Nyheder

Chris Nielsen sætter all time scoringsrekord

04.12.2014

I en tid hvor det alt ikke er lige sjovt for Randers Cimbria og Chris Nielsen, fik Chris hertil aften i kampen mod Hørsholm 79ers lidt personlig succes.

Med sin straffekast scoring 3:54 inde i den 4. periode, satte Chris Nielsen sit 13 point på tavlen og derved nåede han op på totalt 4412 point i Basketligaen blev derved den mest scorende spiller i Basketligaens historie.

Før dagens kamp manglede Chris Nielsen 13 point i at slå Mickey Dennis som nåede at scorede 4411 inden han stoppede sin BL karriere med udgangen af sidste sæson.

Chris sluttede kampen med 19 point og har nu scoret 4418 totalt.

Et stort tillykke skal lyde til Chris Nielsen med den fine rekord.

Vikings taber til Wolfpack

04.12.2014

Aalborg Stadionhal dannede rammen om den anden kamp i sæsonen mellem Aalborg Vikings og Copenhagen Wolfpack.

Et tændt Wolfpack-mandskab var tændt fra start og endte med at trække sig sejrrigt ud af kampen med cifrene 67-90.

Wolfpack kommer bedst fra start anført af en brandvarm Christian Thomsen, der sætter 3 3’ere i træk tidligt i perioden. Efter 5 minutter spillet er stillingen 7-14 og coach Dejworek må tage kampens første timeout. Pep-talken får gang i Vikingerne, der får udlignet til 15-20. Med 2 3’ere til sidst i perioden, er det dog Wolfpack, der slutter bedst af og kan gå til 2. periode med en 15-26 føring.

Også i 2. periode er det Wolfpack, der kommer bedst fra start og med flotte dunks fra Jyles Smith og 3’ere fra Casper Hesseldal bringer de sig foran med 20 point efter blot 4 minutter spillet – 19-39 er stillingen. Bedre bliver det ikke, da Vikingerne må indkassere først en usportslig fejl og herefter også en teknisk fejl. Igen må Coach Dejworek tage en tidlig timeout og det bringer lidt balance i tingene for Vikingerne, der får reduceret til 23-41 med 2 minutter tilbage af perioden. 12-24 ender perioden.

3. periode sættes i gang med stillingen 27-50 og det er overraskende nok Vikingerne, der kommer bedst fra start og får reduceret til 36-54 efter flotte scoringer af bl.a. Demetrius Phillips og Kasper Serritzlew. Kampen bølger frem og tilbage resten af perioden, der ender 20-14. Periodens detalje må være, at der ikke blev dømt én eneste fejl på Vikings.

4. periode starter med en 3 points scoring af en velspillende Kasper Serritzlew der får recuceret til 50-64. De fremmødte tilskuere vågner endelig op, men den tidligere Viking Ryan White får hurtigt slukket de mange tilråb med en dyb 3’er og bedre bliver det ikke da endnu en tidligere Viking Christian Thomsen også sætter en 3’er. Da så også Gabriel Lundberg sætter en 3’er – den tredje i træk for Wolfpack blev den sidste spænding i kampen slukket. Perioden ender 20-26 og Vikingerne er således fortsat uden sejr.

Topscorer for Vikings: Demetrius Phillips, 17 point og 11 rebounds.

Topscorer for Wolfpack: Ryan White, 18 point

79ers skifter ud i spillertruppen

02.12.2014

Hørsholm 79ers’ herrehold i Basketligaen har sagt farvel til Atila Kovac og goddag til O'Karo Akamune.

O'Karo Akamune er fra Nigeria, men har spillet basketball i Kentucky i USA gennem flere år. Kovac fortsætter i klubben som træner for et ungdomshold.

Kovac, der er ungarer, men bor i Danmark, har spillet for 79ers siden 2012, men en nylig familieforøgelse samt et krævende job, har gjort det svært at få tid til elitebasketball, samtidig med at kroppen var begyndt at sige stop:

-Jeg kunne ikke spille på det niveau, jeg gerne ville, både på grund af tiden og på grund af skader, så jeg tilbød klubben, at de kunne bruge min løn til at finde en anden spiller i stedet for mig, siger Kovac.

