kl.19.15 i Arena Randers, hal 1 er en vaskeægte ny klassiker i dansk basketball. Randers Cimbria PRO mod Bakken Bears. Kronjylland mod Aarhus!

De to hold stod i finaleserien 2013/2014 overfor hinanden, men Bears var for stærke og vandt fortjent 4-0 i serien. Aftenens kamp er først møde mellem de to mandskaber i denne sæson og således også en slags revanchekamp for Cimbria. Det er dog ikke revanche der er i fokus, men det langsigtede mål der er vigtigst. For målet for Randers Cimbria PRO er klart. Der skal vindes guld i denne sæson og en sejr mod Bears vil være en god pejling på hvad der kan ventes.

Randers Cimbria har således hentet 6 nye spillere til holdet, heriblandt en af de bedste danske basketball spillere, Chanan Colman. Han skal sammen med Chris Nielsen, Mike Nielsen og Charlie Burgess styre guard pladserne. Samtidig har stærke spillere som Jahmar Thorpe, Joe Benjamin, Ivan Miskovic og Dragan Petronic sammen med rutinerede Bonell Colas styrket spillet under kurven. Rasmus Christensen er kommet til fra Svendborg og med Adrian Casas og Casper Stage, så er Randers Cimbria ligaholdet anno 2014/2015 nok det stærkeste Cimbria hold nogensinde.

Samtidig har Cimbria ansat en fuldtidstræner, serbiske Vladimir Ruzicic, som skal føre holdet helt til tops. Sammen med Sports- og teamkoordinator Tonny Mattern har han samlet holdet ud fra devisen om, at der skulle være et tilbundsgående kendskab til alle spillere, og alle spillere på den ene eller anden måde skulle kende hinanden i forvejen. ”Der er ingen tilfældigheder her. Vi ville ikke have nogen overraskelser og vi ville skabe et hold med det samme fokus. Nemlig at vinde!” siger Tonny Mattern om opgaven.

For modstanderen fra Bakken Bears, så vil kampen vise om de stadig sidder flot på toppen af dansk basketball. For selv om holdet har mistet et par store profiler, så har de samtidig hentet store forstærkninger til holdet. Bl.a. er amerikanske Semaj Inge samt estiske Kaido Saks, som har vist sig som en meget dygtig skytte, kommet til holdet og er sammen med rutinerede Chris Christoffersen, Nicolai Iversen og talentfulde Thomas Lærke en farlig cocktail.

Derfor bliver det med garanti også en sæsonopstartskamp der vil besvare mange spørgsmål. Hvordan vil Randers Cimbrias nye hold stå mod det mere rutinerede Bakken Bears? Hvilken indflydelse har den nye Cimbria træner Vladimir Ruzicic haft på holdet? Og hvor sultne er Randers Cimbria spillerne på at slå forhåndsfavoritterne fra Aarhus?

For at understrege vigtigheden af kampen, så har Randers Cimbria også besluttet at forsøge at lave en tilskuerrekord for basketball i Randers. Arena Randers hal 1 skal fyldes! Den ene af sidste sæsons finale kampe blev set af over 1600 tilskuere og målet er at fylde hallen med 2000 tilskuere til sæsonpræmieren.

Anfører Mike Nielsen, der er i praktik på kontoret hos Randers Cimbria PRO, som et del af sit studie, er projektleder på opgaven og han arbejder benhårdt på at nå målet.

Så alt i alt er der lagt op til et brag af en kamp i Arena Randers, når Randers Cimbria tager mod Bakken Bears i Arena Randers, Hal 1. torsdag d. 9. oktober kl. 19.15. En kamp hvor Carlsberg Sport er kampsponsor og Randers Cimbrias nye spilletøj fra Joma Denmark bliver præsenteret. 

Maurice Acker til Bakken Bears

02.10.2014

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med den amerikanske guard, Maurice Acker. Han erstatter Roburt Sallie.

