Nyheder

Bakken vinder drama over HIC

12.12.2014

Der var vaskeægte topopgør i Forum Horsens, da HIC tog imod Bakken Bears.

Før kampen var der Kids Day, så der var besøg af Darth Vader og stormtroopers samt mange glade børn.

Kampen blev præcist så spændende on intens som man kunne forvente, og til sidst kunne Bakken række hænderne i vejret efter at have vundet med 86-81.

Det var HIC som kom bedst fra start og bragte sig foran med 6-0. Baye Keita dominerede for HIC, mens Thomas Lærke ramt to treere for Bakken. Ante Gospic spillede også solidt, mens treerne holdt Bakken inde i kampen.

I anden periode var HIC i teten. Bakken havde svært ved at komme til gode afslutninger, mens de gule begyndte at ramme. Med et par minutter igen var hIC foran med 12, men Bakken ramte et par svære skud, blandt andet en lang buzzer beater af Jonas Zohore, så selvom HIC havde domineret første halvleg var de kun foran med 3.

I anden halvleg var det Bakken der tog teten. En ellers anonym Maurice Aker lyste op. HIC havde meget svært ved at komme til scoringer, mens Bakken maskinen kørte derud af. Kampen virkede afgjort da Bakken bragte sig foran med 16 point. I fjerde periode trådte Skyler Bowlin i karakter, og langsomt hentede HIC Bakkens føring og med 2 minutter igen var det helt lige.

Vedran giver dem mulighed for at dømme tekniske. Lidt fingerspitzgefûhl havde måske ikke været helt forkert. Herfra kører Bakken kampen hjem fra straffelinjen til en fortjent sejr på 81-86 (23-22, 21-19, 14-30, 23-15).

For HIC scorede Skyler Bowlin 23 point mens Bakken Bears bedste pointsluger blev Nicolai Iversen med 20 point.

Næste kamp for HIC er på mandag hvor de tager imod Team FOG Næstved. 

 

Værløse vinder en barnburner over SISU

12.12.2014

Når man graver et hul og fylder det op igen, skal man ikke grave et nyt hul lige efter. Det gjorde SISU mod Værløse, og det kostede 2 point på kontoen.

Kampen startede langsomt, men så fik SISU opbygget en føring på 11–4. Værløse kom dog tilbage, og 1. periode endte pointfattigt, 14–15.

I anden periode gik Axel Karason amok med fire 3’ere, men SISU hang på - dog altid lidt bagud - og Darryl Partin havde svært ved at score. Stillingen var 36–42 ved pausen.

I tredje periode gravede SISU et endnu større hul for sig selv, og det stod 44–59, men så satte forsvaret en prop i Værløses angreb, og Darryl Partin steppede op, hvilket resulterede i et 17–2 run. Darryl scorede 19 point i denne periode, og SISU nåede op og føre med 62–61. Perioden endte 62–63 og Drew Maynard scorede 12 i de 10 minutter.

SISU scorede som de første i fjerde periode, men det var så også sidste gang, de førte. Værløse holdt sig bare lidt foran hele tiden. Med 2:29 tilbage drivede Robert Woodson igennem til et lay-up til 72–77. Så scorer Frederik Rungby i den anden ende til 74–77. Efterfølgende stjæler Frederik Rungby bolden, men fastbreaket mislykkes. SISU fejler med 1:29 tilbage, og 1 af 2 straffekast giver 74–78. Darryl Partin dribler igennem til lay-up til 76–78, men så bliver Robert Woodson fejlet, og 2 sikre straffekast giver 76–80.

Darryl Partin scorer på en tæt dækket 3’er til 79–80, men så måtte SISU fejle to gange for at udløse straffekast. Kun et af de to går i, og det står 79–81. Darryl Partin driver igen igennem til et lay-up, men det går ikke i, og det bliver holdt bold, hvor pilen peger Værløses vej. Endnu en fejl fra SISU med 3 sekunder tilbage, og ét af to straffekast går i til 79–82. SISU har ikke flere timeouts, så de kan kun kaste bolden på banen og skyde et langt skud, der ikke går i. Værløse vinder 79-82.

Værløse er nu to kampe foran Hørsholm 79ers i nedrykningskampen, og Værløses næste kamp er mod netop Hørsholm i et vigtigt opgør, der enten næsten vil udligne stillingen mellem de to hold eller give Værløse en stor føring over Hørsholm.

