Nyheder

Flere kontrakter på plads i SISU

30.06.2014

SISUs head coach, Almir Zeco, er i gang med at sammensætte herreholdet til næste sæson i Basket Ligaen, og ud over de to nye amerikanere, Darryl Partin og Daryl McCoy, er kontrakterne og aftalerne nu på plads for yderligere fire spillere.

David Harder og Mikael Vincents Nielsen fortsætter ligesom i de tidligere år. Begge spillere er startere og har været vigtige for holdets udvikling, ligesom de har været på landsholdet.

Mike Flowers vender tilbage til holdet efter en lang skadespause, hvor det ikke lykkedes for ham at blive klar i hele sidste sæson. Han var også starter på holdet i 2012/13 sæsonen og vil være en klar forstærkning med sin tilbagekomst.

Endelig er der bulgarske Hristo Petkov, som i princippet var en del af SISU-truppen i den netop afsluttede sæson, men som aldrig kom på banen på grund af en langvarig skade. Han er tidligere SISU-spiller, som vendte tilbage til hovedstaden efter 2012/13-sæsonen efter et ophold i det jyske.

Atila Kovac er tilbage hos Hørsholm 79ers

28.06.2014

En af de bærende kræfter fra sidste års hold, Atila Kovac, er tilbage i Hørsholm 79ers i den kommende sæson.

Atila Kovac kom til Hørsholm 79ers forud for sæsonen 2012-2013 og har siden haft stor betydning for holdets succes.

- Atila er utrolig vigtig for holdet, han er en leder og et rigtig godt forbillede for vores unge talenter, siger bestyrelsesmedlem Peter Damm. Han er den type spiller, vi har brug for, og vi er utrolig glade for, at Atila igen er en del af Hørsholm 79ers.

Kovac, der sidste sæson snittede 13,46 pts og 5,86 rebounds per kamp, glæder sig til den kommende sæson:

- I expect us to be the team that all the other teams hate to play against. That means, we have to fight hard in every game.  If we manage to do this, the results will come.

Coach Miguel Angel Hoyo er heller ikke I tvivl om, at Kovac kommer til at spille en stor rolle på det unge hold:

- He is a true power forward, who will give us balance on offense. He can play inside the paint, as well as create his own shot from the perimeter. On defense he can guard both the 4 and 5 positions, which gives us some needed alternatives, siger den spanske træner.

Atila, der skal i gang med sin 3. sæson i Hørsholm 79ers trøjen, har privat slået sig ned i Helsingør med sin kone og søn.

Atila starter dog den nye sæson med 3 spilledages karantæne, efter en diskvalifikation i den sidste kamp i sidste sæson. 

 

Ny amerikansk center til SISU

23.06.2014

Endnu en Daryl, denne gang med kun ét ”r” i fornavnet, bliver en del af SISUs herrehold næste sæson.

For nogle uger siden underskrev den første nye amerikaner, Darryl Partin, sin kontrakt, og nu følger den store centerspiller på 206 cm, Daryl McCoy, efter.

Daryl McCoy er en stærk center/power forward på 24 år, der senest har spillet i NBL i Canada for Mississauga Power. Han er en god fysisk rebounder, der fylder godt i feltet med sine godt 125 kg. I tidligere sæsoner har han spillet dels for Ferroviario de Beira i Mozambique og dels i NCAA i USA for Drexel Dragons.

SISU forventer at flere spillere præsenteres snart.

Randers Cimbria forlænger med Charlie Burgess

22.06.2014

Randers Cimbria er meget glade for at kunne meddele, at Charlie Burgess vender tilbage i den kommende sæson.

Randers Cimbria har indgået en to-årig aftale med den rutinerede pointguard, der nu igen kan se frem til at spille sammen med sin gode ven og tidligere holdkammerat Jahmar Thorpe i Basketligaen.

Den 30-årige pointguard leverede et gennemsnit på 18,8 points, 7 rebounds og 5,2 assists i sidste sæson for Cimbria. Han har tidligere spillet i både Tyskland, Finland og Holland. Charlie Burgess kommer oprindelig fra Harlem i New York, men spillede collegebasketball på Texas Tech i den amerikanske NCAA 1, hvor han havde den legendariske træner Bobby Knight som coach.

