Nyheder

Wolfpack vinder over Værløse BBK

17.11.2014

Wolfpack kom til dagens kamp i Søndersøhallen som klare favoritter med en placering som nummer to i Ligaen mod Værløses 8. plads.

Men Værløses træner, Ty Mc. Gregor er ikke en mand, der giver op, uanset hvor svært det ser ud og han bød op til ’Dogfight’.

Med denne indstilling åbnede Værløse også 1. periode med en Drew Maynard-trepointscoring. Desværre for Værløse får holdets vigtige spilstyrer Rob Woodson to fejl inden for de første 1,18 min. og må på bænken. Værløse lægger ud med gode forsvarsrebounds på Wolfpacks brændte chancer, og kommer tålmodigt til gode frie chancer i feltet i den anden ende. 7-7 efter 3 min. Coach Mc Gregor får stampet sit hold til solidt forsvar med gode stops det meste af perioden, og Værløse er varme bag trepointslinjen. Første periode er generelt meget lige og ender 22-24. Ryan White 7 p, Axel Karason, 7 P.

I 2. periode fortsætter Værløse med solidt forsvar, og giver kun Wolfback én chance hver gang på angreb. Værløse spiller tålmodigt og finder den frie mand til en god afslutning. 3’erne kører godt, og minsandten om ikke også Victor Hjort rammer en! Perioden er stadig lige og holdene bytter point og straffer hinandens svage beslutninger. Kampen går ind i en fase, hvor Ingen af holdene er specielt effektive. Afslutningerne er for uskarpe og transitionspillet noget tilfældigt. 35-35 med 2.20 min. tilbage og en time-out til at beslutte hvordan de sidste minutter forvaltes bedst. Det kommer Wolfpack absolut bedst ud af. Ryan White fra Wolfpack træder i karakter og scorer selv eller spiller sine holdkammerater fri. Det kniber nu for Værløse med at holde Wolfpack i forsvaret og de bliver alt for let slået 1-1, hvilket forplanter sig til angrebet, som er usikkert. Det giver Wolfpack en halvlegsføring på 45-40.

3. periode er afgørende for udfaldet. J. Smith, Wolfpacks store mand, starter på bænken, da han har 3 fejl, men så tjekker Waldemar Piekarski ind på banen, som en effektiv afslutter. Værløse starter perioden med et par skæve tre’ere, og har meget svært ved at holde den hurtige og effektive duo fra Wolfpack, Iffe Lundberg og Ryan White. Værløse forsøger at løse Wolfpacks zone ved at skyde tre’ere, men desværre uden større held. Wolfpack spiller sig til afslutninger tæt på kurven eller trækker fejl.

Midtvejs i perioden har Wolfpack taget en føring på 10 point. Værløse prøver forskellige match ups på Ryan White, også Victor Hjort, som jo er en meget dygtig forvarsspiller.  Holde lynhurtige Ryan White kan han desværre ikke. Værløse gør hvad de kan for at blive i kampen, og det lykkes i en kort periode at komme til ringen og enten få en scoring eller komme på linjen og skyde straffe hver gang. 55-64 med 1 min. Tilbage af perioden og Wolfpack har rytme og styrer kampen deres vej mod sidste periode.

Værløse er stadig med, 11 point er ikke uoverkommeligt. Men det viser sig hurtigt at 4. periode tilhører Ryan White fra Wolfpack. Han gør hvad han vil, og udfordrer konstant Værløse, som dog har ære i at blive ved at forsøge at slås og spille for chancen. Duoen White og Lundberg er et af de sprødeste par i ligaen i år, og vil man slå Wolfpack, er det den man skal knække. I dag spillede de begge 40 min. og spillede med stort overskud hele vejen. Det lykkedes ikke for Værløsespillerne i dag, men de gav en ’Dogfight’ og har stor ære af kampen, som blot blev tabt med 11 point.

Kampens spiller er Wolfpacks Ryan White med 32 point, gedigne scoringsprocenter, 9 ass. Og en effektivitet på 40.

For Værløse scorede Drew Maynard 23 point på en dag, hvor hans skudprocenter ikke var i top. David Nørby Knudsen gjorde sig flot bemærket med 18 point og som altid en energisk og spektakulær spillefacon.

SISU vinder stort over Vikings ved sin 60-års fejring

16.11.2014

SISU Basketball blev stiftet i 1954 og fejrede sit 60-års jubilæum denne søndag med både dobbeltkamp og reception i Kildeskovshallen.