SISU har nu 8 dage til at genfinde den gode form, før rejsen går til Bakken, hvor bjørnene er i gavmildt julehumør, lige indtil kampen går i gang.

Topscorere:

Darryl Partin, 33 point, 9 rebounds, 3 steals; Mike Flowers, 15 point, 6 rebounds.

Drew Maynard 31 point, 13 rebounds, 2 assists; Axel Karason 20 point, 14 rebounds; Robert Woodson, 17 point, 3 rebounds, 5 assists.

Ivan Miskovic forlader Randers Cimbria

11.12.2014

Endnu en spiller har valgt at forlade Randers Cimbria midt i den kæmpe julestorm som klubben er i lige nu.

Denne gang er det Ivan Miskovic der forlader Kronjylland og nu fortsætter karrieren i rumænske Timba Timisoara fra  National Liga.

Ivan kom til Randers Cimbria før denne sæson og nåede at spille 11 kampe, hvor det i snit blev til 13,6 point og 7,5 rebounds pr. kamp.  Endvidere spillede Ivan en afgørende faktor da Randers Cimbria slog Svendborg Rabbits i pokalsemifinale og kvalificerede sig til pokalfinalen mod Horsens IC den 18. januar i Forum Horsens.

79ers giver Svencborg tidligt hul

10.12.2014

Hørsholm 79ers gravede sig et hul fra starten af kampen mod Svendborg Rabbits, og det var for svært at komme ud af.

På trods af flere store gode perioder, hvor nordsjællænderne kom tæt på, lykkedes det aldrig helt at hente det 16 point store forspring fra første periode og Svendborg vandt 80-90.

Efter kampen var det en ærgerlig coach Miguel Hoyo der sagde: Kampen blev afgjort i første periode, hvor vi startede alt for blødt i forsvaret. Resten af kampen kunne Svendborg derfor spille med ro på i angrebet og da vi kommer tæt på i perioder sætter de altid en tre’er. De scorede næsten 70 procent og så er det altså svært, for de har også gode spillere tæt på kurven.

Hørsholm startede da også opgøret som statister. Efter Rob Fields havede bragt Hørsholm på 3-0 i første angreb stod der Svendborg på de næste fem minutter. 15 point i træk blev det til, heraf seks fra Will Paul, der med 29 point i kampen nærmest scorede som han havde lyst til.

I løbet af resten af første og hele anden periode kom Hørsholm langsomt tilbage i kampen. Sikander Tajik kom på banen og ramte tre point og nyerhvervelsen O’Karo Akamone fik også sat sit præg på tingene. Da også Daniel Mortensen og Derek Semenas begyndte at blive varme på langdistancen, begyndte de 300 tilskuere også at varme op. Da Frederik H Nielsen ramte et svært skud og blev fejlet kunne han på det ekstra straffekast score til halvlegsresultatet 43-57.

I anden halvleg var Hørsholm tæt på at komme helt tilbage, og var bagud med kun fem flere gange. Hver gang stak Svendborgs rutine imidlertid snuden frem, og Will Paul, Antonio Porta eller Johnell Smith kom frem til en scoring.

Med otte minutter igen af kampen var Svendborg komfortabelt foran med 62-73, men to tre-pointere fra Derek Semenas senere var det en fem-points kamp med seks minutter igen. De næste syv point stod der imidlertid Antonio Porta og Will Paul på, og det var meget symptomatisk. Porta satte en tre’er, en to’er og satte Will Paul op til to point på straffe og kampen var reelt afgjort med scoren 68-80 og slutresultatet på 80-90 var blot en formsag.

Efter kampen var det en frustreret anfører Frederik H Nielsen, der sagde følgende: Vi er unge og er nok lidt dumme nogle gange og vi har haft en dårlig træning i går, og det tager vi med over til kampen i dag. Svendborg scorer 15 point på tre minutter og så er Svendborg for gode til at smide 15 point.

Til gengæld ser han frem mod næste uges kamp mod Værløse: De skal ha’ en røvfuld, for det er en bundkamp. Vi skal slå dem, for de vandt den første, så vi skal spille til.

Hørsholm 79ers tager imod Værløse BBK onsdag den 17. december kl. 19 på hjemmebane i Hørsholm Hallen.

Chanan Colman forlader Randers Cimbria

05.12.2014

Endnu en spiller har valgt at forlade Randers Cimbria efter den seneste tids turbulens.