Aftalen med Charlie Burgess kommer efter et fælles ønske om at lave en længerevarende aftale, der ville sikre begge parter i minimum to år frem. For Randers Cimbria har der været fokus på, at Charlie Burgess var en afgørende brik i den succes som holdet havde i sidste sæson ligesom Charlie har passet perfekt ind på holdet rent socialt. Samtidig var det målet at få en større stabilitet i arbejdet med holdet fremover.

Samtidig har der ligeledes været fokus på Charlie Burgess’ ønske om at have en mere stabil hverdag og en sikkerhed, der dækkede længere end bare de 8 – 9 måneder sæsonen varer.

Sports- og Teamkoordinator Tonny Mattern siger om aftalen: ”Denne aftale og den relation, som vi i organisationen har til bl.a. Charlie, understreger, at der er mange flere aspekter i basketball end de fleste måske tænker på. Der er også en dagligdag, hvor ansvar og forpligtelser over for bl.a. familie spiller ind og skal tages med i de overvejelser og beslutninger der tages af den enkelte. At vi har kunnet sikre Charlie den ro, som han har ønsket, for at ville forpligte sig til en to årig aftale, er en kæmpe sejr for både organisationen, holdet og Charlie. Charlie er en fantastisk sportsmand. Han er en leder og vi er meget glade for at have ham tilbage. Jeg kan sagtens se Charlie tiltræde som en del af et trænerteam engang.

Head Coach Vladimir Ruzicic udtaler: ”Jeg er meget glad for at Charlie kommer tilbage til holdet. Jeg ser frem til at arbejde sammen med ham. Charlie bliver en af de afgørende spillere for os i den kommende sæson og mange ting vil afhænge af ham”.

Charlie Burgess selv siger: ”Jeg er meget glad for at underskrive denne kontrakt for de næste to sæsoner, og jeg vil gerne takke Randers Cimbria-organisationen for at give mig denne mulighed for at fortsætte min basketball karriere og udleve min drøm i Danmark.

Jeg elsker alt det, de har gjort hidtil med forbedringer af holdet til den kommende sæson og de planer der er. Jeg er meget taknemmelig over for Tonny, Morten, Katja og Henrik og jeg er virkelig spændt på at arbejde med vores nye træner Vladimir Ruzicic. Jeg vil også gerne takke vores fans for al deres støtte, og jeg håber at se dem alle igen næste sæson ved hver hjemmekamp. Vi får helt sikkert brug for støtte fra hele byen Randers.

Jeg ser frem til at spille med min tidligere holdkammerat Jahmar Thorpe samt Bo Colas, Chris Nielsen, Adrian Casas, Mike Nielsen, Casper Stage og alle de andre gamle og nye holdkammerater. Jeg er virkelig spændt på at se, hvad denne kommende sæson vil give os. Jeg ser frem til at forbedre alle aspekter af vores præstation, på og uden for banen. Jeg ønsker, at vi skal være i stand til at konkurrere på det højest mulige niveau, og der vil ikke være plads til fejl”.

Ny stjernespiller klar for Aalborg Vikings

20.06.2014

Aalborg Vikings har gennem længere tid været på jagt efter en ny profil, der kan udfylde rollen som scorer og kreatør i den kommende sæson. Underskriften på en 1-årig aftale er nu i hus, og det er med stor tilfredshed, at klubben offentliggør det nye navn: Nick Okorie.

Okorie er som så mange andre profiler i BasketLigaen amerikaner med baggrund i college-basket, hvor den 25-årige spiller snittede mere end 10 point per kamp for universitet Texas Tech. 

Eliteansvarlig Christian Hamborg udtaler om aftalen: ”Okorie er ikke bare en spiller, der har præsteret rigtigt godt på college-niveau; han har også international erfaring fra både Finland, Sverige og ikke mindst Canada – jeg er overbevist om, at vi med Okorie har fundet den perfekte erstatning for sidste sæsons ligatopscorer Joey Haywood”.

Som udlandsprofessionel har den 25-årige Okorie gjort det endnu bedre end på college niveau og derfor er direktør for Aalborg Vikings, John Bennetsen, også godt tilfreds med aftalen med amerikaneren, og har høje forventninger: ”Jeg er ikke i tvivl om, at vi med Okorie har gjort et vaskeægte scoop – vi får en spiller, der kan dominere i begge ender af banen, og som kan spille flere positioner” – udtaler Bennetsen.