Kovac blev derfor enig med klubben om at træde tilbage som spiller og er i stedet blevet træner for et af klubbens talentfulde ungdomshold.

I Kovacs sted har klubben ansat den 22 årige forward O'Karo Akamune, der godt nok er nigeriansk af oprindelse, men har tilbragt det meste af sit liv i USA. Her har han vist sig at være en vindertype, helt fra sine high school år, hvor han blev kåret som bedste spiller på et hold, der vandt 12 kampe og kun tabte fire hans sidste år.

Herefter spillede Akamune på Western Kentucky University gennem tre sæsoner. WKU, som det bliver kaldt, var et af de bedste hold i deres liga, Sun Belt, i Akamunes sidste sæson, hvor de erobrede andenpladsen. Akamune spillede 17 minutter pr. kamp og scorede fire point og tog fem rebounds i gennemsnit.

Efter college har Akamune spillet for det professionelle hold Bowling Green Hornets, der også er baseret i Kentucky. Hornest spiller i ligaen CBA, som er en regional liga, der spiller om sommeren, så spillerne kan spille professionelt i Europa om vinteren. Med 10 point og 10 rebounds pr. kamp forbedrede han sig fra collegesæsonen, halp holdet til at nå finalen i ligaen og det gav nok opmærksomhed til at han blev inviteret til træning med flere hold i NBA Development League.

Akamune glæder sig til at spille i Europa for første gang, og mener, han kan gøre en forskel:

-Mine styrker er forsvar og rebounding, og det, mener jeg, kan give os nogle sejre. Herudover er jeg god til at løbe op ad gulvet og det kommer også til at give os nogle hurtige scoringer.

Coach Miguel Hoyo ser også Akamune som en forstærkning af forsvaret:

-O’Karo er en helt anden type spiller end Kovac. Han er lidt hurtigere og spiller også mere fysisk, og det har vi brug for. Jeg glæder mig til at se ham på banen, hvor han kommer til at betyde meget.

Akamune kan spille kampe for Hørsholm 79ers, når hans ansøgning om arbejdstilladelse går igennem. Det forventes at ske i løbet af december.

Hørsholm 79ers spiller næste kamp i Randers torsdag, mod et Randershold, der på trods af økonomiske vanskeligheder og et farvel til topscorer Charlie Burgess mandag aften spillede sig i pokalfinalen med en sejr over Svendborg Rabbits.

Cimbria skærer i administrationen

01.12.2014

Som følge af svigtende økonomiske indtægter, i forhold til det for sæsonen opstillede budget, så har Randers Cimbria PRO valgt at foretage væsentlige besparelser i organisationen. Besparelserne skal sikre en mere stabil økonomi til driften af Randers Cimbria PRO og det kan ikke udelukkes, at der vil komme yderligere besparelser.

De besparelser der nu er taget i organisationen betyder, at Administrerende direktør Katja Gaard Jønsson fratræder sin stilling og ligeledes flytter administrationen til mere økonomiske forsvarlige fysiske rammer.

Samtidig har Randers Cimbria PRO accepteret, at Charlie Burgess har gjort brug af en klausul i sin kontrakt og han har underskrevet en ny kontrakt med ungarske BC Kormend som spiller med i den europæiske EuroChallenge. Charlie Burgess har således allerede forladt holdet. Samtidig har enkelte løntunge spillere fået tilladelse til at forhandle med andre klubber, således at den enkelte spiller kan få en mere stabil situation og Randers Cimbria PRO kan skabe en besparelse. Det er altså ikke målet at afskedige spillere.

De økonomiske udfordringer som Randers Cimbria PRO er i, skyldes både manglende sponsorindtægter i forhold til det forventede og en manglende kontinuerlig kapitaltilførsel som var budgetteret.

Det er således ikke det sportslige der er årsagen til udfordringerne. Den forgangne sæson resulterede i sølvmedaljer og også i indeværende sæson har holdet leveret gode resultater og må klart regnes blandt mesterskabsfavoritterne. Randers Cimbria PRO vandt således over de danske mestre fra Bakken Bears så sent som i torsdag aften, og spiller pokalsemifinale i aften mandag mod Svendborg Rabbits.