Opgøret i Basket Ligaen var mod Aalborg Vikings, der kom til Gentofte uden en eneste sejr i denne sæson.

Kampen startede med hurtige scoringer fra begge hold. Frederik Rungby spillede fantastisk i første periode med 10 point og mange rebounds, mens Darryl Partin varmede langsomt op med 7 point. Vikings Nicholas Okorie scorede 11 i første periode, som endte 24–22.

I anden periode gav SISU den gas og lavede et 23–2 run til stillingen 47–24, før Aalborg kom i gang. Darryl Partin lavede 10 point, August Haas 9 og Fredrik Rungby 6 i perioden, og førstnævnte sluttede halvlegen af med en 3’er buzzer-beater til 59–38.

Resten af kampen bølgede det frem og tilbage men stadig med en solid føring til SISU og trods 14 point fra Nicholas Okorie i tredje periode, kunne Vikings ikke komme tættere på end 89–67. SISUs point i tredje periode var meget jævnt fordelt over spillerne.

I sidste periode kom bænkspillerne fra begge hold meget på banen, og kampen endte 114–87.

I en kamp, hvor alle spillede, næsten alle scorede og SISU vandt alle fire perioder nåede SISU op på 4 sejre og 4 nederlag for sæsonen, mens Aalborg nu er 0–8.

På torsdag spiller SISU hjemme mod et andet bundhold, Hørsholm 79ers, mens Vikings på onsdag er vært for Værløse.

Topscorere:

SISU: Darryl Partin, 32 point, 4 rebounds, 1 assist; Frederik Rungby 22 point, 11 rebounds, 4 assists (double-double); August Haas 18 point, 3 rebounds, 2 assists; David Harder 12 point, 8 rebounds, 5 assists.

Vikings: Nicholas Okorie, 31 point, 4 rebounds, 5 assists; Kasper Serritslew 13 point, 4 rebounds, 1 assist; Alassan Touray 12 point, 1 rebounds, 4 assists; Brandon Bjerre 10 point, 3 rebounds.

79ers gav aldrig op i stort nederlag til Bakken Bears

15.11.2014

Kampen mellem Hørsholm 79ers og Bakken Bears var kun tæt i første periode, men Hørsholm gav aldrig op, på trods af et nederlag på 43 point.

Hele vejen igennem kæmpede holdet, med hele fem U19-spillere, der fik spilletid, alt, de havde lært, men det var ikke nok mod overmangten. Frederik H Nielsen skadet sidst i kampen.

Især Sikander Tajik gik forrest i kampen, og bagefter sagde han følgende:

-Vi bliver ved med at kæmpe, men vi giver rigtigt mange rebounds væk. Og så må man give dem kredit for at ramme og ramme deres skud.

Coach Miguel Hoyo var ikke tilfreds med resultatet, men så mange positive ting:

-Jeg er tilfreds med hvor hårdt vi kæmper og vi spiller en rigtig god første halvleg med god koncentration, men de scorer høje procenter. I første halvleg var det 75% på 2’ere og og 63% på 3’ere og det er svært at gøre noget. Vi haralligevel en god mentalitet og arbejder hele vejen og arbejder hårdt og vinder tredje periode 29-25 og det er måden vi skal arbejde på i fremtiden.

Hjemmeholdet startede kampen godt og med syv point i de første minutter kom Hørsholm foran 11-6. Klasse fornægter sig imidlertid ikke , og da Bakkens Morten Sahlertz blev varm bag 3-pointslinjen tog de forsvarende Danmarksmestre hurtigt en 19-25 føring, som de aldrig så sig tilbage fra.

Hørsholm stillede op uden de tre topspillere Atila Kovac, Daniel Mortensen samt Alejo Rodriguez og med en flok meget unge spillere, gav man Bakken en stor højdeforskel, som Århusianerne brugte til at score meget høje procenter. Det blev til ikke mindre end 69% på to-pointer og imponerende 49% fra tre’eren. Med de procenter scorede mestrene også rigtigt meget, og 123 point røg på tavlen i Hørsholm Hallen. Scoringerne var jævnt fordelt, med 10 spillere på tavlen og otte af dem på mere end 10 point.

Også reboundkampen vandt mestrene eftertrykkligt. Det blev 43-23 i Bakkens favør, og det gjorde det ikke lettere for Hørsholm.

Kampen var afgjort ved pausen, hvor Bakken allerede var foran 38-69, men i tredje periode kæmpede Hørsholm, anført af otte hurtige point fra Rob Fields, sig lidt tættere på. Hjemmeholdet vandt starten af perioden 14-9 inden Bakken kom igen. Resten af perioden skiftedes holdene til at score, men Hørsholm kom aldrig tættere.

