Nyheder

Maurice Acker til Bakken Bears

02.10.2014

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med den amerikanske guard, Maurice Acker. Han erstatter Roburt Sallie.

Acker kommer til klubben som erstatning for Roburt Sallie, der forlader Bakken Bears. Maurice er en amerikansk guard med en – efter sportens normer – beskeden højde på 176 cm. Acker har sin basketballmæssige baggrund på Marquette University, som han forlod i 2010.

Acker har siden spillet i Venezuela, Holland og Polen, inden han i 2012 kom til Slovakiet, hvor han i den grad slog igennem. Hos Spiska Nova Ves blev han ligaens topscorer og samtidig den spiller med flest assists, og det gav en kontrakt hos Denain i den franske Pro B-række i sæsonen 2013/14. Her blev han rækkens tredjemest scorende spiller og det med flotte procenter, bl.a. 89% på straffekast og 39% på trepointscoringer. Acker kommer som erstatning for Roburt Sallie, der ikke passede ind i Bearsspillestilen.

Head coach Ville Tuominen: ”Det var en ekstremt svær beslutning at foretage dette skifte, men de brikker, vi havde, passede ikke sammen på banen. Roburt er en dygtig spiller, men hans evner passer ikke sammen med resten af holdet. Jeg er meget begejstret over, at Maurice slutter sig til os, og jeg er sikker på, at han kommer til at bidrage til vores angrebsspil. Jeg kan også garantere, at han bliver en fanfavorit, og han bliver ekstremt underholdende at se på.”

Maurice Acker forventes til Danmark i starten af næste uge.

Basketball i Hørsholm får nyt logo og ny profil

22.09.2014

Basketball i Hørsholm kommer i fremtiden til at stå som en samlet enhed, uanset om der er tale om bredde eller elite.

Hidtil har det været opdelt i breddeklubben Hørsholm Basketball Klub samt eliteklubben Hørsholm 79ers, der har drevet eliteholdene i Basketligaen og Dameligaen, men i fremtiden bliver klubberne samlet under én identitet med nyt fælles logo. I fremtiden bliver basketball i byen således kendt under navnet Hørsholm 79ers Basketball.

Navnet for den fælles identitet blev valgt, fordi det indeholder både elitens og breddens historie. Hørsholm Basketball Klub blev startet i 1979 og det var den oprindelige inspiration for eliteklubben Hørsholm 79ers navn. Derfor blev det naturligt dette navn, man fortsætter med.

I fremtiden bliver børn og voksne i Hørsholm 79ers Basketball kendetegnet ved det nye logo, der er en basketball, der kan bruges på forskellige måder. Det nye logo er designet af reklamebureauet Halbye Kaag JWT, og direktør Anders Hageskov forklarer at logoet kan finde flere anvendelser:

”Bolden er det centrale element og den kan bruges på flere måder. Det egentlige logo har selvfølgelig teksten ”Hørsholm 79ers Basketball” omkring bolden, men bolden kan også bruges alene sammen med anden tekst, som eksempelvis slogans eller klubbens navn i større skrift. Det var vigtigt at designe et logo, der er meget let at bruge i forskellige sammenhænge og som samtidigt giver et tydeligt tilhørsforhold til basketball i Hørsholm”.

Det nye logo kommer til langsomt at blive indfaset i både eliten og bredden over det næste år, efterhånden som materialer, trøjer og andre elementer naturligt udskiftes. I forbindelse med relanceringen vil klubben også lancere kollektioner med tøj, der er orienteret til fritiden.

I logoet har Halbye Kaag indarbejdet forskellige kendetegn ind i det, der umiddelbart har en letgenkendelig basketball som hovedelement. Således er der et tydeligt ”H” i bolden og den svungne streg, der forlader bolden, er et nik til Hørsholm Kommunes logo med den dominerende kronhjort. Begge dele understreger klubbens tilhørsforhold til hjemkommunen.

Udskiftning i dommergruppen

19.09.2014

Som følge af sygdom i den nærmeste familie træder Tomas Bonello ud af dommergruppen og erstattes af Henrik Juhl, som også var at finde i gruppen i 2013/14.

Du kan se alle dommerne som skal dømme i BL i denne sæson ved at klikke her.

 

Dommerne er udtaget

12.09.2014

Efter at have gennemgået en række tests i løbet af august og september måned har Basketligaens dommeransvarlig, Claus Fogde og DBBF`s Dommerudvalg nu sat navne på de 18 dommere der skal dømme i BL i denne sæson.

