Nyheder

Horsens IC tager pokaltitlen

18.01.2015

Foran næsten 3000 tilskuer på hjemmebanen i Forum Horsens tog Horsens IC pokaltitlen ved at slå Randers Cimbria i finalen med 100-62.

HIC var i teten hele kampen igennem og hurtigt var det klart at det kun var en spørgsml om sejrens størrelse.

Du kan læse referat for finalen på DBBF`s hjemmeside ved at klikke her. 

Flot spil i København

16.01.2015

Wolfpack holder kontakt med toppen med en rigtig velspillet sejr over Værløse i endnu et Københavner Derby.

Wolfpack kom til kampen uden startende Andreas Meilby der af familiære årsager måtte udeblive. Dertil havde Fysio Anders Vind Keathon været på overarbejde efter flere slemme skader hos bla. Jyles Smith & Casper Hesseldal. Værløse var uden Tobias Tita & uden brasilianske Desousa.

Det er et flyvende Wolfpack hold der kommer ud af starthullerne med en distribuerende Ryan White og en brandvarm Christian Thomsen. Efter 5 minutter er scoren 16-7 Efterfølgende tager Iffe Lundberg over og har 9 point, mens Drew Maynard er god til at komme på linien for Værløse. Wolfpack vinder 1. periode med 30-18.

Jyles Smith havde op til kampen været skadet med sin finger, det var dog ikke til at se i anden periode hvor han tegner sig for 12 af Wolfpack´s 17 point. Axel Karalsson gør det virkelig godt med flere tre´ere, men i midten af perioden hvor Værløse har mindst brug for det træder profilen Maynard forkert og bliver skadet for kampen (25-24) 55-42.

Efter en noget sløj forsvarsindsats i anden periode er det tydeligt at Wolfpack har mere fokus på forsvaret og for begge hold er angrebsspillet bestemt ikke prangende de første 4 minutter indtil time out af Gavin Love. Efter det har Wolfpack et 15-5 run Hvor flere byder ind, blandt andet Casper Hesseldal & Jyles Smith med flere flotte dunk. (19-10) 74-52.

I fjerde periode kommer flere ind fra bænken og gør det godt, Nicklas Rytter der allerede havde haft en flot første halvleg holder takterne. Men også Oliver Strøh & Niki Tamjidi gør det sidssygt flot og sørger for at holde Værløse for at score i 6 minutter. I 9 minut har Casper Hesseldal et kongedunk og Oliver Strøh kan efter følgende lukke kampen til 101-66.

Topscorer Wolfpack: Gabriel Lundberg 24, Jyles Smith 20, Christian Thomsen 19, Ryan White 17

Topscorer: Værløse BBK: Ryan Woodson 16, David Knudsen 13, Drew Maynard 13, Emil Henningsen 8

Horsens IC vinder tæt kamp

16.01.2015

Der var drama for alle pengene da HIC til aften vandt med 80-78 over Svendborg Rabbits. Kampen var tæt det meste af kampen, men til sidst trak HIC sig sejrsrigt ud.

Fra starten var det Will Paul der dominerede. Han var en mands hær og scorede efter behag. 14 point scorede Paul i første periode, og det til trods for at Svendborg kun scorede 18. Eneste anden scorer i første periode for Svendborg var Claus Magaard. For HIC var Skyler Bowlin bedst med 9 point mens Borovcanin scorede 5. Det var Svendborg der dominerede kampen og HIC virkede lidt flade.

I anden periode trådte Antonio Porta i karakter. Den lille argentiner gjorde hvad der passede ham og scorede 15 point i perioden. For HIC var Borovcanin varm med 10 point, mens Skyler Bowlin ramte tre trere. I anden periode fik Brian Fitzpatrick debut for HIC. Han gjorde en ok figur kampen igennem, men det er tydeligt at han skal spilles helt ind på holdet.

Svendborg trak lidt fra og bragte sig foran med 42-35, men HIC laver et lille run til sidst så pausestillingen var 42-41 til Svendborg.

Efter pausen kommer HIC ud med god energi. Christian Lindberg spiller en af sine bedste halvlege, og han scorer lange toere og spiller solidt forsvar. Svendborg laver flere turnovers som giver nemme point til HIC. HIC skaber sig et forspring på 11 point. Svendborg scorer dog fem point så HIC er oppe med 63-57 efter 3 periode.

