Nyheder

Underholdende kamp i Bülowsvejshallen endte med sejr til hjemmeholdet

10.10.2014

I årets første kamp for både hjemmeholdet Copenhagen Wolfpack og gæsterne fra Hørsholm 79ers var det offensiven, der var i fokus. 

Kampen starter meget lige, og de to hold skiftes til at score til stillingen 20-21. Herfra sætter Wolfpack et 9-3 run ind og slutter 1. quarter af med at føre 29-23.

I 2. quarter fortsætter det tempofyldte spil. Wolfpack ligger pres på defensivt med en 3-guard lineup bestående af Jonas Bro, Iffe Lundberg og Ryan White, og det giver pote og resulterer i flere steals, der fører til points i den anden ende. Wolfpack udbygger føringen til 45-34 med 5. minutter tilbage af 2. quarter, men herfra tager 79ers fast, og med en række 3ere fra bla. Derek Semenas og gode offensive rebounds fra Daniel Mortensen bringer 79ers sig tilbage, og stillingen er 49-46 til hjemmeholdet ved halveg.

For Wolfpack var det de to nye amerikanere Ryan White og Jyles Smith samt Iffe Lundberg, der var toneangivende i angrebet med henholdsvis 16, 10 og 10 pts. For 79ers var det Mortensen med 13pts og 5 rebounds, Semenas med 11pts og store Alejo Rodriguez med 10 pts og 7 rebounds. 

79ers tog momentum med sig i halvegen, og det fortsatte efter pausen. Med 8 pts inden for de første 3 minuter af Derek Semenas efterfulgt af en Mortensen 3er tager de føringen ved 60-51. I vanlig stil er det Frederik HN, der bruger sin hurtighed og sit overblik til at finde de frie skytter på de helt rigtige tidspunkter, og da 3erne blev bombet i, var 79ers pludselig på et 26-6 run gennem slutningen af 2. quarter og starten af 3. Men så fandt Wolfpack gejsten igen, og anført af Ryan White og Christian Thomsen kravler de tættere på, og får generobret føringen ved slutningen af 3. quarter 70-69.

Der var lagt op til en gyserafslutning, og det var tydeligt, at begge hold var meget opsatte på at få en sejr i sæsonens første kamp, specielt da de to hold af mange er spået til at ende i samme del af tabellen. 

Wolfpack sætter første run ind med en and-1 fra White efterfulgt af en stor hjørne 3er fra Andreas Meilby og udbygger føringen til 79-72. Da Christian Thomsen derefter smider 5 pts i træk i kurven, alle assisteret af Jonas Bro, tager hjemmeholdet føringen 84-72, og derfra så de sig aldrig tilbage og kunne gå sejrsrigt fra mødet med cifrene 92-82. 

For udeholdet var det Frederik HN, der med 8 assists ofte satte Daniel Mortensen og Derek Semenas op til deres 24 og 20 pts. Tilsammen skød de 9/17 fra 3eren, og Mortensen fik også samlet 8 rebounds til sig. Alejo Rodriguez endte med 14 pts og 13 rebounds. 

For Wolfpack var det Ryan White (26 pts, 5 asssiss, 7 steals) og Jyles Smith (22 points, 9 rebounds), der var dagens bedste. White gav smagsprøver på sin ekstreme speed og ballhandling, og Smith viste sine atletiske evner med et flot alley oop og et hårdt reverse dunk. Christian Thomsen og Iffe Lundberg scorede 14 og 13 points, og Jonas Bro leverede 6 assists. 

Ryan White blev efter kampen kåret til "Kampens Spiller" med blomster fra "Lene´s Blomster i Farum" Kåringen blev tildelt af Christian Jensen fra Courier Copenhagen - Specialist i Fragt til udlandet.

Næste kamp for Wolfpack er nu på mandag på udebane i Aalborg hvor Vikings byder velkommen. Kampen vises direkte på Kanal Sport.

Et brag af en sæsonstart i Arena Randers

10.10.2014

Aftenens kamp mellem Randers Cimbria og Bakken Bears blev præcis lige så spændende som forventet.

Holdene gav ingenting væk og flere spillere viste meget højt niveau, hvilket lover godt for sæsonen.

