Nyheder

Horsens IC afviste Værløse i 2. halvleg

05.12.2014

Sensationen lurede helt frem til 4. periode, men Horsens afviste til sidst et bravt kæmpende Værløsemandskab på en stærk 2. halvleg.

Værløses kræfter slap op i slutfasen, hvor HIC's bredde suppleret med flotte aktioner fra Borovcanin og Addison slukkede håbet for hjemmeholdet.

Et håb der var blevet tændt af en viljestærk indsats i en 1. halvleg, hvor Horsens til gengæld kom fladt ud af den gule bus, og slet ikke lignede den mesterskabskandidat vi så i Søndersøhallen for godt en en måneds tid siden.

En sygdomsramt David Nørby Knudsen blev afløst i startopstillingen af George Berling, der lægger ud med at sætte kaptajn Karason op (og hjemmepublikummet ned...) til en 3'er fra hjørnet. Værløse kommer på 9-0 inden Horsens kommer på tavlen.

Furesømandskabet sad på rebounds (17-7 i halvlegen) og Drew Maynard, drev gæk med HIC'erne under kurven og satte 18 effektive points ind på kontoen i første halvleg. Anført af point guard Rob Woodson og med gode indhop af Salman Kahn, Johann Grøndahl og Tobias Tita, fik Værløse håndteret HIC agressive helbanepres og kunne gå til halvlegen med en overraskende føring på 46-32.

2. halvleg startede med et Skyler Bowlin straffekast for en teknisk fejl dømt mod Tobias Tita på halvlegsbuzzeren. Skyler lægger en 3'er fra hørnet oveni hatten og i den anden ende volder HIC matchup zone store problemer for Værløse, men afstanden forbliver 2-cifret frem til 53-42 til hjemmeholdet.

Med 6:53 tilbage må Tobias Tita forlade banen med en skade efter en nærkamp under Værløses kurv og kommer ikke tilbage. Det gør ikke godt for Værløses rotation, og Horsens lukker nu hullet med et 11-2 run. Hjemmeholdet fighter sig dog tilbage til en 57-49 føring, men kan stadig ikke rigtig løse HIC-zonen, og inden 4. periode er forspringet skrumpet til 4, 57-53.

I 4. periode fortsætter Horsens hvor de slap og kommer med et par Addison hopskud foran for første gang i kampen 59-61. Borovcanin sætter en velspillende Mbe op til et dunk. Efter to VBBK turnovers, sætter samme Borovcanin en 3'er og Adissons flotte pull-up fra straffelinjen til 63-70 med 1:30 igen, lukker reelt kampen.

Horsens hev sig selv op efter en svag start og vinder fortjent 76-68. Det blev som forudsagt af Værløse Coach Ty McGregor, en "dog fight", hvor HIC bare havde flere strenge at spille på i slutfasen. Skyler Bowling og Marquis Addison er måske ligaens p.t. stærkeste 1-2 punch på guarden, men blev denne aften godt fulgt til dørs af Rob Woodson, der flirtede med en triple double, 13 points, 8 assists, 7 rebounds.

Borovcanin var set over hele kampen bedste HIC'er. Fra Værløse var det atter en gang Drew Maynard, der trak det helt store læs i begge ender af banen. Imponerende 10 for 13 på 2'eren, 2 for 3 bag 3p-linjen foruden 6 rebounds og 4 assists gav en effenciency på 33. 

Sejr til Randers Cimbria PRO mod Hørsholm 79ers

05.12.2014

Kunne 79ers overraske i dagens kamp med Randers Cimbria eller kunne hjemmeholdet lægge problemerne på hylden og koncentrere sig om spillet på banen.

Det var et af de store spørgsmål inden dagens kamp.

Det var en brandvarm Frederik Hougaard Nielsen der i starten af aftenens kamp, i den grad viste sit værd for Hørsholm 79ers. Tre 3-points scoringer og assists fra guarden, var i den grad med til, at fange et Cimbria hold på hælene. 79ers bragte sig foran 8 – 0 og var bagud med 6 – 21 midt i første periode. Hørsholm var særdeles effektive og for Cimbria var der bare ikke noget der hang sammen. 7 trepoints scoringer fra Nordsjællænderne røg i, uden at Randers formåede at justere eller lukke hullerne.