HIC er i teten i første halvdel af sidste periode. Borovcanin rammere flere toere, mens Fitzpatrick rammer sine første 2 HIC point. Svendborg kæmper sig dog tilbage og med godt tre minutter igen er Svendborg oppe med 4 point. Bowlin scorer dog hurtigt 5 point og HIC er med igen. HIC har pludselig momentum og Svendborg har svært ved at komme til scoringer.

Med 6 sekunder igen er HIC oppe med 2 og har to straffe. Bowlin rammer begge og kampen virker afgjort. Baye Keita begår dog en fejl før spiller bliver sat i gang og det er lig med usportslig fejl. Will Paul rammer begge straffe og kampen er helt lige. Damian Ocana får chancen for at vinde kampen med en treere, men han brænder og Horsens sikrer sig sejren, og ligger lunt i svinget til at tage et af de to øverste pladser i grundspillet.

Horsens IC vinder kampen med 80-78 (15-18, 26-24, 22-15, 17-21).

Bedste spillere for HIC var Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin, mens Will Paul og Antonio Porta var de bedste for Svendborg.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 27, Svendborg Rabbits Will Paul 29

Cimbrias nederlags stime fortsætter

16.01.2015

Der var lagt op til en tæt kamp, da Randers Cimbria i dag tog imod Team FOG Næstved.

Hjemmeholdet har nu tabt deres sidste tre kampe, og en sejr var yderst tiltrængt – både i tabellen men bestemt også mentalt. Desværre var hjemmeholdets spil simpelthen ikke godt nok til at trække en sejr hjem, og hvis man ser bort fra en kort periode i slutningen af tredje og starten af fjerde periode, så levede hjemmeholdets spil slet ikke op til det niveau, som vi normalt ser fra de orangeklædte spillere.

Kampens første fem minutter er ikke specielt begivenhedsrige, og efter fem minutter er stillingen 12-13, hvilket er et godt billede på, hvor tæt kampen er. Det er en meget rodet affære, som efterhånden er et tema, der tegner sig i alle Randers Cimbrias kampe. Første periode ender 19-23 til gæsterne fra Team FOG Næstved, selvom ingen af holdene spiller prangende.

Efter lidt mere end to minutter spillet af 2. Periode har Randers stadig ikke formået at få bolden i kurven, mens Næstved har scoret til stillingen 19-31, hvilket får Randers Cimbria til at tage en time-out.

Den første reelle scoring hos hjemmeholdet falder efter knap fire minutters spil af perioden, og det er Bonell Colas, der får lagt bolden i  kurven. Inden da har Jens Nissen dog scoret på to straffekast, så da der bliver taget endnu en time-out, er stillingen 23-36. Efter timeouten er der dog ikke meget, der ændrer sig. Næstved udvider langsomt deres føring, da det virker som om, at Randers’ defensiv ikke hænger sammen. Offensivt formår hjemmeholdet heller ikke at udnytte deres chancer, og med knap tre minutter tilbage tager Randers Cimbria endnu en time-out – stillingen på dette tidspunkt er 28-45.

Hurtigt derefter opnår gæsterne en 20-pointsføring, hvorefter Bonell Colas svarer igen med et dunk. Perioden ender dog med en føring på 34-58 til gæsterne fra Team FOG Næstved. Der er ingen tvivl om, at Randers Cimbria skal finde et helt andet spil frem, hvis de vil gøre sig nogen forhåbninger om at trække en sejr hjem.

Efter pausen fortsætter spillet desværre præcist som før, og gæsterne udvider deres føring til 37-69, uden at Cimbria har formået at vise nogen former for ændringer i spillet. Nedturen fortsætter desværre taktfast, og der er langt mellem hjemmeholdets scoringer. Hverken forsvar eller angreb hænger sammen, mens Næstved stadig heller ikke spiller prangende. Men med et ikke-prangende formår de stadig at føre med 39-73 efter fem minutter af tredje periode. Dette understreger også, at Randerspillerne alle præsterer langt under niveau.

Dette resulterer i, at hjemmeholdet tager en time-out, men da gæsterne nu er oppe på en 36-pointsføring, virker det som om, at der skal et mirakel til, for at Randers Cimbria bare kan komme tæt på en udligning. Chris Nielsen slutter perioden af med en fantastisk trepointsscoring fra egen banehalvdel, og perioden slutter 51-75, hvilket skaber et lille håb om, at Randers måske kan levere sensationen.

