Nyheder

Vikings slår 79ers efter OT

04.01.2014

I sæsonens klart mest underholdende Basketligakamp i Aalborg Stadionhal måtte hjemmeholdet Aalborg Vikings ud i en ekstraperiode før Hørsholm 79'ers blev besejret. Vikings så flere gange i de sidste fem minutter ud til at have lukket kampen, men gæsterne kom flere gange igen.

Det så ud til at Vikings havde kampen under kontrol med fem minutter igen og en føring 85-73, men Hørsholms stjernespiller Brenton Butler overtog kampen. Han scorede fem point i træk, og tog en offensiv rebound, som førte til scoring fra Zarko Jukic, og amerikaneren havde dermed været del af otte point i træk. Da Frederik H Nielsen derefter sætter tre point fra langdistancen er scoren pludseligt 85-83, og kampen er helt åben med tre minutter igen.

Vikings fandt dog roen igen. Joe Burton og Joey Haywood scorede straffekast og Jeppe Kristiansen ramte en tre'er, og med 15 sekunder igen var Vikings foran med fem, og kampen så igen lukket ud. Igen kom Brenton Butler ud af boksen som en trold i en æske, da han tog en offensiv rebound og ramte Frederik H Nielsen, som skød en tre'er i kurven.

Vikings forlangte timeout og flyttede bolden på den anden side af midten med seks sekunder igen, men fumlede på indspillet, og Butler kunne samle den løse bold op og lave et frit layup, der sendte kampen i overtid.

Ekstraperioden var så tæt som den kunne være. Vikings kom foran først, da Jeppe Kristiansen scorede sine 21. point, men Nielsen og Butler svarede igen for Hørsholm fra straffelinjen, og gæsterne kom foran, 98-99. Burton scorede så tre point på den svære måde, da han ramte et layup i feltet selv om to Hørsholmspillere fejlede ham, hvorefter han også ramte straffekastet.

Joey Haywood fulgte op med to straffekast, og selv om Frederik H Nielsen ramte et helt fantastisk layup med ryggen til kurven, lod Vikings ikke sejren lide dem af hænde igen, og tog en overraskende 104-101 sejr over ligaens nummer fire.

Kampens spiller blev Joey Haywood der ramte 75% af sine skud og scorede 36 point. Også Joe Burton havde en brandkamp med 29 pinde og 10 rebounds.

For gæsterne havde Brenton Butler 40 point, men han ramte kun to af ni forsøg bag tre-points linjen. Zarko Jukic var mere var mere træfsikker, da han havde 20 point på 11 skud og syv straffekast.

Du kan se stats fra kampen ved at klikke her.

Falcon kæmpede tappert

04.01.2014

Det var et særdeles skadesramt Falcon hold, der tog imod sidste sæsons bronzevinderne fra Randers Cimbria . 

Kun 7 spillere havde Falcon i rotationen, men de skulle vise at kunne byde Randers op til dans.

Efter første periode var stillingen således 25-21 til Falcon og ved halvleg 41-38. Randers' spil fungerede ikke, Bonell Colas kom hurtigt i fejlproblemer, og reelt var det kun Chris Nielsen, der virkelig leverede varen.

I tredie periode kom Randers foran 44-43, men uden at dette påvirkede Falcon, der igen bragte sig på 60-50. Perioden sluttede 61-54 til Falcon. 

På dette tidspunkt kunne begge hold notere sig fejlproblemer. Hos Falcon havde Joachim Vallø med 4 og Christian Thomsen med 3 fejl problemer, mens Randers havde 4 fejl hos Burgess og 3 fejl hos Colas.

Randers åbner fjerde periode stærkt og kommer på 61-61 i en periode, hvor marginalerne ikke går Falcons vej. Først efter 4½ minut kommer Falcon på tavlen, 63-61 ved Jonas Bro.

Med 3:30 igen tager Falcon timout, bagud 65-71. En blanding af træthed og oplevelse af modgang i dommerkendelserne hos Falconspillerne afgør kampen til Randers fordel 80-73. Fjerde periode endte således 26-12 til Randers.

Falcon og BMS har i juledagene lanceret deres samarbejde på eliteherresiden. BMS spillerne kan være til rådighed i udekampen mod Svendborg 11. januar, mens man stadig venter på at få papirerne i orden for nyankomne Darby Taylor.

Du kan se stats fra kampen ved at klikke her.

