Nyheder

Horsens IC vinder sikkert over Rabbits

18.10.2019

Efter tre sikre sejre imod Pro B hold tog Horsens IC torsdag aften imod Pro A holdet Svendborg Rabbits. Forum Horsens var godt fyldt op, og der var en god stemning.

Starten af kampen er meget rodet fra begge hold. Der er god energi i begge ender af banen, men det offensive spil er præget af få afleveringer og hurtige afslutninger. Otis Livingston svinger taktstokken for HIC og har flere gode aktioner. For Svendborg starter Sebastian Åris stærkt, men også tilbagevendte Durell Vinson er solid.

I anden periode stempler Peter Møller ind i kampen. Møller scorer 11 point på fire minutter og bringer Svendborg foran med 10 og timeout HIC. Roberto Galinat kommer flyvende ud fra timeouten og scorer 7 point på 40 sekunder. Det er dog Svendborg der er i teten. Med en 3er på buzzeren sørger Otis Livingston dog for, at HIC kun er bagud med 34-38 ved pausen.

I pausen var der lidt bekymrede miner i HIC lejren. Dette blev dog ændret fra 3. periodes start. HIC holdet kommer ud med en helt anden indstilling. Forsvaret er oppe i tempo og igen og igen har Svendborg svært ved at komme til gode afslutninger. Når de kommer til kurven var Brandon Gilbeck et monster og han blokerede 6 skud i kampen og var hele tiden en forstyrrelse i Svendborgs angrebsspil.

I angrebet var Roberto Galinat flyvende og han scorede 13 point i tredje periode. Perioden blev vundet med 24-10 og så var HIC foran med 10 point inden de sidste 10 minutter.

Billedet fortsatte i fjerde periode og HIC trækker sikkert fra. Med fire minutter igen er HIC foran med over 20 og bænken på de to hold kommer på banen. Det hele ender med en sikker sejr på 19 point, 78-59 (16-17, 18-21, 24-10, 20-11) efter en helt lige første halvleg.

T
opscorer for Horsens IC blev Roberto Galinat med 26 point. For Svendborg Rabbits scorede Peter Møller 15 point.

Næste kamp for HIC er den 27 oktober, hvor Copenhagen Basketball kommer på besøg.

Wolfpack taber hjemme til Randers Cimbria

17.10.2019

Efter en flot åbning på sæsonen med to sejre, skulle BMS Herlev Wolfpack revanchere sig ovenpå sidste kamps fejltagelse mod Værløse Blue Hawks, hvor det endte med en et nederlag.

Dagens modstander i Ballerup Superarena var Randers Cimbria og på papiret kunne det blev en svær opgave for Wolfpack. Jimmy Moore har fået godt styr på Randers der er blevet en top 3 kandidat i Basketligaen.

Randers tager teten fra kampens start og slå et lille hul, men Wolfpack slår tilbage med fine aktioner af Javion Blake der gjorde det godt igennem hele kampen. Javion sluttede kampen med 26 point heraf kom de 16 af dem i 1. periode der sluttede med en føring til gæsterne på 19-15.

For Randers er det nytilføjelsen fra Frankrig Jonathan Jeanne der med sin store rækkevidde beskytter kurven flot og får skabt uro under kurven i Randers angrebet.

Mod slutningen af 1. halvleg får Randers Corey Silverstrøm sat nogle flotte skud, mens Wolfpack unge talent Danijel Marsenic presser på for hjemmeholdet og forsøger at give modsvar. Dog trække Randers fra og vinder 2. periode med 21-13 og er derved foran ved pausen med 40-28.

Det var med håb at Coach Colman kunne vække Wolfpack til et comeback efter pausen, men comeback’et udeblev og specielt blev kampens helt sprængende punkt alt for mange brændte skud og for lidt dominans i feltet.

Wolfpack kommer aldrig tættere på og Randers bruger 3.periode til at score mere end dobbelt så mange point som Wolpack og er derved i klar føring inden de sidste 10 minutter med 65-40.