Bakken Bears startede bedst ud, og skød 13 3-point skud mod Cimbrias ene, og dette var en afgørende forskel i første periode som Bears vandt 19-25.

Anden periode viste bedre takter fra Cimbria, der fik lukket mere ned for Bears og Cimbria vandt denne 33-19 og kunne gå til halvlegspausen med en føring 52-44.

Dette stoppede dog ikke det rutinerede Bears mandskab. De viste deres værd, og vandt 3. periode 17-28 til stillingen 69-72 til Bears inden sidste periode. Her fulgtes holdene ad og Cimbria vandt denne periode 27-24 til stillingen 96-96 ved slutfløjt.

Dermed var der overtid og holdene gav igen hinanden kamp til stregen. 7-7 endte første overtid og stillingen var dermed 103-103 da de 5 minutter var gået. Derfor skulle der endnu en overtid til. Her blev det udslagsgivende at Cimbria ikke var skarpe nok fra straffelinjen hvor de brænder tre skud. Dermed vinder Bears perioden 7-9 og vinder kampen samlet 110-112 (19-25, 33-19, 17-28, 27-24, 7-7, 7-9).

Flot og intens kamp der var en meget flot reklame for dansk basketball.

For Randers Cimbria havde Chanan Colman 23 points, Charlie Burgess og Ivan Miskovic 21, Jahmar Thorpe 17, Chris Nielsen 14, Bonell Colas 9 og Joe Benjamin 5 points.

For Bakken Bears havde Thomas Lærke og Semaj Inge 21 points, Jonas Zohore havde 19, Chris Christoffersen 16, Nicolai Iversen 15, Kaido Saks 13, Sebastian Åris 4 og Morten Sahlertz 3 points.

Begge hold skal i kamp igen, allerede på lørdag. Der spiller Randers Cimbria ude mod Hørsholm 79ers kl. 14 mens Bears møder Svendborg Rabbits kl. 17.00. Begge disse kamp spilles i BOXEN i Herning.

Sejr til Horsens IC i en rodet kamp

10.10.2014

Sæsonpremierer er som regel præget af rodet spil, intensitet og tætte kampe. Dagens kamp mellem Aalborg Vikings og HIC var ingen undtagelse.

Godt 800 tilskuere havde fundet vej til Forum Horsens, og de var vidner til en meget rodet kamp, hvor HIC til sidst trak det længste strå. HIC var uden styrmanden Skyler Bowlin da sad over med en lyskenskade.

Starten af kampen var meget lige. Søren Sørensen var tilbage igen og scorede hurtigt tre point. For HIC kom debutanten Marquis Addison hurtigt på scoringstavlen, men også Vedran Borovcanin var godt spillende. Første gange Baye Keita rørte bolden blev der dunket 2 point i kurven. For Aalborg spillede Mike Dejworek solidt. I slutningen af perioden trak HIC lidt fra så stillingen efter de første ti minutter var 25-19.

I anden periode rammer Marquis Addison et par treere og Vedran Borovcanin fortsætter det gode spil. Ellers er det få der byder ind med noget hos de gule. For Aalborg træder Nick Okorie i karakter og viser prøver på sit talent med nogle meget svære scoringer. HIC fik presset Aalborg til svære skud, men er selv meget uskarpe i angrebet. Ved pausen er det helt lige med stillingen 40-40.

Efter pausen kommer HIC stærkt ud og bringer sig hurtigt foran med 9 point. Borovcanin og Addison fortsætter, men også tilbagevendte Christian Lindberg viser han ikke har glemt hvordan kurvene hænger i Forum Horsens. Aalborg kæmper sig dog tilbage. Det er primært Nick Okorie der trak læsset med 13 point i perioden, og også Mike Dejworek fortsatte det gode spil. Efter tredje periode er det stadig helt lige med 61-61.

I de første fem minutter af perioden er kampen meget lige, men HIC presser intensiteten i forsvaret yderligere op, og Aalborg får det meget svært. Marquis Addison har flere vigtige scoringer og får en meget flot debut. De sidste par minutter er sejren hjemme og HIC vinder fortjent med 84-75 (25-19, 15-21, 21-21, 23-14). Aalborg spiller solidt of fornuftigt, og der er ingen tvivl om at coach Vear får skabt et slagkraftigt hold.

