Nyheder

Frederik Rungby skifter til SISU

03.06.2014

Frederik Rungby, som fylder 21 år på lørdag, skifter til SISU fra Horsens IC, bronzevindere i 2013/2014.

Frederik er en talentfuld forward på 2 meter og ca. 100 kg, der spillede 24 min. pr. kamp for Horsens i den forgangne sæson og havde en effektivitet på 8,2 i gennemsnit. Han blev valgt som Årets Talent i Basket Ligaen i 2012.

Joe Benjamin, der har været ét år i SISU efter sit ophold hos Team FOG Næstved, forlader SISU og tager turen over Storebæltsbroen til kronjyderne i Randers Cimbria.

SISU har indtil videre fornyede aftaler med følgende spillere til 2014/2015-sæsonen: Philip Bo Jørgensen, Mikel Esnaola, Mathias Glahn, August Haas, Mirza Misimovic, Mathias Hansen og William Bjerager, og flere spilleraftaler er på vej.

Hørsholm 79ers lancerer ambitiøs 3-års plan

03.06.2014

Klubben vil igen vinde medaljer for både damer og herrer; vil have Sjællands største hjemmepublikum og tilbyde det mest attraktive sponsorprodukt.

Dette skal opnås via en styrkelse af klubbens organisation, samt et større og mere professionelt fokus på værdi for sponsorer og tilskuere.

”Lav en ambitiøs plan, og vi vil støtte jer med flere penge”. Så klart var budskabet fra klubbens sponsorer, da man havde økonomiske problemer med at fuldføre den netop afsluttede sæson. ”Den opfordring har skabt enorm energi og motivation i klubben, som vi ikke har set i mange år”, udtaler bestyrelsesmedlem Peter Damm. ”Vores ligabudget for år 1 i vores 3-års plan kræver 1,2 mio. kr. i sponsorindtægter fra vores eksisterende samarbejdspartnere, og i løbet af de seneste to måneder har vi modtaget commitment på mere end 1 mio. kr. – med udsigt til mere. I samme tidsrum har vi fået tilsagn fra 108 frivillige, som gerne vil hjælpe med alle klubbens opgaver. Vi skal bruge 140, og der kommer fortsat flere hver dag.”

Klubbens 3-års plan medfører, at der i første omgang fokuseres på at styrke organisationen, så den kan genere tilstrækkelig økonomi, så klubben kan opnå de sportslige og økonomiske ligamål indenfor 3 år. Hjemmekampene i Fire Arena skal gøres til en totaloplevelse, hvor tilskuerne kommer igen, når de først har været der en gang, og sponsorerne skal have afkast af deres sponsorater. For at dette skal lykkes, er Hørsholm 79ers langt i processen, for at ansætte en sponsorsælger og en markedsførings- & kommunikationsmedarbejder.

Klubben har også valgt at lave en større investering i klubbens ungdomsafdeling, hvor der bl.a. igangsættes initiativer for udvikle klubbens trænere samt at tiltrække nye spillere fra skoler ifm. den nye skolereform.

Hørsholm har stolte traditioner inden for basket-sporten, hvor mange mesterskaber er vundet gennem tiderne. Den nye 3-års plan følger trop med kommunens ønske om at være sportens by -  Hørsholm Basket ønsker at være byens sport slutter Peter Dam, 79ers pressemeddelse med.

Randers Cimbria henter Joe Benjamin i SISU

03.06.2014

Randers Cimbria har skrevet kontrakt med den 31 årige Joe Benjamin. Joe Benjamin der tidligere har spillet i både Hørsholm 79ers, Team FOG Næstved og senest i SISU fra Gentofte ved København, havde i sæsonen 2013/2014 en forrygende sæson med 18,2 points for SISU og 7,2 rebounds i gennemsnit pr. kamp.

Joe Benjamin, hvis fulde navn er Joseph Donnell Benjamin, er 200 cm. høj og vejer 99 kg. Han er pt. bosiddende i København og har efterhånden spillet så mange år i Danmark, at han tæller som en dansk spiller. Dermed har Randers Cimbria stadig mulighed for at hente to ikke EU-spillere til truppen.

Sports- og Teamkoordinator hos Randers Cimbria Tonny Mattern siger om aftalen; ”Vi har talt om muligheden for at hente Joe til truppen længe. Joe er en meget stabil spiller som har leveret gang på gang for SISU. Han har spillet over 32 minutter pr. kamp og har vist et meget højt niveau både fysisk og psykisk i alle 30 kampe for SISU. Han er en rutineret spiller, som kender ligaen og han vil blive en rigtig god tilføjelse til vores planer med at styrke truppen i spillet under kurven”.