I fjerde periode var det ikke helt så tæt. Hørsholm spillede på et tidspunkt fem U19 spillere sammen for at give dem erfaring og Bakken slap ikke speederen og kampen endte 80-123.

Team FOG Næstved`s coach i karantæne

14.11.2014

Team FOG Næstved må i sin næste kamp i BL undvære sin normale headcoach, Bogdan Karaicic.

Bogdan blev i torsdagens dk4 kamp mod Randers Cimbria, indberettet af kampens dommere efter slutfløjtet.

Indberetningerne fra kampens 3 dommere har resulteret i at Bogdan af DBBF`s Turnerings- og Dommerudvalg er blevet idømt 1 spilledages karantæne.

Karantænen løber til og med den 24. november, umiddelbart efter at Team FOG Næstved har mødt Bakken Bears på udebane.

Lodtrækning til pokalsemifinalerne

14.11.2014

Her til formiddag blev der trukket lod til semifinalerne i pokalturneringen.

Der var 4 BL-hold tilbage i hatten og lodrækningen formede sig således:

  • Svendborg Rabbits - Randers Cimbria
  • Horsens IC - SISU

Semifinalerne spilles bedst á 1 kamp og førstnævnte hold har hjemmebane.

Termingen for afvikling af semifinalerne er 6-8. december.

4. hjemmebane nederlag i træk til Team FOG Næstved

14.11.2014

Skulle Team FOG Næstved være ned i toppen af BL og indfri de store forventninger der er til holdet, så krævede det en sejr i torsdagens dk4 mod Randers Cimbria.

Team FOG Næstved havde inden aftens kamp ikke vundet i Næstvedhallen i 3 kampe og kunne med en sejr få lidt ro på i kulissen igen.

Men Randers Cimbria var ikke komme til Sydsjælland for at slappe af og specielt Charlie Burgees var kampens helt store oplevelse.

1. periode 25 - 32: Puha for en periode i et hæsblæsende tempo. Efter en 2-0 føring til Team Fog Næstved trak Randers fra til en 8-2 føring. Team Fog Næstved kæmpede sig dog flot tilbage midt i perioden, hvor holdet  kom i spidsen med et enkelt point.

Det varede dog kort, så trak Randers fra igen. Og denne gang lykkedes det ikke for Team Fog Næstved at komme tilbage. Randers vandt perioden med 7 point.

2. periode 17 - 17: Team Fog Næstved fik en nogenlunde start på perioden, hvor holdet efter 2½ minut havde reduceret Randers' føring til 1 point. Men igen fik Randers samlet sig og trak fra - også fordi Team Fog Næstved igen begyndte at smide bolde væk, som det også er sket i tidligere kampe.

Randers førte med 7 point, da holdene gik til pause.

3. periode 29 - 26: Team Fog Næstved fik igen en nogenlunde start på perioden, men lige så snart holdet var ved at nå op, trak Randers fra. Ikke mindst fordi Randers spadserede sig igennem Team Fog Næstveds forsvar.

Mod slutningen af perioden kom der lidt spænding tilbage i kampen, da Team Fog Næstved reducerede Randers' føring til 4 point ved periodens slutning.

En spændende 4. periode var i vente og en sejr til Team FOG Næstved var stadigvæk indenfor rækkevide.

4. periode 15 - 28: Perioden blev imødeset med spænding, men det varede kort. Team Fog Næstved smed igen bolde væk, og Randers  trak igen fra til en sikker føring på 14 point.

Stærkt medvirkdende til det var en helt korrekt dømt usportslige fejl mod Team FOG og en teknisk fejl til bænken.

Nu så det for alvor sort ud for de lokale helte. Og det blev det ved med. Randers fastholdt føringen efter en pinlig indsats hvor Team FOG Næstved helt falder fra hinanden i slutningen af perioden

Randers Cimbria vinder kampen med 84-99.

Team FOG Næstved må indse, at der skal andre boller på suppen, hvis man vil være med i toppen af dansk basket. Bedømt ud fra aftenens kamp er der lang vej.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Milan Stanojevic med 22 point. For Randers Cimbria og kampens helt store spiller blev det Charlie Burgess der satte 32 point på tavlen.

 

Pligtsejr til Randers Cimbria

11.11.2014

Efter to periode hvor SISU bed godt fra sig, så stak Randers Cimbria PRO af i 3. periode og afgjorde kampen.