Således endte perioden 17-34 til Hørsholm og mange tanker røg rundt, omkring Cimbrias øjeblikkelige økonomiske situation og om holdet nu endnu engang kunne hente en sejr hjem, modgangen uden for banen til trods.

Men igen fik Cimbria skabt fokus og med indskiftning af Mike Nielsen og Casper Stage, så kom der en tiltrængt energi til holdet. Ivan Miskovic var præget af en mindre ankelskade og det slag han fik i hoved og nakke i mandagens pokalsejr over Svendborg, og han var langt fra sin vanlige stabile præstation. Det samme gjorde sig gældende for Jahmar Thorpe der stadig var øm i knæet efter et slag i selv samme pokalkamp. Derfor var det også vigtigt for Randers, så både Mike og Casper leverede mange flotte minutter i kampen. Mike Nielsen med tre 3-points scoringer i kampen. Cimbria fik bragt sig tilbage i kampen og vandt perioden med 27-13 til halvlegspause stillingen 44-47 til gæsterne.

3. periode blev en rodet affære. Hørsholm fik igen fat i deres angrebsspil og spillede bolden hurtigt og effektivt rundt mellem, et til tider, meget træt Randers mandskab. Igen var udeholdet bedst fra distancen og havde 4 trepointsscoringer i perioden. Randers halsede efter men manglede skarphed og Hørsholm vandt perioden med 23-29 til stillingen 67-76 inden sidste periode.

Holdene skiftes til at score de første 3 minutter, men en velspillende Joe Benjamin fik Cimbria med i kampen igen med 6 points mens Jahmar Thorpe havde 7 points og pludselig var scoren lige 85-85. Hørsholm kom på 85-90 inden Chris Nielsen satte 2 straffe, Mike Nielsen en 3-pointer og Chris igen 2 staffe til scoren 95-94. Hørsholms Semenas havde en flot kamp og satte 2 af sine 17 points med 3 minutter tilbage af kampen, til stillingen 95-96. Derfra overtog Cimbria kontrollen. Joe Benjamin scorede yderligere 2 points, Mike Nielsen også 2 inden Chanan Colman scorede to straffe og Joe Benjamin igen scorede to points til slutresultatet 103-96 (17-34, 27-13, 23-29, 36-20).

De to straffekast fra Chanan Colman, blev hans sidste i dansk basketball i denne omgang.

For Randers Cimbria havde Joe Benjamin 23 point og 11 rebounds, Chanan Colman 20 points, Jahmar Thorpe og Chris Nielsen 19 point. Mike Nielsen havde 11 points, Ivan Miskovic 8 og Casper Stage 3.

For Hørsholm 79ers havde Frederik Hougaard Nielsen, Derek Semenas og Daniel Mortensen 17, Asbjorn Midtgaard og Robert Aiken Fields 16, Emil Hjort 6 og Andreas Hjorth 2.

SISU slår Team FOG Næstved

05.12.2014

Gæsternes Darryl Partin var rygende varm i Næstvedhallen og var stærkt medvirkende til at SISU kunne tage hjem fra Sydsjælland med en sejr på 86-75 over Team FOG Næstved.

1. periode 24 - 29: Team Fog Næstved scorede de 2 første point, men resten af perioden var det SISU, som var i teten - ikke mindst takket være Darryl Partin, som scorede 17 point.

Perioden var dog forholdsvis lige indtil sidste minut, hvor SISU trak fra til en sikker føring.

2. periode 14 - 21: Uha for en periode set med Team Fog Næstved-øjne. Ingen scoringer i 5½ minut, hvilket gjorde, at SISU stille og roligt trak fra til en meget sikker føring, som var på 16 point, da den var størst.

Mod slutningen af perioden fik Team Fog Næstved dog reduceret en smule. Men det så ikke godt ud for Team Fog Næstved, og det så ud som om, at flere af holdets spillere slet ikke var klar og ikke havde den rette indstilling!

3. periode 19 - 15: Tro det eller ej, men det lykkedes for Team Fog Næstved at vinde perioden. Holdet viste også noget mere gejst og indstilling, men problemet for Team Fog Næstved var, at SISU havde beholdt den gejst og aggressivitet, som holdet havde vist hidtil i kampen.

