Nyheder

Anføreren tilbage hos Hørsholm 79ers

31.07.2014

Anfører Frederik Hougaard Nielsen tager endnu en sæson i Hørsholm 79ers trøjen.

Frederik Hougaard Nielsen skal igen til at svinge taktstokken på Hørsholm 79ers holdet, og anføreren glæder sig til den nye sæson:

- Jeg glæder mig til næste sæson starter, da nye tiltag i organisationen og en ny spændende træner gør udsigterne gode. Vi kommer til at kæmpe hårdt om hvert eneste point og om overlevelse i Basketligaen, og derfor er det vores ambition at være det hold, der er bedst forberedt og spiller med mest energi. Hvis vi kan opfylde de to mål, er vi gunstigt stillet i forhold til at nå næste års slutspil.

Frederik Hougaard Nielsen var ligeledes en af de bærende kræfter på sidste sæsons 79ers hold, der efter en hård serie mod topholdet Svendborg Rabbits røg ud i kvartfinalen. Han blev af sine kolleger kåret som Årets Forsvarsspiller, og med sine 5,7 assists per kamp viste Frederik igen, hvorfor han er en af landets bedste point guards.

Den nye 79ers coach, Miguel Angel Hoyo, har også stor tiltro den hurtige Hørsholm’er:

- Frederik er en meget intelligent spiller og han skal være vores hjerne og hjerte i begge ender af banen. Han er den spiller, der skal kickstarte vores forsvar og alle de andre skal matche hans energi. I angrebet skal Frederik hele tiden hjælpe holdet med at finde en bedste afslutning, om det så er sin egen en mod en chance eller sætte de andre op. Han er omdrejningspunktet på holdet.

Anføreren, der skal i gang med sin 8. sæson i landets bedste række, studerer til daglig på DTU.

Med Frederik Hougaard Nielsen, amerikanske Rob Fields og unge Sikander Tajik Nielsen tager Hørsholm 79ers holdet form på guard pladserne og man vil i løbet af de næste par dage kunne præsentere flere spændende spillere.

Bakkens modstander i EC fundet

06.07.2014

Søndag ved middagstid blev der trukket lod til EuroChallence 2014/15.

Bakken Bears var med i hatten og kom i pulje C  hvor modstanderne blev:

  • Borås Basket (Sverige)
  • Okapi Allstar (Belgien)
  • Fraport Skyliners (Tyskland)

Der spilles alle mod alle både hjemme og ude og kampene skal afvikles i perioden 4. november - 16. december.

Du kan se alle 8 puljer ved at klikke her. 

Ivan Höger vender hjem til Rabbits

06.07.2014

Svendborg Rabbits har i dag offentligjort at Ivo (Ivan) Höger efter 5 år vender hjem til Kaninhulen på en etårig kontrakt.

Ivo har tidligere spillet 3 1/2 sæsoner for Rabbits fra 2007 – 2010. Her var hans gennemsnit på 15,4 point og 8,6 rebound pr. kamp. 

Den nu 31 årige Ivo, har de seneste 4 år været forbi Cypern, Japan, Georgien, Rumænien og Malta.

Rabbits er overbeviste om at Ivo er den rigtige spiller til center-position på Rabbits mandskabet, hvor hans størrelse giver nogle naturlige fordele under kurven.

Samtidigt med Ivo’s tiltrædelse i truppen gør dette også at Will Paul vil kunne komme ud og spille hans naturlige 4 position, hvorfor Rabbits tror Will kan løfte sit spil endnu mere i den kommende sæson. 

Udover at Ivo er super god spiller, er Rabbits også sikker på at han, qua sin størrelse, vil være en fantastisk reklamesøjle og promovere Svendborg Rabbits, ikke kun på Sydfyn, men i hele landet.

Ivo ser meget frem til at komme tilbage til Svendborg og Rabbits. Ud over at spille for et af de bedste hold i Danmark, glæder han sig til at kunne tilbringe mere tid sammen med hans søn, som stadig bor i byen og er aktiv i Svendborg Basketball Club. 

Rasmus Grøsfjeld Christensen til Cimbria

07.07.2014

Randers Cimbria PRO er glade for at kunne byde velkommen til Rasmus Grøsfjeld Christensen, som dermed flytter til Kronjylland efter 5 sæsoner hos Svendborg Rabbits.

Den 186 cm. høje guard, der oprindelig er fra Allerød nord fra København, har virkelig været en populær personlighed i Svendborg, hvor kælenavnet ”Moose” også stammer fra.