Acker kommer til klubben som erstatning for Roburt Sallie, der forlader Bakken Bears. Maurice er en amerikansk guard med en – efter sportens normer – beskeden højde på 176 cm. Acker har sin basketballmæssige baggrund på Marquette University, som han forlod i 2010.

Acker har siden spillet i Venezuela, Holland og Polen, inden han i 2012 kom til Slovakiet, hvor han i den grad slog igennem. Hos Spiska Nova Ves blev han ligaens topscorer og samtidig den spiller med flest assists, og det gav en kontrakt hos Denain i den franske Pro B-række i sæsonen 2013/14. Her blev han rækkens tredjemest scorende spiller og det med flotte procenter, bl.a. 89% på straffekast og 39% på trepointscoringer. Acker kommer som erstatning for Roburt Sallie, der ikke passede ind i Bearsspillestilen.

Head coach Ville Tuominen: ”Det var en ekstremt svær beslutning at foretage dette skifte, men de brikker, vi havde, passede ikke sammen på banen. Roburt er en dygtig spiller, men hans evner passer ikke sammen med resten af holdet. Jeg er meget begejstret over, at Maurice slutter sig til os, og jeg er sikker på, at han kommer til at bidrage til vores angrebsspil. Jeg kan også garantere, at han bliver en fanfavorit, og han bliver ekstremt underholdende at se på.”

Maurice Acker forventes til Danmark i starten af næste uge.

Basketball i Hørsholm får nyt logo og ny profil

22.09.2014

Basketball i Hørsholm kommer i fremtiden til at stå som en samlet enhed, uanset om der er tale om bredde eller elite.

Hidtil har det været opdelt i breddeklubben Hørsholm Basketball Klub samt eliteklubben Hørsholm 79ers, der har drevet eliteholdene i Basketligaen og Dameligaen, men i fremtiden bliver klubberne samlet under én identitet med nyt fælles logo. I fremtiden bliver basketball i byen således kendt under navnet Hørsholm 79ers Basketball.

Navnet for den fælles identitet blev valgt, fordi det indeholder både elitens og breddens historie. Hørsholm Basketball Klub blev startet i 1979 og det var den oprindelige inspiration for eliteklubben Hørsholm 79ers navn. Derfor blev det naturligt dette navn, man fortsætter med.

I fremtiden bliver børn og voksne i Hørsholm 79ers Basketball kendetegnet ved det nye logo, der er en basketball, der kan bruges på forskellige måder. Det nye logo er designet af reklamebureauet Halbye Kaag JWT, og direktør Anders Hageskov forklarer at logoet kan finde flere anvendelser:

”Bolden er det centrale element og den kan bruges på flere måder. Det egentlige logo har selvfølgelig teksten ”Hørsholm 79ers Basketball” omkring bolden, men bolden kan også bruges alene sammen med anden tekst, som eksempelvis slogans eller klubbens navn i større skrift. Det var vigtigt at designe et logo, der er meget let at bruge i forskellige sammenhænge og som samtidigt giver et tydeligt tilhørsforhold til basketball i Hørsholm”.

Det nye logo kommer til langsomt at blive indfaset i både eliten og bredden over det næste år, efterhånden som materialer, trøjer og andre elementer naturligt udskiftes. I forbindelse med relanceringen vil klubben også lancere kollektioner med tøj, der er orienteret til fritiden.

I logoet har Halbye Kaag indarbejdet forskellige kendetegn ind i det, der umiddelbart har en letgenkendelig basketball som hovedelement. Således er der et tydeligt ”H” i bolden og den svungne streg, der forlader bolden, er et nik til Hørsholm Kommunes logo med den dominerende kronhjort. Begge dele understreger klubbens tilhørsforhold til hjemkommunen.

Udskiftning i dommergruppen

19.09.2014

Som følge af sygdom i den nærmeste familie træder Tomas Bonello ud af dommergruppen og erstattes af Henrik Juhl, som også var at finde i gruppen i 2013/14.

Du kan se alle dommerne som skal dømme i BL i denne sæson ved at klikke her.