4. periode 18 - 21: En kort overgang i begyndelsen af perioden havde man en tro på, at Team Fog Næstved kunne komme tilbage i kampen, da hodlet kun var bagud med 4 point. Men det var en stakket frist, for kampens helt store spiller Darryl Partin scorede bare, når/hvis SISU havde lidt problemer.

Men det må give stof til eftertanke i Team Fog Næstved-lejren, at det så ud som om, at mange af spillerne ikke havde den rette indstilling i så vigtig en kamp.

SISU vindr helt fortjent med 86-75 og går samtidig forbi Team FOG Næstved i tabellen.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Luciano de Souza med 20 point. For SISU satte Darryl Partin 39 point og David Harder 19 point.

Chris Nielsen sætter all time scoringsrekord

04.12.2014

I en tid hvor det alt ikke er lige sjovt for Randers Cimbria og Chris Nielsen, fik Chris hertil aften i kampen mod Hørsholm 79ers lidt personlig succes.

Med sin straffekast scoring 3:54 inde i den 4. periode, satte Chris Nielsen sit 13 point på tavlen og derved nåede han op på totalt 4412 point i Basketligaen blev derved den mest scorende spiller i Basketligaens historie.

Før dagens kamp manglede Chris Nielsen 13 point i at slå Mickey Dennis som nåede at scorede 4411 inden han stoppede sin BL karriere med udgangen af sidste sæson.

Chris sluttede kampen med 19 point og har nu scoret 4418 totalt.

Et stort tillykke skal lyde til Chris Nielsen med den fine rekord.

Vikings taber til Wolfpack

04.12.2014

Aalborg Stadionhal dannede rammen om den anden kamp i sæsonen mellem Aalborg Vikings og Copenhagen Wolfpack.

Et tændt Wolfpack-mandskab var tændt fra start og endte med at trække sig sejrrigt ud af kampen med cifrene 67-90.

Wolfpack kommer bedst fra start anført af en brandvarm Christian Thomsen, der sætter 3 3’ere i træk tidligt i perioden. Efter 5 minutter spillet er stillingen 7-14 og coach Dejworek må tage kampens første timeout. Pep-talken får gang i Vikingerne, der får udlignet til 15-20. Med 2 3’ere til sidst i perioden, er det dog Wolfpack, der slutter bedst af og kan gå til 2. periode med en 15-26 føring.

Også i 2. periode er det Wolfpack, der kommer bedst fra start og med flotte dunks fra Jyles Smith og 3’ere fra Casper Hesseldal bringer de sig foran med 20 point efter blot 4 minutter spillet – 19-39 er stillingen. Bedre bliver det ikke, da Vikingerne må indkassere først en usportslig fejl og herefter også en teknisk fejl. Igen må Coach Dejworek tage en tidlig timeout og det bringer lidt balance i tingene for Vikingerne, der får reduceret til 23-41 med 2 minutter tilbage af perioden. 12-24 ender perioden.

3. periode sættes i gang med stillingen 27-50 og det er overraskende nok Vikingerne, der kommer bedst fra start og får reduceret til 36-54 efter flotte scoringer af bl.a. Demetrius Phillips og Kasper Serritzlew. Kampen bølger frem og tilbage resten af perioden, der ender 20-14. Periodens detalje må være, at der ikke blev dømt én eneste fejl på Vikings.

4. periode starter med en 3 points scoring af en velspillende Kasper Serritzlew der får recuceret til 50-64. De fremmødte tilskuere vågner endelig op, men den tidligere Viking Ryan White får hurtigt slukket de mange tilråb med en dyb 3’er og bedre bliver det ikke da endnu en tidligere Viking Christian Thomsen også sætter en 3’er. Da så også Gabriel Lundberg sætter en 3’er – den tredje i træk for Wolfpack blev den sidste spænding i kampen slukket. Perioden ender 20-26 og Vikingerne er således fortsat uden sejr.

Topscorer for Vikings: Demetrius Phillips, 17 point og 11 rebounds.

Topscorer for Wolfpack: Ryan White, 18 point

79ers skifter ud i spillertruppen

02.12.2014

Hørsholm 79ers’ herrehold i Basketligaen har sagt farvel til Atila Kovac og goddag til O'Karo Akamune.

O'Karo Akamune er fra Nigeria, men har spillet basketball i Kentucky i USA gennem flere år. Kovac fortsætter i klubben som træner for et ungdomshold.

