Nyheder

Frederik H. Nielsen blev årets forsvarsspiller i BL

24.04.2014

Her til aften blev årets forsvarsspiller i Basketligaen 2013/14 kåret.

Afstemningen er foretaget af alle spillerne selv og hvert af de 10 hold i BL har indsamlet stemmer fra 12 af deres egne spillere. 

Årets forsvarsspiller i BL 2013/14 blev Frederik H. Nielsen fra Hørsholm 79ers. Den 25-årige guard, er i gang med sin første sæson for 79ers i denne omgang efter skiftet fra Bakken Bears og har i denne sæson spillet 31 kampe for 79ers og snitter 8,4 point pr. kamp.  Endvidere bliver det til 3,6 rebounds og 5,7 assist pr. kamp.

Frederik løb med titlen i tæt kapløb med sidste sæson bedste forsvarsspiller i BL, Bonell Colas, Randers Cimbria og Quincy Okolie, Bakken Bears. 3-kløveret fik næste n 50% af alle stemmerne. På de næste pladser kom Chris Christoffersen, Bakken Bears,  Skyler Bowlin, Horsens IC og Thomas Lærke, Bakken Bears.

Udover æren følger der også et sportsur fra Festinas Crono Bike Collection med titlen.

Flere end 30 spillere fik stemmer fra deres modstandere i BL. 

Johnell Smith blev året spiller i BL

24.04.2014

Her til aften blev årets spiller i Basketligaen 2013/14 kåret.

Afstemningen er foretaget af alle spillerne selv og hvert af de 10 hold i BL har indsamlet stemmer fra 12 af deres egne spillere.

Årets spiller i BL 2013/14 blev Johnell Smith fra Svendborg Rabbits. Johnell har i denne sæson spillet 34 kampe for kaninerne og snitter 22,6 point pr. kamp.  Endvidere bliver det til 5,3 rebounds og 5,9 assist pr. kamp, hvilket gør Johnell til den bedste assist-spiller i 2013/14 sæsonen.

Det er 2. gang at Johnell bliver kåret til årets spiller i Danmark. 1. gang var i sæsonen 2009/10. I år fik Johnell næsten 30% af stemmerne og vandt forholdsvis klart foran Joey Haywood, Aalborg Vikings der henviste sin klubkammerat Joe Burton til 3. pladsen. På de efterfølgende pladser kom Bonell Colas, Randers Cimbria, Kenny Barker, Bakken Bears og de 2 Horsens IC spillere, Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin.

Udover æren følger der også et sportsur fra Festinas Crono Bike Collection med titlen.

Flere end 25 spillere fik stemmer fra deres modstandere i BL.

Sådan spilles bronzekampen

22.04.2014

Taberne af de 2 semifinaleserier, Svendborg Rabbits og Horsens IC afslutter begge denne sæson med at skulle ud i et direkte opgør om bronzemedaljerne.

Da Svendborg Rabbits endte bedst i grundserien på en 2. plads og Horsens Ic sluttede som nr. 4 er det Kaninerne der har hjemmebane fordel.

Kampen er nu fastlagt og spilles på fredag den 25. april kl. 19:00 i Svendborg Idrætscenter. 

Sådan spilles finaleserien

22.04.2014

Med Bakken Bears sejr i den 5. og afgørende semifinale mod Horsens IC er holdet nu klar til årets DM-finaler, hvor Randers Cimbria venter efter at have slået Svendborg Rabbits ud i deres semifinale serie.

Finalerne spilles bedst af 7 kampe og Bakken Bears starter hjemme torsdag den 24. april og har hjemmebane i kamp 1, 3, 5 og 7.

Randers Cimbria, som spiller sine hjemmekampe i den store Randershal, har hjemmebane i kamp 2, 4 og 6 og har sin første hjemmekamp mandag den 28. april.

dk 4 sender alle kampene live og der er tip-off kl. 19:15. Det komplette finaleprogram ser således ud:

  1. 24. april Bakken Bears - Randers Cimbria
  2. 28. april Randers Cimbria - Bakken Bears
  3. 1. maj Bakken Bears - Randers Cimbria
  4. 5. maj Randers Cimbria - Bakken Bears
  5. 8. maj Bakken Bears - Randers Cimbria (evt.)
  6. 12. maj Randers Cimbria - Bakken Bears (evt.)
  7. 15. maj Bakken Bears - Randers Cimbria (evt.)

Bakken Bears klar til finalerne

22.04.2014

En uhyre spændende semifinaleserie fik sin afgørelse da Bakken Bears og Horsens IC udkæmpede det femte slag.