I sidste sæson spillede Okorie i den canadiske Basketball-Liga. Her var den 185 cm høje guard den 5. mest scorende spiller i ligaen med knap 21 point per kamp. Han første sit hold, The Island Storm, hele vejen til finalerne, men måtte efter 7 finalekampe desværre nøjes med sølv.  Den tidligere Viking Joey Haywood spillede i sæson 12-13 også i den canadiske og her blev det til sammenligning ”blot” til 14.5 point per kamp.

Vikinge-lejren forventer sig store ting af den talentfulde spiller, som ankommer i starten af august for at sikre optimale forberedelser frem mod sæsonstarten i BasketLigaen i begyndelsen af oktober.

Hørsholm 79ers satser på organisationen

19.06.2014

Gennem flere år er ambitionsniveauet udenfor banen i dansk elitebasket accelereret kraftigt, med kampunderholdning, der minder om amerikanske tilstande, stærkt forhøjede tilskuertal og deraf øget sponsorinteresse.

Nordsjællands basketflagskib Hørsholm har valgt at følge denne tendens, og har valgt at opruste i administrationen med ansættelsen af Anders Thomsen i rollen som sponsoransvarlig samt Mads Olesen som Kommunikations- og Markedsføringsansvarlig.

Begge de nyansatte har rødder i Aalborg, hvor en af Basketligaens positive overraskelser de seneste tre år, Aalborg Vikings, har vist vejen fra ukendt til tilskuer- og mediedarling. Mads Olesen har i den periode stået i spidsen for Vikings som sportschef, og under hans vinger er klubbens tilskuertal tredoblet til lige under 700 pr. kamp. Vikings har samtidig fået omfattende medieinteresse med mulighed for at vise sponsorerne frem for hele Danmark i op til otte live tv-kampe fra hjemmebanen om året.

Peter Damm, medlem af bestyrelsen hos Hørsholm 79ers, forklarer at ansættelsen af Olesen skal ses som en konsekvens af, at Hørsholm 79ers har mærket konkurrencen fra især stærke provinsklubber, der med en satsning på mange tilskuere og deraf følgende medie- og sponsorinteresse, har gjort det svært at forblive konkurrencedygtig:

-Der er ingen tvivl om, at hold med fyldte haller og høj medieinteresse har lettere ved at skabe et produkt, som samarbejdspartnere og sponsorer vil være en del af og kan bruge i deres markedsføring. Mads har vist i Vikings, at han er i stand til netop at skabe sådan et produkt, og så endda i en klub uden den store tradition for tilskuere. Mit indtryk er, at det i Aalborg har været sjovt for fans og sponsorer at gå til basket de seneste år, og det er netop det, vi også ønsker, det skal være i Hørsholm.

Olesen har valgt Hørsholm efter at have været i kontakt med flere danske klubber, fordi klubben har en tradition og en opbakning, der er svær at matche andre steder, siger han:

-Efter jeg valgte at stoppe i Aalborg ved sæsonafslutning i år, har jeg været i forhandlinger med flere danske Basketligaklubber, men jeg valgte Hørsholm, fordi klubbens måde at gøre tingene på passer rigtigt godt til mig. Det handler ikke mindst om, at man har fået en helt fantastisk opbakning fra frivillige kræfter i og omkring klubben, der gerne ser Hørsholm 79ers føje mere succes til de ni mesterskaber for herrer og damer, klubben allerede har. En sådan opbakning gør det til et projekt, der både er ambitiøst og langtidsholdbart, og begge dele er afgørende for mig.

Olesens opgaver bliver bl.a. at generere tilskueropbakning og lave events, der får tilskuerne til at komme igen og igen.

I første omgang handler det om indenfor de næste år at fylde Hørsholm Hallen med 700-800 tilskuere pr. kamp, samt at sørge for gode events til sponsorer og publikum. Da Hørsholm Hallen ikke er godkendt til tv-transmissioner, vil klubben også forsøge at arrangere enkelte live tv-kampe i en arena, der egnet til dette.

Den anden nyansatte, Anders Thomsen, skal sælge klubben til erhvervslivet.