Bedste mand i kampen var Vedran Borovcanin med 22 point, 9 rebounds og 11 assists. Baye Keita gjorde det fremragende i forsvaret med flere blocks, mens Marquis Addison fik en meget flot debut.

For Aalborg var bedste mand uden tvivl Nick Okorie, som helt sikkert bliver en profil i ligaen. Samtidig spillede Mike Dejworek solidt.

Næste kamp for HIC er på udebane først kommende mandag, hvor modstanderen er Værløse BBK.

Topscorer i kampen blev for Horsens IC Marquis Addison med 24 mens Nick Okorie fra Aalborg Vikings satte 26 på tavlen.

Team FOG Næstved havde besvær med Værløse BBK

09.10.2014

I årets først kamp på hjemmebanen i Næstvedhallen, tog Team FOG Næstved i mod Værløse BBK, som viste sig at være kommet til Sydsjælland for at spille med om sejren.

1. periode 18-20: Team Fog Næstved tog imod Værløse, og begge hold viste stor spillelyst fra kampens start.

Det blev en lige periode, hvor Team Fog Næstved var i teten det meste af tiden. Alligevel lykkedes det Team Fog Næstved at smide en føring væk, således at perioden blev vundet af Værløse med 2 point.

2. periode 38-46: Perioden startede som en fortsættelse af første periode, hvor Værløse kom bedst fra start. ja ikke nok med det - holdet trak også fra til en komfortabel føring, som det ikke lykkedes for Team Fog Næstved at indhente.

Værløse kunne derfor gå til pausen med en føring på 8 point. Det så grimt ud for Team Fog Næstved.

3. periode 54-55: Team Fog Næstved fik en god start på perioden med 2 hurtige scoringer, så der var lige ved at være kontakt.

Værløse svarede dog godt igen, så holdet kunne beholde sin føring. Med 4 minutter tilbage af perioden lykkedes det for Team Fog Næstved at udligne Værløses føring, Men endnu en gang trak Værløse fra, men ikke så meget, så Værløse var kun foran med 1 point inden sidste periode og kampen var stadigvæk helt åben.

4. periode 68-65: Perioden kan beskrives med et ord: Hektisk.

En spændende periode, men ikke særlig velspillet. Ingen af holdene scorede særlig meget - det havde mest karakter af at bytte point.

Med 1 minut tilbage af kampen var stillingen helt lige.

Team Fog Næstved scorer, Værløse brænder og begår fejl, som giver hjemmeholdet 2 straffekast. Holdet scorer på det ene. 68 - 65 til Team Fog Næstved med 13 sekunder tilbage af kampen og Værløse med bolden.

Team Fog Næstved holdt stand og vandt med 3 point.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Milan Stanojevic med 28 point, mens Drew Maynard scorede 23 point for gæsterne.

Kneben sejr til Rabbits i sæsonåbneren i Svendborg

09.10.2014

Sisu blev som forventet en meget svær modstander men måske var kaninerne deres egen værste da den første sejr kom i hus i sæsonåbneren i Svendborg Idrætscenter.

Rabbits var ikke i stand til at holde momentum, især ikke i forsvaret, og Sisu førte gennem store dele af 2. halvleg fordi holdet dygtigt og stræbsomt sled hårdt i det især i forsvaret. Det blev belønnet og en ordentlig snitter til kaninerne i 2. periode (15-29).

Rabbits kom dog flot igen og på høj høj moral vandt hjemmeholdet kampen med 87-82. De øvrige tre perioder 27-20, 23-20 og 22-13.

Svendborgs bedste spiller Will Paul med 34 points og 11 rebounds. Sisu's bedste Daryll Partin med 24.

Will Paul startede sæsonen med de to første points og Rabbits var planmæssigt og på flot angrebsspil foran med 15-7 efter 5 minutter af 1. periode og 25-13 efter 8 minutter. Så gik kaninerne i stå eller også var Sisu ved at vågne op ovenpå kaninernes flotte start, ihvertfald lavede Sisu 8 ubesvarede points inden hjemvendte Ivo Höger sluttede perioden med 2 for kaninerne.

