Nyheder

DM i Slamdunk

16.12.2014

I år har basketligaen og DBBF besluttet at afvikle dunkekonkurrencen for herrer på en ny måde.

Den traditionelle allstar kamp afvikles nemlig ikke i år, men erstattes af afstemninger om årets hold og andre kategorier senere på sæsonen.

Dunkekonkurrencen vil derfor i stedet blive afviklet under pokalfinalerne i et lidt andet format end tidligere, og til de skal vi bruge din hjælp.

Vi vil gerne vide hvem du synes er den bedste til at dunke i Danmark – de behøver ikke at spille i ligaen.

De bedste vil blive inviteret til en kvalrunde der afvikles lige før herrekampen og med finalen i halvlegen af herrekampen.

Send en mail til info@basket.dk med navn og meget gerne en video af hvad de kan senest 1. januar.

p.s. husk at du kan købe billetter til pokalfinalerne som spilles søndag den 18. januar i Forum Horsens, her. 

HIC vinder efter kæmpe Næstved comeback

16.12.2014

Der var drama for alle pengene i årets sidste basketkamp i Forum Horsens, hvor HIC vandt over Team FOG Næstved med 80-70 i en kamp som egentlig var afgjort efter 25 minutter, men som alligevel blev uhyggelig spændende.

Fra starten var der HIC der dominerede. Næstved havde svært ved at komme til gode afslutninger, mens HIC kørte derudaf. Skyler Bowlin var dominerende fra starten og scorede 8 point i første periode, mens Marquis Addison ramte to treere. For Næstved var det de store drenge, McAllister og Gabriel der spillede bedst med 6 og 5 point.

I andet quarter var billedet det samme. Næstved havde svært ved at score, mens HIC kom til bedre afslutninger. Skyler Bowlin og Marquis Addison fortsatte hvor de slap i første quarter og blev ved med at komme point på tavlen. Især Addison blev spillet fri til åbne skud, hvilket han udnyttede. Skyler Bowlin kan med et meget lang treer på buzzeren bringe HIC foran med 47-33 efter anden quarter.

I starten af anden halvleg var det som om Næstved smed håndklædet i ringen. Ingen gejst, ingen defensive stops og ingen scoringer. Med fire minutter tilbage virker kampen afgjort, da Bowlin bringer HIC foran med 61-34. Nu var det vist kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Basket er dog et forunderligt spil, og i de sidste fire minutter af perioden går Næstved på et 14-0 run og er pludselig kun bagud med 14 point før sidste periode. Philip Hertz træder blandt andet i karakter.

HIC er gået helt i stå, mens Næstved for alvor lugter bold. Ilija Hinic scorer tre point i første angre af fjerde periode, og med 6 minutter igen er HIC kun foran med 1, 63-62. Da HIC er allermest presset træder Christian Lindberg i karakter med en dyb 3 point scoring, og samtidig sættes intensiteten op i forsvaret. Næstved bliver tvunget til mange turnovers, mens HIC stille og roligt trækker fra.

Det hele ender med en HIC sejr på 80-70 (25-18, 22-15, 14-15, 19-22) efter en medrivende kamp der viser, at en basketball kamp ikke er afgjort før sidste fløjt. Stor ros til Næstved for at kæmpe sig tilbage efter at have gravet et kæmpe hul, men også ros til HIC for at finde det ekstra gear til sidst.

HIC kan nu gå på en kort juleferie med en andenplads i ligaen og en pokalfinale plads. Alt i alt en mere end godkendt første halvdel af sæsonen. Næste kamp for HIC er 30. december på udebane mod Randers Cimbria.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 26, Team FOG Næstved Milan Stanojevic 18

Joe Benjamin skifter til SISU

15.12.2014

Joe Benjamin der kom til Randers Cimbria PRO forud for denne sæson, skifter med øjeblikkelig virkning til konkurrenterne fra SISU.

Dermed følger Joe de øvrige kontraktspillere, der allerede har forladt holdet, som en følge af den økonomiske situation som Cimbria er i.