Det var ellers en tæt kamp de første to perioder, hvor kampen kunne tippe begge veje, efter at Cimbria ikke kunne holde trykket og specielt SISU’s Darryl Partin viste stor klasse og satte 17 point i 2. periode og scoren var 55-48 ved halvlegspausen.

Partin havde 46 point i SISU’s kamp mod Horsens og er en yderst farlig spiller. Han havde 25 point i første halvleg i dagens kamp.

Cimbria var uden den skadede Bonell Colas. Samtidig er Mike Nielsen stadig på vej tilbage, mens Casper Stage desværre blev småskadet under opvarmningen.

Derimod var Jahmar Thorpe tilbage i startopstillingen og han leverede en yderste tilfredsstillende præstation. Det var svært at se at han havde siddet ude med en skade i 3 uger.

Halvlegspausen bekom Cimbria bedst. Holdet satte foden på speederen og vandt 3. periode 24-12 og afgjorde reelt set kampen der. Partin blev holdt fra at score og det lagde ansvaret over på resten af SISU spillerne. Desværre for SISU kunne de ikke løfte opgaven og specielt stabilt spil af Charlie Burgess, Ivan Miskovic og Jahmar Thorpe for Cimbria, gjorde forskellen.

Sidste periode blev en lidt mere rodet affære. Manglende koncentration gav SISU mere plads og perioden endte 25-25 men kunne ikke ændre på en sikker sejr til Cimbria på 104-85.

For Cimbria havde Jahmar Thorpe 20 points og 7 rebounds. Charlie Burgess og Ivan Miskovic havde 19. Ivan havde yderligere 11 rebounds! Joe Benjamin havde 17 points og 8 rebounds. Dragan Petronic havde 9 points og 7 rebounds. Chanan Colman havde 9 points, Chris Nielsen 8 points og 4 assists. Adrian Casas 3 points.

For SISU havde Darryl Partin 27 points, Daryl McRoy og Mike Flowers 12 points, August Hass havde 8 points og Frederik Rungby havde 8 points og 13 rebounds! 

Wolfpack med Storsejr over Rabbits

09.11.2014

For første gang i en årrække var der igen topbasket i Glostrup Hallen.

Det blev til et seværdigt gensyn, hvor hjemmeholdet styrede kampen fra start til slut.

Efter en rodet start med adskillige turnovers fra begge hold, fik Wolfpack slået et lille hul til stillingen 12-6. Det var specielt Ryan White, der satte tonen i første periode med hans speed og shakes, som fik flere spillere fra Rabbits til at se særdeles rundtosset ud. Jyels Smith dunkede to point i til stillingen 23-12. Selv samme Jyels Smith sluttede perioden af med et block på Svendborgs Antonio Porta. Copenhagen Wolfpack vandt første periode 29-14.

Anden periode fortsatte i et ekstremt højt tempo, og det var fortsat Wolfpack, der svang dirigentstokken. Svendborg tog få minutter inde i anden periode en timeout ved stillingen 37-22. Svendborg gik derefter på et 6-0 run, hvorefter Wolfpack tog deres første timeout. Herefter fik hjemmeholdet igen bedre styr på kampen. De udbyggede føringen og kom på 45-33 efter endnu et block af Jyels Smith som Ryan White omsatte til tre point i den modsatte ende. Antonio Porta lignede en spiller, der havde fået nok. Han satte to point i en situation, hvor han muligvis også blev fejlet. Det fik dommerne også besked på fra Portas side, som blev tildelt en teknisk fejl.

Første halvleg sluttede af med en fremragende buzzerbeater af Iffe Lundberg, der viste fremragende speed ved at tage bolden coast to coast på få sekunder og sikrede hjemmeholdet en føring på hele 54-40 ved pausen.

Efter lidt forvirring, om hvem der skulle starte med bolden, får vi sat anden halvleg i gang, Svendborg ser langt mere motiverede ud end tilfældet var i første halvleg. Will Paul smider to point i kurven til at starte tredje periode. Wolfpack satte sig hurtigt på spillet igen, og det var tydeligt, at Svendborg ikke kunne følge med i det tempo, som de hurtigere spillere fra Wolfpack lagde for dagen. Tredje periode slutter af med tre point fra kampens spiller Iffe Lundberg til stillingen 80-63.