2. periode blev en rædselsperiode for hjemmeholdet der fuldstændig slap grebet og da forsvaret var ikke eksisterende og alle nærmest stod og så på, hvad Sisu lavede i angrebet blev også kaninernes angreb forstenet og sluttede i enkeltmandspræstationer og det kom der intet godt ud af. Sisu kørte hen over hjemmeholdet og især David Harder med 12 points i perioden var slem men også Mike Flowers med et flot comeback efter en meget lang skadespause viste høj klasse. Mikael Vincents var ikke på banen pga. en nylig overstået operation i det ene knæ men han var ikke savnet i denne periode. Sisu førte fortjent ved pausen 42-49 og kaninerne var meget langt fra dagsformen.

Efter publikum havde hyldet aftrådte Niels Degn Andersen i pausen mellem 1. og 2. periode og pausevandet havde holdt sit indtog i nogle slukørede kaniner, vågnede hjemmeholdet op i 3.

Det var igen Will Paul, der i dag spillede en fremragende match, der holdt sit hold inde i kampen. Will Paul ramte på stort set alt han kastede mod kurven og især hans trepointsprocent var imponerende (7-9). Efter hjemmeholdet havde bragt sig foran igen slog Sisu kontra med et 0-10 run midt i perioden. Dernæst var det først Antonio Porta så Will Paul og derefter Damian Ocana og Johnell Smith fra treeren og kampen var næsten lige inden de sidste 10 effektive minutter, 65-69.

De knap 700 tilskuere vågnede en smule op og stilheden fra 2. periode var så småt glemt.

Sisu startede bedst og med de første points i sidste periode. Så slog kaninerne kontra med 16-2 og foran med 7 med 2 minutter igen kunne sejren anes i horisonten. Kampen var dog langfra slut og som tilfældet var i Berlin, hvor Alba tog mod "verdensmestrene" fra Spurs kom Sisu næsten tilbage. Det var på kaninernes egne fejl og dumme beslutninger.

Antonio Porta måtte forlade banen med sin 5. fejl på et kritisk tidspunkt og da Johnell Smith fik tilkendt en usportslig fejl med kun 1 minut igen øjnede Sisu måske chancen. Den var teoretisk for i praksis var det umuligt på kun en boldbesiddelse at score 5 points.

Dermed kunne hjemmeholdet, måske planmæssigt, trække sig ud kampen som vindere men der er meget der kan gøres meget bedre.

For hjemmeholdet blev udover Will Paul der var kampens bedste, også Johnell Smith benævnt som udslagsgivende med 15 points 6 rebounds og 6 assists, Antonio Porta scorede 13 og havde 8 assists, 11 til Damian Ocana og 7 rebounds, 10 til anfører Claus Magaard og 4 til Ivo Höger.

For Sisu scorede David Harder 15, 11 til Mike Flowers og 9 rebounds, 9 til den store center Daryl Mccoy, 7 til August Haas, 6 til Frederik Rungby, 5 til Jonas Anderson, 3 til Mathias Glahn og 2 til den tidligere kanin Marius Hansen.

Svendborg Rabbits er en af aktørerne i lørdagens store basketevent i Boxen i Herning, hvor næste modstander er Danmarksmestrene fra Bakken Bears der torsdag møder nr. 2 fra sidste sæson Rander Cimbria Pro.

I morgen går det løs

07.10.2014

Efter en lang sommer med masser af landsholdsbasket skal vi nu i gang med Basketligaen 2014-15.

Sidste år var endnu en flot sæson med stor fremgang i form af flere tilskuere, mere mediedækning, gode internationale resultater og flotte arrangementer – vores klare mål er at denne skal blive endnu bedre!

Når vi ser på det sportslige er de fleste er enige i at toppen af ligaen ser stærkere ud end nogensinde, så jeg tror vi kommer til at se mange spændende kampe på højt niveau. Også organisatorisk bliver klubberne ved med at flytte sig, med Bakkens store projekt i Boksen som et godt eksempel.

Jeg tror på at dette sammen med alle de andre klubbers hårde arbejde vil give endnu flere mennesker mulighed for at opdage hvor god underholdning basketball er.

Ligaen står nærmere et nationalt gennembrud end nogensinde før, så det er afgørende for sporten at vi forsætter udviklingen ved at sørge for at alle klubberne skaber bedre arrangementer, får mere økonomi og samtidigt driver sunde forretninger.