Joe Benjamin, der er en rutineret spiller i dansk basketball, skiftede fra SISU til Cimbria i sommer. En af hans tanker bag skiftet var, at være med til at vinde titler, på et hold der så ud til, at have gode chancer for at spille med om både pokal- og Danmarksmesterskabstitler. Sådan skulle det ikke være og selv om holdet er i pokalfinalen, så bliver det altså uden Benjamin, som med et scoringsgennemsnit på 11,1 points pr. kamp i sæsonen, men med 23 og 24 points i de sidste to kampe, har vist at han i den grad bliver (endnu) et kæmpe tab, for et i forvejen hårdt ramt Cimbria hold.

Dermed er der kun, ud over Bonell Colas, en udlændinge tilbage i truppen. Således er det kun Jahmar Thorpe der er tilbage af de udlændinge der er komme til holdet over de sidste to sæsoner. Men også han arbejdes der på at sikre en ny kontrakt hurtigst muligt.

Joe er kendt for at være en spiller der giver sig selv 100% og vi kommer til, at savne Joe og må i stedet se frem til at følge ham i SISU’s trøje i resten af sæsonen. Joe burde være spilleberettiget om ca. 3 uger for holdet fra Gentofte. Med skiftet vil han også være tættere på kæreste og deres kommende familieforøgelse.

Vilje og skarphed til forskel i Skovlundehallen

13.12.2014

Team Fog Næstved tog en fortjent sejr over Copenhagen Wolfpack der til trods for det sene tidpsunkt midt i "store Julefrokost dagen" samlede 367 tilskuere i Skovlunde Hallen.

Wolfpack startede bedst ud og var med vanligt flow i spillet mest skarpe i angrebet hvor alle bød ind. Næstved holder sig tæt på hovedsagligt på nogle gode procenter udefra, nogle procenter der skulle vise sig at være afgørende 24-21.

I anden periode skruer Næstved op for tændingsmomentet med massere af fight og tænding kæmper de sig foran på rebounds og massere af tre´ere 19-24.

Wolfpack kæmper virkelig med energien og skarpheden men holder sig tæt inden for rækkevidde, hver gang de får muligheden for at komme tættere sætter Alexander Bak en tre´ere. Alexander Bak der vel nok har sæsonens bedste kamp med 24 point 11-16.

Istarten af sidste periode kommer der en afgørende aktion som egentligt giver Wolfpack få muligheder for at komme tilbage. Da Jyles Smith bliver dømt for en screeningsfejl og efterfølgende teknisk fejl og skal forlade banen. Næstved arbejder videre under kurven anført af Eric McAlister slår Wolfpack 35-26 i reboundsspillet. Philip bliver sendt i bad på en overlagt fejl i en situation med Christian Thomsen, der meget godt kendertegnede Næstveds vilje til sejr på dagen.

Kampen ender fortjent med sejr til Næstved på 70-81.

Wolfpack: Ryan White 15, Iffe Lundberg 15, Casper Hesseldal 13, Andreas Meilby 11, Christian Thomsen 11, Jyles Smith 6

Næstved: Alexander Bak 24, Milan Stanojevic 16, Eric McAlister 14, Mathias Bak 9, Ilija Hinic 6, Philip Hertz 4

Lige ved og næsten for Aalborg Vikings

13.12.2014

Knap 250 mennesker havde fundet vej til Aalborg Stadionhal en fredag aften med forhåbninger om at Vikings endelig skulle få sæsonens første sejr i hus. En utrolig spændende og tæt affære endte desværre med en 87-77 sejr til Randers Cimbria.

Aalborg starter kampen bedst med et flot dunk af Nick Okorie. Efter 4 minutter spillet er stillingen 6-6, men herefter træder Randers på speederen og kommer på 6-15 før Vikings endelig får svaret igen. Det er dog fortsat Randers, der er dominerende, men med endnu et Okorie-dunk til stillingen 13-19 er det alligevel Vikings, der slutter perioden bedst af. 13-19 ender perioden.