I sidste periode kæmper Wolfpack sig lidt tættere på men Randers lader sig ikke ryste og kan fortjent tage sejren med hjem til Kronjylland som kommer til at lyde på 88-67.

Topscorer for BMS Herlev Wolfpack blev Javion Blake med 26 og Danijel Marsenic med 11 point. For Randers Cimbria scorede Jonathan Jeanne 18 og Corey Silverstrøm 16 point.

Næste kamp for Wolfpack er den 27. oktober hvor holdet spiller mod EBAA på udebane. Randers Cimbria skal allerede i kamp igen på fredag hvor holdet på udebane møder BK Amager.

BK Amager burde have vundet over Copenhagen Basketball

13.10.2019

Det er bedst at føre til sidst. Denne sandhed måtte spillerne fra Amager tage til efterretning efter en kamp, hvor de havde spillet og kæmpet aldeles fremragende og også haft føringer på op til 20 points.

Efter en lidt rusten start, kom Amagerkanerne godt fra land i 1. quarter, hvor periodens absolutte højdepunkt var buzzerbeateren fra Oscar Quackenbusk til periodens slutcifre 28-16. Jonathan Klussmann havde scoret 11 points efter noget, der lignede arbejdsraseri.

2 periode vandt BkAmager ligeledes. Dog med beskedne 21-19, og stillingen ved pausen var således 49-35. Rob 9 p. Aske 6p. Magnus 6

3. periode vandtes af Copenhagen med 21 points mod Amagers 18. stillingen før 4. periode 67-56.

4.periode bliver nok mest husket for en teknisk fejl, der ikke blev helt forstået af publikum. Jonathan blev nedlagt af Patrick Burke, og da dommerne dømte fejl og alle tre gik i tænkeboks i flere minutter, opstod der stor uro blandt spillere og publikum, men det viste sig at Christian Bülow i den anden ende af banen havde pådraget sig en teknisk fejl for brok umiddelbart inden episoden med Burke og Klussmann. Desværre blev denne episode nok afgørende for kampen. Copenhagen kom foran, og kunne køre føringen hjem.

Slutresultatet blev en sejr til Stevnsgade Copenhagen på 83-85 (28-16, 21-19, 18-21, 16-29).

Efter kampen mødte jeg min gamle ven Flemming Kjærsgård.
”Hvordan kan man sætte en føring på 20 points over styr?” klagede jeg. Kjærsgård ser altid lyst på tingene. ”Ovre i USA sætter de nogen gange føringer på 30 points over styr”, svarede han, og således trøstet kunne jeg gå hjem og se det danske fodboldlandshold vinde over Schweiz efter en ringe indsats af alle andre end Kasper Schmeichel.

Så hellere se BK Amagers drenge tabe efter en god, spændende og underholdende kamp, hvor folk trods alt havde kæmpet bravt.

BK Amagers næste kamp er den 18. oktober kl. 19:30 hvor Randers Cimbria gæster Amagerhallen.

Svendborg Rabbits besejrer Team FOG

10.10.2019

Svendborg Rabbits havde arbejdet hårdt i træningslokalet ovenpå to pointmæssigt magre kampe som start på sæsonen.

Dagens modstander Team FOG Næstved var kommet bedre fra start med 1-1 og holdet ser rigtig godt og stabilt ud med masser af gode spillere og Næstved startede ud i kaninhulen med lutter udlændinge som i de to foregående kampe men et meget stærkt mandskab.

Hjemmeholdet var kommet for at give Næstved mest mulig modstand men mange af de fremmødte sad med en fornemmelse af, at Næstved var i stand til at køre kaninerne helt over.

Det blev gjort til skamme i dag hvor Rabbits var energiske og målrettede fra start og hvor især nyindkøbte Myck Kabongo havde fundet rytmen. Han gik forrest med enorm hastighed, energi og flotte afslutninger.

Begge hold godt fra land men med Næstved i særdeles flot stil især i angrebet godt anført af dels Miki Novovic men især viste Carlos Novas fremragende spil gennem hele kampen. En sand klassespiller.