Der er mange der arbejder stenhårdt for vores sport, og det eneste vi beder dig om er at komme ned i hallen for at se masser af basket – og tage dine venner med!

Som forretningsfører for Danmarks bedste lige, vil jeg ønske alle spillere, trænere, dommere, tilskuere og alle andre der er involveret i fedeste sport i verden, en rigtig god sæson til alle. 

Rasmus Winkel 

Velkommen til en ny klassiker!

07.10.2014

Kampen på torsdag den 9. oktober kl.19.15 i Arena Randers, hal 1 er en vaskeægte ny klassiker i dansk basketball. Randers Cimbria PRO mod Bakken Bears. Kronjylland mod Aarhus!

De to hold stod i finaleserien 2013/2014 overfor hinanden, men Bears var for stærke og vandt fortjent 4-0 i serien. Aftenens kamp er først møde mellem de to mandskaber i denne sæson og således også en slags revanchekamp for Cimbria. Det er dog ikke revanche der er i fokus, men det langsigtede mål der er vigtigst. For målet for Randers Cimbria PRO er klart. Der skal vindes guld i denne sæson og en sejr mod Bears vil være en god pejling på hvad der kan ventes.

Randers Cimbria har således hentet 6 nye spillere til holdet, heriblandt en af de bedste danske basketball spillere, Chanan Colman. Han skal sammen med Chris Nielsen, Mike Nielsen og Charlie Burgess styre guard pladserne. Samtidig har stærke spillere som Jahmar Thorpe, Joe Benjamin, Ivan Miskovic og Dragan Petronic sammen med rutinerede Bonell Colas styrket spillet under kurven. Rasmus Christensen er kommet til fra Svendborg og med Adrian Casas og Casper Stage, så er Randers Cimbria ligaholdet anno 2014/2015 nok det stærkeste Cimbria hold nogensinde.

Samtidig har Cimbria ansat en fuldtidstræner, serbiske Vladimir Ruzicic, som skal føre holdet helt til tops. Sammen med Sports- og teamkoordinator Tonny Mattern har han samlet holdet ud fra devisen om, at der skulle være et tilbundsgående kendskab til alle spillere, og alle spillere på den ene eller anden måde skulle kende hinanden i forvejen. ”Der er ingen tilfældigheder her. Vi ville ikke have nogen overraskelser og vi ville skabe et hold med det samme fokus. Nemlig at vinde!” siger Tonny Mattern om opgaven.

For modstanderen fra Bakken Bears, så vil kampen vise om de stadig sidder flot på toppen af dansk basketball. For selv om holdet har mistet et par store profiler, så har de samtidig hentet store forstærkninger til holdet. Bl.a. er amerikanske Semaj Inge samt estiske Kaido Saks, som har vist sig som en meget dygtig skytte, kommet til holdet og er sammen med rutinerede Chris Christoffersen, Nicolai Iversen og talentfulde Thomas Lærke en farlig cocktail.

Derfor bliver det med garanti også en sæsonopstartskamp der vil besvare mange spørgsmål. Hvordan vil Randers Cimbrias nye hold stå mod det mere rutinerede Bakken Bears? Hvilken indflydelse har den nye Cimbria træner Vladimir Ruzicic haft på holdet? Og hvor sultne er Randers Cimbria spillerne på at slå forhåndsfavoritterne fra Aarhus?

For at understrege vigtigheden af kampen, så har Randers Cimbria også besluttet at forsøge at lave en tilskuerrekord for basketball i Randers. Arena Randers hal 1 skal fyldes! Den ene af sidste sæsons finale kampe blev set af over 1600 tilskuere og målet er at fylde hallen med 2000 tilskuere til sæsonpræmieren.

Anfører Mike Nielsen, der er i praktik på kontoret hos Randers Cimbria PRO, som et del af sit studie, er projektleder på opgaven og han arbejder benhårdt på at nå målet.

Så alt i alt er der lagt op til et brag af en kamp i Arena Randers, når Randers Cimbria tager mod Bakken Bears i Arena Randers, Hal 1. torsdag d. 9. oktober kl. 19.15. En kamp hvor Carlsberg Sport er kampsponsor og Randers Cimbrias nye spilletøj fra Joma Denmark bliver præsenteret. 