2. periode sættes i gang og ligaveteranen Jens Nissen, der for nylig har gjort comeback formår at gribe 2 offensive rebounds og samtidig lægge 2 point i kurven. Dermed er det fortsat Randers, der er spilstyrende og head-coach Mike Dejworek må selv en tur på banen.

Alassan Touray får herefter lagt en 3 points scoring i kurven, men Jahmar Thorpe svarer flot igen med et monster-dunk. Tre 3’ere i træk af publikumsfavoritten Jeppe Kristiansen bringer Vikingerne tilbage i kampen ved stillingen 25-27 og da Jahmar Thorpe indkasserer sin 3. fejl, begynder det så småt at lysne for Vikingerne. Nick Okories 3. dunk i kamp får herefter udlignet stillingen til 27-27. Det er dog Randers Cimbria – og særligt Chris Nielsen – det får sluttet perioden bedst af ved stillingen 29-35.

Ved 3. periode er Vikingerne blot bagud med 29-35 og publikum øjner så småt en sejr, da Nick Okorie med sit 4. dunk i kampen bringer Vikingerne på 31-35. Kampen bølger frem og tilbage og efter 4 minutter spillet har Vikingerne fået udlignet til 44-44. Vikingerne får herefter kampens første føring efter en flot 3’er af Nick Okorie 47-44. Vikingerne får bragt sig på 54-48 efter bl.a. to flotte angrebsrebounds af head coach Mike Dejworek. Joe Benjamin kæmper flot under kurven og han holder Randers i kampen, 56-51 er stillingen med 2 minutter tilbage af perioden. Randers får dog bragt nogenlunde balance i regnskabet og de får udlignet til stillingen 62-60 ved perioden afslutning.

4. periode og Vikingerne er for første gang i sæsonen foran ved 4. periodes start. En dyb 3’er af Mike Nielsen bringer dog hurtigt Randers foran, men da Demetrius Phillips får scoret sit første (!) point i kampen, er stillingen igen lige, 63-63; Senere også 67-67, 72-72 og såmænd også 74-74.

Herefter slår Casper Stage dog hul på stillingskrigen, da han med en 3’er bringer Randers foran med 74-77, og da Jahmar Thorpe gør det til 74-79 må Vikings tage en time-out.

Med 30 sekunder igen er stillingen 77-81 og efter et brændt 3-points skud af Nick Okorie kan Chris Nielsen slukke al håb, da han med 2 sikre straffekast gør det til 77-83. Kampen ender 77-87.

Topscorer for Vikings blev Nick Okorie med 35 points mens Jahmar Thorpe scorede 27 for Randers Cimbria. 

Bakken vinder drama over HIC

12.12.2014

Der var vaskeægte topopgør i Forum Horsens, da HIC tog imod Bakken Bears.

Før kampen var der Kids Day, så der var besøg af Darth Vader og stormtroopers samt mange glade børn.

Kampen blev præcist så spændende on intens som man kunne forvente, og til sidst kunne Bakken række hænderne i vejret efter at have vundet med 86-81.

Det var HIC som kom bedst fra start og bragte sig foran med 6-0. Baye Keita dominerede for HIC, mens Thomas Lærke ramt to treere for Bakken. Ante Gospic spillede også solidt, mens treerne holdt Bakken inde i kampen.

I anden periode var HIC i teten. Bakken havde svært ved at komme til gode afslutninger, mens de gule begyndte at ramme. Med et par minutter igen var hIC foran med 12, men Bakken ramte et par svære skud, blandt andet en lang buzzer beater af Jonas Zohore, så selvom HIC havde domineret første halvleg var de kun foran med 3.

I anden halvleg var det Bakken der tog teten. En ellers anonym Maurice Aker lyste op. HIC havde meget svært ved at komme til scoringer, mens Bakken maskinen kørte derud af. Kampen virkede afgjort da Bakken bragte sig foran med 16 point. I fjerde periode trådte Skyler Bowlin i karakter, og langsomt hentede HIC Bakkens føring og med 2 minutter igen var det helt lige.

