Nyheder

SISU slår det ubesejret tophold

31.10.2014

Flot sejr til SISU over deres hidtil ubesejrede lokalrivaler, Copenhagen Wolfpack.

Efter en lidt ujævn start på sæsonen trådte SISUs herrer virkelig i karakter i hjemmekampen mod Copenhagen Wolfpack, der kom til Gentofte med 4 sejre og ingen nederlag i bagagen.

Første halvleg var ganske lige, hvor man især lagde mærke til stor effektivitet og flotte, stilrene skud fra udeholdet, som nåede op på 0–5, inden SISU kom på tavlen med et straffe. Ellers udmærkede hjemmeholdets David Harder og Jonas Giese Anderson sig med gode skud, mens udeholdets Iffe Lundberg viste sin ekstreme hurtighed op ad banen i fast-breaks.

Gennem halvlegen bølgede stillingen frem og tilbage indtil sidst i anden periode, hvor Wolfpack fik skabt et 6-point hul på 40–46, som de gik til pause på.

SISUs head coach, Almir Zeco, tog en hurtig time-out i tredje periode, da Wolfpack trak fra til 40–52 inden for de første minutter. Man havde en fornemmelse af, at Wolfpack var ved at sætte sig på kampen, og de nåede senere også op på 48–60. Men så kæmpede SISU sig flot tilbage og åd sig stille og roligt ind på føringen.

Darryl Partin, der havde spillet en udemærket kamp indtil da, trådte virkelig i karakter på dette tidspunkt, og han viste vejen for hjemmeholdet i resten af kampen og endte samlet på 33 point på dagen. SISU udlignede Wolfpacks føring efter ca. 8 minutter af tredje periode og førte med 3 point før de sidste 10 minutter, 70–67.

I starten af de sidste 10 minutter sagde Almir Zeco til sine spillere: ”Det er i orden, at i laver fejl, så længe i fighter”, og den besked syntes at motivere dem til en intens og viljestærk indsats i resten af kampen. Allerede efter blot ca. 2 minutter i fjerde periode kom Wolfpack i alvorlige fejlproblemer, da de lavede deres fjerde holdfejl, og SISU kværnede på både i forsvar og i angreb. Efter 74–74 udbyggede SISU langsomt føringen, bl.a. ved 3 sikre straffe fra Darryl Partin efter en fejl udenfor 3-points linjen. Ryan White holdt Wolfpack inde i kampen, men langsomt tærede de mange fejl på dem, og i de sidste 5 minutter udbyggede SISU føringen, mens både Jyles Smith og Christian Thomsen måtte forlade kampen med 5 fejl.

Wolfpack gav dog aldrig op, og i løbet af kampens sidste minut gjorde de alt for at nå op på trods af SISUs 8-points føring. Ryan White udmærkede sig bl.a. ved at sætte en 3’er med fejl, og dernæst score på det efterfølgende straffe, men Darryl Partin holdt hovedet koldt for hjemmeholdet og lavede sammen med Mikael Vincents Nielsen nogle vigtige scoringer til sidst, bl.a. på straffe.

Resultatet blev 95–88 og SISU fik dermed ny luft og tro på, at de kan spille lige op med de bedste i denne sæson. Én af de bedste, Horsens IC, gæster Kildeskovshallen på mandag, mens Wolfpack skal op imod Bakken Bears allerede lørdag eftermiddag.

Topscorere for SISU blev Darryl Partin med 33 point efterfulgt af Frederik Rungby med 16, David Harder med 15 og Daryl McCoy med 13 point. De to førstnævnte udmærkede sig også med en effektivitet på henholdsvis 29 og 28.

For Wolfpack scorede Iffe Lundberg 22 point, efterfulgt af Christian Thomsen med 19 og Ryan White med 16.

79ers kom næsten tilbage i fantastisk ramme

30.10.2014

Hørsholm Hallen udgjorde en fantastisk ramme for opgøret mellem Hørsholm 79ers og Team FOG Næstved.

Næsten 900 tilskuere havde fundet vej til hallen i Nordsjælland, hvor de så Hørsholm være snublende tæt på at indhente et 18 points Næstvedforspring i kampens sidste fire minutter.