 

Dommerne er udtaget

12.09.2014

Efter at have gennemgået en række tests i løbet af august og september måned har Basketligaens dommeransvarlig, Claus Fogde og DBBF`s Dommerudvalg nu sat navne på de 18 dommere der skal dømme i BL i denne sæson.

Gruppen er på 18 dommere, hvilket er en lille reduktion i forhold til sidste sæson hvor der var 21 dommere i gruppen. Årsagen til dette er, at BL har ønsket at dommerne dømmer flere BL-kampe i løbet af sæsonen for at kunne "være skarpe" hele tiden.

Den tidligere topspiller fra Stevnsgade Basket og BK Amager, Carsten Kristensen er ny i gruppen efter at have dømt i 1. Division de sidste par sæsoner.

Gruppen ser således ud (i alfabetisk rækkefølge):

 • Anja Bach Press
 • Bo Bundgaard
 • Carsten Kristensen
 • Carsten Solrød Jensen
 • Carsten Vestermark Jensen
 • Drazenko Banjak
 • Enes Dzenic
 • Filip Szczesny
 • Jakob Hors
 • Jonas Bille
 • Kenneth Asbjørn Jensen
 • Mads Vestergaard Bonde
 • Morten Thomsen
 • Rune Larsen
 • Thomas Frydendal
 • Thomas Kjørnæs
 • Thorbjørn Milling
 • Tomas Bonello

U20 landsholdsspiller tager endnu en sæson i Hørsholm 79ers

08.09.2014

Daniel Mortensen, der fik sit gennembrud i Basketligaen i sidste sæson, er igen klar i 79ers trøjen.

Daniel Mortensen kom til Hørsholm 79ers inden 2013-2014 sæsonen, og det unge talent viste hurtigt, at han var klar til udfordringen. Han spillede sig til en fast plads i startopstillingen og snittede lige over 8 points i sin første sæson i Basketligaen. Den unge forward er nu klar til endnu en sæson i Hørsholm 79ers:

"Jeg ser meget frem til den kommende sæson. Personligt gennemgik jeg en stor udvikling sidste sæson og mit mål er at holde fast i den positive udvikling samtidig med at tage et større ansvar. Med Miguel som ny træner og det nye set-up, tror jeg på, at vi kan opnå nogle gode resultater.

Daniel var i foråret med det danske U20 landshold til NM i Sverige, hvor det endnu engang lykkedes dem at hive guldet med hjem. Daniel var fast mand i start opstilingen og bidrog med over 10 point og tæt på 6 rebounds per kamp. Han starter således sæsonen med en masse selvtillid og coach Miguel Angel Hoyo har også høje forventninger til det unge talent.

- Daniel er en ung spiller, men vi har alle høje forventninger til ham i den kommende sæson. Han skal fortsætte sin udvikling bag 3 points linjen, især i forsvaret. I angrebet bliver han svær at matche, da han er en stærk skytte og han vil kunne poste op mod de mindre forwards.

Daniel Mortensen blev student i sommer, og skal bruge det næste år på at arbejde samt forberede sig på et potentielt college ophold.

Intet All Star arrangement den kommende sæson

05.09.2014

Den 19 august var de 10 Bl-klubber samlet for at afholde det sidste BL-møde inden Basketligaen 2014/15 går i gang.

Blandt mange punkter som var på dagsorden, var et af de store emner om All Star skulle afvikles i 2015. Efter en længere diskussion blev det besluttet at All Star 2015 ikke afvikles i det format  som vi ellers har kendt til siden 2004, hvor All Star blev afviklet for 1. gang.

Der arbejdes nu på en justeret model i samarbejde med DBBF i forbindelse med Pokalfinalerne 2015.

Endvidere blev det også besluttet at Manager-spillet ikke udbydes i denne sæson. Interessen for at deltage for danske fans har desværre været for nedadgående gennem de seneste sæsoner sammeholdt med at omkostningerne er steget. 

Du kan læse hele referatet ved at klikke her. 