Rasmus Grøsfjeld Christensen siger selv omkring skiftet fra Sydfyn til Randers; ”Jeg havde min basketball opvækst i klubben ALBA på Nordsjælland. De sidste 6 år har jeg så brugt i Svendborg og i Odense, hvor jeg har læst på Lærerseminariet og Religionsvidenskab på Syddansk Universitet. Det sidste år har jeg haft orlov fra studierne og arbejdet som lærervikar på en skole, hvilket jeg også har tænkt mig at gøre i Randers.

Min kæreste er kommet ind på en danseskole i København, så efter sæsonen ledte jeg efter en klub på Sjælland, men talte så med Chanan (Colman), som fortalte at han snakkede med Randers Cimbria, der havde gang i nogle spændende ting. Efter nogle positive samtaler med klubben, så var jeg klar til at tage til Randers, også selv om det vil give en del rejsen frem og tilbage i weekenderne”.

Sports- og Teamkoordinator Tonny Mattern nævner Rasmus’ indstilling og person som et stort plus; ”Det er altid svært at hente spillere, specielt danske til ligaklubberne. Er man ikke beliggende i Københavnsområdet, så er det jo ikke ligefrem erfarne ligaspillere der hænger på træerne. At Rasmus føler at vi, efter hans mange år i Svendborg, er den rette klub er kun meget positivt. Rasmus har, til trods for sin unge alder, en stor erfaring med Basketligaen og har vundet DM og pokalmesterskaber med Svendborg. Vi glæder os til at byde ham velkommen”.

Head Coach Vladimir Ruzicic udtaler: ”Rasmus er en erfaren spiller, der har spillet i den danske liga længe. Han forstår hvad det vil sige, at kæmpe til træning. Han er kendt for at give sig fuldt ud og vi byder ham velkommen”. 

Englænder krydser Nordsøen for Vikingerne

07.07.2014

Jack Stannard er navnet på den nyeste Viking i Aalborg-lejren. Den nu 24-årige guard har tidligere tørnet ud for det britiske U20-landshold og har derudover været en stor profil i den engelske 1. division.

Vikings’ head coach James Vear udtaler om sin landsmand:

“I am excited that Jack has decided to join us for the upcoming season, I have followed his career closely through the youth national teams and into his pro career. He had a stand out season in England last season and I expect him to be a great addition to our team”

Stannard har i de sidste 4 sæsoner spillet i den britiske 1. division for holdet Leeds Carnegie, hvor han foruden at være holdets topscorer også førte holdet hele vejen til finalerne, hvor det blev til en guldmedalje og dermed en oprykning til den bedste britiske liga.

Desværre for Leeds Carnegie kommer de dog ikke til at drage nytte af Stannards kvaliteter denne sæson, da den ambitiøse brite i stedet vil prøve kræfterne af i Danmark hos Aalborg Vikings.

Selv udtaler hovedpersonen om skiftet:

“It's a real honor to be playing for Aalborg and to also be playing for a coach from my own country! I'm sure that all the good things I've heard about Aalborg as a place and a team will be true.”

Direktør John Bennetsen udtaler om aftalen med Jack Stannard:

”Vi har i år prioriteret at få en bredere trup, og derfor er det vigtigt at vi har fået en spiller i Stannard, der kan spille flere positioner på banen. Samtidig er Stannard en fremragende 3 points skytte, hvilket især vores spilfordelere Niels Koch og Nick Okorie kan få glæde af.”

Jack Stannard ankommer til august og har i første omgang skrevet under på en 1-årig aftale.

En gammel kending er tilbage i Hørsholm 79ers

10.07.2014

Rob Fields er i den kommende sæson tilbage i Hørsholm 79ers efter et år i Spanien.

Hørsholm 79ers har lavet en aftale med guarden Rob Fields, der efter en sæson i spanske CB Zamora vender hjem til Basketligaen.

Rob Fields spillede i 79ers i 2012/2013 sæsonen, hvor han snittede 13 pts og 3 assists per kamp. Sidste sæson brugte han i CB Zamora i den spanske EBA række, som er den fjerdebedste række i Spanien og ligeledes den række, hvor den tidligere Hørsholm stjerne Adama Darboe slog sine folder i Huelva.

Den 26-årige guard, der også har haft et kort ophold i Falcon, glæder sig til at komme tilbage til 79ers:

" Jeg er rigtig glad for at være tilbage i Danmark, da det er mit andet hjem. For mig er det en rigtig god mulighed at vende tilbage til Hørsholm 79ers, jeg kender klubben og spillerne og glæder mig til den nye sæson. Med det hold vi har, er jeg sikker på, vi kan spille med i toppen.

Klubben har i de forgange uger arbejdet hårdt på at sammensætte truppen til næste sæson, og med Rob Fields begynder holdet at tage form.