Head Coach Vladimir Ruzicic nævner Joe Benjamins fysik og kampånd som meget vigtigt. ”Joe virker til at kæmpe til det sidste. I de kampe jeg har set med ham har han hele tiden givet sig selv fuldt ud. Han giver ikke op. Han vil ikke skulle spille 32 minutter for os og det vil give ham mulighed for at yde endnu mere når han er på banen”

Joe Benjamin siger selv om skiftet fra SISU; ”Jeg er en 31 årig amerikaner fra West Virginia. Jeg har boet i Danmark i syv år og glæder mig meget til at have min ottende danske sæson i Randers Cimbria. For mig repræsentere Randers Cimbria en professional organisation med et tæt sammenhold og en familiær atmosfære! Jeg ser meget frem til at være en del af dette, ikke mindst til at spille sammen med resten af holdet! Jeg tror på at vi i Randers kan komme rigtigt langt og har en klar ambition om at komme i DM finalerne i næste sæson og vil gøre alt hvad jeg kan for at vinde hele molevitten!”

Med Joe Benjamin i truppen arbejdes der nu videre på projektet med, at styrke holdet yderligere. En der dog ikke skal være med i det projekt, er Rasmus Søby. Rasmus Søby der kom til Randers fra Aarhus til 2013/2014 fik ikke det forventede ud af sit talent og har derfor ønsket at komme ud af sin kontrakt med Randers Cimbria. Rasmus Søby vil nu fokuserer på sit studie og måske spille 1. division. Vi ønsker ham alt det bedste. 

Mickey Dennis forlader SISU

29.05.2014

Mickey Dennis, SISUs legendariske guard, der har været så mange år i dansk basket, at han efterhånden nærmest bliver betragtet som indfødt dansker, rykker næste sæson teltpælene til Stevnsgade Basket, hvor han overtager det talentfulde 1. divisionshold som træner.

Han bliver 36 år den 13. juni og har haft en lang og spændende tid i Danmark i flere klubber, siden han kom til landet for over 10 år siden. Målet har hele tiden været mesterskabet, men det nærmeste han kom var sølvmedaljerne i 2005, hvor SISU var tæt på at slå Bakken Bears i finaleserien, men endte med at tabe 2–3 i kampe.

Mickey har været en stor inspiration for SISUs mange unge spillere gennem tiden, og han har altid været den, der gik forrest i kampene. SISU takker for den store indsats og ønsker ham al held og lykke i den nye fase af karrieren.

Bears forlænger med Sahlertz

27.05.2014

Bakken Bears forlænger aftalen med en af klubbens ”unge veteraner”, Morten Sahlertz. Den 25-årige forward spiller i klubben i de kommende tre sæsoner.

Sahlertz har haft sin basketballmæssige opvækst i Lystrup og Skovbakken, og bortset fra en sæson i Horsens IC og en i norske Tromsø Storms har Sahlertz spillet alle sine seniorår i Bakken Bears, hvor han debuterede i oktober 2006 – som den ottendeyngste debutant i klubbens historie.

Sahlertz rundede i den netop afsluttede sæsons finaleserie sin kamp nr. 200 for Bakken Bears, hvilket bringer ham ind på 17.-pladsen over spillere med flest Bearskampe. Sahlertz spillede 55 kampe i 2013/14, og missede dermed blot et enkelt af sæsonens 56 opgør.

Coach Ville Tuominen er glad for forlængelsen med Morten Sahlertz: ”Morten er enhver træners drøm. Han er hårdtarbejdende, og man ved at man får en god og stabil indsats når man sætter ham på banen. Morten bliver særdeles vigtig for holdsammensætningen i den kommende sæson.”

Morten Sahlertz glæder sig til at fortsætte i Bears-trøjen: ” Jeg synes jeg har lært en masse i år, og har fået en større rolle. Så på alle punkter er det gået fremad. Jeg glæder mig meget til at skulle være med i EuroChallenge igen, hvilket også er en af grundene til at jeg har signet igen. Det bliver spændende at se om vi endnu engang kan være med på højt internationalt niveau, som vi kunne sidste sæson.”

Med aftalen med Morten Sahlertz har Bears indgået aftaler med fem etablerede spillere til den kommende sæson. Udover Sahlertz drejer det sig om Thomas Lærke, Chris Christoffersen, Nicolai Iversen og Søren Ege.