Randers henter en smule yderligere ind på gæsterne i sidste periode, men nogle Randersfejl sørger for at gæsterne igen kan trække fra, så med knap 7 minutter tilbage er hjemmeholdet bagud med 26 point. Med under fem minutter tilbage tager Randers Cimbria en time-out, og som tiden går, ser opgaven kun mere og mere umulig ud. Opgaven viser sig også at være umulig, og hjemmeholdet taber med 71-97.

Topscorere for Randers Cimbria: Bonell Colas 26, Chris Nielsen 17 og Reno Silars 12 point

Topscorere for Team FOG Næstved: Alexander Bak 17, Philip Hertz 17 og Eric McAlister 13 point

Stor overraskelse da 79ers slår Bakken Bears

15.01.2015

Hørsholm 79ers stod onsdag aften for sæsonens sensation i Basketligaen indtil videre.

Hjemmeholdet kom ud som lyn og torden, og ligaens førerhold, Bakken Bears, kom sig aldrig helt over 79ers 19-0 føring efter fem minutter.

Den unge Hørsholmguard Sikander Tajik var overvældet efter kampen: -Det var fantastisk! Det var det fedeste! Hold da kæft! Vi kommer på et run til at starte med og selv om de kommer tilbage nogle gange, formår vi at holde hovedet koldt. Det var helt sindssygt. 

Følelserne sad udenpå tøjet efter kampen, som Hørsholm ganske rigtigt startede i helt fantastisk form. Inden publikum var kommet helt ind i hallen havde Alejo Rodrigues og O’karo Akamune delt de første ti point mellem sig på de første tre minutter.

Den gode start kom på baggrund af en rigtig god Hørsholm-defensiv, der tvang et skadesplaget Bakkenmandskab til at smide fire bolde væk de første fem minutter, hvislet Hørsholm drog fordel af ved at bringe sig foran 19-0 inden Chris Christoffersen med et layup satte Bakken på tavlen. Det layup vendte momentum i kampen og i de næste fem minutter stod der Bakken på det meste. Bakken gik først ind til deres store spillere og Christoffersen og Jonas Zohore havde 10 point tilsammen i resten af perioden. Især de sidste to minutter gik det stærkt. 29-21 blev til 29-21 og stemningen i hallen faldt mærkbart inden anden periode.

Også i starten af anden periode var det Bakken, der spillede bedst. Nicolai Iversen og Chris Christoffersen bragte næsten balance i regnskabet med seks og fire point hver og Hørsholm var nu kun foran med to, 33-31.  Hørsholm var dog på ingen måde slået ud, og Akamone og Semenas trak holdet ud af scoringstørken med akrobatiske skud, og inden pausen var føringen igen på 16 point, 52-36 efter et afsluttende dunk fra Daniel Mortensen.

I anden halvleg formåede Bakken aldrig at kæmpe sig helt tæt på mod et Hørsholmnold med lys i øjnene og en intensitet, der ikke er set tidligere i år. Hver gang Bakken fik et par scoringer i træk, trak Hørsholm en kanin op ad hatten. Enten ramte Tajik, Mortensen, Fields eller Semenas en tre-points scoring, eller så blev Akamune eller Rodruguez fri i feltet og scorede eller blev fejlet.

Efter tredje periode var scoren 76-60, og publikum sad lidt nervøst på stolene, da Bakken er kendt for at lave store comebacks. Sådan skulle det dog ikke gå. 79ers startede perioden med fire tre’ere fra Semenas, Mortensen og Fields, og så var kampen reelt afgjort, da en 28-points føring på 88-62 alligevel var for stor at hente for Bakken.

Derfor gav begge trænere deres reserver minutter på banen og kampen endte til sidst 107-69, da Hørsholms unge spillere fortsatte det gode spil.  Efter kampen afviste Hørsholmtræner Miguel Hoyo at han havde kommet med noget specielt taktisk oplæg til kampen: Det var holdet, spillerne. De har arbejdet rigtigt hårdt den sidste mådend. Vi har haft en masse skadesproblemer, men i de sidste ti dage har vi haft alle med undtagelse af Frederik Nielsen klar og det har været vigtigt. De gode træninger gør, at spillerne tror på det og i dag fungerede det hele så.

2 spillere idømmes karantæne

14.01.2015

I mandagens kamp i Kildeskovshallen mellem SISU og Horsens IC blev 2 spillere sendt i bad efter 2 minutters spil af 2. periode.