Svendborg giver det et sidste forsøg i 4 periode hvor man prøver at lave et run med forskellige pres og zoneforsvar. Men lige lidt hjælper det og det tager tydeligvis gejsten fra udeholdet. Wolfpack fortsætter med at sidde på det hele og flytter bolden flot rundt til åbne skud. Med 5 minutter igen giver Svendborg bænken chancen for at gøre en forskel men det gør Wolfpack også hvor specielt Niki Tamjidi kommer ind og er 2/2 for 3éren og der bliver givet hjemmedebut til Nicklas Rytter & Oliver Strøh.

Kampen slutter fortjent med 110-82 til Copenhagen Wolfpack.

Tændte Horsens sad på Hørsholm

09.11.2014

Et tændt Horsenshold kom lørdag eftermiddag til Nordsjælland for at vaske mandagens nederlaget mod SISU af sig, og det fik de gjort med manér. Selv om Hørsholm 79ers med 63-76 fik gjort slutresultatet respektabelt, var kampen ikke så tæt.

Horsens startede som et hold, der var besat, og det satte tonen for kampen. Halvvejs gennem første periode var Horsens foran 2-22 og havde dunket tre gange, mens Hørsholm havde fem turnovers. Den chokstart kom Hørsholm sig aldrig over, selv om de havde en god periode i slutningen af perioden.

Scoringer fra fem forskellige Hørsholmspillere gjorde det til 14-25 og hjemmepublikummet vejrede morgenluft. Horsens havde dog ikke for alvor tænkt sig at lade hjemmeholdet komme ind i kampen. Gennem hele anden periode svingede forspringet mellem 8 og 12 point og det var især flot kæmpende Alejo Rodriguez og Atila Kovac, der holdt Hørsholm tæt på.

Det tog dog kun fem minutter af anden halvleg at afgøre kampen endeligt. Med blandt andet tre scoringer fra Marquis Addison kom Horsens foran 35-55 og det var slut på spændingen.

Mod slutningen af kampen havde Horsens en gedigen scoring og coach Arnel Dedic fandt det på plads at give Basketligadebut til unge Niels Thomsen, der også fik sit første point på en straffescoring. Mens de unge fra begge hold fik minutter på banen kom Hørsholm også lidt tættere på. 47-71 blev til et slutresultat på 63-76, ikke mindst på grund af flot fight fra atila Kovac og især Nicklas Piechnik.

Efter kampen mente Hørsholmtræner Miguel Hoyo at Horsens havde spillet bedst:

- Det var en fortjent sejr til Horsens. Vi er nødt til at spille med mere energi og især mere stolthed. Vores forsvar er nødt til at blive bedre og det kommer vi til at arbejde med.

Tændte Horsens sad på Hørsholm

09.11.2014

Et tændt Horsenshold kom lørdag eftermiddag til Nordsjælland for at vaske mandagens nederlaget mod SISU af sig, og det fik de gjort med manér. Selv om Hørsholm 79ers med 63-76 fik gjort slutresultatet respektabelt, var kampen ikke så tæt.

Horsens startede som et hold, der var besat, og det satte tonen for kampen. Halvvejs gennem første periode var Horsens foran 2-22 og havde dunket tre gange, mens Hørsholm havde fem turnovers.

Den chokstart kom Hørsholm sig aldrig over, selv om de havde en god periode i slutningen af perioden.

Scoringer fra fem forskellige Hørsholmspillere gjorde det til 14-25 og hjemmepublikummet vejrede morgenluft. Horsens havde dog ikke for alvor tænkt sig at lade hjemmeholdet komme ind i kampen. Gennem hele anden periode svingede forspringet mellem 8 og 12 point og det var især flot kæmpende Alejo Rodriguez og Atila Kovac, der holdt Hørsholm tæt på.

Det tog dog kun fem minutter af anden halvleg at afgøre kampen endeligt. Med blandt andet tre scoringer fra Marquis Addison kom Horsens foran 35-55 og det var slut på spændingen.

Mod slutningen af kampen havde Horsens en gedigen scoring og coach Arnel Dedic fandt det på plads at give Basketligadebut til unge Niels Thomsen, der også fik sit første point på en straffescoring. Mens de unge fra begge hold fik minutter på banen kom Hørsholm også lidt tættere på. 47-71 blev til et slutresultat på 63-76, ikke mindst på grund af flot fight fra atila Kovac og især Nicklas Piechnik.

Efter kampen mente Hørsholmtræner Miguel Hoyo at Horsens havde spillet bedst:

- Det var en fortjent sejr til Horsens. Vi er nødt til at spille med mere energi og især mere stolthed. Vores forsvar er nødt til at blive bedre og det kommer vi til at arbejde med.