Thomsen har erfaring med sportsmarketing i basketball, håndbold og fodbold fra både København og Nordjylland, og Peter Damm forventer derfor, at Thomsen kan generere en sponsorinteresse, som ikke tidligere er set i Hørsholm:

-Anders skal selvfølgelig ud og sælge klubbens nye satsning, og det er hans job at sørge for, at vi har glade og tilfredse sponsorer, der vil være en del af klubben i lang tid fremover. Han skal skræddersy sponsoraterne til den enkelte virksomheds ønsker og ambitioner og sørge for, at de får mere, end de forventer. Samtidig skal Anders se bredt på klubben, da ikke mindst ungdomsafdelingen også kan være spændende at sponsorere.

Anders Thomsen selv fremhæver da også netop ungdomsafdelingen som en af de spændende udfordringer i Hørsholm:

-Der er stort potentiale i klubbens ungdomsafdeling, som har været forbillede for andre klubber i Danmark og her glæder jeg mig til at yde mit bidrag til på den økonomiske side. Det bliver spændene at være med til at løfte såvel ungdomsafdelingen som eliten til et højre niveau, frem mod toppen af dansk basket.

Samtidig mener Thomsen også, at Hørsholm Basket har andre værdier end de rent faglige, som gør klubben til en interessant arbejdsplads:

-Jeg synes atmosfæren i klubben og kemien mellem bestyrelsesmedlemmerne er både god og nytænkende, og det har spillet en stor rolle i begrundelsen for, at jeg har valgt at arbejde i Hørsholm.

Anders Thomsen er allerede startet med sit job, og Mads Olesen starter mandag 23. juni.

Værløse Basketball Klub ansætter amerikansk træner

17.06.2014

VBBK har netop indgået aftale med Ty McGregor, som således skal være Head-Coach på fuld tid for VBBK’s herrehold i ligaen. TY har igennem flere år været Collegetræner i USA og ønsker nu at prøve kræfter med et hold i europa.

Ty McGregor har trænet college basket på højeste niveau hos Grand Valley State University, Central Michigan University og senest Kirtland Community College.

”Med ansættelsen af Ty, har vi fået en træner som har stor ekspertise i at udvikle spillere, hvilket netop er en af vore kerneværdier” udtaler Kim Mikkelsen og fortsætter: ”Udviklingen af talenter, det lange seje træk, er noget som vi arbejder med fra de helt unge rækker. Vi er derfor glade for, at det er lykkedes for os at få lavet en aftale med Ty.”

Ty McGregor har været aktiv spiller og har blandt andet spillet i VBBK og Horsens i hans aktive karriere. Han husker sin tid i VBBK som en som en fantastisk tid, han gerne vil genopleve. Med dette Coach job i Værløse, glæder Ty Mcgregor sig til at komme tilbage til Danmark og gøre en forskel, for spilerne unge som erfarne.

Udover Ty’s indlysende kvaliteter, mener Sportschef Jacob Pontoppidan dog at Ty kan gøre en væsentlig forskel på flere områder. ”Ty har en enorm passion for basketball og yder en dedikeret indsats som man sjældent oplever. Vi er helt sikre på at hele holdet vil få glæde af Ty´s karismatiske udstråling og store basketball viden”.

”Ty er et energibundt ud over det sædvanlige og er 100% engageret i alt hvad han gør. Han vil bringe stor forandring til klubben i form af hans træningsstil. Ty står bla. for at udvikle spillernes forståelse for spillet samt udvikle deres fundamentals. Det kommer til at stille store krav til den enkelte spiller, men også udvikle, som vi gerne vil være kendt for.”

Nyt fra ambitiøse Vikings

11.06.2014

Aalborg Vikings skruer ambitionerne op for den kommende sæson, hvor  en placering midt i tabellen, flere tilskuere i hallen og Nordjyllands mest unikke sponsorprodukt er målet.