Gennem hele kampen var stemningen intens, men da Hørsholm startede med at indhente Sydsjællændernes forspring sidst i kampen eksploderede hallen. Der stod 62-80 med lige under fire minutter igen, da Hørsholm slog til.

Først ramte Atila Kovac og Alejo Rodriguez layups og så satte Frederik h Nielsen og Derek Semenas tre’ere. Med under et minut igen var Næstveds forspring reduceret til 77-80 og hallen kogte. Nu skulle Hørsholm bruge et forsvarsstop og det var tæt på at lykkes. Alexander Bak missede et layup, men bolden røg gennem flere Hørsholmhænder inden den landede i en Næstvedhånd. Milan Stanojevic fik bolden i kurven og bragte lidt ro på et ellers rystet Næstvedhold.

Derfra fejlede Hørsholm for at stoppe tiden, men da Næstved satte straffekastene kunne de tage en sejr på 79-84 med sydpå.

Efter kampen havde Hørsholmtræner Miguel Hoyo følgende at sige:

Vi spillede en god kamp mod en rigtig god modstander. Vi er nødt til at blive ved med at arbejde mod at spille 40 minutter pr. kamp. Vi skruede ned for niveauet i to minutter og det straffede Næstved.

Hørsholm spiller igen på lørdag kl. 16,, hvor Aalborg Vikings kommer på besøg. Det er en kamp mellem to mandskaber uden sejr - og da en basketballkamp ikke kan ende uafgjort vil et af holdene blive efterladt i bunden af ligeen. 

Endnu en spændende kamp i Svendborg

30.10.2014

Værløse var undertippet i dagens kamp i Svendborg Idrætscenter men spillede helt lige op med kaninerne der til slut trak en sejr hjem, 78-73, efter perioderne 23-17, 14-20, 24-17 og 17-19.

Dagens bedste spiller for Rabbits tilbagevendte Johnell Smith med 22 points og 8 rebounds samt 5 assists. For Værløse ligaens topscorer Drew Maynard med 29 points og 9 rebounds.

Svendborg var tændte efter en kamppause på 10 dage og især var Johnell Smith overalt på banen og der var fart i mr. Smith der havde haft en hård tid siddende udenfor, hvilket absolut ikke er hans livret. Johnell med 8 points i perioden og de første 6 for kaninerne.

For Værløse var det Drew Maynard der var toneangivende og han havde også grønt lys for at skyde på stort set hvad der passede ham og 7 points fra hans hånd i 1. periode som kaninerne vandt med 6.

Debut for den nye kanin efter 5 minutter og da Chaed Wellian kom på banen stod publikum op og tog værdigt imod. Wellian svarede flot igen med points samt godt forsvar.

Værløse lagde bedst fra land i 2. med et run på 2-11 og Rabbits havde lagt slow motion ind i spilkonceptet. Det gik alt for langsomt og gang på gang blev kaninerne presset af skudklokken som de selv havde bragt ned. Lige modsat spillet i Ålborg blev bolden spillet alt for langsomt rundt og den frie mand blev fundet alt for sent. Værløse spillede fornuftigt og ramte på flere svære skud og Maynard satte igen 7 points i perioden. Han blev fulgt flot til dørs af Værløses 2. amerikaner Rob Woodson. Svendborg formåede kun at score 6 points på 8 minutter og så var det pludselig svært for kaninerne.

Værløse vandt fortjent perioden overbevisende 14-20.

Craig Pedersen var sur i pausen og han krævede mere intensitet og fight ligesom han bad spillerne deltage i forsvarsarbejdet for det var her Værløse slog Rabbits ud. 5 angrebsrebounds der alle blev omsat i scoringer gjorde ondt på Rabbits og det skulle ændres ellers var kampen tabt.

Værløse havde momentum og lugtede, ovenpå to sejre over 79’ers blod. En vaskeægte sensation såfremt de kunne slå kaninerne i egen hule.

Rabbits lavede et bedre job i 3. periode og igen var Johnell Smith foregangsmanden. Der var speed over Johnell Smith og han holdt heldigvis til anstrengelserne gennem hele kampen. Svendborgs største føring +13 og måske var Værløse slået ?.