Chanan Colman, måske holdets vigtigste spiller, spillede torsdag aften afskedskamp for Randers Cimbria i sejren over Hørsholm 79ers. 

Randers Cimbria oplyser at Chanan vender tilbage til Israelske Maccabi Haifa, hvor han tidligere har spillet.

Chanan nåede at spille 9 kampe for Randers Cimbria i BL og snittede 12,1 point og 4,2 assists pr. kamp. 

Randers Cimbrias trup er nu nede på 10 spillere og med Bonell Colas ude med en skade, skal der trækkes store veksler på de øvrige 9 spillere i de kommende kampe. 

Horsens IC afviste Værløse i 2. halvleg

05.12.2014

Sensationen lurede helt frem til 4. periode, men Horsens afviste til sidst et bravt kæmpende Værløsemandskab på en stærk 2. halvleg.

Værløses kræfter slap op i slutfasen, hvor HIC's bredde suppleret med flotte aktioner fra Borovcanin og Addison slukkede håbet for hjemmeholdet.

Et håb der var blevet tændt af en viljestærk indsats i en 1. halvleg, hvor Horsens til gengæld kom fladt ud af den gule bus, og slet ikke lignede den mesterskabskandidat vi så i Søndersøhallen for godt en en måneds tid siden.

En sygdomsramt David Nørby Knudsen blev afløst i startopstillingen af George Berling, der lægger ud med at sætte kaptajn Karason op (og hjemmepublikummet ned...) til en 3'er fra hjørnet. Værløse kommer på 9-0 inden Horsens kommer på tavlen.

Furesømandskabet sad på rebounds (17-7 i halvlegen) og Drew Maynard, drev gæk med HIC'erne under kurven og satte 18 effektive points ind på kontoen i første halvleg. Anført af point guard Rob Woodson og med gode indhop af Salman Kahn, Johann Grøndahl og Tobias Tita, fik Værløse håndteret HIC agressive helbanepres og kunne gå til halvlegen med en overraskende føring på 46-32.

2. halvleg startede med et Skyler Bowlin straffekast for en teknisk fejl dømt mod Tobias Tita på halvlegsbuzzeren. Skyler lægger en 3'er fra hørnet oveni hatten og i den anden ende volder HIC matchup zone store problemer for Værløse, men afstanden forbliver 2-cifret frem til 53-42 til hjemmeholdet.

Med 6:53 tilbage må Tobias Tita forlade banen med en skade efter en nærkamp under Værløses kurv og kommer ikke tilbage. Det gør ikke godt for Værløses rotation, og Horsens lukker nu hullet med et 11-2 run. Hjemmeholdet fighter sig dog tilbage til en 57-49 føring, men kan stadig ikke rigtig løse HIC-zonen, og inden 4. periode er forspringet skrumpet til 4, 57-53.

I 4. periode fortsætter Horsens hvor de slap og kommer med et par Addison hopskud foran for første gang i kampen 59-61. Borovcanin sætter en velspillende Mbe op til et dunk. Efter to VBBK turnovers, sætter samme Borovcanin en 3'er og Adissons flotte pull-up fra straffelinjen til 63-70 med 1:30 igen, lukker reelt kampen.

Horsens hev sig selv op efter en svag start og vinder fortjent 76-68. Det blev som forudsagt af Værløse Coach Ty McGregor, en "dog fight", hvor HIC bare havde flere strenge at spille på i slutfasen. Skyler Bowling og Marquis Addison er måske ligaens p.t. stærkeste 1-2 punch på guarden, men blev denne aften godt fulgt til dørs af Rob Woodson, der flirtede med en triple double, 13 points, 8 assists, 7 rebounds.

Borovcanin var set over hele kampen bedste HIC'er. Fra Værløse var det atter en gang Drew Maynard, der trak det helt store læs i begge ender af banen. Imponerende 10 for 13 på 2'eren, 2 for 3 bag 3p-linjen foruden 6 rebounds og 4 assists gav en effenciency på 33. 

Sejr til Randers Cimbria PRO mod Hørsholm 79ers

05.12.2014

Kunne 79ers overraske i dagens kamp med Randers Cimbria eller kunne hjemmeholdet lægge problemerne på hylden og koncentrere sig om spillet på banen.

Det var et af de store spørgsmål inden dagens kamp.