Vedran giver dem mulighed for at dømme tekniske. Lidt fingerspitzgefûhl havde måske ikke været helt forkert. Herfra kører Bakken kampen hjem fra straffelinjen til en fortjent sejr på 81-86 (23-22, 21-19, 14-30, 23-15).

For HIC scorede Skyler Bowlin 23 point mens Bakken Bears bedste pointsluger blev Nicolai Iversen med 20 point.

Næste kamp for HIC er på mandag hvor de tager imod Team FOG Næstved. 

 

Værløse vinder en barnburner over SISU

12.12.2014

Når man graver et hul og fylder det op igen, skal man ikke grave et nyt hul lige efter. Det gjorde SISU mod Værløse, og det kostede 2 point på kontoen.

Kampen startede langsomt, men så fik SISU opbygget en føring på 11–4. Værløse kom dog tilbage, og 1. periode endte pointfattigt, 14–15.

I anden periode gik Axel Karason amok med fire 3’ere, men SISU hang på - dog altid lidt bagud - og Darryl Partin havde svært ved at score. Stillingen var 36–42 ved pausen.

I tredje periode gravede SISU et endnu større hul for sig selv, og det stod 44–59, men så satte forsvaret en prop i Værløses angreb, og Darryl Partin steppede op, hvilket resulterede i et 17–2 run. Darryl scorede 19 point i denne periode, og SISU nåede op og føre med 62–61. Perioden endte 62–63 og Drew Maynard scorede 12 i de 10 minutter.

SISU scorede som de første i fjerde periode, men det var så også sidste gang, de førte. Værløse holdt sig bare lidt foran hele tiden. Med 2:29 tilbage drivede Robert Woodson igennem til et lay-up til 72–77. Så scorer Frederik Rungby i den anden ende til 74–77. Efterfølgende stjæler Frederik Rungby bolden, men fastbreaket mislykkes. SISU fejler med 1:29 tilbage, og 1 af 2 straffekast giver 74–78. Darryl Partin dribler igennem til lay-up til 76–78, men så bliver Robert Woodson fejlet, og 2 sikre straffekast giver 76–80.

Darryl Partin scorer på en tæt dækket 3’er til 79–80, men så måtte SISU fejle to gange for at udløse straffekast. Kun et af de to går i, og det står 79–81. Darryl Partin driver igen igennem til et lay-up, men det går ikke i, og det bliver holdt bold, hvor pilen peger Værløses vej. Endnu en fejl fra SISU med 3 sekunder tilbage, og ét af to straffekast går i til 79–82. SISU har ikke flere timeouts, så de kan kun kaste bolden på banen og skyde et langt skud, der ikke går i. Værløse vinder 79-82.

Værløse er nu to kampe foran Hørsholm 79ers i nedrykningskampen, og Værløses næste kamp er mod netop Hørsholm i et vigtigt opgør, der enten næsten vil udligne stillingen mellem de to hold eller give Værløse en stor føring over Hørsholm.

SISU har nu 8 dage til at genfinde den gode form, før rejsen går til Bakken, hvor bjørnene er i gavmildt julehumør, lige indtil kampen går i gang.

Topscorere:

Darryl Partin, 33 point, 9 rebounds, 3 steals; Mike Flowers, 15 point, 6 rebounds.

Drew Maynard 31 point, 13 rebounds, 2 assists; Axel Karason 20 point, 14 rebounds; Robert Woodson, 17 point, 3 rebounds, 5 assists.

Ivan Miskovic forlader Randers Cimbria

11.12.2014

Endnu en spiller har valgt at forlade Randers Cimbria midt i den kæmpe julestorm som klubben er i lige nu.

Denne gang er det Ivan Miskovic der forlader Kronjylland og nu fortsætter karrieren i rumænske Timba Timisoara fra  National Liga.