I praksis betyder besparelserne i organisationen, at de administrative opgaver fremover varetages af Sports- og teamkoordinator Tonny Mattern samt Salgs - og sponsor koordinator, Christina Pape.

Horsens IC vinder uden problemer

28.11.2014

Det var top mod bund i dagens kamp i Horsens. HIC var på grund af Vild med Dans finalen tvunget til at spille kampen på den ”gamle” hjemmebane i Parkhallen. Det gjorde nu ikke noget, da der var en fantastisk stemning i den intense hal.

Selve kampen var dog ikke så intens, da HIC uden de store problemer vandt med 105-82 (33-24, 22-17, 24-11, 26-30).

Aalborg kæmpede dog godt hele kampen igennem. De første par minutter var lige, men herefter trak HIC fra, og Baye Keita kunne efter 6 minutter dunke bolden i kurven til 22-12 føring til HIC. Aalborg blev presset til at smide bolden væk, mens HIC løb fast breaks. Bedste mand i perioden var Vedran Borovcanin der scorede 8 point, blandt andet på et fantastisk alley oop, men også Skyler Bowlin spillede solidt, For Aalborg scorede Niels Koch Andreasen 8 point.

I anden periode var det som om, at lidt af energien forsvandt fra HIC og holdene byttede lidt point. Til sidst trak HIC dog yderligere fra og var foran med 55-41 ved pausen. Marquis Addison stemplede ind i kampen og havde 15 point ved pausen. Det samme havde Niels Koch Andreasen, som spillede en meget god første halvleg.

Hvis der var bare en lille smule spænding tilbage ved pausen, blev det hurtigt taget ud af kampen i anden halvleg. HIC bragte sig hurtigt foran med 20 point, og resten af kampen var blot et spørgsmål om sejrens størrelse. Aalborg blev ved med at kæmpe, og smed ikke håndklædet i ringen, men de kunne ikke true HIC. I starten af 4 periode var føringen på 29 point, men Aalborg fint pyntet på resultatet.

Patrick Nielsen fik debut for HIC og kvitterede straks med at score 3 point. 11 HIC spillere kom på scoringstavlen, og unge Oscar Jørgensen og Niels Krogh Thomsen gjorde en god figur. Alt i alt en ok holdpræstation for HIC der havde 6 spillere der scorede over 10 point.

For Aalborg viste Niels Krogh Andreasen godt spil, men også Demetrius Philips bidrog positivt med gode rebounds og godt forsvar.

Topscorer for Horsens IC blev Vedran Borovcanin med 18 point. For Aalborg Vkiings blev topscorerne Nick Okorie og Niels Koch med 17 point hver.

Næste kamp for HIC er næste torsdag, hvor de gule skal en tur til Værløse.

Randers Cimbria vinder overraskende over Bakken Bears

28.11.2014

Foran hele 1176 tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen fik Bakken Bears sæsonens første Basketliga-nederlag i hjemmekampen imod Randers Cimbria.

89-85 blev slutciffrene efter en besynderlig kamp, der formentlig bar præg af den noget specielle kontekst Randers Cimbrias økonomiske situation udgjorde.

Kvaliteten af det der foregik på banen i første periode var mildest ikke imponerende. Da kampen gik ind i sit syvende minut var stillingen 2-2! Det virkede som at spille i en hal uden kurve, hvor begge hold bare spillede op og ned af banen. Bears fik først fat angrebsmæssigt, uden det dog blev imponerende. Bjørnene var foran 13-7 inden Cimbria scorede periodens sidste fire point.

I anden periode præsterede Randers i almindelighed, og Chris Nielsen i særdeleshed, på et langt højere niveau. Udeholdet nåede foran 27-21 inden Bears satte ni point i træk i kurven til føring 30-27. Så gik Nielsen i gang, og han scorede 14 point i periodens sidste tre minutter. Bears kunne ikke svare igen, og Cimbria gik fra 36-38 til pausestillingen 36-47 efter en periode, hvor Cimbria scorede hele 36 point!