I sidste sæson formåede Aalborg Vikings at hæve tilskuertallet fra 485 tilskuere per kamp til 652 tilskuere, og også i år er målet, at tilskuertallet skal stige:

”At der kommer mange mennesker i hallen for at se basketball, er noget vi også i år vil arbejde hårdt for. At folk nyder at se basketball i Aalborg Stadionhal giver ikke bare en bedre ramme for kampen, det giver os også et bedre produkt for sponsorerne” - udtaler John Bennetsen, direktør for Aalborg Vikings. Den netop forgangne sæsons stigning i tilskuere på mere end 25% er blandt de bedste i hele BasketLigaen og det er noget, der giver Vikingerne tro på en fortsat stor interesse i basketball fra nordjyderne.

Nye ansigter i organisationen

Klubben tog i slutningen af sidste sæson afsked med Mads Olesen, der efter en stor indsats for klubben ønskede nye udfordringer. Det har betydet ændringer i organisationen, hvor en styregruppe bestående af tidligere og nuværende medlemmer af Aalborg Basketball Klub samt aktører fra det lokale erhvervsliv, skal stå for driften af klubben.

James Vear på 2-årig kontrakt

Som en del af de nye ambitioner er der skrevet en 2-årig kontrakt med den engelske succes-træner James Vear, der i den forgangne sæson ledte Vikingerne til slutspillet. Direktør for Aalborg Vikings, John Bennetsen udtaler: ”Vear var en af hovedarkitekterne bag sidste sæsons fine resultater, og vi er derfor stolte over, at vi har indgået en 2-årig aftale med Vear. ”

Englænderens indsats blev da også anerkendt af resten af ligaens trænere, der kårede ham til årets træner i 13/14-sæsonen. Den 2-årige kontrakt skal sikre kontinuitet og fortsat sportslig udvikling.

Farvel til Burton og Haywood

Alt tyder på, at de amerikanske profiler Joe Burton og Joey Haywood ikke vil være at finde i Aalborg i næste sæson. Klubben ville gerne have forlænget kontrakterne med begge spillere, men det ser ikke ud til, at der kan opnås enighed om en ny kontrakt.

”Burton og Haywood havde begge en fantastisk sæson for os, og det har flere klubber i udlandet selvfølgelig bidt mærke i. Vi ville gerne have beholdt især Burton endnu en sæson, men nu må vi i stedet ud at se, om ikke vi kan finde en tilsvarende profil” -  udtaler John Bennetsen. Klubben har derfor sat jagten ind på 2 nye spillere, der kan erstatte sidste sæsons stjerner, mens det også skulle være sikkert, at man heller ikke forlænger med amerikaneren Hillary Haley, der kom til Aalborg midt i sæsonen.

”Vi har kig på et par meget spændende spillere, og vi forventer snart at have forhandlet de sidste detaljer på plads. Det kan tit være lidt af et lotteri, om de spillere vi finder, kommer til passe ind på holdet, men vi er optimistiske – ikke mindst på baggrund af vores valg sidste sæson,  hvor både Burton og Haywood var blandt de bedste spillere i ligaen og desuden meget velfungerende på holdet.”

Plannthin vender hjem til Rabbits

16.06.2014

Rabbits og Mikkel Plannthin har valgt at indgå kontrakt for den kommende sæson, dog med en klausul som gør at Mikkel kan tage til udlandet henover sommeren hvis den rigtige mulighed byder sig.

Sidste sæson spillede Mikkel i Slovakiet i det der var hans første kontrakt i udlandet. Holdet klarede sig til finalerne og Mikkel havde generelt set en flot sæson for BC Prievidza.

Nu går turen som nævnt hjem til Danmark og Rabbits håber og tror naturligvis på at Mikkel vælger at blive på Fyn og fortsætte sit studie, samt hjælpe holdet i jagten på guld til Fyn.

Mikkel behøver ikke den store præsentation som spiller. Vi ved alle han er en rigtigt dygtig og ihærdig spiller med mange gode kvaliteter på banen. Udenfor banen er han meget vellidt og den perfekte rollemodel - lige præcis den type vi gerne ville have tilført holdet.

Rabbits håber i alle vil være med til at tage godt imod Mikkel og byde ham velkommen hjem!

Udover tilgangen af Mikkel forventer Rabbits inden for de nærmeste par dage at kunne opdatere jer yderligere omkring spillertruppen til kommende sæson.

Ny coach til Copenhagen Wolfpack

13.06.2014

Copenhagen Wolfpack skriver 1 årig træner aftale med Gavin Love.