Gruppen er på 18 dommere, hvilket er en lille reduktion i forhold til sidste sæson hvor der var 21 dommere i gruppen. Årsagen til dette er, at BL har ønsket at dommerne dømmer flere BL-kampe i løbet af sæsonen for at kunne "være skarpe" hele tiden.

Den tidligere topspiller fra Stevnsgade Basket og BK Amager, Carsten Kristensen er ny i gruppen efter at have dømt i 1. Division de sidste par sæsoner.

Gruppen ser således ud (i alfabetisk rækkefølge):

 • Anja Bach Press
 • Bo Bundgaard
 • Carsten Kristensen
 • Carsten Solrød Jensen
 • Carsten Vestermark Jensen
 • Drazenko Banjak
 • Enes Dzenic
 • Filip Szczesny
 • Jakob Hors
 • Jonas Bille
 • Kenneth Asbjørn Jensen
 • Mads Vestergaard Bonde
 • Morten Thomsen
 • Rune Larsen
 • Thomas Frydendal
 • Thomas Kjørnæs
 • Thorbjørn Milling
 • Tomas Bonello

U20 landsholdsspiller tager endnu en sæson i Hørsholm 79ers

08.09.2014

Daniel Mortensen, der fik sit gennembrud i Basketligaen i sidste sæson, er igen klar i 79ers trøjen.

Daniel Mortensen kom til Hørsholm 79ers inden 2013-2014 sæsonen, og det unge talent viste hurtigt, at han var klar til udfordringen. Han spillede sig til en fast plads i startopstillingen og snittede lige over 8 points i sin første sæson i Basketligaen. Den unge forward er nu klar til endnu en sæson i Hørsholm 79ers:

"Jeg ser meget frem til den kommende sæson. Personligt gennemgik jeg en stor udvikling sidste sæson og mit mål er at holde fast i den positive udvikling samtidig med at tage et større ansvar. Med Miguel som ny træner og det nye set-up, tror jeg på, at vi kan opnå nogle gode resultater.

Daniel var i foråret med det danske U20 landshold til NM i Sverige, hvor det endnu engang lykkedes dem at hive guldet med hjem. Daniel var fast mand i start opstilingen og bidrog med over 10 point og tæt på 6 rebounds per kamp. Han starter således sæsonen med en masse selvtillid og coach Miguel Angel Hoyo har også høje forventninger til det unge talent.

- Daniel er en ung spiller, men vi har alle høje forventninger til ham i den kommende sæson. Han skal fortsætte sin udvikling bag 3 points linjen, især i forsvaret. I angrebet bliver han svær at matche, da han er en stærk skytte og han vil kunne poste op mod de mindre forwards.

Daniel Mortensen blev student i sommer, og skal bruge det næste år på at arbejde samt forberede sig på et potentielt college ophold.

Intet All Star arrangement den kommende sæson

05.09.2014

Den 19 august var de 10 Bl-klubber samlet for at afholde det sidste BL-møde inden Basketligaen 2014/15 går i gang.

Blandt mange punkter som var på dagsorden, var et af de store emner om All Star skulle afvikles i 2015. Efter en længere diskussion blev det besluttet at All Star 2015 ikke afvikles i det format  som vi ellers har kendt til siden 2004, hvor All Star blev afviklet for 1. gang.

Der arbejdes nu på en justeret model i samarbejde med DBBF i forbindelse med Pokalfinalerne 2015.

Endvidere blev det også besluttet at Manager-spillet ikke udbydes i denne sæson. Interessen for at deltage for danske fans har desværre været for nedadgående gennem de seneste sæsoner sammeholdt med at omkostningerne er steget. 

Du kan læse hele referatet ved at klikke her. 

Ny spiller til Bakken Bears

21.08.2014

Bakken Bears har tilknyttet den tidligere estisk landsholdsspiller Kaido Saks. Den 207 cm høje Saks skifter til Bears fra den estiske top 4-klub Tallinna Kalev.

28-årige Kaido Saks har især sin basketballmæssige force i et – for sin højde – usædvanligt godt skud. Saks vandt den estiske pokalturnering i 2013, da han spillede for Rakvere Tarvas. I 2011 og 2012 vandt han det hjemlige mesterskab med BC Kalev. Kaido Saks spillede med på det estiske landshold i EM-kvalifikationskampene i 2010 og 2011. Estland er en stærk basketballnation, der allerede er kvalificeret til EM-slutrunden i 2015.