Se Falcon - Randers Cimbria gratis

03.01.2014

I morgen lørdag den 4. januar kl. 16:00 tager Falcon hul på 2. halvdel af sæsonen, når topholdet fra Randers Cimbria kommer på besøg i Bülowsvejhallen.

For at skabe så festlige rammer for de 2 hold som muligt og give mange basketfans muligheden for at se det bedste fra Basketligaen, er der gratis entre til kampen.

Det eneste du skal gøre for at komme gratis ind, er printe billetten som du finder herunder (bemærk at der er 4 billetter pr. print).

Vel mødt til en festlig eftermiddag i Büllen.

Lørdag går det løs igen

03.01.2014

Efter en velfortjent juleferie starter Basketligaen op igen i den kommende weekend med 4 kampe.

For nogle har har der været gang i svingdøren i juledagene. Specielt Team Fog Næstved og Falcon har skiftet godt og grundigt ud i truppen og også 79ers og Horsens IC har fået nye spillere fløjet ind.

Så det tegner til, at de kommende måneder hvor grundserien skal afgøres, bliver et intenst drama for at undgå at ende på de 2 sidste pladser der ikke giver adgang til slutspillet, men i stedet for kan betyde nedrykning fra BL. 6 klubber kæmper lige nu om at komme væk fra bundstriden, så alle kampe kan næsten betragtes som vind eller forsvind kamp.

Hvem får først momentum, hvem ligner en våd nytårsraket i januar måned og er der nogle der overrasker fra starten af?

Spørgsmålene er mange - svarene er uvisse.

Ved du ikke hvad du skal lave i weekenden, så kan du se disse 4 kampe live i en hal i nærheden af dig.

 

  • Svendborg Rabbits - SISU lørdag kl. 15:00
  • Aalborg Vikings - Hørsholm 79ers lørdag kl. 15:00
  • Falcon - Randers Cimbria lørdag kl. 16:00
  • Horsens IC - Team FOG Næstved søndag kl. 15:00

Har du ikke mulighed for at se kampe live kan du som altid følgende kampe her på siden via livestats.

Nyt nummer af dansk basketinfo på gaden

01.01.2014

2014 var kun ganske få minutter gammel da DBJO/DBI sendte sit januar nummer på gaden.

I nummeret kan du blandt finde interviews fra spillere landet over, samt fokus artikler på danske fanklubber samt interviews med danske spillere i udlandet.  

Alt det og meget mere finder du ved at klikke her.

Ny spiller til Falcon

28.12.2013

Efter at Falcon i løbet af december måned sagde farvel til sine 2 udelanske spillere, Darrel Vinson og Gregory Washington har man ledt med lys og lygte efter erstatninger.

Første hentede man Robert Thurman fra BMS som et led i samarejdet med BMS og nu har man sikret sig den anden spiller.

Valget er faldet på den 23-årige amerikanske forward, Darby Taylor der måler 203 cm i højden.

Darby kommer fra den chilenske klub, Talca, hvor han netop er blevet færdig med slutspillet. 

Darby har tidligere spillet i den næstbedste israelske række, hvor han snittede 18,5 pts og 7,6 rpg.

Randers Cimbria henter canadisk power forward

25.12.2013

Randers Cimbria har indgået en aftalte med den 26 årige canadiske power forward Troy Gottselig (203 cm og 105 kg).

Troy spillede sidst for Levice i den bedste slovakiske række, men problemer med opholdstilladelsen gjorde at Troy endte med at måtte forlade Levice før tid. Før hans tur til Slovakiet spillede Troy for Edmonton Energy i den Nordamerikanske IBL liga og var med i development prorammet for det canadiske landshold.

Troy Gottselig var en af de altafgørende spillere for Saskatchewan Huskies, University of Saskatchewan i Canada, da de vandt det canadiske mesterskab tilbage i 2010. Han blev kåret som Tournament All-Star og MVP.

Hans fighter instinkt og råstyrke samt ikke mindst spillestil gjorde ham utroligt effektiv. Så effektiv, at træneren for det hold de slog i finaleserien, University of British Columbias træner, Kevin Hansson faktisk har anbefalet Troy til Randers Cimbria. Derfor er det også med stor glæde at vi ser frem til at byde Troy velkommen i truppen.

”Vi mener at den stærke canadier er den brik vi mangler. Han kan skabe og score på egen hånd, er aggressiv i feltet og giver altid alt for at vinde. Samtidig kan han ikke få en bedre anbefaling, end fra min gamle ven fra Canada, Kevin Hansson. Når Kevin siger han er god. Så er han det!” udtaler Sports- og teamkoordinator Tonny Mattern.