Det var en brandvarm Frederik Hougaard Nielsen der i starten af aftenens kamp, i den grad viste sit værd for Hørsholm 79ers. Tre 3-points scoringer og assists fra guarden, var i den grad med til, at fange et Cimbria hold på hælene. 79ers bragte sig foran 8 – 0 og var bagud med 6 – 21 midt i første periode. Hørsholm var særdeles effektive og for Cimbria var der bare ikke noget der hang sammen. 7 trepoints scoringer fra Nordsjællænderne røg i, uden at Randers formåede at justere eller lukke hullerne.

Således endte perioden 17-34 til Hørsholm og mange tanker røg rundt, omkring Cimbrias øjeblikkelige økonomiske situation og om holdet nu endnu engang kunne hente en sejr hjem, modgangen uden for banen til trods.

Men igen fik Cimbria skabt fokus og med indskiftning af Mike Nielsen og Casper Stage, så kom der en tiltrængt energi til holdet. Ivan Miskovic var præget af en mindre ankelskade og det slag han fik i hoved og nakke i mandagens pokalsejr over Svendborg, og han var langt fra sin vanlige stabile præstation. Det samme gjorde sig gældende for Jahmar Thorpe der stadig var øm i knæet efter et slag i selv samme pokalkamp. Derfor var det også vigtigt for Randers, så både Mike og Casper leverede mange flotte minutter i kampen. Mike Nielsen med tre 3-points scoringer i kampen. Cimbria fik bragt sig tilbage i kampen og vandt perioden med 27-13 til halvlegspause stillingen 44-47 til gæsterne.

3. periode blev en rodet affære. Hørsholm fik igen fat i deres angrebsspil og spillede bolden hurtigt og effektivt rundt mellem, et til tider, meget træt Randers mandskab. Igen var udeholdet bedst fra distancen og havde 4 trepointsscoringer i perioden. Randers halsede efter men manglede skarphed og Hørsholm vandt perioden med 23-29 til stillingen 67-76 inden sidste periode.

Holdene skiftes til at score de første 3 minutter, men en velspillende Joe Benjamin fik Cimbria med i kampen igen med 6 points mens Jahmar Thorpe havde 7 points og pludselig var scoren lige 85-85. Hørsholm kom på 85-90 inden Chris Nielsen satte 2 straffe, Mike Nielsen en 3-pointer og Chris igen 2 staffe til scoren 95-94. Hørsholms Semenas havde en flot kamp og satte 2 af sine 17 points med 3 minutter tilbage af kampen, til stillingen 95-96. Derfra overtog Cimbria kontrollen. Joe Benjamin scorede yderligere 2 points, Mike Nielsen også 2 inden Chanan Colman scorede to straffe og Joe Benjamin igen scorede to points til slutresultatet 103-96 (17-34, 27-13, 23-29, 36-20).

De to straffekast fra Chanan Colman, blev hans sidste i dansk basketball i denne omgang.

For Randers Cimbria havde Joe Benjamin 23 point og 11 rebounds, Chanan Colman 20 points, Jahmar Thorpe og Chris Nielsen 19 point. Mike Nielsen havde 11 points, Ivan Miskovic 8 og Casper Stage 3.

For Hørsholm 79ers havde Frederik Hougaard Nielsen, Derek Semenas og Daniel Mortensen 17, Asbjorn Midtgaard og Robert Aiken Fields 16, Emil Hjort 6 og Andreas Hjorth 2.

SISU slår Team FOG Næstved

05.12.2014

Gæsternes Darryl Partin var rygende varm i Næstvedhallen og var stærkt medvirkende til at SISU kunne tage hjem fra Sydsjælland med en sejr på 86-75 over Team FOG Næstved.

1. periode 24 - 29: Team Fog Næstved scorede de 2 første point, men resten af perioden var det SISU, som var i teten - ikke mindst takket være Darryl Partin, som scorede 17 point.

Perioden var dog forholdsvis lige indtil sidste minut, hvor SISU trak fra til en sikker føring.

2. periode 14 - 21: Uha for en periode set med Team Fog Næstved-øjne. Ingen scoringer i 5½ minut, hvilket gjorde, at SISU stille og roligt trak fra til en meget sikker føring, som var på 16 point, da den var størst.

Mod slutningen af perioden fik Team Fog Næstved dog reduceret en smule. Men det så ikke godt ud for Team Fog Næstved, og det så ud som om, at flere af holdets spillere slet ikke var klar og ikke havde den rette indstilling!