Opholdet hos Bakken Bears bliver forwardens andet udenfor hjemlandet. I 2007/08 spillede han en sæson i PuHu i Finland.

Saks glæder sig: Jeg er meget begejstret over at blive en bjørn. Jeg har hørt rigtig mange gode ting om både coachteamet og holdet. Jeg er klar til at hjælpe holdet så meget som muligt.

Saks' kontrakt løber foreløbig til nytår, og ansættelsen skal blandt andet ses i relation til flere skader i truppen. Søren Ege brækkede storetåen i sidste sæsons slutspil, og først for nyligt har det tredje røntgenbillede har vist et brud, og derfor skal Søren Ege skal holde tåen i ro i længere tid og misser dermed sæsonstarten. Unge Simon Bjørnebo er endvidere ude med en brækket fod, og misser dermed også sæsonstarten.

2014/15 - Holdene tager form

15.05.2014

De 10 BL-hold er i fuld gang med at få deres trupper på plads inden den nye sæson starter den 8. oktober. 

Der er livlig aktivitet på transfermarket i alle klubber og de fleste klubber er op til 2014/15 sæsonen meget tidligt ude med at sætte navn på sine spillere.

Herunder vil du hurtigt kunne få et overblik over hvad der er sket på de enkelte hold indtil sæsonstart.

(Seneste opdatering 21-08-14)

Tilgang: Jonas Zohore (Horsens IC), Semaj Inge (USA), Roburt Sallie (USA)

Fortsætter: Ville Touminen (coach), Mathias Bach (Ass. coach), Nicolai Iversen, Chris Christoffersen, Søren Ege, Thomas Lærke, Morten Sahlertz, Lasse Elbæk, Kristoffer Løwenstein, Simon Bjørnebo, Aladdin Barakeh, Jacob Meller, Sebastian Åris Pedersen

Afgang: Andreas Jakobsen (stoppet), Brandon Penn, Kenny Barker, Okolie Quincy, Nicolai Hvidberg (Kataja Basket), Christian Lindberg (Horsens IC),  Jakob Ravn (USA)

Tilgang: Vladimir Ruzicic (Coach), Joe Benjamin (SISU), Jahmar Thorpe (USA), Chanan Colman (Israel), Rasmus Grøsfjeld Christensen (Svendborg Rabbbits), Mikael Wied (ABF), Ivan Miskovic (Serbien)

Fortsætter: Mike Nielsen, Bonell Colas, Casper Stage Jørgensen, Frederik Dalby, Chris Nielsen, Adrian Casas, Charlie Burgess

Afgang: Morten V. Hansen (Coach), Thomas Quadde (Coach), Rasmus Søby, Jakob Wang, Patrick Nielsen (Horsens IC)

Tilgang: Marquis Addison (USA), Lukas Varga (Tyskland), Patrick Nielsen (Randers Cimbria), Christian Lindberg (Horsens IC), Ante Gospic (USA), Baye Keita (Senegal)

Fortsætter: Arnel Dedic (Coach), Skyler Bowlin, Vedran Borovcanin, Niels Krogh Thomsen, Anton Elsner, Emmanuel Mbe

Afgang: Keane Thomann, Jonas Zohore (Bakken Bears), Frederik Rungby (SISU), Eric Vigansky (Hørsholm 79ers)

Tilgang: Ivan Höger (Malta)

Fortsætter: Will Paul, Antonoi Porta, Johnell Smith, Kristoffer Gertz, Marinus Mouboe, Claus Magaard, Craig Pedersen (Coach), Arnar Gudjonsson (Ass. Coach), Damian Ocana

Afgang: Rasmus Grøsfjeld Christensen (Randers Cimbria), Mads Bloch Frandsen (Stevnsgade BBK), Mikkel Plannthin (Eco Örebro Basket)

Tilgang: Alexander Bak (Falcon), Philip Hertz (USA), Eric McAlister (USA), Milan Stanojevic (Serbien), Jordan Peltier (Sverige)

Fortsætter: Bogdan Karacic (Coach), Martin Høirup, Filip Rajovic, Mads Bonde, Aljosa Cernaic, Liam Potter, Mathias Bak Christensen, Luciano de Souza

Afgang: Marius Kasiulevicius, Serge Guardia, Morgan Sabia, Henry Wilkins, Alex Murphy, Orane Chin (USA)