Thomas Lærke forlænger sin aftale med Bears

23.05.2014

Den danske landsholdsspiller, Thomas Lærke, har forlænget sin aftale med Bakken Bears for yderligere en sæson. Aftalen indeholder en klausul om at Lærke kan skifte til en udenlandsk klub hvis det rigtige tilbud dukker op.

For Bakken Bears har en forlængelse med 23-årige Thomas Lærke haft høj prioritet, og Lærke bliver nu den fjerde profil på kontrakt for den kommende sæson. Lærke har forlænget sin aftale, så den gælder sæsonen 2014/15, dog indeholder aftalen en mulighed for at skifte til en udenlandsk klub i løbet af sommeren.

”Egentlig er det simpelt: Jeg har forlænget aftalen fordi jeg har lyst til det! Det har været helt vildt fedt at spille EuroChallenge, og det vil jeg gerne igen”, siger hovedpersonen, der gjorde en god figur i den europæiske turnering.

Den 191 cm høje guard sluttede EuroChallenge-turneringen som topscorer for Bakken Bears, og han endte som nr. 15 på topscorerlisten i turneringen med 13,1 point pr. kamp i gennemsnit efter han i fem kampe scorede mindst 18 point.

I den hjemlige Basketliga scorede Lærke i gennemsnit 11,8 point pr. kamp. I DM-finalerne spillede Thomas fantastisk og scorede her 16,0 point pr. kamp i gennemsnit.

Head coach Ville Tuominen er meget tilfreds med at beholde sin danske spiller: ”Thomas er en af de bedste unge danske spillere, og han har stadig en masse plads til forbedring. Jeg er ekstremt glad for at kunne arbejde med ham et år mere under forudsætning af at de store ligaer ikke tager ham væk fra os endnu.”

Thomas Lærke kom til Bakken Bears i sommeren 2013 efter ophold i både USA og i flere spanske klubber.

Alle tiders mest vindende basketballspiller forlænger med Bears

20.05.2014

Den mest scorende spiller i Bearshistorien, Søren Ege, forlænger sin aftale med Bakken Bears for yderligere en sæson. Søren Ege, der tidligere på måneden vandt sit tiende DM-guld, har rundet 35 år, men har stadig stor betydning i Bearskollektivet.

Søren Ege har vundet ti DM-titler, og kombineret med tre sølv- og en bronzemedalje, gør det ham til den mest vindende danske basketballspiller. Herudover har Søren Ege vundet syv pokaltitler, og han har deltaget i samtlige Bakken Bears 28 Europa Cup-kampe.

Samtidig overtog Søren Ege titlen som den mest scorende Bearsspiller i historien, da han i slutspillet overgik Jens Jensens scoringsrekord. I skrivende stund har Ege scoret 4.111 point i 412 kampe (tredjeflest kampe i Bearshistorien).

Søren Ege begrunder sin forlængelse: ”Jeg følger jeg kan bidrage til holdet, og når jeg samtidig synes det er sjovt, og så er det naturligt at fortsætte på holdet”.

Head coach Ville Tuominen er glad for forlængelsen: ”Man kan aldrig få for mange erfarne, store spillere, og Søren har vist at han kan bidrage, både til træning og i kampsituationer”.

Søren Ege har som en anden Frank Sinatra stoppet karrieren nogle gange, men har igen og igen vist sig som vigtig for Bakken Bears. Ege stoppede oprindeligt ved udgangen af sæsonen 2007/08, for at træde ind i rollen som fysioterapeut på Bearsmandskabet. Søren valgte allerede i oktober 2008 at finde støvlerne frem igen og hjælpe holdet frem til pokalfinalen i januar 2009. Det karrierestop blev hans hidtil korteste, idet han allerede i marts samme år hjalp head coach Mads Sigersteds tropper i et yderst bemærkelsesværdigt comeback i DM-semifinalerne i Næstved, hvor han scorede 22 point med blot en træning i benene. Ege valgte følgelig at spille sæsonen til ende, hvorefter det længste karrierestop ventede – samtidig med et comeback til fysioterapeutrollen.

I januar 2013 gjorde Ege igen comeback, da Bears i en presset situation manglede kvalificerede spillere, og trods en arbejdsbetinget to-månederspausen i samme forår, har Søren Ege spillet siden. Sæsonen 2013/14 var den første hele sæson Søren Ege har spillet siden hans oprindelige karrierestop i 2007/08, og Søren har vist at han sagtens kan gøre sig gældende for Bears.