Hjemmeholdets Joe Benjamin og gæsternes Ante Gospic kom i klammeri og blev begge diskvalificeret.

DBBF`s Turneringsudvalg har nu efter samråd med et medlem fra Dommerudvalget behandlet dommernes indberetninger og begge spillere er idømt karantæne.

Joe Benjamin har fået 1 spilledags karantæne og må således sidde udenfor når SISU den 22. januar spiller mod Hørsholm 79ers.

Ante Gospic har fået 2 spilledags karantæne og misser topkampen på torsdag hvor Horsens IC spiller mod Svendborg Rabbits i Forum Horsens. Endvidere går Ante glip af sæsonens foreløbige vigtige kamp, nemlig pokalfinalen på søndag hvor Horsens IC på hjemmebanen i Forum Horsens er storfavorit mod Randers Cimbria. 

Horsens IC vinder over SISU i en hård og fysisk kamp

13.01.2015

Horsens IC har spillet god basket i denne sæson, men SISU håbede på at kunne slide Horsens ned med godt forsvar. Men da SISU ikke kunne få angrebet til at fungere optimalt, slap kræfterne til sidst op i forsvaret, og det endte med en sikker sejr til Horsens.

Horsens startede kampen bedst og førte både 9–3 og 13–7. SISU kom lidt bedre i gang men første periode endte 20–13 til Horsens.

Anden periode var lidt bedre for SISU, men afstanden voksede alligevel lidt. Med 8:28 tilbage i anden periode og ved stillingen 24–16 til Horsens sparkede Ante Gospic ud efter Joe Benjamin. Benjamin slog tilbage, hvorefter begge spillere blev diskvalificeret. Så vidt vides så dommerne ikke det første spark fra Gospic, men diskvalificerede ham, fordi han slog Benjamin bagefter.

Horsens var bedst i de næste minutter, før SISU fik hentet lidt tilbage før pausen. Marquis Addison lå på 16 point ved pausen på vej mod sine 32 point i alt. Jonas Giese Anderson scorede to 3’ere i anden periode.

I tredje periode kæmpede SISU hårdt for at komme tilbage med bl.a. tre 3’ere fra Jonas Giese Anderson og kontant forsvar og efter perioden stod det 59–52 til Horsens. Den gode indsats fortsatte i starten af fjerde periode, hvor SISU nåede op på kun at være bagud med 63–59, men så slap kræfterne op. Marquis Addison og Vedran Borovcanin scorede mange point, og Horsens trak hurtigt væk igen til slutresultatet 88–68.

Mikael Vincents Nielsen måtte sidde kampen ud med en skade i albuen, men så fik Jonas Giese Anderson en større rolle end normalt - især fordi Mathias Glahn er skadet og August Haas holder pause fra holdet. Jonas skød 5 for 8 på 3 point og spillede en god kamp. Mike Flowers spillede også en god kamp, mens Darryl Partin blev holdt nede af et stålsat Horsens forsvar.

Horsens fastholder hermed andenpladsen over Svendborg Rabbits, og de to hold spiller netop mod hinanden i Horsens på torsdag. SISU har en lille pause indtil hjemmekampen den 22. januar mod Hørsholm 79ers, og to dage efter tager SISU til udekamp i Aalborg. Det er to kampe, der skal vindes, hvis forhåbningerne om en femteplads stadig skal have en chance for at blive indfriet.

Topscorere SISU: Darryl Partin 23 point, 4 rebounds, 1 assist; Jonas Giese Anderson 18 point (5/8 fra 3 point), 4 rebounds, 2 assists; Mike Flowers 12 point, 6 rebounds 2 assists (og den højeste effektivitet)

Topscorer Horsens IC: Marquis Addison 32 point, 3 rebounds, 2 assists; Vedran Borovcanin 19 point, 13 rebounds, 1 assist; Skyler Bowlin 15 point, 1 rebound, 1 assist.

Endnu et tæt opgør mellem Rabbits og Bears

13.01.2015

Klasikkeren i Dansk Basket gennem de sidste ti år blev igen en spændende kamp, hvor bjørnebanden til slut fik trukket det sidste stik.

Gang på gang gennem hele kampen kom Bakken Bears foran med 10-12 points og hver gang lykkedes det for hjemmeholdet Svendborg Rabbits, at kravle op af hullet og få hentet føringen.