Tilgang: Darryl Partin (USA), Frederik Rungby (Horsens IC), Daryl McCoy (USA)

Fortsætter: Almir Zeco (Coach), Philip Bo Jørgensen, Mikel Esnaola, Mathias Glahn, August Haas, Mirza Misimovic, Mathias Hansen, Wiliam Bjergager, Mike Flowers, Hristo Petkov, Mikael Vincents Nielsen, David Harder

Afgang: Mickey Dennis (Stevnsgade Basket), Joe Benjamin (Randers Cimbria)

Tilgang: Miguel Angel Hoyo Ramos (Coach - Spanien), Rob Fields (USA), Derek Semenas (USA)

Fortsætter: Atila Kovac, Sikander Tajik Nielsen, Frederik Hougaard Nielsen

Afgang: Nemanja Jovanovic (Coach) (Nässjö Basket), Zarko Jukic (Nässjö Basket), Anders Skou Hansen (USA - College), Brenton Butler (Nässjö Basket)

Tilgang: Nick Okorie (USA), Jack Stannard (England)

Fortsætter: James Vear (Coach), Niels Kock Andreasen, Benjamin Gaarde Sørensen

Afgang: Joey Haywood, Joe Burton, Hillary Haley

Tilgang: Gavin Love (Coach - England), Casper Ishøi (BMS), Casper Hesseldal (Hørsholm 79ers), Jyles Smith (USA), Nicklas Rytter (BMS), Steffen Einstein Larsen (BK Amager), Adam Brown (USA)

Fortsætter: Jon Magnusson (Ass. Coach), Niki Tamjidi, Andreas Meilby Amundsen, Alexander Andersen, Joakim Vallø Nielsen, Jonas Bro, Aske Thorsteinson, Oliver Strøh, Gabriel Iffe Lundberg, Christian Trap Thomsen

Afgang: Alexander Bak (Team FOG Næstved), Jens Døssing (stoppet), Rade Vojnovic (coach), Robert Thurmann (England), Yaw Gyamfi (Værløse BBK)

Tilgang: Ty McGregor (USA - Coach), Drew Maynard (USA), Jørgen de Linde Lind (egen rækker), Geoge Kofi Berling (USA), Salman Khan (Stevnsgade Basket), Bjørn Holmgren (come back), Yaw Gyamfi (Falcon), Henrik Pedersen (Brønshøj Basket), Tobias Møller Jensen (egen avl), Frederik Stuhde (skjold Birkerød), Kasper Victor Christiansen (SISU - Egen avl), Johann David Grøndahl (Egen avl), Mads Enoch Hansen (Egen avl), Tage Lihn Dembele (Viby Basket), Sander Rolsting Christensen, Patrick Gloyne (Egen avl)

Fortsætter: Axel Karason, Søren Boje Formann, Daniel Corona Martinez (Ass. Coach), Victor Hjort, David Nørby Knudsen, Tobias Tita Christensen, Alexsander Alsø Dokkedal, Emil Bryan Henningsen

Afgang: Peter Møller (USA), Thomas Silfen (Coach)

Nyt logo til Randers Cimbria

15.08.2014

Randers Cimbria PRO markerer sæsonopstarten 2014/2015 med en opgradering af det tidligere logo.

Det har længe været et ønske at skabe et logo, der signalere den energi og styrke som Randers Cimbria PRO har med i alt hvad holdet og organisationen foretager sig – på såvel som uden for banen.

Cimbrertyren bliver mere markant og markerer tydeligt holdets tilhørsforhold til Kronjylland.

Direktør i Randers Cimbria PRO, Katja Gaard Jønsson siger om det nye logo; ”Med det nye logo tager organisationen Randers Cimbria PRO endnu et skridt i retning af en stærkere og mere skrap profil. Vi mener at det nye logo signalerer den målrettethed og det ambitiøse niveau, som vi fra dag ét har proklameret.”

Befound er firmaet bag det nye logo og det er ikke helt tilfældigt, at det er Nick Skaarup som står bag designet af det nye logo. Han var også ophavsmanden til det tidligere logo.

Nick Skaarup, chefdesigner hos befound, siger om designet; ” Da vi fik til opgave, at re-designe Randers Cimbria PRO´s logo, var vores mål at levere et logo som afspejler klubbens vindermentalitet og professionalisme. Det var vigtigt for os at logoets udfald blev unikt og andeledes. Alle ved hvilken styrke en tyr har, og at en stangende tyr kan gå gennem alt.