Rabbits hang på også selv om Næstved var foran med 8 efter godt halvtid. Kaninerne sluttede flot perioden af med en treer fra Sebastian Åris efter frispilning i hjørnet fra Kabongo, 21-25 efter de første 10 minutter.

Intensiteten fortsatte efter den første pause og Jacob Enevold med 7 points i træk, deriblandt en treer. Perioden blev scoringsfattig og kampen næsten helt lige ved pausen, 35-36. Der var godt tempo og meget godt basket.

Efter pausen fulgte flere points fra begge mandskaber men også første og eneste exit med 5 fejl til Svendborgs Sidney Umude der sluttede efter kun 4 minutter og sågar med en teknisk til at forlade kampen på. Der var masser af intensitet fra begge mandskaber, Rabbits med 5 trepointsscoringer i perioden fra 5 spillere og Næstved med 3. Der blev gået til stålet fra begge sider og spillet med musklerne men stadig vist god basket. Hjemmeholdet kom foran med 10, 58-48, en føring Næstved hurtigt hentede og ved sidste pause var stillingen 60-57. Intet var afgjort.

Man kunne frygte at Rabbits ville gå ned pga. kampens høje tempo og intensitet oppe mod Næstveds enorme fysik men sådan gik det ikke. Rabbits kom igen foran med 10 og fremhæves må også Zack Charles der spillede en rigtig fornuftig kamp både i forsvar og angreb. Det samme gjorde Myck Kabongo der ser ud til at have fundet den helt rigtige rytme. Han er lynhurtig, især på sit 1. skridt. Hos Næstved viste Carlos Novas også i sidste periode stadig fremragende spil og scorede 9 points i perioden.

Afslutningen var spændende da Næstved gik fra -10 til -3 men Rabbits holdt hovedet koldt og vandt fortjent kampen med 77-72, perioderne 21-25, 14-11, 25-21 og 17-15.

Fra hjemmeholdet scorede Zach Charles 15, det samme som Myck Kabongo, double double til Jacob Enevold, 13 points og 13 rebounds, 11 til Sebastian Åris og 10 til anfører Mikkel Plannthin. Peter Møller 9.

Hos Næstved viste dagens spiller Carlos Mateo fremragende spil og sluttede på 24 points og 0 fejl og meget flotte procenter, Isaiah Walton havde 15 og Mko Novovic havde 9.

Næste kamp for Rabbits er mod Horsens IC i Horsens den 17. oktober og Næstved spiller samme aften hjemme mod Værløse Blue Hawks.

Bakken Bears vinder tæt kamp mod Cimbria

10.10.2019

Det holdt hårdt, men et 10-0 sidst i fjerde periode gav det afgørende break, da Bakken Bears vandt 89-83 over Randers Cimbria. Bears fik dermed sæsonens tredje sejr og rykkede op på ligaens førsteplads. Darko Jukic spillede en strålende kamp med 26 point.

Første periode startede rodet, men med Ryan Evans som banen bedste spiller. Årets spiller 2018/19 scorede seks point i første periode, og fortsatte med yderligere fire i kampens anden fjerdedel. Chris Nielsen var udeholdets mest scorende i første halvleg, hvor han scorede ni point. Corey Silverstrom viste bestemt også klassen med otte point, bl.a to treere.

Bears havde udfordringer bag trepointslinjen, og holdet ramte blot 1 af 11 forsøg før pausen. Det blev ikke markant bedre i anden halvleg og først efter 28 minutter ramte hjemmeholdet sin anden treer. Randers kørte det omvendt mønster med rigtig fine procenter før pausen, inden holdet ikke ramte bag linjen i kampens sidste 14 minutter.

I tredje periode startede Cimbria klart bedst. Selvom Bears bragte sig på 50-43 gik holdet totalt i stå, og randrusianerne gik på et 17-6 run og føring 60-55. Bears fik samlet sig selv op mod slutningen af perioden, men det var stadig kronjyderne, der førte 66-64 inden de sidste ti minutter.