Claus Magaard der allerede i 1. halvleg havde stemplet ind med 10 points havde en meget stærk 3. periode med 8 mere og i Damian Ocana’s fravær var Magaard den mest træfsikre fra trepointsland i dag. Kaninerne kunne gå ud til sidste periode foran med 7, 61-54 men Værløse sluttede perioden bedst selv om holdet tillod sig at brænde 4 straffekast til slut. Det var i det hele taget akilleshælen for Værløse i dag med en miserabel straffekastprocent 5/15=33 %.

Svendborgs unge håb, Marinus Mouboe fik mange minutter i dag fra cheftræneren og han kvitterede med godt spil både i forsvar og angreb. Det var dog især forsvaret der skulle forbedres hos hjemmeholdet og da dommerne bød debutanten Chaed Wellian velkommen til Danmark med 5 meget hurtige fejl, kunne han forlade banen allerede inden sidste periode var begyndt. Ivo Höger var halvsløj så hans spilletid var meget begrænset i dag så eneste store mand hos kaninerne var således Will Paul. Han holdt sig til gengæld væk fra fejlproblemer.

Endnu 7 points fra Drew Maynard i sidste periode var dog ikke nok i dag. Værløse rendte ind i dårlige beslutninger og turnovers i crunch-time og derfor var hjemmeholdet i stand til, på en opstrammer i forsvaret, at trække sejren i land.

Endnu en smal sejr til kaninerne og der er plads til forbedringer især i forsvaret inden næste kamp mandag aften i Næstved.

For Rabbits scorede ud over dagens kanin Johnell Smith, Claus Magaard 19, 18 til Will Paul, 10 til Antonio Porta, Marinus Mouboe 5 og 4 til Chaed Wellian.

For Værløse 18 til Rob Woodson, 9 til David Nørby Knudsen, 7 til Axel Karason, 5 til Emil Henningsen og 4 til Tobias Tita.

Storsejr til Bears i Aalborg

29.10.2014

Et Aalborg Vikings mandskab uden Mike Dejworek og Benjamin Sørenesn formåede at score lige knap 100 point imod de forsvarende danske mestre, men da mestrene samtidig scorede 22 mere end 100 blev det til en storsejr til de forsvarende danske mestre.

Et Bakken Bears mandskab med 5 spillere over 2 meter havde en nem aften i Aalborg med Søren Sørensen på 196 cm som højeste mand for Vikings. Bakken Bears førte fra 1. minut og så sig ikke tilbage resten af kampen.

Nick Okorie var den helt store profil i kampen og scorede 33 point, men også Brandon Bjerre havde en sjældent god kamp med 15 point og 11 rebounds. For Bakken Bears var Thomas Lærke bedste mand med 18 point.

Bakken Bears får en tidlig føring på 1. periode anført af en velspillede Thomas Lærke. Godt forsvar fra især Alassan Touray får dog Vikings bedre med i kampen til stillingen 10-13. 2 tidlige fejl til Kasper Serritzlew får hurtigt de ”små” Vikinger i problemer og Bakken med et 5-0 run inden Vikings tvinges til at tage kampens første timeout. Herefter bølger kampen frem og tilbage og ender med en 21-28 føring til Bakken Bears.

I 2. periode kommer Bears bedst fra start og får udbygget føringen. Vikings holder sig dog fint inde i kampen i starten af perioden og særligt Søren Sørensen gør det godt med flere gode rebounds.

Ved stillingen 28-36 må bjørnen dog gå ud med 2 fejl og pludselig er stillingen 30-46 og Bjørnen må igen på banen. Bears fortsætter dog deres run, hvor især en bradvarm Thomas Lærke gør det godt. Vikingerne kan ikke hamle op med Bears’ fysik og højde og ved slutningen på 1. halvleg er stillingen 37-63.

Inden 3. periode har både Søren Sørensen og Kasper Serritzlew 3 fejl, og Bears har det igen nemt under kurven. Brandon Bjerre og Nick Okorie med fine aktioner holder Vikings lidt inde i kampen, men de kan ikke forhindre, at Bears får udbygget føringen, og efter 4 minutter spillet er stillingen 48-75 og efter yderligere 4 minutter er stillingen 59-87, hvorefter Søren Sørensen må gå på bænken med sin 4. fejl, hvilket giver debut til Sebastian Sebolewski. 63-94 slutter 3. periode.