Ny spiller til Bakken Bears

21.08.2014

Bakken Bears har tilknyttet den tidligere estisk landsholdsspiller Kaido Saks. Den 207 cm høje Saks skifter til Bears fra den estiske top 4-klub Tallinna Kalev.

28-årige Kaido Saks har især sin basketballmæssige force i et – for sin højde – usædvanligt godt skud. Saks vandt den estiske pokalturnering i 2013, da han spillede for Rakvere Tarvas. I 2011 og 2012 vandt han det hjemlige mesterskab med BC Kalev. Kaido Saks spillede med på det estiske landshold i EM-kvalifikationskampene i 2010 og 2011. Estland er en stærk basketballnation, der allerede er kvalificeret til EM-slutrunden i 2015.

Opholdet hos Bakken Bears bliver forwardens andet udenfor hjemlandet. I 2007/08 spillede han en sæson i PuHu i Finland.

Saks glæder sig: Jeg er meget begejstret over at blive en bjørn. Jeg har hørt rigtig mange gode ting om både coachteamet og holdet. Jeg er klar til at hjælpe holdet så meget som muligt.

Saks' kontrakt løber foreløbig til nytår, og ansættelsen skal blandt andet ses i relation til flere skader i truppen. Søren Ege brækkede storetåen i sidste sæsons slutspil, og først for nyligt har det tredje røntgenbillede har vist et brud, og derfor skal Søren Ege skal holde tåen i ro i længere tid og misser dermed sæsonstarten. Unge Simon Bjørnebo er endvidere ude med en brækket fod, og misser dermed også sæsonstarten.

2014/15 - Holdene tager form

15.05.2014

De 10 BL-hold er i fuld gang med at få deres trupper på plads inden den nye sæson starter den 8. oktober. 

Der er livlig aktivitet på transfermarket i alle klubber og de fleste klubber er op til 2014/15 sæsonen meget tidligt ude med at sætte navn på sine spillere.

Herunder vil du hurtigt kunne få et overblik over hvad der er sket på de enkelte hold indtil sæsonstart.

(Seneste opdatering 21-08-14)

Tilgang: Jonas Zohore (Horsens IC), Semaj Inge (USA), Roburt Sallie (USA)

Fortsætter: Ville Touminen (coach), Mathias Bach (Ass. coach), Nicolai Iversen, Chris Christoffersen, Søren Ege, Thomas Lærke, Morten Sahlertz, Lasse Elbæk, Kristoffer Løwenstein, Simon Bjørnebo, Aladdin Barakeh, Jacob Meller, Sebastian Åris Pedersen

Afgang: Andreas Jakobsen (stoppet), Brandon Penn, Kenny Barker, Okolie Quincy, Nicolai Hvidberg (Kataja Basket), Christian Lindberg (Horsens IC),  Jakob Ravn (USA)

Tilgang: Vladimir Ruzicic (Coach), Joe Benjamin (SISU), Jahmar Thorpe (USA), Chanan Colman (Israel), Rasmus Grøsfjeld Christensen (Svendborg Rabbbits), Mikael Wied (ABF), Ivan Miskovic (Serbien)

Fortsætter: Mike Nielsen, Bonell Colas, Casper Stage Jørgensen, Frederik Dalby, Chris Nielsen, Adrian Casas, Charlie Burgess

Afgang: Morten V. Hansen (Coach), Thomas Quadde (Coach), Rasmus Søby, Jakob Wang, Patrick Nielsen (Horsens IC)

Tilgang: Marquis Addison (USA), Lukas Varga (Tyskland), Patrick Nielsen (Randers Cimbria), Christian Lindberg (Horsens IC), Ante Gospic (USA), Baye Keita (Senegal)

Fortsætter: Arnel Dedic (Coach), Skyler Bowlin, Vedran Borovcanin, Niels Krogh Thomsen, Anton Elsner, Emmanuel Mbe

Afgang: Keane Thomann, Jonas Zohore (Bakken Bears), Frederik Rungby (SISU), Eric Vigansky (Hørsholm 79ers)

Tilgang: Ivan Höger (Malta)