Hvad bjørnene ikke havde i tredje periode, havde de i starten af fjerde. Bears startede med et 9-0 run efter fire point af Michel Diouf og fem af Tylor Ongwae. Så tog Randers over, og Brantley Bynum ramte nogle rigtig svære skud. Med tre minutter igen førte Cimbria 79-78, men så kom det 10-0 run, der lukkede kampen. Banens bedste spiller, Darko Jukic, stod for fem af de ti point, mens Adama Darboe supplerede med en treer og Diouf med et dunk.

Darko Jukic supplerede sine 26 point med 8 rebounds og 3 assists. Tylor Ongwae scorede 15 point (+6 rebounds) og Michel Diouf scorede 13 point og tog 9 rebounds. Ryan Evans scorede 12 point (+8 rebounds), mens Adama Darboe tegnede sig for en double-double med 12 point og 11 assists (+6 rebounds).

For Cimbria scorede Corey Silverstrom 16 point, mens Brantley Bynum (+ 6 rebounds), Josh Fortune (+6 rebounds) og Chris Nielsen hver scorede 15 point.

Bears vandt reboundkampen 54-38

Stor sejr til Horsens IC over BK Amager

06.10.2019

Første hjemmekamp for HIC i denne sæson var set meget frem til af tilskuerne, for holdet havde 3 nye spillere med og ikke mindst en ny coach. Og at modstanderne var BK Amager, der havde tabt holdets første kamp, gjorde ikke interessen fra tilskuerne mindre, så der var fyldt godt op i Forum Horsens.

At det skulle blive en storsejr til HIC var også forventet af de fleste, hvilket også kom til at holde stik. At HIC så lagde ud som lyn og torden og bragte sig foran 28-0, før BK Amager fik scoret deres første 2 point umiddelbart før 1. Q. blevet fløjtet af, havde man nok ikke forventet, men HIC spilede hurtigt og effektivt. Især holdets nye amerikaner, Roberto Gallinat, faldt i øjnene med et par spektakulære dunk.

2. Q fortsatte i samme stil, dog denne gang anført af holdets anden nye amerikaner. Otis Livingston II, der sænkede 2 treere. Men også hjemmeholdets 3. amerikaner, Brandon Gilbeck, viste sin berettigelse med flere imponerende blocks. Så stillingen ved halvleg var 59-17 til HIC. I 2. Q var det Jonathan Klussmann, der trådte i karakter, og scorede sit 6. point for BK Amager.

I 3. Q fortsatte Roberto Gallinat sit imponerende spil, ikke blot med flotte scoringer, men også med flere spektakulære dunks. Jonathan Klussmann fortsatte sin flotte scoringer, og havde således scoret 14 points, da 3. Q blev fløjtet af med stillingen 82-28 til HIC.

I sidste Q. gik noget af gassen af for hjemmeholdet, så BK Amager kom ind i kampen og fik scoret 20 point i dette Q. der stod i skarp kontrast til 1. Q, hvor gæsterne kun fik scoret 2 point. Igen i sidste Q. var Roberto Gallinat her og der og allevegne, og sluttede som topscorer for HIC med 30 point. I sidste Q krydrede han sit spil med et par flotte treere, så han blev fuld fortjent kåret som hjemmeholdets Man of the Match efter kampen, som sluttede med en sejr til HIC på 109- 48.

Topscorer for HIC blev som nævnt Roberto Gallinat med 30 point, efterfuldt af Otis Livingston II med 18 point. Topscorer for BK Amager blev Jonathan Klussmann med 18 point.

BMS Herlev Wolfpack slår Svendborg Rabbits

06.10.2019

Lørdag aften kl. 20:00, umiddelbart ikke et tidspunkt for Basketball. Men Ballerup elsker Sporten og 723 tilskuere var mødt op til Basketball i National Arenaen.

Kampen var ventet med spænding, for er BMS Herlev Wolfpack Basketligamandskab så gode som eksperterne fortæller?. Selvom hjemmeholdet er blevet forstærket, så var udeholdet fra Svendborg stadigvæk markante favoritter med fuldtidsprofesionelle spillere og stab.

Starten af kampen var også med Rabbits i fører rollen og Wolfpack der skulle justere til det fysiske spil. Specielt Rabbits amerikanske spiller Sidney Umude og Rabbits store spiller Jacob Enevold voldte problemer og Rabbits vinder fortjent første periode 14-24.