3. periode 19 - 15: Tro det eller ej, men det lykkedes for Team Fog Næstved at vinde perioden. Holdet viste også noget mere gejst og indstilling, men problemet for Team Fog Næstved var, at SISU havde beholdt den gejst og aggressivitet, som holdet havde vist hidtil i kampen.

4. periode 18 - 21: En kort overgang i begyndelsen af perioden havde man en tro på, at Team Fog Næstved kunne komme tilbage i kampen, da hodlet kun var bagud med 4 point. Men det var en stakket frist, for kampens helt store spiller Darryl Partin scorede bare, når/hvis SISU havde lidt problemer.

Men det må give stof til eftertanke i Team Fog Næstved-lejren, at det så ud som om, at mange af spillerne ikke havde den rette indstilling i så vigtig en kamp.

SISU vindr helt fortjent med 86-75 og går samtidig forbi Team FOG Næstved i tabellen.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Luciano de Souza med 20 point. For SISU satte Darryl Partin 39 point og David Harder 19 point.

Chris Nielsen sætter all time scoringsrekord

04.12.2014

I en tid hvor det alt ikke er lige sjovt for Randers Cimbria og Chris Nielsen, fik Chris hertil aften i kampen mod Hørsholm 79ers lidt personlig succes.

Med sin straffekast scoring 3:54 inde i den 4. periode, satte Chris Nielsen sit 13 point på tavlen og derved nåede han op på totalt 4412 point i Basketligaen blev derved den mest scorende spiller i Basketligaens historie.

Før dagens kamp manglede Chris Nielsen 13 point i at slå Mickey Dennis som nåede at scorede 4411 inden han stoppede sin BL karriere med udgangen af sidste sæson.

Chris sluttede kampen med 19 point og har nu scoret 4418 totalt.

Et stort tillykke skal lyde til Chris Nielsen med den fine rekord.

Vikings taber til Wolfpack

04.12.2014

Aalborg Stadionhal dannede rammen om den anden kamp i sæsonen mellem Aalborg Vikings og Copenhagen Wolfpack.

Et tændt Wolfpack-mandskab var tændt fra start og endte med at trække sig sejrrigt ud af kampen med cifrene 67-90.

Wolfpack kommer bedst fra start anført af en brandvarm Christian Thomsen, der sætter 3 3’ere i træk tidligt i perioden. Efter 5 minutter spillet er stillingen 7-14 og coach Dejworek må tage kampens første timeout. Pep-talken får gang i Vikingerne, der får udlignet til 15-20. Med 2 3’ere til sidst i perioden, er det dog Wolfpack, der slutter bedst af og kan gå til 2. periode med en 15-26 føring.

Også i 2. periode er det Wolfpack, der kommer bedst fra start og med flotte dunks fra Jyles Smith og 3’ere fra Casper Hesseldal bringer de sig foran med 20 point efter blot 4 minutter spillet – 19-39 er stillingen. Bedre bliver det ikke, da Vikingerne må indkassere først en usportslig fejl og herefter også en teknisk fejl. Igen må Coach Dejworek tage en tidlig timeout og det bringer lidt balance i tingene for Vikingerne, der får reduceret til 23-41 med 2 minutter tilbage af perioden. 12-24 ender perioden.

3. periode sættes i gang med stillingen 27-50 og det er overraskende nok Vikingerne, der kommer bedst fra start og får reduceret til 36-54 efter flotte scoringer af bl.a. Demetrius Phillips og Kasper Serritzlew. Kampen bølger frem og tilbage resten af perioden, der ender 20-14. Periodens detalje må være, at der ikke blev dømt én eneste fejl på Vikings.

4. periode starter med en 3 points scoring af en velspillende Kasper Serritzlew der får recuceret til 50-64. De fremmødte tilskuere vågner endelig op, men den tidligere Viking Ryan White får hurtigt slukket de mange tilråb med en dyb 3’er og bedre bliver det ikke da endnu en tidligere Viking Christian Thomsen også sætter en 3’er. Da så også Gabriel Lundberg sætter en 3’er – den tredje i træk for Wolfpack blev den sidste spænding i kampen slukket. Perioden ender 20-26 og Vikingerne er således fortsat uden sejr.

Topscorer for Vikings: Demetrius Phillips, 17 point og 11 rebounds.

Topscorer for Wolfpack: Ryan White, 18 point