Randers Cimbria PRO indgår sponsoraftale

19.05.2014

Det er en helt unik aftale i dansk basketball, der i dag er indgået mellem de danske sølvvindere fra Randers Cimbria PRO, teamsport-specialisten M-Sport og tøjmærket JOMA.

Aftalen omfatter levering af Joma’s smarte beklædning til Randers Cimbrias professionelle afdeling på og udenfor banen. Aftalen tilgodeser også Randers’ amatør og ungdomsafdeling.

”JOMA har eksisteret i over 50 år og har sponsoreret basketball hold i Sydeuropa igennem mange år.  Nu vil de ind i Danmark for alvor og vil sammen med teamsport-specialisten M-Sport.biz bruge Randers Cimbria som platform for at vinde indpas i basketball-verden. Det profiterer vi af med denne fine aftale”, fortæller en glad Cimbria direktør Katja Jønsson.

Joma er en kvalitetsleverandør i sportsbeklædning til mange forskellige sportsgrene og er kendt for god kvalitet til fornuftige priser. Det er lækkert og holdbart tøj, som bruger nye teknologier i fremstillingen af nogle af de bedste produkter på markedet.

”Vi er stolte over og fantastisk glade for aftalen med Randers Cimbria. Det er en blåstempling af vores brand og koncept sammen med M-Sport. Vi tror, dette samarbejde vil kunne blive til stor glæde for alle parter”, siger Joma’s agent i Skandinavien, Carsten Nielsen.

”Vi har i Randers Cimbria mødt en ledelse med stor passion, og overbevisning omkring klubben’s projekt og basket ligaen. Det har været meget inspirerende, og vi ser frem til nu at kunne følge dette projekt på tætteste hold”, siger Carsten Nielsen.

Aftalen er kommet i stand gennem M-Sport.biz, der er både brandhouse og teamsport-specialist. M-Sport har som mål at være førstevalget i Skandinavien, når sportsklubber, store som små, og idrætsforeninger samt efterskoler og erhvervslivet skal vælge leverandør til sports-, profil og fritidstøj. M-Sport er udover at være partner til Joma blandt andet brandejer til fodbold-brandet Mitre i Skandinavien.

”Vi har oplevet M-Sport som en proaktiv, ærlig og seriøs samarbejdspartner, der leverer kvalitetstøj til favorable priser med en høj standard af personlig service til os og deres andre kunder. De har bedste referencer som partner til bl.a. FC Vestsjælland, Hobro IK eller Vejlby IK i Århus”, siger Katja Jønsson.

”Aftalen er helt unik for Randers Cimbria og for en klub i den danske Basketball liga. Aftalen viser igen, at Randers Cimbria PRO er på rette vej med vores projekt og samtidig viser omverdenen, at vi via en målrettet organisatorisk indsats kan sikre lukrative aftaler på højde med både håndbold og fodbold inden for dansk basketball. Vi er meget glade for det kommende samarbejde med M-Sport og JOMA”.

Aftalen betyder at Randers Cimbria PRO allerede ved opstarten til 2014/2015 sæsonen vil være fuldt påklædt af JOMA. 

Ny head coach til Randers Cimbria

16.05.2014

Randers Cimbria PRO har skrevet kontrakt med den serbiske træner Vladimir Ruzicic.

Dermed bliver det en udenlandsk træner der skal løfte arven efter Morten V. Hansen, der efter mange års hårdt og flot arbejde, i stedet vil hellige sig ledelse af og bestyrelsesarbejde i Randers Cimbria PRO.

Vladimir Ruzicic er ikke helt ukendt af mange ungdomsspillere i Danmark. Han har således været Head Coach på diverse træningslejre hver sommer siden 2009 i Danmark.

Vladimir Ruzicic har de sidste sæsoner været ansat som assistent træner i Polen for ligaklubben WTK Anwil Wloclawek hvor han også har været ansvarlig for klubbens ungdomsudviklingsprogram og Head Coach for klubbens senior udviklingshold. Hos WTK Anwil har han også haft ansvaret for den individuelle træning af klubbens ligaspillere.

Vladimir Ruzicic er uddannet basketball træner på Sports Academy of Belgrade i Serbien og har i mange år været tilknyttet som træner i den legendariske klub ”Røde Stjerne” BC Red Star i Beograd, hvor han var assistent træner 2011/2012 i den Serbiske Superliga og før det i den lige så legendariske klub Partizan Beograd. Så det er en veluddannet mand der tiltræder i Randers Cimbria til august.