-  Jeg er meget glad for at få Rob på holdet. Det er en stor fordel at få en spiller, der allerede kender klubben, ligaen og de andre spillere. Han vil kunne komme ind og gøre en forskel fra dag ét og vil give os mere dybde på holdet, siger head coach Miguel Angel Hoyo.

Rob Fields, der i disse dage afholder sin egen camp i hjemstaten South Carolina, skal bo med sin danske kæreste i København.

Serbisk guard til Team FOG Næstved

12.07.2014

En vigtig brik på den kommende sæsons Team FOG Næstved mandskab er nu kommet på plads. Valget er faldet på den serbiske point guard Milan Stanojevic. Milan Stanojevic er en 28 årig erfaren point guard. Milan Stanojevic har sidst optrådt i den bedste serbiske liga, hvor han var den 3. mest scorende spiller.

Efter 4 år på college, hvor han spillede for East Washington Eagles School (9 point pr. kamp i snit med +40 % bag 3 point linjen) ...spillede han efterfølgende 2 sæsoner i Grækenland, hvor han snittede 10 point og 2 assist pr. kamp. Herefter har hans karrierer i de sidste to sæsoner været at finde i den bedste serbiske liga, hvor han som bekendt har været den tredjemest scorende spiller. Milan Stanojevic snittede her 16.8 point, 3 assist, 3.5 steals og 2 rebounds pr. kamp. Han havde en scoringsprocent på 52 % og skød 36 % bag 3 point linjen. Der er ikke nogen tvivl om at den bedste serbiske række er et niveau over den danske. Den er ligeledes bekendt for tidligere topspiller Sasa Djordjovic (7 point og 3 assist pr. kamp) som optrådte i den i den forgangne sæson samt for den nuværende Horsens IC profil Vedran Borovcanin (dengang 9.4 point og 6,3 rebounds pr. kamp) som tidligere har optrådt i ligaen.

Team FOG Næstved er glade for signingen af Milan Stanojevic som er en alsidig point guard. Foruden at kunne levere sine egne nødvendige tal ser vi med tiltro frem til at Milan kan lede holdet i den rigtige retning. Milan har evnerne til at score på en lang række forskellige måder, men har også et stærkt overblik og er en stærk afleveringsspiller. Milans rolle bliver også i væsentligt omfang at få hans holdkammerater til at se gode ud.

Head coach for Team FOG Næstved, Bogdan Karaicic, fortæller: ”Jeg er meget tilfreds med vores signing på point guard positionen. Vi har behov for en rollemodel spiller på denne position for alle vores unge spillere, og det mener jeg klart, at vi har fået. Milan er en veluddannet person med international erfaring på højt basketballniveau. Han vil bibringe meget til holdet. Vi har søgt i markedet for at finde en erfaren point guard som kan bidrage med flere forskellige ting og som også har en ledelsesmæssig profil. Det har vi fået i Milan. Jeg er glad for, at vi har sikret os en stærkt point guard.”

Milan Stanojevic er repræsenteret via agentfirmaet Octagon Basket, som også har aftaler med de danske profiler Mikkel Planthinn og Thomas Lærke ligesom at agentfirmaet har spillere fra både Euroleague og NBA i stalden.

Team FOG Næstved truppen er nu på plads for den kommende sæson, men der ledes stadig efter at hente nogle talentfulde spillere ind. Direktør Andreas Larsen fortæller således: ”Vi synes, at vi har hentet et stærkt hold og vi er fortrøstningsfulde. Vi er stadig på udkig efter at finde en ung talentspiller, som vi kan videreudvikle på. Om det lykkes må tiden vise, men det skal være noget som vi tror på og hvor vi kan være med til at løfte den pågældende spiller.”

Chanan Colman til Randers Cimbria

04.07.2014

Randers Cimbria PRO er stolte over at kunne præsentere Chanan Colman som ny spiller i truppen.

Dermed vender den 30 årige Københavner, der oprindelig er fra Gladsaxe, hjem til Danmark efter flere år i Israel. Her har han vundet op til flere mesterskaber i den israelske liga, ligesom han i dansk basketball, må siges at være en af de absolut største profiler.

Chanan Colman spillede i denne sæson for Maccabi Rishon LeZion, som han vandt guld med i år og han har tidligere spillet for israelske topklubber som Hapoel Jerusalem og Maccabi Haifa. I Danmark spillede han for år tilbage for Svendborg Rabbits og før det for finske Honka Espoo og Lappeenranta. Så det er en berejst og meget erfaren spiller der tiltræder hos Randers Cimbria til august. Chanan Colman har ligeledes spillet på det danske landshold i en lang årrække.