Kovac, der er ungarer, men bor i Danmark, har spillet for 79ers siden 2012, men en nylig familieforøgelse samt et krævende job, har gjort det svært at få tid til elitebasketball, samtidig med at kroppen var begyndt at sige stop:

-Jeg kunne ikke spille på det niveau, jeg gerne ville, både på grund af tiden og på grund af skader, så jeg tilbød klubben, at de kunne bruge min løn til at finde en anden spiller i stedet for mig, siger Kovac.

Kovac blev derfor enig med klubben om at træde tilbage som spiller og er i stedet blevet træner for et af klubbens talentfulde ungdomshold.

I Kovacs sted har klubben ansat den 22 årige forward O'Karo Akamune, der godt nok er nigeriansk af oprindelse, men har tilbragt det meste af sit liv i USA. Her har han vist sig at være en vindertype, helt fra sine high school år, hvor han blev kåret som bedste spiller på et hold, der vandt 12 kampe og kun tabte fire hans sidste år.

Herefter spillede Akamune på Western Kentucky University gennem tre sæsoner. WKU, som det bliver kaldt, var et af de bedste hold i deres liga, Sun Belt, i Akamunes sidste sæson, hvor de erobrede andenpladsen. Akamune spillede 17 minutter pr. kamp og scorede fire point og tog fem rebounds i gennemsnit.

Efter college har Akamune spillet for det professionelle hold Bowling Green Hornets, der også er baseret i Kentucky. Hornest spiller i ligaen CBA, som er en regional liga, der spiller om sommeren, så spillerne kan spille professionelt i Europa om vinteren. Med 10 point og 10 rebounds pr. kamp forbedrede han sig fra collegesæsonen, halp holdet til at nå finalen i ligaen og det gav nok opmærksomhed til at han blev inviteret til træning med flere hold i NBA Development League.

Akamune glæder sig til at spille i Europa for første gang, og mener, han kan gøre en forskel:

-Mine styrker er forsvar og rebounding, og det, mener jeg, kan give os nogle sejre. Herudover er jeg god til at løbe op ad gulvet og det kommer også til at give os nogle hurtige scoringer.

Coach Miguel Hoyo ser også Akamune som en forstærkning af forsvaret:

-O’Karo er en helt anden type spiller end Kovac. Han er lidt hurtigere og spiller også mere fysisk, og det har vi brug for. Jeg glæder mig til at se ham på banen, hvor han kommer til at betyde meget.

Akamune kan spille kampe for Hørsholm 79ers, når hans ansøgning om arbejdstilladelse går igennem. Det forventes at ske i løbet af december.

Hørsholm 79ers spiller næste kamp i Randers torsdag, mod et Randershold, der på trods af økonomiske vanskeligheder og et farvel til topscorer Charlie Burgess mandag aften spillede sig i pokalfinalen med en sejr over Svendborg Rabbits.

Cimbria skærer i administrationen

01.12.2014

Som følge af svigtende økonomiske indtægter, i forhold til det for sæsonen opstillede budget, så har Randers Cimbria PRO valgt at foretage væsentlige besparelser i organisationen. Besparelserne skal sikre en mere stabil økonomi til driften af Randers Cimbria PRO og det kan ikke udelukkes, at der vil komme yderligere besparelser.

De besparelser der nu er taget i organisationen betyder, at Administrerende direktør Katja Gaard Jønsson fratræder sin stilling og ligeledes flytter administrationen til mere økonomiske forsvarlige fysiske rammer.

Samtidig har Randers Cimbria PRO accepteret, at Charlie Burgess har gjort brug af en klausul i sin kontrakt og han har underskrevet en ny kontrakt med ungarske BC Kormend som spiller med i den europæiske EuroChallenge. Charlie Burgess har således allerede forladt holdet. Samtidig har enkelte løntunge spillere fået tilladelse til at forhandle med andre klubber, således at den enkelte spiller kan få en mere stabil situation og Randers Cimbria PRO kan skabe en besparelse. Det er altså ikke målet at afskedige spillere.

De økonomiske udfordringer som Randers Cimbria PRO er i, skyldes både manglende sponsorindtægter i forhold til det forventede og en manglende kontinuerlig kapitaltilførsel som var budgetteret.