Det hele sluttede også på den måde og det var lige akkurat nok for holdet fra smilets by og dermed vandt Bakken Bears fortjent endnu en sejr fordi de var en smule mere kyniske og lidt mere træfsikre end kaninerne.

Topscorer og dagens spiller Antonio Porta fra Svendborg Rabbits med 35 points og 10 assists. For bjørnene gjorde den tidligere kanin og evigt stabile Nicolai Iversen en flot figur med 25 points og 11 rebounds.

Debut’en for TV2 Sport var fuldendt med god stemning og en næsten fyldt Svendborg Idrætshal så Bakken Bears vinde med 2, 93-95 efter perioderne 20-29, 28-24, 21-24 og 24-18.

Bakken var kommet tidligt til kamp men kom ikke først ud af hullerne da tipp off med et noget andet starttidspunkt end BasketDanmark er vandt til, 19.30, startede kampen.

Svendborg Rabbits var flyvende i starten og især Antonio Porta havde speed og gode assists til sine medspillere. Men også Johnell Smith viste vejen og efter at kaninerne var foran ved halvtid i 1. periode slog bjørnebanden igen. Alle skud regnede i kaninernes kurv og et run på 0-13 afgjorde 1. periode selv om Antonio Porta og siden Will Paul fik reduceret inden de første ti minutter var ovre. Bakken foran med 9, 20-29. Hos bjørnene gjorde Nicolai Iversen den helt store forskel med fremragende spil og stort set ingen brændte skud. Igen en meget stabil indsats af veteranen.

Der skulle andre boller på suppen og selv om det ikke ligefrem var suppe de tilmeldte 350 sponsorer fik i det nykårede SG hus så var kulissen flot og opbakningen endnu bedre. Det kunne bære langt og efter en sløj start på 2. kom kaninerne endelig i gang igen. Der kom fart over spillet og Johnell Smith og Antonio Porta sørgede sammen med gode points fra Mathias Kelly og Jens Thygesen fra distancen for, at forspringet krympede til fordel for hjemmeholdet. Det momentum der havde ligget hos Bakken Bears efter en flot 1. periode kom således retur til hjemmeholdet og med en flot afslutning af 1. halvlegs sidste periode kom kaninerne næsten helt op inden pausen, 48-53.

Det var igen Nicolai Iversen for bjørnebanden der sørgede for afstanden for i dag var Iversen udslagsgivende igen. Ham skal Bakken Bears være mere end glade for. I dag var Bakkenbænken også usædvanlig smal med skader til Sebastian Åris til Thomas Lærke og til Aladdin Barakeh. Det betød, at rotationen kun var på 8 mand men ingen træthed at spore hos den store bjørn.

Maurice Acker var brandvarm fra 2. halvlegs start. Han satte lige tre trepointsscoringer og så var forspringet igen stort til Bakkens fordel. Igen måtte kaninerne kigge op af hullet men igen lykkedes det at komme helt op og det var især pga. Antonio Porta der gang på gang tog slagsmålet mellem alle de store bakkenfolk under kurven. Porta angreb og angreb og trak fejl på fejl og var sikkerheden selv på linjen. 12 points fra Porta i perioden gjorde en forskel og inden de sidste 10 minutter var Rabbits således ”kun” bagud med 8 igen på en flot periode fra Nicolai Iversen og fra Maurice Acker.

5 trepointsscoringer fra bjørnebanden i perioden og en enkelt fra Chaed Wellian hos kaninerne. Kampen var ikke afgjort men for 3. gang havde Bakken Bears nu bevist, at holdet formåede at slå hårdt igen når kaninerne endelig kom tæt på.

Rabbits havde dog flere skud i bøssen om man så må sige. Hjemmeholdet slog igen hårdt tilbage med et run der gjorde, at stillingen efter 4 minutter igen var næsten lige, 76-77. Det var Will Paul der havde fået ny luft efter at centerpladsen var overtaget af Liam Potter der fik debut hos kaninerne. En svær kamp at få den slags i og det kræver endnu et par kampen inden Potter er helt på plads. Mathias Kelly omsatte to straffekast og Antonio Porta brændte sin eneste i kampen inden Kaido Saks viste klassen med to meget svære trepointsskud der bare sad hvor de skulle. En stor spiller med et fantastisk svært skud at dække fordi det bliver affyret fra så højt et stade. Endnu en treer fra Maurice Acker der samtidig blev sur og fik en teknisk fejl. Den kategori havde cheftræner hos Svendborg Rabbits også bevæget sig ind i allerede i 3. periode, hvor han næsten var ude midt på banen foran dommer Anja Press for at gøre sin utilfredshed til kende overfor manglende indgriben hos dommerstanden.