Fortsætter: Will Paul, Antonoi Porta, Johnell Smith, Kristoffer Gertz, Marinus Mouboe, Claus Magaard, Craig Pedersen (Coach), Arnar Gudjonsson (Ass. Coach), Damian Ocana

Afgang: Rasmus Grøsfjeld Christensen (Randers Cimbria), Mads Bloch Frandsen (Stevnsgade BBK), Mikkel Plannthin (Eco Örebro Basket)

Tilgang: Alexander Bak (Falcon), Philip Hertz (USA), Eric McAlister (USA), Milan Stanojevic (Serbien), Jordan Peltier (Sverige)

Fortsætter: Bogdan Karacic (Coach), Martin Høirup, Filip Rajovic, Mads Bonde, Aljosa Cernaic, Liam Potter, Mathias Bak Christensen, Luciano de Souza

Afgang: Marius Kasiulevicius, Serge Guardia, Morgan Sabia, Henry Wilkins, Alex Murphy, Orane Chin (USA)

Tilgang: Darryl Partin (USA), Frederik Rungby (Horsens IC), Daryl McCoy (USA)

Fortsætter: Almir Zeco (Coach), Philip Bo Jørgensen, Mikel Esnaola, Mathias Glahn, August Haas, Mirza Misimovic, Mathias Hansen, Wiliam Bjergager, Mike Flowers, Hristo Petkov, Mikael Vincents Nielsen, David Harder

Afgang: Mickey Dennis (Stevnsgade Basket), Joe Benjamin (Randers Cimbria)

Tilgang: Miguel Angel Hoyo Ramos (Coach - Spanien), Rob Fields (USA), Derek Semenas (USA)

Fortsætter: Atila Kovac, Sikander Tajik Nielsen, Frederik Hougaard Nielsen

Afgang: Nemanja Jovanovic (Coach) (Nässjö Basket), Zarko Jukic (Nässjö Basket), Anders Skou Hansen (USA - College), Brenton Butler (Nässjö Basket)

Tilgang: Nick Okorie (USA), Jack Stannard (England)

Fortsætter: James Vear (Coach), Niels Kock Andreasen, Benjamin Gaarde Sørensen

Afgang: Joey Haywood, Joe Burton, Hillary Haley

Tilgang: Gavin Love (Coach - England), Casper Ishøi (BMS), Casper Hesseldal (Hørsholm 79ers), Jyles Smith (USA), Nicklas Rytter (BMS), Steffen Einstein Larsen (BK Amager), Adam Brown (USA)

Fortsætter: Jon Magnusson (Ass. Coach), Niki Tamjidi, Andreas Meilby Amundsen, Alexander Andersen, Joakim Vallø Nielsen, Jonas Bro, Aske Thorsteinson, Oliver Strøh, Gabriel Iffe Lundberg, Christian Trap Thomsen

Afgang: Alexander Bak (Team FOG Næstved), Jens Døssing (stoppet), Rade Vojnovic (coach), Robert Thurmann (England), Yaw Gyamfi (Værløse BBK)

Tilgang: Ty McGregor (USA - Coach), Drew Maynard (USA), Jørgen de Linde Lind (egen rækker), Geoge Kofi Berling (USA), Salman Khan (Stevnsgade Basket), Bjørn Holmgren (come back), Yaw Gyamfi (Falcon), Henrik Pedersen (Brønshøj Basket), Tobias Møller Jensen (egen avl), Frederik Stuhde (skjold Birkerød), Kasper Victor Christiansen (SISU - Egen avl), Johann David Grøndahl (Egen avl), Mads Enoch Hansen (Egen avl), Tage Lihn Dembele (Viby Basket), Sander Rolsting Christensen, Patrick Gloyne (Egen avl)

Fortsætter: Axel Karason, Søren Boje Formann, Daniel Corona Martinez (Ass. Coach), Victor Hjort, David Nørby Knudsen, Tobias Tita Christensen, Alexsander Alsø Dokkedal, Emil Bryan Henningsen

Afgang: Peter Møller (USA), Thomas Silfen (Coach)