Trods en kæmpeføring til Bears er det et tændt Vikingemandskab, der gå på banen i 4 periode og især Nick Okorie er dominerende og får reduceret Bears føringen til 68-96 efter et par flotte scoringer. Vikings ender med at vinde 4. periode 34-28 og dermed et kampresultat på 97-122. 

Copenhagen Wolfpack slår Team FOG Næstved efter overtime

24.10.2014

Blot 3 dage efter at have tabt på hjemmebane til Horsens IC, stod Team FOG Næstved igen på banen i Næstvedhallen for at tage imod sæsonens overraskelse indtil videre, Copenhagen Wolfpack.

1. periode 16 - 16: Team Fog Næstved fik en fantastisk start på perioden og kom foran med 9 - 0 efter 2½ minuts spil. Det gav bange anelser med mandagens kamp in mente, hvor Team Fog Næstved også fik en fantastisk start, men endte med at tabe kampen.

Og det gik da også som i mandagens kamp, hvor Team Fog Næstved smed bolde væk ved hasarderede beslutninger og manglende scoringer.

Københavnerne kom tilbage i perioden og fik udlignet Team Fog Næstveds føring.

2. periode 14 - 15: Team Fog Næstved fik en skidt start på perioden, men gejst og fight fik holdet tilbage på sporet. Men bedst som man troede, at nu går det godt for Team Fog Næstved, kom Copenhagen Wolfpack stærkt tilbage og gik til pause med en smal føring på 1 point.

3. periode 22 - 19: Team Fog Næstved fik en god start på perioden, men igen gik det galt på grund af hasarderede beslutninger, boldtab og en scoringspause på et par minutter. Det betød, at københavnerne igen indhentede Team Fog Næstveds føring og endda bragte sig foran. Det virkede på det tidspunkt som om Copenhagen Wolfback var hurtigere i tanke og handling.

Men på vilje, fight og godt spil kom Team Fog Næstved tilbage i perioden, som blev vundet med 2 point. En spændende 4. periode var i vente.

4. periode 25 - 27: 

Team Fog Næstved kom bedst fra start, men Copenhagen Wolfpack blev ved med at hænge på. Perioden blev mere spændende end køn, hvor Team Fog Næstved havde føringen stort set hele perioden - med undtagelse ved periodens slutning hvor Ryan White satte en lang 3`er med 4 sekunder igen.

Kampen endte derfor 77- 77, og Næstvedhallen var dækket om til 5 minutters omkamp.

Overtid 10 - 16: De første par minutter af overtiden var helt lige, hvor holdene skiftedes til at score, gik det helt for Team Fog Næstved ved stillingen 81 - 81.

Copenhagen Wolfpack stjal bolden 3 gange i rap og bragte sig foran med 6 point med 1:23 tilbage af kampen. Og så var løbet kørt for Team Fog Næstved.

Wolfpack vinder kampen med 93-87 og er derved fortsat ubesejret efter 4 runder.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Alexander Bak med 21 point, mens Ryan White satte 27 point på tavlen for Copenhagen Wolfpack.

James Vear forlader Aalborg Vikings

23.10.2014

Aalborg Vikings’ cheftræner James Vear må – grundet personlige årsager – forlade klubben før tid.

I sommers tegnede Aalborg Vikings en 2-årig kontrakt med den engelske træner James Vear. Vear var ved roret i sæson 13/14, der var den hidtil bedste sæson for Vikingerne, idet holdet vandt 10 kampe. Samtidig bød sæsonen også på stor personlig succes for Vear, der blev kåret til Årets Træner.

Både klubben og Vear havde ønsket at fortsætte samarbejdet, men personlige årsager gør, at Vear nu må søge hjem til familien i England.

“It is with deep regrets that I am having to step down from my head coaching duties due to personal reasons. It has been a very difficult decision to make but I believe it is what is best for myself personally and the team, I especially want to thank the players and coaching staff I have worked with since I have been here in Aalborg, I could not have wished for a better group of players and coaches to work with.”

Ny træner klar til at tage over.

Vikingerne er allerede klar med en ny mand, der skal føre klubben videre i den indeværende sæson.

Valget er faldet på serbiske Ivan Kuzmanic, der i denne sæson har været assisterende træner for Vikingerne.