Kaninerne og især Antonio Porta ville ikke overgive sig og stille og roligt trak Rabbits tætter og tættere på bjørnebanden. Will Paul sætter en treer og så er Bakken Bears kun foran med 2 med tre minutter igen. Hallen kogte og TV2 Sport fik stemning for alle pengene. Jonas Zohore hentede endnu en rebound og lagde points i kurven og på næste angreb fik han også tilkæmpet sig to straffe. Han scorede på det ene og i næste angreb var Porta igen sikkerheden selv på et hårdt drive mod kurven. Bakken Bears foran med en enkelt inden Nicolai Iversen for ved hvilken gang i den kamp viste klassen men også han brændte et straffekast. Will Paul fik også to i den anden ende men ellers så sikre Will Paul tillod sig at brænde et. Bakkens bold og foran med et enkelt points forsøgte Svendborg Rabbits at stoppe tiden og få bolden på rebounden. Nicolai Iversen scorede på et enkelt men det var nok for i dag for kaninerne fik ikke bolden igen og tabte således med 2.

For Svendborg Rabbits scorede ud over topscorer Antonio Porta, Will Paul 18 og 8 rebounds, 13 til Johnell Smith og 10 rebounds.

For Bakken Bears var det udover anfører Nicolai Iversen, Maurice Acker med 22 og 10 rebounds, Jonas Zohore med 19 og 11 rebounds samt Kaido Saks med 14.

Randers Cimbria taber overraskende til Værløse BBK

12.01.2015

Efter nederlag i de sidste tre kampe, var det et stærkt sejrtrængende Cimbriahold, der mødte op til dagens hjemmekamp imod Værløse BBK.

Det blev en noget rodet kamp, der desværre blev afbrudt, da Værløses Tobias Christensen måtte hentes af ambulance – han ønskes selvfølgelig god bedring herfra.

Værløses ekstremt aggressive forsvar skabte mange problemer for Randers Cimbria, som generelt havde svært ved at finde det gode spil frem. Kampen ender 76-91 til Værløse, som simpelthen lavede færre fejl end Randers Cimbria i dagens kamp og dermed kunne trække en sejr hjem.

De første minutter af kampen er ekstremt rodede, og begge hold smider en del bolde væk. Dog er det hjemmeholdet, der smider flest bolde væk og laver flest fejl i de første minutter af kampen. Værløses meget bevægelige forsvar skaber store problemer for Randers Cimbria, og ved stillingen 6-16 tager Randers Cimbria en time-out. Herefter fortsætter kampen dog præcist som før timeouten, indtil Casper Stage scorer tre point, som virker til endelig at få Randers Cimbria spillerne i gang. Hjemmeholdet henter en smule ind, og efter første periode er stillingen 21-27. 

Randers Cimbria får en markant bedre start på anden periode end på første, og efter knap to minutter er stillingen 27-29. Det er især hjemmeholdets defensive spil, der er blevet bedre, og det tvinger Værløse til at tage en time-out. Herefter opnår hjemmeholdet sin første føring, 34-33. Herefter bølger det frem og tilbage, og med tre minutter tilbage af perioden fører hjemmeholdet med tre. Resten af perioden øger hjemmeholdet kun føringen, og ved pausen er stillingen 49-43. 

Efter knap et minut har gæsterne fra Værløse udlignet, men blandt andet endnu en trepointsscoring fra Casper Stage sender gæsterne foran igen. Igen svinger kampen frem og tilbage, men hjemmeholdet formår at holde fast i en føring, og med knap fire minutter igen af perioden er stillingen 59-56.

Herefter vender gæsterne dog rundt på det, og med lidt under tre minutter igen tager Randers Cimbria time-out. Efter timeouten hænger hjemmeholdet dog hele tiden et skridt efter, og føringen til gæsterne udbygges langsomt. Herefter blev det dog hurtigt dramatisk, da Værløses Tobias Christensen falder til jorden og må hentes med ambulance.