Den lighed lagde vi sammen med klubbens – og resultatet blev til en skarp identitet med selvtillid og vinder ambitioner.

Det gamle logo forsvinder dog ikke helt, da Randers Cimbrias breddeafdeling har valgt at beholde det og tilføje ordet ”bredde”, så det passer til deres profil.

Randers Cimbria PRO ser frem til sæsonstarten, hvor både nyt logo, ny tøjsponsor og ny farve på spilletøjet bliver afsløret.

Randers Cimbria PRO tager imod rivalerne fra Bakken Bears i sæsonens første hjemmekamp, torsdag d. 9. oktober i Arena Randers hal 1. 

Hørsholm 79ers satser på show

01.08.2014

Dansk elitebasketball har udviklet sig eksplosivt de sidste ti år, både i forhold til medier, tilskuertal og økonomi og nu springer Hørsholm 79ers med på vognen.

Især i provinsen er basketball blevet en sport, der rivaliserer de store sportsgrene som håndbold og ishockey. Holdene i Århus, Svendborg, Horsens, Aalborg og Næstved har fanget de seks nederste hold i både herrernes og  damernes håndboldligaer i forhold til antal tilskuere på hjemmebane, hvor basketklubberne  er nået op på over 800 i gennemsnit.

For at komme med på toget har 79ers ansat Mads Olesen, der har en fortid i både basketligaklubben Aalborg Vikings og i engelsk og norsk basketball og han fortæller om klubbens nye strategi:

"Provinsklubberne er lidt løbet fra de storkøbenhavnske klubber gennem de sidste år, fordi de har fokuseret rigtigt meget på andre elementer end lige at vinde kampe og mesterskaber. I stedet er der blevet fokuseret på at skabe en fantastisk ramme omkring kampene og den ramme gør klubberne attraktive for sponsorerne. Et af de primære punkter i den lille ligning er tilskuertallet.”.

Olesen fortæller, at den proces som Hørsholm skal igennem meget ligner den Aalborg Vikings gennemgik i de tre år, han var der:

”Vi havde succes med en strategi i Aalborg, hvor vi tredoblede tilskuertallet til lige under 700 per kamp, hvilket skabte en masse energi omkring klubben. I Hørsholm 79ers kommer vi fra denne sæson til at fokusere på at fylde Hørsholm Hallen ved dels at reklamere rigtigt meget for kampene og dels at gøre det til en meget anderledes oplevelse at komme til basketball. Målet er, at tilskuerne skal være underholdt fra de kommer til de går. Der skal være konkurrencer og underholdning når kampen ikke er i gang og man skal gå fra hallen med en totaloplevelse, som selvfølgelig inkluderer en af de mest seværdige sportsgrene i Danmark”.

Ifølge Olesen er denne strategi nødvendig fremadrettet, da det også handler om økonomisk succes:

”Tager man en potentiel sponsor med ud og se en kamp med over 1000 tilskuere og fantastisk stemning, betyder det selvfølgelig meget i forhold til at lave et salg i sidste ende. Sponsorerne skal selvfølgelig have noget for pengene og er der mange tilskuere, er der normalt også god stemning, og så er det altså sjovere at tage en forretningsforbindelse med til netværksarrangement. Samtidig giver mange tilskuere en medieinteresse, som sponsorerne selvfølgelig er meget glade for.”

Debuten for den nye strategi bliver Hørsholm 79ers hold i Dameligaen, der starter turneringen i slutningen af september. Her er turneringsplanen dog ikke helt på plads endnu, da der skal jongleres både danske og norske elitehold ind i planen ifølge ligaens nye satsning.

Hørsholm 79ers herrehold starter sæsonen på udebane hos Copenhagen Wolfpack 9. oktober, hvorefter det, der i princippet er første hjemmekamp, spilles i Boxen i Herning. Klubben deltager i Danmarks hidtil største basketevent, hvor der forventes 10.000 tilskuere. Hørsholm 79ers spiller mod sidste års sølvmedaljevindere fra Randers i dagens første kamp mens Bakkken Bears og Svendborg Rabbits spiller kamp nummer to. Derfor bliver første rigtige hjemmekamp for herrerne først 29. oktober mod Team FOG Næstved.

Foto er taget er Mikkel Thomasen