Vladimir er 32 år gammel og har, som nævnt tidligere, været i Danmark af flere omgange. Her har han bl.a. arbejdet sammen med Bonell Colas på Hørsholms træningslejr. Det er også igennem hans arbejde på træningslejre at forbindelsen til Randers Cimbria er opstået. Sports- og Teamkoordinator Tonny Mattern arbejdede nemlig sammen med Vladimir i forbindelse med Bakken Bears træningslejren og de to har holdt kontakten siden.

Tonny Mattern udtaler om aftalen med Vladimir: ”Det er en tanke der kom til live tilbage i 2012, der nu realiseres. Den måde Vladimir arbejder på er 100% professionel og målrettet. Hans forståelse for spillet og spillerne er fantastisk og da det nu blev til, at der skulle en ny træner til Randers Cimbria, så var Vladimir førstevalget. Med ham får vi en dedikeret fuldtidstræner der kan fokusere 100% på spillerne og det daglige arbejde med dem. Jeg ser frem til at skulle arbejde sammen med ham”.

Også Morten V. Hansen ser aftalen med Vladimir Ruzicic som et løft for spillerne: ”Med en ung mand som ham, får vi en der kan bruge al sin tid på holdet og klubben. Selv om han måske er ung, så har han en masse kvaliteter som vi ser frem til kommer spillerne til gode. Jeg forventer han sikrer et lige så spændende spil som vi altid har leveret”.

Direktør Katja Gaard Jønsson siger omkring aftalen: ”Det har hele tiden været planen at der skulle tilknyttes en fuldtidstræner, der i overensstemmelse med vores mål, kunne arbejde med spillerne både til formiddags- og aften træninger. Det har vi nu fået. Vi vil samtidig gerne sige tak til Morten for hans kæmpe arbejde med holdet i de mange år der er gået. Jeg er glad for at han bliver hos os i ledelsen”.

Vladimir Ruzicic nævner selv sin dedikation i egne ord om aftalen: “Jeg er meget glad for denne mulighed. Mit mål er at være med til at flytte holdet og klubben til det næste niveau. Jeg lover, at arbejde hårdt og dedikeret på at holdet kan nå de bedst mulige resultater. Jeg vil gerne takke Tonny Mattern og ikke mindst bestyrelsen i Randers Cimbria PRO for at give mig denne mulighed”.

Dermed går organisationen nu i gang med, at opbygge den nye trup til den kommende sæson. For øjeblikket består truppen af Mike Nielsen, Bonell Colas, Casper Stage, Frederik Dalby og Rasmus Søby der har aftaler til den kommende sæson. Men der er dialog i gang med flere relevante spillere, som nu skal bearbejdes yderligere. 

Big Chris forlænger med Bakken Bears

13.05.2014

Bakken Bears og klubbens 218 cm høje center, Chris Christoffersen, fortsætter samarbejdet i yderligere to sæsoner.

Chris Christoffersen har været en særdeles vigtig brik i Bakken Bears DM-guldsæson og i den succesfulde EuroChallenge-deltagelse. I sidstnævnte turnering var  Chris den femtebedste rebounder, og Chris ser frem til at spille flere europæiske kampe.

”At spille Europa Cup med Bakken Bears er en af målene med at forlænge med klubben. EuroChallenge er fantastisk motiverende for en erfaren spiller”, siger Chris Christoffersen.

For head coach Ville Tuominen er det vigtigt at den store bornholmer fortsætter for Bears: ”Det er vigtigt at Chris er en del af holdet også i den kommende sæson. Hans erfaring og størrelse er specielt uanset hvilket niveau han spiller på, og det giver os en konkurrencefordel.”

Den 34-årige center har med et par pauser spillet hos Bakken Bears siden 2004, og har i den periode spillet 327 kampe (#8 i Bearshistorien) og scoret 3.608 point (#6 i Bearshistorien). Chris Christoffersen har vundet syv DM-titler og fem pokalfinaler med Bakken Bears.

For sportsdirektør Michael Piloz er kontrakten med Christoffersen en del af målsætningen: ”Vi ønsker at udvikle, rekruttere og fastholde de bedste danske spillere. Chris er absolut dominerende på sin position, og det har været meget vigtigt at kunne fastholde Chris i Bakken Bears.”