Direktør John Bennetsen udtaler:

”Det er rigtigt trist, at vi må afbryde samarbejdet med Vear, men nu må vi se videre, og vi har heldigvis allerede fundet en ny kompetent træner. Valget er faldet på Ivan Kuzmanic, der foruden at have været træner for flere serbiske klubber, også har været elitetræner og ungdomstræner i flere danske 1. divisions klubber.”

Vikingerne og Kuzmanic har i første omgang tegnet en kontrakt, der varer resten af sæsonen. Desuden forventer Vikingerne inden for den næste måned at kunne præsentere nye forstærkninger til klubben.

Horsens IC fighter sig til sejr i Næstvedhallen

21.10.2014

Team FOG Næstved startede som lyn og torden mod Horsens IC, som fik kæmpede sig tilbage med Skyler Bowlin i spidsen og løb til sidst med sejren.

1. periode 27 - 23: Team Fog Næstved fik en rigtig god start på perioden, idet holdet i løbet af godt 2 minutter havde bragt sig foran med 13 - 1. Forrygende.

Men så vågnede Horsens, og holdet åd sig stille og roligt ind på Team Fog Næstveds føring, så den kun var på 4 point ved periodens slutning.

2. periode 21 - 21: En hektisk start på perioden med mange forsøg fra begge sider uden de mange scoringer. Team Fog Næstved begik nogle "dumme" spillemæssige fejl med hasarderede beslutninger, hvor holdet flere gange bragte sig i problemer ved også at smide bolde væk.

Men en lige periode mellem 2 ligeværdige hold, hvor det så ud som om, at Horsens havde lidt flere strenge at spille på.

3. periode 12 - 21: Team Fog Næstved fik ingen god start på perioden, idet holdet fortsatte tendensen fra 2. periode med at smide bolde væk.

Da halvdelen af perioden var spillet, var stillingen helt lige, men så trak Horsens fra til en sikker føring. Mod slutningen af perioden lykkedes det dog for Team Fog Næstved at indhente lidt af Horsens' føring.

4. periode 19 - 23: Var starten på 3. periode ikke god for Team Fog Næstved, var den nærmest katastrofal i denne periode, idet det ikke lykkedes for Team Fog Næstved at score i de første 5 minutter! Så kan man altså ikke vinde, selv om Horsens også holdt lidt igen med scoringerne.

Det kunne Team Fog Næstved da heller ikke, selv om det på et tidspunkt så ud som et come back, da holdet kun var bagud med 4 point. Men det var en stakket frist - Horsens samlede sig og trak fra til en sikker og fortjent sejr med 9 point.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Milan Stanojevic med 23 point men Marquis Addison var bedste mand for Horsens IC med 27 point.

Porta nedlagde Vikingerne

21.10.2014

Med cifrene 75-90 måtte Aalborg Vikings se sig besejret af pokalmestrene Svendborg Rabbits.

En kamp, hvor Antonio Porta viste, hvordan man med kløgt og snilde kan vinde en kamp.

1. periode blev en spændende affære, hvor de to hold fulgtes godt ad. Craig Pedersen havde som sædvanlig godt styr på tropperne, og den Sydfynske angrebsmaskine var som sædvanligt velsmurt. Antonio Porta gjorde hvad der passede ham, og lagde han ikke point i kurven, så havde han sidst hånd på en målgivende aflevering. Vikingerne fulgte fint med og perioden ender 14-17 til Svendborg.

I 2. periode begyndte Svendborg langtsomt at trække fra, og igen var det Porta, der styrede tempoet i kampen med hård hånd. Svendborgs pick n’ roll spil voldte Aalborggenserne store problemer, og var det ikke et porta layup, så var det en afslutning fra Will Paul eller Ivo Höger, der gav head coach James Vear grå hår.

Ved halvegen var stillingen 42-51. Nick Okorie, der ellers havde en ret anonym kamp tråfte for alborg i karakter i denne periode med flere flotte scoringer og assists. Svendborg formår dog igen at unytte de mange huller i Vikinge-forsvaret og 15-18 ender perioden.

Bagud med 12 point går Vikings ind til 4. periode. En tæt kamp bliver det dog aldrig og Svendborg kører langsomt, men sikkert 2 point ind på kontoen og vinder også 4. periode og samlet kampen med 90-75.