Aftalen mellem Randers Cimbria og Chanan Colman er en 4 årig aftale, med en option for Chanan Colman til at rejse til udlandet og spille, skulle det rette tilbud komme. Denne option er gældende i en kort periode efter hver sæson i kontraktens løbetid.

Chanan Colman er lige som Charlie Burgess en erfaren pointguard og med aftalen sikrer Randers Cimbria sig, at der er stærk rotation på guardpladserne i form af Chris Nielsen, Mike Nielsen, Charlie Burgess og altså Chanan Colman.

Sports- og Teamkoordinator Tonny Mattern siger om aftalen; ”Vi er meget stolte over at kunne hente en spiller som Chanan hjem til Danmark. Det har været et stort projekt for hele organisationen. Samtidig med at han har en meget stærk profil, så vil han passe perfekt ind på holdet og han kender jo allerede flere af spillerne fra både landshold og ligaen. Bl.a. har Charlie Burgess og Chanan allerede haft en god dialog og det har styrket vores tro på aftalen. Chanan var i Randers i sidste uge og der mødtes vi med Vladimir Ruzicic. De to kender også hinanden fra bl.a. camps, så vi har igen været tro mod vores koncept med at sikre, at der er et tilbundsgående kendskab til de folk der kommer til holdet. Personligt kender jeg Chanan fra år tilbage i København og jeg ved hvilken baggrund og indstilling han grundlæggende kommer med. Det glæder jeg mig til, at alle andre også får at se”.

Chanan Colman udtaler selv; ”Jeg har valgt Randers af flere grunde. Lige fra jeg startede dialogen med Henrik Jønsson, Katja Jønsson og Tonny Matttern kunne jeg mærke hvor meget de gerne vil det her og hvor ambitiøse de er. En anden grund er, at jeg har vundet mesterskaber i alle de lande jeg har spillet som professionel i, med undtagelse af Danmark. Randers har uden mig, i forvejen et rigtig godt mandskab, så jeg glæder mig til, at tilføje holdet med det jeg kan”.

Head Coach Vladimir Ruzicic ser frem til, at samarbejde med Chanan Colman; ”Det er positivt at Colman vender tilbage til dansk basketball og specielt at han har valgt Randers Cimbria som hans nye hold. Han havde en god sæson i Israel og han bliver en meget vigtig spiller i vores spilkoncept sammen med Chris, Charlie og Mike”. 

Bakken Bears klar til EuroChallenge igen

02.07.2014

De danske mestre fra Bakken Bears er med i hatten når FIBA Europe på søndag trækker lod til puljeinddelingen.

32 hold deltager så Bakken Bears ryger direkte i puljespillet, og skal således ikke gennem kvalifikation.

De 32 hold hold fordeles i 8 puljer á 4 hold, så Bakken Bears får således 3 hjemme- og 3 udekamp. De 2 bedste hold i hver pulje går videre til Gruppespil 2.

De kan se Bakken Bears mulige modstandere ved at klikke her.

Talent bliver i 79ers

01.07.2014

Et af klubbens egne talenter, Sikander Tajik Nielsen, tørner ud for Hørsholm 79ers næste sæson.

17-årige Sikander Tajik Nielsen er klar til endnu en sæson i Basketligaen. Sikander har været omkring herreholdet i to sæsoner og der vil i næste sæson blive lagt mere ansvar på den hans skuldre.

- Sikander er stadig en ung spiller, men vi har brug for, at han kommer ind og spiller vigtige minutter næste sæson og han skal spille på et højt plan både i angrebet og defensivt. Sikander skal blive ved med at arbejde hårdt, så han fortsætter sin udvikling på dette niveau, siger coach Miguel Angel Hoyo.

Sikander Tajik Nielsen er frugten af klubbens mangeårige talent arbejde, og guarden var sidste sommer en del af det succesfulde U16 landshold, der vandt B-EM. Den unge guard ser frem til den nye sæson og glæder sig til sin 3. sæson i Basketligaen:

- Jeg glæder mig rigtig meget til den nye sæson, og jeg er klar til flere minutter og til at tage et større ansvar på banen. Det bliver også spændende at arbejde med coach Miguel. Vi er allerede i gang med at forberede os til næste sæson og det ser godt ud. Med den store opbakning vi altid får på hjemmebane, er det vigtigt, at vi får en winning streak kørende i Fire Arena, så vi kan lave et stærkt play-off run.

Hørsholm guarden skal efter sommerferien starte i 3.g på Rungsted Gymnasium og har ligeledes ambitioner om at komme på college i USA senere i karrieren. Næste år står den dog på Basketliga med Hørsholm 79ers.