Efter dette dramatiske optrin og den lange pause der fulgte med, skulle det blive interessant at se, hvilket hold der kom bedst i gang igen. Især hjemmeholdet har svært ved at komme i gang igen, og perioden ender 65-74. 

Randerspillerne har svært ved at få bolden i kurven, mens Værløsespillerne scorer gang på gang og udbygger deres føring. En trepointsscoring fra Værløse til stillingen 65-81 får Randers Cimbria til at tage en time-out. Randers’ første scoring blev en yderst flot en af slagsen, da Chris Nielsen leverer en imponerende assist. Denne scoring bliver fulgt op af en fantastisk blokade fra Bonell Colas, og det virker som om, at Randers Cimbria har fundet noget ekstra energi frem. Den ekstra energi kan dog ikke opveje de mange Randersfejl, og med fire minutter tilbage er hjemmeholdet bagud med 10.

Ved stillingen 71-84 tager Randers Cimbria time-out, og med knap tre minutter tilbage skal de finde et nyt, højere gear frem, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at indhente gæsterne fra Værløse.

Især Værløses trepointsskytter holder Randers fra overhovedet at komme tæt på en udligning, og med knap halvandet minut igen virker det som en umulig opgave.

Kampen ender med et nederlag til hjemmeholdet på 76-91. 

Topscorere Randers Cimbria: Chris Nielsen 23 point, Bonell Colas 22 og Casper Stage 14

Topscorere Værløse BBK: Axel Karason 30 point, Drew Maynard 29 point og Robert Woodson 12 point.

Hørsholm 79ers sejrer overbevisende over Aalborg Vikings

10.01.2015

Lørdagens Basketligakamp i Hørsholm blev vundet overbevisende af hjemmeholdet Hørsholm 79ers, idet de foran 638 fans sendte Aalborg Vikings hjem med et nederlag på 97-72.

Sejren betyder at Hørsholm holder trit med Værløse i kampen om den sidste slutspilsplads mens Aalborg er helt isoleret i bunden uden sejre. 

Efter kampen var det en glad og lettet Hørsholmtræner, Miguel Hoyo, der gav forsvaret meget af æren for sejren: -Vi spiller en meget koncenteret kamp, især i forsvaret. Aalborg screener meget på bolden og vi var i stand til taktisk at forstyrre det ved nogle gange at sende to mand på bolden og nogle gange at bytte, og det var alle klar på.

Aalborg scorer kun 30 poin i første halvleg og det var nøglen til kampen. Hørsholm tog da også arbejdshandskerne på allerede i første periode, hvor de kom foran 5-0 på fem point fra O’karo Akamune. Det var en  føring som nordsjællænderne aldrig gav fra sig igen. De første syv minutter af perioden tilhørte fuldstændigt Hørsholm, der med scoringer fra Rob Field, Mathias Bæk og Akamune kom foran 18-7. Sidst i perioden viste Aalborg dog livstegn og truede for første og eneste gang i kampen med at gøre det spændende. Med balanceret angreb fra Philips, Kristiansen, Andreasen og Serritslew fik Aalborg vendt 18-7 til 25-18, men det gode Aalborgspil holdt kun indtil anden periodes start. Aalborg scorede kun tre point i anden periodes første seks minutter, mens Hørsholm lagde 18 i og kampen var reelt afgjort.  

Hørsholm gik til pause foran 50-30 og det var et lettet hjemmepublikum, der kunne hylde klubbens ungdomshold, der dels havde deltaget i en stor turnering i Lund i Sverige og dels for Pige 2001-holdets vedkommende havde taget en ungdomspokaltitel om formiddagen inden kampen.

 Anden halvleg forløb meget som første, med Hørsholm som tonesættende. Alle Hørsholms 12 spillere kom på banen mens forspringet blev øget til 62-35 inden Hørsholm til foden af speederen lidt.

Kampens sidste 15 minutter endte med at være lidt ukoncentreret, hvor holdene i store perioder byttede scoringer og spillede hele bænken, fordi kampen reelt var afgjort. Slutscoren var 97-72 efter Vikings vandt de sidste fire minutter med 14-7. 

For første gang siden oktober spillede Hørsholms Alejo Rodriguez en hel kamp og han kvitterede med 16 point og 10 rebounds og efter kampen var han smilende, mens han sagde: -Jeg er glad for at være tilbage og det her var sjovt. Jeg fik rytmen tilbage og det var godt at være sammen med gutterne igen og det var rigtigt fedt med så mange fans til kampen.