Derefter vågner de lokale drenge op til dåd, der bliver arbejdet i begge ender anført af den hjemvendte søn Chanan Colman og hårdtarbejdende AJ Sumbry.

Træner Pascal Colman får skiftet godt ud, stille og roligt spiser Ulvene kaninerne fra Svendborg og med en fremragende 2 periode kan Wolfpack gå til pause foran efter en fremragende anden periode der vindes 30-13 - WOW!!
3 periode bliver en lige affære, Wolfpack spiller bedst som hold men der skal gives stor anerkendelse til Svendborg Rabbits Sebastian Åris der næsten ene holder Rabbits inde i kampen i den lige periode.

Med en solid føring er det som om at Wolfpack går ned i kadence, og lidt sløset reboundspil giver nogle ekstra skudforsøg som slår hul på bylden for Rabbits og på 3 minutter kommer de foran med 5 minutter tilbage af kampen. Wolfpack viser dog at de er det bedste hold og efter en timeout af Colman og Moss, vender holdet momentum og vinder de efterfølgende minutter med 11 point til en fortjent sejr på 79-71.

Topscorer for BMS Herlev Wolfpack blev AJ Sumbry med 23 og Chanan Colman med 21 point. For Svendborg Rabbits scorede Sebastian Åris 16 og Mikkel Planthin 11 point.

Copenhagen Basjetball vinder over Værløse Blue Hawks

06.10.2019

Fredag aften tog Copenhagen Basketball og et forventningsfyldt publikum i Nørrebrohallen mod Værløse Blue Hawks.

Efter en solid indsats mod Bakken Bears i sæsonens første kamp, ulmer der håb hos Copenhagen og deres fans for denne sæson. Kampen mod Værløse blev en sand gyser.

I første periode kom gæsterne rigtig godt fra start, bl.a ved en særdeles godt spillende Adam Heede Andersen. I anden periode kom Copenhagen endelig i gear, og de fik gang i deres nye amerikaner Patrick Burke der var helt usynlig i 1. periode. Der var dog 1. halvlegs største profil Adam Heede Andersen der med en 3'er, hans 15. point, lige inden pausen kunne sikre en smal halvlegsføring til Værløse på 46-41.

2. halvleg var meget seværdig basketball i højt tempo. Føringen skiftede adskillige gange men ingen af holdene kunne komme foran med mere end 5 point. Filip Rajovic begynde virkelig at blive varm for Copenhagen med 15 pts i halvlegen, men det sidste skud blev taget af en af kampens andre profiler, Stefan Jevric med 1 sekund tilbage. Desværre for Copenhagen trillede bolden af ringen og der var derefter lagt op til overtid med stillingen 86-86.

Overtiden var ligesom resten af kampen helt tæt, og en storspillede Filip Rajovic kunne med sin 5. treer 7 sekunder før tid, sætte kronen på en 30-points kamp der gav Copenhagen en sejr på 97-96.

Patrick Burke havde en stærk hjemmebane debut med 25 pts, 13 reb, 5 ass og 4 stls. Stefan Jevric fulgte efter med 21 points. Værløses bedste spiller Adam Heede Andersen sluttede med 26 pts, 5 ass og 4 stls. Evan Fisher havde 16 pts og 8 reb.

Cimbria vinder årets første hjemmekamp

04.10.2019

Efter en sejr i sæsonens første kamp ude mod Svendborg Rabbits, tog Randers Cimbria imod EBAA fra Aarhus i sæsonens første hjemmekamp.

Randers der var uden Chris Nielsen der havde karantæne kom godt fra start og har fuld kontrol over kampen fra starten af. Efter 4 minutter er stillingen 11-3, til hjemmholdet hvor de tager timeout.

Efter timeouten misser Randers et par gode chancer, som EBAA udnytter i den anden. Men Randers får hurtigt styr på spillet igen og Oliver Strøh fra Randers dunker bolden i kurven til stillingen 25-9 med 2 minutter igen som slutter med stillingen 31-11.