Englænderen Gavin Love tiltræder dags dato hvor han skal være til sætte det hold der skal avancere for sidste sæsons 9 plads.

Gavin Love spillede i den bedste Engelske række for Plymouth Raiders hvor han var Kaptajn 7 år i træk og var med til at hjemtage barndomsklubbens første Pokal i BBL og senere klubbens første mesterskab i 2007.

Han gjorde det så godt i 2007 af han blev udtaget til det Engelske Landshold, skæbnen ville dog at han rev sin akillescene over. En skade der var så alvorlig at han måtte stoppe sin karriere som 29 årige i 2008.

I 2009 overtog han så Plymouth Raiders med stor succes til hvad der skulle vise sig at blive den største succes i klubbens historie med 3 finaler på 3 sæsoner.

I de 3 sæsoner var Plymouth Raiders det mest scorende hold i den bedste række BBL.

I 2014 har Gavin arbejdet som Scout for det Australske Basket Landshold i forberedelsen til VM i Spanien. Dertil har han været gæste træner hos Euroleague holdet AS Roma, sammen med en tre årig Head Coach rolle hos ACB holdet Gran Canaria´s Sommer Camp. Dertil er han uddannet på St Marks Universitet hvor han har taget en BA i Sportsvidenskab.

Sportschef Tommy Nielsen:

Først vil jeg sige en stort tak til Rade Vojnovic for en fantastisk tid i klubben hvor han har været meget vellidt. Han nåede de mål der blev sat hver sæson og gjorde på en måde der som giver en masse respekt. Han har til trods for modgang i Ligaen og uro i organisationen altid taklet det på en utrolig behagelig og professionel måde.

Vi havde egentlig lavet forhåndsaftale med Rade for 2 måneder siden hvor han skulle afklare nogle private forhold. Sammen med sin familie er han kommet frem til at sige tak for denne gang, det er ingen hemmelighed at med bopæl i Sverige har det været krævende at have en Cheftræner rolle og det har vægtet meget i beslutningen.

Vi har stor forståelse for Rade´s beslutning og ønsker ham kun alt det bedste fremover.

Vi har måtte handle hurtigt og med det kom der en mulighed vi ikke har kunnet sige nej til. Som klub bliver man tilbudt mange muligheder i off season, men i Gavin mener vi at der er et match der passer rigtig godt ind hos os. Han er ung og ambitiøs og har taget en lille klub og bygget den ydmygt op til store resultater. Noget som vi sagtens kan koble til vores egen situation i Copenhagen Wolfpack.

Dertil har jeg personligt haft et godt øje til den forvandling Aalborg Vikings har gået igennem som klub, sportsligt og organisatorisk i den forgangne sæson under James Vear som kom til fra den næstbedste Engelske række.

Udover at træne Basketligaholdet skal Gavin arbejde på vores Akademi ved Morgentræninger og Camps, sammen med at han skal give Clinics til moderklubbernes trænere. Som en helt naturlig del bliver han koblet på vores to talentfulde U21 og U23 hold hvor han skal være henholdsvis Head Coach og Assistent Coach.

Congratulation on being Mens Head Coach, that was quite an upset. What brings you to Denmark?

This is a deal that was put together very quickly and professionally by the club and I'm extremely excited about coming to Coach in Copenhagen. I have heard so much about what a great city it is Im looking forward to the experience

Whats your story as Coach?

I Have been a Head Coach in the British basketball league (BBL) for three season from 2010/11-2012/13. During that time I took the team from a non playoff position to a contender reaching two national finals.

What is your style?

My teams led the league in scoring all three years which I feel in a way demonstrates my style of play. I like to push the basketball and play an uptempo game, the players and the fans love this way to play and its important to me that we play attractive unselfish basketball.

What can you bring to this new organization?

I will bring an unmatched enthusiasm for the game and want to add value and assist Copenhagen in reaching its goals on and off the basketball court. The community is very important to this basketball organisation and I will give it my all to help improve the level of basketball throughout club.

Yes thats no problem at all. Is there anything specific you would like me to say about the club?

The fans can expect an exciting team who will play hard every night and I fully expect us to achieve a good playoff position this season.

Gavin har første træning nu på Mandag 19:30 - 21:00 i Bulowsvej hallen