Det er således ikke det sportslige der er årsagen til udfordringerne. Den forgangne sæson resulterede i sølvmedaljer og også i indeværende sæson har holdet leveret gode resultater og må klart regnes blandt mesterskabsfavoritterne. Randers Cimbria PRO vandt således over de danske mestre fra Bakken Bears så sent som i torsdag aften, og spiller pokalsemifinale i aften mandag mod Svendborg Rabbits.

I praksis betyder besparelserne i organisationen, at de administrative opgaver fremover varetages af Sports- og teamkoordinator Tonny Mattern samt Salgs - og sponsor koordinator, Christina Pape.

Horsens IC vinder uden problemer

28.11.2014

Det var top mod bund i dagens kamp i Horsens. HIC var på grund af Vild med Dans finalen tvunget til at spille kampen på den ”gamle” hjemmebane i Parkhallen. Det gjorde nu ikke noget, da der var en fantastisk stemning i den intense hal.

Selve kampen var dog ikke så intens, da HIC uden de store problemer vandt med 105-82 (33-24, 22-17, 24-11, 26-30).

Aalborg kæmpede dog godt hele kampen igennem. De første par minutter var lige, men herefter trak HIC fra, og Baye Keita kunne efter 6 minutter dunke bolden i kurven til 22-12 føring til HIC. Aalborg blev presset til at smide bolden væk, mens HIC løb fast breaks. Bedste mand i perioden var Vedran Borovcanin der scorede 8 point, blandt andet på et fantastisk alley oop, men også Skyler Bowlin spillede solidt, For Aalborg scorede Niels Koch Andreasen 8 point.

I anden periode var det som om, at lidt af energien forsvandt fra HIC og holdene byttede lidt point. Til sidst trak HIC dog yderligere fra og var foran med 55-41 ved pausen. Marquis Addison stemplede ind i kampen og havde 15 point ved pausen. Det samme havde Niels Koch Andreasen, som spillede en meget god første halvleg.

Hvis der var bare en lille smule spænding tilbage ved pausen, blev det hurtigt taget ud af kampen i anden halvleg. HIC bragte sig hurtigt foran med 20 point, og resten af kampen var blot et spørgsmål om sejrens størrelse. Aalborg blev ved med at kæmpe, og smed ikke håndklædet i ringen, men de kunne ikke true HIC. I starten af 4 periode var føringen på 29 point, men Aalborg fint pyntet på resultatet.

Patrick Nielsen fik debut for HIC og kvitterede straks med at score 3 point. 11 HIC spillere kom på scoringstavlen, og unge Oscar Jørgensen og Niels Krogh Thomsen gjorde en god figur. Alt i alt en ok holdpræstation for HIC der havde 6 spillere der scorede over 10 point.

For Aalborg viste Niels Krogh Andreasen godt spil, men også Demetrius Philips bidrog positivt med gode rebounds og godt forsvar.

Topscorer for Horsens IC blev Vedran Borovcanin med 18 point. For Aalborg Vkiings blev topscorerne Nick Okorie og Niels Koch med 17 point hver.

Næste kamp for HIC er næste torsdag, hvor de gule skal en tur til Værløse.

Randers Cimbria vinder overraskende over Bakken Bears

28.11.2014

Foran hele 1176 tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen fik Bakken Bears sæsonens første Basketliga-nederlag i hjemmekampen imod Randers Cimbria.

89-85 blev slutciffrene efter en besynderlig kamp, der formentlig bar præg af den noget specielle kontekst Randers Cimbrias økonomiske situation udgjorde.

Kvaliteten af det der foregik på banen i første periode var mildest ikke imponerende. Da kampen gik ind i sit syvende minut var stillingen 2-2! Det virkede som at spille i en hal uden kurve, hvor begge hold bare spillede op og ned af banen. Bears fik først fat angrebsmæssigt, uden det dog blev imponerende. Bjørnene var foran 13-7 inden Cimbria scorede periodens sidste fire point.

I anden periode præsterede Randers i almindelighed, og Chris Nielsen i særdeleshed, på et langt højere niveau. Udeholdet nåede foran 27-21 inden Bears satte ni point i træk i kurven til føring 30-27. Så gik Nielsen i gang, og han scorede 14 point i periodens sidste tre minutter. Bears kunne ikke svare igen, og Cimbria gik fra 36-38 til pausestillingen 36-47 efter en periode, hvor Cimbria scorede hele 36 point!