To sejre til hvert hold gjorde kamp fem nødvendig og det blev meget intenst og spændende hele vejen igennem den mere end to timer lange kamp.

Udover Jonas Zohores første scoring, havde Bears godt fat i første periode. Bears scorede otte point i træk og først efter en HIC-timeout kom Horsens lidt bedre med. Thomas Lærke var flyvende fra starten af perioden, hvor han scorede syv point. For HIC var førnævnte Zohore bedste spiller med ni point på de første ti minutter. Perioden sluttede med en Morten Sahlertz buzzer beater til føring 28-17. Fin kontrol af Bears trods fejlproblemer til både Kenny Barker og Chris Christoffersen, der efter syv minutter havde opsamlet to fejl hver.

I anden periode vendte kampen fuldstændigt. Coach Tuominen tog sin anden timeout allerede i første minut af anden periode, da HIC havde scoret to gange, men det fik ikke bremset HIC-toget. Keane Thomann stemplede ind i kampen med 11 point i anden periode, og først da HIC havde udlignet til 32-32 begyndte Bears af dække op. Resten af perioden var tæt, og Barker og Christoffersens fejlproblemer fortsætte - begge blev noteret for tredje fejl og blev igen bænket. Frederik Rungby scorede en treer i sidste sekund og HIC fik udlignet til 45-45.

I tredje periode scorede Bears de første syv point - to af Christoffersen og fem af Lærke - inden HIC gik på et 11-2 run til føring 56-54. Igen blev både Christoffersen og Barker idømt en fejl hver - deres fjerde - og igen blev de bænket. Zohore spillede fremragende i tredje periode, hvor han scorede 10 point og selv Bears havde fint fat i Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin, nåede udeholdet foran 67-63, og Bears virkede rådvilde. HICs Daniel Friedrich fik hjulpet Bears i gang med en teknisk fejl, og Bears scorede 12 af periodens sidste 14 point - bjørnene gik i den periode otte for otte på straffekast.

Trods Bearsføring 75-69 inden sidste periode og periodens første fire point, var kampen på ingen måde afgjort. Borovcanin scorede fire point i træk og med otte minutter igen kom Christoffersen og Barker på banen. Samtidig blev Brandon Penn idømt sin fjerde fejl, og Bears spillede med høj risiko. En treer af Lærke og et par fine scoringer af Brandon Penn gjorde at Bears holdt fast i føringen, og da Thomas Lærke scorede til 92-84 med godt fire minutter igen tog HIC time out. Bears frøs lidt angrebsmæssigt og var ikke aggressive nok, og HIC kunnne score seks point i træk.

Med knap to minutter tilbage kom Kenny Barker og Chris Christoffersen ind til det sidste stretch på banen, og det blev afgørende. Barker scorede to gange i træk, og Christoffersen tog et par vigtige rebounds. HIC fik et par rimelige skud til at komme tilbage i kampen, men uden held - Bears vandt 96-90.

Thomas Lærke blev for anden kamp i træk topscorer med 25 point, mens Brandon Penn supplerede med 15 point inden han fejlede ud.

For HIC var insidespillerne mest scorende. Jonas Zohore scorede 30 point og supplerede med 15 rebounds. Keane Thomann supplerede med 22 point. De to guardprofiler Bowlin og Borovcanin scorede i alt 27 point.

Bears spiller første DM-finale allerede på torsdag, når Randers Cimbria kommer på besøg. Finalerne spilles bedst af syv kampe, så randrusianerne skal besejres fire gange hvis DM-titlen skal til Aarhus.

Horsens IC svækket i mandagens knald eller fald kamp

19.04.2014

Når Horsens IC mandag aften spiller den 5. og alt afgørende semifinale på udebane mod Bakken Bears bliver det uden Mathis Sakne.

Mathis er belvet idømt 1 spilledags karantæne efter at han i torsdagens 4. semifinale lavede 2 usportslige fejl. Dette har DBBF`s Turneringsudvalg sammen med DBBF`s dommerudvalg vurderet til 1 spilledags karantæne og har derved fulgt den praksis på området, som man har bedømt efter i hele sæsonen.

Bakken Bears holder liv i finaledrømmen

18.04.2014

I en meget velbesøgt Forum Horsens vandt Bakken Bears forholdsvis ubesværet med 104-87 over Horsens IC og fremtvang dermed en femte og afgørende kamp.

I første periode var kampen ellers meget lige. HIC bragte sig foran ved Jean Mbe, men herefter tog Bakken takstokken. For Bakken blev scoringerne fordelt på 8 mand i første periode, og de kom igen og igen til gode afslutninger. HIC skulle kæmpe mere, og kunne være godt tilfredse med kun at være bagud med 3 point efter første periode.