Tredje periode blev den første, der endte med et normalt antal point. Bears vandt perioden 21-18, bl.a. efter to treere af Morten Sahlertz, mens Nicolai Iversen scorede ni point i periodens sidste halvdel. Cimbria var foran 65-57 inden sidste periode.

I fjerde periode holdt udeholdet føringen til 72-64 inden et 11-2 run indledt af endnu en Sahlertz-treer tippede kampen omkuld. Føringen på 75-74 blev dog bjørnenes eneste i anden halvleg, Charlie Burgess scorede fem hurtige point og herefter scorede Cimbria stort set kun på straffekast - men rigeligt til at vinde kampen, der syntes afgjort ved 86-77 ved indgangen til sidste spilleminut, men på næsten mirakuløs vis fik Bears bragt spændingen tilbage. Bjørnenes pres virkede, og Jonas Zohore scorede seks point i træk. Et misset lay up gjorde dog at Cimbria gik genskabt hullet, og til sidst kunne kronjyderne sejre 89-85.

Charlie Burgess scorede 20 point i anden halvleg og blev sit holds topscorer med i alt 22 point, mens Chris Nielsen scorede 20 point. Jahmar Thorpe scorede 15 point og tog 12 rebounds.

For Bears var Jonas Zohore 16 point og supplerede med ni rebounds. Nicolai Iversen havde næsten samme tal, men var en rebound bedre. Og Chris Christoffersen noterede sig for en double-double (13 point, 10 rebounds). Morten Sahlertz fortsatte sin flotte stime med 14 point.

Kaninerne vinder overbevisende over SISU

28.11.2014

Før kampen udtalte amerikanske Will Paul, at han ville foretrække at sidde ved et veldækket Thanksgiving-bord i stedet for at spille kamp, men det endte alligevel med at nogle velspillende kaniner jagtede SISUs kalkuner rundt på banen og vandt kampen komfortabelt.

Kampen startede med Rabbits i højt gear, mens SISU prøvede at kontrollere tempoet. Det lykkedes i nogle minutter, men så trykkede Rabbits på speederen og SISU kunne ikke få angrebet til at fungere ordentligt. Frederik Rungby var dog rigtig god, lavede 8 point i perioden og tog mange rebounds. For Svendborg smed Will Paul 9 point i kurven, mens Johnell Smith lavede 8. Rabbits var foran 19–26 efter de første 10 minutter.

I anden periode kom Darryl Partin bedre i gang i angrebet og scorede 15 point, men desværre var der ikke så mange andre af hans holdkammerater, der kunne få bolden i kurven. Svendborg, derimod, leverede fantastiske afleveringer til lay-up, tætte skud og 3-pointsskud. Rabbits gik til pausen med en lang præcisionsaflevering til et buzzer-beater lay-up fra Claus Magaard, 43–52.

SISU kom ud til tredje periode med fornyet energi i forsvaret, men Rabbits var stadig træksikre med 5 3’ere, og de vandt perioden 30–20 og førte dermed 63–82 før sidste periode.

I fjerde periode nåede SISU inden for rimelig afstand ved at vinde de sidste 10 minutter med 25–16, men de nåede aldrig rigtig tæt på. Resultatet blev 88–98.

Skudprocenter for 2-points skud: Svendborg, 61%; SISU, 38%. På 3-pointere: Svendborg, 58%; SISU, 41%. Så er det svært for SISU at vinde.

Topscorere:

SISU: Darryl Partin, 26 point, 6 rebounds, 2 assists; Frederik Rungby, 13 point, 12 rebounds, 3 assists; David Harder, 14 point, 1 rebounds, 4 assists.

Rabbits: Johnell Smith, 28 point, 6 rebounds, 8 assists; Will Paul, 15 point, 9 rebounds, 5 assists; Antonio Porta 12 point, 6 assists; Claus Magaard 13 point, 5 rebounds, 1 assist.

SISUs kommende kamp er næste uges TV-kamp på DK4 i Næstved, og derefter følger pokalsemifinalen mod Horsens IC den 8. december. Kaninerne spiller i sin pokalsemifinale mod Randers Cimbria på mandag i Svendborg.