Maurice Acker til Bakken Bears

02.10.2014

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med den amerikanske guard, Maurice Acker. Han erstatter Roburt Sallie.

Acker kommer til klubben som erstatning for Roburt Sallie, der forlader Bakken Bears. Maurice er en amerikansk guard med en – efter sportens normer – beskeden højde på 176 cm. Acker har sin basketballmæssige baggrund på Marquette University, som han forlod i 2010.

Acker har siden spillet i Venezuela, Holland og Polen, inden han i 2012 kom til Slovakiet, hvor han i den grad slog igennem. Hos Spiska Nova Ves blev han ligaens topscorer og samtidig den spiller med flest assists, og det gav en kontrakt hos Denain i den franske Pro B-række i sæsonen 2013/14. Her blev han rækkens tredjemest scorende spiller og det med flotte procenter, bl.a. 89% på straffekast og 39% på trepointscoringer. Acker kommer som erstatning for Roburt Sallie, der ikke passede ind i Bearsspillestilen.

Head coach Ville Tuominen: ”Det var en ekstremt svær beslutning at foretage dette skifte, men de brikker, vi havde, passede ikke sammen på banen. Roburt er en dygtig spiller, men hans evner passer ikke sammen med resten af holdet. Jeg er meget begejstret over, at Maurice slutter sig til os, og jeg er sikker på, at han kommer til at bidrage til vores angrebsspil. Jeg kan også garantere, at han bliver en fanfavorit, og han bliver ekstremt underholdende at se på.”

Maurice Acker forventes til Danmark i starten af næste uge.

Basketball i Hørsholm får nyt logo og ny profil

22.09.2014

Basketball i Hørsholm kommer i fremtiden til at stå som en samlet enhed, uanset om der er tale om bredde eller elite.

Hidtil har det været opdelt i breddeklubben Hørsholm Basketball Klub samt eliteklubben Hørsholm 79ers, der har drevet eliteholdene i Basketligaen og Dameligaen, men i fremtiden bliver klubberne samlet under én identitet med nyt fælles logo. I fremtiden bliver basketball i byen således kendt under navnet Hørsholm 79ers Basketball.

Navnet for den fælles identitet blev valgt, fordi det indeholder både elitens og breddens historie. Hørsholm Basketball Klub blev startet i 1979 og det var den oprindelige inspiration for eliteklubben Hørsholm 79ers navn. Derfor blev det naturligt dette navn, man fortsætter med.

I fremtiden bliver børn og voksne i Hørsholm 79ers Basketball kendetegnet ved det nye logo, der er en basketball, der kan bruges på forskellige måder. Det nye logo er designet af reklamebureauet Halbye Kaag JWT, og direktør Anders Hageskov forklarer at logoet kan finde flere anvendelser:

”Bolden er det centrale element og den kan bruges på flere måder. Det egentlige logo har selvfølgelig teksten ”Hørsholm 79ers Basketball” omkring bolden, men bolden kan også bruges alene sammen med anden tekst, som eksempelvis slogans eller klubbens navn i større skrift. Det var vigtigt at designe et logo, der er meget let at bruge i forskellige sammenhænge og som samtidigt giver et tydeligt tilhørsforhold til basketball i Hørsholm”.

Det nye logo kommer til langsomt at blive indfaset i både eliten og bredden over det næste år, efterhånden som materialer, trøjer og andre elementer naturligt udskiftes. I forbindelse med relanceringen vil klubben også lancere kollektioner med tøj, der er orienteret til fritiden.

I logoet har Halbye Kaag indarbejdet forskellige kendetegn ind i det, der umiddelbart har en letgenkendelig basketball som hovedelement. Således er der et tydeligt ”H” i bolden og den svungne streg, der forlader bolden, er et nik til Hørsholm Kommunes logo med den dominerende kronhjort. Begge dele understreger klubbens tilhørsforhold til hjemkommunen.

Udskiftning i dommergruppen

19.09.2014

Som følge af sygdom i den nærmeste familie træder Tomas Bonello ud af dommergruppen og erstattes af Henrik Juhl, som også var at finde i gruppen i 2013/14.

Du kan se alle dommerne som skal dømme i BL i denne sæson ved at klikke her.