I anden periode stod der Bakken Bears på det hele. Det føltes som om, at alt hvad der blev sendt mod kurven gik i. Især Thomas Lærke spillede fremragende. Lærke ramte fire treere på fire forsøg, den sidste en buzzer beater to meter inde på HIC’s banehalvdel. I alt ramte Bakken 7 trepoint skud i perioden og ved pausen havde de ramt 9 på kun 13 forsøg. For HIC lyste Jonas Zohore op, og scorede ti point i første halvleg.

Ved pausen var Bakken foran med komfortable 61-39. Forsvaret for HIC var som cifrene antyder ikke på et højt nok niveau, og samtidig spillede Bakken en omgang flot of effektiv gang basket.

I HIC skulle man håbe på et kollaps ala pokalfinalen, og en god start på anden halvleg var påkrævet. Det kom der langt fra. Bakken scorede de første 9 point og så var kampen reelt afgjort. Lærke fortsatte storspillet, men også Barker og Penn spillede solidt. For HIC trådte Skyler Bowlin i karakter.

4 periode skulle egentlig bare gennemføres da kampen var afgjort. Vedran Borovcanin scorede 13 point i perioden og fik gang i scoringerne fra 3 points land. Niels Krogh Thomsen kom ind for HIC, efter Matiss Sakne blev sendt tidligt i bad med to usportslige fejl, og gjorde en god figur. 6 point blev det til for Niels. Bakken Bears føring blev på et tidspunkt reduceret til 12 point, men tættere blev det aldrig og Bakken Bears vandt komfortabelt med 17 point, 87-104 (21-24, 18-37, 23-26, 25-17).

Femte og afgørende kamp er på mandag i Århus, hvor der må forventes en fyldt Vejlby Risskov Hal.Resultat med periodescore.

Topscorer: HIC Vedran Borovcanin 21, Bakken Bears Thomas Lærke 27

Historisk sejr til Randers Cimbria

18.04.2014

Randers Cimbria sikrede sig torsdag aften en historisk finaleplads efter en sejr på 79-71 over Svendborg Rabbits.

Den 4. semifinale blev som de forrige kampe i serien meget tæt. Endnu engang forsøgte Svendborg at trække tempoet ud af kampen, men Cimbria havde held med at holde presset og dermed også tempoet hvilket sidst i kampen blev afgørende.

Første periode endte 22-17 til Cimbria men specielt Antonio Porta fra Rabbits viste imponerede spil og han leverede igen en flot præstation.

2. periode blev en lige så tæt affære. Cimbria kunne bare ikke ramme på 3. points og var 0 for 8 fra distancen. Noget der ikke er helt normalt for Randers. Modsat så havde Rabbits succes med deres 3. point skud og det bragte dem foran med 34-39 ved halvlegen.

3. periodes start så skidt ud for Cimbria. 2 minutter inde i perioden var Rabbits oppe med 9 points. Men igen fik Randers skabt tempo og specielt storspil af Mike Nielsen men generelt en flot holdpræstation gav en 9 points føring til Cimbria efter et 22-0 run og yderligere 4 minutter. Rabbits kom dog tilbage og inden sidste periode var stillingen 62-56 til Randers Cimbria.

4. periode blev lige så intens som forventet. Svendborg kæmpede for at indhente Cimbria føringen og med tre minutter tilbage af kampen var føringen kun på 73-70. Men så fik Cimbria lukket ned i forsvaret og var effektive i angrebet. 2 points af Charlie Burgess og 4 af Chris Nielsen bragte kampen på 79-71 til stor glæde for størstedelen af de 731 tilskuere i Arena Randers. Dette blev også slutresultatet og dermed var den historiske finaleplads sikret for Randers Cimbria der vinder seminfinale serien 3-1!

Randers Cimbria har aldrig tidligere været i finalen og målet om at være udfordre til titlen i denne sæson blev meldt ud allerede tilbage i august 2013. Så dermed må man sige at dette er indfriet.

Hvem Randers skal møde i finalen er ikke afgjort endnu. I serien mellem Bakken Bears og Horsens IC er stillingen nu 2-2 efter at Bakken Bears ligeledes vandt torsdag aften.

De to holds 5 og afgørende kamp er på mandag kl. 19.15 i Vejlby Risskov Hallen. Der bliver det også afgjort hvem Svendborg Rabbits skal møde kampen om bronze.

For Randers Cimbria havde Bonell Colas 18 points, Mike Nielsen 16, Charlie Burgess 16, Chris Nielsen 15, Troy Gottselig 12, Patrick Nielsen 2.