Topscorer for Vikings blev Nick Okorie 15 point mens Rabbits bedste pointplukker blev Antonio Porta med 27 point og 5 assists.

Slaget om Nordsjælland vundet af Værløse BBK

21.10.2014

Værløse BBK vinder 76-69 anført af en storspillende Drew Maynard sin første sejr i Farum Arena siden BF Copenhagen dagene i starten af nullerne.

Et naboopgør hvor begge hold kommer ind til kampen med 3 nederlag i 3 kampe og spejder efter sæsonens første sejr. Hørsholm har mødt den hårdeste modstand og lidt hæderfulde nederlag til de forventede tophold fra Randers og Svendborg. Værløse fik en lektion hjemme mod Horsens IC, men har været godt med til sent i 4. periode i udekampene mod Team Fog Næstved og SISU.

Værløse giver debut til point guard Rob Woodson, mens  Hørsholm er uden Alejandro Rodriguez og Daniel Mortensen, der begge står over med skader. Ærgerligt for Hørsholm og unge Daniel, der ellers er kommet forrygende fra start og snitter 22 point i de første kampe. Men selv uden Daniel in action, er der masser af ungt talent til skue for de 502 tilskuere denne mandag aften i Arenaen. Og gratis slush-ice og fadøl fra det lokale mikrobryggeri.

1. periode Frederik HN åbner med at finde Kovacs til en treer og Axel Karason svarer straks igen, så hjemmepublikum kan sætte bagenden i de lyse træsæder. Rob Woodson sætter Victor Hjorth op til et lay-up til 5-5. For Hørsholm er det meget Kovacs her i starten, mens Værløses Drew Maynard stempler ind med lange 3'ere og energiske power lay-ups.

De unge viser sig også frem: Flot assist fra Sikander Nielsen til Anders Høier under kurven. I den anden ende trækker Emil Henningsen fejl på stribe  og sætter 5 af 6 straffekast. Hørsholms amerikanske small forward Derek Semenas ,lukker en underholdende periode med et lay-up på buzzeren til 25-23. Publikum er godt underholdt og kampen er helt åben. 

2. periode Jævnbyrdigheden fortsatter. Intenisteten i forsvaret skrues op og spillet bliver mere rodet. Værløse kan ikke rigtig løse Hørsholms match-up zone(r) og perioden præges mere af enkeltmandspræstationer fra Semenas og Værløses power forward Drew Maynard. Det flydende holdspil forsvandt sammen med fadøllet og slush-icen. Værløses Rob Woodson må sætte sig på bænken med sin tredje fejl og har endnu ikke rigtig markeret sig. 36-39 til gæsterne ved halvleg. 

3. periode Hørsholm forbliver forståeligt nok i zonen og udbygger føringen til 8 point midt i perioden  på ryg mod ryg scoringer af Kovac. Værløse kæmper fortsat med at finde rytmen i angrebet og holdes kun opp af Drew Manyards energi under kurven. Tobias Tita og Kaptajn Karason supplerer med angrebssrebounds og bringer lidt energi ind i hjemmepublikummet. Værløses angrebssspil savner tempo og der tøves når man endelig får spillet sig frem til åbne kig mod kurven. 52-58 til Hørsholm inden sidste periode.

4. periode Mange kampe afgøres i 3. periode, men denne var ikke een af dem. Rob Woodson virker forsat tynget af forventningerne i sin debutkamp, mens Maynard forsat kværner løs og ene mand bringer Værløse tilbage i opgøret til stillingen 60-60 med 7 minutter igen.

Hørsholm tager timeout og coach Ramos' store spanske bogstaver runger ud over arenaen. Lige lidt hjælper det og Tobias Tita bringer Værløse foran 61-60 på straffekast. Hørsholm begår 24 sekunder efterfulgt af et mega klumpspil med Værløses Victor Hjorth  i centrum. Tobias Tita øger til 65-60 på baseline jumper og endnu en timeout til HBBK.

Karason scorer på en treer fra Woodson inden håbet bringes tilbage for Hørsholm med 2 Semenas straffekast efterfulgt af et Kovacs lay-up. Drew Maynard rydder den sidste tvivl af vejen på en flot baseline fade away jumper på skuduret og kan selv slå de sidste søm i på straffekast angrebet efter til 71-64. Maynard fejler ud med et minut tilbage og modtager stående klapsalver.