Også Morten V. Hansen ser frem til bekendtskabet. ”Troy vil passe godt ind i det vi ønsker at skabe. Han er hurtig, spiller hårdt og kan afgøre kampe”.

Thomas Quaade har også hentet flere rosende ord om Troy Gottselig fra hans kontakter i det Nordamerikanske. ”Jeg er sikker på at Troy vil være en gevinst for os. Da jeg så han var ledig, så var det bare om at få aftalen på plads.”

Troy er forlovet med Lindsey Kehler, som dog bliver hjemme i Vancouver, Canada hvor hun arbejder som dyrelæge. Troy kommer fra en stor familie, med 4 brødre og 5 søstre. Troy ankommer til Randers d. 29. december.

Samtidig med Troys ankomst har Randers Cimbria valgt at stoppe samarbejder med Kore White om at stoppe samarbejdet.

Derfor kommer Kore White ikke tilbage til Danmark efter juleferien. Det forventes at Kore kommer til en anden europæisk klub snarest. 

Bakken Bears henter Quincy Okolie

23.12.2013

Bakken Bears har indgået kontrakt med den 203 cm høje canadisk-nigerianer QUincy Okolie, der startede sæsonen hos Team Fog Næstved. Okolie og Næstved gik hvert til sit efter den sidste kamp inden julepausen, og eftersom Bears har været på udkig efter en stor spiller til at gardere truppen, var koblingen til Okolie oplagt.

25-årige Okolie kan pga. sit nigerianske pas spille på lige fod med europæiske spillere, jf. Cotonouaftalen. Derfor kan centerspilleren spille sammen med bjørnenes to amerikanske spillere Brandon Penn og Kenny Barker.

Okolie er en af Basketligaens bedste reboundere, og det er især de kvalifikationer klubbens coaching staff har været på udkig efter. Bears er endt i EuroChallenge pulje med turneringens to bedst reboundende hold, Tsmoki Minsk og Ural Ekaterinburg.

Du kan læse helle nyhenden på Bakken Bears hjemmeside.

Og vinderne blev...

23.12.2013

I forbindelse med afstemningen til All Star 2014 blev der blandt alle dem som havde stemt senest den 20. december 2013, trukket lod om 3 adgangskort til alle kampe i Basketligaen i denne sæson.

Flere end 600 basketfans var med i lodtrækningen og de 3 heldige vindere blev:

 

  • Lone Bonde Stürup, Dragør
  • Sebastian Windahl Hansen, Svendborg
  • Emil Lind Ankerstjerne, København

Præmierne er på vej med posten.

Har du ikke afgivet dine stemmer endnu, kan du sagtens når det. Sidste frist er den 8. januar 2014.

Demetrius Phillips til Hørsholm 79ers

23.12.2013

Demetrius Phillips skal spille for Hørsholm 79ers herreligahold, og det formodes at hans arbejds- og opholdstilladelse kommer på plads medio januar, så han kan gøre comeback til Basketligaen, hvor han optrådte i sæsonen 2011-12 for Aabyhøj. I den sæson spillede han 33 min pr. kamp, lavede 13,7 point, tog 8,6 rebounds og havde en effektivitet på 17,6.

Demetrius har i denne sæson spillet i Chile indtil december, hvor hans hold ikke kvalificerede sig til det videre slutspil. Kontakten til Demetrius er kommet i stand via 79ers amerikanske spiller Brenton Butler, da de to har spillet sammen på college i USA.

Demetrius skal primært erstatte Casper Hesseldal, som er taget til USA for at færdiggøre sine studier. ”Casper har været en vigtig spiller på vores herrehold i to sæsoner, og har også i denne sæson bidraget med point (9,9 pr. kamp), rebounds (5,8 pr. kamp) og en masse energi”, siger Peter Damm, bestyrelsesmedlem hos Hørsholm 79ers.

”Casper har ofte været den, som er gået forrest, når der var brug for noget ekstra, så han bliver svær at erstatte, men vi håber, at vi har fundet den rette mand, til at overtage hans plads. Og hvem ved, måske kommer Casper tilbage”, udtrykker en forhåbningsfuld Peter Damm.

Demetrius bliver ligeledes involveret som ungdomstræner for Hørsholm Basket.

Aftalen med Demetrius gælder for den indeværende sæson.