Ivan kom til Randers Cimbria før denne sæson og nåede at spille 11 kampe, hvor det i snit blev til 13,6 point og 7,5 rebounds pr. kamp.  Endvidere spillede Ivan en afgørende faktor da Randers Cimbria slog Svendborg Rabbits i pokalsemifinale og kvalificerede sig til pokalfinalen mod Horsens IC den 18. januar i Forum Horsens.

79ers giver Svencborg tidligt hul

10.12.2014

Hørsholm 79ers gravede sig et hul fra starten af kampen mod Svendborg Rabbits, og det var for svært at komme ud af.

På trods af flere store gode perioder, hvor nordsjællænderne kom tæt på, lykkedes det aldrig helt at hente det 16 point store forspring fra første periode og Svendborg vandt 80-90.

Efter kampen var det en ærgerlig coach Miguel Hoyo der sagde: Kampen blev afgjort i første periode, hvor vi startede alt for blødt i forsvaret. Resten af kampen kunne Svendborg derfor spille med ro på i angrebet og da vi kommer tæt på i perioder sætter de altid en tre’er. De scorede næsten 70 procent og så er det altså svært, for de har også gode spillere tæt på kurven.

Hørsholm startede da også opgøret som statister. Efter Rob Fields havede bragt Hørsholm på 3-0 i første angreb stod der Svendborg på de næste fem minutter. 15 point i træk blev det til, heraf seks fra Will Paul, der med 29 point i kampen nærmest scorede som han havde lyst til.

I løbet af resten af første og hele anden periode kom Hørsholm langsomt tilbage i kampen. Sikander Tajik kom på banen og ramte tre point og nyerhvervelsen O’Karo Akamone fik også sat sit præg på tingene. Da også Daniel Mortensen og Derek Semenas begyndte at blive varme på langdistancen, begyndte de 300 tilskuere også at varme op. Da Frederik H Nielsen ramte et svært skud og blev fejlet kunne han på det ekstra straffekast score til halvlegsresultatet 43-57.

I anden halvleg var Hørsholm tæt på at komme helt tilbage, og var bagud med kun fem flere gange. Hver gang stak Svendborgs rutine imidlertid snuden frem, og Will Paul, Antonio Porta eller Johnell Smith kom frem til en scoring.

Med otte minutter igen af kampen var Svendborg komfortabelt foran med 62-73, men to tre-pointere fra Derek Semenas senere var det en fem-points kamp med seks minutter igen. De næste syv point stod der imidlertid Antonio Porta og Will Paul på, og det var meget symptomatisk. Porta satte en tre’er, en to’er og satte Will Paul op til to point på straffe og kampen var reelt afgjort med scoren 68-80 og slutresultatet på 80-90 var blot en formsag.

Efter kampen var det en frustreret anfører Frederik H Nielsen, der sagde følgende: Vi er unge og er nok lidt dumme nogle gange og vi har haft en dårlig træning i går, og det tager vi med over til kampen i dag. Svendborg scorer 15 point på tre minutter og så er Svendborg for gode til at smide 15 point.

Til gengæld ser han frem mod næste uges kamp mod Værløse: De skal ha’ en røvfuld, for det er en bundkamp. Vi skal slå dem, for de vandt den første, så vi skal spille til.

Hørsholm 79ers tager imod Værløse BBK onsdag den 17. december kl. 19 på hjemmebane i Hørsholm Hallen.

Chanan Colman forlader Randers Cimbria

05.12.2014

Endnu en spiller har valgt at forlade Randers Cimbria efter den seneste tids turbulens.

Chanan Colman, måske holdets vigtigste spiller, spillede torsdag aften afskedskamp for Randers Cimbria i sejren over Hørsholm 79ers. 

Randers Cimbria oplyser at Chanan vender tilbage til Israelske Maccabi Haifa, hvor han tidligere har spillet.

Chanan nåede at spille 9 kampe for Randers Cimbria i BL og snittede 12,1 point og 4,2 assists pr. kamp. 

Randers Cimbrias trup er nu nede på 10 spillere og med Bonell Colas ude med en skade, skal der trækkes store veksler på de øvrige 9 spillere i de kommende kampe.