Tredje periode blev den første, der endte med et normalt antal point. Bears vandt perioden 21-18, bl.a. efter to treere af Morten Sahlertz, mens Nicolai Iversen scorede ni point i periodens sidste halvdel. Cimbria var foran 65-57 inden sidste periode.

I fjerde periode holdt udeholdet føringen til 72-64 inden et 11-2 run indledt af endnu en Sahlertz-treer tippede kampen omkuld. Føringen på 75-74 blev dog bjørnenes eneste i anden halvleg, Charlie Burgess scorede fem hurtige point og herefter scorede Cimbria stort set kun på straffekast - men rigeligt til at vinde kampen, der syntes afgjort ved 86-77 ved indgangen til sidste spilleminut, men på næsten mirakuløs vis fik Bears bragt spændingen tilbage. Bjørnenes pres virkede, og Jonas Zohore scorede seks point i træk. Et misset lay up gjorde dog at Cimbria gik genskabt hullet, og til sidst kunne kronjyderne sejre 89-85.

Charlie Burgess scorede 20 point i anden halvleg og blev sit holds topscorer med i alt 22 point, mens Chris Nielsen scorede 20 point. Jahmar Thorpe scorede 15 point og tog 12 rebounds.

For Bears var Jonas Zohore 16 point og supplerede med ni rebounds. Nicolai Iversen havde næsten samme tal, men var en rebound bedre. Og Chris Christoffersen noterede sig for en double-double (13 point, 10 rebounds). Morten Sahlertz fortsatte sin flotte stime med 14 point.

Kaninerne vinder overbevisende over SISU

28.11.2014

Før kampen udtalte amerikanske Will Paul, at han ville foretrække at sidde ved et veldækket Thanksgiving-bord i stedet for at spille kamp, men det endte alligevel med at nogle velspillende kaniner jagtede SISUs kalkuner rundt på banen og vandt kampen komfortabelt.

Kampen startede med Rabbits i højt gear, mens SISU prøvede at kontrollere tempoet. Det lykkedes i nogle minutter, men så trykkede Rabbits på speederen og SISU kunne ikke få angrebet til at fungere ordentligt. Frederik Rungby var dog rigtig god, lavede 8 point i perioden og tog mange rebounds. For Svendborg smed Will Paul 9 point i kurven, mens Johnell Smith lavede 8. Rabbits var foran 19–26 efter de første 10 minutter.

I anden periode kom Darryl Partin bedre i gang i angrebet og scorede 15 point, men desværre var der ikke så mange andre af hans holdkammerater, der kunne få bolden i kurven. Svendborg, derimod, leverede fantastiske afleveringer til lay-up, tætte skud og 3-pointsskud. Rabbits gik til pausen med en lang præcisionsaflevering til et buzzer-beater lay-up fra Claus Magaard, 43–52.

SISU kom ud til tredje periode med fornyet energi i forsvaret, men Rabbits var stadig træksikre med 5 3’ere, og de vandt perioden 30–20 og førte dermed 63–82 før sidste periode.

I fjerde periode nåede SISU inden for rimelig afstand ved at vinde de sidste 10 minutter med 25–16, men de nåede aldrig rigtig tæt på. Resultatet blev 88–98.

Skudprocenter for 2-points skud: Svendborg, 61%; SISU, 38%. På 3-pointere: Svendborg, 58%; SISU, 41%. Så er det svært for SISU at vinde.

Topscorere:

SISU: Darryl Partin, 26 point, 6 rebounds, 2 assists; Frederik Rungby, 13 point, 12 rebounds, 3 assists; David Harder, 14 point, 1 rebounds, 4 assists.

Rabbits: Johnell Smith, 28 point, 6 rebounds, 8 assists; Will Paul, 15 point, 9 rebounds, 5 assists; Antonio Porta 12 point, 6 assists; Claus Magaard 13 point, 5 rebounds, 1 assist.

SISUs kommende kamp er næste uges TV-kamp på DK4 i Næstved, og derefter følger pokalsemifinalen mod Horsens IC den 8. december. Kaninerne spiller i sin pokalsemifinale mod Randers Cimbria på mandag i Svendborg.