Team FOG vinder i Værløse

28.11.2014

Med gratis slush ice og øl før kampen var der serveret til en spændende kamp i Farum Arena, hvor ligaens nr. 7 fra Team FOG Næstved stillede op mod nr. 8 fra Værløse BBK.

Værløse kommer bedst fra start med 4 hurtige point af Drew Maynard og kommer også foran 8-5 på scoring af Axel Karason. Næstved har svært ved at finde rytmen i angrebet og er passive i forsvaret, men bliver holdt inde i kampen af 8 point fra Ilija Hinic. En teknisk fejl til ham sender ham dog på bænken midt i perioden.

Næstved forsøger sig med en zone med de store spiller Liam Potter (213 cm) og Christopher Gabriel, men Drew Maynard finder hullerne med gode assists og scoringer. Perioden slutter 18-15 til Værløse.

Næstved er bedst fra start i 2. periode og kommer hurtigt foran 18-19 ved Philip Hertz , men David Nørby svarer igen med en 3-point scoring. Værløse har svært ved at holde Næstved væk fra angrebs rebounden mod de større Næstved spillere, som også udnytter størrelsen til et dunk fra Erik McAllister og stillingen 23-23. I forsvaret glemmer Næstved dog fuldstændig at blokke ud og Værløse Tobias Tita og Axel Karason tager flere angrebsrebounds.

Perioden er ikke specielt velspillet, men helt tæt hele vejen igennem med stillingerne 23-23, 25-25, 27-27, 31-31 og 36-36 undervejs. Perioden slutter også helt lige 38-38. Drew Maynard og en aggressiv Rob Woodson står for de fleste Værløse scoringer. I slutningen af perioden sender Værløse et par af sine unge spillere på banen, hvor både Johan Grøndal og Henrik Pedersen gør det godt.

Næstved er mest aggressive fra start og kommer hurtigt foran 47-40. Værløse kommer tilbage med 2 point til 46-47 ved David Nørby. Der er få scoringer i en meget uskøn affære. Værløse holder sig inde med sit kendetegn: hårdt arbejde og intenst forsvar, men har svært ved at finde løsninger i angrebet. David Nørby lyser op i angrebet for Værløse og score igen til 52-53 inden Philip Hertz slutter perioden af med 2 point og føring 52-55.

Næstved holder sig foran i første del af 4. periode. Værløse coach Ty McGregor er ikke tilfreds med forsvaret og er meget gestikulerende fra sidelinjen. Offensivt er det David Nørby som scorer for Værløse og har blandt andet en flot coast to coast scoring. Værløse må dog for mange gange sætte sin lid til 3-points forsøg som ikke er succesfulde.

Med 5 minutter igen trækker Næstved fra med en 3 points scoring af Alexander Bak og en føring på 58-65. Stik imod størrelse og fysik kommer Værløse endnu engang tilbage båret af en række angrebsrebounds. Det er ikke helt nok i slutfasen, hvor Værløse ikke får de sædvanlige point fra Drew Maynard i posten og med 1:19 tilbage kan Alexander Bak dunke Næstved foran 65-72. Med 10 sekunder tilbage scorer Alexander Bak på 1 ud 2 straffe og bringer Næstved foran 69-73, samtidig får Drew Maynard sin 5. fejl og får sin første tur på bænken i kampen. Værløse formår ikke at score mere og kampen slutter med en sejr til Næstved på 69-73.

Fra Værløse er Drew Maynard topscorer med 22 points. Fra Næstved er det Erik McAllister med 14 points. 

Mike Dejworek er ny Vikings coach

27.11.2014

Den turbulente sæson fortsætter for Aalborg Vikings, der har set sig nødsaget til at foretage endnu et trænerskifte.

Starten på den nye sæson har langt fra været tilfredsstillende for klubben, der stadig har sin første sejr til gode. Derfor var det også et hårdt slag for Vikingerne, da James Vear måtte vende hjem til England i oktober for at gennemgå kræftbehandling i sit hjemland.