For Svendborg Rabbits havde Will Paul 16 points, Jonell Smith 14, Antonio Porta og Claus Magaard 9, Mads Bloch 5 points og Damian Ocana 3.

Det bliver en fed torsdag!

15.04.2014

Semifinalerne i årets BL er ved at udvikle sig til en sand gyserfilm, og på torsdag kan de 2 underdogs Horsens IC og Randers Cimbria færdiggøre manuskriptet til det der nok må betegnes som noget meget overraskende i Basketligaen i denne sæson.

Horsens IC og Randers Cimbria er begge foran 2-1 i serien mod henholdsvis Bakken Bears og Svendborg Rabbits og nu skal de "bare" vinde torsdagens 4. semifinale så er finalepladserne sikret.

Men det bliver tæt på torsdag, både i Forum Horsens og i Arena Randers, hvor Bakken Bears og Svendborg Rabbits virkelig har ryggen mod muren, men en sejr er nok til at tvinge det hele ud i en 5. og alt afgørende semifinale, mandag aften.

dk4 er heldigvis på plads i Forum Horsens torsdag aften, og glædeligt er det også at Kanal Sport viser kampen fra Arena Randers direkte. Så hele 2 live-kampe torsdag aften -  så bliver det vist ikke mere bedre.

Kanal Sport viser direkte fra kl. 19:00 og dk4 starter deres udsendelse ligeledes klokken 19:00 men har 15 minutters optakt inden der er tip-off kl. 19:15.

Horsens IC slår Bakken Bears i kamp 3

15.04.2014

Horsens IC vandt den tredje DM-semifinale efter en meget stærk anden halvleg, som HIC vandt 39-19! Efter Bearsføring på 49-41 ved pausen, fik HIC vendt kampen til sejr 80-68, og fører nu semifinaleserien 2-1 inden kamp fire i Forum Horsens på torsdag.

Bears startede ellers godt, og var foran i stort set hele første halvleg. Bears kom foran 8-3 på en god start af Chris Christoffersen. HIC kom fint igen efter Jonas Zohore scorede HICs første fem point, og Anton Elsner ramte tre treere og scorede HICs sidste 11 point i første periode. Bears var foran 24-22 efter ti minutter. Taktikken så ud til at være løst fint med blot seks point i alt til Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin i første periode.

I anden periode bragte HIC sig hurtigt foran 30-27, men igen var Chris Christoffersen hurtig til at smide point på tavlen. Bears sluttede anden periode fint af, og på trods af at Frederik Rungby scorede otte point ud af de sidste ti HIC scorede i anden periode, førte Bears 49-41 ved halvlegspausen.

Anden halvleg lignede meget anden halvleg i torsdagens nederlag i kamp 2. Tempoet dalede og HIC gik efter en indledende scoring til Bears på et 13-1 run til føring 54-52. Bears scorede seks af de følgende otte point til føring 58-56 i en fyldt og sydende Vejlby-Risskov Hal, inden Skyler Bowlin scorede seks point i streg for HIC. Horsens var foran 62-60 med ti minutter tilbage af kampen. Mest bekymrende var, at Bears blot havde scoret 11 point i tredje periode, der blev tabt med ti point.

Angrebet blev endnu ringere i fjerde periode, hvor Bears blot scorede otte point, og ingen i de sidste godt fire minutter af kampen. Bears var med i kampen indtil 68-68 efter en scoring af Chris Christoffersen med godt fire minutter igen. Herfra scorede HIC kampens sidste 12 point, bl.a. scorede en af kampens bedste spillere Anton Elsner seks point til en total på 19.

Topscorer for Bears var igen Chris Christoffersen, der scorede 17 point på ni skud i løbet af sine knapt 21 minutters spilletid. Kenny Barker og Thomas Lærke var de eneste øvrige Bearsspillere, der scorede et tociffret antal point (hhv. 12 og 10). Quincy Okolie skal roses for at tage ti rebounds. For HIC scorede Skyler Bowlin 20 point, mens Anton Elsner scorede 19. Vedran Borovcanin og Jonas Zohore scorede hver 15 point. Begge de to sidstnævnte supplerede med 11 rebounds.

Situationen ligner meget sidste sæson. Her vandt HIC også kamp to og tre, og de sydlige naboer havde matchbolde i kamp fire på hjemmebane. Den vandt Bears inden aarhusianerne også tog kamp fem.

Bears skal inden torsdagens kamp fire tilbage i træningslokalet tirsdag og onsdag, og der skal justeres en del på spillet for at fremtvinge en femte semifinalekamp i Aarhus mandag, 2. påskedag.