Kampen ender 76-69 til Værløse.

Vendepunkt: Med 4:39 af kampen lykkes Rob Wodson endelig med en afslutning og scorer på en floater i feltet til 63-60. Herfra tog Værløse kontrol over kampen og så sig ikke tilbage.  

Statistik lyver ikke: Værløse dominerer kampen igennem på glasset og vinder reboundstatistikken stort med 39-25. 
Man of the match: Det letteste valg nogensinde: Drew Maynard med 43p  17/25 på toere, 2/9 på 3ere, 19 (nitten!) rebounds og 5 steals.

Top performers Værløse: Drew Maynard 43 point 19 rebounds, Axel Karason 11p, Emil Henningsen 7p, Tobias Tita 5p 2r, Rob Woodson 4 points 4 assist

Top performers Hørsholm: Atila Kovac 21 points 8 rebounds, Derek Semenas 21 points  5 rebounds.  Frederik Hougaard Nielsen 7 point 6 assist 2 reb

Bears besejrer SISU

21.10.2014

Der var tale om kamp nr. 136 mellem de to mest vindende hold i dansk herrebasket en mandag aften i Vejlby Risskov Hallen – og det var med lidt usikkerhed deres referent tog plads i hallen.

Var det en kamp, som Bakken Bears ville dominere, ville hjemmeholdet have tilstrækkelig vilje og koncentration – eller kunne et undertippet hold fra Gentofte overraske??

Om første periode kan vel primært berettes, at SISU absolut ikke havde til hensigt at ligge sig fladt på maven – der blev fightet og kæmpet om hver eneste bold. Fysikker var i fokus og begge hold skiftede flittigt ud for at holde momentum. Men Bakken synes trods alt at have flere strenge og fører efter 10 minutter med 19-12.

En hurtig 3’er gjorde det til 22-12 og jeg tænkte kort at kampen måske allerede var afgjort. Her tog jeg så fejl. Et par besynderlige kendelser (begge veje) og et meget ukoncentreret Bakken Bears betød, at kampen skiftede med SISU pludselig foran med 28-29. Ikke mindst Darryl Partin gjorde det onde ved hjemmeholdet.

Men i slutminutterne kom hjemmeholdet igen i kontrol, og kunne trods en rodet indsats gå til pause foran 43 mod 37.

Der er ingen tvivl om, at coach Ville Tuominen fra Bakken Bears talte med STORE bogstaver i omklædningsrummet i bestræbelserne på at banke ny energi og ikke mindst koncentration ind i sine spillere. Sebastian Åris må have hørt efter – og kvitterede med en super indsats og 9 point i 3. periode. Også Jonas Zohore – der ikke havde sin bedste kamp – vågnede op og stemplede ind. Modsat så det lidt ud til, at SISU var ved at miste troen (også her fik jeg ikke ret) – og Bakken Bears bragte sig foran med 15 point efter 30 minutter – 69 mod 54.

Nej – kampen var bestemt ikke afgjort. SISU kæmpede flot og bed fra sig hver gang hjemmeholdet slappede af. Og efter nogle ukoncentrerede minutter var stillingen pludselig 80-75. Bakken Bears havde i hele kampen problemer fra straffelinjen med kun 21 for 35 = 60% (dog ikke i de døende minutter).

I de sidste fem minutter var der rigtig mange spilstop (læs: fejl af begge mandskaber) – men da det endelig gjaldt viste nøglespillerne både vilje og evner – Nicolai Iversen, Semaj Inge, Morten Sahlertz og Thomas Lærke – godt suppleret af Sebastian Åris.

For gæsterne var de mest scorende Darryl Partin med 24, David Harder med 23 og Daryl McCoy med 18 point.

Hos Bakken Bears var pointene godt fordelt med Semaj Inge og Sebastian Åris hver med 19 point og Nicolai Iversen med 13 point.

Næste hjemmekamp er den 1. november kl. 15.00 mod Copenhagen Wolfpack – men allerede onsdag er der en SUPER VIGTIG pokalkamp ude mod Randers. SISUs næste kamp er pokalkamp i Aarhus imod EBAA torsdag, mens næste ligakamp også er imod Copenhagen Wolfpack – 30. oktober.