Løsningen på trænerposten blev en forfremmelse af den daværende assistenttræner Ivan Kuzmanic, der var kommet til klubben i sommeren. Efter fem kampe er Kuzmanic og ledelsen i Aalborg Vikings imidlertid blevet enige om at satse på en anden konstellation.

”Hverken vi eller Ivan havde intentioner om, at han skulle være head coach, da han kom til klubben. Selvom han er en dygtig træner og har gjort, hvad han kunne med truppen, er det uden nogen form for dramatik, at vi har valgt at stoppe samarbejdet”, siger direktør John Bennetsen.

Ny træner for Vikings bliver den erfarne tyske center Mike Dejworek, der således skal være spillende træner, når han er kommet sig over sin albueskade. Kuzmanic ønsker den nye træner held og lykke med jobbet: ”Mike er en moden og intelligent spiller og jeg tror på, at han kan skabe resultater med holdet. Jeg ønsker ham held og lykke med trænergerningen.”

Mike Dejworek får hjemmebanedebut i den nye dobbeltrolle, når Vikingerne tager imod Copenhagen Wolfpack i Stadionhallen dden 3. december kl. 19:00.

Wolfpack foran hele kampen i Hørsholm

27.11.2014

Tre minutter inde i onsdagens Basketligakamp i Hørsholm hallen kom Copenhagen Wolfpack foran 6-8, og det var sidste gang københavnerne lod Hørsholm komme rigtigt tæt på. Ligaens store overraskelse vandt 79-95.

Det var først de sidste fem minutter Hørsholm rigtigt viste tegn på liv, da 69-84 blev til 75-86, og der kom liv blandt de 450 tilskuere. Det kunne være blevet endnu tættere, da både Rob Field og brandvarme Daniel Mortensen fik en frie 3-pointere, men bolden trillede ud begge gange, og i stedet sikrede Casper Hesseldal og Jyels Smith Wolfpack sejren med to straffekast og et dunk.

Efter kampen gav Wolfpacktræner Gavin Love alligevel ros til hjemmeholdet:

-Det var en sværere kamp end scoren viste. Hørsholm skød over 70 procent fra tre-points linjen i første halvleg og 43 procent i hele kampen, og hvis de får deres store folk klar, kan de blive farlige. I anden halvleg begyndte vi at eksekvere vores spil lidt bedre og fok mere styr på deres skytter og det blev afgørende.

Hørsholm spillede uden Alejo Rodriguez, der stadig er ude med en knæskade, og Atila Kovac er også ude på ubestemt tid, og også men det brugte coach Miguel Hoyo ikke som en undskyldning:

-Det er svært, når vi har så svært ved at rebounde. Vi giver alligevel for mange anden- og tredjechancer væk, fordi vi ikke bokser godt nok ud. Spillerne prøver og prøver, men der er nogle fordele som alder og erfaring giver, som vi ikke har med vores helt unge hold. Kommer Rodriguez tilbage bliver det selvfølgelig noget helt andet.

Alejo Rodriguez har fået besked af lægen på at holde knæet helt i ro en uge og har fået forbud mod at træne, mens knæet bliver undersøgt igen.

Efter Wolfpack havde opbygget et forspring på 20-30 efter første periode, forblev forskellen mellem de to hold mellem 10 og 15 point resten af kampen. en af de store grunde til det var Iffe Lundberg, der spillede en fremragende kamp for Wolfpack, med 23 point blandt andet fordelt på tre dunks og fire 3-points scoringer.

Hvor Hørsholm havde problemer med Lundberg, havde de lidt bedre styr på Wolfpacks helr store profil, Ryan White. White havde godt nok 20 point, men han ramte kun fire af 16 skud og var nul for fem fra tre’eren. Til gengæld fik han trukket fejl nok til at skyde 12 straffekast, som alle gik i kurven.

For Hørsholm var det en trio af spillere, der skyder bedst udefra, der satte flest point. Daniel Mortensen havde 17, og ligesom Derek Semenas ramte han med fire tre’ere på otte forsøg. For Semenas endte det med 18 point, ligesom det også gjorde for Rob Fields.

Hørsholm spiller næste gang 4. december mod Randers Cimbria på udebane mens også drager til Jylland, hvor de møder Aalborg Vikings 3. december.