I 2. periode ser vi ikke det samme tempo som vi gjorde i slutningen af 1. periode. Til gengæld formår EBAA at holde trit med det eller stærke Randers mandskab. Efter 4 minutter er stillingen 40-23. I 2. halvdel af 2. periode sætter Randers igen tempoet op og EBAA kan ikke følge med. Med 1,5 minut igen er stillingen 54-29. Randers an gå til halvleg med en solid føring på 56-31.

Efter halvlegen er tempoet taget helt ud af spillet og der er ikke nogle af holdene der formår at få fundet et ordentligt forsædet i 3. periode. Efter 4 minutter er stillingen 66-40.

T
empoet stiger lige så stille her i 3. periode. Randers bliver ved med at have overhånden i kampen, men EBAA lader dem ikke udbygge føringen alt for meget. Perioden slutter med stillingen 76-49.

Randers går helt i stå i 4. periode, men EBAA formår ikke at udnytte det til fulde. Stillingen er 80-56 efter 4,5 minutter, hvor Randers tager timeout for at tale tingene igennem.

I den sidste halvdel af 4. periode er tempoet taget helt ud af kampen og der er ikke nogle af holdene der har det store held med at få bolden i kurven. Stillingen er 83-62 med 2,5 minut igen. I kampens døende minutter stepper Randers mandskabet op og kampen slutter 95-64 til Randers Cimbria.

Kampens topscorer for Randers er Corey Silverstrom med 28 point. For EBAA er det Nadir Alston med 13 point

Team FOG taber hjemme til Bakken Bears

03.10.2019

Sæsonens første hjemmekamp for Team Fog Næstved blev skudt igang onsdag aften hvor mestrene for Bakken Bears kom på besøg.

Bakken kom først på tavlen, og der skulle gå næsten 4 minutter, inden Team Fog Næstved scorede point nr. 4 i 1. periode.

Det gik stærkt, når Team Fog Næstved ikke scorede, så Bakken trak fra. Team Fog Næstved var kommet i menneskehænder. Holdet vågnede dog op til dåd og fik reduceret Bakkens føring i løbet af perioen men det så mange gange nemt ud, når Bakken spadserede gennem hjemmeholdets forsvar.

Alt dette resulterede i en sikker føring til Bakken efter 1. periode på 27-15.

Team Fog Næstved startede med at reducere Bakkens føring i 2. periode, men det holdt ikke længe. Bakken viste klassen. Det gjorde Team Fog Næstved også, men det var desværre for Team Fog Næstved ikke på samme niveau som Bakkens. Der var til tider store huller i Team Fog Næstveds forsvar.

Alligevel var det lykkedes for Team Fog Næstved at reducere Bakkens føring fra starten af perioden, da halvdelen af perioden var spillet. Team Fog Næstved hang på, men det var med det yderste af neglene. Holdet var således kun bagud med 7 point ved pausen, 45-38.

Ved starten af 3. periode var det lidt spændende, om Team Fog Næstved kunne hænge på. Til at begynde med gik det fint. Bakkens føring var på et tidspunkt reduceret til 4 point. Midtvejs i perioden havde Bakken dog igen udbygget sin føring. Team Fog Næstved gav dog ikke op, og holdet kæmpede det bedste, holdet havde lært, men holdet var oppe mod overmagten. Bakken trak fra igen og førte med 67-62 indn de sidste 10 minutter.

Bakken kom godt i gang og øgede sin føring støt og roligt. Team Fog Næstved kæmpede stadig, men holdet havde sværere ved at komme til scoring end Bakken.

Holdet blev ved med at øge og var foran med 15 point, da halvdelen af perioden var spillet. Det så svært ud for Team Fog Næstved nu. Men holdet skal havde ros for sin fight, som nok skal give holdet point i de kommende kampe.

Bakken Bears vinder en sikker sejr 93-76, som alle vel mere eller mindre havde forventet inden kampens start.

Tpscorer for Team Fog Næstved blev Carlos Mateo med 21 point. For Bakken Bears scorede David Efianay Jr og Darko Jukic hver 17 point.